Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumppismi – mitä yllättävää maailma saakaan?

  • Huumorilla - ei vakavana pilailuna. Aikanaan Stalin vei ja Roosevelt ...
    Huumorilla - ei vakavana pilailuna. Aikanaan Stalin vei ja Roosevelt ...
  • Diilimies jyrisee, uhkailee, peruu ja jälleen yllättää - nyt Helsingissä, ja positiivisesti, sillä Putin osaa asiansa!
    Diilimies jyrisee, uhkailee, peruu ja jälleen yllättää - nyt Helsingissä, ja positiivisesti, sillä Putin osaa asiansa!
  • Kuva 3. Kiina on jo maailman suurin talous ja jättimäisin tuotantokone ¤¤¤
    Kuva 3. Kiina on jo maailman suurin talous ja jättimäisin tuotantokone ¤¤¤

Suomi pöydänkattajana saa maailman johtavimmat ydinasesuurvallat päämiehinään Helsinkiin – presidenttiensä Donald Trumpin ja Vladimir Putinin myötä. Herrat tapaavat ensimmäisen kerran virallisesti – kahden kesken, ja käyvät molemmat vähintäänkin kohteliaisuuskäynnillä presidenttimme Sauli Niinistön luona –

… ehkä jopa evästäytymässä. Tämän evästäytymisen arvoa meillä ei osata vielä riittävästi arvostaa. Toisaalta Niinistön arvovalta nousee ja hänen kruunaamaton ”kekkosmainen” ulkopolitiikan hoito de facto suvereenisti jykevöityy.

Putin on asiantuntijoiden näkökulmasta helpommin ennakoitavissa ja hänellä on tavoite, joka on selkeä, ymmärrettävä ja yhteistoimintahaluinen – silti kansallisuutta ja venäläisyyttä suojelevaa, jopa yli rajojen – kuten ydinasesuurvalloilla on kaikkinensa tapana [1.

 

Trump sen sijaan on kiintoisa epäperinteellispoliitikko, olematta ennakoitavissa. Liikemiesdiilimäisesti yllättävä, suoraviivaisen nopea ja herkästi suuttuva [E -sitäkin Trump on, jos provisiot jäävät saamatta. Diili on Trumpille aamun heräämissana – sellainen olisi oltava jatkuvasti nähtävillä ja siispä hän pukee ulkopolitiikkaansa liikemiesmäisiä periaatteita – olematta liikemies, jonka sana on täysin luotettava.

Erään asian Trump on omaksunut hyvin – ja se on lupaus, tässä vaalilupaus ja niiden reippaan kokoinen lupauskori, jota koetetaan nyt toteuttaa – kaikin keinoin. Eräs lupaus oli tehdä Amerikasta jälleen suuri, vaikka suuri tuo on nytkin – ainakin ympäristökäyttäjänä, kuluttajana ja sotijana – kaikkialla ympäriinsä, mutta kaukana omilta rajoiltaan … siksi olikin ”osin yllättävää”, että Trump olisi ollut suunnittelemassa taisteluhyökkäystä – Venezuelaan [2.

[2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005744102.html -

Ote: ”Trump ehdotti toistuvasti hyökkäämistä Venezuelaan ja yllätti neuvonantajansa, kertoo uusi raportti - Trumpin hallinnon virkamiesten kerrotaan vuorotelleen siinä, kenen vuoro milloinkin on yrittää saada presidentti luopumaan ideasta … ” -HS-toimittaja Emilia Tykki – 05072018.

Allekirjoittaneen kommentti: Venezuela on merkittävä öljyvarantojen omistaja. Vasemmistolais-sosialistisen aatesuunnan surullinen koekenttä. Erityisesti edesmenneen voimamies Hugo Chavezin aikana piikki USA:n ahterissa. Ei ihme, että US/Trump suunnitteli Irakin, Libyan ja Syyrian kaltaisia hyökkäyssotatoimia. Kaikki kolme mainittua muslimimaata ajautuivat kaaokseen ja sekasortoon. Venezuela oli liian lähellä US-kotipesää ja USAF rynnäkkökoneet risteilyohjuksineen jäivät toistaiseksi kotikentilleen. Kuitenkin Venezuela on trumppisteille potentiaalinen iskukohde, kuten ovat myös Iran ja Pohjois-Korea.

 

Mitä seuraavaksi, kun Trump & Putin tapaavat kahden kesken?

EU-Eurooppa pelkää, että US/Trump myy heidät Putinille – ja lopettaa aseellisen läsnä- ja uhkaolonsa EU-Euroopassa, … joka muuten ei ole koko Eurooppa, jota perinnemedia koettaa kaikin keinoin rummuttaa häivyttäen todellisuutta, jossa Eurooppa jatkuu aina Venäjän Uralille asti. Tuosta kokonaiseurooppalaisuuden filosofiasta kumpuaa myös niin sanottu koko Euroopan turvallisuuspolitiikka [3.

Trump vaatii natokumppaneitaan täyttämään luvatut/sovitut kaksi (2) prosenttia [4 kunkin natomaan bruttokansantuotteesta aseisiin, taistelukykyyn ja siinä sivussa asekauppoihin amerikkalaisten kanssa, joka on samalla maailman suurin asekauppias [5 – ollut sitä vuosikausia. Yhdysvalloille asekauppa on suurliiketoimintaa [6 ja sitä johtavat sotahaukat, jotka pitävät kiinni reviireistään ”tykein ja hävittäjin”.

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742877.html -

Ote: ”The New York Times: Trump lähetti Nato-liittolaisille teräväsanaisia kirjeitä – vaati nostamaan puolustusmenoja - Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kerrotaan lähettäneen kesäkuussa kirjeitä ainakin Saksan, Belgian, Norjan ja Kanadan johtajille … ” -HS-toimittaja Linda Laine - 03072018

Allekirjoittaneen kommentti: Itseasiassa eurooppalaisen puolustuksen ei tarvitse käyttää enempää verovaroja amerikkalaisten aseiden ostamiseen. Trump pyrkii kahden prosentin vaateellaan edesauttamaan amerikkalaisten asetehtailijoiden kaupankäyntiä. US on maailman suurin asekauppias. Eurooppalainen turvallisuusajattelu ei tarvitse lisää aseita, vaan vähemmän vastakkainasettelua Venäjän kanssa, joka on EU'lle mahtava taloudellinen mahdollisuus. Venäjä on maailman suurin valtiollinen raaka-aineaitta. Markkinatalous tarvitsee raaka-aineita ja asiakkaita. Kiina on jo tämän oivaltanut!

 

Helsinki on kohta mediaväen tähtäimessä – kummasta johtajasta saadaan mehevämpiä lööppejä!

Trump tekee nyt sen, mitä on päävaalilupauksena antanut. Trump tietää Venäjän olevan maailman suurin raaka-aineaitta, niin materiaalien kuin kohta ravintomahdollisuuksienkin [7 osalta. Amerikkalainen tuotantokoneisto tarvitsee noita Venäjän maaperärikkauksia.

Venäjää ei lisäksi saa laskea kiinalaisten ”taskuun” - ”pelkästään” maailman suurimman tuotantokoneiston raaka-ainetoimittajaksi, sitä US ei kestäisi, sillä nyt elämme jo kiinalaisten vuosisataa [kuva 3. –

… siispä Trumpin on luotava käännös Venäjän ja Putinin hoitosuhteeseen, kun omat haukat ovat ainakin nyt epäonnistuneet todisteluissaan, joissa Venäjä olisi US-presidentinvaalien takana ollut kätyrinä ja sekaantujana.

 

Nyt Trumpilla on vapaat kädet ja hän käy uutterasti tärkeimmän diilinsä kimppuun – suhdeherkkyys Putiniin on jo esialkuna olemassa. Lisäksi Putinilla on riittävät ”arvomerkit” tehdä pitkälle meneviä päätöksiä ja ratkaisuja, sillä Putin haluaa olla myös kolmen suuren joukossa [8, jossa ”maailman kauppapuheenjohtajan nuijaa” heiluttaa Kiinan presidentti Xi Jinping.

 

Viitteet:

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -

[3 Eurooppalainen rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – [237]

[3 Eurooppalainen puolustusajattelu ulottuu aina Venäjän Uralille asti ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 - [120]

[5 ~ https://demokraatti.fi/maailman-suurimmat-asekauppiaat-turvaavat-omat-bisneksensa-ykn-turvallisuusneuvostossa/ -

[6 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[7 ~ https://m.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/tVMvcG7B -

[8 Kolme suurta: Kiina, Yhdysvallat ja Venäjä, mutta missä talousjättiläisliitto Euroopan Unioni - EU, josta olemme vajaat kaksi prosenttia?

...

[E ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742818.html - [LINKKI]

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174090

 

DOC trump_putin_05072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 05072018

 

730_6718 – 10:49|11:28|12:17

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (142 kommenttia)

Ilkka Luoma

[E - [LINKKI]

...
Trumpin mallia toimia, ei ymmärretä, koska se on liian poikkeava. Poikkeavat ovat hulluja tai neroja. Trump on nero mielialavaihtelujen käyttäjänä. Jokin johdonmukaisuus Trumpilla on, ja se meitä "tavallisia" ärsyttää, koska me emme näe sitä! Trump on hyvä nahkainen, jopa sinisilmäinen, kun hän huomaa haluamaansa edistymistä. ---

...
Ote:
"Trumpin sisä­piirissä työskennellyt psykologi kertoo, millainen presidentti on: raivon­puuskiin taipuvainen perfektionisti, joka nauraa pila­kuvilleen mutta ei kerro vitsejä" -HS otsikko

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005742818.html -

.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ensin olin minäkin uutisesta innoissani, mutta entäpä jos Helsingin kokous tulevaisuudessa muistetaankin kaikkien aikojen diilistä, Pulotovin-Ribbentrumpin sopimuksesta?

Ilkka Luoma

Ikävästi tosin tuo West trolling manipulaatio toimii:
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180705220105499... -

"The Guardianin kolumnisti tylyttää: Trumpin ja Putinin tapaamisessa on vain yksi voittaja - ”Helsingistä tulee surkea merkkipaalu”

Tänään klo 10:18 (muokattu klo 10:44)
The Guardianin kolumnisti Natalie Nougayréde arvioi, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen ainoa voittaja on Putin... "

.
Kommentti:

Tiukkaa ja pettynyttä West trolling manipulaatiota, sivuaa jo katkeraa propagandaa. Annetaanhan herrojen ensin kokoustaa ja katsotaan sitten tulokset - laihoja vai lihavia. Ennustanut, että positiivisuudessaan hyvin yllättäviä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Näinhän nuo saksalaiset näyttävät tuumaavan:
https://z-m-scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/...

(P.S. oliko se Hesarin sikakuva solvaavampi vai ei?)

