Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trump avasi käsirautansa – Helsingin hengessä

 • Helsingin hengessä - Trump avasi kahleensa ja tavoittelee vaalilupaustensa täyttämistä! ¤
  Helsingin hengessä - Trump avasi kahleensa ja tavoittelee vaalilupaustensa täyttämistä! ¤
 • FBI' n erotettu johtaja Comey aloitti sähköpostijupakan ja näin vaikutti presidentinvaaleihin? ¤¤
  FBI' n erotettu johtaja Comey aloitti sähköpostijupakan ja näin vaikutti presidentinvaaleihin? ¤¤
 • Kuva 3: Erikoissyyttäjä Mueller koettaa kahlita Trumpia pitkäkestoisilla tutkimuksilla - jopa Donaldin virkakauden loppuun asti!
  Kuva 3: Erikoissyyttäjä Mueller koettaa kahlita Trumpia pitkäkestoisilla tutkimuksilla - jopa Donaldin virkakauden loppuun asti!
 • Trumputti poksauttaa!
  Trumputti poksauttaa!

Aiemmin sanottu ”mahdoton” tuli mahdolliseksi. Trump on ollut kultaisessa häkissä [0 – paljolti amerikkalaisten sotahaukkojen toimesta. Toiseksi suurimmalla äänimäärällä valittu US presidentti Donald Trump kaivoi taskustaan käsirautojensa avaimet ja jatkoi nyt myös vaalilupaustensa toteuttamista – suhteiden parantamista sen toisen ydinasesuurvallan – Venäjän kanssa. Tästä hyötyy koko muu maailma ja kiinalaisetkin hymyilevät … käsikirjoitus etenee.

Trump tapasi sielunheimolaisensa - hiosteessa, eikä vain helteen – vaan lännenmiehen median luomassa puristuksessa. Oli pakko toistaa kymmeniä kertoja todisteeton väite Venäjän ja Kremlin osallisuudesta US-presidentinvaaleihin, joissa tosiaan eniten ääniä saanut ei voittanut avaimia Valkoiseen taloon. Hillary Clinton hävisi suurimmalla äänimäärällä – tämä on sitä amerikkalaista demokratiaa.

 

USA' ssa on väkevän voimakkaita valtakeskittymiä eli superlobbareita, jotka haluavat estää Trumpin etenemisen ”maailmanrauhasuunnitelmissaan” - nimittäin rauha on amerikkalaisen sotateollisuuden pahin uhka.

Asetehtaat ja maailman suurimman asekauppiaan Yhdysvaltojen sotabusiness on biljoonien liiketoimintaa [1, ja sitä ei saa estää, eikä häiritä. Trump on pidettävä käsiraudoissa – nyt vain kävi niin, että avaimet rautoihin jäivät Trumpin omaan taskuun.

 

I

Lännenmiehen median kestosuosikki on Venäjän sekaantumisväitteet US-presidentinvaaleihin – ilman päteviä todisteita (missä serveri)

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759523.html -

HS-otsikolla: Putin antoi haastattelun vain Trumpin äänitorvena toimivalle Fox-kanavalle ja vihjasi, että venäläiset sekaantuivat USA:n vaaleihin – ”Mutta kaikkihan ne ovat tosiasioita”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 8:01

Lännenmiehen vastakkainasettelua mielellään korostava media koetti tässä hiostaa Putinia, joka tietysti on vapaan sanan periaatteella aivan ok. Kuitenkin kävi niin, että korostettu ja korotettu "tähtitoimittaja" epäonnistui tehtävässään, samoin kuin teksti, joka tähän luotiin haastattelun kulusta.

Ei Putin mitään tunnustanut, kuten arvailuissa väitettiin. On kaksi aivan eri asiaa, onko vaalisekaantuja Venäjä, vai jokin muu taho, vaikkapa venäläinen, venäjää osaava, tai venäläiseksi tekeytyvä. Putin vakuuttaa, ettei Kreml ja Venäjä ole tekojen takana, sillä sen Putin tietää. Venäjällä on 140 miljoonaa asukasta, eikä Putin voi kaikkea tietää.

Sen Putin ja CIA tietävät, mitä tapahtui kun CIA kärventyi Iran-Contra sekaantumisessa, ollen esimerkki, että salaiset vakoilulaitokset kykenevät liki mihin tahansa. Iran-Contra case oli pr. Ronald Reaganille kiusallinen paljastuminen.

US ei ole julkisesti kyennyt/halunnut? selvittämään muun muassa pr. John F. Kennedyn murhaa. On vain villejä huhuja FBI/CIA' n salaisista kansioista. Vakoilulaitosten toiminta on mielikuvitusta rikkaampaa yrityksissään "suojella maailmaansa".

 

Herää kysymys Trumpin turvallisuudesta – omassa kotimaassaan!

Putinin voittokulku Helsingissä alkoi, kun toimittajat pääsivät kysymään presidenteiltä Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759264.html -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 22:36

Näyttäisi siltä, että pr. Trumpin on syytä olla varuillaan kotimaassaan, siksi rajua kritiikkiä hän sai heti tuoreeltaan. Oli astuttu ikonisen CIA' n varpaille. Aikanaan amerikkalaisten ihailema pr. John F. Kennedy ammuttiin edelleen tietymättömissä olevien tekijöiden toimesta. Epäilyksiä on esitelty jopa FBI' n ja CIA' n suuntaan, mutta mitään varmoja näyttöjä ei ole kyetty esittämään. Murha on niin hyvin kätketty, että jotenkin jäljet ovat syvällä jossain …

Vaalisekaantumisesta sen verran, että Venäjän väitetty sekaantuminen ja venäläisten, venäjänkielisten, jopa muualta venäjää osaavien taholta ovat kaksi aivan eri asiakokonaisuutta. CIA ymmärtää tämän. CIA on aiemminkin yllättänyt sotkuillaan virassa olevat presidentit - Iran-Contra skandaali oli muutoin suositulle ja Trumpinkin ihailemalle pr. Ronald Reaganille ilkeän kiusallinen ”yllätys”.

Lisäksi USA' ssa vaikuttaa väkivahva sotateollisuus, joka vastustaa "liian" hyviä suhteita Venäjään, koska lämpimät suhteet siihen toiseen ydinasesuurvaltaan heikentää maailmanlaajuista asekauppaa.

Ent. CIA' n johtaja John Brennanin lausunto oli uhkaava ja ajattelematon - mainittiin jopa mahdollisuus maanpetoksellisuuteen Trumpin taholta. Muistamme Brennanin Kiovan Maidanilta heti verimellakoiden jälkeen! Vierailu yritettiin ensin salata.

 

 

II

Meillä media tuntuu vähättelevän juurisyitä miksi Helsingin Henki toteutui

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005759293.html – Entä me suomalaiset – pöydänkattajat, presidentti Sauli Niinistö ja kansalaisemme, jotka haluavat pitää Suomen sotilaspoliittisesti liittoutumattomana – pyrkien puolueettomuuteen.

Suomi oli eilen koko maailman huomion keskipiste, mutta oliko siitä hyötyä?

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan otsikkotekstin juttuun:

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 5:09

Toimittajalla tässä oli suuri tarve osoittaa lukijoille, että Suomi ei ole puolueeton maa, jopa korostaa tilannetta, että me tarvittaessa voimme hakea NATOn jäsenyyttä. Näinhän se vallassa olevan poliittisen johdon mantrassa kulkeekin.

Mutta, tämänkin jutun - topicin lukijoista todennäköisesti juuri enemmistö on Natoa vastaan, yli 50 prosentin voimalla, tai ainakin uskottavien mielipidemittausten mukaisesti jo yli 15 vuoden ajan.

Miksi tässäkin toimittajan piti korostaa sellaista asiayhteyttä, jota vastaan kansakuntamme on vakaasti. Presidenttimme kun on julistanut olevansa suomalainen [2, kun kysyttiin Natoon liittymisestä ”kuudettatoista kertaa”.

Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio idän ja lännen vedenjakajalla, meidän itsemme tullessa niin lännestä kuin idästä. Ehkäpä idästä vieläkin enemmän.

Miksi kansakuntamme ajatuksia vähätellään? Voin sanoa varmasti, ettei "Helsingin henkeä 2018" oltaisi saatu järjestää Nato-maana. Senkin voin todeta samalla varmuudella, ettemme halua on vastakkainasettelun hinnalla kummallakaan puolella, emmekä halua olla tämän toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni valtiona, joka joutuisi lännen sotakoneen taistelualustaksi suurvaltakriisissä.

Kansaltamme ei kysytty neuvoa Nato-isäntämaa pöytäkirjaan [3 liittymisen osalta.

 

Viitteet:

[0 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258252-trump-kasiraudoissa-mutta-avain-presidentin-taskussa -

[1 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-niinisto-noudattaa.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175006

 

DOC trumpin_kasiraudat_17072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 17072018

 

785_6963 – 09:44|10:23

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Ilkka Luoma

¤
...
Trump koettaa kaikin keinoin täyttää vaalilupauksiaan, ja luoda hyviä välejä maailman suurimman raaka-aineaitan kanssa. Pr. John F. Kennedyn murhaa ei ole vieläkään selvitetty. Olisiko CIA erehtynyt jo tuolloin? Entä FBI, jonka pääjohtaja J. Edgar Hoover ei tiettävästi pitänyt Kennedystä. Mitä todella CIA ja Venäjällä FSB lopulta tietävät? Iran-Contra skandaali oli kiusallinen niin CIA' lle kuin pr. Ronald Reaganille!

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018071622010780... -

"Trump raivostutti amerikkalaiset ”kusemalla omaan pesään” puolustaen Venäjää ja Putinia - Professori: ”Hän astui rajan yli” ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

Vaaleihin sekaantumisesta - ja tämä on faktaa - lainattu ent. europarlamentaarikko Esko Seppäsen Facebookista - kokonaisuutena - lyhentämättömänä:

"Pata kattilaa soimaa!

Kirjassani Rauhan ja rahan geopolitiikka otan kantaa siihen, miten Amerikasta käsin vaikutettiin Venäjän presidentinvaaleihin vuonna 1996.

Tämä on asia, jonka Amerikka vaikenee.

"Neuvostoajan ”reaalisosialismi” koki presidentti Boris Jeltsinin läpimädän hallinnon johdolla muodonmuutoksen. Sen tilalle tuli valtiomonopolistinen kapitalismi (VAMOKAP), jossa uuden vallan henkilösuhteilla oli suuri merkitys. Niistä uuden vallan omistajayrittäjistä, joilla oli suora yhteys Kremliin, tuli niin sanottuja oligarkkeja. Jeltsinin lähipiiri käytti presidentin valtaa heikon presidentin nimissä heidän hyväkseen. Kun valtion omaisuutta jaettiin uusille yksityisomistajille, yhteys sen jakajien sisäpiiriin oli pikataival vaurauteen.

Kun Yhdysvalloissa puhutaan presidentti Donald Trumpin mahdollisesti saamasta venäläisestä vaaliavusta, sen suuntaiset spekulaatiot tuntuvat epäuskottavilta ja ne on tarkoitettu vain estämään suurvaltojen välien lämpenemistä. Trumpin on Venäjän avun käyttämiseen liittyvien syytösten takia poliittisesti mahdotonta tehdä käytännöllisesti katsoen mitään yhteistyötä Venäjän kanssa.

Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa yhdysvaltalaisesta vaaliavusta Venäjän vuoden 1996 presidentinvaalien ja Jeltsinin valinnan yhteydessä. Ennen vaalia ja vaalitaistelua Jeltsin oli ehdokkaiden suosituimmuuslistalla vasta viidentenä, kahdeksan prosentin kannatuksella. Hänen epätoivoiset kannattajansa suunnittelivat jopa vallankaappausta estääkseen kilpailevan kommunistien ehdokkaan Gennadi Zjuganovin valinnan, mutta päätyivät kuitenkin rahalla ostettavissa olevaan mainonnan ja markkinoinnin yliannostukseen. Se toimi. Jeltsin, jolla oli kauniisti ilmaistuna suuri viehtymys alkoholin käyttöön, tuli valituksi.

Jeltsin voitti vaalin hänen avullaan omaisuutensa saaneiden oligarkkien tarjoaman rahoitusavun ja USA:n terveisinä Kalifornian kuvernöörin Pete Wilsonin hänen avukseen lähettämien vaaliammattilaisten strategisen avun tuloksena. Jeltsinin vaalipäällikkönä oli ”maan vihatuin mies”, valtion yritysten yksityistämisvastaava Anatoli Tšubais. Hän hoiteli Jeltsinin esikunnassa valtion omaisuuden uusjaon, ja hänelle olivat kiitollisuudenvelassa paljon saaneet oligarkit, joita oli ruvettu kutsumaan kansanvihollisiksi.

Kun Tšubais sittemmin nimitettiin valtion sähköyhtiön pääjohtajaksi, tämä maaninen yksityistäjä privatisoi senkin. Siinä häntä auttoi hänen kaverinsa Mikael eli Fortumin pääjohtajana saamistaan optiotuloista tutuksi tullut Mikael Lilius. Fortum sijoitti Siperian vanhan teknologian sähkölaitoksiin 4 000 000 000 euroa suomalaisilta perittyjä sellaisia sähkön ylihintarahoja, joiden kotiuttaminen takaisin Suomeen ei ole mitenkään helppo tehtävä.

Jeltsinin kampanjassa rahaa paloi erilaisten arvioiden mukaan jopa 2 000 miljoonaa dollaria. Vastaehdokkaana olleen kommunistisen puolueen johtajan Gennadi Zjuganovin vaalibudjetti oli suuri sekin, arviolta noin 300 miljoonaa dollaria, mutta sillä ei saatu samanlaista näkyvyyttä kuin sai Jeltsin oligarkkien rahoilla ja aidolla yhdysvaltalaisella vaaliasiantuntemuksella. Ratkaisevin vaaliapu oli kuitenkin Yhdysvaltojen Venäjälle järjestämä 10 miljardin dollarin laina Kansainväliseltä valuuttarahastolta (IMF). Se käytettiin maksamattomien eläkkeiden ja sosiaalitukien maksuun kansalle (lue: äänestäjille).

Tällaisen mittavan koti- ja ulkomaisen (lue: USA:n) vaaliapupaketin – sekä ääntenlaskennan – tuloksena Jeltsin voitti vaalin sangen niukalla enemmistöllä. Jos vaali olisi ollut rehellinen ja äänet olisi laskettu sen mukaan kuin niitä oli annettu, on ilmeistä, että Jeltsiniä ei olisi valittu. Sitä mieltä on ollut Putinin kanssa samalla tandemilla ajanut sekä presidentin ja pääministerin virkoja hänen kanssaan vapaasti kierrättänyt Dmitri Medvedjev."

Että näin" -Esko Seppäseltä lainattuna.

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mietin, mihin lukuisista Helsingin huippukokousta käsittelevistä blogikirjoituksista laittaisin sorkkani omine aatoksineni ja päädyin Ilkkaan. Hänellä kun on yleensä paljon kommentoijia, vaikka kommenteista puolet olisikin hänen omiaan :)

Venäjä sai tietysti ensinäkemältä kokouksessa suuren voiton. Putin saattoi esiintyä supervallan tasavertaisena neuvottelukumppanina ja kaiken lisäksi vei Trumpia 6-0. Tämähän ei voinut olla yllätys kellekään, joka oli seurannut Trumpin ja Kim Jong-unin neuvotteluja.

Pitkässä juoksussa tämä farssi saattoi olla kuitenkin tappion siemen Putinille. Yhdysvalloissa kongressi saattaa eristää klovnin lailla esiintyneen Trumpin Venäjää koskevasta päätöksenteosta, kummassakaan pääpuolueessa ei sulateta hänen lausuntojaan siitä, että USA on syyllinen maiden huonoihin väleihin. Esimakuahan tästä saatiin jo viime kesänä, kun kongressi vei Trumpilta valtuudet päättää pakotteiden vähentämisestä.

Euroopassa aletaan todennäköisesti satsaamaan huomattavasti enemmän omaan puolustukseen, erityisesti Saksassa. Jos Saksa nostaa puolustusmenonsa kahteen prosenttiin BKT:stä, se on lähes 30 miljardin euron lisäsatsaus vuositasolla. Yhdysvaltain kongressi ei tule myöskään vähentämään puolustusmenoja, eikä se ole ollut Trumpin hallinnon esityslistallakaan. Mahdollinen ydinaseriisunta tulee jäämään sanahelinäksi, kuten Pohjois-Korean tapauksessakin. Kun Venäjä koittaa pysyä pienine resursseineen tässä kelkassa, sille saattaa käydä kuin Neuvostoliitolle 80-luvulla.

Saattaa olla että Trump hävisi seuraavan presidenttikautensa Helsingissä :). Vuoden 2020 vaalikamppailussa Trumpin uskomattomia lausuntoja oman maansa syyllisyydestä USA:n ja Venäjän huonoihin väleihin tullaan vielä ahkerasti pyörittämään negatiivisessa vaalimainonnassa ja Trumpia äänestäneetkään eivät ole epäisänmaallisia. Putin menettäisi näin oman miehensä valkoisessa talossa, ja on varmaa, että kuka tahansa toinen presidentti on huomattavasti kriittisempi Venäjää kohtaan kuin Trump.

Ilkka Luoma

Aiheellinen skanaario. Tosin Venäjän hajottaminen Neuvostoliiton lailla on nyt paljon vaikeampaa eikä synny ilman sotaa, jossa on vain häviäjiä. Nyt Venäjän kumppanina on Kiina - myös alustavasti jopa sotilaallisesti - Kiina on ilmaissut, että amerikkalainen maailmanpoliisiroolitus on illassaan -

...
Yleensä puolet kommenteista on omia, sillä pyrin vastaamaan kaikkiin :)

...
Suurin uhkakuva meille on lännemiehen yritys luhistaa Venäjä - maailman suurimopana raaka-aineaittana ja kovin pienenä väkilukuna ---

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 25, 2014
Lännenmies koettaa luhistaa Putinin Venäjän

Vuonna 1941 kesällä [Venäjä] - Neuvostoliitto koki yllättäen rajuimman hyökkäyksen koko historiansa aikana; Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin jo aiemmin julkisanomana oli käynnistänyt maailman historian suurimman hyökkäyksen – operaatio Barbarossan.

Hyökkäyksen alettua Josif Stalin katosi julkisuudesta pariksi viikoksi – siksi syvältä diktaattorikolleegan ”yllätyshyökkäys” gruusialaisen Stalinin sydämestä otti. Stalin oli kadotuksensa aikana tehnyt päätöksen – kiveä ei jätetä kiven päälle; ja aloitti valtavan mobilisaation – paljolti USA:n tuella. Saksa ja Hitler oli lyötävä – oli alkanut sota superlatiiveissaan vailla vertaa – raakuudessaan, kuluttavuudessaan ja massiivisuudessaan, … tänä päivänäkin.

USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.

Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”volgan mutkille”.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/lannenmies... -

.

Ilkka Luoma

Kuva 3:

Robert Mueller yrittää kahlita Trumppia - pitkäkestoiselle "tutkimuksella"

...

Media koettaa ylläpitää tietoisesti yllä lännen ja idän vastakkainasettelua, Fox ehkä vähän vähemmän. Amerikkalainen sotateollisuus haluaa erityisesti suuria tilauksia, onhan US perinteellisen jo maailman suurin asekauppias. Näin ylläpidetään kansainvälisiä jännitteitä ja tilauskirjoja jatkuvasti auki.

...

~ https://yle.fi/uutiset/3-10308071 -

"Putin amerikkalaiskanavan haastattelussa: lännen yritys eristää Venäjä on epäonnistunut

Venäjän presidentin Vladimir Putin kiitteli Helsingin huippukokousta ja sanoi, että länsimaat eivät voi eristää Venäjää pakotteilla. Amerikkalaiskanava Fox News sai Putinilta harvinaisen haastattelun Helsingissä huippukokouksen jälkeen ... " -Yle

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” toiseksi suurimmalla äänimäärällä valittu”

Meidän täällä Suomessa on hyvä muistaa miten esimerkiksi kansanedustajamme valitaan eduskuntaan.

Suomen 200 kansanedustaja eivät suinkaan ole eduskuntavaalien 200 eniten ääniä saanutta kansanedustajaehdokasta.

Ilkka Luoma

Tosiasia on kuitenkin se, että amerikkalaisenemmistö äänesti Clintonia, mutta hän ei menestynyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja toinen tosiasia on, että USA:n presidentiksi valittiin Donald Trump amerikkalaisvähemmistön äänillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Kyllä - toiseksi suurimmalla äänimäärällä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #31

Trump onkin aito vähemmistön presidentti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #34

Kennedy puolestaan voitti Nixonin vuonna 1960 yli 70 miljoonan kansalaisen äänestäessä 113 000 äänellä.

Niukka voitto, jonka voidaan sanoa maksaneen hänen henkensä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Puhutaan, että murhan takana olisi ollut FBI?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #42

Ilmeisen monimutkainen kuvio, jossa murhan joka tapauksessa annettiin tapahtua ja sen selvitystyö sotkettiin tietoisesti.

Henkilökohtaisesti uskon, ettei Oswald ampunut laukaustakaan.

Warrenin komission työ perustui puolestaan sille toimitettuihin väärennettyihin tai tarkoin valittuihin dokumentaatioihin, joilla vietiin pohja pois ammattimaiselta tutkimukselta ja johtopäätösten teolta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

J.Edgar Hoover ei pitänyt Kennedyn naisseikkailuista - kerrottiin, että Hoover olisi ollut gay ...?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #62

Hooverillahan oli koko aikuisen ikänsä sama miesystävä, jonka kanssa hän myös esiintyi julkisuudessa.

Kukaan ei uskaltanut vihjatakaan asiasta ääneen vaikka Hoover samanaikaisesti pyöritti kommunisti- ja homovainoja USA:ssa.

Hooverin tiedetään varoittaneen Kennedyn molempia veljeksiä Johnia ja Robertia liian avoimesta suhteesta Marilyn Monroeen, joka sittemmin kuoli vuonna 1962 epäselvissä olosuhteissa unilääkemyrkytykseen. Kuolinpäivänä Robert K. oli vieraillut elokuvatähden luona.

Ruumiinavauslausunnon mukaan kyseinen unilääke oli tappavana annoksena annettu/otettu liuoksena
peräsuoleen.
Kuolema luokiteltiin nopeasti itsemurhaksi .

Kennedyt olivat ilmeisen vahvasti Hooverin kontrollin ja tarvittaessa kiristyksen alaisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Niin FBI/CIA eivät juuri aihetta kommentoi - mitä onkaan kätköissä ...?

...
Entä Trump jä hänen turvallisuus nyt, kun noitavainot ovat todella käynnistyneet?

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 09, 2017
Uuden ajan Martti Luther – omien teesien naulaaja Trump

… Näin Trump voidaan erottaa!
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170206220006590... - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?

Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Mielipidemittaukset eivät ole koskaan täysin oikein. Trump nuijii aika herkästi itselleen epämieluisat selvitykset, mittaukset ja mielipiteet. Näyttäisi siltä, että noin puoli Amerikkaa hyväksyy Trumpin toimet.

Vaalitulos tukee linjausta, vaikka Trump voittajana sai pari miljoonaa ääntä vähemmän. Trump on väkevä oman reviirin puolustaja. Entä onko hän tosissaan amerikkalaisreviirin vartija, jää loppupeleihin nähtäväksi. Löytyvätkö Trumpin takaa riittävän osaavat lakimiehet?

Ruotsin Persson ennusteli Trumpille vajaan vuoden virkakautta, siis erottaminen uhkaa, niinkö?
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/profes... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Voidaanko sanoa, että tuomarit ovat kaikki tietäviä, kaiken yläpuolella olevia; eivät, siellä tehdään myös virheitä - mutta asiakäsittely on karannut hienotunteisuuden, diplomatian ja uskottavan tavan ulkopuolelle ja asettaa eri instituutiot halvennuksen kohteiksi. Elämme oikeasti mielenkiintoista aikaa. Taipuuko Trump ja kykenevätkö tai haluavatko Salaisen Palvelun turvamiehet tehdä kaikkensa? USA on pyssyhullua kansaa!

Trump ei pärjää yksin – onko alkamassa idän ja lännen yhteenotto
(Sanotaan jo nyt, että elämme kiinalaisten vuosisataa)
[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005078639... - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Järkevästi kirjoitettu markkinataloushenkinen teksti, siinä on vain yksi vakava virhe - kasvu, ja siihen liittyen oleellisesti heikentyvä ympäristön laatu, joka kuitenkin kaikki meidät biosfäärilliset elättää. Pää on tullut vetävän käteen, monessa suhteessa.

”Trumpin kootut tölväisyt”
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kate-... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin

Kotonaan saa olla alasti. Monilta "unohtuvat" verhot auki. On itsensä paljastajia, enemmän tai vähemmän. On myös tuomioita tarkoitushakuisista alastonesittelyistä ikkunoiden läpi. Niin. Media kuitenkin näkee tällaisen aiheen aiheelliseksi kun arvioidaan Yhdysvaltojen presidenttiä – koskiko ”epärehellisimmät ihmiset” – leiskaus näin kovasti?

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Onko Trump ainoa presidentti joka pääsi yksittäisten äänien vähemmistöllä valtaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Myös Bush jr. valittiin toiseksi suurimmalla äänimäärällä US-presidentiksi.

Ilkka Luoma

Tämäkin tuli esille "sattumalta" juuri Helsingin hengen jälkihehkuna. Melkoista West trolling manipulation -toimintaa.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10308069 -

"Venäläisnainen pidätetty Yhdysvalloissa: epäillään vakoojaksi ... " -Yle

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

USA tuhlaa paljon energiaa Venäjää vastaan samalla kun muu maailma pistää energiansa talouteen.
Tämän on ehkä Trumpkin liikemiehenä huomannut ja toivottavasti havainnut miten edelleen jatkuvassa Irakin sodassa voitettu energia on tullut kalliiksi.

Ilkka Luoma

Trump tietää USA' n Irakiin rynnäkköhyökkäyksen 2003 hyvin, ilman mitään mandaattia - synnyttäen osaltansa ISIS-järjestön. Irak on kaaoksessa, kuten Libya, ja Afganistan, jonka US-aloittama hyökkäyssota on alkanut jo 2001 - jatkuen yhä ja meidänkin ollessa siellä sodan osapuoli - Naton taisteluoperaatiossa. Kallista lystiä - siksi pitää myydä paljon aseita ympäri maailmaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lindgrenin havainnossa lienee vinha perä. "It's the economy, stupid" kuten W.Clinton:lle laitettiin sanat suuhun vaalikampanjassaan.

Olen ollut huomaavinani myös monien eurooppalaisten johtajien huomanneen, että ei kannattaisi olla mukana USA:n "deep state:n" omituisissa kampanjoissa, joissa menee sekaisin sikäläiset sisäpoliittiset asemat, poliittisen eliitin reviiritaistelu, eräiden säätiöiden rahastus, finanssi- ja sotateollisuuskonklomeraattien edut j.n.e.
Pelkkä ideologinen jargon läntisestä demokratiasta ja vapaudesta sekä liberalismista (sic!) ei riitä jos businekset n.s. "ku*ee" eurooppalaisilla "liittolaisilla".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tätä menoa käsiraudat vaihtuvat kyllä pian palloksi jalkaan. Maanpetos syytettä ollaan jo panemassa vireille.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Kiina nousu Trumpilta keskiöön:

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180715220107528... -

Klo 14:13 Trump lausui oleellisen asian - Kiinan.

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Käsirautansa avannut New Yorkin Daily News lehden kannessa tänään:

https://static1.squarespace.com/static/55f45174e4b...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Blogisti oli lisännyt linkkaamani kuvan kommenttini jälkeen blogiinsa, mikä selvennykseksi mainittakoon.

Ilkka Luoma

Kyllä - se oli niin hyvä huomio, että tein c-p originellin netistä - lienee "julkista tavaraa" ... :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #51

Ei minulla mitään sitä vastaan ole, mutta on epäkunnioittavaa kommentoijia kohtaan muuttaa blogiaan sen jälkeen kun sitä on kommentoitu, ellei siitä muutoksesta ilmoita erikseen.

Esimerkiksi tällaisessa tapauksessa mmyöhemmin tulleet lukijat ovar saaneet kommenttistani jotenkin typerän kuvan, kun toistan sinua, mitä ei siis ole tapahtunut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Sorry, kommenttien jälkeen juuri kokonaisuus muuttuukin. Jos se olisi ollut sinun Copyright olisi tilanne ollut toinen - nyt se oli yleinen kuva yleisessä netissä. Muutoin kun lainaan muiden tekstejä -mainitsen aina lainauksen - jopa nimellä, jos tekijä niin sallii.

Ilkka Luoma

Venäläisten kerrotaan kannattaneen Wieniä huippukokouksen paikaksi – EU-maa Itävalta on virallisesti yhä puolueeton -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759894.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 14:37
Wien oli vain huhunäpäytys Suomelle ja pr. Niinistölle. Venäjä vain vihjaili Wienistä, samalla lähettäen Niinistölle viestin, ettei ajaudu kansansa enemmistötahdon vastaisesti lännen sotakoneen NATOn taistelu- ja hyökkäysalustaksi itään, lähinnä Kuolan niemimaalle. Viesti oli näpäyttää Nato-isäntämaa pöytäkirjasta, joka allekirjoitettiin kansakunnaltamme salassa. Ilman Putinia Helsinki Summittia 2018 ei olisi ollut.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mielummin olisikin saanut olla Wienissä. Itävaltalaiset olivat fiksumpia kun osasivat kieltäytyä. Suomem tulisi olla länsimaa, eikä mikään harmaa vyöhyke Venäjän etupiirn ja todellisten länsimaiden välissä. Mutta sinulle Ilkka tämä oli varmaan mannaa :)

Ilkka Luoma
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #47

Olen ymmärtänyt että kieltäytyivät aikapulaan vedoten, mutta voin olla väärässäkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Kiintoisaa tietää mitä on todella tapahtunut tuon osalta, sillä Itävalta on kanssamme myös natoton valtio, joka ei sinne edes haikaile ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Itse tulkitsen tuon uutisen niin, että Venäjä on jo hyväksynyt Suomen länsiliittoutumisen, eikä halua tehdä asiasta numeroa.

Ilkka Luoma

Venäjä on hyväksynyt Suomen erityisaseman - vieläpä suomalaisten enemmistön kantaa kunnioittaen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Erityisasemamme tuli hyvin esille "Helsingin hengessä" - esimerkiksi olomme Venäjän vieressä - yhteinen historia venäläisten kanssa sekä sijaintimme idän ja lännen vedenjakajalla ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #89

Jankuti, jankuti, Luoma. Täälläkin on moneen kertaan jo kumottu vedenjakaja-keissisi. Puhumattakaan korkeammalla tasolla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Jori, tuo on pelkkää sanahelinää - selostahan nyt tarkasti lukijoille miten vedenjakajuus on asiaperustein kumottu - lukijat odottavat ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #102

Se on täällä moneen kertaan kerrottu monen eri lukijan taholta. Niin myös pääministerimme, kahden presidenttimme, valtiovarainministerimme taholta. Kannattaisiko, Luoma, jo lopettaa tuo tyhjänpäiväinen jankuttaminen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Jori, uskoisin sinunkin olevan niin valistunut, ettei toteamus, että olemme EU' ssa ja yhteiskuntajärjestyksemme on tänään läntinen demokratiakehitys - riitä! Mutta ajattelehan nyt aikuisten oikeasti ja huolella mitä merkitseekään "idän ja lännen vedenjakajalla" ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #127

Itse keksit ihan omasta päästä tuonkin lauseen, Luoma. Kyllä nämä mainitsemani henkilöt ovat perustelleet tarpeeksi pitävästi sen, että Suomi kuuluu länteen ja monelta kantilta. Sinullekin kovapäälle olen tästä linkkejä jo tarpeeksi laittanut. Mutta kun agenda käskee väittää vastaan, niin minkäs sille voi..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #156

Oletko Jori selvittänyt itsellesi mitä merkitsee kuvainnollinen ilmaus "idän ja lännen vedenjakajalla"? Selvitätkö sen - se avartaa ;)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #67

Venäläisille sopisi tietysti oikein hyvin, että Suomella olisi jokin "erityisasema" lännen ja idän välissä. Venäjän etupiirin ja länsimaiden raja kulkee täällä pohjoisessa kuitenkin Suomen ja Venäjän rajalla, eikä välissä ole mitään "puolueetonta, idän ja lännen välissä" olevaa aluetta, vaikka Ilkka jaksaa sitä aina toitottaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Emme ole enää puskuri, vaan venäläisten näkökulmasta natoton sotilasliittoihin kuulumaton valtio, joka omaa pitkän historian niin idän kuin lännen näkökulmasta. Olemme täysin poikeavassa asemassa täällä sen toisen ydinasesuurvallan jatkeena - maantieteellisesti - eräänlainen niemimaa, joka jatkuu vain pohjoisessa Ruotsin ja Norjan puolelle - sielläkin "vain" osana valtavan Aasian mantereen yhtenä niemimaana! .

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Avattiinko samalla Suomen NATO-lukko?

Putinin ja Trumpin lämminhenkinen tapaaminen voi jatkossa johtaa Venäjän ja NATO:n lähentymiseen ja sitä kautta avaa Suomelle realistiset mahdollisuudet liittyä NATO:n täysjäseneksi.

Ilkka Luoma

Voi tehdä sen - mutta ketä vastaan - Sveitsiä ... ? Mongolia? ... Kiina!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Elikkä NATO:lla on vain yksi uhka: Venäjä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Avaahan Jori toinenkin silmä, ja opettelethan näkemään myös erityisasemastamme ... myös niin, että Venäjän ainoa uhka on Nato/US - Euroopassa. Oletko laittanut merkille missä US sotii ja rynnäköi? Kerrrotko lukijoille mielipiteesi, missä US hyökkäilee?

Ilkka Luoma

Niin, miksi Putinin toivomusta ei voida täyttää? Jos syytetään, esitetään todisteet, eikö?

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180716220107778... -

"Putin tylynä Venäjän vaalihakkeroinnista: Näyttäkää minulle yksikin fakta sekaantumisesta ... "

Ilkka Luoma

Elohiiri vahingossa, vai olisiko kaikki jo sovittu vuosia sitten?

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180716220107749... -

"Videolle tallentui Trumpin hämmentävä veto: Iski silmää Putinille ennen neuvottelujen alkua ... "

...

Ilkka Luoma

Lainaan tänne luvan perästä sähköpostiini tulleen sotaveteraanin huomion arvoisen mielipidekirjoituksen:

...
Yrjö Saraste
>>>>>>>>>>>>
Mielipidekirjoitus 17.07 2018

Liian hyvää ollakseen totta.

Nyt iloitaan siitä, että Helsinki 2018 jää taatusti historiaan. Presidentti Donald Trumpin mukaan Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet muuttuivat Helsingissä kertaheitolla. Täyskäännös neljässä tunnissa. Mutta muuttuko mikään todella? Alkoiko Helsingissä siis uusi vaihe USA:n ja Venäjän suhteessa?
Myönteistä oli edes se, että johtajat pystyivät sopimaan ydinaseita rajoittavien neuvottelujen jatkamisesta.
On hieman outoa, että kun Trump vielä viikko sitten vaati Nato - maita kaksinkertaistamaan sotilasmenojaan, niin nyt hän puhuu varustautumisen supistamisesta.
Mitä seuraa siitä, kun Yhdysvalloissa on pöyristetty ”veljeilystä” Putinin kanssa?

Yrjö Saraste
... lainaus päättyy.

Ilkka Luoma

Lopuksi:

Venäjän media iloitsi ja suhtautui Trumpiin ymmärtäväisesti – Ulkoministeri Lavrovin mielestä kokous meni paremmin kuin superhyvin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759412.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 23:46
Suomen ulkoministeri Timo Soini kertoi osuvasti: Pohjakosketus tai - missä on serveri, puhuttaessa vaalihakkeroimisesta. Missä on serveri? Serveri on tietokonepalvelin, jonka välityksellä tieto; laillinen tai laiton - etenee internetissä.

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

"Venäjän media suhtautui Trumpiin ymmärtäväisesti ... ". Tää oli paras :)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomessakin on kokemusta vaaliin puuttumisesta.
Neuvostoliitto SKDL ja muistaakseni erään puolueen asiamies jäi tullissa kiinni CIA rahoja laukussaan.

Ilkka Luoma

Samoin US sotkeutui venäläisten vaaleihin, kun Jeltsiniä valittiin -kts. ketjusta Seppäsen lainaus.

Ilkka Luoma

Trumpin julkisuus­kuva muuttui hetkessä huomattavasti paremmaksi Venäjällä – media ihmettelee Trumpin saamaa kritiikki­vyöryä -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005760439.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 22:36
Venäläiset näkevät tapahtuneen ydinasesuurvaltajohtajien tapaamisen pragmaattisesti rauhaa ja yhteistyötä edistävänä, joskin on herännyt epäilys, ettei Trumpin voimat riitä kotona väkivahvoja sotahaukkoja vastaan, jotka haluavat tiukan vastakkainasettelun jatkuvan. Sotateollisuus tarvitsee tilauksia, niin muuten myös Venäjälläkin.

...

Ilkka Luoma

Trump pyörtää puheitaan Helsingin-kokouksen jälkeen: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005760383.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 22:44
Nyt kun sanat ja lauseet on vaalidraaman osalta pyörretty, niin voisimmeko saada pitävät todisteet pöytään? Asiahan selviäisi silloin kertaheitolla. Miksi todisteita pantataan? Eikö niitä ole, vai onko kyseessä ne kuuluisat tutkinnalliset syyt?

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ainoastaan Luoma epäilee vielä Venäjän osuutta. Ei ne kuule sinulle niitä todisteita postissa lähettele.

Ilkka Luoma

Kerrotko Jori, miksi noita todisteita ei kerrota/ näytetä - mikä voisi olla syy? Eikö olisi rehtiä väitteen ja syyllistämisen sijasta - osoittaa vankat todisteet, että Venäjä on juttujen takana? Miksi näin ei tehdä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #105

Mikset samalla vaadi oikeuslaitosta julkistamaan aina kaiken todistusaineistonsa netissä? Ei se niin oikeasti mene.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Suomessa oikeuden päätökset ovat julkisia todisteineen - ellei istuntoa ole julistettu salaiseksi, joka tapahtuu harvoin. Onko nyt noihin väitteisiisi jossain käyty oikeutta?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #132

Tuskin mm. DNA-näytteet ja sormenjäljet ovat julkisesti esiteltäviä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Oikeudessa todisteet ovat julkisia, missä on tieto, että nuo väitetyt todisteet johtavat Venäjään? Kerrotko?

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen Vastaus kommenttiin #105

Tässäpä syytekirjelmä 12 venäläisen GRU-agentin tekosista:

https://www.vox.com/2018/7/13/17568806/mueller-rus...

Siellä on tarkat tiedot mitä on tehty ja milloin on tehty. Nämähän ovat vasta syytteitä, mutta aika tarkasti on teot, tekotapa ja tekoaika määritelty, joten voidaan todeta syytteessä olevien tietojen pitävän paikkaansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

Amerikkalainen media, erikoissyyttäjä ja syyte ... muistamme Case Auerin syytteet jopa tuomiot, muta oikeudellinen todellisuus kaatoi todisteiden puutteessa kaikki - varsinaiseen murhaan liittyen.

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen Vastaus kommenttiin #167

Ei taas mikään kelpaa. Ensin halutaan todisteita... Ruplaselkärankaisuutta?

Et ilmeisesti viitsinyt perehtyä eri syytekohtiin. Syytteessä on todella tarkasti kuvattu tapahtuminen kulku. Case Auerissa oli aivan eri asia kyseessä eli onko Auer tehnyt sitä ja tätä. Ymmärrätkö että digitaaliseen maailmaan jää aivan eri tavalla jälkiä kuin Auerin arkkupakastimeen.

Jos venäläiset eivät ole syyllisiä, niin olet varmasti samaa mieltä että kyseiset asianomistajat voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiin? Siellähän se syyllisyys tai syyttömyys todetaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #184

Kelpaa syytteenä, joka on tehty poliittisten paineiden alla - hienoa, että toit tänne linkin viralliseen syytekirjelmään - kiitos siitä! :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #184

Digitaalisen maailman "painojälki" on äärimmäisen helposti manipuloitavissa ja siksikin niiden todistearvo vaatii tarkan ja huolellisen analyysin - sillä vanhin keino digijäljen manipuloinnissa amerikkalaisten näkökulmasta on ujuttaa joukkoon venäläisiä ip-osoitteita ja vielä ripaus kyriliikkaa - niin johan syyte pamahtaa Venäjälle ja venäläisiin.

Ilkka Luoma

”Ohi on” – Sauli Niinistö julkaisi Facebookissa tekstin, jossa kertoo olevansa helpottunein mielin ”ruljanssin jälkeen” -HS
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005760672.html -

Ilkka Luoma 18.7.2018 - 5:02
Trump on omansa, kuten Sauli Niinistökin. Trump avasi Helsingin hengessä kotimaassaan lukitut käsiraudat, ja nyt raudat ovat jo uudelleen kytketyt. Trump koki vapauden hurmaa toteuttaa itseään, tavallansa - lisää kahdenvälisyyttä, lisää rauhan edistämisaskeleita sekä ihmeteltävää poikkeavan "läheistä" vaikuttavuusystävyyttä Vladimir Putinin kanssa.

Trumputin sanallinen mopedi hiukan vikuroi, mutta peli on avattu, ja vuoropuhelu alkanut kahden ydinasesuurvallan välillä. Diiliä jäänne odottamaan, tosin askelmerkit on jo aseteltu. Syyria, Korean niemimaa, Kiina ja ydinaseet. Tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti turvamiehet ovat tarkkoina Trumpin omassa kotimaassa. Superlobbareiden taustavaikuttajat ovat hämärässä. Trump on tosiaan omansa, ja siitä eivät kaikki sotahaukat pidä.

Ilkka Luoma

Jäikö Helsingin maineeseen tahra presidenttien ”järkyttävästä” tapaamisesta, entä mitä Trump nyt aikoo? Asiantuntija arvioi huippu­kokouksen jättämiä avoimia kysymyksiä -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005760496.html -

Ilkka Luoma 18.7.2018 - 5:21
Helsingin henki kulminoituu tiukasti verhottuun kahteen tuntiin, joissa mukana olivat paljon vartijoina luottotulkit. Suunniteltu tunti venyi kahdeksi. Olikohan kahden niin erilaisen egopersoonan neuvottelusaliin viritetty jo tsaarin ajoilta "mikrofonit"? ;) ...

Mediaa kihelmöittäisi saada jotain verhojen takaa, jossa todellisuus kohtasi. Muu oli taustahurinaa ja myös epäonnisia, joskin vilpittömän rehellisiä ajassa sananvalintoja. Pallo kuitenkin heitettiin Trumpille, sanattomalla toivomuksella, että pidä Donald kotona pintasi. Nyt näyttää siltä, että Trump puheita pyörtäessään lukitsi jälleen "käsirautansa".

...

Ilkka Luoma

Syntyi erinomainen ketju - kaikkinaisesti jänkkäämisineen, riekkumisineen, asiakommentteineen ja terävine väliheittoineen. Kiitän kommentoijia.

Ilkka Luoma

Päätän osaltani tämän erinomaisen kommenttiketjun - kiittäen edelleen kommentoijia - tähän Yle-uutisointiin ja omaselosteeseen "mystisestä Trumputin kaksituntisesta - kahdenkesken", jossa Trumpin toivomuksena puhuttiin myös Kiina - Korean niemimaa tapahtumista - ja kuuluisaksi tulleesta Pekingin tiekartasta ---

...
Niin. Korean niemimaan ydinaseiden deaktivointi käynnistyy samassa tahdissa, kun amerikkalaisten taistelujoukkojen Koreasta kotiinpaluu edistyy. "Jos annat jotain, odotat myös saavasi jotain!" Trump korosti tässä asiassa Venäjän roolia, sillä Trumpilla eikä USA' lla ole otetta Kiinasta, Korean niemimaalle laatineesta Pekingin tiekartan tekijästä. Samalla Trump halusi työntää Venäjää suurempaan rooliin korealaisten osalta, ikäänkuin koettaen vähentää kiinalaisten hegemoniaa Korean niemimaalla.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10310190 -

"Trump: Pohjois-Korean ydinaseriisunnalla ei ole aikarajaa
Aiemmin ydinaseriisunnan oli luvattu alkavan pian ja etenevän nopeasti.

Ydinaseriisunta18.7.2018 klo 03:42 ... " -Yle

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toivon sinun kuitenkin vastaavan vielä kommenttiini 159.

Ilkka Luoma

Totuus entiselle CIA-miehelle voi olla kirvelevää. CIA tietää, että tämän tyyppiset tapahtumat voivat olla puolelta jos toiselta. Peiteoperaatioissa CIA on omaa luokkaansa. Muistamme Irangateksi nimetyn skandaalin, joka oli erityisen kiusallinen pr. Ronald Reaganille. Todisteet, ne todisteet!

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018071822010807... -

" ... Ennen pestiään turvallisuusneuvostossa Edmonds työskenteli muun muassa Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun (CIA) riveissä. ... "

...

Ilkka Luoma

Lainoppineet voivat lukea tämän - on jo esitetty tässä ketjussa aiemmin toisen järjestämänä ...

~ https://www.vox.com/2018/7/13/17568806/mueller-rus... -

"Read: Mueller indictment against 12 Russian spies for DNC hack
It comes days before President Trump’s summit with Russian leader Vladimir Putin.
By Alex Ward@AlexWard Voxalex.ward@vox.com Jul 13, 2018, 12:30pm EDT ... "

...

Ilkka Luoma

Trump sanoo nyt Putinin olevan vastuussa Venäjän vaali­vaikuttamisesta – vain hetkeä aiemmin Valkoinen talo joutui jälleen selittelemään presidentin puheita -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005761176.html -

Ilkka Luoma 19.7.2018 - 1:25
Trumpin puheista käy selvästi ilmi millaisessa puristuksessa hän on. Noitavainojen, ja ketkä niiden takana? Nyt todennäköisesti syvällisemmin ajattelematta Trump "paljastaa vainoajat".

Amerikassa sota- ja aseteollisuus ovat superlobbareita ja väkevän voimakkaita taustavaikuttajia. Trump: " .... haluavat nyrkkeilyottelun, haluavat mieluummin sotaa kuin hyviä suhteita Venäjään ...".

Erikoistutkija ja - syyttäjä Robert Mueller kykenee pitämään yllä tutkimuksia Venäjän väitetystä osallisuudesta US-presidentinvaaleihin, vaikka koko Trumpin loppuvirkakauden ja pitää samalla Trump toiminnallisesti "käsiraudoissa", mikä lieneekin sotahaukkoja tarkoitus?

.

Toimituksen poiminnat