Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trump avasi käsirautansa – Helsingin hengessä

 • Helsingin hengessä - Trump avasi kahleensa ja tavoittelee vaalilupaustensa täyttämistä! ¤
  Helsingin hengessä - Trump avasi kahleensa ja tavoittelee vaalilupaustensa täyttämistä! ¤
 • FBI' n erotettu johtaja Comey aloitti sähköpostijupakan ja näin vaikutti presidentinvaaleihin? ¤¤
  FBI' n erotettu johtaja Comey aloitti sähköpostijupakan ja näin vaikutti presidentinvaaleihin? ¤¤
 • Kuva 3: Erikoissyyttäjä Mueller koettaa kahlita Trumpia pitkäkestoisilla tutkimuksilla - jopa Donaldin virkakauden loppuun asti!
  Kuva 3: Erikoissyyttäjä Mueller koettaa kahlita Trumpia pitkäkestoisilla tutkimuksilla - jopa Donaldin virkakauden loppuun asti!
 • Trumputti poksauttaa!
  Trumputti poksauttaa!

Aiemmin sanottu ”mahdoton” tuli mahdolliseksi. Trump on ollut kultaisessa häkissä [0 – paljolti amerikkalaisten sotahaukkojen toimesta. Toiseksi suurimmalla äänimäärällä valittu US presidentti Donald Trump kaivoi taskustaan käsirautojensa avaimet ja jatkoi nyt myös vaalilupaustensa toteuttamista – suhteiden parantamista sen toisen ydinasesuurvallan – Venäjän kanssa. Tästä hyötyy koko muu maailma ja kiinalaisetkin hymyilevät … käsikirjoitus etenee.

Trump tapasi sielunheimolaisensa - hiosteessa, eikä vain helteen – vaan lännenmiehen median luomassa puristuksessa. Oli pakko toistaa kymmeniä kertoja todisteeton väite Venäjän ja Kremlin osallisuudesta US-presidentinvaaleihin, joissa tosiaan eniten ääniä saanut ei voittanut avaimia Valkoiseen taloon. Hillary Clinton hävisi suurimmalla äänimäärällä – tämä on sitä amerikkalaista demokratiaa.

 

USA' ssa on väkevän voimakkaita valtakeskittymiä eli superlobbareita, jotka haluavat estää Trumpin etenemisen ”maailmanrauhasuunnitelmissaan” - nimittäin rauha on amerikkalaisen sotateollisuuden pahin uhka.

Asetehtaat ja maailman suurimman asekauppiaan Yhdysvaltojen sotabusiness on biljoonien liiketoimintaa [1, ja sitä ei saa estää, eikä häiritä. Trump on pidettävä käsiraudoissa – nyt vain kävi niin, että avaimet rautoihin jäivät Trumpin omaan taskuun.

 

I

Lännenmiehen median kestosuosikki on Venäjän sekaantumisväitteet US-presidentinvaaleihin – ilman päteviä todisteita (missä serveri)

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759523.html -

HS-otsikolla: Putin antoi haastattelun vain Trumpin äänitorvena toimivalle Fox-kanavalle ja vihjasi, että venäläiset sekaantuivat USA:n vaaleihin – ”Mutta kaikkihan ne ovat tosiasioita”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 8:01

Lännenmiehen vastakkainasettelua mielellään korostava media koetti tässä hiostaa Putinia, joka tietysti on vapaan sanan periaatteella aivan ok. Kuitenkin kävi niin, että korostettu ja korotettu "tähtitoimittaja" epäonnistui tehtävässään, samoin kuin teksti, joka tähän luotiin haastattelun kulusta.

Ei Putin mitään tunnustanut, kuten arvailuissa väitettiin. On kaksi aivan eri asiaa, onko vaalisekaantuja Venäjä, vai jokin muu taho, vaikkapa venäläinen, venäjää osaava, tai venäläiseksi tekeytyvä. Putin vakuuttaa, ettei Kreml ja Venäjä ole tekojen takana, sillä sen Putin tietää. Venäjällä on 140 miljoonaa asukasta, eikä Putin voi kaikkea tietää.

Sen Putin ja CIA tietävät, mitä tapahtui kun CIA kärventyi Iran-Contra sekaantumisessa, ollen esimerkki, että salaiset vakoilulaitokset kykenevät liki mihin tahansa. Iran-Contra case oli pr. Ronald Reaganille kiusallinen paljastuminen.

US ei ole julkisesti kyennyt/halunnut? selvittämään muun muassa pr. John F. Kennedyn murhaa. On vain villejä huhuja FBI/CIA' n salaisista kansioista. Vakoilulaitosten toiminta on mielikuvitusta rikkaampaa yrityksissään "suojella maailmaansa".

 

Herää kysymys Trumpin turvallisuudesta – omassa kotimaassaan!

Putinin voittokulku Helsingissä alkoi, kun toimittajat pääsivät kysymään presidenteiltä Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759264.html -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 22:36

Näyttäisi siltä, että pr. Trumpin on syytä olla varuillaan kotimaassaan, siksi rajua kritiikkiä hän sai heti tuoreeltaan. Oli astuttu ikonisen CIA' n varpaille. Aikanaan amerikkalaisten ihailema pr. John F. Kennedy ammuttiin edelleen tietymättömissä olevien tekijöiden toimesta. Epäilyksiä on esitelty jopa FBI' n ja CIA' n suuntaan, mutta mitään varmoja näyttöjä ei ole kyetty esittämään. Murha on niin hyvin kätketty, että jotenkin jäljet ovat syvällä jossain …

Vaalisekaantumisesta sen verran, että Venäjän väitetty sekaantuminen ja venäläisten, venäjänkielisten, jopa muualta venäjää osaavien taholta ovat kaksi aivan eri asiakokonaisuutta. CIA ymmärtää tämän. CIA on aiemminkin yllättänyt sotkuillaan virassa olevat presidentit - Iran-Contra skandaali oli muutoin suositulle ja Trumpinkin ihailemalle pr. Ronald Reaganille ilkeän kiusallinen ”yllätys”.

Lisäksi USA' ssa vaikuttaa väkivahva sotateollisuus, joka vastustaa "liian" hyviä suhteita Venäjään, koska lämpimät suhteet siihen toiseen ydinasesuurvaltaan heikentää maailmanlaajuista asekauppaa.

Ent. CIA' n johtaja John Brennanin lausunto oli uhkaava ja ajattelematon - mainittiin jopa mahdollisuus maanpetoksellisuuteen Trumpin taholta. Muistamme Brennanin Kiovan Maidanilta heti verimellakoiden jälkeen! Vierailu yritettiin ensin salata.

 

 

II

Meillä media tuntuu vähättelevän juurisyitä miksi Helsingin Henki toteutui

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005759293.html – Entä me suomalaiset – pöydänkattajat, presidentti Sauli Niinistö ja kansalaisemme, jotka haluavat pitää Suomen sotilaspoliittisesti liittoutumattomana – pyrkien puolueettomuuteen.

Suomi oli eilen koko maailman huomion keskipiste, mutta oliko siitä hyötyä?

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan otsikkotekstin juttuun:

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 5:09

Toimittajalla tässä oli suuri tarve osoittaa lukijoille, että Suomi ei ole puolueeton maa, jopa korostaa tilannetta, että me tarvittaessa voimme hakea NATOn jäsenyyttä. Näinhän se vallassa olevan poliittisen johdon mantrassa kulkeekin.

Mutta, tämänkin jutun - topicin lukijoista todennäköisesti juuri enemmistö on Natoa vastaan, yli 50 prosentin voimalla, tai ainakin uskottavien mielipidemittausten mukaisesti jo yli 15 vuoden ajan.

Miksi tässäkin toimittajan piti korostaa sellaista asiayhteyttä, jota vastaan kansakuntamme on vakaasti. Presidenttimme kun on julistanut olevansa suomalainen [2, kun kysyttiin Natoon liittymisestä ”kuudettatoista kertaa”.

Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio idän ja lännen vedenjakajalla, meidän itsemme tullessa niin lännestä kuin idästä. Ehkäpä idästä vieläkin enemmän.

Miksi kansakuntamme ajatuksia vähätellään? Voin sanoa varmasti, ettei "Helsingin henkeä 2018" oltaisi saatu järjestää Nato-maana. Senkin voin todeta samalla varmuudella, ettemme halua on vastakkainasettelun hinnalla kummallakaan puolella, emmekä halua olla tämän toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni valtiona, joka joutuisi lännen sotakoneen taistelualustaksi suurvaltakriisissä.

Kansaltamme ei kysytty neuvoa Nato-isäntämaa pöytäkirjaan [3 liittymisen osalta.

 

Viitteet:

[0 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258252-trump-kasiraudoissa-mutta-avain-presidentin-taskussa -

[1 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-niinisto-noudattaa.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175006

 

DOC trumpin_kasiraudat_17072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 17072018

 

785_6963 – 09:44|10:23

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (225 kommenttia)

Ilkka Luoma

¤
...
Trump koettaa kaikin keinoin täyttää vaalilupauksiaan, ja luoda hyviä välejä maailman suurimman raaka-aineaitan kanssa. Pr. John F. Kennedyn murhaa ei ole vieläkään selvitetty. Olisiko CIA erehtynyt jo tuolloin? Entä FBI, jonka pääjohtaja J. Edgar Hoover ei tiettävästi pitänyt Kennedystä. Mitä todella CIA ja Venäjällä FSB lopulta tietävät? Iran-Contra skandaali oli kiusallinen niin CIA' lle kuin pr. Ronald Reaganille!

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018071622010780... -

"Trump raivostutti amerikkalaiset ”kusemalla omaan pesään” puolustaen Venäjää ja Putinia - Professori: ”Hän astui rajan yli” ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

Vaaleihin sekaantumisesta - ja tämä on faktaa - lainattu ent. europarlamentaarikko Esko Seppäsen Facebookista - kokonaisuutena - lyhentämättömänä:

"Pata kattilaa soimaa!

Kirjassani Rauhan ja rahan geopolitiikka otan kantaa siihen, miten Amerikasta käsin vaikutettiin Venäjän presidentinvaaleihin vuonna 1996.

Tämä on asia, jonka Amerikka vaikenee.

"Neuvostoajan ”reaalisosialismi” koki presidentti Boris Jeltsinin läpimädän hallinnon johdolla muodonmuutoksen. Sen tilalle tuli valtiomonopolistinen kapitalismi (VAMOKAP), jossa uuden vallan henkilösuhteilla oli suuri merkitys. Niistä uuden vallan omistajayrittäjistä, joilla oli suora yhteys Kremliin, tuli niin sanottuja oligarkkeja. Jeltsinin lähipiiri käytti presidentin valtaa heikon presidentin nimissä heidän hyväkseen. Kun valtion omaisuutta jaettiin uusille yksityisomistajille, yhteys sen jakajien sisäpiiriin oli pikataival vaurauteen.

Kun Yhdysvalloissa puhutaan presidentti Donald Trumpin mahdollisesti saamasta venäläisestä vaaliavusta, sen suuntaiset spekulaatiot tuntuvat epäuskottavilta ja ne on tarkoitettu vain estämään suurvaltojen välien lämpenemistä. Trumpin on Venäjän avun käyttämiseen liittyvien syytösten takia poliittisesti mahdotonta tehdä käytännöllisesti katsoen mitään yhteistyötä Venäjän kanssa.

Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa yhdysvaltalaisesta vaaliavusta Venäjän vuoden 1996 presidentinvaalien ja Jeltsinin valinnan yhteydessä. Ennen vaalia ja vaalitaistelua Jeltsin oli ehdokkaiden suosituimmuuslistalla vasta viidentenä, kahdeksan prosentin kannatuksella. Hänen epätoivoiset kannattajansa suunnittelivat jopa vallankaappausta estääkseen kilpailevan kommunistien ehdokkaan Gennadi Zjuganovin valinnan, mutta päätyivät kuitenkin rahalla ostettavissa olevaan mainonnan ja markkinoinnin yliannostukseen. Se toimi. Jeltsin, jolla oli kauniisti ilmaistuna suuri viehtymys alkoholin käyttöön, tuli valituksi.

Jeltsin voitti vaalin hänen avullaan omaisuutensa saaneiden oligarkkien tarjoaman rahoitusavun ja USA:n terveisinä Kalifornian kuvernöörin Pete Wilsonin hänen avukseen lähettämien vaaliammattilaisten strategisen avun tuloksena. Jeltsinin vaalipäällikkönä oli ”maan vihatuin mies”, valtion yritysten yksityistämisvastaava Anatoli Tšubais. Hän hoiteli Jeltsinin esikunnassa valtion omaisuuden uusjaon, ja hänelle olivat kiitollisuudenvelassa paljon saaneet oligarkit, joita oli ruvettu kutsumaan kansanvihollisiksi.

Kun Tšubais sittemmin nimitettiin valtion sähköyhtiön pääjohtajaksi, tämä maaninen yksityistäjä privatisoi senkin. Siinä häntä auttoi hänen kaverinsa Mikael eli Fortumin pääjohtajana saamistaan optiotuloista tutuksi tullut Mikael Lilius. Fortum sijoitti Siperian vanhan teknologian sähkölaitoksiin 4 000 000 000 euroa suomalaisilta perittyjä sellaisia sähkön ylihintarahoja, joiden kotiuttaminen takaisin Suomeen ei ole mitenkään helppo tehtävä.

Jeltsinin kampanjassa rahaa paloi erilaisten arvioiden mukaan jopa 2 000 miljoonaa dollaria. Vastaehdokkaana olleen kommunistisen puolueen johtajan Gennadi Zjuganovin vaalibudjetti oli suuri sekin, arviolta noin 300 miljoonaa dollaria, mutta sillä ei saatu samanlaista näkyvyyttä kuin sai Jeltsin oligarkkien rahoilla ja aidolla yhdysvaltalaisella vaaliasiantuntemuksella. Ratkaisevin vaaliapu oli kuitenkin Yhdysvaltojen Venäjälle järjestämä 10 miljardin dollarin laina Kansainväliseltä valuuttarahastolta (IMF). Se käytettiin maksamattomien eläkkeiden ja sosiaalitukien maksuun kansalle (lue: äänestäjille).

Tällaisen mittavan koti- ja ulkomaisen (lue: USA:n) vaaliapupaketin – sekä ääntenlaskennan – tuloksena Jeltsin voitti vaalin sangen niukalla enemmistöllä. Jos vaali olisi ollut rehellinen ja äänet olisi laskettu sen mukaan kuin niitä oli annettu, on ilmeistä, että Jeltsiniä ei olisi valittu. Sitä mieltä on ollut Putinin kanssa samalla tandemilla ajanut sekä presidentin ja pääministerin virkoja hänen kanssaan vapaasti kierrättänyt Dmitri Medvedjev."

Että näin" -Esko Seppäseltä lainattuna.

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mietin, mihin lukuisista Helsingin huippukokousta käsittelevistä blogikirjoituksista laittaisin sorkkani omine aatoksineni ja päädyin Ilkkaan. Hänellä kun on yleensä paljon kommentoijia, vaikka kommenteista puolet olisikin hänen omiaan :)

Venäjä sai tietysti ensinäkemältä kokouksessa suuren voiton. Putin saattoi esiintyä supervallan tasavertaisena neuvottelukumppanina ja kaiken lisäksi vei Trumpia 6-0. Tämähän ei voinut olla yllätys kellekään, joka oli seurannut Trumpin ja Kim Jong-unin neuvotteluja.

Pitkässä juoksussa tämä farssi saattoi olla kuitenkin tappion siemen Putinille. Yhdysvalloissa kongressi saattaa eristää klovnin lailla esiintyneen Trumpin Venäjää koskevasta päätöksenteosta, kummassakaan pääpuolueessa ei sulateta hänen lausuntojaan siitä, että USA on syyllinen maiden huonoihin väleihin. Esimakuahan tästä saatiin jo viime kesänä, kun kongressi vei Trumpilta valtuudet päättää pakotteiden vähentämisestä.

Euroopassa aletaan todennäköisesti satsaamaan huomattavasti enemmän omaan puolustukseen, erityisesti Saksassa. Jos Saksa nostaa puolustusmenonsa kahteen prosenttiin BKT:stä, se on lähes 30 miljardin euron lisäsatsaus vuositasolla. Yhdysvaltain kongressi ei tule myöskään vähentämään puolustusmenoja, eikä se ole ollut Trumpin hallinnon esityslistallakaan. Mahdollinen ydinaseriisunta tulee jäämään sanahelinäksi, kuten Pohjois-Korean tapauksessakin. Kun Venäjä koittaa pysyä pienine resursseineen tässä kelkassa, sille saattaa käydä kuin Neuvostoliitolle 80-luvulla.

Saattaa olla että Trump hävisi seuraavan presidenttikautensa Helsingissä :). Vuoden 2020 vaalikamppailussa Trumpin uskomattomia lausuntoja oman maansa syyllisyydestä USA:n ja Venäjän huonoihin väleihin tullaan vielä ahkerasti pyörittämään negatiivisessa vaalimainonnassa ja Trumpia äänestäneetkään eivät ole epäisänmaallisia. Putin menettäisi näin oman miehensä valkoisessa talossa, ja on varmaa, että kuka tahansa toinen presidentti on huomattavasti kriittisempi Venäjää kohtaan kuin Trump.

Ilkka Luoma

Aiheellinen skanaario. Tosin Venäjän hajottaminen Neuvostoliiton lailla on nyt paljon vaikeampaa eikä synny ilman sotaa, jossa on vain häviäjiä. Nyt Venäjän kumppanina on Kiina - myös alustavasti jopa sotilaallisesti - Kiina on ilmaissut, että amerikkalainen maailmanpoliisiroolitus on illassaan -

...
Yleensä puolet kommenteista on omia, sillä pyrin vastaamaan kaikkiin :)

...
Suurin uhkakuva meille on lännemiehen yritys luhistaa Venäjä - maailman suurimopana raaka-aineaittana ja kovin pienenä väkilukuna ---

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 25, 2014
Lännenmies koettaa luhistaa Putinin Venäjän

Vuonna 1941 kesällä [Venäjä] - Neuvostoliitto koki yllättäen rajuimman hyökkäyksen koko historiansa aikana; Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin jo aiemmin julkisanomana oli käynnistänyt maailman historian suurimman hyökkäyksen – operaatio Barbarossan.

Hyökkäyksen alettua Josif Stalin katosi julkisuudesta pariksi viikoksi – siksi syvältä diktaattorikolleegan ”yllätyshyökkäys” gruusialaisen Stalinin sydämestä otti. Stalin oli kadotuksensa aikana tehnyt päätöksen – kiveä ei jätetä kiven päälle; ja aloitti valtavan mobilisaation – paljolti USA:n tuella. Saksa ja Hitler oli lyötävä – oli alkanut sota superlatiiveissaan vailla vertaa – raakuudessaan, kuluttavuudessaan ja massiivisuudessaan, … tänä päivänäkin.

USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.

Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”volgan mutkille”.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/lannenmies... -

.

Ilkka Luoma

Kuva 3:

Robert Mueller yrittää kahlita Trumppia - pitkäkestoiselle "tutkimuksella"

...

Media koettaa ylläpitää tietoisesti yllä lännen ja idän vastakkainasettelua, Fox ehkä vähän vähemmän. Amerikkalainen sotateollisuus haluaa erityisesti suuria tilauksia, onhan US perinteellisen jo maailman suurin asekauppias. Näin ylläpidetään kansainvälisiä jännitteitä ja tilauskirjoja jatkuvasti auki.

...

~ https://yle.fi/uutiset/3-10308071 -

"Putin amerikkalaiskanavan haastattelussa: lännen yritys eristää Venäjä on epäonnistunut

Venäjän presidentin Vladimir Putin kiitteli Helsingin huippukokousta ja sanoi, että länsimaat eivät voi eristää Venäjää pakotteilla. Amerikkalaiskanava Fox News sai Putinilta harvinaisen haastattelun Helsingissä huippukokouksen jälkeen ... " -Yle

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” toiseksi suurimmalla äänimäärällä valittu”

Meidän täällä Suomessa on hyvä muistaa miten esimerkiksi kansanedustajamme valitaan eduskuntaan.

Suomen 200 kansanedustaja eivät suinkaan ole eduskuntavaalien 200 eniten ääniä saanutta kansanedustajaehdokasta.

Ilkka Luoma

Tosiasia on kuitenkin se, että amerikkalaisenemmistö äänesti Clintonia, mutta hän ei menestynyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja toinen tosiasia on, että USA:n presidentiksi valittiin Donald Trump amerikkalaisvähemmistön äänillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Kyllä - toiseksi suurimmalla äänimäärällä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #31

Trump onkin aito vähemmistön presidentti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #34

Kennedy puolestaan voitti Nixonin vuonna 1960 yli 70 miljoonan kansalaisen äänestäessä 113 000 äänellä.

Niukka voitto, jonka voidaan sanoa maksaneen hänen henkensä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Puhutaan, että murhan takana olisi ollut FBI?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #42

Ilmeisen monimutkainen kuvio, jossa murhan joka tapauksessa annettiin tapahtua ja sen selvitystyö sotkettiin tietoisesti.

Henkilökohtaisesti uskon, ettei Oswald ampunut laukaustakaan.

Warrenin komission työ perustui puolestaan sille toimitettuihin väärennettyihin tai tarkoin valittuihin dokumentaatioihin, joilla vietiin pohja pois ammattimaiselta tutkimukselta ja johtopäätösten teolta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

J.Edgar Hoover ei pitänyt Kennedyn naisseikkailuista - kerrottiin, että Hoover olisi ollut gay ...?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #62

Hooverillahan oli koko aikuisen ikänsä sama miesystävä, jonka kanssa hän myös esiintyi julkisuudessa.

Kukaan ei uskaltanut vihjatakaan asiasta ääneen vaikka Hoover samanaikaisesti pyöritti kommunisti- ja homovainoja USA:ssa.

Hooverin tiedetään varoittaneen Kennedyn molempia veljeksiä Johnia ja Robertia liian avoimesta suhteesta Marilyn Monroeen, joka sittemmin kuoli vuonna 1962 epäselvissä olosuhteissa unilääkemyrkytykseen. Kuolinpäivänä Robert K. oli vieraillut elokuvatähden luona.

Ruumiinavauslausunnon mukaan kyseinen unilääke oli tappavana annoksena annettu/otettu liuoksena
peräsuoleen.
Kuolema luokiteltiin nopeasti itsemurhaksi .

Kennedyt olivat ilmeisen vahvasti Hooverin kontrollin ja tarvittaessa kiristyksen alaisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Niin FBI/CIA eivät juuri aihetta kommentoi - mitä onkaan kätköissä ...?

...
Entä Trump jä hänen turvallisuus nyt, kun noitavainot ovat todella käynnistyneet?

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 09, 2017
Uuden ajan Martti Luther – omien teesien naulaaja Trump

… Näin Trump voidaan erottaa!
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170206220006590... - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?

Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Mielipidemittaukset eivät ole koskaan täysin oikein. Trump nuijii aika herkästi itselleen epämieluisat selvitykset, mittaukset ja mielipiteet. Näyttäisi siltä, että noin puoli Amerikkaa hyväksyy Trumpin toimet.

Vaalitulos tukee linjausta, vaikka Trump voittajana sai pari miljoonaa ääntä vähemmän. Trump on väkevä oman reviirin puolustaja. Entä onko hän tosissaan amerikkalaisreviirin vartija, jää loppupeleihin nähtäväksi. Löytyvätkö Trumpin takaa riittävän osaavat lakimiehet?

Ruotsin Persson ennusteli Trumpille vajaan vuoden virkakautta, siis erottaminen uhkaa, niinkö?
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/profes... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Voidaanko sanoa, että tuomarit ovat kaikki tietäviä, kaiken yläpuolella olevia; eivät, siellä tehdään myös virheitä - mutta asiakäsittely on karannut hienotunteisuuden, diplomatian ja uskottavan tavan ulkopuolelle ja asettaa eri instituutiot halvennuksen kohteiksi. Elämme oikeasti mielenkiintoista aikaa. Taipuuko Trump ja kykenevätkö tai haluavatko Salaisen Palvelun turvamiehet tehdä kaikkensa? USA on pyssyhullua kansaa!

Trump ei pärjää yksin – onko alkamassa idän ja lännen yhteenotto
(Sanotaan jo nyt, että elämme kiinalaisten vuosisataa)
[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005078639... - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Järkevästi kirjoitettu markkinataloushenkinen teksti, siinä on vain yksi vakava virhe - kasvu, ja siihen liittyen oleellisesti heikentyvä ympäristön laatu, joka kuitenkin kaikki meidät biosfäärilliset elättää. Pää on tullut vetävän käteen, monessa suhteessa.

”Trumpin kootut tölväisyt”
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kate-... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin

Kotonaan saa olla alasti. Monilta "unohtuvat" verhot auki. On itsensä paljastajia, enemmän tai vähemmän. On myös tuomioita tarkoitushakuisista alastonesittelyistä ikkunoiden läpi. Niin. Media kuitenkin näkee tällaisen aiheen aiheelliseksi kun arvioidaan Yhdysvaltojen presidenttiä – koskiko ”epärehellisimmät ihmiset” – leiskaus näin kovasti?

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Onko Trump ainoa presidentti joka pääsi yksittäisten äänien vähemmistöllä valtaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Myös Bush jr. valittiin toiseksi suurimmalla äänimäärällä US-presidentiksi.

Tomi Vaalisto

Tuota termiä "maaliman suurin asekauppias" sysätään mieellään Yhdysvalloille ja perustellaan asiaa myynnin arvolla.
Jos viitsii ottaa laput silmiltään niin havaitsee, että YKn turvaneuvoston jäsenet hallitsevat asebusinesta. USA:n ja Venäjän kontolla oli vuonna 2015 yhteensä 58 prosenttia asekaupasta. Kiina ja Ranska olivat tilastossa sijoilla kolme ja neljä.

Ei myöskään ymmärretä, että lännen asekaupan myynti koostuu huipputekniikasta, jota ei esimerkiksi keinotekoiselta BRICS yhteenliittymältä löydy ollenkaan. Milloin joku maa olisi ostanut venäläisiä hävittäjäkoneita jos maalla on mahdollista hankkia läntistä kalustoa?

Alla on Siprin lista top 50 myynnin arvolla mitattuna.

Lockheed Martin Corp. United States
Boeing United States
Raytheon United States
BAE Systems United Kingdom
Northrop Grumman Corp. United States
General Dynamics Corp. United States
Airbus Group e Trans-European
BAE Systems Inc. (BAE Systems UK) United States
L-3 Communications United States
Leonardo f Italy
Thales France
United Technologies Corp. United States
Huntington Ingalls Industries United States
United Aircraft Corp. Russia
Bechtel Corp. United States
Textron United States
Pratt & Whitney (United Technology Corp. USA) United States
Rolls-Royce United Kingdom
Leidos United States
Harris Corp. United States
United Shipbuilding Corp. Russia
Booz Allen Hamilton United States
Mitsubishi Heavy Industries Japan
Honeywell International United States
DCNS France
Almaz-Antey Russia
MBDA g Trans-European
Rheinmetall Germany
Elbit Systems Israel
Babcock International Group United Kingdom
Russian Helicopters Russia
Saab Sweden
Science Applications International Corp. United States
Israel Aerospace Industries Israel
Sandia Corp. (Lockheed Martin USA) United States
Safran France
CACI International United States
Tactical Missiles Corp. Russia
General Electric United States
Hindustan Aeronautics India
AECOM United States
CSRA United States
Indian Ordnance Factories India
Rafael Israel
Bell Helicopter Textron (Textron USA) United States
CEA France

Ilkka Luoma

US on yksiselitteisesti maailman suurin asekauppias ---

" ... Tukholman kansainvälisen rauhantutkimusinstituutin (Sipri) maanantaina julkaiseman raportin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Yhdysvallat on edelleen maailman suurin aseiden viejämaa. Toisena on Venäjä ja sen jälkeen kolmannelle tilalle on noussut Kiina, jonka raskaiden aseiden vienti on lähes kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-8690370 -

...

America is the world's largest weapons exporter. I was curious to see what this looks like over time, so I mapped the flows of arms transfers leaving the U.S. from 1950 to 2017. Full video is available here:

~ https://vimeo.com/279923192?quality=1080p - .

The underlying data is freely available from the SIPRI Arms Transfers Database.

~ https://www.facebook.com/wcgeary/videos/1021123423... -

Ilkka Luoma

Tämäkin tuli esille "sattumalta" juuri Helsingin hengen jälkihehkuna. Melkoista West trolling manipulation -toimintaa.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10308069 -

"Venäläisnainen pidätetty Yhdysvalloissa: epäillään vakoojaksi ... " -Yle

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

USA tuhlaa paljon energiaa Venäjää vastaan samalla kun muu maailma pistää energiansa talouteen.
Tämän on ehkä Trumpkin liikemiehenä huomannut ja toivottavasti havainnut miten edelleen jatkuvassa Irakin sodassa voitettu energia on tullut kalliiksi.

Ilkka Luoma

Trump tietää USA' n Irakiin rynnäkköhyökkäyksen 2003 hyvin, ilman mitään mandaattia - synnyttäen osaltansa ISIS-järjestön. Irak on kaaoksessa, kuten Libya, ja Afganistan, jonka US-aloittama hyökkäyssota on alkanut jo 2001 - jatkuen yhä ja meidänkin ollessa siellä sodan osapuoli - Naton taisteluoperaatiossa. Kallista lystiä - siksi pitää myydä paljon aseita ympäri maailmaa.

Tomi Vaalisto

Oikaistaanpa hieman asioita:

Saddamin heitettyä Irakin asetarkastajat maasta pois vuosituhannen vaihteessa hän rikkoi samalla aseleposopimusta, minkä perusteella koalitio muutaman vuoden tuloksettomien neuvottelujen jälkeen käytti sotavoimiaan Saddamin kukistamiseksi.

ISISin juuret ovat Jordaniassa ja kehkeytyi 1990-luvun lopulla perustetusta jihadistisesta taistelujärjestöstä Tawahid wal Jihadista.

Libyassa syntyi sisällissota 2011. Toinen sisällissota syntyi 2014, koska maa oli hyvin levoton Gaddafin kaataneen kansannousun ja ensimmäisen sisällissodan jälkeen.

Afganistaissa sota syttyi jo joulukuussa 1979 Neuvostoliiton hyökättyä maahan. Sen jälkeen on taisteltu joka ikinen päivä eikä maassa ole rauhaa ollut. Jenkin vedettiin tuohon sotaan 911 -iskulla.

Naton ainoa taisteluoperaatio oli Kosovon rauhoittaminen, mikä onnistui erinomaisesti.

Yhdysvaltojen asevienti on numerollisesti suuri, mutta jos suhteutetaan se tuohon maailman suurimpaan taloutseen absoluuttisella BKT:llä mitattuna, niin eipä se asekauppa niin suurta osuutta viennissä näyttele: https://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/usa/

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

US valehteli YK' n edessä anoessaan hyökkäys- ja taistelulupaa Irakiin - Colin Powellin suulla:

~ https://www.huffingtonpost.com/jonathan-schwarz/co... -

...
Tony Blair - Iraq:
~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3676847/I-... -

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #17

Tuo eka juttu on Jon Swcwarzin oma mielipide ja jälkimäisestä kannattaa siteerata Blairia : "Blair insists it was still 'better to remove Saddam Hussein' from power and decision was taken 'in good faith' "

Sen pituinen se.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Blair from Youtube:

~ https://www.youtube.com/watch?v=PHFxJx2Rk88 - Iraq

...

"Asetarkastusten ex-johtaja: USA valehteli Irakin aseista ... " -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004136368.html -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Blairin mielestä kuitenkin Saddamista oli hyvä päästä eroon.
Eipä häntä kukaan ole kaivannut takaisin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Irakilaisilla saattaa olla jo toinen mielipide - maa ollut amerikkalaishyökkäyksen jälkeen kaaoksessa vuodesta 2003 ... US hyökkäys tapahtui valheiden varjolla, jotka paljastuivat nopeasti ... tosin läydettiin myrkkutynnyreitä, 1980 -luvulta - luki Made on US ... US auttoi Saddamia sodassa Irania vastaan. Tosin aseisti myös iranilaisia - varmuuden vuoksi.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #36

Eipä kaivannut kun maan monet johtajaehdokkaat pääsivät toimimaan ja toimivat edelleen.
Blairin mielipide ei ollut Suomelle hyvä eikä Europan osalistuminen Libyan hävittämiseen Italialle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Onneksemme Suomi ei osallistunut Libyan pommituksiin, vaikka silloinen um. A. Stubb niin kovasti sinne hinkui ... katui myöhemmin, kun ei osallistuttu Englannin rinnalla Libyan pommitustalkoisiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lindgrenin havainnossa lienee vinha perä. "It's the economy, stupid" kuten W.Clinton:lle laitettiin sanat suuhun vaalikampanjassaan.

Olen ollut huomaavinani myös monien eurooppalaisten johtajien huomanneen, että ei kannattaisi olla mukana USA:n "deep state:n" omituisissa kampanjoissa, joissa menee sekaisin sikäläiset sisäpoliittiset asemat, poliittisen eliitin reviiritaistelu, eräiden säätiöiden rahastus, finanssi- ja sotateollisuuskonklomeraattien edut j.n.e.
Pelkkä ideologinen jargon läntisestä demokratiasta ja vapaudesta sekä liberalismista (sic!) ei riitä jos businekset n.s. "ku*ee" eurooppalaisilla "liittolaisilla".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tätä menoa käsiraudat vaihtuvat kyllä pian palloksi jalkaan. Maanpetos syytettä ollaan jo panemassa vireille.

Ilkka Luoma
Tomi Vaalisto

Ehkäpä itänaapurikin - pitäiskö kirjoittaa RU - , koska kuollut lakimies tuomittiin vankilaan. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001802359....

Toisaalta vanhan vitsin mukaan Moskovasta on halvinta soittaa helvettiin, koska kyseessä on paikallispuhelu ;)

Tomi Vaalisto

Trumpia varoitettiin. Yhdysvaltojen johtavat politikot vaativat Helsingin kokouksen peruuttamista, mikä olisi ollut aika järkevää. Eihän Yhdysvallat tuolta kokoukselta juuri mitään odottanutkaan.

Itsensä nurkkaan ahdistaneelle Venäjälle se taas oli taas äärettömän tärkeä ja se sai vähäksi aikaa hieman enemmän liikkumatilaa. Jos verrataan Etelä-Korean järjestämään Kimin ja Trumpin kokoukseen, jota väitettiin menestykseksi, tuo "menestys" jatkunee pari viikkoa. Sen verran Singaporen kokouksellakin oli vaikutusta.

No Putin ainakin oli selkeä voittaja, mutta hänhän onkin maailman rikkain mies. Trump tulee vasta sijalla 766.

Ilkka Luoma

Trump sanoi suoraan tarvitsevansa Venäjän tuekseen Korean niemimaalle - Kiina on paisunut liian suureksi ja ohjaavaksi - Trumpin näkökulmasta. Trump tarvitsee Putinin myös Syyriassa, jossa Venäjän tukema Syyrian laillinen hallinto on jo voittamassa kapinallisterroristit - yhdessä iranilaisten kanssa - ilman Venäjää Syyria ja Iran ei taivu ...

...
Btw.

ISIS:

~ https://areena.yle.fi/1-4121050 -

~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/1015443... -

.

Tomi Vaalisto

Ainakin eilisessä pressitilaisuudessa vresidentit vakuuttivat haluaan löytää ratkaisu Syyrian sisällissodan päättämiseen, mutta mitään konkretiaa asiaan ei kuultu.

Tulkkauksen mukaan Putin sanoi, että Yhdysvallat ja Syyria voisivat toimia yhdessä humanitaarisen kriisin ratkaisemiseksi. Hän myös kehui Trumpin aloitetta Pohjois-Ko­rean ydinaseriisunnan suhteen.

Mitään muuta ei Koreasta presidentit puhuneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

al-Assad on jo käytännössä voittanut laillisena Syyrian hallitsijana kapinallisterroristit, paljolti Venäjän tuella ja Trump haluaa pois sieltä - lopetti jo viime vuonna CIA' n salaisen kapinallisterroristien aseistamisprojektin - alkaneena jo vuodelta 2013!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

Samaa "voittoa" kailotettiin jo keväällä kun alaviitit saivat kloorikaasuiksun jälkeen Douman hallintaansa.
Kurdit suvereenisti hallistevat länsiliittolaistensa (Combined Joint Task Force) kanssa Pohjois- ja Itä-Syyriaa - tai Rojavaa heidän kielellään -, jonne venäläisvetoinen palkka-armeija Wagner yritti tunkeutua kevällä fataalisella seurauksella: https://www.unian.info/world/2393817-video-release...

Aleppon seutu on pääosin Vapaan Syyrian ja Jabhat Fateh al-Shamin hallinnassa. ISISkin nostaa päätään heti kun venäläisjoukot vetäytyvät puhdistamaltaan alueelta.

Assadin armeijan operaatiokyky taitaa olla historiaa ilman Irania ja Venäjää. Joskus nekin vetäytyvät alueelta, mikä ei Assadille ole kiva juttu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

" ... Moni on myös ihmetellyt, eivätkö Yhdysvaltain tai Israelin erikoisjoukot ja tiedustelupalvelut voisi halutessaan surmata al-Assadia. Jäntin mukaan pidäkkeenä ei ole niinkään kyky kuin tuoreet muistot siitä, mitä esimerkiksi Saddam Husseinin syrjäyttämisestä Irakissa seurasi: pitkä väkivaltainen kaaos ja vaikeasti hallittava kansakunnan jälleenrakennus. ... "

~ https://demokraatti.fi/syyrian-assadia-vaikea-horj... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #44

Antaa syyrialaisten ja alaviittien itse selvittää välinsä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Juuri näin - miksi US aloitti jo 2013 salaisen CIA aseistamisoperaation Syyrian kapinallisterroristeille - kuka kertoo? Eikä siinä vielä kaikki - vaan USAF aloitti raskaat ilmarynnäköt Syyriaan jo vuonna 2014 - toisintona Irakille 2003 - ei mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #53

Alaviittivaltaa vastustavat syyrialaistet käyttävät kylläkin ns itäeurooppalaisia tai kiinalaisia aseita.
Länsikoalitio auttoi syyrialaisia Isistä vastaan 2014 kun se "laillinen presidentti" ei halunnut puolustaa omia kansalaisiaan terrorismia vastaan.
No ei se Assad pysty vieläkään yksinään hallitsemaan Syyriaa, mutta ei voi luovuttaa, koska alaviitit varmasti joutuvat koston kohteeksi.
Sisällissotaa hän ei myöskään voi voittaa kun ystävät ovat kaukana ja vihollisia on joka puolella: kurdit, Turkki, Israel, sunnit, Isis.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Trump lopetti vuonna 2013 aloitetun salaisen CIA' n Syyrian kapinallisterroristien aseistamisoperaation kesällä 2017 -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #63

Jenkit kouluttivat syyrialaisia, mutta eivät antaneet amerikkalaisia aseita. Syyrialaiset olisivat halunneet ilmatorjuntaohjuksia Assadin tynnyripommeja pudottavia helikopterieita vastaan.
Perinteistä ns itäeurooppalaista aseistusta kapinalliset saivat sekä Assadin tukikohdista että lähialueita ja tukijoita.

Lännen Combined Joint Task Force tukee edelleenkin Assadia vastaan taistelevia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Syyrian laillisen hallinnon määrätietoisuus on edennyt tilanteeseen, että vain pieni osa Syyriaa on enää kapinallisterroristien hallussa. US/Trump haluaa pois Syyriasta - ei halua uutta Irakia ja uutta Afganistania.

Ilkka Luoma

Kiina nousu Trumpilta keskiöön:

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180715220107528... -

Klo 14:13 Trump lausui oleellisen asian - Kiinan.

...

Tomi Vaalisto

Onko väärä linkki? Ei tuossa ainakaan Kiinaa mainita.

Ilkka Luoma

Linkin alta uutisvirrasta tämä ... Klo 14:13 Trump lausui oleellisen asian - Kiinan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Ei siinä sellaista ole: tuossa noin kolmen minuutin videossa Trump puhuun 30...75 sek ajan tietovuodosta ja Venäjän sekaantumisesta jenkkien vaaleihin. Sinäänsä ihan mielenkiintoinen näkökanta, josta koko Yhdysvallat nyt puhuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Ei ainakaan tuolta videolta, mikä sinäänsä on hyvin mielenkiintoinen kertaus eiliseltä.
Sen kun katsoo uudestaan ymmärtää kyllä jenkkien tuohtumuksen pressaansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Avaa linkki ja selaa uutisvirtaa mainittuun kellonaikaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Katsoin tiedoitustilaisuuden eilen TVstä ja nyt "uusintana" tuon linkittämäsi videon alusta loppuun. Ei siinä Kiinasta puhuta, olisiko väärä linkki.

Nyt kun asiasta on päristy enemmän rupesi nuo Trupin lausumat oikein hymyilyttämään - siis siitä venäläisvakutuksesta vaaleihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Kopauta IL-uutisen linkki auki, älä juutu videoon, vaan selaa uutisvirtaa (tekstiä) mainittuun kellonaikaan - siellä todetaan tarkasti Trumpin kaipailleen keskustelua Kiinasta - vaatii vähän tietokoneen käyttötaitoa, täytyy osata scrollata Iltalehden uutisvirtaa ja samalla seurata kellonaikoja, jolloin IL-toimittaja lisännyt uutisvälähdyksen uutisvirtaan - normaali lehtimiestapa kun kyseessä pitkäkestoinen uutisointi samasta aiheesta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #64

Heh heh, mikä vejätys!!!
Eihän sellaista viedota edes ole - presidentit aloittivat julkisen esiintymisen vasta alkuillasta viiden uutisen aikaan.
Kahdelta iltapäivällä TrumPutin istui vain tulkkiensa seurassa suljettujen ovien takana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Käsirautansa avannut New Yorkin Daily News lehden kannessa tänään:

https://static1.squarespace.com/static/55f45174e4b...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Blogisti oli lisännyt linkkaamani kuvan kommenttini jälkeen blogiinsa, mikä selvennykseksi mainittakoon.

Ilkka Luoma

Kyllä - se oli niin hyvä huomio, että tein c-p originellin netistä - lienee "julkista tavaraa" ... :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #51

Ei minulla mitään sitä vastaan ole, mutta on epäkunnioittavaa kommentoijia kohtaan muuttaa blogiaan sen jälkeen kun sitä on kommentoitu, ellei siitä muutoksesta ilmoita erikseen.

Esimerkiksi tällaisessa tapauksessa mmyöhemmin tulleet lukijat ovar saaneet kommenttistani jotenkin typerän kuvan, kun toistan sinua, mitä ei siis ole tapahtunut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Sorry, kommenttien jälkeen juuri kokonaisuus muuttuukin. Jos se olisi ollut sinun Copyright olisi tilanne ollut toinen - nyt se oli yleinen kuva yleisessä netissä. Muutoin kun lainaan muiden tekstejä -mainitsen aina lainauksen - jopa nimellä, jos tekijä niin sallii.

Ilkka Luoma

Venäläisten kerrotaan kannattaneen Wieniä huippukokouksen paikaksi – EU-maa Itävalta on virallisesti yhä puolueeton -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759894.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 14:37
Wien oli vain huhunäpäytys Suomelle ja pr. Niinistölle. Venäjä vain vihjaili Wienistä, samalla lähettäen Niinistölle viestin, ettei ajaudu kansansa enemmistötahdon vastaisesti lännen sotakoneen NATOn taistelu- ja hyökkäysalustaksi itään, lähinnä Kuolan niemimaalle. Viesti oli näpäyttää Nato-isäntämaa pöytäkirjasta, joka allekirjoitettiin kansakunnaltamme salassa. Ilman Putinia Helsinki Summittia 2018 ei olisi ollut.

Tomi Vaalisto

Lapista ei pysty hyökkäämään Kuolaan, tiestö puuttuu, lentokentät eivät sovellu sotilaskäyttöön ja tukikohdat jouduttaisiin rakentaamaan täysin tyhjästä.

Jos moista hyökkäystä ajatellaan teorieettisesti, niin se suoritettaisiin ohjusiskuina kuten Irakin, Syyrian, Libyan ja Afganistanin taisteluissa.
Eräs fiktiivikko takavuosina kirjoitteli Naton ohjustukikohtien tulevan Vironlahdelle ja Luumäelle - venäläistykistön vaikutuspiiriin.

Ilkka Luoma

Lapissa ja Kuusamossa monia erinomaisia lentokenttiä hyvien kulkuyhteyksien päissä. Lyhyt hyökkäysmatka - iskuaika vain 15-23 minuuttia - yllätysetu ja valmistelu helppoa - hyvät tiestöt jopa rautatie ... kerätä varusteet ja kalustot ... yhtäaikainen ilmarynnäkkö neljältä kentältä - viuhkahyökkäyksenä - vaikeampi torjua.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #46

Ovat muuten harvinaisen huonoja sotilaskäyttöön kun koko kalusto ammuksineen ja polttoaineineen on taivasalla, jolloin ne ovat helppo tuhota.

Koneiden saapumisenkin näkee kaukaa rajan takaa tutkalla ja ihan livenä vaikkapa Kittilän Shellin baarista.
Majoitustilatkin puuttuvat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini jo ottaa huomioon tämän hyökkäysreitin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #66

Jostainhan niiden venäläisketsujenkin pitää palkkansa hankkia joskin tuo "Lappi skenaario" voisi hyvinkin olla ihan kotikutoinen härmäläisten natofobisitien kehittämä tarina, jonka esikuvana on saksalaishyökkäys Muurmanskin suuntaan 75 vuotta sitten. Sehän meni juuri tuolla kaavalla - Stukat iskivät Lapista ja Norjasta huoltokuljetusten kimppuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Sotilasalan asiantuntijat tietävät Kuolan niemimaan merkityksen koko maailman rauhalle ... tästä ei enempää, sillä aihe on täällä US Puheenvuorossa käyty asiantuntijaselvityksin tarkasti läpi jo useaan otteeseen -

... nyt on kiintoisampaa tietää, laitetaanko Trumpin kädet uudelleen "rautoihin" :)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mielummin olisikin saanut olla Wienissä. Itävaltalaiset olivat fiksumpia kun osasivat kieltäytyä. Suomem tulisi olla länsimaa, eikä mikään harmaa vyöhyke Venäjän etupiirn ja todellisten länsimaiden välissä. Mutta sinulle Ilkka tämä oli varmaan mannaa :)

Ilkka Luoma
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #47

Olen ymmärtänyt että kieltäytyivät aikapulaan vedoten, mutta voin olla väärässäkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Kiintoisaa tietää mitä on todella tapahtunut tuon osalta, sillä Itävalta on kanssamme myös natoton valtio, joka ei sinne edes haikaile ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Itse tulkitsen tuon uutisen niin, että Venäjä on jo hyväksynyt Suomen länsiliittoutumisen, eikä halua tehdä asiasta numeroa.

Ilkka Luoma

Venäjä on hyväksynyt Suomen erityisaseman - vieläpä suomalaisten enemmistön kantaa kunnioittaen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Erityisasemamme tuli hyvin esille "Helsingin hengessä" - esimerkiksi olomme Venäjän vieressä - yhteinen historia venäläisten kanssa sekä sijaintimme idän ja lännen vedenjakajalla ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #89

Jankuti, jankuti, Luoma. Täälläkin on moneen kertaan jo kumottu vedenjakaja-keissisi. Puhumattakaan korkeammalla tasolla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Jori, tuo on pelkkää sanahelinää - selostahan nyt tarkasti lukijoille miten vedenjakajuus on asiaperustein kumottu - lukijat odottavat ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #102

Se on täällä moneen kertaan kerrottu monen eri lukijan taholta. Niin myös pääministerimme, kahden presidenttimme, valtiovarainministerimme taholta. Kannattaisiko, Luoma, jo lopettaa tuo tyhjänpäiväinen jankuttaminen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Jori, uskoisin sinunkin olevan niin valistunut, ettei toteamus, että olemme EU' ssa ja yhteiskuntajärjestyksemme on tänään läntinen demokratiakehitys - riitä! Mutta ajattelehan nyt aikuisten oikeasti ja huolella mitä merkitseekään "idän ja lännen vedenjakajalla" ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #127

Itse keksit ihan omasta päästä tuonkin lauseen, Luoma. Kyllä nämä mainitsemani henkilöt ovat perustelleet tarpeeksi pitävästi sen, että Suomi kuuluu länteen ja monelta kantilta. Sinullekin kovapäälle olen tästä linkkejä jo tarpeeksi laittanut. Mutta kun agenda käskee väittää vastaan, niin minkäs sille voi..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #156

Oletko Jori selvittänyt itsellesi mitä merkitsee kuvainnollinen ilmaus "idän ja lännen vedenjakajalla"? Selvitätkö sen - se avartaa ;)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #67

Venäläisille sopisi tietysti oikein hyvin, että Suomella olisi jokin "erityisasema" lännen ja idän välissä. Venäjän etupiirin ja länsimaiden raja kulkee täällä pohjoisessa kuitenkin Suomen ja Venäjän rajalla, eikä välissä ole mitään "puolueetonta, idän ja lännen välissä" olevaa aluetta, vaikka Ilkka jaksaa sitä aina toitottaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Emme ole enää puskuri, vaan venäläisten näkökulmasta natoton sotilasliittoihin kuulumaton valtio, joka omaa pitkän historian niin idän kuin lännen näkökulmasta. Olemme täysin poikeavassa asemassa täällä sen toisen ydinasesuurvallan jatkeena - maantieteellisesti - eräänlainen niemimaa, joka jatkuu vain pohjoisessa Ruotsin ja Norjan puolelle - sielläkin "vain" osana valtavan Aasian mantereen yhtenä niemimaana! .

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Avattiinko samalla Suomen NATO-lukko?

Putinin ja Trumpin lämminhenkinen tapaaminen voi jatkossa johtaa Venäjän ja NATO:n lähentymiseen ja sitä kautta avaa Suomelle realistiset mahdollisuudet liittyä NATO:n täysjäseneksi.

Ilkka Luoma

Voi tehdä sen - mutta ketä vastaan - Sveitsiä ... ? Mongolia? ... Kiina!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Elikkä NATO:lla on vain yksi uhka: Venäjä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Avaahan Jori toinenkin silmä, ja opettelethan näkemään myös erityisasemastamme ... myös niin, että Venäjän ainoa uhka on Nato/US - Euroopassa. Oletko laittanut merkille missä US sotii ja rynnäköi? Kerrrotko lukijoille mielipiteesi, missä US hyökkäilee?

Ilkka Luoma

Niin, miksi Putinin toivomusta ei voida täyttää? Jos syytetään, esitetään todisteet, eikö?

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180716220107778... -

"Putin tylynä Venäjän vaalihakkeroinnista: Näyttäkää minulle yksikin fakta sekaantumisesta ... "

Tomi Vaalisto

Venäläistä kulunutta retoriikkaa, jonka olemme nähneet jo kolmessa Englannin myrkkyiskussa, MH17 lennon alasampumisessa, Venäjä-Ukraina sodassa ja Krimin miehityksessä.

Ilkka Luoma

Scripal myrkkyskandaalissa ei ole minkäänlaisia todisteita esitetty juuri Venäjää, venäläisiä tai edes venäläismielisiä vastaan. Tutkimusta on toki tehty pitkään ja hartaasti.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #68

Litvinenkon on jo täysin selvinnyt.
Skripalin tutkinassa menee se aika mikä siihen menee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Jäämme odottamaan todisteita, sitten mahdollinen syyte - sitten mahdollinen oikeus ja lopulta tuomio, joka voi olla "tuomioton", koska näyttöä ei saatu aikaiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Miksi niitä ei nyt kerrota - Suomessakaan ei saada oikeutta aikaiseksi, puhumattakaan tuomiota, ellei todisteet ole selvät ja kirkkaat. Mitä mieltä olet - pitäisikö todisteet tuoda esille, ja mitä siihen sanot, ettei niitä tuoda esille?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #91

Mikähän se brittiläinen marssijärjestys on rikostutkinnassa?
Poliisi tutkii, syyttäjä syyttää...mitä muuta?
Brittijohto tietää kyllä paljon enemmän kuin julkisuudessa esitetään - samoin Moskovassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Totta, niin britit kuin venäläiset tietävät - britit olevansa väärässä (niin kauan kunnes löytyisi jokin kirkas todiste Venäjän osallisuudesta), kun todisteita ei löydy millään ja Kreml, kun eivät oikeasti ole tuohon asiaan osallistuneet. Epäilys ei ole todiste. Väite ei ole myöskään todiste - luulosta puhumattakaan!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #96

Ilkka siis tietää, ettei Kreml osallistunut myrkkyiskuun. Kuka sinulle on kertonut? Olen kyllä tiennyt, että sinulla on suhteita, mutta että noin sisäpiiriin...:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Ei pidä liioitella. Ensinnäkin en ole missään todennut omana mielipiteenä tuota Venäjän ja Kremlin syyllisyyttä - koska ei ole mitään julkistettua vankkaa todistetta - on vain lännenmiehen väitteitä, luuloja ja syytöksiä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #130

Voisin hyväksyä näkökantasi, että toistaiseksi ei ole esitetty varmoja todisteita Venäjän syyllisyydestä (itse uskon niiden löytyvän tutkinnan edistyessä), mutta miksi kirjoitat, että Kreml ei ole oikeasti syyllistynyt myrkkyiskuun? Ikäänkuin sinulla olisi jo etukäteen kanta ja varma tieto asiassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Voin todeta aivan rehellisesti, ettei Kreml hallintojärjestelmänä ole osallistunut tuohon iskuun - ei suoraan, eikä edes epäsuorasti.

...
Viittaan tässä puolirinnasteena John F. Kennedyn murhaan - jääkööt loppu arvuuttelu lukijoiden tehtäväksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #145

Tämä voi kuulostaa jankkaamiselta, mutta mistä sinä sen niin varmasti tiedät? Olet syyttänyt muita kommentoijia siitä, että tuomitsevat Venäjän etukäteen syylliseksi, mutta sinä tuomitset Venäjän etukäteen syyttömäksi.

Venäjän viranomaisia vastaan myrkkyiskusta on vahvat aihetodisteet ja todennäköisesti muutakin näyttöä. Lopullinen näyttö tulee, jos on tullakseen, kun tutkinta on loppuun suoritettu. Siitä, määrättiinkö isku ylimmän johdon taholta, ei varmaankaan saada tietoa koskaan (tai ei ainakaan, jollei valta Kremlissä vaihdu kokonaan toiseksi).

MH-17:n tapauksessa tutkijat saivat sellaisen näytön Venäjältä toimitettua ohjusjärjestelmää käyttäneitä venäläisiä sotilaita vastaan, että se olisi riittänyt rikosoikeudenkäynnissä siviilituomioistuimessa tuomioon. Todistusaineiston perusteella näyttää kuitenkin ilmeiseltä, että konetta ei tunnistettu siviilikoneeksi. Miksei Venäjä voisi myöntää vahingon tapahtuneen, pyytää anteeksi ja maksaa korvauksia? Neuvostoliitto myönsi aikoinaan korealaiskoneen alasampumisen ja jenkit iranilaiskoneen alasampumisen. Sotatoimialueella sattuu kaikenlaista, mutta mikseivät venäläiset voisi edes joskus myöntää mokanneensa ja pyytää anteeksi, sensijaan että aina kieltävät kaiken ja koittavat väittää syyllisten löytyvän muualta?

Outoa myöskin, että Venäjä vaatii päästä mukaan tutkintaan niin MH-17 alasampumisessa, myrkkyiskussa kuin nyt USA:n vaaleihin vaikuttamisessa. Ei syytetty voi osallistua tutkintaan omassa asiassaan, mutta voi toki puolustautua ja esittää vaihtoehtoista todistusaineistoa. MH-17 tapauksessa se todettiin heppoisaksi ja jopa väärennetyksi ja myrkkyiskussa pelkäksi spekulaatioksi (Ruotsi kuulema olisi saattanut tehdä iskun :D). Varsinainen tutkinta-aineisto esitetään syytetylle oikeudenkäynnissä. Koska Venäjää ei saada mihinkään kansainväliseen tuomioistuimeen, niin se esitetään sille julkisuudessa, kun tutkinta on valmistunut. Näinhän tapahtui MH-17 tapauksessa.

Totta, että Britannia reagoi jo ennenkuin tutkinta on saatu päätökseen. Ymmärrän sen niin, että britit kokivat sen hyökkäykseksi ja sotatoimeksi maataan vastaan. Jos Venäjä ampuisi mannertenvälisiä ohjuksia vaikkapa Lontooseen ja ilmoittaisi, ettei ole ampunut niitä, niin pitäisikö brittien vain alkaa selvittää väitteen paikkansapitävyyttä ja odottaa lisää ohjuksia niskaansa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #159

En syytä syyttömäksi, vaan peräänkuulutan uskottavia todisteita. Siitä olen varma ettei Kreml ole vaalisekaantumisten takana - vrt. kautta rantain CIA' n toimet, joista presidentinhallinto ei ole tiennyt mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #159

Korealaiskone ammuttiin alas Venäjän ilmatilasta.

MH17 on kaikissa tapauksissa - epäilykohteissa - todettu vahingoksi. Kukaan eikä mikään tarkoittanut ampua alas siviilikonetta. Aiemmin separatistit olivat ampuneet alas kiovalaisten sotilaskoneen - hurraten sille - sotatoimialueen yltä -

Herää yksi oleellinen kysymys, miksi MH17 lensi sotatoimialueella - aivan yläpinnan yllä - ehkä jopa rajoitealueen yläpinnalla. Mitkä olivat Kiovan lennonjohdon määräykset MH17 koneelle, kun se lensi satoja kilometrejä normaalistaan etelämpänä - normaalireitti oli turvallisella alueella ... Miksi Venäjä oli sulkenut alasammun MH17 todellisen lentoreitin Venäjän puoleisen jatkeen jo ennen kuin kone nousi lähtökentältään - miksi tätä sulkua ei ilmoitettu malesialaiskoneelle.

MH17 ammuttiin alas vaillinaisella BUK-varustuksella - systeemistä puuttui komentovaunu ja tutkavaunu - tosin itse ohjusvaunussa on kevyt tutkavarustus, mutta jonka havaintokyky oli rajallinen - varsinkin kokemattomalle miehistölle tai osalle niistä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #95

Vaalisto kuvailee UK:n "marssijärjestystä". Tuo hänen kuvailemansa ei kuitenkaan pidä yhtä tapahtuneen kanssa vaan ensin T.May ja B.Johnson syytti ja asetti tuomiot joihin monet muiden länsimaiden, m.l. Suomen, johtajat yhtyivät. Vasta sen jälkeen alettiin tutkia.

Jopa sikäläistä oppositiojohtajaa syytettiin julkisuudessa maanpetturuudesta ja putinismista koska edellytti "ensin tutkittavan ja sitten vasta hutkittavan".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #163

Käänteinen oikeusjärjestys - Tuomion täytäntöönpano, syytös ja väite ... sitten joskus tutkimus ... ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #163

Aikanaan meidän pm. Sipiläkin totesi, että ensin vankat näytöt ja sataprosenttiset todisteet - tämä moraali katosi nopeasti ja Sipilä taipui EU-Brysselin tahtoon - sotkien mainettamme ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #91

Ei niitä todistusaineistoja mikään oikeuslaitoskaan yleisesti jakele. Mutta nyt pitäisi, kun Venäjää epäillään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Pitäisikö ensin olla oikeus, ja sitten tuomio - eikä niin kuin nyt - luulosta ja väitteestä oikaistaan tuomioon - esittelemättä todisteita - eikö se tunnu omituiselta? Kerrotko mielipiteesi lukijoille?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #103

Ei ole kysymys mistään luulosta, vaan ihan konkreettisista todisteista. Niitä kyllä löytyy, kun seuraa sitä uutisvirtaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Autatko nyt lukijoita, sillä kukaan muu ei ole niitä nähnyt, lukenut niistä tai muutoin kokenut niitä oikeiksi todisteiksi - kerrotko missä ne ovat?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #113

Ei ketään muuta tarvitse auttaa kuin sinua, aina silloin, kun näyttöä on Venäjää vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

No hyvä - kerro nyt tietämättömälle nuo kiistattomat todisteet - uskoisin, että kaikki lukijat ovat tältä osin samassa tietämättömyydessä kuin minäkin - kerrotko lukijoille ... ethän jätä pelkäksi sanahelinaksi?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #131

Sinä olet ainoa tietämätön ja ihan tarkoituksellasi. Enkä ole juoksupoikasi. Ota itse selvää, vaikka kovin epämieluisa asia onkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #153

Et siis kykene lukijoille väitteitäsi asiaperustein edes perustelemaan/todistelemaan - jollain lailla?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #166

Se on sinulle jo täällä todistettu, Luoma. Mutta se agenda!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #179

Kerrotko nyt väitteidesi perustelut lukijoille?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #185

En kerro, kun ne perusteet ovat jo täällä kerrotut. Lue ne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #195

Perehdyitkö syvällisesti esittämiesi muiden esittämien perusteiden pitävyydestä - itse asiaan?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #201
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #211

Hyvä - vastaatko nyt esitettyyn kysymykseen - perkaa kommentteja tältä osin taaksepäin ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #153

Ei Luoma ole ainoa tiedoton, siis todisteista. On meitä muitakin, yllekirjoittanut esimerkiksi ja kai m.m. J.Corbyn:kin kysellyt niiden perään. Voisiko Kajanto siis auttaa meitä tietämättömiä?

Ei tarvita juoksupoikia vaan, että väitteen esittäjä vastaisi velvollisuuteensa todistaa väitteensä. Odotamme siis vaion Kajannon "vastaavan huutoonsa".

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #177

Täällä on ihan tarpeeksi tuotu linkkejä teille vänkäreille silmienne eteen. En todellakaan ala niitä enää tuomaan. Tyyplllinen idän trollien taktiikkaa: kysellään ja kyseellään, mutta itse ei esitetä mitään konkreettista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #180

Eihän vain olisi kysymys todellisesta tietämättömyydestä, jota peitellään todisteettomilla väitteillä? Kerrotko lukijoille?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #177

Jori voisi nyt auttaa lukijoita - sillä näyttää siltä, että hänellä on jotain sellaista mitä meillä ei ole.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #186

Trump on itse myöntänyt maansa tiedustelutiedot oikeiksi,kieltäessään ensin asian. Totuus ei voi kiertää USA:n presidenttiäkään lopulta. Vai pitääkö Luomalle esitellä tällä palstalla USA:n tiedustelutietoja minun toimestani?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #197

Otitko huomioon - CIA' n oveluuden, joka on tyypillistä kaikille vakoilu- ja urkintalaitoksille?

...
Trump purki raivoaan Fox Newsin haastattelussa ja muisteli Neuvostoliiton sotauhreja – ”En halua edes käyttää Venäjästä sanaa vastustaja” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005760766.html -

Ilkka Luoma 19.7.2018 - 1:07
Trump John Brennanista: "Hän on paha, hyvin paha - kun katsomme hänen tekojaan, niin paha mies". Trump tietää todennäköisesti enemmän tästä Brennanista, joka oli Obaman aikana CIA' n pääjohtaja. Se myös tiedetään, että Brennan vieraili heti Kiovan Maidanin verimellakoiden jälkeen Ukrainan Kiovassa. Brennan tuskin oli lomailemassa, vaan CIA' n oli pakko poikkeuksellisesti paljastaa Brennanin matka Ukrainaan, koska matka oli joka tapauksessa paljastumassa. Tästä herää paljon kysymyksiä. Miksi Trump sanoo näin kuten sanoo? Trump tietää enemmän, mutta ei voi suoraan kertoa!

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #202

Joutavaa asian viereistä höpötystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #210

Et ilmeisesti lukenut kommenttiani lainkaan - tai et ymmärtänyt lukemaasi. Otetaanhan uusiksi - kommenttisi osoittaa kommentointikykyjäsi, eivätkä ne ole mairittelevia lukijoiden silmissä ... mutta kukin tavallansa.

Ilkka Luoma

Elohiiri vahingossa, vai olisiko kaikki jo sovittu vuosia sitten?

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180716220107749... -

"Videolle tallentui Trumpin hämmentävä veto: Iski silmää Putinille ennen neuvottelujen alkua ... "

...

Ilkka Luoma

Lainaan tänne luvan perästä sähköpostiini tulleen sotaveteraanin huomion arvoisen mielipidekirjoituksen:

...
Yrjö Saraste
>>>>>>>>>>>>
Mielipidekirjoitus 17.07 2018

Liian hyvää ollakseen totta.

Nyt iloitaan siitä, että Helsinki 2018 jää taatusti historiaan. Presidentti Donald Trumpin mukaan Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet muuttuivat Helsingissä kertaheitolla. Täyskäännös neljässä tunnissa. Mutta muuttuko mikään todella? Alkoiko Helsingissä siis uusi vaihe USA:n ja Venäjän suhteessa?
Myönteistä oli edes se, että johtajat pystyivät sopimaan ydinaseita rajoittavien neuvottelujen jatkamisesta.
On hieman outoa, että kun Trump vielä viikko sitten vaati Nato - maita kaksinkertaistamaan sotilasmenojaan, niin nyt hän puhuu varustautumisen supistamisesta.
Mitä seuraa siitä, kun Yhdysvalloissa on pöyristetty ”veljeilystä” Putinin kanssa?

Yrjö Saraste
... lainaus päättyy.

Ilkka Luoma

Lopuksi:

Venäjän media iloitsi ja suhtautui Trumpiin ymmärtäväisesti – Ulkoministeri Lavrovin mielestä kokous meni paremmin kuin superhyvin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005759412.html -

Ilkka Luoma 16.7.2018 - 23:46
Suomen ulkoministeri Timo Soini kertoi osuvasti: Pohjakosketus tai - missä on serveri, puhuttaessa vaalihakkeroimisesta. Missä on serveri? Serveri on tietokonepalvelin, jonka välityksellä tieto; laillinen tai laiton - etenee internetissä.

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

"Venäjän media suhtautui Trumpiin ymmärtäväisesti ... ". Tää oli paras :)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomessakin on kokemusta vaaliin puuttumisesta.
Neuvostoliitto SKDL ja muistaakseni erään puolueen asiamies jäi tullissa kiinni CIA rahoja laukussaan.

Ilkka Luoma

Samoin US sotkeutui venäläisten vaaleihin, kun Jeltsiniä valittiin -kts. ketjusta Seppäsen lainaus.

Tomi Vaalisto

Kekkoslovakian hallitusneuvottelut käytiin Tehtaankadulla. Siellä päätettiin myös, että Imatran Voiman pitää ostaa kaksi VVER440 reaktoria Loviisaan, vaikka IVO olisi halunnut AEG:n tehokkaamman laitoksen.

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/2...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Tuo voimalaitos tapaus oli paljon monimutkaisempi kokonaisuus mitä insinöörit ymmärsivätkään - piti myös ratkaista polttoaine ja sen jälkioperointi - meille se oli lottovoitto - työnsimme polttoainejätteen venäläisten harteille - vuosien ajan, kunnes meillä vastuu heräsi, ja uraanijätettä ei saa viedä maan rajojen ulkopuolelle.

Oli myös bilateralia - saimme vastaostoja Loviisoiden hinnalla - kätevää, eikö ... Lisäksi Loviisat olivat osa laajempaa energiapolitiikkaa - lopuksi Loviisat ovat toimineet erinomaisesti! Eipä muuta.

Aiheeseen liittyy salainen KTM-raportti miksi Loviisat valittiin - sen voisi nyt julkaista - numeroitu kappale on ollut hallussani jo pitkään - numeroa en voi paljastaa, silloin tulee tiedoksi keneltä se on saatu ;)

Ilkka Luoma

Trumpin julkisuus­kuva muuttui hetkessä huomattavasti paremmaksi Venäjällä – media ihmettelee Trumpin saamaa kritiikki­vyöryä -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005760439.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 22:36
Venäläiset näkevät tapahtuneen ydinasesuurvaltajohtajien tapaamisen pragmaattisesti rauhaa ja yhteistyötä edistävänä, joskin on herännyt epäilys, ettei Trumpin voimat riitä kotona väkivahvoja sotahaukkoja vastaan, jotka haluavat tiukan vastakkainasettelun jatkuvan. Sotateollisuus tarvitsee tilauksia, niin muuten myös Venäjälläkin.

...

Ilkka Luoma

Trump pyörtää puheitaan Helsingin-kokouksen jälkeen: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005760383.html -

Ilkka Luoma 17.7.2018 - 22:44
Nyt kun sanat ja lauseet on vaalidraaman osalta pyörretty, niin voisimmeko saada pitävät todisteet pöytään? Asiahan selviäisi silloin kertaheitolla. Miksi todisteita pantataan? Eikö niitä ole, vai onko kyseessä ne kuuluisat tutkinnalliset syyt?

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ainoastaan Luoma epäilee vielä Venäjän osuutta. Ei ne kuule sinulle niitä todisteita postissa lähettele.

Ilkka Luoma

Kerrotko Jori, miksi noita todisteita ei kerrota/ näytetä - mikä voisi olla syy? Eikö olisi rehtiä väitteen ja syyllistämisen sijasta - osoittaa vankat todisteet, että Venäjä on juttujen takana? Miksi näin ei tehdä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #105

Mikset samalla vaadi oikeuslaitosta julkistamaan aina kaiken todistusaineistonsa netissä? Ei se niin oikeasti mene.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Suomessa oikeuden päätökset ovat julkisia todisteineen - ellei istuntoa ole julistettu salaiseksi, joka tapahtuu harvoin. Onko nyt noihin väitteisiisi jossain käyty oikeutta?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #132

Tuskin mm. DNA-näytteet ja sormenjäljet ovat julkisesti esiteltäviä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Oikeudessa todisteet ovat julkisia, missä on tieto, että nuo väitetyt todisteet johtavat Venäjään? Kerrotko?

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen Vastaus kommenttiin #105

Tässäpä syytekirjelmä 12 venäläisen GRU-agentin tekosista:

https://www.vox.com/2018/7/13/17568806/mueller-rus...

Siellä on tarkat tiedot mitä on tehty ja milloin on tehty. Nämähän ovat vasta syytteitä, mutta aika tarkasti on teot, tekotapa ja tekoaika määritelty, joten voidaan todeta syytteessä olevien tietojen pitävän paikkaansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

Amerikkalainen media, erikoissyyttäjä ja syyte ... muistamme Case Auerin syytteet jopa tuomiot, muta oikeudellinen todellisuus kaatoi todisteiden puutteessa kaikki - varsinaiseen murhaan liittyen.

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen Vastaus kommenttiin #167

Ei taas mikään kelpaa. Ensin halutaan todisteita... Ruplaselkärankaisuutta?

Et ilmeisesti viitsinyt perehtyä eri syytekohtiin. Syytteessä on todella tarkasti kuvattu tapahtuminen kulku. Case Auerissa oli aivan eri asia kyseessä eli onko Auer tehnyt sitä ja tätä. Ymmärrätkö että digitaaliseen maailmaan jää aivan eri tavalla jälkiä kuin Auerin arkkupakastimeen.

Jos venäläiset eivät ole syyllisiä, niin olet varmasti samaa mieltä että kyseiset asianomistajat voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiin? Siellähän se syyllisyys tai syyttömyys todetaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #184

Kelpaa syytteenä, joka on tehty poliittisten paineiden alla - hienoa, että toit tänne linkin viralliseen syytekirjelmään - kiitos siitä! :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #184

Digitaalisen maailman "painojälki" on äärimmäisen helposti manipuloitavissa ja siksikin niiden todistearvo vaatii tarkan ja huolellisen analyysin - sillä vanhin keino digijäljen manipuloinnissa amerikkalaisten näkökulmasta on ujuttaa joukkoon venäläisiä ip-osoitteita ja vielä ripaus kyriliikkaa - niin johan syyte pamahtaa Venäjälle ja venäläisiin.

Tomi Vaalisto

Putinia pitää kehua rehellisyydestä: hän kertoi, että Venäjä järjesti Krimillä vaalit, jonka perusteella Venäjä nyt miehittää aluetta.

Sosiaalisessa mediassa yksittäiset kirjoittajat ovat toistuvasti väittäneet, että Krimin asukkaat järjestivät vaalit, minkä ei siis pidä paikkaansa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomen Kuvalehti kirjoitti kun Ukraina 1991 äänesti itsenäisyydestä niin krimiläiset halusivat oman äänestyksen Moskovan liittymisestä.

Ilkka Luoma

~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -
"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten
Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen ... " -Yle

...
~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halu... -
"Krim halusi irti Ukrainasta jo 1990-luvulla ... " -Yle

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #108

Nyt oli kyse vuoden 2014 tapahtumista, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Kyllä. Havaitsen, että olet jo puoliksi hereillä - kommenttini oli vastine toiseen kommenttiin, jossa viitattiin SK' n artikkeliin tuolta 1990 -luvulta.

Jori, sisälukutaito sekä asiayhteyksien hallinta on jalo laji. -ystävällisesti todettuna :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #112

Juupa juu, Luoma tuntui olevan hyvin pirteänä hereillä, kun ehtii viidessä minuutissa vastaamaan seitsemään viestiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Ikäisekseni aivot toimivat vielä kirkkaasti ja vikkelästi ;) Tai ainakin näin luulen ;)

Tomi Vaalisto

Nyt on kysymys vuoden 2014 äänestyksestä, joka pidettiin Venäjän miehitettyä Krimin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Totta. Tosin krimiläiset halusivat irti kiovalaisten komennosta jo aiemmin, johon nuo linkit viittaavatkin. Asioilla on historiansa, joihin kannattaa perehtyä ---

...
SUNNUNTAINA, MAALISKUUTA 23, 2014
Katariina II Suuri ja kansanäänestykset

Hiukan kevennystä ja asiafaktaa tästä päivästä ja historiasta liittyen kansanäänestyksiin Venäjällä ja Krimin (suom. linnoitus) 1] sopimuksiin 1700 -luvulle. Kuten tunnettua Krim oli satoja vuosia sitten osa silloisen maailman suurinta kansakuntaliittymää, jota kutsuttiin Mongolien ylivallaksi – väkivahvan sotakoneen ja oivallisen verojen keräämisen vuoksi. Elettiin kultaisen Ordan aikaa 2] --- osa meidän Karjalaakin kuului siihen!

Keisarinna Katariina II Suuri 3] oli merkittävä venäläistäjä ja läntisen Euroopan valistusfilosofian ja taiteen ihailija – puhuikin ranskaa. Samaan aikaan kansa puhui venäjää ja viljeli maitaan miltei orjan asemassa. Katariina II Suuri allekirjoitti sopimuksen Krimistä, jossa oli eräänä kohtana huomion arvoinen seikka:

Mikäli Krim joskus julistautuisi itsenäiseksi, oli Osmanien valtakunnalla 4] 16 päivää aikaa liittää Krim itseensä eli nyt katsottuna nykyiseen Turkkiin, osmaanien jälkeläisvaltioon. Nythän Krim oli kansanäänestyksen pohjalta itsenäinen muutaman päivän – Turkki ei käyttänyt omistusoikeuttaan – Katariina Suuren sopimuksen pohjalta. Ehkä sopimus oli menettänyt lain voimansa.

Kansaäänestykset; voimaa ja laittomuutta!

Muutama päivä sitten krimiläiset äänestivät pikaisesti järjestetyssä kansanäänestyksessä itselleen ”vapauden eli itsenäisyyden” liittyä Venäjän valtioon, mikäli venäläiset puolestaan hyväksyvät liittymispyynnnön – no, pyyntö käsiteltiin salamannopeasti, jotteivat turkkilaiset käytä omistusartiklaansa Katariina Suuren sopimuksesta ;-)

Venäjällä – Venäjän lakien mukaan kansanäänestykset ovat lailla kiellettyjä –

siis Karjalan tasavallassa kansalaiset eivät voi junailla liittymisäänestystä Suomeen, jos niin tekisivät – aukeaisi vankilan ovi, siksi kovat rangaistukset aiheesta ovat. Siis, nyt krimiläiset liittyessään Venähän valtakuntaan, samalla hyväksyvät kansanäänestyksien järjestämismahdottomuuden – toki Putin ja duuma voivat sellaisen järjestää.

Pienellä huumorilla, mutta jotain näistä on luettavissa, kun yritämme ymmärtää slaavilaisuutta ja nykyvenäläisyyttä! 5] Niin, toisaalta ymmärrämme, miksi emme voi ymmärtää.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/katariina-... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #117

Tuo "Katariina" Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst puhui paremmin saksaa ja ranskaa kuin venäjää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

Itse asia Krimistä oli faktaa.

Ilkka Luoma

Ei. Putin ei kertonut, että Venäjä ne järjesti, hän kertoi maanantaina, että ME järjestimme, se on oikea persoonamuoto, koska maanantaina Krim ja krimiläiset olivat osa Venäjää - samalla voi tarkistaa tulkilta onko käännös venäjänkielestä tehty oikein - !

On isänmaallista kertoa juuri tänään, että ME, koska sille on perusta - olisi ollut outoa puhua HE, sitäpaitsi krimiläisten enemmistö oli jo aiemmin venäläisiä, venäjänkielisiä ja venäläismielisiä.

Tomi Vaalisto

Kyllä myönsi, asia selviää myös Wikipediasta, johon asiantuntijat ovat lisänneet tuon suuren tunnustuksen:

https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Krimin_...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

Kts. kommentti 107 - tosin olen pyytänyt tulkkauksesta sanatarkan venäläistekstin ja sitten käännätän sen venäjä-suomi -tulkilla ... Tosiaan ME tulee ymmärtää tässä "ajassa" ... fiksu hoksaa helposti sanankäytön inhimillisyyden, jolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Venäjä ja Kreml olisivat sen operoineet.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #118

Minkä takia sitten Kreml sensuroi sen ME-sanan pois? Kyllä nyt alkaa olla selitykset vähissä valkopesijöillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Tutkihan originellit venäjänkieliset lauseet ... ME sanan käyttö johti lännenmiestä tämän tarkoittamatta "harhaan" (kuten hyvin nähtiin), koska hän ei jaksanut miettiä tarkoitusta pidemmälle - on parempi ottaa pois ymmärtämättömyyttä aiheuttavat tekijät kuin jättää niitä väärinymmärtäjien käsiin.

Sitä paitsi tuo muutos tiedettiin tulevan julkiseksi, kun se sellaiseksi tarkoitettiinkin ja lännenmiehen riekunnan alle, mutta parempi oikaista kuin koettaa selostaa ymmärtämättömälle - halustaan tai haluttomuudestaan ymmärtää ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #136

Ukrainalaiset ovat myös havainneet Putinin tunnustuksen ja tässä on uutinen asiasta: https://www.unian.info/politics/10190784-poroshenk...

Ukrainassa ainakin venäjää osataan, sillä tuon ikivanhan valtion asukkaista merkittävä osa on venäjänkielisiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #138

Kiovalais-porosenkomainen tarttumapinta oli tässä hukkuvalle oljenkorsi - on pelastus tarttua sen syvällisemmin ajattelematta asiakohtaan, jonka tarkempaa merkitystä ei haluta tai osata ymmärtää - toki ukrainalaiset ovat osa slaavilaista ja osavenäläismielistä yhteisöä ja näin ymmärtävät hyvin kansalaisina Putinin ulostulon - se, että kiovalainen media riekkuu omalla tavallaan - on taas politiikkaa - jota kiovalainen klikki harrastaa - haluaa harrastaa. Seuraavat Ukrainann vaalit ovat kiintoisat - jolloin kansa pääsee arvioimaan mitä ME tarkoittaa!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #140

Ei suinkaan - tuo uutinen on täysin linjassa riippumattoman median uutisoinnin kanssa Putinin suuresta tunnustuksesta.

Se, mitä Putin kertoi Helsingissä, on täysi fakta ja itsekin katsoin tuon lehdistötilaisuuden suorana, jossa Putinin puheet tulkattiin saman tien. Löytyy myös YLE areenasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #144

ME sanan käyttö on täällä jo aiemmin analyyttisesti selostettu.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #136

"Путин: Мы считаем, что мы провели референдум в Крыму"

"Putin: Uskomme, että me järjestimme kansanäänestyksen Krimissa "

http://gordonua.com/news/crimea/putin-my-schitaem-...

мы- sana tarkoittaa: me.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #118

Johan suomalainen riippumaton lehdistö on sen tarkastuksen Puntinin sanomisista tehnyt.

Lisäksi "tuttu" IS:n toimittaja osaa venäjää oikein hyvin. Hän on ulkoministeriössä palvellut valtiotieteen maisteri eli asiantuntija. Hänellekin asia on ns pässinlihaa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005759961.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

Vain todelliset Venäjän ja venäläisyyden asiantuntijat ymmärtävät slaavilaisen hengen ME sanan käytöstä - jossa tulee ottaa huomioon sanomisajan aikamuoto ja sidos historiaan ja kansallismielisyyteen - tässä tulee myös tuntea hyvin slaavilainen perintö, Krimin historia - ja todeta, että Putinkin "karjalaisslaavina" oli sanojana osa tätä kulttuurillista perintöä.

Asiat nähdään riekunnan näkökulmasta usein liian yksinkertaisina ja yksioikoisina - ja tämä taas perinne- ja välikädellismedian osalta tunnetaan kärsimättömyytenä kissankokoisiin lööppeihin, joilla ei välttämättä ole sidosta todellisuuteen - varsinkaan iltapäivämedian osalta ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #137

Joo...kuten tuo ISn toimittajana työskentelevä venäjänkieltä hallitseva valtiotieteenmaisteri.

Itse en venäjää osaa ja epäilenpä, ettei tässä keskusteluketjussa muutkaan osaa ;), ja siksi kieltä oikeasti osaavilla on erilainen näkemys ME sanan käytöstä verrattuna kieltä osaamattomiin.

Se vähäinen tieto, mikä meikäläisellä on slaavilasista kielistä, on siihen kuuluvat kielet: puola, ruteeni, venäjä, tsekki, kroatia, bulgaria...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

Tässä tulee ottaa huomioon, että joillain kommentoijilla saattaa olla vankat yhteydet todellisuuteen - henkilöverkostoineen - myös Moskovaan, jopa Kremliin. Tämä on vain arvio - eikä osoita epäsuorasti kehenkään - vain toteamuksena.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #143

Monella on - yksi koulukaverini Turusta on Venäjän pressan henkilökohtainen ystävä ja muutama muu tuntee hänet jollakin tavalla.

Mutta eipä nuo Putinin sanomisia muuta mihinkään, mikä voidaan todentaa esimerkiksi aiemmin linkittämästäni Wikistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #147

Anders Blomilla on ollut henkilökohtainen tuttavuus Putinin kanssa - ja Anders on saanut yhtenä harvoina suomalaisina kutsuja Putinin merkittäviin juhlatilaisuuksiin - suhde on viime aikoina laimentunut, mutta Putinin toteamus - ystävät muistetaan - pitää paikkansa. Blom ei jostain syystä menestynyt kokoomusrallissa ja jäi harmaan eminenssin asemaan - johon toki Niinistökin on joskus epäsuorasti viitannut.

Anders Blom:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Anders_Blom -

.
Moskovassa on tämän sijasta suomalaisperäisiä, jopa suomalaisia vaikuttajia "harmaina eminensseinä", joilla on aktiivisesti toimintasuhde Kremliin, jopa sen arkistoihin ... kiintoisin arkistotieto sisältyy Putinin Onnittelukirjeeseen pr. Niinistölle - 100 vuotisuuden kunniaksi, mutta Niinistö julisti kirjeen tietoni mukaan salaiseksi - sen sisällön vuoksi, eikä puhunut sanaakaan siihen liitetystä arkistoliitteestä ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #151

Itse asiassa Antsu on edelleen tärkeä Kokoomusvaikuttaja ja hänellä on ollut lukuisia luottamustoimia vaikkei hän ihan eduskuntaan asti ole päässytkään.
Tavallisille sukankuluttajille hän näyttäisi olevan tuntematon.

Antsu on saanut Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkin ja Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritariristin yhteiskunnallisista ansioistaan.

Antsu on edelleen Helsingin Yliopiston Aleksanteri-Instituutin neuvottelukunnan jäsen, OPn hallintoneuvostossa, Eurooppa säätiön pj...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #141

"Путин: Мы считаем, что [мы] провели референдум в Крыму"

"Putin: Uskomme, että [me] järjestimme kansanäänestyksen Krimissä"

http://gordonua.com/news/crimea/putin-my-schitaem-...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Kiintoisaa että F-secure estää sivun haitallisena. Näiden sivujen osalta tulee olla varovainen - viruksien myötä - selvititkö itsellesi mihin tämä sivusto johtaa!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #154

http://gordonua.com/ on ukrainalainen uutissivusto, joka aukeaa minulle ihan täysin vaivatta, vaikka on kaikki haittaohjelman torjujat ja tietoturva päällä. Teikäläisillä on valmiiksi esto Ukrainan sivustoille :D.

Venäjän sivustot ovat todennäköisesti sensuroineet uutisen pois...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #158

Kiovalainen sivusto. Tarkastan tuo venäjänkielen sen todellisesta lähteestä - en luottaisi porosenkolaisiin tässä --- Suomessakin puoluemedia vääntää asioita, lauseita jopa sanoja mieleisikseen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #168

Tällä kertaa nuo lähteet ovat sitten väärässä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi lehdistötilaisuudessa 16.7.2018 Helsingissä, että Venäjä järjesti Krimillä kansanäänestyksen. ( Putin: "Мы считаем, что [мы] провели референдум в Крыму" )Aiemmin venäläiset ovat väittäneet, että Krim järjesti kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä itse vuonna 2014 ja vasta sen jälkeen Venäjä liitti Ukrainalle kuuluneen niemimaan itseensä.

Lehdistötilaisuuden näki miljoonat ihmiset suorana lähetytksenä ympäri maailmaa - myös minä - ja virallinen tulkkaus meni näin Putinin tunnustuksesta : – Me olemme sitä mieltä, että me järjestimme kansanäänestyksen tiukasti kansainvälisen oikeuden mukaan ja YK:n peruskirjan mukaan. Meille, Venäjän federaatiolle, tämä kysymys on loppuun käsitelty, Putin vastasi.

Samaa faktaa on kertonut myös usammat muut tahot. Asiaan voi tutustua myös Wikissä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Krimin_kriisi_2014

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #174

Tuosta lainauksen toisesta "me" sanasta lienee liikkeellä ainakin kolme käsitystä:
- se oli siellä ja tarkoituksella
- se ei ollut siellä eikä tarkoitettukaan olemaan
- se oli siellä mutta oli oli Putinin lipsahdus.
Joka tapauksessa Kreml on jo ilmoittanut mitä on tarkoitettu sanoa. Joten tuo ukrainalaisten keksimä ankka on jo uponnut.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #176

Myyryläinen ei nyt tiedä mistä on kysymys eikä UKrainalla ole mitään tekemistä asian kanssa, joten kerrotaan asian tausta:

Vladimir Putin tuli myöntäneeksi Helsingissä suorin sanoin, että Venäjä itse järjesti Krimin niin sanotun kansanäänestyksen Ukrainan maaperällä.
Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005759961.html

Putinin lausuma ”me järjestimme” meni tuoreeltaan sellaisenaan läpi esimerkiksi RT-kanavalla ja Pietarin niin sanotun trollitehtaan propagandamediaryppääseen luuluvalla Fan-uutistoimistolla. Ria Novostin ja RBK-sivuston versioista kyseistä sitaattia ei löydy lainkaan.

Kerrotaan myös Myyryläiselle venäjän persoonapronominit, joista monikon ensimmäinen löytyy Putinin tunnustuksesta: "Мы считаем, что [мы] провели референдум в Крыму"

я (minä)
ты (sinä)
он (hän – maskuliini)
она (hän – feminiini)
оно (se)
мы (me)
вы (te), Вы (Te – yksikön teitittelymuoto)
они (he)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #178

Vaalistolle tiedoksi, että tämän ankan esitteli ensimmäisenä ukrainalainen tiedonlevite http://gordonua.com/news/crimea/putin-my-schitaem-...

Mutta toisaalta on ihan hyvä Vaaliston tunnustaa, ettei ukranalaisilla ole mitään tekemistä Krimin kanssa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #181

Myyryläisen on hyvä tietää, että asian esitteli ensimmäisen kerran Putin itse suorassa lähetyksessä omalla äidinkielellään. Tämän suomeksi käänsi lähetyksen oma tulkkaus saman tien.

Asian kertoi myös RT, joka ei ole ukrainalainen https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005759961.html

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #182

Eiköhän Myyryläisen olisi jo aika lopettaa tuo jo aika surkuhupaisa Putinin valkopesu? :D

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #183

Jori, osaatko netikettiä - kommentoi asiaperustein, ja ellet osaa, niin kursseja netikettiin on saatavilla :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #183

Mikä ihmeen valkopesu? Kysehän on siitä, mikä on ollut Putinin tarkoitus puheessaan. Luulenpa siinä suhteessa Kremlin korjauksen olevan enemmän liki Putinin takoittamaa kuin Kajannon "tulkinnat".

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #200

Ja sinähän ne Putinin tarkoitukset tiedät hyvin, Myyryläinen? Soititko hänelle? Meneekö elämäsi sekaisin, kun Putin myöntää Venäjän järjestelleen ne vaalit?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #203

Mitäs minä kirjoitinkaan: oletin Kremlin tietävän ne paremmin. Joten tarkkuutta, Kajanto, tarkkuutta pyydän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #203

Jori ylittämässä itseään - kohteliaisuus suorastaan pursuaa - alemmuutta, sanoisinko, että ... no, olkoot ;)

...
Jori, luetun ymmärtäminen on taitolaji ;)

...
Tuo ME käsittely on analysoitu täällä tarkoin, jopa rinnasteena lausumatyylistä - kuuluisa "1500 kilometriä" ... Kts. linkki:

~ https://demokraatti.fi/professori-putin-puhui-aika... -

Otteita:

"Professori: Putin puhui ”aika lailla” totta — ”Sanoista voi tietysti saivarrella, mutta kokonaiskuva on aivan selvä” ... "

" ... Professori, valtiotieteiden tohtori Pekka Visuri osallistuu Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausunnosta syntyneeseen keskusteluun Suomen geopoliittisen seuran sivuilla. Putin sanoi Suomen vierailunsa yhteydessä, että Venäjä olisi vetänyt joukkonsa Suomen rajalta 1500 kilometrin päähän. Myöhemmin lausuntoa on tulkittu muun muassa käännösvirheenä. ... "

" ... — Riippuu paljolti laskutavasta, mitä joukkojen “vetämisellä” tarkoitetaan ja koska se olisi tapahtunut. Yleensä tarkoitetaan lähinnä maavoimien vakinaisten joukkojen sijoituksia eli varuskuntia, ja ne voidaan nykyisin paikantaa erittäin tarkasti.

Visuri huomauttaa, että kuten myös Putinin lausuntoa seuranneesta venäläisten virkamiesten tarkennuksesta kuultiin, Leningradin alueen ja Murmanskin alueiden välillä (siis Laatokasta Petsamoon) ei ole edelleenkään Venäjän maavoimia.

— Se pitää paikkansa. Koko Suomen itärajan takamaasto aina Arkangeliin asti noin 1000 kilometrin matkalla on ollut noin 15 vuotta tyhjä maavoimien vakinaisista varuskunnista. Joukkoja on vain Pietarin ympäristössä ja Pohjoisen jäämeren rannoilla. Ei ole siis mitenkään virheellistä sanoa, että kauaksi (1 500 km?) vedetyt tai lakkautetut joukot eivät ole palanneet Suomen suunnalle. Sanoista voi tietysti saivarrella, mutta kokonaiskuva on aivan selvä.

Visuri sanoo, että välillä tyhjillään ollut Alakurtin varuskunta, johon vuonna 2015 perustettiin arktinen prikaati, ei ole vielä ollut täysin operatiivisessa valmiudessa.

— Sen joukkojen on määrä tukea Jäämeren rannikoilla toimivaa Pohjoista laivastoa, joten niiden toimintasuuntana ei ole Suomi.

Professorin mukaan on siis samantekevää, tarkoitetaanko Putinin mainitsemalla 1 500 kilometrillä syvyyttä vai leveyttä. ... "

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #214

Lainaat aina Pekka Visuria, todistettavasti raskaasti venäjämielistä historiantutkijaa. Ei yllätä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #182

Jos vetoaa johonkin lähteeseen, kannattaisi mennä suoraan lähteelle eikä kierrättää sitä bulevardilehtien "tulkintojen" kautta.

Tokikin Myyryläinen tietää kyseessä olevan Putinin puheen. Ei Vaaliston kannata tekeytyä tyhmemmäksi kuin on. Kyse on vain siitä mitä Putin oikeasti tarkoitti ja mitä ei. Siinä suhteessa luotan Kremlin tietävän paremmin mitä Putin on tarkoittanut. Onhan Putin sen johtaja ja siten pidän heidän korjaustaan paremmin Putinin tarkoitusta kuvaavana kuin tiedotusvälineiden tai Vaaliston "tulkintoja".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #199

Muistamme Putinin "1500 kilometriä"* - tuolloin medisopulit riehaantuivat kuin puluparvi jyväkasan edessä ;)

...
[* aihe on käsitelty useaan otteeseen ainakin US_P/IL alueella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #178

Nyt ajassa todettu - "Me järjestimme" - on tosiaan venäläinen ilmaisu tälle päivälle mitä krimiläiset ovat - siis venäläisiä, on siis luonnollista lausua "ME järjestimme", koska nyt ollaan yhtä venäläisyyttä. Taas tuolloin ajassa (2014) onkin jo eri asia, sen järjestivät krimiläiset, joita he toki nytkin ovat, mutta tuolloin ukrainalaisia, jotka kansanäänestyksestä ja Venäjän hyväksynnän jälkeen muuttuivat venäläisiksi --- Eli kun nyt kysytään - siis viime maanantaina, on aivan luonnollista todeta: "ME järjestimme" - nythän Putin ei sanonut, että venäläiset järjestivät, eikä vähänkään, että Kreml järjesti.

Asioita pitää ymmärtää ja osata ottaa huomioon monia tekijöitä miksi suurvaltajohtaja ilmaiseen kulloisellakin tavalla ajassa asioita ja niiden tapahtumia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #190

Ja kuitenkin Kreml sensuroi sanan ME. Jos siinä olisi tarkoitettu, että yhdessä krimiläisten kanssa järjestettiin äänestys, eipä sitä olisi sensuroitu. Eli Luoman logiikkaa pettää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #196

Kreml "sensuroi"? -- vai korjasi Putinin tekemän virheen tai pikemminkin ilmauksen joka näytetään ymmärrettävän eri tavoin kuin se oli tarkoitettu?

Mitä mieltä Kajanto on Trump:in puheista kun hän ensin selitti puheensa luottamisesta Putiniin virheeksi ja myöhemmin vielä on väittänyt pitävänsä Putinia henkilökohtaisesti vastuullisena sekaantumisesta vaaleihin. Eikö siis Trump:kaan korjannut lipsahdustaan vaan Valkoinen talo sensuroi hänen sanomisiaan uusilla jutuilla?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #198

Mistä sinä se tiedät? Sehän vain OMA tulkintasi. Nyt ei ollut puhe Trumpista, vaan Putinista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #204

Mitä ilmeisimmin et ymmärtänyt kommentin 198 loppuosaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #196

Täällä on Jorillekin jo selvitetty ME -sanan käyttöä - tässä tapauksessa, vaatii laajaa perehtymistä itse asiaan, historiaan - krmiläisyyteen, venäläisyyteen - Kiovan alla oloon ja lopulta syntyneeseen venäläisyyteen kansanäänestysliitoksen jälkeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #206

Mahdollista toki on, että Putin on ajatellut "hetkessä" ja tulkinnut itsensä venäläiseksi, krimiläiset venäläisiksi, Krimin osaksi Venäjää jo viidettä vuotta ja puhunut venäläisisänmaallisesti "meistä".

Toisaalta kun huomasivat kuinka tarkoitushakuisesti ystävällisiksi tarkoitetut sanat ymmärrettiin, Kreml korjasi ilmaisun muotoon joka johdattaa myös pahantahtoiset lukijat ja kuulijat paremmin ymmärtämään sanat niinkuin ne oli tarkoitettu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #208

Menit ytimeen - tuon ymmärtäminen on vain vaikeaa sellaisille, joilla russofobia sikiää jo isukin pusseista ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #216

Pidä vaan, Luoma, niistä omista pusseistasi huolta ja pysy asiassa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #206

Ja sinäkö sen asian täällä parhaiten taas tiedät? Kysymys on vain yksinketaisesti siitä, että Putinilta LIPSAHTI totuus vahingossa, Mutta sehän ei sinun Putinin erehtymättömyyden ja oikeamielisyyden agendaasi sovi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #209

Jori, onneksemme maailmassa on monipuolisuutta, eikä vain yksisilmäistä näköalattomuutta - täällä on nyt kaikkinensa selostettu tarkoin tuo ME" -sanan merkitys ja liittyminen laajempaan asiakokonaisuuteen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #217

Mitäs muuta se on kuin yksisilmäisyyttä ja näköalattomuutta, kun tanssii Putinin ja Venäjän agendan mukaan kuin posetiiviapina?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #209

Miten Kajanto voi olla niiin varma, että Putimilta lipsahti totuus eikä häntä tulkinneilta vääryys?

Kajantohan ei voi käyttää tätä Putinin virkettä todisteena koska silloin syntyisi kehäpäätelmä. Todisteiden pitäisi olla muualla todistamaan Putinin väitteen tulkinta noin niinkuin hän sen teki. Missä ne siis ovat?

Kunnes sellaiset todisteet esitetään ja ne kestävät kriittisen tarkastelun, pidän Kremlin muotoilua Putninin lausumasta sinä mitä Putin halusikin sanoa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #222

On se ennenkin lipsahtanut. Ensin väitti aikanaan, että Krimillä ei ollut venäläissotilaita, mutta myöhemmin ilmoitti, että sotilaallinen operaatio oli onnistunut. Kyllä te venäjänmyötäilijät tuon selitysosaston hallitsette.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #223

Mihinköhän kysymykseen Kajanto tällä kertaa vastasi? Ei ainakaan minun esittämääni. Kannattaisi siis hänen lukea hieman tarkemmin sekä näitä täällä kommentoimiaan kuin myös Putinin suuhun laitettuja ja sieltä oikeasti tulleita että ihan muutenkin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #224

---"Aivan yleisesti tiedetään, että nimenomaan Venäjä järjesti tuon ”kansanäänestyksen” – asevoimiensa tiukassa valvonnassa. Äänestyksen, jonka viralliseksi tulokseksi ilmoitettiin 97 prosenttia Venäjä-liitoksen puolesta ja äänestysprosentiksi 83.

”Venäjän presidentin kansalaisyhteiskunta- ja ihmisoikeusneuvosto” seuraa ainakin muodollisesti maan kansalaisoikeuksia. Se julkaisi 21. huhtikuuta 2014 eli reilu kuukausi äänestyksen jälkeen kotisivullaan tietoja salaisesta Krim-raportista. Sen mukaan äänestykseen osallistui 30-60 prosenttia Krimin äänioikeutetuista ja heistäkin vain puolet äänesti Venäjään liittämisen puolesta. Eli krimiläisistä 15-30 prosenttia.

Nämä tiedot tietysti hävisivät oikopäätä noilta sivuilta.

Niinpä ei ole ihme, että myös Putinin Helsingin lipsahdus korjattiin. Kremlin sivulle ilmestyneessä tekstissä: me-sana oli jätetty pois ja ilmaisu muuttui passiiviksi: ”järjestettiin”. Ikään kuin järjestäjänä muka olisi ollut Krimin laillinen hallinto."

https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/paak...

Ilkka Luoma

”Ohi on” – Sauli Niinistö julkaisi Facebookissa tekstin, jossa kertoo olevansa helpottunein mielin ”ruljanssin jälkeen” -HS
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005760672.html -

Ilkka Luoma 18.7.2018 - 5:02
Trump on omansa, kuten Sauli Niinistökin. Trump avasi Helsingin hengessä kotimaassaan lukitut käsiraudat, ja nyt raudat ovat jo uudelleen kytketyt. Trump koki vapauden hurmaa toteuttaa itseään, tavallansa - lisää kahdenvälisyyttä, lisää rauhan edistämisaskeleita sekä ihmeteltävää poikkeavan "läheistä" vaikuttavuusystävyyttä Vladimir Putinin kanssa.

Trumputin sanallinen mopedi hiukan vikuroi, mutta peli on avattu, ja vuoropuhelu alkanut kahden ydinasesuurvallan välillä. Diiliä jäänne odottamaan, tosin askelmerkit on jo aseteltu. Syyria, Korean niemimaa, Kiina ja ydinaseet. Tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti turvamiehet ovat tarkkoina Trumpin omassa kotimaassa. Superlobbareiden taustavaikuttajat ovat hämärässä. Trump on tosiaan omansa, ja siitä eivät kaikki sotahaukat pidä.

Ilkka Luoma

Jäikö Helsingin maineeseen tahra presidenttien ”järkyttävästä” tapaamisesta, entä mitä Trump nyt aikoo? Asiantuntija arvioi huippu­kokouksen jättämiä avoimia kysymyksiä -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005760496.html -

Ilkka Luoma 18.7.2018 - 5:21
Helsingin henki kulminoituu tiukasti verhottuun kahteen tuntiin, joissa mukana olivat paljon vartijoina luottotulkit. Suunniteltu tunti venyi kahdeksi. Olikohan kahden niin erilaisen egopersoonan neuvottelusaliin viritetty jo tsaarin ajoilta "mikrofonit"? ;) ...

Mediaa kihelmöittäisi saada jotain verhojen takaa, jossa todellisuus kohtasi. Muu oli taustahurinaa ja myös epäonnisia, joskin vilpittömän rehellisiä ajassa sananvalintoja. Pallo kuitenkin heitettiin Trumpille, sanattomalla toivomuksella, että pidä Donald kotona pintasi. Nyt näyttää siltä, että Trump puheita pyörtäessään lukitsi jälleen "käsirautansa".

...

Ilkka Luoma

Syntyi erinomainen ketju - kaikkinaisesti jänkkäämisineen, riekkumisineen, asiakommentteineen ja terävine väliheittoineen. Kiitän kommentoijia.

Ilkka Luoma

Päätän osaltani tämän erinomaisen kommenttiketjun - kiittäen edelleen kommentoijia - tähän Yle-uutisointiin ja omaselosteeseen "mystisestä Trumputin kaksituntisesta - kahdenkesken", jossa Trumpin toivomuksena puhuttiin myös Kiina - Korean niemimaa tapahtumista - ja kuuluisaksi tulleesta Pekingin tiekartasta ---

...
Niin. Korean niemimaan ydinaseiden deaktivointi käynnistyy samassa tahdissa, kun amerikkalaisten taistelujoukkojen Koreasta kotiinpaluu edistyy. "Jos annat jotain, odotat myös saavasi jotain!" Trump korosti tässä asiassa Venäjän roolia, sillä Trumpilla eikä USA' lla ole otetta Kiinasta, Korean niemimaalle laatineesta Pekingin tiekartan tekijästä. Samalla Trump halusi työntää Venäjää suurempaan rooliin korealaisten osalta, ikäänkuin koettaen vähentää kiinalaisten hegemoniaa Korean niemimaalla.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10310190 -

"Trump: Pohjois-Korean ydinaseriisunnalla ei ole aikarajaa
Aiemmin ydinaseriisunnan oli luvattu alkavan pian ja etenevän nopeasti.

Ydinaseriisunta18.7.2018 klo 03:42 ... " -Yle

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toivon sinun kuitenkin vastaavan vielä kommenttiini 159.

Tomi Vaalisto

Tässä taidetaan sotkea asiaan jotain muuta tapahtumaa? Kiina on viimeksi ollut "tapetilla" kun lätkäsivät vihoviimein alkuvuodesta pakotteet Pohjois-Korealle - olisiko nämä kiinalaispakotteet se "The Bejing´s Road Map" (= kirjoitusvirhe on kopioitu, ei minun).

Missäköhän yhteydessä TrumPutin koplasi Kiinan huippukokoukseensa keskusteluihin? Lehdistötilaisuudessa ei ainakaan Kiinasta mainittu ainoatakaan sanaa.

Ilkka Luoma

Trump esitti itse toivomuksen ENNEN tapaamisia - todiste löytyy suomalaisesta Iltalehdestä, kun osaa avata tässä ketjussa olevan Iltalehti-linkin ja osaa skrollata uutisvirtaa tuohon IL-toimittajan lyhytviestiin klo 13:14 ...

Ilkka Luoma

Totuus entiselle CIA-miehelle voi olla kirvelevää. CIA tietää, että tämän tyyppiset tapahtumat voivat olla puolelta jos toiselta. Peiteoperaatioissa CIA on omaa luokkaansa. Muistamme Irangateksi nimetyn skandaalin, joka oli erityisen kiusallinen pr. Ronald Reaganille. Todisteet, ne todisteet!

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018071822010807... -

" ... Ennen pestiään turvallisuusneuvostossa Edmonds työskenteli muun muassa Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun (CIA) riveissä. ... "

...

Ilkka Luoma

Lainoppineet voivat lukea tämän - on jo esitetty tässä ketjussa aiemmin toisen järjestämänä ...

~ https://www.vox.com/2018/7/13/17568806/mueller-rus... -

"Read: Mueller indictment against 12 Russian spies for DNC hack
It comes days before President Trump’s summit with Russian leader Vladimir Putin.
By Alex Ward@AlexWard Voxalex.ward@vox.com Jul 13, 2018, 12:30pm EDT ... "

...

Ilkka Luoma

Trump sanoo nyt Putinin olevan vastuussa Venäjän vaali­vaikuttamisesta – vain hetkeä aiemmin Valkoinen talo joutui jälleen selittelemään presidentin puheita -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005761176.html -

Ilkka Luoma 19.7.2018 - 1:25
Trumpin puheista käy selvästi ilmi millaisessa puristuksessa hän on. Noitavainojen, ja ketkä niiden takana? Nyt todennäköisesti syvällisemmin ajattelematta Trump "paljastaa vainoajat".

Amerikassa sota- ja aseteollisuus ovat superlobbareita ja väkevän voimakkaita taustavaikuttajia. Trump: " .... haluavat nyrkkeilyottelun, haluavat mieluummin sotaa kuin hyviä suhteita Venäjään ...".

Erikoistutkija ja - syyttäjä Robert Mueller kykenee pitämään yllä tutkimuksia Venäjän väitetystä osallisuudesta US-presidentinvaaleihin, vaikka koko Trumpin loppuvirkakauden ja pitää samalla Trump toiminnallisesti "käsiraudoissa", mikä lieneekin sotahaukkoja tarkoitus?

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset