Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vuosi sitten alkoi Gazan kaistaleella kansanmurha

Vuosi sitten juutalaiset yrittivät selvästi lopullista ratkaisua moukaroimalla lähinnä siviilejä Gazan kaistaleella, syyksi oli ilmoitettu palestiinalaississien kotitekoisten rakettien iskut Israelin puolelle. Tänään tulee vuosi täyteen kansan tappamisen aloittamisesta, jossa tapposuhde oli 1300/4 - siis israelilaisia kuoli 4. Palestiinalaisuhrien joukossa oli yli 300 lasta.

Edelleen juutalaiset miehittävät ja rakentavat siirtokuntia palestiinalaisten alueelle - vastoin kansainvälisiä päätöksiä. Mutta mitä kirjoitettiin vuosi sitten? ---

.
(Israelin armeija ylivoimaisena tappokoneena ruhjoo lähinnä palestiinalaisia siviilejä jo 16. päivää)
.
[ ... juutalaiset kehoittavat palestiinalaisia siviilejä suojautumaan alueelle, jonka Israelin armeija rauhoittaa sotatoimilta - myöhemmin taloon suunnataan amerikkalaisvalmisteinen ohjus - 30 palestiinlaista kuolee. Israelin armeija pommittaa suomalaisten rakentaman sairaalan, tuhoaa ambulansseja, tappaa kiihtyvästi lapsia, vanhuksia ja naisia  ... ]
.
Kuinka pitkälle jumalan valitsema kansa saa tappaa, murhata ja olla välittämättä niin YK:n päätöslauselmista, tappamisen etiikasta ja kyvystä olla näkemättä rauhaa muuriensa takaa? Kuinka kauan juutalaiset saavat koko maailman vastalauseista huolimatta kuristaa vuosikausia palestiinalaisia - tuolta lähtevät ne syytkin miksi Hamas kotitekoisia raketttejaan ampuu tehottomin seurauksin.
.
Mikä antaa oikeuden tähän rujosti historiasta kalskahtavaan lopullisen ratkaisun tavoittelulle? Tapettujen ihmisten saldosuhde on tyrmäävä - vajaa 10 juutalaista vastassa on jo yli 800 palestiinalaista, joista lapsia on yli 100 - mikä jumala siunaa tälläisen tappamisen?
.
Ilkka Luoma
http://www.adressit.com/gaza
.
...
Alla liian sattuva kirjoitus lähihistoriasta, jolloin jo ehdotettiin Martti Ahtisaarta rauhanneuvottelujen vetäjäksi. Kirjoituksessa kaikuu kumeana historia synkkänä kuin palestiinlaisten elämä tänään sellaisten taholta, jotka armoa anelivat... kirjoitus mitään poistamatta, lisäämättä tai muuttamatta...
.
.
[C]
[orig. lauantai, heinäkuu 22, 2006]
Yrittävätkö juutalaiset lopullista ratkaisua?

.  
YLE 1 esitti tiistai-iltana sattuvasti dokumentaarisen elokuvan Lopullinen ratkaisu. Elokuva käsitteli vain yhden jäljelle jääneen dokumentin pohjalta Kolmannen Valtakunnan (Saksa 1933-1945) salaista kokousta Wanseessa. Saksalaiset tuolloin dokumentin mukaisesti pohtivat lopullista ratkaisua saksalaisuutta riipivään ja omatuntoja vieläkin häiritsevään juutalaisten tuhoamiseksi.
.
Israel teloitti lopullisen ratkaisun käytännön vastuuhenkilön Jerusalemissa vuonna 1962. Saksa on pyytänyt jo kansleri Willy Brandtin aikana virallisesti anteeksi isiensä tekoja mm. Israelissa holocaustin muistomerkillä.

 

Aihe on äärimmäisen tulenarka, vieläkin. Keskitysleirien muisto elää jälkeläisissä ja vielä niissä muutamissa, jotka sen oikeasti näkivät. Omatuntonsa menettänyt saksalainen sukupolvi on poistunut ja Saksa on vihdoin löytämässä identiteettinsä itsehäpeän jälkeen uudelleen Euroopan ja EU:n talousveturina. Hävinneen ei ole lupa puolustautua, eikä Saksa ole sitä koskaan vaatinutkaan, vaan on osannut pyytää anteeksi kärsineiltä.

.

Miksi YLE 1 esitti juuri nyt kyseisen elokuvan, kun juutalaiset pommittavat systemaattisesti sanojensa mukaan olemassaoloaan uhkaavia Hizbollahin sissejä, kuin myös Hamasin taistelijoita, jotka kotitekoisin raketein ja ihmispommein varoittamatta iskevät Israelin alueelle.

Israel tappaa sissien lisäksi lapsia, naisia ja vanhuksia selitellen, että Hizbollah ja Hamas ovat kätkeytyneet siviilien sekaan. Israelin armeija ei koe itsehillintää, vaan tuhoavat päivästä toiseen itselleen lopullista ratkaisua. Juutalaiset miehittäjinä haluavat selityksensä mukaan sodalla rauhan rajoilleen.

.

Israelin olisi syytä muistaa, että meneillään oleva totaalinen ylivoimasota yhdistää sen vihollisia aikaansaaden rauhanneuvottelut umpikujaan, siksi suureksi on tapettujen siviilien määrä Palestiinan - ja Libanonin alueilla kasvanut. Väkivalta lietsoo väkivaltaa, eikä mikään ole luvatun maan jumala tuhoamaan naapuriensa viattomien ihmisten henkiä, elämisen mahdollisuuksia ja omaisuutta.

.

Suomella on nyt EU:n puheenjohtajamaana oiva tilaisuus tuomita silmitön tappaminen ja tuhoaminen, niin juutalaisina, hamaseina, jihadeina kuin hizbollaheina. EU voi yksinkertaisesti laittaa molempien osapuolten kauppatuotteet boikottiin niin kauaksi aikaa kuin "lopullisen ratkaisun" sota päätetään ja istutaan samaan pöytään neuvotteluihin.

.

Ennakkoluulottomuus voi alkaa presidentti Ahtisaaren tarjoamisesta välittäjäksi. Parempi neuvotella ja löytää yhteinen rauhanomainen rinnakkainelo kuin "lopullinen ratkaisu", jossa kaikuu kolkosti historian hyytävä ja tyly kaiku. Liiaksi ärsytetty ja epätoivoon työnnetty ihminen taistelee itsensä hengiltä vieden vihollisen mukanaan. Väkivalta ei tee lopullista ratkaisua, sen historiakin näytti. Kykeneekö Israel kumppaneineen pyytämään anteeksi Shatilan ja Sabran pakolaisleirien muistomerkillä syyttömästi tapetuilta?

.

Ilkka Luoma

.

Kategoriat: KULTTUURI , INHIMILLISYYS , JUUTALAISET , IDEOLOGIA , NATIONALISMI , GAZA , OIKEUS , USKONTO 0 kommenttia Kommentoi
.

Osallistu ja anna äänesi Rauhalle ja sivistyneelle rinnakkaiselolle!
31.12.2008 - 12:04
.
Uutisia sävyttää väkivalta Lähi-idästä ja tällä kertaa Gazan kaistaleelta. Historiallisesti tilanne on muna-kana tilanteessa ja tavallinen kansa molemmin puolin muuria ja rajaa kärsii poliitikkojen ja vallassa olijoiden mielenliikkeistä ja tavoitteista ylläpitää valtaansa. Kansalaiset ovat väsyneitä jatkuvaan väkivaltaan ja tahtoisivat olla sovussa tavallisina ihmisinä niin juutalaisten kuin palestiinalaisten puolella.  

.

Voimme ottaa nyt kantaa suomalaisina tai Suomessa asuvina tähän inhimilliseen hätään ja jatkuviin ilma- ja rakettihyökkäyksiin, joissa lähinnä kuolee siviilejä - lapsia ja vanhuksia.

.

Syyllistämättä tai tonkimatta enempää historiaa tai "oikeuksia" kummaltakaan puolelta, lähetämme Suomesta rauhanterveiset tavalliselle kansalle muurin molemmin puolin ja esitämme vallassa olijoille välitöntä vihollisuuksien lopettamista. Esitämme samalla Nobelin rauhanpalkinnon saaneelle presidentti Martti Ahtisaarelle vetoomuksen ottaa rauhanvälitystehtävä vastaan, mikäi sitä molemmat osapuolet vilpittömästi haluavat.

.

Ilkka Luoma

http://www.adressit.com/gaza

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (119 kommenttia)

Puppek (nimimerkki)

Väitätkö että Israel pyrkii tappamaan palestiinalaisia niin paljon kuin mahdollista? (joka olisi minusta oikeaa terrorismia). Israel voisi arsenaalillaan jauhaa Gazan ja sen ihmiset tomuksi, mutta miksei se tee niin? Palestiinalaiset puolestaan tappavat israelilaisia minkä pystyvät raketeillaan.

Niin julmalta kuin kuulostaakin, minusta olisi paras jos Israel ampuisi vain samanlaisia epätarkkoja raketteja saman määrän vastauksena palestiinalaisten iskuihin. Palestiinalaisten raketit se voisi pyrkiä ampumaan alas Talon-laserpuolustusjärjestelmällä. Silloin te wannabe-hipit ette voisi syyttää Israelia liioista voimatoimista (jotka ovat pieniä kykyihin nähden), koska siloin teidän pitäisi tuomita palestiinalaistenkin voimatoimet. Jos syyttäisitte sitä siviiliuhreista (jotka johtuisivat epätarkoista raketeista), joutuisitte syyttämään myös palestiinalaisia samanlaisista agressioista (jotka tosin useimmiten epäonnistuisivat). Ette myöskään voisi syyttää Israelia puolustautumisesta Talonin avulla.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Kuka kertoisi ?

Kuka kertoisi palestiinalaisille, että heidän olisi järkevämpää tehdä rauhaa Israelin kanssa, kuin palvella tahoja, kuten Hamas, Hizpollah, Iran, jotka suunnittelevat heistä vain suurta uhria Allahille.

On hyvä muistaa myös se, että Cazan sodan aikana Israelin kehoitus oli; Viekää siviilit pois alta.
Miksi kehoitusta ei noudatettu ?

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Rakentavat siirtokuntia.

Siirtokuntien rakentaminen työllistää valtavan määrän palestiinalaismiehiä, ja takaa perheille hyvinvointia.

Onko kukaan kysynyt heidän mielipidettään. Jos he eivät halua rakennettavan, he voivat mennä lakkoon tai olla menemättä työpaikalle, mutta kuka elää ilman leipää.

sepi (nimimerkki)

"Israel voisi arsenaalillaan jauhaa Gazan ja sen ihmiset tomuksi, mutta miksei se tee niin?"

Yhdysvallat EU:n tukemana voisi sotilaallisesti poistaa maailmankartalta koko joukon valtioita. Silti se ei sitä tee. Miksi? Aivan yhtä typerä kysymys kuin tuo yllä olevasi.

"Palestiinalaiset puolestaan tappavat israelilaisia minkä pystyvät raketeillaan."

Et ole varmaankaan pysähtynyt miettimään MIKSI palestiinalaiset ampuvat rakettejaan Israelin puolelle. Vastaus ei ole että Hamas- tai joku muu vastaava taho on ilmaissut halunsa poistaa Israel maailmankartalta. Olisiko Israelin laittomalla miehityksellä ja jatkuvalla apartheid-politiikalla mitään tekemistä asian kanssa? Siitä on hyvä lähtä liikkeelle.

En usko että tuo lähi-idän konflikti tulee ratkeamaan ennen kuin toinen osapuoli poistuu pelistä. Joko häviämällä kokonaan tai jollain muulla tavalla. Ja Israel saa jatkaa tuota Jumalan nimissä tapahtuvaa tappamista niin kauan kuin konflikti jatkuu. Palestiinalaiset tulevat myös jatkamaan tuota Jumalan nimissä tapahtuvaa pyhää sotaansa niin kauan kuin Israel jatkaa Palestiinan kansa alistamista ja sortamista.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Olin töissä israelissa ja ihmettelin, kun omakotitalon kylpytilojen seinät olivat vankasti betonoitu (pommisuoja), eli kansa on varautunut arabien vihanpitoon koko ajan. En puolusta israelia teoistaan, mutta ei arabien päätä voi silittää sen kummemmin. Kyllä suomalainenkin alkaa toimia samoilla tavoin, jos terroristit tämän tästä pommejansa räjäyttelisi siviilien keskuudessa.

Lauri T (nimimerkki)

Tietysti Yhdysvallat pystyisi poistamaan ne valtiot maailmankartalta. Jos pyrkisi lopulliseen ratkaisuun, niin poistaisikin.

Myös jos Israel pyrkisi natsityyppiseen lopulliseen ratkaisuun, Israel pystyisi siihen. Se, että näin ei ole tapahtunut on aika vedenpitävä todiste siitä, että Istael ei pyri siihen ratkaisuun, riippumatta siitä kuinka moni länsimainen hörhö sellaista huuteleekin.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Sepille

Onhan selvää, että palestiinalaiset ovat vain pelinappuloita arabien juonissa, joiden tarkoituksena on hävittää Israel sisältäpäin palestiinalaisten avulla.

Juutalaisten mereen ajamista, ulkoapäin ja sotatoimin on toki yritetty useaan kertaan, onnistumatta.

Tommi Salenius

Hyvä teksti jälleen kerran Luomalta.

"Siirtokuntien rakentaminen työllistää valtavan määrän palestiinalaismiehiä, ja takaa perheille hyvinvointia.

Onko kukaan kysynyt heidän mielipidettään. Jos he eivät halua rakennettavan, he voivat mennä lakkoon tai olla menemättä työpaikalle, mutta kuka elää ilman leipää."

Samoin kuin sairaaloiden yms. uudelleenrakentamiset. Eiköhän anneta IDF:n tuhota koko Gaza maan tasalle niin että raksamiehet kerryttävät kunnon tilit.

"Myös jos Israel pyrkisi natsityyppiseen lopulliseen ratkaisuun, Israel pystyisi siihen. Se, että näin ei ole tapahtunut on aika vedenpitävä todiste siitä, että Istael ei pyri siihen ratkaisuun, riippumatta siitä kuinka moni länsimainen hörhö sellaista huuteleekin."

Arvaa vaan mitä kansainvälinen yhteisö jäisi miettimään jos Israel keräisi seuraavana yönä kaikki palestiinalaiset samalla keskitysleirille ja teloittaisivat joka ikisen joko kaasuin tai luodein?

Ilkka Luoma

3#
Voisivatko palestiinalaiset rakentaa itselleen siirtokuntia työllistäen itsensä ja saaden avustuksia ja lainoja mm. EU:lta rakennuskohteisiin?

Miksi palestiinalaiset eivät rakenna omalle maalleen siirtokuntia, joita juutalaiset miehittävät vastoin kansainvälisiä vaatimuksia?

Ilkka Luoma

2#
Kehotuksia noudatettiin ja perään tuli juutalaisten rakettikeskitys.

Matti Nissinen (nimimerkki)

Ovat nämä Lähi-Idän asiat niin tunneherkkiä uskonasioita, että asiallisen kannan ottaminen niihin lienee jokseenkin mahdotonta? Dementoitumisen seuraava aste taitaa olla sementoituminen.
Mutta yhden asian tiedän Neuvostoliiton ekspansion tieltä paenneena: Jos nyt ampuisin tuosta itärajan yli vaikka kuinka epätarkkoja raketteja sinne entiselle kotiseudulleni, niin tuo naapuri kyllä takuuvarmasti reagoisi heti ja rajusti.
Ai niin! Syyhän koko alkuperäisen konfliktiin olinkin minä. Mitäs menin ampumaan ne Mainilan laukaukset.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)
Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

Onko lääkkeesi jäänyt väliin?

Ilkka Luoma

5#
Pitäisikö tutustua koko alueen historiaan tarkemmin - muna-kana tai kana-muna, mutta aina on syy-yhteys ja tästä taitetaan peistä yli 4800 vastineella ja yli 360.000 lukukerralla:

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Ilkka Luoma
Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Avustuksia ja lainoja EU:lta

Ainakaan henkilökohtaisesti, en katso olevan mitenkään tarkoituksenmukaista, että minun pitäisi tukea palestiinalaisten rakennustoimia. Palestiinalaiset ovat suurelta osin muualta muuttaneita kuten juutalaisetkin.

Juutalaiset maksoivat parempaa palkkaa, kuin kotimaan työllistäjät, joten työn perässä on muutettu.
Tilanne on ihan hyvä näin. Rauha, sekä sopuisa yhteiselo paras ratkaisu.

Ilkka Luoma

16#
USA:n auttaessa, lainoittaessa ja lahjoittaessa juutalaisille, on EU:stä ikäänkuin tullut vastinkumppani palestiinalaisille.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Onhan se erikoisen mielenkiintoista, että juutalaisille ei ole sijaa maailman majatalossa.

Ja Jeesustarinakin kertoo vain Mithrasta. Jos nyt kukaan ymmärtää mitä tarkoitin.

Jukka-Pekka Vasara

18. No ei hlvtissä, kun tietää kuitenkin että minne ne oikeasti sitten tuotaisiin.. itse blokiin sanoisin että nyt Luomalta karkasi mopedi käsistä: ei noita israilin operaatioita voi sanoa mitenkään minkäänlaiseksi "lopulliseksi ratkaisuksi" koska musliimit sikiävät tuollakin pläntillä aivan mieletöntä vauhtia. Ja mikäs on siittäessä: EU maksaa valtavat rahat jotta porukka pystyy puimaan nyrkkiä miekkareissa päivät ja panemaan pikkupommittajia aluille yöt ilman ikäviä toimeentulohuolia. Eli tähänkin murhenäytelmään ovat eurooppalaiset johtavat poliitikot syyllisiä ja siksi heidät tulisikin tuomita kansanmurhista viipymättä.

Joulupukki (nimimerkki)

EUn pitäisi vetää välittömästi kaikki tuki pois palestiinalaisilta. Ei enää tukea muslimiterroristeille! EUn apurahat päätyvät palestiinalaisille terroristeille ja heimo-/rosvopäälliköille, mikä on yleensä sama asia.
Miksi tukea siviilien tappajia?

Ilkka Luoma

21#
Pitäisikö amerikkalaisten lopettaa juutalaisten avustaminen, rahoitus, lahjoitukset ja poliittinen tuki YK:ssa, koska juutalaiset tappoivat vuosi sitten Gazan kaistaleella yli 300 palestiinalaislasta.

Ilkka Luoma

19#
Juutalaisille tarjottiin paikkaa englantilaisten toimesta mm. Ugandasta.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Ei kai nyt juutalaiset ole mikään " Ne" joita siirreellään kuin karjalaumaa laitumelta toiselle tai kootaan hävitettäväksi.

Tänäpäivänä se ei enää ole mahdillistakaan, koska juutalaiset ovat puolustuskykyisiä huippuun saakka, ja siirtelyrityksissä voisi käydä huonosti.

Ilkka Luoma
Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

palestiinalaislapset

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Voiko kukaan valaista minulle sitä seikkaa, että miksi viesti ei tule perille. Onko tässä jokin sensuuri, vai jokin aikaraja.

Kiitos etukäteen.

jokuvaan, (nimimerkki)

Fakta on, että Hamas ei suostu hyväksymään Israelin valtion olemassaoloa eikä suostu neuvottelemaan mistään muusta kuin saartoon liittyvistä seikoista, jotka ovat asevarustelun kannalta tärkeitä.

Hamasin pitkän linjan strategia on siis saavuttaa sotilaallinen voitto Israelista, ei tosin yksin vaan muiden avulla.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_r...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_r...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_r...

Kyse ei tietenkään ole vain kotitekoisista raketeista vaan osa on täysin teollista tuotantoa, mukaanlukien 120mm kranaatteja. Näitä Hamasille syytää terrorivaltio Iran. Aseiden kantama kasvaa koko ajan.

Siviilien käyttäminen kilpenä on hyvin merkittävässä roolissa Hamasin toiminta-doktriinissa. Esim. koko Gazan sodan ajan Hamasin pääkomentokeskus sijaitsi ison sairaalan kellarissa. Siviilien liikkumista suojaan saatettiin estää, koska vain siviilit estävät Hamasin täydellisen tuhoamisen. Myös ambulansseja käytettiin aseiden ja miesten kuljetuksiin. Lukuisat asevarastot sijoitettiin mahdollisimman lähelle tärkeitä siviilikohteita tai raketit pyrittiin laukaisemaan niiden vierestä. Esimerkkejä on lukemattomasti.

Onkin hiukan ironista, että Israel välittää enemmän Gazan siviiliväestön hyvinvoinnista kuin Hamas.

Hamasin propagandatemput tehoavat kuitenkin lähinnä vain nykyisiin ja entisiin kommunisteihin länsimaissa, tai muuten Juutalaisvihamielisiin tahoihin ja näitähän riittää.

Ennemmin tai myöhemmin Fatah valtaa Gazan takaisin ja siviiliväestölle koittaa rauha.

Kiviniemi (nimimerkki)

Ilkka Luoma, periaattellinen USA-vihaaja, NATO-vihaaja (ja siinä samassa tietysti Isreal-vihaaja) iskee jälleen.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

On huomioitava myös se seikka, että Israelin laki suojelee palestiinalaisten naisia ja lapsia, etenkin tyttöjä. Kun taas palestiinan valtio Israelin sisällä merkitsisi sitä, että siellä tulisi voimaan sharia-laki.

Jukka-Pekka Vasara

25. Taitaa noita musuja nimenomaan EU sponssata, ei jenkit niinkään. Tiedä sitten missä määrin se alkaa olla jo pakollistakin ettei citikat ala taas Pariisissa palamaan..

27. Totta puhuen on aivan sama mitä mieltä täällä, jossain muualla tai arabimaissa ollaan, juutalaislla lienee 300+ atomipommia joiden voimalla ne voivat pysyä siellä vaikka maailman tappiin.

Molempiin kommentteihin sanoisin mielipiteenäni yleisesti että täällä saa tietysti olla mitä mieltä tahansa ja puhua asiasta, mutta Suomen valtion kannattaisi olla aika hissukseen tästäkin asiasta: mitä hlvettiä se meille kuuluu? En ainakaan minä halua lähettää verorahaa ns. palestiinalaislle jotta ne voivat aivopestä lapsiaan sairaalla propagandallaan kuten on monet kerrat jo osoitettu.

Jos joku YK haluaisi ratkaista kriisin olisi se toinen asia. äkkiähän tuo kävisi jos olisi halua: palestiinalaiset länsirannalle, juutalaiset pois sieltä ja palestiinalaisten ylimääräväestö jyvitettäisiin musumaihin kansalaisina eikä pakolaisina. Eipä noita paljoa tarvitsi yhteensä 1 300 000 000 joukkoon jakaa.. Mutta koska tahto puuttuu puuttuu kaikki..

Suomalaisten kannattaisi muuten miettiä kuinka rikastavaa se muslimien tuonti onkaan tuon israilin esimerkin valossa.. taitaa se kokoomus ja kepuli vähän kansaa hassuttaa..

Tapani Joensuu (nimimerkki)

Seuraavaa kansanmurhaa suunnitellaan jo...

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

YK:n päätökset ?

Ovatko YK:n päätökset mielestäsi oikeudenmukaisia Israelin kannalta, jos siellä on 60 % edustus muslimimaista, ja länsimaat myötäilevät heitä syynä öljy ja terrorisminpelko.

Jukka-Pekka Vasara

34. kukaan muu ei maininnut YKoota joten tuo oli varmaan mulle? Mun mielestä YK on aikansa elänyt, ei mitään uudistuksia vaan pois vaan koko korruptoinut tunkio.

Tilalle voitaisiin luoda paremmin tämän päivän maailmaan sopiva organisaatio jossa Kiinalla ja kaukoidällä yleensäkin olisi johtava rooli, länsimailla nykyistä vähemmän valtaa kuten kehitysmaillakin; surkeimmilta p-läpimailta valta pois kokonaan. Miten maa joka ei pysty huolehtimaan edes omista asioistaan voisi tehdä koko ihmiskuntaa edustavia päätöksiä?

Länsimaille olisi erittäin tärkeää vapautua heti ja täysin ns. valkoisen miehen taakasta. Tästä (mieli)kuvitteellisesta taakasta jota arvoisa blogaaja Ilkka Luomakin niin mielellään kantaa vaan ei esim. tranikka jolla ei yhtään neekeriorjaa ole koskaan ollut.

Assain (nimimerkki)

Rio de Janeirossa on joka vuosi pahempi kansanmura orgiat menossa kuin tuolla Gazan kaistalla.

Assain (nimimerkki)

Rio De Janeirossa on olemassa alue jota sanotaan Gazan kaistaleeksi ja siellä osa puolet tappavat toisiaan vuodessa 5 kertaa enemmän kun tuossa Jihadhihhuleiden ja Kovakalloisten Juutalaisten pyssy leikeissä viime vuonna.

Ben Kaergin

Ilkka Luoma

Israelin yksinomainen ja ainoa agenda,minkä puolesta se taistelee,on kansansa turvallisuuden takaaminen ja sen suojeleminen vihollistensa hyökkäyksiä vastaan.
Tällainen toiminta on ominaista (sekä oikeutena,että velvollisuutena) minkä tahansa suvereenin valtion/kansakunnan kohdalla,sen jouduttua jatkuvan terrorin ja tuhoamisuhan alaiseksi.
Tämän tosiasian kieltäminen on joko äärimmäistä älyllistä epärehellisyyttä,tai suoranaista vihapropagandaa yhtä YK:n jäsenvaltiota vastaan.

Useimmat maailman valtioista olisivat reagoineet huomattavasti voimakkaammin jatkuvaan terrori- ja hyökkäyskampanjaan itseään vastaan.

Lähi-Idän maa-alasta 99.9 % on arabien hallussa,mutta se ei heille ole riittänyt,sillä he haluavat kaiken.

On kuitenkin realiteettina otettava huomioon,ettei Israel ja sen kansa tule enää koskaan vapaaehtoisesti suostumaan tuhoamiseensa.Tämä on syytä muistaa tarkoin myöskin Israelin lukuisien vihollisten keskuudessa.

Uusi salonkikelpoinen antisemitismin muoto,Israelvastaisuus on lanseerattu jo vuosikymmeniä sitten menestyksekkäästi maailmalle lähinnä kommunististen ja sosialististen valtioiden -sidosryhmineen- toimesta ja sen propagandakoneisto pyörittää myllyjään edelleen kaikin mahdollisin argumentein,jotka vain suinkin olisivat käännettävissä Israelin valtiota,sekä juutalaista kansaa vastaan.

Toivon ainakin henkilökohtaisesti jokaisen tähän aiheeseen liittyviä kannanottoja lukevien tutustuvan laajemmin saatavilla oleviin tietolähteisiin sekä Israelin,että sen vastapuolen edustajien taholta edes jossain määrin puolueettoman informaation saamiseksi. Ongelmana tässä on,ettei Israelin valtion ja sen kansalaisten kannanottoja juurikaan ole haluttu noteerata,vaan Israelia on pyritty järjestelmällisesti demonisoimaan läntisissä tiedotusvälineissä,myös Suomessa.

Tämäkin blogikirjoitus on erinomainen esimerkki siitä,kuinka hyvin läntinen media on niellyt islamistisen koukun kohoineen päivineen.

Yksi "ehdoton totuus" on suurempi kaikkia kuviteltavissa olevia valheita,sillä kun valhetta toistetaan riittävän kauan,se muuttuu totuudeksi. (Joseph Goebbels)*

Israel tahtoo rauhaa, -enemmän kuin mitään muuta- sillä sitä sille ei ole koskaan tahdottu antaa,eikä sillä ole sitä koskaan ollut.
Tämä pieni sinivalkoinen valtio/maa on olemassa ja pysyy,aivan kuten Suomikin kaukana pohjolassa.
Siihen sillä on eittämätön oikeus.

Ben Kaergin

# 2

D-A Y

Erinomainen pointti Sinulta. Tuota soisi kaikkien kommentoijien miettivän.

Ben Kaergin

# 4

sepi

Israel ei tapa ketään ´J-lan nimissä´,se on täysin samanlainen sekulaari kansallisvaltio,kuin mikä tahansa vaikkapa EU-maista,Suomi mukaan lukien.

Väitteesi ´apartheidista´ osoittaa lähinnä omaa tietämättömyyttäsi tosiasioista.

Ota selvää faktoista,jotta et jatkossa puhuisi enempää läpiä päähäsi.Ok?

Jari S (nimimerkki)

Mielenterveyshoidon varoista on suomessa näemmä tingitty.
Miten ihmeessä tämän blogin kirjoittajaa ei ole pistetty hoitoon ?

Ben Kaergin

# 10

Ilkka Luoma

Asia oli todellisuudessa juuri päinvastoin kuin mainitsit.

Lauri T (nimimerkki)

Suomi voisi oikesti vähän konsultoida tuonne rauhaa. Palestiinalaisille pitää selittää, miten rauha tehdään isomman ja hankalan naapurin kanssa.

1. Naapuri saa pitää sen mitä on sodassa valloittanut, ja halutessaan myös vähän enemmänkin.

2. Palestiinalaisten on tehtävä naapurin arvostelu erittäin epäsuotavaksi. Vähintään siten, että kuka tahansa puhuu pahaa naapurista voi unohtaa kaiken urakehityksen julkisessa hallinnossa, ja jos hän on yrittäjä, kauppakumppaneita ei enää löydy.

3. Kaikki järjestöt joiden voidaan katsoa olevan suuntautuneita naapuria vastaan pitää lakkauttaa siinä paikassa.

4. Tähänastinen poliittinen johto pitää laittaa tuomioistuimeen vastaamaan sotarikoksistaan. Naapuri saa määrätä, mitä todisteita oikeudenkäynnissä saa esittää ja mitä ei. Edelleen naapuri saa vaatia kovennuksia tuomioihin jos ne vaikuttavat liian vähäisiltä.

5. Poliittiseen johtoon tulee asettaa henkilöt jotka ylläpitävät hyviä ja luottamuksellisia suhteita naapuriin. Eivätkä riskeeraa mitään tuossa suhteessa.

Juuh, mistä löytyisi palestiinalaisille paikalliset Paasikivi ja Kekkonen.

Ben Kaergin

# 18

Tuon visiosi toteutuminen edellyttäisi valtiomme ja sen kansan tuhoamista. Sitäkö sinä avoimesti tunnustat kannattavasi?

Voithan aina tarjoutua vapaaehtoiseksi taisteluun meitä juutalaisia vastaan,vaikkapa Hizballahiin,Jihadiin,Al Aqsan marttyyreihin,tms.
Kuntosi varmaankin kestäisi jalon agendasi vaatimukset. ;)

Ben Kaergin

# 23

Aivan,kuten myöskin suomalaisille Siperiasta Stalinin ja Molotovin toimesta. Suomalaiset olivat kuitenkin asiasta jyrkästi eri mieltä.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Mistä laitoksesta Jari S. karkasi näille sivuille

Ben Kaergin

# 27

Emme me pääsääntöisesti enää arabivaltioissa asukaan -mikäli et sitä vielä sattunut tietoosi saamaan.

sepi (nimimerkki)

Ben

Kerroppas itse sitten mitä meidän kaikkien ihannoima muuri tekee jos sen tarkoituksena ei ole eristää kaupungissa asuvia ihmsiä? Miten Israelin toiminta poikkeaa yleisellä tasolla esim. etelä-afrikan harrastamasta rotusorrosta? Tietenkin kun näet asiat vain yhdeltä kantilta niin olet samalla sokea. Sama vaivaa myös lähi-idässä. Molemminpuolin. Kun kerran jaat täällä ´totuutta´ niin yritä jakaa samalla myös pieni palainen totuutta.

Edelleen minua itseäni ja luulisi myös muita kiinnostavan lähinnä tämän ´kriisin´, jos sitä nyt siksi halutaan kutsua, alkusyyt. Voimme kiistellä loputtomiin mitä on tapahtunut ja milloin, mutta joskus olisi kiva myös kuulla mielipiteitä kysymykseen "Miksi?".

Ben Kaergin

# 43

Lauri T

Mielenkiintoinen ajatusrakennelma ja ratkaisuteoria,mutta ongelmana tuossa on se,että Israel siihen tuskin pienenä saarekkeena arabivaltioiden puristuksessa suostuisi.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Miksi ? Miksi ?

Miksi kukaan ei uskalla puhua uskonnollisista syistä.

Jihad ( Pyhä sota ) Israelia/ juutalaisia ja muita vääräuskoisia, kuten kristittyjä vastaan. Islamin messias ( Mahdi ) ei voi tulla takaisin niin kauan kuin juutalaiset
miehittävät islamille kuuluvaa aluetta.

Israel on myös demokraattinen valtio, islamin keskellä, ja se uhkaa islamin arvomaailmaa, josta tasa-arvoisuus on kaukana.
Onhan näitä syitä.

Ben Kaergin

# 48

sepi

Turva-aita (osin elementeistä tehty muuri) on rakennettu israelilaisia vastaan suunnattujen terrori-iskujen ehkäisemiseksi. Tässä on onnistuttu todella hyvin,sillä onnistuneet terroriteot Israelin puolelle ovat vähentyneet sen seurauksena yli 90%:lla.

Kun kysyt syytä koko tilanteeseen arabimaiden ja Israelin väliseen konfliktiin,olisi varmaankin syytä tutustua perusteellisesti (nykyisen) Israelin uudellenperustamisen historiaan alkaen v:sta 1948 edelleen ensimmäiseen itsenäisyyssotaan (jolloin arabimaat koettivat sen välittömästi tuhota),aina v.-67 sotaan,sekä 1973 käytyyn Yom Kippur-sotaan,jolloin ympäröivät arabivaltiot koettivat yhdessä liittoutuneina yllättää Israelin ja tuhota sen/heittää sen mereen asukkaineen. On suoranainen ihme,etteivät he siinä onnistuneet,vaan usean rintaman hyökkäys torjuttiin voitollisesti.

Israelilla on rauhansopimus Jordanian ja Egyptin kanssa. Muiden arabiosapuolien kanssa edelleenkin ainoastaan aselepo.
Nykyiseen tilanteeseen vaikuttaa lisäksi olennaisesti Iran,joka aseistaa ja rahoittaa sekä Hamasia Gazassa,että Hizballahia Libanonissa (Hizballah miehittää käytännössä koko Libanonia yhdessä Iranin ja Syyrian tuella),josta Hzbllah pyrkii iskemään Pohjois-Israeliin raketein ja ohjuksin.

Jos tutustut Hamasin,etc peruskirjoihin ja agendoihin,huomaat myöskin sen,ettei niillä ole aikomustakaan pyrkiä rauhaan Israelin kanssa,vaan ne tähtäävät ainoastaan ja yksinomaisesti juutalaisvaltion ja sen kansan lopulliseen tuhoamiseen.
Tästä seuraa käytännössä,ettei Israelilla ole todelliseen rauhaan pyrkivää neuvotteluosapuolta ympärillään.
Kyse on pienen valtion eloonjäämisestä.

Tämän,jos minkä kysymyksen kommentoiminen edellyttää sekä tasapuolista oikeudenmukaisuutta,että paikallista asiantuntemusta,jotta asiaankuulumaton propaganda voitaisiin välttää mielipiteitä muodostettaessa.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Ryöstöretkistä

Ryöstöretkiä harrastivat kyllä ristiretkeläiset muinaisina aikoina, lähettäen eräänkin kerran 30 000 lasta valloittamaan Pyhää maata. Laiva ajautui Egyptin
maalle ja lapset myytiin orjiksi.

Nämä ryöstöretket tehtiin eurooppalaisten toimesta. Ryöstöretket ovat siis eilistä meitä.

Ilkka Luoma

4850 vastinetta kiperään juutalais-palestiinalaisongelmaan - ongelmako?

Link:

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Jotu.

Sinä olet aivan yhtä vääräuskoinen islamille/arabeille, kuin juutalaisetkin ja mikäli et ole uskovainen ollenkaan, se on vielä pahempi.

Lauri T (nimimerkki)

49. Juu, vaikeahan sitä olisi toteuttaa. Mutta palestiinalaisten olisi oikeasti syytä ottaa oppia vaikkapa Suomesta. Jos Suomi ja suomalaiset olisivat vetäneet tuollaista palestiinalaislinjaa Neukkulaa vastaan -44 alkaen, tulokset olisivat vielä paljon huonompia kuin mitä palestiinalaiset ovat kokeneet. Viime kädessä kai siksi kun palestiinalaisten vihollinen ei mene vastaaviin törkeyksiin kuin mitä suomalaisen entiseltä viholliselta olisi voinut odottaa.

Ben Kaergin

# 51

Mikäli/kun asenteesi on jo lähtökohtaisesti tuo,on keskustelua ja argumentointia jokseenkin turhaa kanssasi jatkaa. Ymmärtänet sen itsekin.
En voi kuitenkaan toivottaa em. johtuen hyvää jatkoa valitsemallasi tiellä.
Olisi syytä pysytellä tässäkin asialinjalla,eikä heitellä ilmaan perustelemattomia väitteitä,tai herjauksia.

Ilkka Luoma

30#
Valitettavasti ei vihaaja, vaan asioiden analysoija. Useat seikat ovat kysymyksinä, ja niihin luonnollisesti kaivataan vastauksia - esim.

kohdat 9 ja 14.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Luomalle
Huvittaa hiukan

Ben Kaergin

# 54

Ogelmako? -Kyllä,niin kauan kun Israelia ympäröivä arabiosapuoli luopuu tavoitteestaan juutalaisvaltion tuhoamiseksi.

Muistanet ja osannet mielessäsi hahmottaa entisen Uudenmaanläänin? Israel on melko tarkkaan saman kokoinen pinta-alaltaan.Siellä asuu yli 7 miljoonaa ihmistä,joista yli 1,5 miljoonaa arabia, -yhtäläisin ja tasavertaisin kansalaisoikeuksin juutalaisiin nähden.

On edelleen ja -todellakin- syytä perehtyä paikallisiin faktoihin,jotta asiattomuuksilta voitaisiin välttyä puolin ja toisin. Totuus on oikeutta.

Ben Kaergin

# 59

jotu karjalainen

No nyt kyllä jo huvittaa minuakin.. :D

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Minua huvitti Luoman linkki, ja kirjoitin "kristinopin Inhimillisyydestä", mutta ei taaskaan mennyt läpi.

Minä en näe kristinoppia, enkä sen historiaa suhteessa juutalaisuuteen ollenkaan inhimillisenä.
Olen sitä mieltä että antisemitismi on kristinopin ja sen levityksen seuraus.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Lukekaa juutalaisen Susan Nathanin kirja: Toinen Israel.
Niin alatte ymmärtämään millainen apartheidvaltio
israel todellisuudessa on.

Vanha demari (nimimerkki)

"51 israel on terrorilla syntynyt ja valtioterrorilla ryöstösaalistansa suojeleva siionatsistinen valtio joka pitää apertheidiin perustuvaa järjestelmää hallinnoimillaan alueillaan."

Miten niin Israel on terrorilla syntynyt? YK:n päätöksellähän se perustettiin.

Ilkka Luoma

60#
Ei huvita niitä tuhansia palestiinalaisia, jotka menettivät juutalaisten massapommituksissa yli 1300 omaista, joista 300 oli lapsia - eikä hymyilytä Suomen kirkon ulkomaanapua, kun juutalaisten laserohjatut raketit tuhosivat heidän rahoittaman siviilisairaalan.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Kuinka tai miksi Israelin pitäisi olla täydellinen valtio, mikä täydellisyyden vaatimus meillä on juutalaisille.

Israel on kuin maailma pienoiskoossa, juutalaisia on muuttanut kaikista mahdollisista maista, niissä olevine tapoineen. Israelista löytyy siis kaikkea sitä mitä maailmassa on. Et voi väittää, ettei jostain muualta löydy samaa kuin Israelistakin.

Ilkka Luoma

Vuosi sitten Suomen Israelin ystävät järjestivät mielenosoituksen Helsingissä otsikolla:

"Älä tapa" - oliko juutalaisilta Israelissa unohtuvat Herran käsky? --- kuvasarja:

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2bd9s+ilkka-luoma-...

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

66

Ei huvita munuakaan se, että kristilliset levittävät evankeliumia palestiinalaisille, jossa evankeliumissa demonisoidaan juutalaiset ja saadaan palestiinalaiset vihaamaan juutalaisia kahden uskonnon voimin.

Se on edesvastuutonta. En ihmettele ollenkaan jos juutalaiset ovat saaneet tarpeekseen kristityistä. Pakkokäännytykset ja inkvisitiot, kidutukset ja karkotukset ovat historian lehdiltä luettavissa.

Ben Kaergin

# 64

Tai vaikkapa Otto Wille Kuusisen perustaman Terijoen hallituksen argumentaatio Suomea koskevassa manifestaatiossaan aikoinaan.

Yhtäläisyyksiä nimittäin löytyy enemmän kuin ´lääkäri määrää´.

Israelin valtion "apartheid" on nimittäin jo substanssina suurin piirtein samaa luokkaa,kuin esimerkiksi Suomen nykyisin hämäläisiä,pohjalaisia,turkulaisia,tai savolaisia kohtaan harjoittama.

Tietenkin mikäli "apartheidina" pidetään valtion sisäisen lain yhtäläistä noudattamista,sekä sitä vastaan rikkovien saattamista edesvastuuseen,on syytä ottaa uudelleenharkittavaksi ao terminologia kokonaisuudessaan.

Btw/de facto: -jos Suomen rajojen sisäpuolella pyritään pommi- ja itsemurhaiskuin tappamaan suomalaisia,tai muutoin uhkaamaan kansalaisyhteiskuntaa,toimivat Suomen viranomaistahot siten,että uhkatekijä voidaan tarvittavin voimatoimin eliminoida.
Juuri samoin toimii Israelin valtio ja sen viranomaiset.

Sekä IDF:ssa,poliisivoimissa,että rajaturvajoukoissa palvelee juutalaisten lisäksi myöskin Israelin arabikansalaisia,joten tästäkin syystä puheet ja väitteet apartheidista minikokoisessa valtiossa voidaan tässä jättää omaan arvoonsa erinäisten islamististen propagandapläjäysten kanssa.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Hyvä kirjoitus Ilkalta jälleen. Yksi lempiblogeistani täällä. Jokainen kirjoitus tähän asti on ollut hyvin kirjoitettu, vaikka en samaa mieltä kaikista ole ollut.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)
Ilkka Luoma

Vuosi sitten Suomen palestiinalaiset ja heidän kanattajat järjestivät vastamielenosoituksen Helsingissä - otsikolla: Rauha! ---

Kuvasarja:

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2bftn+ilkka-luoma-...

sepi (nimimerkki)

BEN #52
Eli ´valtio´ on elänyt koko olemassaoloaikansa taistellen olemassaolostaan, niin kuinka siltä voi odottaa mitään muuta kuin agressiivista väkivaltaan pohjautuvaa toimintaa?

"1,5 miljoonaa arabia, -yhtäläisin ja tasavertaisin kansalaisoikeuksin juutalaisiin nähden."

Tämä sai jo hieman hymyilyttämään... :)

Ben Kaergin

# 68

Taisi unohtua myöskin suomalaisilta taannoin Neuvostoliittoa vastaan käymiensä puolustussotien aikana muutama vuosikymmen sitten,vai kuinka. Sodassa ja siihen verrattavassa poikkeustilassa ei ammuta blancoja,kyllä silloin ovat kovat piipussa molemmin puolin.

Mikäli taas kannatat terroristien toimintaa noin yleensä laillista valtiovaltaa vastaan,on kannanottosi silloin ymmärrettävämpi.
Hamasin aseelliset taistelijat käyttivät sumeilematta gazalaisia siviilejä ihmiskilpinään,ampuen rakettejaan ja kranaattejaan siviiliväestön keskeltä.
Sankarillista mielestäsi?
Samoin tekevät Hizballahin sissit Libanonissa.Näin saadaan propagandaetu medioissa (sen varaan ko taktiikka on laskettu). Ainakin suurimmassa osassa läntisiä medioita se näyttää menneen perille täysin kritiikittä,suomalaiset valtamediat mukaan lukien. Valitettavasti.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

jotu

Palestiina on maantieteellinen alue, valtio se ei ole ollut koskaan. Siihen kuuluu alueita myös Jordaniasta, Syyriasta ja Libanonista.

Muinaiset roomalaiset valloitettuaan ja hävitettyään Israelin, Jerusalemin antoivat maalle nimen Falastin-maa, häväistäkseen juutalaiset, koska filistealaiset, josta nimi tulee, olivat aina olleet juutalaisten vihollisia.

Muinaiset filistealaiset taas eivät olleet arabeja, vaan merikansaa, Kreikan saaristosta. Joten mistä tulee oikeutus palestiinan valtioon.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

jotu
Ihmiskilvet.

Miksi Hamas ei koonnut lapsia yhteen kortteliin, pois sodan tieltä, niinkuin juutalaiset kehoittivat: >>> Viekää siviilit pois alta

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

81

Filistealaiset ovat kadonneet ja hävinneet jonnekin historian hämäriin.

Israel on ollut juutalaisten maa ikuisista ajoista.
Maailmahistorian suurin ihme onkin juusi se, että kansa kokoontuu yhteen ja perustaa uudelleen yhteisen maan, elvyttää vanhan kielen ja kutsuu kaikki kansalaisensa takaisin kotiin, juuri niin kuin on ennustettu.

Ben Kaergin

# 73

Tutustuhan ensi hätään Hamasin peruskirjaan. Suosittelen (mikäli kielitaito riittää).

Sen jälkeen voimme niin halutessasi argumentoida itse asiasta,muussa tapauksessa goodbye.

Jari S (nimimerkki)

Jotu, tuo 181 resoluutio johon jatkuvasti viittaat on se johon juutalaiset suostuivat mutta arabit eivät.

Kun Israel sen mukaisesti sitten itsenäistyi, arabit eivät sitä hyväksyneet ja hyökkäsivät Israeliin.

Ben Kaergin

# 78

Syytä onkin,sillä yhtäläiset kansalaisoikeudet ovat kaiketi täysin kohtuullinen osa lainsäädäntöä. :)

Ben Kaergin

# 81

Et vastannut D-A Y:n kysymykseen. Pysyhän nyt asiassa.

Assassin (nimimerkki)

tapposuhde oli 1300/4
Ja se on Palestiinalaisten vika kun uskovat jihadsanomaansa sodasta väärä uskoisia vastaan. On ovela keino jihadinjohtajilta pitää nuoria miehiä joilla on nuorten miesten naishalut vanhollisesti pinteessä ja luvata heille näin ( vasta sitten saatte piparia kun olette kuollut martyyreinä pyhässä sodassa vasta sitten saatte 77 neitsyttä ja saatte polkee niitä paratiisissa niin paljon kun ikinä jaksatte sillä he ovat teidän, mutta ensiksi tehkää työnne ja kuolkaa sodassa vääräuskoisia vastaan) Tämän sanoman kuullessaan nuori sissi ottaa AKnsa ja marssii taisteluun kuolemaan pyhänkuoleman.

Saako muuten lapsetkin sen 77 neitsyttä kun he kuolevat sodassa vääräuskoisia vastaan tietääkö kukaan?

Jari S (nimimerkki)

Esitetämpä tässä vastapainoksi listan palestiinalaisten tekemistä onnistuneista terroristihyökkäyksiä Israelilaisia vastaan jotta jotu karjalaisen propaganda ei jäisi turhan yksipuoliseksi.

Listassa ei ole sitä huomattavasti suurempaa määrää hyökkäyksiä jotka on saatu estettyä.

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Terror...

Ben Kaergin

# 89

Mitähän osapuolta sinä tässä debatissa mahdatkaan katsoa edustavasi, (ei tarvitse vastata).

Pitäisi aina kuitenkin osata sovittaa puheensa oman kompetenssinsa mukaisiksi.

Jari S (nimimerkki)

Jotu Karjalainen, Kuten sanoin palestiinalaiset ja arabit eivät tuolloin hyväksyneet tuota päätöslauselmaa johon jatkuvasti viittaat, mutta Israel tuolloin hyväksyi, eikö asia mene perille ?

Se mitä sen jälkeen on tapahtunut on ollut arabien jatkuvaa väkivaltaa tuota pientä juutalaisvaltiota kohtaan.

Assassin (nimimerkki)

#95#
No hyvä että Israelin operaatiot toimii.

Toivotaan kumminkin että nuo kaksi kansaa oppisisivat elämään sovussa.

Assassin (nimimerkki)

100
tottakai tuolloin tapahtu ikäviä asioita. Niin muslimit saivat kokea sen minkä Juutalaiset ovat saaneet kokea monesti ja nyt heillä on 0.3% hallussa lähi-idänalueesta

Jari S (nimimerkki)

Kuules nyt jotu karjalainen , oletko fasisti vai antisemitisti ?
Miksi esität tuollaisia älyttömiä väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa, jokainen voi helposti tarkistaa Israelin alueen historiasta kertovista kirjoista että väitteesi eivät pidä paikkaansa, joten miksi valehtelet ja vääristät ?

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Jotu

Mikä sinun vänkäämisesi poitti nyt itseasiassa onkaan.

Juutalaiset mereen vai ? Tilalle filistealaisvaltio, joka on pudistettu kreikkalaisista, ja tuloksena on arabit.

Assassin (nimimerkki)

Olen yrittänyt laskea sitä että montako neitsyttä Muhammed joutui pulittamaan tässä sodassa palestiinalaisille marttyyreille.
Voiko nyt joku kertoa pitääkö se paikkansa että ainoastaan mispuoliset täysi-ikäiset saavat nuo palestiinalais johtajien lupaamat neitseeliset tytöt käyttöönsä?

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

104

Katselin kerran erään dokumentin, jossa naispuoliselle/ vaimo-ihmiselle/ itsemurhapommittajalle luvattiin johtava paikka haareminvaltiaana tai vartijana tuonpuoleisessa.

Tosiasiassa tämän naisen miehellä oli uusi tyttö kiikarissa ja ainoastaan halu päästä eroon entisestä, tai kahden vaimon viheliäisestä perhe-elämästä.
Pommi-isku epäonnistui ja vaimo joutui loppuiäkseen vankilaan. Mies toi heti uuden vaimon kotiin ja Israelin valtio elättää entisen.

Ilkka Luoma

Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?

(Juutalaisten luvattu maa - Israel täytti 60 vuotta [14.5.] jatkuvan varuillaan olon ja alkujaankin väkivaltaisen synnyn varjossa)

[ ... maailman varustautunein maa elää jatkuvassa valmiudessa ~ mm. iranilaisten presidentti on "uhannut" retoriikassaan tuhota juutalaisten valtion, elleivät nämä ymmärrä löytää ratkaisua ikiaikaiseen vastakkain asetteluun itsensä sekä palestiinalaisten ja islamistien välillä ... ]

Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Juutalaisuutta värittää jatkuva väkivalta, kauppa ja rahanvaihto - kuin osaaminen, taito ja sinnikkyys pitää kiinni omista tavoistaan läpi vuosisatojen. Juutalaiset ovat yksi alku-uskonto - kristityt ja muhamettilaiset pohjaavat omia suuntiaan juutalaisuudesta.

Miksi juutalaisia on miltei aina vainottu ja kadehdittu? On helppoa löytää ainakin yksi vastaus: ihmiset ovat läpeensä kateellisia menestyjille; juutalaiset ovat kiistatta yksi menestyneimmistä ryhmistä maailmassa. Juutalaisten sinnikkyys päämääriä ja omia pyrkimyksiään kohtaan on ihailtavaa ja sehän herättää alitajuntaisen alemmuuden tunnetta muissa, jotka eivät samaan pysty.

Sekin lienee varmaa, että monia raivostuttaa juutalaisille asetettu etuoikeusasema. Suuret maapallon valtavirrat eivät voi hyväksyä, että "joku kansa" voisi olla jumalan valittu ja sekään ei mene hyväksyntään, miksi juuri jollekin kansalle on olemassa luvattu maa. Juutalaisten tulkinta erikoisasemastaan globaalissa maailmassa on aksiooma, jolle ei enää löydy perustetta - yksikään jumala ei ole niin epäoikeudenmukainen, että lupaisi vain yhdelle luvatun maan.

Maapallo on yhteinen - kaikille roduille, uskonnoille ja ryhmille, jotka osaavat huomioida vastakkaistenkin aatesuuntien ja päämäärien olemassaolon. Palestiina ja Israel ovat maapallon yhteistä aluetta, joilla elää sinne juurtuneet kansat ja ihmiset. Valtava muuttoaalto hiersi alueella jo olleita ja kansainyhteisö kuin kolonnialistit olivat lupauksiaan antaneet ja pettäneet.

Juutalaisia ja Saksan Kolmatta Valtakuntaa - Adolf Hitlerin totalitaarisesti autoritääristä yhteiskuntaa, yhdistelee moni asia - vertailun hätkähdettävyydestä huolimatta. Juutalaiset ovat pitäneet aatteensa puhtaana vuosisatojen ajan - Kolmas Valtakunta halusi pitää oman rotunsa puhtaana, oletti sen olevan ylikansaa, olettipa sillä olevan tehtävän. Juutalaiset olettavat olevansa herran valittuja, koska heidän ja kristittyjenkin pyhäkirja sen on hyväksynyt ja myöntänyt.

Niin Kolmannen Valtakunnan kuin juutalaistenkaan eriyttävällä itselleen myönnetyllä eriarvoisuudella ei ole pohjaa maapallollisessa sulattamossa, jossa enemmistöä pitävät ei-kristityt, ei-juutalaiset ja ei-arjalaisrodun edustajat. Juutalaisilla ja arjalaisilla ei ole mitään etuoikeutta muihin nähden.

Juutalaisia kohtaan tunnettu viha - on tekopyhyyttä mennä tätä kieltämään, sillä ilman vihaa juutalaisia ei olisi koskaan näin (aika-ajoin) systemaattisella tavalla vainottu ja alistettu. Hitlerin Saksaa vihattiin "länsidemokratioissa" samoista syistä kuin juutalaisia yleensä - tietty ylivoima, osaaminen, sinnikkyys, ylivuotava omien päämäärien esilletuonti ja niiden myötä tapa toimia vain omaksi edukseen. Juutalaiset ovat selviytyjiä, Saksan Kolmas Valtakunta ei selvinnyt, vaikkakin aatesuunnan jatkuva pahanmuistutus on ylläpitänyt monissa paluun mahdollisuuden odotusta.

Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta. Pyhä kolminaisuus on vain osa maapallon uskontokäsityksistä. Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.

Jokainen itsesuojeluvaiston omaava puolustaa itseään. Jokainen etnisesti ja kansallisesti eheä maa puolustaa myös itseään. Niin juutalaisilla kuin palestiinalaisillakin on oma suvereeni osuutensa maailmassa. Alistajia on aina vihattu, kuten ylivertaisia osaajia, jotka selviytyvät jopa ylitsepääsemättömistä vaikeuksista. Osaajilla on myöskin kannattajansa ja ihailijansa, entisestään lisäämässä vastakkainasettelua.

Juutalaiset ovat "etnisesti mahdollisimman puhtaita" ja yhteenkuuluvia (suuntauksistaan ja tulkinnoistaan huolimatta) - säännöt ja tavat säilyvät vuosisadasta toiseen. Yhtenäiset ryhmät herättävät katkeruutta vähemmän menestyneissä. Ryhmävoima on yhteinen piirre niin jatkumossa olevalle juutalaisuudelle kuin kansallisen historiansa karille ajaneessa 1930-luvun Saksan kansallissosialismissa.

Maailma on muuttunut ja oppinut näkemään avoimemmin, mitä tapahtui Kolmannessa Valtakunnassa ja mitä tapahtuu Lähi-idässä. Historian jatkuva paheellistaminen ei muuta tapahtuneita, mutta tämän päivän rinnakkaiselon empaattisempi hyväksyminen muuttaa tavallisten palestiinalaisten ja Israelin juutalaisten asemaa.

Historian synnit ovat maksetut - viimeinenkin Kolmannen Valtakunnan sotarikollinen on jo kuollut ja saanut viimeisen tuomionsa. On varmaa, että niin juutalaisten kuin palestiinalaistenkaan puolelta ei kaikkia sotarikollisia ole tuomittu, ainakaan kansainvälisessä oikeudessa. On elettävä tätä päivää ja hyväksyttävä mm. Lähi-idässä - molemmille luvatussa maassa - vallitseva tavallisten ihmisten elinoikeus maallansa ja tavallansa - toivottavasti purettavan muurin molemmin puolin.

Vihaa ei ratkaista vihalla, vaan vahvemman hyväksynnällä ja anteeksiannolla. Juutalaiset tietävät ja ymmärtänevät tämän, koska ovat kestäneet vainot ja alistukset vuosisatojen ajan. Sokea omien asioiden jatkuva painotus ja ylivertaistus ei koskaan lopeta kateutta ja vihaa, varsinkaan mittakaavoissa, mitä historia tietää kertoa. Ylläpidetty pahanmuisto ja viha tekijöitään kohtaan jäytää pahemmin kuin myönnytys ja anteeksianto.

Meillä on kaikilla paikkamme. Emme kykene nykyisillä teknologioilla palloamme konkreettisesti ja taloudellisesti jakamaan täysin erillisiksi reviireiksi. Tunnustetaan toisemme ja jättäkäämme erilaisuudet kullekin tapojensa ja perinteidensä mukaisesti - toisiaan häiritsemättä - vaalimaan kunkin omaa yhteenkuuluvuutta.

JK.
"Asioista vapaasti ja ennakkoluulottomasti puhuminen ja keskusteleminen on avain ymmärryksen laajentumiselle. Herkkä aihe juutalaisuudesta on juuri nyt ajankohtainen ja se vaatii muutoksien mahdollistamiseksi uusia avauksia - "halki, poikki ja pinoon' tuottaisi tässä tapauksessa eheän ja rakenteeltaan kestävän talon asua, ... kullekin - on aika puhua asiat rohkeasti" --- otsikon kysymys oli nyt kysyttävä.
...

LÄHDEVINKKEJÄ:
--- http://www.livius.org/ja-jn/jewish_wars/jwar07.html ---
--- http://en.wikipedia.org/wiki/Israel ---
--- http://www.mideastweb.org ---
[lainaus: Tieteen Kuvalehti/ Historia 7/2008 - http://www.tk-historia.fi
ISSN 0806-5209]

KESKUSTELULINKKI:
--- viewtopic.php?f=13&t=7703 ---
...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
................................

Artikkeliin liityvä kuvakertomus-
[Kuvia linkkien alta saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2008]

Kuvasarja
--- http://www.panoramio.com/user/500685/ta ... -%20Jewish ---

Kuvasarjan tekstit löytyvät itse kuvien yhteydestä yo. linkin alta.

_________________
Ilkka Luoma

Ben Kaergin

# 98

Assassin

Sitä toivoisin myös minä,-todellakin.

Ilkka Luoma

924 vastinetta kysymykseen miksi juutalaisia vihataan niin paljon - vai vihataanko?

Link:
http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Voi jotu...jotu

Sinä et kelpaisi arabitytölle, etkä varsinkaan hänen vanhemmilleen vaikka kuinka vauhkoat israelia/juutalaisia vastaan.
Olet vääräuskoinen ja siinä mielessä saatainen. Kunhan islamilaiseen oikeaoppisuuteen perustuva maailmanjärjestys kerran saadaan, niin joudut pikkugiljotiiniin elimesi kanssa, eikä kukaan kysy haluatko.

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

111

>>

Ei ole mitään syytä vihata, juutalaiset eivät käännytä ketään, eivätkä havittele juutalaista maailmanjärjestystä.
Kristityt sensijaan ovat aina suunnanneet ristin voittoon ja islam havittelee islamilaista maailmanjärjestystä. Molemmat kuitenkin syyttävät juutalaisia salaliitoista ja uudesta maailmanjärjestyksestä.

Mooseksen laki on kuin siemen, josta on kasvanut valtava puu, se toimii oikeuskäytäntöinä, oikeusistuimissa kaikissa maissa. Siinä toimii se maailmanvalta joka on juutalaisuudesta lähtöisin. Oikeuden, oikeudenmukaisuuden toteutuminen, oikeamielisyyteen kasvattaminen.

Ben Kaergin

# 109

Halki-poikki-ja-pinoon, -juuri tähän arabiosapuoli on todellakin pyrkinyt.

Mitä taas tulee rinnastukseesi juutalaisen kansan ja Saksan kolmannen valtakunnan välillä,on se yksinkertaisesti lähinnä vain ja ainoastaan irvokas.
Se kertoo todella paljon kertojastaan, -sinusta. Ei muusta.

Jokseenkin juuri tuonkaltaiset näkemykset,sekä stereotypiat ovat toimineet kautta historian antisemitismin ja -sen myötä- juutalaisvainojen perusteina,sekä käyttövoimana.
Historia näyttää toistavan itsensä,-tai ainakin siihen päättäväisesti pyrkivän,aina klassisen psykologian tuntemasta tulevan uhrin syyllistämisestä lähtien.

Aika tulee näyttämään,mitä tapahtuu,mutta erotuksena aiempiin aikakausiin lähihistoriassa; juutalaisilla on jälleen olemassa oma valtionsa juuri samassa paikassa ja samannimisenä,kuin se jo muinoin oli.

Emme ole enää maattomia,vaan palanneet jälleen kotiimme.

moore (nimimerkki)

I Luoman kirjoitusvimma näyttää kyltymättömältä, WTC tornien tuhosta
tarraamalla kiinni USA:sa vellovaan salaliitto/petos probakandaan joka
tuottaa kaikkea epäilevässä ryhmäkunnassa 15000 kirjaa julkaisua kuussa
joilla on myyntiä valtavasti ja mikä ruokkii väärinkäytösten ja skandaalien
täyttämää, mediamoguleiden ja huijarein melkein maaliman finanssit tuhonneiden
idän Ihmisten työllä elävien valtakuntaa.
Ja Juutalaisten Israelin valtion, kyseenalaiseksi maalamiseen asti.

Hänellä on sen verran maaliman politiikan tämän hetken suuntavaistoa
että ryhtyy tuomariksi Varsinkin EU:n -yhtäkkiä melkein liittovaltioksi
huomaamatta asettuneen vallan - mukaan, selvää vainopolitiikkaa tukemalla
sitä mitä kuluneet 2200 vuotta ovat Israelin/Juudan osalta täynnä, siis

tekstaamaan joskin
merkitykseltään mitätöntä tekstiä, viitsimättä ottaa esille tekstiinsä
tosiasioita laajemmin sillä "yksisilmäisiä" on myös lukijoiden piirissä.

Ensimäisen maailmansodan aikana ja toisenkin, sodan voimalla vallatut seudut
valtiot lähi-idässä, tulivat uuteen muotoon kyselemättä mikä maa kenen

määräysvallassa jne.
Savun laskeuduttua YK tai muukaan merkityksetön taho ei kysellyt
kenen maa tuli Brittien ja Ranskan hallintaan eikä ne maat jatkaneet
loputonta valittelua YK:n suuntaan, vaan tyytyivat tosiasioiden edessä.
Niin oli myös Suomen tyydyttävä.

PL:n tulisi tehdä vallankumous omia yläkerrostuman, Haagarin perillisiä

vastaan niin rauha tulisi itsestään ja sisvistysolot alkaisivat voimistua
siinä ohessa itsehallintoa lisää jne.

Näitä alueita on jaettu ja vallattu, ei ole ollut YK:ta minne valittaa.
Levantia/Kaana/Arami/Assyria/BabylonMeedia/Persia/Selukia/Bysantus/
SaladinTurkki/Egypti/Turkki/Britti ym,
YK tarjosi tämän maan melkein kahtia vedettynä Israelin valtioksi Ja
Palestiinalaisille, kuitenkaan jälkimäiset ei hyväksyneet selvää karttaa.

Jordania olisi heidän oikea kotimaansa mutta ei, Hussein ajoi heidät
sodanjaloista Jordanille ja ItäJerusalemiin. Myöhemmin Libanoniin.
Perusarabit ovat pyörineet kuvioissa milloin kenenkin vallan yli kulkiessa
seudulla viimeisten parinsadan vuoden aikana.

Arabi-valtiot tietävät eivät usko että PL:n pystyvän mitään itsenäistä valtiota

hallitsemaan, vaan ainut vaihtoehto on Käydä Istaelissa töissä sekä nostaa
EU:n antamia miljardeja vuosittain joilla PLn yläkerros elää leveästi
ja kouluttaa lapsesta lähtien vihaan, terrarismiin uutta väkeä.
Gaza:n kanatarha on lähinnä Egyptin asia. Voisi sijoittaa heidät
Suetsin seudulle ja ohjata EU:n kanssa tuella heidät viljelemään Vihreäksi

maaksi seudun kuten Israel teki voimaperäisesti viljelykseen päättävasti
ja maa tuottaa elintarpeet antaa tuloa elämää.
Gaza, monen ylikulkijavallan jäljiltä oli sitten Sanballatin Melkisedek n
on tulevaisuudessakin valtapelin väkivallan terrorin otollinen kulmaus
Siinain seunassa riippimatta siitä kuuluko se sitten johonkin valtioon.
Kuviteltu PL-valtio Israelin melkein ympärillä johtaa varmasti terrorismin

jatkumiseen eri muodoissa haetuilla syillä, mistä seuraa että
Valtio Israel kokee oikeutuksen entistä tiukemmin suvereenin olemiseen
-toisen valtion PLn- vieressä, jolloin raketti tai ohjusterrori on
käsky vallata kokeeksi (valerauhassa) annetut alueet takaisin mikä ei tuota
kuuden päivan sotaa, enintään kahden.
ON siis valtio joka ei osaa olla valtio se maailman kulun mukaan joutuu
toisen hallintaan ja sillä selvä. Näin on käynyt ja käy ajan virrassa.

---------------------------------------

M Ahmadinejadi:n uhoaminen loppumassa Israelia vastaan?

Iranin kyky ilmataisteluissa ei riitä USA:lle ja Israelille, Iranin
sotilaalliset kommunikaatiojärjestelmänsä, tutkat ja ennakkovaroitusasemat
tuhotaan ensin. Puoli tusinaa risteilyohjuksia varustettuina EMP (Electro-
Magnetic-Pulse)-kärjillä kykenevät lamauttamaan lähes kaiken elektronisen
viestiliikenteen jolloin maan ilmapuolustus on voimaton. Tähän kaikkeen he
olisivat tarvinneet ehdottomasti venäläisiä S-300AAM ohjusjärjestelmiä, mutta

niiden toimittaminen pantiin Venäjän toimesta jäihin sopimuksella jossa Obama
sitoutui luopumaan Puolaan-Tsekkiin sijoitettavasta ohjuskilpihankkeesta.

Iranissa käydään sen tiimoilta todella kuumina, maan ilmavoimien varakomentaja

prikaatinkenraali Mohammad Hassan Mansourian väläytti mahdollisuutta haastaa

Venäjä kansainväliseen oikeuteen sopimusrikkomuksesta, no yrittäähän aina

sopii.
Asetelmat ovat todella mielenkiintoiset, Israel voi ja on kykenevä iskemään

Iraniin, toisaalta sellaisessa tilanteessa Iran vetoaisi ensiksi Syyriaan jonka

kanssa on yya-sopimus, se yrittäisi aktivoida sekä Hamasin että Hizbollahin

liittymään mukaan tavoitteena kolmen rintaman sota Israelia vastaan. Israel on
varautunut tähän kaikkeen, armeijan esikuntapäällikkö ja komentaja Gaby
Ashkenazi ilmoitti että he ovat varautuneet myös kolmen rintaman sotaan. Mikäli

Israel/USA iskevät Iraniin täydellä voimallaan niin lopputulos on ennalta

selvä, mikäli Israel tekee sen yksin, mutta USA:n tukemana tiedustelun ja uuden

teknologian puitteissa, lopputulos on yhtä selvä mutta omia tappioita syntyy

myös. Niiltä ei voi välttyä, sillä Iranilla on kuitenkin massiivinen

ilmatorjunta joka kykenee pelkästään volyymillaan saamaan aikaan tuhoa myös

hyökkääjän riveihin.

Iran on toimittanut Hamasille kiinalaisia Silkworm-ohjuksia jotka yltävät aina

Tel Aviviin saakka, Hizbollah on varustautunut sotaan yli 40.000 ohjuksen

raketin ja suurtehokranaatin arsenaalin turvin. Jos tällaisilla ryhmillä olisi

käytettävinään pieniä ns matkalaukkuydinpommeja niin Israelilla olisi todella

syytä olla huolissaan, vielä niitä heillä ei ole, mutta jos ja kun Iran kykenee

omatoimisesti valmistamaan ydinaseita niin senkin tilanteen ajankohta lähenee

huimaa vauhtia. Siihen kulunee aikaa vähintään 10 vuotta elleivät he sitten

kykene hankkimaan niitä muualta ja uhkaamaan Israelia sellaisen

räjäyttämisellä. Oliko tällaisesta kyse myös viime kesäisen laivakaappauksen

yhteydessä, siitä lisää sitten keväämmällä. Syyrian joukkotuhoasearsenaaliin

kuuluu jo sekä biologisia että kemiallisia aseita, yya-sopimus Iranin kanssa

saattaa velvoittaa Bashar al-Assadia yrittämään jotain aivan päätöntä, eli

lähettää sellaisia Israeliin.

Ydinasettakin vaarallisempi pommi on muhimassa kansainvälisellä foorumilla,

tarkoitan lähinnä Euroopan Unionin aikeita Israelin ja palestiinalaisten

suhteen. Puheenjohtajamaa Ruotsin johdolla (kuinkas muuten) ollaan tekemässä

päätöstä jossa yksipuolisesti tunnustetaan valtio nimeltä Palestiina, ja mikä

pahinta, annetaan sille pääkaupungiksi Itä-Jerusalem. Näin siis EU on ottamassa

kantaa Israelin Knessetin v.1981 tekemään päätökseen Jerusalemista Israelin

ikuisena ja jakamattomana pääkaupunkina. Kolumnisti ei ole

kansainvälisoikeudellisiin asioihin perehtynyt juristi mutta pelkkä

talonpoikaisjärki sanoo että eihän sellaista voi tehdä. Kun muistelen aikaa

jolloin tehtiin YK:ssa, joka on siis EU:ta korkeampi elin, suunnitelmia

brittien mandaattialueen jakamisesta sen sisällä asuvien ihmisten kesken, niin

päätöstä miten kahden valtion rajat tulee vetää ei milloinkaan tehty. Annettiin

vain suositus eräästä mahdollisesta mallista, mutta ei päätöstä. Toinen ja

aiheeseen liittyvä oli Jerusalem, sitä suositeltiin kansainväliseksi

kaupungiksi, siis vain suositeltiin. Silloinen, v.1947 YK kokousväki oli

seuraajiaan viisaampi ja antoi alueen asukkaille päätäntävallan näihin

asioihin."
P Sartolan tekstiä mukaillen

------------------------------------------------------------
EU siis harjoittaa Itsenäisen valtion asioihin puuttumista, Neuvosto-

imperialismin selvän esikuvan mukaan PJ- maan johdolla.
"Valtioimiesten?" historiamuisti on lyhyt tai sitten torjuttu on mielistä
kun pitää kumartaa häpeää tuntien, miltei tyhjästä ilmaantunee valtapolitiikan
kanssa, niitä joiden sanotaan terrorismilla murhanneen kiduttaneen hengiltä
opetetun vihan ja koulutetun tappamisen muodossa satatuhatta 11/9 asti.

Tapahtumain kulkuun liitty myös esgatolokinen vahva viite, minkä suhteen
suurpolitiikan tekijät voivat olla kirjanoppineita mutta unohtaneet sen
koska omaavat inhimillisesti vajavaisen näkoalan tulevaisuuteen ja ovat
kalenterinsa täyttäneet, niin ettei aikaa lukea sanaa eikä historian opetuksia
siihen oikeamieliseen vastullisen politiikan harjoittamiseen mitä maailma

erityisesti joukkojen sisäinen ja henkinen minä vaatii, samankaltaisen

kumarruspolitiikan tekoon osallistumalla se rikotaan.

Osama B Laden ympärillä käyty peli pian kymmenen vuotta kertoo kulissi-
politiikan ja mediapolitiikan valisen syvän rotkon olemuksesta.
On siis OBL:a kiinni otettu kymmenen vuotta julkimediassa ja

Kulissipolitiikassa CIA & Mossad & P one harjoittaa suojelua pääterroristin
hyväksi koska Emiirikunnat (oils) sitä vaativat.
Bushien kanssa suuret bisnekset. Ja monen muunkin.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

112.

"Olet vääräuskoinen ja siinä mielessä saatainen."

Ja niille kasaari-jutkuille kaikkein saastaisin.
Siis niille, jotka ryöstivät royhkeästi Palestiinan maat itselleen, vaikka näillä kasaari-sionisteilla ei ole mitään tekemistä Palestiinassa.

Assassin (nimimerkki)

117

Ja toden näköisesti sinä olet taas aika kännissä jankuttamassa tota vanhaa paskaa.

Sirjuslainen (nimimerkki)

Tälläistä elämä on ollut aina maapallolla millonkahan se loppuu ja ihmiset tekisivät sovun toistensa kanssa. Ihmisellä on niin voimakas tarve asettua erillaisiin ryhmiin esim. uskonnon, poliitiikan tai vaikka jalkapallojoukkueen takia.

Ja kun niihin erillaisiin ryhmiin ihminen asettuu niin sitten pitää tietenkin kilpailla ja kohta taistella ja sitten sotia sitä toista ryhmittymää vastaan miten tämän teeman saisi tästä ihmisestä pois.

Brasiliassa kuolee vuosittain tuhansia jalkapallojoukkueiden välisissä turpaanveto/puukotus/ammuskelu nahinoissa. Aika juutalaisia ja muslimeita nekin ovat luonteeltaan

Jukka-Pekka Vasara

Janne laittoi mielestäni hyvin perspektiiviä tähän ikikriisiin. Sen lisäksi lopputulemakin oli mielestäni se ainoa oikea: ulkopuolisten ei olisi pitänyt sekaantua asiaan koska siitä ei ole ollut hyötyä vaan ainoastaan todella paljon haittaa. Tämän periaatteen voisi ja pitäisikin laajentaa vaikka mihin muihinkin asioihin; ns. kehitysapu, juoppojen ja narkkarien hyysäys, ns. turvapaikan hakijat ...

Assassin (nimimerkki)

123
Näin sanoo arabit

Mutta Jotu mitenkä nyt pitäisi näiden Siionistejen (käärmeenpesien) ja Muslimeiden elää jatkossa?

Ilkka Luoma

Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehoitetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.

Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle. Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa, saavuttaen iskuetäisyydelleen lähes kaikki merkittävät arabien ja islamistien kohteet.

Näissä kahdessa asiassa paistaa länsimainen kaksimielisyys ja vahvemman laki. Israelille myönnetään oikeus miehitykseen, atomiaseeseen ja suoraan väkivaltaan selostuksella, että juutalaiset saavat turvata luvatun maansa rauhaa ja kansalaisten turvallisuutta. Israel käyttää monikymmenkertaista tekniikkaa ja voimaa kiusallista naapuriaan kohtaan, joka ei voi vastata yksipuoliseen miehitykseen kuin kotitekoisilla ihmispommeilla ja raketeilla, joiden teho on murto-osa Israelin voimankäytöstä. Molemmin puolin murhattujen, miltei aina viattomien ihmisten, kuolinsuhde on tyly; Israel likvidoi miltei 3-10 kertaisen määrän (riippuen tietolähteestä), kuin palestiinalaiset viimeisen 15 vuoden aikana. Länsimaisen ajattelun ja oikeudentunnon pitäisi tuomita molempien murhat ja kannustaa vahvempaa olemaan viisaampi ja tekemään konkreettinen aloite.

Pohjois-Korea tuntuu olevan uhka jopa EU:lle, koska Suomen Vanhanenkin on huolissaan ja pyytää Pohjois-Koreaa lopettamaan kokeensa ja vetäytymään kiltiksi neuvottelijaksi länsimaiden ohjastamaan ruotuun. Pohjois-Korealla ei ole oikeutta testata mahdollista voimankäyttöä, mutta Israelilla näyttää olevan oikeus suoraan ja massiiviseen voimankäyttöön lähinnä siviilejä kohtaan.

Israelia torutaan hellästi ja juutalaiset vastaavat tuhoamalla palestiinalaisten sähköntuotannon, räjäyttämällä laillisesti valitun palestiinalaishallinnon rakennuksia ja ottamalla vangiksi ketä haluavat. Palestiinalaiset ottivat yhden sotavangin ja Israel on teljennyt vankiloihinsa arviolta toistatuhatta naista ja lasta, jotka edustavat vangitsijansa mielestä pahaa terrorismia, itse tulittaen siviilikohteita taistelukopterein ja hyökkäysvaunuin.

Pohjois-Korea asettelee juuri nyt neuvottelukorttejaan kaikkialla vallitsevaan tyyliin, toivoen olevansa yksinäisenä sutena hiukan uskottavampi, jos edes jokin ohjuskoe onnistuisi. Mm. USA on kauko- ja satelliittivalvonnallaan huomannut, etteivät juuri mitkään kokeet ole menneet halutulla tavalla, mutta se tietohan ei kuulu kansainväliseen jakoon ja siitä luodaan uhka koko maapallolle.

Näyttäisi siltä, että ainoastaan mm. Suomen armeijan edustajilla, on realistinen näkemys Pohjois-Korean kokeista ja kyvyistä. Esim. Suomessa käytetään sitä kuuluisaa suomalaista maatiaisjärkeä tietäen, että modernit asejärjestelmät vaativat niin monimutkaisen teknologian, että yksinkertaisesti Pohjois-Korealla ei ole siihen mitään käytännön mahdollisuutta.

Sitä vastoin Israel sai sitä ympäröivän, yksipuolisesti todetun, uhan puitteissa kehittää kaikessa rauhassa huippuaseet sisältäen myös atomipommin. Miksi Israel sai kehittää ja miksi Pohjois-Korea ei? Tämä on kysymys, johon voisi saada vastauksen mm. USA:n George W.:ltä, Japanin pääministeriltä, EU:n vuorossa olevan puheenjohtajamaan pääministeriltä kuin myös EU:n komission puheenjohtajalta.

On aikamoista liioittelua asettaa voimavaraton Pohjois-Korea maailmanrauhan uhkaajaksi, kun toisaalla Israel saa toimia täysin suhteettomin panoksin käytännössä siviilejä kohtaan. Vahvemman laki on vallitseva laki. Israelilla on vahva suoja; George W. USA:sta. Pohjois-Korealla ei ole ketään, ainoastaan ehkä Kiinan hienoinen ymmärrys polittisesti tyhjiöön puristetusta maasta, joka koettaa luoda kuvittelemalleen uhalle vastavoimaa, kuin myös neuvotteluasetelmaa kohta alkaviin neuvotteluihin.

Miksi lähes koko muu maailma on näin yksipuolinen ja -silmäinen tuomitessaan jyrkästi Pohjois-Korean, mutta antaen juutalaisten harjoittaa likvidointipolitiikkaansa? Todellisuudessa molemmat maat, niin Israel kuin Pohjois-Korea, asettelevat neuvottelukorttejaan suotuisaan asentoon, jotta aloitusasetelma neuvottelupöydässä olisi mahdollisimman edullinen. Ongelma on vain siinä, että toinen tuomitaan ja toinen käytännössä ei. Jokainen normaalisti ajatteleva ihminen tietää tarkasti, kumpi on suurempi uhka rauhalle, ja tämä todellinen uhka-alue on huomattavasti lähempänä meitä eurooppalaisia.

Molemmat maat, Israel ja Pohjois-Korea, pitäisi asettaa YK-yleiskokouksen eteen ja katsoa tilanne koko maapallon kannalta, jolloin jokaisella suvereenilla maalla on äänestysoikeus. Mikäli äänestys suoritettaisiin, lopputulos olisi jo nyt tiedossa, siksi ymmärrettäviä näiden kahden toisistaan täysin erilaiset konfliktiherkkyydet ovat. Toinen on retoriikkaa ja toinen suoraa väkivaltaa väkivallan vuoksi. Maailmanyhteisön pitäisi tuomita molemmat, vaikka vain toinen käyttää huipputeknologian ohjuksia suoraan toimintaan murhaten kostoksi toisen kotitekoisten ohjusten vuoksi. Mitä mieltä olisivat itse kansalaiset Pohjois-Koreassa, Israelissa ja palestiinalaishallinnon alueella?

Ilkka Luoma

Orig
tiistai, heinäkuu 11, 2006

Jukka-Pekka Vasara

No Luoman tässä ketjussa ja blokissa oli useita ristiriitaisuuksia ja virheitä mutta jos niistä vain pari mainitsisin.

Ensiksikin Luoman pitäisi päättää onko siellä menossa sota vai ei. Mikäli kyseessä on sota niin kerropa Luoma meille se sota jossa se vahvempi osapuoli ei kaytä parasta kalustoaan ja pyri aiheuttamaan viholliselle maksimaalista vahinkoa?

Toisekseen jos siellä ei ole käynnissä sota vaan kysessä on poliisioperaatio jonka tarkoituksena on tuhota terroristit niin miksi ihmeessä niillä poliiseille pitäisi tulla tappioita? Eihän Suomessakaan pidetä toivottavana sitä että poliiseja kuolisi tietyssä suhteessa rikollisiin pidätystilanteissa?

Dari-anne Yeshayahu (nimimerkki)

Kysymyksiä Luomalle :

Onko joku naapurimaa uhannut hävittää Pohjois- Korean maailmankartalta?

YK:ssa edustus on 60% muslimimaista, ja länsimaat myötäilevät öljyn ja terrorisminpelon takia, onko se oikeudenmukaista Israelin kannalta, sinun mielestäsi ?

Kuka on Daavid ja kuka Goljat ?

repe (nimimerkki)

Pahinta on, että Israelin rikollinen valtio johtaa USAa ja sitä kautta koko maailmaa lähes. Nimenomaan EU on uusi Neuvostoliitto, joka on täysin USA:n kontrolloima. Siis juutalaisnatsien.

Jukka-Pekka Vasara

128. No jaa ei täällä kyllä ole kerrostalojakaan joista ammuttaisiin raketteja Hyvien Ihmisten asuma-alueille. Äkkiä alkaisi mennä kokonaisia taloja täälläkin kun demlajuristien penskat leviäisivät pihapuihin nazzizzin ampuman raketin seurauksena...

Ylipäätään tälläinen keskustelu kuka ampui ja mitä ampui on hyödytöntä keskustelua oireista, ei siten tautia paranneta. Pitäisi päättää onko israilin valtio siellä vai ei, ja jos on niin minkä kokoisena. Sitten pulinat pois. Ei ne hamasit sieltä kauaa ammuskele jos ympäröivät öljyählyt eivät toimintaa maksaisi.

Ilkka Luoma

126#
Vuosi sitten alkoi todellinen kansanmurha - se ei ollut sota perinteellisessä mielessä.

Nyt on meneillään yksipuolinen saarto ja laiton toisen alueille rakentaminen.

Olivatko tuhotut (käytit tätä sanaa) noin 300 palestiinalaislasta terroristeja?

Ilkka Luoma

127#
Kannattaa perehtyä alueen historiaan aina faaraoiden Egyptistä lähtien, jolloin ei ollut juutalaisia eikä nykypalestiinalaisia.

YK on laajalla enemmistöllä tuominnut juutalaisten miehityksen, siirtokuntien rakentamisen kuin vuosi sitten tapahtuneen Gazan kaistaleen lapsimurhat ja saartokuristuksen - kuin myös palestiinalaisten kotitekoisten peltirakenttien summittaisen ampumisenkin.

Ilman USA:n apua YK:ssa juutalaiset eivät voisi harjoittaa näin räikeää miehitys- ja saartopolitiikkaa kuin siviileihin kohdistuvia täsmälaserpommituksia, jotka ovat löytäneet parhaiten koulut, sairaalat ja lapset.

Salliiko juutalaisten jumala nämä vuosi sitten täsmämurhatut lapsiuhrit - 300 tapettua palestiinalaislasta?

Ilkka Luoma

1#
En väitä mitään, vaan tuon esille puolueettomien tahojen tilastot - 300 murhattua palestiinalaislasta. Israelin puolelta meni 3-4.

Jasser (nimimerkki)

#127

60% edustus :)
Taitaa matematiikka olla teikäläisellä hieman hakusessa!
Kannattaisi tarkistaa zionazipropagandan paikkansapitävyyttä ennenkun copypastaat tänne.

Ilkka Luoma

YK:ssa lienee lähes 200 maata, joilla jokaisella on yksi ääni - tosin turvallisuusneuvostossa on pysyvät jäsenet, joilla on veto-oikeus.

Ilkka Luoma

Kerrotaan, että juutalaiset käyttivät fosforipommeja - aivan lopullinen näyttö taitaa puuttua, mutta se on näytetty toteen, että juutalaiset kylvivät vanhentuneet rypälepomminsa miljoonin tytärammuksin Libanon siviilikohteisiin sen jälkeen kun oli jo sovittu aselevosta - tämä todistanee jotain metodeista, asenteesta ja vastuusta.

Matti Niemi (nimimerkki)

Luoma näytti osanneen kirjoittaa aiheesta jo vuosi sitten!

Viljami Heino (nimimerkki)

Ilkka Luomalta hyvin rohkea, mutta ajankohtainen dokumentti mitä todella Gazassa tapahtui. On tosin todettava, että niin kristinusko kuin muhamettilaisuuskin periytyvät juutalaisuudesta. Miksi juutalaiset kieltävät Jeesuksen?

Anssi Jaati (nimimerkki)

Millä oikeudella juutalaiset rakentavat uusia siirtokuntia entiselle Jordanian alueelle, jota Israel miehittää vastoin kansainvälisen yhteisön päätöstä laittomasta miehityksestä?

Jouni Snellman (nimimerkki)

Lietsotteko uutta sotaa? Mikään ei saa Gazan uhreja enää henkiin.

Viljami Heino (nimimerkki)

onko juutalaisten jumala oikeudenmukaisempi?

Mirja Ovaska (nimimerkki)

Terve ja arkirealistinen artikkeli kuumasta aiheesta, jossa uskonto määrää kaiken, puolin ja toisin.

Retu Ruutu (nimimerkki)

Israelissa nähtiin kummia:

Juutalaiset ja palestiinalaiset yhdessä osoittivat mieltään juutalaishallintoa vastaan Gazan verilöylyn vuosipäivänä. Edistystä.

Ilkka Luoma

144#
Israelissa on kasvava vähemmistö, joka palauttaisi miehitetyt alueet oikeille omistajille vuoden 1967 hyökkäyssodan jäänteestä.

Toimituksen poiminnat