Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Paavo Väyrynen tekee sen vielä kerran – tie tähtiin

  • Paavo Väyrynen kantaa kansaa kiinnostavasti presidentti Urho Kekkosen henkistä perintöä ¤
    Paavo Väyrynen kantaa kansaa kiinnostavasti presidentti Urho Kekkosen henkistä perintöä ¤

Paavon ilmoituksen mukaan Seitsemän tähden liike on perustettu rekisteröitynä yhdistyksenä. Nyt seuraavassa vaiheessa pitää kerätä tuhansia kannatuskortteja, jotta yhdistyksestä saadaan puolue (rp).

Nyt Paavo selvästi hakee luotettavia kumppaneita projektiin, jolla Suomessa voidaan muuttaa politiikan suuntaan. Toivottavasti mukaan tulevat henkilöt ovat asia- eikä itsekkyyskeskeisiä. Sinällään kukapa meistä olisi täydellinen.

 

Nyt luotettavat epätäydelliset kokoon ja keräämään kannatuskortteja. Tähän kansakunnan korttitalkoisiin tarvitaan 100 aktiivista henkilöä, joille tavoite on tärkeämpää kuin oman edun metsästys. Kyllä sille omalle edullekin syntyy tilaisuus – yhteishengen nimissä.

 

Liikkeellä pitää olla henkinen johtaja – ja tuohan on itsestään selvyys, sellaisen tittelin ottaa se, jolla on suurin ja laajin kokemus muutospolitiikasta, kokemusta politiikan pelistä ja tunnettuutta kautta koko Suomen [1. Tämä henkilö on Paavo Väyrynen – Suomen pitkäaikaisin ulko- ja ulkomaankauppapolitiikan hoitaja ministerinä.

Paavo on lisäksi presidentti Urho Kekkosen henkisen perinnön haltija. Ei ole kauan, kun Kekkonen valittiin kaikista Suomen presidenteistä merkittävimmäksi, myös elossa olevista [2.

Puheenjohtajan (=puhemies) lisäksi tarvitaan rautaista otetta itse projektiin – korttikeräys ei ole sunnuntaihommailua, se on totisinta totta, johon tarvitaan kersantti, jolla on voima ja karisma johtaa keräystä tavoitteeseen saakka. Mistä tämä kersantti luomaan kansalaisliike keräystoiminnalle?

Linkki ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paavo-vayrynen-aloittaa-jalleen-kannattajakorttien-keraamisen-vannoin-etten-enaa-ryhtyisi-samaan/7009148#gs.YlXTPHQ -

 

Puhemiehen ja kersantin jälkeen tarvitaan yhteishengen luoja, joka puhaltaa joukkueeseen hengen ja luo edellytykset uusien innokkaiden sisääntuloon – luottamuksella, että nyt se mitä on odotettu pitkään myös toteutuu.

Aikahan on poliittisesti kypsä – pinnan alta on latautumassa joukko ongelmia, joita ei enää nykyisellä politiikan hoidolla selvitetä ja ratkaista. On uuden poliittisen alun paikka – olkoot se sitten tie tähtiin.

 

Tuletko mukaan, mitä Sinä antaisit 'Tie tähtiin' -joukkueelle …?

 

PS

En ilmaise tällä, että olisin osa jo nyt olevaa keräyskoneistoa, vaan kannattajana – ja arvaan, että tuo vaadittava hiukan yli 5 000 kannatuskorttia saavutetaan hyvin nopeasti, siksi paljon on Paavolla kannattajia (2018 presidentinvaaleistakin 180 000 kansalaistamme, hänen johdonmukaisten tavoitteiden myötä – itsellistä päätäntävaltaa, sotilaspoliittista puolueettomuutta tänne idän ja lännen vedenjakajalle sekä koko Suomen arvostusta asutusalueena – toiminta-, työ- ja olemisen edellytysten luonnilla tasaisemmin kaikille suomalaisille …

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/03/vayrysen-sujuvuus-jyraa-ja-se-arsyttaa.html -

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tutkimus-kekkonen-arvostetuin-presidentti-perassa-niinisto-ja-koivisto/6720732 -

[2 ~ https://www.ksml.fi/kotimaa/Nyt-se-on-tutkittu-Kekkonen-arvostetuin-presidentti/1091503 -

[2 ~ https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-2000005485969.html -

 

EKSTRA

Ehkä nämäkin aiheet voisivat olla osa 'Tie tähtiin' -suunnitelmassa?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258687-omavaraisuudella-turvataan-myos-reviirit-loppuuko-ravinto - ”Omavaraisuudella turvataan myös reviirit – loppuuko ravinto?” -Ilkka Luoma US_P/IL

 

EKSTRA II

Paavo Väyrynen tekee paluun kotimaan vaikuttajaksi ---

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255274-paavo-vayrynen-tekee-paluun-kansakuntamme-edun-nimissa -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175518

 

DOC tie_tähtiin_27072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27072018

 

402_3851 – 18:33 | ND 10:01

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Ilkka Luoma

TIISTAINA, HUHTIKUUTA 17, 2018
Paavo Väyrynen putsasi pöydän!*

" ... On tulossa aika, jolloin Kansalaispuolue ymmärretään koko suomalaisen kansanosan yhteisliikkeeksi, joille merkitsevät esimerkiksi kansallinen itsemääräämisoikeus, tasainen järkevästi asutettu Suomi [4, elinehtoistettuna ja tasa-arvoistettuna.

[4 ”Kiintoisaa, sillä näin Helsinki menettää majoriteetin olla Vapaavuoren pelikenttä – suurimpana ja ”kauneimpana” – näin pääkaupunkiseutu muodostuisi käytännössä viideksi 200 000 asukkaan kaupungiksi. Entä pääministeri Juha Sipilä – toistaiseksi Keskustan puheenjohtaja – onko hän ajan tasalla ja kartalla? ” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251892-... -

Edellisten lisäksi aito puolueettomuus ja sekaantumattomuus lännen kuin idänkin sotiin ja pakotteisiin, ilman Natoa – idealla, jonka jo kuuluisa kenraali ja Mannerheim ristinritari Adolf Ehrnrooth sanoi: ”Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten itse suomalainen!”

Onko nyt odotettavissa, että Kansalaispuolueen asiat laitetaan kuntoon?

Olisi toivottavaa, että nyt sotakirveet haudataan ja nähdään kansallinen etu ja kansakunnan tulevaisuus – sillä Kansalaispuolue on nyt alussaan mitä hienoin politiikan kehitysnäkymä, pitkiin aikoihin.

Kansalaisliikemäinen Kansalaispuolue – KaPu – on jotain ainutlaatuista, ja olisi surullista, jos muutama myrsky vesilasissa kaataa aidon politiikan kentän uudistusohjelman! ... "

.
Noin yllämainitulla tavalla se ei näillä näkymin mene, KaPun osalta - tosin asioiden oikeudellinen käsittely on kesken --- jäämme tuolta osin odottamaan, mutta kannatuskorttien keruu "Tie tähtiin" -voi lähteä käyntiin heti, kunhan "kersantti" antaa lähtölaukauksen

-mielipiteenä kirjoitettu, ei osallisena vielä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kysyin juuri Paavolta, miten koko Suomi pidetään asuttuna?

Alleviivaan edelleen, että tämä sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluaika on nimenomaan se H-hetki, joka tulisi nyt käyttää hyödyksi ns. kaksoiskuntalaisuuden laillistamiseksi.

Jos tämä kallisarvoinen hetki nyt ohitetaan, niin luulenpa, että emme saa vuosikymmeniin enää uutta tilaisuutta käynnistää valmistelua uudestaan. Pohjoinen Suomi ehtii köyhtyä jo liikaa, jotta pyörää voisi sitten enää kääntää pyörimään toiseen suuntaan.

Nyt on aika toimia: kaksoiskuntalaisuus lakiin asti ja verovarojen oikeudenmukaisempi jako koko Suomen hyväksi!

Katsotaan, ottaisiko Paavo tämän omalle agendalleen? Sillä uskon saatavan paljon kannattajakortteja - ja ehkä niitä uusia "tähtiäkin" puolueorganisaatioon...

Ilkka Luoma

Kukin kunta laskee/ lasketuttaa itselleen omavaraisuustunnusluvun, jos alle 100 - maksaa se valtion tulontasaukseen x-rahaa, jos taas yli 100, saa se tulontasausrahastosta x-rahalla tulonsiirtoa.

Omavaraisuuteen lasketaan - juotava vesi, ravintotuotanto peruselintarvikkeiden osalta, työpaikkalukumäärä suhtteessa 18-65 ikävuotiseen asujaimistoon, energiankäyttö ja koulutuspaikat 6-16 vuotiaille suhteessa vastaavaan kuntapopulaatioon. JNE ---

Lasketaan tarkka keskimäärinen tarvehehtaaristo, josta voidaan kasvattaa ravinto amalle kuntapopulaatiolle - alijäämästä "kepitetään" ja ylijäämästä "porkkanoidaan" -JNE

Ilkka Luoma

Suosittelen perustettavaksi erillistä "Tie tähtiin" ryhmän ulkopuolista ideamoottoria tuottamaan ajatuspajamaisesti uusia innovaatioita yhteiskuntamme tervehdyttämiseksi, harmonisoimiseksi kuin tasapuolistamiseksi oikeudenmukaisemmaksi ...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ilkka, anna olla ihan avointa vaan :)

Jokainen voi siten ottaa rusinat pullasta - tai olla ottamatta.

Ilkka Luoma
Jorma Repo

"Paavo hakee luotettavia kumppaneita".Luulen etteivät luotettavat kumppanit hae Paavoa.Eiköhän poliittisella kartalla ole luotettavampiakin liikkeitä kuin Paavon keksimät.

Ilkka Luoma

Kukaan ei hae sellaisia, jotka vain luulevat. Nyt tarvitaan tekijöitä, jotka tietävät.

Tomi Vaalisto

Tuohan on hieno iskulause!!!

"Emme tarviste sellaisia, jotka vain luulevat.
Nyt tarvitaan tekijöitä, jotka tietävät - liity Seitsemän tähden liikkeeseen - Seven Star Action/ Motion / Manoeuvre (vai olisiko Stir paras).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Useimmat poliitikot ovat joo-joo myötäkuulijoitansa ymmärtämässä (väärin tai oikein - omaa linjaansa kohden) - äänien toivossa. Todellinen poliitikko pitää linjansa, siis tietää mitä tahtoo - meni tai tuli ääniä --- asiat ja niiden teho ja kyky tehdä esittämäänsä politiikkaa on tärkeintä, kyllä "kansi vakkansa" valitsee - äänestäjä suosikkinsa ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #23

Jokainen tarina on erilainen - myös politikon.
Ne meikäläisen sidosryhmät ovat olleet muutama kansanedustaja, sisä-, ulko-,teollisuus- ja savolainen pääministeri.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Olivatko joo-joo miehiä, toteuttivat kuitenkin useimmat omaa uraa edistäviä toimintamalleja - kuten esimerkiksi Case Katainen - paetessaan lopulta ongelmia EU-Brysseliin mandaattipaikalle - kesken äänestäjien antaman valtakirjan ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #40

Niitä joojoomiehiä löytyy vain jyrkifobistisista kansankirjoituksista ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Entä Jyrki Katainen, joka pakeni maastamme ylivoimaisten poliittisten vaikeuksien alta - EU-Brysseliin mandaattipaikalle, kesken äänestäjien antaman eduskuntavaltakirjan?

...
Jyrkin hallitusta on pidetty yhtenä maamme historian huonoimmista hallituksista - oliko Jykken tavoitteet liian kunnianhimoiset, ja näin piti säätää kuuden hallitus, joka oli ideana hyvä, mutta toteutuksena huono - kuten kansakuntamme erinomaisesti tietää ... siis joo-joo miehiä Jykke?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Nyt tarvitaan tekijöitä, jotka tietävät, mitä tekevät.

Pelkkä tietäminen ei vielä riitä - pitää pistää toimeksi.

Ja Paavoahan ei kukaan voi moittia laiskaksi ;) Yrittänyttä ei laiteta - siis heitetä yli laidan!

Ilkka Luoma

Määrätietoisuus vastuulla, ei oman edun tavoittelulla. Uskoisin vastuun saavan palkintonsa ... ja omakin etu luontaisesti toteutuu ;)

Tomi Vaalisto

Koko kansan Paavon päätös on tärkeä - ainakin hänelle itselleen -, mutta indikoiko se luovutusta KaPun suhteen? Paasikivikin mielellään siteerasi brittikirjailija Thomas Babington Macaulayn lausahdusta: "The beginning of all wisdom is acknowledgement of facts."

KaPun "väyrysläiset" kotisivut ovat ainakin kadonneet bittiavaruuteen.

Mieenkiintoista nähdä löytyykö SeTäLille kannatuskortteja riittävästi.

Ilkka Luoma

Paavo sai 2018 presidentinvaaleista ~180 000 ääntä, se on paljon se - ja nuo jotka äänestivät olivat Paavon ja väyrysläisyyden kannattajia, ei niinkään Kansalaispuolueen, joka sekin on Paavon luomus.

Tomi Vaalisto

Väyrynen ei ollutkaan KaPun ehdokas noissa vaaleissa vaan valitsijamiesyhdistyksen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Oli ketjussa mukana ja KaPu tuki ja komppasi Paavoa täysillä muun muassa Kilpeläisen johdolla - kävin se itse kasvotusten toteamassa - Vantaan Myyrmäessä ...

...
Linnarauha olisi viisasta, mutta se ei onnistune?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Koko kansan Paavon päätös on tärkeä - ... -, mutta indikoiko se luovutusta KaPun suhteen?"

kyllä indikoi. Väyrynen näin myöntää, että Kapun trion syytökset häntä kohtaan ovat oikeita ja perusteltuja.

Ilkka Luoma

Tuo oli vain Harrin oma mielipide - Paavo todennäköisesti jää odottamaan oikeuden päätöstä, mutta aika on kortilla - on perustettava uusi puolue, joka voi olla myöhemmin KaPun tytärpuolue (oletuksella että oikeus toimii) - ikään kuin mallina Saksasta, jossa kahden puolueen avioliitto on kestänyt kolhut ja vastamäet ... mene ja tiedä, mutta päätelmä myöntämisestä on suorastaan vailla järkeä, koska prosessit ovat kesken... Aika näyttää - ja Tie tähtiin perustetaan tässä ajassa ---

PS.
Vai onko jo tullut lopullinen oikeuden päätös?

PPS
Tässä tulee tietää tarkasti nuo rahan liikkeet, josta KaPu-riidan katsottiin alkaneen - muistaakseni se on täällä US Puheenvuorossa aukottomasti ja kirkkaasti jo esitetty ...?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #14

Päätös tullee jo ensi kuussa, joten se ei liene pääsyy Seven Star Manoeuvren
perustamiseen.

Niitä "aukottomia ja kirkkaita" selvityksiä rahan liikkeistä on US Puheenvuorossa esitetty ainakin kaksi versiota - onko siis totuuksia kaksi? ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Totuuksia on vain yksi, mutta mielipitetä useampi sekä paljon puhuttuja luuloja ...

Nyt on viisasta kerätä Tie tähtiin -kortit, ja perustaa rp, ... kiintoisaa on nähdä kuinka monta persua ja sinistä loikkaa Paavon eduskuntatyhmään! ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Ilkka,
Pate itse toteaa, että 5000 kannattajakortin kerääminen (taas kerran) on raskas projekti. Ei hän siihen lähtisi, jos uskoo oikeuden ratkaisevan KaPu-riidat hänen edukseen. Kyllä SeTä-liikkeen perustaminen on tappion tunnustamista, planning for failure!

#21: "... kiintoisaa on nähdä kuinka monta persua ja sinistä loikkaa Paavon eduskuntatyhmään! ;)"

Freudian slip :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Paavo on realisti ja hänellä jos kenellä on siihen käytännön tuntemus. Oma ajatukseni lähti siitä, että saadaan 100 aktiivista, joille kullekin tulee 55 kortin kerääminen ... onnistuuko tämä, riippuu paljon "kersantista" joka osaa ihmissuhdetaidot, "ajaa mopolla" ;) ... ja omaa innostamisen keinot ... Tosin 100 ihmistä jaetaan viiteen ryhmään, jolla jokaisella on yksi ryhmänvetäjä - siis 5 x 21 + 1 ja "konttoriporukkaa 5 ... Näillä voisi syntyä helpotusta Paavon reaalimaailman toteamukseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

"Oma ajatukseni lähti siitä, että..."

Mitä mieltä Väyrynen on?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

En tiedä - ajattelen päämäärää, joka on vähän yli 5000 korttia, joista hyväksyttyjä täytyy olla tuo 5000 ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Se että oikeus toteutuu on aina etukäteen katsottuna epävarmaa, vaikka olisi oikeassakin. Nyt täytyy toimia, ja se toiminta on nuo 5000 hyväksyttyä korttia ja kerrankin luottoihmiset, joilla on yhteinen päämäärä - Paavon teesit viehättävät kuitenkin todellisuudessa satojatuhansia ihmisiä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

"Se että oikeus toteutuu on aina etukäteen katsottuna epävarmaa, vaikka olisi oikeassakin."

Olemmeko jo tilanteessa, missä kyseenalaistetaan oikeuslaitos?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Harri, oletatko että oikeuden päätökset ovat aina todellisuuteen pohjaavia? Kansakuntaa on pohdituttanut tapaus, jossa oikeutta käytiin kaikissa asteissa, ja lopulta todisteiden puutteen vuoksi tapaus raukesi syyttömyyteen.

Oikeuspiireistä on kuulunut asiantuntijalausuntoja todisteiden olemuksesta - ilman niitä ei synny useissa tapauksissa tuomioita ... ja näin oikeus jäi toteutumatta ... Tämä on yleinen ongelma näyttökeskeissä oikeusvaltioissa, joka lähtökohtaisesti on se nykyajan oikea tapa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jatkan vielä tästä kaksoiskuntalaisuudesta:

- -"Ra­por­tis­sa nos­te­taan esil­le Ja­pa­nin mal­li, jos­sa kan­sa­lai­sel­la on mah­dol­li­suus mak­saa va­paa­eh­tois­ta ko­ti­seu­tu­ve­roa. Mak­set­tu sum­ma on 15 eu­ron yli me­ne­väl­tä osal­ta ve­ro­vä­hen­nys­kel­poi­nen. Kun­nat ovat ide­oi­neet suu­ren mää­rän koh­tei­ta, joi­hin lah­joi­tuk­sen voi teh­dä. Jär­jes­tel­mä on Ja­pa­nis­sa suo­sit­tu. Kun­nat pi­tä­vät lah­joit­ta­jiin tii­vis­tä yh­teyt­tä lä­het­tä­mäl­lä pie­niä vas­ta­lah­jo­ja.

Pää­a­sia tie­tys­ti on, et­tä lah­joit­ta­jat ko­ke­vat voi­van­sa osal­lis­tua ja vai­kut­taa lo­ma­paik­ka­kun­tan­sa elä­mään." - -

https://www.koillissanomat.fi/mielipidepaakirjoitu...

---

Tämän Japanin mallin mukaisen "vapaaehtoisen kotiseutuveron" voisi ottaa heti tavallisen lainvalmistelun kautta käyttöön, ja virallisen kaksoiskuntalaisuuden sitten kun meidän perustuslakimme sen sallii. Perustuslaki tulisi muutenkin avata mm. tiedustelulakeja koskien.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onko ajatusta miten tuo vaikuttaminen tapahtuu?

Perustuisiko se kunnan paikallisten päättäjien haluun ottaa huomioon "tukijäsenten" mielipiteet. Se kuulostaa vaikutusvallan ostamiselta.

Vai olisiko kyseessä äänioikeus mutta miten käy äänioikeuden oikeassa kotikunnassa? Ei kai kesämökin omistaminen voisi tuoda toista ääntä? Eihän kunnallinen äänioikeus ole enää yli sataan vuoteen perustunut omaisuuden määrän?

Voisiko äänen jakaa (prosentteina, murto-osina)? Voisiko osan äänestään ohjata mihin tahansa kuntaan vai pitäisikö olla kesämökin t.m.s. kaltaista kiinteää omaisuutta? Kuinka moneen kuntaan äänensä voisi jakaa?

Tomi Vaalisto

"Perustuslaki asettaa reunaehtoja kaksoiskuntalaisuuteen liitettäviin oikeuksiin. Suomalaiseen monipaikkaisuuteen ei voi esimerkiksi liittyä verotuksellisia ja äänioikeuteen tai vaalikelpoisuuteen liittyviä oikeuksia tai velvollisuuksia. Tämä perustuu kunnallisen verotusoikeuden perustuslain suojaan, verotuksen tarkkarajaisuusvaatimukseen sekä perustuslain turvaamaan kansanvaltaisuusperiaatteeseen."

Lähde: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publis...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Lähtokohtaisesti kaikki lait ovat muutettavissa - laillisesti enemmistösääbtöjä noudattaen .... on toisenlaisiakin perustuslain ylityksiä - yliajoja, jopa laittomuutta hipoen, ettei rikkoen - muistamme markasta euroon ja Suomen Pankin stauksen silpomisen - olivat molemmat perustuslaissa määritettyjä - täällä on aiemmin selostettu erittäin tarkasti tämä euroon menoklikkaus - ohi kansan ja perustuslain ... halukkaille kerrotaan linkki, josta voi lukea erityisen tarkan selonteon faktoista.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Niin osapuilleen sanoivat mutkan kautta monet poliitikot, kun heille yllättäen markka vietiin ja euro tuotiin - syntyikö tuossa kohtaa mahdollinen jopa valtiopetos, on ollut jo pidempään muutamien oikeusoppineiden käsittelyssä (yksityisrahoitteisesti) ...

Väyrynen koetti tätä aihetta nostaa framille ed. pr-vaaleissa, mutta toimittajat torppasivat aiheen, sen ollen ehkä liian kiusallinen ehdokas S. Niinistölle (?)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Valtiopetoksesta kirjoittelee eräs kokoomuslainen kuntapolitikko, mikä on surkuhupaisaa. Valtiopetokseen kun liittyy väkivalta tai sen uhka, mikä syntyisi esimerkiksi aseellisessa vallankaappausyrityksessä.

Väyrysen EU & euroväitteet torppasi Niinistö ja Vanhanen suorissa lähetyksissä. Myöhemmin media käsitteli aika näyttävästikin Väyrysen väitteitä ja asiantuntijan järjestään ampuivat ne alas.
Medianäkyvyys taisi olla Väyrysen tavoite, mikä onnistuikin, mutta äänisaalis kertoo, ettei vänkäykset toimineet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Jorma Jaakkola on Kokoomuksen asiantuntija talous- ja valtiosääntöasioissa, hyvin arvostettu ja kunnioitettu piireissä ... Hänen mietteitä on löydettävissä täältä:

~ http://jormajaakkola.fi/EMU-petos -

...
Lisää tuosta mahdollisesta valtiopetosmaisesta eurosta markkaan ujutuksestä löytyy taas täältä - erittäin seikkaperäinen ja faktinen eduskunnan valiokuntapäiväkirjadiaareineen - diaaritunnuksin:

~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... -

...
EKSTRA

SUNNUNTAINA, JOULUKUUTA 17, 2017
Väyrysen kiusalliset esillenostot – EMU ja Nato-Isäntämaa

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/vayrysen-k... -

.

Ilkka Luoma

Tässä onkin tarkoitus ideoida uusia menetelmiä saada ihmiset tasaisemmin Suomeen - vapaaehtoisesti, sillä Suomi on hieno maa ja sitä asuttaa kauttaaltaan parhaiten suomalainen itse. -mukailtuna kuuluisan kenraalin toteamuksesta ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Ei helvetissä - ympäristön kannalta on parempi siirtää ihmiset suurempiin yhdyskuntiin, jolloin pystytään kontrolloimaan yhdyskuntien ympäristökuormitusta.
Nythän suurin kotimainen saatuttaja on maatalous

https://www.maaseuduntuleva
isuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/tutkijat-maatalous-kiistatta-it%C3%A4meren-suurin-kuormittaja-1.159250

Itänaapuri käyttää Itämerta kaatopaikkanaan, vaikka sen osuus Itämeren rannikoista on aika minimaalinen
https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liik...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Niin, muurahaiset ovat (vain) suurissa yhteisöissä - toisaalta ihmisten ongelmana on lähinnä liiallinen kulutus ja materiaalien käyttö biomassaansa nähden, puhutaan paljolti näyttö- ja vertailutaloudesta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #37

Kun biomassalla tarkoitetaan yleisesti mitä tahansa eliöllistä alkuperää olevaa ainetta, niin kulutus kyllä lisää epäorgaanisten materiaalien käyttöä, mikä näkyy jätemuovina ja metalliromuna ympäristössäkin.
Luonnon polymeerit - esimerkiksi selluloosa-asetaatti ja viskoosi - hajoavat luontoon joutuessaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Maailmalla ei puhuttu paljoakaan luonnon omista biomassakaavoista, sen sijaan kiinalaiset tarttuivat aiheeseen - jopa tutkimusyksikön verran - aiheesta odotetaan väliraporttia "lähiaikoina" ---

MAANANTAINA, TOUKOKUUTA 28, 2018
Biomassayhtälöt pitävät sisällään koko elämän ylläpitorakenteet!

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/biomassayh... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #46

Biomassa voidaan ilmaista tuorepainona tai kuivapainona kilogrammoina, joka on SI-järjestelmän mukainen yksikkö perussuureelle massalle.
Näin biomassayhtälöitä laskettaessa pärjätään Nestor Ojalan laskuopilla.

Helppoa kuin heinänteko.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

On kysymys aivan muusta - miten evoluutio säätelee eri lajien keskinäistä suhdetta - sopeumalla, kilpailulla ja sopuisuudella ... ja kuinka ihminen apuvälineellistettynä on ottanut luonnottoman osuuden biomassaisena toimijana muuhun biosfäärilliseen eliökuntaan nähden - toimien niin nopealla "kellotaajuudella", ettei evoluutio ole sopeumallaan päässyt perään ... On siis kyse suhteellisista biomassayhtälöistä, joiden pohjalta voidaan asemoida kutakin eliölajia tasapainokaavoin ---

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jorma, katsopa "Millaista monipaikkaisuutta Suomeen –Selvitys kaksoiskuntalaisuudesta", Valtiovarainministeriön julkaisu – 3/2018

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

---

Sivu 69: "Työryhmän ehdotukset

Kaksoiskuntalaisuuden sijasta kyse on monipaikkaisuudesta. Ihmisten arki jakaantuu entistä enemmän monen eri paikkakunnan kesken.

1. Monipaikkaisuus on lisääntynyt työn muutosten, vapaa-ajan lisääntymisen ja perhesuhteiden muutosten johdosta. Ilmiö tulee edelleen kasvamaan työn muutoksen ja digitalisaation edetessä. Monipaikkaisuus perustuu mahdollistavaan lainsäädäntöön. Valtioneuvoston ja eri hallinnonalojen strategia- ja tulevaisuustyössä sekä lainsäädännön valmistelussa tulee huomioida keinot, joilla voidaan edistää monipaikkaisuutta.

2. Monipaikkaisuus tulisi nähdä voimavaralähtöisenä toiminnan kehittämisenä kunnan, kunnassa toimivien yhteisöjen ja ihmisten omista ja paikallisista lähtökohdista.

3. Kuntia kannustetaan osallistamaan kunnan alueen omakseen kokevat kunnassa oleskelevat ja palveluja käyttävät henkilöt, niin kutsutut monipaikkaiset ihmiset, kunnan toimintaan. Digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen on tärkeää osallisuuden ja vaikuttamisen edistämiseksi. Kuntalain muutosten yhteydessä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuutta koskevaa 22 §:ää ehdotetaan muutettavaksi siten, että valtuuston on pidettävä huolta monipuolisten ja vaikuttavien osallistumisen mahdollisuuksien lisäksi monipuolisista vaikuttavista osallistumisen ja vaikuttamisen menetelmistä. Tällä tarkoitetaan erityisesti digitaalisia menetelmiä. Pykälän 2 momentin esimerkkiluetteloon ehdotetaan lisättäväksi monipaikkaisuuden huomioiminen, siten että palvelun käyttäjien, joilla tarkoitetaan myös monipaikkaisten, henkilöiden mielipiteitä kuullaan ennen päätöksentekoa. Pykälämuutokset eivät ole velvoittavia, mutta säännöksellä on kuntien toimintaa ohjaavaa vaikutusta.

4. Kuntia kannustetaan hyödyntämään kokeilukulttuuria ja ottamaan omista
lähtökohdistaan käyttöön digitalisaation keinoja, joilla rakennettaan e-kuntalaisuutta.

5. Digiyrittäjyyden mahdollistaminen on julkisen sektorin yhteistyötä, digitaalisen liiketoiminnan edellytykset turvataan lainsäätäjän toimesta."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Saataisiinko eri puolille Suomea enemmän yhteisten varojen oikeudenmukaisuutta, jos arvonlisävero palautuisi - pysyisi syntykuntaansa - syntykunnassaan?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #36

Kuntien vakituiset asukkaat taitavat olla ne suurimmat vastustajat kaksoiskuntalaisuudessa. 63 kunnassa oli vuonna 2016 enemmän mökkejä kuin vakinaisesti asuttuja asuntoja. Tällaisia mökkimäärältään suuria kuntia olivat mm. Parainen, Mäntyharju, Kemiönsaari ja Pälkäne.
Paikalliset "alkuasukkaat" tuskin haluavat ulkopuolisten tulevan päättämään heidän asioistaan. Mökkiasukkaan ja vakituisen asukkaan intressit ovat aika erilaiset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Suoraan verrannollinen ulkopuolisten tuomaan rahamäärään ja/tai myöhemmin määrättävään vapaa-ajankuntaverotukseen ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Tuo valtioneuvoston ympäripyöreä lätinä ei kerro konkreettisesti kuinka yksilöiden hallussa oleva valta jaettaisi eri kuntien kesken. Siinä (sivulla 20, kohdassa 3.1.1 äänioikeus) pohditaan asiaa ongelmallisena mutta ei esitetä ratkaisuja. Siinäkin sivuutetaan käytännössä pelkällä maininnalla ihmisten tasavertaisuus, siis kuinka monta ääntä ihmisellä on ja millä perusteella niitä saadaan, korostamalla ongelmana mahdollista mökkiläisten enemmistöä.

Lainauksessa mainittu "digitaalisuus"*) on tässä suhteessa aivan huuhaata ja ohi aiheen. Tokikin se on maaginen taikasana jolla nykyään halutaan ratkaista kaikki ongelmat mutta oikeasti se on vain yksi teknisen kehityksen tarjoama tekninen kehityssuunta ratkaista fyysisen toteuttamisen teknisiä ja logistisia ongelmia. VoidDigitaalisuudella voisi siis helpottaa yhteydenpitoa mutta se ei ratkaise ensimmäistäkään sisällöllistä tai toiminnallista ongelmaa sinänsä.

Jäljelle jää edelleenkin kysymys jaetaanko äänioikeutta vai ostetaanko vaikutusvaltaa.

Kuinka kauan riittäisi pelkkä kesämökkiin tai muuhun vapaa-ajanasuntoon perustuva vaikuttamismahdollisuus? Koska alettaisi puhua toisissa kunnissa sijaitsevista yrityksistä, työpaikoista t.m.s.? Olisiko meidän ajateltava koko kunnallainen demokratia ja itsehallinto ihan uusiksi?

---
*) "Digitaalisuus" tulee latinan sanasta "digitus" joka tarkoittaa alunperin varvasta tai sormea ja myöhemmin numeroa. Digitaalinen on siis perimmältään samaa kuin numeraalinen. Nykyisinkin se tarkoittaa pääasiassa numeraalisuuteen perustuvien tietojenkäsittely- ja -siirtelylaitteiden avulla toimimista. Oikeammin pitäisi puhua elektronisten laitteiden avulla osittain tai kokonaan automatisoidusta tietojen käsittelystä ja siirtämisestä sillä numeroitatahan voidaan käsitellä ja siirtää vaikka paperille kirjoitettuna kotikunnasta mökkikuntaan/-iin ja takaisin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Haetaan rasitteen oikeudenmukaista jakamista ja saatujen hyötyjen oikeudenmukaista maksamista - herää lopulta filosofinen kysymys maan omistamisesta - esimerkiksi Kiinassa ei voida omistaa maata; se on valtion, maakunnan tai kyläyhteisön ... (Kuusamon yhteismetsäajatus?)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Ihan hyvä kysymys maan omistamisesta, eikä vain filosofinen.

Muinoin Pohjois- ja Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ihmettelivät sitä, varmaan myös jotkut siperiaiset alkuperäisasukkaatkin ovat ihmitelleet sitä.

Seuraava kysymys on myös tärkeä: kuka päättää maan käytöstä vaikka se olisikin yleisessä tai valtion omistuksesta? Ja mitä on päättäjän otettava huomioon päätöksiä tehtäessä?

Totta, että Luoman osoittama kysymys oikeudenmukaisesta rasituksesta ja hyödyistä on tärkeä. Kysymys taitanee kuulua miten määritämme oikeudenmukaisuuden? Ihmisen olemassaolon, asumisen, omistamisen t.m.s. perusteella? Missä meidän oikeudenmukaisuutemme ja demokraattiset oikeutemme ja velvollisuutemme sijaitsevat? Siellä missä kulloinkin olemme, asumme, teemme työtä, sairastamme, hyvittelemme t.m.s.? Keihin me noilla oikeuksillamme ja niiden käytöllä vaikutamme ja miten? Keillä saa olla ja tulee olla demokraattista valtaa meidän tekemisiimme?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Eräs oikeudenmukaisuuden yksinkertaistus on kiinalaisten käyttämä populaatiosuhde noin 1,4/7,8 ...

...Populaatiosuhteella tarkoitettanee biomassasuhdetta kokonaispopulaatioon ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Ennen isojakoa kaikki valtakunnan metsät olivat yhteismetsiä, joita kuka tahansa sai hyödyntää ilmaiseksi esimerkiksi käyttämällä niitä metsästykseen, raivaamalla niitä omaksi viljelysmaakseen tai ottamalla niistä poltto- tai rakennuspuuta

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Tuolloin vallitsi vielä ihmisten lukumäärän osalta "niukkuus" muuhun eliökuntaan nähden - eikä apuvälineitä ollut kovinkaan paljon ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #52

Kenellä muka olisi tarvetta jakaa "yksilöiden hallussa oleva valtaa" eri kuntien kesken?
Siinähän mökinomistajat, jotka asuvat pääsäätöisesti suurilla paikkakunnilla, antaisivat pois omaa vaikutusvaltaansa vakituisella asuinpaikallaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #58

Niin, kysymyshän on siitä voiko ihmisellä olla oma kokonainen ja jakamaton kuntalaisen vaikutusvaltansa useassa kunnassa vain sillä perusteella, että omistaa kesämökin jossakin muualla kuin kotikunnassaan.

En pitäisi mahdottomana ajatuksena, että tuo yksi vaikutusvalta olisikin jaettavissa jossakin suhteessa eri kuntien kesken. Miten se jaettaisi ja kuka jakaisi, onkin oma kysymyksensä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #61

Pikkukunnissa ulkopaikkakuntalaisten äänillä tuolla ajatusmallilla voi olla kovasti merkitystä, mikä ei ainakaan Keskustalle käy.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #63

Keskustelu oli vielä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon sekä -vertaisuuden tasolla mutta Vaalisto haluaa viedä sitä kohti puoluepukarointia ja -nujakointia. Siihen viehtyneet saavat minun puolestani mutapainia ihan keskenään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Kokoomus on mestaripuolue politikoimaan junitteluilla ja kähmyröinnillä ... oiva esimerkki on valtio-omaisuuden myyminen ulos - kauas ulkomaille, viimeisin esimerkki Turun telakkka --- (Vapaavuori?)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #71

Asuuko Myyryläinen paikkakunnalla, jonkä kunnallispolitiikassa ei toteudu ihmisoikeudet, tasa-arvo sekä -vertaisuus?

Myyryläisen kannattaisi tarkastella asioita hieman laajemminkin kuin omien silmälappujen välistä niin voisi oppiakin jotain. Kaksoiskuntalaisuusmallissa kunnissa, joissa mökkiläisiä on enemmän kuin vakituisia asukkaita, suuri osa päätösvaltaa siirtyisi mökkiläisille, mikä ei ole hyvä uutinen vakituisille asukkaille. Osa-aikaisen loma-asukkaan intressit ovat aika erilaiset kuin vakituisen asukkaan. Myyryläinen nyt vänkää varmasti vastaan, mutta aina voi miettiä mitä palveluja kesäasukas tarvitsee. Itse on tullut käytyä lähinnä kirjastossa lukemassa päivän lehdet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #79

Minä "vänkäsin vastaan" Vaalistolel tässä kohtaa vainsiltä osin kun hän toi tähän Kepun puoluepolitikoinnin ja vain sen verran, että jätin sellaisen puoluenujakoinnin sitä haluaville. Mikä oli niin vaikeaa ymmärtää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Kun ollaan häviösektorilla - siirrytään seuraavaan ja haetaan jokin aasinsilta ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Keskusta kannattaa desentralisaatota, joka hyödyntää tasapainoisimmin ympäristökäyttöämme - "syö läheltä* ja nauti vierestä" -periaatteella.

...
*
PERJANTAINA, LOKAKUUTA 28, 2005
On luonnonmukaista ja energiaystävällistä syödä mahdollisimman läheltä

" ... Eduskunta sanelee jälleen kotimaisesta ruokatuotannosta ja siinä samassa sokerista. Viime kädessä kuluttaja ratkaisee pelin; joko lompakko tai kansallinen mieli ja useasti maukkaamman makunautinnon halu. Makuasia on yksilöasia. Ruoan raaka-aineiden ja valmisruoan loputon edestakaisin liikuttelu ei taas ole makuasia, vaan eko- ja energia-asia.

EU purkaa pikkuhiljaa kaikki tuet ja avaa rajat ruoka-aineiden ja valmisruokien maailmankaupalle. On tietenkin eksoottista syödä Etelä-Amerikasta tuotua pihvilihaa; siis siirtää puolen maailman läpi kasvunedellytyksiä energiaa tuhlaten vessanpönttöjemme kautta kotimaiseen humusympäristöön. Maailmanlaajuinen ruokasiirtely mahdollistaa myös haitallisten itiöiden, bakteerien ja viruksien siirron rikastuttamaan tautitilastojamme.

Jokainen ruokatarvike ja ruoan raaka-aine pitäisi "energiatilastoida" pisteytyksellä, jossa eniten siirtoketjussa kuljetus- ja varastointienergiaa käyttäneet ainekset saavat suurimman pistemäärän. Suurin pistemäärä saa arvonlisäveroksi 22% ja pienimmillä pisteillä selvinnyt saa esim. 8% tai puhtaan nollan. Me emme voi enää pelkästään lainsäädöllisesti EU-Suomessa suosia kotimaista, mutta järjenkäyttö ja ympäristöjäljen selvitys on viisautta ja tukee lähialuetuotantoa. Ei ole mitään järkeä rahdata ruokaa edestakaisin junilla, lentokoneilla, laivoilla ja rekka-autoilla; ...tosin onhan sillä työllistävä vaikutus. Keski-Euroopan tiet ovat täynnä rekkoja kuljettamassa edestakaisin samoja tuotteita kuluttaen ja ruuhkauttaen tiet ja kaupungit. Yksinkertaistaen on kysymys luonnosta ottamisen ja luontoon palauttamisen välimatkasta.

Eduskunta asettakoot "viisasten kerhon" pohtimaan kokonaisvaltaisesti lähialuetuotannon hyötyjä ja haittoja verrattuna "halpoihin" kuljetusrallin alaisiin ruokatarvikkeisiin nähden. Saman ja vastaavan muualta tuodun ruokatarvikkeen "kuljetus- ja varastointienergiamerkki" ratkaisee hinnan. Muutoinkin missä tahansa tavaroissa ja ihmisten kuljetussysteemeissä pitäisi soveltaa ekojälkiajattelua, jolloin energia- ja muuta kulutusta aikaansaava toiminta pisteytetään ja kustannukset katetaan hinnoittelusta säätämällä "kulutusveroa". Valinnan vapaus säilyy ja kuluttaja saa tehdä päätökset mielensä, lompakkonsa, makunsa ja/tai järkensä ääntä kuullen. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/on-luonnon... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Kunkin aiheuttama kulutus- ja käyttöjälki kuin käytön määrä voisivat olla yksi osa yhtälöä ... ? Kaikkihan nykyaikana digitalisoituu jopa paikannuksemme missä luuraamme, ellemme osaa laittaa taskukonetta offille ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Jospa läsnäolovuorokaudet olisivat yksi osa yhtälöä, joka määrittää vaikuttamisvallan/ kuluttamisjäljen niin kotikunnassa kuin mökkikunnassa ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Digitalia" on ihmisen keksimä yritelmä saattaa koneistoaan automaatioon - ja näin luonnon analogia koetetaan ohittaa keinotekoisella binäärijärjestelmällä, jolla ei ole mitään tekemistä itse evoluution "johtamalla/ ohjaamalla" luontofilosofian kanssa.

...
Piin tarkka arvo on mysteeri, se ei pääty desimaaleina koskaan, ei olla edes löydetty rytmiikkaa - tämä lienee paras esimerkki luonnon analogiasta ...

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 17, 2015
Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

" ... Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/07/itsenaisyy... -

.

Tomi Vaalisto

Jos tarkastellaan ensi vuoden eduskuntavaaleja niin on mielenkiintoista nähdä millä teeseillä ja missä Väyrynen pyrkii uudistamaan kansanedustajan valtakirjansa.

Presidentinvaalikamppanjassa Väyrynen keskittyi EU:n ja euron kritisointiin. Vaikka Paavo on tunnetusti taitava väittelijä hänen väitteensä ammuttiin alas kerta toisen jälkeen, mikä vaikutti äänestyksen lopputulokseen. Aiemmasta puolen miljoonan äänisaaliista katosi valtaosa.

Ensi vuoden vaaleissa pääkaupunkiseudulta Väyrynen ei pääse eduskuntaan. Jos varman päälle halutaan pelata, niin hän asettunee ehdokkaaksi Lappiin, jolloin Seitemän tähden liike saisi yhden kansanedustajan ja jonkun lautakuntapaikan Arkadianmäellä.

Ilkka Luoma

Väitteitä ei edes ammuttu alas, koska toimittajat estivät aiheen yksityiskohtaisemman tarkastelun - ehkäpä kiusallisena S.Niinistölle ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #47

Väyrysen vaaliteemat pokkesivat niin paljon muiden ehdokkaiden esittämistä asioista, että ne kyllä saivat runsaasti medianäkyvyyttä. Vaikea sanoa oliko esitetyt väitteet tarkaan harkittuja, koska suurin osa suomalaisista kannattaa tutkimusten mukaan EU:ta ja euroa. Niinpä niillä teemoilla ei medianäkyvyydestä huolimatta voinut päästä edes toiselle kierokselle.

Asia konkretisoitui äänestystuloksessa, 180 tuhatta ääntä on tietysti iso lukuna, mutta aikamoinen rojahdus aikaisempaan, johon sitä voi hyvin verrata. Pressanvaalithan ovat henkilövaalit eikä puoluekanta juurikaan vaikuta lopputulokseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Väyrysen ajatus on mielestäni se, että hän haluaa tarkistaa mikä on kansakuntamme nykytilanne suhteessa euroon ja ehkä EU' hunkin - jos euro saa yli 50 prosentin kannatuksen - se on sitten siinä jne --- oleellista on se, että kansa saa kertoa aidon mielipiteensä huolellisen ja puolueettoman alustuksen jälkeen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55

Tuohan asia mittautuu jokaisessa eduskuntavaaleissa kun äänestäjät äänestävät ehdokkaitaan. Eurofobistit eivät näytä pärjäävän ja presidenttiehdokkaana Väyrynen sai 6% äänistä, vaikka hänen paljon mediatilaa saanut kamppanja keskittyi noihin 90-luvun alun tapahtumiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Meni ohi koko jutun - "ei epäsuora luulo ole tiedon väärtti" - vaan kysymys suoraan kansalle, joka oli Väyrysen tavoite ratkaista kerralla tilanne euron - markan osalta, jos kansa olisi sanonut yli 50%' lla kiitos ei markka, niin sillä selvä - nyt tämä tilanne jää epäselväksi.

...
Tämän kansalaisvaikutteen pelko on myös Kokoomuksen sotahaukoilla - kokoomuskoppalakkisilla**, jotka veisivät Suomen Natoon - ohi jopa kansanäänestyksen, ikäänkuin väkisin kansalta kysymättä mitään - pitääkö Kokoomus kansakuntaamme niin tyhmänä, ettei se osaa itse ratkaista sille merkittävintä kysymystä uhasta ja sen torjumisesta?

...
**
PERJANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2014
Koppalakkiosasto Kokoomuksesta kurvaa kansakunnan ohi Natoon!
(Media lööpitti voimakkaasti kokoomuslaisen vanhan kaartin – ”erkkolaisuuden nousun haudasta” ja äkkirääkäistyn julkihuudon kansanedustajiltamme - Pertti Salolainen, Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi käynnistivät natomopedinsa 1] – ”Natoon ilman kansanäänestystä!”)

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/koppalakki... -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #80

Ei suinkaan ohi vaan napakymppiin: Suomessa on parlamentaarinen demokratia. Tälläin kansanedustajat ja puolue ovat avainasemassa.

Paavohan on ollut jo vuosia eurofobian ikooni Suomessa ja hän on tuonut väitteitään vuosia esille niin kansalaisalotteena kuin vaalikamppanjoissa.
6% äänestäjistä näyttäisi pitävän hänen ajatuksiaan tärkeänä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Nyt olisi ollut kysymys SUORAAN kansakuntamme uusimmasta näkemyksestä liittyen euroon, tätä ei haluttu kysyä - vaan keskittiin jokin kryptinen epäjohdonmukaisuus - ja näin hallitus kumosi Väyrysen eurokansanäänestyksen ...

...
Vallalle on pyrkimässä suorempi kansalaisvaikuttaminen, jonka muun muassa Kokoomus haluaa estää kansalta - esimerkksi kansanäänestys Natosta.

...
Suora kansalaisvaikuttaminen:

PERJANTAINA, SYYSKUUTA 29, 2006
Demokratia on hokema, joka ei ole koskaan tavoittanut kaikkia
Ihmisistä pieni osa ottaa osaa demokratiaan. Demokratia toimiakseen tarvitsee aktiiviset ja osallistuvat ihmiset. Päätöskoneistoon valiintuminen demokratiassakin vaatii samoja ominaisuuksia, kuin missä tahansa muussa järjestelmässä. Määrätietoinen ja itsensä tunteva ihminen saavuttaa haluamansa missä järjestelmässä tahansa. Kaikki ihmiset eivät edes halua vaikuttaa yhteisiin asioihin. Demokratia on sana, jota valtaa pitävä mielellään viljelee.
Linkki keskusteluun--------------> Kopauta <----------------.

Ihmisille kautta aikojen tärkein ryhmäominaisuus on joukkoonsa kuuluminen ja tarpelliseksi tuntemisen olo ryhmässänsä. Vain pieni osa haluaa olla vaikuttaja, suurin osa on tyytyväisiä osallisuuteen ilman päätöksentekoa. Länsimaisessa demokratiassa harva ottaa osaa laajoihin päätöksiin. Suurimmat yksilölliset päätökset ovat samat kuin muissakin järjestelmissä. Päätös milloin syödään, tehdään lapsia, mennään nukkumaan ja kuinka tehdään työt, onnistuu kaikissa järjestelmissä, tästä todistuksena hyvin lisääntynyt ihmiskunta olipa demokratiaa tai ei.

Ihminen on ryhmätoimija, joka hakee hyväksyntää ja osallistumista kaltaiseensa joukkoon. Sosiaalisuuden asteesta taas riippuu, kuinka monta yhdistävää tarvitaan jakamaan arkipäivien murheita; nämäkin ominaisuudet tarjoutuvat missä tahansa järjestelmässä. Kaltaisessamme demokratiassa yksilön päätökset ovat kiistattomia. Niin ilmaisunvapaus kuin kokoontuminen ovat käytännössä usein merkityksettömiä, koska aina on olemassa laki, joka voi nuo pyhiksi korostetut tekijät eliminoida. Vallalla on enemmistön järjestämä harvojen päättäjien yksinvalta. Yksilö alistuu demokratiassa vaikuttajien päätökseen.

Me puutumme demokratioinemme lähes kaikkien maiden asioihin, paheksumalla mm. Thaimaan sotilasjärjestystä, jossa kuninkaan tahtoa kuunneltiin. Kansa hartaana hyväksyi asian, koska kuninkaassa kulminoituu heidän yhteenkuuluvuus. Suomalainen ei voi ymmärtää Thaimaan tilannetta; heillä on hyvin pitkä korkeakulttuurihistoria, kuten monilla muillakin mailla, joille me katsomme olevamme oikeutettuja huomauttelemaan. Maapallolla demokratiasta puhuu itseasiassa vain vähemmistö. Monissa maissa kansalaisille tärkeämpiä ominaisuuksia on tunne yhtenäisyydestä, ryhmästä, joukosta ja alueesta mihin kuuluu. Vahva tieto hyväksynnästä on merkittävämpää kuin tieto, että saa äänestää kerran neljässä vuodessa.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/09/demokratia... -

.

Ilkka Luoma

Btw. tuon avauksen (kommentti 41) teosta on aika tarkasti kolme vuotta! ;)

Tomi Vaalisto
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Totta, tuossa Kokoomuksen talousasiantuntijan Jorma Jaakkolan esityksessä hyvinkin moni asia "natsaa" tarkasti todellisuuteen, jota koetetaan valottaa kansalaisillemme.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #56

Höpö höpö - eihän kommentissa 41 ole sanaakaan tuosta kokemäkeläisestä kirkkovaltuutetusta. Hän paremminkin kelpaisi uusväyrysläisten talousasiantuntijaksi, koska on samalla linjalla koko kansan Paavon kanssa. Kokoomusta - jä politiikkaa ylipäätään - tuntevat kyllä tietävät, että Kokoomus on vankasti EUn ja euron takana, joihin Suomen kansa halusi suurella enemmistöllä liittyä 1994

Se, mikä natsaa, on tämä: "Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys. ... "

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #81

Se on eri juttu, siinä on Jorman eurofobistista mantraa, mutta kyse olikin kommentista 41.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kyllä Väyrysen tie tähtiin on turvattu ainakin Luoman blogikirjoituksen kommenttien perusteella, siitä parhaimmat onnittelut.

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - Väyrysen aiheeton ja todisteeton rääpiminen nostaa automaattisesti hänen kannatustaan ja pohjalla ovat jo nuo 180 000 presidentivaaliääntä.

Tomi Vaalisto

Noiden ääninen siirtyminen "varmoina" vuoden 2024 pressanvaaleihin on hieman ylioptimistista, mutta tasavarmaa on, ettei Saukko ole ainakaan ehdokas.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Varma ja valmiina ovat kaksi aivan eri asiaa.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Vaikea kuvitella että pelkästään Paavon egon pönkittämiseksi tarkoitettu puoluehanke olisi mitenkään houkutteleva vaihtoehto äänestäjille.

"Paavo on työnsä tehnyt, Paavo voi mennä nyt ... "

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikä mahtanee saada muut poliitikot pyrkimään vahvaksi johtajaksi joita meidän kansalaisten sanotaan kaipaavan? Altruismiko, ihan puhdas velvollisuudentuntoko L.Cincinnatus:n hengessä?

P.Väyrynen on tietenkin poikkeus vallanahneudessaan egoismissaan kaikkien hyvää tarkoittavien ja vain muita auttamaan pyrkivien vaatimattomien laupeudentöitä tekevien poliitikkokollegoidensa joukossa.

Tomi Vaalisto

En Väyrystä ihan tuollaisena näkisi, mutta pyynteettömyyttäkin esiintyy sangen suuressa mittakaavassa: esimerkiksi pääministeri Katainen vapaaehtoisesti luopui valtakuntamme kakkospaikasta muiden hyväksi. Moista nöyryyttä ja antipyrkyryyttä harvoin näkee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Katainen oli epäonnistuja (osin syyttään) ja luopuu omien sanojensa mukaan nyt kokonaan politiikasta ---

...
Riitelyä jatkoi EU-byrokraattori Alex Stubbin hallitus,
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kolme-poin... - ]

… kun Katainen nappasi hänen EU-viran ja pakeni Suomesta. Alexin hallitus oli myös yksi huonoimmista hallituksista, joka perui liki kaiken, mitä päätti tai perinnöksi oli Jyrkiltä saanut – yhdessä nykyisen gallupkuninkaan – demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa.

Katainen teki aikanaan pakolla itselleen ongelmapesän – hallitus oli saatava, kun vaalivoittokin oli kansalta saatu!

Tässä sinällään hyvässä ajatuksessa oli se virhe, joka lopulta ajoi Kataisen pakomatkalle EU-Brysseliin, jonka saattohoito on nyt meneillään ja paluu kotimaan maaperälle on aluillaan.

Jyrki saattaa ajatella, että kansakunnan poliittinen muisti on lyhyt, tai sitten hän kantaa vastuunsa ja eroaa kaikesta päivänpolitiikasta, tunnustaen näin ”pahat tekonsa” - rehtiä, ja päätteeksi antaa vielä viestikapulan vaimolle.

Mervi Katainen voi olla tulevien eduskuntavaalien äänikuningatar, sillä hän on täysin ryvettymätön perheen äiti – ehkä hyvinkin maanläheisillä toimintamalleilla varustettu – olihan Mervillä mahdollisuus nähdä se tuska, miten miehensä pääministeriys väsytti samaa rataa kun valtiomme velkaantui.

Jyrki sai jaossa huonot kortit, tai ei osannut pelata eikä katsoa näytettyä avokorttia Suomen Pankista – silloisen demari Erkki Liikasen ”sivutoimistosta” [9 … Btw. nyt Liikanenkin on eläkkeellä kärkkymässä jotain kansallista tehtävää – Sauli Niinistöäkään ei voida enää valita vajaan kuuden vuoden kuluttua.

Niin, tai sitten nykyinen Suomen Pankin pääjohtaja – mikkeliläinen hänkin – Olli Rehn yrittää siipiään ”maan isäksi” - liian suuriin saappaisiin. Se lienee varmaa, ettei Jyrki Kataista kansakuntamme valitsisi presidentikseen (?...!)

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/jyrki-kata... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #87

Ainakin kannatuksen ja luottamustoimien perusteella Katainen on ihan jotain muuta kuin epäonnistuja. Äijä osaa tehdä vielä valintoja yksityisyyden ja julkisuuden välillä, mikä kyky monelta puuttuu.

Eduskunnan keski-ikä on noin 50 vuotta, mitä Jyrkikin lähenee. Onhan se kansakunnankin kannalta parempi, että ikääntyvät politikot korvataan nuoremmilla. Neljäsosa kansanedustajistamme on 50-luvulla tai aikasemmin syntyneitä. Nämä senilixit ovat yleensä pitkän kansaedustajauran vuoksi vielä vallankahvassa kiinni, mutta puoluekannasta riippumatta senilixejä ei ainakaan tarvita lisää.

Äänestäisitkö muuten itse yli 60-kymmppistä ehdokasta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Suoen huonoin hallitus - Kataisen vai stubbin hallitus?

~ http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2486... -

~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_... -

"Suomen historian huonoin hallitus?
lauantai 14.02.2015 klo 17:03
Jyrki Kataisen (kok) ja Alexander Stubbin (kok) kompastellen edenneitä hallituksia on tiedotusvälineissä jo yllytty kutsumaan Suomen historian huonoimmiksi, mutta eduskuntatutkija ei innostu leimakirveiden heiluttelusta. ... "

.
Niin, tämäkin voi olla menestystä, jos niin haluaa nähdä.

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #82

Jos pyyteetön Cincinnatus-Katainen olisi ollut aidosti pyyteetön, hän olisi palannut Siilinjärvelle auranvarteen eikä Brysseliin.

P.s. Vaalisto on ensimmäinen jonka olen kuullut ptiävän Kataista pyytettömänä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Pakeni ...

[2014]
" ... Otetaan ensin se kansakuntaa halveksiva huono testamenttiosa – Katainen poikkeuksellisesti pääministerin vastuulliselta postilta laukaisi varsinaisen nato-ohjuksen, kertomalla oman henkilökohtaisen mielipiteensä Natosta. Tätä ei kansakunta sulattanut 1]. Tuo letkaus teki Kataiselle suuren miinuksen, jonka mahdollinen vienti EU-Brysseliin tullaan ”päämajassa” huolestuneena laittamaan merkille.

Ja nyt se testamentin erinomainen osa!
Katainen lainasi takavuosien mystistä valtiomiespoliitikkoa ja kertoi hänen evästäneen jo pidempi aika sitten, että poliittisista päätöksistä kolmasosa on hyviä ja oikeita, kolmasosa mitäänsanomattomia, siis paljolti merkityksettömiä ja loppu kolmasosa vääriä.
”Kolmasosa lainauksensa” päättääksi Jyrki Katainen arvioi omien päätöksien seuraillaan tätä edellä kuvattua linjausta, siis tunnustus myös vääristä päätöksistä. Tähän kiinnitin erityistä huomiota ja näin Jyrki nosti lopulta itsensä arvostuksen kohteeksi. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/jyrki-kata... -

.

Ilkka Luoma

Väyrynen on poliitikko kuten muutkin vaikuttajapoliitikot, yksi ero on, ja se on Paavon vakaa määrätietoisuus perusteesien osalta - sehän todistaa ennustettavuutta meille tärkeissä asioissa, kuten Nato-asiassa, jossa Väyrynen on johdonmukaisesti sotilaallisen liittoutumattomuuden, jopa puolueettomuuden edusmies.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #86

Suomi on EU:n jäsen ja osa läntistä arvoyhteisöä eikä siis puoleeton. Näin Suomen kansa päätti neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 1994 suurella enemmistöllä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton.

Ilkka Luoma

Ei Paavoa Paavona pönkitetä, vaan hänen teesejään, jotka jo luotiin Kansalaispuolue Kapulle - on siis kysymys kyvystä ja taidosta hoitaa Suomen ja suomalaisia ja tässä ei Kekkosen perintö*** voi olla sieltä huonoimmasta päästä ... ;)

...
***
TORSTAINA, MAALISKUUTA 13, 2014
Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!
”Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.

Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/kansalaise... -

.

Ilkka Luoma

Suomessa nousee sosiaalisessa mediassa voimalla 7-kansanliike. Seitsemän on spontaani voima, joka julkistaa avoimesti kantansa äänestyskopista – otetaan valokuva äänestyslipukkeesta, jossa on numero 7 – oikeaoppisesti piirrettynä.

Tämä on yksityisen henkilön avoin vaalijulkisuus, jossa viestitään omaa vakaata kantaa seuraavaksi Suomen presidentiksi. 7-kansalaisliike haluaa vahvan presidentin, kuten kansakuntakin – tutkittaessa asiaa … [1

Nyt ratkaistaan Suomen tulevaisuus – on osattava valita oikea ehdokas, joka luotsaa myös kriisissä Suomea ja suomalaisia; taidolla, vahvuudella, sitkeydellä ja jopa oveluudella – itä vaatii tahtoa ja länsi nokkeluutta.

Me olemme Euroopan erikoisuus, jossa toimii omat ”säännöt” pysyä pystyssä ja syntyä idän ja lännen välittäjäksi – olemme jo saaneet maailman suurimman – Kiinan, ystäväksemme!

[1 ~ https://www.suomenmaa.fi/uutiset/evan-tutkimus-yll... - Yllättääkö?
[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/02/aika-ajoin-t... – [2008!]

Kun Paavo Väyrynen otti ja tekaisi kansalaisaloitteen [2 europarlamentaarikkona – monet sanoivat, ettei nimiä saada kasaan – no, nimiä tuli yli 50.000, mutta eduskunnan valiokunta keksi jotain hätäistä, ettei kovin kiusallista kansalaisaloitetta euroon liittyen laiteta edes eteenpäin.

Kun Keskusta ei oivaltanut omaa kehityspolkuaan, valitsi se toiveikkaana puheenjohtajakseen vuonna 2010 Mari Kiviniemen, joka myöhemmin luopui eduskunnasta kesken kauden ja poistui OECD' n korkeaan virkaan – pitkälti varmaan järjesteltynä operaationa – mandaattipaikka [?].

Keskusta oli alamäessä, kun oli edelliset presidenttivaalit 2012 – tuolloin Keskusta kokosi rivinsä puoleen miljoonaan ääneen – Paavo Väyryselle, joka yhdisti tuolloin alkiolaisen Keskustan.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/paavo-vayr... -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset