Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumppismi – mitä yllättävää maailma saakaan?

  • Huumorilla - ei vakavana pilailuna. Aikanaan Stalin vei ja Roosevelt ...
    Huumorilla - ei vakavana pilailuna. Aikanaan Stalin vei ja Roosevelt ...
  • Diilimies jyrisee, uhkailee, peruu ja jälleen yllättää - nyt Helsingissä, ja positiivisesti, sillä Putin osaa asiansa!
    Diilimies jyrisee, uhkailee, peruu ja jälleen yllättää - nyt Helsingissä, ja positiivisesti, sillä Putin osaa asiansa!
  • Kuva 3. Kiina on jo maailman suurin talous ja jättimäisin tuotantokone ¤¤¤
    Kuva 3. Kiina on jo maailman suurin talous ja jättimäisin tuotantokone ¤¤¤

Suomi pöydänkattajana saa maailman johtavimmat ydinasesuurvallat päämiehinään Helsinkiin – presidenttiensä Donald Trumpin ja Vladimir Putinin myötä. Herrat tapaavat ensimmäisen kerran virallisesti – kahden kesken, ja käyvät molemmat vähintäänkin kohteliaisuuskäynnillä presidenttimme Sauli Niinistön luona –

… ehkä jopa evästäytymässä. Tämän evästäytymisen arvoa meillä ei osata vielä riittävästi arvostaa. Toisaalta Niinistön arvovalta nousee ja hänen kruunaamaton ”kekkosmainen” ulkopolitiikan hoito de facto suvereenisti jykevöityy.

Putin on asiantuntijoiden näkökulmasta helpommin ennakoitavissa ja hänellä on tavoite, joka on selkeä, ymmärrettävä ja yhteistoimintahaluinen – silti kansallisuutta ja venäläisyyttä suojelevaa, jopa yli rajojen – kuten ydinasesuurvalloilla on kaikkinensa tapana [1.

 

Trump sen sijaan on kiintoisa epäperinteellispoliitikko, olematta ennakoitavissa. Liikemiesdiilimäisesti yllättävä, suoraviivaisen nopea ja herkästi suuttuva [E -sitäkin Trump on, jos provisiot jäävät saamatta. Diili on Trumpille aamun heräämissana – sellainen olisi oltava jatkuvasti nähtävillä ja siispä hän pukee ulkopolitiikkaansa liikemiesmäisiä periaatteita – olematta liikemies, jonka sana on täysin luotettava.

Erään asian Trump on omaksunut hyvin – ja se on lupaus, tässä vaalilupaus ja niiden reippaan kokoinen lupauskori, jota koetetaan nyt toteuttaa – kaikin keinoin. Eräs lupaus oli tehdä Amerikasta jälleen suuri, vaikka suuri tuo on nytkin – ainakin ympäristökäyttäjänä, kuluttajana ja sotijana – kaikkialla ympäriinsä, mutta kaukana omilta rajoiltaan … siksi olikin ”osin yllättävää”, että Trump olisi ollut suunnittelemassa taisteluhyökkäystä – Venezuelaan [2.

[2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005744102.html -

Ote: ”Trump ehdotti toistuvasti hyökkäämistä Venezuelaan ja yllätti neuvonantajansa, kertoo uusi raportti - Trumpin hallinnon virkamiesten kerrotaan vuorotelleen siinä, kenen vuoro milloinkin on yrittää saada presidentti luopumaan ideasta … ” -HS-toimittaja Emilia Tykki – 05072018.

Allekirjoittaneen kommentti: Venezuela on merkittävä öljyvarantojen omistaja. Vasemmistolais-sosialistisen aatesuunnan surullinen koekenttä. Erityisesti edesmenneen voimamies Hugo Chavezin aikana piikki USA:n ahterissa. Ei ihme, että US/Trump suunnitteli Irakin, Libyan ja Syyrian kaltaisia hyökkäyssotatoimia. Kaikki kolme mainittua muslimimaata ajautuivat kaaokseen ja sekasortoon. Venezuela oli liian lähellä US-kotipesää ja USAF rynnäkkökoneet risteilyohjuksineen jäivät toistaiseksi kotikentilleen. Kuitenkin Venezuela on trumppisteille potentiaalinen iskukohde, kuten ovat myös Iran ja Pohjois-Korea.

 

Mitä seuraavaksi, kun Trump & Putin tapaavat kahden kesken?

EU-Eurooppa pelkää, että US/Trump myy heidät Putinille – ja lopettaa aseellisen läsnä- ja uhkaolonsa EU-Euroopassa, … joka muuten ei ole koko Eurooppa, jota perinnemedia koettaa kaikin keinoin rummuttaa häivyttäen todellisuutta, jossa Eurooppa jatkuu aina Venäjän Uralille asti. Tuosta kokonaiseurooppalaisuuden filosofiasta kumpuaa myös niin sanottu koko Euroopan turvallisuuspolitiikka [3.

Trump vaatii natokumppaneitaan täyttämään luvatut/sovitut kaksi (2) prosenttia [4 kunkin natomaan bruttokansantuotteesta aseisiin, taistelukykyyn ja siinä sivussa asekauppoihin amerikkalaisten kanssa, joka on samalla maailman suurin asekauppias [5 – ollut sitä vuosikausia. Yhdysvalloille asekauppa on suurliiketoimintaa [6 ja sitä johtavat sotahaukat, jotka pitävät kiinni reviireistään ”tykein ja hävittäjin”.

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742877.html -

Ote: ”The New York Times: Trump lähetti Nato-liittolaisille teräväsanaisia kirjeitä – vaati nostamaan puolustusmenoja - Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kerrotaan lähettäneen kesäkuussa kirjeitä ainakin Saksan, Belgian, Norjan ja Kanadan johtajille … ” -HS-toimittaja Linda Laine - 03072018

Allekirjoittaneen kommentti: Itseasiassa eurooppalaisen puolustuksen ei tarvitse käyttää enempää verovaroja amerikkalaisten aseiden ostamiseen. Trump pyrkii kahden prosentin vaateellaan edesauttamaan amerikkalaisten asetehtailijoiden kaupankäyntiä. US on maailman suurin asekauppias. Eurooppalainen turvallisuusajattelu ei tarvitse lisää aseita, vaan vähemmän vastakkainasettelua Venäjän kanssa, joka on EU'lle mahtava taloudellinen mahdollisuus. Venäjä on maailman suurin valtiollinen raaka-aineaitta. Markkinatalous tarvitsee raaka-aineita ja asiakkaita. Kiina on jo tämän oivaltanut!

 

Helsinki on kohta mediaväen tähtäimessä – kummasta johtajasta saadaan mehevämpiä lööppejä!

Trump tekee nyt sen, mitä on päävaalilupauksena antanut. Trump tietää Venäjän olevan maailman suurin raaka-aineaitta, niin materiaalien kuin kohta ravintomahdollisuuksienkin [7 osalta. Amerikkalainen tuotantokoneisto tarvitsee noita Venäjän maaperärikkauksia.

Venäjää ei lisäksi saa laskea kiinalaisten ”taskuun” - ”pelkästään” maailman suurimman tuotantokoneiston raaka-ainetoimittajaksi, sitä US ei kestäisi, sillä nyt elämme jo kiinalaisten vuosisataa [kuva 3. –

… siispä Trumpin on luotava käännös Venäjän ja Putinin hoitosuhteeseen, kun omat haukat ovat ainakin nyt epäonnistuneet todisteluissaan, joissa Venäjä olisi US-presidentinvaalien takana ollut kätyrinä ja sekaantujana.

 

Nyt Trumpilla on vapaat kädet ja hän käy uutterasti tärkeimmän diilinsä kimppuun – suhdeherkkyys Putiniin on jo esialkuna olemassa. Lisäksi Putinilla on riittävät ”arvomerkit” tehdä pitkälle meneviä päätöksiä ja ratkaisuja, sillä Putin haluaa olla myös kolmen suuren joukossa [8, jossa ”maailman kauppapuheenjohtajan nuijaa” heiluttaa Kiinan presidentti Xi Jinping.

 

Viitteet:

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -

[3 Eurooppalainen rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – [237]

[3 Eurooppalainen puolustusajattelu ulottuu aina Venäjän Uralille asti ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 - [120]

[5 ~ https://demokraatti.fi/maailman-suurimmat-asekauppiaat-turvaavat-omat-bisneksensa-ykn-turvallisuusneuvostossa/ -

[6 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[7 ~ https://m.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/tVMvcG7B -

[8 Kolme suurta: Kiina, Yhdysvallat ja Venäjä, mutta missä talousjättiläisliitto Euroopan Unioni - EU, josta olemme vajaat kaksi prosenttia?

...

[E ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742818.html - [LINKKI]

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174090

 

DOC trump_putin_05072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 05072018

 

730_6718 – 10:49|11:28|12:17

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Ilkka Luoma

[E - [LINKKI]

...
Trumpin mallia toimia, ei ymmärretä, koska se on liian poikkeava. Poikkeavat ovat hulluja tai neroja. Trump on nero mielialavaihtelujen käyttäjänä. Jokin johdonmukaisuus Trumpilla on, ja se meitä "tavallisia" ärsyttää, koska me emme näe sitä! Trump on hyvä nahkainen, jopa sinisilmäinen, kun hän huomaa haluamaansa edistymistä. ---

...
Ote:
"Trumpin sisä­piirissä työskennellyt psykologi kertoo, millainen presidentti on: raivon­puuskiin taipuvainen perfektionisti, joka nauraa pila­kuvilleen mutta ei kerro vitsejä" -HS otsikko

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742818.html -

.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ensin olin minäkin uutisesta innoissani, mutta entäpä jos Helsingin kokous tulevaisuudessa muistetaankin kaikkien aikojen diilistä, Pulotovin-Ribbentrumpin sopimuksesta?

Ilkka Luoma

Ikävästi tosin tuo West trolling manipulaatio toimii:
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180705220105499... -

"The Guardianin kolumnisti tylyttää: Trumpin ja Putinin tapaamisessa on vain yksi voittaja - ”Helsingistä tulee surkea merkkipaalu”

Tänään klo 10:18 (muokattu klo 10:44)
The Guardianin kolumnisti Natalie Nougayréde arvioi, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen ainoa voittaja on Putin... "

.
Kommentti:

Tiukkaa ja pettynyttä West trolling manipulaatiota, sivuaa jo katkeraa propagandaa. Annetaanhan herrojen ensin kokoustaa ja katsotaan sitten tulokset - laihoja vai lihavia. Ennustanut, että positiivisuudessaan hyvin yllättäviä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Näinhän nuo saksalaiset näyttävät tuumaavan:
https://z-m-scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/...

(P.S. oliko se Hesarin sikakuva solvaavampi vai ei?)

Ilkka Luoma

Anti-trump trolling ...

KESKIVIIKKONA, TOUKOKUUTA 17, 2017
Trumppismi median informaatiosodassa

(Yhdysvalloissa media käy totaalista sotaa suuttuneena syrjäyttämisestään - mutta media ei käy sotaa todellista uhkaa vastaan, vaan presidentti Donald Trumpia vastaan. Nyt koetetaan saada kaikista - epäilyttävistäkin, todisteettomista kuin luulollisista lähteistä “todisteita”, jotta saataisiin skalpeerattua trumppismin |1 pää)

Trump kertoi heti, jo vaalikampanjassaan tavoitteitaan, joita oli muun muassa toisten kolmansien asioihin puuttumattomuus - ei tyrkytetä sellaista, mitä muualla ei haluta. Lisäksi Trump lupaili “America First”, joka tarkoittaisi sitä, että kansantalouden voimia kotiutetaan omaan maahan luomaan työtä, työtä ja vielä kerran työtä ---

Voimien kotiutus vaatii rauhallisempaa maailmaa ja tähän liittyy väkevästi liennytys, muun muassa suhteiden normalisointi tuon toisen ydinasesuurvallan - Venäjän - kanssa. Suhteet normalisoituvat kumppanuudella ja yhteisen uhan löytämisellä. Tuo uhka on nimetty - se on ISIS ja Pohjois-Korea [2]. ISIS on todellinen uhka ja Pohjois-Korea paljolti keksitty uhka.

Nyt Trump hakee kumppanuutta Venäjästä, liittyen taisteluun ISIS-järjestöä vastaan

Tuohon tehtävään paras kumppani ja taistelutoveri on Venäjä, sillä se on kykenevä sekä toimelias. Tämä ulkosuhdepolitiikka Trumpilta liennyttää maailmaa. Arvoitukseksi jää maailman suurin kansantalous Kiina (tähän palaamme myöhemmin) ---

...
Suomalaisen median tarkoitushakuista ja yksipuolistettua informaatiota osat 1-10 - jopa manipulatiivisesti suuntaavaa tekstiä lukijoilleen, jotka ovat jo huomanneet nykyajan uusmenetelmät Anti-trump - ja West trolling -ilmiöinä! Kohtioiden 1-10 linkkien alla allekirjoittaneen kommentti kyseiseen mediajuttuun.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/05/trumppismi... -

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Linkkaamani kuva ei kuitenkaan liity USA:n eikä Suomen anti-trump trollingiin, joten kyseessä on maailmanlaajuinen ilmiö, jonka on pakko pohjautua terävään faktanäkemykseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Anti-trump trolling on median länsimaalainen taipumusongelma ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuo on ele, jota Saksassa nimenomaan EI sallita, mutta näköjään kiellon voi kiertää julkaisemalla kuvamanipulaation. Kiinalaisturisteja sakotettiin hiljattain heidän "hassuteltuaan" keskellä Berliiniä samaisella tervehdyksellä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017080722003099...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Niin, tuollainen kuva on Trumpin leimaamista rikolliseksi saksalaisten silmissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Trump on loukannut Saksan pyhintä - autoteollisuutta - uhkaamalla tulleilla tilanteessa, jossa:

Saksalaislehti: Yhdys­vallat saattaa olla valmis luopumaan uhkaamistaan auto­tulleista – suur­lähettiläs esitti salaisessa tapaamisessa ”nolla­ratkaisua”
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005743903.html -

" ... Kokoukseen osallistui lehden mukaan Daimlerin, BMW:n ja Volkswagenin johtoa. Handelsblattin tietojen mukaan Grenell esitti näille, että Yhdysvallat olisi valmis ”nollaratkaisuun”, jossa kumpikaan osapuoli ei kohdistaisi tuontitulleja toisen tuomiin autoihin.

Ratkaisu olisi Yhdysvalloille edullinen: Tällä hetkellä Eurooppaan tuotavien amerikkalaisten autojen tullimaksu on kymmenen prosenttia. Eurooppalaisten autojen tuontitulli Yhdysvalloissa on 2,5 prosenttia sekä paketti- ja avolava-autoille 25 prosenttia ... " -HS

.
Kommentti:
Tullit tasan molemmille ja kaikille autoille suuntaan ja toiseen päästöihin perustuvat haittaverot. Kyllä ostaja osaa tehdä sitten omia ostopäätöksiään, antaa laadun puhua molemmin puolin Atlanttia. Yksinkertaista, eikö?

.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #12

Ei Saksa eivätkä saksalaiset johtajat Eu-tulleista päätä.Trump ei halua tehdä minkäänlaisia sopimuksia EU:n kanssa.Sekin pakko on kuitenkin edessä.Ja olisihan tuo kaikenlisäksi WTO-sääntöjen suosimispykälän vastainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Trumpin pahin pelko on kohta markkinoille työntyvät kiinalaiset täyssähköautot.

Toni Rintala

Moni US pressa on hyökännyt muihin maihin. Nyt Trump kysyi olisiko se taas mahdollista.. Hyvähän eri vaihtoehdot on selvittää.

Ilkka Luoma

Kuten lista kertoo:

List of wars involving the United States
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

...
Maailman sotinein kansakunta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pahaa vastaan joutuu joskus taistelemaan. Johan se Raamatussakin opetetaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Pahaa pahalla - entä Afganistan, Irak, Libya, Somalia, Syyria, Jemen ... jne ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #14

Taas unohtaen vahingossa NL/Venäjän sodat. Arvaa, yllätyinkö taaskaan?

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Toivokaamme, että sopivat asioita lähi-idästä.
EurooppaEU on tosi heikko lenkki jos USA pettää.

Ilkka Luoma

Yllättäen koko EU' n etu on yhteistoiminta laajasti Venäjän ja venäläisten kanssa.

Ilkka Luoma

Vuosi sitten:

" ... Nyt Trump hakee kumppanuutta Venäjästä, liittyen taisteluun ISIS-järjestöä vastaan

Tuohon tehtävään paras kumppani ja taistelutoveri on Venäjä, sillä se on kykenevä sekä toimelias. Tämä ulkosuhdepolitiikka Trumpilta liennyttää maailmaa. Arvoitukseksi jää maailman suurin kansantalous Kiina (tähän palaamme myöhemmin) ---

...
Suomalaisen median tarkoitushakuista ja yksipuolistettua informaatiota osat 1-10 - jopa manipulatiivisesti suuntaavaa tekstiä lukijoilleen, jotka ovat jo huomanneet nykyajan uusmenetelmät Anti-trump - ja West trolling -ilmiöinä! Kohtioiden 1-10 linkkien alla allekirjoittaneen kommentti kyseiseen mediajuttuun.

1.
MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ny-ti... -

... Media käy omaa informaatiosotaa - pr. Trumppia vastaan. Media ei halua ymmärtää, että Trump hakee uskottavaa ja voimakasta liittolaista rinnalleen ISIS-taisteluun ja samalla liennyttää suhteita Venäjään ja näin rauhoittaa kahden ydinasesuurvallan tulehtuneita suhteita. Mitähän nuo läppäreihin kätkeytyvät huippusalaiset vakoilutiedot oikein ovatkaan?

2. Pohjois-Korea
MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdys... -

... USA yrittää ujuttaa pätemätöntä tietoa Kiinan yhteistyöstä. Kiinalla on yksi perustavoite, kaikki vieraat sota- ja hyökkäysvoimat pois koko Korean niemimaalta. Tämän jälkeen Kiina tarjoaa niemimaalle kattavan turvajärjestelmän ulkoisia vihollisuuksia vastaan. Muodollisesti Kiina pidättäytyy viemästä Pohjois-Koreaan aseisiin liittyvää huipputeknologiaa ja ylellisyystarvikkeita. - West trolling -ilmiö

3.
Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9616232 -

... Siipeensä saaneet toimittajat käyvät sotaa, ei todellista uhkaa vastaan, vaan pr. Trumppia vastaan, joka on herkkähipiäisiä toimittajia kurmoottanut ja höyhentänyt. Media käy Anti-trump trollingia, eikä ymmärrä mihin Trump pyrkii sopivia tietoja antaen toimijalle, jolla on oikeasti kyky ja voima olla kumppani ISIS-järjestöä vastaan. Samalla Trump liennyttää tulehtunutta Venäjä suhdetta, edistäen näin osaltansa maailman vakauttamista.

4.
Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9615744 -

... Ainoa joka väittää ja inttää on syrjäytetty Anti-trump trolling media, joka ei ollut edes paikalla, kun "salaisuudet vuodettiin", silti räkytys jatkuu West trolling toimittajilta.

5.
HS ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005212510.html -

... Syrjäytetty media käy kiivasta Anti-trump trolling informaatiosotaa, ja täällä meillä HS ryhtyy solidaarisuuslaulukuoroon, vaikka todellinen sota pitäisi käydä ISIS-järjestöä kohtaan! ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/05/trumppismi... -

.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Suomi pöydänkattajana" on perusteellisemmin ajateltuna huolestuttava ilmaus. Suomi siis järjestää tilaisuuden keskustella asioista, josta isännät itse eivät välttämättä tiedä mitään!

Ja jos kohtasolmittava diili ei olisikaan kohtalokas Suomelle itselleen, se voi olla paha pala jonkin muun pienen maan tai alueen kannalta. Onko kiva kerrata tämäntyyppisiä tapahtumia jälkeenpäin, Suomi? Voitko kuvitella eläväsi syyllisyydessä?

Ilkka Luoma

Lännen ja idän välinen nokittelu, info- ja jopa kauppasota - vaatii "alustoja", joissa voidaan neuvotella puolueettomalla maaperällä - tässä on Suomelle uskomattoman hieno mahdollisuus irtautua muiden kolmansien konflikteista - olemme sveitsittymisen tiellä ---

...

TIISTAINA, ELOKUUTA 26, 2014
EU-joustavoitettu sveitsittymisemme!

Suomalainen ’sveitsittyminen’ aluillaan, ja osakeino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.

Voimme olla portti itään ja portti länteen –

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/eu-joustav... -

.

Ilkka Luoma

Mennään vaihteeksi trumppismiin:

KESKIVIIKKONA, MARRASKUUTA 09, 2016
Äänestämättömät amerikkalaiset yhdistivät voimansa ja nousivat vaaliuurnille

" ... Trumppia haukuttiin, ei vain Yhdysvalloissa, vaan myös kaikkialla muualla – jopa Suomessa media riekkui palstametreittäin, koettaen valaa uskoa suomalaisiin, ettei USA voi saada Trumpia presidentiksi. Suomessakin arkitavalliset kansalaiset eivät katso hyvällä liki turhasta räkyttäjiä ja mollaajia. Kansakuntamme niin täällä meillä kuin USA:ssa rankaisee helposti riekkujia – nyt demokratia puhui väkevällä tavalla. Kansa oli Amerikassa tehnyt päätöksensä.

Entä nyt? – Numero 1

[ Venäjä on valmis palauttamaan suhteet Yhdysvaltoihin ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025275... - ]

Trump ei halua vastakkainasettelua Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putin kanssa |2. Trump oivalsi jo varhain, ettei pullistelu toiselle ydinasesuurvallalle ole järkevää, eikä liiketoimintaa kasvattavaa. Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse turvallisuuspolitiikkansa tai sitten he maksavat USA’ n antamasta ”suojasta”. Eurooppalaiset saattavat nyt oivaltaa, että paras turvallisuuden näkökulma on sen ulottaminen Uralille asti |3.

|2 Kuten ei Venäjäkään halua vastakkainasettelua ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025162... -
|3 Yhteiseurooppalainen turvallisuusajattelu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -

Entä nyt? – Numero 2

Vaikein Trumpin tehtävistä on luoda työpaikkoja, jotka ovat viedyt halpojen toverien maihin. Toki työpaikat voidaan palauttaa ”uusjakona” by New Deal – Franklin D. Roosevelt, mutta kuluttajat älähtävät, sillä hinnat nousevat, tai laatu huononee – siksi suuret ovat nämä palkkaerot esimerkiksi Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Trump voi siirtää protektionismivaihteen päälle ja aloittaa reviiripuolustuksen ja omavaraisuuden noston |4 – joka voisi olla suositeltavaa myös meille suomalaisille.

|4 Reviiripuolustuksella omavaraisuutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-ha... -

Entä nyt? – Numero 3

Kiinalainen ulottuvuus – tämä on Trumpille vaikea pala, sillä Kiina on jo maailman suurin talous ja ei ole enää niin riippuvainen amerikkalaisten ostamisen buumista – juurikin Kiinasta. Trump saattaa tietää, että US liittovaltio on velkaa Kiinalle yli 1000 miljardia USD (2016), Kiinan ollessa liittovaltion suurin velkoja |5.

Trump voi tietää, että USA on liiketoiminnan suomi-sanastossa miltei selvitystilassa |6, kun on setelipainokone hallussa, niin selvitystilaa voi lykätä eteenpäin. Trump voi myös vetäytyä Aasiasta – sotakoneena, sillä sen voimavarat hiipuvat liittovaltiovelan kasvun myötä. Aasia tullee jäämään kiinalaisten toimenpiteiden ja kauppapolitiikan alle? Ja tästä Kiina kiittää |7. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/aanestamat... -

.

Ilkka Luoma

West trolling manipulation jylyää:

~ https://www.verkkouutiset.fi/ex-lahettilas-paljast... -

"Ex-lähettiläs varoittaa: Vladimir Putinilla on suunnitelma Helsingissä ... " -Kokoomuksen mielipideäänenkannattaja Verkkouutiset

...
Huima oivallus! ;)

Ilkka Luoma

Vahvistamaton tieto kertoo, että P&T tapaaminen on Presidentin linnassa - näin nostetaan pr. Sauli Niinistön arvoa ja asemaa - pöydän kattajana, välittäjänä ja jopa "neuvonantajana" - näin sveitsittymisemme etenee hienosti - jonka Sauli oivalsi jo todettuaan olevansa suomalainen.

Ilkka Luoma

Palataan jälleen topicciin ;)

TIISTAINA, HELMIKUUTA 28, 2017
Trumpin salainen maailma –

" ... [ … ja käyttää tehokkaasti hyväkseen valitsemaansa eripurahallintoaan – tämä kuulostaa tutulta, jotkut sanoisivat pelottavan tutulta … ]

Olisiko liikemies niin fiksu, että tunnustaa aiemmin tunnustamattomat tosiasiat viisautena, ja ryhtyy vaalilupausten toteuttamisen jälkeen muutosprosessiin, jota ei mediassa osata aikaistettuna ymmärtää, edes oivaltaa? Onko Trump uuden ajan Martti Luther?|3 Trump naulaa teesejään jo koko ajan, mutta keiden oviin ja osaammeko lukea tuota trumppismin ja trumpmedian vaihtoehtoista totuutta?

Herätys! Maailmanpuhdistus on jo käynnissä, jotteivat liian jyrkät uskonnot ehtisi sitä tehdä jo aiemmin. Jokin sota pitää saada käydä, mutta mihin suuntaan ja mitä vastaan? Nyt käydään sodan ensimmäistä vaihetta – informaatiosotaa |4; West trolling >< East trolling – onko tässä pelin ydinhenki? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpin-sa... -

.

Ilkka Luoma

Ja takaisin topicin aiheeseen ;)

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 09, 2017
Uuden ajan Martti Luther – omien teesien naulaaja Trump

(Nyt ollaan jo erottamassa Yhdysvaltain uutta presidentti Donald Trumppia. Vielä jyrkemmin kävi uskonpuhdistaja ja uudistaja Martti Lutherille, joka sai kirkonkirouksen ja Paavin pannabullan. Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson ennusteli Trumpille vajaata vuoden virkakautta)

Amerikkalaistutkimuksien mukaan Trump saa puolet yhdysvaltalaisista taakseen, räväkän muutaman viikon jälkeen, kun myrskyä on nostatettu vesilasiin, lähinnä median taholta. Trump on siitä erikoinen virkaansa valittu äänestyksen tulos, että hän on kunnioittamassa asettamiaan vaalilupauksia – toteuttamalla niitä, outoa ja yllättävää tässä demokratian maailmassa.

Miten uskonpuhdistaja Martti Luther ja Donald Trump muistuttavat toisiaan?
[ Yle - Radio yksi esitti dokumenttikuunnelman ~ https://areena.yle.fi/1-3880955 – Martti Lutherista ja uskonpuhdistamisesta]

Molempia yhdistää uudistusmielisyys. Trump haluaa turvata kansakuntaa vierailta vaikutteilta eikä halua maksaa muiden kustannuksia amerikkalaisten verovaroista. Luther ei halunnut aneita kerättävän sielun saattamiseksi taivaaseen.

… Näin Trump voidaan erottaa!
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170206220006590... - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?

Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Mielipidemittaukset eivät ole koskaan täysin oikein. Trump nuijii aika herkästi itselleen epämieluisat selvitykset, mittaukset ja mielipiteet. Näyttäisi siltä, että noin puoli Amerikkaa hyväksyy Trumpin toimet.

Vaalitulos tukee linjausta, vaikka Trump voittajana sai pari miljoonaa ääntä vähemmän. Trump on väkevä oman reviirin puolustaja. Entä onko hän tosissaan amerikkalaisreviirin vartija, jää loppupeleihin nähtäväksi. Löytyvätkö Trumpin takaa riittävän osaavat lakimiehet?

Ruotsin Persson ennusteli Trumpille vajaan vuoden virkakautta, siis erottaminen uhkaa, niinkö?
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/profes... - ]

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Ilkka Luoma

Ketju jenkailijoiden myötä harhailee - palataanpa asiaan ja topicin ytimiin:

[Liittyen Stern -kansilehteen]

...
SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 01, 2017
Hätkähdyttävä vertailu - Donald Trump ja Adolf Hitler

(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1) ---
ENG ~ https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/... -

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten pansaarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta

Muutostä Venäää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf 1-2 |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä?

Hitler oli loistava puhuja, hän kykeni ottamaan jopa miljoonayleisön haltuunsa –
… ikäänkuin täytenä ilmatilan hallintana, jopa hypnoottisesti. Hitlerin voidaan sanoa olleen karismaattinen esiintyjä, vallankäyttäjä vailla vertaa. Hitler oli myös määrätietoinen ja lähti toteuttamaan kommunismin nujertamista lopullisen ratkaisun makuisena.

Silti asiantuntija näkevät kommunismissa ja kansallissosialismissa paljon yhteistä. Sanotaan Hitlerin ja Nevostoliiton generalissimus Josif Stalinin olleen kovin uteliaita toisiaan kohtaan * – ikäänkuin magneettisena vetona vallankäytön vertailuihin Heidän välillään voidaan sanoa olleen sielujen sinfoniaa.

Päämäärät olivat molemmilla väkevät ja selkeän kirkkaat. Stalin määritti tavoitteensa jo 1917 Helsingissä luvatessaan Suomelle itsenäisyyden marraskuussa vieraillessaan Sosiaalidemokraattisen puolueen kokouksessa – työväen internationaalin vallankumous kautta maailman, proletariaatin diktatuurina.

* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin... -

Tuntuu kornilta, mutta samalla tavalla Hitler lupaili itsenäisyyden säilymista Suomelle ”ikuisesti” - tuhat vuotisen valtakuntansa siipien suojassa vuonna 1943! Emme ole tarkoin vielä selvillä miten kohtalomme kietoitui Saksaan niin 1918 kuin 1940 – 1944. Meille yhteiseksi nimittäjäksi tuli Neuvostoliitto ja myöhemmin nyt Venäjä, kuten se kohtaloituu myös Donald Trumpinkin aikakaudella.
Puhutaan uudesta etupiirijaosta |4, ymärtämättä, ettei Molotov – Rippentrop sopimusta 1939 voida enää tehdä saman kaltaisin menetelmin ja päämäärin. Tältä osin olemme nyt oikeasti vedenjakajalla. Aiemmin olimme Stalinin ja Hitlerin vankina.

Trumppismi lupailee hyviä kahdenvälisiä diilejä –

… aivan kuten Venäjäkin Vladimir Putinina haluaa pilkkoa jäykistynyttä Euroopan Unionia – mahona ja byrokraattisena jättipakkokonseksuna |5. Venäjä haluaa tehdä kahden keskisiä diilejä kuten Trumpkin.

Entä aikanaan Hitlerin periaate jakaa valtaa haltuunsa ottamalle Euroopalle, joka oli pinta-alataan suurempi kuin mikään muu valtakoneisto koko Euroopan historian aikana. Miten Trump aikoo valvoa Yhdysvaltain etuja lopulta – muualle maailmassa kuin kotona?

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdytt... -

.

Ilkka Luoma

Ketju harhailee kommenttien osalta - mennään taas topicin ytimiin:

Yllättäen nämä kaksi tulevat hyvin toimeen. Saamme positiivisen yhteenvedon. Molemmat myöntävät yhteen merkittävään vetäytymiseen. Krim saa nykystatukselle tunnustuksen, ja itäinen Ukraina rauhoitetaan kunhan asukkaat saavat Venäjän kielen kielioikeutensa. US poistuu Syyriasta ja ennen kaikkea pakotteet purkautuvat järjestyksessä, alkaen liki heti. US vetää sotilaat pois Saksasta (?)

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005746523.html -

"Uutistoimisto: Venäjä etsii kiivaasti Helsinkiä varten ”diiliä”, jotta Trump voi julistaa tapaamisen menestykseksi

Trumpin ja Putinin tapaamisen asialistan kärjessä arvellaan olevan Iranin aseman Syyriassa ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Venäjä on maailman suurin yhtenäinen ja monipuolinen raaka-aineaitta ja tämän diilimies Trump tietää erinomaisen hyvin. Kaikki tuotantokoneet maailmalla tarvitsevat materiaaleja ja Kiina on maailman suurin liukuhihna, aivan Venäjän vieressä. Taloudellisesti ja kaupallisesti Kiina ja Venäjä voisivat olla jopa valtioliitossa, joka olisi EU' lle ja US' lle liiketoiminallinen kauhistus. Trumpin ja US' n onneksi kulttuuri, historia, kieli ja kansallinen politiikka estävät valtioliiton.

Mutta liika Venäjän ja Kiinan lähentyminen täytyy Trumpin näkökulmasta estää. Trump on ikäänkuin "kiilapoika". Nykyään missään jutussa mainitussa maantieteellisessä kipupisteessä, joihin US haluaa paljolti ulkopuolisena sekaantua, Trump ei ilman Venäjää ja Kiinaa voi menestyä, muutoin kuin käymällä rajua sotaa, ja "vietnamit" ovat jo historiaa.

Trump on nyt suurhaasteiden edessä, ja hän tarvitsee nyt Putinin avukseen, ollakseen "peleissä" mukana ja erityisesti pärjätäkseen Kiinan presidentti Xi Jinpingille. Elämme jo kiinalaisten vuosisataa ja US' hegemonia on illassaan, vain suurin sotavoimakyky tukenaan.

Kiinalainen yhteiskuntamalli on jo Xi' n mukaan vientituote. Nyt on meneillään idän ja lännen hegemoniakamppailu, jossa yllättäen Trump kovistelee tärkeintä liittolaistaan - EU' ta! Kiinalle EU on kaupankohde ja Venäjä strateginen raaka-ainevaranto sekä uinuva suurmarkkina.

Nyt on aukeamassa presidentti Sauli Niinistölle se kuuluisa tuhannen rahayksikön paikka. Itä ja länsi tarvitsevat neutraalin neuvottelupöydän estääkseen hegemoniasodan leviämisen hallitsemattomaksi suursodaksi.

Niinistö on viemässä maatamme suurkonfliktien ulkopuolelle, jopa vastoin aiempaa innokasta natomielisyyttään, tunnistaen jo olevansa suomalainen, kuten kansakuntansa, joka vastustaa enemmistönä lännen sotakonetta Natoa. Presidentti Kekkonen hymyilee haudastaan. Oli ETYK 1975 ja nyt on Helsinki Summit Putin & Trump 2018!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005747998.html -

"Iran, Syyria, Ukraina, Pohjois-Korea ja kauppasota – HS listasi kriisejä, joiden varjossa Trumpin ja Putinin tapaamista valmistellaan ... " - HS

.

Ilkka Luoma

Trump ajoi Naton kaaokseen – Yksi vastaus paljasti, miksi hän vaatii Euroopan maita pistämään kymmeniä miljardeja asevarusteluun -HS ... ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005754713.html -

Ilkka Luoma 13.7.2018 - 17:13
Yhdysvallat on maailman suurin asekauppias. Sotateollisuus on satojen miljardien suurbusiness amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Aseteollisuudessa on siellä kovimmat lobbaushaukat, ja heillä suora yhteys Valkoiseen taloon. Trump on sotateollisuuden ykkösnyrkki ja superdiilimies. Nyt ymmärrämme kirkkaasti mitä neljän prosentin vaade Nato-valtioilta merkitsee. Amerikkalaiset ovat sotineet lähes jatkuvasti II Maailmansodan jälkeen, ja aina kaukana omilta rajoiltaan. Muistamme, että US on NATOn ainaissotilasjohtaja sekä sen muistamme myös, että Suomi allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan juuri NATOn kanssa!

Ilkka Luoma

Minskin sopimus astuu voimaan, kun kaikki sovitut kohdat toteutettuna, myös kielikysymykset. Suomalaiset YK-rauhanturvaajat paikalle.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10314621 -

"Lähettiläs: Putin oli tehnyt ehdotuksen Trumpille Itä-Ukrainan tilanteesta Helsingissä

Asiasta kertoi Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Moskovassa.

Trumpin ja Putinin huippukokous 20.7.2018 klo 11:38 ... " -Yle

Ilkka Luoma

FIIA: "Trumpilaista ulkopolitiikkaa voidaan kutsua transaktionalistiseksi realismiksi, jota on höystetty sivilisaatioajattelulla, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Ville Sinkkonen uusimmassa FIIA Analysis -julkaisussa. Siinä Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trumpin ulkopolitiikkaa tarkastellaan kylmän sodan jälkeisen amerikkalaisen ulkopoliittisen keskustelun diskursiivisella kentällä. Lisäksi hahmotellaan niitä haasteita, joita trumpilaisesta ulkopolitiikasta nousee Yhdysvaltain maailmanlaajuisille ulkopoliittisille sitoumuksille.

Sinkkosen mukaan Trump ja hänen hallintonsa uhkaavat ulkopoliittisella lähestymistavallaan pidättäytyä niistä tärkeistä sidoksista, jotka legitimoivat Yhdysvaltain kansainvälistä toimintaa, ja heikentää Yhdysvaltain kykyä hyödyntää vaikutusvaltaansa viisaasti pitkällä aikavälillä. "Trump-doktriinin" seuraukset Yhdysvaltain globaalille johtajuudelle voivat olla haitallisia"

~ https://www.fiia.fi/julkaisu/contextualizing-the-t... -

Toimituksen poiminnat