Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Facebook – riitelyn ja vastakkainasettelun keskipiste!

  • Kuva 1.: Elämme jo kiinalaisten vuosisataa - myös informatiivisesti, mutta miten? ¤
    Kuva 1.: Elämme jo kiinalaisten vuosisataa - myös informatiivisesti, mutta miten? ¤
  • Oletko aktiivi Facebook' ssa?
    Oletko aktiivi Facebook' ssa?
  • Kiina saattaa kieltää kaikki amerikkalaiselle vakoilulle alttiit kanavat ja aplikaatiot? ¤¤¤
    Kiina saattaa kieltää kaikki amerikkalaiselle vakoilulle alttiit kanavat ja aplikaatiot? ¤¤¤

Ei olisi Mark Zuckerberg voinut arvata ihmetellessään toistakymmentä vuotta sitten olematonta biletyssisällysluettelon puutetta yliopistossaan, että nyt vuonna 2018 hänen ideoima, tai jonkun toisen – [vrt. Bill Gates/ Microsoft ja MS-DOS, jonka hän myi alussaan olemattomana/ omistamattomana IBM' llä – loppu onkin historiaa ja tätä päivää] – Facebook on suoran kansalaisvaikuttamisen väline [1 – ja niin laajana, ettei sellaista ole historiassa koskaan ennen havaittu.

[1 Nyt vyörytetään sanattomasti ja nimettömin vihjein lisää vettä Robert Muellerin myllyyn, jotta US-presidentti Donald Trump pysyy käsiraudoissa ja kultaisessa häkissään - … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nyt-facebookissa-kaynnissa-suunnitelmallinen-vaikuttamiskampanja-epaillaan-pyrkivan-vaikuttamaan-yhdysvaltojen-valivaaleihin/7014080#gs.r6CRTBQ - Ote: ”NYT: Facebookissa käynnissä suunnitelmallinen vaikuttamiskampanja – epäillään pyrkivän vaikuttamaan Yhdysvaltojen välivaaleihin … ” _ ” … Kampanjaa ei ole kyetty yhdistämään Venäjään, jonka epäillään vaikuttaneen Yhdysvaltojen presidentin vaaleihin vuonna 2016 … ” -Mtv3 - 31.07.2018 -

 

 

Tähän suoravaikuttamisen, oikeastaan suoramedian aaltoon ovat ryhtyneet niin CIA, NSA kuin FSB ja Israelin Mossad [Stuxnet-operaatio Iraniin] ja monet – monet muut – unohtamatta mitään länsi- tai muutakaan valtiota niiden vakoilulaitoksineen.

Maailman suurin Kiina ei ole Naamakirjaan ryhtynyt, koska kielsi sen kaukoviisaasti omiltaan – toki kiinalaisille on omansa – muun muassa WeChat (WhatsAppin vastine), johon voi ryhtyä meiltäkin.

 

 

Kiina saattaa kieltää kaikki amerikkalaiset elektronisen vakoilun, manipulaatiovaikuttamisen ja propagandan levittämisen mahdollistamat välineet – Microsoft, Apple, Intel – Google, Motorola, Cisco ja niin edelleen – kaikki nuo voidaan korvata omilla [0 ja näin välttyä ujuttautumiselta omaan vuosituhansia vanhaan korkeakulttuuriperintöön.

Lännenmiehen katsomus- tavoitemaailma edustaa vain noin 20 prosenttia Telluksemme ihmispopulaatiosta. Kiinalaisten manipulaation vastustamiskieltoon saattavat liittyä myös Intia, Venäjä ja monet muut, jotka näkevät amerikkalaishegemonian saapumisen iltaansa – kaupallisesti elämme jo kiinalaisten vuosisataa [Kuva 1.].

 

Naamakirjasta on aika-ajoin kirjoitettu väliaikatietoja alkaen vuodesta 2009 ---

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/05/yhteisollisyyden-naamakirjat-facebook.html -

Ote: ”Netissä ihmisten kesken leviää ilmiö Facebook 1) - "Naamakirja", jossa tehdään sitä mitä on aina tehty. Uutisointi seurailee kansalaisten omaa suoravaikuttamista, uutisvälitystä ja seurustelupäiväkirjaa …

ihminen sosiaalisena eläimenä haluaa hyväksyntää, osallistumista ja joukkoon kuulumista. Internet kaikkien verkkojen äitinä yhdistelee ujommankin äänettömänä tai äänekkäänä, nimellä tai ilman sitä. Naamakirjassa puhutaan vapaasti, avoimesti ja osin salaisuuksia varjelematta ... … ”

 

Lisäksi vuonna 2015 ---

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/07/naamakirja-kaiken-muuttaa-voi.html -

Ote: ” … Maailma on muuttumassa huimaa vauhtia; Naamakirja kerää yhteen informaatiolangat tai langattomuuden, kun siihen on yhteys sadoista miljoonista älykännyköistä, joiden kuva- ja videolaatu on jo 1980 -luvun ammattiluokkaa. Tiedon saanto, muunneltuna tai ilman on nyt jokapäiväistä. Olemme sananmukaisesti väärän tai oikean tiedonvirrassa! … ”

 

...

Ja vielä 2XXX --- [ … myöhemmin … ]

~ x -

 

Ote: ” … x … ”

...

 

...

Niin, kuka, mikä ja ketkä haluavat vaikuttaa … ja mihin sekä keihin?

Olemme uteliaita ja turvaamme omaamme. Olemme reviirinvartijoita ja puolustamme sitä ja niitä. Samalla reviirejä on valloitettu – oveluudella, väkivallalla ja rahalla. Maailmassa eliölajit ovat jatkuvassa reviiritaistelussa – rajat sen aikaansaivat ja -saavat.

Intiaaneilla ei ollut piikkilankoja – preeria oli pääsäännöllä kaikille – se oli äiti maa, joka ei kuulunut kenellekään. Samoin Kiinassa maata ei voi ostaa, se kuuluu yhteiskunnalle – ei yksilöille. Silti Kiina on rajattu valtio, jolla on voimakas reviirillinen ajatusmaailma, jossa sen omiin sisäisiin asioihin ei ole puuttuminen.

Vastapainoksi Kiina ei puutu muiden sisäisiin asioihin ja näin kiinalaiset jättävät kansalliset sisällispolitiikat niiden haltijoille ja pyrkivät sopeutumaan vieraisiin – ollessaan itse vieraissa.

Niin – entä lännenmies, joka hegemoniajohtajansa US' n kanssa sotii liki jatkuvasti kaikkialla muualla paitsi omien rajojensa läheisyydessä. Samoin meille on tarkoin tiedossa amerikkalaisten vakoilu ja urkintalaitosten toimet – puhutaan CIA' sta, NSA' sta, DIA' sta [2 ja monesta muusta – US on vakoilu- ja tiedustelulaitosten luvattu maa.

 

Kuka ja ketkä omistavat tiedon, informaation ja datan – ja mitä mikäkin totuus/”totuus” tarkoittaa ja kenen/ keiden hyväksi ja eduksi? Siinäpä se kaikkien tietojen äiti – sisältönä ja riitojen ja erimielisyyksien juurisyynä.

 

EKSTRA [2016]

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/valheiden-perinteiden-ja-vastamedioiden.html -

” … Amerikkalainen yliopisto-opiskelija Mark Zuckerberg oivalsi jotain massiivista – verkottamisen saralta. Mark  haluaa yhdistää ”koko maailman”, tosin Kiinassa Facebook on rajoitettu, ellei sitten kokonaan kielletty .

Kiinalaiset haluavat omankaltaisen  Naamakirjan. Kuitenkin Facebookilla on jo yli miljardi enemmän tai vähemmän käyttäjää – suorin tiedontuotoin – valheena, puolitotuutena ja lyhentämättömänä sekä välikädettömänä täystietona.

Nyt Yhdysvalloissa pohditaan valheen ominaisuutta kansalaisten lukuinnon kannustajana – loiko trumppismi  tällä tavoin tien kohti valtaa. Onko asian todellisuus niinkään tärkeää, kun sitä harvemmin kukaan aikuisten oikeasti tietää – onko parempi sitten kuunnella tunnetta, tahtoa ja mielikuvaa, joka miellyttää – oli se tarkasteluhetkellä totta (puoliksi) tai ei. Mikä on totuuden määritelmä? … ”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175888

 

DOC facebook_4_01082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 01082018

 

776_7008 – 20:19´ 20:42

 

 

 

.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Ilkka Luoma

.
Facebook on räjähtänyt uudeksi ilmiöksi, yhdistäjäksi ja kansalaisäänitorveksi
[ Naamakirja muuttaa kaiken voi, tai sitten ei ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62428-naamakirja-avasi-tavalliset-ihmiset - ]

Zuckerberg iski kultasuoneen. Hän oivalsi, että yliopiston kampuksella saanut helposti yhteyttä toisiinsa, kun teki mieli juhlia tai muutoin viettää hauskaa. Mark keksi nettipohjaisen ”puhelinluettelon” – loppu onkin jo lähihistoriaa ja nyt miljoonat kasaavat omaa henkilökohtaista ”puhelinluetteloaan” ja samalla päiväkirjaa ja kansalaiskanavaa. Mark teki palveluksen maailmalle ja maailma kiitti.

Nyt Zuckerberg kiittää |2 ja jakaa paljostaan 2,7 miljardia hyväntekeväisyyteen. Mark liittyi nyt näin monien aiempien lahjoittajien joukkoon – joista kuuluisin lienee ikkunoiden Bill Gates.

|2 ~ http://yle.fi/uutiset/zuckerberg_sai_tyttovauvan__lupaa_lahjoittaa_facebook-omistuksestaan_99_prosenttia_pois/8496107 -

...

Ilkka Luoma

[0
...
Yle:
~ https://yle.fi/uutiset/3-10332500 -

"Analyysi: Jos Apple haluaa myydä yhä kalliimpia kännyköitä, sen on päästävä eroon laatuongelmistaan

Apple on jäänyt toimitusmäärissä kiinalaisen Huawein taakse. Laatuongelmatkin kiusaavat. Älypuhelinalan voitoista yhtiö kahmii kuitenkin yhä suurimman osan.

Matkapuhelimet ja mobiililaitteet1.8.2018 klo 16:00 ... " -Yle

.
Odotetusti kiinalaisten Huawei rynnii älylaiteillaan kohti kärkeä. Strategia on kirkas: Ensin käyttäjämäärät, sitten sovellukset ja lopulta verkkokaupat sekä maksujärjestelmät. Strategiaa kiihdyttävät omat maailman suurimmat sisämarkkinat. Eikä vain Huawei, vaan One+, Xiaomi, Oppo, ZTE ja kymmenet muut.

.

Juha Hämäläinen

Naamakirja useimpien muiden somesovellusten tavoin on väline, jolla ihmiset itse raportoivat itsestään kaiken ilmaiseksi USAn urkintamyllylle. Kaikki on siellä tiedossa ja tallessa ikuisesti.

Kun lukee ensimmäiset sadat sivut Snowdenin paljastamia materiaaleja ei voi kuin hämmästyä somen käyttäjien typeryyttä.

Kohdat, joissa kerrotaan miljardien ihmisten ohjelmallisesta profiloinnista ovat järkyttäviä. Ja kuvaukset siitä keille kaikille tietoja annetaan tai myydään ei tilannetta tee valoisammaksi yhtään.

Ilkka Luoma

Missä vaiheessa Zuckerberg oivalsi tämän?

Ilkka Luoma

Facebookin poistamien sivujen mukana meni myös oikea mielen­osoitus uusnatseja vastaan – Tällaisia ovat poliittiseen vaikutus­kampanjaan yhdistetyt sivut -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005776823.html -

Ilkka Luoma 1.8.2018 - 22:32

Facebook on kansalaismedian prototyyppialusta. Naamakirja on myös vihalaatikko epähenkilöille. Mutta se on myös positiivinen suoramedian kehityshautomo, josta nyt yritetään löytää US-erikoissyyttäjä Robert Muellerille muutakin kuin tyhjää todistetta Venäjän osallistumisesta US-presidentinvaaleihin. Tämä uusi ulottuvuus tuo Muellerille mahdollisuuden pitää US-presidentti Trumppia käsiraudoissa Venäjän suhteen, vaikka virkakauden loppuun saakka!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Venäläisten vastine Facebookille on VKontakte.

"Venäjä tietää kokemuksesta VKontakten mahdollisuudet vaikuttaa kansalaismielipiteeseen. Länsimaissa Venäjä on käyttänyt mielipiteen muokkauksen välineenä muun muassa Facebookia, ja nimenomaan sitä ensi sijassa."

"Joulukuun 13. päivänä 2013 FSB vaati, että VKontakten tulisi paljastaa henkilötietoja Venäjän turvallisuuspalvelulle Euromaidanista ja se johtajista. "

"VKontakten haltuunoton myötä Kremlillä on hallussaan Venäjän tärkein sosiaalinen media. Se ei kuitenkaan takaa Putinille vielä helppoja aikoja. Uusia toimia ja taas uusia toimia tarvitaan jatkuvasti. Venäjä elää kiristyvien toimien kierteessä aikaa vastaan."

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246423...

Ilkka Luoma

Facebookin turvallisuusjohtaja ~ vaikeuksien kanssa kamppailevan yhtiön – tilalle ei edes palkata ketään -HS
~ https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005777364.html -

Ote: " ... Hän työskenteli aiemmin Yahoon tietoturvajohtajana. Stamos erosi tehtävästään 2015, kun kävi ilmi, että Yhdysvaltojen tiedustelu oli massavakoillut Yahoon asiakkaita yhtiön suostumuksella ... "

Ilkka Luoma 2.8.2018 - 13:19
Tunnetusti US CIA vaatii informaation kanssa työskentelevillä amerikkalaisyhtiöiltä tietoja. NSA taas vakoilee suoraan tiettyjä valtioiden johtajia, tunnetuimpana Saksan lk. Angela Merkel. Facebookin periaatteet saattoivat alussaan olla liian filosofisia suoran kansalaisvaikuttamisen osalta.

Ilkka Luoma

Trump jatkaa puuttumistaan oikeuslaitoksen toimintaan – vaati jälleen oikeusministeriä lopettamaan Venäjä-tutkimuksen ”heti” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005776688.html -

Ilkka Luoma 2.8.2018 - 4:16
Tutkintaprosessit näyttävät ruokkivan itse itseään demokratian vaalimisen nimissä, jotta näin saadaan käsiraudat pysymään Trumpin esteenä järjestellä parempia valtiosuhteita Venäjän, sen toisen ydiasesuurvallan kanssa.

Media US'ssa näyttäisi olevan innolla mukana tässä itsensä ruokinnan prosessissa mukana, sillä saman uutisen, tiedon, väitteen jopa nimettömän luulon toistaminen lukijoille on ennätysluokkaa. Menetelmä muistuttaa Saksan kolmannen valtakunnan mediamallia liki sadan vuoden takaa, ollen jopa manipulatiivista propagandaa.

Suomessakin media näyttäisi olevan tässä toistamisen operoinnissa täysin rinnoin mukana? Miksi tämä informaatiotoisto on niin tiivistä ja yksipuolista? Noudatetaanko tässä hyviä medialle asetettuja tavoitteita? Onko tässä takana vain liikkeen ylläpitäminen, jotta varsinainen asia eli Trumpin estäminen ryhtymisestä "tyhmiin tekoihin" toteutuu?

.

Ilkka Luoma

Yhdysvaltojen tiedustelu­johtaja varoittaa: Venäjä jatkaa vaikuttamis­kampanjaansa Yhdysvaltojen väli­vaaleissa -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005778015.html -

Ilkka Luoma 2.8.2018 - 21:32

Mikä tahansa ilmoitus USA' sta Venäjän väitetystä osallisuudesta näyttää tulevan merkki- ja laatumediajakeluun tänne Suomeen. Millaisin esitetyin todisteluin? Onko jotain näyttöjä? Mikä olisi hyvää journalismia tämän tyyppisessä uutisoinnissa? Nythän on paljolti kysymys siitä, että vastaava ilmoitus Venäjältä tyrkättäisiin trollaamisen laariin, valheena ja propagandana. Missä mennään meidän laatumedia? Miksi tällainen voimallisesti väkevä yksipuolisuus ja vastakkainasettelu? Olisi täällä Suomessa idän ja lännen vedenjakajalla syytä harjoittaa puolueettomampaa uutisointia?

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi sinä vedenjakaja-Luoma alat aina puolustaa HETI Venäjää, vaikka et tiedä uutisen taustoista mitään? Eikö olisi pitänyt ollenkaan taas uutisoida, kun Venäjää epäillään?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Perinpohjainen selvitystyö monipuolisuudessaan ja haettuna oikeudenmukaisuutena velvoittaa ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuntematta Luoman ajatuksenjuoksua tältäkään osin en voi välttyä ajatukselta, että "syyllinen" olisi länsimaiseen oikeusajatteluun liitetty syyttömyysolettama jonka pitäisi päteä myös kaksinaismoralismin oloissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Lännenmies mainostaa kovasti sitä ainoaa oikeaa oikeuskäsittelyn muotoa:

1)
Tutkintapyyntö/ rikosilmoitus

2)
Esitutkinta

3)
Tutkinnan jatkamispäätös

4)
Syyteharkinta/ haaste

5)
Valmisteluistunto/ istunto

6)
Oikeudenkäynti syytteineen

7)
Tuomio

7)
Mahdollinen valitusputki

8)
Tuomion täytäntöönpano

Ilkka Luoma

Oletko huomannut massiivisen lännenmiehen median toistavuuden - muistatko psykologian tunneilta mitä merkitsi manipulatiivinen toisto (jankkaus/ jänkkäys) - riittävän monta kertaa ... oletko perehtynyt kansallissosialismin propagandaan, joka perustui yhdeltä osin toistoihin riittävän kauan ...

Toimituksen poiminnat