Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Valemedia ja vihapuheet – koskevatko myös lännenmiehen mediaa?

  • Lööpit kirkuvat uhkaa ja vastakkainasettelua - entä totuus vai valhe?
    Lööpit kirkuvat uhkaa ja vastakkainasettelua - entä totuus vai valhe?
  • Propaganda on ase, mutta fiksu huomaa sen - manipulaatiota ei välttämättä!
    Propaganda on ase, mutta fiksu huomaa sen - manipulaatiota ei välttämättä!
  • Lisää lööppihuutoa!
    Lisää lööppihuutoa!

Lännen perinnemedia rummuttaa nyt täysillä olemassaolonsa oikeutusta oikeamielisenä ja totuudellisena, tai ainakin totuuteen pyrkivänä mediana ja uutisväylänä.

 

Tämän välikädellisen ja ajatuksia muokkaavan mediaväylän rinnalle pyrkii kiihtyvällä tahdilla lukijoiden oma suorakanava [1, jossa tiedon käyttäjästä on tullut myös sen tuottaja – suoraan ilman esimerkiksi West trolling manipulaatiota [2.

 

A. Vihapuhe on aina – kaikissa tapauksissa [* - tuomittavaa, myös perinnemedian osalta!

[ ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005739531.html - ]

” … Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) mukaan sananvapaus ei koske pelkästään harmittomia tai yhdentekeviä tietoja ja mielipiteitä. Se koskee myös sellaisia, jotka valtio tai osa kansasta kokee järkyttäviksi tai häiritseviksi. Sananvapautta voidaan kuitenkin rajoittaa, sillä sen käyttöön liittyy velvollisuuksia ja vastuuta.

Tietyissä tilanteissa EIT on katsonut sananvapauden väärinkäytön niin räikeäksi, ettei sananvapausartiklaan ole voinut lainkaan vedota … ” -ote Helsingin Sanomista, toimittajana Susanna Reinboth.

Allekirjoittaneen kommentti: Media- ja lukijamaailma pysähtyi suru-uutiseen, kun ranskalaisen pilailulehden toimitukseen oli tehty murhaava hyökkäys. Joidenkin mielestä pilailulehden kuvitus oli ylittänyt uskonnollisen siedettävyyden rajat.

Sananvapaus on kaksiteräinen miekka sivalluksissaan, sillä käsitteellinen maailmankatsomus ei ole kaikilla lähellekään sama. Hienotunteisuus ja toisen ajatusmaailman kunnioitus kuuluvat sivistyneen toimijan ja toimittajan keinovalikoimaan. Huumoria on hyvää ja pahaa.

Uskonnollisen irvimisen hyväksyttävyysrajat ovat usein veteen piirrettyjä. Oikeustapahtumat kertovat päätöksissään, että sananvapaudellakin on lakiin perustuvat rajansa. Kuvallinen ilmaisu on osa sananvapauden maailmaa.

[* Lännenmiehen huumori ei ole huumoria suurimmassa osassa maapalloa. Huumori kuin ’vitsi -vitsi’ ovat erilaisia, eri kulttuureissa. Idän huumori ei ole välttämättä huumoria meille, varsinkin kun talouden näkökulmasta olemme jäämässä jopa alakynteen … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html – [BLOG/ Ilkka Luoma 17.01.2017] [US-linkki] ---

 

...

B. Valemedia on aina hyljeksittävää – tämän koskiessa myös perinnemediaa, vallankin lööpityksessä!

[ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005738001.html - ]

” … Tämän vuoden toukokuussa valehtelutahti kiihtyi kahdeksaan potaskaklönttiin päivässä. Hengennostatuskokouksessa Nashvillessä Donald Trump teki luultavasti maailmanennätyksen. Hän valehteli 35 kertaa.

Jos Trump olisi Pinokkio, hänen nenänsä ulottuisi jo nyt Atlantin Euroopan puoleiselle rannalle. Ennen virkakautensa päättymistä hän nuuskisi Uralia … ” -ote Helsingin Sanomista, kolumnistina kirjailija Jari Tervo.

Allekirjoittaneen kommentti: Kolumnissaan Tervo venyttää sananvapauden sietorajaa äärimmilleen. Tervo yrittää olla sanahelisyttämisen nokkela hauskuuttajamestari uutisvuodollisin tavoin.

Se tiedetään, että Trump venyttää rajat paukkuen tietotodellisuuden uusnormaalia jopa vääristelyn ja suoranaisen valheen puolelle. Tervon olisi kuitenkin pitänyt irvinnässään mainita edes äärilaidoiltaan kaksi valhetta noiden 3300 joukosta.

Samalla voisimme aloittaa jo peruskouluista lähtien rehellisyyden lähtökohtien opetuksen, ettei uusista varttuvista huomisen poliitikoistamme tule todellisuuden väistelyiden mestareita.

 

 

...

Totuuden kestäminen on tuskaa ja rauhoittavaa!

Aivan ensimmäiseksi olisi märiteltävä tarkasti mitä on valemedia, mitä on manipulaatio ja mitä merkitsee asioiden ja tapahtumien kokonaan tai osaksi kertomattomuus.

Totuus on hetken piina [3 -kerrotaan pohdintakammareista mietityn. On myös todettu, että tieto luo tuskaa – ja se näkyy esimerkiksi kansalaislukijoiden mietteissä ja kommenteissa, kun ei voi luottamussuhteiden myötä kertoa/ kirjoittaa kaikkea – vaan joutuu pitämään todellisuuden ja (osa)totuuden sisällään.

 

Perinnemedia voi piiloutua lähdesuojan taakse, jopa ilmaisuissa

… nimettömät lähteet, otaksumat, luulot ja arviot, jotka usein valistuneiden lukijoiden taholta nimetään West trolling manipulaatioksi (Wtm) ja/tai East trolling propagandaksi (Etp) [2 – näiden merkitessä tarkoitushakuisuutta, päämäärätietoisuutta, mutta myös yksipuolisuutta puolustettaessa kantojaan, joka ilmentyy tänään vastakkainasetteluna idän ja lännen välillä [4. Nyt on meneillään voimakas natotus [5 ja idän uhan luonti jopa Venäjän uhkuvien maalaaminen [6 – liki kestämättömin, jopa olemattomin tai keksityin todistein – useimmiten luuloin, arveluin ja otaksumin – unohtamatta yksipuolista selitemanipulaatiota tositapahtumista.

 

Missä mennään lukija – kun meidän kansalaismedia tuotekehittyy omalla evoluutiollaan?

Nykyiset tietotekniset välineet ja ”kaiken kattava” internet kutovat verkkojaan yhdistäen meitä (lähes) ”kaikkia” - vain kielimuurit välillään, kohta edes niitäkään.

Onko internet manipulaation, propagandan ja tarkoitushakuisen mediavaikuttamisen tulevaisuus – kyllä, sinne siirtyvät ”kaikki”, vaikka nyt arvellaan muun muassa Venäjän valmistelevan kansainvälisestä verkosta irtautumista [7 suurkriisin edellä –

voimme olla varmoja, etä kaikki valtiot miettivät samaa, siksi voimakkaaksi on nouseva, kansalliset reviiripuolustusten ajatuskaaviot vaikuttumassa – ohjaahan reviirejä ja niiden rajallisuutta itse luontainen vuosimiljoonainen evoluutio, joka määritti reviiripuolustuksen laji- suku ja perhekohtaiseksi mekanismiksi mahdollistamaan hallitun lisääntymisen!

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/median-vallankumous-kansalaiset-astuvat.html -

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/totuus-hetken-piina.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

[7 HS ote: ” … Internetin tiukka valvonta saati katkaisu vaikeuttaisi entisestään sananvapautta Venäjällä, mutta se saattaisi herättää myös länsimaiden hallituksissa halun kontrolloida verkkoa, jotta Venäjä ei olisi kriisitilanteissa etulyöntiasemassa … ” -HS/ Pääkirjoitus 01.07.2018 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005739539.htmlAllekirjoittaneen kommentti: On helppo ymmärtää, että jo nykyisissä verkko-operaatioiden haitallisissa tapahtumissa ja niiden seurauksissa, on maassa jos toisessa tehty suunnitelmia ja analyysejä miten kunkin oman valtion bittivirralliset sisääntulon yhteydet suojataan ja jopa katkaistaan. Erittäin haitallisista informaatio- ja datavirroista eristäytyminen on jokaisen vastuullisen yhteiskunnan velvollisuus suojeltaessa omaa yhteiskuntajärjestystä. Venäjä ei ole ainoa valtiojärjestelmä, joka miettii ja varautuu tietoverkkosotaan. Nyt on kysymys siitä, mihin haitallisuustasoon kukin yhteiskunta off-vipunsa määrittää.

 

...

EKSTRA

Mediassa käydään väkevää debattia valemedioista [L1, joista on syntynyt uhka. Millainen uhka? Perinteellinen media pitää kiinni asemastaan neljäntenä valtiomahtina – kuten se ennen olikin, jopa presidentin tekijä. Lukijat ovat osin pioneereina nousseet barrikadeille uutisvirran muuntuessa tarkoitushakuiseksi, jopa manipulaatioksi

Jo lapsesta lukien vastuulliset vanhemmat opettavat ettei saa valehdella. Valehteleminen on rumaa ja luo epätietoisuutta sekä ristiriitoja. Valhe on yksiselitteinen virhe, joskin luonto on täynnä ”valheita”, joita kutsutaan myös salaamiseksi! [L2 …, mutta mikä onkaan vale ja mitä valehteleminen? … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/vihaa-valhetta-ja-muunnelmia.html - [165]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 173811

 

DOC vale-_ja_vihamedia_02072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 02072018

 

842_8009 – 09:44/09:59/10:32/14:14

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, HELMIKUUTA 27, 2017
Trumpmedia*

(Perinteellinen media on huuli pyöreänä, kun tiedonkulku ei enää ole täysin heidän käsissään |1. Pahin kolahdus syntyy siinä, kun perinteellinen media, jota myös neljänneksi valtiomahdiksi kutsuttiin – on menettämässä oman lisäväritys tai haalistamisoikeuden – puhumattakaan unohtamisesta ja tietoisesta paitsioon jättämisestä)

[ … kansalainen John Yhdysvalloissa on myöntämässä uudelle valitsemalleen presidentti Donald Trumpille jatkoajan kuuluisaan 100 päivän kuherruskuukauteen. Työnsä meksikolaisille menettäneen kalifornialaisen Tomin kansallistunne on jännittänyt rinnan rottingille – The Great America …

… kansalainen Alice puhkuu reviirinsä puolustamista, kun liukuhihna siirrettiin Kiinaan. Alice ymmärsi nopeasti, että kiinalainen toveri linjalle on paljon, siis paljon halvempi – ehkä ahkerampikin, mutta vahdittavampi? … ]

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaistoimittaja_tru... -
|* Populismimedia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230001-... -

Trump haluaa pitää vaalilupauksensa ja yksi tekijä siinä tiedonkulku
[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005097777.html - ]

Perinteellinen media ei ole saanut siipeensä pahemmin, oikeastaan koko luodun ja säännellyn sananvapauden aikana. Meillä saa sanoa miltei mitä tahansa, paitsi herkkyysalueita – joihin emme nyt puutu. Median sananvapaus on aina tähän mennessä kulkenut omaehtoiseen suodattamiseen useimmiten lukijapaneelilukujen ajamana.

Trump ajaa yhden putken informaatiokanavaa elintilaksi

Ehkä Donaldia on kohdeltu aiemmin kaltoin – juuri perinteellisen median taholta ja nyt potut lentää pottuina. Twitter on saanut megalomaanisen mainoskampanjan Trumpin kännykästä. Trump saattaa tietää, että kansa lukee vain kolme lausetta, eli juuri tuon twitteröinnin sanamaksimin.

Meilläkin lööppi huutaa ruokakauppojen kassojen edessä – kahdelta torvelta, aivan vierekkäin. Tasa-arvoa tämäkin. Edes lukulaseja ei tarvita, kun kansaa valistetaan – useimmiten 1-4 sanalla – tähän ei Twitterkään vielä yllä. Moni meistä ei jaksa leipätekstiä lukea, josta olisi käynyt ilmi, ettei lööppi oikeastaan tarkoittanutkaan mitään.

Hakeeko Trump elintilaa, ilmatilaa vai yksilön omaehtoista sananvapautta? ~ http://yle.fi/uutiset/tutkija_trumpin_poukkoilevil... -

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpmedia... -

.

Juha Hämäläinen

Mediassa käydään kiihkeää sotaa ihmissieluista. Siihen syyllistyy täällä länsivallat enemmän kuin muut. Syy on yksinkertainen; media on lännessä harvojen vallassa ja omistuksessa.

Sama ilmiö on rajan takana. Emme näe heikon kielitaitomme takia mitä Venäjällä kansalle syötetään.

Epäilyksiä, vihaa ja pelkoja istutetaan molemmin puolin ja tyhmät kansat uskovat kaiken. Näin on päästy ennenkin sotimaan. Mitään emme ole oppineet.

Ilkka Luoma

Eipä aivan aiheetta saanut aikanaan neljännen valtiomahdin leimaa, mutta mahti on siirtymässä lukijoille ja tilaajille - joita mainokset seuraavat kuin hai laivaa ...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Median kanssa on siis käymässä sama kuin markkinataloudessa kuluttajille ylipäätänsä. Syyllistetään siis kuluttajat väärin kuluttamisesta ja samalla annetaan yrityksille lisää keinoja salata toimintaansa. Täälläkim yksi elukoiden kasvattaja syytti eläinten kärsimisestä kuluttajia,koska maksavat niin vähän.

Kai sitä vastuuta sillä tekijällä ensikädessä on oltavam kuitenkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Perinnemedian suurin haaste lukijoiden suuntaan on sen tarve saada mainontaa siis mainostajia tuomaan rahaa median ylläpitoon ja omistajien voittoihin. Tämä edellyttää mediatalolle lukijoita, ilman heitä ei tule liiketoimintarahaa ... Lukijoiden haaliminen näkyy lööpityksissä, joista topicin ensimmäinen kuva on esimerkki.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, HELMIKUUTA 09, 2017
Uuden ajan Martti Luther – omien teesien naulaaja Trump

" ... Trump käy median kimppuun – media ei kerro terrorismista riittävästi!
[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005078074.html - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Trump on yllättäen yhdessä kohtaa väitteensä alkulähteenä oikeassa - siitä media ei juurikaan, jos lainkaan mainitse. Mikä se voisi olla? Se on alkulähde, media ei ole pureutunut syyn ja seurauksen lakiin; syntytekijöihin, mitkä esimerkiksi saivat aikaiseksi kuuluisan Afganistanin (2001 – jatkuu edelleen) ja Irakin sodat - 9/11 terrori-iskut Yhdysvalloissa. Tosin Trump ei liene oivaltanut näitä islamistisen terroritoiminnan alkulähteitä. Kaikkeen on aina, toistan - aina syynsä. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka on taas ihan oikeassa. Maailmalla käydään ankaraa sotaa - informaatiosotaa. Siinä ottaa lujasti yhteen Itä ja Länsi.

Minä olen itsenäisyyden, vapauden, demokratian ja EU:n puolella. Muut saavat puolustaa toista roistovaltiota Yhdysvaltoja.

Minä olen aina joutunut häviäjän puolelle. Jo kaksi kertaa olen joutunut lähtemään kotoani naapurivaltion hyökätessä. Nyt yritän torjua idän info-hyökkäyksiä, tähän asti huonolla menestyksellä.

Onnea Putinille sodankäyntiin ja opposition nujertamiseen!

Ilkka Luoma

[Informaatiosota] Hybridisota Kemppisen tavalla:

Hybridisota …
[Kemppinen/BLOG ~ http://kemppinen.blogspot.fi/2014/09/hybridisota.html - sota, joka ”liukuu” päälle ]

Olemme saaneet sanastoomme uuden sotimistavan tai –muodon, hybridisodan, johon sisältyy voimakas informaatiotaistelu vaikuttavuutena ja mielipidemuuttajana. Hybridi on myös kahden energian kulkuneuvo, kuten se on sotanakin – ’monirintamainen’.

Sotaenergiaa

Sotaenergiaa ammennetaan kansansuosiosta ja vihollisen epävarmuuden lietsonnasta, ja tässä informaatio on sanana/puheena ja kuvina säilääkin terävämpi, osuessaan. Vietnam amerikkalaisena massasotana 7] sai loppunsa television kautta – kansa kyllästyi, energia loppui 58.209 vainajan (153.303 haavoittunutta) jälkeen – kun ei löydetty edes järkevää syytä, miksi viidakoihin uhrattiin miesvoimaa; maapallon toisella puolella.

Ukraina on tämän päivän ”vietnam”,

siellä käydään idän ja lännen taistelua vallasta 8]. Reaganismi [ ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [15130] toisella puolella, jatkaakseen Neuvostoliiton hajottua – Venäjän hajottamisena ja toisaalta slaavilaisuuden eheänä pitämistä, vaikutepiirinä, jossa Ukrainan historiallinen perintö sitoo maata venäläisyyteen.

Läntinen osa Ukrainaa haluaa lännettyä Euroopan Unioniin

Kaikki on rekonstruoitu Kiovan Maidan aukiolle 9], jonka takaa voi löytyä CIA-raha tai laillisen keikautetun presidentti Viktor Janukovyts´in palkkaamat kätyrit, jotka ehkä pettivät isäntänsä. Odessan murhapoltto 10] jatkoi hybridointia – siviilipolttomurhina.

Ilmatilahallinnan taistelussa väärä kone sattui väärälle reitille 11] – tulos; 298 tapettua. Eikä edelleenkään varmaa tietoa, kuka tai ketkä ampuivat MH17 koneen alas. Varmaa on se, ettei kukaan sitä juuri tuohon koneeseen tahallaan tarkoittanut. Informaatiosota on käynyt Ukrainassa julmaa sotaansa – ja siviiliuhrit ovat unohdutetut 12].

Hybridisota jatkuu koko ajan –
[Mielikuvituksellinen juttu US:ssa ~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/77156-putin-kaatu... - kuvastaa suomalaisen median lännettynyttä asennetta ]

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllähän niitä Trumpin valheita on listattu.

''presidentiksi'' melko naurettava ja valehteleva tyyppi.

http://www.politifact.com/personalities/donald-tru...

Ilkka Luoma

Olisiko tuon valhelistauksen läpikäyntiin saatava todelliset faktantarkistajat töihin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei, ne löytyy kaikki Trumpin puheista, ja blogisti voi ihan itse niitä Trumpin puheita jopa youtubesta kuunnella.

En tiedä onko ne sitten faktaa, jos sanat tulevat Trumpin suusta videoissa, vai olisiko nämäkin lännen manipuloimia valepuheita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Monia puheita halutaan tulkita valheiksi, kun on Trumpista kysymys - epäilemättä todellisuus muuntuu Trumpin aivoissa valheidenkin lööpeiksi ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Niin, Trump on todellakin jäänyt monesta sekä valheesta että "epätarkkuudesta" kiinni. Toisaalta hän on myös joutunut muita enemmän tikunnokkaan ollessaan hieman ulkopuolinen USA:n n.s. "deep state:lle". Ehkä olisi syytä harjoittaa tasapuolista "faktantarkistusta" jotta suhteellisuudentaju säilyisi. Silloin ainakin paljastaisimme poliitikkojen ammattaitaitoisuuden. Onhan iso heidän, etenkin huippupositioissa olevien ammattitaitoa taiteilla toisaalta asioiden todellisen laidan paljastamisen ja toisaalta valehtelusta kiinnijäämisen välillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Se on juurikin näin - Trumphan ei ole pesunkestävä poliitikko, eikä hänellä ollut/ ole kokoneita normipolitiikan hoidon ammattilaisneuvonantajia ... Trump on diilintekijä ja haluaa täyttää "vain" vaalilupauksensa - "liikemiehenä". Ehkä Trumpilla on vielä niin sanottua esiintyvää näyttämisen uhoegoa?

...
Ennen pr.vaaleja Trump ei oikeasti kuulunut amerikkalaisten miljardööriluokkaan ja lisäksi pinnan alta kerrottuna - aikanaan kiinalais-honkongilaiset liikemiehet pelastivat Trumpin konkurssilta ...!

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #24

Tervo hieman ihmetyttää. Kuvitteleeko hän olevansa tämän päivän Nauticus? Linkissä Parviainen analysoi virallisten totuuspuhujien elekieltä huvittavasti.

https://youtu.be/n6JmGj0_aYc

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #22

Trump ei anna faktojen häiritä hyvää tarinaa. Miestä pitää arvioida tekojen perusteella.

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, HEINÄKUUTA 23, 2017
Putin & Trump – liennytyksen mestarit - ?

" ... Medialla ei käy edes mielessä, että nyt liennytetään!

Maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa, joilla on perinteellisesti ollut täysin omat päämäärät – tämä on tiedetty jo kylmän sodan ja Kuuban kriisin ajoilta. Niin Putin kuin Trump avustajiensa myötä tietävät, että heidän yhteiset ydinaseet tuhoavat koko ihmiskunnan – vain torakat, muurahaiset ja mikrobit jäisivät syvänmeren eliöiden ohella henkiin jatkamaan evoluutiota.

Nyt liennytetään!

Jo varhain käsikirjoitettu trumppismin |2 tavoite oli ja on suhteiden normalisointi maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan, Venäjän kanssa. Tästä normalisoitumisesta hyötyvät liike-elämä kaikkinensa ja vielä molemmissa maissa.

Venäjä on toistaiseksi raaka-ainetoimittaja, mutta Trumpille harmiksi Kiina on astunut Venäjän rahoittajaksi, modernisoijaksi ja sparraajaksi – nyt myös enenevästi sotilaallisella yhteistyön puolella, jopa Itämerelle saakka |3.

|3 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiin... - ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/07/putin-trum... -

.

Ilkka Luoma

Lainaan tähän Facebook seinältäni erään kaverin kommentin - sanasta sanaan näin:

"Suomalaiset elivät ennen pienissä kylissä ja kaupungeissa, joissa kaikki tunsivat jokaisen ja kuulivat juorukelloilta hänen elintapansa. Karaistuneemmatkaan juoruajat eivät tohtineet aivan mahdottomia valehdella, kun kaikki oli kaikkien tiedossa ja tarkistettavissa" -lainaus päättyy

:)

Herää juurikysymys minne saakka meidän uteliaisuuden pitää ylettyä?!

Ilkka Luoma

Median muunnellun totuuden nimissä esimerkin saa topicin ensimmäisestä kuvasta, ja jos malttaa lukea alla olevan jutun - ei jää paljon epäselvää asian suhteen ;)

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

" ... Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”.

CNA:n ja Wilson Centerin tutkija Kofman arvioi Bildin uutisen väitteitä Venäjän asevoimiin keskittyvässä Russian Military Analysis -blogissaan. Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan myös Viron yleisradion sivuilla. Kirjoituksessaan Kofman käy läpi, miksi monet saksalaisuutisen väitteistä ovat täysin epäuskottavia sekä antaa myös lyhyen selvityksen siitä, kuinka Venäjän suurharjoitus oikeasti eteni. ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuosta Charlie Hebdo -tapauksesta tulee väistämättä mieleeni vähemmälle huomiolle jäänyt yksityiskohta. Kun heidän sananvapauttaan ylistettiin, unohdettiin, että vain hieman ennen tapausta he erottivat kaverin joka olisi halunnut piirtää pilakuvia juutalaisista. Sielläkin sananvapaus taisi olla "suhteellista"?

Ilkka Luoma

Enpä ole tuosta kuullut - merkittävä tieto. Nyt etsimään dokumentteja, tosin uskoisin, että "totuusmedia" on ansiokkaasti ne jo eliminoinut!

Nikolai Holopainen

Putin arvioi jossain haastattelussa, että terrori-iskuista 95% on 3-kirjaimisten organisaatioiden aikaansaannosta. Viimeaikoina tunnusmerkkeinä on jälkeen jätetty passi, josta tekijät on voitu tunnistaa. Ja tietysti tekijöiltä henki pois, ettei heitä voi kuulustella. Kuinka nopeasti poliitikot riensivät Pariisiin pitämään toisiaan kändestä!
Viimeinen epäilyttävä sankariteko on mamu, joka kiipesi pelastamaan lapsen Ranskassa. Atleettinen kaveri ja kamera sopivasti paikalla. Hän pääsi saman tien Macronin puheille ja hänelle järjestettiin työpaikka palolaitokselta. Pikainen sopeutuminen!

https://www.globalresearch.ca/paris-attacks-anothe...

https://www.youtube.com/watch?v=S2fGxefFBh4

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

"Ymmärtämättömänä" haluaisi udella: CIA, FSB, Mi6 ... vai? ;)

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #29

Olisiko kaikki yhteensä!? Amatööreille jää viisi prosenttia ;)

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, JOULUKUUTA 10, 2016
Valheiden, perinteiden ja vastamedioiden maailma

(Sananvapauden |1 tyhjyydestä puhujat loiskivat umpirehellisyyden aalloilla, ainakin omasta mielestään, ja omasta kannastaan puolustettuna. Sanavapaus on kaksiteräinen miekka, jossa taitava sanankäyttö manipuloi salakavalasti ollen epärehellisempää vaikuttamista kuin suora propaganda (tässä HS versio), jossa lukija/ kuulija saa päättää hyväksyntänsä itse!)

Otamme esimerkin perinteellisen valtamedian tekstistä – Helsingin Sanomista, toimittaja Suvi Turtiaisen näppäimiltä:

[Allekirjoittaneen kommentti Turtiaisen juttuun]... Tämä näkökulmateksti on niin kutsuttu ”West Trolling” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998400.html -, eli läntisen median propagandasodan mielikuvitusluulovastine oletetulle todellisuudelle, liioiteltuna. Lännettynyt media loi itselleen alustan, joka vaatii nyt vastinetta |2, koska todellisuus on usein aivan toinen – lukijat voivat miettiä esimerkiksi mitä merkitsee oikeudenmukaiselle uutisoinnille tapahtumien ja tilanteiden osittainen pois jättäminen. Tai joidenkin tiettyjen tapahtumien kokonaan unohtaminen – esimerkiksi Syyrian Aleppo | Irakin Mosulin uutisointi |3.

Toimittaja Turtiaisen tekstistä totuus on kuitenkin se, ettei Venäjä enää hyväksy USA – yksinhegemoniaa |4, varsinkin Yhdysvaltain aloittamia sotia kaukana omilta rajoiltaan |5. Voimme kysyä mitä tapahtuu, jos Kiinakin sanoo, ettei amerikkalaisten maailmanpoliisirooli enää toimi, koska USA edustaa maapallopopulaatiosta vain noin vajaata viittä prosenttia.
Yrittääkö lännenmies vajaalla 18 prosentin väestöpopulaatiollaan ottaa ylivallan omalla markkinataloudellaan, koettaen saada hiljalleen hajottamispolitiikalla Venäjän maailman suurimmat raaka-aine- ja energialähteet hallintaansa. Onko alkamassa idän ja lännen valtahegemonioiden kaksikamppailu?

Vasta- ja kansanmediat

Amerikkalainen yliopisto-opiskelija Mark Zuckerberg oivalsi jotain massiivista – verkottamisen saralta. Mark haluaa yhdistää ”koko maailman”, tosin Kiinassa Facebook on rajoitettu, ellei sitten kokonaan kielletty. Kiinalaiset haluavat omankaltaisen Naamakirjan. Kuitenkin Facebookilla on jo yli miljardi enemmän tai vähemmän käyttäjää – suorin tiedontuotoin – valheena, puolitotuutena ja lyhentämättömänä sekä välikädettömänä täystietona.

Nyt Yhdysvalloissa pohditaan valheen ominaisuutta kansalaisten lukuinnon kannustajana – loiko trumppismi tällä tavoin tien kohti valtaa. Onko asian todellisuus niinkään tärkeää, kun sitä harvemmin kukaan aikuisten oikeasti tietää – onko parempi sitten kuunnella tunnetta, tahtoa ja mielikuvaa, joka miellyttää – oli se tarkasteluhetkellä totta (puoliksi) tai ei. Mikä on totuuden määritelmä?

Otamme esimerkin:
[~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998737.html - ]

Facebook on tiedonkulun kehityshautomo,

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/valheiden-... - [173864]

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Parhaimmat onnitteluni putinisteille ja itselleen Putinille!

Putinistien tärkein tavoite on saadä lännen yhteiskunnat riitelemään keskenään. Meillä se on onnistunut täydellisesti, on väyrystä ja hjallista, puhumattakaan luomaa ja myyryläistä. Meidän hallintomme on jo lamautettu, mitään päätöksiä ei saada aikaiseksi, toteutuksesta puhumattakaan. Saksakin on kaaoksen partaalla.

Toista se on voittajan leirissä. Putin saa täydellisen kannatuksen mihin tahansa päättääkin hyökätä. Kansa on hänen takanaan. Ja nyt tämä roima eläkeiän nosto. Se on kova päätös.

Mutta Venäjän kansa ymmärtää mistä on kysymys eikä purnaa. Pitää mobilisoida viimeisetkin voimavarat lopulliseen koitokseen: Kun kymmenet miljoonat miehet kutsutaan aseisiin, tarvitaan kymmeniä miljoonia työvelvollisia naisia täyttämään heidän siviilityönsä.

Venäjä voittaa myös jalkapallossa!

Ilkka Luoma

Eipä Leo innostuta liiaksi ;) ... Venäjä on jo nyt pärjännyt riittävästi jaltsissa - MM2018 :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Vaikka Putin ilmoitti jo kisojen alussa, ettei usko Venäjän joukkueen menestykseen. Miten on mahdollista, että Isä Aurinkoinen ver. 2.0 voi erehtyä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Venäjä ei ole niinkään jalkapallomaa - venäläiset ovat sen sijaan jääkiekon suurvalta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #54

Suomella kuitenkin on MM-kisoista enemmän mitaleita kuin Venäjän Federaatiolla vuodesta 1991 lähtien.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Miksi katkaiset venäläisten vuosijakson tuohon 1991?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #67

Eikö Venäjän federaatio perustettu juuri kyseisenä vuonna 1991?

"Venäjän federaatio syntyi Neuvostoliiton hajottua 25. joulukuuta 1991"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_fe...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Entä itse venäläiset miten he muuttuivat - ymmärtääkseni venäläiset ovat satoja vuosia vanha kansallisuus ...

" ... Nykyiset venäläiset (isovenäläiset) ovat muodostuneet suuresta joukosta muinaisia slaavilaisia, balttilaisia ja suomalais-ugrilaisia heimoja,sekä viikinkejä ja niihin sulautuneita muita väestöaineksia. Novgorodin ja Kiovan hallinnon hajottua 1100-luvulla väestöaineksesta erottuivat vuosisatojen kuluessa nykyiset venäläiset (isovenäläiset), valkovenäläiset ja ukrainalaiset (vähävenäläiset).

Myöhemmin, laajassa mitassa 1800-luvulta lähtien, venäläiset ovat levittäytyneet Euroopan puoleisen Venäjän ulkopuolelle Keski-Aasiaan sekä Siperiaan, jossa he ovat nykyisin enemmistökansallisuutena. Venäläinen väestö on sulattanut itseensä suuren määrän erilaisia alkuperäiskansallisuuksia. Tämä prosessi jatkuu edelleen, ja sen seurauksena venäläinen kansa on geneettisesti kirjava, mutta kulttuurisesti ja kielellisesti yhtenäinen kokonaisuus ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Venäjän federaatio syntyi 1918 perustuslailla kun Neuvosto-Venäjälle annettiin nimeksi "Российская Социалистическая Федеративная Советская Республика". Se oli myös olemassa yhtenä SNT:na koko NL:n ajan. Kun NL hajotettiin, se hajotettiin nimen omaan SNT:oihin joista yhdestä eli VFSNT:sta tuli VF.

Risto Koivula

" A. Vihapuhe on aina – kaikissa tapauksissa [* - tuomittavaa, myös perinnemedian osalta!

[ ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005739531.html - ]

” … Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) mukaan sananvapaus ei koske pelkästään harmittomia tai yhdentekeviä tietoja ja mielipiteitä. Se koskee myös sellaisia, jotka valtio tai osa kansasta kokee järkyttäviksi tai häiritseviksi. Sananvapautta voidaan kuitenkin rajoittaa, sillä sen käyttöön liittyy velvollisuuksia ja vastuuta.

Tietyissä tilanteissa EIT on katsonut sananvapauden väärinkäytön niin räikeäksi, ettei sanan- vapausartiklaan ole voinut lainkaan vedota … ” -ote Helsingin Sanomista, toimittajana Susanna Reinboth.

Allekirjoittaneen kommentti: Media- ja lukijamaailma pysähtyi suru-uutiseen, kun ranskalaisen pilailulehden toimitukseen oli tehty murhaava hyökkäys. Joidenkin mielestä pilailulehden kuvitus oli ylittänyt uskonnollisen siedettävyyden rajat.

Sananvapaus on kaksiteräinen miekka sivalluksissaan, sillä käsitteellinen maailmankatsomus ei ole kaikilla lähellekään sama. Hienotunteisuus ja toisen ajatusmaailman kunnioitus kuuluvat sivistyneen toimijan ja toimittajan keinovalikoimaan. Huumoria on hyvää ja pahaa.

Uskonnollisen irvimisen hyväksyttävyysrajat ovat usein veteen piirrettyjä. Oikeustapahtumat kertovat päätöksissään, että sananvapaudellakin on lakiin perustuvat rajansa. Kuvallinen ilmaisu on osa sananvapauden maailmaa.

[* Lännenmiehen huumori ei ole huumoria suurimmassa osassa maapalloa. Huumori kuin ’vitsi -vitsi’ ovat erilaisia, eri kulttuureissa. Idän huumori ei ole välttämättä huumoria meille, varsinkin kun talouden näkökulmasta olemme jäämässä jopa alakynteen …

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/lyoko-sana...

[BLOG/ Ilkka Luoma 17.01.2017] [US-linkki] --- "

RJK: " EN ja sen lakkautusputkessa oleva "ihmisoikeiutuomioistuin" EIT ovat maailmanhisto- rian pöyristyttävimpiä ja valheellisimpia ETNISIÄ VIHAPUHUJIA, joiden houruamisen rinnalla GÖBBELSIN PROPAGANDA OLI VERBAALISELLA TASOLLA AIVAN PYHÄKOULUKA- MAA. Goebbels KIELSI sen tyyppisen propagandan väärään suuntaan asenteita ja sotavalmisteluja vievänä (Piknik-retki Uralille")!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/helvet...

Toki toinen näistä valmisteli näköpiirissä olevia toimia, jotka olivat satakertaisesti pahempia kuin puheet ja toinen on paskanjuhuuta ja skitsolallatusta. Ovela Goebbels epäili vieläpä neuk- kujen tehneen itse esimerkiksi nälänhätäjuttuja juuri mainitussa tarkoituksessa ja hän kielsi levittämästä Saksassa sellaisia omin päin. Suomalaiset fasistit ihmettelivät monttu auki, että "Mitä w...!!! Saksassa ei saa arvostella NL:a!!!"...

Noinhan se asia ei sitten ollut, mutta NL oli toisaalta silmiinpistävän välinpitämätön esimerkiksi Suomen propagandasta (vaikka Molotov kerran "valittikin" siitä HITLERILLE, mikä sekin oli huijausta...)

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2567...

" YLE Teema 20.45: Tintti 10.1.1929 lanseerasi "Ukrainan järjestetyn nälänhädän"

.. "

Ilkka Luoma

Suurvallat ajattelevat "itsensä mielestä itseoikeutetusti" omista eduistaan ja kokevat suuren mittakaavan euforiaa.

Ilkka Luoma

Topicciin:

Pelkkä siteerausoikeus ei riitä, se vain vääristää uutisvirran. Siteerausoikeus olisi pakko pitää sisällään linkin koko siteerattuun juttuun. Tämä taas olisi tekijänoikeuksien alaista maksullista toimintaa. Silti siteerausoikeus ja linkinalaisjutun todellisuuden tarkistus jäisi lukijalle, ellei joku keksi faktantarkistusalgoritmia.

...
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005743127.html -

"Euroopan parlamentti päättää kannastaan lehtijulkaisujen suojaan – Medialiiton mukaan ratkaisu helpottaisi ”demokratialle välttämättömän journalismin” asemaa" -HS otsikko

Toimituksen poiminnat