Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Jyrki Kataisen poliittinen testamentti

  • Kataisen mietteitä politiikan luotettavuudesta - lienee todellinen? ¤
    Kataisen mietteitä politiikan luotettavuudesta - lienee todellinen? ¤
  • Parivaljakko, toinen etuili, ja toinen luuli saavansa - entä nyt kun pako on päättymässä? ¤¤
    Parivaljakko, toinen etuili, ja toinen luuli saavansa - entä nyt kun pako on päättymässä? ¤¤

Jyrki ilmoitti antavansa tilaa vaimonsa poliittiselle uralle – rouva Katainen haluaa yrittää Suomen eduskuntaan. Jyrkiltä jalo ja oikea päätös omalle poliitikon uralle, joka alkoi kauan sitten kokoomusnuorista – uutisoitiin valtakirjavilpistä [1 …

… niin tai näin, mutta se vei kauas Siilinjärveltä – aina EU' n huipun tuntumaan saakka, tosin mandaattipaikalle – napaten joidenkin mielestä härskisti eurobyrokraattori Alexander Stubbille ”varatun paikan” [2.

 

Katainen oli myös Suomen pääministeri. Veti hallitusta, joka uutisointiin joidenkin poliitikkojen, mediankin (?) mukaan Suomen tasavallan historian huonoimmaksi – tai yhdeksi niistä [3.

Jyrki oli väsynyt [4, kun yritti kaikkensa – tunnusti rehdisti myös tekojaan, jotka olivat vääriä [5. Rehtiä sinällään. Jyrki Katainen antoi myös ennen pakoaan Suomesta – silloisen Suomessa toimimisen testamenttinsa [6. Rehtiä – nyt sekin huomataan todeksi – Jyrki palaa kotipesäänsä [* johonkin näyttötehtävään – erinomaisen hienolla CV:llä.

[* ”Jyrki Katainen jättää politiikan – ei hae jatkoa komissaarina: "Kotipesä on Suomessa" … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10277567 -Yle/ Petri Raivio … Allekirjoittaneen kommentti: Onko epäonnen pöly nyt hälvennyt Kataisen päältä, kun kotipesään paluu päättäisi paon Suomesta? Arvostuksen ansaitseva päätös luopua politiikasta vaimon hyväksi antaa paljon anteeksi ja on näin inhimillinen tunnustus Jyrkiltä. Hyvä näin!.

 

Kansakuntamme on unohtanut Kataisen tuulen tuomat rahat [7,

… velanoton ja ystävällisen äänen. Jyrki on saanut anteeksi suomalaisilta kolttosensa, tekihän hän parhaansa. Aina ei vain satuta sellaiseen joukkoon, joka toimii –

Jyrkin hallitus oli liian laaja, vaikka idea oli ideaalisen kaunis. Liki pienoisparlamentaarinen hallitus, joka olikin sitten riitelyn keskipiste. Kiemurointiin mahtuu myös niin sanottu Ilkka Kanerva tekstiviestisyndrooma [8 – jonka jälkien peittäjäksi Alex tilattiin EU-Brysselistä.

 

Riitelyä jatkoi EU-byrokraattori Alex Stubbin hallitus,

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kolme-pointtia-alex-stubb.html - ]

… kun Katainen nappasi hänen EU-viran ja pakeni Suomesta. Alexin hallitus oli myös yksi huonoimmista hallituksista, joka perui liki kaiken, mitä päätti tai perinnöksi oli Jyrkiltä saanut – yhdessä nykyisen gallupkuninkaan – demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa.

 

Katainen teki aikanaan pakolla itselleen ongelmapesän – hallitus oli saatava, kun vaalivoittokin oli kansalta saatu!

Tässä sinällään hyvässä ajatuksessa oli se virhe, joka lopulta ajoi Kataisen pakomatkalle EU-Brysseliin, jonka saattohoito on nyt meneillään ja paluu kotimaan maaperälle on aluillaan.

Jyrki saattaa ajatella, että kansakunnan poliittinen muisti on lyhyt, tai sitten hän kantaa vastuunsa ja eroaa kaikesta päivänpolitiikasta, tunnustaen näin ”pahat tekonsa” - rehtiä, ja päätteeksi antaa vielä viestikapulan vaimolle.

Mervi Katainen voi olla tulevien eduskuntavaalien äänikuningatar, sillä hän on täysin ryvettymätön perheen äiti – ehkä hyvinkin maanläheisillä toimintamalleilla varustettu – olihan Mervillä mahdollisuus nähdä se tuska, miten miehensä pääministeriys väsytti samaa rataa kun valtiomme velkaantui.

Jyrki sai jaossa huonot kortit, tai ei osannut pelata eikä katsoa näytettyä avokorttia Suomen Pankista – silloisen demari Erkki Liikasen ”sivutoimistosta” [9 … Btw. nyt Liikanenkin on eläkkeellä kärkkymässä jotain kansallista tehtävää – Sauli Niinistöäkään ei voida enää valita vajaan kuuden vuoden kuluttua.

Niin, tai sitten nykyinen Suomen Pankin pääjohtaja – mikkeliläinen hänkin – Olli Rehn yrittää siipiään ”maan isäksi” - liian suuriin saappaisiin. Se lienee varmaa, ettei Jyrki Kataista kansakuntamme valitsisi presidentikseen (?...!)

 

Niin tai näin Jyrki palaa kotiin

Toivotamme hänelle erinomaista ja perhekeskeistä poliitikon eläkeaikaa, sekin lienee varmaa, ettei Jyrki saa poliitikon sopeutusta [10, kuten eräät muut, jotka ovat nostaneet kansakunnan niskavillat pystyyn ahneudesta ja moraalittomuudesta – ja vielä laillisesti. Tervetuloa velkaiseen Suomeen – Jyrki Katainen.

 

Viitteet:

[1 ~ http://jaliraita.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110194-vaatimus-jyrki-kataisen-eroamisesta -

[1 Toisaalta: ”Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee” -vanha siilinjärveläinen sanonta.

[2 ” … Esko Seppänen pohtii kirjassaan, miksi Jyrki Katainen ei vaatinut Suomen jäsenmaksuihin alennusta kaudelle 2014-2020, vaikka Suomi oli jo vajonnut syvään taantumaan. ”Hänellä oli silloin salattu (ja myöhemmin julkitullut) pyrkimys päästä komissaariksi Brysseliin, ja se tavoite yhdistettynä Suomen edun ajamiseen oli maallemme onnettomuus: säilyttääkseen mukavan miehen maineen Katainen ei ollut valmis käymään taistoa Suomen nettomaksaja-aseman parantamisesta”, Seppänen kirjoittaa. … ” ~ https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/kova-vaite-jyrki-katainen-ajoi-omaa-etuaan-eu-neuvottelijana/ -

[3 ”Suomen historian huonoin hallitus? … ” ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_uu.shtml -

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/ministeriaitiossa-istui-luovuttanut.html -

[5 [2014] Katainen lainasi takavuosien mystistä valtiomiespoliitikkoa ja kertoi hänen evästäneen jo pidempi aika sitten, että poliittisista päätöksistä kolmasosa on hyviä ja oikeita, kolmasosa mitäänsanomattomia, siis paljolti merkityksettömiä ja loppu kolmasosa vääriä. … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/jyrki-kataisen-poliittinen-testamentti.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168491-jyrki-kataisen-poliittinen-testamentti -

[7 [2007] Elämme juuri nyt markkinataloudellisesti kulutusaallon harjalla. Katainen on oikeassa verrannossaan "tuulen tuomista rahoista" - nyt on maksettava "ylimääräisesti" velkaa, huomenna se ei saata olla enää mahdollista … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/08/verotuksen-oppivuodet.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/ilkka-kanervan-piinaviikot-ovat-ohitse.html -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/onko-meilla-varaa-yllapitaa.html -

[9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115563-kiusallinen-kysymys-jyrki-kataiselle -

[10 Tämä saattaa aikaansaada vimmaista närästystä. Onko ahneudella rajoja? Vastaisiko itse lääkäri Nurmi? … ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806242201031829_pi.shtml - Ote: ” … Sopeutumiseläkettä nostavan Tuija Nurmen yritys tekee huimaa tulosta - liikevaihto jälleen yli 300 000 euroa, tulos parani lähes 30 prosenttia … ” -Iltalehti/ Marko-Oskari Lehtonen.

 

PS

Olisiko niin, että Kataisen ennenaikainen paluu on jo kauan sitten suunniteltu, jotta Stubb ehtii hänelle aikanaan luvattuun EU-pestiin? [** Voi olla, sillä Kokoomuksessa on aina osattu omien etujen suunnitelmatalous.

[** Miksi suomalaiset valitsisivat henkilön, joka kilpailee Suomen huonoimman hallituksen pääministerin tittelistä - varsinkin, jos demareista Antti Rinteen johdolla tulee seuraava pääministeripuolue … ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005738292.html - ” … Stubbin komissaarihaaveet elpyivät, kun Jyrki Katainen ilmoitti jättävänsä politiikan ja muuttavansa Suomeen … ” -HS/ Jarno Hartikainen.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 173653

 

DOC katainen_palaa_kotiin_30062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 30062018

 

804_7317 – 19:11/21:30

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, TAMMIKUUTA 18, 2014
Yhtälö, jolla Suomi vietiin EU-liittovaltiokehitykseen

Yhtälö, jolla Suomi kiinnitettiin EU-Brysseliin on pelottavan yksinkertainen. Kokoomuksen pitkäaikainen puheenjohtaja Jyrki Katainen kiinnittyi ministeriuralleen pitkälti Sauli Niinistön eduskuntavaaliäänin vuonna 2007 1]. Näin syntyi vaalivoitto, joka nosti Jyrkin valtiovarainministeriksi.

Puhutaan, että Kokoomuksen terävä äly 2] sijaitsee puoluesihteeri Taru Tujusessa, joka olisi masinoinut yhtälön Suomen tieksi kohti tiukkaa EU-kytköstä, josta ei irtautumista ole, vaan jälkijunassa sen vielä ankkuroi kansantahdon vastainen Nato-liitos 3]; yhdessä Ruotsin kanssa.

Yhtälö muodostuu … 4]

A) Kataisen ministeriaikana valtion lainoistaan maksama korkoprosentti on laskenut - koko ajan. B) Kataisen ministeriaikana valtion velkamäärä on sekin kasvanut koko ajan. Entä, kun korko lähtee noususuuntaan - oliko Kataisen perimmäinen tarkoitus luhistuttaa isänmaamme kansantalous, jotta se tiukemmin kytkeytyisi EU-Bryssel rakenteisiin? … Korkoprosentti asetti velanoton houkuttelevalle tasolle.

Ajatusketjun todistelu?

Luhistamisen ajatuskaaviota perustelee ja todistanee Jyrki Kataisen mahdollinen pakeneminen 4] nyt kevään ja kesän aikana EU-virkakoneistoihin Saksan tuen turvin. Myikö Katainen isänmaansa saksalaisten hännystelyllä – vai onko kaiken tämän takana jokin huomattavasti kauaskantoisempi tavoite – työmiehen ja toivon päätelmänä kykyjemme riittämättömyydestä – kun kerran olemme lujasti maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa?

Miksi velkaa otettiin?

Ostiko Katainen suosiota velanotolla? Lahjoiko Katainen nykykuusilohallituksen pakkokasassapysymistä – ottamalla velkaa enemmän ja enemmän? Olisihan hallituksilla ollut mahdollisuus lainsäädännöllisin keinoin tehdä muutakin kuin ottaa syömä- ja tätä ”hallitus pysyköön kasassa velkaa”. Nyt hallitus on tehnyt liian vähän ja liian myöhään.

Onnettomuuden lähtökohta
(Björn ”Nalle” Wahlroos kertoi nykyhallituksen olevan onnettomuus isänmaallemme … Toimitusjohtaja Pertti Korhonen – Outotec Oyj - ”Suomi on kuin uppoava laiva” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/suomi-on-kui... - )

Jyrki Kataisen onnettomin teko kantautui jo valtiovarainministerikautensa alkuajoilta. Katainen kertoi kuuluisat ennusteensa ”sub-primekriisi ei lainehdi rannoillemme – olemme tehneet tarvittavat estotoimet” - kansakunta maassamme tietää, että amerikkalaisten asuntolainakriisi kiiri juuri meillekin – aikaansaaden muutoinkin talouskriisin, jossa kansakunnat kärvistelivät ja osin vieläkin piehtaroivat.

Virheoperaatiot suistivat meidät kiihtyvään työttömyyteen
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08... - ]

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/01/yhtalo-jol... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Et taida ymmärtää LÄNSIMAISEN demokratian luonnetta. Ei siinä yksi katainen tai stubb voi määrätä yksin mitä tehdään. Nämä nimet kuvaavat vain omaa pahoinvointiasi.

Luulet, että täällä vedenjakajan länsipuolella yksi mies voi sanella mitä tehdään.

Sinun juttujesi mukaan suomalaiset ovat tosi typeriä kun onvat valinneet tuollaisia edusmiehiä. Se valintakin on todennäköisesti ollut melko rehellinen toisin kuin eräässä naapurimaassamme, jossa demokratia on vitsi.

Ilkka Luoma

Luitko koko avauksen - linkkeineen?

PS
Kuvateksti on kovin pieni - täältä luettavassa koossa:
~ https://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_conte... -

...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Harvalla on aikaa ja halua lukea kaikkia linkkejäsi. Tiivistäisi tekstiäsi 1/6 osaan, niin keskustelu olisi juoheampaa. Eihän siinä ole mitään järkeä, että keskustellaksesi kanssasi, täytyy lukea vuosien takaisia blogejasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Saavuttaaksemme eheän ja kokonaisvaltaisen käsityksen on taustoitus erityisen tärkeää, toki tiedän, että iltapäivämedian kahden sanan lööpit ovat tehokkaita pysäyttäjiä, mutta ne ovat räikeästi lukijoiden vähättelyä. Siksi laaja taustoitus on välttämätöntä ... linkit ovat tukimateriaalia, itse topicin lukuun kuluu noin 5-10 minuuttia, huolellisestikin tehden.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #8

Et taida käsittää keskustelupalstan luonnetta. Jos keskustelu kahden ihmisen kanssa tapahtuu niin, että yksi puheenvuoro kestää 10 minuuttia, dialogista ei tule mitään. Eduskunnassakin puheenvuoron pituutta rajoitetaan.

Voisin tietenkin perustella tätä mielipidettäni kirjoittamalla aiheesta 3-4 A4 mittaisen esitelmän sekä viittauksia aikaisempiin puheenvuoron blokikirjoituksiin, mutta en tee niin, koska mielestäni sanomani tuli jo selväksi jo lukemalla 3 ensimmäistä virkettä, johon aikaa menee enintää 10 sekuntia.

PS. Ylipitkät blokisi ja kommenttisi voivat olla perusteltuja jos saat palkkion tekstin määrän mukaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Topic ja kommentti ovat kaksi aivan eri asiaa - ymmärtänet?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #21

Ymmärrän kovin hyvin mutta etkö todellakaan osaa selkeyttää sanomaasi? Harva on niin kiinnostunut "topiceistasi" että viitsii kahlata noita. Tämä ei sitä selvennä:

"

[1 ~ http://jaliraita.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110194-v... -

[1 Toisaalta: ”Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee” -vanha siilinjärveläinen sanonta.

[2 ” … Esko Seppänen pohtii kirjassaan, miksi Jyrki Katainen ei vaatinut Suomen jäsenmaksuihin alennusta kaudelle 2014-2020, vaikka Suomi oli jo vajonnut syvään taantumaan. ”Hänellä oli silloin salattu (ja myöhemmin julkitullut) pyrkimys päästä komissaariksi Brysseliin, ja se tavoite yhdistettynä Suomen edun ajamiseen oli maallemme onnettomuus: säilyttääkseen mukavan miehen maineen Katainen ei ollut valmis käymään taistoa Suomen nettomaksaja-aseman parantamisesta”, Seppänen kirjoittaa. … ” ~ https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/kova-vaite-jy... -

[3 ”Suomen historian huonoin hallitus? … ” ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_... -

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/ministeriai... -

[5 [2014] Katainen lainasi takavuosien mystistä valtiomiespoliitikkoa ja kertoi hänen evästäneen jo pidempi aika sitten, että poliittisista päätöksistä kolmasosa on hyviä ja oikeita, kolmasosa mitäänsanomattomia, siis paljolti merkityksettömiä ja loppu kolmasosa vääriä. … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/jyrki-katai... -

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168491-... -

[7 [2007] Elämme juuri nyt markkinataloudellisesti kulutusaallon harjalla. Katainen on oikeassa verrannossaan "tuulen tuomista rahoista" - nyt on maksettava "ylimääräisesti" velkaa, huomenna se ei saata olla enää mahdollista … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/08/verotuksen... -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/ilkka-kane... -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/onko-meill... -

[9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115563-... -

[10 Tämä saattaa aikaansaada vimmaista närästystä. Onko ahneudella rajoja? Vastaisiko itse lääkäri Nurmi? … ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180624220103... - Ote: ” … Sopeutumiseläkettä nostavan Tuija Nurmen yritys tekee huimaa tulosta - liikevaihto jälleen yli 300 000 euroa, tulos parani lähes 30 prosenttia … ” -Iltalehti/ Marko-Oskari Lehtonen.
"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Juurikin nuo linkit ja viitteet ovat topiccia täydentäviä, jolloin syntyy kattava esitys topicin leipätekstiin ... Viitteet ovat siksi, että useat lukijat haluavat perehtyä aiheeseen tarkemmin - taustoihin, historiaan, vastineisiin, todisteisiin yms ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Miten tuo kuvateksti liittyy kommenttiini? Lue nyt kommenttini vielä ajatuksella. Se ei ole kovin pitkä eikä vaikeaselkoinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Selvennän:

Topic on aloitus, jonka toivotaan olevan kattava, sisältävä ja riittävästi kertova, jotta on mitä kommentoida - kommentti on taas kirjoittajansa mukainen esitysarvio/ mielipide/ lisäys yms. topicin sisällöstä, osasta tai kokonaisuudesta - kommentti on usein lyhyt, koska se saattaa keskittyä vain johonkin osa-alueeseen topicista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #32

Kyllä tämä on selvää, mutta on eri asia kirjoittaa mielipide mielipidesivulle tai keskustelupalstalle kuin artikkeli tieteelliseen julkaisuun. Nyt kirjoituksesi ovat viimemainitun kaltaisia eikä niiden viitteitä kovinkaan moni viitsi lukea. Siksi kommentit eivät useinkaan käsittele itse aihetta ja keskustelu muuttuu mielipiteiden vaihdoksi, joka ehkä hieman liippaa alkuperäistä aihetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Olet vain yksi lukija-arvioitsija, silti topic on aina kaikkien lukijoiden arvioiden kohteena - en kirjoita imarrellakseni lukijoita puolelleni - teen tekstejä siltä pohjalta, mitä jutuissa aina näkyy - ja joko niistä pidetään tai sitten ei.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #39

"en kirjoita imarrellakseni lukijoita puolelleni" -- et todellakaan, koska uskon, että valtaosa lukijoista eivät viitse kahlata kaikkia linkkejä entisiin kirjoituksiisi ja muualle.

Jos lehtien toimittajat kirjoittaisivat juttuja sinun tyylilläsi, lehti ei kauaa menestyisi. Sinun "topicisi" menestyvät pelkästään kommenttiosion kautta. Jos kieltäisit kommentoinnin, harva viitsisi lukea edes leipätekstiä loppuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Tuo on sinun mielipiteesi - on paljon muitakin. Oleellista on ymmärtää lukemansa, ja ilman kritiikkiä ei synny minultakaan tekstejä - ne ovat toiminnallinen suola. Kritiikkiä on sitten laidasta laitaan: Huipputuotteista riekkumiseen asti :)

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, TAMMIKUUTA 18, 2014

Entä nyt, jos kuuluisan sanonnan mukaan ”rotat jättävät laivan ensimmäisenä”? 5]

Tehtyjä virheitä on vaikea korjata. On aloitettava niin kutsutusti ”puhtaalta pöydätä”. Kansa on saatava äänestysuurnille ja tätä ennen on löydyttävä keino ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin 6] – vaikka yhtäaikaa EU-parlamenttivaalien kanssa. Meille on muodostuttava hätätilahallltus, jossa henkilökohtaiset pyrkyryydet unohdetaan ja ryhdytään kansakuntatekoihin – vaikeisiinkin.

Olemme todellakin maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa!

...
5] ”Uppoavan laivan rotat” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134487-... -

...

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Kirjoitat "pakenemisesta" ja "rotista jotka jättävät laivan". Viitannet näillä ilmaisuilla Kataiseen? Mietiskelin tässä että miksi? On aika luonnollista vaihtaa duunia, varsinkin parempaan, eikähän nyt yhdestä ihmisestä ole Suomessa mikään iso asia kiinni? Silloin kun somessa häntä herjattiin siihen malliin niin olisi luullut herjaajien olevan tyytyväisiä hänen lähtöönsä, mutku ei. Sen jälkeen alkoi se rottakommentointi.Mitä ihmettä Kataisen olisi pitänyt tehdä että edes joku olisi ollut tyytyväinen?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#6 ” Mitä ihmettä Kataisen olisi pitänyt tehdä että edes joku olisi ollut tyytyväinen? ”

Mm ssa

Jättää vaikka Himasen 0 tutkimus ostamatta, ilman kilpailutusta.
Olla puhumatta 1,5 miljoonan työntekijän vajeesta.
” ei koske Suomea ” - 2008, valtiovarainministerinä.
Olla pitämättä ihmisiä tyhminä.

Sokerina pohjalla hieman lystiä by Katainen

http://www.grandiosa.fi/pizzatasku?v=e6d0592c88183...

Ilkka Luoma

Himaskohu:

LAUANTAINA, MARRASKUUTA 09, 2013
Himanen kertoi ohuesti minkä kansa jo vahvana tietää!

" ... Tänään pääministeri huutaa materiaalisen tuottokasvun hokemaa

Pääministeri Jyrki Katainen tilasi heikkona hetkenään filosofi Pekka Himaselta ”ilman isojen poikien lupaa” tulevaisuussuunnitelman – olihan Pekka kertonut oman elämänsä säkeistyksen alkaneen mummon siivousrupeamasta valtioneuvostossa – silloisen pääministerin todetessa jotain elämälle arvokasta 1]

Kansa riemastui

Kun kävi julki, että tähän mennessä olemattomasta sisällöstä on maksettu/ maksetaan 700.000 euroa – kahden vuoden työstä, jossa kuulemma seitsemän henkilöä tekee aivovoimistelua maamme uudelleen uljaaksi saattamisen eteen – osan tehdessä budjetuaallisesti ilmaista työtä – jopa puolet; näin kipristyy väkisinkin arkikansan huulilla kysymys:

”Mitä Me saamme, maksettiinhan tuo työ meidän maksamista veroista – eikö meillekin kuuluisi antaa jotain?”

Jää nähtäväksi

Sanotaan, että keskeneräistä työtä ei saa arvostella – näin se menee. Nyt onkin ladattu melkoiset paineet kansainväliselle filosofiryhmälle, jotta 'sininen kirja' muuttuu koko kansan kirjaksi ja oppikirjaksi Kataisen hallitukselle. Hallitushan ei ole saanut juuri mitään sellaista aikaiseksi, josta mitattavaa tulosta olisi kertynyt – vai onko niin, että tätä hallituksen työtä ei saa arvostella ennen valmistumistaan?

Entä jos Kataisen päämäärt eivät koskaan valmistu?

On olemassa vaara, että nykyinen sextetti kaatuu ja Himasenkin filosofoinnille laitetaan hiljainen piste – jo 'puoliväliriihessä', joka tilaamatta julkisteltiin väliraporttina. BlueBook sai tyrmäyksen kateellisilta professoreilta, siksi mehukas tämä Kataisen tilaus oli. Olisi mukava nähdä toimitussopimuspaperit ja mitä todellisuudessa tilattiin, vai jäikö filosofeille vapaat kädet määrittää huomista uutta uljasta Suomea?

Kerrotaan Himasen ymmärtävän

Himasen ”niin kaunis on maa” sekä mummon oppilauseet ovat yleviä, herkistäviä ja kansaa yhdistäviä. Mikäli oppilauseet ja huomisen viitoitus sävyttyy noiden arvojen pohjalta – on lupa odottaa jotain kaunista ja hyvää, mutta ratkaiseeko se talousongelmat?

Ehkä talouden ei pidäkään oijeta nykytavoitteeseen, sillä Himasen arvellaan kannattavan minimalismia ja kulutuksen puolitusta. Minimalismi pienentää materiaaliset talousongelmat myöskin puoleen. Ja mikäli Himasen oppilauseet totiselle arkikansalle säätää arvokeskustelun elämästä itsestään ja sen syvyydestä – on Himanen rahansa ansainnut. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/11/himanen-ke... -

.

Ilkka Luoma

Seurasitko aikanaan Kataisen pääministeritoimia hallituksessa olonsa viimeisellä neljänneksellä? Ei media kirjoittanut aiheetta, miten Kataisen hallitusta rankattiin historian huonoimpien joukkoon - nyt Sipilän hallitusta ei edes vielä ranking-listoilla näy.

Jos tutkit huolella nyt uudelleen mitä tapahtui, ja miksi lähtö tapahtui kesken kansan antaman valtakirjan - vieläpä Kokoomuksen mandaattipaikalle - niin ei siinä paljon kyseltävää enää jää ... Rotat jättävät laivan, oli yleinen ilmaus tuolloin mediasta. Topicin linkit ja niiden alalinkit auttavat kuvan hahmottumisessa.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Asiakirjaväärentäjänä voit päästä näinkin pitkälle politiikassa.

Ilkka Luoma

Aihe tuntui nyppiinnyttävän kansalaisia kovastikin, kts. linkki 1 - Di Jali Raidan avoin kirje Kataiselle.

Ilkka Luoma

[2014]

" ... Nykypresidenttimme Sauli Niinistön historiallinen äänivyöry Uudeltamaalta vuoden 2007 eduskuntavaaleista 1] loi Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataiselle tien hallitukseen valtiovarainministeriksi – Keskusta säilyi tuolloin nipinnapin suurimpana ja Matti Vanhanen jatkoi pääministerinä.

Suomi aloitti jatkuvan velkaantumisen suunnilleen vuonna 2007 [SP], samassa yhteydessä alkoi paha nuorisotyöttömyyden nousukausi. Tuore valtiovarainministeri Katainen laati kohtalokkaat työtätekevän tuloveronalannukset aikakautena, jolloin Suomen Pankki varoitti 2] monista uhista, joita Katainen ei ilmeisesti lukenut tai noteerannut. Veronalennusten sijasta olisi pitänyt luoda työpaikkamobilisaatio työttömyysuhan alla oleville ja erityisesti nuorille 3].

1] Vuoden 2007 eduskuntavaalien äänikuningas
--- ---
2] Suomen Pankin varoitukset Joululta 2007
--- ---
3] Kohtalokkaat verotuspäätökset ennen rysähdystä – jääkö meille vain todellinen kulutusvero!
--- ---
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55774-j... ---

Millä ansioilla korkea EU -tehtävä?

Tänään Helsingin Sanomien laatutoimittaja Unto Hämäläinen povaa nykypääministerillemme Jyrki Kataiselle korkeaa EU-tehtävää 4] – kysymys vain kuuluu, että mistä ansioista? Syntyivätkö nuo ansiot ostetuilla myötätuilla Saksasta, kun avokätisesti rahoitettiin solidaarisuuden nimissä Etelä-Euroopan velkamaita?

Mitä meille suomalaisille on jäänyt käteen Kataisen töistä, muutakin kuin filosofian tohtori Pekka Himasen tulevaisuuden ennusteraportti, jonka sisällöstä ja tilaustavasta taitetaan reippaasti peistä. Tänään on jäänyt käteen kasvava valtionvelka, kasvava nuorisotyöttömyys, työn siirtyminen ulkomaille ja vahvasti oireellistuneet mielenterveysongelmat – juoksimmeko liian lujaa materian, kulutushokeman ja kasvuhuudon perässä?

4] Jättävätkö rotat uppoavan laivan ensimmäisenä?
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124075-... --- ... "

...

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/rotat-jatt... -

Ilkka Luoma

Lisäys viitteisiin:

[2
" ... Kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja pääministeri Alexander Stubb (kok.) paljastaa tänään julkaistussa kirjassaan Alex uskoneensa, että hänestä tulee EU-komissaari Jyrki Kataisen sijaan. ... "
~ https://www.verkkouutiset.fi/alexander-stubb-tunnu... -

...
[2
" ... Alexander Stubb myöntää ensi kertaa torstaina julkaistussa elämäkerrassa, että hän uskoi tulevansa valituksi EU-komissaariksi vuonna 2014 ... "
~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/stubb-tunnustaa... -

...

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Jali Raita kirjoitti: "Kun ensi kertaa kampanjoitte (Katainen) Kokoomuksen puheenjohtajaksi Tampereella Isoa Masaa, Martin Saarikangasta vastaan, olin paikalla, kuten ehkä muistatte. Kannatin Martin Saarikangasta puheenjohtajaksi, lähinnä elävän elämän kokemuksensa johdosta, jota teillä ei ollut eikä ole vieläkään edes nimeksi."

Luoman blogin viitteiden linkistä 1 löytynyt J.Raidan teksti on selkeä "kostokirjoitus", mutta harvinaisen kiihkoton ja perusteellinen.

Haluan nähdä niin, että ongelmattomalla nousukaudella parivaljakko Katainen-Stubbilla olisivat saattaneet olla mahdollisuus harjoitella politiikan tekemistä - vaikka polvihousuissa. Mutta sitten iskivät ongelmat, jotka olisivat olleet hankalia kenelle tahansa.

Heidän valtakaudelleen osui aivan liikaa ongelmia (finansikriisi, Kreikka ja loppupäässä pakolaiskriisi) joista ei enää selvinnytkää halauksin, hymyilemällä ja hokemalla upeeta-mahtavaa-upeeta... Siinä saumassa olisi tarvittu myös kokemusta.

Vaihtoehtoista historian tarkkailua eli jossittelua harrastaen, herää kysymys: Kuinka olisivat asiat menneet jos esim. Iso-Masa Saarikangas olisi noussut Kokoomuksen puh.johtajaksi Tampereella.

---------
Lopuksi ohi aiheen "katoamisilmoitus":

Vielä eilen (la.30.06.) aamulla Puheenvuorossa oli Paavo Väyrysen kirjoitus "Aatosta jaloa ja alhaista mieltä", joka sisälsi aika voimakkaita ilmaisuja. Päivän aikana tuo blogi oli kadonnut.

Muistaakseni sinä Ilkka Luoma olit myös kommentoijien joukossa.
Kommenteissa oli mielenkiintoisia näkemyksiä. Itsekin kyselin Tuula Komsilta jotain, mutta en saanut vastauksia.
Mihin tuo Väyrysen blogi katosi Miksi?
(Ajattelin tiedustella asiaa blogin muodossa, mutta laitan kymyksen tähän. Ehkä Ilkka tai joku tiedätte jotain asiasta.

Ilkka Luoma

Jyrkin ehkä raskain virhe tai huolimattomuus sattui siinä kohdin, kun hän ei noteerannut syystä tai toisesta jo kauan sitten Suomen Pankin antamaa aiheellista ja julkista varoitusta - vaan toimi kokolailla täysin päinvastaisesti - asia on tarkasti ylösmerkittynä topicin linkeissä.

...
Mihin Paavon avaus katosi - en tiedä, mutta esitin tosiaan siellä Tuule Komsille kohteliaan ystävällisiä kysymyksiä, joihin ei koskaan vastauksia tullut. Syy blogin katoamiseen selvinnee US Puheenvuoron ylläpidosta ...

Ymmärrän etä rienaava teksti ei kuulu hyviin blogitapoihin, siispä kirjoitin topicin hyvin inhimilliseen sävyyn ja linkitin sellaista, jotka ovat Kataiselle itselleen olleet saatavilla.

Mainittakoon, että topic linkkeineen on saatettu myös Kataisen ulottuville - lukeeko hän niitä, jää se hänen asiakseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jokohan Katainen laskee markkinatalouden niskalenkistään kun luopuu politiikasta?

Ilkka Luoma

Ehkä seinä tuli EU-kulisseissa vastaan?

...
Paostaan huolimatta Katainen on tervetullut Suomeen, onhan hänellä vielä Suomen passi, ja yhteiskuntamme kantaa vastuun jokaisesta jäsenestään ... ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hei Ilkka Luoma, nyt kun Katainen jättää politiikan, sinulle voi tulla pulaa aiheista. Ehdotan, että otat listalle Kauko Juhantalon, joka ei ole jättänyt politiikkaa. Väyrysestä kirjoitatkin jo kiitettävästi, mutta olet hienotunteisesti jättänyt kirjoittamasta noista raha-asioista. Mitä se EU perii takaisin Väyryseltä? Kysymys ei kai voi olla siitä että Paavo olisi ollut väärässä, vai kuinka?

Ilkka Luoma

Et ehkä ole huomannut uutisointia, jossa Stubb on nostettu mediassa EU-komissaariehdokkaaksi, vaikka se olisi vain Kokoomuksen ajatus ... Stubb ja Katainen kietoutuvat kiinteästi yhteen, niin hyvässä kuin pahassa. Kataisellekin on kansakunnan nimissä tehtävä päätösteksti, varsinkin kun hän ilmoittaa luopuvansa politiikasta - ja kansalla on oikeus saada paljon tietoa mitä tulikaan tehdyksi ja tekemättä jätetyksi!

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, KESÄKUUTA 12, 2013
Onko Jyrki Katainen vitsaus vai toivo paremmasta?

Suomessa reilusti yli puolella menee vielä taloudellisesti riittävän hyvin. Niukkuudessa elävien määrä nousee kuitenkin koko ajan, työttömyys lisääntyy ja vientimme tökkii – tosin tuontikin pienenee. Olemme saaneet nauttia enemmän tai vähemmän Kokoomuksen johtaman hallituksen aikaansaannoksista tai saamattomuudesta - yli kaksi vuotta.

Onko mitään saatu aikaiseksi?

Vakava kysymys kuuluu: ”Onko kansakunnallamme varaa ylläpitää Jyrki Kataisen johtamaa monivärihallitusta?”, 1]

… varsinkin nyt, kun maamme tarvitsisi karismaattista johtajaa, joka ymmärtäisi kuunnella laajaa asiantuntemusta sekä sellaista johtajaa, joka osaa nähdä tänään huomisen laukeavia ongelmia ja ennen kaikkea reagoida niihin kansakuntaa ja ympäristöä hyödyttävällä tavalla.

Kataisen hallituksella kuin itse Kataisellakaan ei ole karismaa,

ei laajaa luottamusta kansalaisten keskuudesta eikä näytä olevan kykyä vastata tämän päivän päälle painaviin ongelmiin. Haluammeko me muutosta, jos niin – vaatikaamme Kataisen eroa 2] ja uutta hallitusta – siis saman tien uusia ennenaikaisia eduskuntavaaleja.


Vuonna 2007 saimme Matti Vanhasen II hallituksen, johon valtiovarainministeriksi istahti kokematon Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen *] – tästä alkoi ajanjakso Suomen kansalle, jonka lasku voi olla suuri – mistä me löydämme näiden aikaansaannoksien korjaajan – ja missä ovat ne suunnitelmat, joilla ylitämme huomisen vaikeudet.

Mitä me kirjoitimme vuonna 2006, kun Kokoomus oli vielä oppositiossa ja Katainen huuteli eduskunnan suuresta salista Vanhasen I hallitukselle. Mitä me silloin odotimme?


[U][28.09_2006] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/jyrki-katais... ---

Kataisen iällä spekulointi voi nostaa Kokoomuksen vaalivoittoon
Kataisen vastustajat niin koppalakkikokoomuslaisina kuin eräinä mediavaikuttajina ovat sortuneet vaalivoiton siemenien antoon Kokoomukselle huomautellen Kokoomuksen puheenjohtajan iästä ja karisman puutteesta.

Niinistö-kortilla peluu parantaa Kataisen mahdollisuuksia, vaikkei Jyrkin asialistassa ole mitään erilaista kollegoihinsa nähden. Oppisopimuksien kannatus on ainoita merkittäviä eroja muihin. Suomi tarvitsee kädentaitoja maisteripapereiden edelle juuri nyt ja huomenna.

Linkki keskusteluun > Kopauta <.

Kokoomus nousee gallupeissa

Pääministerin tuoli ja eduskunnan paikkajako ratkaistaan kuitenkin vaaliuurnilla. Puoluepolitiikka elää murrosvaihetta; ei kuitenkaan itse puolueissa, vaan kansalaisten keskuudessa. Kataisen etu on ikä ja selvästi rehellinen tapa puhua. Katainen ei ole vielä karismaattinen, mutta hänellä on aikaa.

Muistakaamme 1960-luvun alusta John F. Kennedy, yksi USA:n nuorimmista presidenteistä, jota kansalaiset rakastivat. Kennedyn ikä ei ollut haittana, kun hän tiukasti vastusti huomattavasti iäkkäämpää Neuvostoliiton johtajaa kääntäen Kuuban ohjukset takaisin Neuvostoliittoon.

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/06/onko-jyrki... -

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma lainasi vanhaa kirjoitustaan: "... varsinkin nyt, kun maamme tarvitsisi karismaattista johtajaa, joka ymmärtäisi kuunnella laajaa asiantuntemusta sekä sellaista johtajaa, joka osaa nähdä tänään huomisen laukeavia ongelmia ja ennen kaikkea reagoida niihin kansakuntaa ja ympäristöä hyödyttävällä tavalla."

Minusta karismaattiset johtajat ovat vaarallisia. He hyvin harvoin osaavat ja varsinkaan haluavat kuunnella asiantuntijoita vaan menevät siitä mistä populistin on helpoin eli mahdollisimman lyhyiden iskulauseiden kautta seuraamuksista piittaamatta.

Karismaattisuus ja asiantuntemuksen käyttö ovat käsittääkseni erilaisten poliitikkojen ominaisuuksia joten ne eivät mahdu samaan henkilöön. Jos sellainen jossakin on, hän lymyää märissä unissa valistuneesta yksinvaltiaasta ja ehkä legendarisoiduissa kertomuksissa menneisyyden sankareista. Tässä meidän rupisessa arkitodellisuudestamme heitä ei löydy. Ja jos joku sellainen väittää olevansa, kannattaa ehkä "poistaa varmistin" noinniinkuin kuvaannollisesti ja olla erityisen tarkkana.

Meidän osamme on olla demokraattisia ja aktiivisia sellaisia: epäileväisiä, uteliaita ja toiveikkaita eli epäillä pahinta, hankkia tietoa ja toivoa parasta sekä toimia sen hyväksi. Ei pidä odottaa karismaattista vahvaa johtajaa vaan vanhan laulun sanoin "astua johtoon" (https://www.youtube.com/watch?v=85Hx9ienmTs san: B.Brecht, säv: E.Busch; Lob des Lernens; 1932)

Ilkka Luoma

Kansa kaipaa Kekkosen karismaa nähdä kansakuntansa kokonaisetu ja -hyöty. :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Luoma kirjoitti kansan kaipaavan Kekkosen karismaa. Niinhän meille sanotaan mutta onko tilanne oikeasti niin. Kaipaako kansa vai vain osa siitä ja kaipaako se Kekkosesta taiten rakennettua ja legendarisoitua mielikuvaa?

Minulle on syntynyt käsitys, että jo ihan siitä asti kun suomalaisuudesta alettiin rakentaa kansakuntaa, meille on tolkutettu mielikuvaa nöyrästä ja kuuliaisesta kansasta rakastavan isällisen kuninkaan suojeluksessa ja viisaasti johtamana. Niin meille kuvattiin kansan olo ja elo muinoin Ruotsin riikissä ja sittemmin on tarjottu maan isää ja vahvaa johtajaa pitämään jukuripäinen kansa kurissa.

Minusta tuo kaikki on mielikuvilla johtamista ja demokratian suitsemista. Kokonaisetu ja -hyöty on aina jonkun intressipiirin etu ja hyöty. Minulle tulee siitä puhuttaessa aina mieleen V.Linnan A.koskelan suuhun laittamat sanat kun hän oli E.Salinia kyydissä: "Minä olen yhden asian huomannut niissä kumminkin. Ne puhuu omista asioistansa aina niin kuin ne olisivat Suomen asioita: Meidän maanviljelyksemme ei kestä sitä. Suomen talous ei ole niin vankalla pohjalla. Kansamme toimeentulo ei salli työajan lyhentämistä. Teki niitten mieli mitä hyvänsä, niin se on maan etu, kansan etu, meidän yhteiskuntamme. No, kyllä ne siinä oikeessa ovat. Niitten yhteiskunta tää onkin ja niitten Suomi tää onkin."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Kuningas oli pienen vähemmistön ajattelematonta kiitosvouhotusta Saksan suuntaan - vaikka itsenäisyytemme oli sinetöity Leninin ja Stalinin allekirjoituksin 4.1.1918 - Saksa seurasi vasta perässä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Kirjoitin tuossa kunikaasta hieman laajemmin, siis suhtautumisena n.s. kouluhistoriassa Ruotsin kuninkaisiin ja yleensä valtiolliseen auktoriteettiin. Siinä asennemuokkauksessa kansan nöyryys ja kuuliaisuus on ollut keskeisessä osassa n.s. kansallisrunoilijaa myöten. Tämä sääty-yhteiskunnan astelma on jossakin määrin vieläkin olemassa meidän muka demokraattisessa ja tasavaltaisessa yhteiskunnassamme.

Mitä taas Fredrik Kaarleen, Kaarloon, Väinö I:een tai millä nimellä Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kassel halutaan muistaakaan, tulee niin kai hänen valinnassaan oli juurikin enemmän tuota henkisen alamaisuuden ja kiitollisuuden osoittamista keisari Wilhelm II:n Saksaa ja sen Ostsee-Division:a kohtaan, ihan katkeraan looppuun saakka.

Toisaalta valkoisilla ei kai ollut tuossa vaiheessa ketään omaa kotoperäistä henkilöä joka olisi näyttäytynyt riittävän ylivertaiselta vallasta kilpailevien keskuudessa. Mannerheiminkin legendan rakentaminen oli tuossa vaiheessa pahasti kesken ja hän vain yksi "ry**änkenraali" muiden joukossa. Joten päädyttiin hakemaan riittävää rotupuhtautta ja siniverisyyttä ulkomaalaisesta keulakuvasta.

Epäilenpä kuitenkin, että valta-asetelmat olisi rakenenttu kuitenkin niin, että kruunun ja esissä olevan hovin takana olisi ollut eliitti joka olisi voinut koristella oman asemansa rinikoilla, univormuilla, arvonimillä ja aatelisasemilla. Niiden takana he kuvittelivat varmaan olevansa paremmin turvassa demokratian koukuilta kuin republikaaniassa. Sen jäänteenä meillä näyttää olevan kaikenmaailman neuvoksia, ritarikuntien komentajia ja pienempiä kihoja joka niemessä ja notkossa. Enää ei sentään jaeta läänityksiä maaherroille.

Ilkka Luoma

Vielä varmuuden tukemiseksi:

[ORIG 2007] Jouluna 2007 nuori ja tuore valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) hoksasi tuloveron kevennykset lääkkeeksi ravita kotimaista kulutusta, kun amerikkalaisten sub-primekriisiä lähdettiin torjumaan - tosin Katainen oli todennut medialle ja kansalle, että kriisi purjehtii ohitsemme. Näin ei tapahtunut, vaan kansa koki ravistukset jo keväällä 2008, josta alkoi Suomen velkaantuminen ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu.

[ … http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20356-k... … ]

...

Ilkka Luoma

Topicin ensimmäisen kuvan pieni kuvateksti näkyy täältä paremmin:

~ https://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_conte... -

...

Tero Tähdistö

Hyi helvetti tätä ahneutta!

Sitran johtoon tekemään urasuunnittelua tulevaisuuden varalle – veronmaksajien kustantamana. Näin tietää Matti Virtanen, joka tietää näistä poliitikkojen ketkuista toimista kaiken.

Koko Sitra on täysin tarpeeton rahantuhlausapparaatti, jossa "hätälaskukenttää" kaipaavat politiikot käyvät vain rahastamassa!

https://www.talouselama.fi/uutiset/kataista-istute...

https://demokraatti.fi/jo-toinen-ex-paaministeri-s...

Ilkka Luoma

Mari Kiviniemi?
Erkki Liikanen?
Ville Itälä?
Olli Heinonen?

...
Muita?

Ilkka Luoma

Kommentti 56' sta:

"Kataista istutetaan Sitran johtoon - paikka avautuu sopivasti perheen palatessa Suomeen ... " -Talouselämä 30.6.-18

.

Risto Koivula

Stubbia kaikkein viimeksi pitäisi valta sinne.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/stubbi...

Tosin ei kyllä pidä valita Liikastakaan. Hän on jo metkuineen aiheuttanut 40 miljardia velkaa.

Ilkka Luoma

Stubb oli ja ehkä on vieläkin sotahaukka: "Me pommitamme - me tuhoamme ... "

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykyp... -

"Nykypäivä: Stubb katuu jättäytymistä Libya-operaatiosta
KOTIMAA JULKAISTU 09.09.2011 ... " -Nykypäivä

...

Risto Koivula

Stubbia kaikkein viimeksi pitäisi valta sinne.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/stubbi...

Tosin ei kyllä pidä valita Liikastakaan. Hän on jo metkuineen aiheuttanut 40 miljardia velkaa.

https://www.tiede.fi/keskustelu/42955/ketju/presid...

Eikä Urpia: hän on Kakkoshalonen.

https://www.tiede.fi/keskustelu/22652/ketju/halose...

Ilkka Luoma

Urpi ja Katainen olivat takuiden, vakuuksien ja takuuksien takuuhenkilöt - mitä noista Kreikan vakuuksista on jäljellä ... Nordean mukaan ei mitään! (?)

Toimituksen poiminnat