Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Noitavaino ja III Maailmansotaa odotellessa

 • Kuva 1.: Kansakuntamme on vakaasti Natoon liittymisen vastustaja - yli 50% voimalla, vuodesta toiseen!
  Kuva 1.: Kansakuntamme on vakaasti Natoon liittymisen vastustaja - yli 50% voimalla, vuodesta toiseen!
 • Noitavaino (Trumpin oma ilmaus) laittaa US-presidentin ilmeen viiruksi ...
  Noitavaino (Trumpin oma ilmaus) laittaa US-presidentin ilmeen viiruksi ...
 • Historian professori Markku Kuisma tilittää HS' ssa rankan totuudellisesti - aihe sopii tähän kuin se sinne - kts. HS... ¤¤
  Historian professori Markku Kuisma tilittää HS' ssa rankan totuudellisesti - aihe sopii tähän kuin se sinne - kts. HS... ¤¤
 • Lisää jylisevää West trolling manipulation -pakkosyöttöä ... Kts HS
  Lisää jylisevää West trolling manipulation -pakkosyöttöä ... Kts HS
 • Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu lännestä hyökkäykseen Lappimme läpi Kuolaan ¤¤¤
  Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu lännestä hyökkäykseen Lappimme läpi Kuolaan ¤¤¤

Hätkähdyttävä tapahtumayhdistelmä. Millainen yhteys noilla Yhdysvalloissa tapahtuvalla erikoispitkitetyssä noitavainossa [1 erikoissyyttäjä Robert Muellerin ja otsikon III Maailmansodan odotuksen välillä on? Erikoinen, sillä molemmat ovat US-lähtöisiä.

 

Arvostetut amerikkalaisaviisit New York Post ja Wall Street Journal kirjoittivat hätkähdyttävästi Suomen ja suomalaisten odottavan III Maailmansotaa! Yllättävää, sillä me sitä odottaisimme vähiten, sillä olemme tuon toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni ja vieläpä heidän oleelliseen ydinsodan tasapainotekijän Kuolan niemimaan välittömässä läheisyydessä

Yhdysvaltalainen New York Post väittää, että Suomi valmistautuu kolmanteen maailmansotaan. Perusteluna amerikkalaismedia käyttää Venäjän uhkaa sekä lisääntynyttä puhetta sodasta … ” -Mtv3

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/new-york-post-suomi-valmistautuu-kolmanteen-maailmansotaan/7010946#gs.G8H9_G4 -

Kommentti ylläolevaan:

West trolling manipulation [2 jyrkimmillään! Suomen kansakunta on onneksemme jykevästi ilmaissut tahtonsa, emme liity Natoon [kuva 1.] - olemme idän ja lännen vedenjakajalla oleva kansa [3, joka on kulkeutunut niemelleen niin lännestä kuin idästä [4.

 

...

Me olemme idän ja lännen vedenjakajalta, emmekä odota mitään sotaa – sen sijaan olemme varautuneet sotilaspoliittisella liittoutumattomuudella, ettemme joudu toisten, kolmansien välisiin konflikteihin, vaan toimisimme mieluummin välittäjinä ja pöydän kattajina [4. Kansakuntamme komppaa tätä väkevästi – me emme halua lännenmiehen sotakoneeseen – Natoon [5.

 

Laatumedioiden manipulaatiota

Kaikesta tästä huolimatta amerikkalaiset itseään laatumedioiksi kutsuvat kanavat hurjistuneina kirjoittavat - käytyään katsomassa Helsingin maanalaista ”elämää” - vetivät johtopäätökset, että odotamme III Maailmansotaa … tämä lienee väkevin esimerkki tunnetuksi tulleesta lännenmiehen tavasta yrittää vaikuttaa – West trolling manipulation -tyylillä.

Eri foorumeilla puhutaan, siis kirjoitetaan ”trollaattoreista”, kysymys kuuluu nyt tähän kohtaan:

”Millaista trollistaniaa nyt nämä yhdysvaltalaismediat harjoittavat valtiosta, joka on Naton ainaissotilasjohtaja ja joka käy yhtämittaista sotaa kaukana omilta rajoiltaan, jo käytännössä vuodesta noin 1990 -lukien, kun hyökkäsivät Irakiin US-presidentti George Bush [sr] johdolla, jota jatkettiin vielä Irakin kaaokseen vieden ”isältä pojalle” - George W. Bushin [jr] sotana vuodesta 2003 - ”

 

Viitteet:

[1 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705182200146615_ul.shtml -

[2

[3

[4

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta-jyrahti-jalleen-ei-natoon.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175627

 

DOC noitavaino_30072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 30072018

 

316_2893 – 12:02 ' 18:47

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (98 kommenttia)

Ilkka Luoma

Robert Mueller voi pitää Trumppia "kulaitaessa häkissä ja käsiraudoissa Venäjän suhteen vaikka koko virkakauden - missä näin voisi olla sovittu?!

...
Trump syyttää Venäjä-tutkinnan johtajaa Robert Muelleria eturistiriidoista – ”Meillä oli erittäin inhottava ja riitaisa liikesuhde” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005774034.html -

Ilkka Luoma 30.7.2018 - 8:20
Mikäli Trumpin väitteet pitävät paikkansa, on Mueller jäävi tuohon tehtävään mainittujen eturistiriitojen vuoksi. Muellerilla on mahdollisuus pitkittää "selvityksiä" jopa Trumpin presidenttikauden loppuun saakka ja näin toimia esteenä presidentillisille tehtäville, muun muassa US-suhteiden parantamisen myötä Venäjän suuntaan, joka taas rauhoittaisi maailmanpolitiikkaa merkittävästi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tästähän minäkin olen jo monta vuotta kirjoitellut.
Venäjän on viimein hyökättävä Suomeen ja näytettävä tsuhnille lopullinen kaapin paikka.

Eläkeläisistä muodostetut Nato-yhteensopivat Rollaattoripataljoonat pystyvät estämään pienien vihreiden miesten invaasion. Eli tarvii hyökätä sitten tosissaan.

Ilkka Luoma

Missä kohdin on vihje tuosta Venäjän hyökkäyksestä/ hyökkäysaikeesta Suomeen? Kerrotko lukijoille? Heitä varmasti kiinnostaa pelottelusi ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No mutta luuleeko joku lukija kenties että Suomi hyökkäisi Venäjälle?
Tottakai Venäjä hyökkää, sen kunnia kärsii pahasti jos ei hyökkäisi. Syy on tietysti suomalaisissa, me olemme keljuja kuten 30-luvullakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Oletko perehtynyt Nato - isäntämaa pöytäkirjaan ja muistatko historiasta, kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneelle - 1941? Mitä siitä seurasi ...?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #22

"kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneelle - 1941? Mitä siitä seurasi ...?"

Talvisota 1939.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Tarkoititko Operaatio Barbarossan osaa nimeltä Jatkosota, joka tosin piti ensin olla Kesäsota ...

...
" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... " -professori Markku Kuisma

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #31

Kyllä se NL edelleenkin aloitti sen Jatkosodankin ja siitä on hyökkäyssuunnitelmat vedenjakaja-Luomalle ja useaan kertaan esitetty. Eikä vedenjakaja-Luoma halua edelleenkään käsittää, että ilman Talvisotaa, NL:n törkeää hyökkäyssotaa, ei olisi tullut mitään Jatkosotaakaan ja vielä vähemmän Suomen Saksan kumppanuutta. Mutta pitäähän se palkkansa eteen samoja valheita Luoman toistaa, toistaa ja toistaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Luitko historian professorin kommentin numerosta 31? Jos luit, mitä mieltä olet?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Olet siis varma, että Suomi jälleen valmistautuu hyökkäämään Venäjälle. Nyt on liittolaisena USA ja sen hyökkäysintoinen presidentti. Siinä tarkoituksessa USAn joukot täällä jatkuvasti harjoittelevat. Kyllä Miralan Leo pääsee pian palaamaan sukunsa kotiseuduille. Eikä se siihen jää, mennään jenkkien myötä aina Uralille asti ja luodaan taas SuurSuomi.

PS

Liittyvätkö nämä merkinnät blogisi lopussa palkkion maksuun?

[2
[3
[4

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175627

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #171

Kuka noin väittämälläsi tavalla on sanonut? Älä anna väärää todistustaa jne ... , mutta perehdy Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Markku Kuisma esittää oman käsityksensä. Historiasta on monenlaisia käsityksiä, jotka muuttuvat tarpeiden mukaan. Mainilassakin tykillä ammuttiin kovasti. Aikalaisetkin ovat aiheesta kirjoittaneet mm. Max Jacobson: "Diplomaattien talvisota". Suosittelen Luomallekin luettavaksi. Koko kirja perustuu diplomaattien kirjeenvaihtoon. Jacobson ei ota henkilökohtaisesti kantaa puoleen tai toiseen, kertoo vain mitä tapahtui.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #172

Et näemmä lukenut Kuisman tekstiä, sillä siellä mainittiin monia muitakin historioitsijoita.

Ilkka Luoma

Ukraina sai huokaista helpotuksesta – hetkeksi -HS
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000577388... -

Ilkka Luoma 30.7.2018 - 8:29
Aihe on Trumpille kiusallinen, sillä vastaavasti US tukee asein Syyrian kapinallisia, jotka taistelevat Syyrian laillista valtaa ja hallintoa vastaan, jo vuodesta 2013. Venäjä ei pommitta ilmavoimillaan Ukrainaa, kuten USAF tekee Syyriassa. US aloitti Syyrian raskaat ilmapommitukset jo vuonna 2014, ilman mitään mandaattia.

...
Iran - Seuraava BRICS valtio? Suursodan sytyslanka?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hoitas Putin nyt tämän pitkittyneen Suomi-konfliktin ensin. Hommahan jäi pahasti Stalinilta kesken. Koko Luomakunnan katseet ovat nyt kohdistuneet Putinin puoleen. Toivotaan parasta!

Ilkka Luoma

Putin on hoitanut osuutensa tähän mennessä hyvin - oletko muuten huomannut, että Suomi ja suomalaiset ovat eläneet tämän toisen ydinasesuurvallan vieressä jo yli 70 rauhanvuotta?

..
Entä tuo amerikkalaisten aviisien West trolling manipulation -periaate - luitko jutun - linkki topicissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #6

Venäjä on ydiasesuurvalta, ei mitään muuta. Kukapa haluaisi sotia ydinaseilla muutaman kilometrin päässä omista maistaan (tässä tapauksessa ei edes omista maistaan)?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja kohta ravintoaitta ---

...

Nyt on käynnissä myös taloussota
[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Tunnetusti EU ja USA asettivat Venäjälle voimakkaita pakotesanktioita Ukrainan ja Krimin vuoksi. Krim oli palautettu siellä asuvien enemmistön tahdosta entisen emämaan huostaan |13, USA’ n ja EU’ n mielestä anastamalla ja Venäjän mielestä pelastamalla krimiläiset Maidan – aukion |14 kaltaisilta verimellakoinneilta ja Odessan malliselta hyytävältä murhapoltolta |15.

Niin tai näin, nyt halutaan Venäjää pilkkoa, kuten aikanaan Neuvostoliittoa. Venäjällä on edelleen liian suuret raaka-aine- ja energiavarat populaatioonsa nähden. Siispä Venäjää pitää kurittamisen kautta lohkoa.

Nyt onkin aloitettu voimallinen öljyaseen käyttö – tosin pakotteet ovat vasta kolmannella sijalla näihin Venäjän vaikeuksiin nähden – suurin ongelma oli ”laiskuus” kehittää omaa yhteiskuntaa – oli tuudittauduttu öljyn ~100 dollarin barrelihintaan.

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynnistänyt suuren muutosprosessin omavaraisuuden nostamiseksi ja siihen se tarvitsee Kiinaa – maailman vaikuttavinta taloutta ja suurinta liukuhihnaa.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #6

"amerikkalaisten aviisien West trolling manipulation -periaate"

Tarkoitatko että jenkkien "länsi-uisteluperiaatetta täällä idän ja lännen välisellä vedenjakajalla manipuloidaan"?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #173

Läntinen trollausmanipulaatio - siis lukijoiden manipuloiminen haluttuun suuntaan ymmärtämään tapahtumien "tosiasioita" - oletko uhri vai kriitikko?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Luotettavat laatumediat :)

Missä faktantarkastajat nyt piilottelee ??

Ilkka Luoma

Eihän faktaa tarvitse tarkistaa ;)

Ilkka Luoma

Tämä ei sinällään tue III Maailmansotaa - varsinkin kun Trump totesi, että meillä (Putinin kanssa) on maailman ydinaseista 90 prosenttia - paha asia! -osapuilleen näin Trump totesi, siis asialle pitää tehdä jotin ja sopivatkin kahden kesken laajasta ydinaseisiin liittyvistä kysymyksistä ---

...
367 lukijakommenttia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258581-... -

...
PS
Kiina ja Venäjä tekevät yhä syvempää yhteistyötä myös sotilaallisesti - tämä on Trumpin pahin pelkokerroin ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En usko, että Trumpilla voi tuollaisia pelkokertoimia olla. Olen tullut siihen johtopääökseen, että hän ei ymmärrä mistään juuri mitään ja mölisee mitä sattuu, osittaen muistellen mitä joku on käskenyt häntä sanomaan, mutta sekin menee pieleen.

Trump on pelkkä apina ilman minkäänlaista agendaa, oman egonsa esille tuomisen lisäksi. Toki venäläiset ovat hänestä saaneet jonkinlaisen kiristysniskalenkin ja sen vuoksi hän kuuliaisena kmumartaa heitä nöyrästi. Eipä Trumpista juuri muuta sanottavaa ole, kunhan porkaistaisiin komeassa kaaressa mahdollisimman kauas. Hakekoot vaikka turvapaikkaa Venäjälä sitten.

Ilkka Luoma

Trumpilla on yksi agenda - se on vaalilupausten täyttäminen, ja niistä meitäkin ajatelen on tärkeimpänä suhteet Venäjään, joita jostain erityisestä syystä Trump näyttää arvostavan hyvin korkealle - oivaltanut ydinsodan vahinkovaaran?

...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Trollauksesta ja sen lähtökohdasta hyv pätkä:

https://soundcloud.com/media-roots/russiagate-prop...

He muutenkin keskustelevat aiheesta monessa lähetyksessään.

Ja sitten on näitä aivan hulluja juttuja:

https://www.zerohedge.com/news/2018-07-28/robert-f...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ydinaseiden omistussuhde ei sinänsä ole kummoinenkaan juttu. Jo paikallinen semifinaali Intia - Pakistan pystyy suistamaan maailman ydintalveen. Tosin alku olisi draamallisen hidas.

Ilkka Luoma

Entä Israel, joka on suurella varmuudella ydinasevaltio?

...
Israelin useat ilmahyökkäykset Syyriaan - sotkeutuminen Iranin ydinpolttoainetuotantoon (Stuxnet) ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toivottavasti Nato piirittää sotakiihkoisen Putinin syntymämaan niin että kilometrin välein rajoilla on ohjuksia ja panssarivaunuja ja lisäksi kaikkialla rajalla isoja kylttejä joissa lukee venäjäksi:

PUTIN
PYSY OMALLA PUOLELLASI

Ilkka Luoma

Mistä moinen Venäjän ja Putinin viha?

...
Vihapuhetta?

A. Vihapuhe on aina – kaikissa tapauksissa [* - tuomittavaa, myös perinnemedian osalta!
[ ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005739531.html - ]

” … Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) mukaan sananvapaus ei koske pelkästään harmittomia tai yhdentekeviä tietoja ja mielipiteitä. Se koskee myös sellaisia, jotka valtio tai osa kansasta kokee järkyttäviksi tai häiritseviksi. Sananvapautta voidaan kuitenkin rajoittaa, sillä sen käyttöön liittyy velvollisuuksia ja vastuuta.
Tietyissä tilanteissa EIT on katsonut sananvapauden väärinkäytön niin räikeäksi, ettei sananvapausartiklaan ole voinut lainkaan vedota … ” -ote Helsingin Sanomista, toimittajana Susanna Reinboth.

Allekirjoittaneen kommentti: Media- ja lukijamaailma pysähtyi suru-uutiseen, kun ranskalaisen pilailulehden toimitukseen oli tehty murhaava hyökkäys. Joidenkin mielestä pilailulehden kuvitus oli ylittänyt uskonnollisen siedettävyyden rajat.
Sananvapaus on kaksiteräinen miekka sivalluksissaan, sillä käsitteellinen maailmankatsomus ei ole kaikilla lähellekään sama. Hienotunteisuus ja toisen ajatusmaailman kunnioitus kuuluvat sivistyneen toimijan ja toimittajan keinovalikoimaan. Huumoria on hyvää ja pahaa.
Uskonnollisen irvimisen hyväksyttävyysrajat ovat usein veteen piirrettyjä. Oikeustapahtumat kertovat päätöksissään, että sananvapaudellakin on lakiin perustuvat rajansa. Kuvallinen ilmaisu on osa sananvapauden maailmaa.

[* Lännenmiehen huumori ei ole huumoria suurimmassa osassa maapalloa. Huumori kuin ’vitsi -vitsi’ ovat erilaisia, eri kulttuureissa. Idän huumori ei ole välttämättä huumoria meille, varsinkin kun talouden näkökulmasta olemme jäämässä jopa alakynteen … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/lyoko-sana... – [BLOG/ Ilkka Luoma 17.01.2017] [US-linkki] ---

...
B. Valemedia on aina hyljeksittävää – tämän koskiessa myös perinnemediaa, vallankin lööpityksessä!
[ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005738001.html - ]

” … Tämän vuoden toukokuussa valehtelutahti kiihtyi kahdeksaan potaskaklönttiin päivässä. Hengennostatuskokouksessa Nashvillessä Donald Trump teki luultavasti maailmanennätyksen. Hän valehteli 35 kertaa.

Jos Trump olisi Pinokkio, hänen nenänsä ulottuisi jo nyt Atlantin Euroopan puoleiselle rannalle. Ennen virkakautensa päättymistä hän nuuskisi Uralia … ” -ote Helsingin Sanomista, kolumnistina kirjailija Jari Tervo.

Allekirjoittaneen kommentti: Kolumnissaan Tervo venyttää sananvapauden sietorajaa äärimmilleen. Tervo yrittää olla sanahelisyttämisen nokkela hauskuuttajamestari uutisvuodollisin tavoin.
Se tiedetään, että Trump venyttää rajat paukkuen tietotodellisuuden uusnormaalia jopa vääristelyn ja suoranaisen valheen puolelle. Tervon olisi kuitenkin pitänyt irvinnässään mainita edes äärilaidoiltaan kaksi valhetta noiden 3300 joukosta.
Samalla voisimme aloittaa jo peruskouluista lähtien rehellisyyden lähtökohtien opetuksen, ettei uusista varttuvista huomisen poliitikoistamme tule todellisuuden väistelyiden mestareita.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/valemedia-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kerro lukijoille missä kirjoituksissani on vihapuhetta.

Minä ajan järkkymättä rauhan asiaa. Monet putinistit lietsovat vihaa länttä ja Suomea kohtaan, se on vihapuhetta. Kuulun Suomi-Venäjä Seuraan, haluan hyvää yhteistyötä kansojemme välille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Luehan kommenttisi 23 alkupuoli.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suosittelen Ilkalle ja Myyryläiselle seuraavaa juttua ihan vaan kertauksena yleissivistyksen parantamiseksi:

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Naulankantaan Leo. Ilmastoaktiivi Ilu on tosin jo hykerrellyt ilmastonmuutoksen aiheuttaman ikiroudan sulamista että sitten Venäjä näyttää! Onneksi siinä vaiheessa Putinin aika on jo niin kaukana takanapäin ettei hänestä kansalla ole edes muistikuvaa! Mutta aika jolloin Putin ei ole enää vallassa on huomattavasti lähempänä ja silloin venäläiset pääsevät taas jatkamaan suuntaamistaan EU:hun ja ehkä jopa Natoon. Tiedäthän Ilu, Euroopan yhteinen puolustus joka jatkuu Uralille asti! Jeltsinin kaudella em. seikat olivat jo harkinnassa. On höpönhöpöä että venäläiset Uralin länsipuolella haluaisivat kääntyä täysin Aasiaan, he pitävät itseään länteen kuuluvana. Euraasian Unionikin on venäjän osalta menossa puihin.

Ilkka Luoma

Missä olen hykerrellyt - oletko perehtynyt netikettiin - älä valehtele kommenteissasi. Ole kriittinen, ja perustele sekä pysy todessa kun muita lainaat.

...
Ilmastonmuutos sulattaa Siperiaa ja tässä kohtaa on hyvä katsoa ilmastonmuutoksen juurisyitä ja pitkäkestoisuutta sekä päästölähteitä - sen jälkeen tule takaisin kommentoimaan.

Mistä keksit tuon Euraaisan puhin menon Venäjän osalta?

Tutki ensin BRICS ja sen jälkeen Venäjän ja Kiinan lisääntyvä yhteistyö.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #36

Ei tässä ole kysymys juurisyistä vaan sinun kommenteistasi koskien ikiroudan sulamista. Todistetta en lähde hakemaan sillä sinulla pitäisi olla sen verran kiveksiä että pystyisit myöntämään omat kommenttisi. Sitä paitsi lukijat varmaan ovat huomanneet saman asian.

Sitä paitsi koko blogisi on todisteeton mielipidekirjoitus. Mutta vastuu todisteista siirtyykin lukijoille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Vastuu tosiaan siirtyy tässä lukijoille - sinulle, joka ei pysty niitä tänne tuomaan - kuten tunnustatkin rehdisti.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #49

Myönnä sinäkin rehdisti että olet maininnut ikiroudan sulamisen olevan Venäjälle erittäin positiivisesti vaikuttavan seikan. Väität siis ettet ole koskaan maininnut mokomasta seikasta Facebook sivuillasi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #144

Myönnän sen, että mikäli jos ikirouta sulaa tarkoittaa se Venäjälle valtavan paljon uusia maatalousmaita - vaikkapa viljelyyn ... mutta myös jättiämsitä metaanin päästöä ilmakehään (mahdollisesti) ...

.
Ja muutoinkin:

~ https://m.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-ven... -

"Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan.

Neuvostoliiton romahtamisesta lähtien Venäjän maataloustuotanto oli laskukierteessä aina tämän vuosikymmenen alkuun asti. Silloin Vladimir Putin asetti tavoitteeksi maan elintarvikeomavaraisuuden vuoteen 2020 mennessä.

Investoinnit ja maatalouden tukiohjelmat aloitettiin siis jo hyvän aikaa ennen sanktioita, mutta todellisen sysäyksen Venäjän maatalous sai Venäjän itsensä asettamista elintarviketuontiin kohdistuvista vastasanktioista. Ja reilusti devalvoituneesta ruplasta. ... "

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko jotenkin kunniakkaampaa hyökätä pienten naapureiden kimppuun, kuin kurmottaa lähi-idän diktaattoreita yms?

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt Talvisodan aattoon - ja niin sanottuihin Jartsevin yrityksiin neuvotella?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Talvisodan aattona 1938 ja 1939 NL valmistautui sotaan. Jo ennen MR-sopimusta naapurikyliin rajan taakse Rajakontuun ja Kavainoon rakennettiin puna-armeijan hyökkäystukikohtia, teitä ja varastoja. Bunkkerit ovat vieläkin näkyvissä.

Tosin minä olin tuolloin vielä pieni. Nykyiset putinistit syntyivät vasta Kekkosen aikana.

Mutta koko syksyn 1939 rajan takana Karjalan korvessa pauhasi huippuiskelmä kaikissa puna-armeijan hyökkäystukikohdista. Venäläiset odottivat iloisina että pääsevät Suomi-Neidon syleilyyn.

http://heninen.net/kaunotar/suomeksi.htm

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkkaa ja muita putinisteja harmittaa se että Suomi ei antautunut kuten Baltian maat. Ilkan nimi olisikin nyt ILJA ja sukunimi hyvässä lykyssä JARTSEV?

Ilkka ei sovi ollenkaan Ilkalle nimeksi. Sehän on pohjalaisen vapaussankarin nimi. Uudeksi nimeksi ehdotan ILJA, kutsumanimi ILJUSKIN:)

ILKKA-runo

Viel elää Ilka työt, kenties
Kauanki, kansan suussa.
Hän eli niinkuin Suomen mies
ja kuoli - hirsipuussa.
Ol' Ilkka talonpoika vaan,
siis suur ei suvultansa;
Mut jaloin poika Suomenmaan
hän oli aikanansa.
Hänt ajoi ajan hurjan myrskyihin
vei oikku onnetarten;
Hän sopi niihin kuitenkin
Kuin tehty niitä varten.
Se aik' ol ajoist' ankarin
Ja itkun aika varmaan,
kun käsissä Klaus Flemingin
Ol' ohjat maamme armaan.
Kyll' itki moni huokaillen,
ett' oikeus on pilkka,
Mutt' itkiessä toisien,
niin itkenyt ei Ilkka..
Vaan koska kansa valittaa.
Hän neuvon sille antaa.
"Niin kauan huolta nähdä saa
kun jaksaa sitä kantaa"
"Ken vaivojansa vaikertaa
on vaivojensa vanki.
Ei oikeutta maassa saa
ken itse sit ei hanki"
"Siis vapauteen taistellen
Ken miehen mieltä kantaa;
Tie suorin kulkee onnehen
Lähellä kuolon rantaa"
Ja vasamata nopsempan,
jonk' ilmaan viskas jousi,
nää sanat lensi halki maan
ja Suomen kansa nousi.
Nyt liekki sodan verisen
Levisi pitkin maata;
Ei Suomi sotaa Ilkkaisen
Unohtaa koskaan saata.
Jo kohtas kuolo sortajat
kädellä ankaralla.
Siks kunnes juonet kavalat
Löi ilkan Nokialla
Tuo teot suurta kunniaa
Tok' viedä voivat muuhun
ja Ilkan tietä suorimpaa
Ne veivät hirsipuuhun
Mut' varmaan Ilkan neuvo tää
Viel elää kansan suussa;
Kauniimpi orjan elämää
on kuolo hirsipuussa.

Lähde: Kramsu, Kaarlo 1887

Ilkka Luoma

Väite vailla pohjaa - kerrotko missä se "harmitus on"?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se harmitus on tietysti sinun pääsi sisällä ja lisäksi kaikki kirjoituksesi osoittavat sen.

Luitko viestin 23?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Et siis halua kertoa missä tuo harmistus esittämänäni on - se kertoo komenttisi uskottavuuden. Lukijoillakin on oikeus tietää väitteesi todenperäisyys.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #84

Sinähän tässä infosotaa käyt ja hyökkäät jatkuvasti. Ethän näin tekisi jos sinua ei harmittaisi. Meiltä isänmaan ystäviltä oma harmituksemme loppuisi heti kun sodan lietsonta ja valehtelu loppuisi. Kyllä lukijat tuntevat harmituksesi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Onko se hyökkäämistä, että kertoo asian todellisen laidan? Ellen tee sitä, kerro virhe ja se, missä se on.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vihapuhetta:

Jos naapuritontilla on vihainen koira ja minä yritän lapsiani suojella, sekö on vihapuhetta?

Jos minä rakennan aidan lasteni suojaksi, onko sekin vihapuhetta?

Jos omalle tontilleni panen vieraideni varalta kylttejä että
VAROKAA VIHAISTA KOIRAA, onko se vihapuhetta ja sodan valmistelua?

Mitä mieltä Ilkka ja Timo Nenonen ovat tällaisesta vihapuheesta?

Oliko sekin vihapuhetta ja sotakiihkoa kun 1939 kesällä pitkin Kannasta rakennettiin poteroita ja juoksuhautoja?

Ilkka Luoma

Oli kysymys Sinun vihapuheesta, joksi kommenttisi on ymärrettävissä. Luetko kommentin 51 huolellisesti - linkkeineen?

Juha Hämäläinen

Faktat ovat nämä. Ainut trollaus mitä mediat ovat lännessä täynnä, ovat lännen omaa trollausta ja aivopesua. Yhtään ainutta Venäjän trollia en ole Suomen mediassa nähnyt, sitäkin enemmän sotahulluja natottajia.

Toinen fakta. Venäjän media on täynnä venäläistä propagandaa. Näin on ollut aina.

Kolmas fakta. Venäjä ei ole Suomelle mikään uhka niin kauan, kun maa on sisäisesti stabiili. Vakauden järkkyessä Venäjä on täysin arvaamaton.

Neljäs fakta. EU tarvitsee oman puolustuksen ilman kaikkia irritoivaa ja politiikkaamme puuttuvaa USAta.

Ilkka Luoma

Ytimekkäästi todettu!

...
Trollistanioista:

MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolli... -

Ote:
" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.

Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan?

Jätämme tämän arvion lukijoille, jotka voivat yhdistellä tiedonvirtaa NSA – paljastuksista (Snowden * |9), Wikileaks – ulostuloille |0 ja muita esille tulleita operaatioita, joita on tehty läntisenä toimintana otettaessa selvää mitä missäkin tapahtuu. Samoin jätämme lukijoiden pohdittavaksi onko Venäjää kohtaan systemaattinen uhan luonti asiaa vai ei. ... "

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Yhtään ainutta Venäjän trollia en ole Suomen mediassa nähnyt, sitäkin enemmän sotahulluja natottajia."

Meneekö sinulle esimerkiksi allaolevakin läpi:

"Suomen toimet Kiovan hallinnon tukemiseksi tekevät suomalaisista vaarallisesti osapuolen Eurooppaa repivässä sisällissodassa, jossa valheellisesti väitetään Venäjän olevan sodan toisena osapuolena. Myös pohjoiseen Euroopaan ulottuvan poliittisen eskalaatioriskin liennyttämiseksi, Donbassin kansanmurhan lopettamiseksi ja rauhantilan palauttamiseksi, suomalaisten on vaadittava virallisen tuen keskeyttämistä Ukrainalle ja tuettava pyrkimyksiä neutraaliin asemaan suhteessa sodan todellisiin osapuoliin."

Janus PUTKONEN, päätoimittaja, Donbassin kansainvälinen uutistoimisto DONi
Johan BÄCKMAN, virallinen edustaja, Donetskin kansantasavallan edustamiskeskus Helsingissä
Jarmo EKMAN, sihteeri, Donetskin kansantasavallan edustamiskeskus Helsingissä
Jaana-Marika KURTTI, puheenjohtaja, Suomi-Novorossia-seura SNS
Daria SKIPPARI-SMIRNOV, puheenjohtaja, suomalais-venäläinen ystävyysseura RUFI

https://kohudosentti.blogspot.com/

Ilkka Luoma

Miten tässä näkyy Venäjän trollaus? ... Lutiko tuon artikkelin East trolling propagandasta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #73

Että missäkö näkyy? Vaikka missä, mutta otetaan nyt vaikka tuo: "Johan BÄCKMAN, virallinen edustaja, Donetskin kansantasavallan edustamiskeskus Helsingissä"

Ja sitten faktat:

"Mikään kansainvälisesti tunnustettu valtio ei ole hyväksynyt separatistien hallitseman alueen itsenäisyyttä. Kaukasian turvallisuuspolitiikkaa tutkivan Svante Cornellin mukaan "Donetskin kansantasavalta on puhtaasti Venäjän salaisten palvelujen luomus".[5]

Kansantasavallan nimissä ilmoitettiin keväällä 2014 sen perustaneen virallisen edustuston Suomeen. Suomen ulkoministeriön Moskovan-suurlähetystön mukaan "Donetskin kansantasavaltaa" ei ole olemassa Suomen tunnustamana valtiona, eikä sillä voi olla suurlähetystöä tai muuta virallista edustustoa Suomessa. Suurähetystön mukaan myöskään YK, EU tai ETYJ eivät tunnusta Itä-Ukrainan separatistisia ryhmiä valtioksi.[6]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Donetskin_kansantasa...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Tuo ei ole Venäjän trollingia, jos yksityiset suomalaiset tukevat donpassilaisten ylläpitämää itsenäisyysliikettä ... se on ikäänkuin Syyrian kapinallisten tuentaa, kuten US tekee asein ja pommituksin. Tosin Syyriassa kapinalliset haluavat kaataa koko Syyrian laillisen hallinnon, donpassilaiset taas haluavat enemmän irtiottoa kiovalaisuudesta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #82

Eihän kukaan ole väittänytkään että Bäckman ja Luoma olisivat jo osa Venäjän hallintoa vaikka puolustavatkin rikollisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Kerrotko nyt nämä rikolliset, joita puolustellaan ja noihin rikoksiin oikeuslaitoksen tuomiot ...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sinulla on kyllä laaja käsite Suomen mediasta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Jos et ole niitä nähnyt, olet umpisokea. Heitä esiintyy useilla palstoilla ja tyyli on juuri se, mistä Mirala kuvaili blogissaan. "Älä ruoki trollia". Ne, jotka kannattavat NATO:a Suomen turvallisuuden kannalta parhaimpana ratkaisua ja myös perustelevat sen vakuuttavasti, eivät ole mitään NATO-trolleja. EU:sta ei tule koskaan mitään puolustusliittoa tai Euroopan puolustajaa. Valtaosa EU:sta on NATO-maita ja niiden puolustus perustuu NATO:on. Pelkkä USA-viha on surkea peruste vastustaa NATO:a.

Ilkka Luoma
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Valitettavasti Ilkka näihin aikoihin poistuu areenalta ja tilalle tulee herra Myyryläinen päivystämään. Taidan minäkin tästä lähteä eläkeukkojen kaljoitteluun ostarin viileään pubiin. Jatketaan palaveria illemmalla:)

Ilkka Luoma

Täytyy välillä tehdä muutakin ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Olit oikeassa oikeassa, näin juuri kävi. Vuoro vaihtui.

Ilkka Luoma

Miten liittyi topicciin - loppuivatko asia-argumentit ja todellisuuskritiikki?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kovin vähän näen näissä kommenteissa pohdintaa otsikkoaiheesta, seuraavasta suursodasta ja siihen valmistautumisesta. Sitä enemmän whataboutistista spekulointia edellisen aloittamisesta.

Olisin niiin mielelläni nähnyt esimerkiksi erisuuntaisia kommentteja siitä kuinka odottaminen näytetään niin kovin helposti tulkittavan toivomiseksi kun oikein sopivasti sattuu osumaan omaan ohjelmaan. Oikeastihan odottaa voi sekä hyvää että pahaa tulevaksi mutta harvempi toivoo sitä pahanpuolta. Miksi siis tuollainen tulkinta, mitä sillä haetaan takaa?

Samaten olisi hyvä pohtia 360 asteen kulmassa kuka ja miten oikeasti lietsookaan sitä seuraavaa suursotaa jota kolmanneksikin jotkut sanovat.

P.s. kylläpäs Mirala tarkkaan osasi ennustaa ainakin minun liikkeeni. Taitaapa rollaattoripataljuunien tiedustelu toimia. Saavuinhan juurikin vaimon kanssa kauppareissulta läppärini ääreen ja ehdin kommentoimaan. Luoman liikkeistä en tiedä kun en tunne koko miestä.

Ilkka Luoma

Näin ihmettellään täälläkin, ehkä topic koetaan niin vaikeaksi, ettei sitä haluta kommentoida, vaikka nuo kaksi asiasanaa otsikosta voidaan jopa yhdistää - moni kysyy miksi, siinäpä pulma ;)

Ilkka Luoma

Voisiko tämä olla yksi III Maailmansodan vahinkoalunmahdollisuus?

The Washington Post: Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset kertovat nähneensä Pohjois-Koreassa merkkejä uusien ohjusten rakentamisesta -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005774926.html -

Ilkka Luoma 31.7.2018 - 9:04

Olisiko Trumpin muistettava oma lupauksensa/ vihjaisunsa amerikkalaisten sota- ja taisteluvoimien vähentämisestä Korean niemimaalta? Vastavuoroisuutta, tosin kumpikaan ei sitoutunut aikomuksiinsa/ pyrkimyksiinsä.

Pekingin tiekartta määrittää molemmille suosituksia, joista kumpikin on hyvin tietoinen. Ensimmäinen askel on korealaisten oma rauhansopimus, jonka palkaksi Kiina purkaa omalta osaltaan pakotteet.

Lopullinen tavoite lienee kaikista ulkoisista sotavoimista vapaa Korea, jossa on kaksi järjestelmää ja yksi valtio, kunnes toinen järjestelmä "haihtuu pois". Koreoiden jako kysymättä korealaisilta mitään tapahtui jo 1945, US' n ja edesmenneen Neuvostoliiton toimesta, jatkuen yhä, kunnes ...

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

"Olisiko Trumpin muistettava oma lupauksensa/ vihjaisunsa amerikkalaisten sota- ja taisteluvoimien vähentämisestä Korean niemimaalta? Vastavuoroisuutta, tosin kumpikaan ei sitoutunut aikomuksiinsa/ pyrkimyksiinsä."

Koska hän on noin luvannut? Hänen lupauksensa koski vain sotaharjoitusten poistamista ja nekin vain silloin mikäli P-K pitäytyy lupauksessaan. Korean niemimaan tilanne tuntuu joillakin olevan hakusessa. Kiina, Venäjä, USA ja E-K ajavat samaa asiaa, P-K:n ydinaseohjelman lakkauttamista ja ydinaseiden poistoa. Venäjä on viime aikoina ottanut osaa enemmän niemimaan tilanteeseen koska Kiina on lievällä vetäytymisellään antanut siihen tilaa ja Venäjähän käyttää kaikki tuollaiset tilanteet hyväkseen saadakseen edes hieman vaikutusvaltaa maailmalla. Nyt kannattaa muuten kysyä vakavasti että miksi Kiina meni mukaan USA:n laatimiin "The Beijing's Road Mapin" vastaisesti. No, Ilun mukaan se lisäsi vastaavasti, heh, humanitäärisen avun maksimiin. Mutta se ei vielä ole vastaus.

Iluhan rummuttaa tuota Pekingin tiekarttaa ainoana oikeana totuutena vaikkei siitä voida lukea mistään muualta kuin Ilun värittyneiltä mielipidekirjoitussivuilta.

Ilkka Luoma

Kahden keskisessä neuvottelussa Kimin kanssa - oli yhteinen ymmärrys, että normalisointi vaatii puolin ja toisin toimia ja Trumpilta pääsi "vahingossa" ilmaus sotavoimien poistumisesta - muutoin ns. Beijing's Information.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #150
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #168

Tapio, pitää tietää, ei luulla! :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niin, Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla jos suomalaiset sitä itse haluavat, Uusi sukupolvi ei tuota vedenjakajaa tunnista, enkä tunnista minäkään, kuulumme kaikein mahdollisin sitein länteen. Puheet Suomen olemisesta idän ja lännen vedenjakajalla on kaikuja menneisyydestä, ajasta jolloin presidentit olivat Kekkosia ja ulkoministerit Karjalaisia ja Väyrysiä kaikkiin keskeisiin ulkopoliittisiin ja vähän muihinkin päätöksiin tarvittiin Kremlin hyväksyntä.

Ilkka Luoma

Se on suurta kaikua todellisuudesta eli historiasta, joka jyllää meissä monin eri tavoin:

-kulttuuri
-historia
-kieli
-ravinto
-perimä
-tavat ja tunteet

Kts Facebook -ryhmä SJE - suomalaisuuden juurien etsijät, se on täynnä asiantuntijalausuntoja ja -artikkleita/ -tutkimuksia juuristamme - lähinnä idästä, mutta myös lännestä ---

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

.

Ilkka Luoma

Ilmeisen vähän kiinnostaa itse alustuksen aihe ja otsikko - joka on meille se tärkein seikka - ollako vai ei suurvaltakriisissä osallisena vai välittäjänä!

Ilkka Luoma

Alustuksen kuvat nrot 3 ja 4 ovat itse juttuineen merkityksellisiä - oikeastaan hyvin vaikuttavia juuri tähän artikkeliin - alustukseen ... suosittelen niiden lukemista printistä tai maksetusta Digi-Hesarista - tänne ei saa niitä linkattua.

Ilkka Luoma

Mennäänpä välillä artikkelin otsikkoon - noitavainoihin:

.
Venäjä-tutkinnan ensimmäinen oikeuden­käynti alkoi Yhdysvalloissa – Trump vaihtoi taktiikkaa: Vehkeily venäläisten kanssa ”ei ole rikos” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005775410.html -

Ilkka Luoma 31.7.2018 - 18:44

Vaikka Manofortin jutut eivät liittyisivätkään Trumppiin, eikä edes syytöksiin Venäjän sekaantumisesta US-presidentinvaaleihin, pidetään näin yllä Trumpin käsirautoja ja kultaista häkkiä, jottei Trump pääse parantamaan US-suhteita Venäjän kanssa, mikä taas heikentäisi US-aseteollisuuden liiketoimintaa. Asetehtailijan pahin pelko on rauha.

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

"...pidetään näin yllä Trumpin käsirautoja ja kultaista häkkiä, jottei Trump pääse parantamaan US-suhteita Venäjän kanssa, mikä taas heikentäisi US-aseteollisuuden liiketoimintaa. Asetehtailijan pahin pelko on rauha."

Todista väitteesi. Kuka muu kirjoittaa tällaista potaskaa? Ai niin, se menee niin että lukijan pitää todistaa sinun väitteesi vääräksi. Ei pojat, todista Ilu esim. se että, heh, "asetehtailijan pahin pelko on rauha".

Ilu on muualla väittänyt että asetehtaiden lobbarit ohjaavat USA:n ulkopolitiikkaa niin että se aloittaa uusia sotia koska asetehtaat ovat USA:n kansantalouden primusmoottori. Niin, Vastavalkean "muutaman biljoonan bisnes" eli sanotaan vaikkapa viisi biljoonaa on montako prosenttia USA:n BKT:stä? Entäpä asevienti ulkomaille? Laskekaapa niin siinä sitä on priimusmoottoria. Aivan kuin väittäisi että Pohjanmaan kettutarhaajat ohjaisivat suomen talouselämää.

Ilkka Luoma

Lue alustus, ja tietyt kommemntit - niin todisteita löytyy - Mueller on paras esimerkki!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Valitan, eivät todista yhtään mitään. Ehkä sinulle mutta ei sellaiselle jolla on vielä suhteellisuudentaju jäljellä. Eikä mitään pidetä yllä. Tutkimukset ovat edistyneet koko ajan. Homma kestää koska ei USA:ssa toimita kuten itärajamme takan on usein toimittu eli hakataan niin kauan että nimi ilmestyy paperiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #185

Kyllä tutkimukset ovat edistyneet - mitään ei olla kyetty näyttämään ainakaan toistaiseksi toteen, liittyen Venäjän osallisuuteen - tarkoitus on pitkittää selviyksiä niin kauan kunnes Trumpin virkakausi päättyy. Lue uutisia, älä luule.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #188

Mistä tiedät ettei mitään ole näytetty toteen. Ei keskeneräisiä tutkimuksia pistetä lehtiin. Aarniotakin pidit syyttömänä koska mitään pitäviä todisteita ei oltu esitetty (julkisuudessa). "tarkoitus on pitkittää selviyksiä niin kauan kunnes Trumpin virkakausi päättyy." Missä näin on sanottu? Omat mielipidekirjoitukset eivät kelpaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Ne tuotaisiin kiljuen esiin jos olisi jotain näytettävää - tuon sijasta edustajainhuoneen tutkimukset lopetettiin, kun mitään ei löytynyt.

Ilkka Luoma

Ei Vastavalkea - vaan Voima, pysy todellisuudessa, älä laske mielikuvistustasi laukkaamaan ...

...
~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-... -

" ... Sodankäynnin yksityistämistä tutkivat kansalaisjärjestöt eri puolilta maailmaa kokoontuivat syys-lokakuun vaihteessa Barcelonassa. Kolme päivää kestäneen seminaarin aikana etsittiin uusia keinoja globaalin sotabisneksen jarruttamiseksi. Iltaisin kaupungin nykytaiteen keskuksessa järjestettiin avoimia yleisöluentoja, joissa ulkomaalaiset vieraat kertoivat asekaupasta omassa kotimaassaan ... " -Voima

Ilkka Luoma

Liittyykö tämäkin Trumpin "käsirautoihin ja kultaiseen häkitykseen"?

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nyt-... -

"NYT: Facebookissa käynnissä suunnitelmallinen vaikuttamiskampanja – epäillään pyrkivän vaikuttamaan Yhdysvaltojen välivaaleihin

ULKOMAAT JULKAISTU 31.07.2018 21:14 ... " -Mtv3

Ilkka Luoma

Luitko tekstin ja linkin? Luehan huolella!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia hyvästä keskustelusta puolestani!

Kauan eläköön Suuri ja Mahtava Venäjän Federaatio
ja olkoon ystävällinen pienille naapureilleen!
Antakoon meidän evakoiden ja jälkeläistemme elää viimein rauhassa tynkä-Suomessa!

Ilkka Luoma

Kiitos samoin - täytyy jälleen todeta liki 200 kommentin jälkeen, ettei totuus pala tulessakaan.

Ilkka Luoma

Toivomme, ettei tämä äidy kauppasodasta pahemmaksi --- sillä kauppasodan US häviää aivan varmasti:

Bloomberg: Kauppasota uhkaa syventyä – Trumpin hallinto suunnittelee roimia lisätulleja Kiinalle -HS

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005776009.html -

Ilkka Luoma 1.8.2018 - 10:36

Kiina on maailman suurin kansantalous vaikuttavuudessaan (bkt-ppp) ja Kiina on maailman suurin ulkomaankauppaa käyvä valtio - kaikkialle. Kiinan kilpailukyky on korkeampi kuin Yhdysvalloilla. Kiina tekee jo patentteja eniten maailmassa. Kiinalla on maailman suurimmat sisämarkkinat. US häviää kauppasodan, mutta voittaa ydinsodan. Tosin Kiina ja Venäjä pelaa yhteen monilla rintamilla, vaikka Kiinan johtajat katsovat aina ensin oman maan edut. US liittovaltio on velkaa Kiinalle meille käsittämättömät yli 1000 mrd USD!

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kommentit 190 ja 197 joudut nielemään vaikka silloin sinulla ovat jo uudet selitykset valmiina. Vrt. Singaporen kokouksen jälkikommentit. Samoin käy kauppasodan kanssa, sillä siinäkin ennustuksesi perustuu vääriin argumentteihin. Esim. Kiinan sisämarkkinat eivät ole maailman suurimmat väkiluvusta huolimatta jos ei ole ostovoimaa. Potentiaalisena markkina-alueena kylläkin. USA:n triljoonan "velka" Kiinalle ei ole mikään perustelu. Tiedätkö mitä usein kaupankäynnissä käy kun yrittää myydä toiselle niin että toisen on helppo ostaa?

Ilkka Luoma

~ https://www.eva.fi/blog/2009/06/12/aasian-haaste-e... -

[2009] "Jean Monnet professori Jyrki Käkönen esittää kolumnissaan, että on jo korkea aika tarkastella, mitä Intian ja Kiinan nousu suurvaltojen joukkoon voisi tarkoittaa. Millaisia haasteita Aasian nousu asettaa Euroopan unionille ja sen jäsenvaltioille? ... _ ... yli miljardin ihmisen yhtenäisen, maailman suurimman talousalueen ... ]

.

Ilkka Luoma

Trump jatkaa puuttumistaan oikeuslaitoksen toimintaan – vaati jälleen oikeusministeriä lopettamaan Venäjä-tutkimuksen ”heti” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005776688.html -

Ilkka Luoma 2.8.2018 - 4:16

Tutkintaprosessit näyttävät ruokkivan itse itseään demokratian vaalimisen nimissä, jotta näin saadaan käsiraudat pysymään Trumpin esteenä järjestellä parempia valtiosuhteita Venäjän, sen toisen ydiasesuurvallan kanssa.

Media US'ssa näyttäisi olevan innolla mukana tässä itsensä ruokinnan prosessissa mukana, sillä saman uutisen, tiedon, väitteen jopa nimettömän luulon toistaminen lukijoille on ennätysluokkaa. Menetelmä muistuttaa Saksan kolmannen valtakunnan mediamallia liki sadan vuoden takaa, ollen jopa manipulatiivista propagandaa.

Suomessakin media näyttäisi olevan tässä toistamisen operoinnissa täysin rinnoin mukana? Miksi tämä informaatiotoisto on niin tiivistä ja yksipuolista? Noudatetaanko tässä hyviä medialle asetettuja tavoitteita? Onko tässä takana vain liikkeen ylläpitäminen, jotta varsinainen asia eli Trumpin estäminen ryhtymisestä "tyhmiin tekoihin" toteutuu?

Ilkka Luoma

Epäilyt heräsivät: Yrittääkö Trump puuttua itseensä kohdistuvaan Venäjä-tutkintaan erottamalla oikeusministerin? -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005892300.html -

..

Ilkka Luoma kommentti 8.11.2018 - 15:09:

Herää kysymys miksi mitään Venäjää vastaan ei ole löytynyt? Tutkimusta on useamman linjan kautta selvitetty, jopa toisistaan riippumatta, jo useita tutkimusvuosia. Eikö tämä "tyhjän kaivaminen" ole jo haitaksi Pr. Trumpin virkatoimille?

Onko "päätetty", että selvityksiä tehdään niin kauan kun Trump on presidenttinä, ja näin estetään Trumpin kuningasajatus parantaa kahden ydinasesuurvallan suhteita ratkaisevasti. Miksi ei haluta Trumpin parantavan Venäjän suhteita? Käykö se liiaksi amerikkalaisen aseteollisuuden liiketoimien päälle - haittana?
.

Toimituksen poiminnat