Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vihaa*, valhetta ja muunnelmia mediatotuuden vierestä

  • Mikä/ mitkä manipuloivatkaan lukijoita ja mihin - "matkalla totuudenrotkolle - sopulilaumana" ¤
    Mikä/ mitkä manipuloivatkaan lukijoita ja mihin - "matkalla totuudenrotkolle - sopulilaumana" ¤
  • Lööppirintama Ärrällä
    Lööppirintama Ärrällä
  • Lööppirintama 2 Ärrältä
    Lööppirintama 2 Ärrältä

Mediassa käydään väkevää debattia valemedioista [1, joista on syntynyt uhka. Millainen uhka? Perinteellinen media pitää kiinni asemastaan neljäntenä valtiomahtina – kuten se ennen olikin, jopa presidentin tekijä. Lukijat ovat osin pioneereina nousseet barrikadeille uutisvirran muuntuessa tarkoitushakuiseksi, jopa manipulaatioksi

 

Jo lapsesta lukien vastuulliset vanhemmat opettavat ettei saa valehdella. Valehteleminen on rumaa ja luo epätietoisuutta sekä ristiriitoja. Valhe on yksiselitteinen virhe, joskin luonto on täynnä ”valheita”, joita kutsutaan myös salaamiseksi! [2 …, mutta mikä onkaan vale ja mitä valehteleminen?

[1 ” …Vastamediaa ei olisi olemassa, jos jotkut eivät kokisi tarvitsevansa valtavirtamediasta poikkeavaa ja sitä haastavaa aineistoa. Vastamedioiden lisääntyminen on kuitenkin herättänyt monet pohtimaan perustavanlaatuista kysymystä: ovatko kaikki mielipiteet samanarvoisia? Varsinkin vastamedia esittää asian usein niin, että konservatiiviset, nationalistiset ja jopa muukalaisvihamieliset näkemykset eivät saa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Heidän näkemyksensä mukaan on olemassa mielipiteiden ääripäät, joista toisessa on globalisaation, maahanmuuton ja feminismin nimeen vannova ”punavihreä eliitti” ja toisessa kansallismielinen, maahanmuuttovastainen ja perinteisiä sukupuolirooleja korostava ”hiljainen enemmistö” … ” ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005731286.html – HS Mielipide – Juho Rahkonen – Taloustutkimus.

 

Perinteellinen media pitää valheina sellaista informaatiota, jota ei voida hyväksytyin keinoin todistaa oikeaksi. Herää kysymys kuinka oikeellisia ovat perinnemedian uutiset ja informaatiovirta. Mitä totuudella todellisuudessa tarkoitetaan? [3.

 

Kansalaisten suoramedia eli tutummin some* harjoittelee uutterasti

On selvää, että itse itseään kehittävä suoramedia harjoittelee tapoja kuinka vaikutetaan – aivan kuten itseään oikeaksi mediaksi kutsuva perinnemediakin tekee – on aina kysymys vaikutusvallasta ja siitä, että juuri minä/ me saimme ensimmäisinä kertoa jotain sykähdyttävää – siksi onnettomuusuutiset kirkuvat suurimmilla fonteilla. Haluamme sensaatioita … juoruilukin perustuu tähän.

 

Tänään maailmalla on käynnissä niin sanottu idän ja lännen välinen taistelu, [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html - ]

… ei normisotana – vaan vaikutus- ja talousvaikutevaltana. Itää johtaa kauppavalta Kiina [4, jonka yhteiskuntajärjestys on tullut jo vientituotteeksi. Lännen puolelta taistelua johtaa sotavalta Yhdysvallat [5, jonka yhteiskuntajärjestys on ollut vallitseva hegemonia jo kohta 100 vuoden ajan. Nyt eletään jo de facto kiinalaisten vuosisataa [kuva 1.].

 

Tämän itä-länsiottelun alla käydään myös mediasotaa valhein, totuuksin, ...

... manipuloiden sekä suorastaan propagoiden … Puhutaan West trolling manipulation -ilmiöstä ja sen vastapainona päällekäyvempi East trolling propaganda -itäisenä ilmiönä informaatiovirrassa. Kumpikin ilmiö on taisteluilmiö, jossa propaganda synnytti manipulaation [6.

Tuohon manipulaation ja propagandan väliin kehittyy kansalaisten oma suoramedia – informaatiovirta tekijöiltä lukijoille ja katselijoille. On selvää, että ylilyöntejä tapahtuu, kukaan ei ole ollut seppä syntyessään eikä toimittaja syntyjään.

EKSTRA 1

Millaisessa 'West trolling manipulation' maailmassa me elämmekään - esimerkiksi vastakkainasetteluna idän ja lännen osalta? … ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005731287.html - ” … Kriittiset lukijat ovat kuulemma tervetulleita, mutta osaa näistä Pettersson kutsuu ”ulvoviksi molopäiksi”. Kylähullujakin siihen joukkoon mahtuu, mutta nyt ainakin minä lukijana kaipaan täsmennystä. Tekeekö esimerkiksi tämä kirjoitus minusta ”molopään”? Olenko tervetullut keskusteluun vai pitäisikö minun olla kiltisti hiljaa tai siirtyä muualle? … ” -HS Mielipide, Riku Salmivuori, opettaja. … Allekirjoittaneen huomio: Lukijalta erinomainen huomio tiedon ja informaation vaativuudesta ymmärtää niiden ero ja esittäjiensä alkuperä. Mikä onkaan totta, kun mediassa, niin "valheellisena kuin totena" on aina esittäjänä välittäjä, siis välikäsi - omine kantoineen. Median voi vaihtaa, mutta lukijoita kansana ei. Lukijoillakin on mielipide. Nyt on kysymys mielipiteiden oikeellisuudesta ja niiden suhteellisuudesta esittäjänsä, myös toimittajan tietotasoon ja kykyyn hallita omia mielipiteitä.

 

 

Mitä merkitsee toimituksellinen moraali?

Toimittajien moraali informaatiovirrastaan on osin rämettynyt ja puolueettomuuteen ja oikeudenmukaisuuteen pyrkivät ”untohämäläiset” ovat nykyään harvinaisuus – jäänne jostain niiltä ajoilta, jolloin oli kunniakysymys ainakin pyrkiä totuudellisuuteen.

Nyt kun toimitukset eivät enää pidä niin vahvasti kiinni moraalistaan, niin herää kysymys miksi perinnemedia käy niin kovaa vastakarvaa omasta vaikutusvallastaan? ...

… vastuukansalaiset nimittäin osaavat enemmän, tietävät enemmän ja ennen kaikkea ymmärtävät enemmän – meillä Suomessakin lukijat jo näkevät perinne- ja lööppimedian läpi – tässä idän ja lännen informaatiosodassa [7, jossa ylilyönnit ovat jo arkipäivää – rapautuvalta neljänneltä valtiomahdilta.

 

[*PS

Jätän itse tarkemman vihapuheen tarkastelun sikseen – aivan eri kirjoitukseen, koska sen ilmentymät kertovat osin mielenterveydestä ja vähäosaisuudesta, jotka aihealueina kuuluisivat mieluummin psykiatreille ja yhteiskuntatieteilijöille – ja erityisesti inhimillisyytenä sosiaalialan ammattilaisille.

 

Viitteet tekstistä

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/11/kuinka-luonnollista-on-asioiden.html -

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/totuus-hetken-piina.html -

EKSTRA 2:”Onko maailma siirtymässä totuuden jälkeiseen aikaan? Uuspopulistit osasivat iskeä siihen hetkeen, kun perinteinen media alkoi vajota ja sosiaalinen media nousta

… ” ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000002918136.html – HS Pääkirjoitus – Ville Similä - kolumni.

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/maailmankauppaa-pelataan-nyt-monin-eri.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/reviiripuolustus-on-yhta-kuin.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -

 

EKSTRA 3

Perinteellisen median voimakas puolustuspuhe … ”Amerikkalaisen mediajätin johtaja kertoo, miksi Facebook hänestä riistää laatulehtiä ...” ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005731694.htmlOte: ” … Jos Facebook rajoittaa algoritmeillaan sivustollaan jaettujen uutisten määrää, se vähentää samalla uutismedioiden lukijoiden lukumäärää. Näin tapahtuu myös Suomessa. Tarvitseeko enää edes kertoa, mitä mieltä Thomson on digiyhtiöiden algoritmeista? Hänen mukaansa niillä manipuloidaan ja vääristetään kilpailua, joten algoritmien käyttöä pitäisi valvoa … ”. Allekirjoittaneen kommentti: On käynnissä kamppailu lukijoista, sillä niiden todistettu määrä maksumuurin takaa tai ei, ratkaisee mainostulot, jotka lienevät median merkittävintä tuloaluetta. Se on varmaa, että lukijoita koetetaan ohjastaa, nätimmin sanottuna opastaa "tiedon oikealle tielle", oli sitten opastajana "laatu tai vale". On kysymys informatiivisesta vaikuttamisesta, joko manipuloiden ja/tai opastaen. Miten määritellään lopulta totuus? [3.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 173414

 

DOC vihamedia_26062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26062018

 

805_7505 – 09:15/11:09

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Ilkka Luoma

~ https://yle.fi/uutiset/3-10271958 -

" ... Mielenkiintoista on, että suurin osa verkkovihan tuottajista kokee itsensä myös sen uhriksi. Verkkoyhteisöissä näkyvät hahmot ovat usein sekä uhreja että tekijöitä.

Verkkovihan uhriksi joutuneet ovat usein aggression kohteena myös verkon ulkopuolella. Kaakisen mukaan taustalla voi olla koulukiusaamista tai työpaikalla tapahtunutta häirintää.

Vihamateriaalin näkeminen saattaa hämärtää näkemystä verkkokeskusteluissa vallitsevista normeista.

– Jos näkee paljon vihamateriaalia verkossa, se saattaa laskea kynnystä myös tuottaa itse vihamielistä sisältöä, Kaakinen kertoo ... " -Yle

...
Ajankohtainen some- yms.-keskustelu lähtee tästä käyntiin ---

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Valtamedian rooli ihmisten maailmankuvan muodostamisessa on erittäin tärkeä. Kun ihmisten maailmankuva on valtamedian muokkaama, niin sen jälkeen valtamedia tietysti vaikuttaa uskottavalta.

Toimittajat ovat enimmäkseen vilpittömiä ja ovat sisäistäneet sen maailmankuvan, jota valtamedia tarjoaa ja jatkavat puolestaan sen saman kuvan tarjoamista.

BBC Interviewer gets Schooled about Media Propaganda by Noam Chomsky

Ja tarkkaan ottaen tietysti yhteiskunnassa vallitsee monitahoinen takaisinkytkentä. Ihmiset kaiuttavat toisilleen, työ-, koulu- ja leikkikavereilleen, lapsilleen ja vanhemmilleen sitä mitä ovat kuulleet ja yhteisössä jokin tietty maailmankuva pääsee vähitellen niskanpäälle ja saa hegemonisen aseman.

Tuollaisen hegemonian kumoaminen/purkaminen on erittäin vaikeaa. Ensimmäinen askel siihen suuntaan voisi olla se, että ihmiset alkaisivat tiedostaa sen, että heidän käsityksensä maailmasta ovat enimmäkseen muiden tarjoamia eivätkä heidän oman pohdintansa tulosta. Siksi valtamedian roolista puhuminen on tärkeää.

Nikolai Holopainen

Kun ensimmäistä kertaa huomaa, että se mitä lehdet kertoo ei ole totta on kuin menettäisi uskon Joulupukkiin. Se on iso askel otettavaksi aikuisiällä. Googlaamalla "Lehtimiehen moraali Vainio" Löytyy tarina, jossa uutislähteen tarina on sensuroitu ja lehtimies on käyttänyt lähdettä omiin tarkoitusperiin.

Ilkka Luoma

Huomenna jyllää kansalaismedia – tiedon tuottoa ilman välikäsiä |2

Tämä on varmaa, sillä maailmojen verkko – internet – yhdistää (kaikki) ihmiset ja ylihuomenna vielä koneetkin (miten käy, kun koneet alkavat ”keskustelemaan” keskenään … olihan jo 1990 -luvulla EDI-OVT protokollan |3 mukainen EDI-EDI yhteys suunnittelupöydillä)

On syntymässä ”kaiken verkko”, johon nyt tuotekehittyy ominaisuuksia, joilla on paha/”paha” | hyvä/”hyvä” merkitys ja vaikutus perinteelliseen tietomonopoliin nähden. Perinteellistä mediaa on kutsuttu osuvasti neljänneksi valtiomahdiksi |4.

Ennen Helsingin Sanomat ”valitsi” presidentin – uutisoinnin suuntaavuudella,

nyt valinnan tekevät kansalaiset suoraan, edelleen sen tiedon varassa, mitä media sattuu kertomaan, eli vieläkin ollaan ”neljännen valtiomahdin” talutusnuorassa. Tosin kansakunta luottaa yhä vähemmän perinteelliseen mediaan ja tilalle monet ovat valinneet sosiaalisen median ja siellä olevan tiedon ja ”tiedon”.

On selvää, että kansanomaisesti ”some” on myös sisällöltään manipulatiivinen ja jopa propagandistinen. Some on väkevän tuotekehityksen piirissä ja ensimmäiset vakavasti otettavat uuden ajan tiedonjakelukanavat ovat jo luottavuusmittareilla nousemassa vähintään samalle tasolle kuin tunnetuimmat nykymediat …

… milloin tapahtuu ohitus, on vain ajan kysymys – tietotekniikka, verkot, tarkistusmenetelmät ja vaihtoehtoistiedon viitevertaukset kehittyvät huimaa vauhtia ---

Viimeisin hätähuuto perinteellisestä mediasta ja lähinnä maapallovähemmistössä olevalta lännenmiehen valtakulttuurilta ojentautuu todisteettomiin väitesyytteisiin vieraiden valtioiden sotkeutuessa toisen yhteiskuntien sisäisiin asioihin – muun muassa Iso-Britannian Brexit -kansanäänestykseen! |5

Tuossa ylläolevassa on kaiken tiedonkulun ja sen luotettavuuden ydin ja kohtalo!

Nyt käydään maailmanlaajuista kamppailua olemmeko idän vai lännen vaikutteiden piirissä

– läntinen demokratiakäsite |6 edustaa kasvuhokemallisena |7 kulutusyhteiskunta-ajatuksena vajaata 20 prosenttia maapalloväestöstä – nyt onkin kyse tosiasiasta tunnustaa, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |8, ja tätä lännenmies ei halua tietenkään hyväksyä – halutaan pitää kiinni kolonialismista alkanutta maailmanherruutta – joka nyt on vuoren varmasti illassaan – tai edessämme on maailmojen sota |9, ilman marssilaisia …

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/villina-keh... -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #17

Vallanpitäjät pitävät kiinni vallastaan ja keksivät uusia keinoja sitä mukaa kun niitä tarvitaan.

Kun yleinen ja yhtäläinen äänioikeus alkoi levitä maailmassa noin sata vuotta sitten, alkoi "propagandatiede" -- viestinnällä vaikuttamisen tutkiminen -- ottaa jättiharppauksia eteenpäin. Noiden kahden muutoksen yhteys on selvä: Kun kaikelle kansalle annettiin äänioikeus, oli jotenkin varmistettava, että he äänestävät "oikein". Valtamedia valjastettiin propagandatyökaluksi aivan eri mittakaavassa kuin ennen.

(Noam Chomsky on muuten sanonut, että business-alan erityislehdet kertovat maailman tapahtumista paljon avoimemmin ja totuudenmukaisemmin kuin ne mediat, joita tavalliset tallaajat yleensä lukevat. Kapitalisteilla ei ole tarvetta valehdella toisilleen siitä, miten maailma oikeasti toimii; vain tavalliselle rahvaalle pitää valehdella.)

Nyt some on tullut uutena ilmiönä mukaan kuvaan. Mikä on vallanpitäjien reaktio? He palkkaavat trolleja trollaamaan somessa. Tällä tavalla vallanpitäjät pyrkivät ensinnäkin vääristämään mielikuvaa siitä, mikä on kansan keskuudessa vallitseva mielipide ja toisaalta väsyttämään ne yksilöt, jotka pyrkivät tuomaan esiin vaihtoehtoista näkemystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Noam Chomsky tunnetaan ikävienkin tosiasioiden kertojana - mistä lähteistä, en tiedä ... ehkä herralla on omat suorat kanavansa/ tiedottajansa - kuten nykyään vaikuttaja somettajilla ...

Esimerkkejä Chomskystä ja Syyriasta saa kun googlaa: chomsky syria war

Ilkka Luoma

Kuten topicissa on todettu - kansalaisten suoramedia harjoittelee itselleen vakaata suoratiedon kanavaa ...

TORSTAINA, SYYSKUUTA 21, 2017
Kansakunta ei enää luota perinteelliseen mediaan?

Yle saa uuden vastaavan päätoimittajan. Päätoimittaja on suodatin, joka katsoo, että media-alustan linjaus ja omistajien vaateet toteutuvat. Suodatin ei ole enää nykyaikaista tiedonvälitystä. Perinteellinen media on tiedon välittäjä – siis välikerros ”totuuden ja lukijan välissä” [1. On aika uudistua.

Kansalaismedia avaa ovia kaikkialla. On syntynyt roskaa ja helmiä sekä kaikkea tuolta väliltä. Tiedollisen paikkansa pitävyyden evoluutio kerää voimia ja kansalaismedia jalostuu vastuullisemmaksi ja samalla suoristaa tiedon kulku-uran tavallaan lukijalta toiselle – tuottajalta lukijalle.

Yle sai tiedon jalostajan ja suodattimen Aamulehdestä – Jouko Jokisen, joka kunnostautui herroittelusta sukupuolettomuuteen – tehtiin siis myrsky vesilasiin, vaikka viisaampaa lukijoiden luottamuksen palauttamiseksi olisi tiedonvälittämisen filosofia, jossa osataan avata molemmat silmät, korvat ja nenäreiätkin ---

Ote Tampereen yliopiston journalistiikan professori Jussi Pullisen tekstistä:

” … Vaikka kaikki eivät somessa roiku, toimituksen sisään sulkeutunut journalistinen tai kabinetteihin kääriytynyt poliittinen päätöksenteko eivät enää nauti kansalaisten varauksetonta luottamusta … ”

Koko teksti linkin ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005376026.html – alta.

Allekirjoittaneen kommentti:
… ... Lukijat ovat osin jo menettäneet luottamustaan perinteelliseen mediaan. Kansalaismedia nostaa yhä väkevämmin päätään! [2 …

[2 Esimerkiksi ... Facebook on kasvanut massiiviseksi tietoväyläksi - nyt peräänkuulutetaan vastuullisuutta itse Naamakirjalta kuin myös siellä operoivilta kansalaiskirjoittajilta. Kukaan, edes Facebook ei tiedä miten se hallitsee tietovirtoja tulevaisuudessa! … ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005376407.html -

Kansalaiset eivät suurelta osin luota perinteelliseen mediaan
[ Kolmas osa lukijoista luottaa mediaan ~ http://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337... - ]

.
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kansakunta-... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ennenmuinoin nykyisellä n.s. valtamedialla oli monopoli ihan jo teknisistä syistä omistaessaan kalliit painokoneet ja lähettimet kun kansalaisilla oli vain vastaanottamisen välineet. Nyt kansalaisetkin löytävät kanavansa. On siis luonnollisesta perinteisten tiedonlevittäjien kokea asemansa mielipidevaikuttajina ja taloudellisina toimijoina uhatuiksi ja he vastaavat, ei laadullaan vaan uhriutumisella ja toisten syyttelyllä. Aiemmin he pystyivät vapaammin ajamaan haluamiaan etupyyteitä kun kilpailijoina ei ollut kuin muita vastaavia vaikkakin erilaisten taustaryhmien erilaisin pyytein mutta ikäänkuin kuitenkin samalle toimialalle kiltaantuneina.

Jos perinnelevitteet haluavat uudessa kilpailutilanteessa menestyä, niiden olisi vastattava haasteeseen nimenomaan laadulla, osaamisella ja luotettavuudella. Mutta monopoliasemassaan ne kokivat itsensä niin vahvoina, että laatu ja osaaminen sekä resurssit päästettiin taloudellisessa ahneudessa rapistumaan. Nyt laatuun satsaaminen vaatisi taas investointeja ja luopumista taloudellisista tavoitteista tinkimistä.

Aloittaa he voisivat rehellisyydestä. Hehän väittävät miltei kaikki olevansa puolueettomia ja riippumattomia mutta sitä he eivät ole kukaan. Kaikilla heillä on omistajansa ja taustaryhmiensä etupyyteet ajettavina. Jos he harjoittaisivat avoimmuutta ja läpinäkyvyyttä, he paljastaisivat avoimesti taloudelliset taustariippuvuutensa ja yhteiskunnalliset tavoitteensa.

Samoin avoimmuuteen kuuluisi useampien näkökulmien nykyistä objektiivisempi esittely. Nykyisinhän on tapana tarjota aina vain yhtä totuutta ja peikottaa erilaiset näkökulmat. Objektiivisemmalla ja neutraalimmalla moninäkökulmaisuudella he nimenomaan iskisivät vastamediaa heikkoon kohtaan sillä he ovat yksisilmäisiä eikä heidän ammattitaitonsa useinkaan riitä objektiiviseen analyysiin. Valtamedialta ei sen sijaan puutu kuin halua ja omistajan lupa siihen.

Ilkka Luoma

Tässä oiva esimerkki, kun mihinkään ei voi luottaa ---

~ https://simeonjahanna.com/2014/06/30/mita-uskoa-ku... ---

" ... Mitä uskoa, kun kaikki valehtelevat? – Ukrainan kriisi ja maailman ymmärtäminen ... "

.

~ https://areena.yle.fi/1-2334171 -

" ... Mitä uskoa, kun kaikki valehtelevat? Näin kysyi varatuomari Peter Saramo kirjoittamassaan Ortodoksisen verkkolehden "Simeon ja Hanna" artikkelissa kesäkuussa.

Löytyykö perimmäinen totuus tapahtumista lännen tarinasta vai Venäjän? Vai Ukrainan vai EU:n? Vai oliko totuus joku ihan muu? Ja mikä on EU:n rooli tässä kaikessa?

Kun EU neuvotteli assosiaatisopimuksesta Ukrainan kanssa, miten sopimatonta oli olla käymättä samalla myös neuvotteluja sopimuksen vaikutuksista Venäjän kanssa? Yleensä tämäntyyppisissä neuvotteluissa otetaan myös huomioon ne sopimuksen ulkopuoliset maat joilla on vahvoja kaupallisia intressejä tulevan sopimuksen suhteen ... "

.

Ilkka Luoma

" ... Tämä asemoitumissota on haaste, sillä viimeiset noin 100 vuotta on ollut amerikkalaisen - lännenmiehen yhteiskuntamallin voittokulkua – aina vuosituhannen vaihteeseen saakka – kunnes Kiinan talouskasvu lähti todelliseen lentoon – sen ollen jo nyt muutamia vuosia maailman suurin ja vaikuttavin [2.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9888658 -
[1 ” … Vaikuttamistoimien kolmanneksi päätavoitteeksi raportti nimeää Kiinan poliittisen ja taloudellisen mallin suosion edistämisen. Samalla Kiina pyrkii sen mukaan patoamaan Euroopan edustamien liberaalien ja demokraattisten arvojen leviämistä ja vähentämään läntisen yhteiskuntamallin houkuttelevuutta … ” ~ https://www.verkkouutiset.fi/nain-kiina-kasvattaa-... - -Verkkouutiset – Heikki Hakala.

Lännen ja idän vastakkainasettelu on jo silmiinpistävää [3.

Media laulaa meillä suunnitelmallista WTM - West trolling manipulaatiota. WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle [4.
Näillä työkaluilla käydään nyt täyttä informaatiosotaa [5 kansalaisten ja lukijoiden päänahoista. Arkikansalaiset Erkki ja Liisa eivät Suomessa tiedä enää mitä uskoisi [6, siksi rajua on tuo perinteellisen median väkivahva West trolling manipulaatio.

Otamme esimerkin takavuosien valtamediasta – Helsingin Sanomista
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005676889.html -

Kirjoitus käsittelee nykykaltaisen demokratian kriisiä, jossa valkoisen lännenmiehen väestöosuus on maailmastamme noin 20 prosentin luokkaa. Toimittaja olettaa, että tällä lännessä ”hyväksi havaitulla” menetelmällä hallitaan koko maailmaa.

HS-toimittaja ei ole oivaltanut, että suurin osa maapallon väestöstä ei halua edes amerikkalaistyylistä valtahegemoniaa demokratiana, tai oikeastaan demokratiahokemana, joka ei ole kehityskaarensa edes prototyyppivaiheessa! [7.
.
Ote HS:sta: ” … Synkempi puoli isosta kuvasta on se, mitä on tapahtunut 2000-luvun puolella, ja etenkin viime vuosina.
Stanfordin yliopiston professori, demokratiatutkija Larry Diamond on luonnehtinut meneillään olevaa trendiä ”demokratian globaaliksi taantumaksi”.
Maailmassa on kourallinen tutkimuslaitoksia, jotka ovat seuranneet globaalia demokratiakehitystä järjestelmällisesti ja pitkään. Näihin kuuluvat yhdysvaltalainen Freedom House ja brittilehti Economistin sisaryhtiö Economist Intelligence Unit (EIU).

Molempien tutkimukset tukevat väitettä demokratian taantumasta. EIU:n tiukoilla kriteereillä vain viisi prosenttia maailman väestöstä elää ”täydessä demokratiassa”. (Suomi kuuluu joukkoon.) … ” -HS-toimittaja Heikki Aittokoski. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-j... -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Arvon blogisti(ja pari muuta täällä) aliarvioi kansan medialukutaitoa,suurin osa kansasta lukee monia lehtiä ja hakee uutisia monista eri lähteistä,-se ettei kannata kiinan,putinin tai p-korean politiikkaa ei tosiaankaan tarkoita medialukutaidottomuutta !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En ole huomannut kenenkään täällä vielä tällä kertaa aliarvioineen kansalaisten medialukutaitoa. Sitä on tehnyt ja tekee lähinnä n.s. valtamedian omistajat, johtajat ja jotkut toimittajat seka muut taustajoukot jotka yrittävät hillitä kilpailevien kanavien esille pääsyä haukkumalla niitä n.s. valemediaksi ja peikottamalla erimielisiä ääniä.

Ilkka Luoma

Päinvastoin - kansalaisemme osaavat yllättävän hyvin tutkia taustoja - muistakin kuin perinteellisen kaupallismedian lähteistä ... Kansakuntamme ei luota kovinkaan paljon mediainstituutioon - verrattuna muihin instituutioihin!

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, LOKAKUUTA 09, 2017
Media pyörittää lukijaa ja jättää kertomatta …
!

… sellaista, jolla on oleellista merkitystä itse asiakokonaisuuteen. Media puskee lukijoilleen haluamaansa viestintää, omin painotuksin ja omin päämäärin. Otamme yksinkertaisen esimerkin – Syyriasta ja siitä kirjoittavasta valtakunnan aiemmasta päämediasta – Helsingin Sanomista:


Tässä itse HS-teksti ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005399917.html -

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/mediapyorit... -

.

Ilkka Luoma

Lopulta nykyisessä median valtakamppailussa on suurempi taustavaikuttaja - informaatiosota idän ja lännen välillä:

...
MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolli... -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kannattaa myös lukea Ari Ojapellon kirjoitus muutaman vuoden takaa:

Reporadiosta S(t)asi-Studioon?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kysyisin sellaista asiaa että millä perusteella kun te tutkitte eri tiedotusvälineiden uutisointia, teette johtopäätöksen siitä mikä julistaa totuutta? Tehän yritätte etsiä totuutta juuri siksi ettette tiedä itse mikä se on? Mikä saa teidät vakuuttuneeksi että esim. RT:n välittämä Lavrovin puhe on totta? Ei kai vaan henkilökohtaiset sympatiat vaikuta asiaan. Länsi ei voi olla niin paha ettei siitä ole koskaan mitään positiivista sanottavaa kuin mitä Ilu eri linkein yrittää todistaa ja usein juuri siteeraten Putinin ja Lavrovin lausuntoja.

Ilkka Luoma

Erittäin harvoin siteeraan näiden kremliläisten lausuntoja - vain Putinin osalta sen, että: Nato/US tulisi Suomeen mielellään sodituttamaan suomalaiset viimeiseen mieheen ...

Sen sijaan haen lähteitä kotimaisista medioista - lähinnä viime aikoina Hesarista ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Sota ei Suomeen tule, ellei Venäjä sitä aloita. Taas.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Viimeinen sota aloitettiin Suomen ja Saksan kolmannen valtakunnan toimesta 1941 ... Tosin jouduimme myös aloittamaan Lapin sodan 1944 Saksaa vastaan ---

...
Professori Markku Kuisma:

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #49

Suomen alueelta ei aloitettu mitään sotaa 1941. "Ensimmäisen sen sodan hyökkäystoimen teki N:liitto 22.6.1941, kklo 6.05. Venäläiset pommikoneet hyökkäsivät panssarilaivojamme vastaan Sottungan vesillä 22.6.1941 klo 6.05. Kello 6.15 pommituskohteena oli Alskärin linnake Turun saaristossa ja kello 6.45 pommitettiin kuljetusaluksia Korppoossa. Klo 7.55 Hangossa olevat venäläispatterit avasivat tulen vuokra-alueen rajan ylitse."

Eversti, Mannerheimristin ritari Jorma Karhunen.

Kuten tiedämme tämä sotatoimi oli vuoden 1939 NL:n hyökkäyssodan seurausta, koska vuoden 1939 sodan tulos ei ollut N:liitolle sen tavoitteiden mukainen. Kysymys oli sotatoimien aloittamisesta. Visuri on erittäin venäjämielisen Geopoliitisen seuran puheenjohtaja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Et ilmeisesti lue historiaa kuin "toisella silmällä" - huomasitko prof. Kuisman tekstin tuosta ylempää?

...
Oletko perehtynyt tähän - prof. tohtori ja evp. ev. Pekka Visuri:

~ https://www.docendo.fi/saksan-kenraali-suomen-paam... -

" ... Kirjassa pääosa Erfurthin päiväkirjan ennen julkaisemattomasta suomennoksesta!

Jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth sai Hitlerin päämajassa 12.6.1941 tehtävän lähteä Suomen päämajaan yhteyskenraaliksi. Hänelle annettiin tiedot yllätyshyökkäyksen aloittamisesta Neuvostoliittoon ja ohjeet, joilla suomalaisten toiminta kytkettäisiin Barbarossaksi nimetyn suunnitelman osaksi.

Erfurth saapui Helsinkiin jo seuraavana päivänä – toistaiseksi vielä huomaamattomasti siviilipuvussa liikkuen. Ilmoittautuessaan marsalkka Mannerheimille hän kertoi, että Saksan hyökkäys alkaa noin kymmenen päivän kuluttua. Jo sitä ennen suomalaisten odotettiin mobilisoivan armeijansa sodan ajan vahvuuteen ja olevan valmiina liittymään hyökkäykseen kesäkuun lopulla.

Saksan hyökkäys Neuvostoliittoon alkoi 22. kesäkuuta, jolloin Hitler julisti myös Suomen ja Romanian tulevan mukaan sotatoimiin. Erfurthin tehtävänä oli nyt huolehtia siitä, että Suomen armeijan pääosat, vähintään kuusi divisioonaa, suunnataan hyökkäykseen Laatokan itäpuolitse kohti Syväriä. Saksalaisten oli määrä tulla siellä vastaan sulkeakseen Leningradin saartorenkaan. ... "

...
~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-... -

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kysyisin sellaista asiaa että millä perusteella kun te tutkitte eri tiedotusvälineiden uutisointia, teette johtopäätöksen siitä mikä julistaa totuutta? Tehän yritätte etsiä totuutta juuri siksi ettette tiedä itse mikä se on? Mikä saa teidät vakuuttuneeksi että esim. RT:n välittämä Lavrovin puhe on totta? Ei kai vaan henkilökohtaiset sympatiat vaikuta asiaan. Esimerkkinä voisin mainita Ilun. Länsi ei voi olla niin paha ettei siitä ole koskaan mitään positiivista sanottavaa kuin mitä Ilu eri linkein yrittää todistaa ja usein juuri siteeraten Putinin ja Lavrovin lausuntoja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kuusela kysyy ihan asiallista ja tärkeää. Todellakin miten tuon eron voi tehdä.

Tärkein mittari, ainakin minulle, on tarkistaa kuinka moni erilaisen taustan omaava taho kertoo samaa asiasta minkälaisin sanamuodoin ja ilmaisuin. Jos eri taustaiset ja erilaisiin päämääriin pyrkivät tahot kertovat asiasta samalla tavoin tai ainakin liki samalla tavoin, voinee uutiseen luottaa.

Jos taas kertovat samasta asiasta mutta eri tavoin, on lähdettävä riisumaan jutuista omien tarkoitusperien mukanaan tuomia "rasitteita".

Mitä S.Lavrovin (ja muiden m.l. läntiset ja omat johtavat poliitikot) puheita uutisoivien juttujen analysointiin tulee niin on erotettava kolme asiaa:
a) Uutisoidaanko Lavrovin puheet niin kuin hän on ne puhunut vaiko ei.
b) Uutisoidaanko hänen puheidensa sisältö totena tarkistamattomana vai tarkistettuna.
c) Perusteleeko tiedonlevite kannanottonsa hänen puheensa sisältöön vaiko ei.

Toisaalta mikään ei koskaan ole "ei koskaan" tai "aina", sillä ei läntiset eikä itäiset peikot ole niin tyhmiä ja taitamattomia, vaan on kevyempiä ja raskaampia painotuksia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Lavrov sanoi Suomen vierailullaan, että "Venäjä ei tule koskaan hyökkäämään NATO:n kimppuun" Suomen kohdalla hän "unohti" antaa vastaavan vakuutuksen. Eli siinä oli suora peruste Suomelle liittyä NATO:on.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001195139.html

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #95

Venäjä on ja pysyy köyhänä omistaen luonnonrikkaudet ja kysymys on kumpi rikkaudet saa itä vai länsi.
Auttaisiko Natoon liittyminen tässä kamppailussa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Suomen kansa suurena enemmistönä sanoo täyden ei Natolle - siinä peruste olla liittymättä Natoon ... Tosin eräät mediat manipuloivat kaikin keinoin suomalaisia Natoon, mutta kansakuntamme väkevä enemmistö sanoo ei - jo yli 15 vuoden ajan. Siinä vahvaa perustetta! :)

Jori oletko kuullut kansakuntamme natotahdosta?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Sen vuoksi Trump alkoi Tweettaamaan suoraan kansalle ilman median tulkintoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Trumppia voimmekin pitää ensimmäisenä kovan tason kansalaistoimittajana - suoramedia suoraan sylttytehtaalta - ilman välikäsiä ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Useimmille riittää kun löytää itseään miellyttävän uutisen joka poikkeaa omaa ideologiaa vastaan olevasta uutisesta. Lavrovin ja muiden poliitikkojen kommentteja ei suurin osa lukijoista analysoi noin tarkasti, valitettavasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

Kyky löytää uutisia laajasti onkin ajattelun ja käsittelyn laatukysymys. Se on vaikea ja monimutkainen rasti ;)

Ilkka Luoma

Kun luin kaikki kommentit huolella läpi, tulin ajatukseen, ettei juuri kukaan lukenut topiccia huolella läpi ja siksi ihmettelen miten voidaan kommentoida kun ei tiedetä mitä alustuksessa sanottiin? ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tähän olisi hyvä saada vastaus, sillä asia on minua askarruttanut. Millä perusteella valitset sen totuudenmukaisen uutisen jota alat julistaa totuutena.

Ilkka Luoma

Harvemmin julistan totuutta, vain todennäköisyyttä asiantuntija-arviona. Joskin silloin, kun on varmat todisteet ... on eri asia, varsinkin sen jälkeen kun läntinen media viljelee: luullaan, otaksutaan, nimettömistä lähteistä arvellaan - jne ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #50

Esimerkki totuudenetsijöistä: eräs Ilun FB-kaveri heti Singaporen kokouksen jälkeen tuomitsi Ylen uutisoinnin asiasta väittämällä sen välittävän vain CNN:n näkökulmaa, siksi uskomattomalta se kuulosti sen jälkeen kun hän oli kompannut Ilun rummutusta Pekingin tiekartasta ja kuinka jenkkien taistelujoukot poistetaan Koreasta. Nythän niistä ei puhuttu mitään vaan päinvastoin P-K:n riisumisesta ydinaseista. Mikä on totuus allekirjoitettujen asiakirjojen osalta? Ilu julistaa aivan toista vaikka edes idän media ei poikkea lännen vastaavasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

US-taistelujoukkojen poistumisesta on jopa itse Trump jo maininnut - sen ollen oleellinen osa "kokonaiskauppaa" ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #67

Trump taisi kerran mainita niiden vähentämisestä. Toistaiseksi tapetilla ovat sotaharjoitusten lakkauttaminen edellyttäen että P-K luopuu ydinaseohjelmastaan. Onko sinulla esittää linkkiä jossa niin Venäjä, Kiina ja E-K vaativat USA:n sotajoukkojen vetäytymistä niemimaalta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Amerikkalaiset ymmärtävät, mutta eivät uutisoi, että korealaiset ymmärtävät amerikkalaisten sotilaiden poislähdön tukevan koko Korean niemimaan ydinaseettomuutta!

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018062822010407... -

" ... Pompeo kertoi myös uutistoimisto Reutersille, että Kiina on viime aikoina alkanut lipsua Pohjois-Korean vastaisista talous- ja kauppapakotteista.

- Havaintojemme mukaan Kiina ei valvo enää rajaansa niin tarkasti kuin vuosi tai puoli vuotta takaperin.

Pompeo kommentoi Korean sodassa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden jäänteiden palauttamista Yhdysvaltoihin, jotta ne voidaan sankarihaudata.

- Toivon, että voimme vastaanottaa nämä jäänteet lähitulevaisuudessa. ... " -Iltalehti

...
Amerikkalaiset eivät ymmärrä, että Kiina on lisännyt massiivisesti kehitysapuaan pohjoisen korealaisille, koska Kiina noudattaa sopimaansa pakotepolitiikkaa täysin, kunnes rauhansopimus saadaan Korean niemimaalle.

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #116

"Pompeo kommentoi Korean sodassa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden jäänteiden palauttamista Yhdysvaltoihin, jotta ne voidaan sankarihaudata."

Näiden amerikkalaissotilaiden osalta saatat olla oikeassa, mutta sekin riippuu P-K:sta.

Linkkisi artikkelin olet valinnut huolella, sillä siinä ei mainittu mitään toisaalla samaan asiaan liityvästä artikkelista jossa Mattis vakuuttaa ettei se lähde kotiuttamaan yhtään sotilasta Etelä-Koreasta, mikä luonnollisesti on helpotus Etelä-Korealle. Sen sijaan sotaharjoitukset ovat ne joista neuvotellaan kontra P-K:n ydinaseet.

Ilkka Luoma

Otetaan esimerkki mediatoiminnasta - uhan luojana ja vastakkainasettelijana:

-
TIISTAINA, LOKAKUUTA 31, 2017
Russofobia jylisee – nyt maalataan uhkaa jo vaaleihinkin!*

" ... Mystinen turvallisuuskomitea [1 pärisyttää Venäjän uhkarumpua. Nyt analysoitiin uhkakuva siitä, että Venäjä sotkeutuu Suomen presidentinvaaleihin 2018. Analyysi vietiin niinkin pitkälle, että kuvioihin maalattiin räikeällä pensselillä jopa salamurhia ja terrori-iskuja! Kovaa puhetta, mutta keiden toimesta – pitäisikö kansan tietää? ---

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710282200493... -

Ote yllä olevan linkin kirjoituksesta:

”Analyysi: Näin Venäjä voi pyrkiä vaikuttamaan Suomen presidentinvaaleihin - ”Ääritapauksessa salamurha tai terrori- isku” … ” -Iltalehti otsikko

Allekirjoittajan kommentti ylläolevaan analyysitekstiin:

”Tämän mukaan vain Venäjä harjoittaa muiden valtioiden vaaleihin sekaantumista. Eivätkö muut maat tai joidenkin valtioiden vakoilulaitokset ja turvallisuuspalvelut niin toimi, onko se Venäjän "yksinoikeus"? Tähän mennessä ei yhtään todistettua Venäjän operoimaa vaalitunkeutumista olla todistettu. Tämä uutisointi on tyylipuhdas West trolling manipulaatio [2”


Miksi nyt presidentinvaalien alla maalataan näin rujoa uhkakuvaa – olisiko joitain todisteita tukemaan tätä asiantuntijaryhmän ja turvallisuuskomitean räyhäkkää ulostuloa? ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/russofobia-... -

.

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, HUHTIKUUTA 06, 2018
Itä vastaan länsi – onko lännenmies menettämässä otteensa?

.
" ... ... Nyt jymisee väkevän valtiollinen West trolling manipulaatio [1.

Lännenmies ei kestä sitä, että itä nous[s]ee merkittävämmäksi ja vahvemmaksi kuin länsi, jonka asukkaat edustavat vain noin 20 prosenttia maailman ihmispopulaatiosta.

Nostatettu esikauppasota on esimerkki taistelusta [2, jossa US menettää maailmanpoliisiroolinsa.

Case Salisbury [3 on toinen esimerkki, sitä käytetään keppihevosena, jolla ratsastetaan ilman todisteita Venäjää vastaan, joka olisi halunnut osallistua myös tutkimuksiin!

Kolmas esimerkki on US presidentinvaalit, jossa Donald Trump valittiin vähemmillä äänillä Yhdysvaltain johtoon. Venäjää syytetään sekaantumisesta näihin vaaleihin - ilman todisteita [4, sen sijaan pintaan on noussut brittiläinen analyysisekoittaja - Cambridge Analytica yhtiö [5, joka ilmeisesti muun muassa Facebook-tiedoin [6 hämmensi amerikkalaisia valitsemaan Trumpin presidentikseen.

Nyt on käynnissä itä-länsi-informaatiosota [7, jota tuetaan taustalta lännenmiehen protektionismilla – US-johteisesti [8. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/ita-vastaan... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavoin Kiinan yhteiskuntajärjestelmästä on tullut vientituote? Minne sitä on viety ja millä menestyksellä?

Ilkka Luoma

Aloitus naapureista (Vietnam, Bangladesh, Laos jne ... ) ... jonne kiinalainen teollisuus on siirtänyt työpaikkoja ja tuotantoa - erityisesti Afrikka on kiinalaisten keskipiste.

...
Kts. Hanhiparven lento:

Olemme hitaasti alenevien palkkatasojen kehityksessä. Lisäksi työtilanteiden karkaaminen edullisempien toverien maihin on tosiasia jo vuosien ajan – hanhiparven lento **] kärvistää monia muitakin!

**] Hanhiparven lento ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-... -

.

Ilkka Luoma

Saimme erinomaisen kommenttiketjun tyyppillisine jänkkäämisineen ja harhailuineen, jotka kuvastavat sananvapautta - mutta tähän on hyvä päättää -

Hienoa, että syntyi orastava kevytdebatti. Tässä ei vielä paneuduttu sylttyihin syviin, vaan kepillä koettaen lukijakritiikin "jään kestävyyttä". Hyvä näinkin. Suora kansalaismedia on purkautumassa informaatiologistiikan kapaloistaan. Lukijasta on myös osin muotoutumassa uutisvirran tuottaja, johon nykyinen teknologia antaa eväitä. Lopulta on kuitenkin kysymys tiedon omaksumisen valtaväylien hallinnasta. Uskovaisilla on aina ollut oma "Jumalan sanansa", oli se sitten neljättä valtiomahtia tai nykyään pinnalle pyrkivää uusmediaa ohi perinnemedian. US presidentti Donald Trump harjoittaa osaltaan tätä "kansalaisen suoratwitteröintiä" omana informaation tuottajana

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005733810.html -

" ... Salmivuori kaipasi täsmennystä myös siihen, onko hän fiksu lukija vai ulvova molopää.

Tähän on helppo vastata.

Salmivuoren teksti voitiin julkaista HS:n kaltaisessa perhelehdessä, se ei sisältänyt lainkaan esimerkiksi tappo­uhkauksia tai huorittelua eikä sitä huudettu humalassa puhelinvastaajaan kello kolme aamuyöllä. Niinpä hän ei ole ulvova molopää." -Maria Pettersson, Journalistin päätoimittaja

Ilkka Luoma

Lööppirintama 2:

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

" ... Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista ... "

.
Mikä kiintoisaa teksti oli Verkkouutista, mielipidelehdestä, joka on Kokoomuksen äänenkannattaja ja seurailee tiiviisti kokoomuslaisia natokantoja ... !

Toimituksen poiminnat