Ilkka Luoma

Anti-trump trolling ...

KESKIVIIKKONA, TOUKOKUUTA 17, 2017
Trumppismi median informaatiosodassa

(Yhdysvalloissa media käy totaalista sotaa suuttuneena syrjäyttämisestään - mutta media ei käy sotaa todellista uhkaa vastaan, vaan presidentti Donald Trumpia vastaan. Nyt koetetaan saada kaikista - epäilyttävistäkin, todisteettomista kuin luulollisista lähteistä “todisteita”, jotta saataisiin skalpeerattua trumppismin |1 pää)

Trump kertoi heti, jo vaalikampanjassaan tavoitteitaan, joita oli muun muassa toisten kolmansien asioihin puuttumattomuus - ei tyrkytetä sellaista, mitä muualla ei haluta. Lisäksi Trump lupaili “America First”, joka tarkoittaisi sitä, että kansantalouden voimia kotiutetaan omaan maahan luomaan työtä, työtä ja vielä kerran työtä ---

Voimien kotiutus vaatii rauhallisempaa maailmaa ja tähän liittyy väkevästi liennytys, muun muassa suhteiden normalisointi tuon toisen ydinasesuurvallan - Venäjän - kanssa. Suhteet normalisoituvat kumppanuudella ja yhteisen uhan löytämisellä. Tuo uhka on nimetty - se on ISIS ja Pohjois-Korea [2]. ISIS on todellinen uhka ja Pohjois-Korea paljolti keksitty uhka.

Nyt Trump hakee kumppanuutta Venäjästä, liittyen taisteluun ISIS-järjestöä vastaan

Tuohon tehtävään paras kumppani ja taistelutoveri on Venäjä, sillä se on kykenevä sekä toimelias. Tämä ulkosuhdepolitiikka Trumpilta liennyttää maailmaa. Arvoitukseksi jää maailman suurin kansantalous Kiina (tähän palaamme myöhemmin) ---

...
Suomalaisen median tarkoitushakuista ja yksipuolistettua informaatiota osat 1-10 - jopa manipulatiivisesti suuntaavaa tekstiä lukijoilleen, jotka ovat jo huomanneet nykyajan uusmenetelmät Anti-trump - ja West trolling -ilmiöinä! Kohtioiden 1-10 linkkien alla allekirjoittaneen kommentti kyseiseen mediajuttuun.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/05/trumppismi... -

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Linkkaamani kuva ei kuitenkaan liity USA:n eikä Suomen anti-trump trollingiin, joten kyseessä on maailmanlaajuinen ilmiö, jonka on pakko pohjautua terävään faktanäkemykseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Anti-trump trolling on median länsimaalainen taipumusongelma ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuo on ele, jota Saksassa nimenomaan EI sallita, mutta näköjään kiellon voi kiertää julkaisemalla kuvamanipulaation. Kiinalaisturisteja sakotettiin hiljattain heidän "hassuteltuaan" keskellä Berliiniä samaisella tervehdyksellä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017080722003099...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Niin, tuollainen kuva on Trumpin leimaamista rikolliseksi saksalaisten silmissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Trump on loukannut Saksan pyhintä - autoteollisuutta - uhkaamalla tulleilla tilanteessa, jossa:

Saksalaislehti: Yhdys­vallat saattaa olla valmis luopumaan uhkaamistaan auto­tulleista – suur­lähettiläs esitti salaisessa tapaamisessa ”nolla­ratkaisua”
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005743903.html -

" ... Kokoukseen osallistui lehden mukaan Daimlerin, BMW:n ja Volkswagenin johtoa. Handelsblattin tietojen mukaan Grenell esitti näille, että Yhdysvallat olisi valmis ”nollaratkaisuun”, jossa kumpikaan osapuoli ei kohdistaisi tuontitulleja toisen tuomiin autoihin.

Ratkaisu olisi Yhdysvalloille edullinen: Tällä hetkellä Eurooppaan tuotavien amerikkalaisten autojen tullimaksu on kymmenen prosenttia. Eurooppalaisten autojen tuontitulli Yhdysvalloissa on 2,5 prosenttia sekä paketti- ja avolava-autoille 25 prosenttia ... " -HS

.
Kommentti:
Tullit tasan molemmille ja kaikille autoille suuntaan ja toiseen päästöihin perustuvat haittaverot. Kyllä ostaja osaa tehdä sitten omia ostopäätöksiään, antaa laadun puhua molemmin puolin Atlanttia. Yksinkertaista, eikö?

.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #12

Ei Saksa eivätkä saksalaiset johtajat Eu-tulleista päätä.Trump ei halua tehdä minkäänlaisia sopimuksia EU:n kanssa.Sekin pakko on kuitenkin edessä.Ja olisihan tuo kaikenlisäksi WTO-sääntöjen suosimispykälän vastainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Trumpin pahin pelko on kohta markkinoille työntyvät kiinalaiset täyssähköautot.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #12

Tuotantoa siirtyy Euroopasta rapakon taakse.
Mersulla ja BMW:llä on autotehtaat Yhdysvalloissa, Fiat omistaa jo Moparin (Dodge, Chrysler) ja VW valmistaa Passattia ja jotain jenkkimarkkinoille tarkoitettua mallia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Trumpin pahin pelko autojenkin osalta on Kiina, joka on maailman suurin automarkkina sekä suurin valmistaja - joko omilla tai muiden tehtailla.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #33

Kiinalaiset omistavat kyllä Volvon, mutta Kiinassa se suosituin automalli taitaa olla VW.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Oli, ei enää - omat valmistajat rynnistävät - laatu paranee koko ajan. Japanilaisilta meni "eurooppalaiselle tasolle" 20 vuotta, korealaisilta 15 vuotta ja kiinalaiset tulevat selviämään 10 vuodella.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #37

USA haluaa ehdottomsti pitää yllä maatalouden ylituotantoa.Tästä syystä heidät on saatu tyytyväisiksi WTO-kierroksilla,kun heille on annettu mahdollisuus vientiin ja he ovat saaneet luvan suojata omia markkinoitaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Mikäli Kiina maailman suurimpana soijan ostajana lopettaa ostot US' sta ja siirtyy Brasiliaan ja Argentiinaan - on se raskas isku Trumpin kannattajille!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #37

Itse asiassa Volkkari oli viime vuonna edelleen Kiinan eniten myyty auto, jota myytiin yli 3 miljoonaa. Kakkosena oli Honda ja prossille ylsi suurin kiinalaismerkki Geely 1,2 miljoonalla myydyllä autolla.
Geely kyllä kasvatti myyntiään eniten 60% edellisestä vuodesta, joten varmaan menee tänä vuonna kakkoseksi: http://carsalesbase.com/china-car-sales-analysis-2...

Japanilaiset ovat aina olleet eurooppalaisella tasolla ja 60-luvun Suomeen tuodut japanilaisautot kuten Toyotat, Isuzut ja Datsunit olivat kestäviä.
30-luvun tekniikkaa edustavan Kuplan hinnalla sai paljon paremmin varustetun japsiauton.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #58

Volkkari ja Audi yhdessä saattaa kombinaationa olla ylivertainen ykkönen edelleen Kiinassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Länsiautoista - kyllä. Kiinalaisten omat autot leviää tuolla "enemmän maaseudulla" - kiinalaisten keskuudessa, joita on 400 miljoonaa ... 600 miljoonaa ei haaveile autoista vielä pitkään aikaan ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #71

Juu, maaseudulla näkee paljon teille levinneitä kiinalaisia autoja...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Maaseudulla on paljon vanhempaa autokantaa - tässäkin pitää ottaa huomioon mittasuhteet, teiden kunto ja huoltoverkostojen tiheys ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #58

Vaalisto kehuu japanilaisten aina olleen eurooppalaisella tasolla teollisuustuotannossaan.

Väärin. II Maailmansodan jälkeen teollisuutta uudelleen rakentaessaa japanilaiset tekivät ihan samaa kuin kiinalaiset ovat tehneet muutaman vuoden: Kopioivat läntisiä tuotteita ja valmistivat niitä omilla merkeillään paljon mutta huonolla laadulla. Vielä 1960-luvun alkupuolella "Made in Japan" tarra koettiin varoitusmerkiksi.

Mutta samalla kun he tuottivat huonolaatuisella bulkki- ja krääsätuotannolla myyntituloja, he investoivat laatuun ja se kannatti sillä 1970-alussa esimerkiksi kamera- ja autotuotanto oli jo iskussaan. Myöhempi elektroniikkaboomi oli jo heidän. Aikaa heiltä meni n. kaksi vuosikymmentä.

Vielä tänä päivänäkin Toyotan kehittämät laadunkehitysmenetelmät (TQC, TQM) ovat pohjana maailmanlaajuisesti käytetyille toiminnan tehostamisen ja laadunparantamisen menettelyille, m.m. Lean, Six Sigma etc.

Kiinalaiset näyttäisivät olevan nyt ihan samalla tiellä ja jopa nopeampia. Sähköautot, seuraavan polven kommunikaatiotekniikka ja suurnopeuslogistiikka sekä taikonautiikka*) voinee olla heidän läpimurtonsa.

---
*) Vaalisto varmaankin repii kassillisen pelihousujaan ja tunkee cavitas nasi:nsa täyteen semena cicer:eja kun menin kehittelemään ihan uuden sanan tarkoittamaan avaruuden valloittamiseen liittyvää tiedettä, tekniikkaa ja palveluja. Hänhän ei löytäne siitä Googlella kuin yhden esimerkin eräästä keskustelusta jossa sitä käytetään muodossa astro/kosmo/taikonautiikka ja viitataan avaruuteen lähtemiseen ja siellä liikkumiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Japanilaiset aloittivat 1960 -luvun alkupuolelta laajemman viennin - saivat ns. hongkong -tuotteen leiman ... kuten todettua japanilaisilta meni 20 vuotta, kunnes mm. autot saavuttivat "eurooppalaisen" tason ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Kiinassa myytiin 28 miljoonaa autoa vuonna 2017. Vuonna 2022 poistuvat rajoitukset ulkomaiselta omistukselta autonvalmistuksessa.

Kyllä Volkswagen yksittäisenä merkkinä edelleen kirkkaasti johtaa Kiinan automyyntiä. Alla kymmenen kärjessä:

1st – Wuling Hongguang (532,394 registrations)

2nd – Volkswagen Lavida (517 255 registrations)

3rd – Haval H6 (505 944 registrations)

4th – Buick Excelle (421,296 registrations)

5th – Nissan Sylphy (404,726 registrations)

6th – Baojun 510 (358,877 registrations)

7th – Volkswagen Tiguan (340,032 registrations)

8th – GAC Trumpchi GS4 (337,330 registrations) Tämä tähtää USAn markkinoille!

9th – Toyota Corolla (336,763 registrations)

10th – Volkswagen Sagitar (327,062 registrations)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Kiinalaisten omat merkit ovat yleisiä ja tässäkin luettelomaisessa tarkastelussa näyttävät olevan enemmistö - vielä sijoilla 11-20 myydään satoja tuhansia autoja. Kiinalaisten luottamus omaan laatuun on nousussa ja herääminen omaan brändiin on jo aluillaan - kännykkäpuolella tämä on jo tapahtunut - Huawei, One+, ZTE, Xiaomi, Oppo jne ---

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #78

Luoma, Volkswagen on ehdottomasti eniten myyvä merkki Kiinassa. Sen näkee ihan paljaalla silmällä.

Kiinalaisetkaan eivät luota kiinalaiseen laatuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Näin oli jokin vuosi sitten - asiat muuttuvat kiihtyvällä vauhdilla. Ylpeys omista tuotteista lisääntyy - kännykät oiva esimerkki. Nyt tulee autojen osalta muistaa, etä Peking, Shanghai - yms. ovat "vääriä" osviittoja kertomaan kiinalaisesta keskiarvosta ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #100

Älä nyt viitsi sössöttää. Hohhot olisi parempi ja oikeampi paikka vertailla automerkkejä? Kyllä sielläkin kaduilla useimmiten liikkuu volkkareita.

Hohhotista lähdimme maaseudulle katsomaan tuulimyllypuistoon kun siipeä vaihdettiin myllyyn. Kuorma-auto, joka siipeä kuljetti, ajoi läpi rutiköyhän kylän taloja alleen murskaten. Perässä kulki henkilöauto, josta lapioitiin rahaa.

Näin vuonna 2017. Menestyksellä on hintansa.

Toni Rintala

Moni US pressa on hyökännyt muihin maihin. Nyt Trump kysyi olisiko se taas mahdollista.. Hyvähän eri vaihtoehdot on selvittää.

Ilkka Luoma

Kuten lista kertoo:

List of wars involving the United States
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

...
Maailman sotinein kansakunta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pahaa vastaan joutuu joskus taistelemaan. Johan se Raamatussakin opetetaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Pahaa pahalla - entä Afganistan, Irak, Libya, Somalia, Syyria, Jemen ... jne ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #14

Afganistanin edelleen jatkuvan sodan aloitti NL vuonna 1979, Irakissa sodat alkoivat jo 80-luvulla ja länsi vedettiin mukaan kun Saddam hyökkäsi Kuwaitiin, Libyan sisällissodassa toteutettiin siviilien suojaamisoperaatio YK vetoisesti, Jemenin sisällissodassa jenkit eivät ole mukana...jne -

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

US hyökkäsi Afganistaniin 2001, liki heti 9/11 jälkeen - YK-mandaatilla, nyt talebaaneja vastaan - aiemmin US tuki talebaanien edeltäjää Mujahideen kapinallistaistelijoita - uusi sota alkoi USAF erityisen raskailla pommituksilla - sota jatkuu yhä ja suomalaiset ovat jo sodan osapuoli ... US-hyökkäyssota on jo pidempi kuin kuuluisa televisiosota - Vietnam.

...
~ https://en.wikipedia.org/wiki/War_in_Afghanistan_(2001%E2%80%93present) -

...
Hägglund: Suomesta tuli Afganistanissa sodan osapuoli
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Sama sota se silti on vuodesta 1979 saakka.

Vänkääjät voisivat sananhelinän sijaan kertoa milloin muka tuo Neuvostoliiton aloittama sota sitten päättyi ja ketkä allekirjoittivat rauhansopimuksen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #14

Taas unohtaen vahingossa NL/Venäjän sodat. Arvaa, yllätyinkö taaskaan?

Tomi Vaalisto

Englantia osaavat huomaavat listalla olevan kaikenlaisia sotilasoperaatioita kuten rauhanturvaoperaatioita, merenkulkuun liittyviä suojaamisoperaatioita, Mäntsälän kapinaan verrattavia maan sisäisiä konflikteja.
Jenkkien "sotalistaa" on kasvatettu vaikkapa "Iraqi No-Fly Zone Enforcement (1991–2003)" mutta sentään NLn joulukuussa 1979 aloittamaan Afganistanin sotaan jenkit ovat koplattu vasta 911 iskujen jälkeen, mikä on totta.

Noilla mittareilla Suomikin on "sotinut" vuodesta 1956 kun ensimmäiset YK -joukkomme lähtivät Siinaille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Afganistanin sota - 1975 - 92, venäläisten osuus 1979 - 89

"Afganistanin sota käytiin Neuvostoliiton, sen tukeman Afganistanin demokraattisen tasavallan ja tätä vastustavien konservatiivisten muslimien ja heimojen välillä ... Ronald Reaganin tultua presidentiksi vuonna 1981 avun määrä kasvoi.[38] Virallisesti Yhdysvallat oli kieltänyt aseellisen tukensa afgaanitaistelijoille ja toimitti heille ainoastaan neuvostovalmisteista aseistusta. Tätä saatiin ostettua Neuvostoliiton entisestä liittolaismaasta Egyptistä. Lopulta mentiin niin pitkälle, että Kiinassa ryhdyttiin valmistamaan kopioita neuvostomallisista aseista, jotka leimattiin kopioilla neuvostoliittolaista leimoista.[38] ... Yhdysvaltain tuki oli koko ajan merkittävää ja se lahjoitti muun muassa vuonna 1986 noin 600 Stinger-lähi-ilmatorjuntaohjusta mujahideen-sisseille ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

Eihän aseiden toimittaminen ole sotaan osallistumista. Ruotsalaisetkin toimittivat aseita ja jopa vapaaehtoisia Suomeen ensin Talvisodassa ja sitten itänaapurin aloittaessa Jatkosodan 22.6.1941 klo 6.05 .
EIvät he silti mikään osapuoli sodassa olleet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Näillä google-hakusanoilla saa aivan toisen todellisuuden:

us in afghanistan 1980s

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Tuskinpa - jenkkien lisäksi Neuvostoliittoa vastaan taistelevia tuki Britannia, Kiina, saudit, Iran ja Pakistan.

Joillakin on kummallinen tarve yrittää koplata jenkit sinnekin, missä he eivät ole olleet. Sitä sanotaan historian vääristelyksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Googlaa nro 38 mukaisesti. Se selventää epätietoista mieltä ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

No no - jenkit eivät olleet Afganistanin sodan osapuoli ennen 911 iskuja.

Jos jollain on "parempaa tietoa" niin hän sen esittäkööt. Epäilen, että trollisivustot - kuten Sputnik, SOTT, Globalrecearch, Verkkomedia, Vastavalkea. MV, Washingtonblock, Veteranstoday, PressTV ect - muuta väittävät, mutta tarkastellaan sitä sitten tarkemmin kunhan ensin linkität sen sivun, mikä moista trollaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Ratkaiseva osapuoli - mm. Stingerit kapinallisterroristeille, jotka Mujahideen terroristeina taistelivat Afganistanin laillista hallintoa ja venäläisiä vastaan - US pr. sanoikin, että "saivatpahan oman vietnaminsa" ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Toistetaan: ei aseen toimittaja ole sotaan osallistuja vaan niiden aseiden käyttäjät. Maailman suurimmat asekauppiaat ovat jenkit, Venäjä ja Kiina - tuolla ajatusmallilla ne taitaisivat olla sitten osallisia joka sodassa.

Hyvä esimerkki on Hizbollah, joka iski 2006 sodassa kiinalaisella C-802 meritorjuntaohjuksella iippojen korvetti Hanitiin: oliko Kiina kyseisen sodan osapuoli? Voin vastata: ei ollut.

https://en.wikipedia.org/wiki/C-802
https://en.wikipedia.org/wiki/INS_Hanit

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Asiantuntijat ymmärtävät, että sodan toimintaosapuoli on myös sellainen, joka tieten ja tarkoituksella edistää toisen osapuolen menestystä, toimittaen aseita sodan osapuolelle, joka on jatkuvassa taistelussa tunnistettavaa vastustajaa kohtaan - tässä Afganistanin laillinen hallinto - tässä osallisena erityisesti Stingerit, joita ei varastoon tai uhaksi toimitettu - vaan taisteluihin ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #62

Minkähän alan "asiantuntijoita" tuollaisia sammakoita laukoo...olisiko eräs loviisalainen autonasentaja ja kohudosentti...laita linkkiä. Tuolla fiktiolla Kiinakin olisi ollut Afganistanin sodan osapuoli, samoin saudit, Pakistan, Britannia ja Iran. Hehän tukivat mujahideeneijä siinä missä jenkitkin.

Kiina toimitti mujahideeneille rynnökkökiväärejä, sinkoja ja konekivääreitä.

Neuvostoliittolaiset erikoisjoukot tappoivat Afganistanin "laillisen hallinnon" 27.12.1979 ja olivat selkeä hyökkääjä. Neuvostoliiton uutistoimisto Tass totesi propagandistiseen sävyyn: ”Hafizullah Aminin ja hänen apureittensa sekä amerikkalaisen imperialismin verinen klikki on syösty vallasta” ( Suomen Sosialidemokraatti. 29.12.1979, s. 25.).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Aikanaan Ruotsi ei halunnut virallisesti tikullakaan aseellisesti olla mukana Suomen Talvisodassa - ja näin halusi todistaa ettei ole sodan osapuoli - edes auttamisessaan. US ei peitellyt oloaan Afganistanissa - sitä paitsi Stingerien käyttöopastus vaati amerikkalaisten läsnäoloa sotatoimialueella ...

Ei liity sinällään topicciin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #79

EI muuten pidä paikkaansa. Ruotsin hallitus päätti joulukuussa 1939 siirtää kolmasosan ilmavoimistaan Suomeen ja he vastasivat koko Lapin ja Kainuun ilmapuolustuksesta. Parhaat ruotsalaislentäjät ampuivat alas puolisenkymmentä neukkukonetta, mutta he kärsivät myös itse tappioita ja pari jäi vangiksikin. Heidät vapautettiin myöhemmin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Flygflottilj_19

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Vapaaehtoisia, eivät virallisen Ruotsin sotilaita ... koneet otettiin "jotenkin ilman lupaa" - Ruotsi piti kiinni tiukasti "puolueettomuudestaan - oikeammin statuksestaan olla sotaa käymätön valtio", ja ummisti silmät vapaaehtoisilta osallistujilta Suomen Talvisotaan ---

.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Toivokaamme, että sopivat asioita lähi-idästä.
EurooppaEU on tosi heikko lenkki jos USA pettää.

Ilkka Luoma

Yllättäen koko EU' n etu on yhteistoiminta laajasti Venäjän ja venäläisten kanssa.

Tomi Vaalisto

No jaa - mitäpä Venäjällä, jonka BKT on pienempi kuin Pohjoismaiden yhteinen tai Hollannin. olisi tarjottavaa EUlle?
Venäjän talouskasvu perustuu raaka-aineisiin, joita saa kyllä muualtakin. Maan vientituotteet ovat raaka-aineiden lisäksi aseet ja siviilipuolen jalostetuista vientituotteista ykköspaikkaa pitää Nokian renkaat.
Nokian renkaita saa Suomestakin ja EUn aseteknologia on maailman huippua.

Venäisten ostovoima on heikko, tämä on viime vuodelta, mutta mikään ei ole muuttunut itänaapurissamme https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017032322000903...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Yhteistoiminta maailman suurimman raaka-aineaitan kanssa poistaa välittömästi EU' n kuvitteleman sotilaallisen uhan, joka on paljolti lännen vastakkainasettelulla luotu mielikuva.

Toinen suurempi merkitys on kiinalaisten "patoaminen", mikäli Venäjä jää EU' n "ulkopuolelle" - suuntaa se tarmonsa maailman suurimman talouden, Kiinan kanssa - ja tämä on huono skenaario, niin EU' lle kuin US' lle - siksikin Trump on myötämielinen Putinin ajatuksille, joka ei tässä ole sinisilmäinen Kiinankaan osalta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Venäjä on ollut aina EUn ulkopuolella.
Sotilaallinen uhka syntyy venäläisten liipasinherkkyydestä käyttää armeijaansa ulkopolitiikan jatkeena. Niinpä venäläisiä joukkoja on eurooppalaisissa maissa miehittäjinä tälläkin hetkellä eikä venäläisillä itse ole kykyä ratkaista ulkopoliittisia ongelmiaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Ei suinkaan - tässä kohtaan asiantuntijat ottavat esille Saksan schröderiläisen aikakauden :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #41

Moisen aatteen aikakautta ei ainakaan Saksan historia tunne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Jopa amatöörit tietävät Gerhardt Schröderin liittokansleriaikakauden.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #47

Toki - mutta hän oli henkilö eikä aate.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Kirjoitettu koko ajan aikaudesta!

Schröderiläinen aikakausi, jolloin suhteet paranivat koko ajan Venäjän suuntaan - mm. NS1 kaasuputket, joita maalataan nyt uhaksi EU' lle ja US' lle!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55

No googlaa "Schröderiläinen aikakausi" - mitä löytyy?

Voin vastata kauniilla kotimaisella kielellämme: ingeting.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Neuvoin tuolla toisaalla nuo google sanat - lukutaitoinen huomasi ne - olivat yksinkertaisia sanoja :)

...

Jostain syystä tämä on aivan väärässä paikassa - liittyy omiin nro 38 ja 48 ja oli vastineen vastine nroon 44.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #84

Jos alamme puhua saksalaisten tolkullisesta idänpolitiikasta schröderiläisyytenä, emme saisi unohtaa W.Brandt:ia (alkup. H.Frahm) ja hänen osuuttaan n.s. liennytyksessä ("Entspannungspolitik", "deténte"). Eikä myöskään unohtaa W.Scheel:iä ulkomisterinä. Heidän harjoittamaansa politiikkaa kutsuttiin nimellä "die Neue Ostpolitik".

Ehkä schröderiläisyys pitäisi siis kytkeä brandilaisuuteen ja liennytykseen. Jos sen haluaa nimikoida niin olisiko se pelkkää muinaista deténte:a pitempänä jatkumona "die Sinnvolle Ostpolitik"?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Olet oikeassa, Schröder jatkoi juuri Willy Brandtin politiikkaa ... Kohl taas oli yhdistäjä, jota taustalta komppasi Saksan vahva mies - ulkoministeri Genscher ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Hans-Dietrich_Genscher -

Ilkka Luoma

Vuosi sitten:

" ... Nyt Trump hakee kumppanuutta Venäjästä, liittyen taisteluun ISIS-järjestöä vastaan

Tuohon tehtävään paras kumppani ja taistelutoveri on Venäjä, sillä se on kykenevä sekä toimelias. Tämä ulkosuhdepolitiikka Trumpilta liennyttää maailmaa. Arvoitukseksi jää maailman suurin kansantalous Kiina (tähän palaamme myöhemmin) ---

...
Suomalaisen median tarkoitushakuista ja yksipuolistettua informaatiota osat 1-10 - jopa manipulatiivisesti suuntaavaa tekstiä lukijoilleen, jotka ovat jo huomanneet nykyajan uusmenetelmät Anti-trump - ja West trolling -ilmiöinä! Kohtioiden 1-10 linkkien alla allekirjoittaneen kommentti kyseiseen mediajuttuun.

1.
MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ny-ti... -

... Media käy omaa informaatiosotaa - pr. Trumppia vastaan. Media ei halua ymmärtää, että Trump hakee uskottavaa ja voimakasta liittolaista rinnalleen ISIS-taisteluun ja samalla liennyttää suhteita Venäjään ja näin rauhoittaa kahden ydinasesuurvallan tulehtuneita suhteita. Mitähän nuo läppäreihin kätkeytyvät huippusalaiset vakoilutiedot oikein ovatkaan?

2. Pohjois-Korea
MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdys... -

... USA yrittää ujuttaa pätemätöntä tietoa Kiinan yhteistyöstä. Kiinalla on yksi perustavoite, kaikki vieraat sota- ja hyökkäysvoimat pois koko Korean niemimaalta. Tämän jälkeen Kiina tarjoaa niemimaalle kattavan turvajärjestelmän ulkoisia vihollisuuksia vastaan. Muodollisesti Kiina pidättäytyy viemästä Pohjois-Koreaan aseisiin liittyvää huipputeknologiaa ja ylellisyystarvikkeita. - West trolling -ilmiö

3.
Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9616232 -

... Siipeensä saaneet toimittajat käyvät sotaa, ei todellista uhkaa vastaan, vaan pr. Trumppia vastaan, joka on herkkähipiäisiä toimittajia kurmoottanut ja höyhentänyt. Media käy Anti-trump trollingia, eikä ymmärrä mihin Trump pyrkii sopivia tietoja antaen toimijalle, jolla on oikeasti kyky ja voima olla kumppani ISIS-järjestöä vastaan. Samalla Trump liennyttää tulehtunutta Venäjä suhdetta, edistäen näin osaltansa maailman vakauttamista.

4.
Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9615744 -

... Ainoa joka väittää ja inttää on syrjäytetty Anti-trump trolling media, joka ei ollut edes paikalla, kun "salaisuudet vuodettiin", silti räkytys jatkuu West trolling toimittajilta.

5.
HS ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005212510.html -

... Syrjäytetty media käy kiivasta Anti-trump trolling informaatiosotaa, ja täällä meillä HS ryhtyy solidaarisuuslaulukuoroon, vaikka todellinen sota pitäisi käydä ISIS-järjestöä kohtaan! ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/05/trumppismi... -

.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Suomi pöydänkattajana" on perusteellisemmin ajateltuna huolestuttava ilmaus. Suomi siis järjestää tilaisuuden keskustella asioista, josta isännät itse eivät välttämättä tiedä mitään!

Ja jos kohtasolmittava diili ei olisikaan kohtalokas Suomelle itselleen, se voi olla paha pala jonkin muun pienen maan tai alueen kannalta. Onko kiva kerrata tämäntyyppisiä tapahtumia jälkeenpäin, Suomi? Voitko kuvitella eläväsi syyllisyydessä?

Ilkka Luoma

Lännen ja idän välinen nokittelu, info- ja jopa kauppasota - vaatii "alustoja", joissa voidaan neuvotella puolueettomalla maaperällä - tässä on Suomelle uskomattoman hieno mahdollisuus irtautua muiden kolmansien konflikteista - olemme sveitsittymisen tiellä ---

...

TIISTAINA, ELOKUUTA 26, 2014
EU-joustavoitettu sveitsittymisemme!

Suomalainen ’sveitsittyminen’ aluillaan, ja osakeino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.

Voimme olla portti itään ja portti länteen –

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/eu-joustav... -

.

Tomi Vaalisto

Suomen kansan musertava enemmistö halusi isänmaamme Euroopan unioinin jäseneksi ja rahaliittoon vuonna 1994 . niinpä olemme viimeisen neljännesvuosisadan olleet kaukana sveitsiläisestä puolueettomuudesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

KESKIVIIKKONA, KESÄKUUTA 06, 2018
Presidentti Niinistö noudattaa kansakuntansa tahtoa

Presidentti Niinistö on erinomaisesti tietoinen tästä sveitsittymisen skenaariosta ja onkin jo ilmaissut olevansa suomalainen siinä yhteydessä, kun kysyttiin mielipidettä Natosta - Niinistö tietää vahvasti suomalaisten suuren enemmistön olevan jo yli 15 vuoden ajan yli 50% väkevällä voimalla Natoa vastaan ...

...

" ... ... Presidentiltämme kansakuntamme suuresti arvostama lausunto Natosta!

” … – Suomalaiset eivät tue (Nato-jäsenyyttä) ja minä olen suomalainen, Niinistö kertoo FT:lle. … _ … Lehden mukaan Niinistö puhuu pitkästä kokemuksesta. Presidentti viittaa haastattelussa 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin kaupunginhallinnossa ja teki yhteistyötä turkulaisten poliitikkojen kanssa *.

Eläkkeelle jääneet valtuutetut ovat vielä nykyisinkin saaneet Putinilta kutsuja Moskovaan … ” ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html - -IS/STT. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #30

Presidentti johtaa hallituksen kanssa ulkopolitiikkaa ja Suomi kyllä toteuttaa EUn yhteistä ulkopolitiikkaa.

Tuoren tutkimuksen mukaan suomalaisten enemmistö kannattaa NATOn jäsenyyttä jos ulkopoliittinen johto - lähinnä pressa - sitä suosittelee.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250665-il-us-kyse...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Oleellista on olla jossittelematta - kansalta kysytään: Kyllä vai ei Natolle - kansa jyrähtää - ei Natolle, samantyyppinen ei kuin aikanaan - Kekkonen jyrähti Kremlille yhteisistä sotaharjoituksista - Kiitos ei.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #30

Kyse oli tuossa Vaaliston viestissä EU:sta, Luoma. Ei rivien välissäkään NATO:sta puhuttu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Luehan uudelleen nro 22 (ja siihen liittyvä ketju) - puhutaan sveitsiläisestä puolueettomuudesta so. sveitsittymisestä - pyrkimyksenä, johon "ajaudumme kansamme tahdon mukaisesti" - ja se edellyttää juuri irtipysymistä lännen sotakoneesta Natosta, jonka ainaissotilasjohtaja on maailmalla eniten sotiva US.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #46

Tuo ajatusmalli on ihan ikioma ajatusriihesi ja olet kyllä kiistatta tuonut mielipiteesi esille. Väyrynen saattaisi ajaa jotain tuonsuuntaista ulkopolitiikkaa jos pääsisi vallankahvaan kiinni, mutta Suomi on sitoutunut EUn ulkopolitiikaan eli täysin toiselle linjalle.

Eipä ajatusmalliasi kuitenkaan voi koko kansaan koplata, koska tuon aiemmin linkitetyn tuoreen gallupin mukaan enemmistö kannattaa NATOn jäsenyyttä jos pressakin näin tekee ja koko kansan Paavo sai 6% äänistä, joka on murto-osa NATOn vastustuksesta.

Sveitsi muuten on sopimut kahdenvälinen kauppasopimuksen EU:n kanssa ja 2005 Sveitsi liittyi Schengen-yhteistyöhön.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Kansakunnallemme sopivat nuo sveitsiläisten tekemät sopimukset - hyvin! Kunhan saamme mm. oman rahan ja itsenäisyyden takaisin.

Pelastuksemme on tuo sveitsittymisen tie - emme halua olla Naton taistelualusta, johon jäseninä automaattisesti ajautuisimme suurvaltakriisissä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #56

Joo, mutta ei moinen ole ainakaan äänivyöryksi vaaleissa kulminoitunut, vaikka asiaa ajaa ihan oikea puoluekin - ei mainosteta, joten eipä kerrota nimeä ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Kansakunta odottaa karismaattisia ehdokkaita ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #66

Joo, siksi Kookoomus on pärjännyt niin hyvin: Jyrki Katainen, Alex Stubb, Saukko, Ilkka Kanerva...kaikki suomalaisten kestosuosikkeja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Jyrki ;)

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/jyrki-kata... -

...
Alex ;)

...
[3 ”Suomen historian huonoin hallitus? … ” ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_... -
[3 " ... Kuuden puolueen hallituksen jatkuva sekoilu näkyy jo mielipidekyselyissä ... " ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/gallup-ka... -

...
Ile ;)

Ok.

...
Ei liity topicciin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #73

Vaalisto listaa kokkuleiden karismaatikkoja. Ehkä kuitenkin on kyse, että Kansallinen kokoomus r.p:llä on kerta toisensa jälkeen suurin vaalibudjetti ja eniten resursseja kampanjoida pahvikuvia pystytellen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

"Kestosuosikkeja" -tuo saattoi olla hulvaton tarkoituksella huumoria, siksi ... no olkoot. Sauli on asemansa ansainnut!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #88

"Pahvi-Sauli" on kuitenkin vain pahvinen kuva "työväenpresidentistä"(sic!). Ärimmäinen esimerkki härskistä ja mistään tosiasioista piittaamattomasta puoluepoliittisesta ääntenkalastelusta vaalikampanjassa.

Tokikin on totta, että hän riittävän fiksuna ei hakkaa päätään kuhmuille NATOn oveen vaan on tyytynyt, ainakin toistaiseksi, n.s. yleiseen mielipiteeseen. Sehän ei kuitenkaan ole hänen oman kantansa mukaista ja muutenkin hän on osoittanut monenmoista varomattomuuttaan m.m. Makarov-puheillaan sekä hulvattomalla brittien peesaamisella Skripal-jutussa etc. Olen kuitenkin vielä toiveikas hänen jäävän tavalliseksi yhdenkauden presidentiksi vähän samaan tyyliin kuin ylen toivorikas ja karismaattinen I.Kanerva aikoinaan analysoi hänet tyypilliseksi yhdenkauden kansanedustajaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Uskoisin, ettei Saulikaan ole niin tyhmä, että saavuttaessaan harvinaisen suuren kannatuksen presidentinvaaleista - lähtisi tutkailemaan kansakuntamme suuren enemmistön tahtoa - Naton osalta. Toki tiedetään, etä Sauli on natottaja, mutta kansa kahlitsee häntä :)

...
Sauli on saanut poikkeuksellisen runsaasti niin sanottuja myötätuntoääniä - alkaen jo eduskuntavaaleista - Uudeltamaalta - noin 60 000 ääntä, ollen ennätys - Hertta Kuusisen jälkeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #90

Aiemmin Niinistöllä oli huolenaan edessä olevat vaalit. Nyt hänellä ei sitä huolta enää ole. Vielä hän ehkä ajattelee miten selvitä loppukaudestaan mutta mitä lähempänä seuraavat vaalit häämöttävät, sitä vapaammaksi hän varmaan itsensä tuntee. Silloin voi "vanha aatami" päästä pintaan.

Toisaalta hän myös ajatellee minkä jäljen hän jättää historiaan. Haluaako hän jäädä ihmisten muistiin NATOttajien käsikassarana vai kansalaisten kannat huomioonottavana valtiomiehenä. Loppujen lopuksi hän rakentelee mielikuvansa omasta, itselleen tavoittelemasta kuvastaan historiassa ihan itse ja se hieman pelottaa. Haluaisiko hän itse nähdä itsessään voittoin vahvan valtiojohtajan joka vastoin ihmisten mielihaluja vei kansan voittoisaan sotaliittokuntaan ja lopputulos onkin vain savuavia raunioita ja harvat eloonjääneet pitävät häntä yhtenä sotasyyllisenä. Valinta on hänen omalta kohdaltaan tietenkin hänen itsensä mutta seuraukset siivoavat muut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Tämä on aiheellinen pelko, sillä Saulin ylpeys voi nousta, koska hän ei ole enää riippuvainen kansasta. Se tiedetään, että Sauli on natorakas ja natouskovainen, mutta viime vaaleihin saakka kansa piti hänet kurissa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #85

Niinkö? Voisko Myyryläinen sitten neuvoa kun noinkin hyvin asian tietää mistä saisi pahvisen Jaana Pelkosen? Pystyttäisin sen autotalliini jääkaapin ja flipperin väliin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #95

Vaalisto taitaa sekottaa toisaalta poliittisen johtajan karisman ja toisaalta muuten urheilu- t.m.s. julkisuudessa hankitun vaalisuosuosion. Molempia toki rahoitetaan messevillä kampanjabudjeteilla.

En tunne J.Pelkosen poliittisia kantoja juuri mihinkään asiaan joten niistä minun on paha sanoa juuri mitään. Mutta en ole huomannut hänen johtavan karismaattisesti kansanjouokkoja, en poliittisina liikkeinä kuin myöskään uskonnollisina joissa kyseinen ilmiö ja johtajan ominaisuus myös tunnetaan.

Hänen pahvikuviaan voinee ehkä mahdollisesti löytyä Broadcasters o.y:n varastojen nurkista niiltä ajoilta kun hän työskenteli sen hömppäkisailu- ja seuranhakuohjelmissa. Ehkä myös B.Zyskowiczilla on kuvia tallinsa väestä?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #98

Myyryläisellä menee omat ja vieraat sekaisin. Hän itse toi karisman ja pahvikuvat esille argumenteillaan ja nyt hän sovittaakin sanojaan allekirjoittaneelle.

Keilläpä se vastuu siityi vastapuolelle....

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Miten se ilmenee kommentissa 98? Uskoisin lukijoita kiinnostavan ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #111

Joo...lukijoita :D

No joka tapauksessa Myyryläinen kirjoittaa kommentissaan nr 85: "Vaalisto listaa kokkuleiden karismaatikkoja...."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Normikaavalla lukijoita blogistanioissa : 1 avaus - 10 kommentoijaa ja 100 lukijaa.

Esimerkiksi Vuodatus.net blogistaniassa lukuavauksia per vrk on ollut 50-500 ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #117

Hohhoijaa Vaalisto, taas.

Luoma kertoi omassa kommentissaan kansan kaipaavan karismaattisia johtajia ja siihen Vaalisto vastasi: "Joo, siksi Kookoomus on pärjännyt niin hyvin: Jyrki Katainen, Alex Stubb, Saukko, Ilkka Kanerva...".

Jos tuota ei voi lukea karismaatikkojen listaukseksi niin minkä sitten.

Aiheetta enempään tälläkään kertaa tästä asiasta sillä Vaalistolla riittänee ihemttelemistä omissakin kommenteissaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Ehkä se oli hirtehistä savolais-kokoomuslaista huumoria, jossa vastuu siirtyy ymmärryksen osalta kuulijoille ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #133

Savolaisen kirjoittaessa vastuu ei siirry lukijoille vaan me vain luotamme heidän hoksottimiinsa niin, että uskomme hieman monimuotoisemmankin ilmaisun tulevan ymmärretyksi. Siinä suhteessa saamme toki kerta toisensa jälkeen pettyä. Sen sijaan kokkulin puhuessa vastuu todellakin siirtyy - äänestäjille. Turhan moni meistä näyttää kuitenkin suhtautuvan ihan liian vastuuttomasti niinkin vakavaan toimitukseen kuin äänestäminen.

P.s. tokikin tunnistan kokkuleiden äänestäjien olevan monimuotoinen joukko. Heissä on n.s. vakaumuksellisia porvareita joiden etua kokkulit todella ajavat ja sitten hyväuskoisia jotka kuvittelevat kokkuleiden ajavan heidän etujaan. Ja sitten on niitä jotka juoksevat pahvikuvien y.m.s. mainonnan ja julkisuuden perässä. Ja onpa niitäkin jotka kuvittelevat olevansa voittajia kun äänetävät niitä joita kuvittelevat muidenkin äänestävän. Ja sitten on niitä jotka kuvittelevat olavan luokkavelvollisuus äänestää porvaria kun itsekin itsensä sellaiseksi yhteiskunnallisen, sosioekonomisen, työnluonteen t.m.s. vuoksi kokevat. Vastuuttomuutta ja hyväuskoisuutta on siis montaa sorttia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Kokoomuksen kannattajiin kuuluu myös sopulaattoreita, jotka kokevat olevansa myös rikkaita ;)

Ilkka Luoma

Mennään vaihteeksi trumppismiin:

KESKIVIIKKONA, MARRASKUUTA 09, 2016
Äänestämättömät amerikkalaiset yhdistivät voimansa ja nousivat vaaliuurnille

" ... Trumppia haukuttiin, ei vain Yhdysvalloissa, vaan myös kaikkialla muualla – jopa Suomessa media riekkui palstametreittäin, koettaen valaa uskoa suomalaisiin, ettei USA voi saada Trumpia presidentiksi. Suomessakin arkitavalliset kansalaiset eivät katso hyvällä liki turhasta räkyttäjiä ja mollaajia. Kansakuntamme niin täällä meillä kuin USA:ssa rankaisee helposti riekkujia – nyt demokratia puhui väkevällä tavalla. Kansa oli Amerikassa tehnyt päätöksensä.

Entä nyt? – Numero 1

[ Venäjä on valmis palauttamaan suhteet Yhdysvaltoihin ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025275... - ]

Trump ei halua vastakkainasettelua Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putin kanssa |2. Trump oivalsi jo varhain, ettei pullistelu toiselle ydinasesuurvallalle ole järkevää, eikä liiketoimintaa kasvattavaa. Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse turvallisuuspolitiikkansa tai sitten he maksavat USA’ n antamasta ”suojasta”. Eurooppalaiset saattavat nyt oivaltaa, että paras turvallisuuden näkökulma on sen ulottaminen Uralille asti |3.

|2 Kuten ei Venäjäkään halua vastakkainasettelua ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025162... -
|3 Yhteiseurooppalainen turvallisuusajattelu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -

Entä nyt? – Numero 2

Vaikein Trumpin tehtävistä on luoda työpaikkoja, jotka ovat viedyt halpojen toverien maihin. Toki työpaikat voidaan palauttaa ”uusjakona” by New Deal – Franklin D. Roosevelt, mutta kuluttajat älähtävät, sillä hinnat nousevat, tai laatu huononee – siksi suuret ovat nämä palkkaerot esimerkiksi Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Trump voi siirtää protektionismivaihteen päälle ja aloittaa reviiripuolustuksen ja omavaraisuuden noston |4 – joka voisi olla suositeltavaa myös meille suomalaisille.

|4 Reviiripuolustuksella omavaraisuutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-ha... -

Entä nyt? – Numero 3

Kiinalainen ulottuvuus – tämä on Trumpille vaikea pala, sillä Kiina on jo maailman suurin talous ja ei ole enää niin riippuvainen amerikkalaisten ostamisen buumista – juurikin Kiinasta. Trump saattaa tietää, että US liittovaltio on velkaa Kiinalle yli 1000 miljardia USD (2016), Kiinan ollessa liittovaltion suurin velkoja |5.

Trump voi tietää, että USA on liiketoiminnan suomi-sanastossa miltei selvitystilassa |6, kun on setelipainokone hallussa, niin selvitystilaa voi lykätä eteenpäin. Trump voi myös vetäytyä Aasiasta – sotakoneena, sillä sen voimavarat hiipuvat liittovaltiovelan kasvun myötä. Aasia tullee jäämään kiinalaisten toimenpiteiden ja kauppapolitiikan alle? Ja tästä Kiina kiittää |7. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/aanestamat... -

.

Ilkka Luoma

West trolling manipulation jylyää:

~ https://www.verkkouutiset.fi/ex-lahettilas-paljast... -

"Ex-lähettiläs varoittaa: Vladimir Putinilla on suunnitelma Helsingissä ... " -Kokoomuksen mielipideäänenkannattaja Verkkouutiset

...
Huima oivallus! ;)

Tomi Vaalisto

Meinaatko, ettei presidentti Putinilla ole mitään suunnitelmaa kokoukseen?

West Coast Trolling Team ry on aatteelline yhdistys. https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/west+c...

Ilkka Luoma

Lainaus 67' stä:
"Meinaatko, ettei presidentti Putinilla ole mitään suunnitelmaa kokoukseen?"

Copy 59' stä:

~ https://www.verkkouutiset.fi/ex-lahettilas-paljast... -

"Ex-lähettiläs varoittaa: Vladimir Putinilla on suunnitelma Helsingissä ... " -Kokoomuksen mielipideäänenkannattaja Verkkouutiset

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #68

No ihan varmasti itänaapurilla on suunnitelma ja tavoitteet kokousta varten.
Putinkin tarvitsisi jokun diplomaattisen voiton kun viime vuodet ovat olleet Venäjälle pelkkää alamäkeä...itseaiheutetusti...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

"Ex-lähettiläs varoittaa: Vladimir Putinilla on suunnitelma Helsingissä ... "

Näin Verkkouutiset kirjoittaa --- herättää hymyilyä. Tyypillistä West trolling manipulation -toimintaa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #81

Hymyilyn sijaan pitäisi ensin ymmärtää journalismin perusteita: uutisen lähteenä on ex-lähettiläs, mikä tuodaan selkeästi esille. Verkkouutiset ei ole itse lisännyt haastatteluun yhtään mitään.

Otetaan esimerkki valheellisesta uutisesta: Hesari uutisoi keväällä 2014 Putinin haastattelun, jossa hän väitti, ettei Krimillä ei ole Venäjän sotilaita. Hesarin lähteenä oli Reuters.

Ei Hesari valehtelija ole, vaikka uutisessa väitetty asia oli täysin totuudenvastainen. Hesari vain kertoi totuudenmukaisesti mitä Putin asiasta sanoi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002714204.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Lukemaansa ymmärtävät huomaavat kirkkaan selkeästi tyypillisen West trolling manipulaation - MoT.

Krimillä ei ole Venäjän virallisen armeijan aktiivisotilaita. Venäläisiä kyllä - kuten US käyttää yksityisiä yhtiöitä sotilaineen eri konfliktialueilla, jotta välttyy kiusallisuudelta, jos virallinen US Army olisi läsnä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #104

Putin itse myönsi myöhemmin Venäjän joukkojen käytön Krimillä, jossa on esimerkiksi Sevastopolissa tukikohta.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000836404.html

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_mili...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Sevastopolissa oli voimassa Kiovan kanssa sopimus, joka salli maksimissaan 20 000 virallisen Venäjän armeijan sotilaan paikalla olon ... pitää paikkansa, siellä on edelleenkin Venäjän armeijan vakinaista väkeä, tosin ENNEN krimiläisten halua liittyä Venäjään - määrä oli vain 14 000, joskin Maidannin verimellakoiden jälkeen määrää nostettiin 5 000 - turvaamaan tarvittaessa krimiläisten turvallisuus, jossa onnistuttiinkin erinomaisesti - ei juurikaan väkivaltaa, ei menehtyneitä - kun käy Krimillä tietää sen voivan paremmin kuin vuosikymmeniin ... ehkä nyt voitaisiin YK' n valvonnassa järjestää uusi kansanäänestys?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #108

Niinpä - Krimillä on Venäjän vakinaisen armeijan joukkoja ja Putinin mukaan ne myös miehittivät Krimin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

Tästä lienee jokin dokkari? Sevastopolissa kyllä, mutta ei aktiivisia virallisen Venäjän asevoimia muualla Krimillä ... jos toisia ajatuksia, niin lukijat kaipaavat joitain dokkareita :)

Ilkka Luoma

Vahvistamaton tieto kertoo, että P&T tapaaminen on Presidentin linnassa - näin nostetaan pr. Sauli Niinistön arvoa ja asemaa - pöydän kattajana, välittäjänä ja jopa "neuvonantajana" - näin sveitsittymisemme etenee hienosti - jonka Sauli oivalsi jo todettuaan olevansa suomalainen.

Tomi Vaalisto

Sveitsihän on liittovaltio ja ehkäpä EU "sveitsiytyy" liittovaltioksi yhteisine puolustuksineen, jota varten olisi jo valmis organisaatiokin NATO. Siihen kuuluu suurin osa EUn jäsenmasta.

Ilkka Luoma

Kuinka monta kilometriä natorajaa on suoraan Venäjässä kiinni - verrattuna rajan kokonaismatkaan Euroopan osalta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #105

Eipä liity aiheeseen, mutta maa- ja merirajaa nelinumeroinen luku kilometreinä.

Oleellista on meidän kannalta Itämeri, joka on NATO & CO:n sisämeri. Yhteinen puolus helpottaisi operointia ja toisi turvaa Venäjällekin, jolla on aika minimaallisesti itämeristä rantaviivaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Liittyy oleellisesti. Suomi edustaa Venäjän ehkä tärkeimmällä maarajalla 1300 kilometrin matkalta suurta osuutta Venäjän Euroopan maarajasta - mikä vieläkin tärkeämpää - on meidän sijainti Kuolan niemimaan ja Leningrad oblastin vieressä ... ! Aiheesta on kirjoitettu asiantuntijavoimin täälläkin satoja kommentteja - ne löytyvät kätevästi paikallisgooglaamalla :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #109

Kyllähän Naton jäsenmaiden Puolan, Latvian, Liettuan ja Norjan rajat ovat itänaapurille meidän rajaamme tärkeämpiä ja pituutta löytyy varmasti saman verran.
Suomen pitkä itäraja on synkkää korpea ja tieuria vain muuutama.

Natomaa Norjan rajalta on vajaat sata kilomertiä Kuolan tärkeimpään kaupunkiin Muurmanskiin ja toisin kuin Suomesta Norjasta on suora tie- ja meriliikenneyhteys.

Natomaat Latvia ja Viro ovat perinteisellä hyökkäysuralla Moskovaan ja Pietariin. Matkakin on lyhyempi. Suomesta ei niihin kaupunkeihin koskaan hyökätty.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Nato ei ole niin tyhmä, että se suunnittelisi rynnäkköä maanteitä pitkin Kuolan str.ydinuekllusveneiden tuki- ja varustelutukikohtiin - vaan lentoteitse, ja Suomen Lapin ja Kuusamon kentät ovat erinomaisia ja hyvien tie ja osin rautatieyhteyksien päässä ... Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini on jo ottanut huomioon Suomen allekirjoittaman Nato - isäntämaa pöytäkirjan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #113

Höpö höpö. Jos syyrialaisten tukena olevat länsimaiden ilmavoimat nuijivat ISIStä Italiasta saakka ei tuohon fiktiiviseen operaatioon Suomea tarvita.

Lisäksi Norja on lähempänä ja siellä on lentotukikohtiakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Liiaksi yksinkertaistettu amatööriselvennys - ISIS ei kyennyt tavoittamaan USAF-rynnäkkökoneita - jos lainkaan, puhumattakaan hyvissä ajoin - ei ollut mitään havainnointijärjestelmää - Venäjä sen sijaan kykenee "näkemään" lähtevät koneet jo kaukaa ja näin varautumaan hyökkäykseen hyvissä ajoin. Tämän vuoksi hyökkäyslähtökentän pitää olla hyvin lähellä kohdetta/ kohteita, ja näin Lapin ja Kuusamon kentät ovat eturivissä - yllätystä ajatellen ... lentomatka vain 10-15 minuuttia lähtö mukaan luettuna! Tämän ymmärtää sotilasasiantuntijat erinomaisesti ja siksi Venäjä muutti pohjoisen puolustusdoktriiniä nopeasti Suomen Nato-isäntämaa pöytäkirjan allekirjoituksen jälkeen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #118

Niinkö...jos nyt kuitenkin tarkastellaisiin muutamaa "pikku" detaljia:

Lehtiä lukeneet tietävät, että Syyrian iskuihin käytettiin ristelyohjuksia, jotka laukaistiin kaukaa mereltä satojen kilometrien päästä. Ne lentävät muutaman metrin korkeudella tutkakatveessa, jolloin kovasti kehuttu venäläisen S400 tutkajärjestelmä oli täysin hampaaton.

Norjan rannoikkoa seuraava matalalla lentävä risteilyohjus on vaikea havaita vuoriston vuoksi.

Veli venäläisen tutka kyllä kattaa koko tasaisen Lapin ilmatilan.

Se Kuusamon lentokenttä on kenttätykistön kantaman päässä itärajaltamme ja venäläisillä on runsaasti järeää telatykistöä Alakurtin rynnäkköjoukoilla.

Lapin lentokentillä koko kalusto polttoaineineen ja ammuksineen olisi taivasalla. Sissijoukkue tuhoaisi tuollaisen tukikohdan krh:lla muutamassa minuutissa "pöpeliköstä" muutaman kilometrin päästä. Vain tulenjohtajalla pitäsi olla näköyhteys maaliin. Juuri tuollaisia iskuja omat joukkomme harjoittelevat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Nyt on kysymys 10-15 minuutin lentomatkasta kontra useita tunteja - sotilasasioista ymmärtämätönkin tajuaa, että mitä pidempi lentoaika - sen varmempi paljastuminen ENNEN iskukohdetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Alakurtissa on lähinnä panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja, joiden aseistus rajoittuu 12 millin konekivääriin tai 35 millin pikkutykkiin :) ... Telatykit ovat useimmiten 155 millin järeää kalustoa, ja näitä Alakurtissa ei olla juurikaan nähty.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Norjan raja on noin joitain kymmeniä kilometrejä kapea ränni, kun taas Suomen raja Kuusamosta ylöspäin on liki 400 kilometriä - näin onnistuu erinomaisesti ns. yhtäaikainen viuhkahyökkäys leveällä rintamalla - toisaalta Nato/US voisi lähestyä Jäämereltä pohjoisesta, mutta tällöin jälleen lentoaika pitenee ja havaituksi tuleminen todennäköistyy ennen kohteeseen tuloa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #119

Viukahyökkäys lienee maallikon luoma termi useammasta suunnasta tuleville iskulle.
Maarajaa norjalaisilla Venäjää vastaan on pari sataa kilsaa ja matkaa Muurmanskiin vajaat sata kilsaa.
Tästä saadaan tasakylkinen kolmio - se maallikon "viuka" - jonka pitkä sivu on 200 km ja lyhyet sivut 100 km. Näin maallikon "hyökkäysviukan" kulma on peräti 90 astetta pelkästään maa-aluetta lähtöalustana käyettäessä.

Lehtiä lukeneet tietävät kuitekin lännen käyttäneen terroristijahdissa Syyriassa mereltä tulevia risteilyojusiskuja, joten fiktiivisessä kyökkäyksessä isku voitaisiin suorittaa mistä tahansa merialueelta ja silloin "maallikkoviuhka" olisi puoli horisonttia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

Viuhkahyökkäys on yleinen termi Venäjän sotasanastossa - se tarkoittaa laajaa ilmarynnäkköä leveällä rintamalla, jossa hyödynnetään pitkää rajankäyntiä, eli lähestyminen tapahtuu iskukohdetta ajatellen laajalta sektorilta - tätä viuhkahyökkäystapaa on vaikeampi torjua, varsinkin, kun hyökkäysaika on vain 10-20 minuuttia!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #107

Vaalisto kirjoittaa Itämeren olevan NATO & Co:n sisämeri. Väärin. Venäjä on Itämeren rantavaltio siinä missä muutkin, itse asiassa kahdessakin paikassa. Eikä Suomikaan ole NATOn jäsen, onneksi ainakaan vielä, vaan "vasta" rauhankumppani"(sic!). Lisäksi kansainväliset merisopimukset pitävät, ainakin toistaiseksi, Skagerakin ja Kattegatin auki kaikkien kulkea.

Oleellinen Itämeri meille todellakin on mutta oleellinen on myös koko itäraja josta ei saa tulla NATOn ja Venäjän vastakkainasettelun aluetta niinkuin Itämerestä on jo tullut.

Pikemminkin meidän tulisi päästä kääntämään kehitys toiseen suuntaan eli liennyttämään sekä omaa itärajaamme että Itämerta. vaahinko, että NATO torppasi S.Niinistön ehdottaman pienenkin askeleen siihen suuntaan. Tuskinpa meillä siis on odotettavissa presidentinlinnassa 16/7 sen enempää parannusta Itämerelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Ilmeisesti Natoon kuulumattomalla Ruotsilla on vielä pisin Itämeren rantaviiva ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #132

Totta, Ruotsi ei nimellisti kuulu NATOon mutta olen pitänyt sitä kolmenvartin NATO-maana jo pitkään. Itse asiassa siitä lähtien kun opin heidän sodanjälkeisistä yhteisistä vakoilutoihuistaan Itämerellä. He ovat siis turmion tiellään jo paljon pidemmällä kuin me. Mopopoikaporukoiden kielellä he ovat jo n.s. prospect:eja valmiina initiaatioriitteihin kun me olemme vielä hang-a-round:eja. Meillä olisi siis mahdollisuus viisastua ja perua koko juttu ilman sen suurempia seuraamuksia - mutta kuinka kauan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Trumputin Suomeen tulo Putinin kanssa - luo meille paineita pysytellä ulkona kaikista sotaliitoista :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #137

Totta, jos haluamme tätä herkkua lisää eli esiintyä sovun- ja sillanrakentajana kuten S.Niinistökin on useammankin kerran ilmaissut haluavansa profiloitua.

Tarvitsemme siis lisää liittoutumattomuutta, puolueettomuutta ja halua pysytellä [suur-]valtojen eturistiriitojen ulkopuolella sekä aktiivista ja rauhantahtoista mutta neutraalia ulkopolitiikkaa esimerkiksi YK:ssa etc. Meidän ei siis kannata mennä suurvaltojen ristiriitoihin ottamaan kantaa jonkun osapuolen puolesta jotain vastaan vaan ainoastaan rauhan puolesta sotaa vastaan. Vain siten voimme toimia välittäjänä ja tuota jotain positiivista neuvotteluihin.

Ilkka Luoma

Palataan jälleen topicciin ;)

TIISTAINA, HELMIKUUTA 28, 2017
Trumpin salainen maailma –

" ... [ … ja käyttää tehokkaasti hyväkseen valitsemaansa eripurahallintoaan – tämä kuulostaa tutulta, jotkut sanoisivat pelottavan tutulta … ]

Olisiko liikemies niin fiksu, että tunnustaa aiemmin tunnustamattomat tosiasiat viisautena, ja ryhtyy vaalilupausten toteuttamisen jälkeen muutosprosessiin, jota ei mediassa osata aikaistettuna ymmärtää, edes oivaltaa? Onko Trump uuden ajan Martti Luther?|3 Trump naulaa teesejään jo koko ajan, mutta keiden oviin ja osaammeko lukea tuota trumppismin ja trumpmedian vaihtoehtoista totuutta?

Herätys! Maailmanpuhdistus on jo käynnissä, jotteivat liian jyrkät uskonnot ehtisi sitä tehdä jo aiemmin. Jokin sota pitää saada käydä, mutta mihin suuntaan ja mitä vastaan? Nyt käydään sodan ensimmäistä vaihetta – informaatiosotaa |4; West trolling >< East trolling – onko tässä pelin ydinhenki? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpin-sa... -

.

Ilkka Luoma

Ja takaisin topicin aiheeseen ;)

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 09, 2017
Uuden ajan Martti Luther – omien teesien naulaaja Trump

(Nyt ollaan jo erottamassa Yhdysvaltain uutta presidentti Donald Trumppia. Vielä jyrkemmin kävi uskonpuhdistaja ja uudistaja Martti Lutherille, joka sai kirkonkirouksen ja Paavin pannabullan. Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson ennusteli Trumpille vajaata vuoden virkakautta)

Amerikkalaistutkimuksien mukaan Trump saa puolet yhdysvaltalaisista taakseen, räväkän muutaman viikon jälkeen, kun myrskyä on nostatettu vesilasiin, lähinnä median taholta. Trump on siitä erikoinen virkaansa valittu äänestyksen tulos, että hän on kunnioittamassa asettamiaan vaalilupauksia – toteuttamalla niitä, outoa ja yllättävää tässä demokratian maailmassa.

Miten uskonpuhdistaja Martti Luther ja Donald Trump muistuttavat toisiaan?
[ Yle - Radio yksi esitti dokumenttikuunnelman ~ https://areena.yle.fi/1-3880955 – Martti Lutherista ja uskonpuhdistamisesta]

Molempia yhdistää uudistusmielisyys. Trump haluaa turvata kansakuntaa vierailta vaikutteilta eikä halua maksaa muiden kustannuksia amerikkalaisten verovaroista. Luther ei halunnut aneita kerättävän sielun saattamiseksi taivaaseen.

… Näin Trump voidaan erottaa!
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170206220006590... - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?

Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Mielipidemittaukset eivät ole koskaan täysin oikein. Trump nuijii aika herkästi itselleen epämieluisat selvitykset, mittaukset ja mielipiteet. Näyttäisi siltä, että noin puoli Amerikkaa hyväksyy Trumpin toimet.

Vaalitulos tukee linjausta, vaikka Trump voittajana sai pari miljoonaa ääntä vähemmän. Trump on väkevä oman reviirin puolustaja. Entä onko hän tosissaan amerikkalaisreviirin vartija, jää loppupeleihin nähtäväksi. Löytyvätkö Trumpin takaa riittävän osaavat lakimiehet?

Ruotsin Persson ennusteli Trumpille vajaan vuoden virkakautta, siis erottaminen uhkaa, niinkö?
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/profes... - ]

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Ilkka Luoma

Ketju jenkailijoiden myötä harhailee - palataanpa asiaan ja topicin ytimiin:

[Liittyen Stern -kansilehteen]

...
SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 01, 2017
Hätkähdyttävä vertailu - Donald Trump ja Adolf Hitler

(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1) ---
ENG ~ https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/... -

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten pansaarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta

Muutostä Venäää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf 1-2 |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä?

Hitler oli loistava puhuja, hän kykeni ottamaan jopa miljoonayleisön haltuunsa –
… ikäänkuin täytenä ilmatilan hallintana, jopa hypnoottisesti. Hitlerin voidaan sanoa olleen karismaattinen esiintyjä, vallankäyttäjä vailla vertaa. Hitler oli myös määrätietoinen ja lähti toteuttamaan kommunismin nujertamista lopullisen ratkaisun makuisena.

Silti asiantuntija näkevät kommunismissa ja kansallissosialismissa paljon yhteistä. Sanotaan Hitlerin ja Nevostoliiton generalissimus Josif Stalinin olleen kovin uteliaita toisiaan kohtaan * – ikäänkuin magneettisena vetona vallankäytön vertailuihin Heidän välillään voidaan sanoa olleen sielujen sinfoniaa.

Päämäärät olivat molemmilla väkevät ja selkeän kirkkaat. Stalin määritti tavoitteensa jo 1917 Helsingissä luvatessaan Suomelle itsenäisyyden marraskuussa vieraillessaan Sosiaalidemokraattisen puolueen kokouksessa – työväen internationaalin vallankumous kautta maailman, proletariaatin diktatuurina.

* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin... -

Tuntuu kornilta, mutta samalla tavalla Hitler lupaili itsenäisyyden säilymista Suomelle ”ikuisesti” - tuhat vuotisen valtakuntansa siipien suojassa vuonna 1943! Emme ole tarkoin vielä selvillä miten kohtalomme kietoitui Saksaan niin 1918 kuin 1940 – 1944. Meille yhteiseksi nimittäjäksi tuli Neuvostoliitto ja myöhemmin nyt Venäjä, kuten se kohtaloituu myös Donald Trumpinkin aikakaudella.
Puhutaan uudesta etupiirijaosta |4, ymärtämättä, ettei Molotov – Rippentrop sopimusta 1939 voida enää tehdä saman kaltaisin menetelmin ja päämäärin. Tältä osin olemme nyt oikeasti vedenjakajalla. Aiemmin olimme Stalinin ja Hitlerin vankina.

Trumppismi lupailee hyviä kahdenvälisiä diilejä –

… aivan kuten Venäjäkin Vladimir Putinina haluaa pilkkoa jäykistynyttä Euroopan Unionia – mahona ja byrokraattisena jättipakkokonseksuna |5. Venäjä haluaa tehdä kahden keskisiä diilejä kuten Trumpkin.

Entä aikanaan Hitlerin periaate jakaa valtaa haltuunsa ottamalle Euroopalle, joka oli pinta-alataan suurempi kuin mikään muu valtakoneisto koko Euroopan historian aikana. Miten Trump aikoo valvoa Yhdysvaltain etuja lopulta – muualle maailmassa kuin kotona?

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdytt... -

.

Ilkka Luoma

Ketju harhailee kommenttien osalta - mennään taas topicin ytimiin:

Yllättäen nämä kaksi tulevat hyvin toimeen. Saamme positiivisen yhteenvedon. Molemmat myöntävät yhteen merkittävään vetäytymiseen. Krim saa nykystatukselle tunnustuksen, ja itäinen Ukraina rauhoitetaan kunhan asukkaat saavat Venäjän kielen kielioikeutensa. US poistuu Syyriasta ja ennen kaikkea pakotteet purkautuvat järjestyksessä, alkaen liki heti. US vetää sotilaat pois Saksasta (?)

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005746523.html -

"Uutistoimisto: Venäjä etsii kiivaasti Helsinkiä varten ”diiliä”, jotta Trump voi julistaa tapaamisen menestykseksi

Trumpin ja Putinin tapaamisen asialistan kärjessä arvellaan olevan Iranin aseman Syyriassa ... " -HS

.

Tomi Vaalisto

Ei nyt "ihan" tuolla tavalla ja tarkastellaanpa asiaa faktapohjalta:

"Krim saa nykystatukselle tunnustuksen, ja itäinen Ukraina rauhoitetaan kunhan asukkaat saavat Venäjän kielen kielioikeutensa. "

- Krimin miehityksen on tuominnut kansainvalinen yhteisö, joten Trumpilla ei ole sanavaltaa asiassa
- Valkoinen talo ilmoitti, ettei Krimin miehitystä tunnusteta
- Putin ei uskalla ottaa Krimiä esille ja siksi Kremlkin ilmoitti, ettei Krimistä keskustella
- Itä-Ukrainan rauhoittamiseen riittää kun venäläisjoukot ja ulkomaalaistaistelijat poistuvat alueelta.

"US poistuu Syyriasta"
- Jenkit ovat mukana Combined Joint Task Force organisaatiossa
- Yhdysvallat eivät ole fyysisesti koskaan olleetkaan Syyriassa vaan syyrialaistaistelijoita tukevat CJTF ilmaiskut terroristeja vastaan ovat tehty kaukaa

"US vetää sotilaat pois Saksasta"
- Asia kuuluu Saksalle, jenkeille ja NATOlle, jolloin se ei ole asialistalla
- saksalaiset tuskin haluavat jenkkejä pois maastaan, koska ne ovat olennainen osa saksalaista maanpuolustusta.

Ilkka Luoma

Trumpukalla on vahva sanansija US-pakotteisiin ... joita yleensä EU sopulina seurailee :)

...
US Armyn maarynnäkkötaistelujoukkojen erikoisyksiköt ovat olleet jo suomalaisenkin median tunnustamana Syyriassa - ja Syyrian salaiset US CIA-aseistamisprojektit kapinallisterroristeille alkoivat jo 2013, tämä on edellyttänyt myös asiantuntija-apua - on tietenkin mahdollista, että US käyttänyt peittääkseen valtiojälkensä yksityisiä toimijoita, kuten Irakissa ja tiettävästi myös Kiovan Maidanilla.

...
Saksassa olevat US-taisteluhyökkäysjoukot kuuluvat yksiselitteisesti US-asevoimien ylipäällikölle, joka sattuu olemaan juuri Trumpukka.

Ilkka Luoma

Venäjä on maailman suurin yhtenäinen ja monipuolinen raaka-aineaitta ja tämän diilimies Trump tietää erinomaisen hyvin. Kaikki tuotantokoneet maailmalla tarvitsevat materiaaleja ja Kiina on maailman suurin liukuhihna, aivan Venäjän vieressä. Taloudellisesti ja kaupallisesti Kiina ja Venäjä voisivat olla jopa valtioliitossa, joka olisi EU' lle ja US' lle liiketoiminallinen kauhistus. Trumpin ja US' n onneksi kulttuuri, historia, kieli ja kansallinen politiikka estävät valtioliiton.

Mutta liika Venäjän ja Kiinan lähentyminen täytyy Trumpin näkökulmasta estää. Trump on ikäänkuin "kiilapoika". Nykyään missään jutussa mainitussa maantieteellisessä kipupisteessä, joihin US haluaa paljolti ulkopuolisena sekaantua, Trump ei ilman Venäjää ja Kiinaa voi menestyä, muutoin kuin käymällä rajua sotaa, ja "vietnamit" ovat jo historiaa.

Trump on nyt suurhaasteiden edessä, ja hän tarvitsee nyt Putinin avukseen, ollakseen "peleissä" mukana ja erityisesti pärjätäkseen Kiinan presidentti Xi Jinpingille. Elämme jo kiinalaisten vuosisataa ja US' hegemonia on illassaan, vain suurin sotavoimakyky tukenaan.

Kiinalainen yhteiskuntamalli on jo Xi' n mukaan vientituote. Nyt on meneillään idän ja lännen hegemoniakamppailu, jossa yllättäen Trump kovistelee tärkeintä liittolaistaan - EU' ta! Kiinalle EU on kaupankohde ja Venäjä strateginen raaka-ainevaranto sekä uinuva suurmarkkina.

Nyt on aukeamassa presidentti Sauli Niinistölle se kuuluisa tuhannen rahayksikön paikka. Itä ja länsi tarvitsevat neutraalin neuvottelupöydän estääkseen hegemoniasodan leviämisen hallitsemattomaksi suursodaksi.

Niinistö on viemässä maatamme suurkonfliktien ulkopuolelle, jopa vastoin aiempaa innokasta natomielisyyttään, tunnistaen jo olevansa suomalainen, kuten kansakuntansa, joka vastustaa enemmistönä lännen sotakonetta Natoa. Presidentti Kekkonen hymyilee haudastaan. Oli ETYK 1975 ja nyt on Helsinki Summit Putin & Trump 2018!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005747998.html -

"Iran, Syyria, Ukraina, Pohjois-Korea ja kauppasota – HS listasi kriisejä, joiden varjossa Trumpin ja Putinin tapaamista valmistellaan ... " - HS

.

Ilkka Luoma

Trump ajoi Naton kaaokseen – Yksi vastaus paljasti, miksi hän vaatii Euroopan maita pistämään kymmeniä miljardeja asevarusteluun -HS ... ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005754713.html -

Ilkka Luoma 13.7.2018 - 17:13
Yhdysvallat on maailman suurin asekauppias. Sotateollisuus on satojen miljardien suurbusiness amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Aseteollisuudessa on siellä kovimmat lobbaushaukat, ja heillä suora yhteys Valkoiseen taloon. Trump on sotateollisuuden ykkösnyrkki ja superdiilimies. Nyt ymmärrämme kirkkaasti mitä neljän prosentin vaade Nato-valtioilta merkitsee. Amerikkalaiset ovat sotineet lähes jatkuvasti II Maailmansodan jälkeen, ja aina kaukana omilta rajoiltaan. Muistamme, että US on NATOn ainaissotilasjohtaja sekä sen muistamme myös, että Suomi allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan juuri NATOn kanssa!

Ilkka Luoma

Minskin sopimus astuu voimaan, kun kaikki sovitut kohdat toteutettuna, myös kielikysymykset. Suomalaiset YK-rauhanturvaajat paikalle.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10314621 -

"Lähettiläs: Putin oli tehnyt ehdotuksen Trumpille Itä-Ukrainan tilanteesta Helsingissä

Asiasta kertoi Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Moskovassa.

Trumpin ja Putinin huippukokous 20.7.2018 klo 11:38 ... " -Yle

Ilkka Luoma

FIIA: "Trumpilaista ulkopolitiikkaa voidaan kutsua transaktionalistiseksi realismiksi, jota on höystetty sivilisaatioajattelulla, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Ville Sinkkonen uusimmassa FIIA Analysis -julkaisussa. Siinä Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trumpin ulkopolitiikkaa tarkastellaan kylmän sodan jälkeisen amerikkalaisen ulkopoliittisen keskustelun diskursiivisella kentällä. Lisäksi hahmotellaan niitä haasteita, joita trumpilaisesta ulkopolitiikasta nousee Yhdysvaltain maailmanlaajuisille ulkopoliittisille sitoumuksille.

Sinkkosen mukaan Trump ja hänen hallintonsa uhkaavat ulkopoliittisella lähestymistavallaan pidättäytyä niistä tärkeistä sidoksista, jotka legitimoivat Yhdysvaltain kansainvälistä toimintaa, ja heikentää Yhdysvaltain kykyä hyödyntää vaikutusvaltaansa viisaasti pitkällä aikavälillä. "Trump-doktriinin" seuraukset Yhdysvaltain globaalille johtajuudelle voivat olla haitallisia"

~ https://www.fiia.fi/julkaisu/contextualizing-the-t... -

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset