Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Reviirien merkitys ihmiskunnan ja EU:n kehitykselle

  • Kuvitteellinen ja tehtäväkeskeinen reviiriajattelu jakaa laumoja, leireja, sukuja ja perheitä ... ¤
    Kuvitteellinen ja tehtäväkeskeinen reviiriajattelu jakaa laumoja, leireja, sukuja ja perheitä ... ¤
  • Meillä ihmisillä - kaikilla - on myös omat henkilökohtaiset reviirinsä!
    Meillä ihmisillä - kaikilla - on myös omat henkilökohtaiset reviirinsä!
  • Suomessa susilla on reviirinsä, heitä on noin 300-500, kun taas meitä ihmisiä 5 500 000, joidenkin mielestä susia on liikaa! ¤¤¤
    Suomessa susilla on reviirinsä, heitä on noin 300-500, kun taas meitä ihmisiä 5 500 000, joidenkin mielestä susia on liikaa! ¤¤¤

Saksa on EU:n kiistaton talousveturi ja sotilaskyvyltään kääpiö verrattuna ydinasevaltioihin Ranskaan ja Englantiin. Saksa rypee vieläkin osin historiansa vankina. Saksalaiset eivät ole itselleen avoimesti muiden nähden rehellisiä, he pidättäytyvät omasta todellisuudestaan [1, jossa pinnan alla kiehuu tarve olla sitä mitä he merkittävyydessään ovat – [tässä en puutu sen enempää mystifioituun kansallissosialismiin *]

 

Saksa kipristelee maahantulohallitsemattomuudessa – joiden kansallistuntoisesti (perinnemedia kutsuu heitä nationalistipopulisteiksi) ajattelevien osalta.

Nykyinen iltaansa asteleva liittokansleri Angela Merkel entisenä itä-saksalaisena kamppailee omatuntonsa kanssa. Saksa haluaa rajat kiinni sellaiselta, mitä he eivät riittävästi hallitse – tätä ovat muun muassa pakolaisaallot, joilla on hyötynsä – halpana työvoimana ja haittansa? [2.

[2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742482.html – HS/ toimittaja Anna-Liina Kauhanen.

 

Suurin haitta reviiripuolustukselle on hallitsematon vieraan aineksen tulo sisään –

[ … tosin evoluutio hoitaa tämänkin, eikä sillä tiettävästi ole tunteita … ]

Saksa ei ollut käytännössä merkittävä kolonialisti [3. Saksalla oli muutama siirtomaa [4 – Lounais-Afrikka ja esimerkiksi Uusi-Guinea. Muun (tänään EU-)Euroopan jättisiirtomaaisännät olivat Englanti, Espanja, Ranska, Hollanti, Portugali, Belgia ja hännän huippuna Italia.

Saksa saattaa pinnan alta kokea, että nämä kolonialistit ovat velvollisia ja vastuullisia hoitamaan pakolaisaallot **, jotka paljolti tulevat näiden isäntämaiden aiemmista alusmaista – kolonioista.

[** ” … Maailman pakolaisista kuitenkin vain pieni osa on päätynyt Eurooppaan. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan pakolaisena on peräti 68,5 miljoonaa ihmistä. Heistä noin 25 miljoonaa on paennut johonkin toiseen maahan. Pakolaisista 85 prosenttia on kehitysmaissa … ” -HSallekirjoittaneen kommentti: Onko EU:lla velvollisuus ottaa pakolaisia, varsinkin sellaisista (kehitys)maista, jotka olivat monien EU-jäsenmaiden alusmaita kolonialismin aikana. Näitä siirtomaaisäntiä olivat Englanti, Espanja, Ranska, Hollanti, Belgia, Portugali ja jossain määrin myös Italia. Olisiko näillä mainituilla valtioilla erityinen velvollisuus ottaa pakolaisia siinä suhteessa miten hyötyivät alusmaistaan siirtomaakaudella – ehkä osin edelleenkin?

 

Siirtomaa-aika on tutkimisen arvoinen - myös levinneen terrorismin osalta

Maailma käy kahta ”sotaa” - uskontojen sotaa [5 ja toimeentulon sotaa. Kolmas sota on jäänyt vähemmälle huomiolle ja se on kulttuurien sota, joka on saanut alkunsa jo satojen vuosien takaa, kun eurooppalaisten siirtomaaisäntien kulttuurit työntyivät neitseellisiin Afrikan, Aasian ja Amerikoiden kulttuureihin ja elintapoihin. 

Eurooppalaiset kolonialistit kävivät osin ryöstämässä alusmaitaan [6 – kasvattaakseen omaa elintasoaan ja tyydyttääkseen alkanutta kapitalismin ahneutta – suurenevine tulo- ja ostovoimaeroineen.

 

Saksa on lopulta valtio itselleen, joka hyödyntää tehokkaasti yhteisvaluutta euroa

Omaan itsekkyyteen kuuluu herännyt tarve padota vieraan aineksen tuloa hallitsemattomasti omaan perinnekulttuuriin, vaikka vieraat ovat osa Saksan talouskoneen kasvuihmettä – tuhkasta nousseena (jo toisen kerran), II-Maailmansodan kansallissosialismin tuhon jäljiltä.

 

Reviirit

Helsingin Sanomat julkisti kirjoituksen Saksan nykytilasta, jossa pakolaisaaltoja halutaan padota suljetuille leireille … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742482.html – HS/ toimittaja Anna-Liina Kauhanen.

Ote HS:sta: ” … Saksan hallitusta ravistelleeseen CDU:n ja CSU:n erokriisiin tarvittiin ratkaisuksi silmänkääntötemppujen sarja, jonka yksi lopputulos on se, että Saksa aikoo perustaa Itävallan-vastaisen rajansa tuntumaan suljettuja keskuksia turvapaikanhakijoille … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan HS-juttuun: Leijonilla on perhekohtaiset reviirit. Uroksen tehtävä on merkitä reviirin ulkorajat ja puolustaa siittämiään pentuja sekä aika-ajoin astua lauman naaraat. Tulee kuitenkin aika ja ulkoa – reviirin ulkopuolelta - tullut uros vahvemmuuttaan voittaa vanhan uroksen, eikä aina naaraat tule puolustamaan seniiliksi tullutta valtiastaan. Vieras uros saattaa tappaa vanhan uroksen pennut, saadakseen lauman naaraat nopeammin kiimaan.

HUOM! Älkööt kukaan nyt tee liian suoraviivaisia rinnastuksia. Evoluutio loi muutamien kymmenien miljoonien vuosien aikana tällaisen systeemin monille lajeille. Meillä ihmisillä on omamme, josta nyt väkevästi riitelemme.

 

Reviiripuolustus on evoluution tuotekehityksen tulos [7

Sanotaan – siis tutkijat sanovat, että evoluutio toimii sattuman ja lajinvalinnan myötä. Näin sanotaan. Emme kuitenkaan tiedä miten, milloin ja ”minkä toimesta” [8 tuo vuosituhatmiljoonainen kehitys tapahtui/ tapahtuu.

On otettava huomioon, ettei itse biosfäärin [9 elämälle ole jotain tarkkaa elämän syttymishetkeä, vaan kehitys on ollut kellotaajuudeltaan [10 vaihtelevaa hidasmuuntumoa – aina täydellisen harmonian alkuräjähdyksen jälkeen, jolloin ”olematon löysi mitättömän” [E - syntyi vetovoima ja tuosta hetkestä alkoi maailmojen tanssiaskelet kohti tämän päivän huomista kaaosta.

Missä nyt mennään, kun kansalliset ihmismassat ovat lähteneet liikkeelle ja kokevat EU-Euroopan helpommaksi tavaksi kokea elämää ja lisääntymistä? Valkoinen eurooppalainen lisääntyy aivan liian vähän – kuolettavan vähän! [11.

 

Viitteet:

[1 Ote HS-jutusta: ” … Eniten pakolaisia on Turkissa, 3,5 miljoonaa. Seuraavaksi eniten heitä on Pakistanissa ja Ugandassa, molemmissa 1,4 miljoonaa. Sekä Libanonissa että Iranissa heitä on noin miljoona. Eniten pakolaisia on lähtenyt Syyriasta, 6,3 miljoonaa, Afganistanista 2,6 miljoonaa ja Etelä-Sudanista 2,4 miljoonaa … ”

[2 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005741322.html – HS/Pääkirjoitus 030718

[3 ~ Länsimaisen sivistyksen lyhyt oppimäärä ~ https://areena.yle.fi/1-4063576 -

[4 ~ https://historianet.fi/yhteiskunta/siirtomaat/miksi-saksa-valtasi-siirtomaita-vasta-1800-luvun-lopulla -

[4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_siirtomaat -

[5 Uskontojen sota – 165 lukijakommenttia … ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=316198 -

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/08/13/maksammeko-velkamme-kehitysmaille -

[9

[10

[11 ~ https://www.stat.fi/org/tilastokeskus/vaestonkehitys.html -

[11 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/215117-suomen-vaestonkasvu-romahti-maahanmuuton-varaan-pasi-kuoppamaki-talouskasvun-kannalta -

[E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/kaiken-kysymys-ja-siihen-vastaus.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174038

 

DOC saksan_reviirit_04072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04072018

 

737_6786 – 08:32|10:16|11:20

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 07, 2015
Miksi Saksa ottaa pakolaisia?

(EU- Eurooppaa kohtaa juuri nyt liki hallitsematon kansainvaelluksen vyöry – paljolti historiallisin syin [E0], aikaansaatujen sotien ja helpomman elämän haennan vuoksi)

[ … saksalainen heiluttaa kylttiä: Tervetuloa Saksaan! - toki saksaksi, mutta idea on selvä – nyt osa saksalaisista nostaa identiteettiään – II Maailmansodan veristen muistojen peittämiseksi. Samaisessa Saksassa myös toinen saksalainen polttaa pakolaiskeskuksen ja vaatii rajoja kiinni – nationalismi ja reviiripuolustus 1] ovat syttyneet – vajaa kolmen miljoonan turkkilaisen jälkeen 2] … ]

Saksa on tänään EU’ n voimakeskittymä. Kun Saksa ei saanut hallintaa asein – ottaa se sen nyt taloudella ja rahan voimalla [E1]. Saksa on voimansa tunnossa; vienti vetää – teknologia on huippua, aitosaksalainen on edelleen kurinalainen ja käskyille altis.

Saksalla on myös eniten europarlamenttipaikkoja – ja lisää tulee,

… koska Saksa saa uusia kansalaisia pakolaisista, jotka se valikoi huolella voimistamaan ja toimeliaistamaan 3] omaa kansantaloutta. Saksa ottaa yhä enemmän demokraattista päätösvaltaa Euroopan Unionissa ja euromaiden liitossa.

Saksalla on syynsä

Saksa Euroopan veturina 4] ja EU’ n maksumiehenä 5] haluaa asetella ’pelikortteja kentälle’ yhä enemmän tahtonsa mukaisesti, tosin kuuntelemalla, mutta haluten päättää. Saksa ei muun muassa halua USA-johteista Natoa vaikuttamassa kokonaisen maanosan turvallisuuspolitiikkaan. Saksa haluaa nähdä Euroopan Uralille saakka ulottuvana vyöhykkeenä 6] – talousalueena.

Venäjä on osa Eurooppaa

Saksa tietää tämän erittäin hyvin. Saksan kolmas valtakunta 7] (1933 - 1945) kävi maailman historian verisimmän ja kuluttavimman sodan Josif Stalinin Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941 – 1945 8]. Molemmat valtiot tietävät oikeasti mitä on totaalinen sota. Tämän vuoksi on loogista ajatella nämä kaksi valtiota Euroopan rauhan takuumiehiksi 9].

Kauppa on Saksan voima

Vielä muutamia vuosia sitten Saksa oli maailman suurin viejä, kunnes Kiina ajoi sen ohitse pari - kolme vuotta sitten 0]. Saksa tietää Kiinan voiman, Saksa tietää myös sen mihin nykyisen Venäjän pakkotoimet kaupallisesti johtavat.

Venäjä suuntautuu yhä enemmän Kiinaan, tarjoten maailman suurimpia raaka-ainevaroja Kiinalle. Saksa on erittäin kiinnostunut Venäjän markkinoista ja sen mineraali- ja energiavaroista. Saksa tarvitsee toimeliaisuutta.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/09/miksi-saks... -

.

Ilkka Luoma

Tähän on "ikäänkuin pakko" lisätä teksti reviiripuolustuksesta puolustaen sitä väärästä sekottumisesta rasismiin ---

[2012]

"Talouden ja yleisen ahdingon kasvaessa – herää vastustus kaikkea outoa ja vierasta kohtaan. Tutuilta haetaan turvaa ja hyväksyntää. Ulkomaalaisia vieroksutaan ja epäoikeudenmukaisuutta vihataan – kuten ei siedetä myöskään selitteitä, että olemme velkaa kehitysmaille, joista ”vieraamme” usein meille pakolaisina muuttavat.

Moni laukoo tekstiä rasismista, usein ymmärtämättä täysin mitä se syvimmiltään tarkoittaa. Suomalainen keskiarvoihminen ei ole rasisti, eikä kovin moni muukaan. Hyväksymme erilaisuutta, mutta emme etuoikeuksia ansiotta. Rasismi on tyly sana ja sen merkitykseen kannattaa tutustua huolella, ennenkuin syyttää toistaan rasistiksi.

Rasismin sijasta meillä on paljon reviiripuolustusta. Reviiripuolustus on evoluution vuosimiljoonatuote, joka on taannut sen, että esimerkiksi me ihmiset olemme olemassa. Perusreviiri on maapallo – nk. yleisreviiri; on sanottu että biosfääri on vain yksi eliö, jossa ihminen muodostaa vain osasen, kuten haima ihmisessä. Niin tai näin – nyt on syytä perehtyä reviiripuolustuksen ominaisuuksiin ja tapoihin – onhan se ylläpitänyt suvunjatkantavoittoa kuhunkin meihin! ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritai... -

.

Ilkka Luoma

Suosittelen lämpimästi evergreen-kirjaan maailmalla tapahtuneista epäoikeudenmukaisuuksista --- liittyen hyvin läheisesti topicciin:

"Tulevaisuus käsissämme" -Erik Dammann, Otava 1981. Norjalainen alkuteos 1972 ja 1977. ISBN 951-1-06126-7

~ http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1139888 -

Ilkka Luoma

Aihealueen kovaa todellisuutta - reviiripuolustusta kierrellään, kaarrellaan ja vältellään esille nostoina kaikin keinoin. Jossain on todettu kauniin ideaalisesti, että jokaisella maailman ihmisellä on se oma isänmaa, jossa pitäisi tulla toimeen juuri sillä omalla äidinkielellä!

Haemme samankaltaisuudesta turvaa, vaikka geenimme kaipaavat aika-ajoin vierasta täydennystä. Maapallo on yhteinen ja leijonat pitäytyvät tiukasti omiin reviireihinsä. Joskus ruoho näyttää vihreämmältä aidan toisella puolella.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005747074.html -

.

Toimituksen poiminnat