Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Noitavaino ja III Maailmansotaa odotellessa

 • Kuva 1.: Kansakuntamme on vakaasti Natoon liittymisen vastustaja - yli 50% voimalla, vuodesta toiseen!
  Kuva 1.: Kansakuntamme on vakaasti Natoon liittymisen vastustaja - yli 50% voimalla, vuodesta toiseen!
 • Noitavaino (Trumpin oma ilmaus) laittaa US-presidentin ilmeen viiruksi ...
  Noitavaino (Trumpin oma ilmaus) laittaa US-presidentin ilmeen viiruksi ...
 • Historian professori Markku Kuisma tilittää HS' ssa rankan totuudellisesti - aihe sopii tähän kuin se sinne - kts. HS... ¤¤
  Historian professori Markku Kuisma tilittää HS' ssa rankan totuudellisesti - aihe sopii tähän kuin se sinne - kts. HS... ¤¤
 • Lisää jylisevää West trolling manipulation -pakkosyöttöä ... Kts HS
  Lisää jylisevää West trolling manipulation -pakkosyöttöä ... Kts HS
 • Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu lännestä hyökkäykseen Lappimme läpi Kuolaan ¤¤¤
  Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu lännestä hyökkäykseen Lappimme läpi Kuolaan ¤¤¤

Hätkähdyttävä tapahtumayhdistelmä. Millainen yhteys noilla Yhdysvalloissa tapahtuvalla erikoispitkitetyssä noitavainossa [1 erikoissyyttäjä Robert Muellerin ja otsikon III Maailmansodan odotuksen välillä on? Erikoinen, sillä molemmat ovat US-lähtöisiä.

 

Arvostetut amerikkalaisaviisit New York Post ja Wall Street Journal kirjoittivat hätkähdyttävästi Suomen ja suomalaisten odottavan III Maailmansotaa! Yllättävää, sillä me sitä odottaisimme vähiten, sillä olemme tuon toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni ja vieläpä heidän oleelliseen ydinsodan tasapainotekijän Kuolan niemimaan välittömässä läheisyydessä

Yhdysvaltalainen New York Post väittää, että Suomi valmistautuu kolmanteen maailmansotaan. Perusteluna amerikkalaismedia käyttää Venäjän uhkaa sekä lisääntynyttä puhetta sodasta … ” -Mtv3

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/new-york-post-suomi-valmistautuu-kolmanteen-maailmansotaan/7010946#gs.G8H9_G4 -

Kommentti ylläolevaan:

West trolling manipulation [2 jyrkimmillään! Suomen kansakunta on onneksemme jykevästi ilmaissut tahtonsa, emme liity Natoon [kuva 1.] - olemme idän ja lännen vedenjakajalla oleva kansa [3, joka on kulkeutunut niemelleen niin lännestä kuin idästä [4.

 

...

Me olemme idän ja lännen vedenjakajalta, emmekä odota mitään sotaa – sen sijaan olemme varautuneet sotilaspoliittisella liittoutumattomuudella, ettemme joudu toisten, kolmansien välisiin konflikteihin, vaan toimisimme mieluummin välittäjinä ja pöydän kattajina [4. Kansakuntamme komppaa tätä väkevästi – me emme halua lännenmiehen sotakoneeseen – Natoon [5.

 

Laatumedioiden manipulaatiota

Kaikesta tästä huolimatta amerikkalaiset itseään laatumedioiksi kutsuvat kanavat hurjistuneina kirjoittavat - käytyään katsomassa Helsingin maanalaista ”elämää” - vetivät johtopäätökset, että odotamme III Maailmansotaa … tämä lienee väkevin esimerkki tunnetuksi tulleesta lännenmiehen tavasta yrittää vaikuttaa – West trolling manipulation -tyylillä.

Eri foorumeilla puhutaan, siis kirjoitetaan ”trollaattoreista”, kysymys kuuluu nyt tähän kohtaan:

”Millaista trollistaniaa nyt nämä yhdysvaltalaismediat harjoittavat valtiosta, joka on Naton ainaissotilasjohtaja ja joka käy yhtämittaista sotaa kaukana omilta rajoiltaan, jo käytännössä vuodesta noin 1990 -lukien, kun hyökkäsivät Irakiin US-presidentti George Bush [sr] johdolla, jota jatkettiin vielä Irakin kaaokseen vieden ”isältä pojalle” - George W. Bushin [jr] sotana vuodesta 2003 - ”

 

Viitteet:

[1 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705182200146615_ul.shtml -

[2

[3

[4

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta-jyrahti-jalleen-ei-natoon.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175627

 

DOC noitavaino_30072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 30072018

 

316_2893 – 12:02 ' 18:47

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (206 kommenttia)

Ilkka Luoma

Robert Mueller voi pitää Trumppia "kulaitaessa häkissä ja käsiraudoissa Venäjän suhteen vaikka koko virkakauden - missä näin voisi olla sovittu?!

...
Trump syyttää Venäjä-tutkinnan johtajaa Robert Muelleria eturistiriidoista – ”Meillä oli erittäin inhottava ja riitaisa liikesuhde” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005774034.html -

Ilkka Luoma 30.7.2018 - 8:20
Mikäli Trumpin väitteet pitävät paikkansa, on Mueller jäävi tuohon tehtävään mainittujen eturistiriitojen vuoksi. Muellerilla on mahdollisuus pitkittää "selvityksiä" jopa Trumpin presidenttikauden loppuun saakka ja näin toimia esteenä presidentillisille tehtäville, muun muassa US-suhteiden parantamisen myötä Venäjän suuntaan, joka taas rauhoittaisi maailmanpolitiikkaa merkittävästi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tästähän minäkin olen jo monta vuotta kirjoitellut.
Venäjän on viimein hyökättävä Suomeen ja näytettävä tsuhnille lopullinen kaapin paikka.

Eläkeläisistä muodostetut Nato-yhteensopivat Rollaattoripataljoonat pystyvät estämään pienien vihreiden miesten invaasion. Eli tarvii hyökätä sitten tosissaan.

Ilkka Luoma

Missä kohdin on vihje tuosta Venäjän hyökkäyksestä/ hyökkäysaikeesta Suomeen? Kerrotko lukijoille? Heitä varmasti kiinnostaa pelottelusi ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No mutta luuleeko joku lukija kenties että Suomi hyökkäisi Venäjälle?
Tottakai Venäjä hyökkää, sen kunnia kärsii pahasti jos ei hyökkäisi. Syy on tietysti suomalaisissa, me olemme keljuja kuten 30-luvullakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Oletko perehtynyt Nato - isäntämaa pöytäkirjaan ja muistatko historiasta, kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneelle - 1941? Mitä siitä seurasi ...?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #22

"kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneelle - 1941? Mitä siitä seurasi ...?"

Talvisota 1939.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Tarkoititko Operaatio Barbarossan osaa nimeltä Jatkosota, joka tosin piti ensin olla Kesäsota ...

...
" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... " -professori Markku Kuisma

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #31

Kyllä se NL edelleenkin aloitti sen Jatkosodankin ja siitä on hyökkäyssuunnitelmat vedenjakaja-Luomalle ja useaan kertaan esitetty. Eikä vedenjakaja-Luoma halua edelleenkään käsittää, että ilman Talvisotaa, NL:n törkeää hyökkäyssotaa, ei olisi tullut mitään Jatkosotaakaan ja vielä vähemmän Suomen Saksan kumppanuutta. Mutta pitäähän se palkkansa eteen samoja valheita Luoman toistaa, toistaa ja toistaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Luitko historian professorin kommentin numerosta 31? Jos luit, mitä mieltä olet?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Olet siis varma, että Suomi jälleen valmistautuu hyökkäämään Venäjälle. Nyt on liittolaisena USA ja sen hyökkäysintoinen presidentti. Siinä tarkoituksessa USAn joukot täällä jatkuvasti harjoittelevat. Kyllä Miralan Leo pääsee pian palaamaan sukunsa kotiseuduille. Eikä se siihen jää, mennään jenkkien myötä aina Uralille asti ja luodaan taas SuurSuomi.

PS

Liittyvätkö nämä merkinnät blogisi lopussa palkkion maksuun?

[2
[3
[4

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175627

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #171

Kuka noin väittämälläsi tavalla on sanonut? Älä anna väärää todistustaa jne ... , mutta perehdy Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Markku Kuisma esittää oman käsityksensä. Historiasta on monenlaisia käsityksiä, jotka muuttuvat tarpeiden mukaan. Mainilassakin tykillä ammuttiin kovasti. Aikalaisetkin ovat aiheesta kirjoittaneet mm. Max Jacobson: "Diplomaattien talvisota". Suosittelen Luomallekin luettavaksi. Koko kirja perustuu diplomaattien kirjeenvaihtoon. Jacobson ei ota henkilökohtaisesti kantaa puoleen tai toiseen, kertoo vain mitä tapahtui.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #172

Et näemmä lukenut Kuisman tekstiä, sillä siellä mainittiin monia muitakin historioitsijoita.

Ilkka Luoma

Ukraina sai huokaista helpotuksesta – hetkeksi -HS
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000577388... -

Ilkka Luoma 30.7.2018 - 8:29
Aihe on Trumpille kiusallinen, sillä vastaavasti US tukee asein Syyrian kapinallisia, jotka taistelevat Syyrian laillista valtaa ja hallintoa vastaan, jo vuodesta 2013. Venäjä ei pommitta ilmavoimillaan Ukrainaa, kuten USAF tekee Syyriassa. US aloitti Syyrian raskaat ilmapommitukset jo vuonna 2014, ilman mitään mandaattia.

...
Iran - Seuraava BRICS valtio? Suursodan sytyslanka?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hoitas Putin nyt tämän pitkittyneen Suomi-konfliktin ensin. Hommahan jäi pahasti Stalinilta kesken. Koko Luomakunnan katseet ovat nyt kohdistuneet Putinin puoleen. Toivotaan parasta!

Ilkka Luoma

Putin on hoitanut osuutensa tähän mennessä hyvin - oletko muuten huomannut, että Suomi ja suomalaiset ovat eläneet tämän toisen ydinasesuurvallan vieressä jo yli 70 rauhanvuotta?

..
Entä tuo amerikkalaisten aviisien West trolling manipulation -periaate - luitko jutun - linkki topicissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #6

Venäjä on ydiasesuurvalta, ei mitään muuta. Kukapa haluaisi sotia ydinaseilla muutaman kilometrin päässä omista maistaan (tässä tapauksessa ei edes omista maistaan)?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja kohta ravintoaitta ---

...

Nyt on käynnissä myös taloussota
[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Tunnetusti EU ja USA asettivat Venäjälle voimakkaita pakotesanktioita Ukrainan ja Krimin vuoksi. Krim oli palautettu siellä asuvien enemmistön tahdosta entisen emämaan huostaan |13, USA’ n ja EU’ n mielestä anastamalla ja Venäjän mielestä pelastamalla krimiläiset Maidan – aukion |14 kaltaisilta verimellakoinneilta ja Odessan malliselta hyytävältä murhapoltolta |15.

Niin tai näin, nyt halutaan Venäjää pilkkoa, kuten aikanaan Neuvostoliittoa. Venäjällä on edelleen liian suuret raaka-aine- ja energiavarat populaatioonsa nähden. Siispä Venäjää pitää kurittamisen kautta lohkoa.

Nyt onkin aloitettu voimallinen öljyaseen käyttö – tosin pakotteet ovat vasta kolmannella sijalla näihin Venäjän vaikeuksiin nähden – suurin ongelma oli ”laiskuus” kehittää omaa yhteiskuntaa – oli tuudittauduttu öljyn ~100 dollarin barrelihintaan.

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynnistänyt suuren muutosprosessin omavaraisuuden nostamiseksi ja siihen se tarvitsee Kiinaa – maailman vaikuttavinta taloutta ja suurinta liukuhihnaa.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #6

"amerikkalaisten aviisien West trolling manipulation -periaate"

Tarkoitatko että jenkkien "länsi-uisteluperiaatetta täällä idän ja lännen välisellä vedenjakajalla manipuloidaan"?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #173

Läntinen trollausmanipulaatio - siis lukijoiden manipuloiminen haluttuun suuntaan ymmärtämään tapahtumien "tosiasioita" - oletko uhri vai kriitikko?

Tomi Vaalisto

Kärjistetty juttu, mutta kannattaa muistaa lausahdusta "Si vis pacem, para bellum" (suom. Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan) Publius Flavius Vegetius Renatuksen teoksesta Epitoma Rei militaris vuodelta 390.
Tuon kiteytyy koko suurenneltu juttu ja Trumpkin viittasi asiaan.

Oman puolustuksen uskottavuus on ollut aina tärkeä suomalaisille. YH Talvisodan alla ja massiivinen ruuotsalaisapu - svedut siirsivät kolmasosan hävittäjäkalustostaan Pohjois-Suomen turvaksi - mahdollistivat torjuntavoiton vaikka parempaakin olisi pystytty.
Se opetti: kun Suomea vastaan aloitettiin sotatoimet 22.6.1941 klo 6.05 oltiin valmiina ja puolustus oli kunnossa. Suomen rajoille ryhmittynyt vihollinen lyötiin Korpiselässä 9.7.1941.

Ilkka Luoma

Ruotsalaisten sotilasapu oli näennäistä - Talvisota käytiin etelämmässä - Lapin alueelta saatiin siirrettyä 8000 suomalaistaistelijaa Kannakselle ja Maaselälle noin 250 000 muun joukkoon - ruotsalaiset hävittäjälentokoneet tiputtivat tiettävästi 1-2 venäläiskonetta - suomalaiset taas päärintamilla noin 100 ...

...
Sen sijaan Ruotsi otti kymmeniä tuhansia sotalapsia ...

...
Ruotsi pysyi tiukasti ja virallisesti puolueettomana - estäen muun muassa sotilaslaitteiden Suomeen tuloa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Ei ollut kysymys tiputustilastoista. Ruotsalaishävittäjien läsnäolon muodostama suoja autttoi.

Ruotsi ei ollut puolueeton vaan”ei sotaa käyvä valtio”.

Mitkä ”sotilaslaitteet” pysähtyivät Ruotsiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Ruotsi oli virallisesti tiukan puolueeton ja Lapin sotarintama oli vain sivunäyttämö. Ei edes sitonut venäläisvoimia - sillä venäläiset olivat hyökkääjiä ja hyökkäily Lapissa oli vähäistä.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #32
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63
Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #67

Talvisodan kynnyksellä ja sen aikana Ruotsi ei kuitenkaan julistautunut puolueettomaksi vaan ” ei sotaa käyväksi valtioksi.” Tämä salli Ruotsin antaa Suomelle suuressa mitassa materiaalista ja humanitaarista apua mukaan lukien vapaaehtoisten tulon Suomen rintamille.

Tomi Vaalisto

Ruotsalaishävittäjät esitivät Punailmavoimien pommirynnäköt asutuskeskuksia ja liikenneyhteyksiämme vastaan Pohjoisessa.
Jos totuudessa pysytään niin esimerkiksi ruotsalaispilotti Per-Johan Salwén pudotti kolme neuvostopommittajaa.

Tässä on erittäin seikkaperäinen tutkimus ruotsalaislentäjistä kotimaisella kielellämme: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1020346...

Kannattaa lukea se, jotta ymmärtää asian.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Oliko muita pudotuksia kuin nuo kolme? Mikä oli Talvisodan pääsotanäyttämö? Miten veänläiset hyökkäilivät Lappiin? Kuinka paljon suomalaisia sotilaita oli Talvisodassa yhteensä - suhteessa tuohon 8000 ruotsalaisvapaaehtoiseen, jotka eivät olleet siis Ruotsin valtion virallisesti lähettämiä. Kuinka paljon suomalaiset pudittoivat veänläisiä koneita pääsotanäyttämöllä?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #47

Luitko linkitetyn Jessica Erikssonin mainion tutkimukset? Siitä asia selviää - kannattaa kiinnittää huomiota, että ruotsalaiset vastasivat koko ilmapuolustuksesta mukaanlukien ilmatorjunnan.

Strategisesti ruotsalaislentäjien puolustus- ja torjuntalennot olivat täkeitä huoltovarmuunden vuoksi. Tärkeitä Oulun, Rovaniemen, Kemin ja Tornion ratapihoja ei pystytty pommittamaan kertaakaan.

Ruotsalaisosaston lähettämisestä päätti Ruotsin hallitus joukukuussa 1939 ihan virallisesti. Asian voi tarkistaa J. Erikssonin tutkimuksesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Siis Lapin osalta - millaista osaa sotanäyttämönä se edusti Talvisodassa? Oliko muita venäläiskoneiden pudotuksia ruotsalaisten toimesta?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #66

Tuo rannikko sekä Oulunjärven ympäristö Rovaniemelle oli erittäin tärkeä huoltovarmuuden vuoksi, kannattaa tutustua Talvisodan historiaan. Suomussalmelta ja Raatteen tietä pitkin Suomi pyrittiin katkaisemaan länteen suuntautuvalla hyökkäyksellä.
Jäämerentien päässä Petsamossa oli ainoa avoin satama talvisin 40-luvulla. Jopa ruotsalaiset käyttivät sitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #153

Talvisodan päänäyttämö oli ylivertaisesti Kannas, Maaselkä ja jossain määrin Kuusamo - Lappi, joka oli ruotsalaisten vastuulla oli vain sivunäyttämö, ja toki mahdollisti noin 8000 suomalaissotilaan siirron päänäyttämöille, muiden noin 250 000 avuksi - apu sekin. Ruotsalaiset pudotukset - oliko kaksi vai kolme, kun taas suomalaiset päänäyttämöillä noin 100 ...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ja milloinkaan tuo lausahdus ei ole pitänyt paikkaansa vaan se on tuonut uusia sotia.

Ilkka Luoma

Sodan jälkeen todettiin: "Ei enää koskaan" ---

...
[2014]

" ... Tänään maailmassa on valtavan maapalloenemmistön tuomitsema maailmanpoliisi

USA – maailman suurimpana kuluttajana per capita haluaa turvata omansa – raaka-aineiden ja energiansaannon, turvata oman kauppansa ja omanlaisensa yhteiskuntajärjestyksen ylläpidon ja levittämisen – paljolti välittämättä mitä missäkin perinteenä, perittynä tai muutoin omaksuttuna halutaan ylläpitää. Herää kysymys onko kaltaisemme keskeneräinen länsidemokratia se oikea tapa 6] – koko pallollemme.

USA on saamassa rinnalleen jarruksi Kiinan –
[ ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... – [14387]

väitetään nyt elettävän kiinalaisten vuosisataa 7]. Valkoinen lännenmies on tottunut puuttumaan muiden sisäisiin asioihin. USA on vastakkainasettelussa miltei kaikissa sodissa pallollamme 8] – roolinsa vuoksi, sellaisen roolin, jossa se yrittää todistaa omaa ylivertaisuutta; useimmiten asein – toistaiseksi ylivoimaisin asein. ... "

" ... Sotkeutuuko lännenmies liiaksi muiden sisäisiin asioihin –

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/uskonsotie... -

.

… entä jos Lähi-itä voisi olla omansa – jos sotivat, niin sotivat keskenään ja jäämme sieltä kokonaan suosiolla sivuun. Emme enää puutu muiden asioihin, vain omiimme. Miksi uskonnot siunaavat sodat, suuntaan katsomatta ja miksi me aina toteamme jokaisen sodan jälkeen – ”Ei enää koskaan”!? x] ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Oikeasti P.Vegetius oli roomalainen kirjoittaja neljänneltä vuosisadalta j.a.a. joka keräili huolimattomasti aiempia ohjeita armeijan järjestämiseksi tehokkaalla roomalaisella tavalla. Ei siis ihme, että militanti ohjeistaa militarisoimaan. Hänen lausahduksensa onkin korjattu muotoon "Si vis pacem, evita bellum" ja Y.Kallinen muotoon "Si vis pacem, para pacem".

Tomi Vaalisto

Oikeasti tuo mainitsemani vuosiluku 390 on neljännellä vuosisadalla.

Vegetiuksen henkilöhistoriasta ei sinällään tiedetä juuri mitään ja näkemykset asiasta vaihtelevat - tuskin Myyryläinenkään häntä on tuntenut vaikka huolimattomaksi ja militantiksi herjaakin. Hän saattoi olla virkamies, mutta sekin on olettamus.

Vegetiuksen toteamus “Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum” on lyhentynyt muotoon ”si vis pacem para bellum”.
Nuo Myyryläisen "korjaukset" muuttavat asiasisällön ja kyse on eri sanonnoista.

Vegetius oli keskiajalla ja uuden ajan alussa hyvin luettu kirjailija. Epitoma Rei Militariksesta ilmestyi käännöksiä jo kauan ennen kirjapainotaidon kehitystä. Kerrotaan esimerkiksi Rikhard Leijonanmielen kantaneen mukanaan opusta. Vegetiuksen kolmannessa kirjassaan esittämät selkeät ajatukset armeijan järjestämisestä taistelua varten säilyttivätkin yleispätevyytensä aikana ennen tuliaseita. Lisäksi eritoten piiritysaseita ja piirityssodankäyntiä käsittelevä neljäs kirja oli suosittu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Topic rönsyilee, mutta ei se mitään, jos asiat ovat vierestäkin oikein.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #105

Kyllä "si vis pacem para bellum” on juuri se, minkä jenkit näkevät väestösuojina ja tunneliverkostoina - eli liittyy topiciin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

JOs haluamme välttää III Maailmansodan, Y.Kallisen muotoilu on enemmän kuin paikallaan tämän otsikon alla. Sen sijaan Vegetiuksen militarismi, hänen kirjoitettuaan militaristisia ohjeita, menee jo todellakin ohi.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #120

Tuo on tietysti Myyryläisen mielipide eikä hän suinkaan ole yksin sen kanssa. Puusepänpojan ajatus taitaa olla kaiken lisäksi vanhempi kuin Vegetiuksen.
Vaikka useat sanat ovat samat kuin Vegetiuksen Kalliksen latinankielinen lausahdus on päinvastainen.

Suomalainen ajattelutapa kulminoituu Vegetiuksen vanhan totuuden lisäksi presidenttimme lausahdukseen Krimin miehityksen jälkeen syksyllä 2014 avatessaan maanpuolustuskurssin.
Niinistö sanoi:" Eräs opettavainen venäläinen sananlasku kuuluu: ”kazak berjot što ploha ležit” eli ”kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni”. Tätä epäilemättä kokemukseen perustuvaa huushollinpito-oppia kannattaa kuunnella. On pidettävä huolta asioistaan, pidettävä kiinni. Ellei pidä, voi alkaa tapahtua."
- ei varmasti tarviste selventää, mutta selvennän silti: Suomen turvallisuutta ei pidä asettaa yhden kortin varaan, mikä joillekin on se posken kääntäminen kasakalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Jos ajattelemme alustuksen otsikkoa ja meitä niin ylivoimaisesti viisain sanonta on a) Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku ... ja b) Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä, jota voimme vielä ryydittää kiinalaisella sanonnalla: "Ellet voita vihollistasi tee siitä ystävä - äläkä lietso vastakkainasettelua"

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #131

Hyviä periaatteita mutta vaikea toteuttaa.

A) Kuka osaa kertoa mikä on tosiasia. Jopa Venäjän sotimista Ukrainassa on epäilty.

B) Miten vihollinen saadaan kauemmaksi?

C) Aitoa ystävyyttä ei voi "tehdä". Aito ystävyys perustuu luottamukseen. Suomalainen sananlasku: "Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään". En oikein usko myöskään kanan ja ketun aitoon ystävyyteen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #174

B) Ei ainakaan vastakkainasettelemalla!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #179

"Vastakkainasettelu" tarkoittaa, että joku on asettanut jotakin mitä vastaan asetetaan. Vastakkainasettelu on lähes synonyymi puolustukselle. Pitäisikö siis puolustautuminen lopettaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #191

Vastakkainasettelu on myös pahimmillaan viholliseksi tunnustautuminen ---

" ... Lännen ja idän vastakkainasettelu on jo silmiinpistävää [3.

Media laulaa meillä suunnitelmallista WTM - West trolling manipulaatiota. WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle [4.
Näillä työkaluilla käydään nyt täyttä informaatiosotaa [5 kansalaisten ja lukijoiden päänahoista. Arkikansalaiset Erkki ja Liisa eivät Suomessa tiedä enää mitä uskoisi [6, siksi rajua on tuo perinteellisen median väkivahva West trolling manipulaatio. ..."

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-... -

...
[1 Tuleva (ydinase)suurvaltajohtajien tapaaminen on melkoinen luottamuksen osoitus presidentti Sauli Niinistölle. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, lisäksi Niinistö on ymmärtänyt pitää ovet auki myös itään, ollen jopa "sanansaattajana". Ehkä tärkein lopullinen niitti oli Saulin ilmoitus suomalaisuudestaan*, kun kysyttiin kantoja lännen sotakoneeseen Natoon. Tunnetusti suomalaiset enemmistönä vastustavat Natoa. On selvää, ettei Suomi olisi tullut kysymykseen tapaamispaikkana ilman Kremlin suostumusta. Näin osaltansa Venäjän presidentti Vladimir Putin kiitti presidenttiämme hänen avauksistaan. Suomi on kansakuntansa tahdosta sotilaspoliittisesti liittoutumaton maa, suoraan 1300 kilometrillä kiinni Venäjän ehkä tärkeimmällä maaraja-alueella … [LINK] –
[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257600-... – kts. US_P/IL
[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257600-... – kts. US_P/IL

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #195

"Vastakkainasettelu on myös pahimmillaan viholliseksi tunnustautuminen"

Juuri niin. Ei se ole edes pahimmillaan vaan nimenomaan. Puolustaja on aina hyökkääjän vihollinen. Kyllä meidän on hyvä kertoa kaikille mahdollisille hyökkääjille, että olemme paha vihollinen, vastakkainasettelumme on kovaa, tulemme asettumaan vastaan niin kovasti, ettei kannata edes yrittää.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Luotettavat laatumediat :)

Missä faktantarkastajat nyt piilottelee ??

Ilkka Luoma

Eihän faktaa tarvitse tarkistaa ;)

Ilkka Luoma

Tämä ei sinällään tue III Maailmansotaa - varsinkin kun Trump totesi, että meillä (Putinin kanssa) on maailman ydinaseista 90 prosenttia - paha asia! -osapuilleen näin Trump totesi, siis asialle pitää tehdä jotin ja sopivatkin kahden kesken laajasta ydinaseisiin liittyvistä kysymyksistä ---

...
367 lukijakommenttia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258581-... -

...
PS
Kiina ja Venäjä tekevät yhä syvempää yhteistyötä myös sotilaallisesti - tämä on Trumpin pahin pelkokerroin ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En usko, että Trumpilla voi tuollaisia pelkokertoimia olla. Olen tullut siihen johtopääökseen, että hän ei ymmärrä mistään juuri mitään ja mölisee mitä sattuu, osittaen muistellen mitä joku on käskenyt häntä sanomaan, mutta sekin menee pieleen.

Trump on pelkkä apina ilman minkäänlaista agendaa, oman egonsa esille tuomisen lisäksi. Toki venäläiset ovat hänestä saaneet jonkinlaisen kiristysniskalenkin ja sen vuoksi hän kuuliaisena kmumartaa heitä nöyrästi. Eipä Trumpista juuri muuta sanottavaa ole, kunhan porkaistaisiin komeassa kaaressa mahdollisimman kauas. Hakekoot vaikka turvapaikkaa Venäjälä sitten.

Ilkka Luoma

Trumpilla on yksi agenda - se on vaalilupausten täyttäminen, ja niistä meitäkin ajatelen on tärkeimpänä suhteet Venäjään, joita jostain erityisestä syystä Trump näyttää arvostavan hyvin korkealle - oivaltanut ydinsodan vahinkovaaran?

...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Trollauksesta ja sen lähtökohdasta hyv pätkä:

https://soundcloud.com/media-roots/russiagate-prop...

He muutenkin keskustelevat aiheesta monessa lähetyksessään.

Ja sitten on näitä aivan hulluja juttuja:

https://www.zerohedge.com/news/2018-07-28/robert-f...

Tomi Vaalisto

Kiitos avautumisesta, jatka vain niiden katselua.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jatka sinä silmiesi ja korviesi peittämistä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #74

Avautuminen jatkuu - söitkö sieniä aamulla?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #90

En ruoki trollia tämän enempää.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #99

"Vellu Heino 31.7.2018 11:40

En ruoki trollia tämän enempää."

- loppuiko Vellulta sienet ja nälkä jäi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #74

Pakko todeta että kyllä Vellulla on sana hallussa. Eipä ole poika hurhaa kouluja käynyt:)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #93

Totta, vaikka suomenkielen käsitteet (esim. "hyökkäys" tai "uhka") eivät vielä ole oikein hallinnassa.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ydinaseiden omistussuhde ei sinänsä ole kummoinenkaan juttu. Jo paikallinen semifinaali Intia - Pakistan pystyy suistamaan maailman ydintalveen. Tosin alku olisi draamallisen hidas.

Ilkka Luoma

Entä Israel, joka on suurella varmuudella ydinasevaltio?

...
Israelin useat ilmahyökkäykset Syyriaan - sotkeutuminen Iranin ydinpolttoainetuotantoon (Stuxnet) ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toivottavasti Nato piirittää sotakiihkoisen Putinin syntymämaan niin että kilometrin välein rajoilla on ohjuksia ja panssarivaunuja ja lisäksi kaikkialla rajalla isoja kylttejä joissa lukee venäjäksi:

PUTIN
PYSY OMALLA PUOLELLASI

Ilkka Luoma

Mistä moinen Venäjän ja Putinin viha?

...
Vihapuhetta?

A. Vihapuhe on aina – kaikissa tapauksissa [* - tuomittavaa, myös perinnemedian osalta!
[ ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005739531.html - ]

” … Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) mukaan sananvapaus ei koske pelkästään harmittomia tai yhdentekeviä tietoja ja mielipiteitä. Se koskee myös sellaisia, jotka valtio tai osa kansasta kokee järkyttäviksi tai häiritseviksi. Sananvapautta voidaan kuitenkin rajoittaa, sillä sen käyttöön liittyy velvollisuuksia ja vastuuta.
Tietyissä tilanteissa EIT on katsonut sananvapauden väärinkäytön niin räikeäksi, ettei sananvapausartiklaan ole voinut lainkaan vedota … ” -ote Helsingin Sanomista, toimittajana Susanna Reinboth.

Allekirjoittaneen kommentti: Media- ja lukijamaailma pysähtyi suru-uutiseen, kun ranskalaisen pilailulehden toimitukseen oli tehty murhaava hyökkäys. Joidenkin mielestä pilailulehden kuvitus oli ylittänyt uskonnollisen siedettävyyden rajat.
Sananvapaus on kaksiteräinen miekka sivalluksissaan, sillä käsitteellinen maailmankatsomus ei ole kaikilla lähellekään sama. Hienotunteisuus ja toisen ajatusmaailman kunnioitus kuuluvat sivistyneen toimijan ja toimittajan keinovalikoimaan. Huumoria on hyvää ja pahaa.
Uskonnollisen irvimisen hyväksyttävyysrajat ovat usein veteen piirrettyjä. Oikeustapahtumat kertovat päätöksissään, että sananvapaudellakin on lakiin perustuvat rajansa. Kuvallinen ilmaisu on osa sananvapauden maailmaa.

[* Lännenmiehen huumori ei ole huumoria suurimmassa osassa maapalloa. Huumori kuin ’vitsi -vitsi’ ovat erilaisia, eri kulttuureissa. Idän huumori ei ole välttämättä huumoria meille, varsinkin kun talouden näkökulmasta olemme jäämässä jopa alakynteen … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/lyoko-sana... – [BLOG/ Ilkka Luoma 17.01.2017] [US-linkki] ---

...
B. Valemedia on aina hyljeksittävää – tämän koskiessa myös perinnemediaa, vallankin lööpityksessä!
[ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005738001.html - ]

” … Tämän vuoden toukokuussa valehtelutahti kiihtyi kahdeksaan potaskaklönttiin päivässä. Hengennostatuskokouksessa Nashvillessä Donald Trump teki luultavasti maailmanennätyksen. Hän valehteli 35 kertaa.

Jos Trump olisi Pinokkio, hänen nenänsä ulottuisi jo nyt Atlantin Euroopan puoleiselle rannalle. Ennen virkakautensa päättymistä hän nuuskisi Uralia … ” -ote Helsingin Sanomista, kolumnistina kirjailija Jari Tervo.

Allekirjoittaneen kommentti: Kolumnissaan Tervo venyttää sananvapauden sietorajaa äärimmilleen. Tervo yrittää olla sanahelisyttämisen nokkela hauskuuttajamestari uutisvuodollisin tavoin.
Se tiedetään, että Trump venyttää rajat paukkuen tietotodellisuuden uusnormaalia jopa vääristelyn ja suoranaisen valheen puolelle. Tervon olisi kuitenkin pitänyt irvinnässään mainita edes äärilaidoiltaan kaksi valhetta noiden 3300 joukosta.
Samalla voisimme aloittaa jo peruskouluista lähtien rehellisyyden lähtökohtien opetuksen, ettei uusista varttuvista huomisen poliitikoistamme tule todellisuuden väistelyiden mestareita.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/valemedia-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kerro lukijoille missä kirjoituksissani on vihapuhetta.

Minä ajan järkkymättä rauhan asiaa. Monet putinistit lietsovat vihaa länttä ja Suomea kohtaan, se on vihapuhetta. Kuulun Suomi-Venäjä Seuraan, haluan hyvää yhteistyötä kansojemme välille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Luehan kommenttisi 23 alkupuoli.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suosittelen Ilkalle ja Myyryläiselle seuraavaa juttua ihan vaan kertauksena yleissivistyksen parantamiseksi:

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Naulankantaan Leo. Ilmastoaktiivi Ilu on tosin jo hykerrellyt ilmastonmuutoksen aiheuttaman ikiroudan sulamista että sitten Venäjä näyttää! Onneksi siinä vaiheessa Putinin aika on jo niin kaukana takanapäin ettei hänestä kansalla ole edes muistikuvaa! Mutta aika jolloin Putin ei ole enää vallassa on huomattavasti lähempänä ja silloin venäläiset pääsevät taas jatkamaan suuntaamistaan EU:hun ja ehkä jopa Natoon. Tiedäthän Ilu, Euroopan yhteinen puolustus joka jatkuu Uralille asti! Jeltsinin kaudella em. seikat olivat jo harkinnassa. On höpönhöpöä että venäläiset Uralin länsipuolella haluaisivat kääntyä täysin Aasiaan, he pitävät itseään länteen kuuluvana. Euraasian Unionikin on venäjän osalta menossa puihin.

Ilkka Luoma

Missä olen hykerrellyt - oletko perehtynyt netikettiin - älä valehtele kommenteissasi. Ole kriittinen, ja perustele sekä pysy todessa kun muita lainaat.

...
Ilmastonmuutos sulattaa Siperiaa ja tässä kohtaa on hyvä katsoa ilmastonmuutoksen juurisyitä ja pitkäkestoisuutta sekä päästölähteitä - sen jälkeen tule takaisin kommentoimaan.

Mistä keksit tuon Euraaisan puhin menon Venäjän osalta?

Tutki ensin BRICS ja sen jälkeen Venäjän ja Kiinan lisääntyvä yhteistyö.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #36

Tuo keinotekoinen vajaat kymmenkunta vuotta vanha BRICS taitaa olla kohta historiaa. Sen BKT:stä 2/3 tulee Kiinasta, mikä on ymmärrettävää kun Kiina on absoluuttisesti maailman toiseksi suurin BKT:llä mitattuna.
Kiinalla ja Intialla talouskasvu on 6-7% luokkaa, mutta nuo kolme muuta valtiona Etelä-Afrikka, Brasilia ja Venäjä taantuvat.
Intia otti pesäeroa vanhaan yhteistyökumppaniinsa Venäjään lentokonehankinnoissaan. Alunperin Intian piti hankkia Su-57 hävittäjiä, mutta monenlaisten kiemuroiden jälkeen niiden tilalle hankittiin ranskalaiset Rafaelet. Brassit ja Etelä-Afrikka luottaa taas ruotsalaisiin Saabeihin.

Mitä siitä BRICSistä pitäisi tutkia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

~ http://www.chinadaily.com.cn/a/201807/27/WS5b5a7e2... -

"Full text of BRICS Summit Johannesburg Declaration
Xinhua | Updated: 2018-07-27 10:06 ... "

...
Kiintoisaa, ettei tämä ole kiinnostanut lännenmiehen mediaa lainkaan!

.
Nuo viisi edustavat yli puolta maapallon väestöstä

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

Lännenmiehenmediasta en tiedä mitään, mutta jos Venäjä noudattaisi tuon kokouksen päätöstä 8. niin sen pitäisi vetää joukkonsa pois Ukrainasta: "8. We recommit our support for multilateralism and the central role of the United Nations in international affairs and uphold fair, just and equitable international order based on the purposes and principles enshrined in the Charter of the United Nations, respect for international law, promoting democracy and the rule of law in international relations, and to address common traditional and non-traditional security challenges."

Tästä BRICS -maiden huolesta on uutisoitu: Euroopan Unioni ja Japani ovat allekirjoittaneet laaja-alaisen vapaakauppasopimuksen. Jos Eurooppa ja Yhdysvallat solmivat vastaavan sopimuksen, BRICS-maat jäävät ulkopuolelle.

BRICSin populaatio on Kiina+Intia+ 10% - eli jotain 3 miljoonaa. Taloudellisesti näyttäisi vähän samalta. Herääkin kysymys mihin Intia ja Kiina tarvitsee noita kolme taantuvaa taloutta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Venäjä vetää apunsa pois Donpassin alueelta heti kun Kiova hyväksyy ja laittaa toimeen kielivähemmistölait, jotka on määritetty Minskin sopimuksessa ja lupaa riittävän autonomian Donpassin alueen suurelle venäläismielisvähemmistölle.

BRICS on tuotannollisesti ylivoimaisesti maailman suurin "kone" - enimmillä patenteilla, suurimmalla "liukuhihnalla", kuin myös työllistäjänä ... lisäksi se on maailman suurin raaka-ainevarasto ...

Ovatko seuraavat maat - Indonesia,Iran, Meksiko ja Argentiina - uusia BRICS-maita?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #36

Ei tässä ole kysymys juurisyistä vaan sinun kommenteistasi koskien ikiroudan sulamista. Todistetta en lähde hakemaan sillä sinulla pitäisi olla sen verran kiveksiä että pystyisit myöntämään omat kommenttisi. Sitä paitsi lukijat varmaan ovat huomanneet saman asian.

Sitä paitsi koko blogisi on todisteeton mielipidekirjoitus. Mutta vastuu todisteista siirtyykin lukijoille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Vastuu tosiaan siirtyy tässä lukijoille - sinulle, joka ei pysty niitä tänne tuomaan - kuten tunnustatkin rehdisti.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #49

Myönnä sinäkin rehdisti että olet maininnut ikiroudan sulamisen olevan Venäjälle erittäin positiivisesti vaikuttavan seikan. Väität siis ettet ole koskaan maininnut mokomasta seikasta Facebook sivuillasi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #144

Myönnän sen, että mikäli jos ikirouta sulaa tarkoittaa se Venäjälle valtavan paljon uusia maatalousmaita - vaikkapa viljelyyn ... mutta myös jättiämsitä metaanin päästöä ilmakehään (mahdollisesti) ...

.
Ja muutoinkin:

~ https://m.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-ven... -

"Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan.

Neuvostoliiton romahtamisesta lähtien Venäjän maataloustuotanto oli laskukierteessä aina tämän vuosikymmenen alkuun asti. Silloin Vladimir Putin asetti tavoitteeksi maan elintarvikeomavaraisuuden vuoteen 2020 mennessä.

Investoinnit ja maatalouden tukiohjelmat aloitettiin siis jo hyvän aikaa ennen sanktioita, mutta todellisen sysäyksen Venäjän maatalous sai Venäjän itsensä asettamista elintarviketuontiin kohdistuvista vastasanktioista. Ja reilusti devalvoituneesta ruplasta. ... "

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko jotenkin kunniakkaampaa hyökätä pienten naapureiden kimppuun, kuin kurmottaa lähi-idän diktaattoreita yms?

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt Talvisodan aattoon - ja niin sanottuihin Jartsevin yrityksiin neuvotella?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Talvisodan aattona 1938 ja 1939 NL valmistautui sotaan. Jo ennen MR-sopimusta naapurikyliin rajan taakse Rajakontuun ja Kavainoon rakennettiin puna-armeijan hyökkäystukikohtia, teitä ja varastoja. Bunkkerit ovat vieläkin näkyvissä.

Tosin minä olin tuolloin vielä pieni. Nykyiset putinistit syntyivät vasta Kekkosen aikana.

Mutta koko syksyn 1939 rajan takana Karjalan korvessa pauhasi huippuiskelmä kaikissa puna-armeijan hyökkäystukikohdista. Venäläiset odottivat iloisina että pääsevät Suomi-Neidon syleilyyn.

http://heninen.net/kaunotar/suomeksi.htm

Tomi Vaalisto

Jartsevin tuntee jokainen suomalainen, koska se kuuluu peruskoulun historiaankin. Neuvostoliitto olisi halunnut Kannakselta itäisimmät alueet, joiden mukana olisi mennyt Mannerheimlinjakin.
Jos tähän olisi suostuttu nyt Tampereen nimi olisi Lenininkoski ja Tammelantorilla herättäisiin kasakan nauruun.

Tiedätkö mikä mies tämä "Jartsev" itse aisassa oli?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Jossittelut sikseen - suomalaiset lopettivat maanvaihtoneuvottelut ... Stalin oli valmis luopumaan jopa Hangosta (Mannerheim) ...

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta#/m... -

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta -
.

Vaihtosuhde pinta-alana olisi ollut noin yhden suhde 1,5' een suomalaisten hyväksi - no, suomalaiset eivät katsoneet pelikorttia loppuun ---

...
Tässä kohtaa suosittelen painokkaasti lisäämään historiantuntemusta ja lukemaan Antti hietalahden kirjan - "Talvisodan salainen strategia" -Otava
~ https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/kirjat/Antti... -

Ote: " ... Talvisodan salainen strategia kuvaa nimensä mukaan kylmähermoista suurvaltapoliittista peliä Petsamovuonon, joka jatkosodan päätökseen saakka kuului Suomelle, nikkelirikkauksien ympärillä.

Hietalahti tulkitsee talvisodan aikaisen pääministeri Risto Rytin jopa toivoneen konfliktia Neuvostoliiton kanssa, jotta Suomi saisi kumottua Petsamossa nikkeliä louhineen englantilaisen Mond-yhtiön toimiluvan.

Brittien poistuttua Suomi olisi sitten vapaa myymään nikkeliään Saksalle, joka janosi metallia aseteollisuuden tarpeisiin suunnittelemaansa maailmanpaloa varten, jatkuu päättelyketju. ... " -Savon Sanomat

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #51

Joo, tietoa ei koskaan ole liikaa, mutta Hietalahden kirja - jonka olen lukenut - on "hieman" laajenpi kuin Savon Sanomien artikkeli. Kannattaakin ensin lukea se kokonaan, koska suppea juttu vääristää jos taustat eivät ole selvillä.

Joku teoreettinen ja jälkikäteinen vaihtosuhde ei oikein tässä toimi, koska väitetyssä vaihdossa olisi mennyt pääpuolustuslinja ja paljon muutakin. Jos näin olisi tehty Suomella olisi ollut Viron kohtalo, joka suostui kaikkeen, mitä Neuvostoliitto vaati. Tämä tarkastelu vaatii tietysti Viron historian tuntemuksen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Jätetään jossittelu sikseen ja muistetaan mieluummin Stalinin lupaus itsenäisyydestämme jo marraskuussa 1917, kun vieraili Suomessa demareiden kokouksessa - demarit olivat tuolloin valtapuolue. Samalla meidän on syytä muistaa Stalinin ja Leninin allekirjoittama ensimmäinen itsenäisyystunnustus Suomelle 4.1.1918.

Kun peilaamme Stalinin ajatusvirtaa Suomesta ja suomalaisuudesta, on todennäköisempää pohtia hänen myötäeloa meitä kohtaan enemmän kuin tuhon linjaa Talvisodan aattona, kun oli kysymys Leningradin puolustusvyöhykkeen rakentamisesta - olihan jo 1939 Stalinilla tiedossa Saksan kolmannen valtakunnan tavoitteet "lebensraumin" osalta - ja suuntana itä. Stalin myös tiesi suomalaisten "saksalaisrakkaudesta" ... - hairahdelleita kuningastavoitteita myöten!

Lukemalla historiaa - avartuu näköalat kokonaisvaltaisemmiksi - pois inttämisen linjalta ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #51

”Stalin oli valmis luopumaan jopa Hangosta”. Eikö Hanko kuulunut Suomelle? Sinulta löytyy kyllä loputtomasti ymmärrystä Stalinille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Stalin asetteli omia tarjouksia, ja me joko hyväksyimme tai emme - Hanko oli yksi ajatus, mutta Stalin oli siitä valmis luopumaan ... kiintoisaa oli se, että sellaiset merkkihenkilöt kuin Mannerheim, Paasikivi ja Rudolf Walden (kaikki osasivat muuten venäjää) suosittivat neuvottelujen loppuun saattamista Stalinin kanssa - silloinen valtiojohto ei siihen suostunut ja loppu onkin historiaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #51

Baltit myöntyivät maanvaihtoihin ja välttivät sodan.
Kuinkas sitten kävikään?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Emme voi verrata Suomea ja Balttiaa - tutkitko historiaa alkaen Suomen autonomian ajasta ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #80

Tottakai voi verrata. Neuvottelut käytiin samana syksynä. Pohjana oli Stalinin ja Hitlerin tekmä "maanvaihtosopimus"

Olet tainnut nukkua historian tunnilla etkä ole sen jälkeen lukenut historiaa tarkemmin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Jos luet huolella tuon M-R salaisen lisäpöytäkirjan, voit havaita melkoisen ristiriidan - Suomi on lueteltu balttien joukkoon - se on suuri virhe, jota Moskovasta ei virallisesti tulla - kyse on jostain muusta. Miksiköhän muuten yhtään virallista originellivenäläisverosiota ei tuosta lisäpöytäkirjasta ei ole ainakaan julksiesti tiedettynä säilynyt - sitä tosin julksiuus ihmetellen!

Oli kysymys Molotovin pelistä ... tosiaan suosittelen sinuakin lukemaan Antti Hietalahden kirjan - mainittu täällä useita kertoja - arvioineen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #87

Seuraavalla Moskovan matkalasi sinun pitää penkoa niitä Stalinin salaisia papereita tarkemmin. Kyllä sekin sieltä löytyy. Älä luota politrukkien puheisiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Jartsev on selostettu tarkasti Kremlin Stalin K-arkistossa - tässä viittaan presidenttimme saamaan 100V Onnittelukirjeeseen pr. Putinilta - liitteineen, jonka kirjeen ja liitteen saamani tiedon mukaan presidentin kanslia Suomessa julisti salaiseksi (?) - Olisiko tämä onnittelukirje kuulunut saada tietoon koko Suomen kansalle?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55

"Jartsevista" löytyy paljon tietoa - hän ei ollut se, mitä itse väitti.

Putinin salassa pidetyn onnittelukirjeen sisältöä avattiin ja se sanoma oli suunnilleen näin: ”Venäjän ja Suomen suhteet ovat vaihdelleet. Mukana on ollut myös vaikeita aikoja.”
- toki siitä voi jokainen luulotella mitä haluaa. Vapaa maa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Ovatko onnittelukirje ja sen liite julkistettu, jos on niin milloin ja mistä se on saatavilla?! En tiennyt tätä!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #65

Onhan siinä viitattu "vaikeisiin aikoihin" kuten epäilitkin. Kerrottiinko kaikki on toinen asia. Tuttu toimittajakaan ei osannut sanoa asiaa, mutta kopiota kirjeestä ei ole julkaistu

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Eikä liitteestä, joka oli ote Kremlin Stalin K-arkistosta. Virallisesti en tätä Stalin K' ta väitä, vain kerron mielipiteenäni :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkkaa ja muita putinisteja harmittaa se että Suomi ei antautunut kuten Baltian maat. Ilkan nimi olisikin nyt ILJA ja sukunimi hyvässä lykyssä JARTSEV?

Ilkka ei sovi ollenkaan Ilkalle nimeksi. Sehän on pohjalaisen vapaussankarin nimi. Uudeksi nimeksi ehdotan ILJA, kutsumanimi ILJUSKIN:)

ILKKA-runo

Viel elää Ilka työt, kenties
Kauanki, kansan suussa.
Hän eli niinkuin Suomen mies
ja kuoli - hirsipuussa.
Ol' Ilkka talonpoika vaan,
siis suur ei suvultansa;
Mut jaloin poika Suomenmaan
hän oli aikanansa.
Hänt ajoi ajan hurjan myrskyihin
vei oikku onnetarten;
Hän sopi niihin kuitenkin
Kuin tehty niitä varten.
Se aik' ol ajoist' ankarin
Ja itkun aika varmaan,
kun käsissä Klaus Flemingin
Ol' ohjat maamme armaan.
Kyll' itki moni huokaillen,
ett' oikeus on pilkka,
Mutt' itkiessä toisien,
niin itkenyt ei Ilkka..
Vaan koska kansa valittaa.
Hän neuvon sille antaa.
"Niin kauan huolta nähdä saa
kun jaksaa sitä kantaa"
"Ken vaivojansa vaikertaa
on vaivojensa vanki.
Ei oikeutta maassa saa
ken itse sit ei hanki"
"Siis vapauteen taistellen
Ken miehen mieltä kantaa;
Tie suorin kulkee onnehen
Lähellä kuolon rantaa"
Ja vasamata nopsempan,
jonk' ilmaan viskas jousi,
nää sanat lensi halki maan
ja Suomen kansa nousi.
Nyt liekki sodan verisen
Levisi pitkin maata;
Ei Suomi sotaa Ilkkaisen
Unohtaa koskaan saata.
Jo kohtas kuolo sortajat
kädellä ankaralla.
Siks kunnes juonet kavalat
Löi ilkan Nokialla
Tuo teot suurta kunniaa
Tok' viedä voivat muuhun
ja Ilkan tietä suorimpaa
Ne veivät hirsipuuhun
Mut' varmaan Ilkan neuvo tää
Viel elää kansan suussa;
Kauniimpi orjan elämää
on kuolo hirsipuussa.

Lähde: Kramsu, Kaarlo 1887

Ilkka Luoma

Väite vailla pohjaa - kerrotko missä se "harmitus on"?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se harmitus on tietysti sinun pääsi sisällä ja lisäksi kaikki kirjoituksesi osoittavat sen.

Luitko viestin 23?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Et siis halua kertoa missä tuo harmistus esittämänäni on - se kertoo komenttisi uskottavuuden. Lukijoillakin on oikeus tietää väitteesi todenperäisyys.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #84

Sinähän tässä infosotaa käyt ja hyökkäät jatkuvasti. Ethän näin tekisi jos sinua ei harmittaisi. Meiltä isänmaan ystäviltä oma harmituksemme loppuisi heti kun sodan lietsonta ja valehtelu loppuisi. Kyllä lukijat tuntevat harmituksesi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Onko se hyökkäämistä, että kertoo asian todellisen laidan? Ellen tee sitä, kerro virhe ja se, missä se on.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vihapuhetta:

Jos naapuritontilla on vihainen koira ja minä yritän lapsiani suojella, sekö on vihapuhetta?

Jos minä rakennan aidan lasteni suojaksi, onko sekin vihapuhetta?

Jos omalle tontilleni panen vieraideni varalta kylttejä että
VAROKAA VIHAISTA KOIRAA, onko se vihapuhetta ja sodan valmistelua?

Mitä mieltä Ilkka ja Timo Nenonen ovat tällaisesta vihapuheesta?

Oliko sekin vihapuhetta ja sotakiihkoa kun 1939 kesällä pitkin Kannasta rakennettiin poteroita ja juoksuhautoja?

Ilkka Luoma

Oli kysymys Sinun vihapuheesta, joksi kommenttisi on ymärrettävissä. Luetko kommentin 51 huolellisesti - linkkeineen?

Tomi Vaalisto

Kannattaa mieluiten lukea Juhani Suomen tutkimus ja kirja Talvisodan Tausta.
Kekkonen arvosti tätä akateemista tutkimusta kovasti: https://kirja.elisa.fi/ekirja/talvisodan-tausta

Wiki on "vähän niin ja näin" ja jättää tilaa luulottelulle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Antti Hietalahden kirjan lukeminen ei yksin riitä - on tehtävä väsyttävä ja puuduttava kirjassa mainittujen 700 viitteen läpikahlaaminen ja noin 200 lisätekstin osat ... kun nuo kahlaa läpi - tietää PALJON enemmän. Uskoisin, ettei moni lukija ole edes aloittanut ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #75

Kuitenkin Juhani Suomen Talvisodan tausta - Neuvostoliitto Suomen ulkopolitiikassa 1937-1939 on akateeminen väitöskirja ja siis tieteellinen dokumentti.

Hietalahden kirjan ydin on Petsamon Kolosjoen alueen nikkeliesiintymä, jonka merkitystä Saksan sotilaalliselle suorituskyvylle oli tärkeä. EI siis koko Talvisota.
Kirjasta jäi vaivaamaan kirjan nimi, joka viittaa talvisodan salaiseen strategiaan. - No minkä osapuolen salaiseen strategiaan? Ei ainakaan Suomen tai NL:n. Tuo nimi on puhtaasti markkinointiae eikä väitteelle löydy faktaa minkään osapuolen - Suomi, Saksa, NL -osalta.
Antti Hietalahti ei muuten ole mikään ammattitutkija.

Juha Hämäläinen

Faktat ovat nämä. Ainut trollaus mitä mediat ovat lännessä täynnä, ovat lännen omaa trollausta ja aivopesua. Yhtään ainutta Venäjän trollia en ole Suomen mediassa nähnyt, sitäkin enemmän sotahulluja natottajia.

Toinen fakta. Venäjän media on täynnä venäläistä propagandaa. Näin on ollut aina.

Kolmas fakta. Venäjä ei ole Suomelle mikään uhka niin kauan, kun maa on sisäisesti stabiili. Vakauden järkkyessä Venäjä on täysin arvaamaton.

Neljäs fakta. EU tarvitsee oman puolustuksen ilman kaikkia irritoivaa ja politiikkaamme puuttuvaa USAta.

Ilkka Luoma

Ytimekkäästi todettu!

...
Trollistanioista:

MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolli... -

Ote:
" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.

Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan?

Jätämme tämän arvion lukijoille, jotka voivat yhdistellä tiedonvirtaa NSA – paljastuksista (Snowden * |9), Wikileaks – ulostuloille |0 ja muita esille tulleita operaatioita, joita on tehty läntisenä toimintana otettaessa selvää mitä missäkin tapahtuu. Samoin jätämme lukijoiden pohdittavaksi onko Venäjää kohtaan systemaattinen uhan luonti asiaa vai ei. ... "

.

Tomi Vaalisto

Kerro nyt vielä missä ja kuka synnytti nuo kotikutoiset anglismit? ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Saattaisi olla hedelmällisempää, jos luet tuon trolling-artikkelin kokonaan - se avartaa tätä vastakkainasettelun aikakautta ---

...
TIISTAINA, HEINÄKUUTA 12, 2016
Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto

(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

[ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon …

… kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ]

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #72

Kiitos, mutta taidan passata ja pidättäydyn kauniissa äidinkielessämme.

Mutta kuka moisen anglismin on lanseeranut ja miksi? ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Yhtään ainutta Venäjän trollia en ole Suomen mediassa nähnyt, sitäkin enemmän sotahulluja natottajia."

Meneekö sinulle esimerkiksi allaolevakin läpi:

"Suomen toimet Kiovan hallinnon tukemiseksi tekevät suomalaisista vaarallisesti osapuolen Eurooppaa repivässä sisällissodassa, jossa valheellisesti väitetään Venäjän olevan sodan toisena osapuolena. Myös pohjoiseen Euroopaan ulottuvan poliittisen eskalaatioriskin liennyttämiseksi, Donbassin kansanmurhan lopettamiseksi ja rauhantilan palauttamiseksi, suomalaisten on vaadittava virallisen tuen keskeyttämistä Ukrainalle ja tuettava pyrkimyksiä neutraaliin asemaan suhteessa sodan todellisiin osapuoliin."

Janus PUTKONEN, päätoimittaja, Donbassin kansainvälinen uutistoimisto DONi
Johan BÄCKMAN, virallinen edustaja, Donetskin kansantasavallan edustamiskeskus Helsingissä
Jarmo EKMAN, sihteeri, Donetskin kansantasavallan edustamiskeskus Helsingissä
Jaana-Marika KURTTI, puheenjohtaja, Suomi-Novorossia-seura SNS
Daria SKIPPARI-SMIRNOV, puheenjohtaja, suomalais-venäläinen ystävyysseura RUFI

https://kohudosentti.blogspot.com/

Ilkka Luoma

Miten tässä näkyy Venäjän trollaus? ... Lutiko tuon artikkelin East trolling propagandasta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #73

Että missäkö näkyy? Vaikka missä, mutta otetaan nyt vaikka tuo: "Johan BÄCKMAN, virallinen edustaja, Donetskin kansantasavallan edustamiskeskus Helsingissä"

Ja sitten faktat:

"Mikään kansainvälisesti tunnustettu valtio ei ole hyväksynyt separatistien hallitseman alueen itsenäisyyttä. Kaukasian turvallisuuspolitiikkaa tutkivan Svante Cornellin mukaan "Donetskin kansantasavalta on puhtaasti Venäjän salaisten palvelujen luomus".[5]

Kansantasavallan nimissä ilmoitettiin keväällä 2014 sen perustaneen virallisen edustuston Suomeen. Suomen ulkoministeriön Moskovan-suurlähetystön mukaan "Donetskin kansantasavaltaa" ei ole olemassa Suomen tunnustamana valtiona, eikä sillä voi olla suurlähetystöä tai muuta virallista edustustoa Suomessa. Suurähetystön mukaan myöskään YK, EU tai ETYJ eivät tunnusta Itä-Ukrainan separatistisia ryhmiä valtioksi.[6]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Donetskin_kansantasa...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Tuo ei ole Venäjän trollingia, jos yksityiset suomalaiset tukevat donpassilaisten ylläpitämää itsenäisyysliikettä ... se on ikäänkuin Syyrian kapinallisten tuentaa, kuten US tekee asein ja pommituksin. Tosin Syyriassa kapinalliset haluavat kaataa koko Syyrian laillisen hallinnon, donpassilaiset taas haluavat enemmän irtiottoa kiovalaisuudesta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #82

Eihän kukaan ole väittänytkään että Bäckman ja Luoma olisivat jo osa Venäjän hallintoa vaikka puolustavatkin rikollisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Kerrotko nyt nämä rikolliset, joita puolustellaan ja noihin rikoksiin oikeuslaitoksen tuomiot ...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sinulla on kyllä laaja käsite Suomen mediasta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #78

Olen nyt samaa mieltä tuosta laajasta tuntemuksesta suomalaisesta mediasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #92

"Donetskin kansantasavallan edustamiskesksen virallisen Helsingin edustajan" ylläpitämää blogia voidaan pitää mediana samalla tavalla kuin vaikkapa MV-lehteä.

Ja venäjätrolleista varoittelevat tahot eivät rajaa somea muutoinkaan ulos "media"-käsitteestä tässä yhteydessä. Trollilähteinä on usein mainittu esimerkiksi myös Facebook t.m.s.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #94

Sain kerran Johan Bäckmanilta henkilökohtaisesti hyviä ohjeita Karjalan Kansantasavallan perustamisesta.

Minut on valittu sen pääministeriksi, serkkupojan olen jo valinnut Rollaatoripataljoonen everstiksi. Tulisitko Juha ulkoministriksi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #95

Ilman muuta! Juuri kansainväliset tehtävät sopivat minulle. Joko sen voisi perustaa ainakin paperilla, niin että palkka alkaisi juosta samantien? Vai pitäisikö ensin kysyä Bäckmannilta?

Karjalan kieli tulee sitten olemaan ainoa virallinen kieli tasavallassa, vai kuinka?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #96

Hienoa, sinusta saammekin kunnon ulkomisterin.
Siitä palkasta ja rahasta emme ole vielä sopineet. Ehkä suuren esikuvamme Josef Vissrionovitsin alkuaikojen rahan hankintamenetelmiä pitäisi käyttää. Tosin nykyisin pankkien turvajärjestelyt ovat liian tehokkaita.

Tiedotusministeriksi on monikin ehdottanut Ilkkaa. Hän on oppinut ja sanavalmis verbaalinen nero. Pientä epäilyä on esitetty että pystyykö hän muuttamaan aivojensa käyttöjärjestelmää 180 astetta. Lääkärituttavani tosin sanoi että nykytekniikalla Moskovan terveysasemalla muutos on rutiinia. Ilkasta täten tulisi kunnon suomalainen kokoomuslainen ja siten sopiva tiedotusministeriksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Oletko tavannut Johanin kasvotusten ja oletko keskustellut vaikkapa näistä aiheista? Minä olen - ja fiksut perustelut tulevat kuin apteekin hyllyltä - ja mielipiteitähän saa olla, ehkä Johan tietää lisäksi enemmän mitä esimerkiksi HS kirjoittaa ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #109

Olen tavannut Johanin kerran ihan kasvotusten.
Tottakai Johan tietää monia asioita paremmin kuin HS tai kukaan muu suomalainen. Onhan hän Kremlin palkkalistoilla ihan avoimesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Onko Kremlin palkkalistoilla - löydätkö jonkun todisteen väitteellesi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Onko tasavallan presidentti Sauli Niinistön Fb-seinä myös trollilähde?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #123

En ole lukenut kaikkia sinne kirjoitettuja postauksia tai kommentteja, mutta aika paljon puhuva Saulin postaus on otsikolla "OHI ON":

"Ohi on
Sauli Niinistö·Tuesday, July 17, 2018
Otsakkeen tunnelmaa oli ilmassa, kun eilisiltana sain viestin : No, nyt on sitten Putininkin kone noussut!"

Tuosta voisi tehdä jo monenvivahteisia johtopäätöksiä ... ;)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #92

Ihmeellistä vääristelyä menossa..trollilla poikkeuksellisen paha päivä menossa?

Ole huoleti..en ruoki tässäkään kohtaa sinua enempää.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #101

Näinkö sulla on? Poikkeuksellisen paha päivä menossa? Kerro toki lisää havainnoistasi ihmeellistä vääristelystä...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #103

Ei ollenkaan poikkeuksellinen päivä. Ihan tavanomainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #145

Ymmärryksen vai ymmärtämättömyyden osalta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Näinkö "101" sivalsi ...? ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Jos et ole niitä nähnyt, olet umpisokea. Heitä esiintyy useilla palstoilla ja tyyli on juuri se, mistä Mirala kuvaili blogissaan. "Älä ruoki trollia". Ne, jotka kannattavat NATO:a Suomen turvallisuuden kannalta parhaimpana ratkaisua ja myös perustelevat sen vakuuttavasti, eivät ole mitään NATO-trolleja. EU:sta ei tule koskaan mitään puolustusliittoa tai Euroopan puolustajaa. Valtaosa EU:sta on NATO-maita ja niiden puolustus perustuu NATO:on. Pelkkä USA-viha on surkea peruste vastustaa NATO:a.

Ilkka Luoma
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Valitettavasti Ilkka näihin aikoihin poistuu areenalta ja tilalle tulee herra Myyryläinen päivystämään. Taidan minäkin tästä lähteä eläkeukkojen kaljoitteluun ostarin viileään pubiin. Jatketaan palaveria illemmalla:)

Ilkka Luoma

Täytyy välillä tehdä muutakin ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Olit oikeassa oikeassa, näin juuri kävi. Vuoro vaihtui.

Ilkka Luoma

Miten liittyi topicciin - loppuivatko asia-argumentit ja todellisuuskritiikki?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kovin vähän näen näissä kommenteissa pohdintaa otsikkoaiheesta, seuraavasta suursodasta ja siihen valmistautumisesta. Sitä enemmän whataboutistista spekulointia edellisen aloittamisesta.

Olisin niiin mielelläni nähnyt esimerkiksi erisuuntaisia kommentteja siitä kuinka odottaminen näytetään niin kovin helposti tulkittavan toivomiseksi kun oikein sopivasti sattuu osumaan omaan ohjelmaan. Oikeastihan odottaa voi sekä hyvää että pahaa tulevaksi mutta harvempi toivoo sitä pahanpuolta. Miksi siis tuollainen tulkinta, mitä sillä haetaan takaa?

Samaten olisi hyvä pohtia 360 asteen kulmassa kuka ja miten oikeasti lietsookaan sitä seuraavaa suursotaa jota kolmanneksikin jotkut sanovat.

P.s. kylläpäs Mirala tarkkaan osasi ennustaa ainakin minun liikkeeni. Taitaapa rollaattoripataljuunien tiedustelu toimia. Saavuinhan juurikin vaimon kanssa kauppareissulta läppärini ääreen ja ehdin kommentoimaan. Luoman liikkeistä en tiedä kun en tunne koko miestä.

Ilkka Luoma

Näin ihmettellään täälläkin, ehkä topic koetaan niin vaikeaksi, ettei sitä haluta kommentoida, vaikka nuo kaksi asiasanaa otsikosta voidaan jopa yhdistää - moni kysyy miksi, siinäpä pulma ;)

Tomi Vaalisto

Kyllä topicia on kommentoitu aika tyhjentävästi:
Kuten jo totesin kommentissani 7, että jenkkilehdet kärjistävät eivätkä ymmärrä suomalaista ajattelutapaa, joka on kuin suoraan Publius Flavius Vegetius Renatuksen teoksesta Epitoma Rei militaris vuodelta 390 "Si vis pacem, para bellum"

Meillä on kerrostaloissakin "pommisuojia" jenkkilehtien kertomien väestösuojien lisäksi, ympäri maata lentokoneiden varalaskupaikkoja, räjähdysainekaivot silloissa ja Salpausselkäänkin voidaan kaivaa kanava, joka vesittää vihollisen hyökkäys- ja rynnäkköuran - näin esimerkiksi.

Sangen tuoreen mielipidetutkimuksenkin mukaan suomalaisten enemmistö 42% haluaa NATOn jäseneksi, jos presidentti näin suosittelee. Vastustajia oli vain 34% ja loput EOS . => Tuo 425 enemmistö toimiin sanonnan "si vis pacem para bellum” mukaan.
Verrokiksi voisi ottaa yhden paksun kirjan, jossa puusepän poika neuvoo kääntämään lyöjälle toisenkin posken, mikä ei ole kovin fiksua. Suomettumisen aikana meillähän oli posket punaisena eli kokemusta rähmälläänolostakin.

Ilkka Luoma

Näyttää olevan meneillään väkevän voimakas rähmälläänolo länteen, jos sitä oli aikanaan itäänkin [?] - tasapainoa tämäkin ;)

.
Aikanaan Suomen arvostetuimmalla (edelleen) presidentillä - Kekkosella oli munaa sanoa Kremlille ehdotukseen yhteisestä sotaharjoituksesta - "Kiitos ei". Nyt munattomat eivät huomanneet, että amerikkalainen sotakone tuli ärjyviin hyökkäysharjoituslentoihin suoraan itään Kuopion Rissalasta - USAF tuli Suomeen itse itsensä kutsuen, näin ei tapahtunut NL' n aikana - tuolloin oli munaa, nyt ei.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #118

Ei Suomi ole rähmällään länteen, vaan Suomi on osa länttä. Kuten Belgia, Hollanti, Islanti, Tanska, Viro j.n.e. Vielä voisi ymmärtää, jos joku ilkeämielinen noin sanoisi Poroshenkon Ukrainasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

On kysymys idän ja lännen vedenjakajasta, vieläpä sten, että olemme niin lännestä kuin idästä - kts. topic.

Olla läntisessä järjestelmässä toiminnallisesti ei tee meistä suomalaisista eikä Suomesta länttä, kuten Belgia, Hollanti - jne ... pitää katsoa historiaamme - varsinkin autonomian aikaamme ... ja meille suotua mahdollisuutta tienä itsenäisyyteen, jonka luovutimme EU-Brysseliin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #121

Maantieteellisesti Suomi on Pohjoismaa ja yhteiskunnallisesti länsimaa kuten Pohjoismaat yleensäkin.

Venäläiset isännöivät Suomea 1809 - 1917, mutta vähänpä on enää mitään jäljellä keisarinvallasta. Vallanpitäjän kasarmit taitavat olla ne näkyvimmät muistomerkit.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #118

Virosta, Ruotsista ja Norjasta on harvemmin Suomeen hyökätty, joten puolustussunta on ilmeinen - joskin vihollinen voi myös koukata.

Sodan jälkeen Suomi oli viety kansalta kysymyättä YYA sotilasliittoon. Jostain syystä - mistähän - 70-luvulla vallassa ollut sukupolvi ei halunnut harjoitella Neuvostoliiton kanssa eikä NL olisi hyväksynyt muita harjoittelukumppaneita YYA -sotilasliiton takia.

Nykyään päättäjät ovat sitä mieltä, että kansainvälinen koulutus- ja harjoitusyhteistyö on osa Suomen puolustuskyvyn ylläpitämistä ja kehittämistä sekä puolustuskyvyn osoittamista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #118

"Aikanaan Suomen arvostetuimmalla (edelleen) presidentillä - Kekkosella oli munaa sanoa Kremlille ehdotukseen yhteisestä sotaharjoituksesta - "Kiitos ei"."

Olen aivan varma, että myös Sauli Niinistö sanoisi tuollaiseen Kremlin ehdotukseen "Kiitos ei", joten ei siinä mitään eroa olisi. Uskon, että jopa Tarja Halonen, niin munaton kuin lienee ollutkin, olisi vastannut samoin.

Joten älä esitä väärää todistusta presidenteistämme!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Eipä kukaan hoksannut sanoa, yllätys oli ilmeisesti siksi suuri - tunnustus um. Timo Soinille, hän tunnusti amerikkalaisten itse itsensä kutsuneen maahamme taistelukoneineen.

Ilkka Luoma

Voisiko tämä olla yksi III Maailmansodan vahinkoalunmahdollisuus?

The Washington Post: Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset kertovat nähneensä Pohjois-Koreassa merkkejä uusien ohjusten rakentamisesta -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005774926.html -

Ilkka Luoma 31.7.2018 - 9:04

Olisiko Trumpin muistettava oma lupauksensa/ vihjaisunsa amerikkalaisten sota- ja taisteluvoimien vähentämisestä Korean niemimaalta? Vastavuoroisuutta, tosin kumpikaan ei sitoutunut aikomuksiinsa/ pyrkimyksiinsä.

Pekingin tiekartta määrittää molemmille suosituksia, joista kumpikin on hyvin tietoinen. Ensimmäinen askel on korealaisten oma rauhansopimus, jonka palkaksi Kiina purkaa omalta osaltaan pakotteet.

Lopullinen tavoite lienee kaikista ulkoisista sotavoimista vapaa Korea, jossa on kaksi järjestelmää ja yksi valtio, kunnes toinen järjestelmä "haihtuu pois". Koreoiden jako kysymättä korealaisilta mitään tapahtui jo 1945, US' n ja edesmenneen Neuvostoliiton toimesta, jatkuen yhä, kunnes ...

.

Tomi Vaalisto

Ahaa - nuo vain Pohjois-Koreaan suuntautuvat pakoteet ovat siis se kaikille tuntematon Bejing Road Map, mitä jo aiemmin epäilinkin.

Ilkka Luoma

Aiemmin täällä US_P/IL' ssä käsitelty asia - jopa amerikkalaiset hoksasivat tuo Pekingin tiekartan ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #135

Eiks se ollut Shanghai Street Sour Soup..?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

"Olisiko Trumpin muistettava oma lupauksensa/ vihjaisunsa amerikkalaisten sota- ja taisteluvoimien vähentämisestä Korean niemimaalta? Vastavuoroisuutta, tosin kumpikaan ei sitoutunut aikomuksiinsa/ pyrkimyksiinsä."

Koska hän on noin luvannut? Hänen lupauksensa koski vain sotaharjoitusten poistamista ja nekin vain silloin mikäli P-K pitäytyy lupauksessaan. Korean niemimaan tilanne tuntuu joillakin olevan hakusessa. Kiina, Venäjä, USA ja E-K ajavat samaa asiaa, P-K:n ydinaseohjelman lakkauttamista ja ydinaseiden poistoa. Venäjä on viime aikoina ottanut osaa enemmän niemimaan tilanteeseen koska Kiina on lievällä vetäytymisellään antanut siihen tilaa ja Venäjähän käyttää kaikki tuollaiset tilanteet hyväkseen saadakseen edes hieman vaikutusvaltaa maailmalla. Nyt kannattaa muuten kysyä vakavasti että miksi Kiina meni mukaan USA:n laatimiin "The Beijing's Road Mapin" vastaisesti. No, Ilun mukaan se lisäsi vastaavasti, heh, humanitäärisen avun maksimiin. Mutta se ei vielä ole vastaus.

Iluhan rummuttaa tuota Pekingin tiekarttaa ainoana oikeana totuutena vaikkei siitä voida lukea mistään muualta kuin Ilun värittyneiltä mielipidekirjoitussivuilta.

Ilkka Luoma

Kahden keskisessä neuvottelussa Kimin kanssa - oli yhteinen ymmärrys, että normalisointi vaatii puolin ja toisin toimia ja Trumpilta pääsi "vahingossa" ilmaus sotavoimien poistumisesta - muutoin ns. Beijing's Information.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #150
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #168

Tapio, pitää tietää, ei luulla! :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niin, Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla jos suomalaiset sitä itse haluavat, Uusi sukupolvi ei tuota vedenjakajaa tunnista, enkä tunnista minäkään, kuulumme kaikein mahdollisin sitein länteen. Puheet Suomen olemisesta idän ja lännen vedenjakajalla on kaikuja menneisyydestä, ajasta jolloin presidentit olivat Kekkosia ja ulkoministerit Karjalaisia ja Väyrysiä kaikkiin keskeisiin ulkopoliittisiin ja vähän muihinkin päätöksiin tarvittiin Kremlin hyväksyntä.

Ilkka Luoma

Se on suurta kaikua todellisuudesta eli historiasta, joka jyllää meissä monin eri tavoin:

-kulttuuri
-historia
-kieli
-ravinto
-perimä
-tavat ja tunteet

Kts Facebook -ryhmä SJE - suomalaisuuden juurien etsijät, se on täynnä asiantuntijalausuntoja ja -artikkleita/ -tutkimuksia juuristamme - lähinnä idästä, mutta myös lännestä ---

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

.

Tomi Vaalisto

Länsimaiden tunnusmerkkejä ovat parlamentaarinen demokratia, yksilönvapaudet, oikeusvaltio ja markkinatalous. Filosofit lähtevät länsimaisuuden historiassa liikkeelle muinaisesta Kreikasta, missä teologian ja tieteen välimaastoon ilmaantui filosofia.

Länsimaisella kulttuurilla tarkoitetaan eurooppalaista kulttuuria ja eurooppalaisten siirtolaisten jatkamaa kulttuuria entisissä siirtomaissa kuten Uudessa Seelannissa, Austriassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa, jotka kaikki ovat melkoisen yhtenäinen kokonaisuus.

Sitä vastoin mitään yhtenäistä itämaista kulttuuria ei ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Eurooppalaisten jatkamaa kulttuuria siirtomaissa (alusmaissa) kutsuttiin kolonnialismiksi - orjakauppoineen ... sinälään meneillää on demokratian kriisi ---

...
|6 Demokratian kriisi I ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-... -

|6 Demokratian kriisi II ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/01/demokratia-j... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #140

Asia on paljon laajempi ja vanhempi

Jo foinikialaiset harrastivat kolonialismia ja varsinkin viikingit ovat kuuluisia siirtokuntien rakentajia - käyppä Normandiassa, Islannissa tai Itä-Englannissa. Brittien saarilla ness -loppuiset paikannimet voivat ovat peräisin Gamla Norsesta kuten Skegness. Sana thorpe voi tarkoittaa settlementtiä eli siitokuntaa => Copmanthorpe
Jorvik löytyy myös Englannista => York, Yorkshide

Yhtenä esimerkkinä kolonialismista on myös pidetty Venäjän ekspansiota itään, pohjoiseen ja tänne luoteeseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Valkoisen eurooppalaisen orjakauppa ylsi aivan omille dekadeille määrissään - puhutaan miljoonista ... merimatkoilla hukkui satojatuhansia - yksinkertaisesti sairaat heitettiin yli laidan - haittasi businesta. Laatu kärsi sairaista - näin valkoinen markkinatalous tuolloin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #155

Aika yksisilmäistä rajata orjakauppa vain Afrikkaan ja valkoisten rooliin. Ihan kuin ne orjat itse olisivat kävelleet laivoihin.
Tästä prujusta käy ilmi ketkä niitä orjia otti Afrikassa vangeiksi: http://www.afbis.com/analysis/slave.htm

Meidän pitäisi tarkastella missä sitä orjuutta ei ollut ja ainakin yksi maa löytyy: orjuus lakkautettiin Ruotsissa, jonka alamaisia suomalaisetkin olivat, vuonna 1335.
Verrokkina voimme ottaa naapurimaan Venäjän, jossa orjia oli vielä senkin jälkeen kun se Yhdysvalloista lopetettiin.

No ei se suomalaistenkaan asema ihan helppo ole ollut. Itä-Suomen yliopiston yleisen historian professori Jukka Korpela törmäsi keskiajan Itä-Eurooppa -tutkimuksissaan toistuvasti lauseisiin, joissa mainittiin, että Suomesta hettiin ryöstöretkiltä mukaan paljon vankeja orjiksi.
Tutkija takertui sivujuonteeseen, ja kävikin ilmi, että suomalaisvangit olivat arvokasta orjakauppatavaraa, jota myytiin Volgan ja Krimin markkinoiden kautta aina Lähi-itään ja Keski-Aasiaan asti. Suomalaiset orjat olivat valtaosin naisia ja lapsia.

Isovihan aikana 400 000 asukkaan Suomesta venäläiset veivät jopa 30 000 naista ja lasta myytäväksi. Kyse oli aivan suoraan orjuudesta - väkilukuun suhteutettuna Suomi kärsi orjuudesta pahimpina vuosina enemmän kuin yksikään Afrikan maa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #158

Ensimmäiset 80 sivua ~ https://www.finlandiakirja.fi/fi/erik-dammann-tule... - , kyllä - sitä ei pidä rajata vain amerikkalaisena kauppatavarana - siis orjuutta, vaan orjia tuotiin Eurooppaan kolonnialistien kotipesiin - noin 300 vuoden ajan ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #159

Miksi tuomita vain orjia ostaneet valkoiset eikä ihmisiä orjiksi vanginneita myyjiä jotka selviävät linkittämästäni prujusta. Kannatta siis lukea se.

Kyllähän me suomalaiset tuomitsemme nimen omaan nuo venäläiset, jotka kansalaisiamme orjiksi pakottivat eikä niin pahasti vaikkapa krimiläisiä tataareja, jotka ostivat kovaan hintaan suomalaistytön haaremiinsa välittäneitä.
Muistamme vielä, että Ruotsissa orjia tuolloin ollut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #161

Valkoiset kolonnialistit värväsivät mustia ryöstämään orjiksi kyläyhteisöjen ihmisiä - maksut ryöstäjille olivat minimaalliset - tässä on arvokasta tietää ja ymmärtää, ketkä junailivat eli olivat johtajia - ilman valkoista ei ollut orjakauppaa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #162

Valkoinen mies meni tunnetusti Afrikan sisäosiin vasta 1800-luvun puolivälissä ja luulisi suomalaisten orjuutettujen karmea kohtalo myös kiinnostavan.

Tieto voittaa luulottelun, lue tuon prujun - ainakin kappaleen:

"Most slaves sold by Africans

Estimates of the total human loss to Africa over the four centuries of the transatlantic slave trade range from 30 million to 200 million...."

Afrikkalaiset heimot olivat jo pitkään harjoittaneet vilkasta orjakauppaa naapuriheimoja vastaan käydyissä sodissa otetuilla vangeilla.Sotavankeja käytettiin pakotyövoimana ja heitä saattoi myös odottaa uhraaminen

Tilanne paheni, kun arabit alkoivat 600-luvulla käydä laajaa orjakauppaa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.
Nyt afrikkalaisheimot eivät enää sotineet pelkästään rajarikkomusten vuoksi tai vallatakseen lisää viljelymaata tai metsästysalueita, vaan sotia käytiin myös orjien hankkimiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #164

Kun lukee tuon Erik Dammannin kirjan ... niin tieto nousee kummasti ...

~ https://www.finlandiakirja.fi/fi/erik-dammann-tule... -

...
" ... Tällä hetkellä yhteiskunnallisesti eniten vaikuttavaa ekohumanis­tista ajattelusuuntaa edustaa norjalainen Erik Dammann. Hänen kir­jansa Fremtiden i våre hender (Gyldendal, Oslo, 9. p. 1977, 1. p. 1972, ruotsiksi Framtiden i våra händer, Askild & Kärnekull) käynnisti todellisen kansanliikkeen, johon Norjassa kuuluu n. 22 000 ihmistä. Dammannin keskeinen sanoma on, että eurooppalaiset ovat aiheut­taneet kehitysmaiden kurjuuden ja he voivat sen myös poistaa. Tämä on myös heidän eettinen velvollisuutensa. Vasta toisella sijalla tulevat Dammannin julistuksessa esille teollisuusmaiden ekologiset ongelmat.

Dammannin lähtökohtana ovat seuraavat humanistiset arvot: 1) aktiivinen lähimmäisen rakkaus, 2) kaikkien ihmisten yhtäläinen oikeus välttämättömiin luonnonvaroihin, 3) vastuu tulevaisuudesta. Hänen ihmiskäsitykseensä kuuluvat seuraavat periaatteet: 1) Ihminen voi ohjata kehitystään - toisin sanoen tulevaisuus on käsissämme. 2) Tavallisten ihmisten arvostelukykyyn voi luottaa, ja yksilöillä on omien toimiensa suhteen vastuu yhteiskunnan kehityksestä. (Tio steg mot framitiden. Askild & Kärnekull, Vänersborg 1978, ss. 19-23, alkup. Ny livsstil - og hva så?. Gyldendal, Oslo 1976.) ... "

~ http://www.tammilehto.info/ekohumanismiin.htm -

.

" ... että islamilaisen maailman orjiksi kuljetettiin vuosina 650–1900 yhtä suuri määrä afrikkalaisia kuin länsimaiden siirtokuntiin Atlantin yli 1500-luvulta alkaen eli arviolta 14 miljoonaa.[29][30] ... "

.

" ... Euroopassa ei keskiajan lopulla eikä sen jälkeenkään ole sanottavasti ollut varsinaista orjuutta, joskin lievemmät epävapauden muodot kuten maaorjuus olivat hyvinkin yleisiä. Saavuttuaan Amerikkaan eurooppalaiset pyrkivät aluksi alistamaan alkuperäisasukkaat eli intiaanit orjuuteen. Intiaanien runsas kuolleisuus muun muassa eurooppalaisten mukana tulleisiin kulkutauteihin ja myös raakaan työntekoon sai kuitenkin eurooppalaiset turvautumaan orjien tuontiin Afrikasta.

Portugalilaiset aloittivat orjien kuljetuksen 1400-luvulla Senegambiasta ja Guinea-Bissausta Portugaliin ja Atlantin saarille. Suurin portugalilaisten orjakaupan keskus oli Elmina nykyisessä Ghanassa.[36] Aluksi määrä oli noin 1 000 orjaa vuodessa, ja portugalilaiset huomasivat toiminnan olevan tuottoisaa.[37] Toiminta oli vilkkaimmillaan 1600–1700-luvuilla. Orjia haettiin myös Angolasta ja Mosambikista sen jälkeen kun Portugali sai niihin kauppa-asemia. Luandan kauppa-asema nykyisessä Angolassa oli alueen suurin Portugalin orjakaupan keskus.[36] Laivanvarustamotoiminnan kasvu ja kansainvälinen tervakauppa vaikuttivat myös orjakaupan kiihtymiseen.[38][39] Orjakauppa alkoi vilkastua selvästi vuoden 1650 jälkeen. Eniten sitä harjoittivat englantilaiset ja ranskalaiset.[36] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Orjuus -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #164

Ei ne suomalaisten orjuutettujen karmea kohtalo kiinnosta jos orjuuttajina ovat olleet venäläiset. Olen ennenkin maininnut monia kertoja venäjämielisten kaksinaismoralismista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #169

Venäjällä orjuus kiellettiin aiemmin kuin Yhdysvalloissa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #183

Kaksi vuotta aikaisemmin. Virallisesti, ei käytännössä. Oletko tutustunut Venäjän historiaan. Niin ja Venäjä hallitsee avaruuttakin ylivoimaisesti kun muilta ei enää löydy kykyä eikä tekniikkaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #186

Ei ylivoimasesti, vaan miehistöjen kuljetusten osalta avaruusasemalle. Pysy todellisuudessa, älä laske mielikuvistusta laukkaamaan ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #186

Olen perehtynyt Venäjän, venäläisyyden ja slaavilaisuuden historiaan - ... On kysymys avaruuteen miehistöjen viennistä - vain Venäjän kantoraketit kykenevät siihen - vai oletko eri mieltä? Kerrotko lukijoille, jos väitin väärin -

Ilkka Luoma

Ilmeisen vähän kiinnostaa itse alustuksen aihe ja otsikko - joka on meille se tärkein seikka - ollako vai ei suurvaltakriisissä osallisena vai välittäjänä!

Ilkka Luoma

Alustuksen kuvat nrot 3 ja 4 ovat itse juttuineen merkityksellisiä - oikeastaan hyvin vaikuttavia juuri tähän artikkeliin - alustukseen ... suosittelen niiden lukemista printistä tai maksetusta Digi-Hesarista - tänne ei saa niitä linkattua.

Tomi Vaalisto

Se nelonen on kolumni eli mielipidekirjoitus...maailmassa on miljardeja mielipiteitä, joten sen arvo on sama kuin pisara meressä.

Ilkka Luoma

Tässä tapauksessa arvo on suuri, suurempi kuin moni osaa ajatellakaan, mutta lukea se kannattaa vaikka kirpaisisi ... ymmärryksen ja pohjatietämyksen puitteissa.

Sami Sillanpää on HS-toimittaja ja oli ennen Kiinan kirjeenvaihtaja!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #156

Kukin tehkööt mitä haluaa, mutta itse keskityn mielummin faktaan kuin mielipiteisiin. Kolumnissa kirjoittaja nimen omaan tuo esille mielipiteensä jopa ylilyöden ja fakta jää taka-alalle. Jos samat asiat kirjoittaisi hyvää journalismia noudattaen juttu olisi latteampi -Ihmiset kai kaipaavat draamaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

Tässä on tärkeää huomata miten tavallinen lukija reagoi - ei hän katso onko kolumni, juttu, mielipide vai artikkeli tai uutinen - hän lukee lööpit, varsinkin kun kirjoittajana tunnettu, osin ehkä arvostettukin toimittaja ja usein luetuksi tulee lisäksi vain ingressi ja näin mielipidevaikute eli manipulaatio on tehnyt tehtävänsä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #163

Juuri saman olen huomannut - kolumnit alunperin olivat kevennyksiä ja raja kolumnin sekä pakinan välillä on veteen pidetty viiva.

Jotkut kolumnit ovat hauskoja - esimerkiksi Soinilla: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vi...

Totuusarvoa arvioikoot joikainen itse.

Ilkka Luoma

Mennäänpä välillä artikkelin otsikkoon - noitavainoihin:

.
Venäjä-tutkinnan ensimmäinen oikeuden­käynti alkoi Yhdysvalloissa – Trump vaihtoi taktiikkaa: Vehkeily venäläisten kanssa ”ei ole rikos” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005775410.html -

Ilkka Luoma 31.7.2018 - 18:44

Vaikka Manofortin jutut eivät liittyisivätkään Trumppiin, eikä edes syytöksiin Venäjän sekaantumisesta US-presidentinvaaleihin, pidetään näin yllä Trumpin käsirautoja ja kultaista häkkiä, jottei Trump pääse parantamaan US-suhteita Venäjän kanssa, mikä taas heikentäisi US-aseteollisuuden liiketoimintaa. Asetehtailijan pahin pelko on rauha.

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

"...pidetään näin yllä Trumpin käsirautoja ja kultaista häkkiä, jottei Trump pääse parantamaan US-suhteita Venäjän kanssa, mikä taas heikentäisi US-aseteollisuuden liiketoimintaa. Asetehtailijan pahin pelko on rauha."

Todista väitteesi. Kuka muu kirjoittaa tällaista potaskaa? Ai niin, se menee niin että lukijan pitää todistaa sinun väitteesi vääräksi. Ei pojat, todista Ilu esim. se että, heh, "asetehtailijan pahin pelko on rauha".

Ilu on muualla väittänyt että asetehtaiden lobbarit ohjaavat USA:n ulkopolitiikkaa niin että se aloittaa uusia sotia koska asetehtaat ovat USA:n kansantalouden primusmoottori. Niin, Vastavalkean "muutaman biljoonan bisnes" eli sanotaan vaikkapa viisi biljoonaa on montako prosenttia USA:n BKT:stä? Entäpä asevienti ulkomaille? Laskekaapa niin siinä sitä on priimusmoottoria. Aivan kuin väittäisi että Pohjanmaan kettutarhaajat ohjaisivat suomen talouselämää.

Ilkka Luoma

Lue alustus, ja tietyt kommemntit - niin todisteita löytyy - Mueller on paras esimerkki!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Valitan, eivät todista yhtään mitään. Ehkä sinulle mutta ei sellaiselle jolla on vielä suhteellisuudentaju jäljellä. Eikä mitään pidetä yllä. Tutkimukset ovat edistyneet koko ajan. Homma kestää koska ei USA:ssa toimita kuten itärajamme takan on usein toimittu eli hakataan niin kauan että nimi ilmestyy paperiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #185

Kyllä tutkimukset ovat edistyneet - mitään ei olla kyetty näyttämään ainakaan toistaiseksi toteen, liittyen Venäjän osallisuuteen - tarkoitus on pitkittää selviyksiä niin kauan kunnes Trumpin virkakausi päättyy. Lue uutisia, älä luule.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #188

Mistä tiedät ettei mitään ole näytetty toteen. Ei keskeneräisiä tutkimuksia pistetä lehtiin. Aarniotakin pidit syyttömänä koska mitään pitäviä todisteita ei oltu esitetty (julkisuudessa). "tarkoitus on pitkittää selviyksiä niin kauan kunnes Trumpin virkakausi päättyy." Missä näin on sanottu? Omat mielipidekirjoitukset eivät kelpaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Ne tuotaisiin kiljuen esiin jos olisi jotain näytettävää - tuon sijasta edustajainhuoneen tutkimukset lopetettiin, kun mitään ei löytynyt.

Ilkka Luoma

Ei Vastavalkea - vaan Voima, pysy todellisuudessa, älä laske mielikuvistustasi laukkaamaan ...

...
~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-... -

" ... Sodankäynnin yksityistämistä tutkivat kansalaisjärjestöt eri puolilta maailmaa kokoontuivat syys-lokakuun vaihteessa Barcelonassa. Kolme päivää kestäneen seminaarin aikana etsittiin uusia keinoja globaalin sotabisneksen jarruttamiseksi. Iltaisin kaupungin nykytaiteen keskuksessa järjestettiin avoimia yleisöluentoja, joissa ulkomaalaiset vieraat kertoivat asekaupasta omassa kotimaassaan ... " -Voima

Ilkka Luoma

Liittyykö tämäkin Trumpin "käsirautoihin ja kultaiseen häkitykseen"?

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nyt-... -

"NYT: Facebookissa käynnissä suunnitelmallinen vaikuttamiskampanja – epäillään pyrkivän vaikuttamaan Yhdysvaltojen välivaaleihin

ULKOMAAT JULKAISTU 31.07.2018 21:14 ... " -Mtv3

Ilkka Luoma

Luitko tekstin ja linkin? Luehan huolella!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia hyvästä keskustelusta puolestani!

Kauan eläköön Suuri ja Mahtava Venäjän Federaatio
ja olkoon ystävällinen pienille naapureilleen!
Antakoon meidän evakoiden ja jälkeläistemme elää viimein rauhassa tynkä-Suomessa!

Ilkka Luoma

Kiitos samoin - täytyy jälleen todeta liki 200 kommentin jälkeen, ettei totuus pala tulessakaan.

Ilkka Luoma

Toivomme, ettei tämä äidy kauppasodasta pahemmaksi --- sillä kauppasodan US häviää aivan varmasti:

Bloomberg: Kauppasota uhkaa syventyä – Trumpin hallinto suunnittelee roimia lisätulleja Kiinalle -HS

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005776009.html -

Ilkka Luoma 1.8.2018 - 10:36

Kiina on maailman suurin kansantalous vaikuttavuudessaan (bkt-ppp) ja Kiina on maailman suurin ulkomaankauppaa käyvä valtio - kaikkialle. Kiinan kilpailukyky on korkeampi kuin Yhdysvalloilla. Kiina tekee jo patentteja eniten maailmassa. Kiinalla on maailman suurimmat sisämarkkinat. US häviää kauppasodan, mutta voittaa ydinsodan. Tosin Kiina ja Venäjä pelaa yhteen monilla rintamilla, vaikka Kiinan johtajat katsovat aina ensin oman maan edut. US liittovaltio on velkaa Kiinalle meille käsittämättömät yli 1000 mrd USD!

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kommentit 190 ja 197 joudut nielemään vaikka silloin sinulla ovat jo uudet selitykset valmiina. Vrt. Singaporen kokouksen jälkikommentit. Samoin käy kauppasodan kanssa, sillä siinäkin ennustuksesi perustuu vääriin argumentteihin. Esim. Kiinan sisämarkkinat eivät ole maailman suurimmat väkiluvusta huolimatta jos ei ole ostovoimaa. Potentiaalisena markkina-alueena kylläkin. USA:n triljoonan "velka" Kiinalle ei ole mikään perustelu. Tiedätkö mitä usein kaupankäynnissä käy kun yrittää myydä toiselle niin että toisen on helppo ostaa?

Ilkka Luoma

~ https://www.eva.fi/blog/2009/06/12/aasian-haaste-e... -

[2009] "Jean Monnet professori Jyrki Käkönen esittää kolumnissaan, että on jo korkea aika tarkastella, mitä Intian ja Kiinan nousu suurvaltojen joukkoon voisi tarkoittaa. Millaisia haasteita Aasian nousu asettaa Euroopan unionille ja sen jäsenvaltioille? ... _ ... yli miljardin ihmisen yhtenäisen, maailman suurimman talousalueen ... ]

.

Ilkka Luoma

Trump jatkaa puuttumistaan oikeuslaitoksen toimintaan – vaati jälleen oikeusministeriä lopettamaan Venäjä-tutkimuksen ”heti” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005776688.html -

Ilkka Luoma 2.8.2018 - 4:16

Tutkintaprosessit näyttävät ruokkivan itse itseään demokratian vaalimisen nimissä, jotta näin saadaan käsiraudat pysymään Trumpin esteenä järjestellä parempia valtiosuhteita Venäjän, sen toisen ydiasesuurvallan kanssa.

Media US'ssa näyttäisi olevan innolla mukana tässä itsensä ruokinnan prosessissa mukana, sillä saman uutisen, tiedon, väitteen jopa nimettömän luulon toistaminen lukijoille on ennätysluokkaa. Menetelmä muistuttaa Saksan kolmannen valtakunnan mediamallia liki sadan vuoden takaa, ollen jopa manipulatiivista propagandaa.

Suomessakin media näyttäisi olevan tässä toistamisen operoinnissa täysin rinnoin mukana? Miksi tämä informaatiotoisto on niin tiivistä ja yksipuolista? Noudatetaanko tässä hyviä medialle asetettuja tavoitteita? Onko tässä takana vain liikkeen ylläpitäminen, jotta varsinainen asia eli Trumpin estäminen ryhtymisestä "tyhmiin tekoihin" toteutuu?

Ilkka Luoma

Epäilyt heräsivät: Yrittääkö Trump puuttua itseensä kohdistuvaan Venäjä-tutkintaan erottamalla oikeusministerin? -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005892300.html -

..

Ilkka Luoma kommentti 8.11.2018 - 15:09:

Herää kysymys miksi mitään Venäjää vastaan ei ole löytynyt? Tutkimusta on useamman linjan kautta selvitetty, jopa toisistaan riippumatta, jo useita tutkimusvuosia. Eikö tämä "tyhjän kaivaminen" ole jo haitaksi Pr. Trumpin virkatoimille?

Onko "päätetty", että selvityksiä tehdään niin kauan kun Trump on presidenttinä, ja näin estetään Trumpin kuningasajatus parantaa kahden ydinasesuurvallan suhteita ratkaisevasti. Miksi ei haluta Trumpin parantavan Venäjän suhteita? Käykö se liiaksi amerikkalaisen aseteollisuuden liiketoimien päälle - haittana?
.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset