Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trump käsiraudoissa, mutta avain presidentin taskussa

  • Käsiraudoissa, kultaisessa häkissä tai toteemipaalun köysissä -Trump! ¤
    Käsiraudoissa, kultaisessa häkissä tai toteemipaalun köysissä -Trump! ¤
  • Kenen hevosella trumputin ratsastaakaan? ¤¤
    Kenen hevosella trumputin ratsastaakaan? ¤¤

Presidenttiehdokas Donald Trump voitti viimeiset US-presidentinvaalit toiseksi suurimmalla äänimäärällä. Toiseksi tullut Hillary Clinton sai eniten ääniä. Jo tuloksen julkistuksesta lähtien on ylläpidetty väitettä, että Venäjä ja Kreml olisivat vaikuttaneet amerikkalaisiin ja näin vaalitulokseen Trumpin eduksi. Mitään ratkaisevia todisteita ei olla ainakaan vielä / julkisesti esitetty tai toteen näytetty.

Väitteet venäläisten sotkeutumisesta US-presidentinvaaliin ovat pitkäkestoiset ja enimmillään on erillisiä tutkimushaaroja ollut kolme yhtä aikaa päällä, joskin yksi on jo luopunut, koska todisteita ei kyetty esittämään – ja näin US edustajainhuoneen tiedustelukomitean tutkimushaara lopetettiin tuloksettomana [1.

 

Miksi näitä tutkimuksia pidetään yllä?

Syy on selvä. Amerikassa on paljon vaikuttajaryhmiä ja valtatoimijoita, joille Donald Trump on väärä mies presidenttinä. Hänen halutaan pitää ”käsiraudoissa tai kultaisessa häkissä”, ettei pääse tekemään joillekin vääriä ja vaarallisia päätöksiä – juuri Venäjän kanssa.

Trump ei saa päästä toteuttamaan suhdeparannusta Venäjän kanssa, koska se vaikuttaa heti sotateollisuuteen ja niiden saamiin tilauksiin. Trump on pidettävä käsiraudoissa

 

Mutta nyt, Trumpilla on noiden käsirautojen avaimet hallussa!

!”Helsingin henki” -lähestyy [2. Trump tapaa kilpailijansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin Helsingissä, ja tästä erinomaiset arvosanat meidän presidentti Sauli Niinistölle, josta on tulossa hyvää vauhtia erilaisten vastakkainasettelujen välittäjä – vähintäänkin pöydän kattaja – olemmehan sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio ja olemme täällä pohjanperillä idän ja lännen vedenjakajalla ---

 

Kirjoitus Helsingin Sanomista:

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005755271.html -

12 venäläistä sai syytteet demokraattien sähköpostien hakkeroimisesta – epäillään vaikuttaneen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin

Kommentti ylläolevaan linkkiuutiseen: Ilkka Luoma 14.7. 9:53

Syytteiden nostot eivät takaa tuomiota - tai ehkä vain tuomitsemattomuuden eli vapauttamisen "henkisestä vankilasta". Yhdysvalloissa on voimia, jotka haluavat kahlehtia pr. Trumpin vaalilupauksien toteutumista juuri Venäjän suhteiden osalta.

Robert Muellerin kaltaiset instituutiotoimijat mahtivaltakirjalla pystyvät pitämään Trumpin aisoissa "tutkimuksillaan" vaikka Trumpin presidenttikauden loppuun asti, joka tässä lienee tarkoituskin.

Näin estetään osaltansa se, että Trump ei pääse "tekemään tyhmiä diilejä Venäjän kanssa"! ---

"Kovaa peliä Laredossa" -kuuluu vanha lännenmiesten sanonta valkoisen amerikkalaisuuden lännen takamailta, joissa sotahaukat lymyävät. Jotenkin tämä julkistuskin oli niin arvattavissa ja, ... niin sattumaahan se oli.

 

 

Sattumaapa tietysti!

Näin ei ollut, vaan syytejulkistus tehtiin tietoisesti juuri nyt – Helsingin hengen alla muistutuksena Trumpille, että mitään liennytystä ei tehdä ja pyritään mieluumminkin vahventamaan amerikkalaista maailmanhegemoniaa – kaikilla ”rintamilla”.

Vastakkainasettelua [3 ei saa purkaa, vaan muun muassa Natonkin sotilasmenoja on lisättävä, jotta US saa lisää asetilauksia. Ehkä Trump pehmensi haukkoja hyväksymään Venäjään lähentymisen tuolla neljän prosentin 'Natolle aseita' julkitulolla – vaateena että ase- ja taistelukyvyn ylläpitomenot Nato -maissa tuplataan entiseen, osin täyttämättömään kahteen prosenttiin nähden.

On huomattava, että Yhdysvallat on maailman suurin asekauppias – liennytys vähentää tilauksia ja ase- ja sotavälineyhtiöiden [4 pörssikurssit romahtavat – ja tätä ei yritystoiminnan luvatussa maassa USA' ssa hyväksytä.

US pitää kiinni kynsin hampain maailmanpoliisiroolistaan – vaikka jo nyt elämme kiinalaisten vuosisataa.

 

Viitteet:

[1 Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitean kokonaisuudessaan julkaistu Venäjä-raportti toteaa, ettei Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän välisestä yhteistyöstä ole todisteita … ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804282200909572_ul.shtml -

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258090-trumputin-helsingissa-kohta – [170]

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257881-trumppismi-mita-yllattavaa-maailma-saakaan - [140]

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249399-ita-ja-lansi-tormaavat-tarvitsemme-kriisin-kestavan-presidentin - [145]

[4 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

 

EKSTRA

Yhdysvaltojen uusi ulko- ja turvattomuuspolitiikka ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255670-usan-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiikka - [78]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174776

 

DOC trumpin kasiraudat_15072018

PVM 15072018

 

504_4742 – 19:38|20:24

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (109 kommenttia)

Ilkka Luoma

Avoin kirje Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenteille: Ettehän päätä eurooppalaisten asioista Euroopan pään yli
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005756176.html -

Ilkka Luoma 15.7.2018 - 10:59
Yhteiseurooppalainen turvallisuuspolitiikka lähtee liikkeelle ja toteutuu parhaiten yhdessä Venäjän kanssa. Maantiedettä tutkineet ovat huomanneet Euroopan jatkuvan kauas Venäjän Uralille. US on taas kaukana meren takana. Kiinalaiset neuvovat: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana".

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siteeraat usein tuota kiinalaisten sananpartta, mutta se on aika ontto juttu maailmapolitiikassa. Jos se lähellä oleva on imperialistinen uhka, niin siitä ei ystävää saa. Sitä vastaan tulee puolustautua kuten vihollista vastaan.

Kiina ystävystytti lähellä olevan Tiibetin jo 50-luvulla, hyökkäsi ystävänsä Vietnamin kimppuun 70-luvun lopulla, soti ystäväänsä Neuvostoliittoa vastaan 60-luvun lopulla, vihottelee Japanille sen kun kerkiää, ja niin edelleen...

Ilkka Luoma

Imperialistisin uhka on siellä mistä eniten sodiyaan ja vielä aina kaukana omilta rajoilta.

Tiibetin historiaa pitää katsoa noin 1000 vuoden hahlolla - ei pelkkää 1950 -lukua.

Vietnamin sota oli 99,5 prosenttisesti Yhdysvaltojen sota - enimmillään puoli miljoonaa sotilasta ja kaatui noin 50 000 amerikklaista ja pari miljoonaa vietnamilaista.

Jos luet Nankingin verilöylyn, niin saatat muuttaa ajatuksia Kiinan ja Japanin osalta.

Ussurijoen kahakka 1960-luvulla oli erittäin paikallinen ja sitä ei kutsuta sodaksi

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #3

Tiibetin historiaa voi katsoa kuinka pitkällä perspektiivillä haluaa, mutta verinen oli Kiinan suorittama valloitus.

