Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trump käsiraudoissa, mutta avain presidentin taskussa

  • Käsiraudoissa, kultaisessa häkissä tai toteemipaalun köysissä -Trump! ¤
    Käsiraudoissa, kultaisessa häkissä tai toteemipaalun köysissä -Trump! ¤
  • Kenen hevosella trumputin ratsastaakaan? ¤¤
    Kenen hevosella trumputin ratsastaakaan? ¤¤

Presidenttiehdokas Donald Trump voitti viimeiset US-presidentinvaalit toiseksi suurimmalla äänimäärällä. Toiseksi tullut Hillary Clinton sai eniten ääniä. Jo tuloksen julkistuksesta lähtien on ylläpidetty väitettä, että Venäjä ja Kreml olisivat vaikuttaneet amerikkalaisiin ja näin vaalitulokseen Trumpin eduksi. Mitään ratkaisevia todisteita ei olla ainakaan vielä / julkisesti esitetty tai toteen näytetty.

Väitteet venäläisten sotkeutumisesta US-presidentinvaaliin ovat pitkäkestoiset ja enimmillään on erillisiä tutkimushaaroja ollut kolme yhtä aikaa päällä, joskin yksi on jo luopunut, koska todisteita ei kyetty esittämään – ja näin US edustajainhuoneen tiedustelukomitean tutkimushaara lopetettiin tuloksettomana [1.

 

Miksi näitä tutkimuksia pidetään yllä?

Syy on selvä. Amerikassa on paljon vaikuttajaryhmiä ja valtatoimijoita, joille Donald Trump on väärä mies presidenttinä. Hänen halutaan pitää ”käsiraudoissa tai kultaisessa häkissä”, ettei pääse tekemään joillekin vääriä ja vaarallisia päätöksiä – juuri Venäjän kanssa.

Trump ei saa päästä toteuttamaan suhdeparannusta Venäjän kanssa, koska se vaikuttaa heti sotateollisuuteen ja niiden saamiin tilauksiin. Trump on pidettävä käsiraudoissa

 

Mutta nyt, Trumpilla on noiden käsirautojen avaimet hallussa!

!”Helsingin henki” -lähestyy [2. Trump tapaa kilpailijansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin Helsingissä, ja tästä erinomaiset arvosanat meidän presidentti Sauli Niinistölle, josta on tulossa hyvää vauhtia erilaisten vastakkainasettelujen välittäjä – vähintäänkin pöydän kattaja – olemmehan sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio ja olemme täällä pohjanperillä idän ja lännen vedenjakajalla ---

 

Kirjoitus Helsingin Sanomista:

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005755271.html -

12 venäläistä sai syytteet demokraattien sähköpostien hakkeroimisesta – epäillään vaikuttaneen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin

Kommentti ylläolevaan linkkiuutiseen: Ilkka Luoma 14.7. 9:53

Syytteiden nostot eivät takaa tuomiota - tai ehkä vain tuomitsemattomuuden eli vapauttamisen "henkisestä vankilasta". Yhdysvalloissa on voimia, jotka haluavat kahlehtia pr. Trumpin vaalilupauksien toteutumista juuri Venäjän suhteiden osalta.

Robert Muellerin kaltaiset instituutiotoimijat mahtivaltakirjalla pystyvät pitämään Trumpin aisoissa "tutkimuksillaan" vaikka Trumpin presidenttikauden loppuun asti, joka tässä lienee tarkoituskin.

Näin estetään osaltansa se, että Trump ei pääse "tekemään tyhmiä diilejä Venäjän kanssa"! ---

"Kovaa peliä Laredossa" -kuuluu vanha lännenmiesten sanonta valkoisen amerikkalaisuuden lännen takamailta, joissa sotahaukat lymyävät. Jotenkin tämä julkistuskin oli niin arvattavissa ja, ... niin sattumaahan se oli.

 

 

Sattumaapa tietysti!

Näin ei ollut, vaan syytejulkistus tehtiin tietoisesti juuri nyt – Helsingin hengen alla muistutuksena Trumpille, että mitään liennytystä ei tehdä ja pyritään mieluumminkin vahventamaan amerikkalaista maailmanhegemoniaa – kaikilla ”rintamilla”.

Vastakkainasettelua [3 ei saa purkaa, vaan muun muassa Natonkin sotilasmenoja on lisättävä, jotta US saa lisää asetilauksia. Ehkä Trump pehmensi haukkoja hyväksymään Venäjään lähentymisen tuolla neljän prosentin 'Natolle aseita' julkitulolla – vaateena että ase- ja taistelukyvyn ylläpitomenot Nato -maissa tuplataan entiseen, osin täyttämättömään kahteen prosenttiin nähden.

On huomattava, että Yhdysvallat on maailman suurin asekauppias – liennytys vähentää tilauksia ja ase- ja sotavälineyhtiöiden [4 pörssikurssit romahtavat – ja tätä ei yritystoiminnan luvatussa maassa USA' ssa hyväksytä.

US pitää kiinni kynsin hampain maailmanpoliisiroolistaan – vaikka jo nyt elämme kiinalaisten vuosisataa.

 

Viitteet:

[1 Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitean kokonaisuudessaan julkaistu Venäjä-raportti toteaa, ettei Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän välisestä yhteistyöstä ole todisteita … ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804282200909572_ul.shtml -

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258090-trumputin-helsingissa-kohta – [170]

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257881-trumppismi-mita-yllattavaa-maailma-saakaan - [140]

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249399-ita-ja-lansi-tormaavat-tarvitsemme-kriisin-kestavan-presidentin - [145]

[4 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

 

EKSTRA

Yhdysvaltojen uusi ulko- ja turvattomuuspolitiikka ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255670-usan-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiikka - [78]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174776

 

DOC trumpin kasiraudat_15072018

PVM 15072018

 

504_4742 – 19:38|20:24

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Ilkka Luoma

Avoin kirje Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenteille: Ettehän päätä eurooppalaisten asioista Euroopan pään yli
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005756176.html -

Ilkka Luoma 15.7.2018 - 10:59
Yhteiseurooppalainen turvallisuuspolitiikka lähtee liikkeelle ja toteutuu parhaiten yhdessä Venäjän kanssa. Maantiedettä tutkineet ovat huomanneet Euroopan jatkuvan kauas Venäjän Uralille. US on taas kaukana meren takana. Kiinalaiset neuvovat: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana".

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siteeraat usein tuota kiinalaisten sananpartta, mutta se on aika ontto juttu maailmapolitiikassa. Jos se lähellä oleva on imperialistinen uhka, niin siitä ei ystävää saa. Sitä vastaan tulee puolustautua kuten vihollista vastaan.

Kiina ystävystytti lähellä olevan Tiibetin jo 50-luvulla, hyökkäsi ystävänsä Vietnamin kimppuun 70-luvun lopulla, soti ystäväänsä Neuvostoliittoa vastaan 60-luvun lopulla, vihottelee Japanille sen kun kerkiää, ja niin edelleen...

Ilkka Luoma

Imperialistisin uhka on siellä mistä eniten sodiyaan ja vielä aina kaukana omilta rajoilta.

Tiibetin historiaa pitää katsoa noin 1000 vuoden hahlolla - ei pelkkää 1950 -lukua.

Vietnamin sota oli 99,5 prosenttisesti Yhdysvaltojen sota - enimmillään puoli miljoonaa sotilasta ja kaatui noin 50 000 amerikklaista ja pari miljoonaa vietnamilaista.

Jos luet Nankingin verilöylyn, niin saatat muuttaa ajatuksia Kiinan ja Japanin osalta.

Ussurijoen kahakka 1960-luvulla oli erittäin paikallinen ja sitä ei kutsuta sodaksi

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #3

Tiibetin historiaa voi katsoa kuinka pitkällä perspektiivillä haluaa, mutta verinen oli Kiinan suorittama valloitus.

Kiina hyökkäsi Vietnamiin lähes viisi vuotta sen jälkeen, kun amerikkalaiset olivat Etelä-Vietnamista poistuneet ja maa oli yhdistynyt. Oliko Kiinalla tarkoitus jatkaa ystävänsä rökittämistä, kun toinen rökittäjä oli poistunut?

On vaikea ymmärtää miksi Kiinan hallitus haluaisi lietsoa Japanin vastaista mielialaa ja kiihkoa kansalaistensa keskuuteen tänä päivänä siksi, että Nangkingissa tehtiin verilöyly 1930-luvulla. Japanin nykyhallituksella ei ole sen kanssa mitään tekemistä eikä Japani suinkaan uhkaa ketään sotilaallisesti.

Ja mitä siihen rajakahakkaan Ussurijoella tulee, niin ei sellaistakaan lähellä pidettävien ystävien kanssa tulisi järjestää. Edellisenä vuonna Tsekkoslovakian miehityksen yhteydessä mikään maailman valtio ei tuominnut Neuvostoliittoa virallisessa julkilausumassaan yhtä räikeästi ja suorastaan ylisanoja käyttäen kuin Kiinan hallitus teki. Tyyli oli luokkaa: "Luopiokommunistinen roistoklikki, joka nimittää itseään kansan hallitukseksi on verenhimossaan hyökännyt rauhaa rakastavan Tsekkoslovakian kansan kimppuun. Tämä on osoitus Neuvostoliiton kommunisten perinnön hylkäämisestä ja siirtymisesta fasististen valtioiden eturiviin ..."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Kiina odottaa Japanin virallista anteeksipyyntöä, edelleen - oletko lukenut japanilaisten upseerien miekkaharjoituksista kiinalaisia naissiviilejä kohtaan - oletko lukenut Nankingin verilöylystä - ei ole pikkupoikien "katsottavaa" ...

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Nanjingin_veril%C3%B... -

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Jos haluaa ymmärtää Kiinan ja Neuvostoliiton/ Venäjän suhteita - täytyy perehtyä yhdistelmiin:

Mao & Stalin
Mao | Hrustshev
Mao >< Breshnev

Kunnes:
Deng
ja nyt
Xi & Putin

Ilkka Luoma

Nyt vasta nostellaan syytteitä, mutta tuomiot on laitettu toimeen jo etukäteen

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10303152 -

"Trumpin ja Putinin tapaamista varjostaa iso mörkö: Tämän tiedämme nyt Trumpin Venäjä-yhteyksien tutkinnasta, jossa nostettiin taas uusia syytteitä

Erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii Venäjän vaikuttamista Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, Donald Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksiä sekä sitä, sekaantuiko Trumpin hallinto tutkinnan kulkuun.

Trumpin ja Putinin huippukokous 13.7.2018 ... " -Yle

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

"Robert Muellerin kaltaiset instituutiotoimijat mahtivaltakirjalla pystyvät pitämään Trumpin aisoissa "tutkimuksillaan" vaikka Trumpin presidenttikauden loppuun asti, joka tässä lienee tarkoituskin. Näin estetään osaltansa se, että Trump ei pääse "tekemään tyhmiä diilejä Venäjän kanssa"! ---

."No niin, todistapa tuo väitteesi jollain tavalla. Olisi mukava nähdä sellaisiakin edes joskus.

"Kovaa peliä Laredossa" -kuuluu vanha lännenmiesten sanonta valkoisen amerikkalaisuuden lännen takamailta, joissa sotahaukat lymyävät. Jotenkin tämä julkistuskin oli niin arvattavissa ja, ... niin sattumaahan se oli."

Keitä ovat nuo usein mainitsemasi sotahaukat? Voitko nimetä joitakin?

Oletko muuten sitä mieltä että nuo 12 nimeä oli vedetty hatusta?

"Trump ei saa päästä toteuttamaan suhdeparannusta Venäjän kanssa, koska se vaikuttaa heti sotateollisuuteen ja niiden saamiin tilauksiin. Trump on pidettävä käsiraudoissa" …

Edelleen kaivataan todisteita väitteiden tueksi. Jos lukijakuntasi olisi vain se 0,1% kansasta, kaikki edellämainittu uppoaisi nikottelematta.

Ilkka Luoma

Todiste on hyvin selvä - Trump on sen itsekin todennut, että tutkimukset ovat noitavainoa, ja niiden haittaavan toimia - juuri Venäjän kanssa.

...
Luitko koko topicin huolella - linkkeineen.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kuten tänäänkin Helsingissä. Ei kukaan ole esteenä hänen toimilleen. Jos tänään Helsingin anti ei ole ihan odotetunlainen Venäjämielisten mielestä niin on teillä jo hyvät selitykset valmiina.

Mitä sellaisia linkkejä sinulla on blogissasi jotka sisältävät todisteita?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Jos seuraat uutisia - huomaat, että juuri topicin aihe nousi pintaan - esim. Jukka Valtasaari ---

Ilkka Luoma

Helsinki palaa maailmanpolitiikan näyttämöksi – Monet Putinin pahimmista traumoista juontavat juurensa aiemmista Helsingin-kokouksista -HS
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005756318.html -

Ilkka Luoma 15.7.2018 - 12:54
Nyt käsille tuleva suurvaltajohtajien tapaaminen saattaa olla eurooppalaisen turvallisuusajattelun esialku ja NATOn alasajon startti. Eurooppalainen yhteispuolustautuminen luontaisesti hiukan yllättäen järjestyy Venäjän kanssa yhdessä. Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka.

Ilkka Luoma

Olisiko yllättävä uutinen:

"Kiovalaisten sotavoimat ottaa rauhanomaisesti haltuunsa Donpassin aluetta - samalla on luvattu täydet vähemmistökielen oikeudet venäläismielisille ja -kielisille" -

... ei ehkä niin yllättävää, kun samalla US vetäytyy täysin Syyriasta - saatuaan israelilaisia rauhoittavan viestin iranilaisten pidättäytyessä menemästä 50 kilometriä lähemmäksi Syyrian ja Israelin rajaa ... (fiktio, joka saattaa olla huomenna todellisuutta)

...
HUOM!
Topicin kuvat on kopioitu avoimesta internetistä - googlehaun avulla!

Ilkka Luoma

US pr. Trump on nyt ilmaissut suoraan haluavansa Venäjän mukaan Korean niemimaan asiaratkaisuun - molemmat suurvaltajohtajat tietävät jo tarkoin Pekingin tiekartan - ja nyt on käsillä se Trumpin suurin tavoite - estää Kiinan ja Venäjän liika lähentyminen! Putinilla on nyt käsissään kaikki kortit!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tottakai Trump haluaa myös Venäjän, varma on varmaa. Tässä se todellinen tiekartta joka on julkaistu monissa lähtiessä. Entä se "The Beijing's Road Map"?. Missä se on julkaistu?
https://www.newsweek.com/us-russia-china-respond-n...

Ilkka Luoma

Kuten todettua Kiina ei julkistele tärkeimpiä suunnitelmiaan - medialle, vain oleellisille tahoille, joilla merkitystä ... ;)

...
Ennustamisen taikaa ei voi myöskään väheksyä! ;)

Ilkka Luoma

Kiitoisaa, että Niinistö tapaa kahden kesken ENSIN Trumpin ja suurvaltajohtajien kahdenkeskisyyden JÄLKEEN Niinistö tapaa Putinin, kahden kesken ...

Lopuksi Niinistö pitää oman lehdistötilaisuuden - meneekö käsikirjoituksen mukaan, joka on sovittu suurvaltajohtajien kesken jo ENNEN tätä maanantaita.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Veikkaan että kun Helsingin tapaamisen seurauksena Trump ei lupaudu poistamaan sotilaitaan Euroopasta ja näin purkaa itse aiheuttamansa vastakkainasettelun yksipuolisesti, on se todiste siitä ettei hänen anneta lähestyä Venäjää, tehdä diilien diiliä jonka seurauksena Putin saisi vapaasti mellastaa Euroopassa. Sanon vaan että Venäjämielisten märkä uni jää kokematta nyt ja tulevaisuudessa.

Ilkka Luoma

Päivän satoa 1

Putin toivoo Trumpin tapaamisesta jatkoa MM-jalkapallon myönteiselle julkisuudelle -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005758018.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 11:14
Vihjailevaa kevytvähättelyä toisen ydinasesuurvallan johtajan Putinin saapumisesta Suomeen "Helsingin henkeen". Tässä jutussa hurisee niin sanottu West trolling manipulation -ilmiö. Kun lukee topicin, huomaa Wtm' n helposti - "Moskovan sateenvarjosta" alkaen.

Suomalaisenemmistön valitseman sotilaallisen liittoutumattomuuden periaate edellyttäisi myös perinnemedialta asia-asennetta ja tasapuolisuutta uutisointivirtaan.

Nyt ollaan pr. Niinistön kuningaspaikan edellä. Kuinka hyvin Saulin todellisuus täältä idän ja lännen vedenjakajalta toimii, ja onnistuuko Sauli saamaan molempien suurvaltajohtajien täyden arvostuksen hyvin tärkeästä pöydän kattamisesta.

Ilkka Luoma

Päivän satoa 2

Uutiskanava CNN vieraili Hakaniemen pommisuojassa katsomassa, miten Suomi valmistautuu ”Venäjän uhkaan” -HS
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005758168.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 11:54
"Kaivautuu venäläisuhkaa maan alle" -melkoisen paksua amerikkalaista West trolling manipulation uutisointia. Todellisuudesta unohtui vaikkapa se, että venäläiset matkailijat tuovat ryhmänä eniten rahaa maahamme, niin "uhkahan" sekin voisi olla, positiivinen sellainen! Myös se, että Venäjä on Suomelle tärkeimpiä ulkomaankaupan kumppaneita - unohtui mainita. Näyttäisi siltä, että meidän perinnemedia mielellään komppaa amerikkalaisia virkaveljiään - luoden näin maipulatiivisesti epäsuoraa vastakkainasettelua.

Ilkka Luoma

Päivän satoa 3

Sauli Niinistö on malttanut olla neuvomatta isompiaan, ja se on yksi syy Trumpin ja Putinin tapaamiseen Suomessa – nyt Niinistö voisi myös korottaa ääntään -HS
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005758215.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 12:07
Suomen roolia idän ja lännen vedenjakajalta arvostetaan kaikilta ilmansuunnilta. Aikanaan pr. Kekkosen määrätietoinen puolueettomuuden haenta kantoi hedelmää ETYK 1975 juhlakouksesta, saimme puolueettomuustunnustukset niin idästä kuin lännestä.

Nyt saamme kiitosta kansakuntamme enemmistön vakaasta päätöksestä pysyä sotilaspoliittisesti liittoutumattomana. Nato-maana ei Helsinki Summit 2018 suurvaltajohtajien tapaamista olisi syntynyt. Pr. Niinistö on tämän loistavasti oivaltanut - "olen suomalainen" ilmaisulla kansakunnalleen.

Ilkka Luoma

Lopuksi voidaan sanoa, että Trump kaivoi taskustaan "käsirautojen avaimet" ja avasi pidäkkeitä, mitä kotimaasta lähinnä sotahaukkojen osalta on vyörytetty!

...
On todettava painokkaasti vaalihakkerointiepäilystä - ensinnäkin mitään todistetta ei ole Venäjän ja Kremlin sekaantumisesta US pr-vaaleihin - se, että jos yksityiset venäläiset, tai venäjänkieliset ehkä jopa venäjänkielellä jostain muualta tekivät hakkeroinnin - on jo aivan eri asia!

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 4

Putinin voittokulku Helsingissä alkoi, kun toimittajat pääsivät kysymään presidenteiltä Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentin­vaaleihin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759264.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 22:36
Näyttäisi siltä, että pr. Trumpin on syytä olla varuillaan kotimaassaan, siksi rajua kritiikkiä hän sai heti tuoreeltaan. Oli astuttu ikonisen CIA' n varpaille. Aikanaan amerikkalaisten ihailema pr. John F. Kennedy ammuttiin edelleen tietymättömissä olevien tekijöiden toimesta. Epäilyksiä on esitelty jopa FBI' n ja CIA' n suuntaan, mutta mitään varmoja näyttöjä ei ole kyetty esittämään. Murha on niin hyvin kätketty, että jotenkin jäljet ovat syvällä jossain ...

Vaalisekaantumisesta sen verran, että Venäjän väitetty sekaantuminen ja venäläisten, venäjänkielisten, jopa muualta venäjää osaavien taholta ovat kaksi aivan eri asiakokonaisuutta. CIA ymmärtää tämän. CIA on aiemminkin yllättänyt sotkuillaan virassa olevat presidentit - Iran-Contra skandaali oli muutoin suositulle ja Trumpinkin ihailemalle pr. Ronald Reagan ilkeän kiusallinen yllätys.

Lisäksi USA' ssa vaikuttaa väkivahva sotateollisuus, joka vastustaa "liian" hyviä suhteita Venäjään, koska lämpimät suhteet siihen toiseen ydinasesuurvaltaan heikentää maailmanlaajuista asekauppaa.

Ent. CIA' n johtaja John Brennanin lausunto oli uhkaava ja ajattelematon - mainittiin jopa mahdollisuus maanpetoksellisuuteen Trumpin taholta. Muistamme Brennanin Kiovan Maidanilta heti verimellakoiden jälkeen! Vierailu yritettiin ensin salata.

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 5

”Vuosisadan sopimuksesta” ei hiiskuttu – Trump ja Putin jättivät maailman­järjestyksen ennalleen -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759307.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 22:53
Median on syytä huomioida, että suurvaltajohtajat keskustelivat pitkään kahden kesken luottotulkkien välityksellä. Presidentit olivat lopuksi tyytyväisiä. Pressissä ei haluttu kertoa edes Trumpin toivomasta Kiinasta.

Trump joutuu hakemaan kahden kesken sovituista asioista kongressin ja edustajainhuoneen siunaukset ja se vaatii kauppoja US-sisääpolitiikan osalta, erityisesti sotateollisuuden kanssa, joka on väkivahva lobbaaja.

Trump joutuu "kauppatavaraksi" ujuttamaan EU-natomaille esittämiä, jopa neljän prosentin osuuksia taistelukykyyn, ja se jos mikä voisi kiihottaa US-sotahaukkoja.

Toinen asia on Korea, jota strategisesti neuvotaan Pekingistä, niinpä Trump pyysi Venäjän apua Korean niemimaan ratkaisuksi - tietäen Kiinan ylivoiman "maantieteellisellä alueellaan".

Trump haluaa lyödä kiilaa Venäjän ja Kiinan väliin. Tämä saattaisi myös rauhoitella amerikkalaisia sotahaukkoja. US ei hevillä halua menettää maailmanpoliisirooliaan. Elämme jo Kiinan vuosisataa.

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 6

Venäjän media iloitsi ja suhtautui Trumpiin ymmärtäväisesti – Ulkoministeri Lavrovin mielestä kokous meni paremmin kuin superhyvin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759412.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 23:46
Suomen ulkoministeri Timo Soini kertoi osuvasti: Pohjakosketus tai - missä on serveri, puhuttaessa vaalihakkeroimisesta. Missä on serveri? Serveri on tietokonepalvelin, jonka välityksellä tieto; laillinen tai laiton - etenee internetissä.

...
Tämä saattoi vastakkainasetteluun orientoituneen lännenmiehen mediaa harmittaa - kun jutun kehitelty juuri katoaa taivaan tuuliin! ;)

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 7:

Putin antoi haastattelun vain Trumpin äänitorvena toimivalle Fox-kanavalle ja vihjasi, että venäläiset sekaantuivat USA:n vaaleihin – ”Mutta kaikkihan ne ovat tosiasioita” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759523.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 8:01
Lännenmiehen vastakkainasettelua mielellään korostava media koetti tässä hiostaa Putinia, joka tietysti on vapaan sanan periaatteella aivan ok. Kuitenkin kävi niin, että korostettu ja korotettu "tähtitoimittaja" epäonnistui tehtävässään, samoin kuin teksti, joka tähän luotiin haastattelun kulusta.

Ei Putin mitään tunnustanut, kuten arvailuissa väitettiin. On kaksi aivan eri asiaa, onko vaalisekaantuja Venäjä, vai jokin muu taho, vaikkapa venäläinen, venäjää osaava, tai venäläiseksi tekeytyvä. Putin vakuuttaa, ettei Kreml ja Venäjä ole tekojen takana, sillä sen Putin tietää. Venäjällä on 140 miljoonaa asukasta, eikä Putin voi kaikkea tietää.

Sen Putin ja CIA tietävät, mitä tapahtui kun CIA kärventyi Iran-Contra sekaantumisessa, ollen esimerkki, että salaiset vakoilulaitokset kykenevät liki mihin tahansa. Iran-Contra case oli pr. Ronald Reaganille kiusallinen paljastuminen.

US ei ole julkisesti kyennyt/halunnut? selvittämään muun muassa pr. John F. Kennedyn murhaa. On vain villejä huhuja FBI/CIA' n salaisista kansioista. Vakoilulaitosten toiminta on mielikuvitusta rikkaampaa yrityksissään "suojella maailmaansa".

...
Seuraava topic - ja IL-artikkeli jatkaa tästä ---

Ilkka Luoma

Niin, miksi Putinin toivomusta ei voida täyttää? Jos syytetään, esitetään todisteet, eikö?

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180716220107778... -

"Putin tylynä Venäjän vaalihakkeroinnista: Näyttäkää minulle yksikin fakta sekaantumisesta ... " -Iltalehti

Ilkka Luoma

FBI on epäillyt Trumpin entistä kampanja-avustajaa vehkeilystä Venäjän kanssa – salaiset asiakirjat tulivat julkisuuteen -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005766234.html -

Ilkka Luoma 23.7.2018 - 6:35
Jatkuva epäilyksen ylläpito haittaa US-presidentti Donald Trumpin viranhoitoa ja näin myös vaalilupausten täyttöä. Erikoissyyttäjä Robert Mueller voi valtakirjallaan ylläpitää tutkimuksia julkisuuden valokeilassa aina seuraaviin US-presidentinvaaleihin asti.

Kun on huomattu, ettei Trumpin saada erotettua millään, niin hänen vaalilupausten toteutumisen estämiseksi Anti-trump trolling klikkiytymä on keksinyt jarruksi tämän jatkuvan tutkimusmenetelmän, jossa julkisuus epäilyinä on ainoa tavoite. Mikä tämä klikki on?

Tärkein yksittäinen vaalilupaus oli luoda toimivat kaupalliset ja toiminnalliset suhteet Venäjään, siihen toiseen ydinasesuurvaltaan. Miksi Trump halusi näin? Trump on diilimies, joka tietää, että Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta.

Raaka-aineet ovat energian ohella oleellisimmat lähtökohdat lännenmiehen markkintaloudelle. Mikä on se klikki, joka haluaa pitää US' n maailmanpoliisina omin toimintasäännöin sotimassa kaukana omilta rajoiltaan? Se on merkittävin teollisuuden alue: Sota- ja aseteollisuus.

...

Toimituksen poiminnat