Jyrki Kataisen poliittinen testamentti

Jyrki ilmoitti antavansa tilaa vaimonsa poliittiselle uralle – rouva Katainen haluaa yrittää Suomen eduskuntaan. Jyrkiltä jalo ja oikea päätös omalle poliitikon uralle, joka alkoi kauan sitten kokoomusnuorista – uutisoitiin valtakirjavilpistä [1 …

… niin tai näin, mutta se vei kauas Siilinjärveltä – aina EU' n huipun tuntumaan saakka, tosin mandaattipaikalle – napaten joidenkin mielestä härskisti eurobyrokraattori Alexander Stubbille ”varatun paikan” [2.

 

Katainen oli myös Suomen pääministeri. Veti hallitusta, joka uutisointiin joidenkin poliitikkojen, mediankin (?) mukaan Suomen tasavallan historian huonoimmaksi – tai yhdeksi niistä [3.

Jyrki oli väsynyt [4, kun yritti kaikkensa – tunnusti rehdisti myös tekojaan, jotka olivat vääriä [5. Rehtiä sinällään. Jyrki Katainen antoi myös ennen pakoaan Suomesta – silloisen Suomessa toimimisen testamenttinsa [6. Rehtiä – nyt sekin huomataan todeksi – Jyrki palaa kotipesäänsä [* johonkin näyttötehtävään – erinomaisen hienolla CV:llä.

[* ”Jyrki Katainen jättää politiikan – ei hae jatkoa komissaarina: "Kotipesä on Suomessa" … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10277567 -Yle/ Petri Raivio … Allekirjoittaneen kommentti: Onko epäonnen pöly nyt hälvennyt Kataisen päältä, kun kotipesään paluu päättäisi paon Suomesta? Arvostuksen ansaitseva päätös luopua politiikasta vaimon hyväksi antaa paljon anteeksi ja on näin inhimillinen tunnustus Jyrkiltä. Hyvä näin!.

 

Kansakuntamme on unohtanut Kataisen tuulen tuomat rahat [7,

… velanoton ja ystävällisen äänen. Jyrki on saanut anteeksi suomalaisilta kolttosensa, tekihän hän parhaansa. Aina ei vain satuta sellaiseen joukkoon, joka toimii –

Jyrkin hallitus oli liian laaja, vaikka idea oli ideaalisen kaunis. Liki pienoisparlamentaarinen hallitus, joka olikin sitten riitelyn keskipiste. Kiemurointiin mahtuu myös niin sanottu Ilkka Kanerva tekstiviestisyndrooma [8 – jonka jälkien peittäjäksi Alex tilattiin EU-Brysselistä.

 

Riitelyä jatkoi EU-byrokraattori Alex Stubbin hallitus,

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kolme-pointtia-alex-stubb.html – ]

… kun Katainen nappasi hänen EU-viran ja pakeni Suomesta. Alexin hallitus oli myös yksi huonoimmista hallituksista, joka perui liki kaiken, mitä päätti tai perinnöksi oli Jyrkiltä saanut – yhdessä nykyisen gallupkuninkaan – demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa.

 

Katainen teki aikanaan pakolla itselleen ongelmapesän – hallitus oli saatava, kun vaalivoittokin oli kansalta saatu!

Tässä sinällään hyvässä ajatuksessa oli se virhe, joka lopulta ajoi Kataisen pakomatkalle EU-Brysseliin, jonka saattohoito on nyt meneillään ja paluu kotimaan maaperälle on aluillaan.

Jyrki saattaa ajatella, että kansakunnan poliittinen muisti on lyhyt, tai sitten hän kantaa vastuunsa ja eroaa kaikesta päivänpolitiikasta, tunnustaen näin ”pahat tekonsa” – rehtiä, ja päätteeksi antaa vielä viestikapulan vaimolle.

Mervi Katainen voi olla tulevien eduskuntavaalien äänikuningatar, sillä hän on täysin ryvettymätön perheen äiti – ehkä hyvinkin maanläheisillä toimintamalleilla varustettu – olihan Mervillä mahdollisuus nähdä se tuska, miten miehensä pääministeriys väsytti samaa rataa kun valtiomme velkaantui.

Jyrki sai jaossa huonot kortit, tai ei osannut pelata eikä katsoa näytettyä avokorttia Suomen Pankista – silloisen demari Erkki Liikasen ”sivutoimistosta” [9 … Btw. nyt Liikanenkin on eläkkeellä kärkkymässä jotain kansallista tehtävää – Sauli Niinistöäkään ei voida enää valita vajaan kuuden vuoden kuluttua.

Niin, tai sitten nykyinen Suomen Pankin pääjohtaja – mikkeliläinen hänkin – Olli Rehn yrittää siipiään ”maan isäksi” – liian suuriin saappaisiin. Se lienee varmaa, ettei Jyrki Kataista kansakuntamme valitsisi presidentikseen (?…!)

 

Niin tai näin Jyrki palaa kotiin

Toivotamme hänelle erinomaista ja perhekeskeistä poliitikon eläkeaikaa, sekin lienee varmaa, ettei Jyrki saa poliitikon sopeutusta [10, kuten eräät muut, jotka ovat nostaneet kansakunnan niskavillat pystyyn ahneudesta ja moraalittomuudesta – ja vielä laillisesti. Tervetuloa velkaiseen Suomeen – Jyrki Katainen.

 

Viitteet:

[1 ~ http://jaliraita.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110194-vaatimus-jyrki-kataisen-eroamisesta

[1 Toisaalta: ”Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee” -vanha siilinjärveläinen sanonta.

[2 ” … Esko Seppänen pohtii kirjassaan, miksi Jyrki Katainen ei vaatinut Suomen jäsenmaksuihin alennusta kaudelle 2014-2020, vaikka Suomi oli jo vajonnut syvään taantumaan. ”Hänellä oli silloin salattu (ja myöhemmin julkitullut) pyrkimys päästä komissaariksi Brysseliin, ja se tavoite yhdistettynä Suomen edun ajamiseen oli maallemme onnettomuus: säilyttääkseen mukavan miehen maineen Katainen ei ollut valmis käymään taistoa Suomen nettomaksaja-aseman parantamisesta”, Seppänen kirjoittaa. … ” ~ https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/kova-vaite-jyrki-katainen-ajoi-omaa-etuaan-eu-neuvottelijana/

[3 ”Suomen historian huonoin hallitus? … ” ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_uu.shtml

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/ministeriaitiossa-istui-luovuttanut.html

[5 [2014] Katainen lainasi takavuosien mystistä valtiomiespoliitikkoa ja kertoi hänen evästäneen jo pidempi aika sitten, että poliittisista päätöksistä kolmasosa on hyviä ja oikeita, kolmasosa mitäänsanomattomia, siis paljolti merkityksettömiä ja loppu kolmasosa vääriä. … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/jyrki-kataisen-poliittinen-testamentti.html

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168491-jyrki-kataisen-poliittinen-testamentti

[7 [2007] Elämme juuri nyt markkinataloudellisesti kulutusaallon harjalla. Katainen on oikeassa verrannossaan "tuulen tuomista rahoista" – nyt on maksettava "ylimääräisesti" velkaa, huomenna se ei saata olla enää mahdollista … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/08/verotuksen-oppivuodet.html

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/ilkka-kanervan-piinaviikot-ovat-ohitse.html

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/onko-meilla-varaa-yllapitaa.html

[9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115563-kiusallinen-kysymys-jyrki-kataiselle

[10 Tämä saattaa aikaansaada vimmaista närästystä. Onko ahneudella rajoja? Vastaisiko itse lääkäri Nurmi? … ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806242201031829_pi.shtml – Ote: ” … Sopeutumiseläkettä nostavan Tuija Nurmen yritys tekee huimaa tulosta – liikevaihto jälleen yli 300 000 euroa, tulos parani lähes 30 prosenttia … ” -Iltalehti/ Marko-Oskari Lehtonen.

 

PS

Olisiko niin, että Kataisen ennenaikainen paluu on jo kauan sitten suunniteltu, jotta Stubb ehtii hänelle aikanaan luvattuun EU-pestiin? [** Voi olla, sillä Kokoomuksessa on aina osattu omien etujen suunnitelmatalous.

[** Miksi suomalaiset valitsisivat henkilön, joka kilpailee Suomen huonoimman hallituksen pääministerin tittelistä – varsinkin, jos demareista Antti Rinteen johdolla tulee seuraava pääministeripuolue … ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005738292.html – ” … Stubbin komissaarihaaveet elpyivät, kun Jyrki Katainen ilmoitti jättävänsä politiikan ja muuttavansa Suomeen … ” -HS/ Jarno Hartikainen.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 173653

 

DOC katainen_palaa_kotiin_30062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 30062018

 

804_7317 – 19:11/21:30

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu