Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Paavo Väyrynen tekee sen vielä kerran – tie tähtiin

  • Paavo Väyrynen kantaa kansaa kiinnostavasti presidentti Urho Kekkosen henkistä perintöä ¤
    Paavo Väyrynen kantaa kansaa kiinnostavasti presidentti Urho Kekkosen henkistä perintöä ¤

Paavon ilmoituksen mukaan Seitsemän tähden liike on perustettu rekisteröitynä yhdistyksenä. Nyt seuraavassa vaiheessa pitää kerätä tuhansia kannatuskortteja, jotta yhdistyksestä saadaan puolue (rp).

Nyt Paavo selvästi hakee luotettavia kumppaneita projektiin, jolla Suomessa voidaan muuttaa politiikan suuntaan. Toivottavasti mukaan tulevat henkilöt ovat asia- eikä itsekkyyskeskeisiä. Sinällään kukapa meistä olisi täydellinen.

 

Nyt luotettavat epätäydelliset kokoon ja keräämään kannatuskortteja. Tähän kansakunnan korttitalkoisiin tarvitaan 100 aktiivista henkilöä, joille tavoite on tärkeämpää kuin oman edun metsästys. Kyllä sille omalle edullekin syntyy tilaisuus – yhteishengen nimissä.

 

Liikkeellä pitää olla henkinen johtaja – ja tuohan on itsestään selvyys, sellaisen tittelin ottaa se, jolla on suurin ja laajin kokemus muutospolitiikasta, kokemusta politiikan pelistä ja tunnettuutta kautta koko Suomen [1. Tämä henkilö on Paavo Väyrynen – Suomen pitkäaikaisin ulko- ja ulkomaankauppapolitiikan hoitaja ministerinä.

Paavo on lisäksi presidentti Urho Kekkosen henkisen perinnön haltija. Ei ole kauan, kun Kekkonen valittiin kaikista Suomen presidenteistä merkittävimmäksi, myös elossa olevista [2.

Puheenjohtajan (=puhemies) lisäksi tarvitaan rautaista otetta itse projektiin – korttikeräys ei ole sunnuntaihommailua, se on totisinta totta, johon tarvitaan kersantti, jolla on voima ja karisma johtaa keräystä tavoitteeseen saakka. Mistä tämä kersantti luomaan kansalaisliike keräystoiminnalle?

Linkki ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paavo-vayrynen-aloittaa-jalleen-kannattajakorttien-keraamisen-vannoin-etten-enaa-ryhtyisi-samaan/7009148#gs.YlXTPHQ -

 

Puhemiehen ja kersantin jälkeen tarvitaan yhteishengen luoja, joka puhaltaa joukkueeseen hengen ja luo edellytykset uusien innokkaiden sisääntuloon – luottamuksella, että nyt se mitä on odotettu pitkään myös toteutuu.

Aikahan on poliittisesti kypsä – pinnan alta on latautumassa joukko ongelmia, joita ei enää nykyisellä politiikan hoidolla selvitetä ja ratkaista. On uuden poliittisen alun paikka – olkoot se sitten tie tähtiin.

 

Tuletko mukaan, mitä Sinä antaisit 'Tie tähtiin' -joukkueelle …?

 

PS

En ilmaise tällä, että olisin osa jo nyt olevaa keräyskoneistoa, vaan kannattajana – ja arvaan, että tuo vaadittava hiukan yli 5 000 kannatuskorttia saavutetaan hyvin nopeasti, siksi paljon on Paavolla kannattajia (2018 presidentinvaaleistakin 180 000 kansalaistamme, hänen johdonmukaisten tavoitteiden myötä – itsellistä päätäntävaltaa, sotilaspoliittista puolueettomuutta tänne idän ja lännen vedenjakajalle sekä koko Suomen arvostusta asutusalueena – toiminta-, työ- ja olemisen edellytysten luonnilla tasaisemmin kaikille suomalaisille …

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/03/vayrysen-sujuvuus-jyraa-ja-se-arsyttaa.html -

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tutkimus-kekkonen-arvostetuin-presidentti-perassa-niinisto-ja-koivisto/6720732 -

[2 ~ https://www.ksml.fi/kotimaa/Nyt-se-on-tutkittu-Kekkonen-arvostetuin-presidentti/1091503 -

[2 ~ https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-2000005485969.html -

 

EKSTRA

Ehkä nämäkin aiheet voisivat olla osa 'Tie tähtiin' -suunnitelmassa?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258687-omavaraisuudella-turvataan-myos-reviirit-loppuuko-ravinto - ”Omavaraisuudella turvataan myös reviirit – loppuuko ravinto?” -Ilkka Luoma US_P/IL

 

EKSTRA II

Paavo Väyrynen tekee paluun kotimaan vaikuttajaksi ---

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255274-paavo-vayrynen-tekee-paluun-kansakuntamme-edun-nimissa -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175518

 

DOC tie_tähtiin_27072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27072018

 

402_3851 – 18:33 | ND 10:01

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Ilkka Luoma

TIISTAINA, HUHTIKUUTA 17, 2018
Paavo Väyrynen putsasi pöydän!*

" ... On tulossa aika, jolloin Kansalaispuolue ymmärretään koko suomalaisen kansanosan yhteisliikkeeksi, joille merkitsevät esimerkiksi kansallinen itsemääräämisoikeus, tasainen järkevästi asutettu Suomi [4, elinehtoistettuna ja tasa-arvoistettuna.

[4 ”Kiintoisaa, sillä näin Helsinki menettää majoriteetin olla Vapaavuoren pelikenttä – suurimpana ja ”kauneimpana” – näin pääkaupunkiseutu muodostuisi käytännössä viideksi 200 000 asukkaan kaupungiksi. Entä pääministeri Juha Sipilä – toistaiseksi Keskustan puheenjohtaja – onko hän ajan tasalla ja kartalla? ” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251892-... -

Edellisten lisäksi aito puolueettomuus ja sekaantumattomuus lännen kuin idänkin sotiin ja pakotteisiin, ilman Natoa – idealla, jonka jo kuuluisa kenraali ja Mannerheim ristinritari Adolf Ehrnrooth sanoi: ”Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten itse suomalainen!”

Onko nyt odotettavissa, että Kansalaispuolueen asiat laitetaan kuntoon?

Olisi toivottavaa, että nyt sotakirveet haudataan ja nähdään kansallinen etu ja kansakunnan tulevaisuus – sillä Kansalaispuolue on nyt alussaan mitä hienoin politiikan kehitysnäkymä, pitkiin aikoihin.

Kansalaisliikemäinen Kansalaispuolue – KaPu – on jotain ainutlaatuista, ja olisi surullista, jos muutama myrsky vesilasissa kaataa aidon politiikan kentän uudistusohjelman! ... "

.
Noin yllämainitulla tavalla se ei näillä näkymin mene, KaPun osalta - tosin asioiden oikeudellinen käsittely on kesken --- jäämme tuolta osin odottamaan, mutta kannatuskorttien keruu "Tie tähtiin" -voi lähteä käyntiin heti, kunhan "kersantti" antaa lähtölaukauksen

-mielipiteenä kirjoitettu, ei osallisena vielä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kysyin juuri Paavolta, miten koko Suomi pidetään asuttuna?

Alleviivaan edelleen, että tämä sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluaika on nimenomaan se H-hetki, joka tulisi nyt käyttää hyödyksi ns. kaksoiskuntalaisuuden laillistamiseksi.

Jos tämä kallisarvoinen hetki nyt ohitetaan, niin luulenpa, että emme saa vuosikymmeniin enää uutta tilaisuutta käynnistää valmistelua uudestaan. Pohjoinen Suomi ehtii köyhtyä jo liikaa, jotta pyörää voisi sitten enää kääntää pyörimään toiseen suuntaan.

Nyt on aika toimia: kaksoiskuntalaisuus lakiin asti ja verovarojen oikeudenmukaisempi jako koko Suomen hyväksi!

Katsotaan, ottaisiko Paavo tämän omalle agendalleen? Sillä uskon saatavan paljon kannattajakortteja - ja ehkä niitä uusia "tähtiäkin" puolueorganisaatioon...

Ilkka Luoma

Kukin kunta laskee/ lasketuttaa itselleen omavaraisuustunnusluvun, jos alle 100 - maksaa se valtion tulontasaukseen x-rahaa, jos taas yli 100, saa se tulontasausrahastosta x-rahalla tulonsiirtoa.

Omavaraisuuteen lasketaan - juotava vesi, ravintotuotanto peruselintarvikkeiden osalta, työpaikkalukumäärä suhtteessa 18-65 ikävuotiseen asujaimistoon, energiankäyttö ja koulutuspaikat 6-16 vuotiaille suhteessa vastaavaan kuntapopulaatioon. JNE ---

Lasketaan tarkka keskimäärinen tarvehehtaaristo, josta voidaan kasvattaa ravinto amalle kuntapopulaatiolle - alijäämästä "kepitetään" ja ylijäämästä "porkkanoidaan" -JNE

Ilkka Luoma

Suosittelen perustettavaksi erillistä "Tie tähtiin" ryhmän ulkopuolista ideamoottoria tuottamaan ajatuspajamaisesti uusia innovaatioita yhteiskuntamme tervehdyttämiseksi, harmonisoimiseksi kuin tasapuolistamiseksi oikeudenmukaisemmaksi ...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ilkka, anna olla ihan avointa vaan :)

Jokainen voi siten ottaa rusinat pullasta - tai olla ottamatta.

Ilkka Luoma
Jorma Repo

"Paavo hakee luotettavia kumppaneita".Luulen etteivät luotettavat kumppanit hae Paavoa.Eiköhän poliittisella kartalla ole luotettavampiakin liikkeitä kuin Paavon keksimät.

Ilkka Luoma

Kukaan ei hae sellaisia, jotka vain luulevat. Nyt tarvitaan tekijöitä, jotka tietävät.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Nyt tarvitaan tekijöitä, jotka tietävät, mitä tekevät.

Pelkkä tietäminen ei vielä riitä - pitää pistää toimeksi.

Ja Paavoahan ei kukaan voi moittia laiskaksi ;) Yrittänyttä ei laiteta - siis heitetä yli laidan!

Ilkka Luoma

Määrätietoisuus vastuulla, ei oman edun tavoittelulla. Uskoisin vastuun saavan palkintonsa ... ja omakin etu luontaisesti toteutuu ;)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jatkan vielä tästä kaksoiskuntalaisuudesta:

- -"Ra­por­tis­sa nos­te­taan esil­le Ja­pa­nin mal­li, jos­sa kan­sa­lai­sel­la on mah­dol­li­suus mak­saa va­paa­eh­tois­ta ko­ti­seu­tu­ve­roa. Mak­set­tu sum­ma on 15 eu­ron yli me­ne­väl­tä osal­ta ve­ro­vä­hen­nys­kel­poi­nen. Kun­nat ovat ide­oi­neet suu­ren mää­rän koh­tei­ta, joi­hin lah­joi­tuk­sen voi teh­dä. Jär­jes­tel­mä on Ja­pa­nis­sa suo­sit­tu. Kun­nat pi­tä­vät lah­joit­ta­jiin tii­vis­tä yh­teyt­tä lä­het­tä­mäl­lä pie­niä vas­ta­lah­jo­ja.

Pää­a­sia tie­tys­ti on, et­tä lah­joit­ta­jat ko­ke­vat voi­van­sa osal­lis­tua ja vai­kut­taa lo­ma­paik­ka­kun­tan­sa elä­mään." - -

https://www.koillissanomat.fi/mielipidepaakirjoitu...

---

Tämän Japanin mallin mukaisen "vapaaehtoisen kotiseutuveron" voisi ottaa heti tavallisen lainvalmistelun kautta käyttöön, ja virallisen kaksoiskuntalaisuuden sitten kun meidän perustuslakimme sen sallii. Perustuslaki tulisi muutenkin avata mm. tiedustelulakeja koskien.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onko ajatusta miten tuo vaikuttaminen tapahtuu?

Perustuisiko se kunnan paikallisten päättäjien haluun ottaa huomioon "tukijäsenten" mielipiteet. Se kuulostaa vaikutusvallan ostamiselta.

Vai olisiko kyseessä äänioikeus mutta miten käy äänioikeuden oikeassa kotikunnassa? Ei kai kesämökin omistaminen voisi tuoda toista ääntä? Eihän kunnallinen äänioikeus ole enää yli sataan vuoteen perustunut omaisuuden määrän?

Voisiko äänen jakaa (prosentteina, murto-osina)? Voisiko osan äänestään ohjata mihin tahansa kuntaan vai pitäisikö olla kesämökin t.m.s. kaltaista kiinteää omaisuutta? Kuinka moneen kuntaan äänensä voisi jakaa?

Ilkka Luoma

Tässä onkin tarkoitus ideoida uusia menetelmiä saada ihmiset tasaisemmin Suomeen - vapaaehtoisesti, sillä Suomi on hieno maa ja sitä asuttaa kauttaaltaan parhaiten suomalainen itse. -mukailtuna kuuluisan kenraalin toteamuksesta ;)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jorma, katsopa "Millaista monipaikkaisuutta Suomeen –Selvitys kaksoiskuntalaisuudesta", Valtiovarainministeriön julkaisu – 3/2018

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

---

Sivu 69: "Työryhmän ehdotukset

Kaksoiskuntalaisuuden sijasta kyse on monipaikkaisuudesta. Ihmisten arki jakaantuu entistä enemmän monen eri paikkakunnan kesken.

1. Monipaikkaisuus on lisääntynyt työn muutosten, vapaa-ajan lisääntymisen ja perhesuhteiden muutosten johdosta. Ilmiö tulee edelleen kasvamaan työn muutoksen ja digitalisaation edetessä. Monipaikkaisuus perustuu mahdollistavaan lainsäädäntöön. Valtioneuvoston ja eri hallinnonalojen strategia- ja tulevaisuustyössä sekä lainsäädännön valmistelussa tulee huomioida keinot, joilla voidaan edistää monipaikkaisuutta.

2. Monipaikkaisuus tulisi nähdä voimavaralähtöisenä toiminnan kehittämisenä kunnan, kunnassa toimivien yhteisöjen ja ihmisten omista ja paikallisista lähtökohdista.

3. Kuntia kannustetaan osallistamaan kunnan alueen omakseen kokevat kunnassa oleskelevat ja palveluja käyttävät henkilöt, niin kutsutut monipaikkaiset ihmiset, kunnan toimintaan. Digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen on tärkeää osallisuuden ja vaikuttamisen edistämiseksi. Kuntalain muutosten yhteydessä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuutta koskevaa 22 §:ää ehdotetaan muutettavaksi siten, että valtuuston on pidettävä huolta monipuolisten ja vaikuttavien osallistumisen mahdollisuuksien lisäksi monipuolisista vaikuttavista osallistumisen ja vaikuttamisen menetelmistä. Tällä tarkoitetaan erityisesti digitaalisia menetelmiä. Pykälän 2 momentin esimerkkiluetteloon ehdotetaan lisättäväksi monipaikkaisuuden huomioiminen, siten että palvelun käyttäjien, joilla tarkoitetaan myös monipaikkaisten, henkilöiden mielipiteitä kuullaan ennen päätöksentekoa. Pykälämuutokset eivät ole velvoittavia, mutta säännöksellä on kuntien toimintaa ohjaavaa vaikutusta.

4. Kuntia kannustetaan hyödyntämään kokeilukulttuuria ja ottamaan omista
lähtökohdistaan käyttöön digitalisaation keinoja, joilla rakennettaan e-kuntalaisuutta.

5. Digiyrittäjyyden mahdollistaminen on julkisen sektorin yhteistyötä, digitaalisen liiketoiminnan edellytykset turvataan lainsäätäjän toimesta."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Saataisiinko eri puolille Suomea enemmän yhteisten varojen oikeudenmukaisuutta, jos arvonlisävero palautuisi - pysyisi syntykuntaansa - syntykunnassaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Tuo valtioneuvoston ympäripyöreä lätinä ei kerro konkreettisesti kuinka yksilöiden hallussa oleva valta jaettaisi eri kuntien kesken. Siinä (sivulla 20, kohdassa 3.1.1 äänioikeus) pohditaan asiaa ongelmallisena mutta ei esitetä ratkaisuja. Siinäkin sivuutetaan käytännössä pelkällä maininnalla ihmisten tasavertaisuus, siis kuinka monta ääntä ihmisellä on ja millä perusteella niitä saadaan, korostamalla ongelmana mahdollista mökkiläisten enemmistöä.

Lainauksessa mainittu "digitaalisuus"*) on tässä suhteessa aivan huuhaata ja ohi aiheen. Tokikin se on maaginen taikasana jolla nykyään halutaan ratkaista kaikki ongelmat mutta oikeasti se on vain yksi teknisen kehityksen tarjoama tekninen kehityssuunta ratkaista fyysisen toteuttamisen teknisiä ja logistisia ongelmia. VoidDigitaalisuudella voisi siis helpottaa yhteydenpitoa mutta se ei ratkaise ensimmäistäkään sisällöllistä tai toiminnallista ongelmaa sinänsä.

Jäljelle jää edelleenkin kysymys jaetaanko äänioikeutta vai ostetaanko vaikutusvaltaa.

Kuinka kauan riittäisi pelkkä kesämökkiin tai muuhun vapaa-ajanasuntoon perustuva vaikuttamismahdollisuus? Koska alettaisi puhua toisissa kunnissa sijaitsevista yrityksistä, työpaikoista t.m.s.? Olisiko meidän ajateltava koko kunnallainen demokratia ja itsehallinto ihan uusiksi?

---
*) "Digitaalisuus" tulee latinan sanasta "digitus" joka tarkoittaa alunperin varvasta tai sormea ja myöhemmin numeroa. Digitaalinen on siis perimmältään samaa kuin numeraalinen. Nykyisinkin se tarkoittaa pääasiassa numeraalisuuteen perustuvien tietojenkäsittely- ja -siirtelylaitteiden avulla toimimista. Oikeammin pitäisi puhua elektronisten laitteiden avulla osittain tai kokonaan automatisoidusta tietojen käsittelystä ja siirtämisestä sillä numeroitatahan voidaan käsitellä ja siirtää vaikka paperille kirjoitettuna kotikunnasta mökkikuntaan/-iin ja takaisin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Haetaan rasitteen oikeudenmukaista jakamista ja saatujen hyötyjen oikeudenmukaista maksamista - herää lopulta filosofinen kysymys maan omistamisesta - esimerkiksi Kiinassa ei voida omistaa maata; se on valtion, maakunnan tai kyläyhteisön ... (Kuusamon yhteismetsäajatus?)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Ihan hyvä kysymys maan omistamisesta, eikä vain filosofinen.

Muinoin Pohjois- ja Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ihmettelivät sitä, varmaan myös jotkut siperiaiset alkuperäisasukkaatkin ovat ihmitelleet sitä.

Seuraava kysymys on myös tärkeä: kuka päättää maan käytöstä vaikka se olisikin yleisessä tai valtion omistuksesta? Ja mitä on päättäjän otettava huomioon päätöksiä tehtäessä?

Totta, että Luoman osoittama kysymys oikeudenmukaisesta rasituksesta ja hyödyistä on tärkeä. Kysymys taitanee kuulua miten määritämme oikeudenmukaisuuden? Ihmisen olemassaolon, asumisen, omistamisen t.m.s. perusteella? Missä meidän oikeudenmukaisuutemme ja demokraattiset oikeutemme ja velvollisuutemme sijaitsevat? Siellä missä kulloinkin olemme, asumme, teemme työtä, sairastamme, hyvittelemme t.m.s.? Keihin me noilla oikeuksillamme ja niiden käytöllä vaikutamme ja miten? Keillä saa olla ja tulee olla demokraattista valtaa meidän tekemisiimme?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Eräs oikeudenmukaisuuden yksinkertaistus on kiinalaisten käyttämä populaatiosuhde noin 1,4/7,8 ...

...Populaatiosuhteella tarkoitettanee biomassasuhdetta kokonaispopulaatioon ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Digitalia" on ihmisen keksimä yritelmä saattaa koneistoaan automaatioon - ja näin luonnon analogia koetetaan ohittaa keinotekoisella binäärijärjestelmällä, jolla ei ole mitään tekemistä itse evoluution "johtamalla/ ohjaamalla" luontofilosofian kanssa.

...
Piin tarkka arvo on mysteeri, se ei pääty desimaaleina koskaan, ei olla edes löydetty rytmiikkaa - tämä lienee paras esimerkki luonnon analogiasta ...

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 17, 2015
Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

" ... Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/07/itsenaisyy... -

.

Ilkka Luoma

Btw. tuon avauksen (kommentti 41) teosta on aika tarkasti kolme vuotta! ;)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kyllä Väyrysen tie tähtiin on turvattu ainakin Luoman blogikirjoituksen kommenttien perusteella, siitä parhaimmat onnittelut.

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - Väyrysen aiheeton ja todisteeton rääpiminen nostaa automaattisesti hänen kannatustaan ja pohjalla ovat jo nuo 180 000 presidentivaaliääntä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Vaikea kuvitella että pelkästään Paavon egon pönkittämiseksi tarkoitettu puoluehanke olisi mitenkään houkutteleva vaihtoehto äänestäjille.

"Paavo on työnsä tehnyt, Paavo voi mennä nyt ... "

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikä mahtanee saada muut poliitikot pyrkimään vahvaksi johtajaksi joita meidän kansalaisten sanotaan kaipaavan? Altruismiko, ihan puhdas velvollisuudentuntoko L.Cincinnatus:n hengessä?

P.Väyrynen on tietenkin poikkeus vallanahneudessaan egoismissaan kaikkien hyvää tarkoittavien ja vain muita auttamaan pyrkivien vaatimattomien laupeudentöitä tekevien poliitikkokollegoidensa joukossa.

Ilkka Luoma

Väyrynen on poliitikko kuten muutkin vaikuttajapoliitikot, yksi ero on, ja se on Paavon vakaa määrätietoisuus perusteesien osalta - sehän todistaa ennustettavuutta meille tärkeissä asioissa, kuten Nato-asiassa, jossa Väyrynen on johdonmukaisesti sotilaallisen liittoutumattomuuden, jopa puolueettomuuden edusmies.

Ilkka Luoma

Ei Paavoa Paavona pönkitetä, vaan hänen teesejään, jotka jo luotiin Kansalaispuolue Kapulle - on siis kysymys kyvystä ja taidosta hoitaa Suomen ja suomalaisia ja tässä ei Kekkosen perintö*** voi olla sieltä huonoimmasta päästä ... ;)

...
***
TORSTAINA, MAALISKUUTA 13, 2014
Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!
”Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.

Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/kansalaise... -

.

Ilkka Luoma

Suomessa nousee sosiaalisessa mediassa voimalla 7-kansanliike. Seitsemän on spontaani voima, joka julkistaa avoimesti kantansa äänestyskopista – otetaan valokuva äänestyslipukkeesta, jossa on numero 7 – oikeaoppisesti piirrettynä.

Tämä on yksityisen henkilön avoin vaalijulkisuus, jossa viestitään omaa vakaata kantaa seuraavaksi Suomen presidentiksi. 7-kansalaisliike haluaa vahvan presidentin, kuten kansakuntakin – tutkittaessa asiaa … [1

Nyt ratkaistaan Suomen tulevaisuus – on osattava valita oikea ehdokas, joka luotsaa myös kriisissä Suomea ja suomalaisia; taidolla, vahvuudella, sitkeydellä ja jopa oveluudella – itä vaatii tahtoa ja länsi nokkeluutta.

Me olemme Euroopan erikoisuus, jossa toimii omat ”säännöt” pysyä pystyssä ja syntyä idän ja lännen välittäjäksi – olemme jo saaneet maailman suurimman – Kiinan, ystäväksemme!

[1 ~ https://www.suomenmaa.fi/uutiset/evan-tutkimus-yll... - Yllättääkö?
[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/02/aika-ajoin-t... – [2008!]

Kun Paavo Väyrynen otti ja tekaisi kansalaisaloitteen [2 europarlamentaarikkona – monet sanoivat, ettei nimiä saada kasaan – no, nimiä tuli yli 50.000, mutta eduskunnan valiokunta keksi jotain hätäistä, ettei kovin kiusallista kansalaisaloitetta euroon liittyen laiteta edes eteenpäin.

Kun Keskusta ei oivaltanut omaa kehityspolkuaan, valitsi se toiveikkaana puheenjohtajakseen vuonna 2010 Mari Kiviniemen, joka myöhemmin luopui eduskunnasta kesken kauden ja poistui OECD' n korkeaan virkaan – pitkälti varmaan järjesteltynä operaationa – mandaattipaikka [?].

Keskusta oli alamäessä, kun oli edelliset presidenttivaalit 2012 – tuolloin Keskusta kokosi rivinsä puoleen miljoonaan ääneen – Paavo Väyryselle, joka yhdisti tuolloin alkiolaisen Keskustan.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/paavo-vayr... -

.

Toimituksen poiminnat