Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Sauli Niinistö sai kiitokset Kremlistä*

  • Putin: "Ystävät muistetaan" - Trump: "Haluan keskustella kahden kesken Niinistön kanssa" ¤
    Putin: "Ystävät muistetaan" - Trump: "Haluan keskustella kahden kesken Niinistön kanssa" ¤
  • Tarttuuko Putin Trumpin ojentamaan käteen? ¤¤
    Tarttuuko Putin Trumpin ojentamaan käteen? ¤¤
  • Putinin ja Sauli Niinistön välillä on peli, ja se on meille positiivinen peli ¤¤¤
    Putinin ja Sauli Niinistön välillä on peli, ja se on meille positiivinen peli ¤¤¤

Suomelle vahvistui neuvottelupöydän kattajan rooli (ydinase)suurvaltajohtajien kahdenkeskiselle tapaamiselle. Tästä on kiittäminen Sauli Niinistöä [1, joka on oivaltanut jo vuosia sitten roolimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta [2.

Nyt Kreml kiitti, sillä ilman Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyväksyntää ei Suomi olisi valikoitunut Venäjän ja Yhdysvaltojen päämiesten neuvottelujen keskipisteeksi**.

 

US presidentti Donald Trump on ollut perinnemedian ja sotahaukkojen puristuksessa sinnikkäästi väitettyjen presidentinvaalisekaantumisten osalta – on väitetty, että Venäjä ja Kreml olisivat sotkeutuneet vaaleihin … Nyt kolme eri tutkintalinjaa ovat tehneet kohta yhteensä neljä vuotta selvityksiä, eikä suoria todisteita Venäjän osallisuudesta ole löytynyt

[1 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005736535.html -

 

Nuo tutkimukset ovat estäneet Trumpia toteuttamasta osin vaalilupauksiaan [3, joista yksi oli saavuttaa ystävälliset ja toimivat valtiosuhteet Venäjän – maailman suurimman raaka-ainevaltion kanssa. Trumpilla nähtävästi siinsi ja siintää silmissään jättidiili US-tuotantokoneistojen ja RU-raaka-ainetoimitusten välille (?)

 

Olemme innostuneita – pidetään silti viileä puolueettomuutemme – sitä arvostetaan

On syytä pitää innostumisen profiili aisoissa. Nyt on kysymyksessä junailu, jossa tärkeintä poliittista mahdollistajaa on katsottava Mäntyniemestä ja Presidentinlinnasta. Muut ovat käytännön tärkeitä statisteja, pääministeriä myöten!

LINK ~ https://yle.fi/uutiset/3-10278213 - Ote: ” Visit Finlandin markkinointipäällikön Heli Jimenezin mielestä tapaaminen kartuttaa koko Suomen mainetta puolueettomana ja turvallisena maana. Tapaaminen on hyvä esimerkki siitä, että pystymme tarjoamaan kokoontumismahdollisuuksia nopeasti ja se varmasti vastaa mielikuvaa, jota haluamme Suomesta rakentaa… ” -Yle

 

On myös toinen syy luoda suhdetoiminta Putinin Venäjään,

… sillä maailman suurin talous Kiina [4 rakentaa yhä tiiviimpiä suhderakenteita suoraan Venäjän kanssa [5 – muodostaen näin itäisen voimakeskittymän, joka on mahdollisesti liikaa Yhdysvalloille. Trump haluaa olla mukana suurien pöydässä, johtajien kanssa, joilla on valtaa, suunnitelmia ja tulevaisuutta.

Trump haluaa kiilata Putinin ja Kiinan presidentti Xi Jinpingin väliin. US on jäämässä suurvaltatasolla kakkosviulun soittajaksi – vain sen maailman kallein ja sotinein taistelukoneisto ylläpitää US-suurvaltahegemoniaa – tosin Yhdysvallat on myös maailman suurin asekauppias [6.

 

Keskinäinen tapaaminen lähestyy ja mantereet saattavat liikahtaa

Trump ja Putin tullevat henkilökohtaisesti hyvin toimeen, jokin yhteinen vetovoimatekijä on olemassa. Trumpia on estetty lähestymisessä Putinia kohtaan, sillä amerikkalaiset sotahaukat eivät halua parempia suhteita Venäjään, se vähentää aseiden tilauksia ja sotien aloittamisen mahdollisuuksia.

 

Asiantuntijat tietävät US' n sotivan liki jatkuvasti jossain päin maailmaa [7 –

… luvalla tai luvatta [8, ja aina hyökkääjänä kaukana omilta rajoiltaan. Jatkuvat sodat ylläpitävät satojen miljardien sotateollisuutta [9 ja tätä sotahaukat suojelevat kaikin keinoin.

Sota tuo myös talouden voittoja – muistamme Korean sodan noususuhdanteen yltäneen jopa Suomeen asti. Samoin Vietnamin sota oli amerikkalaiselle sotateollisuudelle onnenpotku ja lottovoitto, kun Vietkong ampui kilpaa alas amerikkalaisia rynnäkköhelikoptereita.

 

Entä nyt, kun Trump pääsee kahden kesken Putinin kanssa?

Nyt on mahdollisuus valtiosuhteiden normalisointiin ja maailmanrauhan stabiloitumiseen, jotta suurvaltajohtajat pääsevät kauppoihin ja kitkemään kansainvälistä terrorismia – mitä se sitten pitääkään sisällään.

Samalla idän ja lännen välinen vastakkainasettelu lientyy ja mahdollistaa myös Itämeren ja muunkin Euroopan laajemman rauhanomaisuuden ilman nokittelua ja sotakoneuhoa (muistamme esimerkiksi US sotakoneen itse itsensä kylään kutsun [10 Kuopion Rissalaan [11, josta lennettiin näyttävästi ärjyviä taistelu- ja ilmahyökkäysharjoituslentoja kohti Venäjän rajaa – yhdessä suomalaisten Hornetien kanssa)

 

Trumpin on pitänyt miellyttää tavallansa sotahaukkoja

US on kalistellut miekkojaan ja esitellyt rynnäkkösodan hauistaan eräänlaisina ”lasten hiekkalaatikkoleikkeinä” - joihin lännenmiehen perinnemedia on rinnat rottingilla osallistunut – luoden osaltaan hyytävää Venäjän uhkaa [12 – alkaen lööpityksistä, jotka ovat kauppojen lehtiständeiltä pompsahdelleet lukijoiden silmille**.

Mistä tämä innokas vastakkainasettelu ja yksipuolinen venäjäkielteinen kirjoittelu johtuu – siinä on perinnemediaväelle se kaikkien toimittajakysymysten äiti!

 

...

Viitteet:

[1 Presidentti Niinistö on toiminut johdonmukaisesti rakentaen yhteyksiä niin itään kuin länteen – myös ajankohtina, jolloin innokkaimmat natottajat olisivat laittaneet Venäjän täyteen boikottiin. Niinistö on ymmärtänyt tilanteen ja meidän sijaintimme 1300 kilometrillä kiinni Venäjän ehkä tärkeimpään maa-aluerajaan – Kuolasta Leningrad oblastiin … ~ x -

[1 Tuleva (ydinase)suurvaltajohtajien tapaaminen on melkoinen luottamuksen osoitus presidentti Sauli Niinistölle. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, lisäksi Niinistö on ymmärtänyt pitää ovet auki myös itään, ollen jopa "sanansaattajana". Ehkä tärkein lopullinen niitti oli Saulin ilmoitus suomalaisuudestaan*, kun kysyttiin kantoja lännen sotakoneeseen Natoon. Tunnetusti suomalaiset enemmistönä vastustavat Natoa. On selvää, ettei Suomi olisi tullut kysymykseen tapaamispaikkana ilman Kremlin suostumusta. Näin osaltansa Venäjän presidentti Vladimir Putin kiitti presidenttiämme hänen avauksistaan. Suomi on kansakuntansa tahdosta sotilaspoliittisesti liittoutumaton maa, suoraan 1300 kilometrillä kiinni Venäjän ehkä tärkeimmällä maaraja-alueella … [LINK] –

[2 ~ x – kts. US_P/IL

[2 ~ x – kts. US_P/IL

[3

[4

[5 Kiina on tiettävästi pyrkimässä Arktisen neuvoston täysjäseneksi [13 Koillisväylänkin vuoksi - eräänä Kiinan silkkitiekandidaattina. Olisiko kolmen suuren yhteistapaaminen tulossa ajankohtaiseksi? Voisimme tuossa tilanteessa puhua "trumpimaisesti" superdiilistä. Kun puhutaan Suomesta, ei pöytää osata vain Helsingissä kattaa, kyllä se onnistuu Rovaniemen ympyröissäkin, olisi maksimaalisesti valoisaa aikaa neuvotella. Eiköhän poronkäristys puikulaperunamuusilla ja puolukkahillolla maistuisi kaikille kolmelle ja meidänkin presidentille … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nama-asiat-trumpin-ja-putinin-tapaamisesta-tiedetaan-mtv-uutiset-kokosi-tiedonmuruset/6964422 -

[6 ~ https://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Asekauppa-kannattaa/735529 -

[7

[8 Serbian Kosovo, Irak 2003- ja Syyria 2013 -

[9 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[10

[11

[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

[13 Elämme todellisten mullistusten aikaa – olemme Arktisen neuvoston puheenjohtaja, neuvosto johon Kiina on saatujen tietojen pohjalta hakemassa liittymisaudienssia täysjäseneksi [X7 – ehkä juhlakokouksessa Rovaniemellä, jossa presidentit – Niinistö, Xi Jinping, Vladimir Putin ja Donald Trump kohtaavat, voisimme nähdä ja kokea jotain uutta mullistavaa. Rovaniemellä saisimme uudistetun ”vuoden 1975”, jolloin presidentti Urho Kekkonen kopautti ETYK-puheenjohtajanuijalla merkittävän kokouksen päättyneeksi. Vuonna 1975 Kekkonen voimapresidenttinä sai tunnustuksen Suomen puolueettomuudesta – kaikilta ilmansuunnilta. Näin syntyi kestävän kehityksen ajatus --- ”Suomi – idän ja lännen vedenjakajalla – rakentaa välittäen suhteita” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/yle-yritti-venajan-uhkaa-presidentti.html -

