Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Informaatiologistiikka – Telia yhdistää bittivirran

  • Tiedon valtaväylät yhden operaattorin haltuun - Telia: Alusta loppuun!
    Tiedon valtaväylät yhden operaattorin haltuun - Telia: Alusta loppuun!
  • Suorittaako Telia (=pingviini) infologistisen hypyn tuntemattomalle alustalle? ¤¤
    Suorittaako Telia (=pingviini) infologistisen hypyn tuntemattomalle alustalle? ¤¤
  • Pientä, mutta katsomisen arvoista!
    Pientä, mutta katsomisen arvoista!

Ruotsalaisten Telia ostaa muun muassa Suomesta kaupallisen mediatalon MTV3' n kaupallisen mediatuotannon. Yrityskauppa sinällään muiden joukossa, mutta nyt kyseessä on informaatiologistiikan [* mannerliikunnot.

Informaation kuljettava tulee näin informaation lähteille – omistamaan sen muokkaajia lukijoille, katselijoille ja yhä useammin myös informaation suoratuottajille, joita voidaan jo kutsua kansalaismedian toteuttajiksi.

 

Nytkö alkoi mediavallankumous? Näin on mahdollista, jos yhtiö, jolla on miljoonia asiakkaita, ja joka on jo liki kaikkien taskuissa informaatiovirran päätteenä (ja myös – alkuna), niin sanottuna älypuhelimena, jossa on liittymä.

Nyt liittymän mahdollistaja (todellinen hallinnoija ja sille liiketoiminnan lähde) haluaa eheyttää informaation virtaamisen tiukemmin omaan hallintaansa – vain bittivirtojen lähde mediana on puuttunut.

 

Puute korjataan hankkimalla mediatalo

[Ruotsin valtion Telia osti suomalaisten 1990-luvun kruunujalokiven valtioltamme - Telen, Soneran jne ... Tele oli sähköistä liikennettä, alussaan analogista ja sitten tuli digitaalisuus ja bitit, siis siirtotie datalle. Nyt "siirtotie" haluaa bittien eli datan syntyisijoille - informaation lähteille, sinne missä tietoa (tosi uskomusta) muokataan eli toimittajaksi, ainakin alussaan omistajana! … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/live-klo-11-30-telia-ostaa-mtv-n-miten-se-nakyy-kuluttajalle/7000404#gs.iF48zzU - ]

 

Tällä kaupalla, joka tosin joutuu kilpailuviranomaisten tarkasteluun, on ratkaiseva merkitys huomisen tietovirroille, niiden manipuloinnille ja lopulta kansalaisten suoramediatarpeiden täyttymiselle.

Telia nähnee ostonsa ”vain” kokonaisvaltaisena hallintana. Tosin Teliasta omistaa Ruotsin valtio noin 37 prosenttia – mikä voisi olla tässä valtiollinen vaikute, motivaatio kaupalle ja lopulta itse uutisvirroille, joiden varassa koko nykyaikainen sähköinen maailma ”tietonsa” puolesta elää?

 

HS - Helsingin Sanomat vanhana informatiivisen paperikantoradan omistajana kirjoitti tärkeän jutun – pääkirjoituksena ---

Ruotsissa tarkkaillaan valtion omistuksen kasvua mediakentällä

[ … Suomen valtio ei pohdintoihin osallistu, koska se myi alkuvuonna loput omistuksensa Teliassa] -HS ote linkin alta

Kommentti linkkikirjoitukseen - Ilkka Luoma 21.7.2018 - 6:45

Valtiovallan lisääntynyt kiinnostus tiedon, tarkoitushakuisen informaation (manipulaation) ja arveluttavan lööppihuhuilun maailmaan kasvaa. Tähän on syynsä.

Mediaa informaatiovirtojen koostajana sekä välittäjänä (ennen paperirata) on pidetty neljäntenä valtiomahtina, siis yhteiskuntakansalaisille, muun muassa uutisvirran tuottajana.

Elämme osaltamme tänä bittivirtojen maailmassa kuvaruudullisesta tapahtumahorisontista, joka on kulminoitunut olohuoneesta jo taskuihin asti. Informaatio on siis aina läsnä.

Nykyinen mediamalli on välikädellisesti tietoa jalostavaa [1, ja me lukijat katselemme sitä mitä meille toisten toimesta (myös tarkoitusperäisesti) tuotetaan. Tieto saattaa yhteiskunnallisesti bittivirrassa muuttua toimittajien myötä, huonoimmillaan jostain ohjattuna.

Paperirata painokoneilta [2 lukijoille on muuttunut sähkön myötä elektronien ja fotonien vaikeasti hallittavaksi sekamelskaksi, johon ulkoiset tarkoitusperät hanakasti haluavat kiinnittyä.

Olemme jopa yhteiskuntahaitallisesti hallitsemattomien informaatiovirtojen vaikutteiden alla ja tähän valtiovalta haluaa sanoa painavan sanansa?

Emme voi myöskään unohtaa uutisvirran uusvaikuttajaa - kansalaista, joka ennen vain luki, nyt se jo osallistuu - yhä voimakkaammin uusien informaatiovirtojen hallinta-applikaatioiden välityksellä (Twitter ja vaikkapa Facebook [3).

Puhumme jo kansalaismediasta [4. Ihmiset entisinä lukijoina toimivat jo suorakanavaisina kansalaistoimittajina, kuuluisimpana suorainformalistina itse US-presidentti Donald Trump, jonka trumpmediaa [5 seuraa kymmenet miljoonat ihmiset - välikädettömästi, alttiina vaihtoehtototuudelle [6 ja muunnellulle tiedolle!

Tähän kaikkeen valtiovalta yhteiskunnan ylimpänä vartijana halunnee saada vahvemman otteen? Ehkä kansalaismedia suorakanavana on jo monien päättäjäpoliitikkojen kiinnostuksen kohteena? Miten käy tässä ja nyt perinnemedian rock' n roll? Missä ja minkä tahdissa ylihuomisen bitit tanssivat?

Olemmeko saamassa uuden robotisoidun ammattiryhmän - faktantarkistusalgoritmit?

 

 

Entä nyt, kun on sanottu kuuluisa A, mikä olisi B, C ja D … ?

Elämme tietoyhteiskunnassa, jossa tietovirran manipulaattoreita on pitkin sen synty- ja siirtoketjua. Hyvä esimerkki tiedontuotannossa on nykyisen perinnemedian väkevä West trolling manipulation -ilmiö [7, jossa asetellaan tieten ja suunnitelmallisesti ”itä ja länsi” vastakkain [8 – eikä vain sotilaallisesti, vaan niin yhteiskunnallisesti ja paremmuudellisesti.

Herää kysymys kuka ja mikä määrittää paremmuuden – bruttokansatuote (mieluummin PPP), elämisen taso, elintaso – tietämyksen määrä – vai valtiovalta, joka lopulta hallitsee joko demokraattisesti, demokraattisyritteisesti tai pelkästään (puoli)yksinvaltaisesti – niin onko nyt tapahtumassa informaatiologistiikan vallankumous ja kansalaisten esiinmarssi kansalaismediana [9?

Haluaako valtiovalta Ruotsista laittaa suitsia naamakirjoille, tviittialustoille ja muille amerikkalaispohjaisille applikaatioille [0, joille kertyy liiaksi tietoa so. määräysvaltaa meistä informaation kuluttajista ja sen luojista.

...

Viitteet:

[* Mitä informaatiologistiikalla [IL] oikeastaan tarkoitetaan? Se on todellinen ilmaisu nykyteknologian tuottamasta mahdollisuudesta – aiemmin puhuttiin paljon informaatioteknologioista, jotka ovat vain tekniikan insinööripitoisia alustoja, joille voidaan järjestää itse logistiikka (järjestäytynyt kaaos) – logistiikka on taas toiminnan äiti, juurisyy mahdollisuuksiin ja ongelmiin. IL on lopulta kaiken väylästö, kun tietoa siirretään paikasta A paikkaan B, ja takaisin --- tosin noita ”kirjaimia” ja niiden välisiä yhdistelmiä voi olla ääretön määrä, siksi logistiikka on se ydin, mikä ratkaisee.

[1

[2

[3

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/median-vallankumous-kansalaiset-astuvat.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpmedia.html -

[6 ~ https://www.univaasa.fi/fi/blogs/expert/ajatusyhteys/vaihtoehtoinen_totuus/ -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html -

[9 Luottaako kansalainen enää perinnemediaan? ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kansakunta-ei-enaa-luota.html -

[0 Google saa yli neljän miljardin sakot EU' lta ~ https://yle.fi/uutiset/3-10310833 -

 

EKSTRA – Paperirata tiedonsiirtäjänä kuolee? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/printtimedian-kuolema.html -

PS – Herää kysymys miten sattuikaan että tässä virallisesti MTV' n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila vaihtaa pestiä – juuri MTV' ltä YLE' lle, sattumalta vai tieten – todennäköisesti tieten. Herää edelleen kysymys, mistä mahdollisesti syntyivät erimielisyydet huomisen informaatiovirroista … jäädään pohtimaan – yleisemminkin.

PPS – Vai onko lopulta niin, että ruotsalaiset valtionakin osaavat liiketoiminnan paremmin kuin meidän suomalaiset poliitikot, jotka myivät jo aikanaan Soneran ruotsalaisille – nyt Ruotsi jalostaa Teliaa urakalla ja tekee sille lisäarvoa, josta joku ”maailman suurista” haluaa maksaa paljon ja vielä enemmän rahaa! Näinkö raadollista? Mikä on lopulta valtion tarkoitus – hallintajärjestelmänä?

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB 175201

 

DOC telia_informaatiologistiikka_21072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 21072018

 

820_7738 – 08:27|10:08

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, JOULUKUUTA 10, 2016
Valheiden, perinteiden ja vastamedioiden maailma

(Sananvapauden |1 tyhjyydestä puhujat loiskivat umpirehellisyyden aalloilla, ainakin omasta mielestään, ja omasta kannastaan puolustettuna. Sanavapaus on kaksiteräinen miekka, jossa taitava sanankäyttö manipuloi salakavalasti ollen epärehellisempää vaikuttamista kuin suora propaganda (tässä HS versio), jossa lukija/ kuulija saa päättää hyväksyntänsä itse!)

Otamme esimerkin perinteellisen valtamedian tekstistä – Helsingin Sanomista, toimittaja Suvi Turtiaisen näppäimiltä:

[Allekirjoittaneen kommentti Turtiaisen juttuun]... Tämä näkökulmateksti on niin kutsuttu ”West Trolling” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998400.html -, eli läntisen median propagandasodan mielikuvitusluulovastine oletetulle todellisuudelle, liioiteltuna. Lännettynyt media loi itselleen alustan, joka vaatii nyt vastinetta |2, koska todellisuus on usein aivan toinen – lukijat voivat miettiä esimerkiksi mitä merkitsee oikeudenmukaiselle uutisoinnille tapahtumien ja tilanteiden osittainen pois jättäminen. Tai joidenkin tiettyjen tapahtumien kokonaan unohtaminen – esimerkiksi Syyrian Aleppo | Irakin Mosulin uutisointi |3.

Toimittaja Turtiaisen tekstistä totuus on kuitenkin se, ettei Venäjä enää hyväksy USA – yksinhegemoniaa |4, varsinkin Yhdysvaltain aloittamia sotia kaukana omilta rajoiltaan |5. Voimme kysyä mitä tapahtuu, jos Kiinakin sanoo, ettei amerikkalaisten maailmanpoliisirooli enää toimi, koska USA edustaa maapallopopulaatiosta vain noin vajaata viittä prosenttia.
Yrittääkö lännenmies vajaalla 18 prosentin väestöpopulaatiollaan ottaa ylivallan omalla markkinataloudellaan, koettaen saada hiljalleen hajottamispolitiikalla Venäjän maailman suurimmat raaka-aine- ja energialähteet hallintaansa. Onko alkamassa idän ja lännen valtahegemonioiden kaksikamppailu?

Vasta- ja kansanmediat

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/valheiden-... -

Ilkka Luoma

[3
...
Facebook ---
PERJANTAINA, TOUKOKUUTA 29, 2009
Yhteisöllisyyden naamakirjat - Facebook avaa ihmisiä
blogID | 12100979

29.5.2009 22:19

(Netissä ihmisten kesken leviää ilmiö Facebook 1) - "Naamakirja", jossa tehdään sitä mitä on aina tehty. Uutisointi seurailee kansalaisten omaa suoravaikuttamista, uutisvälitystä ja seurustelupäiväkirjaa)

[ ... ihminen sosiaalisena eläimenä haluaa hyväksyntää, osallistumista ja joukkoon kuulumista. Internet kaikkien verkkojen äitinä yhdistelee ujommankin äänettömänä tai äänekkäänä, nimellä tai ilman sitä. Naamakirjassa puhutaan vapaasti, avoimesti ja osin salaisuuksia varjelematta ... ]

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/05/yhteisolli... -

...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tässä kauaa mene kun saamme lehdistä lukea että Suomi myytiin eniten tarjoavalle.

Ilkka Luoma

Haluaakohan uudistusten myötä Ruotsin valtio suurimpana omistajana luoda enemmän edellytyksiä normikansalaisille olla tietovirroissa mukana - myös tuottajina ... ?

Ilkka Luoma

[3B
...

TORSTAINA, HEINÄKUUTA 30, 2015
Naamakirja kaiken muuttaa voi!
!
(Amerikkalainen opiskelija Mark Zuckerberg 1] suivaantui, kun ei ollut kunnollista yliopiston sisäistä puhelinluetteloa opiskelijoista sähköpostiosoitteineen – näin syntyi Facebook 2] ja loppu onkin maailmanlaajuista historiaa – oivalsikohan Mark, miten hän tulee muuttaneeksi maailmaa?)

[ … kansalaistottelemattomuus hersyy niin hyvässä kuin pahassa Naamakirjassa; 'maksetaan velkoja' 3], kun poliisi kieltää keräämisen ilman lupaa – keskosen menettänyt porilainen perhe 3] , tai Naamakirjaan ilmestyy heti kuva Muhoksen perhekodin 'epäillyistä murhaajista', jossa kaksi alaikäistä 4] halusi karata autolla.

Amerikkalainen poliisiväkivalta pursuaa videoina Naamakirjan linkeistä 5] – samoin palestiinalaisten lasten tuhoutuminen Israelin pommitusten myötä purkautuu Facebook seinille - ihmepelastuksineen 6] … ]

Maailma on muuttumassa huimaa vauhtia; Naamakirja kerää yhteen informaatiolangat tai langattomuuden, kun siihen on yhteys sadoista miljoonista älykännyköistä, joiden kuva- ja videolaatu on jo 1980 -luvun ammattiluokkaa. Tiedon saanto, muunneltuna tai ilman on nyt jokapäiväistä. Olemme sananmukaisesti väärän tai oikean tiedonvirrassa!

Perinteellinen media kipristelee
[ … printtimedian kuolinkouristuksia -ko? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/printtimedia... - ]

Printtimedia kokee kivuliasta kuolemaa ja perinteelliset medianomit hakevat paikkaansa uudelleen – lööppimestareina – usein ymmärtämättä, että kansalaiset tuottavat jo itse ”uutisia ja tietovirtaa” verkkoihin ohi 'heidän sormenjälkien'.

Toimittajia tarvitaan huomennakin 7], mutta uudella moraalilla, jossa otsikko vastaa ingressiä ja ingressi leipätekstiä. Silti taistelu lukijoista eli lopulta mainostajista käy kiihkeänä – jopa ylilyövänä. Entä Yle 8] – kansalaisrahoitteisena?

Naamakirja on uutistaittaja ja asemoija

Facebook + Google ja sieltä suositut blogistaniat kuin Wikipedia ovat oiva yhdistelmä. Kansalaiset, siis entisen median aktiivilukijat tuottavat nyt otsikon nappaamalla herkullisen uutisen perinteellisestä toimittajamediasta – suoraan kännykällä.

Napattuun uutisen viljellään kansalaismielipide 9] – ärsykkeenä tai korjauksena, kun tiedetään ehkä jo enemmän kuin medianomi itse. Linkkejä laitetaan mielihalun ja tarkoitusperien mukaisesti ja näin kansalaistoimittaja 0] on jo tätä päivää.

Naamakirja on myös yhdistäjä

Hyvä esimerkki on Suomessa porilaisen perheen traakinen Turkin matka – nyt jo haetaan esille vakuutuksen myyjää ja Turkin suurlähetystöä 11] – saadaksemme asiaa esille, jottei tuo pohjaton suru uudistuisi. Naamakirja on herättäjä.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/07/naamakirja... -

...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ruotsin valtion Telia osti suomalaisten 1990-luvun kruunujalokiven valtioltamme - Telen, Soneran jne ..."

Ilkka, me kumpikin tiedämme, että tuo 1990-luvun kruununjalokivi ei enää 2000-luvun puolella, kun kauppa solmittiin, loistanut kirkkaimmillaan. Pakkorako, sanoisi joku.

Ilkka Luoma

Huippuaika oli noin 1992-1998 ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eipä Nokiakaan eli parempi että hävisivät häiritsemästä Suomen nousevaa taloutta.

Ilkka Luoma

Nokia osasi F-Securen Siilasmaan myötä myydä upeasti liki kelvottomaksi tunaroineensa kännypuolen Microsoftille - tämä olisi oman tarinansa arvoinen.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, MAALISKUUTA 24, 2005
Onko Ruotsi talousasioissa nokkelampi kuin Suomi?

" ... Telia-Sonera on tehnyt loistosiirron, se on saanut ehdottomaan omistukseensa Turkin suurimman mobileoperaattorin; nyt se on hyvä business. Kuinka tämänkin operaattorin käy, kun uudet lähes maksuttomat mobilepalvelut tulee kansalaisten saataville (WLAN/WIMAX:in myötä esim. VOIP). Voimme Suomessa tuskailla ruotsalaisten etevemmyyttä, vaikka Suomen valtion ei ollut pakko myydä omistustaan pois. Tosin valtiomme halusi kirstunsa pohjalle tilkettä. Valtio oli muutamia aikoja sitten pumpannut verovarojamme välillisesti Saksan ilmatilaan niin paljon, että rahan paluukanavalle tuli saada katetta myymällä osuuksia Ruotsin Telialle. Yksin Sonera ei olisi jaksanut ostaa nyt hankittua enemmistöä Turkcellistä.

Suomessa pitää ottaa huomioon, että ruotsalaisilla on paljon pidempi taloushistoria ja sitä paitsi se saivat koko toisen maailmansodan ajan veljeillä rauhassa salakähmäisissä liikesuhteissaan niin saksalaisten kuin liittoutuneidenkin kanssa. Ruotsalaiset osaavat kansainväliset pelit; jo Wallenbergien suku tajusi rahan mahdin ja osasivat mm. hoidella Kolmannen Valtakunnan raha-asioita; mm. IG-Farben, Bosh ja Krupp saivat luotettavan ja hiljaisen kumppanin ruotsalaisesta mahtisuvusta. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/03/onko-ruots... -

Ilkka Luoma

Ruotsin poliitikot kritisoivat Telian Bonnier-kauppaa – Median moni­puolisuuden pelätään kärsivän, kun omistus keskittyy -HS
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005765302.html -

Ilkka Luoma 21.7.2018 - 21:59
Tämä kauppa luo valtiolle, eli yhteiskunnan säätelijälle erinomaiset mahdollisuudet edistää kansalaisten omaa hyvää vauhtia kehittyvää suoraa kansalaismediaa. Kun koko informaatiologistiikka on hallussa, tuotannosta jakelun kautta kuluttajille, luo se kiintoisat mahdollisuudet suoramedialle. *

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Trumpin "kansalaismediahan" on R.Murdoch:n Fox joka on juurikin Telian pusaaman konklomeraatin kaltainen. Siihen kuuluu niin 20th Century Fox, The Times, The Sun, Wall Street Journal, Dow Jones Financial information Services, Fox News, Sky, HarperCollins kustantamo (sis. m.m. Harlequin) kuin National Geografics:kin ja paljon, paljon muuta. Suomessa kannattanee TrumpMedian suhteen pitää silmällä firmaa nimeltä Endemol Shine (http://www.endemolshine.fi/) sille se kuuluu Trumpin kansalaismediaan Miksun baareineen ja Big Brothereineen.

Hesarin huoli on asiallisesti vino mutta kuvaava. He ovat huolissaan valtiolle keskittyvästä tiedonleviteomistuksesta mutta eivät laisinkaan yksityisiin käsiin keskittymisestä. Siinä suhteessahan suomalainen tiedonlevitystö lienee maailman kärkeä.

Tokikin jos valtiolliset omistukset olisivat aidosti demokraattisessa valvonnassa, ne eivät olisi ongelma. Nyt kuitenkin ne kulkevat siellä missä muutkin businessomistukset ja niitä mainostetaan kohdeltavan liiketaludellisin perustein eikä toimivan johdon tekemisiin juurikaan haluta puuttua, ei Ruotsissa eikä Suomessa.

Yksityiseen omistukseen nähden ne sentään ovat julkisemmin tiedossa ja niistä edes jonkin verran keskustellaan kun taas yksityiset kytkökset ovat enemmän piilossa ja liikesalaisuuksien takana. Ni9inpä jos ruotsalaiset poliitikot olisivat oikeasti huolissaan omistuksen keskittymisestä, he pyrkisivät pilkkomaan Bonnier:iä.

Ilkka Luoma

HS oli aikanaan paperiradan ollessa voimissaan eräs suhteellisesti maailman suurimpia lehtiä ... nyt kaupallisen median rinnalle pyrkivät "valtiosuojeluksessa" olevat informaatiologistiikat, joiden toivoisi tukevan asiallista kansalaiskanavakehitystä ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Toivoisin myös julkisessa omistuksessa ja demokraattisessa valvonnassa olevien julkisen palvelun tiedonlevitteiden pyrkivän omatoimisen tiedonkeruun ja levittämisen lisäksi tarttuvan myös laadukkaan "kansalaismedian" toimittamiseen.

YLEllä oli joskus aiemmin hieman yritystä siihen suuntaan mutta nyttemmin he lienevät keskittyneet enemmän peikkojahtiin. Toivottavasti sen johdossa käsitettäisi kuinka eri tavoin kansakunnan moninaiset ja -ääniset kansalaiset haluavat tulla julkisesti palvelluksi. Voitaisiko kansalaisoikeuksiin laskea kuuluvaksi julkisen palvelun tarjoama kanava kansalaisen oman sananvapauden toteuttamiseksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

YLE - Suomi Express, olin mukana sen edeltäjän ensimmäisessä lähetyksessä - Sipoon kaappauksen selvittelyssä - ennen päätöksiä. Mukana myös Helsingin silloinen pormestari Pajunen ...

...
Johtui tästä:

TORSTAINA, KESÄKUUTA 22, 2006
Reviirit muuttuvat enemmistön voimalla
Helsinki painaa Sipoon päälle elintilan valtauksena idästä

Helsinki kasvaa ja intomieliset pääkaupunkilaiset Jan Vapaavuoren (kok.) johdolla ovat valloittamassa itäisiä maita elintilan saamiseksi uljaalle pääkaupungillemme. Helsingissä on hurja tonttipula, tai sitten ei. Elintila on suhteellista. On selvää, että hyvistä merenrantatonteista on pulaa ja Helsinki katsoo saavansa niistä paremman hinnan kuin sipoolaiset.

Maata ja vesi-alueita ei ryövätä, vaan niistä maksetaan normaalisti käypä hinta markkinoiden mukaisesti. Nyt on kysymys periaatteesta kuinka ja miten suurempi menettelee pienempää kohtaan. Valtiolaiva liputtaa voimakkaasti rajansiirtoa Helsingin puolesta, niin kepulaisina kuin demareina. Kuka katsoo millainen on Sipoon kunnanvaltuusto poliittiselta väriltään? Keskustalla on paikkoja 3/43, eli alle 8%.

Tämä Sipoo asia tulee saamaan suuret mittasuhteet, sillä se antaa ennakkoratkaisua myös muualle Suomeen; tunnettuahan ovat meneillään olevat kuntaliitosasiat. Mikäli Helsinki saa tahtonsa läpi, niin nokkelat lakimiehet laativat hetkessä "laajan kansalaisedun ja yleishyödyllisyyden" nimissä kirjelmiä rajansiirtoihin ja alueluovutuksiin. Nyt on Sipoon kutistuksessa hedelmöityymässä kolmikanta hyvässä ja sydämellisessä yhteisymmärryksessä: kepulaiset, demarit ja kykyilijät Kokoomuksesta.

Kysymykset kuuluvat: mikä on Sipoon omien asukkaiden rooli ja mielipide ja mikä on helsinkiläisten ajatukset rajan siirroista kohti itää?

Tänä päivänä on kansalaisilla laajat mahdollisuudet ilmaista mielipiteitä netissä. Eduskuntavaalit lähestyvät ja Keskusta liputtaa voimakkaasti Helsingin etuja vetoamalla yleiseen ja koko maan etuuksiin ja hyötyihin. Tämä asia on ikäänkuin kansallinen kysymys. Keskustalla ei ole suurta kannatusta perinteellisesti Helsingissä. Keskusta on vahva maakunnissa, missä pienet kunnat ovat etusijalla. Demarit ovat vahvoja Helsingissä, näin viestitetään ensi vuoden eduskunnan kokoonpanon äänestäjille, minkä värisiä numeroita lippuihin kirjoitetaan. Näyttäisi siltä, että Suomen hallituksen täytepuolue ruåtsalaiset vikisevät ja tyytyvät kohtaloonsa, eivät he halua mestata rooliansa kestoministereinä kakkossarjassa. Uuden puheenjohtajankin täytyy päästä maistamaan ministeriauton kyytiä.

Linkki ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/06/reviirit-m... -

...

.

Ilkka Luoma

Facebook on tiedonkulun kehityshautomo,

… jossa viljellään kaikkia tiedonmuotoja, niin totuutta, vääristelyä, tietämättömyyttä kuin myös manipulointia ja propagandaa. Naamakirja |6 muuttaa tiedonkulun rakenteita ja ajaa uusia näkyvyyden merkkejä ja tuo tiedon, uutisen, valheen kuin totuudenkin suoraan tiedon tuottajalta tiedonkuluttajalle - ilman välikäsiä, näin suodattimellisen analyysimedian merkitystarve jää vähäisemmäksi.

Suoramedia tai kansalaismedia |7 on tiedon totuudellisuudessaan ja/ tai valheellisuudessaan jatkuvassa kehitysvirrassa, jossa on osaavampia tiedonkäsittelijöitä kuin myös tieten/ tietämättään taitamattomia äänitorvia, kuka milläkin motiivilla tai vain muutoin julkihuutelun tarpeessa olevia.

Viha- ja suuttumuspuhetta

Maailmaan on aina mahtunut vihapuhetta. Vihaisuus on evoluution luoma ominaisuus, jolla puretaan painetta ja pahaa oloa |8. Vihalla voidaan myös lisätä testosteronia, jotta pärjää reviirikamppailussa, joka on puheena vaiennut, mutta ei tekoina – ja nimenomaan alitajuntatekoina. Usein kielteisyys |9 on vihan esiaste.

Viha nostaa puolustuskykyä. Onkin sitten aivan eri asia millainen vihaisuus on sallittua, ja missä kulkee raja väkivallan ja ilmapiiripuhdistuksen välillä. Otamme jälleen esimerkin mediasta –

"Valtamerestä otettiin kipollinen vettä", ja kipollisesta pääteltiin meren koostumus. Kiinalainen arvioisi juttua suunnilleen näin, ja tässä itse juttu ~ http://www.hs.fi/matka/art-2000005000660.html -

Tuo lopun valtamereen vertaus kuvastaa toivotonta suuruutta, jolloin ikuisesti epäselväksi jää mikä on universaali totuus |0. Ainoana toivona on kulloisenkin hetken totuudellisuus, ja tämä onkin monin osin ymmärrys-, tietämys- ja asiahallintakysymys – tunnetusti me emme ole samasta tiedon puusta, vaan yksilöinä käsittelemme meille milläkin tavoin välitetyn tiedon, uutisen – huhun ja luulon! |*

...
~ |7 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134220-... -

.

Ilkka Luoma

Alustatalous avaa uusia mahdollisuuksia -HS
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005765865.html -

Ilkka Luoma 23.7.2018 - 6:17
Informaatiologistiikan alustatalous voisi luoda edellytyksiä kansalaisten omalle suoramedialle. Tänään media, uutisointi ja tiedon informatiivinen muokkaus, välitys ja tallennus ovat välikädellistä toimintaa perinnemediana.

Ruotsalainen teleoperaattori Telia on ostamassa muun muassa mediayhtiö MTV3' n. Näin Ruotsin valtion 37 prosenttisesti omistama teleoperaattori on yhdistämässä tiedonsiirtoon myös informaation tuottamisen.

Syntyisikö tässä liitossa mahdollisuus luoda suoramedian alustatalous kansalaismedialle? Tässä kohtaa olisi tiedostettava informaation ja tiedon syvälliset merkitykset sekä niiden eroavaisuudet.

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, ruotsalaisilla on diskuteerauksen perinteensä ja siten heidän valtiollaan voisi toivoa olevan kiinnostustakin. Epäilen kuitenkin myös sikäläisen yhteiskunnan eliitin karsastavan kansalaisten omaa tiedonlevitystä ihan yhtä paljon kuin täkäläisen ja takaavan tässäkin suhteessa pikemminkin oligarkeille keskittyneen MSM:n rauhaa.

Olen samaa mieltä, että tiedon arvoketju ("Value chain of information") olisi ymmärrettävä niin tiedon tuottajien, levittäjien kuin kuluttajienkin. Sen mukaan aluksi on data joka tulkitaan informaatioksi. Sen ymmärtäminen johtaa tietoon joka sisäistettynä johtaa viisauteen. Ja vasta viisautta tulisi käytää johtopäätöksiin ja soveltamiseen joka taas tuottaa uutta dataa.

Ilkka Luoma

Totuuden ja ymmärtämisen vaikeus?

Toimituksen poiminnat