Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Sauli Niinistö sai kiitokset Kremlistä*

  • Putin: "Ystävät muistetaan" - Trump: "Haluan keskustella kahden kesken Niinistön kanssa" ¤
    Putin: "Ystävät muistetaan" - Trump: "Haluan keskustella kahden kesken Niinistön kanssa" ¤
  • Tarttuuko Putin Trumpin ojentamaan käteen? ¤¤
    Tarttuuko Putin Trumpin ojentamaan käteen? ¤¤
  • Putinin ja Sauli Niinistön välillä on peli, ja se on meille positiivinen peli ¤¤¤
    Putinin ja Sauli Niinistön välillä on peli, ja se on meille positiivinen peli ¤¤¤

Suomelle vahvistui neuvottelupöydän kattajan rooli (ydinase)suurvaltajohtajien kahdenkeskiselle tapaamiselle. Tästä on kiittäminen Sauli Niinistöä [1, joka on oivaltanut jo vuosia sitten roolimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta [2.

Nyt Kreml kiitti, sillä ilman Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyväksyntää ei Suomi olisi valikoitunut Venäjän ja Yhdysvaltojen päämiesten neuvottelujen keskipisteeksi**.

 

US presidentti Donald Trump on ollut perinnemedian ja sotahaukkojen puristuksessa sinnikkäästi väitettyjen presidentinvaalisekaantumisten osalta – on väitetty, että Venäjä ja Kreml olisivat sotkeutuneet vaaleihin … Nyt kolme eri tutkintalinjaa ovat tehneet kohta yhteensä neljä vuotta selvityksiä, eikä suoria todisteita Venäjän osallisuudesta ole löytynyt

[1 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005736535.html -

 

Nuo tutkimukset ovat estäneet Trumpia toteuttamasta osin vaalilupauksiaan [3, joista yksi oli saavuttaa ystävälliset ja toimivat valtiosuhteet Venäjän – maailman suurimman raaka-ainevaltion kanssa. Trumpilla nähtävästi siinsi ja siintää silmissään jättidiili US-tuotantokoneistojen ja RU-raaka-ainetoimitusten välille (?)

 

Olemme innostuneita – pidetään silti viileä puolueettomuutemme – sitä arvostetaan

On syytä pitää innostumisen profiili aisoissa. Nyt on kysymyksessä junailu, jossa tärkeintä poliittista mahdollistajaa on katsottava Mäntyniemestä ja Presidentinlinnasta. Muut ovat käytännön tärkeitä statisteja, pääministeriä myöten!

LINK ~ https://yle.fi/uutiset/3-10278213 - Ote: ” Visit Finlandin markkinointipäällikön Heli Jimenezin mielestä tapaaminen kartuttaa koko Suomen mainetta puolueettomana ja turvallisena maana. Tapaaminen on hyvä esimerkki siitä, että pystymme tarjoamaan kokoontumismahdollisuuksia nopeasti ja se varmasti vastaa mielikuvaa, jota haluamme Suomesta rakentaa… ” -Yle

 

On myös toinen syy luoda suhdetoiminta Putinin Venäjään,

… sillä maailman suurin talous Kiina [4 rakentaa yhä tiiviimpiä suhderakenteita suoraan Venäjän kanssa [5 – muodostaen näin itäisen voimakeskittymän, joka on mahdollisesti liikaa Yhdysvalloille. Trump haluaa olla mukana suurien pöydässä, johtajien kanssa, joilla on valtaa, suunnitelmia ja tulevaisuutta.

Trump haluaa kiilata Putinin ja Kiinan presidentti Xi Jinpingin väliin. US on jäämässä suurvaltatasolla kakkosviulun soittajaksi – vain sen maailman kallein ja sotinein taistelukoneisto ylläpitää US-suurvaltahegemoniaa – tosin Yhdysvallat on myös maailman suurin asekauppias [6.

 

Keskinäinen tapaaminen lähestyy ja mantereet saattavat liikahtaa

Trump ja Putin tullevat henkilökohtaisesti hyvin toimeen, jokin yhteinen vetovoimatekijä on olemassa. Trumpia on estetty lähestymisessä Putinia kohtaan, sillä amerikkalaiset sotahaukat eivät halua parempia suhteita Venäjään, se vähentää aseiden tilauksia ja sotien aloittamisen mahdollisuuksia.

 

Asiantuntijat tietävät US' n sotivan liki jatkuvasti jossain päin maailmaa [7 –

… luvalla tai luvatta [8, ja aina hyökkääjänä kaukana omilta rajoiltaan. Jatkuvat sodat ylläpitävät satojen miljardien sotateollisuutta [9 ja tätä sotahaukat suojelevat kaikin keinoin.

Sota tuo myös talouden voittoja – muistamme Korean sodan noususuhdanteen yltäneen jopa Suomeen asti. Samoin Vietnamin sota oli amerikkalaiselle sotateollisuudelle onnenpotku ja lottovoitto, kun Vietkong ampui kilpaa alas amerikkalaisia rynnäkköhelikoptereita.

 

Entä nyt, kun Trump pääsee kahden kesken Putinin kanssa?

Nyt on mahdollisuus valtiosuhteiden normalisointiin ja maailmanrauhan stabiloitumiseen, jotta suurvaltajohtajat pääsevät kauppoihin ja kitkemään kansainvälistä terrorismia – mitä se sitten pitääkään sisällään.

Samalla idän ja lännen välinen vastakkainasettelu lientyy ja mahdollistaa myös Itämeren ja muunkin Euroopan laajemman rauhanomaisuuden ilman nokittelua ja sotakoneuhoa (muistamme esimerkiksi US sotakoneen itse itsensä kylään kutsun [10 Kuopion Rissalaan [11, josta lennettiin näyttävästi ärjyviä taistelu- ja ilmahyökkäysharjoituslentoja kohti Venäjän rajaa – yhdessä suomalaisten Hornetien kanssa)

 

Trumpin on pitänyt miellyttää tavallansa sotahaukkoja

US on kalistellut miekkojaan ja esitellyt rynnäkkösodan hauistaan eräänlaisina ”lasten hiekkalaatikkoleikkeinä” - joihin lännenmiehen perinnemedia on rinnat rottingilla osallistunut – luoden osaltaan hyytävää Venäjän uhkaa [12 – alkaen lööpityksistä, jotka ovat kauppojen lehtiständeiltä pompsahdelleet lukijoiden silmille**.

Mistä tämä innokas vastakkainasettelu ja yksipuolinen venäjäkielteinen kirjoittelu johtuu – siinä on perinnemediaväelle se kaikkien toimittajakysymysten äiti!

 

...

Viitteet:

[1 Presidentti Niinistö on toiminut johdonmukaisesti rakentaen yhteyksiä niin itään kuin länteen – myös ajankohtina, jolloin innokkaimmat natottajat olisivat laittaneet Venäjän täyteen boikottiin. Niinistö on ymmärtänyt tilanteen ja meidän sijaintimme 1300 kilometrillä kiinni Venäjän ehkä tärkeimpään maa-aluerajaan – Kuolasta Leningrad oblastiin … ~ x -

[1 Tuleva (ydinase)suurvaltajohtajien tapaaminen on melkoinen luottamuksen osoitus presidentti Sauli Niinistölle. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, lisäksi Niinistö on ymmärtänyt pitää ovet auki myös itään, ollen jopa "sanansaattajana". Ehkä tärkein lopullinen niitti oli Saulin ilmoitus suomalaisuudestaan*, kun kysyttiin kantoja lännen sotakoneeseen Natoon. Tunnetusti suomalaiset enemmistönä vastustavat Natoa. On selvää, ettei Suomi olisi tullut kysymykseen tapaamispaikkana ilman Kremlin suostumusta. Näin osaltansa Venäjän presidentti Vladimir Putin kiitti presidenttiämme hänen avauksistaan. Suomi on kansakuntansa tahdosta sotilaspoliittisesti liittoutumaton maa, suoraan 1300 kilometrillä kiinni Venäjän ehkä tärkeimmällä maaraja-alueella … [LINK] –

[2 ~ x – kts. US_P/IL

[2 ~ x – kts. US_P/IL

[3

[4

[5 Kiina on tiettävästi pyrkimässä Arktisen neuvoston täysjäseneksi [13 Koillisväylänkin vuoksi - eräänä Kiinan silkkitiekandidaattina. Olisiko kolmen suuren yhteistapaaminen tulossa ajankohtaiseksi? Voisimme tuossa tilanteessa puhua "trumpimaisesti" superdiilistä. Kun puhutaan Suomesta, ei pöytää osata vain Helsingissä kattaa, kyllä se onnistuu Rovaniemen ympyröissäkin, olisi maksimaalisesti valoisaa aikaa neuvotella. Eiköhän poronkäristys puikulaperunamuusilla ja puolukkahillolla maistuisi kaikille kolmelle ja meidänkin presidentille … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nama-asiat-trumpin-ja-putinin-tapaamisesta-tiedetaan-mtv-uutiset-kokosi-tiedonmuruset/6964422 -

[6 ~ https://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Asekauppa-kannattaa/735529 -

[7

[8 Serbian Kosovo, Irak 2003- ja Syyria 2013 -

[9 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[10

[11

[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

[13 Elämme todellisten mullistusten aikaa – olemme Arktisen neuvoston puheenjohtaja, neuvosto johon Kiina on saatujen tietojen pohjalta hakemassa liittymisaudienssia täysjäseneksi [X7 – ehkä juhlakokouksessa Rovaniemellä, jossa presidentit – Niinistö, Xi Jinping, Vladimir Putin ja Donald Trump kohtaavat, voisimme nähdä ja kokea jotain uutta mullistavaa. Rovaniemellä saisimme uudistetun ”vuoden 1975”, jolloin presidentti Urho Kekkonen kopautti ETYK-puheenjohtajanuijalla merkittävän kokouksen päättyneeksi. Vuonna 1975 Kekkonen voimapresidenttinä sai tunnustuksen Suomen puolueettomuudesta – kaikilta ilmansuunnilta. Näin syntyi kestävän kehityksen ajatus --- ”Suomi – idän ja lännen vedenjakajalla – rakentaa välittäen suhteita” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/yle-yritti-venajan-uhkaa-presidentti.html -

 

EKSTRA

UPI-FIIA Mika Aaltola [14 ei tunnu ymmärtävän, että Suomen valikoituminen kokouspaikaksi johtui Suomen sotilaspoliittisesta liittoutumattomuudesta ja siitä, että Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla. Toisekseen tämä valinta oli todellinen tunnustus presidenttimme Sauli Niinistön tavalle nähdä itsensä suomalaisena kansakuntansa jäsenenä*** ... Lisäksi Niinistön kyvyt avauksien osalta niin länteen kuin itään ovat huomattu niin pöydän kattajana kuin välittäjänä sekä sanansaattajakin … ~ https://yle.fi/uutiset/3-10279286 -

[14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/suomessakin-ita-lansi.html -

[* Putinin aiempi ilmaus Wienistä tapaamispaikkana oli politiikkaa, jolla muistutettiin, että kokouksenpitopaikka on arvokysymys isännälleen ja näin haluttiin muistuttaa Suomea, miten asioita tulisi hoitaa ydinasesuurvallan näkökulmasta, sen rajanaapurista. Se oli muistutus pr. Niinistölle suosituimmuuden elinvoimasta [15. Suurvaltapeli on kovaa, ja siinä menestyy vain sotilaspoliittisesti liittoutumattomat - mikäli halutaan olla pöydän kattaja ... välittäjä ja sanansaattaja. Kreml osaa politiikan nuotit - ja siinähän me olemme ammattilaisia – tulkitsijoina sekä arvioitsijoina. On myös toinen mahdollisuus! Mikä?

[*** ~ x -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 173512

 

DOC trump_putin_29062018

PVM 29062018

 

1006_9041 – 10:22/12:44

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2
...
KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 23, 2017
Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Molemmat ydinasesuurvaltojen johtajat kävivät henkilökohtaisesti Suomessa tapaamassa ennen kaikkea Niinistöä.

1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170817220033301... -

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti... -

.

Ilkka Luoma

[***
...

... Presidentiltämme kansakuntamme suuresti arvostama lausunto Natosta!

” … – Suomalaiset eivät tue (Nato-jäsenyyttä) ja minä olen suomalainen, Niinistö kertoo FT:lle. … _ … Lehden mukaan Niinistö puhuu pitkästä kokemuksesta. Presidentti viittaa haastattelussa 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin kaupunginhallinnossa ja teki yhteistyötä turkulaisten poliitikkojen kanssa *.

Eläkkeelle jääneet valtuutetut ovat vielä nykyisinkin saaneet Putinilta kutsuja Moskovaan … ” ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html - -IS/STT.

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump on presidenttinä hiukan rampa ankka, koska on itse tehnyt itsestään niin kontroversiaalisen figuurin. Jokaisen hänen kanssaan "neuvottelevan" on syytä suhtautua varauksella siihen onko hänen sanomisillaan todellista merkitystä ja onko hänellä loppujen lopuksi valtaa määrätä siitä kuinka asiat menevät.

Ilkka Luoma

Nyt näyttäisi siltä, että "Trumpukka"olisi pääsemässä sotahaukkojen puristuksesta eroon - kysehän on amerikkalaisesta suuraseteollisuudesta, jossa pyörii massiiviset rahat - US' n ollessa ahkerin sotija ja suurin asekauppias - ylläpitäen maailman suurinta täyttä hyökkäysvoimaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, Trump on joutunut koko virassaoloaikansa kisaamaan n.s. "deep staten" ja sinne pesiytyneiden haukkojen kanssa. Hänen niiden kynsistä pääsemistä tuntuvat monet täkäläisetkin "asiantuntijat" kammoavan, UPIa ja MSM-toimituksia myöten. Mitä lie heillä pelissä?

Pahinta tuntuisi olevan jos Putin ja Trump pääsisivät jostakin sopuun, jostakin sellaisesta joka lievittäisi vastakkainasettelua ja siksi kaikki sellainen leimataan Putinin juonitteluksi ja onnistumiseksi ailahtelevaisen jahöynäytettävissä olevan Trumpin narraamisessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

11:

" ... jostakin sellaisesta, joka lievittäisi vastakkainasettelua ja siksi kaikki sellainen leimataan Putinin juonitteluksi ja onnistumiseksi ailahtelevaisen jahöynäytettävissä olevan Trumpin narraamisessa ... " [lainaus]

ROCK!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

John Boltonin neuvonantajanimitys ei puolla Trumpin irtautumista ”sotahaukoista.” Itse asiassa Trumpin politiikka on mennyt ”alkumyllerryksen” jälkeen sotahaukkojen suuntaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/John_R._Bolton

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Se onkin ollut Trumpilta viisas teko, sillä nyt hän hallitsee sotahaukkoja paremmin - heidän ollen alaisia - vrt. Korean niemimaa ajatukset!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisiko kokouspaikan valinnassa kiitoksien lisäksi myös vihje: taitavalla politiikalla tätä herkkua voisi olla tulossa lisää?

S.Niinistöhän on useammankin kerran halunnut profiloida itseään ja siinä sivulla Suomeakin välittäjän roolissa. Se edellyttää etäisyyden ottamista kiistojen osapuoliin mutta myös hyviä kahdenvälisiä suhteita joka suuntaan.

Ilkka Luoma

Napakymppi, sillä Putin ja Xi Kiinasta ovat jo "sopineet" tapaavansa Arktisen neuvoston puitteissa - koskien Koillisväylää - tuolloin voisi syntyä Trumpin superdiili: Putin, Xi ja hän! ;) ... Näin meidän presidentti tulisi kuittaamaan Nobelin rauhanpalkinnon!

Ilkka Luoma

[* Kokouspaikan valintaa ohjattiin muun muassa Kremlistä:

Se oli muistutus pr. Niinistölle suosituimmuuden elinvoimasta/ kuolevaisuudesta [15 ---

[15 Nato - isäntämaa pöytäkirjan jälkeen toinen suoranaisesti suomalaisten ulkoisiin sotiin liittyvä kohtalon kysymys, joka nyt veisi suomalaiset sotilaat maamme rajojen ulkopuolelle taistelutehtäviin. Suomalaisten onneksi helposti irtisanottavissa oleva aikomuspöytäkirja. On huomattavaa jo se, että olemme Afganistanissa sodan osapuoli* - NATOn sotaoperaatiossa - ~ https://yle.fi/uutiset/3-10279849 - Ote: ”Suomi on valmis taisteluihin Britannian luotsaamissa valmiusjoukoissa. Suomi osallistuu Britannian johtamiin JEF-valmiusjoukkoihin … ” -Yle

.
Oliko tämä nyt puolustusministeri Jussi Niinistöltä viisas veto - oliko sillä presidentin hyväksyntä?

...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Mielestäni Suomen paikka on Natossa. Kaiken varalta. Sauli Niinistö on varmasti Suomelle hyvä presidentti, mutta seuraavasta ei tiedä.

Jos Suomen kv. asema pysyy ankkuroimattomana, meillä ei ole takuuta kuinka itään Suomi siirretään. Takapajuiset suomalaiset palkitsevat kaikki pyrkyripoliitikot, jotka lupaavat entistä parempia ja vieläkin tiiviimpiä suhteita itään.

Ilkka Luoma

Oletko huomannut Suomen ja meidän suomalaisten eläneen jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa ...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Muistan idästä aina puhaltavan kylmän tuulen. Puuttuneen vapauden määritellä oman paikkamme maailmassa. Myös havainnut lännessä vallitsevan vapauden ja demokratian.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Suomi oli koko "itsenäisen historiansa" aikana itsenäisimmillään juuri vuonna 1975, jolloin niin länsi kuin itä tunnustivat itsenäisen puolueettomuutemme. Oletko kuullut ETYK-juhlakokouksesta, jossa presidentti Kekkonen saavutti kauan hakemansa tavoitteen - tosin Karjala jäi saamatta, ja vielä harmittavan lähelle päästen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Norja "pakotettiin" Saksan miehityksen jälkeen Natoon. Norjalla on kapea maaraja Venäjän kanssa - meillä taas 1300 kilometriä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Taas vain oma mielipide. Linkkiä siihen pakottamiseen.

Risto Koivula
Ilkka Luoma

Suomea ei edes otettaisi Natoon – professori Pekka Sutela ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hy... -

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Munchen 1938 - Helsinki 2018.

Kuka on nyt Chamberlain?

Ilkka Luoma

Aivan, tuolloin 1930 -luvulla komppasimme mielellään "kailamaisesti" Saksan kolmatta valtakuntaa - silti kieltäytyen heidän hyökkäämättömyyssopimuksesta keväällä 1939!

...
Koetatko Niinistölle sovittaa Chamberlainin viittaa - emme ole ensinnäkään suurvalta, mitä Englanti tuolloin oli - ja en usko Niinistön olevan yhtä sinisilmäinen kuin Chamberlain ... mitä mieltä olet?

Risto Koivula

" Munchen 1938 - Helsinki 2018.

Kuka on nyt Chamberlain? "

EU on Hitler, vaikka ei olekaan mukana - pitsi Salen muodossa.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Nyt sitten vain molemmille vierailuvaltioille kunnon lasku aiheutuneista vartiointi-, ruokailu-, ja majoituskuluista.

Ilkka Luoma

Hyvä käytännön kysymys, kuka ja mistä maksetaan sekä kenelle maksetaan - vai maksetaanko mitään!

Ilkka Luoma

Harmikseni ei tule kovin paljon kommentteja itse topicista ... muutamaa helmeä lukuunottamatta ;)

Nikolai Holopainen

Venäjä varasti Sevastopolin NATOlta. Nähtävästi Putin on kertonut oman version Krimin tapahtumista ja se uponnut Niinistöön.

https://www.youtube.com/watch?v=c8nMhCMphYU

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

"Suomen neutraalius on sittemmin noussut keskusteluun tasaisin väliajoin - viimeksi jälleen tällä viikolla, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittivat saapuvansa kokoustamaan Helsinkiin.

Perusteluissa kokouspaikan valinnalle on vilahdellut niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä keskustelussa Suomen puolueettomuus.

Millä tasolla mahtimiehiä isännöivää Suomea voidaan pitää puolueettomana, vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista?
- Ei millään tasolla. Suomi on ollut EU-jäsen parikymmentä vuotta ja osana euroa lähes saman ajan. Tämän lisäksi on hyvin syvää yhteistyötä turvallisuus- ja puolustussaralla sekä EU:n että Naton kanssa ja tietysti kahdenvälisesti erityisesti Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa, Salonius-Pasternak luettelee."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018062922010437...

Mitään puolueetonta ja neutraalia vedenjakajaa ei Suomi todellakaan edusta.

Ilkka Luoma

Suomi edustaa sotilaspoliittista liittoutumattomuutta - täältä idän ja lännen vedenjakajalta. Varmin todiste siitä on kansakuntamme väkevän ja ylivoimaisen enemmistön haluttomuus liittyä lännen sotakoneeseen - Natoon.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pelkkä oma mielipide taas. Suomi EI edusta poliittista liittoutumattomuutta, ei myöskään sotilaallista, koska on EU:n jäsen, johon kuuluu myös sotilaallinen avuantovelvollisuus. Unohditko, Luoma sen, että kyselyn mukaan enemmistö kansasta kannattaa NATO:on liittymistä, jos presidentti asettuisi NATO:n kannalle. Siis älä satuile kansan haluttomuudesta. Poliittisesti Suomi on myös selkeästi osa länttä harjoitellessaan NATO:n ja USA:n joukkojen kanssa omalla maaperällään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Jossittelut sikseen - on kallupoitu 15 vuotta: Nato vai ei - vastaus kansakunnaltamme on kirkas - aina yli 50% sanoo - Ei. Tämä selvää, eikä mitään venkoilua ja jossittelua.

Ilkka Luoma

Maailman ainoiden ydinasevaltioiden lähestyvät suhteet satavat kaikkien laariin, paitsi terroristien, joiden määrittely lopulta jää kolmelle suurelle - Kiinalle, USA' lle ja Venäjälle. Nämä kolme yhdessä kykenevät hoitamaan kaikki konfliktit!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005736689.html -

"Trumpin into lähentyä Putinin kanssa sataa Venäjän laariin – Helsingissä Putin pääsee rikkomaan lännen rivejä
Euroopassa ei iloita, kun Yhdysvallat lähentyy Venäjän kanssa, kirjoittaa HS:n toimittaja Mikko Paakkanen ... "

.

Risto Koivula

Ilkka: " Suomelle vahvistui neuvottelupöydän kattajan rooli (ydinase)suurvaltajohtajien kahdenkeskiselle tapaamiselle. Tästä on kiittäminen Sauli Niinistöä [1, joka on oivaltanut jo vuosia sitten roolimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta [2.

Nyt Kreml kiitti, sillä ilman Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyväksyntää ei Suomi olisi valikoitunut Venäjän ja Yhdysvaltojen päämiesten neuvottelujen keskipisteeksi**.

US presidentti Donald Trump on ollut perinnemedian ja sotahaukkojen puristuksessa sinnik- käästi väitettyjen presidentinvaalisekaantumisten osalta – on väitetty, että Venäjä ja Kreml olisivat sotkeutuneet vaaleihin … Nyt kolme eri tutkintalinjaa ovat tehneet kohta yhteensä neljä vuotta selvityksiä, eikä suoria todisteita Venäjän osallisuudesta ole löytynyt …

[1 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000573653... -

Nuo tutkimukset ovat estäneet Trumpia toteuttamasta osin vaalilupauksiaan [3, joista yksi oli saavuttaa ystävälliset ja toimivat valtiosuhteet Venäjän – maailman suurimman raaka-ainevaltion kanssa. Trumpilla nähtävästi siinsi ja siintää silmissään jättidiili US-tuotantokoneistojen ja RU-raaka-ainetoimitusten välille (?) "

RJK: Salen järjenjuoksusta ei ole takeita.

Ei myöskään siitä, että tämä suurvaltakokous olisi jokin erityinen "luottamuslause" hänelle perskohtaisesti.

Yksi syy on että Singaporessa oli justiinsa suurvaltakokous.

Toinen "syy" lienee, että vaikka Trump tykkää Ruotsista, Putin ei siitä vanhaa muistoa näytä vieläkään tykkäävän.

Jotkut puolueettomt maat herättäisivät käsityksen, että järjetäjäkin, vaikka Intia, olisi "diilissä mukana".

Erittäin monilla mailla on konflikteja naapureiden kanssa tai maan sisällä. (Niitä on tosin neuvotteijamaillakin)

jne.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/saulin...

sunnuntai, 11. tammikuu 2015

Saulin Uudenvuoden-puheen "Länsi" on paranormaali entiteetti...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

" Ainakaan siinä ei ole mitään järkeä, eikä myöskään formaaliakaan rationaalisuutta. Mutta minä en ole todellakaan mikään "paranormaalin asiantuntija". Joku tietää ehkä tarkemmin. Odotan suurella mielenkiinnolla lisävalaistusta, ja olen valmis hyvän sellaisen edessä myös muuttamaan itse saamaani käsitystä...

http://www.presidentti.fi/Public/default.aspx?cont...

Sauli: " Kaikkina aikoina Venäjä on ja pysyy Suomen naapurina. Olemme lähteneet siitä, että keskusteluyhteytemme säilytetään tiiviinä. Pyrimme edesauttamaan konfliktin ratkaisuyrityk- siä sekä jatkamaan kaikkea sitä yhteistyötä, mikä näissä oloissa on mahdollista. Venäjä hyvin tietää, että Suomi on ja pysyy osana länttä. "

MIKÄ tuo tuollainen MAAGINEN LÄNSI on? Se ei ole selvästikään puhtaasti maantieteellinen käsite. Se ei ole maantieteellinen LAINKAAN muutoin kuin sattumalta juuri nyt: Tuo MAAGI- NEN LÄNSI "on oikeutettu tunkeutumaan INHAAN ITÄÄN vaikka Vladivostokia ja Pekingiä (Kantonia, Hanoita) myöten, MUTTA IDÄLLÄ EI SAA OLLA MITÄÄN VAIKUTUSTA EIKÄ JALANSIJAA LÄNNESSÄ...

Mitään yhtenäistä POLIITTISTA LÄNTTÄ ei ole olemassa sen enempää kuin vuonna 1938, Münchenin sopimuksen aikaan, jossa silloinen "Länsi" puolin ja toisin vilpillisesti pommi kainalossa manttelin alla viimeisen kerran "kokosi voimansa" suurvaltojen kaupanteon merkeisssä pienemmistä valtioista.

Entisessä kommunisminvastaisuudessa (joka oli sitten kai SEKIN MUUTA pohjimmiltaan...) oli jotakin formaalia rationaalisuutta, vaikkei siinäkään mitään JÄRKEÄ ollut: siinä sentään pu- huttiin POLIITTISISTA asioista,vaikka puhuttiinkin paskaa! Tässä EI ole ollut tarkoituskaan pu- hua VALITTAVISSA OLEVISTA POLIITTISISTA asioista,vaan "Länsi on Suomen MAAGINEN Kohtalo", kuten "Itä on Venäjän Maaginen Kohtalo" (mutta EI esimerkiksi Japanin!: nämä ovat (kilpailevia) Lopullisia Ratkaisuja: minä en ainakaan keksi mitään muuta selitystä enkä tulkin- taa...), eikä niissä ole mitään neuvottelu-, peli-, tukimus- eikä yhdistely- ja testausvaraa (kuten inhimillisen toimintaan yleensä kuuluisi, ainakin aikkeen RATIONAALISEEN toimintaan!)...

Venäjällä ei (ainakaan!) ole mitään keinoa "saada armoa": "Pyhä Itä-Länsi-Jako" on Lopullinen. Vain sen rajaviiva vaihtelee. Ja sekin voi muuttua vain yhteen ainoaan suuntaan. Se voi ilmei- sestikin lakata olemasta vain yhdellä (siis kahdella...) tavalla! Siis Saulin "ajattelun" mukaan! Jos Venäjä vaihtoi tämän takia oligarkkikapitalismiin, se oli TÄSSÄ MIELESSÄ täysin turha vaihto! (Ja se oli ainakin tässä mielessä myös vahingollinen, koska se heikensi puolustusky- kyä (sitä "lopullisen ratkaisun kapasiteettia", jos kerran siitä nyt sitten kumminkin on kysymys ...).

Edelleen absoluuttista puutaheinää:

" On selvää, että kohtaamme paljon uutta; teknologia, automaatio, tuotanto- ja työtavat muut- tuvat. Kuitenkin samat inhimilliset lainalaisuudet säilyvät - suomalaisia on pidetty luotettavina, lojaaleina ja vastuunsa tuntevina osaajina.Kaiken uuden keskellä viime kädessä tavallisen suomalaisen asenne ratkaisee myös hyvinvointimme tulevaisuuden. "

Mitä helvetin "inhimillinen lainalaisuus" tällainen on!!!??

Kuka taliaivo missään enää pitää Rotumurhapeilineurooni-Suomea "luotettavana" tai "vastuun- sa tuntevana" (KENELLE???!!! MISTÄ!!!???)??? Joka nälkee asian jyrkasti eri tavalla, kertokoon, MIKÄ jako tuo Saulin_maailmanjako siis on...?  

PS: Historia on yhteiskuntatieteiden laboratorio. (Marx) Miten tämän historiallisen tapahtuman valossa Mystisen Lännen Kohtalonomainen Yhtenäisyys ilmeni? Vai ilmenikö lainkaan? Syyrian operaatio Exporter, kesäkuu 1941, II maailmansodan eräs "unohdettu" ratkaisutaistelu:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/12/syyria-...

JuhaHuuhaa: " Sanalla länsi voi olla myös myyttisiä merkityksiä, mutta en pitäisi sitä ihan paranormaalina. Niinistö toivotti yliluonnollisen ja myös melko varmasti olemattoman olennon siunausta,mikä oli kauneusvirhe muuten kelvollisessa puheessa."

"Talvisodan ihme" oli, että HITLER HÄVISI SUOMEN YLI-INNOKAIDEN FASISTIEN "JOHDATUKSEN" TAKIA MOSKOVAN RATKAISUTAISTELUN.

Ja Sauli on pönttö.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015020719...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

Täällä sitten tulee vieläkin kummallisempaa tekstiä, tieteellisesti ottaen:

Salen mukaan tyhjän päällä makaava, sotilaalliseen voimaan vihjaava petro-dollari, jota yksi maa saa mielin määrin monistaa painokoneestaan, muka "EI OLE POLITIIKKAA", vaan jonkinlaista "PUHDASTA TALOUTTA", kun taas SEN LAKKAUTTAMINEN ON "TUOMITTAVAA GEOPOLITIIKKAA"!!!!!

Sale pitää myös kaikkia muita aivan totaalisina ääliöinä!

Voisiko hallitus SÄÄSTÄÄ LAKKAUTTAMALLA PRESIDETIN VIRAN JA REKVISIITAT!!??

Valitaan Eduskunnalle KOLME PUHEMIESTÄ, JOISTA ENSIMMÄINEN HOITAA PÄÄASIASSA SALEN NYKYISIÄ TEHTÄVIÄ, toinen nykyisen puhemiehen, ja kolmas varapuhemiehen tehtäviä?

http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_ekn_sem...

" Presidentti Niinistö EK:n seminaarissa: Geopolitiikka tuli takaisin

Presidentti Sauli Niinistön mukaan olemme tilanteessa, jossa voi sanoa, että geopolitiikka ohjaa taloutta, ei toisinpäin.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan geopolitiikalla on väistämätön vaikutus talouden suunnitelmille. Euroopan tilanne on muuttunut radikaalisti.

Niinistö sanoi, että 20 vuotta sitten globalisaation uskottiin lähentävän kansakuntia ja vahvistavan rauhaa.

Toisin kävi, Niinistö totesi tänään Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n kevätseminaarissa.

Presidentin mukaan olemme tilanteessa, jossa voi sanoa, että geopolitiikka on tullut takaisin: geopolitiikka ohjaa taloutta, ei toisinpäin. "

NÄIN EI OLE: NYT SE LAKKAA OHJAAMASTA siten kuin se on parikymmentä vuotta petrodollarihuijauksen ja euron muodossa tehnyt!!!

" Presidentti on sitä mieltä, että Suomen paras kilpailuvaltti on yhteiskunnan eheys. "

EI S... AINAKAAN (tuollaisen!) HÖLYNPÖLYTIETEEN POHJALTA!!!

Ilkka Luoma

Kiistaton voitto presidentti Niinistölle. Suomi on monin osin länsiperiaattein toimiva valtio idän ja lännen vedenjakajalla, ollen periytynyt niin lännestä kuin idästä. Kansakuntaamme arvostetaan tiukkuudesta olla kuulumatta lännen sotakoneeseen Natoon. Itsesuojeluvaistoamme kunnioitetaan, olemmehan kiinni Venäjässä, tuossa toisessa ydinasesuurvallassa!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10280488 -

" ... Talvitie arvioi, että Putinin intressinä tapaamiselle on kehittää dialogia Yhdysvaltojen kanssa, sillä Trump on ollut sisäpoliittisista syistä kykenemätön avaamaan suhteita Venäjälle, ja Yhdysvallat on ajanut Venäjää Kiinan kylkeen. ... "

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Kannattaa lukea aamun hesarista Venäjän talouden huippututkijan, ruotsalaisen Anders Åslundin haastattelu. Hän kuvaa Trumpin Venäjän politiikkaa kaaottiseksi perustellen sen aika hyvin. Samalla hän analysoi Venäjän taloustilannetta. Ei kovin hyvältä näytä. Krimin ja Itä-Ukrainan kansantasavaltojen ylläpitokustannukset eivät ole aivan pieniä.

Ilkka Luoma

Putin on jo nyt tasa-arvoisessa asemassa, ylikin, Trumpin kanssa. Molemmilla on noin 7000 ydinasetta. Venäjä ja US ovat maailman ainoat ydinasesuurvallat, ja lopulta aina raaka voima ratkaisee. Miksi Putin on "yli" Trumpin? Siksi, että Venäjä on maailman suurin raaka-ainevarasto ja sijaitsee maailman suurimman tuotantolinjan - Kiinan vieressä.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10282100 -

" ... Liittolaisuus Euroopan kanssa on Trumpin reilun vuoden kestäneen virkakauden aikana ollut vahvasti koetuksella. Trumpin ulkopoliittisessa ajattelussa myös EU on saanut epäilyttävän toimijan leiman.

Ulkoministeriön erikoistutkija Sinikukka Saari sanoo, että Trump tahtoo asioissa heti tuloksia. Tässä ajattelussa liittolaisuus ja yhdessä sopiminen ovat liian hidas prosessi.

– Saatavat eivät välttämättä konkretisoidu heti, vaan liittolaisuudessa vasta vuosien varrella. Se ei Trumpin ajatteluun sovi, Sinikukka Saari arvioi.

Jos tähän tulee päälle vielä Naton huippukokouksen mahalasku, niin Trump saattaa hyvinkin tarrata näyttävän sovun mahdollisuuteen presidentti Vladimir Putinin kanssa. Eivätkä eurooppalaiset liittolaiset välttämättä tiedä, mistä sovitaan.

– On huolestuttavaa, että Trump ei koordinoi eurooppalaisten liittolaisten kanssa. Euroopassa ei tiedetä, mitä on tapaamisessa esillä ja mihin pyritään. Se on riski.

– Jos tapaamista edeltää lännen eripura Nato-kokouksessa, niin se luo kontrastin. Länsirintaman murtuminen katsotaan Venäjällä voitoksi, Sinikukka Saari sanoo. ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, ELOKUUTA 02, 2016
Kreml otti aloitteen – teki turvallisuusaloitteen kutsulla

2]
Meillä Suomessa on selvä tehtävä!
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoli... - ]
Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan . ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.

Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä. [IL_BLOGSPOT]

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/kreml-otti-... -

Ilkka Luoma

Täydennetään topicin viitenumeroita:

[10 Ulkoministeri Timo Soini vahvisti: Aloite amerikkalaishävittäjien vierailulle tuli Yhdysvalloista … ~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 -

[11 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-... - [111]

.

Jorma Repo

Kutsuiko Suomi Putinin ja Trumpin Suomeen?Vai tulevatko he omasta aloitteestaan?Onko Suomella varaa kieltätyä tästä?Tai onko meillä varaa kieltätyä puolustus yhteistyöstä?Ei taida olla vaihtoehtoja!

Ilkka Luoma

Voidaan sanoa, että "kutsui", ... Suomelta eli Niinistöltä tiedusteltiin reilu viikko sitten mahdollisuutta saapua - niin Kremlistä kuin Valkoisesta talosta - yhtäaikaa.

Jorma Repo

Ehkä hyökkäys- ja rynnäkkölentolaivue myös "tiedusteli" lupaa laskeutua Suomeen.Ja Suomi kutsui,vai tulivatko ilman "kutsua"?

Ilkka Luoma

Ei kutsuttu, vaan tulivat ilman kutsua - eli olivat aloitteellisia ... Aikanaan venäläiset Kekkosen aikana ehdottivat samaa - Kekkonen: "Kiitos ei" - asia jäi siihen.

Ilkka Luoma

Putinin tiukka ilmoitus Krimin osalta perustuu historiaan ja krimiläisten tahtoon jo 1990-luvulta. Aikanaan Neuvostoliiton pääsihteeri Hrustshev lahjoitti Krimin Ukrainan sosialistiselle neuvostotasavallalle - nykytiedon mukaan laittomasti (?) ... Krimiläisten enemmistö äänesti 2014 Venäjään liittymisen puolesta. Trump on valmis Jerusalemin vastapainoksi hyväksymään Krimin nykyisen statuksen lopulliseksi? Mitä maa-alueita US miehittää vastaavanlaisesta? Ovatko siellä asuvat alkuasukkaat äänestäneet itsensä osaksi USA' ta?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005741059.html -

"Venäjä: Putinin ja Trumpin tapaamisessa Helsingissä voidaan keskustella kaikesta muusta paitsi Krimin tilanteesta – Trump ei sulje Krimiä eikä edes mahdollisia myönnytyksiä pois asialistalta

Donald Trump ei kieltänyt mahdollisuutta, että Yhdysvallat voisi liennyttää suhtautumistaan Krimin valtaukseen ... "

.

Jorma Repo

Mitenköhän Kekkonen tähän sinun mielestäsi "ilmatilan loukkaukseen ja luvattomaan laskeutumiseen Suomen maaperälle liittyy"?Tosin Kekkosen päätös pitää NL:n joukot rajan takana,on täysin ymmärrettävä

Ilkka Luoma

Minkä ja milloin luvattoman laskeutumisen?

Jorma Repo

Sinähän väität laivueen saapuneen ilman kutsua.Minun ymmärrykseni mukaan "kutsumattomat" vieraan valtion sotajoukot ovat silloin Suomessa luvattomasti.

Ilkka Luoma

Tosiaan ilman kutsua - kuten Soinikin toteaa ---

"Ulkoministeri Soini vahvisti: Aloite amerikkalaishävittäjien vierailulle tuli Yhdysvalloista ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 -

.

Toimituksen poiminnat