 

EKSTRA

UPI-FIIA Mika Aaltola [14 ei tunnu ymmärtävän, että Suomen valikoituminen kokouspaikaksi johtui Suomen sotilaspoliittisesta liittoutumattomuudesta ja siitä, että Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla. Toisekseen tämä valinta oli todellinen tunnustus presidenttimme Sauli Niinistön tavalle nähdä itsensä suomalaisena kansakuntansa jäsenenä*** ... Lisäksi Niinistön kyvyt avauksien osalta niin länteen kuin itään ovat huomattu niin pöydän kattajana kuin välittäjänä sekä sanansaattajakin … ~ https://yle.fi/uutiset/3-10279286 -

[14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/suomessakin-ita-lansi.html -

[* Putinin aiempi ilmaus Wienistä tapaamispaikkana oli politiikkaa, jolla muistutettiin, että kokouksenpitopaikka on arvokysymys isännälleen ja näin haluttiin muistuttaa Suomea, miten asioita tulisi hoitaa ydinasesuurvallan näkökulmasta, sen rajanaapurista. Se oli muistutus pr. Niinistölle suosituimmuuden elinvoimasta [15. Suurvaltapeli on kovaa, ja siinä menestyy vain sotilaspoliittisesti liittoutumattomat - mikäli halutaan olla pöydän kattaja ... välittäjä ja sanansaattaja. Kreml osaa politiikan nuotit - ja siinähän me olemme ammattilaisia – tulkitsijoina sekä arvioitsijoina. On myös toinen mahdollisuus! Mikä?

[*** ~ x -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 173512

 

DOC trump_putin_29062018

PVM 29062018

 

1006_9041 – 10:22/12:44

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (136 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2
...
KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 23, 2017
Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Molemmat ydinasesuurvaltojen johtajat kävivät henkilökohtaisesti Suomessa tapaamassa ennen kaikkea Niinistöä.

1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170817220033301... -

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti... -

.

Ilkka Luoma

[***
...

... Presidentiltämme kansakuntamme suuresti arvostama lausunto Natosta!

” … – Suomalaiset eivät tue (Nato-jäsenyyttä) ja minä olen suomalainen, Niinistö kertoo FT:lle. … _ … Lehden mukaan Niinistö puhuu pitkästä kokemuksesta. Presidentti viittaa haastattelussa 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin kaupunginhallinnossa ja teki yhteistyötä turkulaisten poliitikkojen kanssa *.

Eläkkeelle jääneet valtuutetut ovat vielä nykyisinkin saaneet Putinilta kutsuja Moskovaan … ” ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html - -IS/STT.

.

Tomi Vaalisto

Asiantuntijoiden mukaan eurooppalaisista kaupungeista Wien ja Geneve olisivat soveltuneet myös tapaamispaikaksi.
Suomen tapauksessa etuna aikaisempi kokemus idän ja lännen johtajien tapaamisten järjestäjänä.

Maantieteellistä asemaa on myös väläytelty, mutta heinäkuun puolivälissä Keski-Euroopassa vierailevalle Trumpille olisi aivan sama olisiko kokous Itävallassa, Sveitsissä vai Suomessa.
Moskovasta Helsinkiin on linnuntietä vajaat tuhat kilometriä, Wieniin puolitoista tuhatta ja Geneveen pari tuhatta. Lentokoneella tuo ero ei ole merkittävä.

Ilkka Luoma

Kysymyksesä on paljon suuremmat asiat, nuo argumentit olivat toisarvoisia - suurin tekijä löytää aivan muualta:

...
SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 22, 2016
Presidentti Sauli Niinistö purkaa harmiaan

Onko presidentillämme rooli – kyllä on!
[25022014][ … suomalainen rauhanvälitys ja sanansaatto idän ja lännen välisenä sukkulointina ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovitt... - ]

Lainaamme yllä olevasta linkistä osan tähän:

” … Nyt Suomella on se paikka,

… mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Näin saavutamme välitysneuvottelijan aseman - Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville, tai Saksalle - sujuvuuden nimissä. Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana.

Meihin luotetaan, kunhan valitsemme projektille pätevän vetäjän – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, riittääkö taito, oivallus ja johdattelukyky?

Sauli, ottaisitko tehtävän vastaan, jos sitä Moskovasta vihjaistaisiin? …”

Ilmiselvästi rooli on otettu vastaan!

Presidenttimme on omaksunut vanhemman valtiomiehen aseman, ja huomannut edeltäjiensä pehmeän ja sovittelevan linjan slaavilaisympäristöön. Syy tähän jämäköityneeseen pehmeyteen on kirkkaan selvä. Edeltäjistä juuri presidentit Kekkonen, Koivisto ja Halonen ylläpitivät vuoropuhelua Moskovaan ja myös Washingtoniin, tosin he menivät sinne yksin suomalaisina.

Nyt Yhdysvaltain presidentin Valkoiseen taloon mennään pohjoismaalaisina, joka voi yllättäen olla erinomainen roolimuutos. Silti Moskovaan mennään suomalaisena ja rajanaapurina, joka haluaa ylläpitää eurooppalaista rauhaa – aina Uralille saakka, kuuluhan sekin tähän meidän Eurooppa-statukseen |1.

On alkanut Pohjolan Sveitsin luominen ja sen statuksen vahvistaminen
[26082014][ …”Pohjolan sveitsi” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... - ]

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/presidentti... -

.

Tomi Vaalisto

On varmaan muitakin syitä, mitä blogistikin on pohtinut mielipidekirjoituksissaan.

Mitalin toinen puoli on tietysti seikat, mitkä estävät kokouksen järjestämisen jossain maassa - tälläinen on läntinen naapurimme ja entinen emomaamme Ruotsi, jota saamme me suomalaiset kiittää monesta asiasta.

Ruotsin ja Venäjän välit ovat olleet jäätävät Tukholmaan simuloidun ydinasehyökkäyksen jälkeen pääsiäisenä 2013.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Venäjän tsaari aloitti meille itsenäisyyskehityksen, tai oikeastaan ei ollut sitä aktiivisesti estämässä. Ruotsin aikana jouduimme moniin sotiin - hyökkäys- ja puolustussotiin - liki aina itään.

Tsaarin aikana saimme itsenäisen Suomen Pankin, oman postimerkin ja rahan, markan, jonka kansalta salassa muutamat poliitikot veivät EU-Brysseliin, meidän menettäessä suuren osan itsenäisyyttämme, ... mutta nyt on kysymys uusnormista jonka pr. Niinistö on luomassa - kansalaisten ystävällisellä tuella ja kannatuksella! ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #7

"Tsaarin aikana saimme itsenäisen Suomen Pankin, oman postimerkin ja rahan"...vetoamalla Kustaa III:n perustuslakiin, jonka tsaari luonnollisesti hyväksyi, se kun oli itsevaltainen periaatteiltaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Olivat faktoja, jotka tsaari hyväksyi, olisi voinut olla myös suvereenisti hyväksymättä - btw. Suomi sai muuten oman Suomen Pankin aiemmin kuin Venäjä sai - tästä aikanaan keskutellessani jo eläköityneen Erkki Liikasen kanssa -oli silminnähden ylpeä! ---

Tsaarilla oli ajatus tehdä omasta suuriruhtinaskunnastaan esimerkki laajalle imperiumilleen - ... kunnes lopulta Stalin myönsi Suomelle itsenäisyyden 4.1.1918 ...

Tsaari lahjoitti - kenenkään pyytämättä - vuonna 1812 Vanhan Suomen omalle Suuriruhtinaskunnalleen yhtenäistämään suomalaisuutta! Tämä unohtuu monilta ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Gustaf Adolfsson, med Guds Nåde, Sveriges, Götes och Vendes Konung, etc., Arvinge till Norge, Hertig till Schleswig Holstein, Stormarn och Dithmarschen, Greve till Oldenburg och Delmenhorst, etc ei kuitenkaan meille noita jutskia suonut. Ei tosin taidettu kysyäkään.

Romanovit ne sen sijaan suuressa armossaan antoivat. Alexander Pavlovitsh, järjestyksessään ensimmäinen Aleksanteri, oli luvannut Ruotsin lait säilyttää eikä niissä puhuttu mitään Suomen omasta markasta, postimerkeistä t.m.s.

Mutta totta, yksinvaltiaalla ei ollut varmaan kovinkaan vaikea hyväksyä valmista yksinvaltaista perustuslakia sen sijaan, että olisi lähtenyt kirjoituttamaan ihan uutta. Siinähän olisi ollut riski, että Ranskan vallankumouksen ja USA:n vapaussodan vaikutteet olisivat päässeet jotenkin luiskahtamaan pinnalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

1809 Ruotsin itäinen maakunta oli eurooppalainen takapujula - vuonna 1917 olimme jo keskikastia ... Nyt Suomelle tarjotaan superlisenssiä olla idän ja lännen yhteislähettiläs, jo perinteen oikeuttamana! :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Tuollainen toteamus on samaan kategoriaan kuuluvaa kuin 60-luvun lopulla "Neuvostoliitto" -lehdestä lukemani vertailut siitä mitä kaikkea Neuvostoliitossa on nyt vallankumouksen jälkeen ja mitä oli ennen vallankumousta. Esimerkkinä mainittiin, että pelkästään Kuolan niemimaalla on enemmän ydinvoimaloita kuin enen vallankumousta koko Venäjällä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Tuo väite on kiintoisa, en ole siitä koskaan kuullut, mutta ok - jos ajattelemme sota-alusten ydinreaktorit "ydinvoimaloiksi", joita ne ovatkin -- pitää se paikkansa, sillä Pohjoisen laivaston muun muassa ydinsukellusveneiden päätukikohdat ovat Kuolassa ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

Niin Myyryläinen, ja millään tavalla esimerkkinä eivät olleet maailman ensimmäinen keskuspankki (Ruotsi 1688), noin ihan esimerkiksi. Eikä Snellmania tietenkään pelottanut ruplan kurssin jatkuva heilahtelu ja olematon hopeakanta?

Luoma, vika oli suomalaisissa, ei ruotsalaisissa. Takapajusuus on näemmä verissä. Samoin venäläisten kiittäminen milloin mistäkin olemattomasta. Ryssäviha on peiliin katsomista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Ehkä tärkeimpänä ominaisuutena tsaari loi fennomaaneille mahdollisuuden ja myös suomenkielen yleistymiselle - näitä ominaisuuksia Tukholmasta tuskin olisi myönnetty ... se, jos olemme ruotsalaishypetyksessä ja olisimme halunneet olla kuninkaan alamaisia, on sitten kunkin arvokysymys ... mutta Suomelle myönnettiin ensimmäinen itsenäisyystunnustus 4.1.1918 - Stalinin ja Leninin allekirjoituksin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Ja Suomen ruotsinkielinen väestö oli etunenässä edistämässä Suomen suomalaistumista, ajamassa itsenäisyyttä jne. Missä vika?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Ei missään, saimme sen mikä meille kuului. Oma maa, oma kieli, oma geenistö ja omat perinteet jo tuolloin idän ja lännen vedenjakalla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Sinun hyväntekijä-Venäjäsi on sittemmin kovasti yrittänyt vaikuttaa mm. sotimalla ja sen jälkeen erilaisin painostuskeinoin Suomen oloihin ja suomalaisten elämiseen. Minä en näe Venäjällä olevan minkäänlaisia hyviä aikomuksia Suomen suhteen, ainoastaan intressejä. Ne intressit eivät välttämättä ole yhtenäisiä Suomen ja suomalaisten edun kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Oletko perehtynyt professori Markku Kuisman talousteokseen:

"Venäjä ja Suomen talous 1750 - 2015"
~ https://siltala.info/venaja-ja-suomen-talous-1700-... -

...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #32

Ja mitä sillä on tekemistä kommenttini kanssa, tai sen kanssa, että Venäjä on aggressiivinen, vähän niin kuin kavereitaan vahvempi kansakoulupoika? Tönii ja tyrkkii, ja kärsii komplekseista, ongelmalapsi siis. Venäjä ei ole valtiona kypsä, ja se näkyy kauas. Toisaalta olen antanut kertoa itselleni, että on kaikille hyvä niin kauan kuin Putin on vallassa, sillä seuraaja voi olla joku siperialainen kenraali, jolla on samanlainen "hallintotyyli" kuin Stalinilla, georgialaisella pappiskoulujn oppilaalla, myöhemmällä maantierosvolla ja vielä myöhemmällä kansanmurhaajalla.

Kuka on tappanut eniten georgialaisia? Georgian oma poika, Teräsmies.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Jos katsotaan amerikkalaisten aggressioita, jää vähän venäläisille otettavaa - oletko perehtynyt Georgian sodan aloitukseen ja silloisen G' n presidentti Saakasvilin temppuihin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Eivät amerikkalaisten aggressiot tee Venäjän aggressioita mitättömiksi. Suomen suuntaan en muista yhtä ainutta aggressiivista amerikkalaista aloitetta, venäläisiä taas on lukuisia.

Kirjoitin Stalinin, georgialaisen, tappaneen eniten georgialaisia. Ei Venäjän harjoittamassa kansojen alistamisessa parisataa tuhatta kuollutta tietenkään ole vielä mikään suuri luku, erityisesti Stalinin osaltahan tuo on mitätön.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Miten venäläisten aggressiot ovat kosketelleet meitä suomalaisia vuoden 1944 jälkeen - kerrotko lukijoille?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Kerro sinä ensin, miten amerikkalaisten aggressiot ovat vuoteen 1994 mennessä vaikuttaneet suomalaisten elämään ja mitä vahinkoa niistä on ollut. Sinä toitotat niistä ehtymättömällä innolla, ja samalla vääristelet historiaa venäläisten hyökkäilyt ja uhkailut unohtaen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Kauppapoliittiset aggressiot - COCOM (?), muun muassa RR' n vn. Tauno Matomäki oli hyvin kiukkuinen vielä eläkkeeltäkin ... häneltä estettiin hieno kokonainen businessalue.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #44

Juu, vähintään Talvisodan kaltaisia aggressioita...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Niin , kysymyshän oli millaisia aggressioita venäläiset ovat meille osoittaneet vuoden 1944 jälkeen - "Talvisodan kaltaisina" ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #48

Vastaa nyt edes johonkin, kun innokkaasti kirjoittelet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Kysymyshän oli asetettu sinulle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

Niinpä, et sinä ennenkään ole mihinkään vastannut, vaan kiertänyt kaikki kysymykset. No, Venäjä on koko ajan vaikuttamassa suomalaisten elämään jo pelkällä olemassaolollaan. Niin kauan, kuin siinä maassa on hallinto, jota ei parhaalla tahdollaankaan voi kutsua demokraattiseksi, on turha odottaa johdonmukaisuutta ja ennustettavuutta. Yksi mies päättää mielialojensa mukaan, vastarinta tukahdutetaan, jopa murhaamalla. Eivät epäluulot tuolla tavalla poistu. Russofobin käyttö jonkin ihmisryhmän määritelmänä on samaa luokkaa kuin vegaanin kutsuminen lihafobiksi.

Jokaisella kansakunnalla on kollektiivinen muisti. Vaikka käärme ei olisi kertaakaan pistänyt, sitä kavahtaa siitä huolimatta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Ovat vaikuttamassa, totta - esimerkiksi matkailijoina tuovat eniten rahaa ryhmänä - erityisesti Itä-Suomeen.

Kannattaa myös perehtyä Suomen ja venäläisten väliseen ulkomaankauppaan viimeisten 70 vuoden aikana ...

Katsoitko kommentin 48, joka oli vastinekysymys sinulle?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #48

Aika merkittävä asia oli se, ettei Neuvostliitto antanut Suomen ottaa vastaan Marshall-apua. Olisi tullut enemmän kuin tarpeeseen sodan ja sotakorvausten köyhdyttämälle maallemme.

Kun lueskelee 60- ja 70-lukujen poliitikkojen muistelmia niin oli se melkoista nuorallatanssia ja ankaraa painostusta, mitä saatiin osaksemme. Ei Koivistokaan siitä antanut kovin ruusuista kuvaa. Ystävyys siitä oli yhtä kaukana kuin kuu auringosta.

Jos Suomella on sellainen ystävä, joka varastaa viidenneksen alueesta, ampuu 100 000 nuorta miestä hengiltä ja vielä pakottaa toimittamaan julmetusti tavaraa ilmaiseksi, niin millainen mahtaa olla sitten se vihollinen?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #62

Presidentti J.K. Paasikiven päiväkirjat (1944 - 1956) ovat erinomainen faktalähde näihin ”nuorallatanssi”-aikoihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Vastineeksi saimme YYA-sopimuksen bilateraalisella kauppasuhteella - se oli "osasyy" vaurautemme kehitykseen - erityisesti 1960-80 lukuina ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Venäjän-kauppaa kävivät tyhmät punaiset vuorineuvokset, ja se kauppa on syynä siihen, että Suomessa ei ole syntynyt samanlaista kulutustavaratuotantoa kuin Ruotsissa. Nokia kesti aikansa, mutta tyhmyyteen sekin kaatui, eikä sitä yhdistetty Suomeen, Nokiassa tätä ei edes haluttu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #82

"eikä sitä yhdistetty Suomeen"

Suurin osa briteistä ja amerikkalaisista uskoi kännykkäaikana, että Nokia on japanilainen firma. Kiinassa tapasin muutamia kiinalaisia, jotka luulivat sen olevan kiinalainen firma, jonka pääkonttori on Pekingissä. Nokia ymmärsi, ettei Suomi sinänsä ole maailman markkinoilla mikään myyntiargumentti, mutta mielestäni se meni tässä ortodoksisuudessaan ja taustansa "peittelyssä" askeleen liian pitkälle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Nokiaa tosiaan Kiiinassa luultiin monien osalta kiinalaiseksi yhtiöksi. Nokia oli tilannut eräältä kiinalaiselta diplomaatilta käännöksen "Nokiasta" - joka oli osapuilleen äänneasultaan "nuutzia" - joka ymmärrettiin suunnilleen - "lupaukset kumpuavat idästä"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #83

Juha, muistat varmaan kiinalaisen elektroniikkavalmistajan, jonka logo oli väriltään ja fontiltaan sama kuin Nokian: KONKA?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Niinpä niin, tyhmiähän täällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #82

Eivät n.s. "punaiset vuorineuvokset" tyhmiä olleet vaan ajoivat omaa etuaan ja tekivät sen hyvin tehokkaasti. Kapitalismiin ei kuulu muille aiheutettujen seurausten miettiminen muuta kuin sen verran kun niiden mahdollisesti näkee vaikuttavan omaan etuun itse valitussa pesperspektiivissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Juuri näin, ja noin heidän pitikin tehdä - olivat tilivelvollisia omistajille, jotka himoitsivat osinkoja! Onnistuivat hyvin - jopa savonlinnalaiset alemman tason viskaalit myydessään huonolaatuisia pukuja venäläisille - asia oli otettu esille Kremlissä Kekkoselle - tosin lievästi hymyillen - pikkujuttu, mutta kiusallinen.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #66

Aika kehno konribuutio. Blogisti muistelee kaiholla aikoja, jolloin. Suomeen kehittyi teollisuus, joka ei ollut kilpailukykyistä kaatuen samalla kun Neuvostoliittokin. Siinä todellinen ”ystävänpalvelus”.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Aikaansa kutakin sanoi pässi, kun päätä leikattiin.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #42

Venäjä toimii kulissien takana. Suomen suhteen riittää hyvin hienovarainenkin painostaminen. Kun Suomen valtiojohdossa on pelkkiä vellihousuja, mihinkään näkyviin agressioihin venäläisten ei ole tarvinnut ryhtyä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Aivan, kun aikanaan ehdottivat Moskovasta yhteisiä sotaharjoituksia Suomessa - presidentti Kekkonen armeijamme komentajan opastamana sanoi: "Kiitos ei", ja vaikuttaminen jäi siihen. Nykyään US tulee taistelukoneineen maahamme itse itsensä kutsuen. Ero on tosiaan suuri.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #68

Ei ole eroa. Suomi sanoisi edelleenkin Venäjälle kiitos ei yhteisistä sotaharjoituksista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Oletko kuullut kiinalaisesta vanhasta Shandongin maakunnasta periytyvästä sanonnasta: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" ... ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #78

Voi olla moinen sanonta, mutta se ei muuta kommenttini sisällön todenperäisyyttä miksikään. Eikä kaikki ystävyys ole mahdollista, vaikka toinen osapuoli olisi kuinka lähellä. Virolaiset jos ketkä sen tietävät. Silloin on paras saada ystäviä sieltä mistä niitä tosiystäviä suinkin saa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Suomea ja Viroa ei voida noissakaan asioissa verrata toisiinsa - meillä on ollut jo pitkään täysin poikkeava yhteys venäläisiin jo alkaen 1809 ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Jussila on hieman epätarkka väittäessään Suomen ruotsinkielisen väestön olleen etunenässä edistämässä Suomen suomalaistamista.

Pieni osa ruotsinkielistä akateemista väkeä oli mukana suomalaistamassa Suomea, osa jopa ihan kärjessä, se on totta. Mutta valtaosa ei ollut. Osa heistä ajoi toki itsenäisyyttä mutta ruotsinkielisenä, osa ajoi liittymistä Ruotsiin ja osa ei ottanut kantaa.

Kannattaa ottaa myös huomioon, että valtaosa suomenruotsalaisistamme on kielenvaihtajien jälkeläisiä. Tuolloin 1800-luvulla oli pakko vaihtaa kieltä jos halusi yhteiskunnassa eteenpäin, koulutusta, viran j.n.e. ja niin oli ollut vuosisatoja.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #20

Ensimmäinen (hyvin nykyaikainen) keskuspankki oli Persiassa nion vuodesta 548 e.a.a alkaen.

Sitä johti valltun naapurimaan Lyydian entinen kuningas Kroisos, joka oli keksinyt hallitsijan kuvalla leimatun, mtalliarvoltaan nimellisarvoltaan pienemmän valtion takaaman keskupankkirahan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kroisos

" Kroisos (m.kreik. Κροῖσος) oli Lyydian kuningas noin vuodesta 560 eaa. vuoteen 547 eaa. Kroisos oli tunnettu valtavista rikkauksistaan. Hän oli Alyatteen poika ja jatkoi tämän työtä valloittamalla joonialaiset kaupungit Vähässä-Aasiassa.

Herodotoksen mukaan Kroisos aloitti sodan Persian kuningasta Kyyros Suurta vastaan saatuaan Delfoin oraakkelilta ennustuksen, jonka mukaan suuri valtakunta tulisi tuhoutumaan, jos Kroisos aloittaisi sodan. Kroisoksen ja Kyyroksen ensimmäinen taistelu päättyi tasapeliin, ja Kroisos vetäytyi armeijansa kanssa talvilevolle. Kyyros käytti tilaisuutta hyväkseen, ja hyökkäsi Lyydian pääkaupunkia Sardista vastaan. Kyyros sai vangittua Kroisoksen. Näin oraakkelin ennustus kävi toteen: Lyydian suuri valtakunta tuhoutui.

Kroisos palveli lopun elämäänsä Kyyroksen ja tämän pojan Kambyses II:n neuvonantajana. "

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Hieno yleisselvitys valtion pankkien kehityksestä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

En ottanut kantaa mihinkään muuhun kuin mitä Jussila kirjoitti Gustaf III:n perustuslaista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #111

Olisin voinut mainita muutaman muunkin ruotsalaisen lain, joiden avulla paikallinen hallinto jäi autonomian ajalla omiin käsiin, mutta nämä pienet fennomaanit kun eivät jaksa keskittyä olennaiseen, en vaivautunut.

"Lenin-setä asuu Venäjällä".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Synkimmät russofobbarit unohtavat tyystin tsaarin lahjoittaman Vanhan Suomen ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #117

Onneksi sentään Jussila on oleellisen ytimessä, aina, ja tarjoilee sieltä meille herkkuja sellaisina palasina kuin katsoo meidän kestävän.

Jussilalle tiedoksi, että V.lenin kuoli jo vuonna 1924. Hänen vaikutuksensa historiaan on kuitenkin ollut merkittävä ja se on tunnistettavissa vielä tänä päivänäkin. Ihan kuten monin muunkin historiaan vaikuttaneen henkilön.

Siis jospa Jussila ei tarjoilisi henkilöpalvontaansa ihmisille jotka eivät sitä kaipaa, s'il vous plaît.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

Lenini lupasi Svinhufvudille Pietari/Leningradissa Uudenvuoden aattona 1917 itsenäisyyden Suomelle - aikamoinen vaikutus juuri suomalaisille ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Simulointi oli ruotsalaisten aivotuotos ja väite natofanaatikoilta - kuten venäläisten koneiden ilmatilaloukkaukset, vaikka amerikkalaiset tekivät niitä enemmän - yhtenevältä tarkastelujaksolta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Kiistämätön juttu: https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/...

Tuon lisäksi itänaapuri simuloi ydinaserynnäköinnin Puolaa vastaan!

Tarkoitat varmaan, että venäläiset loukkaavat ilmatilaamme enemmän kuin muut, minkä voi tarkastaa faktana tilastoistakin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmatilan_lou...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Niinhän Zapadinkin piti olla "ammattilasnäkemyksen mukaan" hyökäysharjoitus Suomeen! ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

EI kai Suomeen vaan Suwalkin käytävän haltuunottoon: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017091222003877...

Tuo oli myös etukäteisarvointi kun taas simuloidut ydinasehyökkäykset todettiin kun strategiset pommikoneet rynnäköivät Itämerellä oikeaa maalia kohti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

" ... Asiantuntijan mukaan saksalaislehden kohu-uutisen väitteet Venäjän sotaharjoituksesta eivät pidä kutiaan.

Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”.

CNA:n ja Wilson Centerin tutkija Kofman arvioi Bildin uutisen väitteitä Venäjän asevoimiin keskittyvässä Russian Military Analysis -blogissaan. Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan myös Viron yleisradion sivuilla. Kirjoituksessaan Kofman käy läpi, miksi monet saksalaisuutisen väitteistä ovat täysin epäuskottavia sekä antaa myös lyhyen selvityksen siitä, kuinka Venäjän suurharjoitus oikeasti eteni.

– Tästä harjoituksesta voi saada tärkeitä oppitunteja, mutta kuten aina, sensaatioväitteet sotkevat asioita ja johtavat säännöllisesti siihen, että ihmiset oppivat asioita, jotka eivät ole totta, Kofman kirjoittaa. ... " -yllättäen Verkkouutiset!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump on presidenttinä hiukan rampa ankka, koska on itse tehnyt itsestään niin kontroversiaalisen figuurin. Jokaisen hänen kanssaan "neuvottelevan" on syytä suhtautua varauksella siihen onko hänen sanomisillaan todellista merkitystä ja onko hänellä loppujen lopuksi valtaa määrätä siitä kuinka asiat menevät.

Ilkka Luoma

Nyt näyttäisi siltä, että "Trumpukka"olisi pääsemässä sotahaukkojen puristuksesta eroon - kysehän on amerikkalaisesta suuraseteollisuudesta, jossa pyörii massiiviset rahat - US' n ollessa ahkerin sotija ja suurin asekauppias - ylläpitäen maailman suurinta täyttä hyökkäysvoimaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, Trump on joutunut koko virassaoloaikansa kisaamaan n.s. "deep staten" ja sinne pesiytyneiden haukkojen kanssa. Hänen niiden kynsistä pääsemistä tuntuvat monet täkäläisetkin "asiantuntijat" kammoavan, UPIa ja MSM-toimituksia myöten. Mitä lie heillä pelissä?

Pahinta tuntuisi olevan jos Putin ja Trump pääsisivät jostakin sopuun, jostakin sellaisesta joka lievittäisi vastakkainasettelua ja siksi kaikki sellainen leimataan Putinin juonitteluksi ja onnistumiseksi ailahtelevaisen jahöynäytettävissä olevan Trumpin narraamisessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

11:

" ... jostakin sellaisesta, joka lievittäisi vastakkainasettelua ja siksi kaikki sellainen leimataan Putinin juonitteluksi ja onnistumiseksi ailahtelevaisen jahöynäytettävissä olevan Trumpin narraamisessa ... " [lainaus]

ROCK!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

John Boltonin neuvonantajanimitys ei puolla Trumpin irtautumista ”sotahaukoista.” Itse asiassa Trumpin politiikka on mennyt ”alkumyllerryksen” jälkeen sotahaukkojen suuntaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/John_R._Bolton

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Se onkin ollut Trumpilta viisas teko, sillä nyt hän hallitsee sotahaukkoja paremmin - heidän ollen alaisia - vrt. Korean niemimaa ajatukset!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisiko kokouspaikan valinnassa kiitoksien lisäksi myös vihje: taitavalla politiikalla tätä herkkua voisi olla tulossa lisää?

S.Niinistöhän on useammankin kerran halunnut profiloida itseään ja siinä sivulla Suomeakin välittäjän roolissa. Se edellyttää etäisyyden ottamista kiistojen osapuoliin mutta myös hyviä kahdenvälisiä suhteita joka suuntaan.

Ilkka Luoma

Napakymppi, sillä Putin ja Xi Kiinasta ovat jo "sopineet" tapaavansa Arktisen neuvoston puitteissa - koskien Koillisväylää - tuolloin voisi syntyä Trumpin superdiili: Putin, Xi ja hän! ;) ... Näin meidän presidentti tulisi kuittaamaan Nobelin rauhanpalkinnon!

Ilkka Luoma

[* Kokouspaikan valintaa ohjattiin muun muassa Kremlistä:

Se oli muistutus pr. Niinistölle suosituimmuuden elinvoimasta/ kuolevaisuudesta [15 ---

[15 Nato - isäntämaa pöytäkirjan jälkeen toinen suoranaisesti suomalaisten ulkoisiin sotiin liittyvä kohtalon kysymys, joka nyt veisi suomalaiset sotilaat maamme rajojen ulkopuolelle taistelutehtäviin. Suomalaisten onneksi helposti irtisanottavissa oleva aikomuspöytäkirja. On huomattavaa jo se, että olemme Afganistanissa sodan osapuoli* - NATOn sotaoperaatiossa - ~ https://yle.fi/uutiset/3-10279849 - Ote: ”Suomi on valmis taisteluihin Britannian luotsaamissa valmiusjoukoissa. Suomi osallistuu Britannian johtamiin JEF-valmiusjoukkoihin … ” -Yle

.
Oliko tämä nyt puolustusministeri Jussi Niinistöltä viisas veto - oliko sillä presidentin hyväksyntä?

...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Mielestäni Suomen paikka on Natossa. Kaiken varalta. Sauli Niinistö on varmasti Suomelle hyvä presidentti, mutta seuraavasta ei tiedä.

Jos Suomen kv. asema pysyy ankkuroimattomana, meillä ei ole takuuta kuinka itään Suomi siirretään. Takapajuiset suomalaiset palkitsevat kaikki pyrkyripoliitikot, jotka lupaavat entistä parempia ja vieläkin tiiviimpiä suhteita itään.

Ilkka Luoma

Oletko huomannut Suomen ja meidän suomalaisten eläneen jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa ...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Muistan idästä aina puhaltavan kylmän tuulen. Puuttuneen vapauden määritellä oman paikkamme maailmassa. Myös havainnut lännessä vallitsevan vapauden ja demokratian.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Suomi oli koko "itsenäisen historiansa" aikana itsenäisimmillään juuri vuonna 1975, jolloin niin länsi kuin itä tunnustivat itsenäisen puolueettomuutemme. Oletko kuullut ETYK-juhlakokouksesta, jossa presidentti Kekkonen saavutti kauan hakemansa tavoitteen - tosin Karjala jäi saamatta, ja vielä harmittavan lähelle päästen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Norja "pakotettiin" Saksan miehityksen jälkeen Natoon. Norjalla on kapea maaraja Venäjän kanssa - meillä taas 1300 kilometriä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Taas vain oma mielipide. Linkkiä siihen pakottamiseen.

Risto Koivula
Ilkka Luoma

Suomea ei edes otettaisi Natoon – professori Pekka Sutela ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hy... -

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Munchen 1938 - Helsinki 2018.

Kuka on nyt Chamberlain?

Ilkka Luoma

Aivan, tuolloin 1930 -luvulla komppasimme mielellään "kailamaisesti" Saksan kolmatta valtakuntaa - silti kieltäytyen heidän hyökkäämättömyyssopimuksesta keväällä 1939!

...
Koetatko Niinistölle sovittaa Chamberlainin viittaa - emme ole ensinnäkään suurvalta, mitä Englanti tuolloin oli - ja en usko Niinistön olevan yhtä sinisilmäinen kuin Chamberlain ... mitä mieltä olet?

Tomi Vaalisto

Ei Chamberlainia ja Niinistöä voi verrata.

Chamberlain oli neuvotteleva osapuoli ja sopimuksen tekijä toisin kuin Niinistö. Suomella on vain järjestäjän rooli, joskin ainakin Trumpin kerrotaan tapaavan Niinistön. Voisi luulla, että Putin tapaa Saukon myös.

UPIn ohjelmajohtaja Mika Aaltola, jonka analyysit ovat maamme tervävintä kärkeä, kertoi Trumpin haluavan keskustella sekä Syyriasta että Ukrainasta.
Venäjä haluaa taas löytää paikkansa suurvaltojen Kiinan ja Yhdysvaltojen välissä - Venäjähän ei ole mikään suurvalta.
Länsi taas pelkää Trumpin päähänpistoja, joista hyvä esimerkki oli spontaanilupaus jäädyttää Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen yhteiset sotaharjoitukset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Olivat UPI - Aaltolan omia mietteitä, eivätkä edes sido FIIA' aa ... , mutta Aaltola:

Mikä ajaa Aaltolan projisoimaan Venäjän meille taloudellisen manipulaattorin asemaan,

kun muistissamme on USA:n kieltämät teknologiakaupat muinoiseen Neuvostoliittoon (tästä aiheesta on seikkaperäinen seloste pienellä harmituksen esityksellä vuorineuvos Tauno Matomäeltä – Rauma-Repolan oivasta mahdollisuudesta avata aivan uusi vientiala huipputeknologiana, jonka USA meiltä kielsi)

Ihmetyttää teennäinen, ja miltei väkisin keksityltä selosteelta tuntuva Venäjän kauppamanipulaattorin asema, jolla Putin haluaisi nyrkkiotetta maastamme. Miksi Aaltola haluaa unohtaa kaiken sen taloudellisen hyödyn niin Venäjältä *] kuin samankaltaisena Ruotsista tai Saksasta – miten nämä taloudelliset hyödyt eroavat toisistaan – miten Venäjän antama (alijäämäinen) kauppamme olisi arvottomampaa kuin kauppa esimerkiksi länsimaiden kanssa – venäläisten energiatoimitukset ovat olleet aina käytännössä kohdallaan.

*] Venäjän kauppa muistuttaa kaikkia niitä liiketoiminnan käsikirjojen ihanteita - raaka-aineiden ja energian tuontina kuin korkeateknologioiden (korkeajalosteiden) vientinä – näkökulmastamme tarkasteltuna. Meille jää jalostusarvo, tosin olemme vaipumassa uudelleen puoliraaka-aineiden viejäksi, esimerkiksi selluloosabuumin vuoksi.

Kannustaisin Aaltolaa perehtymään slaavilaiseen 2] ja venäläiseen historiaan 3]

… ja Venäjän syntyyn sekä kauppapolitiikkaan Venäjältä katsottuna – myös itään ja sen kehitystä, josta välkkyy talouden kaavamahdollisuus - ”Kiina + Venäjä > USA + EU” - ajatuksella 4] - ”Maailma on muuttuvainen, Eskoseni”.

Aaltola maalaa myös kummallisesti meidän riippuvuutta ja siitä muodostuvaa uhkaa idän energiasta – taitaa ainoana virtana mistä päin tahansa – Venäjän kaasun olleen täysin katkeamaton virta maahamme – ilmeisesti siitäkin halutaan maalata vaikeuksien optio teollisuutemme energiankäytölle.

Loviisan ydinvoimalakin on toiminut ongelmitta kymmeniä vuosia – sen sijaan lännen toimittamaa Olkiluoto III:sta saanemme odottaa ”kymmeniä vuosia” - sen valmistumista, kaikkien vaikeuksien jälkeen.

Tekisi mieli kysyä, mistä Aaltola on saanut sivulauseellisen antipatiansa Venäjää kohtaan –

… ilman mitään perusteltua argumenttia tosiasioista, jotka olisivat meille ongelmia (aiheuttaneet - nykyaikana) tai vahinkoa tuottaneet. Ehkä Aaltola hätäpäissään keksii Venäjän presidentin, Vladimir Putinin joitain aikoja sitten määräämät puutullit 5], kun emme enää saaneet alihintaan raakapuuta metsäteollisuudellemme …

Miksi muutoinkin lännenmiesten on niin vaikea ymmärtää slaavilaista/ venäläistä ajatuksenkulkua, vaikkapa tässä Ukraina casessa ~http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-miksi-lannenmies-ei-ymmarra-venalaista-ajatuksenjuoksua -?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/suomessakin... -

...

...
Ja sitten ekstra:

Onko presidentillämme rooli – kyllä on!

[25022014][ … suomalainen rauhanvälitys ja sanansaatto idän ja lännen välisenä sukkulointina ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovitt... - ]

Lainaamme yllä olevasta linkistä osan tähän:

” … Nyt Suomella on se paikka,

… mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Näin saavutamme välitysneuvottelijan aseman - Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville, tai Saksalle - sujuvuuden nimissä. Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana.

Meihin luotetaan, kunhan valitsemme projektille pätevän vetäjän – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, riittääkö taito, oivallus ja johdattelukyky?

Sauli, ottaisitko tehtävän vastaan, jos sitä Moskovasta vihjaistaisiin? …”

...

Risto Koivula

" Munchen 1938 - Helsinki 2018.

Kuka on nyt Chamberlain? "

EU on Hitler, vaikka ei olekaan mukana - pitsi Salen muodossa.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Nyt sitten vain molemmille vierailuvaltioille kunnon lasku aiheutuneista vartiointi-, ruokailu-, ja majoituskuluista.

Ilkka Luoma

Hyvä käytännön kysymys, kuka ja mistä maksetaan sekä kenelle maksetaan - vai maksetaanko mitään!

Ilkka Luoma

Harmikseni ei tule kovin paljon kommentteja itse topicista ... muutamaa helmeä lukuunottamatta ;)

Tomi Vaalisto

Putinille nuo neuvottelut taitavat olla pakkorako ja nyt ainoa vaihtoehto on ottaa lakki nöyrästi kouraan.
Kymmenen vuotta aktiivista sotimista, yhtään konfliktia venäläiset eivät ole kyenneet ratkaisemaan ja vararahastot ovat kulutettu lähes loppuun: https://www.reuters.com/article/us-russia-funds/ru...

Ilkka Luoma

Laitatko tänne framille lukijoiden uteliaisuutta tyydyttämään venäläisten ja amerikkalaisten sodat - vaikkapa vuosittain, kestona ja maittain?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Siinä vaiheessa kun usa lakkaa pitämästä yllä tukikohtiaan/sotiaan niin kellään ei ole hauskaa,ei suomessa eikä muualla!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Haluat siis, että US ylläpitää taistelu- ja hyökkäysvoimaansa maailmalla, jotta on mahdollisuudet Irak 2003 -kaltaisiin luvattomiin hyökkäyssotiin, joka valheellisin todistein suisti koko Irakin valtion kaaokseen ja ISIS-järjestön syntyyn - näinkö?

Tomi Vaalisto

Ei taida liittyä aiheeseen, mutta kun olet blogisti niin toki sen voin tehdäkin pyynnöstäsi. Löytivät helposti haulla list of wars..

Tässä on pitkä lista, mikä alkaa Kiovasta - eli nykyisestä Ukrainasta - jatkuen tähän päivään saakka ja mukana on tietysti Neuvostoliitto ja sen tuhkasta 1991 syntynyt nykyinen Venäjä - ne näyttävät sotineen joka ikinen päivä: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi...

Jenkkien lista, näyttäsi olevan 25 sotaa itsenäistymisen jälkeen: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_lengths_...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

List of wars involving the United States
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

...
~ https://fi.sott.net/article/377-Sotariippuvainen-U...

"Sotariippuvainen: USA on sitten 1776 ollut sodassa 93% ajastaan - 222 vuotta 239:sta! ... "

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #57

Tuossa ensimmäisessä linkissä on kaikenlaisia operaatioita kuten Afrikan itärannikon suojaamisoperaatio merirosvoja vastaan (Suomikin osallistui), rauhanturvaoperaatioita ja jotain ihan ihme juttuja - mikähän on Tanker war Persianlahdella 87 88..?

SOTT.NET taas on jenkkejä parjaava propagandisti, jota voisi verrata vaikkapa Sputnikiin, MV:n, Verkkomedian, Vastavalkean. Globalreserachin, PressTVn, Veteranstodayn tai Washingtonblogin propagandaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Niinpä tietysti ... Tankkerien sodassa 1987-88 tapahtui muun muassa tämä:

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Iran_Airin_lento_655 -

...
Tankers War
~ http://www.historyofwar.org/articles/wars_tanker.html -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #70

Tuossa linkissä lukee: "Part of the Iran-Iraq war of the 1980s"

No ei tuo ainoa virhe wikissä ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Tuo siviilikoneen alasampuminen US Navyn toimesta kansainvälisestä ilmatilasta oli raju sotatoimi - jonka tosin US tunnusti, mutta ei pyytänyt Iranilta anteeksi tuhottuaan 300 siviiliä, lähinnä iranilaisia ... alasampuminen oli osa tätä mainittua Tankers War -sotaa.

Nikolai Holopainen

Venäjä varasti Sevastopolin NATOlta. Nähtävästi Putin on kertonut oman version Krimin tapahtumista ja se uponnut Niinistöön.

https://www.youtube.com/watch?v=c8nMhCMphYU

Tomi Vaalisto

Itse asiassa Venäjän miehittämä Krim on osa Ukrainaa, joka ei kuulu Natoon.
Natolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Ilkka Luoma

On aika päättää tältä osin lännen ja Venäjän välinen vastakkainasettelu. Trump haluaa poistaa kahden ydinasesuurvallan kilpalaulannan. Antaa krimiläisten itsensä päättää omasta kohtalostaan. Trump haluaa diilin maailman suurimman raaka-aineaitan kanssa

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10280046 -

"Uutissivusto: Donald Trump haukkui Naton Euroopan johtajien edessä ja sanoi, että Krim voisi kuulua Venäjälle ... "

..
Trump on hyvin informoitu tästä:

~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten ... "

.

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #72

Trumpin mielipide Krimistä on tietysti tärkeä.
Asia kuitenkin kuuluu Ukrainalle ja sen takana on kansainvälinen yhteisö YK, Euroopan unioni, NATO, Japani, Australia ja moni muukin maa kuten myös Yhdysvallat.

90-luvulla Krim jäi kuitenkin osaksi Ukrainaa - se olisi voinut myös itsenäistyä. Kolmas vaihtoehto oli liittyminen Venäjää, mitä ajoivat Krimin venäläiset. Tuota jälkimäisintä lähettiin totetuttamaan vuonna 2014 Venäjän asevoimin, mutta virallisesti Krim on edelleen osa Ukrainaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Asia kuuluu erityisesti krimiläisille.

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten ... "
~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

.
Täsä kohtaa on hyvä perehtyä Ukrainan alueen historiaan ja kiovan venäläisyyteen.

Nikolai Holopainen

Käsittääkseni NATO-joukoilla oli jatkuva vähintään 40 vahvuinen joukko-osasto Sevastopolissa valmistelemassa haltuun ottoa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81
Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #90

A small cadre of US Marines under the guise of NATO had arrived in Sevastopol in summer of 2010 and with time their numbers grew. In February 2014, observations of this cadre showed they were actively assisting the coup installed government in Kiev to bring Sevastopol under their control.
The new citizens government in Sevastopol gave NATO a choice, leave peacefully under escort to the Ukraine border or be put out. NATO refused to leave, therefore the government of Sevastopol ordered the NATO cadre to be removed. Polkovnik Aleksandr Petrovich and Starshi Sarjant Roman Ivan'vich were called back to duty to perform this action. They and their group of veteran Spetznaz were trained, armed and ready.

https://www.amazon.com/Incident-Simonka-R-H-Auslan...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #81

Moisesta ei ole kukaan koskaan aiemmin maininnut ja nyt on se kuuluisa näytön paikka. Todennäköisesti kyseessä on hevosmiesten tietotoimiston uutinen.

Pohjois-Atlantin Puolustusliitto Naton joukot koostuvat kunkin jäsenmaan kansallisista armeijoista ja seuraava kysymys kuuluukin, että mistäs maasta ne väitetyt NATO-joukot ovat kotoisin?

Jos siellä kuitenkin olisi vaikkapa 40 turkkilaista sotilasta niin ei kyseessä välttämättä ole NATOn operaatio vaan kansallinen, johon pitäisi suostua kaikkien jäsenmaiden kuten Kosovon rauhanpalautusoperaatiossa.
Turkki tuli mieleen siitä, että Krimillä on turkkilaisvähemmistö.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Afganistan on YK' n aloittama Nato-operaatio, jossa Suomi on jo mukana sodan osapuolena Naton puolella ... Afganistan on sisällissota, tai oikeastaan joukko sotapesäkkeitä ...

Krimillä on venälääismielinen enemmistö.

SUNNUNTAINA, MAALISKUUTA 23, 2014
Katariina II Suuri ja kansanäänestykset

Hiukan kevennystä ja asiafaktaa tästä päivästä ja historiasta liittyen kansanäänestyksiin Venäjällä ja Krimin (suom. linnoitus) 1] sopimuksiin 1700 -luvulle. Kuten tunnettua Krim oli satoja vuosia sitten osa silloisen maailman suurinta kansakuntaliittymää, jota kutsuttiin Mongolien ylivallaksi – väkivahvan sotakoneen ja oivallisen verojen keräämisen vuoksi. Elettiin kultaisen Ordan aikaa 2] --- osa meidän Karjalaakin kuului siihen!

Keisarinna Katariina II Suuri 3] oli merkittävä venäläistäjä ja läntisen Euroopan valistusfilosofian ja taiteen ihailija – puhuikin ranskaa. Samaan aikaan kansa puhui venäjää ja viljeli maitaan miltei orjan asemassa. Katariina II Suuri allekirjoitti sopimuksen Krimistä, jossa oli eräänä kohtana huomion arvoinen seikka:

Mikäli Krim joskus julistautuisi itsenäiseksi, oli Osmanien valtakunnalla 4] 16 päivää aikaa liittää Krim itseensä eli nyt katsottuna nykyiseen Turkkiin, osmaanien jälkeläisvaltioon. Nythän Krim oli kansanäänestyksen pohjalta itsenäinen muutaman päivän – Turkki ei käyttänyt omistusoikeuttaan – Katariina Suuren sopimuksen pohjalta. Ehkä sopimus oli menettänyt lain voimansa.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/katariina-i... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #96

Näytön paikka: tuossa ylenpänäHolopainen tarjosi linkin. Pystyykö sen kumoamaan ja millaisilla argumenteilla?

Toisaalta USA-laisista sotilaista Krimillä on ollut juttuja erilaisissa lähteissä. Ne ovat olleet tiedotusvälineiden juttuja ilman konkreettisia todisteita, ihan kuten jutut venäläisistä joukoista Donbass:ssa.

Tuon lisäksi on ollut m.m. myös USA:n laivaston mainoskampanja krimiläisten keskuudessa jossa aloitettiin erään koulun kunnotustyöt (https://www.fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&...). Se homma pysähtyi heti kun kävi ilmeiseksi, että Sevastopol ei siirrykään USA:n laivaston tukikohdaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

West trolling manipulation & East trolling propaganda ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

"Suomen neutraalius on sittemmin noussut keskusteluun tasaisin väliajoin - viimeksi jälleen tällä viikolla, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittivat saapuvansa kokoustamaan Helsinkiin.

Perusteluissa kokouspaikan valinnalle on vilahdellut niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä keskustelussa Suomen puolueettomuus.

Millä tasolla mahtimiehiä isännöivää Suomea voidaan pitää puolueettomana, vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista?
- Ei millään tasolla. Suomi on ollut EU-jäsen parikymmentä vuotta ja osana euroa lähes saman ajan. Tämän lisäksi on hyvin syvää yhteistyötä turvallisuus- ja puolustussaralla sekä EU:n että Naton kanssa ja tietysti kahdenvälisesti erityisesti Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa, Salonius-Pasternak luettelee."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018062922010437...

Mitään puolueetonta ja neutraalia vedenjakajaa ei Suomi todellakaan edusta.

Ilkka Luoma

Suomi edustaa sotilaspoliittista liittoutumattomuutta - täältä idän ja lännen vedenjakajalta. Varmin todiste siitä on kansakuntamme väkevän ja ylivoimaisen enemmistön haluttomuus liittyä lännen sotakoneeseen - Natoon.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pelkkä oma mielipide taas. Suomi EI edusta poliittista liittoutumattomuutta, ei myöskään sotilaallista, koska on EU:n jäsen, johon kuuluu myös sotilaallinen avuantovelvollisuus. Unohditko, Luoma sen, että kyselyn mukaan enemmistö kansasta kannattaa NATO:on liittymistä, jos presidentti asettuisi NATO:n kannalle. Siis älä satuile kansan haluttomuudesta. Poliittisesti Suomi on myös selkeästi osa länttä harjoitellessaan NATO:n ja USA:n joukkojen kanssa omalla maaperällään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Jossittelut sikseen - on kallupoitu 15 vuotta: Nato vai ei - vastaus kansakunnaltamme on kirkas - aina yli 50% sanoo - Ei. Tämä selvää, eikä mitään venkoilua ja jossittelua.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #89

Tuo 50% on yksisilmäinen vilkaisu peilin kautta nurkan taakse.

US:n tutkimuksen mukaan:

Suomalaisista sotilasyhteistyöllä USA:n ja Naton kanssa vahva tuki - 48 % suomalaisista hyväksyy sotilasyhteistyön syventämisen USA:n ja Naton kanssa

Jos ulkopoliittinen johtomme - eli presidentti - kannattaa Naton jäsenyyttä suhteellinen enemmistö 42 % suomalaisista kannattaa Naton jäsenyyttä, 34% vastustaa ja 24% ei ota kantaa asiaan.

Ilman tuota ulkopoliittisen johdon kannatusta Naton jäsenyyttä kannattaa vain 17%.

Presidenttimme on siis paljonvartija ja hänen mielipiteen koko kansa kyllä tietää.

Lähde: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250665-il-us-kyse...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Otetaan esille yksinkertaisia selvityksiä, joilla ei voi kansakuntaa hämätä - Nato, kyllä vai ei. Vastaus on kirkas ja yksiselitteinen - yli 50 prossan voimalla - Kiitos ei. Tämä on selvää, venkoilematonta ja jänkkäämätöntä kansakunnan asiaa itse suomalaisilta, kuten presidenttikin - "olen suomalainen, ja suomalaiset eivät halua Natoon".

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #100

Vain jos ulkopoliittinen johtomme ei tue Naton jäsenyttä.
Toinen juttu on sitten neuvoa-antava kansanäänestys. Ei maanpuolustuksellisista asioista äänestämällä päätetä itsenäisessä Suomessa päätetä - paitsi sata vuotta sitten laillista hallitusta vastaan taistelevassa palkka-armeija Punakaartissa ja huonosti kävi.

Ilkka Luoma

Maailman ainoiden ydinasevaltioiden lähestyvät suhteet satavat kaikkien laariin, paitsi terroristien, joiden määrittely lopulta jää kolmelle suurelle - Kiinalle, USA' lle ja Venäjälle. Nämä kolme yhdessä kykenevät hoitamaan kaikki konfliktit!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005736689.html -

"Trumpin into lähentyä Putinin kanssa sataa Venäjän laariin – Helsingissä Putin pääsee rikkomaan lännen rivejä
Euroopassa ei iloita, kun Yhdysvallat lähentyy Venäjän kanssa, kirjoittaa HS:n toimittaja Mikko Paakkanen ... "

.

Risto Koivula

Ilkka: " Suomelle vahvistui neuvottelupöydän kattajan rooli (ydinase)suurvaltajohtajien kahdenkeskiselle tapaamiselle. Tästä on kiittäminen Sauli Niinistöä [1, joka on oivaltanut jo vuosia sitten roolimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta [2.

Nyt Kreml kiitti, sillä ilman Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyväksyntää ei Suomi olisi valikoitunut Venäjän ja Yhdysvaltojen päämiesten neuvottelujen keskipisteeksi**.

US presidentti Donald Trump on ollut perinnemedian ja sotahaukkojen puristuksessa sinnik- käästi väitettyjen presidentinvaalisekaantumisten osalta – on väitetty, että Venäjä ja Kreml olisivat sotkeutuneet vaaleihin … Nyt kolme eri tutkintalinjaa ovat tehneet kohta yhteensä neljä vuotta selvityksiä, eikä suoria todisteita Venäjän osallisuudesta ole löytynyt …

[1 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000573653... -

Nuo tutkimukset ovat estäneet Trumpia toteuttamasta osin vaalilupauksiaan [3, joista yksi oli saavuttaa ystävälliset ja toimivat valtiosuhteet Venäjän – maailman suurimman raaka-ainevaltion kanssa. Trumpilla nähtävästi siinsi ja siintää silmissään jättidiili US-tuotantokoneistojen ja RU-raaka-ainetoimitusten välille (?) "

RJK: Salen järjenjuoksusta ei ole takeita.

Ei myöskään siitä, että tämä suurvaltakokous olisi jokin erityinen "luottamuslause" hänelle perskohtaisesti.

Yksi syy on että Singaporessa oli justiinsa suurvaltakokous.

Toinen "syy" lienee, että vaikka Trump tykkää Ruotsista, Putin ei siitä vanhaa muistoa näytä vieläkään tykkäävän.

Jotkut puolueettomt maat herättäisivät käsityksen, että järjetäjäkin, vaikka Intia, olisi "diilissä mukana".

Erittäin monilla mailla on konflikteja naapureiden kanssa tai maan sisällä. (Niitä on tosin neuvotteijamaillakin)

jne.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/saulin...

sunnuntai, 11. tammikuu 2015

Saulin Uudenvuoden-puheen "Länsi" on paranormaali entiteetti...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

" Ainakaan siinä ei ole mitään järkeä, eikä myöskään formaaliakaan rationaalisuutta. Mutta minä en ole todellakaan mikään "paranormaalin asiantuntija". Joku tietää ehkä tarkemmin. Odotan suurella mielenkiinnolla lisävalaistusta, ja olen valmis hyvän sellaisen edessä myös muuttamaan itse saamaani käsitystä...

http://www.presidentti.fi/Public/default.aspx?cont...

Sauli: " Kaikkina aikoina Venäjä on ja pysyy Suomen naapurina. Olemme lähteneet siitä, että keskusteluyhteytemme säilytetään tiiviinä. Pyrimme edesauttamaan konfliktin ratkaisuyrityk- siä sekä jatkamaan kaikkea sitä yhteistyötä, mikä näissä oloissa on mahdollista. Venäjä hyvin tietää, että Suomi on ja pysyy osana länttä. "

MIKÄ tuo tuollainen MAAGINEN LÄNSI on? Se ei ole selvästikään puhtaasti maantieteellinen käsite. Se ei ole maantieteellinen LAINKAAN muutoin kuin sattumalta juuri nyt: Tuo MAAGI- NEN LÄNSI "on oikeutettu tunkeutumaan INHAAN ITÄÄN vaikka Vladivostokia ja Pekingiä (Kantonia, Hanoita) myöten, MUTTA IDÄLLÄ EI SAA OLLA MITÄÄN VAIKUTUSTA EIKÄ JALANSIJAA LÄNNESSÄ...

Mitään yhtenäistä POLIITTISTA LÄNTTÄ ei ole olemassa sen enempää kuin vuonna 1938, Münchenin sopimuksen aikaan, jossa silloinen "Länsi" puolin ja toisin vilpillisesti pommi kainalossa manttelin alla viimeisen kerran "kokosi voimansa" suurvaltojen kaupanteon merkeisssä pienemmistä valtioista.

Entisessä kommunisminvastaisuudessa (joka oli sitten kai SEKIN MUUTA pohjimmiltaan...) oli jotakin formaalia rationaalisuutta, vaikkei siinäkään mitään JÄRKEÄ ollut: siinä sentään pu- huttiin POLIITTISISTA asioista,vaikka puhuttiinkin paskaa! Tässä EI ole ollut tarkoituskaan pu- hua VALITTAVISSA OLEVISTA POLIITTISISTA asioista,vaan "Länsi on Suomen MAAGINEN Kohtalo", kuten "Itä on Venäjän Maaginen Kohtalo" (mutta EI esimerkiksi Japanin!: nämä ovat (kilpailevia) Lopullisia Ratkaisuja: minä en ainakaan keksi mitään muuta selitystä enkä tulkin- taa...), eikä niissä ole mitään neuvottelu-, peli-, tukimus- eikä yhdistely- ja testausvaraa (kuten inhimillisen toimintaan yleensä kuuluisi, ainakin aikkeen RATIONAALISEEN toimintaan!)...

Venäjällä ei (ainakaan!) ole mitään keinoa "saada armoa": "Pyhä Itä-Länsi-Jako" on Lopullinen. Vain sen rajaviiva vaihtelee. Ja sekin voi muuttua vain yhteen ainoaan suuntaan. Se voi ilmei- sestikin lakata olemasta vain yhdellä (siis kahdella...) tavalla! Siis Saulin "ajattelun" mukaan! Jos Venäjä vaihtoi tämän takia oligarkkikapitalismiin, se oli TÄSSÄ MIELESSÄ täysin turha vaihto! (Ja se oli ainakin tässä mielessä myös vahingollinen, koska se heikensi puolustusky- kyä (sitä "lopullisen ratkaisun kapasiteettia", jos kerran siitä nyt sitten kumminkin on kysymys ...).

Edelleen absoluuttista puutaheinää:

" On selvää, että kohtaamme paljon uutta; teknologia, automaatio, tuotanto- ja työtavat muut- tuvat. Kuitenkin samat inhimilliset lainalaisuudet säilyvät - suomalaisia on pidetty luotettavina, lojaaleina ja vastuunsa tuntevina osaajina.Kaiken uuden keskellä viime kädessä tavallisen suomalaisen asenne ratkaisee myös hyvinvointimme tulevaisuuden. "

Mitä helvetin "inhimillinen lainalaisuus" tällainen on!!!??

Kuka taliaivo missään enää pitää Rotumurhapeilineurooni-Suomea "luotettavana" tai "vastuun- sa tuntevana" (KENELLE???!!! MISTÄ!!!???)??? Joka nälkee asian jyrkasti eri tavalla, kertokoon, MIKÄ jako tuo Saulin_maailmanjako siis on...?  

PS: Historia on yhteiskuntatieteiden laboratorio. (Marx) Miten tämän historiallisen tapahtuman valossa Mystisen Lännen Kohtalonomainen Yhtenäisyys ilmeni? Vai ilmenikö lainkaan? Syyrian operaatio Exporter, kesäkuu 1941, II maailmansodan eräs "unohdettu" ratkaisutaistelu:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/12/syyria-...

JuhaHuuhaa: " Sanalla länsi voi olla myös myyttisiä merkityksiä, mutta en pitäisi sitä ihan paranormaalina. Niinistö toivotti yliluonnollisen ja myös melko varmasti olemattoman olennon siunausta,mikä oli kauneusvirhe muuten kelvollisessa puheessa."

"Talvisodan ihme" oli, että HITLER HÄVISI SUOMEN YLI-INNOKAIDEN FASISTIEN "JOHDATUKSEN" TAKIA MOSKOVAN RATKAISUTAISTELUN.

Ja Sauli on pönttö.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015020719...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

Täällä sitten tulee vieläkin kummallisempaa tekstiä, tieteellisesti ottaen:

Salen mukaan tyhjän päällä makaava, sotilaalliseen voimaan vihjaava petro-dollari, jota yksi maa saa mielin määrin monistaa painokoneestaan, muka "EI OLE POLITIIKKAA", vaan jonkinlaista "PUHDASTA TALOUTTA", kun taas SEN LAKKAUTTAMINEN ON "TUOMITTAVAA GEOPOLITIIKKAA"!!!!!

Sale pitää myös kaikkia muita aivan totaalisina ääliöinä!

Voisiko hallitus SÄÄSTÄÄ LAKKAUTTAMALLA PRESIDETIN VIRAN JA REKVISIITAT!!??

Valitaan Eduskunnalle KOLME PUHEMIESTÄ, JOISTA ENSIMMÄINEN HOITAA PÄÄASIASSA SALEN NYKYISIÄ TEHTÄVIÄ, toinen nykyisen puhemiehen, ja kolmas varapuhemiehen tehtäviä?

http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_ekn_sem...

" Presidentti Niinistö EK:n seminaarissa: Geopolitiikka tuli takaisin

Presidentti Sauli Niinistön mukaan olemme tilanteessa, jossa voi sanoa, että geopolitiikka ohjaa taloutta, ei toisinpäin.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan geopolitiikalla on väistämätön vaikutus talouden suunnitelmille. Euroopan tilanne on muuttunut radikaalisti.

Niinistö sanoi, että 20 vuotta sitten globalisaation uskottiin lähentävän kansakuntia ja vahvistavan rauhaa.

Toisin kävi, Niinistö totesi tänään Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n kevätseminaarissa.

Presidentin mukaan olemme tilanteessa, jossa voi sanoa, että geopolitiikka on tullut takaisin: geopolitiikka ohjaa taloutta, ei toisinpäin. "

NÄIN EI OLE: NYT SE LAKKAA OHJAAMASTA siten kuin se on parikymmentä vuotta petrodollarihuijauksen ja euron muodossa tehnyt!!!

" Presidentti on sitä mieltä, että Suomen paras kilpailuvaltti on yhteiskunnan eheys. "

EI S... AINAKAAN (tuollaisen!) HÖLYNPÖLYTIETEEN POHJALTA!!!

Tomi Vaalisto

Tollanen krapulakirjoitus syntyy lauantaiaamuna kun menee faktat, fiktiot, henk.kohtaiset mielipiteet ja Karl Marx sekaisin.

Ilkka Luoma

Tässä ketjussa näyttäisi olevan tuon mukaan paljon enemmänkin "krapula-aamun" tuotoksia ;)

Ilkka Luoma

Kiistaton voitto presidentti Niinistölle. Suomi on monin osin länsiperiaattein toimiva valtio idän ja lännen vedenjakajalla, ollen periytynyt niin lännestä kuin idästä. Kansakuntaamme arvostetaan tiukkuudesta olla kuulumatta lännen sotakoneeseen Natoon. Itsesuojeluvaistoamme kunnioitetaan, olemmehan kiinni Venäjässä, tuossa toisessa ydinasesuurvallassa!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10280488 -

" ... Talvitie arvioi, että Putinin intressinä tapaamiselle on kehittää dialogia Yhdysvaltojen kanssa, sillä Trump on ollut sisäpoliittisista syistä kykenemätön avaamaan suhteita Venäjälle, ja Yhdysvallat on ajanut Venäjää Kiinan kylkeen. ... "

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Kannattaa lukea aamun hesarista Venäjän talouden huippututkijan, ruotsalaisen Anders Åslundin haastattelu. Hän kuvaa Trumpin Venäjän politiikkaa kaaottiseksi perustellen sen aika hyvin. Samalla hän analysoi Venäjän taloustilannetta. Ei kovin hyvältä näytä. Krimin ja Itä-Ukrainan kansantasavaltojen ylläpitokustannukset eivät ole aivan pieniä.

Ilkka Luoma

Putin on jo nyt tasa-arvoisessa asemassa, ylikin, Trumpin kanssa. Molemmilla on noin 7000 ydinasetta. Venäjä ja US ovat maailman ainoat ydinasesuurvallat, ja lopulta aina raaka voima ratkaisee. Miksi Putin on "yli" Trumpin? Siksi, että Venäjä on maailman suurin raaka-ainevarasto ja sijaitsee maailman suurimman tuotantolinjan - Kiinan vieressä.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10282100 -

" ... Liittolaisuus Euroopan kanssa on Trumpin reilun vuoden kestäneen virkakauden aikana ollut vahvasti koetuksella. Trumpin ulkopoliittisessa ajattelussa myös EU on saanut epäilyttävän toimijan leiman.

Ulkoministeriön erikoistutkija Sinikukka Saari sanoo, että Trump tahtoo asioissa heti tuloksia. Tässä ajattelussa liittolaisuus ja yhdessä sopiminen ovat liian hidas prosessi.

– Saatavat eivät välttämättä konkretisoidu heti, vaan liittolaisuudessa vasta vuosien varrella. Se ei Trumpin ajatteluun sovi, Sinikukka Saari arvioi.

Jos tähän tulee päälle vielä Naton huippukokouksen mahalasku, niin Trump saattaa hyvinkin tarrata näyttävän sovun mahdollisuuteen presidentti Vladimir Putinin kanssa. Eivätkä eurooppalaiset liittolaiset välttämättä tiedä, mistä sovitaan.

– On huolestuttavaa, että Trump ei koordinoi eurooppalaisten liittolaisten kanssa. Euroopassa ei tiedetä, mitä on tapaamisessa esillä ja mihin pyritään. Se on riski.

– Jos tapaamista edeltää lännen eripura Nato-kokouksessa, niin se luo kontrastin. Länsirintaman murtuminen katsotaan Venäjällä voitoksi, Sinikukka Saari sanoo. ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, ELOKUUTA 02, 2016
Kreml otti aloitteen – teki turvallisuusaloitteen kutsulla

2]
Meillä Suomessa on selvä tehtävä!
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoli... - ]
Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan . ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.

Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä. [IL_BLOGSPOT]

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/kreml-otti-... -

Ilkka Luoma

Täydennetään topicin viitenumeroita:

[10 Ulkoministeri Timo Soini vahvisti: Aloite amerikkalaishävittäjien vierailulle tuli Yhdysvalloista … ~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 -

[11 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-... - [111]

.

Jorma Repo

Kutsuiko Suomi Putinin ja Trumpin Suomeen?Vai tulevatko he omasta aloitteestaan?Onko Suomella varaa kieltätyä tästä?Tai onko meillä varaa kieltätyä puolustus yhteistyöstä?Ei taida olla vaihtoehtoja!

Ilkka Luoma

Voidaan sanoa, että "kutsui", ... Suomelta eli Niinistöltä tiedusteltiin reilu viikko sitten mahdollisuutta saapua - niin Kremlistä kuin Valkoisesta talosta - yhtäaikaa.

Jorma Repo

Ehkä hyökkäys- ja rynnäkkölentolaivue myös "tiedusteli" lupaa laskeutua Suomeen.Ja Suomi kutsui,vai tulivatko ilman "kutsua"?

Ilkka Luoma

Ei kutsuttu, vaan tulivat ilman kutsua - eli olivat aloitteellisia ... Aikanaan venäläiset Kekkosen aikana ehdottivat samaa - Kekkonen: "Kiitos ei" - asia jäi siihen.

Ilkka Luoma

Putinin tiukka ilmoitus Krimin osalta perustuu historiaan ja krimiläisten tahtoon jo 1990-luvulta. Aikanaan Neuvostoliiton pääsihteeri Hrustshev lahjoitti Krimin Ukrainan sosialistiselle neuvostotasavallalle - nykytiedon mukaan laittomasti (?) ... Krimiläisten enemmistö äänesti 2014 Venäjään liittymisen puolesta. Trump on valmis Jerusalemin vastapainoksi hyväksymään Krimin nykyisen statuksen lopulliseksi? Mitä maa-alueita US miehittää vastaavanlaisesta? Ovatko siellä asuvat alkuasukkaat äänestäneet itsensä osaksi USA' ta?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005741059.html -

"Venäjä: Putinin ja Trumpin tapaamisessa Helsingissä voidaan keskustella kaikesta muusta paitsi Krimin tilanteesta – Trump ei sulje Krimiä eikä edes mahdollisia myönnytyksiä pois asialistalta

Donald Trump ei kieltänyt mahdollisuutta, että Yhdysvallat voisi liennyttää suhtautumistaan Krimin valtaukseen ... "

.

Jorma Repo

Mitenköhän Kekkonen tähän sinun mielestäsi "ilmatilan loukkaukseen ja luvattomaan laskeutumiseen Suomen maaperälle liittyy"?Tosin Kekkosen päätös pitää NL:n joukot rajan takana,on täysin ymmärrettävä

Ilkka Luoma

Minkä ja milloin luvattoman laskeutumisen?

Jorma Repo

Sinähän väität laivueen saapuneen ilman kutsua.Minun ymmärrykseni mukaan "kutsumattomat" vieraan valtion sotajoukot ovat silloin Suomessa luvattomasti.

Ilkka Luoma

Tosiaan ilman kutsua - kuten Soinikin toteaa ---

"Ulkoministeri Soini vahvisti: Aloite amerikkalaishävittäjien vierailulle tuli Yhdysvalloista ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset