Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Turun terrori-iskun vuosipäivä

  • Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ...
    Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ...

Mitä opimme, onko mikään muuttunut? Ei ole, vain se, että poliisi syynää tarkemmin ihmisiä, annettuja vinkkejä ja katselee ahkerammin seurantakameroita. Entä juurisyyt – onko niitä pohdittu? Ei ole – olisiko nyt aika, kaksi menehtyi turhaan, aivan turhaan – tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta seuraava voidaan estää.

HS-Toni Lehtinen: Turun terrori-iskusta on tänään kulunut vuosi – Miten teko muutti Suomea?

[ ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005795172.html - ]

Ote: ” … Julkaistu: 18.8. 2018 - 2:00, Päivitetty: 18.8. 2018 - 6:19 …

Tasan vuosi sitten 18. elokuuta Turussa tehtiin Suomen historian ensimmäinen terroriteko.

Turvapaikanhakijana Suomeen tullut marokkolaismies veti Turun kauppatorilla kaksi keittiöveistä esiin ja pyrki puukottamaan mahdollisimman monta ihmistä. Iskussa kuoli kaksi ihmistä, 31-vuotias ja 65-vuotias nainen. Sen lisäksi iskussa haavoittui kahdeksan ihmistä.

Inhimillisen kärsimyksen lisäksi Turun isku vaikutti myös laajasti suomalaiseen yhteiskuntaan, suomalaisten turvallisuudentunteeseen sekä julkiseen keskusteluun vihapuheesta ja maahanmuutosta. … ”

Lukijakommentti – Ilkka Luoma ”Ei juuri mitenkään. Suomalaiset sotilaat ovat yhä Irakissa, Afganistanissa ja Afrikan Malissa. Ei siltäkään osin, että olisimme perehtyneet aiheen juurisyihin. Turun iskijä oli kertonut kuulleensa, että suomalaisia sotilaita on Syyriassa. Emme ole selvittäneet millaisia mahdollisia yhteyksiä entisellä kolonialismilla (siirtomaaisännyydellä) on maahanmuuton kautta terrori-iskuihin”

 

 

Näin kirjoitimme jo joulukuussa 2016 – TIEDE/ Keskustelut [copy][LINK]

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70608/milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun-edesautoimmeko-sita?changed=1481653714 -

Valtiomme ulkopoliittinen johto teki uhkarohkeat päätökset lähettää omia sotilaita kriisipesäkkeisiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa. EU – solidaarisuudessa ja ”eeuuismin”* innoittamina suomalaisia sotilaita lähetettiin Afganistaniin, Irakiin ja Maliin. Kohtalokas kysymys: ”Kuka/ ketkä kantavat vastuun, jos käy pelätty tapahtuma – terrorismi iskee Suomeen, ja osattomat ja viattomat siviilimme kärsivät?)

[ … kansalainen Erkki veteraanina kävi rintamalle Talvisodassa, kun valtakuntamme itsenäisyys oli uhattuna. Erkki ei epäröinyt, asia oli meidän kaikkien yhteinen – isänmaa oli vaarassa ja pojat suorittivat velvollisuutensa ja tie vei rintamille ja itsenäisyys pelastui …

… kansalainen Liisa on ihmetellyt jo kolme kertaa, miksi poikiamme lähetään maan ääriin, vieraiden sotiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa – ei koske isänmaatamme, ei uhkaa meille, eikä edes liity meihin millään tavoin – eihän vain ole niin, että pikaistussyin lähdimme puolustamaan läntisen maailman käsitystä yhteiskunnasta |1, elämästä ja tavoista olla yhteisöissä … ]

Olemme Afganistanissa jo sodan osapuoli |2, sanotaan mitä tahansa. Meillä ei ole myöskään mitään osaa Irakissa kurdien kanssa |3 – kouluttaessamme heitä sotimaan aiheista, jotka ovat meistä yhtä kaukana kuin itä lännestä. Afrikan Mali on vieläkin etäisempi valtio |4 ja sinne pakottauduimme solidaarisuudesta eeuuismiin ja Ranskan pyynnöstä.

..jatkuu... [Osa I]

 

Sama teksti US – Puheenvuorossa – kokonaan:

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227801-milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun-edesautoimmeko-sita -

 

Keskustelu jatkuu ---

IL/BLOG ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun.html -

 

...

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


 


 

 

 

 

 

 

FB FB FB VU T 24 BL BL BL

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Ilkka Luoma

.
|E Leikkautuuko terrorismi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen... -

...
" ... [ … lännenmies uskoo demokratiaan ja sananvapauteen. Lännenmiehille on kehittynyt myös omanlaisensa huumori, nälvintä ja pilapiirrosmainen halvennus – olemmeko oivaltaneet, ettei maapallo jatku loputtomasti länteen? … ]

Aurinkokin nousee idästä. Sananvapauteen kuuluu myös tahdikkuus, tarkkanäköisyys, toisen vakaumuksen kunnioitus ja oman reviirin 3] ylittävä näkökyky. Lännenmiehen huumori ei ole kaikille huumoria. Koko maailma ei ole lännettynyt – itseasiassa läntinen tapa nähdä elämää ja uskoa on maapallovähemmistössä.

Muistammeko eurooppalaisjohteisen löytöretkeilyn ja -ryöstelyn ristin ja miekan 4] voimalla? Luimmeko historiasta kuinka 'maailmojen löytäjät' keräsivät muiden kultaa kuninkaidensa pohjattomiin aarrekammioihin 5] ja paaville pakolla uskovaisia – vaikka miekalla. ... "

.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Turussakin on jo satoja äärijihadisteja, tulevaisuudessa niitä on jo tuhansia. Tätä "kehitystä" ei tule poliitikot saamaan kuriin ikinä. Luulen vielä että suurin osa on yhteiskunnan varoilla eläviä?

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, TAMMIKUUTA 10, 2015

Ranskalainen giljotiini - leikkaako terrorismin
~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/ranskalaine... -
...

Jokainen tappaja, niin lännestä kuin idästä

… on ollut kaksivuotiaana se vilpitön ja utelias lapsi, josta odotettiin perheen jatkajaa niine hyvein, pahein ja perinnöin mitä vanhemmat tai sijaisvanhemmat pystyivät tarjoamaan. Millainen vastuu syntyy perheestä, kotikasvatuksesta 17] – kulttuureista ja tavoista, joissa lapsi eli ja kasvoi?

Sananvapauden mekasta, USA:sta kantautuu yhä enemmän siviiliväkivaltaa –

… yhteiskunta on sairas. Työttömät värvätään palkollisarmeijoiksi vieraiden sotiin viemään demokratiaa 18] ihmisille, jotka eivät ole siihen edes tottuneet. Lännenmiehen hyve ei ole välttämättä kaikkien hyve, vaan jopa pahe (Libya 19], Syyria 20], Irak ja Afganistan 21] – miksi valkoinen mies puuttuu muiden kolmansien sisäisiin asioihin – onko pontimena sanavapaus ja demokratiahokema?

...
Miksi nuori kapinoi?

Työttömyys ja tekemättömyys ovat siemen ja alusta. Ihminen on tarkoitettu tekemään työtä – liika vapaa-aika herättelee ajatuksia 22], joista etsitään hyväksyntää, tarpeelliseksi tuntemista ja hyödyllisyyttä edes joillekin.

Keille näillä murhaiskuilla tuotetaan hyödyllisyyttä? Nämä nuorukaiset ovat vain työvälineitä, heidät on uskoteltu 'oikealla tielle', vaikka mikään uskonto ei hyväksy ihmisten tappamista. Tosin valkoiset sodissaan atomipommeineen, vietnameineen, afganistaneineen ja ukrainoineen juurikin operoivat tappamisen kentillä – jonkin siunaamana ja hyväksymänä – keiden!?

Ranska koki siirtolaismellakat jo 10 vuotta sitten –
[ … Ranskan mellakat siirtyivät toiseen vaiheeseen! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell... - ]

… jolloin poliisin tappama nuorukainen herätti yhteenkuuluvuutta toimettomissa nuorissa. Samalla tavalla poliisin tappama musta yhdisti Yhdysvalloissa 'markkinatalous-yhteiskunnan alakastiin' kuuluvat barrikaadeille. Miksi me kategorioimme tappamisen – osa on hyväksyttyä ja osa hyväksymätöntä. Mikä ajaa kostamaan ja mikä tuo hyväksynnän tälle kierteen synnyttäjälle.

~ x -

.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.....liika vapaa-aika herättelee ajatuksia , joista etsitään hyväksyntää, tarpeelliseksi tuntemista ja hyödyllisyyttä edes joillekin.

ooo

Kyllä.
"Joutilaisuus on pirun verstas"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Supo pitää Suomeen kohdistuvaa terroriuhkaa yhä kohonneena, vaikka terrorismi vähenee maailmalla – Supon tarkkailemien kohdehenkilöiden ”kytkökset vakavammasta päästä” -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005798859.html -
...

Ilkka Luoma 22.8.2018 - 9:21

Aivan ensimmäiseksi: Nytkään ei tässä jutussa käsitelty terrorismin juurisyitä, miksi? Joskus joku tai jotkut voisivat tehdä aitoa tutkivaa journalismia ja perehtyä syihin syviin ja kausaliteetin lakeihin (syy ja seuraus) miksi esimerkiksi ISIS syntyi ja mitkä olivat Afganistanin sodankin (2001-) sytyttäneen New-Yorkin 9/11 iskun perimmäiset motiivit.

Nyt lähinnä kerrotaan uhriluvuista, ehkä se on dramaattisempaa kuin juurisyiden pohdiskelu?

Huomiota herättävät eniten terrori-iskuihin joutuneet Irak ja Afganistan, minkä yhteisen nimittäjä löydämme sinne? Aivan oikein: Maailmanpoliisi USA' n. Huomaamme myös, että Nato-valtioit kohtaavat Euroopassa eniten terrori-iskuja.

Olisiko aika haastatella vaikkapa arabivaltioiden ja afrikkalaisten vaikuttajia kuin historioitsijoita - heidän mielipiteistään näihin terroritoimiin? Saisimmeko samalla selville Turun puukkoiskun juurisyitä?

.

Samuli Karjalainen

Siinä olen samaa mieltä, että oli tyhmää lähettää suomalaisia sotilaita puolustamaan Barzanin ja Ocalanin kultteja. Afganistanin kansaakaan ei meidän mielestäni tarvitse kiusata. Ihailemasi Kekkonen on kuitenkin syypää siihen miksi Suomi haluaa olla rauhaa turvaava lääkäri. Meidän sotilaita oli aikoinaan Libanonissakin.

Ilkka Luoma

Suuri ero - Libanon oli YK-rauhanturvaamisoperaatio, jota johti YK-organisaatio, ei Nato ja US, kuten Afganistanissa ...

...

[2010]” … Suomalainen neuvottelija, ollakseen uskottava kaikkia osapuolia ajatellen - ei voi neuvottelevana kansalaisena olla maasta, joka kuuluu johonkin etujärjestöön sotilaallisesti 3/. Suomalaisen neuvottelijan pitää olla lähtökohdiltaan puolueeton - se luo uskottavuutta ja neuvotteluvarmuutta.

Mari Kiviniemi teki rohkean vedon ja herätti samalla ulkopolitiikan johtajan, presidentin - Tarja Halonen toppuutteli Kiviniemeä, mutta ei voinut kieltää Kiviniemen ehdotusta, koska se on hyvä ja kaikki ovat siitä samaa mieltä, että rauha on erinomainen asia. Kiviniemi yllätti monet, sillä ehdotus ja ajatus on jämäkkä etelä-pohjalainen veto, jossa maistuu tekemisen meininki … ote linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-... – alta, vuodelta 2010

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei pidä sotkea perinteistä ja aitoa rauhanturvaamista nykyisiin "rauhaanpakottamisiin" joiksi sotaa on alettu orwellilaisesti kutsua.

Oikeassa ja aidossa rauhanturvaamisessa rauhanturvaajat menevät molempien aiemmin sotineiden mutta vähintään aselevon sopineiden osapuolten väliin molempien osapuolten suostumuksella ja luottamuksella sen jälkeen kun molemmat osapuolet ovat lopettaneet sotatoimet. Rauhanturvaajat eivät sodi vaan ovat eikaisemmin sotineiden välissä tarkkaillen, raportoiden ja pitämässä osapuolia turvallisesti erossa toisistaan jotta vahingot ja provokaatiot eivät aloittaisi sotimista uudelleen sinä aikana kun neuvotellaan pysyvämpi rauha.

Huom: Suomalaisia sotilaita ei ole eikä ole ollut Kurdistanissa, Libanonissa m.m. kylläkin. Barzanit ovat kurdiheimo pohjoisesta Irakista eikä kultti. Kansainvälisesti tunnetuin heistä lienee Irakin kurdistanin ex-presidentti ja puoluejohtaja Mesûd Barzanî (translitteroidaan myös "Masoud"). A.Öcalan taas on turkkilaisten vankilassa pitämä kurdipoliitikko ja puoluejohtaja sekä teoreetikko joka on yrittänyt kehittää etenkin kommunalismia. Hän on kotoisin iätisen Turkin kurdialueilta. Ei siis kultti hänkään vaikka onkin tunnettu ja monien kurdien suorastaan kansallissankarina pitämä.

Ilkka Luoma

[* ”[2006] … Maailmassa on aina välienselvittelyä, ja väsyttyään sotimiseen osapuolet haluavat erotuomareiksi puolueettomia joukkoja, joilla on silmää ihmisyyteen, osaamista auttamiseen ja jämäkkyyttä ohjaamiseen. Kaikkea tätä ovat suomalaiset rauhanturvaajat.

Sodat eivät lopu maailmasta, suomalaisia tarvitaan runsaasti eri kriisipesäkkeissä. Suomalaisuudesta voisi tulla käsite ammattijoukoista, joihin luotetaan. Vaativa työ vaatii aina uhrinsa. Jokainen suomalainen maailmalle lähtiessään tietää riskit … ” ote linkin

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/vapaaehtoine...

alta, vuodelta 2006

.

Ilkka Luoma

...
Automaatio ja alkava massarobotisaatio tuottaa massoittain uusia työttömiä
[ … automaatio ajaa meidät palvelemaan toinen toisiamme! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/02/automaatio-a... - ]

Revenneet tuloerot 0] ovat alistaneet väestöä erilaisiin ryhmiin – tylyinpänä nuorisotyöttömyys, joka ajelehdituttaa tekemättömyyteen 11]. Syntyy otollinen populaatio ryhtyä johonkin, jossa saa tekemistä, arvostusta ja mikä lohduttominta – uskoa, että ollaan oikean asian tiellä!

Agitaattorit *] iskevät juuri näihin nuoriin 12], joille yhteiskunta, jolle työn 13] pitäisi olla pyhin maallisista asioista – ei tarjoa kuin virastojonoja haku- ja anomuskaavakkeiden viidakkoon. Toimelias nuori 14] kyllästyi kynäilyyn, kuunteli kavereita, osallistui ryhmäohjailuun ja oli altis lupaaville puheille. Syntyi mellakoinnin 15], väkivallan ja ”sielulle toimintaa” ryhmien alusta, jotka nyt esiintyvät joukkoina tai yksilöinä – Pariisista Norjan ”breiviikkiläisyyteen” 16]. Missä meni vikaan?
….
*] (ISIL/ISIS) Agitaattorit ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [15711]

Tuo ylläoleva linkki ei enää toimi, tulisi käyttää tätä:

499 lukijakommenttia aiheesta "Pelottava ISIS leviää maailmalle - mutta miksi?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta. ORIG -16.09.2014

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, MAALISKUUTA 24, 2017
Yksilöterrorismi leviää - miksi Suomikin voi olla kohteena?

(Lontoo sai osansa yksilöterrorismista |1 - Tasan vuosi sitten oli vuorossa Belgia ja EU:n pääkaupunki Bryssel. Miksi? Olisiko aika selvittää mitkä taustat vaikuttavat tähän täysin viattomia siviilejä “rankaisevaa” käytäntöä? Lähihistoria - kaukaisempi historia vai peräti eurooppalainen kolonialismi?)

[ ... kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt miksi meidän sotilaita on lähetetty merta edemmäksi kalaan - Afganistaniin, Irakiin ja afrikan Maliin. Erkki ei ymmärrä miten se meitä koskee! ...

... kansalainen Liisa on huolissaan nuoristamme, jotka laitetaan - tosin vapaaehtoisena - sotatilanteisiin, esimerkiksi Afganistaniin, jossa suomalaisetkin ovat jo sodan osapuoli ~ http://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suomi... - “ Liisa haluaisi turvata oman isänmaansa, kotosuomen ja ylläpitää hyviä naapuruussuhteita kaikkiin ilmansuuntiin ja erityisesti toiseen ydinasesuurvaltaan - Venäjään ... ]

Joidenkin tietojen mukaan Suomi ja suomalaiset ovat jo esiintyneet ISIS-järjestön iskuluetteloissa - ehkä varakohteina, mutta todennäköisesti siksi, ettei turvallisuuskoneistomme ole tottunut ammattimaiseen terrorismiin, ja erityisesti yksilöterroritekoihin. Muistamme myös, että meiltä on lähtenyt lukuisa joukko isisläisten taistelujoukkoihin, osa kuollut ja osa palannut sosiaaliturvamme piiriin.

Lontoo

1
Herää kysymys miksi olemme Irakin Mosulissa kouluttamassa taisteluoppeja, herää kysymys miksi olemme Afrikan Malissa ha lopulta herää kysymys miksi olemme sodan osapuoli Afganistanissa. Terrorijärjestöt tietävät tämän ha Suomi on jo luetteloitu kohdemaihin, ei ensiaaltoon, mutta niin sanottuun reservilinjaan. Suomen turvallisuusviranomaiset ovat tottumattomia ammattiterroristien edessä, tämänkin ISIS tietää.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/risikk... -

2
Herää kysymys, miksi suomalaiset ovat Irakin Mosulissa, Afrikan Malissa ja Afganistanissa? Englannin entinen PM Tony Blair on pyytänyt vakavana ja katuvana anteeksi Irakiin sotkeutumistaan - amerikkalaisten marionettina.
~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005137825.html -

...

Miten kirjoitimme pari vuotta sitten, kun tehtiin päätöksiä lähettää sotilaitamme muiden sotiin, sisäisiin sotiin ja kriisitehtäviin ---

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/yksiloterr... -

...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Tasan vuosi sitten 18. elokuuta Turussa tehtiin Suomen historian ensimmäinen terroriteko.

ooo

Luonnollisesti tuo oli halpamainen, tuomittava teko. Eikö siitä kuitenkin tullut _terroristinen_ teko vasta lakituvassa pitkän pohdinnan jälkeen. Muutama istuva tuomari päätti niin.
Puukotuksia Suomessa tapahtuu vähintään viikoittain.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Suhteellisuuden taju on arvokas ominaisuus. Sitä kannattaa vaalia myös kansan tasolla, tiedotusvälineiden avulla.
Suomessa kuolee vuosittain liikenneonnettomuuksissa 200 - 300 ihmistä. Nyt on terroristin tai "terroristin" puukkoon kuollut 2.
Kumpaa pelätään enemmän?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkkakin puhuu juurisyistä joihin pitäisi puuttua. Kuten lukijat muistavat, marokkolaismies kosti suomalaisille koska luuli että suomalaisia on Syyriassa.

Venäläiset Syyriassa ovat murhanneet kymmeniä- kenties satojatuhansia siviilejä terroripommituksissa. Siitä marokkolainen tuli vihaiseksi ja päätti kostaa. Mutta hän sotki suomalaiset ja venäläiset, ihan kuten paljon viisaammatkin miehet Luoma ja Myyryläinenkin sotkevat.

Kosto oli tarkoitettu venäläisille. Toivottavasti seuraavalla kerralla ovat viisaampia:)

Seppo Stolt

Venäläiset ovat Syyriassa hallituksen kutsumina ja pääsääntöisesti tukevat Syyrian joukkoja ilmasta.

Ilkka Luoma

Herää kysymys miksi olemme Irakissa, Afganistanissa ja Afrikan Malissa.

...
Noista aatoksista tuli mieleen – englantilaiset, venäläiset ja amerikkalaiset – kaikki ovat koettaneet järjestyksenpitoa vieraalla maalla – olla opettamassa omaa kulttuuria, tapoja ja menetelmiä. Mikään ei ole kantanut hedelmää. Kaikki vieraiden yritykset ovat leijailleet tiehensä, loistavan auringon alla – vuorien kaikuessa omaa, alueelle tyypillistä historiaa – lännen saamatta mitään vastakaikua.

Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taleban 2] tunnusta.

Afganistan on lännenmiehen haastattelun pohjalta geopoliittinen keskipiste –

väylä moniin kulttuureihin, mutta merkittävimpänä ominaisuutena lännenmies totesi miljardien raaka-ainevarat, jotka odottavat löytäjäänsä.

Elektroniikan maailma tarvitsee harvinaisia maametalleja,

tänään niistä 90 prosenttia tuottaa Kiina – ja Kiina haluaa rajoittaa tältä osin vientiään 3]. Lännenmies tietää, että Afganistanissa on myös tätä harvinaista elektroniikan himoitsemaa maametallia! Tätäkö länsi himoitsee?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/miksi-me-o... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pitäisikö Suomen Ulkoministeriön tiedottaa näkyvästi ainakin Suomessa jo oleville maahan muuttaneille että suomalaiset eivät pommita Syyriassa.
Jos jollakin on jotain reklamaatioita pommituksista, valitukset pitää osoittaa Venäjän Federaation pääkaupunkiin Moskovaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Käsitelläänkö Moskovassa myös USAn, Ranskan, UK:n, Australian, Tanskan, Alankomaiden, Saksan, Italian, Jordanian, Turkin, Iranin ja Syyrian omien ilmavoimien tekemien pommitusten reklamaatiot?

Ilkka Luoma

Ehkä olisikin noin hyvä, sillä todellisuudessa Venäjän ilmavoimat on kutsuttu Syyriaan sen laillisen hallinnon toimesta vuonna 2015 ...

Ilkka Luoma

US CIA aloitti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen salaa jo vuonna 2013, ja USAF pommitukset 2014 - ilman mitään mandaattia.

Ilkka Luoma

Suositukseni perustuu kommenttiketjuun.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Turun terrori-iskuhan kohdistui vahingossa Suomeen kun kohteena oli viattomia siviilejä Syyriassa pommittava Venäjä.

Maahamme muuttaville pitäisi kertoa tämän seudun historiasta enemmän. Ihan kuten Luomakin esittää että tasapuolisesti. Muuttajat tietävät melko hyvin Lännen miehet rötökset maailmalla. Mutta heillä ei ole riittävästi tietoa Itäisen roistovaltion suunnattomista rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Venäjällähän oli maailmanhistorian julmin diktaattori Stalin. Hän tappoi kymmenien miljoonien omien alamaisten lisäksi kymmeniä miljoonia naapureitaan.

Nykyinen Venäjän diktaattori ei ole päässyt lähellekään idolinsa tuloksia. Mutta hänelläkin on tavoitteena valloittaa naapureilta lisämaata aina kun sopiva tilaisuus ilmaantuu.

Suomeen muuttaneiden olisi hyvä tietää heitäkin uhkaava vaara. Jos Venäjä saa täällä vallan, niin maahanmuuttajien vastaanottokeskukset siirretään välittömästi Siperian huoltopiiriin.

Ilkka Luoma

Leo taisi laskea mielikuvituksen liikkeelle ... suomalaiset sotilaat ovat Irakissa, Afganistanissa ja Afrikan Malissa.

Ilkka Luoma

Mitä useamman auton jengiläiset polttavat Ruotsin lähiöissä, sitä paremman vaaliaseen saa Jussi Halla-aho -HS
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005794475.html -

Ilkka Luoma 20.8.2018 - 0:18
Typistän tällä kertaa kommentin tähän populistiseen HS-kirjoitukseen vain yhteen sanaan: Reviiripuolustukseen. Se on siinä. Lisätietoja saa googlaamalla sanan 'reviiripuolustus'.

Ilkka Luoma

565 lukijakommenttia aiheesta:

"Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?",

linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta -

ORIG 28.08.2013

...
Ote linkkiartikkelista:

" ... USA ja Englanti ovat ottaneet aivan uuden vaihteen sodan uhkien lietsomiseksi - ovat päättäneet olla välittämättä kuka tai ketkä kemiallisia aseita ovat Syyriassa käyttäneet. Tutkimuksia ei olla edes aloitettu - tosin Syyrian hallitus antoi nyt luvan tutkimusten aloittamiseen. Miksi USA,Englanti aseenkantajanaan uhkaileee ja kalisuttaa miekkojaan?

Venäjä ja Kiina kannattavat puuttumattomuuden linjaa - Suomi jopa Kataisen suulla ymmärtää neuvottelujen ensiarvoisuuden. Erkki Tuomiojahan ei voi pasifistina muuta sanoa, kuin rauhanomaisen neuvottelutien valitsemista.

Muistammeko Bush nuoremman valheet aloittamansa Irakin hyökkäyssodan aattona - muistamme, sillä nuo valheet ulottuivat jopa YK -päämaajaan New Yorkissa - colin Powell´in suulla. Miksi USA valehteli? Nyt tuntuu siltä, että he jo tietävät, että Syyrinan hallitus on kemiallisten aseiden käyttäjä - näinkö kovasti USA haluaa sotaa, joka tuo suurta hyötyä maansa sotateollisuudelle ja samalla armeija saa testata jälleen uusia aseitaan - Israelin nyökyttäessä päätään Golanilla ... "

.
e

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä Ilkka on oikeassa Reviiri-puolustus sanan käytössä. Minä en ihan kaikkea ymmärrä mutta sana liittyy jotenkin Vedenjakajaan. Ja se taas liittyy Suuren ja Mahtavan geopoliittisiin oikeuksiin naapurien maihin. Se tarkoittaa mielestäni Pyhän Venäjän jumalallista oikeutta hyökätä mm. Suomeen, Tsekkoslovakiaan ja Ukrainaan.

Meidän on vain hyväksyttäva realipolitiikka kuten Putin ja hänen ystävänsä sanovat:)

Ilkka Luoma

Meidän reaalipolitiikka on pysyttäytyä kaikkien muiden ulkoisten konflikteista erossa - tätäkään Turun puukkomurhaa ei olisi tullut, jos emme olisi niin Afganistanissa, Irakissa kuin Afrikan Malissa - miksi muuten olemme siellä - miten noiden valtioiden sisäiset asiat kuuluvat meille?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Turun puukkomurhathan olivat vahinko niinkuin puukottaja on sanonut. Tarkoitus oli kostaa venäläisten murhatyöt Syyriassa.

Eikö pitäisi päästä siihen että syyrialaiset kostavat venäläisille? Ja malilaiset, irakilaiset ja afgaanit kostavat Suomelle jos olemme siellä tehteet pahoja liikaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #82

Itse asiassa ne vähät tiedot jotka julkisuudessa on liikkunut, kertovat hänen olleen suivaantuneen nimenomaan lännen teoista ISIS:iä vastaan. Hän ei liene maininnut Venäjää, joka toki lienee ollut tähän mennessä Syyrian armeijan lisäksi tehokkain ISIS:n kurmoottaja. Toki unohtamatta kurdejakaan.

Läntisestä Syyriassa laittomasti sotivasta koalitiosta ei tokikaan ole pitkää matkaa Suomeen sillä onhan siellä jäsenenä meidän sotasopimuskumppaneitamme USA:sta ja UK:sta NATO:on sekä monia muita joihin meidät niin mieluusti verrannollistetaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Suomalaiset sotilaat kouluttavat (-ivat) aivan taistelujen takarivissä kurdeja sotimaan isisläisiä vastaan ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Taisti Leo keksiä tuon väitteesi niin sanotusti haltusta :)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jos Suomi olisi ollut NATO:ssa niin tuo isku olisi jäänyt tekemättä.

NATO tuo turvallisuutta ja vaikutusvaltaa.

Ilkka Luoma

Näyttää nuo iskut kohdistuvan erityisesti Nato maihin.

Ilkka Luoma

Aihekommentti:

Facebook, Youtube ja muut internetjätit saatetaan pakottaa poistamaan vaaralliseksi määritetty sisältö pikavauhtia

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005797769.html -
.

C: Ilkka Luoma 21.8.2018 - 6:02
Sananvapaus filosofisena käsitteenä on näin muodoin mennyttä maailmaa. Nyt puhumme hallitusta ja valvotusta vapaudesta puhua, ilmaista ja kirjoittaa sopeutuvaisesti sallittua.

Olemme siirtymässä erilaisten suodattimien maailmaan, jossa filtteröinnistä vastaavat tahot, jotka eivät ole kirjoittajien ja lukijoiden hallussa.

Välikädellinen ja osin manipulatiivinen perinnemedia saa tässä oikeuden harjoittaa mainostamaansa laatumediaa ja kansalaisten suoramediaväylä joutuu koulun penkille opettelemaan mikä on soveliasta ja mikä ei.

Sosiaalinen media on kehityksensä alkutaipaleella ja kansalaismedia suorakanavana oppimisen alkuvaiheessa. Mainostettu sananvapaus saa uusia muotoja, ja valtakoneisto määrittää mitä ja miten informoidaan raja-aidoin. Perusteluna on hallitsemattoman väkivallan suitsiminen.

Valtiollinen väkivalta jää jäljelle hyväksyttyinä sotina, joita vahvimmat saavat käydä mandaatilla (Libya) ja jopa ilman (Irak ja Syyria).

Terrorismi halutaan kitkeä pois, hyvä niin. Kuka ja ketkä määrittävät terrorismin, onkin jo hallitun sananvapauden asia. Valvontayhteiskunta on sääntöjärjestelmä, jossa eri kulttuurit näkevät ja ovat nähneet sananvapauden itselleen soveliailla tavoilla ja perusteluilla.

.

Toimituksen poiminnat