Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Amerikkalaiset sota- ja taisteluvoimat poistuvat Euroopasta?

 • Peruuttaako Trump taistelupanssarinsa pois Euroopasta - luoden näin mahdollisuuden yhteiseurooppalaiselle rauhalle?
  Peruuttaako Trump taistelupanssarinsa pois Euroopasta - luoden näin mahdollisuuden yhteiseurooppalaiselle rauhalle?
 • Vietnamista tuotiin näitä sotilasarkkuja yli 50 000! Miksi US oli Vietnamissa - kaukana omilta rajoiltaan, ja millä mandaatilla?
  Vietnamista tuotiin näitä sotilasarkkuja yli 50 000! Miksi US oli Vietnamissa - kaukana omilta rajoiltaan, ja millä mandaatilla?
 • Amerikkalaista yhteishenkeä luodaan haudoilla - Arlington ¤, jonne muualla taistelleet haudataan - vapauden puolesta sotineet!
  Amerikkalaista yhteishenkeä luodaan haudoilla - Arlington ¤, jonne muualla taistelleet haudataan - vapauden puolesta sotineet!
 • Kuva 4.: Venäjän varaumat lännestä tuleviin hyökkäysmahdollisuuksiin. ¤¤¤
  Kuva 4.: Venäjän varaumat lännestä tuleviin hyökkäysmahdollisuuksiin. ¤¤¤

US-presidentti Donald Trump tuli, näki, koki, uhkaili ja lähti Euroopan retkeltään kotiin Yhdysvaltoihin, josta olisi tehtävä Trumpin sanoin noitavainojen alta jälleen The Great. Se onnistuukin, kun keskitytään omiin asioihin, omaan maahan, omiin kansalaisiin ja omaan sisäiseen osaamiseen *.

 

Elimme 100 vuotta amerikkalaista hegemoniaa valtiosta, jonka juuret ovat Euroopasta, Afrikasta ja Uuden mantereen saarivaltioista – latinojen määrä Yhdysvalloissa kasvaa nopeimmin.

Trumpin on mietittävä kohta muutakin kuin valkoista lähtökohtaansa, joka kasvatti vaurautensa myös mustilla, joita rahdattiin orjiksi miljoonittain [1 – ja tämän ollen edelleen sisäisen vastakkainasettelun ydin – aikanaan jo 1960-luvulla tapetun Martin Luther Kingin unelmasta huolimatta [2.

 

Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse sota- ja taisteluvoimansa – tästä Helsingin Sanomat analysoi tekstissään ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005765283.html - , joka otsikoitui näin:

Trump ei ole yksin mielipiteidensä kanssa

Lukijakommentti ylläolevaan - Ilkka Luoma 22.7.2018 - 2:48

US tuli Euroopan melskeisiin, kun käytiin I Maailmansotaa, olihan niin monien valkoisten amerikkalaisten sukujuuret valkoisessa Euroopassa. Tehtiin siis amerikkalainen ristiretki.

Eurooppalaiset aloittivat Saksan johdolla myös II Maailmansodan, josta US halusi pysyä erossa. Saksa mahtipontisesti julisti sodan USA' lle korostaakseen akselivaltojen yhtenäisyyttä - akselin pää oli kaukana Japanissa, joka oli aloittanut Tyynen valtameren sodan hyökkäämällä USA' n Pearl Harbour' iin joulukuussa 1941. Näin US joutui puoliväkisin mukaan II Maailmansotaan, myös Euroopan osalta. Tehtiin siis toinen ristiretki.

Tuon II suursodan osalta oli vain kaksi todellista voittajaa - USA ja Neuvostoliitto. Näin alkoi kilpajuoksu maailman hallinnasta näiden kahden välillä, Eurooppakin jaettiin, kuten Korean niemimaa, jo vuonna 1945 [3.

US holhosi omaansa rahalla, ja politiikalla sekä aseilla - jopa ydinaseilla, niiden ollessa yhä Euroopassa. US jäi turvaamaan Länsi-Eurooppaa kommunismin pelolta – syntyi maccarthyismi [4.

 

Kommunismi ei levinnyt ja Neuvostoliittokin romahti, silti venäläiset jäivät, mutta US holhous sotilaallisesti jatkui – kuten Korean niemimaalla, Afganistanissa, Irakissa …

EU (EY ja sitä ennen EEC) kasvoi taloudellisesti US-ydinasesateenvarjon suojissa, kasvoi taloudessa yli Yhdysvaltojen, ja jätti sota- ja taisteluvarustelut tarpeettomina tekemättä, venäläistenkin aseet ruostuivat varastoihinsa – elettiin tai harjoiteltiin liennytystä käytännön tasolla. Huomattiin taas, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka.

US hoiti taistelemiset ja sodat, tosin muutamat eurooppalaiset Nato-valtioiden edustajat kävivät amerikkalaisten kanssa pommitusten tiellä vieraissa maissa luvalla ja luvatta. Suomestakin aiempi ulkoministeri Alexander Stubb katui, kun ei osallistunut Libyan pommitustalkoisiin [5.

Nyt US-presidentti Trump heristää sormeaan: "Hoitakaa paremmin omaa rahaa käyttämällä omaa taistelukykyänne, emme enää sijoita rahaa vierihoitoon" -osapuilleen näin Trump totesi, uhkaillen erolla jopa Natosta.

Taloudellisesti läntinen Eurooppa lihoi käkenä toisen pesästä, sotavarustelut oli unohdettu amerikkalaisille, sillä Euroopassa ei ollut sitä uhkaavaa sotimisen vaaraa enää idästä kommunismina. Päivänvastoin tehtiin yhteistoimintaa Saksan ”schröderiläisenä” aikakausitoimintana – muun muassa Nord Stream 1 kaasuputki suoraan Venäjältä Saksaan – ohi kiristelevän Ukrainan.

Eurooppalaisten on nyt tultava toimeen omillaan, voimme sanoa Good Bye! amerikkalaisille sota- ja taisteluvoimille Euroopassa. Näin parannamme eurooppalaista rauhankehitystä – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa [6.

Edellinenkin eurooppalaisten suursota aloitettiin lännestä itään - Saksan hävitessä sen pohjaan saakka. Saksalainen on oppinut läksynsä, nyt se käy kauppaa ja kaasu virtaa, mutta idästä länteen - ilman sotaa.

 

Entä nyt, kun eurooppalaiset huomaavat jälleen maanosansa jatkuvan kauas Venäjän Uralille saakka?

[ … tosin kaukaa Aasiasta saatetaan nähdä Aasian jatkuvan suurmantereena eräälle pienelle niemelle, jota Länsi-Euroopaksi kutsutaan … ]

Venäjä taas on mielellään viestinyt rooliaan sulkuna Aasiasta tuleville laumoille, ollen eurooppalaisuuden rajamaa, joka valvoo valkoista kulttuurietua – Aasian värikulttuureja vastaan.

Tänään on tilanne erityisen kiintoisa, sillä Aasiassa on maailman väkilukuenemmistö ja sieltä löytyy jo maailman suurin talous, joka vain kasvaa, kasvaa ja kasvaa – ettei vain liiaksi? [7. Elämme kiinalaisten vuosisataa [Kuva 3.].

 

...

Presidentti Trumpin todellinen The Great -vastus on kauppakansa Kiina, joka ei niinkään sodi, vaan tekee kauppaa puuttumatta muiden ulkoisten sisäisiin asioihin. Kiina ei ota kauppasuhteissa kantaa kauppakumppaninsa yhteiskuntapolitiikkaan, kulttuuriin, kieleen tai muuhunkaan tapaelämään, kunhan se ei sodi kiinalaisia vastaan heidän omalle maalleen.

 

Trump tarvitsee Venäjän presidentti Vladimir Putinin

Trumpille on tärkeämpää kokonaisvaltaisuuden nimissä Venäjä kuin EU – Venäjä on maailman raaka-aineaitta, ja Kiina ei saa päästä noihin varantoihin valtatekijänä käsiksi. Näin onkin helposti nähtävissä, että Vladimir Putin' lla on kuninkaat käsissään – tosin Kiinan presidentti Xi Jinping' llä on ässät, kaikki neljä:

a] Maailman suurin sisämarkkina – potentiaalina

b] Maailman suurin tuotantokoneisto

c] Maailman levinnein ja laajin kaupankäyntiverkosto

d] Maailman potentiaalisin tuotekehityskoneisto – ”yhden käskylauseen alta” [8.

 

 

Viitteet:

[1 Erik Dammann ”Tulevaisuus käsissämme” -Otava 1981 – ISBN 951-1-06126-7.

[2 ”I have a dream” - … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/i-have-a-dream-tasta-king-unelmoi-50-vuotta-sitten/2340906#gs.sRHt0_U -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/korean-niemimaalla-uho-ja-sapelit.html -

[4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy -

[5 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykypaiva-stubb-katuu-jattaytymista-libya-operaatiosta/1939990#gs.KWNlqKk -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/06/eurooppalainen-turvallisuusajattelu.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/10/kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/kiinalainen-juttu.html -

 

...

EKSTRA

Miksi Venäjää ja venäläisiä parjataan niin voimakkaasti – onko tosiaan lännenmiehen media kauhukivuissaan nähnyt kristallipallostaan oman uuden ajan ristiretkensä, jossa nostetaan otsikoihin päivästä toiseen idän ja lännen vastakkainasettelua, otamme esimerkin HS' sta ~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005764687.html - , joka on otsikoitu näin:

Venäjän näyteikkuna kehuttuna kisajärjestäjänä sulkeutuu – ennen seuraavia kisoja on selvitettävä dopingsotkut: ”Siinä on selvästi kahdet kasvot”

Lukijakommentti ylläolevaan - Ilkka Luoma 21.7.2018 - 12:23

Mistä muusta maailman valtiosta saadaan näin paljon mediatoistoa negatiivisina esille nostoina kuin Venäjästä? Vaikka uutiskirje olisi faktana hyvinkin positiivista, niin Venäjän (myös Kiinan) kyseessä ollen saadaan sekaan aina jotain pahaa, ilkeää tai muutoin epämiellyttävää. Mistä tämä toistuva ronkkiminen – lopulta kaaostaminen johtuu?

Krimin tilanne saa eniten toistoja, jopa Suomessa – huomauttelulla, ettei vain unohdu. Jos taas olisi kyse muiden valtioiden vääristä teoista, esimerkiksi US ja Syyria, niihinkin saadaan upotettua Venäjä - jotenkin syyllisenä, vaikka Syyrian kriisiin US oli ensimmäinen ulkoinen valtio, joka ilman mitään mandaattia sekaantui vieraan valtion sisäisiin asioihin, kuten aikanaan Irakiin 2003 ja sitäkin aikaisemmin Serbian USAF-pommitukset.

 

Pelkäämmekö idän voittoa ja aasialaisten uusmarssia Wienin porteille – meitä valkoisia markkinatalouden demokraattisiksi voimiksi itseämme kehuvia on vain noin 20 prosenttia maapallomme ihmispopulaatiosta – ei edes niin paljoa kuin on kiinalaisia. Saimmeko peliimme huonot kortit, milloin ja miksi?

 

.

EKSTRA II

Trumputin jälkikirjoitus – mitä lännenmiehen media ei huomannut! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258405-trumputin-jalkikirjoitus-mita-lansimedia-ei-osannut-huomioida - [67]

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175300

 

DOC trump poistuu euroopasta_22072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 22072018

 

925_7830 – 8:34|09:13

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (220 kommenttia)

Ilkka Luoma

Näin paljon amerikkalaisia on kuollut Afganistanin sodassa

maanantai 01.10.2012 klo 13:22 -Iltalehti
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012100116144722... -

...
"Afganistanin Wardak-provinssissa sattui lauantaina sotilaallinen yhteenotto, jossa kuoli yksi yhdysvaltalaissotilas. Yhdysvaltain viranomaiset vahvistivat sunnuntaina, että Afganistanin sodassa on kuollut nyt yhteensä 2000 yhdysvaltalaissotilasta.

Esimerkiksi brittisotilaita on kuollut vuonna 2001 alkaneessa Afganistanin sodassa yhteensä 433. Noin 20 000 siviilin arvioidaan myös kuolleen sodan aikana. Loukkaantuneita yhdysvaltalaissotilaita on sodan jäljiltä ainakin 17 600.

Irakin sodassa kuoli yli 4400 yhdysvaltalaissotilasta.

Afganistanin sota alkoi 7.10 .2001 kun Yhdysvaltain, Yhdistyneen kuningaskunnan, Australian ja Afganistanin pohjoisosaa hallinneen pohjoisen liiton joukot hyökkäsivät Afganistaniin syrjäyttääkseen maan Taliban-hallinnon.

Konfliktin syntyyn vaikutti voimakkaasti syyskuun 11. päivän terrori-iskut Yhdysvalloissa.

Naton joukkojen on tarkoitus vetäytyä Afganistanista vuoden 2014 loppuun mennessä, mutta asiantuntijat arvioivat, että vetäytyminen näin aikaisin ei ole realistista."

-lainaus Iltalehdestä

Ilkka Luoma

Otsikkoon nähden Trump miettii miten paljon amerikkalaisia kaatuisi eurooppalaisessa sodassa, jossa vastassa olisi mitä todennäköisimmin se toinen ydinasesuurvalta - uhrien määrä olisi maailmanlaajuiseksi levinneessä suursodassa kymmeniä miljoonia ja US tuhoutuisi kokonaan - tämän kaiken Trump tietää - ja on siitä Putinin kanssa keskustellut - kahden kesken!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Sensijaan Putin on todennut, että maailma ilman Venäjää ei ole minkään arvoinen, vihjaten näin, että uskaltaa aloittaa vaikka ydinsodan kokiessaan Venäjän olevan uhattuna.

Ilkalle on koittanut joulu Trumpin myötä :D. Luulen kuitenkin, että ilo on ennenaikainen. Trumpin presidenttiys päättyy aikanaan, joko kahden ja puolen tai kuuden ja puolen vuoden kuluttua ja läntinen puolustusliitto Nato on silloinkin pystyssä, samoin Yhdysvaltain tuki Euroopalle. Trumpin hallinnossa on fiksujakin, mm. puolustusministeri Mattis ja kongressi viimekädessä tyrmää Trumpin päättömyydet. Tätä tulevat venäjämieliset täälläkin kovasti itkemään ja "sotahaukkoja" solvaamaan. Tosin Trumpin jälkien paikkaamiseen menee seuraajalta hyvinkin yksi virkakausi.

Ilkka Luoma

Missäköhön Putin on noin ensimmäisen virkkeesi lailla todennut?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #5

Yritän kaivaa jostain lähteen esiin. Ehkä muut kommentoijat voivat auttaa? Tuo Putinin lausuma on jostain parin vuoden takaa ja sitä uutisoitiin silloin ihan kohtuullisen laajasti.

Edit: näkyy olevan niinkin tuore lausunto kuin tämän vuoden maaliskuulta. Googlaamalla löytyy. Kehno nörttiyteni estää minua laittamasta linkkejä. Jos googlaat jotain: "Putin: world is nothing without Russia", niin löytyy.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Tuon suuntaisesti ... Putin on ilmaissut venäläisen kulttuurin olevan maailman kirjossa arvokas lisä, kuten muutkin kulttuurit - sen sijaan "minkään arvoinen" - on West trolling manipulation -ilmiö - lännenmiehen medialta.

Nikolai Holopainen Vastaus kommenttiin #8

Olisiko lause kevään puheesta, jossa hän esitteli uuden asearsenaalin? Venäjällä oli näkemys, että Pentagon unelmoi ensi-iskusta, jolla Venäjän ydinuhka neutraloitaisiin. Mm ohjus puolustusjärjestelmä, joka tekisi systeemin aukottomaksi. Putin esitteli uudet aseet ja todisti aukottomasti, että vastaisku tulee. Jospa Pentagon nyt kuuntelee meitä? Järkipuhe ei ollut aiemmin painanut. Jos ensi-isku tulee, niin siinä menee Venäjä, mutta vastaisku tulee. Jos Venäjällä ei ole elämisen oikeutusta, niin ei muillakaan. Jotenkin näin se meni.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Hyvä - laitetaan tarkistukseen!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #19

Muistan tuon. Sitä Ilun fb-sivuillakin hehkutettiin. Heille vaan ikävää on se että ne tärkeimmät ovat vielä suunnitteluasteella. Näyttivät kyllä tietokoneanimaatioina miten ne tulisivat tuhoamaan amerikkalaiset ohjukset. Näitä animaatioita samaiset hehkuttajat luulivat että ne ovat jo ihan oikeasti olemassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Sellaisiako joita Reaganin aikana esiteltiin?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #96

Reaganin Tähtien Sota -hanke oli pelkkää bluffia jolla saatiin NL pistämään likoon viimeisetkin kopeekkansa. Tai ei se ihan kokonaan ollut pelkkää bluffia. Siinä tutkittiin laserien käyttöä ohjusten tuhoajina ja tehtiin mielenkiintoinen havainto josta kerran esitin sinullekin kysymyksen sen jälkeen kun olit ylistänyt Kiinan ylivoimaista lasertekniikkaa. En saanut vastausta enkä aio sitä myöskään tässä sanoa, sillä tuntuu siltä ettei Kiina ole sitä vieläkään onnistunut varastamaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Tiettävästi maailman ensimmäinen lasersäteellä tuhottu satelliitti operoitiin juuri Kiinasta ... maasta käsin ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #103
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Satelliittia voidaan rinnastaa mannerten väliseen ohjukseen - joka tulee myös avaruudesta, missä satelliitit liikkuvat - matalilla kiertoradoilla.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #125

Eli nyt oli siis kysymys havainnosta minkä jenkit tekivät ja varmaan koskee myös satelliittiakin. Tuo ensimmäinen lause osoittaa ettet ole jyvällä tässä mutta olkoon, en kerro enempää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #97

Tähtien sota oli todellinen projekti, mutta sitä ei tarvittu toteuttaa - onneksi. Neuvostoliitolta loppuivat rahat sen yrittäessä vastata siihen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #191

"Todellinen projekti", jonka asiantuntijat huomasivat mahdottomaksi, silloisin teknologioin ... Veikkaan, että Kiina toteuttaa nuo ideat kehiteltyinä ensimmäisenä ...

" ... Reaganin kauden varustelukilpaa ja etenkin SDI:tä on väitetty erääksi syyksi Neuvostoliiton kansantalouden romahdukseen. Yhdysvallat ei pystynyt hankkeen puitteissa rakentamaan kattavaa ohjuspuolustusta 1980-luvun teknologialla. Neuvostoliitto kuitenkin vastasi haasteeseen lisäämällä omien ohjustensa määrää (muun muassa SS-18 Satan -ohjus, jonka Neuvostoliitto nimesi SDI:n vasta-aseeksi, ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_In... -

...

Itseasiassa tuo Reaganin ohjelma iski takaisin US-nilkkaan, koska se käynnisti tuotekehityksen Borei- ja Bulava lopputuloksin, jotka eivät tänänkään ole amerikklaisten torjuttavissa.

...
PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 25, 2014
Lännenmies koettaa luhistaa Putinin Venäjän

" ... USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.

Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”volgan mutkille”. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/lannenmies... -

...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #193
  " "Todellinen projekti", jonka asiantuntijat huomasivat mahdottomaksi, silloisin teknologioin..."

Olin 1980-luvulla amerikkalaisen hi-tech-firman palveluksessa, Cambridge, Mass. (Bostonin vieressä). Yht'äkkiä yhtiön suuri neuvotteluhuone pyhitettiin erityiskäyttöön. Sinne majoittui toistakymmentä konsulttia Washingtonista, jotka olivat erikoistuneet suurten militääriprojektien tarjousten kirjoittamiseen. Mulla, kansainvälisen myynnin johtajana, oli ilo tarjota yhtiön Starwarsin "sivutuotetta" Ranskan laivastolle ilmatorjuntaohjuksiin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #241

Ilu hyödyntää taitavasti kaikki mahdolliset seikat propagandassaan ja Venäjän/ Kiinan ylistämisessään. Hän on aina silloin tällöin ylistänyt kuinka Venäjä on täysin ylivoimainen avaruudessa, sillä millään muulla maalla ei ole riittävää teknologiaa viedä astronautteja avaruusasemalle! "Venäjä hallitsee jo avaruuttakin" toteavat hänen aatetoverinsa. toinen lentävä lause on "Kommunisti se Kiinaakin johtaa"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #251

Kiinaa johtaa kommunistinen puolue, jolle kommunismi on vain keino, ja tavoite - tavoitteen ja nykypäivän välissä on keinopolku, jolla haetaan Kiinalle kuuluva asema pallollamme. Yksinkertaista, eikö ... ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #241

Myyjät ovat innokkaita tekemään tarjouksia, joille paistaa (vain) mielikuvitus - ja joskus ne menevät läpi, jopa Telessä 1990 -luvulla ... ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #260

Ilkka,
en tiedä miten kommenttisi liittyy 'Tähtien Sotaan'? Kyllä siitä oli virallinen USA:n liittovaltion tarjouspyyntö, johon nuo konsultit oli palkattu vastaamaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #288

Yleinen ilmaus myyjien innolla tekemistä tarjouksista ;) Sitä paitsi Telessä oli innovaatioita, joista aika moni toteutui - niin lopulta "Tähtien Sodastakin" ... tosin usein aivan toisten toteuttamana.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sanoiko puuttini aloittavansa ydinsodan vai onko se sinun oma päätelmä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Putin ei ole koskaan noin sanonut - ainoastan sen, ettei suursodassa ole voittajia, vain häviäjiä. Venäjän suuri pinta-ala saattaa jättää joitain jakuutteja henkiin.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #10

Ote Venäjän Federaation sotilasdoktriinista ( 2014 ):

"27.
Venäjän Federaatio pidättää itsellään oikeuden käyttää ydinasetta vastauksena Venäjään tai sen liittolaisiin kohdistuvalle ydinaseen tai muun joukkotuhoaseen käytölle ja lisäksi tilanteissa, joissa konventionaalisilla aseilla tapahtuva hyökkäys kohdistuu Venäjään ja Venäjän olemassaolo valtiona
on uhattuna"

Lähde: http://erikoiset.kioski.yle.fi/files/sotilasdoktri...

Viitaten tuohon viimeiseen lauseseen: No tuossahan ei tarvita kuin "Mainilat", niin oikeutus ydinaseiden ensikäytölle on olemassa. Tulkintahan siitä mikä on hyökkäys konventionaalisilla aseilla ja mikä on näin tehtävän hyökkäyksen Venäjän olemassa oloa uhkaava on Venäjällä itsellään.

Myös kokonaisuutena tuo Venäjän Federaation sotilasdoktriinia koskeva teksti on erittäin mielenkiintoinen ja antaa Suomen Nato-jäsenyyskeskustelulle näkökulmaa.

Toki kaikkien, jotka haluavat muodostaa kantaa Suomen Nato-jäsenyyteen, kannattaisi myös tutustua mm. Pohjois-Atlantin sopimuksen tekstiin ja Suomen erityisedustuston Natossa sivustoihin.

Ohessa muutamia linkkejä josta saa jutun juurta keskusteluun:

http://www.atlanttiseura.fi/nato/wp-content/upload...

http://www.finlandnato.org/Public/Default.aspx

http://atlanttiseura.fi/nato/

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #246

Ydinaseiden käyttö on itsesuojeluvaiston huippukulminaatio. Trump: "Meillä kahdestaan on 90 prosenttia maapallon ydinaseista - se on paha asia" -osapuilleen näin. Tunnetusti maailmassa on vain yksi ydinaseiden tosikäyttö - lähinnä siviilejä vastaan.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Ilun kirjoitus on taas sitä toiveajattelua.

"...uhrien määrä olisi maailmanlaajuiseksi levinneessä suursodassa kymmeniä miljoonia ja US tuhoutuisi kokonaan - tämän kaiken Trump tietää - ja on siitä Putinin kanssa keskustellut - kahden kesken!" Heh, tämän kaiken Trump tietää mutta mistä Ilu tietää mitä Trump tietää? Tälläkin tietysti on hyvä tehdä propagandaa kun vielä ehtii. Sitten pitää taas olla hyvät selitykset valmiina kuten Singaporen kokouksen jälkeen että miksei se mennytkään niin kuin "lähteet Pekingin keskushallinnosta" olivat hänelle tiedottaneet.

Alla kommentissa 6 lisää Ilun mielikuvituksellisen toiveajattelun hedelmiä.

Ilkka Luoma

Trump on evästetty liki ensimmäiseksi astuessaan virkaansa Venäjän Borei -str.ydinsukellusveneistä ja niiden (2 viiva 3 x 16 viiva 20) x 4 viiva 10 ydinkärjestä, jotka voivat olla amerikkalaisten kotivesiltä vain 250 kilometrin päässä - ja näihin ei US' lla ole torjuntakykyä - kaiken tämän Trump tietää ... aiheesta on puhuttu myös kahdenkeskisyydessä - siksi Trumpin jo etukäteistoteamus: "Meillä kahdella on 90 prosenttia maailman ydinaseista - ja se on paha asia" ... Borei kykenee ampumaan parin minuutin välein koko varastonsa - ilmaan, jopa veden alta (30-50 metriä)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #11

Tämä on yksi esimerkki miten olet nuo juttusi "järkeillyt".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Kts. kommentti 50.

...
Ja Trumpin lausahdus, sen jälkeen keskity ajattelemaan :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Amerikkalaisen valokuvamallin ja porilaisen runoilijan puolisot sekä muuan venäläinen isoisä olivat Suomessa esittelemässä nykyistä tyyliään, tässä kritiikkiä:

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005763850.html...

Ilkka Luoma

Saksa ja Venäjä ovat eurooppalaisen nykyajan takuu- ja turvamiehet!
~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - [233] .

Saksa on uudistamassa asenne- ja asemoitusmisilmastoaan eurooppalaisessa kansojen sulatusuunissa, jossa EU-eroaalto on hienokseltaan jo käynnistynyt |2 ja ja missä itä ja länsi kipuilevat entisissä Neuvostoliiton osavaltioissa |3 ja satelliiteissa.

Saksa tulee ulos väkevänä edellisestä alemmuudestaan ...,
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-s... - ]

jota se kantaa jo kohta kuolleiden esi-isiensä teoista ja toimista. Saksaa on jäytänyt jo turhan pitkään muisto, häpeä ja kiusautuneisuus ajalta, jolloin kansallinen henki ja yltiöisänmaallisuus kukoistivat elintilan vaateena ja herrakansana, joka koetti hakea rotupuhtaudella maailman paikkaansa.

Nyt on Saksalla jäljellä vastuu Euroopan veturina |4 ja idän ja lännen rakennejärjestelijänä – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa seuraavien noin 10-20 vuoden aikana, kun Yhdysvallat ottaa irtiottoa Euroopasta, jättäen Englannin ”linnoituksekseen”.

USA näkee suurimmaksi uhaksi maailmanpoliisiroolilleen |5 Kaukoidän ja nimenomaan Kiinan, joka on jo kasvanut moni mittarein maailman suurimmaksi …

Missä on meidän suomalaisten rooli, asema ja paikka?
[ ~ http://www.hollilla.com/threader.php?item=186458903 - ][73]

Se on yksinkertainen vastaus – olemme idän ja lännen vedenjakajalla |6 - itse ollemme niin lännestä kuin idästä |7.

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/06/eurooppala... -

...

...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Saksa on nykyään liberaalin demokratian vahvin linnake Euroopassa ja siksi soisin sen olevan enemmänkin mukana tukemassa mm. Baltian maita Venäjän muodostamaa uhkaa vastaan. Nykyinen Venäjä edustaa täysin vastakkaisia arvoja ja onkin tukenut monin tavoin eurooppalaista äärioikeistoa, niin pragmaattisista kuin ideologisista syistä.

Ilkka Luoma

Miten Venäjä uhkaa baltteja?

...
Muistatko Virosta pronssisoturiepisodin?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

Pronssisoturiepisodi oli hyvä opetus Venäjälle, he eivät enää päätä patsaiden paikoista rajojensa ulkopuolella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Eestiläiset vain unohtivat, että Pronssisoturi patsas esitti heidän kansalaistaan!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17

Suomalaisia palveli myös puna-armeijassa, onneksi heille ei ole tarvinnut pystyttää patsaita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Oletko perehtynyt eestiläiaten kokemaan - niin hyvässä kuin pahassa - saksalaismiehitykseen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Aika outoa, jos saksalaisten muutaman vuoden miehityksellä yritetään oikeuttaa Neuvostoliiton vuosikymmeniä harjoittama sorto Baltiassa. Neuvostoliitto edusti niin kansojen kuin kansalaistenkin keskitysleiriä sanan varsinaisessa merkityksessä. On se kumma juttu että tuo porukka ei vieläkään ole oppinut olemaan ihmisiksi edes Virossa. Ryssät sielläkin erottaa välittömästi muustajoukosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Pitäisikö venäläisten ja venäläismielisten poistua Virosta - noin 20-25 prosenttia koko Viron väestöstä? Miten kansantalouden kävisi? --- Olisiko kummallakin puolen peiliin katsomisen paikka?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Miksi ihmeessä virolaisten pitäisi katsoa peiliin? Virolaisethan sorron kohteena olivat. Venäläisten olisi kyllä syytä olla Virossa nöyrää poikaa, niin paljon pahaa se herrakansa aiheutti valloittajana. Rehellisesti sanoen, virolaiset kyllä pärjäisivät ihan keskenäänkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Aivan ensimmäiseksi pitäisi perehtyä Viron alueen historiaan - tanskalaisten, ruotsalaisten, saksalaisten ja venäläisten kanssa --- tuosta se alkaa ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Venäläisten pitäisi hyvin nöyrästi pyytää anteeksi hirmuhallintoaan Virossa. Siitä se alkaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Otetaan virolaisuuden historiaan tarkampi skuuppi - kun virolaiset itsenäistyivät ensimmäisen kerran, niin saksalaiset tulivat jo noin vuorokauden päästä ---

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Mitä ihmettä sinä lässytät? Eivät saksalaistenteot millään tavoin oikeuta venäläisten Viron miehitystä ja virolaisten törkeää kohtelua, johon olennaisena osana kuuluivat virolaisten tapattamisesta työleireille ja venäjän kansalaisten asuttaminen Viroon. Koeta nyt myöntää ystävistäsi venäläisistä ne piirteet, joista heidätparhaiten maailmalla tunnetaan.

Kun aikoinaan kysyin äidiltäni eroa ryssän ja sakemannin välillä sodan ajalta, äitini vastaus oli: ei muuta eroa kuin että saksalaisilla oli kiillotetut saappaat, samoja roistoja molemmat.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #28
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Kaikki todellisuuksien/ luulojen äiti ... ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Annahan olla Luoma. Äitini käytti kaltaisiasi pikkuhousupyykkärinään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Parasta mihin kykenet? - Saavatko näin lukijat oikean käsityksen ajatusmaailmastasi ja viihde-elämästäsi? -huumorilla ja ystävällisesti :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Nyt tässä on kysymys kommentoijien kyvystä nähdä ja kommentoida kokonaisuuksia - eikä vain yksipuusilmäisesti nähdä osatodellisuutta - jopa yksipuolisia luuloja - arvellen niitä itsepintaisesti totuuksiksi --- 'Maailmalla tunnetaan' ei kerro useinkaan sitä käytännön todellisuutta - on kysymys voimakkaamman manipulaatiokyvystä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #20

Saksalaisten miehittäjien pystyttämiä "sankaripatsaita" ei Virossa olekaan. Luultavasti virolaiset suhtautuisivat niihin samalla tavalla kuin prossisoturiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Sinimäen juhlinnoista päätellen löytyisi ainakin joitakin jotka suhtautuisivat aivan toisin: http://defendinghistory.com/estonian-pro-fascists-.... Natsien muiston elvyttäminen on itse asiassa laajempikin ilmiö Baltiassa.

Toisaalta kannattaa muistaa, että iso osa virolaisista oli hyvin hyvää pataa saksalaismiehittäjien kanssa ja heitä sekä heidän epäiltyjä apureitaan vietiin Stalinin aikana leireille, toki kovin karkealla seulalla valiten. Viedyistä monilla oli taustansa jo 1920- ja 1930-lukujen K.Pätsin ja J.Laidonerin johtamassa kolmenvartin fasistisessa diktatuurissa.

Lisäksi on syytä muistaa, että Viro ei ollut NL:on kuuluessaan miehitetty vaan yksi SNT muiden samankaltaisten joukossa niin, että sen asukkailla oli ihan samat oikeuden ja velvollisuudet kuin muillakin neuvostokansalaisilla. He eivät siis ollet minkäänlaisen miehityshallinnon alaisia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

Myyryläinen se yrittää edelleen. Vai ei ollut Viro miehitetty...ihan iloisina liittyivät maailman mahdollisesti suurimman sortajan kanssa yhteen. Usko on harvinainen asia nykypäivänä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Jussila yrittää nyt muuttaa puheenaihetta. Kyse ei ollut siitä millä mielellä virolaiset olivat kun liittyivät tai liitettiin SNTL:on vaan siitä mikä Viron ja virolaisten asema osana sitä oli, siis oliko se miehitys vai ei. En ole huomannut mitään merkkejä miehityksestä vaan liittymisen osaksi SNTL:a yhtenä sen SNT:na, ihan samoin oikeuksin ja velvollisuuksin kuin muillakin neuvostokansalaisilla oli.

Jos Virossa olisi ollut miehitys niin siellä olisi ollut muusta SNTL:n hallinnosta erillinen miehityshallinto (vrt. Itä-Karjalan miehityshallinto) joka olisi poikennut muiden SNT:jen hallinnoista ja Viron kansalaisilla olisi ollut erilaiset oikeuden kuin muilla neuvostokansalaisilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Jussila ei yritä muuttaa puheenaihetta, Myyryläinen kirjoittaa roskaa. Luettelehan ihan alusta lukien ne kansainvälisen oikeuden edellyttämät asiakirjat, joiden mukaisesti Viro liittyi vapaaehtoisesti SNTL:n onnellisten (hullunkuristen?) kansojen perheeseen.

On se kummallinen tauti tuo neuvostoystävyys, se ei parane edes lähes kolmenkymmenen hoitovuoden jälkeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Mitä asikirjoja kansainvälinen oikeus edellytti v. 1940 liittymiseltä NL:on? Ja mihin kansainvälisiin sopimuksiin ne perustuivat?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #42

"Baltian maita vastaan oli keskitetty 437 000 miestä, että ne hyväksyisivät tukikohtasopimukset."

Mark Solonin, 25.juuni 1941: Rumalus või agressioon, 2010, sivu 41

Venäjä lähetti Viroon ”kenraalikuvernööriksi” Andrei Zhdanovin. Zhdanov pakotti presidentti Pätsin erottamaan vallassa ollut laillinen hallitus ja asettamaan tilalle nukkehallituksen Johannes Vares-Barbaruksen johdolla. Zhdanov määräsi, että järjestetään Viron perustuslain vastaisesti vaalit 14. ja 15.7. Venäjä esti muiden paitsi kommunistien ehdokkuuden.

Eversti Matti Lukkari: ”Äänestystulos oli farssi. Se julkaistiin Moskovassa ennen kuin äänestysaika Virossa oli edes mennyt umpeen. ”Virallisten tulosten” mukaan Virossa äänesti 84,6% äänioikeutetuista. Kommunistit saivat 92,9% annetuista äänistä.”

Matti Lukkari, Viron itsenäistyminen, 1996, sivu 49

Presidentti Mauno Koivisto: ”Venäjän armeija marssi maahan. Sotaväen voimin ja ladatuilla kanuunoilla valtiopäivät määrättiin tekemään Katariinalle sopivia päätöksiä. Samalla tavalla Viron parlamentti pakotettiin vuonna 1940 anomaan liittymistä Neuvostoliittoon: kansanedustajien vieressä seisoivat neuvostosotilaat pistimet paljastettuina.”

Mauno Koivisto, Venäjän idea, 2001, sivu 88

Siinä oli se "vapaaehtoinen" liittyminen NL:oon.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Niin, vastasit kysymykseeni. Aggressio oli silloin kielletty Kansainliiton peruskirjassa. NL muuten erotettiinkin sitten tuosta järjestöstä, juuri hyökkäyssodan vuoksi. Voi teitä neuvostoystäviä...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #44

Jussila ei vielä vastannut kysymykseeni mitä asiakirjoja kansainvälinen oikeus v. 1940 vaati valtiolta joka halusi liittyä SNTL:on.

Kun hän on vastannut siihen, hän voisi vastata miten Eestin SNTL:n asema poikkesi muista SNT:sta tehden sen jäsensuhteesta NL:on miehityksen kun muut olivat federaation tasavaltoja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Ei oikeus mitään vaadi, ei edes kv. oikeus, se on eloton subjekti. Milloin rauhansopimus solmittiinkaan Viron ja NL:n välille?

Tyypillistä näille neuvostomielisille kysellä yksityiskohtia, joihin varsinainen asia peittyy. Haagin yleissopimus oli voimassa vuodesta 1907, eikä NL tapansa mukaan noudattanut myöskään Kansainliiton peruskirjaa.

Ehkä NL:n toimille Virossa on miehitystä parempia sanoja. Mieleen nousevat lähinnä rosvous, raiskaus ja kansanmurha.

Minun on erittäin vaikea käsittää näitten myyrien ja myyryläisten maailmaa. Siellä ei näytä vallitsevan minkäänlainen todellisuus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Yksityiskohtaisten asioiden tuntemus paljastaa asiantuntijan -

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #47

Nyt Jussila kertoo ettei kansainvälinen oikeus vaadi mutta aiemmin kommentissa nro 39 ne esittämään. Tälläistä lienee Jussilan todellisuus.

Sen lisäksi Jussila saattaisi olla tarkempi, edes kronologiassaan. NL erotettiin kansainliitosta joulukuussa 1939 mutta Viro liittyi/liitettiin NL:on elokuussa 1940. Kansainliiton sisäiset sopimukset eivät siis päde Viroon tuolta NL:on liittymisen/liittämisen osalta.

Puutuin tuohon Jussilan kysymykseen asiakirjoista vain ja ainoastaan siksi, että yleensä hän, kuten monet muutkin samalla asialla olevat, ovat hyvin tarkkoja asiakirjoista ja muotoseikoista viimeisiä pilkkuja myöten vain ja ainoastaan silloin kun ne tukevat heidän asiaansa. Muulloin ollaan ikäänkuin katsovinaan suurempia linjoja ilman mitättömiä yksityiskohtia. Niin tässä Jussila tälläkin kertaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #166

Max on minimaallinen kokonaisuuksissa ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #166

Myyryläinen & Luoma, väärinkäsitysten mestarit. Jos minä pyydän esittämään joitain asiakirjoja, olenko silloin tehnyt väitteen, että sellaisia asiakirjoja olisi olemassa tai että joku taho sellaisia edellyttäisi?

Molemmat yllä mainitut trollit esiintyvät kansainvälisten asioiden erikoistuntijana, Luoma tietysti vielä lisäksi sopimusten erikoisasiantuntijaa, mutta kummallakaan ei ole vähentämään käsitystä oikeastaan mistään. Jo pelkkä vihjaus siitä, että Viro olisi liittynyt vapaaehtoisesti Neuvostoliiton kaltaiseen rosvojoukkoon, on pöyristyttävä. Samoin Luoman puhtaaseen ymmärtämättömyyteen pohjaavat vuodatukset isäntämaapöytäkirjasta.

Suomeen ei ole hyökännyt kuin Neuvostoliitto, ja sen seuraaja on samanlainen uhka. USA ei ole koskaan osoittanut mitään aggressioita Suomea kohtaan, eikä sitä parhaallatahdollakaan voida pitää Suomelle uhkana.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #289

Jussila, trollien tehtävänä on nimenomaan hämmentää ja sekoittaa keskustelua niin, että se alkuperäinen kiistämätön fakta: viron neuvostomiehitys jäisi taka-alalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #289

Jussila nimittelee väärinkäsitysten mestareiksi kun tarttuu hänen päättömään kysymykseensä. Tietenkin jos joku kyselee toiselta sellaista jota ei ole olemassa, tulee esittäneeksi väitteen sellaisen olemassaolosta. Muutenhan esittäisi kysymyksensä tai käsityksensä toisin muotoillen, jos siis ihan tolkuissaan on.

Toisaalta Jussila on toki vapaa pöyristelemään ihan mitä itse haluaa. Siihen hänellä on täysi vapaus myös sellaisissa asioissa joita muut osaavat tarkastella monista eri näkökulmista ja myös meille vakiinnutettuja käsityksiä haastaen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #314

Sinut taidetaan tuntea kotiseudullasi trollauksen lisäksi taitavana mopoilijana.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Samalla tavalla miehitettyjä ja pakotettuja NL:n vallan alle olivat kaikki sen satelliitit.

Myyryläinenkin allekirjoittaa aivan mitä tahansa kun on ase otsalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Ottaisiko Max sitten vastaavasti napin otsaansa? ;) En uskoisi kovin helpolla ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

Saat ihan vapaasti kirjoittaa edelleen pöljiä kommentteja kirjoituksiisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Kommentointitaitosi sen kuin paranevat - lukijat haltioissaan ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #67

Ovat haltioissaan ja suosittelevat kommenttejani. Sinulla ei suosittelijoita tälläkään palstalla ole, niitä salaisia ylistyksiähän me emme pääse lukemaan.

Suosittele nyt edes itse jotain kommenttiasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Sitä en tee - vain topicin osalta, jos siihen on ilmeistynyt mielestäni hienoja kommentteja.

...
PS.
Luitko muuten topicin ja siihen liittyvät linkit?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #46

Myyryläinen, vastaa nyt sinä puolestasi:

1. Miehittikö puna-armeija Viron 1940?
2. Olivatko Neuvostoliiton järjestämät vaaliy lailliset?
3. Edustiko noiden vaalien tulos Viron kansan enemmistön tahtoa?

Kun Viro oli liitetty pakolla ja ilman heidän omaa tahtoaan Neuvostoliittoon, niin on merkityksetöntä, annettiinko heille samat kansalaisoikeudet kuin muillakin neuvostokansalaisilla. Ne kansalaisoikeudet eivät ainakaan poliittisessa mielessä olleet kovin hääppöiset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Viro – 100 vuotta ensimmäisestä Itsenäisyysjulistuksesta

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75233/viro-100-vuo... -

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #62

Minun, tai kenenkään muunkaan, lienee ihan turha vastata Näräsen kysymyksiin koska hän ilmoittaa jo kommentissaan ainoat hänelle kelpaavat vastaukset.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #182

Aika heikko selitys siihen, että et noihin kysymyksiin pysty esittämään mitään vastaperusteluja, Myyryläinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #182

Usein käy näin, sillä ollaan varmoja omasta tietämyksestä - "on jäänyt kirjoista useampi sarake lukematta" -historiallinen kantonilainen tokaisu 1600 -luvulta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Myyryläinen, mikähän siinäkin mahtoi olla, että ystäväsi NL joutui lavastamaan kaikki ne vapauttamiensa eurooppalaisten kansojen iloiset vastaanottajaiset? Länsiliittoutuneet kohtasivat spontaanit tervetuliaiset todellisina vapauttajana. Eikä se johtunut pelkästään tupakasta ja suklaasta. Ryssä kun toi mukanaan äärimmäisen alistamisen väkivaltoineen ja raiskauksineen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Puolalaiset saattavat muistaa hyvin saksalaismiehityksen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

Onko sinun mahdoton ymmärtää, että venäläisten tekoja ei pyyhitä pois saksalaisten julmuuksilla? Aivan uskomatonta, mihin ihminen itsensä alentaa puolustaessaan yhtä pahuutta toisella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

On kysymys siitä, että on kyky ymmärtää yksityiskohdista kokonaisuuksiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #70

Ei tuollaista tulkintaa pysty tekemään sinun kirjoituksistasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Se on sinun tulkintasi - johon sinulla on oikeus. Lukijat toki odottaisivat perusteluja.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Sinulle on jo monta kertaa, Luoma, huomautettu siitä, että puhut muiden lukijoiden puolesta omalla suullasi. Milloin korjaat asian?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84

Luoma on kevyen luokan kansalaiskirjoittaja ja narsistina samaa luokkaa. Jonkun on pakko suositella Luoman kirjoituksia ja kommentteja, eli miksei Luoma itse tekisi sitä, kuten nytkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Luetko lainkaan topicceja - näyttäisi siltä, että hökäiset kiihdyksissäsi ... kuten kerroin, en "tykkää" omista kommenteistani, mutta topicille saatan antaa suosituksen, jos kommentit ovat laadukkaita, kuten usein ovat ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #88

Edelleen Luoma: ”topic” on ihan oikeasti kirjoituksen aihe, ei itse kirjoitus.

Tottakai luen kirjoituksiasi aina silloin, kun minun tekee mieleni nauraa ihmisille, joille todellisuus on muodostunut liian raskaaksi ja pako irrationaaliseen on alkanut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Kirjoituksen aihetta ei ole, ellei ole itse kirjoitusta :) Toisaalta kirjoituksessa on aina aihe ...

...
Sen sijaan voidaan antaa tehtävä kirjoituksesta aiheesta X.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #127

Kirjoituksen aihe lienee sentäänolemassa ennen kirjoitusta? Ei silti, että logiikka olisi jollain tavoin vahva puolesi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #185

Ennen kirjoitusta ei ole siihen nähden mitään olemassa, vain siitä hetkestä, kun tehtävä annetaan ... "kirjoita auton historiasta" -esimerkiksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #267

Kirjoituksistasi näkee tuonkin: sinulla ei oleillut minkäänlaista aihetta kirjoitusta aloittaessani. Opettele edes jokin kieli kunnolla. Nyt käyttämäsi päiväyksetkin ovat kielen vastaisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #63

Luoma on alentanut itsensä jo monen kertaan siinä, kun toimii Venäjän juoksupoikana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

"Kuka itsensä ylentää - se alennetaan", muistitko Jori tämän, kun "kommenttiasi" naputtelit? Melkoinen väite - ajattelitko mitään, kun tuotakin naputtelit?

...
Luitko muuten topicin ja siihen liittyvät merkityslinkit?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #87

Näkeehän se on sinun kirjoituksistasi täällä. Alituista ja jatkuvaa lännen dissaamista ja Venäjän puolustelua. Ei täällä sokeita olla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Taitaa sokeus olla aika harvassa, ehkä noin 3-4 jänkkääjäkommentoijissa. Sen sijaan on paljon ajattelevia, jotka näkevät kokonaisuuksia ja erityisesti tämän meneillään olevan West trolling manipulation -ilmiön ... selvityksen mukaan suurin osa ymmärtää asioita ja näkee todellisuuden täältä idän ja lännen vedenjakajalta, jossa tosiasiat on ymmärretty olevan viisautta ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #129

Voit jatkaa ihan hyvin tuota vedenjakaja-tulkustustasi, se nyt vaan on kumottu jo monta kertaa, muta pitäähän se sinunkin se trollipalkkasi ansaita.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #56

Puolalaiset muistavat toki saksalaismiehityksen mutta muistavat myös NL:n kommunistisen ikeen alla olon. Karel Wojtyla kirjoitti omassa elämänkertaa kuvaavassa kirjassaan kuinka saksalaisten kanssa pärjäsi vielä joten kuten mutta kommunistien kanssa tilanne kävi sietämättömäksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Kävin tuohon puolalaisten todellisuuteen perehtymässä itse paikan päällä, jossa juuri tutustuin puolaiseen historiaan, kansan näkemyksiin ja slaavilaiseen kulttuuriin, joka on toimintamalliltaan liki idempää tulevaa kokemusta ... Sinällään Puolalle on sattunut heittopussin sijainti, jossa niin lännestä kuin idästä on liian usein kävelty/ marssittu yli - perehtyminen Puolan historiaan avartaa mielikuvia ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #131

Uskon että Wojtylalla oli melko hyvä kuva Puolan historiasta siitäkin huolimatta että hän kirjoitti tavalla joka ei ehkä miellytä Venäjämielisiä. Väität tietysti että pitää tuntea kokonaisuus eikä ottaa jotain yhtä kohtaa irti asiakokonaisuudesta. Eli hän ei olisi saanut kirjoittaa niin kuin kirjoitti kommunisteista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146

On aidosti suomalaisia, jotka innolla kirjoittivat yhteistyöstä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa ja, että oli tavoite saada Kuolan niemimaa Suomelle, kunnes haaveet karisivat ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #131

Uskon että Wojtylalla oli melko hyvä kuva Puolan historiasta siitäkin huolimatta että hän kirjoitti tavalla joka ei ehkä miellytä Venäjämielisiä. Väität tietysti että pitää tuntea kokonaisuus eikä ottaa jotain yhtä kohtaa irti asiakokonaisuudesta. Eli hän ei olisi saanut kirjoittaa niin kuin kirjoitti kommunisteista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Joskus tosiasioiden tunnustaminen luetaan viisauden aluksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

"Moni luulee olevansa oikeilla jäljillä, mutta harvoille se todellisuus on reunustettuna luotu" -vanha sanonta Kiinan Anhuin maakunnasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Viro oli tosiaan osa Neuvostoliittoa - kuten Ukrainan sosialistinen neuvostotasavalta, jolle muuten Hrustshevin NL lahjoitti Krimin - siis Ukrainan SNTL' lle ...

Aikanaan US valloitti Meksikolta suuria maa-alueita - New Mexico, Kalifornia jne ... nyt ne ovat US' n osavaltioita, ei miehitettyjä alussakaan, vai olivatko? ...

...

Tässä kohtaa kannattaa perehtyä siihen purkuoikeuteen mikä oli neuvostotasavalloilla - kun Moskovan rahkeet loppuivat!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Virolaisia oli suhteessa väkilukuunsa nähden huomattavan paljon SS-miehinä ---

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #31

Virolaisten kanssa jutelleena: Ja jos sodan jälkeen ei Siperian junaan saatu juuri niitä, jotka oli listoilla, otettiin tilalle muita naapurista. Näin saatiin kiintiöt täyteen. Kaikki virolaiset eivä siltä "lomareissulta" palanneet.

ks. esim: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004812783.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #248

Tarinoita on paljon, ja rikolliset on Suomessakin pantu häkkiin - ei aina edes sellaiset, jotka olivat todellisia syyllisiä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

Eivät unohtaneet. Kyllä tiesivät, että patsas edustaa miehittäjää. Kyllä minäkin olisin virolaisena siirtänyt sen patsaan. Tosin kaatopaikalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37
Ilkka Luoma

Ennakointi osui aikalailla kohdilleen. Trump pitää virkansa, päänsä ja erikoissyyttäjä Mueller jatkaa klikin toivomuksesta/ painostuksesta loputtomia selvityksiään, jotka eivät näytä tuottavan todisteita?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10318881 -

"Viikko Helsingin huippukokouksesta – Mitä jäi käteen Trumpin ja Putinin neuvottelusta?

Maailmalla on yritetty tulkita, mitä Venäjän ja Yhdysvaltain johtajat täsmälleen ottaen sopivat, jos mitään. Kokosimme 6 kohtaa, joihin kokouksella mahdollisesti oli vaikutusta.

Trumpin ja Putinin huippukokous23.7.2018 klo 18:5 ... " -Yle

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ei sota eikä taisteluvoimat,vaan eurooppaa puolustavat voimat !!!

usa on viimeisen sadan vuoden aikana kaksi kertaa pelastanut euroopan,ja pian joutuu pelastamaan kolmanne kerran,(neuv,,oops,venäjän militarismilta),ei silloin joukkoja pois vedetä,,vaan lisätään .

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt amerikkalaisten sotiin vaikkapa 1989 alkaen?

Ilkka Luoma

Joskus tuntuu siltä, ettei useimmat kommentoijat lue tai ymmärrä lainkaan topiccia ja sen sisältöä - linkkeineen ;)

Ilkka Luoma

Näyttäisi syntyneen harhaileva ketju - tosin syy-yhteyksiä saadaan kyllä kulmien kautta topicin otsikkoon - joka on varustettu kysymysmerkillä.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Vaikka se onkin varustettu kysymysmerkillä se on sitä manipulointia jota pitäisi olla vain "West-Trollingissa". "Elimme 100 vuotta amerikkalaista hegemoniaa valtiosta, jonka juuret ovat Euroopasta, Afrikasta ja Uuden mantereen saarivaltioista – latinojen määrä Yhdysvalloissa kasvaa nopeimmin.
Trumpin on mietittävä kohta muutakin kuin valkoista lähtökohtaansa, joka kasvatti vaurautensa myös mustilla, joita rahdattiin orjiksi miljoonittain [1 – ja tämän ollen edelleen sisäisen vastakkainasettelun ydin – aikanaan jo 1960-luvulla tapetun Martin Luther Kingin unelmasta huolimatta [2.

Esitit kerran ennenkin vihjailevasti että kun muut kuin valkoiset ovat USA:ssa enemmistönä niin jotain tapahtuu. Näkökulmaasi viitaten uskon että oletat että silloin valkoiset joutuvat tuomiolle kuten natsit sen jälkeen kun keskitysleirit oli löydetty tai alkavat vetämään USA:n joukkoja kotiin. Olen muutaman vuosikymmenen aikana nähnyt kuinka maahanmuuttajista ja heidän lapsistaan tulee amerikkalaisia ja ennen kaikkea patriootteja. Valitan Ilu mutta mitään muodonmuutosta ei ole odotettavissa. Vai mitä mieltä olette sellaisista presidenttiehdokaskandidaateista kuten Cruz, Rubio, Jindal, Sanders jne. Kaikkien vanhemmat muuttivat tänne ulkomailta.

"Trumpin on mietittävä kohta muutakin kuin valkoista lähtökohtaansa, joka kasvatti vaurautensa myös mustilla, joita rahdattiin orjiksi miljoonittain"

Orjien määrästä en ole varma ja heitä käytettiin aika suppealla alueella. Jos orjuus olisi ratkaiseva vaurauden kasvattajana niin miksi venäjä pysyi köyhänä?

"– ja tämän ollen edelleen sisäisen vastakkainasettelun ydin – aikanaan jo 1960-luvulla tapetun Martin Luther Kingin unelmasta huolimatta [2."

Tämä ydin edustaa sitä samaa linjaa eli promillelinjaa kuten muissakin keinotekoisissa argumenteissakin. Kerro millä perustelet tuon vastakkainasettelun? Kun elän täällä elämääni nuo väitteet tuntuvat aika ihmeellisiltä. Olen työelämässä ollut päivittäin tekemisissä eri rotujen ja etnisten ryhmien kanssa ja se ei ole ollut sellaista kuten te kuvittelette eli pientä vinoilua ja ylimielisyyttä valkoisten taholta muita kohtaan. Sellaista olen kokenut ainoastaan Tallinnassa vuonna 1988 hoitaessani ainoana kielitaitoisena joukkueeni matkanjärjestelyjä erään röyhkeän venäläisen kanssa joka oli todella törkeästi etuillen kovaäänisesti vaatiessaan palvelua ja minua hävetti koska väki piti minuakin venäläisenä. Liikenteessä hänen autokuskina mustalla Volgallaan puski itseään läpi Kaubamajan lähistöllä. Väkeä oli kadulla paljon olihan Naistenpäivän aatto ja tyytti soi koko ajan.

Ilu väittää että täällä sorretaan vähemmistöjä. Joku kuka on tuota mieltä niin osoittakoon yhdenkin lakipykälän joka osoittaa tuon väitteen todeksi. Kun katselette uutisfilmejä niin kiinnittäkää huomionne ihmisten kasvoihin ja nimiin. Senaattoreita, presidenttiehdokkaita, sotilasviranomaisia, kuvernöörejä, kaupungin johtajia, yliopiston professoreita, yliopistojen presidenttejä jne. Niin ja hei, kaikkihan muistavat Obaman! Messias josta myös piti tulla suuri venäjän ystävä joka ymmärsi kuinka USA oli rakentanut vastakkainasettelua ja joka alkaisi vetämään USA:n joukkoja kotiin.

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt poliisien toimiin mustia kohtaan?

...
Minä perustan käytännön tietoni jo kuolleen äidin enon tietoihin, hän asui USA' ssa 1950 -luvun alkupuolelta aina kuolemaansa saakka 2010 - ja oli hyvin tietoinen tilanteesta - muun muassa amerikkalaisen vaimonsa ja tämän suvun myötä ...

Lisäksi uutisia seuraamalla tietää hyvin noista vastakkainasetteluista - joukkomurhat muun muassa ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luoma, et taidaolla oikein perehtynyt mustien toimiin toisia mustia kohtaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #189

Valkoiset tappaa eniten valkoisia. Lukumääräsuhdekysymys.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #272
Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Oletko perehtynyt mustien poliisien toimiin mustia kohtaan? Entä kaikenväristen poliisien toimiin kaikenvärisiä kohtaan. On käsittämätöntä että tunnistat ainoastaan sen kuinka valkoinen polisiisi kohtelee pidätystilanteessa vastaan panevaa mustaa kohtaan.

"Minä perustan käytännön tietoni jo kuolleen äidin enon tietoihin, hän asui USA' ssa 1950 -luvun alkupuolelta aina kuolemaansa saakka 2010 - ja oli hyvin tietoinen tilanteesta - muun muassa amerikkalaisen vaimonsa ja tämän suvun myötä ..."

Ja tämä tekee sinusta expertin minuun verrattuna? Olenhan ollut täällä yhteensä vain 32 vuotta.

Joukkomurhatkin ovat promilleluokkaa väestöstä. Sitä paitsi, ei kai uhreja voi syyttää mahdollisesta vastakkainasettelusta vaan ainoastaan murhaajia. Murhiahan on mm. Venäjällä 100 tuhatta asukasta kohti tuplamäärä ja koska joukkomurhia on vähemmän niin murhaajia on siis suhteessa vieläkin enemmän. Miten muuten luonnehtisit heidän motiivinsa vaikkei tässä nyt venäjästä ole kysekään mutta hieman suhteellisuudentajua peliin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #253

Äitini eno ei ollut sokeasti värittynyt - vaan jo tehtäviensä myötä näki pintaa syvemmälle.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #273

"Äitini eno ei ollut sokeasti värittynyt"

Ota mallia hänestä.

"vaan jo tehtäviensä myötä näki pintaa syvemmälle".

Samoin ja siitä johtuen minulla soivat hälytyskellot aina kun luen kommenttejasi. Pystyn kyllä aina todistamaan näkemykseni oikeammaksi kuin sinä. Valitettavasti esittämäni linkit kuittaat kommentilla kuten "lännenmiehen west-trollingia".

"Kovaa peliä Laredossa. Ensin ammutaan ja vasta sitten vasta kysytään. Tällaista hyytävää poliisiväkivaltaa mustia kohtaan".

Pinnan alle näkevä tajuaa että jos 12 miljoonan pidätyksen yhteydessä ammutaan 364 kuten vuonna 2016 ja niistäkin suuri osa muita kuin mustia , niin kommenttisi on enemmän kuin liioiteltu. Montako promillen tuhannesosaa edustaa nämä yleistämäsi ampumiset. 12 miljoonaa jaettuna 364:lla. Laske huviksesi.

Pystytkö esim. googlaamatta, jos silläkään, kertomaan esim. miten USA.n lakisääteinen kiintiöpolitiikka toteutetaan käytännössä työllistämisessä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, n. kymmenestä miljoonasta Afrikasta ryövätystä ihmisestä nelisensataa tuhatta päätyi Yhdysvaltoihin. Jossain esitetty luku oli muistaakseni 388 000.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Joo, tarkistin kanssa tuon ja "rahtikirjojen" mukaan luku on juuri tuo 388.000. Suurin osuus 10 miljoonasta
päätyi Karibialle. Heidän väkilukunsa sitten kasvoi vuosien mittaan luonnollisella tavalla joka sekin kertoo jotain.

Ihmettelin miksei Ilu vetänyt intiaaneja tähän kolumniinsa mukaan. Reservaattihan on hänelle edustanut lähinnä keksitysleirin kaltaista paikkaa. Reservaattihan on suomeksi suojelualue ja on tehtävässään onnistunut hyvin. Heimojen kulttuuri on säilynyt. Paikallisella tasolla tapaan heitä päivittäin reservaatin rajalla asuessani. He käyvät töissä reservaatin ulkopuolella sekä samalla salilla kuin minä. Heillä on hyvät edut sillä reservaatin alueella toimiva intiaanikasino samoin kuin muut liikeyritykset tuottavat hyvin. Kun kyseisen heimon jäsen täyttää 18 hän saa kertakorvauksena 200.000 dollaria ja sen jälkeen joka vuosi 50.000 dollaria. Reservaatin "keskusta" on aivan kuin minkä tahansa suomalaisen kunnan kirkonkylä. Ihmiset eivät asu teepeessä vaan omakotitalossa ja aika väljästi. Yleisin auto on amerikkalaisvalmisteinen. Nykyisin rajoittamattomat mahdollisuudet ovat tehneet sen että intiaaneista enää puolet asuu reservaateissa. Jos he nimittäin kuuluvat 592:ään suurimpaan heimoon, heidän korkeakoulutuksensa kattaa liittovaltio.

Intiaanit eivät Amerikoissa orjuutettu. Katoliset papit Etelä-Amerikassa halusivat vilpittömästi käännyttää intiaanit, uskoivathan he omaan asiaansa. Ongelmaksi aluksi muodostui se että he eivät olleet ennen nähneet vastaavanlaisia ihmisiä eivätkä tietäneet keitä he olivat eli mistä he polveutuivat. Asiaa tutkittuaan ja perimätietoihin tutustuessaan he totesivat heidän polveutuvan juutalaisista eivätkä täten siis halunneet heitä pistää orjuuteen. Tuo tieto liittyen juutalaisuuteen on sarjasta "Länsimaisen sivistyksen lyhyt oppimäärä" osasta "Löytöretket".

No, tulipahan tämäkin sanottua. Ilun fb-sivuilla tämä ei muuttaisi venäjämielisten kantaa miksikään siitä mitä Ilu esittää eli intiaanit ovat ahdettuna reservaateissa degeneroitumassa.

Ilkka Luoma

Täältä voit sivistää itseäsi orjamarkkinoista - Erik Dammann "Tulevaisuus käsissämme" -Otava, lue ensimmäiset 80 sivua - se aukaisee silmiä, ei luuloja, vaan tietoa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #140

Niin, kumoaako tuo kirja sen mitä olen kirjoittanut? Eli kommentissani korjasin vain sinun antamiasi määriä. Se oli silloin se ja nyt on nyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Lue kirja ja katso millaiset luvut ovat todellisuudessa. S. 45. Puhutaan tutkimuksissa miljoonista - 300 vuoden aikana kaikkiaan, myös muualle kuin Yhdysvaltoihin.

...
Tutkijat:
- Basil Davidson
- Gert v. Paczensky
- Guy de Bosschere

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #149

Lukisitko kommenttini 117 alkuosan uudestaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #252

Kommentissa 149 on avuksesi tutkijoiden nimet - ja eikun googlaus käyntiin ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #274

"...luku on juuri tuo 388.000. Suurin osuus 10 miljoonasta
päätyi Karibialle. Heidän väkilukunsa sitten kasvoi vuosien mittaan luonnollisella tavalla joka sekin kertoo jotain."

Näin kirjoitin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #295

Heittelet lukuja hatusta - tutki noiden sinulle jo kerrottujen tutkijoiden aihetulokset ja sitten palaat asiaan - olisiko liian vaikeaa ... Tuon mainitun Dammannin kirjan saa divarista ... tai netistä tilaamalla. Kun sen lukee aukeaa pinttynemipienkin silmät :)

...
~ https://no.wikipedia.org/wiki/Erik_Dammann -

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #308

Vai hatusta: http://www.pbs.org/wnet/african-americans-many-riv...

Kysymyshän "topiccissasi" oli USA:han tuoduista orjista joka määrä sitten kasvoi. Älä epätoivoissasi ala taas yrittämään toisen mokaamista asialla joka ei edes kuulunut "topicciin".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #323

Luoma ei kykene myöntämään olevansa väärässä. Tyypillistä.

Ilkka Luoma

Kirjasta - Erik Dammann - "Tulevaisuus käsissämme" - voi sivistää itseään muun muassa noista orjamarkkinoista ---

~ https://no.wikipedia.org/wiki/Erik_Dammann -

Ilkka Luoma

Venäläisministeri: Suomen Nato-jäsenyys ”heikentäisi maailmanlaajuista turvallisuutta” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005767987.html -

Ilkka Luoma 25.7.2018 - 5:09
Venäjän puolustusministeri Shoigu' lla on sanomisissaan kirkkaat syyt. Suomi on kiinni Venäjässä, erityisesti Kuolan niemimaassa ja Pietarin vaikutusalueessa. Kuolan niemimaalla on taas kaksi erityisen herkkää ominaisuutta. Kuolassa on se toinen Venäjän ydinasepelotteen ja tasapainotekijän tukikeskus - strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat, ja niitä puolustetaan viimeiseen saakka. Tässä kohtaa kannattaa katsoa karttaa.

Kuolaan päättyy myös ylihuomenna tuleva kauppamerireitti Koillisväylä, jonka turvallisuuden Venäjä on luvannut ylläpitää muun muassa Kiinalle, maailman suurimmalle vienti- ja tuontivaltiolle.

Verrantona voisi miettiä miten USA toimisi, jos Venäjän kanssa sotilasliittoon ryhtyisivät Kuuba ja Meksiko. Muistamme kuinka maailma käväisi ydinsodan partaalla Kuuban kriisin aikana 1960-luvun alkupuoliskolla.

Suomi allekirjoitti kansaltamme kysymättä Nato-isäntämaa pöytäkirjan. Tämä aiheutti jo muutoksen Venäjän pohjoisen puolustusdoktriiniin. Nyt Venäjä varautuu Nato/US ilmahyökkäykseen Suomen Lapin läpi Kuolaan.

Venäläiset ja historiaa tuntevat muistavat kuinka Suomi antoi koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan Wehrmachtin piiriin vuonna 1941, joka johti lopulta hyökkäykseen Suomen puolelta operaatio Barbarossana.

Shoigu' lla näyttäisi tosiaan olevan todelliset syyt sanomisiinsa. Suomen liittyminen Natoon ja mahdollinen Venäjän yhteistyö NATOn kanssa ovat kaksi aivan eri asiaa. Tilanne on palaamassa tilanteeseen ennen Ukrainan Kiovan Maidan-aukion verimellakoita, joiden todellisia taustoja ei ole julkistettu kokonaan.

Shoigu' tietää, ettei Suomen kansan suuri enemmistö halua Natoon. Natoon liittymistä on maassamme uskottavasti muun muassa Helsingin Sanomien toimesta tutkittu vuosikaudet. Kansakuntamme sanoo yli 50 prosentin voimalla "Kiitos ei Nato", jo yli 10 vuoden ajan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Samalla kun Venäjän ja NATO:n yhteistyötä nyt syvennettiin., niin sitten, jos tähän "syvennetyn yhteistyön" piiriin liittyisivat Suomi ja Ruotsi, niin yhtäkkiä sitten nämä maat ovatkin NATO:ssa ollessaan suuri turvallisuusuhka.

Voiko epäloogisempaa kommenttia olla? Voi, kun kyseessä on Venäjä.

Turha siihen Jatkosotaan taas vedota, Luoma. Se oli suoraan Talvisodan, NL:n brutaalin hyökkäyssodan seurausta. Yritäpä nyt käsittää, että ei sitä Jatkosotaa puhtaalta pöydältä aloitettu.

Ilkka Luoma

Luitko kommentin 148? Ellet, niin suosittelen - avartaa mielikuvia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #153

Luin, ei mitään lisäarvoa. Jos kerran Venäjän ja NATO:n yhteistyö syvenee, miksi Suomi ja Ruotsi olisivat sitten yhtäkkiä uhka tässä syvenevässä yhteistyössä, niin että NATO ei tekisikään enää yhteistyötä, vaan hyökkäisi Suomen kautta Venäjälle? Ei Suomella ja Ruotsilla ole mitään erillisiä tavoitteita uhata Venäjää NATO:ssakaan. Eli kirjoitat ihan täyttä huuhaata, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #161

Kts. kommentti 160. Lisäksi perehdy kuvaan nro 4.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #163

Suomen puolustusministeriön mukaan Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun kommentit Suomen ja Ruotsin Nato-yhteistyöstä sisältävät selviä asiavirheitä.

– Suomessa ei ole Shoigun mainitsemaa USA:n avulla sijoitettua kyberoperaatiokeskusta vaan vuonna 2017 perustettu monikansallinen hybridiosaamiskeskus, ministeriö oikoo tiedotteessaan.

– Shoigu viittasi puheessaan Suomen, Ruotsin ja Naton väliseen toukokuussa allekirjoitettuun sopimukseen. Tällaista ei kuitenkaan ole olemassa, vaan Suomi, Ruotsi ja Yhdysvallat ovat allekirjoittaneet toukokuussa 2018 aiejulistuksen kolmenvälisestä puolustusyhteistyöstä.

Toisin kuin Shoigu väitti, Suomella ei ole täysimääräistä pääsyä Naton harjoituksiin eikä komentorakenteisiin.

– Natolla ei myöskään ole rajoittamatonta pääsyä Suomen aluevesille ja ilmatilaan, vaan valtion alusten ja ilma-alusten pääsy Suomen alueelle edellyttää lupaa lupaviranomaiselta eli Puolustusvoimilta. Lupakäsittely on aina tapauskohtainen ja harkinnanvarainen, puolustusministeriö kertoo.

https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/puolustusmini...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #328

Kajanto näyttää toistavan puolustusministeriön hiustenhalkomista ikäänkuin se jotenkin muuttaisi olemassa olevaa asiallista todellisuutta. Ehkä kannattaisi tarkastella n.s. suurempaa kuvaa ja sitäkin kriittisesti niin näkisi enemmän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #335

Vanhojen sanontojen myötä "tulisi nähdä metsä puilta ja aita sen seipäiltä" ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #335

Myyryläisen mielestä ei selviä asiavirheitä ja vääristelyjä saisi mitenkään korjata? Koska Myyryläinen on suoralta kädeltä valmis uskomaan venäläistä osapuolta. Eipä taaskaan yllätä, ei sitten yhtään. Ja hengenheimolainen Luoma tietenkin suosittelee kommenttia...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #337

S.Shoigun väitteet ovat olleet todennettavissa jo pidemmän aikaa myös muualta joten emme ole vain "venäläisen osapuolen" varassa.

Nämä eri osapuolet ovat jokainen omalla asiallaan joten niiden kaikkien viesteihin tulee suhtautua kriittisesti ja todentaa niitä mahdollisimman monesta suunnasta. Etenkin tämä J.Niinistö ja hänen johtamansa joukkio kuuluu tarkkailuluokalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #338

Pr. Niinistö ilmaisi paasivimäisen viisaasti: "Olen suomalainen ... " -sanonta on selostettu täällä jo useaan otteeseen ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #337

Shoigu ei puhunut sanallakaan uhkailusta - tämän väite on vain Suomessa olevien natouskovaisten ja russofobbareittein päiväunta - pönkittääkseen omaa vaillinaista tietämystään Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, joka perustuu edelleen paljon Paasikiven fiksuun lausumaan: Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Jori, oletko miettinyt mitä tuo Paasikiven lause tarkoittaa?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #339

Älä ole lapsellinen, Luoma. Ei kai Shoigun sitä suoraan sano, etä "tämä on sitten uhkaus". Takerrut sellaiseen, mikä on kaikille täysjärkisille päivänselvä asia. Jos mies uhkaa vastatoimilla, niin mikä muu se on kuin uhkaus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #341

Kajanto itse möyrii yksittäisten sanojen merkityksissä, m.m. PM:n pikku apurina mutta itse vetoaa "täysjärkisten päivänselvyyksille". Taitaisipa hänellä taas olla asiaa peilin ääreen.

Jospa siis Kajantokin tutustuisi hiemn tarkemmin S.Shoigun avautumiseen. Hänhän puhui mahdollisista VASTAtoimista Suomen suhmuroinnille läntisten sotaliittolaisten kanssa. Kyse on siis siitä, että Venäjä etukäteen kertoo varautuvansa siihen kohdistuvaan uhkaan. Ei siis uhkasta joka ensin kohdistuisi Suomeen ja johon Suomen olisi varauduttava. Juttu siis menee ihan vise versa Kajannon väittämään nähden.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #342

Venäläiset muistavat erityisen hyvin suomalaisten suhmuroinnin Saksan kolmannen valtakunnan kanssa kesällä 1941, aloittaen sotavalmistelut 1940 puolella ... Barbarossa, johon osallistuimme aseveljenä oli maailman historian verisin, kovin ja kuluttavin kuin tappavin yksittäinen sota, jossa NL murskasi Saksan Adolf Hitlerin ... Venäjä kutsuu tuota Itärintaman sotaa - Suureksi Isänmaalliseksi sodaksi ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #344

Itsepähän se itänaapurimme on täysin syypää siihenkin asiaan, että Suomen piti valita kahdesta pahasta, joko rutto tai kolera. Ei ollut mikään pakko ensin Suomeen hyökätä. Eipä tietenkään Venäjä pistä yhtään itse painoa sille, että NL oli natsien kanssa liittolainen, jakoivat Eurooppaa sulle-mulle-periaatteella ja hyökkäsivät liittolaisina Puolaan. Luomakaan ei agendansa vuoksi suostu ko. tosiasiaa koskaan myöntämään, vaan mäkättää samaa levyä koko ajan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #346

Suosittelen tajunnan laajentamiseksi Antti Hietalahden kirjaa - Talvisodan salaisuus ... se kummasti avartaa näkökulmaa, senkin jälkeen vaikka NL aloittikin Talvisodan ... perehdy historiaan, se helpottaa asiakriittiseen kommentointiin.

Jatkosodan aktiivinen osapuoli ja hyökkääjä ovat jo asiantuntijoiden tiedossa - siltä osin debatti on turhaa. Suomi oli Saksan aseveli ja otti osaa hyökkäämällä Barbarossaan. Se siitä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #342

Seli, seli ja vielä kerran seli, Myyryläinen. Nuo ovat niin surkuhuopaisia nuo sinun Venäjän ikuiset valkopesutoimesi. Venäjään ei kohdistu tasan minkäänlaista uhkaa NATO:n taholta ja sen tietää Venäjä ja sen tietää Shoigun, mutta olemattomien uhkakuvien luominen on aina kuulunut alemmuuskompleksisen Venäjän repertuaariin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #345

Jori, kaikella ystävyydellä - olet menettänyt otteesi asiakriittiseen kommentointiin - huomaathan, että valveutuneet lukijat huomaavat sen?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #347

Sinun täysin subjektiivinen ja mitätön mielipide, josta lukijatkin ovat yhtä mieltä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #345

Kajanto voisi tietenkin niin halutessaan ajatella myös, että noiden suhmurointien vuoksi muodostuu uhka johon S.Shoigu ilmoittaa Venäjän varautuvan VASTAtoimin. Siis hieman niin, että aiemmin juuri tälläistä uhkaa ei ole ollut mutta nyt juuri sellainen on syntymässä. Tosin Venäjän johto on julkisesti ilmoittanut kokevansa NATOn uhkaavan Venäjää, etenkin sen lähestymisen Venäjän rajoja.

Kajannollahan ei liene valtuutusta määritellä minkä Venäjä kokee, saati saa kokea, uhkakseen. Se valta ja valtuutus on Venäjän johdolla. Kajannolla lienee mahdollisuus puhua heidän kokemastaan uhkasta vain siltä osin kuin mitä he itse siitä kertovat.

Muilta osin väitteet uhkan olemassa olosta tai olemattomuudesta ovat joko puhdasta spekulaatiota tai propagandan levittämistä jonkun tahon puolesta; näin täällä keskustelevilla tavallisilla taatiaisilla joihin lasken Kajannonkin kuuluvan. Mutta tokikin Kajanto voi halutessaan avautua itse tykönänsä itseensä kohdistuvina kokemistaan uhkista sillä niistä hänellä on puhavaltansa.

Eri asia olisi pohdiskella mihin Venäjän ilmoittama kokemansa uhka pohjaa. Onko sillä aiheensa reaalimaailmassa vaiko ei. Mitä uhkan aiheuttajia Venäjä kokee havainneensa ja miltä ne näyttävät jostakin muusta katsontokulmasta katsellen. Mutta sitähän Kajanto ei näytä tekevän.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #349

Kyllä se Shoigu ilmoitti ryhtyvänsä vastatoimiin. Mitää vastatoimia ei ole NATO;lta näköpiirissä. Puhutaan vain Shoigun vastatoimista siihen, että kaksi maata varautuvat PUOLUSTAMAAN omia maitaan.

Venäjä mainitsema uhka ei perustu mihinkään muuhun, kun haluun pitää vielä Pohjolan natotottomat maat Suomi ja Ruotsi koko Europan yhteisen puolustusliiton NATO:n ulkopuolella, jotta optio ko. maiden uhkaamiseen vielä säilyy. Minulla on ihan sananvapauden suoma valtuutus päätellä asia juuri siten, kuten haluan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #351

Kajannolla on toki sananvapautensa mutta kukaan ei ole valtuuttanut häntä määrittelemään mitä Venäjän valtio saa kokea uhkakseen ja mitä ei. Hänen kannattaisi ottaa se huomioon sananvapauttaan käyttäessään jotta hänen avautumissaan olisi jotain tolkkua.

Kuten esimerkiksi taju siitä, että kun joku puhuu vastatoimista niin jossakin ovat ne toimet joita vastaan aiotaan toimia. Ja S.Shoigu kertoi niistä ihan jäkiperäisesti jopa Kajannon ymmärtää.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #354

Eipä muuten ole sinuakaan kukaan valtuuttanut tulkitsemaan Venäjän uhkauksia ja mitä se kokee uhkana, vai onko? Kovin tunnut, Myyryläinen kärkkäästi aina tietävän tarkalleen sen, mitä Venäjä kulloinkin ajattelee.

On se aika kummallista, kun Venäjän ja NATO:n suhteet kerrotaan nyt lähentyneen, mutta yllättäen se onkin sitten uhka, jos NATO:n sääntöihin sopeutuva Suomi ja Ruotsi tekevätkin sitten sen, että NATO:on liittyessään onkin NATO sitten taas uhka. Sooloilevatko nämä maat sitten NATO:ssa ja pakottavat sotilasliiton hyökkäämään Venäjälle? Tyhmempikin tajuaa, että Shoigunin sanomisessa ei ole päätä eikä häntää, se on pelkkää tuttua uhkakuvaretoriikkaa, jolla pyritään estämään ko. maiden NATO-jäsenyys.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #356

Kajannolta on jäänyt ilmeisesti huomaamatta Venäjän valtio- ja sotilasjohdon julkiset lausunnot?

NATOn ja Venäjän suhteet ovat niin huonot ja kaukaiset, että ihan pieni parantaminen ei poista uhkakuvia kummallakaan puolella.

Kajanto spekuloi kummallisilla käsityksillä pakotussuhteista NATOssa. Ne kulkevat ihan toiseen suuntaan jo nyt rauhankumppanuussa(sic!) ja isäntämaana, saati mahdollisessa jäsenyydessä.

Tyhmempikin todella huomaa, että S.Shoigun puheissa oli kyse reagointiin valmistautumisesta mahdollisen aktion tapahtuessa, siis vastotoimista jo olemassa olevan uhkan mahdollisesti kehittyessä uuteen vaiheeseen.

P.s. Venäjän puolustusministerin nimi on Сергей Шойгу eli suomeen translitteroituna Sergei Shoigu (joidenkin mukaan myös Šoigu) mutta ei Shoigun.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #358

Jotka ovat Venäjälle tyypillistä uhkakuvaretoriikkaa. Mikäs ihmeen mahdollinen aktio se on, kun NATO ja Suomi tekevät PUOLUSTUSyhteistyötä? Shoigun uhkaa vastatoimilla tällaista ja Venäjä varaa näin oikeuden puuttua toisten valtioiden puolustusyhteistyöhön. Uskomattoman röyhkeää toimintaa.

Ei Suomen ja Ruotsin mahdollinen NATO-jäsenyys tee NATO:a yhtään sen hyökkäävämmäksi. Jos näin väitetään, se väite pitää todistaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #360

Ei NATOa tarvitsekaan tehdä yhtään hyökkäävämmäksi. Se on jo sitä ihan riittävästi. Ja sellaisista kannattais meidän rauhaa rakastavien suomalaisten pitää itsemme hyvin kaukana.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #361

Milloin se NATO on Venäjän kimppuun hyökännyt tai edes uhannut sitä? Juu yhteistyön lisääminen Suomen kanssa toki katsotaan uhkailuksi...

Šoigu paitsi siis katsoo Venäjän oikeudeksi määrätä siitä, mitä ja kenen kanssa sen suvereenit naapurivaltiot saavat tehdä rauhan ajan harjoituksissaan – perustellen kantaansa valheellisilla väittämillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #341

Aivan, miksi sitten perusteettomasti lukijoitakin hämäten korostat vääriä asioita - kun mistään uhkailusta ei ollut kysymys - oletko oppinut sen, mitä kausaliteetti merkitsee?

Ilkka Luoma

Tässä kohtaa on syytä perehtyä Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan:

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isant... -

Ote:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

.

Ilkka Luoma

Amerikkalaisesta rauhantavoittelusta --- aidolta sotaveteraanilta lainattuna:

...
"Yrjö Saraste
xxxxxxx 00390 HELSINKI

Mielipidekirjoitus 25.07 2018

Onko näköpiirissä uusi sota?

Nyt kohteena on Iran. Presidentti Donald Trump varoitti Iranin presidentti Hassan Ruhania twiittaamalla: "Älä ikinä uhkaile Yhdysvaltoja, tai kärsit seurauksista, jollaisista harva on historiassa kärsinyt. Emme ole maa, joka suvaitsee hulluja puheitasi väkivallasta ja kuolemasta. Ole varovainen!"
USA:ssa Irania pidetään ”pahan akseliin" kuuluvana valtiona, joka havittelee joukkotuhoaseita.
Viime viikonloppuna sanasota vain kiihtyi. Varsinainen toimija näkyy olevan ulkoministeri Mike Pompeo. Hän myös lupasi tukea maansa johtoon tyytymättömille iranilaisille. Trumpin twiitti on osa kampanjaa.
Tarkoituksenmukaista viestiä on levitetty muun muassa farsinkielisillä radiolähetyksillä.
Yhdysvallat toivoo Iranin vallanpitäjien vaihtuvan. Nyt kannustetaan ja tuetaan oppositiota, toivoen sen nousevan kapinaan.
Vaihtoehtoja on kolme. Yksinkertaisinta olisi, mikäli kansa nousisi kapinaan ja maahan saataisiin liittokuntaa miellyttävä hallitus. Toinen vaihtoehto on malli Libya, jossa länsi joutuisi humanitaarisista syistä hoitamaan asia loppuun. Kolmas vaihtoehto on malli Irak. Näin mikäli läntiset tiedustelupalvelut toteavat Iranin uhkaavan maailma ydinsodalla.
Asia koskee nyt myös Suomea. koska maamme on sotilasliitossa, sekä USA:n että Britannian kanssa. Pian ehkä myös Ranskankin kanssa.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kirjoituksessaan Saraste toteaa Suomen olevan sotilaallisesti liittoutunut Yhdysvaltojen ja Britanian kanssa ja kohta myös Ranskan. Eikö olisi hyvä liittoutua myös Hollanin, Tanskan jne kanssa liittymällä suoraan NATOn jäseneksi. Mikäli Ruotsi jättää jäsenhakemuksen vaalien jälkeen, niin eiköhän Suomen hallitus tee saman hakemuksen presidentin tuella heti seuraavana päivänä.

Ilkka Luoma

Yrjö haluaa nähdä yhteistoiminnan sotilasliitoksi*, sellaista ei Suomella kuitenkaan ole MIHINKÄÄN suuntaan, sillä kansakuntamme väkevä enemmistö estää sen - erityisesti Naton sotilasliittoon liittymisen.

...
* En halua kritisoida Yrjön näkökulmaa - kunnioitan siksi paljon aidon sotaveteraanin kirkkaita näkökulmia - edelleen, hänenkin iässään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

60-luvun lopulla vierailin ensimmäisen kerran Tallinnassa. Kävimme sähkölaitoksella jossa ohjaustaulun kartassa oli paksut touvit Leningradin sotateollisuuteen. Sinne meni suurin osa Eestissä tuotetusta sähköstä.

Samalla reissulla keskustelin kaverini kanssa kaksi päivää Inturistin eestiläisen oppaan kanssa. Hän kertoi miten venäläiset olivat tappaneet kymmeniä tuhansia eestiläisiä ja vieneet Siperiaan. Eestin liikenteen ja viestinnän johtajat työntekijöineen olivat venäläisiä. He olivat herrakansaa joka miehitti ja riisti eestiläisiä.

Neuvostovallan lopulla vein Eestin Statistikaametille konttorikoneita ja tietokoneita hyvässä yhteistyössä KGB:n kanssa.

Toivon että Putinin ystävät hiukan hillitsisivät vääristelyään ja valehteluaan ainakin Baltian historian osalta.

Ilkka Luoma

Edustat tässä puolisilmäistä eestiläisnäkökulmaa, joka sananvapauden nimissä on aivan ok, mutta on myös toinen näkökulma, yhtä arvokas - venäläisvähemmistön näkökulma.

Eestiläisillä varmaan sähköä riitti, vai säännösteltiinkö sitä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Venäläiset edustavat Eestissä entistä miehittäjävaltiota. On aika vaikea sympatiseeraata heitä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onneksi venäläiset sota-, taistelu- ja miehitysjoukot viimein poistuivat Baltiasta. Mutta tekivät keljusti kun jättivät eestiläisten elätettäväksi eläkeläiset.

Stalinin hirmuhallintoa ei taida kaipailla muut kuin suomalaiset Putinin trollit?

Ilkka Luoma

Tarkoitatko venäläiset eläkeläiset - eivätkö he tehneet aktiiviaikana työtä lainkaan - Virossa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Neuvostoliitossa töitä riitti, Karpon lossivahdit antavat siitä työnteosta rehellisen kuvan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tietysti nämä venäläiset miehitysjoukot tekivät "työtä" - miehittivät ja orjuuttivat eestiläisiä

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tekivät töitä mutta Neuvostoliitolle. Venäläiset jättivät Viroon myös muutakin. Mm. melkoisen ympäristötuhon. Pistin tästä linkin Ilun fb-sivuille montakin kertaa mutta joka kerta se poistettiin. Taisi olla silloin argumentit vähissä.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tässä tietoa mitä muuta venäläiset jättivät Viroon ja muuhun Baltiaan: http://www.baltic21.org/environment/estonia.html

Ilkka Luoma

Saimme hyvin kiintoisan kommenttiketjun - paljon vierestä pulinaa, mutta joukossa terävää mietintää ... itse topicistakin. Kiitän kommentoijia! :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kovin vähän on ollut kiinnostostusta itse otsikkoasiaa kohtaan. Sen enemmän, jälleen kerran, on ollut intoa tonkia II Maailmansodan alkuvaiheita.

No, tokikin USA:n sotajoukkojen isännät alkavat kypsyä ja m.m. monet saksalaiset itsekin haluaisivat päästä jenkkijoukoista eroon: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/us.... Joukko on sattuvasti e.m. tutkimuksen mukaan yhtä iso kuin S.Niinistön perässä NATOon hiihtelevien. Mutta ei siis sekään enemmistö vaan k.o. tutkimuksen ryhmittelyllä suurin joukko.

Ilkka Luoma

Usein käy mielessä, että monet eivät lue otsikkoa pidemmälle itse avausta.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Jos Saksa haluaisi jenkkien lähtevän niin ei siitä venäjämielisten paljoa kannata iloita, sillä Puola on osoittanut halukkuuttaan saada jenkkijoukkoja maahansa. Eli siis lähemmäksi Venäjää. Ja jenkkien mahdollinen lähtö ei vielä tarkoita sitä että Ilun toive Venäjän ja Saksan yhteisestä Euroopan puolustuksesta toteutuisi. Heh, "Saksa on tajunnut että Eurooppa jatkuu Uralille asti ja paras rauhan tae Euroopalle on liittoutuminen Venäjän kanssa!"

Ilkka Luoma

Oletko lukenut?
~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa ... "

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ja ketähän vastaan? Tanskaa, Norjaa, Ruotsia, USA:ta, Nauru- saaria...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #283

Liittoutuminen (yleisesti todettuna) Venäjän kanssa vie sen viimeisenkin, useiden mielissä mielikuvituksellisen viholliskandidaatin - historiaan. Oletko kuullut vanhasta kiinalaisesta sanonnasta: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana"?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Näin ne tilanteet muuttuvat. Samoin on Venäjämielisten ilo USA:n joukkojen lähdöstä Saksasta oman käsitykseni mukaan ennenaikaista joka olisikin typerää Saksankin kannalta ajateltuna. Ne tulevat pysymään yhtä vakaasti kuin USA:n joukot Etelä-Koreassa. https://yle.fi/uutiset/3-10323166

Siltä varalta että Ilu sanoo että Trumpilta meni pupu pöksyyn niin "Neuvotteluissa sovittiin, että EU laskee Yhdysvaltain teollisuutta koskevia tariffeja. Lisäksi EU tuo jatkossa enemmän soijapapuja ja nesteytettyä maakaasua Yhdysvalloista.
Yhdysvallat puolestaan lupaa harkita uudelleen kaavailemiaan teräs- ja alumiinitulleja." Siis USA puolestaan lupaa harkita jne.

Ilkka Luoma

Saksassa muistetaan vieläkin erinomaisesti amerikkalaisten massapommitukset kaupunkeihin - 1943-45, jolloin yli 100 000 saksalaissiviiliä sai surmansa - nykyään tuo olisi sotarikos. Tässä tulee muistaa, että Saksasta on lyhyt matka Venäjälle, mutta pitkä matka rapakon taakse Yhdysvaltoihin.

Täällä toisaalla Myyryläinen toi linkkejä saksalaisten todellisiin ajatuksiin amerikklaisista sotilaista - tosin he tuovat paikallisille asukkaille työtä ja rahaa ..., josta osin Trump kävi kiukuttelemassa - nostakaa bkt-osuutta hyökkäyskykynne ylläpitoon (jotta voitte maksaa meille palveluistamme!) -allekirjoittaneen miete todellisuudesta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

nostakaa bkt-osuutta hyökkäyskykynne ylläpitoon

taas väärin,,PUOLUSTUSkykynne ylläpitoon,,täällä usarissa ei saisi valehdella päin naamaa !!!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #317

Taistelukykynne nostamiseen - rahan lisäkäytöllä kiihotetaan tätä sotimisen mahdollisuutta.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tarkoitat siis liittoutuneiden pommituksia. Linkeistä huolimatta ennustan etteivät saksalaiset aja jenkkejä minnekään Saksasta. Mutta vielä on aikaa tehdä toiveajatteluillanne propagandaa ja kun homma ei menekään niin, niin sitten alkavat uudet selitykset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #319

US pommitti päivällä ja RAF yöllä ... siviilien täyttämiä kaupunkeja. Pahimmat tulimyrskyt kokivat Hampuri, Dresden ja Köln ...

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #321

Nyt alkaa näkyä jo niitä merkkejä joita olen povannut tulevaksi eli Ilu syyllistää USA:n Saksan pommituksista ja pian toinen maailmansotakin on USA:n aloittama hyökkäyssota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #322

Missä noin kommenttisi lopun mukaisesti on todettu? Kerrotko lukijoille ...

...
US' n aloittamia hyökkäyssotia ovat Vietnam, Irak, Libya, Serbia, Afganistan, Somalia, Jemen jne ... ei II Maailmansota, jota US koetti välttää kaikin kainoin - vain tukemalla brittejä, venäläisiä ... asein. Lend - lease ... ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease - .

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #333

Siis USA:n aloittamia nuo kaikki? Toisen maailmansodan aloittajaksi et vielä ole USA:ta maininnut mutta ihan hyvin voisit sillä vastaavanlaisella tavalla USA on liittynyt sotiin noissa mainitsemissasi maissa Irakia lukuun ottamatta. En epäile ettet halua asioita nähdä sillä tavalla.

Listallasi et maininnut Korean sotaa vaikka se varmasti sillä on. Sinnekin USA hyökkäsi mutta puolustamaan E-K:ta sen jälkeen kun P-K:n jumalasta polveutuva johtaja oli määrännyt Koreat yhdistettäväksi ja pahuksen USA tuli ja esti tämän aikeen. Pohjoinenhan siis hyökkäsi ensin. Ilun seuraava kommentti onkin että: et ilmeisesti tunne Korean niemimaan historiaa ja sodan juurisyitä. Vastaan että tunnen ja siksi sanonkin että pohjoinen hyökkäsi etelään. Mutta eihän sitä noin voisi edes tietokilpailuvastauksena sanoa vaan pitäisi kirjoitta pitkä litania mm. McCarthyisimista jne.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #352

Itse asiassa vielä Korean sodan aikoihin Kim.I.S:in ei liittynyt varsinaista henkilöpalvontaa. Se alkoi vasta 1950-luvun loppupuolella kun hän joutui varmistamaan valtansa säilyttämistä.

Hänen henkilöpalvontaansa on liitetty kaikenlaisia ilmiöitä mutta tiettävästi jumalista ei ole puhuttu sillä P.Korea on sekulaari valtio.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #355

En ole varma siitä milloin tuo tarina jumalien polveutumisesta alkoi. Tällä hetkellä turisteille esitellään Suuren Kenraalin syntymäkotia. Tarina kertoo että hieman ennen hänen syntymäänsä oli kylmää ja pimeää ja myrskyisää. Merkiksi hänen syntymästään aurinko alkoi paistamaan, oli kirkasta ja kukat puhkesivat kukkaan. Syntymäkotia lähellä eli pohjoisessa osassa maata on vuori jonne tehdään pyhiinvaellusmatkoja. Vaellus on fyysisesti raskas mutta auttaa ihmisiä muistamaan häntä ja hänen merkitystään Pohjois-Korealle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #357

Aivan, Kim.I.S:n syntymään on liitetty sääilmiöitä ja hänen ympärillään olevaan palvontaan on nostettu tarinoita korealaisesta folkloresta. Mutta valtaosa P.Koreaan ja sen johtajiin liitetyistä lännessä kiertävistä jutuista on n.s. urbaaneja legendoja joita levitetään kun niiden paikkansapitävyyden todistamisella ei ole niin väliä: eijhän kukaan kuitenkaan tarkista.

Toisaalta entisten johtajien kotipaikoista näytetään täälläkin tehtävän erilaisia matkailu- ja pyhiinvaelluskohteita. Juurikin on valmistunut remontti P.Svinhufvudin kotitilalla ja sen aiempaa rapistumista jotkut pitivät suorastaan kansallisena häpeänä. Toisen presidentin elu U.Kekkosen kotitilan multaa on kuljetettu pyhänä reliikkinä ulkomaita myöten; sen jälkeen kun valokuvista oli retusoitu savupiippu pois jotta hänestä saatiin "savupirtin poika".

Puhumattakaan mitä kaikkea tehdään muualla. Silloin, tietenkin, P.Koreaa parjaavissa mystifioinnitarinoissa on mentävä vielä pidemmälle - ja seuraavissa vielä pidemmälle jotta tenhovaikutus säilyy.

Luulenpa, että noiden Kim-tarinoidenkin sylttytehdas löytyy samasta paikasta kuin Leninin "hyödyllisten idioottien" eli Kylmän sodan aikaisen CIA:n ajatushautomoista. Onhan USA:n senaatin kirjaston selvityksissä selvinnyt, että nuo "hyödylliset idiootit" ilmeistyivät maailmaan 1950-luvun lopulla nimen omaan CIA-lähtöisissä kirjoituksissa. Sattumalta samaan aikaan kun maailman- ja kotopoliittinen tilanne P.Koreassa ajoi aloittelemaan henkilöpalvontaa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #359

Runsas vuosi sitten esitin Ilulle vastaavanlaisen kommentin P-K:ssa esiintyvästä uskomuksesta Kimien sukujuurista. Hän totesi silloin että "joo mutta ei siihen siellä kukaan oikeasti usko".

Aika ovelasti tyrmäsit kommenttini ja nyt vaikka esittäisin millaisen hyvänsä todisteen olisi se helppoa kumota väittämällä sitä CIA:n tekeleeksi. Todisteethan pitää aina esittää sen joka on teidän kanssanne eri mieltä, ei teidän. Lähdetäänpä siis ratkomaan tätä kysymällä ensin Ilulta että miten on. Esitetäänkö siellä tällaista tarinaa Kimien suvun taustoista?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #363

Kim Il-sung:n (synt. Kim Sŏng-ju) vanhemmat lienevät Kim Hyŏng-jik ja Kang Pan-sŏk. Hänen isänsä isä oli presbyteeripappi ja sitä lähempänä jumalia suuri johtaja ei liene ollut.

Käsittääkseni, noin yleisesti ottaen, väitteen esittäjällä on perusteluvelvollisuus. Tässä tapauksessa siis Kim:n jumallisen alkuperän väittäjällä.

En suoranaisesti väittänyt jumalallisuusväitettä CIA:n tekeleeksi vaan kuvasin sen muistuttavan sellaisia väitteitä jotka on todistettu olevan sieltä peräisin. Pidän erittäin todennäköisenä, että näitä P.Korea-tarinoitakin sepitellään siellä. Tosin voihan liikkeellä olla muitakin tahoja jotka katsovat olevan itselleen hyödyllistää sellaisia levitellä. Mahtaa liikkeellä olla myös sellaisia jotka ovat havainneet hauskan genren ja jatkavat samaa rataa sulaa huvitustaan ja ajankulunkiaan.

P.s. Olisi paikallaan, ettei Kuuselakaan lähtisi rakentelemaan mitään kuvitteellisia te-ryhmiä ihmisistä jotka vaikka ovatkin joissakin asioissa eri mieltä hänen kanssaan, eivät edes tunne toisiaan.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #364

"Kim Il-sung:n (synt. Kim Sŏng-ju) vanhemmat lienevät Kim Hyŏng-jik ja Kang Pan-sŏk. Hänen isänsä isä oli presbyteeripappi ja sitä lähempänä jumalia suuri johtaja ei liene ollut."

En itsekään usko tuohon jumaltarinaan eli tiedän kyllä tai uskon että hänellä oli ihan oikeat vanhemmat.

Väitteen esittäjä luonnollisesti todistaa väitteensä oikeaksi, mutta tarkoitin vain ettei sitä riitä kumoamaan omat uskomukset tai mutut.

Tämän ketjun puitteissa käytän sanaa "te" tarkoittaen sinua ja Ilua. Minuakin venäjämieliset pitävät fasisteihin kuuluvana vaikka esitän vain totuudellista kritiikkiä Putinia kohtaan. En kuitenkaan ole niin herkkähipiäinen että se minua haittaisi etenkin juuri kun sen tekevät venäjämieliset.

Ilu voisi tehdä miehen työn ja mainita Myyryläiselle, että kyllä on aivan totta että P-K:ssa turisteille esitetään kuvailemaani tarinaa. Tai sitten hän ei ihan oikeasti tiedä P-K:sta juuri mitään. Tarina ei ole sekulaarisuuden tai ei-sekulaarisuuden kanssa missään tekemisisä. (Iluhan esiintyi viime vuonna käyneensä Kiinan reissunsa yhteydessä P-K:ssakin. Jos kävi, niin en tiedä montako minuuttia se visiitti kesti mutta sen jälkeen jokaiseen P-K:sta hänen näkökulmastaan kielteiseen kommenttiin hän reppavasti vastasi että "koska sinä olet käynyt P-K:ssa viimeksi?" tai "kauanko olit P-K:ssa?").

https://www.therichest.com/rich-list/most-shocking...

https://en.wikipedia.org/wiki/North_Korean_cult_of...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #365

Puutuin tuohon "te"-muotoiluun koska olen huomannut useammankin kirjoittajan luovan eräänlaista olkiukkoa itselleen ihmisistä jotka ovat heisän kanssaan erimieltä joistakin asioista. Siis rakentavat mielikuvituksessaan jotakin joukkoa jolla olisi joku yhteinen ohjelma ja yhteinen johto.

Kyse ei kuitenkaan ole siitä vaan, että erilaisilla eritavoin ajattelevilla ihmisillä on joukko asioita joista he ovat samaakin mieltä ja sitten taas joistakin asioista erimieltä.

Saattaa olla, että joissakin tilanteissa olen ollut hieman yliherkkä vaikka nahkani onkin vuosikymmenten saatossa parkkiintunut kestämään monenkinlaista nimittelyä. Olen kuitenkin melkoisen tarkka siitä, että minun mielipiteilläni ei leimata muita ihmisiä eikä minun suuhuni laiteta sanoja jotka sinne eivät sovi. Niinpä reagoin herkästi jos minut liitetään johonkin joukkoon sillä en ole mihinkään sellaiseen sitoutunut.

P.s. Jos väitetään jotakin jumallisesta syntyperästä, silloin ollaan nimen omaan kaukana sekulaarista palvomassa paranormaaleja henkiolentoja. Sellaisesta ei ole P.Koreassa kyse vaikka henkilöpalvonta onkin yletöntä. Se olisi hyvä ottaa huomioon jos haluaa totuudellisuuteen pyrkiä kritiikissään.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #366

"P.s. Jos väitetään jotakin jumallisesta syntyperästä, silloin ollaan nimen omaan kaukana sekulaarista palvomassa paranormaaleja henkiolentoja. Sellaisesta ei ole P.Koreassa kyse vaikka henkilöpalvonta onkin yletöntä. Se olisi hyvä ottaa huomioon jos haluaa totuudellisuuteen pyrkiä kritiikissään."

Kuten kommentissani yritin vihjaista, maassa ei harjoiteta mitään uskontoa. Ainoastaan palvotaan hallitsijasukua jolla jumalallinen eli muihin ihmisiin verrattuna korkeampi syntyperä. Tästä ei kuitenkaan pidetä maassa säännöllisiä "jumalanpalveluksia" mutta jokaisella on kuitenkin tiedossa millaisen johtajan kanssa ollaan tekemisissä.

Pistin pari linkkiä. Tiedät miten toimia jos haluat ne kumota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #367

Jos jotakuta pidetään jumalallisena (myös jumalallista alkuperää olevana) on silloin olemassa uskonto jonka dogmeihin tuollainen väite perustuu. P.Koreassa ei ole uskontoa vaan henkilöpalvontaa jossa palvottujen inhimillisiä kykyjä korostetaan ylivertaisuuteen asti. Noilla kahdella on eronsa vaikka kaukaa ja huolimattomasti katsottuna yhteisiä piirteitä onkin, etenkin kun valtaapitävien toitottamaan ideologiaan on kiedottu folkloristisia aineksia.

Juorulehden omainen sivusto rikkaiden listauksista eikä loikkareiden julkisuuteen saatetut kertomukset ole ihan aina ihan totuus. Juorulehdet pyrkivät shokeeraaviin skuuppeihin sekä loikkarit ansaitsemaan elantonsa ja turvansa uusilta yrittäen olla hyödyllisiä uusille vallanpitäjilleen. Lähdekritiikki on paikallaan.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #368

Hyviä mielipiteitä mutta vain niitä. Onko Wikipedia muuten verrattavissa juorulehden omaiseksi sivustoksi. Kuten sanottu, onko sinulla esittää jotain muuta kuin omia uskomuksiasi ja mutua jotka näyttävät olevan vahvasti subjektiivisia?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #369

Wikipedia tietolähteenä on ailahtelevainen. Monissa sen ertikkeleissa on ihan laadukastakin tietoa, etenkin englanninkielisessä jolla on laajin yleisö ja ylläpitäjäjoukko. Mutta monissa Wikipedian artikkeleissa, myös englanninkielisissä, on tendenssimäisiä piirteitä ja joskus jopa selvää propagandaa, sekä enkelöinti että demonisointimielessä.

Juorulehtimäisyydellä viittasin kuitenkin TheRichest-sivustoon.

Tässä esimerkinomaisesti pari Wikipedia-artikkelia P.Koreaan kohdistuvasta probagandasta:
- https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_in_South_...
- https://en.wikipedia.org/wiki/Media_coverage_of_No...
Ne lienevät oikeansuuntaisia vaikkakin kovin helläkätisiä ja selitteleviä vääristelyn suhteen. Ne eivät esimerkiksi pureudu perimmäiseen, siis siihen kuka hyötyy. Tässä olisikin sarkaa vapaalle, oikealle ja totuuden juuriin pyrkivälle tutkivalle journalismille sen jälkeen kun P.Korean harjoittamaa probagandaa on niiin ansiokkaasti paljastettu.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #370

Nämä eivät vielä todista mitään koska ne eivät kuitenkaan spesifioi jokaista informaatiota erikseen mitkä ovat propagandaa ja mitkä ei. Eli sinun mukaasi ei siis kannata uskoa mitään sellaista mikä on sinun näkökulmastasi negatiivista? Mutta se informaatio mikä on sinun näkökulmastasi positiivista on totuudenmukaista, ei liioiteltua ja puutteellista? Tuo propagandahan on myös sitä P-K:n ylistämistä mihin taas lännenvastaiset voimat uskovat. Pitää käyttää omaa pollaa. Esim. "matkapuhelimien kauppa käy kuin siimaa" (Puhelimen hinta dollareissa 372 ja ostajan kuukausipalkka 4 dollaria). "P-K:n työläiset eivät aja töihin omalla autolla vaan haluavat jättää tuleville sukupolville pienemmän hiilijalanjäljen ja käyttävät joko polkupyörää tai jalkojaan jo oman kuntonsakin vuoksi".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #371

Höpsönlöpsön Kuusela.

Minun mielestäni kun poliittiset, kaupalliset, uskonnolliset, ideologiset y.m. vastustajat kertovat toisistaan pahoja asioita, on syytä epäillä jutun olevan propagandaa, ainakin suurelta osin. Samoin kun he kertovat itsestään, kannattaa olla kriittinen.

Sen sijaan jos joku kertoo itsestään negatiivisia asioita, juttu sinällään voi olla tottakin mutta kannattaa tarkistaa, ettei sillä yritetä peitellä jotain pahempaa.

Niinpä olen vakuuttunut P.Korean johdon ja muun eliitin harjoittavan propagandan levitystä omasta maastaan, tekevän siis sitä mitä jossakin muualla nimitettäisi positiivisen maakuvan luonniksi ja PR:ksi. Mutta olen myös vakuuttunut, että täällä lännessä siitä tehdään sensaatiohakuisia propagandauutisia totuuden rajat ylittäen.

Samaten olen vakuuttunut, että tuohon toimintaan vaikuttaa myös propagandan ja sensaatioiden inflatoitumisen vääjäämättömyys. Kun aiemmin on keksitty uskomattomia tarinoita, on ne jatkossa ylitettävä vielä mielikuvituksellisemmilla tarinoilla jotta kohahduttamisarvo säilyisi. Kun aiemmin kerrottiin Kim:n lyöneen viisi hole-in-one:a ensimmäisellä Golf-kierroksellaan niin eihän se enää tunnu miltään vaan lukua on kasvatettava joten nyt mennään jo varmaan 19. reiällä.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #372

"Kun aiemmin kerrottiin Kim:n lyöneen viisi hole-in-one:a ensimmäisellä Golf-kierroksellaan niin eihän se enää tunnu miltään vaan lukua on kasvatettava joten nyt mennään jo varmaan 19. reiällä."

Eli olet sitä mieltä että hän ihan oikeasti teki ensimmäisellä viidellä reijällä hole-in-onen mutta, itse olen lukenut että hän teki hole-in-onen kaikilla 18 reijällä eka pelissään, mutta se että siihen viiteen olisi lisätty reikien määrää, olisi vasta sitä propagandaa?

Tästä voimme siis vetää sen johtopäätöksen että mihinkään P-K:hon liittyvään ei voi uskoa. Ei edes Ilun "sisäpiiritietoihin", ja oman järjen käyttö ei ole peruste. Tulee mieleen aika jolloin vastaavanlaista keskustelua käytiin Neuvostoliiton tilasta. Silloin taantumusvoimia syytettiin Neuvostovastaisesta propagandasta ja hajaannuksen kylvämisestä. Kumpaa tahoa silloin itse uskoit? Ei tarvitse vastata ellet halua.

Tuo eka kappale muuten on vain leikkiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #373

Järjen käyttö on nimenomaan sallittua ja myös toivottavaa, myös näillä palstoilla, myös Kuuselalle.

Niinpä en väittänytkään, ettei mihinkään P.Koreaan liittyvään voisi luottaa vaan on kaikkea järjellä ja lähdekritiikillä arvioitava. Ihan niinkuin kaikkea muutakin. Siis arvioiden kuka, mitä, miksi.

Mitä tulee omiin käsityksiini aikoinaan NL:sta niin en loppuun asti uskonut mitään tahoa vaan pyrin silloinkin saamaan tietoa monista eri lähteistä, monilta erilaiset lähtökohdat ja päämäärät omaavilta ja sen jälkeen arvioimaan niitä sekä muodostamaan kulloinkin synteesin omaksi käsityksekseni.

P.s. Leikinlaskukin on usein keino ajaa omia päämääriään omien asenteiden ja ennakkoluulojen rajaamassa karsinassa. Niinpä vakavasti ajatellen epäilen Kim:in koskaan golfia pelanneenkaan, ihan vain leikilläni.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #374

Eli Pohjois-Koreaan liittyvää sinun näkökulmastasi negatiiviseen tietoonkin voi siis olla perusteet kun se tulee luotettavasta lähteestä?

Muistan kuinka Aarne Saarinen 90-luvulla NL:n hajottua totesi että "jo 60-luvulla totesin että jotain siellä oli pahasti pielessä" mutta mies jatkoi läpi koko 70-luvun vielä ylistämistään kaikissa mahdollisissa keskusteluissa ja väittelyissä.

"P.s. Leikinlaskukin on usein keino ajaa omia päämääriään omien asenteiden ja ennakkoluulojen rajaamassa karsinassa"

Olen tehnyt tuon huomion myös monista muualla tekemistäsi kommenteista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #375

Totta, myös P.Koreaa koskeva negatiivinen tieto on paikallaan silloin kun se on perusteltua ja luotettavaa sekä paikkaansapitävää. Mutta sittenkään kaikki sieltä tuleva ei ole negatiivista.

Pelkkä aiempi luotettavaksi tunnettuus tai muissa asioissa luotettavauus ei riitä. Tiedämmehän, että ihmisillä ja tahoilla on tapana suhtauta eri tavoin eri kohteisiin. Tunnen monia ihmisiä jotka pystyvat suhtautumaan ihan järkevästi esimerkiksi USA:hin tai UK:in tai Ranskaan ja vaippaka Kiinaankin mutta heidän mielensä musta piste tekee Putinista ja Venäjästä kaiken mahdollisen ja mahdottoman pahuuden äärimmäisen keskittymän. Joillakin kyseinen musta piste asettuu P.Korean kohdalle, joillakin USA:n tai vaikkapa maahanmuuttajiin vaikka muista asioista pystyvät keskustelemaan ihan tolkullisesti.

Edellyttäisinkin tiedonlähdeen aiemman luotettavan maineen lisäksi myös uutisen tai tiedon osalta, että se on vahvistettavissa eri lähteistä, mielellään toisistaan riippumattomista. Lisäksi sen olisi hyvä olla n.s. koherentti muun tiedon kanssa sillä aiemman kanssa ristiriitainen vaatii enemmän ja paremman varmennuksen sillä asettaahan se kyseenalaiseksi aiemman jo varmistetun.

Mitä A.Saariseen tulee niin hänen puheistaan voi olla montaakin mieltä. Myös siitä ylistikö hän NL:a kaikissa mahdollisissa keskusteluissa vaiko ei. Vanha työväenliikkeen viisaushan opettaa, että jos porvari kehuu, kannattaa tarkistaa mielipiteensä. Se olisi ollut paikallaan hänellekin.

Toisaasta tuossa Saaris-lainauksessa on perääkin. Tunnen monia jotka ajattelivat muinaisen NL:n aikaan, että tottakai heillä siellä on ongelmia, eihän sosialismi ole siellä läheskään valmista mutta ainakin heillä on systeemi jonka puitteissa he voivat ongelmansa korjata. No, eivät sittemmin onnistuneet vaikka systeemit oli. BtW: Keskustelu NL:n yhteiskunnallisen tilan, siis sosialismiako vai ei, ja romahduttamisen syyt ja objektiiviset olosuhteet ovat eri keskustelunaihe.

Kuuselan huomio leikinlaskustani on tarkka ja osuva vaikka huumorintajuni ei aina osukaan yksiin kaikkien kanssa ja kaiken aikaa.

Ilkka Luoma

Annetaan sotaveteraanille puheenvuoro:

Yrjö Saraste
xxxxxxxx 00390 HELSINKI

Mielipidekirjoitus 27.07 2018

Venäjäluonnollinen tavoite on pitää Suomi ulkona Natosta.

Venäjä on jo vuosia ilmaissut huolensa Suomen ja Ruotsin mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. (jäsenyys)
Vuonna 2012 Venäjän asevoimien komentaja Sergei Makarov varoitti Suomea veljeilemästä Naton kanssa. (veljeily)
Nyt Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun varoitti tiistaina, että Suomen ja Ruotsin Nato-yhteistyön tiivistyminen heikentää turvallisuutta ja pakottaa Venäjän vastatoimiin. (yhteistyö)
Shoigu esitti muun muassa, että Suomen ja Ruotsin sotkeminen Naton rakenteisiin herättää huolta. Toukokuussa allekirjoitettu sopimus edellyttää niiltä täysimittaista osallistumista allianssin harjoituksiin, ja sen ansiosta Suomi ja Ruotsi saavat oikeudet käyttää harjoituksissa Naton ohjausjärjestelmiä. Nato saa puolestaan esteettömän pääsyn maiden aluevesille ja ilmatilaan.
Puolustusministeri Jussi Niinistö pitää Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun tiistaista puheenvuoroa Moskovassa jatkona aiempiin venäläisten puheenvuoroihin. Viesti on Niinistön mielestä selvä: Venäjä ei halua Suomea eikä Ruotsia osaksi Natoa.
Niinistö harmittelee, että EU-sanktiot estävät puolustusministereiden väliset tapaamiset Venäjän ja EU-maiden kesken.
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva kehottaa suhtautumaan maltilla Venäjän puolustusministerin lausuntoon.
Tohtori Markku Salomaa muistuttaa, että Yhdysvaltain ilmavoima, merivoimat ja viimeksi maavoimat ovat harjoitelleet Suomen alueella yhdessä suomalaisten kanssa. Hän esittää, että Venäjän sotilasjohto näyttää nyt tulleen johtopäätökseen, että on aika siirtyä puolustuksellisesta doktriinista hyökkäykselliseen doktriinin.
He katsovat, että vaikka maa ei olisi Naton jäsen, niin jos Naton joukkoja tulee liittoutumattoman rajamaan alueille ja harjoittelee siellä, niin niihin suhtaudutaan kuten liittolaisjoukkoihin (Nato).
Salomaan vaatii välitöntä liittymistä Natoon.
On luonnollista, että USA:n tulo tänne näyttelemään muskeleitaan ärsyttää Venäjää. Mitä me USA:n ystävät sanoisimme, jos
Venäjä menisi Kuubaan tai Meksikoon aseitaan näyttelemään?

Yrjö Saraste

-lainaus päättyy - lainattu luvan perästä.

Ilkka Luoma
Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Ilu väitti vastauksessaan nro 308 että olin vetänyt USA:han tuotujen orjien määrän hatusta etenkin kun en huomioinut orjien kokonaismäärää muihin alueen maihin: http://www.pbs.org/wnet/african-americans-many-riv...

Kysymys hänen "topiccissaan" oli siis ainoastaan USA:han tuoduista orjista. Hän kirjoitti näin: "Trumpin on mietittävä kohta muutakin kuin valkoista lähtökohtaansa, joka kasvatti vaurautensa myös mustilla, joita rahdattiin orjiksi miljoonittain [1 – ja tämän ollen edelleen sisäisen vastakkainasettelun ydin – aikanaan jo 1960-luvulla tapetun Martin Luther Kingin unelmasta huolimatta [2."

Ilkka Luoma

Täällä toisaalla on jo annettu tutkijoiden nimet, joita voi googlata ja näin palauttaa tajuntaan todellisuutta ... myös US osalta.

Suositan lukemaan kirjan:

Erik Dammann - Tulevaisuus käsissämme -Otava 1981 ---

...
" ... Tällä hetkellä yhteiskunnallisesti eniten vaikuttavaa ekohumanis­tista ajattelusuuntaa edustaa norjalainen Erik Dammann. Hänen kir­jansa Fremtiden i våre hender (Gyldendal, Oslo, 9. p. 1977, 1. p. 1972, ruotsiksi Framtiden i våra händer, Askild & Kärnekull) käynnisti todellisen kansanliikkeen, johon Norjassa kuuluu n. 22 000 ihmistä. Dammannin keskeinen sanoma on, että eurooppalaiset ovat aiheut­taneet kehitysmaiden kurjuuden ja he voivat sen myös poistaa. Tämä on myös heidän eettinen velvollisuutensa. Vasta toisella sijalla tulevat Dammannin julistuksessa esille teollisuusmaiden ekologiset ongelmat.

Dammannin lähtökohtana ovat seuraavat humanistiset arvot: 1) aktiivinen lähimmäisen rakkaus, 2) kaikkien ihmisten yhtäläinen oikeus välttämättömiin luonnonvaroihin, 3) vastuu tulevaisuudesta. Hänen ihmiskäsitykseensä kuuluvat seuraavat periaatteet: 1) Ihminen voi ohjata kehitystään - toisin sanoen tulevaisuus on käsissämme. 2) Tavallisten ihmisten arvostelukykyyn voi luottaa, ja yksilöillä on omien toimiensa suhteen vastuu yhteiskunnan kehityksestä. (Tio steg mot framitiden. Askild & Kärnekull, Vänersborg 1978, ss. 19-23, alkup. Ny livsstil - og hva så?. Gyldendal, Oslo 1976.)

Dammann päätyy kymmenen kohtaa käsittävään toimintaohjelmaan, jossa keskeisellä sijalla ovat tavallisten ihmisten asenteiden ja elämän­tavan muutos. Hänen mielestään ekologisia vaatimuksia ei saa viedä läpi inhimillisyyden kustannuksella. Vaikka tämä hyväksytään, on silti hyvin kyseenalaista, että epäekologista tuotantoa on, kuten Dammann väittää, jatkettava vielä lähimmät vuosikymmenet pelkästään kehitys­maiden kurjuuden lieventämiseksi (mts. 155). ... "

~ http://www.tammilehto.info/ekohumanismiin.htm -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kerro miten tämä kommentti liittyy "topicciin" muulla kuin oman manipuloivan propagandasi kautta? Jokin ratkaisumalli johonkin mielikuvituksen paisuttamaan ongelmaan?

Ilkka Luoma

Topiccia sivuten - oleellisesti:

Suomen pitää panostaa kyberturvallisuuteen -HS
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005770272.html -
...
Ilkka Luoma 27.7.2018 - 6:11
Suomalaisen kyberturvallisuuden paras anti saadaan esille tekemällä ilmansuuntiin riippumatonta yhteistyötä kaikkien osaajavaltioiden kanssa. Nyt ollaan tältäkin osin rakentamassa vastakkainasettelua lännen ja idän välille, meiltäkin täältä idän ja lännen vedenjakajalta katsottuna.

...

Toimituksen poiminnat