Kiina hyökkäsi Vietnamiin lähes viisi vuotta sen jälkeen, kun amerikkalaiset olivat Etelä-Vietnamista poistuneet ja maa oli yhdistynyt. Oliko Kiinalla tarkoitus jatkaa ystävänsä rökittämistä, kun toinen rökittäjä oli poistunut?

On vaikea ymmärtää miksi Kiinan hallitus haluaisi lietsoa Japanin vastaista mielialaa ja kiihkoa kansalaistensa keskuuteen tänä päivänä siksi, että Nangkingissa tehtiin verilöyly 1930-luvulla. Japanin nykyhallituksella ei ole sen kanssa mitään tekemistä eikä Japani suinkaan uhkaa ketään sotilaallisesti.

Ja mitä siihen rajakahakkaan Ussurijoella tulee, niin ei sellaistakaan lähellä pidettävien ystävien kanssa tulisi järjestää. Edellisenä vuonna Tsekkoslovakian miehityksen yhteydessä mikään maailman valtio ei tuominnut Neuvostoliittoa virallisessa julkilausumassaan yhtä räikeästi ja suorastaan ylisanoja käyttäen kuin Kiinan hallitus teki. Tyyli oli luokkaa: "Luopiokommunistinen roistoklikki, joka nimittää itseään kansan hallitukseksi on verenhimossaan hyökännyt rauhaa rakastavan Tsekkoslovakian kansan kimppuun. Tämä on osoitus Neuvostoliiton kommunisten perinnön hylkäämisestä ja siirtymisesta fasististen valtioiden eturiviin ..."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Kiina odottaa Japanin virallista anteeksipyyntöä, edelleen - oletko lukenut japanilaisten upseerien miekkaharjoituksista kiinalaisia naissiviilejä kohtaan - oletko lukenut Nankingin verilöylystä - ei ole pikkupoikien "katsottavaa" ...

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Nanjingin_veril%C3%B... -

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Jos haluaa ymmärtää Kiinan ja Neuvostoliiton/ Venäjän suhteita - täytyy perehtyä yhdistelmiin:

Mao & Stalin
Mao | Hrustshev
Mao >< Breshnev

Kunnes:
Deng
ja nyt
Xi & Putin

Ilkka Luoma

Nyt vasta nostellaan syytteitä, mutta tuomiot on laitettu toimeen jo etukäteen

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10303152 -

"Trumpin ja Putinin tapaamista varjostaa iso mörkö: Tämän tiedämme nyt Trumpin Venäjä-yhteyksien tutkinnasta, jossa nostettiin taas uusia syytteitä

Erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii Venäjän vaikuttamista Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, Donald Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksiä sekä sitä, sekaantuiko Trumpin hallinto tutkinnan kulkuun.

Trumpin ja Putinin huippukokous 13.7.2018 ... " -Yle

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

"Robert Muellerin kaltaiset instituutiotoimijat mahtivaltakirjalla pystyvät pitämään Trumpin aisoissa "tutkimuksillaan" vaikka Trumpin presidenttikauden loppuun asti, joka tässä lienee tarkoituskin. Näin estetään osaltansa se, että Trump ei pääse "tekemään tyhmiä diilejä Venäjän kanssa"! ---

."No niin, todistapa tuo väitteesi jollain tavalla. Olisi mukava nähdä sellaisiakin edes joskus.

"Kovaa peliä Laredossa" -kuuluu vanha lännenmiesten sanonta valkoisen amerikkalaisuuden lännen takamailta, joissa sotahaukat lymyävät. Jotenkin tämä julkistuskin oli niin arvattavissa ja, ... niin sattumaahan se oli."

Keitä ovat nuo usein mainitsemasi sotahaukat? Voitko nimetä joitakin?

Oletko muuten sitä mieltä että nuo 12 nimeä oli vedetty hatusta?

"Trump ei saa päästä toteuttamaan suhdeparannusta Venäjän kanssa, koska se vaikuttaa heti sotateollisuuteen ja niiden saamiin tilauksiin. Trump on pidettävä käsiraudoissa" …

Edelleen kaivataan todisteita väitteiden tueksi. Jos lukijakuntasi olisi vain se 0,1% kansasta, kaikki edellämainittu uppoaisi nikottelematta.

Ilkka Luoma

Todiste on hyvin selvä - Trump on sen itsekin todennut, että tutkimukset ovat noitavainoa, ja niiden haittaavan toimia - juuri Venäjän kanssa.

...
Luitko koko topicin huolella - linkkeineen.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kuten tänäänkin Helsingissä. Ei kukaan ole esteenä hänen toimilleen. Jos tänään Helsingin anti ei ole ihan odotetunlainen Venäjämielisten mielestä niin on teillä jo hyvät selitykset valmiina.

Mitä sellaisia linkkejä sinulla on blogissasi jotka sisältävät todisteita?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Jos seuraat uutisia - huomaat, että juuri topicin aihe nousi pintaan - esim. Jukka Valtasaari ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #9

Laita linkki siihen mitä tarkoitat,koska äijällä on paljon julkaisuja.

Oleellista on myös ymmärtää mikä ero on faktalla ja kolumnilla eli mielipidekirjoituksilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Yle Aamu-tv 16.7. klo noin 7:20 ... Jukka Valtasaari.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #14

Ai jaa, "todiste" tulikin vasta väitteen jälkeen!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Kysyttäessä - katsoitko Yle Aamu-TV' n Jukka Valtasaari haastattelun - et varmaan ...

Ilkka Luoma

Helsinki palaa maailmanpolitiikan näyttämöksi – Monet Putinin pahimmista traumoista juontavat juurensa aiemmista Helsingin-kokouksista -HS
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005756318.html -

Ilkka Luoma 15.7.2018 - 12:54
Nyt käsille tuleva suurvaltajohtajien tapaaminen saattaa olla eurooppalaisen turvallisuusajattelun esialku ja NATOn alasajon startti. Eurooppalainen yhteispuolustautuminen luontaisesti hiukan yllättäen järjestyy Venäjän kanssa yhdessä. Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka.

Tomi Vaalisto

Meinaatko, että 29 itsenäistä valtiosta luopuisi puolustusliitosta, joka on niiden tärkein stategia ulkoista uhkaa vastaan? Se ei taida toteutua. NATOn uusin jäsen on Montenegro, jossa yritettiin romuttaa so

Venäjän liittolaisksi ei taida olla tunkua ja ukrainalaiset voivat kertoa lisää mitä tarkoittaa liittolaisuus Venäjän kanssa.
Krimin miehitykseen viitaten presidentti Niinitö sanoi : "Eräs opettavainen venäläinen sananlasku kuuluu: ”kazak berjot što ploha ležit” eli ”kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni”. " https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/niini...

Ilkka Luoma

US luopuu Euroopassa olostaan - aseellisesti ja hyökkäysvoimallisesti - ja saa vakuuttavan Sopimuksen Putinilta ydinaseisiin liittyen. Saksa ottaa Venäjän kanssa johtavan roolin eurooppalaisen turvallisuuden takuumiehiksi!

237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 06.08.2013

...

Trumpin suurin tavoite on estää Venäjän ja Kiinan liika läheisyys!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #20

"US luopuu Euroopassa olostaan - aseellisesti ja hyökkäysvoimallisesti - ja saa vakuuttavan Sopimuksen Putinilta ydinaseisiin liittyen. Saksa ottaa Venäjän kanssa johtavan roolin eurooppalaisen turvallisuuden takuumiehiksi!"

Ja Venäjä, Kiina, Etelä- ja Pohjois-Korea vaativat USA:ta poistamaan kaikki taistelujoukkonsa Korean niemimaalta! Älä unta näe! Kyllä todellisuus on pahasti hakusessa!

Mikä propagandahyöty näistä väitteistä on kun ne kuitenkin osoittautuvat huuhaaksi? Vai uskotko noihin itsekin ihan aikuisen oikeesti?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Pekingin tiekartassa on määritykset tavoitteille:

-Itse tapaaminen, jota Kiinan Xi on kiittänyt
-Saavuttaa korealaisten kesken rauhansopimus
-Kiina purkaa omat kauppapakotteet
-Kaikki vieraat sotavoimat pois koko Korean niemimaalta
-Ydinaseiden deaktivoiminen koko Korean niemimaalta
-Kiina korealaisten suurimpana kauppakumppanina takaa kaikkien korealaisten turvallisuuden ulkoisia voimia vastaan
-"Yhden valtion ja kahden järjestelmän suuntaviivamäärittely"
-Lopullinen tavoite - toinen järjestelmä haihtuu pois.

...
Yksinkertaista ja ytimekästä :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

233 lukijakommenttia aiheesta "Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 02.01.2015

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #20

Eipä taida yksikään demokraattinen maa haluta Venäjän sotilaalliseksi liittolaiseksi - tuo sotaisa itänaapurimme kun on se suurin uhka kaikille rajanaapureilleen.
Meillä Suomessakin asia näkyy puolustusjärjestelyissä läpi historiamme - Suomeen on hyökätty lännestä vain tuhoamaan venäläistukikohtia (Krimin sota 1854-1856) ja ajamaan palkka-armeija Punakaartia venäläisliittolaisineen pois ( Saksan Itämeren divisioonan maihinnousu Hankoon 3.4.1917)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Historian asiantuntijat ovat huomanneet suomalaisten eläneen täyttä rauhanaikaa jo yli 70 vuotta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

Kyllä, mehän olimme sotilasliitossa Neuvostoliiton kanssa sen romahtamiseen saakka samalla kun Itämeri oli Ruotsin rannikkoa lukuunottamatta Neuvostoliiton sisämeri.
Suomen hallituksetkin päätettiin Moskovassa, IVOlle pakkomyytiin kaksi VVER reaktoria Lovisaan, suomettuminen ja suomalaisten puoluettomuuden kiistäminen, joten mitäpä neukut yrittäisivät ottaa sitä, mikä heillä jo on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Vaaliston käsitys sotilasliitoista taitaa olla aika pahasti vääristynyt jos hän ihan vakavissaan on tuota mieltä. Suomen ja NL:n välisen suhteen luonteen hän voi tarkistaa vaikka tästä: https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/194.... Siellä ei puhuta mitään sotilasliitoista.

Samaten hänen käsityksensä poliittisesta maantieteestä on kummallinen. Hän aiemmin väitti Itämerta nykyään NATOn sisämereksi unohtaen Suomen, Ruotsin ja Venäjän ja nyt hän väittää Itämerta NL:n sisämereksi, p.l. Ruotsi, ennen sen romahduttamista unohtaen Tanskan ja BRD:n sekä tietenkin Suomen joka ei ollut osa NL:oa eikä sen kanssa liitossa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Oltiin sellaisessa "sotilasliitossa", että oli vapaus kieltäytyä, kuten kävikin, kun Kreml tiedustelu yhteisiä sotaharjoituksia - "Kiitos ei", oli Kekkosen napakka vastaus. Asia jäi siihen. Nyt US tulee sotakoneineen kylään itse itsensä kutsuen - ei ole nykyään sellaista munaa kuten oli Kekkosella ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Kansakoulusta lukien opetettiin maantietoa ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #27

Ilu taisi joskus vihjaista ettei USA:lla ole mitään mahdollisuuksia jos Kiina ja Venäjä liittoutuvat. Kysyin silloin että mietipä kuinka monta maata USA:lla on liitolaisenaan. 40:stä maailman voimakkaimmista armeijoista noin 35 tai yli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Kiina maailman suurimpana taloutena ja liukuhihnana sekä Venäjä maailman suurimpana ja toisena ydinasesuurvaltana on ylivoimainen liitto, jonka Trump haluaa estää kaikin keinoin. On lisäksi muistettava, että Kiina on kolmas jo kohta ydinasesuurvalta - mystisesti "dronettajana" !!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Kiinalainen Norincolla on uusi tankki, joka venäläiseen T-14 Armataan verrattuna taitaa toimiakin: https://thediplomat.com/2017/06/china-tests-new-ta...

Venäläisten ja kiinalaisten ilmavoimien tilanne on aika surkea: kalustoa kyllä löytyy, mutta teknisesti ne ovat enemmänkin museeon sopivaa.

Venäjän armeijakin on muisto vaan vanhasta Puna-armeijasta: mahtavat divisioonat ovat kutistuneet prikaateiksi, joissa taisleukärkenä on raskaasti aseistettu pataljoona. Suomalaisessa divisioonassakin on kolme pataljoonaa ja kaksi tykistöpatteristoa.
Vajaamiehityksen vuoksi venäläisdivisioonat ovat kuluneet loppuun aika nopeasti Ukrainassa ja toinen kysymys on tietysti moraali: haluaako venäläinen nuori mies kuolla vieraalla maalla Putinin puolesta 300 euron kuukausipalkalla?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Olin paikalla kun kiinalaisten uusin häivesotakone lensi ensilentojaan - projekti voi tuolloin hyvin ja siihen satsataan, vaikka pääfokus on tietyin osin robotisaatiodroneissa ...

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Kyllähän protoja esitellään mielellään ilmailunäytöksissä ja paraateissa. Tuo J-20 muistuttaa Raptoria ja "idän" akilleen kantapää on moottorit.
Siinä on nyt WS-10 moottorit, jotka vastaavat venäläistä Saturn AL-31 -moottoria, jota käytetään SU-27:ssä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Lännessä liikkuu paljon väärää tietoa tuosta onnistuneesta ensilennosta, omalla kiinalaisella moottorilla ... mutta tästä ei tässä enempää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Trump ilmaisi tänään selvästi, julkisesti ja vieläpä median kuullen, että hän haluaisi keskustella Venäjän kanssa Kiinasta. Keskustelu käytiin (vain tulkit paikalla), mutta sitä ei tuotu julki pressitilaisuudessa - miksi? Nyt otamme arvauksia vastaan ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #59

Arvaile itse vaan kuten yleensä muutenkin teet. Itse arvaan että omista arvauksistasi yksi voisi olla: Trump rukoilee Putinia ettei Venäjä ja Kiina liittoutuisi ja sen estämiseksi Trump on valmis tarjoamaan kaikkien aikojen diilin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Oliko tuo kommentti - se muistutti mieluuminkin rikuntaa, kun asiaosaaminen loppui. Keskity itse asiaan, kommentoi sitten - kritiikki on poikaa, kun sen osaa :)

...
Tässä tulee muistaa että tunnin suunnitellun sijasta suurvaltajohtajat keskustelivat kahden noin kaksi tuntia - vain luottotulkit paikalla.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #20

Saksa tai paremminkin saksalaiset eivät halua tuota roolia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Saksalaiset haluavat amerikkalaiset sotakoneet ja sotilaat pois maastaan - ne haittaavat saksalaisten liiketoimia Venäjän kanssa - Saksa tarvitsee Venäjän markkinat ja raaka-aineet.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #61

Ai Saksakin niin kuin Etelä-Korea? Hohhoijaa...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Keskity kommentoimaan - asiapohjalta, ei riekunnalla ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #77

Saksalaisten mielipidetiedustelun mukaan useampi saksalainen toivoo Trumpinn toteuttavan uhkauksensa joukkojen vetämisestä kuin peruvan sen (https://www.independent.co.uk/news/world/europe/us...)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #20

Noinko paljon Venäjä pelkää USA:n sitoutumisen heikentymistä Euroopan puolustuksesta ja joukkojen vähentymistä Euroopasta, että sitä on vaadittava joka blogissa.

Pahin pelko Venäjällä tietenkin on se, että yhden vastavoiman (USA) sijaan Euroopan puolustuksessa omalta osaltaan vaikuttaisi poliittisena voimana myös EU-blokki.

Vaatimalla USA:ta ulos Euroopasta, vastapuolen ajatukset ohjataan tietoisesti automaattisesti ajattelemaan USA:n pysymistä Euroopassa. Eikö niin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

On kysymys yhteiseurooppalaisesta puolustusdoktriinista, joka poistaa sen viimeisenkin sotilasuhkakandidaatin - ja tuon jälkeen voidaan keskittyä paljon vaikeampiin ongelmiin - ympäristönmuutos ja eurooppalaisen reviirin puolustus!

Ilkka Luoma

Olisiko yllättävä uutinen:

"Kiovalaisten sotavoimat ottaa rauhanomaisesti haltuunsa Donpassin aluetta - samalla on luvattu täydet vähemmistökielen oikeudet venäläismielisille ja -kielisille" -

... ei ehkä niin yllättävää, kun samalla US vetäytyy täysin Syyriasta - saatuaan israelilaisia rauhoittavan viestin iranilaisten pidättäytyessä menemästä 50 kilometriä lähemmäksi Syyrian ja Israelin rajaa ... (fiktio, joka saattaa olla huomenna todellisuutta)

...
HUOM!
Topicin kuvat on kopioitu avoimesta internetistä - googlehaun avulla!

Tomi Vaalisto

Päätellen fiktiivisen uutisen termistä "kiovalaiset sotavoimat" ja "US" lähde olisi Tiedonantaja, SOTT.FI Vastavalkea, MV tai joku muu propagandasivusto ;).

Poliittiset pilakuvat ovat melkoisen vanha taiteenlaji ja ne ovat monesti aika hauskoja.

Ilkka Luoma

Kommentti 10 tarkoitti ennustetta, mitä sovittiin tämän päivän jälkeen.

Ilkka Luoma

Hebdo, rujoin lopputuloksin. Kannattaa huumoroida väärillä asioilla - kunnioitus vieraita kohtaan voisi olla viisasta.

Tomi Vaalisto

Trumpin "käsiraudat" ovat määritelty perustuslaissa:

Hänellä on lainsäädäntövalta ( The Presentment Clause - Article I, Section 7, Clauses 2 and 3) ja toimeenpanovalta. https://yle.fi/uutiset/3-6330057

Maailman suurimman talouden johtaja Yhdysvaltain presidentti on maailman mahtavin mies. Mikään diktaattori jenkkipressa ei kuitankaan ole, minkä osoitti Nixonin ero.

Ilkka Luoma

US' n harmiksi Yhdysvallat ei ole enää maailman suurin talous - se on Kiina, joka näkyy hyvin tästä linkistä (IMF) ...

~ http://www.imf.org/external/datamapper/PPPSH@WEO/O... -

...

.

Tomi Vaalisto

Suuruutta mitataan absoluuttisilla arvoilla: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_...

Tuo taulukko on ostovoimakorjattu BKT, mitä käytetään verrattaessa maiden elintasoja keskenään. Tuo elintasovertailu esitetään ostovoimakorjattuna BKT:nä per asukas: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_asukaskohtaisen_bruttokansantuotteen_mukaan_(PPP)

Bruttokansantuote mittaa kaikkien tietyllä alueella tuotettujen tavaroiden ja palveluiden arvoa tietyllä ajanjaksolla. Yleisesti bruttokansantuote ilmoitetaan henkeä kohti, jolloin se ilmaisee yhden henkilön keskimäärin tuottamien tavaroiden ja palveluiden arvon. Tämä antaa yleiskuvan ihmisten keskimääräisestä rahallisesta elintasosta tai tuotantokyvystä. BKT:n avulla on helppo verrata eri maiden elintasoa.
Koska BKT ei kuitenkaan huomioi elinkustannusten eroa eri maissa, on myös kehitetty niin sanottu ostovoimakorjattu BKT, joka arvioi, mitä rahalla käytännössä saa. Tämä tasoittaa lukuja huomattavasti, koska esimerkiksi leipä on Tansaniassa halvempaa kuin Suomessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Tässä tulee aina muistaa, että riisi ostetaan Kiinassa juaneilla, vodka Venäjällä ilmaistaan hinnaltaan ruplilla ja rauhoittavat lääkkeet US' ssa ostetaan dollareilla (USD)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Luulisi Vaalistonkin jo tällä koulutuksella tietävän, että BKT:tta ei käytetä missään muodossa elintasojen vertailuun koska se ei kuvasta elintasoa vaan kansantaloudessa tuotettua arvonlisää.

Lisäksi hänen luulisi tietävän, että nominaalisten BKT:eiden vertaaminen, vaikka ne olisikin muunnettu yhteiseen valuuttaan, johtaa harhaan ilman ostovoimakorjausta. Kulloinkin tuotettu arvohan on aina suhteessa ostovoimaan siinä kansantaloudessa jossa se on tuotettu, ei johonkin muuhun jossakin muualla. Siten BKT-summat ja per capita -luvut on ostovoimakorjattava (PPP) ollakseen maailmanlaajuisesti vertailukelposia eri kansantalouksien välillä. Mutta tämä trivialiteettihan on kerrottu hänelle jo ties kuinka monta kertaa, toivottavasti kertaus rupeaa Vaalistonkin opintojen äidiksi - joskus.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Myyryläinen höperehtii, mutta asia on helposti oikaistavissa. Niinpä laajennamme hänen tajuntaansa faktalla, joka korvaa höpönhöpön:

Tässä on lukion oppimäärään kuuluvasta kurssista ote:

"Maailman valtioiden kehitystä vertaillaan kehityksen indikaattoreilla. Niillä mitataan esimerkiksi elintasoa ja hyvinvointia.

Valtioiden välisiä taloudellisia eroja kuvataan bruttokansantuotteella (BKT). Se kertoo taloudellisen tuotannon rahallisen arvon. Kuitenkin valuutan arvo ja hintataso poikkeavat eri maissa toisistaan. Siksi valtioiden välisessä vertailussa käytetään usein ostovoimakorjattua BKT:a."

https://peda.net/p/siiri%20siirila/tellus2/tellus2...

Nyt avainasemassa on Myyryläisen luetun ymmärtäminen ja jos kaikki menee hyvin niin hänkin ymmärtää, että ostovoimakorjattua BKT:tä käytetään elintasovertailussa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Ehkäpä Vaalisto lukee lainaamansa tekstin itsekin, molemmat kappaleet ja erittelee siitä mainitut käsitteet ja tehtävät. Ajatuksella.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #51

Toki

Myyryläisen kannattaa oikeastaan kiinnittää huomioita yhteen lauseen, jossa kulminoituu hänelle epäselvä asia:

"Valtioiden välisessä vertailussa käytetään usein ostovoimakorjattua BKT:tta henkilöä kohden,"

https://peda.net/jao/voionmaan-lukio/kurssit/maant...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

"Valtioiden välisessä vertailussa käytetään usein ostovoimakorjattua BKT:tta henkilöä kohden,"aalisto lainasi ja kehotti keskittymään lauseeseen: "Valtioiden välisessä vertailussa käytetään usein ostovoimakorjattua BKT:tta henkilöä kohden,"

Tuo on totta: usein käytetään. Vaaliston kuitenkin kannattaisi lukea aiempi launauksensa kokonaan ja huomata kuinka niissä kappaleissa kerrotaan hieman esi asioista (ihan niinkuin kappalejaon ajatuskin on).

Erityisesti hänen kannattaisi keskittyä ymmärtämään lainauksestaan nämä kolme virkettä: "Se kertoo taloudellisen tuotannon rahallisen arvon. Kuitenkin valuutan arvo ja hintataso poikkeavat eri maissa toisistaan. Siksi valtioiden välisessä vertailussa käytetään usein ostovoimakorjattua BKT:a."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Joskus asiakokonaisuuksien ymmärrys hämärtyy inttämisen asteelle - mutta sanahan on vapaa - tässä ketjussa on oiva IMF-linkki kertomaan todellisuutta. PPP

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #64

Kysehän oli BKT:n käytöstä maiden välisessä elintasovertailussa ja ylipäätään siitä voidaanko näin tehdä.

Ketjussa olevien linkeissä kerrotaan miten meillä asia esitetään yleissivistävässä koulutuksessamme. Kyse ei siis ole meikäläisen mielipiteestä.
Nuo samat asiat löytyvät monesta muustakin lähteestä, mistä opetushallintomme on ne koostanutkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Kyse on IMF-asiantuntijoiden laatimasta PPP-listauksesta, jossa valtiot ovat vertailtavassa muodossa. Näin muodostuu se oikea kuva kunkin valtio taloudesta, asukkaiden ostovoimasta ja muutoinkin talouden vaikuttavuudesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #91

Kyse oli Vaaliston väitteestä, että nominaalinen BKT kuvaisi PPP-korjattua paremmin kansantalouden kokoa vertailtaessa eri maiden talouksia toisiinsa. Olemme jo aiemmin todenneet, ettei BKT sovi elintason mittariksi ja Vaalistokin sen muistaakseni hyväksyi.

Nyt Vaaliston lainaus pitää ihan paikkaansa: "Se kertoo taloudellisen tuotannon rahallisen arvon. Kuitenkin valuutan arvo ja hintataso poikkeavat eri maissa toisistaan. Siksi valtioiden välisessä vertailussa käytetään usein ostovoimakorjattua BKT:a." Tuo ei todellakaan ole ollut Vaaliston mielipide aiemmin. Toivottavasti siitä sellainenkin tulee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Oppi menee hitaasti, mutta vakaasti päähän ;)

Ilkka Luoma

US pr. Trump on nyt ilmaissut suoraan haluavansa Venäjän mukaan Korean niemimaan asiaratkaisuun - molemmat suurvaltajohtajat tietävät jo tarkoin Pekingin tiekartan - ja nyt on käsillä se Trumpin suurin tavoite - estää Kiinan ja Venäjän liika lähentyminen! Putinilla on nyt käsissään kaikki kortit!

Tomi Vaalisto

Joulukuussa uutisoitiin laajasti venäläisten haluavan välittäjiksi Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välillä. Kun tiedetään, että venäläisillä on oma "tiekarttansa" eli suunnitelma Etelä-Korean kanssa: maiden välillä on viisumivapaus ja kauppa kukoistaa.
Kun eteläkorealainen diplomatia sai istutettua Putinin ja Kimin saman pöydän ääreen Singaporessa saattaa olla, että venäläiset ovat olleet taustavaikuttajinakin.

Toisaalta helmikuun olympiadiplomatia lähensi Pohjois- ja Etelä-Korean suhteita ilman ulkopuolista apuakin.

Ilkka Luoma

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017120122005738... -

"Venäjän duuma: Pohjois-Korea valmis keskustelemaan USA:n kanssa Venäjän avustuksella

perjantai 01.12.2017 klo 10:27
Duuman delegaatio on parhaillaan vierailulla keskiviikkona ohjuskokeen tehneessä Pohjois-Koreassa. ... "

...
Pekingin lähteet ovat kertoneet, että Kiinan pr. Xi on kertonut jo ajat sitten Pekingin tiekartan pääpiirteet Putinille ... osa periaatetta, jolla Kiina ja RU lähentyvät.

Nuo pääpiirteet ovat kirjoitettu tänne US Puheenvuoroon jo kuukausia sitten - ehkä mystisin uutinen oli tämä:

~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

"Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa

Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, ... " -Yle

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Joo, tuo IL:n juttu on juuri se, mistä selviää venäläisten keskustelevan Etelä-Korean kanssa suoraan ilman kiinalaisia.

Singaporen kokous sen järjestäneiden eteläkorealaisv iranomaisen mukaan suunniteliin ensin Etelä- ja Pohjois-Korean väliselle rajalle Panmunjomiin, missä Kim Jong-un tapasi huippukokouksessa huhtikuussa Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin. Eteläkorealainen lähde ei osannut sanoa, miksi Panmunjomista luovuttiin kokouspaikkaa mietittäessä ja siirrettiin Singaporeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Kiina piirsi Pekingin tiekartan korealaisille - on toki selvää, ettei eteläiset korealaiset sitä tunnusta - Singaporea ei olisi ollut ilman Kimiä - ja Kim sai "ohjeensa" - ystävälliset opastukset Pekingistä - jotka myös toimitettiin venäläisille, ovathan niin Kiina kuin Venäjä pohjoisen korealaisten rajanaapureita.

Kiina on kiittänyt Trumppia siitä valinnasta, että saapui Singaporeen, vaikka amerikkalaiset sotahaukat sitä vastustivat rujon voimakkaasti - Trump ymmärsi kiinalaisten vihjeen ja ...

Trump tarvitsee Putinin Korean niemimaalle, kuten tänään sen epäsuorasti tai oikeastaan aika suoraan ilmaisi, aiheesta puhuttiin, mutta vain kahdenkeskisyydessä - tulkkien ollessa paikalla. Miksi asiaa ei otettu pressissä esille - Arvauksia otetaan vastaan ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vaalisto kirjoittaa "venäisten omasta tiekartasta". Tosiasiassa venäläiset puhuvat venäläis-kiinalaisesta tiekartasta, esim: http://tass.com/politics/997998. Sen ovat huomanneet myös USA:ssa, siis venäläisten puheen venäläis-kiinalaista tiekartasta: https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-....

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #43

Joo, eihän tuo mikään uusi juttu ole ja siitä uutisoitiin kovasti jo viime vuonna: http://www.foxnews.com/world/2017/09/06/putin-sell...
Jenkit kuitenkin hylkäsivät tuon suunnitelman uutisoinnin mukaan ja myöhemmin sekä Kiina että Venäjä asettivat Pohjois-Korealle pakotteita, minkä Myyryläisenkin pitäisi tietää vaikka lukisinkin pelkästää TASSia.

Myyryläinen kuitenkin sotkee asioita ja US Puheenvuorossa on kovasti ollut esillä "Pekingin tiekartta / ”The Beijing' s Road Map”.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Tokin luen MYÖS Tass:ia, kuten luen myös montaa muuta tiedonlevitettä, esimerkiksi Washington Post:ia, New York Times:ia, The Times:ia, The Guardian:ia, The Morning Star:ia, Deutsche Welle:ä, France24:ia, El Pais:ta, FARS:ia, SANA:a, El Jazeera:a, Haaretz:ia, Global Times:ia, YLE:ä etc. etc. Jopa Infowars:ia ja MV:täkin silmäilen aina silloin tällöin joutoaikoinani. Eikä pidä unohtaa Sputnik:ia, Pravda:a, Lenta:a, Izvestija:a eikä Siberian Times:ia.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #47

Miten sinulla on aikaa noin paljon? Yleensä nämä medioita tutkivat, tarkoitan nyt keskiverto totuuden etsijää, eivät ole tyytyväisiä valtamedioihimme koska ne eivät enää suolla sitä samaa Neuvostopropagandaa, nykyisin Venäjäpropagandaa, kuten ennen ja siksi tuntevat valtamediamme nykyisin olevan yksipuolista eli niissä kirjoitetaan muusta kuin venäjän näkökulmista. Vasemmiston näkemys asianmukaisesta ulkopolitiikastakin on se että ensin pitää ottaa huomioon venäjän näkökulma ennen kuin tehdään omia päätöksiä.

Eli "oikeaa" tietoa hakeva yleensä löytää sen eli sellaisen joka on joko valeuutinen tai vasemmistolainen näkökulma. Se tuntuu oikealta eli siihen aletaan uskomaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Mitenkö minulla on aikaa? Oloneuvoksella on kun ei kuluta sitä n.s. "huonoilla teillä", "hunningolla" eikä "joron jäljillä".

Tiedonlevitteillä on aina ollut omat tavoitteensa. Aiemmin, esimerkiksi 1970-luvulla mediamme oli nykyistä paljon moniäänisempi mutta sittemmin se on kovasti keskittynyt ja erisuuntaiset ääneet vaiennettu, ensin rahalla tai pikemminkin sen puutteella ja nyttemmin myös peikottelulla ja panettelulla. Se ei kuitenkaan ole tarkoittanut totuudellistumista vaan yksipuolistumista.

Siksi nykyään on nähtävä enemmän vaivaa kaivaakseen erilaisia näkökulmia nähdäkseen laajemmin ja lopulta vertailujen jälkeen vetääkseen itse itselleen johtopäätökset. Sillä valeuutista ei erota sen levittäjän nimen perusteella vaan vasta vertailemalla erilaisista, erilaiset päämäärät omaavien tiedonlevittäjien sanomia.

P.s. Erityisen epäilyttävä minusta on tiedonlevite, joka mainostaa itse olevansa n.s. laatumedia mutta haukkuu itsensä kanssa erimieltä olevat valemediaksi ja peikoiksi. Sellainen ei herätä luottamusta vaan päinvastoin. Tosin sekään ei estä sitä, etteivätkö he saattaisi julkaista myös paikkaansapitäviä juttuja. Heihin on vain suhtauduttava erityisen kriittisesti.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #52

Luulotteleeko Myyryläinen tiedon olevan joku mielipidekysymys?

Valtaosa suomalaisista luottaa laatumediaan toisin kuin Myyryläinen.

Valtaosa suomalaisista luottaa erittäin tai melko paljon Ylen TV- ja radiouutisiin (82–81 %), sekä STT:n (78 %) ja MTV3:n (72 %) uutisiin, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Lähes kaksi kolmesta luottaa oman maakunnan suurimman (62 %) ja oman paikallislehden (59 %) uutisointiin. Enemmistö arvioi myös Helsingin Sanomien (63 %) ja Kauppalehden uutisoinnin (55 %) olevan luotettavaa. Selvä enemmistö (60 %) pitää sosiaalisen median uutisointia epäluotettavana.

Kaikkein vähiten luotetaan sosiaalisen median (esim. Facebook, Twitter, Instagram) uutisointiin. Alle kymmenesosa (8 %) luottaa suoranaisesti sosiaalisen median ”uutisiin”.

https://kaks.fi/uutiset/kansalaiset-yle-stt-ja-mtv...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Myyryläinen ei luulottele tiedon olevan mielipidekysymys vaan ymmärtää n.s. tiedon arvoketjun jossa raaka data jalostuu ymmärrykseksi tulkinnan ja ymmärtämisen kautta ja on vasta sen jälkeen valmista johtopäätösten tekemistä varten.

Jotta tulkitseminen ja ymmärtäminen olisi mahdollista, tarvitaan mahdollisimman paljon näkökulmia tarkasteltavaan kohteeseen jotta voimme sitä monipuolisesti havainnoida vertaillaksemme niitä ja arvioidaksemme mikä on mitäkin.

En todellakaan luota yhtä vakaasti n.s. laatumediaksi itseään mainostaviin tiedonlevitteisiin kuin Vaaliston mainostaman tutkimuksen enemmistö. Olisi mielenkiintoista tietää hieman tarkemmin millä perusteella kyseinen luottamus on syntynyt. Mihin ihmiset omissa mielissään oikeastaan ovat vastanneetkaan kun ovat rukseja kyselylomakkeeseen laittaneet. Ovatko he arvioineet ihan oikeasti kunkin tahon luotettavuutta vai laittaneet niitä mielessään vain "paremmuusjärjestykseen" vai ihan jotain muuta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Oletko itse kuavailemasi "ongelman" uhri? Oletko sitä miettinyt? Muistatko vanhan köyliöläisen sanonnan: "Varas toista varkaaksi luulee" ... ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Kreml halusi sen yhdistää myös itseensä - ja se sopi erinomaisesti Pekingille :) Miksi, tässäkin otetaan arvauksia vastaan :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tottakai Trump haluaa myös Venäjän, varma on varmaa. Tässä se todellinen tiekartta joka on julkaistu monissa lähtiessä. Entä se "The Beijing's Road Map"?. Missä se on julkaistu?
https://www.newsweek.com/us-russia-china-respond-n...

Ilkka Luoma

Kuten todettua Kiina ei julkistele tärkeimpiä suunnitelmiaan - medialle, vain oleellisille tahoille, joilla merkitystä ... ;)

...
Ennustamisen taikaa ei voi myöskään väheksyä! ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #35

Pitäisihän Kiinan kertoa ainakin jenkiille ja korealaisille. Jenkkilä sekä Etelä-Korea ovat avoimia demokraattisia yhteiskuntia.
Aika avoimeksi tuo viime syksyinen venäläis-kiinalainen tiekartta, joka jenkit torppasivat, lopulta muuttui.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Pekingin tiekartta on tosiaan hämmästyttävän hienosti toteutunut. Tehdäänkö seuraavaksi rauhansopimus korealaisten kesken - jolloin Kiina palkitsee sen - kannusteena kohti - mitä - arvauksia saa esittää! ;)

Ilkka Luoma

Kiitoisaa, että Niinistö tapaa kahden kesken ENSIN Trumpin ja suurvaltajohtajien kahdenkeskisyyden JÄLKEEN Niinistö tapaa Putinin, kahden kesken ...

Lopuksi Niinistö pitää oman lehdistötilaisuuden - meneekö käsikirjoituksen mukaan, joka on sovittu suurvaltajohtajien kesken jo ENNEN tätä maanantaita.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Veikkaan että kun Helsingin tapaamisen seurauksena Trump ei lupaudu poistamaan sotilaitaan Euroopasta ja näin purkaa itse aiheuttamansa vastakkainasettelun yksipuolisesti, on se todiste siitä ettei hänen anneta lähestyä Venäjää, tehdä diilien diiliä jonka seurauksena Putin saisi vapaasti mellastaa Euroopassa. Sanon vaan että Venäjämielisten märkä uni jää kokematta nyt ja tulevaisuudessa.

Tomi Vaalisto

Ei Trump kokousta välttämättä tarvitse, mutta Putin tarvitsee jonkun diplomaattisen voiton Venäjän talousvaikeuksien vastapainoksi.

Kannattaa myös muistaa, ettei nykyinen itsensä eristänyt Venäjä ole suurvalta ja siksi kokous on tarpeen Putinille.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämän kaltaisia tapaamisia neuvosto nostalgikot kaipaavat, suurvaltajohtajat tapaavat ja päättävät maailman tulevaisuudesta. Venäjä ei ole suurvalta, joten sen on sodittava Syyriassa, Ukrainassa, jne, jotta muut maat olisivat kiinnostunut siitä ja sen mielipiteistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Näytti siltä, että Summittia kaipasivat suomalaiset mediat, amerikkalaiset trumppistit, suoramedialliset trumpmedianomit ;) ...

Ilkka Luoma

Kiovan epäsuora kätyri* ent. CIA pääjohtaja John Brennan syytti Trumpin esiintymistä jopa maanpetokselliseksi tapaamisen osalta - HS tänään.

Trump juuri tarvitsi Helsingin hengen!

...
*
"Saksalaislehti: CIA ja FBI avustavat Kiovassa
Viime kuussa Valkoinen talo vahvisti, että CIA:n johtaja John Brennan on vieraillut Kiovassa osana Euroopan-matkaansa.

Ulkomaat4.5.2014 klo 12:40 ... " -Yle
~ https://yle.fi/uutiset/3-7220129 -

.

Ilkka Luoma

Päivän satoa 1

Putin toivoo Trumpin tapaamisesta jatkoa MM-jalkapallon myönteiselle julkisuudelle -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005758018.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 11:14
Vihjailevaa kevytvähättelyä toisen ydinasesuurvallan johtajan Putinin saapumisesta Suomeen "Helsingin henkeen". Tässä jutussa hurisee niin sanottu West trolling manipulation -ilmiö. Kun lukee topicin, huomaa Wtm' n helposti - "Moskovan sateenvarjosta" alkaen.

Suomalaisenemmistön valitseman sotilaallisen liittoutumattomuuden periaate edellyttäisi myös perinnemedialta asia-asennetta ja tasapuolisuutta uutisointivirtaan.

Nyt ollaan pr. Niinistön kuningaspaikan edellä. Kuinka hyvin Saulin todellisuus täältä idän ja lännen vedenjakajalta toimii, ja onnistuuko Sauli saamaan molempien suurvaltajohtajien täyden arvostuksen hyvin tärkeästä pöydän kattamisesta.

Ilkka Luoma

Päivän satoa 2

Uutiskanava CNN vieraili Hakaniemen pommisuojassa katsomassa, miten Suomi valmistautuu ”Venäjän uhkaan” -HS
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005758168.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 11:54
"Kaivautuu venäläisuhkaa maan alle" -melkoisen paksua amerikkalaista West trolling manipulation uutisointia. Todellisuudesta unohtui vaikkapa se, että venäläiset matkailijat tuovat ryhmänä eniten rahaa maahamme, niin "uhkahan" sekin voisi olla, positiivinen sellainen! Myös se, että Venäjä on Suomelle tärkeimpiä ulkomaankaupan kumppaneita - unohtui mainita. Näyttäisi siltä, että meidän perinnemedia mielellään komppaa amerikkalaisia virkaveljiään - luoden näin maipulatiivisesti epäsuoraa vastakkainasettelua.

Ilkka Luoma

Päivän satoa 3

Sauli Niinistö on malttanut olla neuvomatta isompiaan, ja se on yksi syy Trumpin ja Putinin tapaamiseen Suomessa – nyt Niinistö voisi myös korottaa ääntään -HS
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005758215.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 12:07
Suomen roolia idän ja lännen vedenjakajalta arvostetaan kaikilta ilmansuunnilta. Aikanaan pr. Kekkosen määrätietoinen puolueettomuuden haenta kantoi hedelmää ETYK 1975 juhlakouksesta, saimme puolueettomuustunnustukset niin idästä kuin lännestä.

Nyt saamme kiitosta kansakuntamme enemmistön vakaasta päätöksestä pysyä sotilaspoliittisesti liittoutumattomana. Nato-maana ei Helsinki Summit 2018 suurvaltajohtajien tapaamista olisi syntynyt. Pr. Niinistö on tämän loistavasti oivaltanut - "olen suomalainen" ilmaisulla kansakunnalleen.

Tomi Vaalisto

Ei Kekkosen aikana Neuvostoliitto Suomen puolueettomuutta tunnustanut. Vasta Mihail Gorbatshov tunnusti Suomen puolueettomuuden puheessaan Oulussa 1989.

Ilkka Luoma

ETYK 1975' ssa Suomi sai tunnustukset puolueettomuudestaan niin NL' sta kuin US' sta ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #84

Ei suinkaan.

Puolueettomuuspolitiikka kehitettiin Suomen idänsuhteiden vastapainoksi, johon sisältyivät luottamukselliset suhteet, yya-sopimus ja Neuvostoliiton turvallisuusetujen huomioon ottaminen sekä bilateraalikauppa.

Puolueettomuuspolitiikka tarkoitti tuolloin itsenäisyyttä turvallisuuspolitiikasta päätettäessä. Neuvostoliitto hyväksyi Suomen puolueettomuuspyrkimyksen vain yya-sopimukselle alistettuna. Sotilaallinen yhteistyövelvoite meni aina puolueettomuuden edelle.

Itänaapuri pelasi kaksin kortein: kun Neuvostoliitto erityisesti 1970-luvulla ja vielä 1980-luvullakin vastusti Suomen puolueettomuuspolitiikkaa suhteessa yya-sopimukseen, se hyväksyi Suomen puolueettomaksi maaksi omaa etuaan tavoitellen erikoistapauksissa kuten YK-yhteyksissä ja ETYKissä.

Taistelu puolueettomuudesta päättyi ratkaisemattomana 1980-luvun lopussa. Kun Gorbatshov 1989 tunnusti Suomen puolueettomuuden, yya-sopimuksen sotilaalliset artiklat olivat menettäneet merkityksensä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

" ... Kokouksen jälkeen alettiin kansainvälisessä lehdistössä yleisesti puhua Helsingin hengestä ja liennytys-termi liitetään yleensä Etykin huippukokoukseen. Suomen kansainvälistä asemaa tilaisuus joka tapauksessa vahvisti. Etykin ulkomaiset osanottajat tunnustivat Helsingin puolueettomaksi maaperäksi, ja Suomi saattoi sen jälkeen korostaa puolueettomuuttaan monissa yhteyksissä silloinkin, kun ne eivät ylittäneet uutiskynnystä.[14] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_turvallisuu... -

.

Ilkka Luoma

Lopuksi voidaan sanoa, että Trump kaivoi taskustaan "käsirautojen avaimet" ja avasi pidäkkeitä, mitä kotimaasta lähinnä sotahaukkojen osalta on vyörytetty!

...
On todettava painokkaasti vaalihakkerointiepäilystä - ensinnäkin mitään todistetta ei ole Venäjän ja Kremlin sekaantumisesta US pr-vaaleihin - se, että jos yksityiset venäläiset, tai venäjänkieliset ehkä jopa venäjänkielellä jostain muualta tekivät hakkeroinnin - on jo aivan eri asia!

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 4

Putinin voittokulku Helsingissä alkoi, kun toimittajat pääsivät kysymään presidenteiltä Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentin­vaaleihin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759264.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 22:36
Näyttäisi siltä, että pr. Trumpin on syytä olla varuillaan kotimaassaan, siksi rajua kritiikkiä hän sai heti tuoreeltaan. Oli astuttu ikonisen CIA' n varpaille. Aikanaan amerikkalaisten ihailema pr. John F. Kennedy ammuttiin edelleen tietymättömissä olevien tekijöiden toimesta. Epäilyksiä on esitelty jopa FBI' n ja CIA' n suuntaan, mutta mitään varmoja näyttöjä ei ole kyetty esittämään. Murha on niin hyvin kätketty, että jotenkin jäljet ovat syvällä jossain ...

Vaalisekaantumisesta sen verran, että Venäjän väitetty sekaantuminen ja venäläisten, venäjänkielisten, jopa muualta venäjää osaavien taholta ovat kaksi aivan eri asiakokonaisuutta. CIA ymmärtää tämän. CIA on aiemminkin yllättänyt sotkuillaan virassa olevat presidentit - Iran-Contra skandaali oli muutoin suositulle ja Trumpinkin ihailemalle pr. Ronald Reagan ilkeän kiusallinen yllätys.

Lisäksi USA' ssa vaikuttaa väkivahva sotateollisuus, joka vastustaa "liian" hyviä suhteita Venäjään, koska lämpimät suhteet siihen toiseen ydinasesuurvaltaan heikentää maailmanlaajuista asekauppaa.

Ent. CIA' n johtaja John Brennanin lausunto oli uhkaava ja ajattelematon - mainittiin jopa mahdollisuus maanpetoksellisuuteen Trumpin taholta. Muistamme Brennanin Kiovan Maidanilta heti verimellakoiden jälkeen! Vierailu yritettiin ensin salata.

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 5

”Vuosisadan sopimuksesta” ei hiiskuttu – Trump ja Putin jättivät maailman­järjestyksen ennalleen -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759307.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 22:53
Median on syytä huomioida, että suurvaltajohtajat keskustelivat pitkään kahden kesken luottotulkkien välityksellä. Presidentit olivat lopuksi tyytyväisiä. Pressissä ei haluttu kertoa edes Trumpin toivomasta Kiinasta.

Trump joutuu hakemaan kahden kesken sovituista asioista kongressin ja edustajainhuoneen siunaukset ja se vaatii kauppoja US-sisääpolitiikan osalta, erityisesti sotateollisuuden kanssa, joka on väkivahva lobbaaja.

Trump joutuu "kauppatavaraksi" ujuttamaan EU-natomaille esittämiä, jopa neljän prosentin osuuksia taistelukykyyn, ja se jos mikä voisi kiihottaa US-sotahaukkoja.

Toinen asia on Korea, jota strategisesti neuvotaan Pekingistä, niinpä Trump pyysi Venäjän apua Korean niemimaan ratkaisuksi - tietäen Kiinan ylivoiman "maantieteellisellä alueellaan".

Trump haluaa lyödä kiilaa Venäjän ja Kiinan väliin. Tämä saattaisi myös rauhoitella amerikkalaisia sotahaukkoja. US ei hevillä halua menettää maailmanpoliisirooliaan. Elämme jo Kiinan vuosisataa.

Tomi Vaalisto

Eihän Kiina ollut asialistalla millään muotoa ja jenkit torppasivat tunnetusti venäläiskiinalaisen Korean tiekartan jo viime syksynä.
Tässä Nikki Haleyn kommentit tuosta venäläisehdotuksesta: http://www.foxnews.com/world/2017/09/06/putin-sell...

Trumpin 4% prosentin puolustusbudjettivaade perustuu hänen neuvottelutaktiikkaansa: kun pyytää 4 voi saada helposti 2 %, mikä olikin se tavoite.

Kiinan ja Venäjän yhteistö ei taida olla kenellekkään ongelma - paitsi BRICS -maille. Kiinalaisten ja venäläisten huseeraessa keskenään kolme muuta maata jäävät pahasti paitsiolle, mikä onkin jo näkynyt heidän kauppapolitiikassaan.

Ilkka Luoma

Trump toivoi jopa julkisesti Kiinan asian käsittelyä, mutta pressissä sitä ei otettu esille - tosin kahdenkeskisyydessä se käsiteltiin - tässä otetaan arvauksia vastaan, miksi Kiinaa ei haluttu käsitellä pressissä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #95

Ei löydy googella - laita linkki tuosta julkisesta Trumpin toivomuksesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

"– Trump väläytteli keskustelujen aiheita: ydinaseet, kauppasuhteet ja Kiina ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/trump... -

...

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 6

Venäjän media iloitsi ja suhtautui Trumpiin ymmärtäväisesti – Ulkoministeri Lavrovin mielestä kokous meni paremmin kuin superhyvin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759412.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 23:46
Suomen ulkoministeri Timo Soini kertoi osuvasti: Pohjakosketus tai - missä on serveri, puhuttaessa vaalihakkeroimisesta. Missä on serveri? Serveri on tietokonepalvelin, jonka välityksellä tieto; laillinen tai laiton - etenee internetissä.

...
Tämä saattoi vastakkainasetteluun orientoituneen lännenmiehen mediaa harmittaa - kun jutun kehitelty juuri katoaa taivaan tuuliin! ;)

Tomi Vaalisto

Mikä ihmeen "jutun kehitelty juuri"?

Lavrovin kommentit kyllä ymmärtää, koska hänen ulkopoliittiset saavutukset pitkän uransa aikana ovat hyvin vaatimattomat - joskin eipä häneen kovin suuri odotuksia edes asetettu.
Hän haluasi mainetta ja kunniaa vaikkei hänellä taida kokoukuksen kanssa muuta tekemistä kuin läsnäolopakko.

Ilkka Luoma

"Kehittelty juuri" oli vastakkainasettelun jatkaminen, ja Putinin painostaminen - olemattomin todistein ja mantroin seikoista, joille ei ole todisteita ainakaan julkisesti ilmaistu!

Ilkka Luoma

Eilisen satoa 7:

Putin antoi haastattelun vain Trumpin äänitorvena toimivalle Fox-kanavalle ja vihjasi, että venäläiset sekaantuivat USA:n vaaleihin – ”Mutta kaikkihan ne ovat tosiasioita” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759523.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 8:01
Lännenmiehen vastakkainasettelua mielellään korostava media koetti tässä hiostaa Putinia, joka tietysti on vapaan sanan periaatteella aivan ok. Kuitenkin kävi niin, että korostettu ja korotettu "tähtitoimittaja" epäonnistui tehtävässään, samoin kuin teksti, joka tähän luotiin haastattelun kulusta.

Ei Putin mitään tunnustanut, kuten arvailuissa väitettiin. On kaksi aivan eri asiaa, onko vaalisekaantuja Venäjä, vai jokin muu taho, vaikkapa venäläinen, venäjää osaava, tai venäläiseksi tekeytyvä. Putin vakuuttaa, ettei Kreml ja Venäjä ole tekojen takana, sillä sen Putin tietää. Venäjällä on 140 miljoonaa asukasta, eikä Putin voi kaikkea tietää.

Sen Putin ja CIA tietävät, mitä tapahtui kun CIA kärventyi Iran-Contra sekaantumisessa, ollen esimerkki, että salaiset vakoilulaitokset kykenevät liki mihin tahansa. Iran-Contra case oli pr. Ronald Reaganille kiusallinen paljastuminen.

US ei ole julkisesti kyennyt/halunnut? selvittämään muun muassa pr. John F. Kennedyn murhaa. On vain villejä huhuja FBI/CIA' n salaisista kansioista. Vakoilulaitosten toiminta on mielikuvitusta rikkaampaa yrityksissään "suojella maailmaansa".

...
Seuraava topic - ja IL-artikkeli jatkaa tästä ---

Tomi Vaalisto

Omaisuuden kartuttamisessa Putin on fiksumpi: Putin on maailman rikkain mies kun taas Trump löytyy vasta sijalta 766.

Toisaalta veijareilla on eri säännöt - tai toisella ei niitä ole ollenkaan. Jätetään kertomatta kummalla ;)

Ilkka Luoma

Lännenmiehen hevosmiestietotoimiston mukaan - ovatko kateellisia. Missä näytöt?

Ilkka Luoma

Niin, miksi Putinin toivomusta ei voida täyttää? Jos syytetään, esitetään todisteet, eikö?

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180716220107778... -

"Putin tylynä Venäjän vaalihakkeroinnista: Näyttäkää minulle yksikin fakta sekaantumisesta ... " -Iltalehti

Ilkka Luoma

FBI on epäillyt Trumpin entistä kampanja-avustajaa vehkeilystä Venäjän kanssa – salaiset asiakirjat tulivat julkisuuteen -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005766234.html -

Ilkka Luoma 23.7.2018 - 6:35
Jatkuva epäilyksen ylläpito haittaa US-presidentti Donald Trumpin viranhoitoa ja näin myös vaalilupausten täyttöä. Erikoissyyttäjä Robert Mueller voi valtakirjallaan ylläpitää tutkimuksia julkisuuden valokeilassa aina seuraaviin US-presidentinvaaleihin asti.

Kun on huomattu, ettei Trumpin saada erotettua millään, niin hänen vaalilupausten toteutumisen estämiseksi Anti-trump trolling klikkiytymä on keksinyt jarruksi tämän jatkuvan tutkimusmenetelmän, jossa julkisuus epäilyinä on ainoa tavoite. Mikä tämä klikki on?

Tärkein yksittäinen vaalilupaus oli luoda toimivat kaupalliset ja toiminnalliset suhteet Venäjään, siihen toiseen ydinasesuurvaltaan. Miksi Trump halusi näin? Trump on diilimies, joka tietää, että Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta.

Raaka-aineet ovat energian ohella oleellisimmat lähtökohdat lännenmiehen markkintaloudelle. Mikä on se klikki, joka haluaa pitää US' n maailmanpoliisina omin toimintasäännöin sotimassa kaukana omilta rajoiltaan? Se on merkittävin teollisuuden alue: Sota- ja aseteollisuus.

...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset