Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Nyt palaa länsimainen kulutusjuhla – autot pyhinä lehminä

 • Länsimainen elintaso mitataan usein autoista - nyt ne palavat Ruotsissa, jo vuosien ajan - protesti?¤
  Länsimainen elintaso mitataan usein autoista - nyt ne palavat Ruotsissa, jo vuosien ajan - protesti?¤
 • Timo Soinin tähti on sammunut, entä reviiripuolustaja Jussi Halla-ahon? ¤¤
  Timo Soinin tähti on sammunut, entä reviiripuolustaja Jussi Halla-ahon? ¤¤
 • Pakolaisten maahanmuuttoleiri Helsingin keskustassa - puuttuuko meiltä inhimillisyyttä? ¤¤¤
  Pakolaisten maahanmuuttoleiri Helsingin keskustassa - puuttuuko meiltä inhimillisyyttä? ¤¤¤

Ruotsissa huligaanit tuhopolttivat yli 100 autoa. Autot ovat läntisen maailman kulutusjuhlan täyttymyksiä. Siispä nämä tekemättömyyden ja osattomuuden yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuneet ”väärässä maassa olevat väärät ihmiset” polttivat kapinansa nyt ruotsalaisten valtapoliitikkojen mieliin - ”Alan suuttua toden teolla” -Ruotsin pääministeri Stefan Löfven totesi tuohtuneena [1.

Jokaiselle ihmiselle tässä maailmassa on juuri se oikea isänmaa, jossa hänen tulisi tulla toimeen omalla lapsesta asti opitulla äidinkielellään. Meillä on normaalisti vahva perhe- ja sukulaisuusside. Olemme aina perinnön kantajia – joka ovat nyt hukassa – liian monien osalta.

 

Ruotsi on ottanut runsaasti maahanmuuttajia inhimillisyydessään, kuten toisin sanottuna selvittämättömänä murhattu pääministeri Olof Palme nokitteli inhimillisyydessään amerikkalaisia Vietnamin sodasta [2 – sen ollen täydellisen epäinhimillistä; Palme oli ruotsalainen inhimillisen maailman omatunto – piikkinä amerikkalaisten takalistossa.

 

Nyt Ruotsi maksaa ”velkaa” vaillinaisesti hoidetusta maahanmuuttopolitiikasta

… se ei riittänyt, että Saab, Volvo ja Marabou tarvitsivat tekijöitä, kun nuo ”vajaapalkatut ja ikävät” duunit eivät enää maistuneet kantaruotsalaisille – vrt. Saksan turkkilaiset. Suomalaisiakin kirmaisi sankoin joukoin Ruotsiin leveämmän leivän perässä, kun Suomessa pientä maatilaa ei voinut jakaa viidelle lapselle.

 

Entä nyt kun tuli polttaa aitoruotsalaisten mieliä

[ … ~ https://yle.fi/uutiset/3-10352937 - … ]

… järkytykseen saakka; miten oli mahdollista, että lintukodossa tapahtuu ”Pariisit”, jossa maahantulijoiden syrjäytyneet ja hyväksyntää vaille jääneet nousivat kapinaan [3 – muistaen Ranskan kolonialismin, pakko-ranskan oppimisen Afrikan mustissa syvyyksissä – tavoitteena vain valkoisen ranskalaisen maallinen hyvinvointi ryöstettyinä raaka-aineina – alusmaistaan. Niin, missä mennään ranskalaiset ja ruotsalaiset?

 

Nyt ruotsalaiset nostavat reviiripuolustustaan – lopulta liian myöhään?

Inhimillisyys ja halu siirtää tekemättömiä töitä muille on kopsahtanut omaan nilkkaan ja sopeuttamisen tai pakkotakaisinlähettämisen aalto ravistellee koko ruotsalaista yhteiskuntaa.

Onko nyt reviiripuolustuksen paikka [4, sen reviirin, joka tunnetaan omaksi – juuri kantaruotsalaisille, vai onko tämä Tellus eli äiti maa tarkoitettu kaikille – ilman reviirirajoja?

 

Nationalismi nostaa päätään ja nyt ennustellaan, että ruotsidemokraatit nousevat suurimmaksi?

Joukoissamme täällä Suomessakin on perussuomalaisia, halla-aholaisten johdolla [5, jotka kaipaavat sinivalkoista reviirimaata, jossa valkoinen kantasuomalainen käyskentelee omalla maallaan, jota vain ja ainoastaan aitosuomalainen osaa puolustaa – sillä Suomihan on hyvä maa.

Puhutaan maailman onnellisimmasta kansasta [6 – vaikka vaara uhkaa luokkajakoon ajautuneissa perheissä – sisäinen väkivalta voi kuohahtaa melankoliastamme,

… jos koemme vääryyttä, epäoikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon menetystä – muiden meille kuulumattomien viedessä ansaitsemaamme leipää suustamme -näin kuullaan usein yllättävän monista suista puhuttavan!

 

Onko tuo ylläoleva ehdotonta, eikö uskontomme luo suvaitsevaisuutta [7 ..., ehkä tai ei, ellei nyt puututa varmoin ja tietävin ottein tulevaan kulttuurieroavaisuuksien kriisiin.

Me joko hyväksymme Telluksen yhteiseksi, jota korjataan yhdessä – kaikkien kanssa ja koetamme selvitä tekemistämme virheistä – kulutusjuhlan virheistä, jotka tuhoavat nyt meitä kaikkia elättävää biosfääriä.

Niin musta kuin valkoinen syö, ja joskus toivottavasti suunnilleen saman verran ja yhtä toivottuina osallistumaan kaikkien yhteisiin talkoisiin sovittautua sallitussa kilpailuhengessä tähän kaikille evoluution kehittämään kokonaisjärjestelmään, jossa meidän ihmisten osa on lopulta hyvin pieni, lähes olematon [8 - paitsi jättämästämme ympäristö-ongelmien jäljestä [9 – niin mustan, keltaisen, punaisen kuin valkoisenkin toimesta.

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005790264.html -

[2 ~ https://militarhistoria.se/1900-tal/olof-palme-och-vietnam -

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html%20%5b2005 – Kts myös EKSTRA

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/jussi-halla-aho-on-edelleen.html -

[6 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10115710 -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/04/elonkeha-jatkaa-myos-ilman-ihmista.html -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko.html -

 

EKSTRA

” … Pariisissa on räjähtänyt aiemminkin

[ … mellakat Ranskassa ja Pariisissa … ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html - [2005] huomasiko kukaan, että näiden ja tämän hetkisten välillä oli miltei tasan 10 vuotta? ]

Ranskan vallankumouksesta on paljon aikaa, vaikka on kuultu kiinalaisten sanovan, että liian vähän, jotta voisi vetää lopullisia johtopäätöksiä. Onko meillä, heillä tai muilla aikaa odotella, kun uskonnot tappelevat |15., vaikka päämäärä kaikilla on sama – hyvä Elämä nyt ja tulevaisuudessa – oli se sitten taivaassa tai paratiisissa.

Muistamme Pariisin mellakat vuosien takaa – autot paloivat, oli kysymys siirtoväestä *] – algerialaisista, joiden isäntänä Ranska oli – kuten myös osaltaan Syyriassa |16..

*] Miksi Saksa ottaa pakolaisia? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/miksi-saksa-ottaa-pakolaisia.html -

… ”

Jatkuu

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismikierteeseen.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 177055

 

DOC reviirit_autot palaa_15082018.doc – OpenOffice Writer

PCM 15082018

 

623_5871 | 07:32_18:30

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Ilkka Luoma

.
PERJANTAINA, MAALISKUUTA 17, 2017
Hollantilainen Geert Wilders on myös reviiripuolustaja

(Hollannissa järjestettiin vaalit, joissa häviäjästä tuli voittaja ja kehityksen pysäyttäjä; sen sijaan voittajasta leivottiin meidän West – trollingissa |0 häviäjä, vaikka häviäjä Geert Wildersin Vapauspuolue lisäsi paikkojaan noin 25 prosentilla – näin meillä media, ja muualla laajemminkin tarkoitushakuisesti manipuloiden)

[… pitkin EU – Eurooppaa jylisee puhuri, jossa kansalaiset eri EU – maissa nostavat päätään oman kulttuurinsa, kielensä, historiansa ja tapojensa puolustamiseksi. Kansalainen Kees Hollannissa kutsuu tätä reviiripuolustukseksi |1…

… kansalainen Lisa Hollannista, joka ylläpitää hollantilaisuutta synnyttäjänä, tietää miten herkän vääjäämättömästi kansojen sulatusuuni peittoaa, vahvistaa ja/ tai degeneroi eri kulttuuri- ja uskontosuuntia. Toisaalta kansalainen Lisa tietää monikulttuurisuuden olevan myös rikkaus, jos keskinäinen kunnioitus vallitsee eri ryhmien välillä… ]

Emme puhu toden tilanteessa mistään rasismista |2, vaan puolustusreaktiosta – vuosimiljoonaisen evoluution kehittämänä järjestelmänä, jota kutsutaan reviiripuolustukseksi. Reviirit on elinalueajattelu, jossa samankaltaisuus ylläpitää kaltaistaan yhteenkuuluvuusjärjestelmää - pitkälti tavoitteina turvallisuus, elinmahdollisuudet sekä suojattu lisääntymisalue, johon on kylläkin haettava geenitäydennystä reviirin ulkopuolelta.

Hollannissa Geert Wilders on reviiripuolustaja

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/hollantila... -

[177095]

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En pitäisi autoja länsimaisen kulutusjuhlan symboleina. Kaikkein kaoottisimpia ruuhkakatuja löytyy Bangkokista, Manilasta, Kiinasta, Japanista, Vietnamista y.m. (Tietysti sitten, jos ajatellaan, että koko muu maailma on länsimaata ja vain Pohjois-Korea jotain muuta ... )

Ilkka Luoma

Mietitkö autojen historiaa ja vaikkapa asennetta autoihin täällä Suomessa - "pyhät lehmät" ... entä autoteollisuuden merkitys vaikkapa Saksassa? Entä vertailu, kun russofobbarit huomasivat, etteivät venäläiset saa Ladaa kummempaa aikaiseksi? ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomessa on pitkään ollut tuollainen pyhälehmä suhtautuminen, mutta ei niinkään (muissa) länsimaissa.

Bombayn kadut ovat olleet täynnä autoja jo 60-luvulta lähtien ja siihen aikaan Pariisin kaoottisessa liikenteessä hoidettiin parkkeeraukset puskuroimalla edessä ja takana olevia autoja hiukan kauemmaksi. Ei niillä autoilla statusvaikutusta ollut, kuten ei Italian kapeilla mukulakivikaduilla sompailevilla Fiat 500:llakaan.

Joten vaikka me voimme ajatella, että viha kohdistuu johonkin länsimaalaisuuden symboliin, niin tuskinpa autoistuneesta Lähi-Idästä tulleilla vandaaleilla sellaista ajatusta on. Kunhan nyt joku syrjäytynyt joutilasporukka riehuu. Ja kurositeettina on havaittavissa, että jostain kumman syystä nuo autopalot ovat erityisessä suosiossa nimenomaan Ruotsissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Mistä liikenneruuhkat ovat lähtöisin - ei vain olisi liukuhihnat keksineistä valkoisten liikkumisen lisäämisen juhlista ;)

...
"Älä tee niin kuin minä teen - vaa tee niin kuin minä sanon" - tähän vanhaan arvokkaaseen papin lausumaan liittyen pr. Bush jr' n kysyvä toteamus aiemmalle Kiinan presidentille Hu Jintao' lle:

" ... Ettehän te kaikki tarvitse jääkaappeja, ettekä autoja ... " - näin totesi osapuilleen presidentti valtiosta, jossa on asukasta kohden maailman eniten autoja - jos kiinalaiset haalisivat samassa suhteessa autoja - tarkoittaisi se katastrofia - noin 1600 miljoonaa autoa yhteen valtioon!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Mielenkiintoinen diagrammi autoistuneisuudesta Euroopassa. Suomen "Pyhälehmä" -ilmiö on havaittavissa:
https://www.acea.be/statistics/tag/category/vehicl...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

"Pyhä lehmä taudin" eräs ilmentymätodiste - lisävarusteiden kromiosat, erikoisvanteet ja lisähintaan tuplapakoputket - laitoihin ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #8

Onko sinulla Ilu omaa autoa? Jos niin kenelle haluat sillä rehvastella? Auton omistajathan haluavat sillä näyttää muille sinun mukaasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

On, ja en enää kenellekään.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #5

Kyllä USAssa Cadillac on tärkeä varsinkin mustille.
Kreikkalainen ystäväni halusi minut valttämättä automatkalle Kreikkaan näyttääkseen ostamaansa Viperia ja minä taas toivoin ettei kukaan tuttu näe vanhaa miestä astuvan moiseen urheiluautoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Amerikkalaiset elävät jopa (matkailu)autoissa ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #34

Eivät elä vaan matkustavat. Niin no, elävät loman ajan. Yleensä se on talon päädyssä katteen alla.

Nyt kannattaa muistaa että autojen valmistus tai myyntimäärät eivät tarkoita vielä sitä että ne olisivat pyhiä lehmiä. Näitä ei nyt kannata arvioida pelkästään suomalaisesta näkökulmasta pelkästään.

Kun puhut puhut pyhästä lehmästä länsimaisena ilmiönä niin mietipä paljonko Suomen kautta meni ja nyt menee muualta Euroopasta länsimaisia autoja Venäjälle?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

US on kuuluisa vaunuissaan läpi vuoden asuvista kansalaisistaan ...

~ http://www.girlgetsringreviews.info/630/ -

.
Ei liity sinällään topicciin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #40

Vähän huonoa suomea kääntäjältä mutta asia selviää seuraavasta. "Amerikassa, telttailu on hyvin kehittynyt. Joka vuosi miljoonat amerikkalaiset lähteä matkalle asuntovaunuissa, perävaunujen ja retkeily rentoutua ja nähdä monia uusia paikkoja maassa. Siksi monet autonvalmistajat kiinnittää paljon huomiota Amerikan autojen markkinoilla, jotta voidaan edistää sen tuotteita leirintäalueelle. Yksi mielenkiintoisimmista asuntoautot, joita myydään Yhdysvalloissa, matkailuautot luodaan pohjalta täysikokoinen linja."

Missä kohtaa tuossa linkissä puhutaan läpi vuoden mobile homessa asumisista?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

"Asumiskustannusten nousu ajaa amerikkalaisen keskiluokan asuntovaunuihin
ULKOMAAT JULKAISTU 13.03.2015 ... " -Mtv

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/asum... -

" ... Yhdysvalloissa arviolta 20 miljoonaa ihmistä asuu asuntovaunualueilla.

Asuntovaunualueet on mielletty ennen vähävaraisten rähjäiseksi asumisvaihtoehdoksi, mutta nyt myös keskiluokka hakeutuu parakkimallisiin siirrettäviin koteihin kalliiden asumiskustannusten välttämiseksi.

Chicagon lähellä sijaitsevassa asuntovaunualueella on yli kaksisataa siirrettävää parakkitalon näköistä kotia.

– Keskiluokan muuttaminen tänne on selvästi nouseva trendi, sanoo asuntoalueen johtaja Kenneth Reese MTV Uutisille.

Reese johtaa asuntovaunualuetta, jossa on tällä hetkellä vähän yli 200 mobiilikotia. Vieressä sijaitsevassa 90 neliömetrin kodissa asuu John ja Crystal Hooker. ... "

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #44

Tapio, kyllä tässä kohden Ilkka on oikeassa.

Mobile home -järjestely on ollut jo 60-luvulta lähtien yksi varteenotettava vaihtoehto pienituloisille kansalaisille. Kun olin kesätyössä USA:ssa 70-luvun lopulla, minullekin ehdotettiin sitä vaihtoehtoa, mutta päädyin kuitenkin vuokraamaan erään puutalon yläkerran valkoisten köyhien alueelta Tampassa. Asuntopulaa ei ole USA:ssa juurikaan. Vuokramarkkinat toimivat ja kaikkea löytää. Mutta halvimmassa päässä asunnot ovat sen verran surkeita murjuja, että Suomessa ei sossun vakkariasiakkaatkaan asu vastaavissa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #47

Nyt kannattaa tehdä ero mobile-homen ja trailer-homen välillä. Ilun linkki oli mobile homeen ja siinä ei missään sanottu että amerikkalaiset asuvat niissä ympäri vuoden. Trailer-homen etuna on että jos haluaa muuttaa työn perässä muualle niin ei muuta kuin pyörät alle ja hinaa sen uuteen paikkaan. Tämä on yksi niitä amerikkalaisen yhteiskunnan mahdollistamia vapauksia tai "vapauksia" kuten Ilu sen ilmaisee.

Kas tässä niitä joita sinä tarkoitat. Poikkeavat huomattavasti Ilun linkissä esiintyvissä. Ilu kaiken lisäksi kommentoi näin kommentissaan 34: "Amerikkalaiset elävät jopa (matkailu)autoissa ;)" Nämähän eivät ole niitä. Sinun kommentin väärinymmärryksen ymmärtää koska niistä myös joskus käytetään nimeä "Mobile Home" ja et ilmeisesti avannut Ilun linkkiä. Ilun kohdalla taas virhe oli todellinen koska hän käytti suomen kielistä versiota "matkailuauto" joita nämä eivät ole missään nimessä.

https://www.bing.com/images/search?q=trailer+home&...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #52

Luin mutta siihen ei ollut mitään lisättävää. Sen sijaan matkailuautoissa ympäri vuoden asumiseen oli. Et tunnu tietävän näiden kahden eroa. Toisella matkustellaan, toisessa asutaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Luehan uudelleen tuo Mtv' n juttu ... onko se mielestäsi totta?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #61

On totta: "Asuntovaunualueet on mielletty ennen vähävaraisten rähjäiseksi asumisvaihtoehdoksi, mutta nyt myös keskiluokka hakeutuu parakkimallisiin siirrettäviin koteihin kalliiden asumiskustannusten välttämiseksi." Siis parakkimallisiin siirrettäviin koteihin. Ei siis matkailuvaunuissa / asuntovaunuihin tai asuntoautoihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Jänkkäämistä ... asia on selkeästi kerrottu Mtv jutussa - tosin tämä ei suoraan liity topicciin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #85

No, siinähän MTV:n jutussa se oli selvästi sanottu. Ihmettelen ettet ymmärrä noiden asioiden eroa. Ymmärrätkö eron kuorma-auton ja henkiöauton välillä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

On kysymys miljoonista, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pyörien päällä asuminen. Ei muuten liity topicciin ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #48

Itse asiassa tarkoitin kyllä trailer park -tyyppistä asumista. USA:ssa niissä asutaan läpi vuoden, koska muuten asukit olisivat kodittomia.

USA on valtio, jossa keskiluokalla menee edelleen melko hyvin. Siitä huolimatta, että keskiluokan "katoamisesta" kirjoitetaan kaiken aikaa. Sitä tuskin tapahtuu varsinaisesti, sillä markkinat tarvitsevat kuluttajia ja hyvä työllisyystilanne siellä on jo nyt kääntänyt kurssin osittain toiseen suuntaan. Keskiluokkainen amerikkalainen elää kulutusmielessä paremmin ja asuu isommassa asunnossa kuin keskiluokkainen suomalainen. Edelleen.

Mutta samanaikaisesti USA on valtio, jossa on aina ollut paljon selvemmin havaittavissa olevat yhteiskuntaluokkaerot kuin Suomessa. Amerikkalaisten standardien mukaan suurin piirtein kaikki suomalaiset kuuluvat keskiluokkaan.

USA:ssa puolestaan on kaikessa omat markkinansa eri yhteiskuntaluokille. Halvat hotellit ja motellit ovat niin rähjäisiä ja homeisia torakkapesiä, ettei sellaisia Suomesta löydy. Suomessa ei tarvitse pelätä, että halpakaan majoitus olisi "mahdottomalta" tuntuva, kyllä sellaisessa aina tarpeen tullen yhden yön nukkuu. Vastaavasti Suomessa voi kaupungeissa olla parempia ja huonompia asuinalueita, mutta ei juurikaan keskiluokalle mahdottomia sellaisia. USA:ssa asia on toisin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #55

"Itse asiassa tarkoitin kyllä trailer park -tyyppistä asumista. USA:ssa niissä asutaan läpi vuoden, koska muuten asukit olisivat kodittomia."

Selvyyden vuoksi kysyn vielä että tiedät siis eron trailerin ja matkailuauton välillä?

"USA:ssa puolestaan on kaikessa omat markkinansa eri yhteiskuntaluokille. Halvat hotellit ja motellit ovat niin rähjäisiä ja homeisia torakkapesiä, ettei sellaisia Suomesta löydy."

Sanoit asuneesi Floridassa. Olen itse asunut kuivemmassa ilmanalassa ja huonoimmatkaan hotellit eivät ole ihan noin huonoja.

Muuten, huomasin juuri että Ilu oli tehnyt taas Ilut eli editoinut kommenttiaan numero 40 ja poistanut mobile homeen liittyvän linkkinsä. Oman kommenttini numero 44 lainaus oli juuri siitä linkistä. Aika naurettavaa mennä tekemään tuollaista kun moni oli sen jo lukenut

"US' saa on miljoonia pelkästään asuntoautoissa asuvia - kalliiden asuntojen vuoksi, eläkeläisyyden antaman vapauden vuoksi ja alueittain suotuisan ilmaaston vuoksi."

Tätä et ehtinyt poistaa tai editoida. En nyt puhuisi miljoonista, muutamista yksittäisistä seikkailijoista, sillä asuminen tuolla tavalla on hankalaa koska ei ole sellaisia alueita joissa niissä voisi asua enempää kuin 10 vrk kuukaudessa. Asuminen apartment-tyyppisessä vuokra-asunnossa ei tulisi paljoakaan kalliimmaksi eikä tarvitsisi vaihtaa maisemaa kymmenen päivän välein. Siitäkin huolimatta että eläkeläisillä on alennetut taksat liittovaltion luonnonpuistoihin ja leirintäalueille. Ei tainnut Ilu näistä hommista saada Manhattanilla seikkaperäistä selvitystä. Sori Jari että tää loppu oli osoitettu Ilulle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #58

Useimmat amerikkalaisetkaan eivät ole nähneet yhteiskuntansa koko kirjoa laidasta laitaan eivätkä tiedä todellisuutta. Puhumattakaan sitten muualta tulleiden vierailijoiden kyseessä ollessa.

Voin väittää nähneeni USA:ssa kaiken slummeista eliittiin ja huomannut myös kuinka elinvoimaisia ja suuria yhteisöjä jokaisessa luokassa vallitsee. He elävät kuitenkin omissa maailmoissaan ja tietävät sangen vähän muista. Arjen toiminnassa pitää paljon tarkemmin ottaa huomioon omaan luokkaansa kuuluvien valintojen tärkeys kuin tykkänään Suomessa.

En oikein ymmärrä mitä tarkoitat ja mihin pyrit tuolla loputtomalla kyselemisellä "trailer park" ja "asuntoauto" y.m.. sanojen merkityksistä. Totuus on kuitenkin, että USA:ssa on paljon asuntovaunualueita, joissa asustelee pysyvästi ihmisiä ja perheitä asuntovaunuissa ilman, että heillä on edes autoa niiden kanssa minnekään matkustaa. He asuvat niissä vuokralla vieri vieressä toisiaan.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #60

MTV:kirjoituksesta: "Asuntovaunualueet on mielletty ennen vähävaraisten rähjäiseksi asumisvaihtoehdoksi, mutta nyt myös keskiluokka hakeutuu parakkimallisiin siirrettäviin koteihin kalliiden asumiskustannusten välttämiseksi." Siis parakkimallisiin siirrettäviin koteihin. Ei siis matkailuvaunuissa / asuntovaunuihin tai asuntoautoihin Joissa mutten ei olisi edellytyksiä pitkäaikaiseen asumiseen ellei sitten viitsi talvella tai kasällä vaihtaa kaasupulloa tiheään. Nämä parakkimaiset siirrettävät kodit kytketään sähkö-, kaasu- ja vesiverkkoon. Sori että meni tällaiseksi mutta terminologia taitaa olla meillä hieman erilaiset. Itse olen kyllä jenkeissä asunut 32 vuotta että jotain minäkin tiedän näistä. Ollessani erään terästehtaan hommissa meillä oli monia hyväpalkkaisia duunareita jotka asuivat juuri vastaavanlaisissa asunnoissa eli niissä asuu myös töissä käyviä ihmisiä jotka ovat halvalla päässeet kiinni noihin "parakkeihin" joiden arvo muuten nousee tai laskee kuten talojenkin.

https://www.bing.com/images/search?q=trailer+home&...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

US on luokkajakoinen yhteiskunta, jossa lähes kaikilla on demokratian myötä äänioikeus, mutta liittovaltio, jossa presidentiksi pääsee toiseksi eniten ääniä saanut.

Niin, US' ssa on niin paljon autoja, että mitä ilmeisimmin koko väestö mahtuisi autoihinsa "asumaan"!

Kuinka paljon tarvitaan Kiinaan henkilöautoja, että kaikki kiinalaiset mahtuvat autoihinsa "asumaan" - no, noin 350 miljoonaa autoa, paljon siellä on nyt?

Kuinka paljon US' ssa käytetään autoiluun polttoaineita - ja jos vertaamme Kiinaan per asukas, millaisen johtopäätöksen voimme vetää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

US' saa on miljoonia pelkästään asuntoautoissa asuvia - kalliiden asuntojen vuoksi, eläkeläisyyden antaman vapauden vuoksi ja alueittain suotuisan ilmaaston vuoksi.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #53

"Asuntovaunualueet on mielletty ennen vähävaraisten rähjäiseksi asumisvaihtoehdoksi, mutta nyt myös keskiluokka hakeutuu parakkimallisiin siirrettäviin koteihin kalliiden asumiskustannusten välttämiseksi."

Jos viittaat asuntoautoilla ylläolevaan kommenttiisi niin eivät ole sama asia. Asuntoautot ovat nyt niitä matkailuautoja eli Mobile Homeja joita on monia eri kokoja ja malleja. Et tainnut pikakäynnilläsi Manhattanilla oppia ihan kaikkea amerikkalaisuudesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Näyttää menevän selittelyn puolelle - kysymys oli siitä kuinka paljon amerikkalaiset asuvat ympäri vuoden liikkuvissa kodeissaan - autoja tai vedettäviä asuntoperävaunuja -

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #63

"Näyttää menevän selittelyn puolelle - kysymys oli siitä kuinka paljon amerikkalaiset asuvat ympäri vuoden liikkuvissa kodeissaan - autoja tai vedettäviä asuntoperävaunuja" Unohdit juuri tuosta nuo parakit mistä MTV:kin mainitsee. En ihmettelisi yhtään vaikka väittäisit ettei niistä edes ollut kysymyskään. Vai väitätkö että kyse oli todellakin noista kahdesta eikä ollenkaan parakeista? -Autoissa tai asuntoperävaunuissa pidempiaikainen asuminen on hankalaa siirrettäviin parakkeihin verrattuna, koska parakit on varustettu asumiseen eli niissä on eristykset ympärivuotiseen asumiseen, liitännät sähkö-, vesi ja kaasuverkkoon. Niin ja viemäriverkkoon. Näitä se Mtv:n juttu tarkoitti. Asuntovaunuille ja -autoille ei löydy pitkäaikaisia parkkeerauspaikkoja.Tietysti noissakin joku voi asua jos löytyy maanomistaja joka ottaa mailleen. tai jos itsellä on maapläntti.

Ja nuo parakitkin ovat esimerkkejä siitä kuinka auto on pyhä lehmä. Niissä on jopa autolle ihan oma paikka parakin vieressä! Niin ja ajattele omakotitaloja. Niissä on jopa autotallit eli todellakin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Jaarittelua - lue kokonaan tuo Mtv' n juttu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

En ole koskaan käyttänyt tätä sanontaa, mutta nyt se pakko kaivaa pöytälaatikosta esille: hoh-hoijaa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #92

Niinpä niin Ilu. Toinen ei voi eikä saa tietää mitä sinä et tiedä. Siitä osoituksena tuo linkin poisto. Kehittävää eikö totta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Sellaiset kommentoinnit poistetaan, jotka saavat lukijat liikkeelle - vaateillaan, muutoin ei. Kannatan sananvapautta - en tosin nyt enää muista mikä oli poiston sisältö - mutta valitukset muistan, 4 kpl.

Ilkka Luoma

[2012]

" ... Talouden ja yleisen ahdingon kasvaessa – herää vastustus kaikkea outoa ja vierasta kohtaan. Tutuilta haetaan turvaa ja hyväksyntää. Ulkomaalaisia vieroksutaan ja epäoikeudenmukaisuutta vihataan – kuten ei siedetä myöskään selitteitä, että olemme velkaa kehitysmaille, joista ”vieraamme” usein meille pakolaisina muuttavat.

Moni laukoo tekstiä rasismista, usein ymmärtämättä täysin mitä se syvimmiltään tarkoittaa. Suomalainen keskiarvoihminen ei ole rasisti, eikä kovin moni muukaan. Hyväksymme erilaisuutta, mutta emme etuoikeuksia ansiotta. Rasismi on tyly sana ja sen merkitykseen kannattaa tutustua huolella, ennenkuin syyttää toistaan rasistiksi.

Rasismin sijasta meillä on paljon reviiripuolustusta. Reviiripuolustus on evoluution vuosimiljoonatuote, joka on taannut sen, että esimerkiksi me ihmiset olemme olemassa. Perusreviiri on maapallo – nk. yleisreviiri; on sanottu että biosfääri on vain yksi eliö, jossa ihminen muodostaa vain osasen, kuten haima ihmisessä. Niin tai näin – nyt on syytä perehtyä reviiripuolustuksen ominaisuuksiin ja tapoihin – onhan se ylläpitänyt suvunjatkantavoittoa kuhunkin meihin! ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/reviiritais... -

.
177097

Ilkka Luoma

TORSTAINA, SYYSKUUTA 22, 2011
Schengen - reviirit

22.9.2011 |18:12 |Ilkka Luoma | Maahanmuutto | Reviiripuolustus | reviirit | Rotu | Schengen-sopimus| 48 kommenttia -US_P/IL

Uutisointi ja media junttaavat, että maahanmuutto on perussuomalaisten esille tuoma asia. Näin se on ja näin se ei ole - Maahanmuutto, joka todellisuudessa on reviirien hallintaa, on miljoonien vuosien selkäydin- ja aivokapasiteettitoimintaa koko eliökunnassa.

[ ... persut huutavat monista kurkuista yhteen rööriin maahanmuuton ongelmista - persut unohtavat työvoimatarpeen kasvavan väestöikäpyramidin kallistuessa yhä uhkaavammin kohti korkeita kokemusvuosia. Maahanmuutto on pikkuhiljaa geenisiirtymää ja se on ollut ominaisuutena pakollinen, jotta meistä on mahdollistunut tälläisiä! ... ]

Kokoomus, demarit ja muutkin huutavat nyt maahanmuuttoa - joko vastaan, miltei vastaan tai kokoomuslaisina businessrealiteetteina huomisen huutavasta työvoimapääomapulasta fyysisinä ja aivoinhimillisinä tarpeina. Kokoomus peesaa, ja sen kannattajat ovat osin kuin persut - maahanmuuton vastustus on hyvä ja yksinkertainen vaaliteema kenelle tahansa ehdokkaalle - ketkä sitä populismia sitten harjoittaakaan?

Meillä jokaisella on oma reviiri. On henkilökohtainen reviiri, on perheen reviiri (tontti- yms. naapuririidat lähtevät tästä), on suvun - ja työyhteisön reviirit. On kaupunginosareviirit (1960-luvun jengitappelut), on maakuntareviirit (osta omalta vaikutusalueeltasi). On myöskin yhteenkuuluvuusreviirit - mm. Attack ja Greenpeace.

Olemme täynnänsä reviirejä. Suurin järkevästi tunnistettava ihmistoiminnallinen reviiri on itse maapallo - tosin sille pitäisi löytää uhka, jotta yhteenkuuluvuus peittoaisi maapallon sisäiset reviiritaistelut.

On kysymys reviirien hallinnasta, ei ole kysymys maahanmuutosta,
- se on vain nimitys tapahtumalle, jonka oikea nimitys olisi reviiriysjännite

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/09/schengen-r... -

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  "On kysymys reviirien hallinnasta, ei ole kysymys maahanmuutosta,..."

On kysymys reviirien hallinnasta, mikä Ruotsissa nyt johtuu nimenomaan maahanmuutosta,

Ilkka Luoma

... miten lause jatkui pilkun jälkeen? ;)

...
Maahanmuutosta - enemmän:

SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 03, 2015
Kahden kerroksen väkeä – maahanmuuttoa ja maastapakoa

*
(Suomi on saamassa uuden miltei hätätilahallituksen Keskustan puheenjohtaja ja vaalivoittaja Juha Sipilän yrittäjämäisessä komennossa 1] – eräs kulminaatio- ja kipupiste on maahanmuutto, työvoimatarve ja kulttuurien tahdistamaton sekoittuminen)

[ … arkikansalainen saa naamakirjoista lukea kuinka maahanmuuttajia pakolaisina ja ”pakolaisina” paapotaan veronmaksajiemme rahoilla – itse monien aitosuomalaisten kärvistellessä työttömän peruspäivärahalla. Samaan aikaan maahamme pakolaisstatuksella tulleiden kotimaissa tapetaan joillekin haitallisia ihmisiä – jopa vain koston vuoksi. Näin turvaa on jostain – vaikka Välimeren yli – haettava … ]

Perussuomalaiset laskivat, että maahanmuutto Suomeen kustantaa veronmaksajillemme noin miljardin euron verran - vuodessa. Kukaan ei varmaan osaa tarkasti sanoa mikä on oikea ja oikeudenmukainen kokonaissumma – sillä monet, tosin harvemmat, ovat ansiotöissä maksamassa veroja myös yhteiskuntamme tulontasaukseen.

Maahanmuuttoa on useanlaista – on työperäistä *], on pakolaisstatuksella, on elintasopakoilua ja on helpomman elämän tavoittelua. Emme saa missään olosuhteissa unohtaa heitä, jotka aidosti kuoleman hädässä maahamme pyrkivät. Perheitäkin, jotka ovat aina kaikkien yhteiskuntien ydinvoimavara – pitäisi voida yhdistää, vähintäänkin kasvatuksen ja inhimillisyyden nimissä.

*] ...pakko saada työvoimaa ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/tyon%20perassa%2... -

Suomalaista korpeaa aika-ajoin netissä esitellyt kopiot 'asiakirjoista', mitä kukin on saanut yhteiskunnalta, on Afrikasta tulleen ajokorttimaksua, on ostettua tyylihuonekalua ja on uusia lastenrattaita, kun käytetty ei kelpaa. Esimerkkejä on useita. Aitosuomalainen, jos nyt tälläinen sanakummajaisuus sallitaan, on osin jurnuttava kateusmoottori 2], mutta aina hakien oikeudenmukaisuuden asetelmaa.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/05/kahden-ker... -

.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen moneen kertaan todennut ja melkein yhtä usein ihmetellyt, että yksityisauto saa kautta Euroopan olla rauhassa sabotoinnilta. Vähänkään suuremmissa kaupungeissa Suomesta Kroatiaan ja Belgiasta Tsekkiin on rakennusten kivijalat, erilaiset aidat, muurit ja kallionkyljet töhritty graffiteilla. Samaan aikaan katujen varsille ja suurille parkkipaikoille pysäköidyt yksityisautot ovat nauttineet täydellistä koskemattomuutta, vaikka valkoisen Mersun oveen vetäisty räikeä spray-töhry olisi varmasti kirpaissut auton omistajaa enemmän kuin viereisen roskiksen roiskiminen kirjavaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Graffitoijien tarkoitus ei ole ollut kenenkään kirpaiseminen, vaan ympäristön taiteellinen koristelu.

Ilkka Luoma

Aidot graffitistit juuri noin, mutta valitettavasti töhrijöitä on huomattavasti enemmän - jotka viestittelevät omila tunnksillaan toisille ...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #12

Lisäksi tässä on semmoinen juttu kuin se efekti mikä tapahtuu kun ympäristö on rähjäinen.

Se asia on tutkittu, että paikat pysyvät ilman söhryjä ja sotkua ja alkaa yhdestä asiasta: rikkoutunut ikkuna.

Sitten kun ikkuna hajoaa jossain niin kohta joku kippaa roskiksen sinne ja joku tulee koristelemaan sprayllä. Kiiltävästä mersusta jos olisi ikkuna rikki tai vaikka rutattu niin sekin menisi vapaaksi riistaksi töhrimiselle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Lumpipalloefekti, kun "ikkuna on avattu" ...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mutta eikö tukkoontöhritty Mersun kylki elävöittäisi kaupunkikuvaa enemmän kuin pelkkä vitivalkoinen peltipinta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Omistajan itsetunto saisi melkoisen kolhun - sillä moni elää "soppaluusta pihalla"

Ilkka Luoma

Ranskassa ja Ruotsissa poltetaan paljon autoja - jonkin täällä US/P' ssäkin olleen kommentoijan - blogistin mukaan viimeisten reilu 10 vuoden aikana tuhansia autoja on poltettu - Ruotsissa, en tiedä kuinka paljon Ranskassa ...

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Ei viitsitä käydä kouluja tai opiskella kieltä. Ei kiinnosta mennä mihinkään hanttihommiin. Sitten radikalisoidutaan kun ei saakkaan kaikkea tuosta vaan vaivaa näkemättä. Jospa se Ruotsi antaisi näille autonpolttajilee jotain erityisetuisuuksia, enempi rahaa, autoja, vaaleita tyttöystäviä... Niin ehkä sitten olisivat tyytyväisiä. Ehkä kuitenkin parempi vaihtoehto olisi poistaa laittomasti maassa olijat ja sijoittaa muut jengiläiset koulutusleireille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ruotsin Keskustan Annie Lööf ehdottaa autonpolttajille yhdyskuntapalvelua poliisissa ja pelastuslaitoksessa.

Hieman samaan tapaan kuin Suomessa ehdotettiin vangeille yhteiskuntaan takaisin sopeuttamiseksi iänikuisten kirvesmieskurssien lisäksi lukkoseppäkoulutusta 1980-luvun alussa.

Ilkka Luoma

Rattijuopot laitettiin kivileirille Seutulaan ...

Ilkka Luoma

Jokaisella maailman ihmisellä on se oma isänmaa, jossa hän tulee ymmärretyksi juuri omalla äidinkielellä.

.
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018081522011398... -

"Poliisi selittää: Tämän takia nuoret polttavat autoja Ruotsissa - ”Halutaan merkata reviiriä tai pelotella hiljaiseksi”

keskiviikko 15.08.2018 klo 21:33
Autojen tuhopoltot ovat piinanneet Göteborgia jo pidempään. Poliisipäällikkö kertoo, mistä on kyse ... "

.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, HEINÄKUUTA 28, 2016
Kahden kerroksen väkeä – maahanmuuttoa ja maastapakoa II

Suomen valtio maksaa paluulentoja Irakiin ja näin tuhansien irakilaisten Finland Sight-seeing saa päätöksensä – se vain sattui maksamaan meidän veronmaksajille reilun määrän sellaista rahaa, jolla esimerkiksi Lastensairaala-projekti oltaisiin saatu operoitua – ilman mitään säätiövirityksiä.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1469418713626 -

Olemme hyvänahkaisia ja ymmärrämme irakilaisten, syyrialaisten ja muiden meille halunneiden hädän. Kuka tai ketkä sitten ymmärtäisivät meidän omien hädän, joita on paljon – esimerkiksi noin 60.000 ajelehtivaa nuorta, jotka eivät tiedä mitä huomanna tekevät!

...
[02052015] Suomi on saamassa uuden miltei hätätilahallituksen Keskustan puheenjohtaja ja vaalivoittaja Juha Sipilän yrittäjämäisessä komennossa 1] – eräs kulminaatio- ja kipupiste on maahanmuutto, työvoimatarve ja kulttuurien tahdistamaton sekoittuminen.

[ … arkikansalainen saa naamakirjoista lukea kuinka maahanmuuttajia pakolaisina ja ”pakolaisina” paapotaan veronmaksajiemme rahoilla – itse monien aitosuomalaisten kärvistellessä työttömän peruspäivärahalla. Samaan aikaan maahamme pakolaisstatuksella tulleiden kotimaissa tapetaan joillekin haitallisia ihmisiä – jopa vain koston vuoksi. Näin turvaa on jostain – vaikka Välimeren yli – haettava … ]

Perussuomalaiset laskivat, että maahanmuutto Suomeen kustantaa veronmaksajillemme noin miljardin euron verran - vuodessa. Kukaan ei varmaan osaa tarkasti sanoa mikä on oikea ja oikeudenmukainen kokonaissumma – sillä monet, tosin harvemmat, ovat ansiotöissä maksamassa veroja myös yhteiskuntamme tulontasaukseen.

Maahanmuuttoa on useanlaista – on työperäistä *], on pakolaisstatuksella, on elintasopakoilua ja on helpomman elämän tavoittelua. Emme saa missään olosuhteissa unohtaa heitä, jotka aidosti kuoleman hädässä maahamme pyrkivät. Perheitäkin, jotka ovat aina kaikkien yhteiskuntien ydinvoimavara – pitäisi voida yhdistää, vähintäänkin kasvatuksen ja inhimillisyyden nimissä.

*] ...pakko saada työvoimaa ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/tyon%20perassa%2... -

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/kahden-ker... -

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ei pakolainen köyhistä oloista Suomeen saakka pääse jos mihinkään.
Täytyy olla myös normaalia energisempi, saamattomat jäävät paikoilleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Vaikea kysymys: Kuinka moni on halulla päästä helpommalla - onnenonkija?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onhan se todellakin metkaa kun vasta autojen polttaminen jengisodassa saa Ruotsin pääministerin suuttumaan ja sen ennustetaan heiluttelevan vaalituloksiakin. Mikä muu olisi voinut aiheuttaa vastaavan tunteenpurkauksen?

Ilkka Luoma

Ruotsissa veikkaillaan ruotsidemokraattien johtoasemaa - entä hallituskokoonpano, sillä nuo rd' t eivät kuitenkaan yli 50 prosenttia saa - mutta halla-aholaiset koplaavat tuosta arviosuosiosta itselleen myös voittoa - jopa pääministeriyttä! Jokainen poltettu lisäauto edesauttaa molempien eloa ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Varmasti talojen ja ihmisten polttamiset saisivat enemmän huomiota - ja ovat saaneetkin.

Ilkka Luoma

Tässä kohtaa olisi varmaan hyvä palata löytämään juurisyitä ---

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #41

Toiset polttaa, toiset ei. Olisikohan integroitumisella jotain tekemistä asian kanssa, sillä yhteiskuntaan integroituneet eivät polta autoja eivätkä tee paljoa muitakaan tihutöitä. Vaikka olisivat samalta alueelta tulleet kuin polttajatkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Kulttuurilliset reviirit ja kolonialismin ryöstöt - Osa 1 - Juurisyiden analyysia

.

PERJANTAINA, MARRASKUUTA 15, 2013
Ympäristövelkamme kehitysmaille?

[ … eräät viisaat ovat kertoneet, ettemme maksa ympäristöjälkivelkaamme kehitys- ja kehittyville maille, koska ne ovat vieneet työpaikkamme – jos näin on ilmaistu, osoittaa se täyttä ymmärtämättömyyttä liiketoimien, rahavirtojen ja valmistuksen logistiikasta, raaka-aineiden kierrosta tai ympäristölakien maakohtaisuuksista … ]

Kulutuskasvu ja toimeliaisuuden lisääntyminen ovat eri asioita

Taloudellinen kasvu perustuu raaka-aineisiin, energiaan, kysyntään sekä kekseliäisyyteen suunnitella ja valmistaa (hyötysuhdeosaaminen on oiva lisäbonus) – pitääpä vielä nykyaikana osata markkinoida ja myydä (-kin). Nuo edellä mainitut tekijät taas tarvitsevat pääomia, eli siirrettyä ostovoimaa sijoituksina ja sijoittajina. Sijoitusmahdollisuus on taas syntynyt, kun on kyetty tekemään ylimääräistä rahaa so. ostovoimaa - ”päiväsyönnin” lisäksi.

Taloudellinen kasvumme on vaatinut paljon raaka-aineita nykyisistä kehitysmaista – raaka-aineet on jalostettu tavaroiksi viimeisten 150 vuoden aikana mahtavin ympäristöongelmin itse valmistusmaihin. Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Japani eilivät omassa ”paskalastissa” aina 1960 –luvun lopulle saakka, jolloin heräsi heiveröinen ympäristöajattelu.

Ostovoiman hamuaminen – näyttö- ja vertailutalous

Taloudellinen kasvu nostatti markkinatalousmaissa (siis erityisesti Länsi-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa) kuluttajakohtaisen ostovoiman maailman huipulle – ”rahalla sai ja hevosella pääsi” -laitettiin niin kutsutusti ”haisemaan”. Näin repesi entisestään kuilu kehittyneiden - ja kehitysmaiden välille – liki puolet maapallosta näki nälkää ja 30 prosenttia kulutti enemmän kuin loput 70 prosenttia.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/11/ymparistov... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Bilbränderna i Göteborgsområdet är rimligen inte försäkringsbedrägerier. Men när Larmtjänst undersökte fem procent av de 6 000 bilbränder som ägde rum mellan januari och september förra året och kom den fram till att 54 procent av dem var anlagda.

”Hederliga” bilägare hade betalt unga kriminella för att tända på."

https://www.aftonbladet.se/a/QlkBBR/den-utlandska-...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aschbergin kolumni, ja lähdeviittaus puuttuu. Vähän samanlainen tämäkin väite kuin se paljon kritisoitu prosentti ikänsä valehdelleista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Niinpä, ja kun 3000-4000 autoa palaa, niin ihan sama kuin teidän länkytyksenne siitä, että ikätutkimusten otos ei ole "edustava". Ylimielisyys kovankin onnen voittaa.

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, HUHTIKUUTA 01, 2016
Rasismi - lyhyt oppimäärä
[U]
...
5.1.2013 | 13:59 | Ilkka Luoma | Kulttuuri | 29 kommenttia, 1 uusi
Suomessa ei ole rasismia sen varsinaisessa merkityksessä ja jos hiukan onkin - ovat nuo rasistit hyvin harvinainen pienvähemmistö. Maassa eletään maan tavoilla, kaikkialla - niin Somaliassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Kiinassa kuin Suomessakin. Suomalaiset ovat epäluuloisia ja varauksellisia tuntemattomia kohtaan. Olemme reviiripuolustuksessa.

Reviiripuolustus on kaikkialla ja se kumpuaa miljoonien vuosien takaa. Reviirit ovat meillä kaikilla; me puolustamme itseämme, arvojamme ja koskemattomuuttamme - emmekä kovin helposti halua uusia meille tuntemattomia vaikutteita. Olemme silti uteliaita - varovaisella tavallamme.

Reviirillinen yhteiskunta pohjautuu vuosisataisista maaseudun kehäasutuksista - kehässä oltiin suojassa pedoilta ja naapurikehäläisiltä - välillä haettiin vierasta geenistöä, jottei olisi syntynyt liiaksi vajaamielisyyttä.

Kiltti ja sinisilmäinen kansa
Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa, kun luottamus on voitettu ja todistettu. Arvostamme työtä ja tekemistä - arvostamme myös auttamista sellaisille, jotka syyttään kärsivät ja ilman laiskuutta apua tarvitsevat.
Meille saa tulla tekemään työtä ja maksamaan veroja - oli ihon väri mikä tahansa, kunhan on ahkera ja ottaa osaa yhteiseen tulontasaukseen ja valtioyhteisön kassan täyttämiseen.

Meille on turha tuputtaa vieraita tapoja -
olemme sen verran viisaista, että otamme vapaaehtoisesti sen vastaan, joka meille sopii ja passaa. Emme siedä tuputtamista, emmekä sitä, että arvojamme ja tapojamme kyseenalaistetaan - meillä eletään meidän sääntöjen mukaisesti, kuten kaikkialla muuallakin noudatetaan kunkin yhteisön, yhteiskunnan ja valtion sääntöjä - ei sen kummempaa.
Olemme reviiripuolustajia, kuten kaikki maapallon ihmiset - on vain erilaisia tapoja ilmaista se tai erilaisia keinoja toteuttaa sitä. Vahvemmat hyökkäävät, haluavat lisää elintilaa ja etuisuuksia. Me olemme rajoillamme ja pidämme niistä kiinni.
Ole mitä uskontoa tahansa, mutta älä yritä sitä meille väkisin syöttää, äläkä yritä peitota omilla vierailta mailta tuoduilla tavoilla meidän tapoja - meidän tavat ovat meidän.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/rasismi-ly... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jokseenkin 1930-lukulaista pohdintaa. Ole mitä olet, mutta jätä minut tuosta pois - "meitä" ei ole olemassa.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, ELOKUUTA 28, 2005

Rasismin olemus juontuu epävarmuudesta ja pelosta

Rasismi puhuttaa aika-ajoin runsaasti, koska se hipoo ja leikkaa ihmisyyttä. Ihmisyys on meille nimenomaisesti kasvanut ominaisuus, jolla turvaamme itseämme yhteisössämme. Niin ihmiset kuin eläimetkin rajaavat reviireitä. Alunperin reviiri oli elämiselle tuottoalue, jolta yritettiin poistaa kaikki vieraat lajiin kuuluvat ja kuulumattomat eliöt.

Ihminen eli pitkät ajat pienissä kyläyhteisöissä ja uuden ennalta kokemattoman asian ilmaantuminen oli uhka ja pelote yhteisölle. Yhteisö puolusti reviiriään ja koetti pitää vallassa omat ikimuistoisesti vakaiksi koetut menot, tavat ja riitit. Yhteisöön haettiin korkeintaan ulkopuolelta uusia geenejä, kun huomattiin sisäsiitoksista syntyvän vähämielisyyttä ja hengen tylsyyttä.

Rasismia esiintyy joka paikassa; se ei ole Suomen tai länsimaiden yksinongelma. Kautta historian ihmiset eläinten ohella ovat vaalineet elinpiiriä, joka antaa elannon ja toimeentulon yhteisöön kuuluville. Yhteisö puolusti omaansa rajusti ja pyrki poistamaan vieraat vaikutteet ja tavat uhkana omille menoille. Omat menot ja tavat loivat yhteenkuuluvuutta ja keskinäishuolehdintaa.

Reviiririkko voi tapahtua voimakkaamman valtausoperaationa. Kyläpäälliköt puolustivat omiaan, mutta erityisesti itseään vallanmenetyksen pelossa. Ulkoinen uhka olisi voinut viedä unholaan omat perityt tavat. Tavat ovat yhteenkuuluvuuden yksi perustekijä.

Vallitsevalle yhteisölle hyödylliset "reviiritäydennykset" hyväksytään, koska omakin toimeentulo kohenee. Toisaalta hyödytön reviirille tunku nostaa hylkimisreaktion; elätettäviä ja "turhia" yhteisöjäseniä ei kaivata suvunjatkamisrituaaleihin, vaan pikkuhiljaa tapahtuva geenitäydennys on yhteisölle ainoa hyväksyttävä ja pakollinen toimenpide. Mielellään geenitäydennyksessäkin pitäisi olla tuttuja piirteitä.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/08/rasismin-ol... -

.

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 07, 2015
Miksi Saksa ottaa pakolaisia?

(EU- Eurooppaa kohtaa juuri nyt liki hallitsematon kansainvaelluksen vyöry – paljolti historiallisin syin [E0], aikaansaatujen sotien ja helpomman elämän haennan vuoksi)

[ … saksalainen heiluttaa kylttiä: Tervetuloa Saksaan! - toki saksaksi, mutta idea on selvä – nyt osa saksalaisista nostaa identiteettiään – II Maailmansodan veristen muistojen peittämiseksi. Samaisessa Saksassa myös toinen saksalainen polttaa pakolaiskeskuksen ja vaatii rajoja kiinni – nationalismi ja reviiripuolustus 1] ovat syttyneet – vajaa kolmen miljoonan turkkilaisen jälkeen 2] … ]

Saksa on tänään EU’ n voimakeskittymä. Kun Saksa ei saanut hallintaa asein – ottaa se sen nyt taloudella ja rahan voimalla [E1]. Saksa on voimansa tunnossa; vienti vetää – teknologia on huippua, aitosaksalainen on edelleen kurinalainen ja käskyille altis.

Saksalla on myös eniten europarlamenttipaikkoja – ja lisää tulee,

… koska Saksa saa uusia kansalaisia pakolaisista, jotka se valikoi huolella voimistamaan ja toimeliaistamaan 3] omaa kansantaloutta. Saksa ottaa yhä enemmän demokraattista päätösvaltaa Euroopan Unionissa ja euromaiden liitossa.

Saksalla on syynsä

Saksa Euroopan veturina 4] ja EU’ n maksumiehenä 5] haluaa asetella ’pelikortteja kentälle’ yhä enemmän tahtonsa mukaisesti, tosin kuuntelemalla, mutta haluten päättää. Saksa ei muun muassa halua USA-johteista Natoa vaikuttamassa kokonaisen maanosan turvallisuuspolitiikkaan. Saksa haluaa nähdä Euroopan Uralille saakka ulottuvana vyöhykkeenä 6] – talousalueena.

Venäjä on osa Eurooppaa

Saksa tietää tämän erittäin hyvin. Saksan kolmas valtakunta 7] (1933 - 1945) kävi maailman historian verisimmän ja kuluttavimman sodan Josif Stalinin Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941 – 1945 8]. Molemmat valtiot tietävät oikeasti mitä on totaalinen sota. Tämän vuoksi on loogista ajatella nämä kaksi valtiota Euroopan rauhan takuumiehiksi 9].

Kauppa on Saksan voima

Vielä muutamia vuosia sitten Saksa oli maailman suurin viejä, kunnes Kiina ajoi sen ohitse pari - kolme vuotta sitten 0]. Saksa tietää Kiinan voiman, Saksa tietää myös sen mihin nykyisen Venäjän pakkotoimet kaupallisesti johtavat.

Venäjä suuntautuu yhä enemmän Kiinaan, tarjoten maailman suurimpia raaka-ainevaroja Kiinalle. Saksa on erittäin kiinnostunut Venäjän markkinoista ja sen mineraali- ja energiavaroista. Saksa tarvitsee toimeliaisuutta.

Saksan väkiluku kasvaa

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/09/miksi-saks... -

.

Ilkka Luoma

Ja nyt tiukasti topicciin:

Onko tapahtumalla johtaja? Jos on, mikä on systemaattisuuden huomioon ottaen todennäköistä, niin mikä on motiivi? Ovatko huligaanit maahanmuuttajia, ehkä eivät, mutta jos ovat, niin olisiko nyt korkea aika kiihkotta syventyä juurisyihin? Reviiripuolustus, --hyökkäys tai vandalismilla markkinoitu kutsu neuvotteluihin löytää syrjäytymiseen ja osattomuuteen lääke ja parannus? Tekemisen puutteessa ihminen on rauhaton ja levoton - purkamaan energiaansa, ja on altis karismaattisen johtajan kutsulle!

.
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018081722011427... -

"Näkökulma: Asuin itsekin pahamaineisessa Frölundassa, jossa autot roihusivat - ja ymmärrän, miksi siellä pelätään nyt

Tänään klo 8:04 ---
Toivoa sopii, että päättäjät ääntenkalastelun ohessa miettisivät tosissaan toteuttamiskelpoisia ratkaisuja tiettyjen lähiöiden ongelmiin, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Hanna Gråsten ... "

.

Ilkka Luoma

Mennäänpä harhailujen jälkeen tiukasti topicciin:

"Tuhopoltot nostivat turvallisuuden kuumimmaksi vaaliteemaksi - kovaa puhetta Göteborgissa: Rettelöitsijät linnaan, eikä paluuta alueelle

Tänään klo 9:15
Ruotsin maanantain laajat autojen tuhopoltot ovat koventaneet puolueiden retoriikkaa ja nostaneet turvallisuuden vaaliteemojen keskiöön. ... "

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018081622011424... -

.
Tämä siirtää ruotsalaisten tekemällä tehdyt Venäjän uhat toisarvoiseen asentoon, nyt ollaan tosiasioissa ja kansakin sen jo huomaa - jopa Ruotsissa! ;)

Jorma Repo

Suomessa paloi v.2015 2142 ajoneuvoa, eikä siihen liity venäläisten osuus vapaussotaan.Ps. Käy Meri-Rastilassa tutustumassa ihan kotimaiseen tapaan asua asuntovaunussa,eivät ole ihan amerikkalaista tasoa.

Ilkka Luoma

Olen käynyt, tosin jo 20 vuotta sitten ... vierastyöläisiä ja pitkäaikaiskaravaanereita, kuten on myös Puruveden Ruokkeella.

Jorma Repo

Kummassa itse asuisit mieluummin Moskovalaisella kaatopaikalla vai Amerikassa trailercampilla?Yle Areenasta löytyy dokumentti molemmista vaihtoehdoista,jos viitsit avata sen toisenkin silmän.

Ilkka Luoma

Kävin aikanaan 1991 Manhattanilla metrotunneleissa äitini enon kanssa (asui normisti Manhattanilla - kuoli 2010, ja muutti US' han 1950 -luvulla), joka opasti todella erikoiseen maailmaan ... Ilmari ei olisi halunnut sinne mennä, mutta pyytämällä pyysin ... pisimpään olleet olivat asuneet siellä 30 vuotta!

Ilkka Luoma

Toimituksen poiminnat