Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Populismi – kansalle mitä kansa ymmärtää!

  • Hälyttävää, populismia vai manipulaatiota - millä pelotellaan ja keitä?
    Hälyttävää, populismia vai manipulaatiota - millä pelotellaan ja keitä?
  • Timo Soini oli kuuluisa populisti. Teki suuren uroteon ja kaikki romahti yhdessä vuorokaudessa?
    Timo Soini oli kuuluisa populisti. Teki suuren uroteon ja kaikki romahti yhdessä vuorokaudessa?
  • Kommenttiin 8. Stern -lehden kansi, hyvin hyvin raflaava - aivan kuin mikä muu oli? ¤
    Kommenttiin 8. Stern -lehden kansi, hyvin hyvin raflaava - aivan kuin mikä muu oli? ¤

Populisti osaa kertoa kiintoisasti ja kuulijoita herättävästi asioita, jotka normipoliitikoilta soljuvat kauniisti, mutta tyhjän merkityksettömästi tai kätketysti. Populisti osaa sanoa asiansa ytimekkäästi kansalaisten ymmärtämällä tavalla – siksi sitä halutaan nyt riekkua alhaisimmaksi vaistoksi.

Helsingin Sanomat avasi populismin sisältöä ansiokkaassa kirjoituksessaan 8.7.2018 toimittajansa Jukka Petäjän toimesta, juttu on löydettävissä täältä [1. Populismi jylyää kansakuntien äänestäjien toimesta – onko kyseessä riekuttu populismi, onkin jo aivan eri asia.

Ruotsissa muun muassa populisteiksi haukutut ruotsidemokraatit (olisivatko meidän perussuomalaisten sisarpuolue?) peräänkuuluttavat yhteyksiä muihin poliittisiin perinneliikkeisiin, joiden on hiljalleen pakko ottaa yhteyskutsu vastaan.

[1 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005747789.html – Ote löytyy lopusta.

 

Suomessa PS-pomo Jussi Halla-aho EU-Brysselistä julistaa itseään pääministeriksi, seuraavista vaaleista [2 – tämähän tarkoittaisi myös PS' n nousua Suomen suurimmaksi. Näin ei käy, mutta Sinisten vaipuessa ministeri- ja hallitustakiaisista satiaisluokkaan (kansanedustaja Pentti Oinosen hersyvän populistinen yskähdys) – nousee Perussuomalaiset takaisin 13-18 prosentin kannatukseen. Halla-aho on oikea populisti [3, joka ei käännä ja väännä takkia, kuten jytkyttäjä Timo Soini ministeri-audin nahkatakapenkiltä.

 

HS-kirjoitukseen kommentti – tässä:

Jutusta: " ... kansansuosiota tavoitellaan vetoamalla alhaisimpiin vaistoihin ... ", oliko tämä samalla määritelmä populismille, josta muuten takinkääntäjä Timo Soini teki maisterisjätkätutkielman.

Populismi on vaikeiden yhteiskunta-asioiden kansanomaistamista siten, että kansalaiset ymmärtävät sisällön ja merkityksen - populismin voi ilmaista näin kauniistikin, eikä vain irvimällä.

Alhaisin ja merkittävin vaisto on ravinnon saanti, hengittämisen jälkeen, se ja ne pitävät hengissä, jotta voisi jatkaa sukua, joka lienee välttämättömistä vaistoista se toiseksi alhaisin.

Reviiripuolustusta pidetään populismin, ja siis alhaisen vaiston ilmentymänä. Niin alhainen se on, että evoluutio aloitti sen kehittämisen jo satoja miljoonia vuosia sitten.

Reviiripuolustukseen liittyy alueellinen toimeentulo sopusoinnussa ympäröivän biosfäärin kanssa, joka muuten biologiana pitää meidät ravinnossa ja hengissä. Pidetään siis huoli reviiristämme.

Onkin sanottu, että jokaiselle maailman ihmiselle on olemassa se oma isänmaa, jossa pitäisi tulla toimeen omalla äidinkielellä. Edellä mainittu ei ole rasismia [4, vaan kansalaisyhteisöllisyyttä, johon reviiripuolustus tähtää luodakseen samankaltaisille turvallisen elinpiirin ja lopulta valtion.

Geenitäydennyksen kaikkiin suuntiin tulee olla monipuolistamistarpeessaan vapaaehtoista .

 

...

Populismilla on myös hyytävä historia

Ehkä historian kuuluisin populisti oli Saksan kolmannen valtakunnan luoja [5 ja johtaja – Der Fuhrer * – Adolf Hitler, jota edelleen pidetään pannassa, jopa lakien voimalla – ainakin Saksassa, joka häpeää ehkä vieläkin historiaansa 1933-45 [6.

Hitlerin kansallissosialismia ei tulisi mystifioida, sillä se, jos mikä ylläpitää kannatusta ja saa uusia kannattajia, sillä yllättäen liikkeessä oli myös hyviä ja kannatettavia puolia. Nämäkin asianäkökulmat on avattava ja jätettävä vain parjaava mystifiointi vähemmälle, sillä mystifioinnista luopuminen on ainoa keino tältä osin painaa rujo populismi historian hämäriin. Jotain opittavaa aikakaudesta kuitenkin on – siispä jossittelu ja mystifiointi tulevat jatkumaan.

]* Saksalaisen laatulehden Sternin kansikuva!

 

Populismia Italiasta – pelleksi tituleerattu Bebbe Grillo

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/bebbe-grillo-ja-timo-soini.html - ]

Ote linkin alta: ” … .. ja ettei sisäsiisteyskursseilta paljon reputettaisi - kansa odottaa puheiden sijasta tekoja, molemmissa maissa.

Vakavasti ottaen – äänestäjä-italialaiset vetäisivät melonit nenäänsä, äänestivät entisen klovnin panemaan asiat kuntoon (vaa´ankieleksi), ennen kuin eurot karkaavat maasta kuin hauet kaislikoista - kohta nimittäin ei enää syödä lakritsia, eikä banaaneja ...

Olisiko aika herätä siellä politiikan perinteellisillä osastoillakin - himastelut eivät nyt katteeksi riitä - kansa vaatii arkipäivän tekoja, työtä - lisäksi vähän sirkushuveja ja leipää, hevosmetwurstista voidaan jonkin verran joustaa! … ”

 

...

Entä nyt kun populismi nousee, viitoittajan ollessa yllättäen myös US-presidentti Donald Trump

Populismiin kuuluu täysillä yrittäminen toteuttaa annetut vaalilupaukset – näin Donald Trump toimii, vaikka hänen yrityksiään koetetaan vesittää kaikilta tahoilta. Nyt kohta Helsingissä tapahtuu yksi vaalilupausten täyttömahdollisuus – Trump haluaa normalisoida kaupalliset ja muutkin suhteet Venäjään ja tämän presidentti Vladimir Putiniin.

 

Populisti Trump

Trump on luonut oman ”median” - suoramedian, joka on maailmalla ristitty twiittailujen kautta trumpmediaksi [7. Trump haluaa viestittää suoraan, ja jättää pikkunokkelat toimittajat välikäsinä pois – turhakkeina, joiden manipulaatiot häntä vastaan tulee siirtää suoraan roskakoriin – näin voisin kuvitella Trumpia itsensä pohdiskelevan. Trump on diilipopulisti.

 

Miksi parjaamme populismia?

Vallan tekijöille ja vallan omistajille on kauhistus, jos kansanjohtajat alkavat keskustelemaan suoraan kansalaistensa kanssa – jopa kansalta suorakyselyineen (Liike Nyt!), jotka johtavat kansanäänestyksiin [8 – kuten Sveitsissä (onko Sveitsi populistinen valtiorakenne tältä osin?) On kauhistus parlamentaarisen demokratian osalta, jos kansa pääsee päättämään suoraan omista asioistaan! [9.

HS-ote: ” … Poliittisessa kielenkäytössä sanaa populismi käytetäänkin nykyään yhä selvemmin populistisesti, myös tiedotusvälineissä. Se tarkoittaa, että käsitettä ei käytetä niinkään luokittelevassa vaan puhtaasti arvottavassa mielessä. Silloin halutaan korostaa, että populismi on yksin tuomittava piirre tai ominaisuus, josta halutaan sanoutua irti. Eräänlaisen löysän määrittelyn mukaan populismia voi pitää sellaisena poliittisena toimintana, jossa kansansuosiota tavoitellaan vetoamalla ihmisten alhaisimpiin vaistoihin … ” -HS-toimittaja Jukka Petäjä.

 

Viitteet:

[2 ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806052200992643_pi.shtml – IL – Juha Keskinen

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/jussi-halla-aho-on-edelleen.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/rasismi-lyhyt-oppimaara.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/asia-josta-ei-puhuta-ss.html -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/1933-80-vuotta-sitten-adolf-hitler_31.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpmedia.html -

[8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/kansalaisten-nestystulos-ei-toteudu.html -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

 

Vuonna 2006 kirjoitettiin populismista näin:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/08/populismi-on-kirosana-mutta-oikea.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174315

 

DOC populismi_08072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 08072018

 

770_7201 – 09:17|09:55|12:17

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Ilkka Luoma

TIISTAINA, MAALISKUUTA 07, 2017
Timo Soini teki ennakoidusti oikean päätöksen

" ... Tosiasia on se, että populisti saapui näin maaliinsa. Työ on tehty ja on hyvä antaa puolueen nyt mennä. Vaarana on, että PS hajoaa useampaankin palaan. Ovat immoslaiset, hakkaraislaiset, tynkkysläiset, halla-aholaiset ja vielä ehkä terholaiset. Soinille suurin kiitos syntyy, kun hän toi ministeriaitioon kaiken maailman arki - aapelit – tämän todettuna vilpittömän hyväksyvästi, oli aika nähdä miten tuiki tavallinen Arkijärki - Jari pärjää Audin takanahkasohvilla!

Media repii nyt lööpit esille ja alkaa arvuuttelu jatkosta

Ei ole epäselvää, hallitus hajoaa. Saamme ennenaikaiset eduskuntavaalit (?). Siksi paljon on tehty maltalaisia käännöksiä |3 Sipilä I’ n toimesta, että ehkemme saa enää Sipilä II’ sta.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aholla – yhden liikkeen johtajana on kysyntää. Jussilla on älyä maahanmuuton lopettamiseksi – tässä hän on johdonmukainen reviiripuolustaja |4. Nyt nousee katujen kanjoneista huuto – Jussi kehiin ja Suomi suomalaisille.

|3 Pm. Juha Sipilää paineistetaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/paine-kasvaa... -
|4 Jussi on reviiripuolustaja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-m... – [sisältää 165 lukijakommenttia]

Entä Timo, jonka lähtö osattiin jo ennakoida vuosi sitten

Samoin aikanaan Jyrki Kataisen pako EU – Brysseliin ennustettiin, siksi huimaa oli lipominen Saksan ja muutamien muiden suuntaan. Missähän Timo on käynyt lipomassa? Halusi vielä ennen ilmoitustaan käydä ulkoministerinä Kiinassa, jonka merkitys kasvaa entisestään, niin meillä Suomessa kuin maailmalla.

Näinköhän Timo haluaa Arktisen Neuvoston |5 päätoimiseksi puheenjohtajaksi ja ottaa tavoitteekseen Kiinan täysjäsenyyden Neuvostoon, sillä Timo oivalsi Koillisväylän, Jäämeren radan ja tietoliikenneyhteyden Venäjän pohjoisen rantoja pitkin. Koillisväylä voi tuoda meille myös sen puutuvan pilvipalvelinkeskuksen |6 – Kiinasta!

Timo ei ole tyhmä - vaan laskelmoiva, ja tässä saattoi olla se ”Water Map” minkä päälle Soini laski – tähdätessään mitä tekisi sitten isona.

Soinille mitä vilpittömimmin kiitos merkittävästä elämäntyöstä
[Soinismin puolustuspuheenvuoro lähihistoriasta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/soinismin-pu... - ] ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/timo-soini... -

.

Ilkka Luoma

Puolustuspuhe vuodelta 2015 kansallispopulisti Timo Soinille:

SUNNUNTAINA, MARRASKUUTA 01, 2015
Soinismin puolustuspuheenvuoro

(Media riepottelee nyt oikein olan takaa perussuomalaisia, miksi – niin sitä on todellisuudessa vaikea sanoa. PS saattaa olla liian vaikeasti käsiteltävä mediaväelle. Timo Soini *] on liian rehellinen sanoissaan ja ne maistuvat usein sisällyksettömiltä – Timo ei kunnioita, eikä arvosta mediaa – pitää sitä takiaisena, kuten aikanaan presidentti Mauno Koivisto perässä hiihtäjinä, joilta hän kielsi tulkinnat omista puheistaan)

[…’persuerkki’ kysyi kollegaltaan Raaka-arskalta miksi perussuomalainen äijäenergia unohdettiin, eikä isänmaan arvoja itsenäisyydestä, omasuomalaisista, eroa EU’ sta ja eurosta ole rummutettu riittävästi – vaan hinku Audin nahkasohvalle ylitti himona kaiken sen kunnian, joka kaulassa Leijona-riipuksena killuu …

…’persupirkko’ kysyi kollegaltaan Auttaja-aijalta miksi, kun vihdoin halusimme PS’ ään mukaan - se käänsi selkänsä ja liputtaa pääministeri Juha Sipilän teesejä pakkoleikkauksista, senkö mekin nyt ansaitsimme? … ]

Nuorista irtosi BB - vastus Timo Soinille. Sebastian Tynkkynen harjaa ja vatkaa nyt huolellisesti Timoa *]. Sebastian ei jaksa antaa arvoa Soinin uskomattomalle työlle konkurssista Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja hallitusvastuuseen. Timo kasasi määrätietoisen nokkelasti idean soinilaisuudesta, joka nostettiin populismin retoriikalla ylös kansan tietoisuuteen – sillä kyllähän kansa tietää.

*] Tynkkynen PS Nuorten puheenjohtajaksi, uudelleen ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1446345113658 -

Meneillään oleva riita inhimillistää perussuomalaisia

Tynkkynen on pyytänyt erottamisensa uudelleen pohdintaa ja keskustelua linjaerimielisyyksistä. Kaikki tämän sataa lopulta soinismin laariin, sillä Timo tulee hyväksymään Sebastianin paluupyynnön ja paiskaa maisterisjätkän kättä kapina-oriilleen.

Samalla puolue moniarvoistuu, evoluoituu ja tuotekehittyy oikeaksi kansanliikkeeksi – kaikille itsenäisyyttä, natovastaisuutta, euroeroa ja EU-kriittisyyttä arvostaville ja kannattaville. Maahanmuuton turhaa tuloa vastustaviakaan ei unohdeta *].

*] Äidinkielellä ymmärrystä omassa isänmaassaan ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [16 850]

Retoristit
[ … persuissa ahdistaa ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1446186556864 - ] E]

Soini oli oppositiossa ikuisuuden. Ei muutamalla kansanedustajalle nousta valtaan eli hallitukseen. On vain retoriikan sanasepitelmät, niillä piti hankkia kannatusta. Ensimmäisenä siihen syttyivät äijä-energistit, yli 50-vuotiaat miehet, jotka ihailivat Tony Halmeen voimaa ja suorapuheisuutta suomalaisuudesta. Oli syntynyt vihdoin vastavoima poliittisille broilereille, joiden hauis ei komiteamietintöä painavampaa ollut kantanut.

Iskulausekulttuuri

Iskulauseiksi otettiin banaanit, kaislikkohauet, nenäherneen kokoiset melonit, kiristyvät kypärän remmit ja paljon muuta, joita tehtaili joku sanaseppo – varmaan naureskellen itsekseen. Mutta nuo verbaaliherneet purivat ja upposivat ja kannatus nousi. Tuli jytky ja kansa oli lähtenyt liikkeelle.

Kansa oli saanut uunoturhapuropuolueen – ilmaisu positiivisella huumorilla, sillä Soinin retoriikalla.

Soinia arvostettiin suuresti sitkeydestä ja uskosta Vermon kautta englantilaisten jalkapalloon. Kansanmies oli hurmannut aitosuomalaisena EU- ja eurovastustajana, joka ei oikein Natoakaan sietänyt. Tuli luvattua sitä ja tätä. Katolilaisuus antaa lähes kaiken anteeksi – Timo tietänee tämän hyvin.

Jytky jytkytteli hallitukseen
[ … nyt pitää olla tarkkana, ettei jytkytellä oppositioon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... - ]

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/11/soinismin-p... -

.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, HUHTIKUUTA 26, 2018
Politiikan rappiolla ei ole hyvä olla *

" ... Yhteisten asioiden ajassa reformin aloitti europarlamentaarikko Paavo Väyrynen [1 tuotekehittämällä kansanliike Kansalaispuolueen – innostuneena opistaan mitä EU' ssa merkitsevät edunvalvontajärjestöt – kuten ALDE, jossa Suomen keskustalaiset ovat mukana kymmenien muiden kanssa. Paavo halusi jotain uutta, kun ei päässyt muutoin vaikuttamaan väärään suuntaan ajelehtivassa Keskustassa.

Seuraava ilmiö ajassa oli Liike – Nyt! Tässä HaJu – Harkimo & Jungner yrittävät olla hajulla miten kansakunnan yhteisten asioiden hoito voisi tapahtua modernimmin (välikädettömämmin) – jopa kansalaisäänestyksin, mitä eduskunnassa tehdään ja äänestetään – välikäsien kautta [2. Kansanedustajat ovat nimensä mukaisesti edustajia – välikäsiä. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/politiikan... -

.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Stalin ja Lenin lienevät nykyhistorian kymppiesimerkki populismille ja valehtelulle. Lupasivat vakaasti ja moraalittomasti rauhaa, työtä,vapautta ja toimeentuloa kansalle, mutta toivat kuitnkin mukanaan joukkomurhat, köyhyyden, vankileirit, kurjuuden, nälkään kuolleet ja vapauden raiskanneen totalitarismin 100 % todisteaineistoin nyt tänä päivänä ymmärrettynä. Mitä sinä tästä et ymmärrä ?

Siis ne populistit ovat..?

Ilkka Luoma

Olisivat sen varmaan toteuttaneet, jos heidän kaavioillaan olisi menty - kaikin osin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Mielestäsi esimerkki populismille on aseellinen vallankumous, tuhota ja kieltää toiset puolueet?

"Seuraavaksi populistit ottavat haltuun median ja oikeuslaitoksen."

Siihen tarvittaisiin yli 50 % kannatus demokratiassamme.

Ilkka Luoma

Demokratiassamme ;)

...
|6 Demokratian kriisi I ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-... -

"SUNNUNTAINA, LOKAKUUTA 16, 2005
Demokratian kriisi ja vastuullinen johtaminen

Poliittisen ilmaston suurin hokema on demokratia. Demokratia, tuo kansanvallaksi käännetty ominaisuus ei toteudu kuin pinnalta ja vain välivuosin. Demokratia edellyttää aktiivista toimintaa kansalaisten taholta. Tämän päivän politiikka ei tahdo saada laajoja kansalaisryhmiä mukaansa; kyseessä on ehkä peliväsymys aktiivisuuteen voimattomuutta vastaan, missä markkinamekanistisen maailman talousvaltaa ja ostovoimansiirtoja valvoo vain liike-elämä ja johon poliittinen hallintokoneisto ei enää saa otetta.

Puoluepolitiikka on etääntynyt kansasta; on syntynyt poliittinen ihmisrotu, joka keskustelee omaa kieltään, mistä ei saa selkoa kaduntoimintoihin. EU - Bryssel ja uuden uljaan Yhteisön tavoiteasetanta keskittyy pikkunäpeltämiseen ja laajentumiseen entistenkin asioiden ollessa vaikeilta osin päättämättöminä.

Euroopan kansallisvaltiot vetelevät omia narujaan näkemättä keskinäisyyden voimaa, millä oikeutetusti EU olisi ehdoton suurvalta maailmassa osaamisen ja innovoinnin osalta.

Suomessa (-kin) kiistatta odotetaan vahvaa presidenttiä, ... "

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/villina-ke... -

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Stalin ja Lenin lienevät nykyhistorian kymppiesimerkki populismille ja valehtelulle."'

Kiiski varmaan voi perustellen esittää ketkä väitteensä perusteella ovat Hitlerin ja Stalinin työn jatkajia?

Ilkka Luoma

Hyvin kiintoisa kysymys!

Välikysymys: Mihin Stalin ja Hitler tähtäsivät?

Stalin ---

TORSTAINA, LOKAKUUTA 14, 2010
Josif Stalin manipuloi taitavasti kaikkia!

On kulunut 70 vuotta operaatio Barbarossan alkamisesta - Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäys Neuvostoliittoa vastaan, sota josta äityi maailmanhistorian suurin, verisin ja raain yksittäinen sota. Me suomalaiset ajauduimme sotaan mukaan - virallisesti, tosin maamme tuolloinen ylin johto tiesi mitä halusi - Saksan valtakunnan marsalkka Hermann Göringille ojennettiin kiitokseksi Suomelta korkein mitalimme - kolme päivää Barbarossan alkamisesta.
...
HS kirjoitti Isänpäivänä Eino Murtorinteen näppäimistöllä kiihkottoman artikkelin Jatkosotaan ajaneista kysymyksistä - rivien välistä paljastaen Saksan kolmannen valtakunnan pelastaneen Suomen gruusialaiselta Josif Stalinilta ~ mutta voimme tästä laajentaa tarkastelunäkökulmaa.

[... jaetussa Puolassa - saksalaisten ja neuvostoliittolaisten valloitusalueiden rajalla pidettiin huippusalainen tapaaminen toukokuussa 1940, jonka järjestelyissä oli mukana sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim. Yhtä aikaa toisistaan tietämättä niin Stalin kuin Adolf Hitler kääntyivät Mannerheimin puoleen, olihan hän Venäjän tsaarin armeijan entinen upseeri …]

Aikakirjoissa ei ole merkintöjä diktaattorien tapaamisesta, siksi hyvin se salattiin, mutta toukokuusta löytyy kaksi viikonpäivää, joille ei ole kummallekaan diktaattorille merkitty todistettavasti mitään muualla oloa. Miksi, niin Stalin kuin Hitler halusivat toisensa tavata? Osin siksi, että he ottivat mittaa toisistaan, mitan ottaminen käytiinkin maailmanhistorian raaimpana ja verisimpänä sotana vuosina 1941 - 45.

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stal... -

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kommunistit ja kansallisosialistit olivat liittolaisia vuosien ajan aina v. 1941 kesäkuuhun asti. Natsisaksa kehitti aseitaan ja niiden valmistusta Neuvostoliitossa ja ja jakoivat onnentoivotuksin tosilleen Puolan v. 1939 syksyllä.

Molemmat ne olivat polulismin edesauttamia vademmistototalitarismeja.

Näiden toimin mm. Puolan väestöstä hävitettiin 18 %, jka on kaksinkettainen määrä sodanlietsojiin Neuvostoliittoon ja Saksaan nähden soden jälkeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Viha ja rakkaus kulkevat usein käsikädessä - Hitlerin tavoitteet olivat kirkkaat jo 1930 -luvun alusta lukien ...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #14

Niin olivat Stalinin ja bolsevikkienkin, huolimstta monista nälänhädistän ja miljoonista nälkään kuolleista siviiliuhreista 1920 - 1930 luvuilla.

Saksan natsivasemmisto ei luonut nälänhätiä, vaan pikemminnkin ruuan tuotanto ja saatavuus paranivat ennätyksellisedto.

virossa väitettiin K-Kaupan Väiskin lihatiskeineen olevan provokaatio ja propagandaa toverikommunismia vastaan vielä 1980-luvullakin - mutta näinhän ei ollut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Stalinin tavoite oli proletariaatin diktatuuri aekä kansainvälisen työläisaatteen yhdistäminen ja uuden harjoittelussa tapahtui paljon kömmähdyksiä, kun ihmisen oli vaikea poistua henkilökohtaisen ahneuden maailmasta ...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Taidat olla holtittomasti taas kerran asian sivussa ?

Populismi on pitkälti nähtävästi outo asia Makkoselle.

Toki Hitlerkin oli populisti muoden vasemmistolaisten tavoin. Populismi kuuluu läheisesti vasemmiston työkalupakkiin, kuten nyt perussuomalaistenkin eilen ja tänä päivänä.

Ilkka Luoma

Reviiripuolustajia pidetään populisteina - olisiko US pr. Trump innostuneimpia reviristejä?

...
TORSTAINA, TAMMIKUUTA 26, 2017
Presidentti Trump on reviiripuolustaja

(Yhdysvaltojen uusi presidentti Donald Trump peruutti TTP – sopimukseen |1 osallistumisen USA:n osalta. Yle informoi aiheen siten, ettei Trump halua tehdä yhteistyötä. Uutisointi oli väärä – kyllä Trump haluaa, mutta kahdenkeskisesti. Mikä onkaan Trumpin strategia? |*)

[ … senaattori Alice tietää, että USA on menettänyt paljon työtä, pääomia ja liikeideoita muihin maihin – erityisesti Kiinaan. Alice haluaa nuo työpaikat takaisin. USA:ssa velloo samalla tavalla piilotyöttömyys kuin meillä Suomessa – on tilastojen ulkopuolisia ihmisiä. Nyt nuo työpaikat halutaan takaisin, ja piilotyöttömät töihin, näin ajatellaan. Alice tietää Kiinan hyötyneen suuresti amerikkalaisen pääoman ja työn maihinnoususta …

… senaattori Erik näkee asian toisin. Erik tietää, ettei amerikkalainen työ olisi enää pärjännyt Kaukoidän halvemmille tovereille. Samalla Erik on tiennyt jo pidempään, että 1383/7480 miljoonaa on enemmän kuin 322/7480 miljoonaa eli Kiinan markkinoille on päästävä. Erik tietää myös, että moni amerikkalainen yhtiö on pelastanut voittonsa siirtäessään toimintaansa edullisempien kustannuksien valtioihin – kuten Kiinaan … ]

|* ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000050570... -
|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/presidentti-... -

Yhdysvalloissa on nyt kaksi näkemystä –

1. Reviirin puolustaminen eli oman maan voimakas etujen ja hyötyjen ajaminen sekä globalisaatio, jonka uskotaan ylläpitävän paremmin suurvallan mukanaoloa maailman talousvirrassa.

2. Globalisaatio siirtelee työtä, pääomia, liikeideoita kuin myös henkistä pääomaa – varsinkin kiinalaiset ovat hyvin uteliaita huomaamaan kaikki ideat, joilla voi edesauttaa omaa liiketoimintaa ja lopulta voittojen tekemistä. Kiina on tänään monilla saroilla jo maailman suurin.

Reviiripuolustusta kannattava Trump
[Reviiripuolustus Suomessa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/reviiritaist... - ]

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/presidentt... -

.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Populismia käytetään ainakin kaikesta EU vastaisuudesta, toisaalta populismiksi ei jostakin syystä lasketa EU populismia joka kuitenkin on aivan samanlaista helppotajuisuutta vaikkakaan ei toimivaa. Populismi on siis nykyään vain leimakirves.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Hyvä esimerkki on Brexit sen negatiivisessa media-ilmaisussa ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kiisken kaltaiset vihervasemmiston kommunistit pyrkivät leimaamalla populisteiksi tyrmäämään kaikki asialliset ehdotukset järkevämmän politiikan edistämiseksi. Tässä esimerkissä siis kansanvaelluksen vastustajat ovat rasisteja, fasisteja ja siis siksi populisteja. Kukaan "vastuuntuntoinen" kansainvaellusta kannattava poliitikko ei ole vielä edes yrittänyt perustella miksi rajojen pitäisi olla auki kun sensijaan ns. populistit ovat rationaalisesti pystyneet perustelemaan miksi rajoja pitäisi valvoa.

Ilkka Luoma

Evoluution vuosisataismiljoonaista reviiripuolustusta ei edes tuoda esille - sen täyden faktan ominaisuudesta huolimatta ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:ta voi hyvällä syyllä verrata Hitlerin ja Neuvostoliiton jatkajaksi, nämä kaikki valloittivat valtioita ja yrittävät väkisin integroida nämä käskyvaltaansa. Suomen on sanottu liittyneen vapaaehtoisesti kansanäänestyksen kautta, mutta kuten hyvin tiedämme niin meille syötettiin pelkkää pajunköyttä liitosta (EY) johon olimme liittymässä, vieläkään ei poliitikkomme ja media tunnusta että tarkoitus on luoda liittovaltio jossa Suomi menettäisi kaiken itsemääräämisoikeutensa.

Ilkka Luoma

On käynnissä idän ja lännen välinen hegemoniataistelu - jossa Kiina johtaa itäistä leiriä ja aatemaailmaansa, joka on jo heidän näkemyksen mukaan vientituote. Venäjän komppaa nätisti Kiinaa, heittäen kuitenkin neuvottelupalloja Trumpin US-suuntaan :)

Toni Rintala

EU myytiin meille populistisilla "me tarvitsemme sitä" - valheilla.

Ilkka Luoma

Samalla tylysti ujutettiin euroon, vieden markka kansakunnaltamme - sen tietämättä!

Ilkka Luoma

[Lainaus] " ... "Puhe populismista on usein historiallisen diskurssin jatkumo, jossa kaikki vallitsevaan poliittiseen linjaan kriittisesti suhtautuvat vastustajat on helppo leimata tyhjänpuhujiksi, opportunisteiksi tai demokratian vastustajiksi."

Alustus! Nykyajan poliittisen keskustelun kenties tärkeimpiä ja käytetyimpiä käsitteitä on populismi. Tästä huolimatta sen käyttö on epämääräistä, ja julkisen puheen lisäksi akateemisessa keskustelussa kiista populismin määrittelystä on jatkunut oikeastaan yhtä pitkään kuin koko käsite on ollut olemassa. Populismin käsitteen historian ymmärtäminen selkeyttää nykykeskustelua sekä siihen liittyviä voimakkaita intohimoja ja poleemisuutta. Käsitteiden merkitys on osa historiallista kamppailua, jossa sitä rakentavat osapuolet lataavat näihin omia näkökulmiaan tukevia merkityksiä. (Hyvärinen et al. 2003, 9–10; Populismin käsitehistoriasta ks. Houwen 2011.) ... "

~ http://alusta.uta.fi/artikkelit/2017/06/20/mitae-o... -

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Tämä kirjoitus on hyvä esimerkki vaikuttamisesta, jota Ari Pesonen ansiokkaassa blogissaan analysoi: http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258025...

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, MAALISKUUTA 28, 2018
Pimeän puolen vaikutus* – sosiaalinen media

...
Sosiaalisuus ymmärretään inhimillisenä ja läheisenä ihmisyyttä kuvaavana sanana. Media taas nähdään paljolti perinteellisen tiedonvälityskanavan sanana, jossa lukija uskoo, ei usko – epäilee ja kopioi innolla ja vastahankaisena – kertoen otsikoita eteenpäin – totena tai valheena.

Media on tänään välikädellistä, ja tämän omin sanoin – ”laadullista informaation välittämistä” tapahtumista lukijoille – kansalaisille.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi katsoi* tarpeelliseksi antaa oman näkemyksen [1 sosiaalisesta mediasta – unohtaen tietoisesti, että hänen edustama ja mainostama laatumedia pyrkii myös vaikuttamaan lukijoihin – tavallansa.

[1 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005617107.html -
[* ~ https://yle.fi/aihe/termi/yle/18-241462 – yleisenä informaationa

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/pimean-puo... -

.

Ilkka Luoma

Populismi on demokraattinen ilmiö, jossa vallan alla olevat nousevat vastarintaan - laillisiin äänestyksiin johtaviin toimiin ja vallan uusjakoon ---

Ilkka Luoma

Vakava kysymys - oliko tämä populismin tavoittelua?

...
TIISTAINA, TAMMIKUUTA 17, 2017
Lyökö sanahelinällinen sananvapaus itseään korville - 2?

(Pariisin Charlie Hebdo satiirilehden pilapiirtäjien Islamin vastainen huumoririenaus katkaisi lopullisesti kynän muutamilta piirtäjiltä |1 – tekona väärä, mutta mitkä tekijät johtivat sananvapaustaistelijoiden murhaan? Entä olemmeko oppineet nyt mitään, kun terroriteosta on kulunut jo jonkin aikaa?)

[ … läntisen maailman demokratiahoennan eräs lempilaji on sananvapaus 2]. Meillä saa irvailla, heitellä huumoria, loukata toista ”vitsi-vitsi” -periaatteella, jopa rienata (kunhan et lyö herkkää kunnianloukkausta!) – on kuulemma myös tarpeellista, että saadaan arvostella toisten vakaata uskoa ja jopa asettaa se kyseenalaiseksi … ]

Lännenmiehen huumori ei ole huumoria suurimmassa osassa maapalloa. Huumori kuin ’vitsi -vitsi’ ovat erilaisia, eri kulttuureissa. Idän huumori ei ole välttämättä huumoria meille, varsinkin kun talouden näkökulmasta olemme jäämässä jopa alakynteen 3].

Meidän mielestä taas sananvapaus siivittää kaltaisemme yhteiskuntakulttuurin levittämisoikeuden kaikkialle – kukin puolustaa, jopa hyökkäävästi kulttuuriaan 4]. Samoin me katsomme, että kehityksen alkutaipaleella oleva ihmisen tasa-arvoinen huomiointi eli paljon puhuttu demokratia 5] kuuluu kaikille. Ajamme demokratian kyljessä sananvapautta kaikkien suuhun – ylivertaisena de facto´na.

Tasa-arvoon pyrkimys kulkee käsi kädessä sananvapauden kanssa

Ennen sanavapauden analysointia ja projisointia eri kulttuureihin olisi ratkaistava ikuinen kysymys tasa-arvoisesta 6] kohtelusta, jossa huomioidaan meidän erilaisuus, niin historiasta, tavoista, oikeudesta uskoon kuin kulttuureista johtuen.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/lyoko-sana... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma kirjoittaa populistien puhuvan asioista ytimekkäästi kielellä jota kansa ymmärtää. Olisin jokseenkin eri mieltä.

Minusta populismia on juurikin se, että yksinkertaistetaan ongelmia rakenteellista y.m. juurisyistään yksinkertaisiksi iskulauseiksi jotka jäävät helposti mieleen ilman, että tarvitsee ajatella mitä, miksi, miten ja kenen toimesta kenen hyödyksi.

Seurauksena yleensä on, että vähäosaiset usutetaan toistensa kimppuun jolloin eliitti saa ajattaa karavaaninsa Ali Qadimin ja hänen rosvojensa johdolla mihin haluaa vaikka piskit räkyttävätkin.

Silloin ohjataan ihmisten oikeutettu tyytymättömyys todellisen muutoksen kannalta merkityksettömään älämölöön ja syylliset etsitään vielä huonompiosaisista jotka on vielä helppo erottaa katukuvasta pukeutumisensa, ihonvärinsä, kielensä t.m.s. perusteella. Todelliset syylliset ja heidän tukenaan olevat yhteiskunnan rakenteet saavat olla rauhassa.

Ongelmien ymmärtäminen on toisaalla. Se edellyttää aina omaehtoista ajattelua eikä sitä populistisissa liikkeissä sallita sillä se voi vaarantaa johtajan ja hänen iskulausenikkariensa asemansa.

Ilkka Luoma

Yksinkertaistaminen tuottaa helpoimmin ymmärryksen - mutta onkin lopulta kysymys, että miten ja kuinka painottaen yksinkertaistetaan - pahinta on asiatiedon poisjättäminen - tapauksessa, jos toisessa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma on oikeassa, että yksinkertaistamista tulee käyttää ymmärryksen lisäämiseen. Kyse onkin siitä mitä yksinkertaistetaan kun yksinkertaistetaan.

Oikeasti sillä pitäisi päästä kohteen rakenteeseen jättämällä klumeruulit pois. Populistisessa yksinkertaistamisessa kuitenkin otetaan jokin pinnalla oleva oire ja rakennetaan siitä iskulause tyyliin: "Kyllä kansa tietää", "Rosvot kiinni", "Missä EU, siellä ongelma" etc.

Tästä pääseekin näpsäkästi erääseen lempiaiheeseeni vielä työskennellessäni kokonaisarkkitehtuurikonsulenttina: ymmärtämisen vaiheet jossa prosessi kulkee jotakuinkin näin:
1) kohdealue on sumea möykky josta meillä ei ole mitään ymmärrystä.
2) Yksinkertaistamalla se perusrakenteen malliksi saamme naivin kuvan. Siinä on mukana vain oleellisimmat rakenne-elementit jotka voimme ymmärtää, siis ymmärtää mitä kohde on rakenteeltaan ja miten se yksinkertaistetulla periaatetasolla toimii.
3) Yksinkertaisesta mutta ymmärretystä periaatemallista me voimme kasvattaa elegantin kuvan jossa on jo attribuutteja sekä perustan lisäksi tärkeitä muita elementtejä sekä suhteita. Tällöin ymmärryksemme säilyy ja kasvaa.
4) Lopuksi voimme lisätä kaikki tarpeelliset yksityiskohdat saadaksemme täydellisen kuvan.
Vaiheiden ohi emme voi loikkia koska silloin menetämme ymmärryksen. Oleellista on kuitenkin, että kyseinen prosessi tehdään mallintaen, siis kuvaamalla kohdealuetta, olemassa olevaa todellisuutta tai haluttua tulevaisuutta, mallien avulla ja vasta riittävän täydellistä mallia käytetään piirustuksina reaalimaailmasta.

Ei siis pidä jämähtää sinne naiviin kuvaan mutta se on ensin nähtävä jotta ymmärtää mistä on kyse. Ja sen naivin kuvan pitää kuvata kohteen ydin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

"Luoma on oikeassa, että yksinkertaistamista tulee käyttää ymmärryksen lisäämiseen. Kyse onkin siitä mitä yksinkertaistetaan kun yksinkertaistetaan."

Otetaan nyt esimerkiksi tämä maahanmuutto jossa populisteiksi syytetään niitä jotka vaativat siirtolaisuuden lopettamista ja liberaalit sanovat ettei tuohon ole helppoja keinoja. Täyttä puppua ettei helppoja keinoja ole, se on kansan sumuttamista valheilla ja mielipiteillä. Siirtolaisuus on helpompi lopettaa kuin jatkaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Kriittisyys maahanmuuttoa kohtaan rakentavassa hengessä on reviirin puolustamista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #47

Niin, minkä asian yksinkertaistus onkaan vaatimus maahanmuuton vähentämisestä? Mitä monimutkaisemmasta on poistettu jotta on päästy tuohon naiviteettiin? Mitä meidän pitäisi siitä ymmärtää jotta voisimme alkaa sitä elegantistaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

Myyryläiseltä turhaa jargonia tyhjästä, eli samaa mitä liberaalit poliitikot jauhaa. Eihän tuo ole kun poliittisesta tahdosta kiinni. Sama asia kuin Suomen rajamuodollisuudet, meille on vuosikausia todistettu ettei rajoja voi pistää kiinni eli tehdä tarkastuksia ja estää asiattomien pääsy, mutta nyt yhtäkkiä se onkin mahdollista kun Trump ja Putin tulevat Suomeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Rajat kiinni - miksi? Mikä on se ydin jonka takia niin tulisi tehdä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

Onko sinulla lukihäiriö?

"meille on vuosikausia todistettu ettei rajoja voi pistää kiinni eli tehdä tarkastuksia ja estää asiattomien pääsy"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Varmaankin ymmärryshäiriö sillä en vieläkään saanut kiinni Makkosen ajatuksesta m i k s i meidän p i t ä i s i pistää rajat kiinni. Muutenhan hänen jankkaamisessaan ole mitään mieltä.

Mehän olemme sitoutuneet m.m. ETYK:ssä, EU:ssa et al myös ihmisten liikkumiseen. Jos jotain halutaan muuttaa sille pitäisi olla joku järkiperäinen perustelu jolla todistetaan sen johtavaan johonkin hyvään. Sellaista Makkoselta tivaan koska ymmärrykseni ei riitä sitä ilman perustavaa laatua olevia argumentteja selittämään.

Toisaalta hänen, ainakin tähänastinen, jankuttamisensa tästä asiasta tälläkertaa on oiva esimerkki otsikkoasiasta eli populistisesta yksinkertaistamisesta. Siis siten, että itse asian yhdin eli se mitä tavoitellaan hukkuu tekoja yksinkertaistavan trivialisoinnin alle.

P.s. asiattomuus on kovin subjektiivinen käsite. Jonkun asia voi olla toiselle asiaton. Olen kuitenkin vakuuttunut, että jokaisella joka tänne asti vaivautuu, on joku asia. Tuosta ajattelusta tulee mieleen isävainaan hämmästelu herrojen kotkotuksista: ensin ne teettää oven ja sitten laittaa siihen lapun jossa lukee "pääsy kielletty".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #55

"Siis siten, että itse asian yhdin eli se mitä tavoitellaan hukkuu tekoja yksinkertaistavan trivialisoinnin alle."

Yritän vielä kerran rautalangasta: Estää haittamaahanmuutto. Useimmat eurooppalaiset, Myyryläistä ehkä lukuunottamatta ovat heränneet kansainvaellusten ja maahanmuuton ongelmiin, ihme ettei Myyryläinen ole kuullut tästä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Reviiripuolustus ja geenitäydennys lyövät toisiaan poskelle :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #61

Kysymykseni koski sitä, onko n.s. "haittamaahanmuutto" -nimiseksi älämölöpopulistien nimittämä ilmiö vain oireista raapaistu pintailmiö jonka alla on suurempia ongelmia vai ihan oikea perussyy.

En ole saanut keneltäkään, en myöskään Makkoselta, kritiikin kestävää perustelua sille, että maahanmuutto olisi ongelma ja siihen liittyvät jotkut haitalliset ilmiöt ydinsyitä.

Pikemminkin on niin, että yhteiskuntamme syvempiä rakenteellisia ongelmia peitellään usuttamalla populismin keinoja käyttäen ihmisten mielenkiinto muutamiin juurisyistä erillisiin oikeisiin. Sellaisia ovat esimerkiksi eräät työmarkkinoiden ilmiöt, satunnaiset rikokset etc.

Mutta Makkosella on tietenkin tilaisuutensa todistaa "haittamaahanmuutoksi" nimittämänsä ilmiö perustavaa laatua olevaksi juurisyyksi joillekin todella isoille ongelmille yhteiskunnassamme. Kunhan ensin määrittelee tarkasti mitä sillä tarkoittaa. Kun hän sen tekee kritiikin kestävästi, voimme alkaa keskustella hänen avautumisensa siitä populismia vaiko ei.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #64

Missä kohtaa olen edes yrittänyt väittää että haittamaahanmuutto olisi perussyy Suomen, USA:n tai Euroopan ongelmiin. Haittamaahanmuuton lopettamisella estetään ainoastaan haittamaahanmuuton aiheuttamat ongelmat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Reviiripuolustus:

PERJANTAINA, MAALISKUUTA 17, 2017
Hollantilainen Geert Wilders on myös reviiripuolustaja

(Hollannissa järjestettiin vaalit, joissa häviäjästä tuli voittaja ja kehityksen pysäyttäjä; sen sijaan voittajasta leivottiin meidän West – trollingissa |0 häviäjä, vaikka häviäjä Geert Wildersin Vapauspuolue lisäsi paikkojaan noin 25 prosentilla – näin meillä media, ja muualla laajemminkin tarkoitushakuisesti manipuloiden)

[… pitkin EU – Eurooppaa jylisee puhuri, jossa kansalaiset eri EU – maissa nostavat päätään oman kulttuurinsa, kielensä, historiansa ja tapojensa puolustamiseksi. Kansalainen Kees Hollannissa kutsuu tätä reviiripuolustukseksi |1…

… kansalainen Lisa Hollannista, joka ylläpitää hollantilaisuutta synnyttäjänä, tietää miten herkän vääjäämättömästi kansojen sulatusuuni peittoaa, vahvistaa ja/ tai degeneroi eri kulttuuri- ja uskontosuuntia. Toisaalta kansalainen Lisa tietää monikulttuurisuuden olevan myös rikkaus, jos keskinäinen kunnioitus vallitsee eri ryhmien välillä… ]

Emme puhu toden tilanteessa mistään rasismista |2, vaan puolustusreaktiosta – vuosimiljoonaisen evoluution kehittämänä järjestelmänä, jota kutsutaan reviiripuolustukseksi. Reviirit on elinalueajattelu, jossa samankaltaisuus ylläpitää kaltaistaan yhteenkuuluvuusjärjestelmää - pitkälti tavoitteina turvallisuus, elinmahdollisuudet sekä suojattu lisääntymisalue, johon on kylläkin haettava geenitäydennystä reviirin ulkopuolelta.

Hollannissa Geert Wilders on reviiripuolustaja

Media meillä synkensi Wildersin Islamin vihaajaksi – olematta sitä, tai ainakin Wilders itse sen selkein sanoin medialle kertoi. Jostain media kuitenkin keksi tuon halventavan ja uhkaavan ilmauksen, mutta mistä syystä?

Otamme tähän kaksi esimerkkiä kuinka meillä valtamedia halusi Hollannin vaalituloksen lukijoilleen tarjoilla:

1
Vaalivoittaja iloitsee, oli menettänyt kahdeksan paikkaa. Sen sijaan vaalien häviäjäksi tituleerattu Geert Wilders sai neljä paikkaa lisää. Ehkä huomattavin seikka oli korkea äänestysprosentti – 81 prosenttia. Mikä tätä meidän perinteellistä West - trolling - mediaa oikein vaivaa, kun uutisointi on näin suoraviivaisen manipulatiivista - vieläpä niin, että Wilders nimettiin Islamin vihaajaksi, jota hän ei ole koskaan niin ilmaissut! – allekirjoittaneen kannanotto tähän HS uutisointiin (toimittajina Pekka Mykkänen ja Mikko Paakkanen) linkin ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005128829.html - alta.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/hollantila... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #65

Makkonen kysyy missä hän otti "haittamaahanmuutoksi" nimittämänsä perussyyksi Suomen t.m.s. ongelmiin. Vastaus: Tuomalla sen mukaan (47. kommentti) keskusteluun jossa pohdittiin populismia ja vastauksena kommentiini (45.) jossa pohdin populistisen retoriikan luonnetta vain oireisiin puuttuvana. Sen jälkeen lähdin kyselemään Makkoselta hänen analyysinsä kulkua.

Oliko siis Makkosen tarkoituskin vain trollata tämä keskultelu pois Luoman antamasta alkuperäisestä aiheestaan eli populismista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #69

Ei populismi ole sidottu mihinkään aihealueeseen ja minä toin esille yhden jota väärinkäytetään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #70

Onko Makkonen siis mieltä, että n.s. "haittamaahanmuutosta" melskaavat persulit, sinikot et al väärinkäyttävät populismia?

Edelleenkään ei tullut todistettua, etteikö persulit, sinikot et al "maahanmuuttokriitikot" käyttäisi "haittamaahanmuuttoälämölöä" savuverhona todellisemmille ongelmille ja sen avulla pyrkisi ohjaamaan ihmisten aiheellista tyytymättömyyttä mihinkäänvaikuttamattomaan p:n jauhantaan ja hyökkäyksiin vielä avuttomampien kimppuun. Jos Makkonen ei sitä pysty sitä todistamaan niin tätä jankutusta on turha jatkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #71

"Onko Makkonen siis mieltä, että n.s. "haittamaahanmuutosta" melskaavat persulit, sinikot et al väärinkäyttävät populismia?"

Mitä ihmettä höpiset, populismia leimaamisen ei käytä perussuomalaiset tai muut nykyisen siirtolaisuuden vastustajat vaan valtamedia joka ei halua edes mitään keskustelua asiasta ja sen tuomista ongelmista, kuten ei nähtävästi Myyryläinenkään. Enemmistö eurooppalaisista vastustaa nykyistä siirtolaisuutta joten kyseessä ei ole mikään pienen piirin mielipide.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #64

Tässä Myyryläiselle vähän kattavampaa aineistoa ongelmien lähteeksi ja myös ratkaisemiseksi:

https://www.suomenuutiset.fi/jussi-halla-aho-demok...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Voimme tähän tuoda pohdittavaksi monien EU-eurooppalaisten valtioiden synkeän kolonialismiaikakauden ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Vieraan muurahaiskolonnian muurahainen tapetaan heti, sen ylitettyä raja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Missä tilanteessa muurahaiskolonniat aloittavat sodan rajallansa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Se poikkeus, joka vahvistaa säännön! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Matematiikassa lausekkeita voitiin supistaa - sisällön ja lopputuloksen muuttumatta! :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Jos mallinnamme jotakin matemaattisilla lausekkeilla, meidän pitää muistaa oleellinen niin supistamisesta kuin laventamisestakin: lausekkeen arvo ja merkitys ei muutu kun sama matemaattinen temppu tehdään yhtäläisyysmerkin molemmille puolille. Jos temppu tehdään toispuoleisesti, yhtäläisyysmerkki ei enää päde.

Toisaalta matemaattinen lauseke pelkästään todellisuuden mallina edellyttää meiltä yhteistä ymmärrystä muuttujien ja vakioiden merkityksestä käsitteinä sekä yhteistä sopimusta operaattoiden vaikutuksesta sekä muutenkin mallinnuskielen semantiikasta kyseisessä kontekstissa. S.o. miedän tulee ymmärtää kohdealueemme käsitteellisesti ja ymmärtää käyttämämme kuvauskieltä. S.o. meidän tulee ymmärtää mitä temme ja mille kun rupeamme selittämään. Se on oma mallinnuksen, naivistamisen ja elegantistamisen paikkansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Matematiikka on kuvantona hämmästyttävän universaalia ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Totta - matematiikka sopii kuvaamman rakenteita ja suhteita ihan musiikkista ja kuvaamataiteista maailmankaikkeuden rakenteisiin ja sen elinkaaren vaiheisiin. Meidän pitää siinä mallintamisessa vain ymmärtää mitä meidän muuttujamme ja vakiomme ovat ja miten operaattorit toimivat. Me tarvitsemme yhteisen käsityksen siitä mitä me niillä tarkoitamme tai mallit eivät paljasta informaatiotaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Joskus olen pohdiskellut olisiko matematiikkaa - ilman ihmistä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Valtamedia on halunnut määritellä populismin niin että se tarkoittaa vain EU:n vastustajia. Populismiksi olisi helppo määritellä nykyisen hallituksen työttömyyspolitiikka jossa työlliseksi lasketaan jos on ollut yhden tunnin viikossa työssä. Pitäisi olla sokea tai ajattelukyvytön jos ei näitä leimakirveitä näe ja tajua.

Ilkka Luoma

Suositus jo pelkästää ensimmäisestä lauseesta.

Toimituksen poiminnat