Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomen rooli idän ja lännen vedenjakajalla

  • Mali oli Ranskan siirtomaa - siellä soditaan. Emme halua sieltä yhtään suomalaisen sinkkiarkkua - tuo sota ei kuulu meille ¤¤
    Mali oli Ranskan siirtomaa - siellä soditaan. Emme halua sieltä yhtään suomalaisen sinkkiarkkua - tuo sota ei kuulu meille ¤¤
  • Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - katso erityisesti Lappi ja projisoi siihen Nato-isäntämaa pöytäkirja ¤¤¤
    Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - katso erityisesti Lappi ja projisoi siihen Nato-isäntämaa pöytäkirja ¤¤¤

Suuren kansansuosion ja – mandaatin saanut presidentti Sauli Niinistö oivalsi kutsua itseään suomalaiseksi ja suomalaisen enemmistön joukkoon kuuluvaksi – kun amerikkalaiset kysyivät suhtautumista Natoon ja mahdolliseen siihen liittymiseen.

Täältä idän ja lännen vedenjakajalta Niinistö kutsui itseään suomalaiseksi, koska tietää tarkoin kansakuntamme vahvan väkevän vastahankaisuuden asiaperustein lännen sotakonetta Natoa kohtaan. Nyt saamme erään Nato-valtion Ranskan presidentti Emmanuel Macronin vieraaksemme --- [1.

[1 HS-ote: ” … Yksi kiinnostuksen kohde on entisen kolonialistisen vallan ydin, Pohjois-Afrikka ja Sahel. Ranska on teroittanut useasti Sahelin olevan unionin turvallisuuden kannalta merkittävä alue, sillä alueella on paljon terroristisoluja sekä huume- ja asekauppaa. Lisäksi Ranska haluaa olla tärkeä toimija Lähi-idässä. Syyriassa Ranska haluaa päästä tulokseen syyrialaisosapuolten välillä … ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005805773.html – HS-toimittaja Vilma-Lotta Lehtinen.

 

Helsingin Sanomat kirjoitti ylläolevaan nähden erillisesti, mutta sattuvasti Anu Kantolan näppäimistöllä herättävän kolumnin [2, johon oli tehtävä IL-kansalaisvastine:

”Kiintoisa, mutta ei yllättävä kirjoitus. Itä on jo Kiinan johdolla ilmaissut, ettei nykyinen amerikkalaisjohteinen maailmanpoliisirooli sotimisineen käy, yksi valtio ei voi määrällä muita.

Kiina hakee paikkansa väkilukusuhteella ~1,4/7,8. Kiinan pr. Xi Jinping ilmoitti jo, että kiinalainen yhteiskuntamalli on jo vientituote. Tämä malli ei sodi, vaan tekee maailmankauppaa, eikä sekaannu toisten sisäisiin asioihin.

US pr. Donald Trumpin ja Xi' n väliseen titaanien otteluun solahtaa hyvin liipaisimeksi tai varmistimeksi Venäjän pr. Vladimir Putin, ollen sen toistaiseksi toisen ydinasesuurvallan johtaja. On muodostumassa triangeli, jossa heikko EU saattaa jäädä neljännen viulun soittajaksi? Tuo triangeli saattaa tavata toisensa Suomessa Arktisen neuvoston juhlakokouksesta – ainakin Putin on ilmaissut tahtonsa saapua!

Btw. On myös yksittäisenä asiana hyvä huomata, ettei Krimillä sodittu, vaan järjestys säilyi, eikä Maidanin ja Odessan kaltaista väkivaltakierrettä tapahtunut. Nokkelimmat ovat hoksanneet tässä perehtyä historiaan*.”

 

Viedäänkö meitä Natoon kuin kuoriämpäriä tunkiolle?”

[ … keminmaalainen kansansanonta … ]

Missä mennään, kun kansakunta vastustaa Natoa, ja lännen sotakonetta. Hyytävimmillään toinen tuleva (?) hallituspuolue Kokoomus on ujuttamassa Suomea suomalaisineen Natoon, jopa ohi Nato–kansanäänestyksen – mitä ilmeisimmin ”Kokoomuksen koppalakkiosasto” [US_P/IL_C] ei luota kansakuntamme kykyyn tehdä itselleen oikeita päätöksiä?

Vanha sanonta kuitenkin Perniöstä kertoo, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee ja he, jotka niitä pesee!

 

EKSTRA 1

Hallitsemattomat ja hitaat muuttujat johtavat sotaan - kiihtyvästi” ~ http://verkkofoorumi.org/index.php/topic,1294.msg2657.html#msg2657 -

Viitteet:

[1 IL-vastine: ”Suomen rooli ei ole olla Afrikan Malissa sotilaina. Meidän rooli ei ole myöskään olla osana Afganistanin sotaa US-johteisen NATOn sotilaspolitiikan alla, jota muuten kutsutaan "kriisinhallinnaksi".

Suomen rooli ei ole vastakkainasettelu täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Meidän rooli on pysyttäytyä konfliktien ulkopuolella, mutta pyrkiä niiden sisään välittäjäksi, jos osapuolet niin vilpittömästi tahtovat ja pyytävät”

[2 HS-ote: ”Suomen on aika totutella elämään pelinappulana [3 --- 1900-luvun alku tekee paluuta kuin muumiot kehnossa kauhuelokuvassa. Kommunismin romahdettua kylmän sodan alta paljastui sama vanha maailma: suurvaltojen nokittelu, kansojen vapaustaistelut ja uskonsodat … ” ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005805624.html -

[* ”Krim halusi osaksi Venäjää jo 1990 -luvulla …” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

[3 Suomen ei millään muotoa pidä totutella olemaan pelinappula, vaan välittävyyden siirtäjä pelinappulapelissä, jota nyt käydään voimallisesti idän ja lännen liittojen välillä – tähän katsaus historiaan, jolloin olimme oikeasti pelinappula – vuosi oli 1940-41 ja tuloksena syntyi aseveliyhteys Jatkosotana ja sitä ennen tapahtuneina siirtoina, joissa olimme pieni pelinappula …

--- EKSTRA 2 juuri tähän [3 viitteeseen: ~ https://www.verkkouutiset.fi/usan-merijalkavaki-siirsi-tankkeja-norjan-salaisista-luolista-suomeen/IL-kommentti edellä olevaan linkkitekstiin Verkkouutisista: ”Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneet Wehrmacht ja Waffen-SS siirsivät keväällä 1941 runsaasti hyökkäysaseita Pohjois-Suomeen, ottaen koko alueen sotilasvallan itselleen, suomalaisten hiljaisella hyväksynnällä. Mitähän kansa olisi sanonut, jos siltä olisi kysytty? Nyt kansakuntamme on voimakkaasti suurena enemmistönä US-johteista Natoa vastaan”.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 VF T BL BL BL FB FB FB BLOG 177894

 

DOC olemme_vedenjakajalla_28082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 28082018

 

586_5011 | 10:00_10:44

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (175 kommenttia)

Ilkka Luoma

Eurooppalaisen puolustuksen kokonaisvaltainen ydin on koko Eurooppa, joka tunnetusti jatkuu kauas Venäjän Uralille. Saksa ja Venäjä ovat yllättäen eurooppalaisen rauhantilan vahvimmat takuumiehet, samalla nykyinen Saksa pääsee eroon synkästä historiastaan.

Läntinen Eurooppa tarvitsee Venäjän valtavia raaka-aine- ja energiavaroja, Venäjän nousevaa maataloutta unohtamatta!

Suomen rooli on kirkas täältä meiltä idän ja lännen vedenjakajalta. Olemme välittäjä, kun kriisien ja konfliktien osapuolet niin vilpittömästi tahtovat. Erityisesti maailman suurin kaupallinen toimija Kiina arvostaa kuulumattomuuttamme lännen sotakoneeseen Natoon!

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005806028.html - -HS

"Sauli Niinistö puhui suurlähettiläspäivillä: Sääntöpohjainen maailmanjärjestys on presidentin mukaan ”kovalla koetuksella”

Suurlähettiläiden jokavuotisessa kokoontumisessa poliittinen johto hienosäätää Suomen ulkopoliittisia painopisteitä ... "

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Lännen sotakone ??

Pohjoisatlantin PUOLUSTUSliitto !
Venäjän ollessa niinkin agressiivinen kuin mitä on viime vuodet ollut,,niin sotakone kyllä olisi enemmän ollut tarpeeseen,,!

Ilkka Luoma

Tuo US-sotilasjohteinen sotakone on tällä hetkellä "kriisinhallinnan" sotatilassa (US-hyökkääjänä, jo vuonna 2001, sodan jatkuessa yhä) Afganistanissa, jossa me olemme myös sodan osapuoli (mm. kenr.evp Hägglund ja UPI-asiantuntija Pasternak-Salonius) ...

Tomi Vaalisto

Ei Suomi ole Afgansitanin sodan osapuoli eikä asia ole mielipidekysymys. Tuo sota alkoi jo 27.12.1979 kun Neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin.

Jenkit eivät hyökäneet Afganistaniin ensin vaan ensin Afganistania tukialueena käyttänyt ja talibanien tukema Osama bin Laden suoritti lukuisia terrori-iskuja globaalisti, joista tunnetuin on 911 iskut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

"Hägglund: Suomesta tuli Afganistanissa sodan osapuoli ... " -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html -

...
" ... Salonius-Pasternakin mukaan Suomi on Afganistanissa sodan osapuoli aivan kuin muutkin konfliktiin osallistuneet maat. Suomi on myös aktiivisempi osapuoli kuin Suomessa annetaan ymmärtää. ... "
~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tat... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

Pelkkiä mielipiteitä, jotka eivät tee Suomesta sodan osapuolta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Toki selitellä voi mitä tahansa - lukijat osaavat arvostaa entistä Puolustusvoimiemme komentajaa ... Charlystä voidaan olla sitten useampaakin mieltä ---

...
"Suomi on sodan osapuoli Afganistanissa"
~ http://www.doria.fi/handle/10024/68893 -

...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #22

Puolustusvoimien entisen komentajan arvostelukyvystä saa hyvän käsityksen, kun tietää hänen wincapita-sijoituksistaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Niin, sinullahan on paremmat tiedot Suomen todellisesta kyvystä puolueettomuuden myötä puolustaa maatamme kuin entisellä komentajalla - "nyt korkki pulloon" ;)

.

Manun mielestäkö evp kenraali ei voi tietää Afganistan tilannetta - kerrotko lukijoille, jos olet eri mieltä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #37

Millaisiski arvioisit sellaisen henkilön älynlahjoja, joka uskoo valuuttakauppiaiden Panamassa tekevän hänen sijoituksilleen 400-1000% vuotuisen tuoton?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Näinkö "Kustaa" on todennut? Lienee sinun oma keksintö tai yritelmä jostain kulman takaa - kerrotko lukijoille?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #51

Wincapita lupaili 1000% vuotuisia tuottoja. Olin itsekin tällaisessa esittelytilaisuudessa, mutta en mennyt vipuun, Kustaa sen sijaan meni. Hän menetti kertomansa mukaan kymmeniätuhansia euroja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Oliko tuo todiste, että "Kustaa" uskoi tuohon 1000 prosenttiin?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #56

Aiheesta löytyy aika monta juttua iltapäivälehdistä ja Hesarilsta jne. Wincapita lupaili loppuvaiheessaan 1000% tuottoja. Olin itse mukana tuollaisessa tilaisuudessa ja minulle luvattiin 1000%. Tämä oli näille huijareille normaalia toimintaa kaikkialla Suomessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Toisen lupailu ei todista tässä "Kustaan" puolelle mitään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #67

Aiheesta on turha jatkaa, kun selvästikään et tiedä wincapitasta mitään. Itse pidän jokaista siihen varojaan sijottanutta hiukan yksinkertaisena.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Wincapita ja Afganistanin sodan arviointi on kaksi aivan eri asiaa - ja tämä ei vaadi kummallisia älynlahjoja oivaltaa se :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #78

Jatkat näemmä silti.:) Toisaalta, sehän on sinun tapasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

No, kerro sitten lukijoille mitä yhteistä on WinCapitalla ja Afganistanin sodan arvioinnilla!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #91

Samalla järjellä on arvioitu pyramidihuijausta sijoituskohteena ja sotatoimia Afganistanissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Mietitkö nyt lainkaan mitä kirjoitit - otan esimerkin: ydinvoima-asioiden professori voi olla maailman paras tietäjä mitä atomin sisällä tapahtuu ja silti voi olla onneton omassa sijoituskuviossaan ... Hei haloo - hyvä mies!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Ja antautumisesta Israelissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Tarkoittanet YK-rauhanturvaamisoperaatiota?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Evp. kenraali on oivaltanut hienosti Suomen ainutlaatuisen aseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla, sen toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni. Suomen kansa ei halua olla NATOn taistelualusta ja sotatanner, varsinkin kun tuo strategisten ydinsukellusveneiden Kuolan niemimaan tukikohdat ovat liki poronkuseman päässä

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005815225.html -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

" ... Syyskuun 11. iskujen tekijöiden selvittyä Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vaati talibaneja luovuttamaan Osama bin Ladenin ja Al-Qaidan johtajat sekä sulkemaan terroristien koulutusleirit. Kaksi päivää ennen hyökkäystä Taliban tarjosi bin Ladenin asettamista afganistanilaiseen tuomioistuimeen ja mahdollisesti harkitsevansa myös hänen luovuttamistaan ulkopuoliselle maalle, jos Yhdysvallat ensin luovuttaisi bin Ladenia koskevan todistusaineiston. Yhdysvallat ei suostunut todistusaineiston luovuttamiseen talibaneille eikä afganistanilaiseen oikeuskäsittelyyn[14], ja 7. lokakuuta 2001 klo 16.30 UTC yhdysvaltalais- ja brittijoukot aloittivat taliban- ja Al-Qaida -kohteiden pommitukset Kabulissa, Kandaharissa ja Jalalabadissa.[15] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) -

.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nato ei ole käynyt sotaa Syyriassa eikä Afganistanissakaan. Tarkkuutta Luoma!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Afganistaniin hyökkäsi rajusti vuonna 2001 Naton ainaissotilasjohtaja US, ja myöhemmin sota sinetöitiin "kriisinhallinnaksi" Naton johdettavaksi, jossa mukana on lähinnä natovaltioita US-johtajanaan.

...
Syyriaa ovat pommittaneet sellaiset natovaltiot kuin US, Eng, ja Ranska - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. US aloitti Syyrian kapinallisten aseistamisen jo vuonna 2013, ja USAF pommitukset 2014 - Venäjä tuli mukaan 2015 - Syyrian laillisen hallinnon kutsusta ---

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #24

Melkoista valkopesua, hallinto joka kiduttaa lapsiaan ja ampuu kansalaisiaan ei ole laillinen kuin ehkä blogistin silmissä. Ilmeisesti blogisti suree hyvin valikoidusti sodan uhreja.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Syyrian_sis%C3%A4lli...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Muistatko napalmin ja Agentti Oranssin?

...
Löytyikö jostain amerikkalaisväitteisiin todisteita, että Syyrian laillinen hallinto käytti noita kemiallisia aseita osattomia siviilejä kohtaan?

Muistatko US-valheet Irakin kemiallissista joukkotuhoaseista - YK' n yleiskokoukselle 2003?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #57
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Tarkasti on pysytty - esitin toki esittämäsi kommentin jatkoksi pari kysymystä, mutta saattoivat olla liian haasteellisia?

...
Sinällään hiukan ohi päätopicin.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #80

Jaaha, siis nyt löytyikin uhreja joita sopii surra kun syypää onkin mieluinen. Tulihan näin väitteeni todistetuksi. Aika hölmö vastaus:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Et siis lukenut tai ymmärtänyt kommenttini yhtenevyyttä itse aiheytimeen? Luetko uudelleen ...ja palaat sitten jatkokommentein.

...
Esitin tämän kysymyksen, et vastannut ---

"Löytyikö jostain amerikkalaisväitteisiin todisteita, että Syyrian laillinen hallinto käytti noita kemiallisia aseita osattomia siviilejä kohtaan?" -liittyi oleellisesti komenttiisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Perusteletko nyt ensin tuon laillisuuskysymyksen - siis Syyrian al-Assadin hallinnon laillisuuden tai laittomuuden?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomalaisten roolia siellä ei ole, koska Suomi ei ole idän ja lännen vedenjakalla. Ei, vaikka toistaisit sitä koko loppuelämäsi, Luoma.

Ilkka Luoma

Jori, historiaa lukeneet ja nykyisyyttä laajasti projisoineet ymmärtävät vedenjakajaroolimme - entä sinä, miten sen näet - ja jos olet eri mieltä niin kerrotko sen lukijoille - selkeästi ja ymmärrettävästi - mieluusti sopivin lainauksin :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Älä selitä, Luoma. Nyt ei puhuta historiasta, vaan nykypäivästä. Suomi ei ole millään tavalla enää idän ja lännen välissä tai vedenjakajalla, vaan kiinteä osa länttä. Sen ovat todenneet tasavallan presidentti, pääministeri ja puolustusministeri. Suomi kuuluu EU:hun, sillä on yhteistyösopimus USA:n ja NATO:n kanssa, se harjoittelee USA:n ja NATO:n kanssa. Vaikka sinut on kuinka käsketty ja maksettu sanomaan, että "Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla", siellä Suomi ei enää ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Jori: "Tunne eilinen, niin saatat tänään oivaltaa jotain huomisesta"

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Luoma, sanoisit jotain omin sanoin, eikä "sopivin lainauksin". Historiasta on toki opittavaa. Päätösvaltaa ei enää uudelleen saa luovuttaa itseltä pois, vapaaehtoisesti ainakaan.

Päätösvaltamme oli Moskovassa vuosien 1945-1991 välisenä aikana, aluksi osittain pakon sanelemana. Neuvostoliiton hajottua saatoimme pitää itseämme itsenäisenä pienen hetken omilla avuillamme ja oman armeijamme voimin. Nyt olemme asemassa, jossa olemme osa länttä ja vastassamme on Venäjä sotilasvoimineen. Itsenäisen asemamme turvaaminen vaatii liittoutumista ja turvatakuita.

Luoma sen sijaan haluaisi uudelleen luovuttaa päätösvaltaamme Moskovaan. Mutta onneksi Luoma on vain Luoma ja päätökset tekevät valtiomme päättävät tahot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Kansakuntamme harmiksi emme ole enää itsenäisiä, se luovutettiin EU-Brysseliin. Puolueettomuuden ja itsenäisyytemme huipulle pääsimme jo 1975, kun ETYK-juhlakokous päättyi - samalla Kekkonen sai sen toisen päätavoitteensa perille - toinen jäi saavuttamatta.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #26

Kyllä silloin hävetti olla suomalainen. Aika Quisling piti olla, että siitä sai kiksejä. ETYK isännöinti oli yksi sodanjälkeisen ajan nöyryyttävimmistä näytelmistä. Se legitimoi Itä-Euroopan miehityksen jatkumisen. Mitä itsenäisyyttä se oli kun Tehtaankadulta käytiin kyselemässä neuvoja ja kotiryssä-järjestelmä piti huolta, että neuvoja myös noudatettiin. Taata-Urkki haukkana valvoi ettei siitä livetty. Maailmalla naureskeltiin meidän "puolueettomuudellemme". Talouselämä tottui Venäjän kaupan kummallisuuksiin. Kunhan pääjohtajalla maksa kesti niin kauppoja syntyi. Kaupaksi meni kaikki roina mitä keksittiin valmistaa. Vuorineuvoksen titteleitä jaettiin ansiotta ja avokätisesti näille ryyppyveikoilla. Vähän sama että olisi ansainnut Mannerheim-ristin tyynysodalla. Kun neukkula "ryssi" itsensä pois päiviltä, niin meidänkin talouselämälle koitti totiset ajat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

ETYK Ylen ja Jaakko Iloliemen silmin:

~ https://yle.fi/uutiset/3-8122777 -

...
" ... Kekkonen oli luotsannut Suomea kylmän sodan kuohuissa kapeaa puolueettomuuden väylää.

Suuri kruunu puuttui kuitenkin. Sen hän voisi hankkia heinäkuussa 1975.

Ministeri Jaakko Iloniemi teki töitä kokouksen eteen Etyk-lähettiläänä.

– Kolme vuotta. Mielenkiintoisin harjoitus, jossa olen urani aikana ollut, Iloniemi sanoo nyt.

Iloniemen mukaan nimenomaan puolueettomuuden tunnustaminen oli Kekkoselle tärkeää. ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000957131.html -

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #46

Höpö höpö, kaikki ajattelevat ihmiset tiesivät kun Kreml aivastaa niin Suomi niistää. "Puolueettomuudellemme" nauroivat naurismaan aidatkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Näyttäisi olevan Jaakon aivan oma mielipide, johon on toki hänellä oikeutensa, mutta ETYK 1975' stä saa erinomaisen kuvan lukemalla Max Jakobsonin kirjan - Tilinpäätös, sivut 63-68.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #81

Olen lukenut Jakobsonin muistelmat ja niistä päällimmäiseksi nousee se järkyttävä paine, jota Neuvostoliitto jota harjoitti Suomea kohtaan. Kulisseissa käyttiin uuvuttavaa kamppailua julkilausumien teksteistä. Suomen puolueettomuus oli myrkkyä Kremlille. Sen muistuttamisesta pitivät huolen Tehtaankadun moukkamaiset kruununvoudit. Hrutsevin jälkeen vakiintui ilmaisu: Suomi pyrkii harjoittamaan puolueettomusspolitiikka. Pyrittiin sitä Marsiinkin, mutta eipä ole vielä päästy. Kyllä aina joku länsipoliitikko sanoi Suomen olevan puolueeton pohjoismaa, mutta lähinnä Kekkosen mieliksi, pitäähän sitä olla höveli vierasta kohtaan. Lehdistö ei kuitenkaan mennyt halpaan nähden asian oikean laidan. Se tietenkin harmitti suomalaisia, kun todellisuudesta muistutettiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Olen lukenut samat kirjat, ja huomannut että elettiin ajassa, jota Kekkonen hallitsi hienosti ... Max on yhden liikkeen arvioitsija - viisas sellainen. Täyden tuntemuksen saa, kun perehtyy muihinkin, jolloin avautuu laajempi kulma ja molemmat silmät saavat tietoa - laidoilta jos toisilta. Nokkelimmat ovat huomanneet, ettei uhkia ollut edes sen vertaa, että media olisi innostunut.

Paras on suorittaa verranto nykyisyyteen - Kekkosen aikana olimme aidosti itsenäisiä, meillä oli munaa jopa kieltäytyä naapurin sotaharjoitusseireeneilyydestä - oli oma raha, oma ulkopolitiikka - Kekkosen tavalla jne - nyt ei ole itsenäisyyden tunnusmerkkejä juurikaan jäljellä - ei edes täysin omaa itsellista lainsäädäntöä!

Ilkka Luoma

Suurlähettiläspäivät vuodelta 2016:

" ... Suurlähetystö on kuluerä, mutta tavoitteeltaan hyödyllinen menotili
[ … tungos diplomaattikutsuille ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/03/11/tungos-dip... - ]

Lähetystöt edesauttavat suurlähettiläiden johtamina maamme esilläoloa. Liki 100 lähetystöä |2 on paljon kokoisellemme valtiolle. Lähetystöt ja edustustot ovat työkirjoiltaan monipuolisia kansakuntamme edustajia. Tavoite on kirkas – tuotetaan mahdollisuuksia kaupallisesti, kulttuurillisesti – suhdetoiminnallisesti sekä poliittisesti, viemällä kohteliaan pidättyväisesti omia hyödyllisiksi arvioimiamme ominaisuuksia isäntämaalle ja kuuntelemalla isäntämaan ääntä herkällä korvalla.

Suomi itsessään on erinomaisesti asemoitunut – olemme vedenjakajalla
[ - suomalaisuus kumpuaa niin idästä kuin lännestä, meidän itsemme ollen lännen ja idän vedenjakajalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ]

Asemamme idästä ulottuvan niemen kärjessä, meren rannalla on ikään kuin idän päätepiste, josta alkaa länsi. Tänään länsi ja itä mittelevät voimiaan – toistaiseksi onneksemme vain sanallisesti olotilassa, jossa pistimiä on kiinnitelty varmistettuihin aseisiin. Jossain kipinä on sytyttänyt leimahduksen, jonka ympärillä länsi ja itä asemoivat omaa kulttuuriaan puolustaen |3 edustamaansa arvomaailmaa |4, aivan loogisin ja historiallisin syin.

Suomi on erityisasemassa – olemme idän karhun kainalossa hapuillen läntisyyttä

Kansalaiset ovat realisteja, ja joutunevat opastamaan |5 seuraavista vaaleista toistaiseksi vallassa olevia poliitikkoja roolistamme sitoutumattomana maana, joka ei halua toisten sotiin eikä konflikteihin. Myöskään meidän suurlähetystöt eivät voi esittää niin läntistä kuin itäistä roolimallia …
… me edustamme suomalaisuutta, jonka erityislaatuisuus esiintyi viimeisen kerran presidentti Urho Kekkosen mahtiaikana 1975 – ETYK – kokouksena |6, joka loi meille puolueettoman valtion statuksen. Kekkonen oli tältä osin tuolla kokouksen päättäneellä nuijan kopautuksellaan saavuttanut erään tavoitteensa – irtautumisen idän syleilystä. Olimme hyväksytyt asemaan, jota oli jo vahvistettu monin YK-rauhanturvaoperaatioiden osallistujana |7.

Tänään asema on toinen – meidän johtajat unohtivat Kekkosen opit ja teesit
[ … me emme ole läntisen sotilasliiton jäseniä, emme voi hännystellä liikaa länttä, unohtamalla itää. Kansa on sanonut painavan sanansa väkivahvana natokielteisyytenä jo yli 10 vuoden ajan … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kansakunta-o... - ]

Suurlähettiläät edustavat Suomea, omaa ministeriötään ja tasavaltamme presidenttiä. Tämä on vaativa rooli. Suurlähettiläs on itse valtiomme ykkösedushenkilö isäntämaassaan ja joutuu myös ottamaan vastaan kiitokset ja moitteet – joskus jotkut ovat saaneet karkotuksen, tosin suomalaiset eivät.
Suurlähettiläs ja hänen lähetystönsä on pidättyväinen ja osaa olla maassa maan tavalla, meidän omin erityisin toimintapiirtein, jonka huippukohta on kohtelias puuttumattomuus toisten sisäisiin asioihin – olivatpa ne mitä tahansa.

Valkoinen oman kaltaisensa demokratian ja vapaan sanan edustaja ei voi olla opettaja, meillä ei ole opetusroolia tai huomauttelijan osaa ollessamme isäntämaan vieraana – vieraalla maalla, vaikka itse tontti voisikin olla valtiomme omaisuutta. ... "

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/no-niin-su... -

.

Tomi Vaalisto

Oikaistaanpa tämä erheellinen väite: "...”Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneet Wehrmacht ja Waffen-SS siirsivät keväällä 1941 runsaasti hyökkäysaseita Pohjois-Suomeen, ottaen koko alueen sotilasvallan itselleen, suomalaisten hiljaisella hyväksynnällä. "

Raskasta aseistusta saksalaiset eivät tuoneet keväällä 1941 Suomeen ja 6. SS-vuoristodivisioona Nord saapui Suomeen vasta kesäkuussa.

Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä.
Neuvostoliitto ei tehnyt asiasta suurempaa ulkopoliittista ongelmaa. Neuvostoliitolle Saksan ulkoministeriö selitti, että järjestely oli tilapäinen ja sillä vahvistettiin Pohjois-Norjan puolustusta brittien maihinnousun varalta.

Neuvostoliitto oli vuokrannut Talvisodan jälkeen Hangon sotilastukikohdakseen ja he huolsivat tukikohtaansa myös junalla Suomen läpi. Hankoon johtavan radan varren asukkaat saivat tottua outoihin, raskaasti lastattuihin sotilasjuniin, joilla oli vieras ”vihellysääni”.

Kannattaa muistaa, että Neuvostoliiton tykistöiskut Hangosta 22.6.1941 klo 6.05 olivat Jatkosodan ensilaukaukset aloittaen näin sodan Suomen ja Neuvostoliiton välillä.

Ilkka Luoma

Saksa vajosi ulkopolitiikan itsetutkisteluun: Ärsytämmekö muita ja miksi muut eivät ymmärrä meitä? -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005803929.html -
.

Ilkka Luoma 26.8.2018 - 9:15

Yhteiseurooppalaisen turvallisuuden takuumiehet ovat yllättäen Venäjä sekä Saksa - yhdessä. Miksi? Edellinen raju yksittäinen, maailman verisin sota alkoi, kun Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi itään vuonna 1941. Olimme Suomena mukana tuossa hyökkäyksessä Neuvostoliittoon, tunnetuin seurauksin. Saksa tietää parhaiten, ettei Venäjää voi voittaa sodalla. Ja "ellet voita vihollistasi, niin tee siitä ystäväsi" -vanha kiinalainen sanonta opastaa. Meidän on hyvä muistaa, että Eurooppa jatkuu kauas Venäjälle, Uralille saakka. Mikäli halutaan kestävä eurooppalainen rauha, on Venäjä otettava siihen mukaan, eikä rakentaa amerikkalaisessa hengessä vastakkainasettelua ja uhkaa.

.

Tomi Vaalisto

Tässä on selkeä virhe: "Olimme Suomena mukana tuossa hyökkäyksessä Neuvostoliittoon, tunnetuin seurauksin.

Suomi ei ollut mukana tuossa hyökkäyksessä vaan Neuvostoliitto hyökkäsi ensin Suomeen aloittaen näin Jatkosodan.

Ilkka Luoma

Annetaanhan erittäin tunnetun ja arvostetun historian professorin, Markku Kuisman kertoa lukijoille todellisuudesta:

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Höpö höpö
Erfurtin päiväkirjoissa nimen omaan kerrotaan, ettei Suomi osallistunut Saksan hyökkäyshankkeisiin.
Tilanne muuttui kun NL aloitti sotatoimet Suomea vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

" ... Kirjassa pääosa Erfurthin päiväkirjan ennen julkaisemattomasta suomennoksesta!

Jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth sai Hitlerin päämajassa 12.6.1941 tehtävän lähteä Suomen päämajaan yhteyskenraaliksi. Hänelle annettiin tiedot yllätyshyökkäyksen aloittamisesta Neuvostoliittoon ja ohjeet, joilla suomalaisten toiminta kytkettäisiin Barbarossaksi nimetyn suunnitelman osaksi.

Erfurth saapui Helsinkiin jo seuraavana päivänä – toistaiseksi vielä huomaamattomasti siviilipuvussa liikkuen. Ilmoittautuessaan marsalkka Mannerheimille hän kertoi, että Saksan hyökkäys alkaa noin kymmenen päivän kuluttua. Jo sitä ennen suomalaisten odotettiin mobilisoivan armeijansa sodan ajan vahvuuteen ja olevan valmiina liittymään hyökkäykseen kesäkuun lopulla.

Saksan hyökkäys Neuvostoliittoon alkoi 22. kesäkuuta, jolloin Hitler julisti myös Suomen ja Romanian tulevan mukaan sotatoimiin. Erfurthin tehtävänä oli nyt huolehtia siitä, että Suomen armeijan pääosat, vähintään kuusi divisioonaa, suunnataan hyökkäykseen Laatokan itäpuolitse kohti Syväriä. Saksalaisten oli määrä tulla siellä vastaan sulkeakseen Leningradin saartorenkaan ... "

~ https://www.docendo.fi/saksan-kenraali-suomen-paam... -

.
18. julkaisukerta täällä US Puheenvuorossa! :)

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

Ihan hyvä ja tarkastellaan mitä Waldemar Erfuth teki Suomessa - tämä onkin ollut monta kertaa esillä.

Waldemar Erfurth, Suomi sodan myrskyssä 1941-1944, sivu 28:

"Suomalaiselta taholta esitettyjen lausuntojen varauksena oli yhä edelleen, että neuvottelujen tulokset koskivat vain sitä tapausta, että Suomi venäläisten hyökkäysten johdosta joutuisi vedetyksi mukaan sotaan." -- "Suomalaiset pysyivät järkkymättä ja pontevasti kannallaan, ettei Suomi milloinkaan aloittaisi hyökkäyssotaa, mutta että koko Suomen kansa yksimielisenä oli päättänyt puolustaa itseään jos sen kimppuun hyökätään."

Erfurth siis vahvistaa, ettei Suomi osallistunut hyökkäykseen - tilanne tietysti muuttui Neuvostoliiton sodanaloituksen vuoksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Kommentti 27. on murskaava. Nokkelimmat ovat huomanneet milloin Visuri käänsi nuo meille kääntämättömät osat Erfirthin päiväkirjoista ... kirjan voi ostaa nyt ale-hintaan!

Toki Erfurthin kirja julkaistiin jo paljon aiemmin - mutta siitä jätetiin pois paljon sellaista, joka on ratkaisevaa, mikä oli aikaansa nähden sangen ymmärrettävää - Visuri palautti asian "oiekille raiteille" ---

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Waldemar_Erfurth -

.
~ https://www.docendo.fi/sotapaivakirja-vuodelta-194... -

.
"
Der Finnische Krieg 1941–1944. 1950, 2. muokattu painos Limes, Wiesbaden / München 1977; taskukirjapainos: Heyne, München 1978
Suomi sodan myrskyssä 1941–1944; suom. W. E. Tuompo. WSOY 1951
Muurmannin radan ongelma; saksankielisestä käsikirjoituksesta suom. Lauri Hirvensalo; suomennoksen tarkistanut sotilassanaston osalta W. E. Tuompo. WSOY 1952
Sotapäiväkirja vuodelta 1944; saksankielisestä käsikirjoituksesta suom. Eino E. Suolahti; sotilassanaston osalta tarkistanut Tauno Kuosa. WSOY 1954 – 2. p. Docendo 2014 (sisältää Pekka Visurin kirjoittaman uuden johdannon)
Die Geschichte des deutschen Generalstabs von 1918 bis 1945(= Studien zur Geschichte des 2. Weltkrieges. Bd. 1). Musterschmidt, Göttingen u.a. 1957. (2., uudistettu ja laajennettu p. 1960; 3. korjattu p. 1963)
Pekka Visuri: Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941, Docendo, 2017 ISBN 978-952-291-388-3 (sisältää Erhurthin päiväkirjan vuodelta 1941)
"

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Höpistä!

Erfurthin päiväkirjat ovat olleet Suomen kansallisarkistossa tutkijoiden käytettävissä 50-luvulta lähtien.
Visuri ei siis "luonut" yhtään mitään uutta vaan madalsi kielitaidottomien kynnystä tutustua Ehrfurthin dokumentteinin.

Oleellisin asia on kuitenkin Ehrfurthin itse kertoma totuus: "Suomalaiset pysyivät järkkymättä ja pontevasti kannallaan, ettei Suomi milloinkaan aloittaisi hyökkäyssotaa, mutta että koko Suomen kansa yksimielisenä oli päättänyt puolustaa itseään jos sen kimppuun hyökätään."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005384893.html -

"Uutuusteos paljastaa, miten Suomi lähti sotaretkelle yhdessä Saksan kanssa – Mannerheimin lähipiiriin kuuluneen saksalaiskenraalin päiväkirja antaa hyytävän kuvan jatkosodan synnystä

Mannerheimin päämajassa työskennelleen kenraalin päiväkirja näyttää, miten Suomi lähti Saksan kanssa sotaretkelle itään. ... " -HS

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #47

Pelkkiä mielipiteitä ilman faktaa.

Mannerheim ei ollut diktaattori ja Ehrfurth itse kertoo kuten aiemmin on todistettu.

Jutussa ei muuten ole mitään uutta Jatkosodan aloituksesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Hesarihan ei tiedä näitä asioita - fuulaa vain lukijoita :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #58

Tuskin fuulaavat - oleelliista on, että Jatkosota alkoi 22.6.1941 Puna-armeijan tuli-iskuilla. Suomalaiset hyökkäsivät Puna-armeijan kimppuun vasta heinäkuussa. Jonkun everstin "hyytävä" mielipide ei muuta faktaa mihinkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Historioitsijat tietävät faktat - pienvähemmistökansalaiset jenkaavat ja vänkäävät ideologiansa puitteissa, mutta väkevä historian tuntemus on jo täällä ja lukijat ovat saaneet nämä faktat lukea jo yli 14 kertaa - niitä ei enää toisteta.

...
Yksinkertaisinkin ymmärtää mm. prof. Markku Kuisman tekstin, joka on täällä 18. kerran luettavana :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

" ... Visurin mukaan Erfurthin päiväkirja tavallaan unohtui sodan jälkeen. Osin suomalaisten vaatimattoman saksankielen ja sotilasterminologian osaamisen vuoksi suomalaistutkijatkaan eivät ole muistiinpanoja laajemmin käyttäneet. Niistä Visuri on perehtynyt nyt vuoden 1941 tapahtumiin, mistä tuloksena kirja : ”Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941. Suomalais-saksalainen yhteisyö Waldemar Erfurthin päiväkirjan valossa.” Visurin työ päiväkirjan kanssa jatkuu.

Leningradin saarto

14. kesäkuuta Erfurth kirjoittaa esittäneensä ”sotamarsalkka Mannerheimille ja kenraali Heinrichsille arvion, että sodan alkamista merkitsevä B-päivä on aikaisintaan 20. kesäkuuta, mutta ei myöhemmin kuin 22. päivä. Miltei välittömästi Erfurthin ilmoituksen jälkeen alkoi Suomessa liikekannallepano. ... "

~ https://demokraatti.fi/mita-teki-saksalaiskenraali... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #82

Visurilla on merkillisiä mielipiteitä - hän esimerkiksi kannatta Kosovon sodan jatkamista -, mutta tuossa kirjassaan hänkään ei kuitenkaan väitä Suomen hyökänneen Neuvostoliittoon ennen Puna-armeijan tuli-iskuja aamulla 22.6.2018.

Jenkaajat eivät koskaan muista, että Suomi ei ollut mikään sotilasdiktatuuri vaan hallitus ja viime kädessä eduskunta teki päätökset.
Siksi nuo fennofobistien syyttelyt ovat täysin onttoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Tässä tulisi aivan ensimmäiseksi ymmärtää, että liikekannellepano on jo osa pinnan alaista sodanjulistusta (julistukseen valmistautumista) - puhumattakaan, että on antanut koko pohjoisen osan maastaan sellaiselle toimijalle, jonka tunnistaminen viholliseksi on helppoa ... kun tämän oivaltaa - ymmärtää myös professoreiden Visurin ja Kuisman kirkkaan selkeät lausunnot - mutta saahan sitä jänkätä, se on suomalaiskansallinen perustapa, ... kun tieto loppuu ;)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #82

Sotaan valmistautuminen on eri asia kuin hyökkäysodan aloittaminen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Perehdyhän tarkoin mitä tapahtui, kun Saksa aloitti Operaatio Barbarossan, jossa olimme jo avustava osapuoli, jopa niin, että hyökkäys NL-Petsamon konsulaattiin yhdessä Saksan Gestapon kanssa oli todellinen hyökkäys "NL-alueelle" - diplomaattialueelle ... unohtamatta Luftwaffen sotakoneiden välilaskuja niiden käydessä pommittamassa Leningradin puolustusvyöhykettä - eikä tule unohtaa miinoituksia ... kun tuntee eilisen, on helpompi tänään keskustella todellisuuden kanssa :)

...
Lue vielä tämä kertaalleen ja annatko sitten oman arvion professorin lausunnosta?

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi ... "

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #47

Ainoa hyytävää on se, että NL aloitti sekä Talvisodan että Jatkosodan hyökkäystoimet. Talvisota, jonka sinä jatkuvasti "unohdat" johti Jatkosotaan, ei mikään muu. Siinähän nL oli Natsi-saksan liittolainen ja se ei sinulle tietenkään merkiste mitään kun pitää saada Suomi kaikkeen syylliseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Missä kohdin NL soti rinnan Saksan kanssa - samalla rintamalla?

...
Oletko lukenut Taisteluni 1 ja 2, se ehkä kannattaisi, niin voisi aueta näkemys, ettei Stalin eikä Hitler pitäneet toisiaan liittolaisina ...

Hyökkäämättömyyssopimus ei tee liittosuhdetta ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #59

2. maailmansota alkoi kun Saksa ja NL hyökkäsivät Puolaan syyskuussa 1939.
Sitä ennen nuo maat tekivät MR-sopimuksen, jossa mm Suomi joutui NL:n valtapiiriin.
Talvisodassa Saksa esti aseiden kuljetuksen Suomeen hallitsemiensa alueiden läpi auttaakseen Stalinia.

Taisteluni -kirjat ovat kirjoitettu jo 20-luvun alussa, jolloin Stalin ja Hitler eivät vielä ole mitään diktaattoreja

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Jos on lukenut Hitlerin Taisteluni 1 ja 2 kirjat ymmärtää mikä oli suurin motivaatio lähteä idän retkelle ... toki nuo kirjat tulee lukea, ennen kuin saattaa ymmärtää asian.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #83

Aatu koplasi jo 20-luvulla juutalaisuuden ja marxilaisuuden, mistä on vedetty moinen johtopäätös. Sotahistorian tutkija ja eversti Sampo Ahdon tutkimuksessa asiaan on perehdytty tarkemmin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Kun lukee Taisteluni kirjat ei jää epäselväksi mistä Lebensraum otetaan - ja myöhemmin yritettiin ottaa, onnistuen vain pariksi vuodeksi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #59

Hyökkäsivät yhteistuumin ja liittolaisena Puolan kimppuun ja murhasivat sen ja NL suoritti siellä karkoituksia ja murhasi tuhansittain ihmisiä.

Sitä ennen tekivät etupiirijaon ja jakoivat Eurooppaa sulle-mulle-periaatteella. Aivan uskomatonta tuo sinun jatkuva itänaapurin puolustaminen. Eikö yhtään hävetä, Luoma?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

Todellisuus on joskus kirvelevää, mutta koeta kestää - kyllä se helpottaa, kun tietomäärä kasvaa! ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoman mielestä venäläiset saivat liikkua Suomen läpi, mutta saksalaiset eivät.

Ilkka Luoma

Missä olen noin sanonut? Kerrotko nyt lukijoille, jottet jäisi valehtelusta ja väärästä todistuksesta kiinni ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi et sitten tuomitse samalla tavalla venäläisten läpikulkua Suomessa, kun teet sen saksalaisten osalta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Missä kohdin venäläiset tekivät läpikulun valmistautuessaan hyökkäyssotaan - kuten Saksa teki 1941 alkukeväästä lukien ...?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Hyvä kysymys, kerrotaanpa faktaa:

Venäjän puolustusministeri Timoshenko ja Meretskov allekirjoittivat 18.9.1940 dokumentin nro. 103203, joka oli de facto hyökkäyssuunnitelma Suomeen.
Suunnitelmassa käskettiin mm. tunkeutua Keski-Suomeen, tuhota siellä Suomen armeijan pääjoukot, sekä miehittää koko Keski-Suomi... Samanaikaisella pääiskulla Rovaniemen-Kemin suuntaan katkaista Suomi kahtia ja eristää Suomi Ruotsista ja Norjasta

25.11.1940 Venäjän puolustusministeri antoi Leningradin sotilaspiirille direktiivin, jonka mukaan piti aloittaa valmistelut hyökkäykseksi Suomeen. Tehtävänä mm. murskata Suomen sotaväki, valloittaa sen alue, ennättää Pohjanlahden rannikolle 45 päivässä, valloittaa Helsinki 25 päivässä.
Operaatiosuunnitelmat piti saada valmiiksi 15.2.1941 mennessä.

Kesäkuussa 1941 Imatraa vastaan oli keskitetty 10.Mekanisoitu Armeijakunta.

Suomen katkaisua varten taas Alakurttiin keskitettiin 1.Panssaridivisioona.
Jotta Venäjän hyökkäysaikomus Suomeen ei paljastuisi, niin se täysivahvuinen eliittidivisioona 1.PsD siirrettiin Alakurttiin viime hetkellä ennen Venäjän aiottua hyökkäystä Suomeen.[

Hangon vuokra-alueelle Puna-armeija keskitti 30 000 miestä ja raskasta tykistöä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

Läpikulku oli jo tehty, kun Suomi joutui NL:n hyökkäyssodan seurauksensa luovuttamaan Hangon venäläisten haltuun. Tämähän ei Luomaa häiritse. Tietenkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Venäläisten ainoa "läpikulku" Suomeen, joka sekin jäi puolitiehen - oli marssi Hankoon, joka perustui kahden väliseen sopimukseen - ei ollut siis valloitukseen liittyvä tapahtuma.

Sen sijaan Wehrmachtin marssi Lappiin oli selkeä sodan -ja hyökkäyksen valmistelu - ja suomalaiset eivät olleet niin tyhmiä, etteivät ymmärtäneet mitä Göringin viesti jo Talvisodan kestäessä: "Tehkää rauha keinolla millä hyvänsä - MYÖHEMMIN KAIKKI OTETAAN KORKOJEN KANSSA TAKAISIN" -merkitsi.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #84

Kannattaa tutustua Jatkosodan historiaan: ei saksalaisetkaan mitään valloittaneet vaan oli olemassa kauttakulkusopimus Suomen läpi Norjaan, minkä Neuvostoliitto myös hyväksyi.

Ihan detaljina Neuvostoliiton kuljetukset Hangon vuokra-alueelle suoritettiin meriteitse ja junalla Etelä-Suomen läpi Neuvostoliitosta. Tämä kuului sopimukseen. Puna-armeija ei siis marssinut.

Ruotsilla ja Saksalla oli vastaavanlainen kauttakulkusopimus kuin Suomella:

"Avtal om transitering av tyska försvarsmaktens försändelser och trupper genom Sverige, den 29 juni 1940 (den 8 augusti 1940)

Herr Chargé d'Affaires,

Jag har äran bekräfta att mellan kungl. svenska regeringen och tyska regeringen enighet nåtts om följande:
1.) Kungl. svenska regeringen är beredd att medgiva transitering av den tyska försvarsmaktens försändelser, bestående av varor av alla slag (försvarsmaktsgods), däri inbegripet krigsmateriel, från Tyskland eller från av Tyskland besatta områden i Danmark och Norge genom svenskt område till norska bestämmelseorter ävensom i motsatt riktning, inom gränsen för de trafiktekniska möjligheterna. Försändelserna kunna åtföljas av transportmanskap.
2.) I den mån det därvid är fråga om varor, för vilka enligt svenska bestämmelser transiteringstillstånd erfordras, skall tyska regeringen för varje gång under iakttagande av sedvanliga formaliteter i förväg till svenska regeringen anmäla försändelserna i och för säkerställande av deras ofördröjliga transitering.
3.) Kungl. svenska regeringen är beredd att tillåta befordran av medlemmar av den tyska försvarsmakten — särskilt permittenter — i uniform (utan sådana vapen, som icke tillhöra soldatens personliga utrustning, och med iakttagande av att gevär och manskapspistoler befordras i särskilda vagnar) mellan de under 1.) angivna bestämmelseorterna över svenskt område, vare sig de resa var för sig eller i slutna transporter, i det senare fallet efter föregående anmälan i och för träffande av överenskommelse om lämpliga åtgärder för deras genomförande.
4.) De detaljöverläggningar, som må ytterligare erfordras för genomförande av vad enligt ovanstående överenskommits, skola omedelbart upptagas mellan tyska beskickningen i Stockholm, i förekommande fall med biträde av militärattachéerna å ena sidan och vederbörande svenska myndigheter å den andra.
5.) De löpande detaljfrågor, som framdeles må uppkomma vid genomförandet av denna överenskommelse, skola för varje gång på samma sätt regleras med vederbörande svenska myndigheter.
Mottag, herr Chargé d'Affaires, försäkran om min fullkomligaste högaktning. "

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Mannerheim myönsi Wehrmachtille täyden suvereniteetin Pohjois-Suomeen - liki Kuusamoon asti, tultaessa etelään päin. Saksalla oli Jatkosodan, joka piti olla alussaan Kesäsota - hyökkäysvastuu ja -oikeus itään, jopa niin, että alussaan suomalaisia yksiköitä oli alistettu Wehrmachtin alle ...

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_sot... -

.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_sot... -

Kts. erityisesti "kolmen päivän puolueettomuus"

...
Ote: " ... Saksan ilmavoimille luvattuja lentokenttiä ja kenttiä joita saksalaiskoneet käyttivät, piti kunnostaa ja perusparantaa. Työt alkoivat 19. kesäkuuta. Liinahamarin, Rovaniemen, Kemin ja Kemijärven kentät tyhjennettiin, samaten Utin kenttä, jonne jätettiin suomalainen huoltomiehistö. Malmin kenttä luovutettiin saksalaisille 19. kesäkuuta. Muutaman päivän kuluttua kenttää levennettiin ja pidennettiin kiireellä suurille saksalaispommittajille sopivaksi.[24] ... " - tässä tulee mieleen nykyinen nato -isäntämaa pöytäkirja!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomi oli kylmän sodan aikana, hävityn sodan seurauksena, Idän ja Lännen välissä, ei vapaaehtoisesti, vaan NL:n pakottamana. NL:n siirty historiaan ja Suomen liittyessä EU:n siirryimme olemaan kiinteä osaa länttä. "Vedenjakajasta" puhuvat ainoastaan tahot jotka ovat henkisesti jääneet kylmän sodan poteroihin, hyvänä esimerkkinä Paavo Väyrynen. Suomi on sotillaallisesti liittoutumaton maa, toistaiseksi, mutta puolueeton maa emme ole, läntiseen perheeseen kuulumisen valitsimme kansanäänestyksessä -94.

Ilkka Luoma

Kun olet liittoutumaton, olet puolueeton ---

...
"Sotilaallisesti liittoutumaton on valtio, joka ei kuulu sotilasliittoihin" -Wiki

"Puolueeton on valtio, joka ei kuulu sotilasliittoihin tai ei osallistu johonkin parhaillaan käynnissä olevaan sotaan tai pyrkii lisäksi pysyttelemään suurvaltojen välisten ristiriitojen ulkopuolella" -Wiki
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Puolueettomuus -

.

Tomi Vaalisto

Puolueeton emme ole EUn jäsenenä. Tarvitseeko meidän olla edes liittoutumaton?

Keväisen kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista haluaa NATOn jäseneksi, jos presidentti sitä suosittelee.

Jos tarkastellaan Venäjän rajanaapureita, niin Viron, Latvian, Liettuan, Puolan ja Norjan Natojäsenyys on viisas päätös kun taas liittoutumattomat Georgia ja Ukraina ovat joutuneet sotaisan itänaapurimme hyökkäyksen kohteeksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

MAANANTAINA, ELOKUUTA 13, 2018
Kansakunta jyrähti – ei Natoon edes presidentin suosituksesta!

" ... Lännen media teetätti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jonka uutisoitiin laajasti otsikoin: ”Lännen Media: Yli kolmannes olisi valmiita Nato-jäsenyyteen, jos presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10348898 -

Kiintoisaa on se, ettei otsikoihin eksynyt laajalla otoksella tarkasteltuna yhtään mediaa, joka olisi lööpittänyt kansakunnan enemmistön mukaisesti – eli puolet tai vähän yli puolet ei hyväksy Natoa, vaikka presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi! Miksi näin?


Tunnetusti Suomen kansa on vastustanut Natoa – viimeiset 15 vuotta [Kuva 1.], vuodesta toiseen ja varteenotettavien selvitysten mukaan yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Aihe lienee loppuun kaluttu, kun presidentinkään ”käsky” ei pure – vaan kansakuntamme kokee sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden [0 olevan meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla [1 se vakaa status, johon turvaamme.

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... - ... "
.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta... -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

"IL-US-kysely: Jo 48 % suomalaisista hyväksyy sotilasyhteistyön syventämisen USA:n ja Naton kanssa"

Jos presidentti suosittelee Naton jäsenyyttä:

Kyllä 42%
Ei 34%
EOS 24 %

Enemmistö siis haluaa tässä tapauksessa puolustusliittoon: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250665-il-us-kyse...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Näyti olevan 6.6.2018 tehty "tutkimus" ---

...
12.8.2018:

" ... Lännen Median Taloustutkimuksella teettämän mielipidemittauksen mukaan puolet kansalaisista ei lämpenisi Natolle siinäkään tapauksessa, että se presidentin mielestä olisi Suomen edun ja turvallisuuden mukaista ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/presidentin-suosituks... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kommentissa 13 kerrot Suomen olevan mukana sodassa Afganistanissa ja vieläpä NATOn liittolaisena, joten oman todistuksesi mukaan Suomi ei ole puolueeton.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Suomi ei ole Naton jäsen, eli olemme liittoutumaton, mutta valitettavasti Afganistanissa nato-kumppanuuden myötä sodassa osapuolena.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #39

Jos pysytään totuudessa niin entinen puolustusvoimien komentaja Gustav Hägglund pyrki hieman täsmentämään kielenkäyttöä ja määritteli asian näin mielipiteenään: Suomi on aseellisen selkkauksen osapuoli Afganistanissa, sitä ei käy kiistäminen. Hägglund ei kuitenkaan sanoisi suomalaisten olevan sodassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Löytynee täsmennykseen linkki?

...
"Ex-rauhanturvaaja: Suomi on sodan osapuoli Afganistanissa ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/13/ex-rauhan... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

Lähde: YLE 11.8.2009 klo 11:43 päivitetty 11.8.2009 klo 12:22
"Käykö Suomi sotaa Afganistanissa?"

"Gustav Hägglund pyrki hieman täsmentämään kielenkäyttöä ja määritteli asian näin: Suomi on aseellisen selkkauksen osapuoli Afganistanissa, sitä ei käy kiistäminen. Hägglund ei kuitenkaan sanoisi suomalaisten olevan sodassa."

https://yle.fi/uutiset/3-5860662

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Menee saivartelun puolelle ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #85

Samaa mieltä - Hägglundin saivartelut ovat yhtä tyhjän kanssa, mutta kommentissa 13 vedotaan Hägglundin sanomiin.
Siksi on hyvä tietää, mitä Hägglund sanatarkasti höperehti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Niinhän se on että entiset puolustusvoimain komentajat höperehtivät antaessaan lausuntoja vaikkpa Afganistanin tilanteesta, jossa tosiaan olemme jo sodan osapuoli muidenkin asiantuntijoiden mielestä ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #39

Voimme tuon kommenttisi perusteella todeta, että Suomi oli puolueeton myös jatkosodan aikana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-... -

" ... Syyskuun viimeisellä viikolla julkistettavan saksalaiskirjan suomennos kumoaa lopullisesti myytin, jonka mukaan Suomi ja natsi-Saksa kävivät erillissotaa toisessa maailmansodassa. Kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjan mukaan Suomi ja Saksa sotivat yhteistuumin jatkosodassa vuosina 1941­-1944.

Saksan armeijan jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth muutti Helsinkiin 13. kesäkuuta 1941. Hitlerin sanansaattaja tuli kertomaan marsalkka Mannerheimille, että natsi-Saksa hyökkää parin viikon kuluessa Neuvostoliittoon. Erfurth työskenteli Suomen armeijan päämajassa yhteysupseerina koko jatkosodan ajan.

Saksalaiskenraalin päiväkirjamerkinnöistä paljastuu, että tehtävänä oli kytkeä Suomen sotilastoimet osaksi saksalaisten kokonaissuunnitelmaa.

”Hän kirjoitti päivittäin muistiinpanoja tarkasti sen takia, että hän oli tilivelvollinen esimiehilleen siitä, mitä oli keskustellut suomalaisten kanssa. Häneltä saatettiin heti aamulla kysyä puhelimessa, mitä Mannerheimin kanssa on sovittu”, päiväkirjan pääosan suomentanut tutkija ja entinen ammattisotilas Pekka Visuri kertoo illan MOT:ssä.

”Kaikista tärkeistä operatiivisista ja strategisista seikoista neuvoteltiin koko ajan tiiviisti. Joukot taistelivat limittäin ja lomittain yhteisissä sotatoimissa ja niitä vaihdeltiinkin jatkuvasti. Kysymys ei ollut Suomen ja Saksan rinnakkain sotimisesta, vaan yhdessä sotimisesta. Tämä on se kuva, jonka Erfurthin päiväkirja antaa aivan yksiselitteisesti”, Visuri sanoo.

Oppi erillissodasta on yksi sitkeimmistä 100-vuotiaan Suomen lähihistorian opinkappaleista. Siitä ovat puhuneet niin tutkijat kuin päättäjätkin. ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #86

Kommentissa 29 kerrotaan mitä Ehrfurth oikeasti kirjoitti - hänen itsensä kertomana. Sitä ei pysty Visurikaan kiistämään eikä Visuri edes väitä kirjassaan, että Suomi olisi ensin aloittanut Jatkosodan. Visuri vain jeesustelee saksalais-suomalaisesta sotilasyhteistyöstä ja on toki tehnyt välttävän käännöksenkin.

Pekka Visuri ei ole muuten käynyt edes sotakorkeakoulua vaan on pelkkä kadettiupseeri ja siitä sitten ylentynyt everstiluutnantiksi. Everstin jämät hän sai reservissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Mennäänpä todellisuuteen:

" ... Operaatiosuunnitelmien muutos
Saksan hyökkäysaikeiden tultua suomalaisten tietoon Tapolan saksanmatkalla pääesikunta muutti 21. joulukuuta Karjalan osalta maan puolustussuunnitelman hyökkäykselliseksi. Hyökkäyssuunnat olisivat Karjalankannas ja Laatokan pohjoispuoli. Huhtikuussa 1941 Päämaja käski armeijakuntien esikuntia suorittamaan toukokuun loppuun mennessä sotapelejä. Tutkimuskohteina piti olla viivytystaistelu rajalla, tilanteen vakauttaminen ja hyökkäys ennalta määrätyin tavoittein.[10]

Päämaja alisti Suomen III Armeijakunnan hyökkäykseen valmistuvan Saksan Norjan armeijan alaisuuteen 15. kesäkuuta 1941.[20] Pääesikunta teki 15–19. kesäkuuta vaihtoehtosuunnitelmat, joissa puolustautuminen mainittiin muodon vuoksi, mutta hyökkäysvaihtoehto suunniteltiin tarkasti. Tehtäviä jaettiin yksiköille 18. kesäkuuta: 14.D Lentiiraan ja Repolaan, VII AK Sortavalaan, II AK Vuokselle. Samana päivänä kenraali Hägglund jaetutti joukoilleen muistion Näkökohtia syvälle suuntaavassa hyökkäystaktiikassa.[21] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_sot... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #112

Tuo Wikin artikkeli virheistä ja puutteista huolimatta ei väitä, että Suomi olisi aloittanut Jatkosodan.

Siinä jopa kerrotaan: "Neuvostoliiton Pohjoinen laivasto ja 14.Armeija saivat 22.6. käskyn pommittaa viholliskohteita Petsamon ja Kirkkoniemen alueella. [38] Kesäkuun 22 päivän aamulla ryhtyi Neuvostoliitto hyökkäykseen Suomen alueelle pommittaen ja tulittaen puhtaasti suomalaisia kohteita. Klo 6.05 aamulla sanottuna päivänä Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat suomalaisia panssarilaivoja Sottungan luona, klo 6.15 Alskärin linnaketta Turun saaristossa, klo 6.45 suomalaisia kuljetusaluksia Korppoon luona ja klo 7.55 Puna-armeijan tykistö avasi tulen Hangon vuokra-alueelta ampuen Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle. Samana päivänä avattiin Hirsilammen luona, noin 14 km Imatran itäpuolella, Neuvostoliiton alueelta tuli suomalaisia rajavartioita kohden ja Pummangista Petsamossa ammuttiin useita kymmeniä tykinlaukauksia erästä merellä kulkenutta suomalaista laivaa kohti. Näiden puolueettomuudenloukkausten johdosta ulkoministeri Witting kesäkuun 22 p:nä esitti Neuvostoliiton lähettiläälle ministeri Orloville vastalauseen pyytäen selitystä. Ministeri Orlov lupasi kääntyä hallituksen puoleen, mutta pyydettyä selitystä ei milloinkaan saatu. [39]"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Menee jaaritteluksi - Wikihän on lähtökohtaisesti tietenkin väärässä ... no, lukijat osaavat itse lukea ja tehdä johtopäätöksiä ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #123

Ei suinkaan - tuostakin näkyy kumpi Jatkosodan osapuolista hyökkäsi ensin. Suomihan kävi erillissotaa eikä ollut Saksan liittolainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Aloitetaan tästä:

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-... -
"Kertomus erillissodasta pelkkä myytti" -Yle

...
"YLEN MOT TÄNÄÄN: LOPULLINEN ISKU MYYTILLE ERILLISSODASTA
KANSAN UUTISET25.9.2017 16.03

KOTIMAA
Saksalaiskenraalin päiväkirja kertoo Suomen ja natsi-Saksan taistelleen yhdessä.
Kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjan mukaan Suomi ja Saksa sotivat yhteistuumin jatkosodassa vuosina 1941–1944. Päiväkirjan suomennos julkaistaan keskiviikkona. Sen suomentanut tutkija Pekka Visuri sanoo tänään illalla TV1:n MOT-ohjelmassa päiväkirjan kuvaavan yksiselitteisesti, miten Suomi ja natsi-Saksa taistelivat rinnakkain toisessa maailmansodassa.

Suomi oli Saksan liittolainen 1941–1944, mutta Suomessa on haluttu nähdä hyökkäys Neuvostoliittoon erillissotana, jota käytiin kansallisista päämääristä. Erillissodasta puhumalla on haluttu vuosikymmenet pitää etäisyyttä natsi-Saksan sotarikoksiin.

Nyt suomeksi julkaistavat päiväkirjat kirjoittanut Saksan armeijan jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth muutti Helsinkiin 13. kesäkuuta 1941. MOT:n kuvauksen mukaan Hitlerin sanansaattaja tuli kertomaan marsalkka Mannerheimille, että natsi-Saksa hyökkää parin viikon kuluessa Neuvostoliittoon.

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3782510-yle... -

...
" ... Saksalaiskenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjamerkintöjä on saatu suomennetua yli 70 vuotta varsinaisten sotatapahtumien jälkeen.Saksalaiskenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjamerkintöjä on saatu suomennetua yli 70 vuotta varsinaisten sotatapahtumien jälkeen.
Saksalaiskenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjamerkintöjä on saatu suomennetua yli 70 vuotta varsinaisten sotatapahtumien jälkeen. YLE
Oppi erillissodasta on yksi sitkeimmistä Suomen lähihistorian opinkappaleista. Siitä ovat puhuneet niin tutkijat kuin päättäjätkin. Tutkija ja entinen ammattisotilas Pekka Visuri kumoaa erillissotateesin illan MOT:ssa.

- Erfurthin päiväkirjassa on niin yksiselitteinen ja selkeä osoitus siitä, että yhteiseen sotaan mentiin, ettei ole mitään perusteita enää puhua erillissodista, hän kuittaa.

Erfurthilla Visuri tarkoittaa Saksan armeijan jalkaväenkenraalia - ja Hitlerin sanansaattajaa - Waldemar Erfurthia, joka muutti Helsinkiin kesäkuussa 1941. Hän kertoi marsalkka Mannerheimille natsi-Saksan hyökkäävän parin viikon kuluessa Neuvostoliittoon. Tarkoituksena oli kytkeä Suomen sotilastoimet osaksi saksalaisten kokonaissuunnitelmaa. Päiväkirjan mukaan Suomi ja Saksa sotivat yhteistuumin jatkosodassa vuosina 1941-1944. Päiväkirjat unohtuivat vuosikymmeniksi Kansallisarkistoon Helsingissä ... "

~ https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201709222200... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #129

Nuo ovat pelkkiä reservin eversti Visurin henkilökohtaisia mielipiteitä, joita hän toi esille uuden kirjansa tiimoilta.

Silti Visurikaan ei ole niin tyhmä, että yrittäisi uskotella Suomen hyökänneen Neuvostiliittoon ensin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #134

Visurin kirja on muuten tarjousksessa https://www.docendo.fi/saksan-kenraali-suomen-paam...

Itse lainasin sen kirjastosta, ei siinä mitään uutta tietoa ollut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Hesarin ja muunkin median mukaan oli, mutta toimittajathan kirjoittelevat mitä sattuu ... :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #136

Erfurth piti päämajan tapahtumista tarkkaa päiväkirjaa, jota kertyi kolmelta vuodelta 1 081 sivua. Päiväkirjaa on säilytetetty Kansallisarkistossa 50-luvulta lähtien eli lähes 70-vuotta.
Ei sinne mitään uutta tietoa ole sen jälkeen tullut mainostipa Visuri teostaan miten paljon tahansa.

Kannattaa myös huomioida Erfurthin omat kirjat - ne ovat historiallisesti paljon arvokkaimpia kuin jonkun everstin käännös.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #145

Ehkä olisi viisasta lukea mitä media on nyt tästä ennen julkaisemattomasta prof. Visurin suomennostekstistä kirjoittanut.

Nikolai Holopainen

NATOn tila huolestuttaa. Trump on uhannut Yhdysvaltojen vetäytyvän NATOsta. Turkki on strategisesti tärkeä NATO-maa ja se kuhertelee Venäjän kanssa. Onko NATOsta muut jäljellä, kuin komea pääkonttori, jossa kenraalit pönöttävät ja nauttivat suurta palkkaa?

http://www.atlanticcouncil.org/blogs/natosource/tr...

Ilkka Luoma

1960 -luvulla laukaistakseen Kuuban kriisin - US pr. Kennedy poistatti US -atomiaseet Turkista ...

Ilkka Luoma

Niinistö presidenttinä tuntuu komppaavan voimallisesti pitkäjänteisyyden kannustuksessaan kansakuntamme vuosikausien yhtenevää ja laajasti enemmistötahtoista liittoutumattomuuttamme NATOn osalta; eikä ihme: suomalaiset oivaltavat vahvasti sijaintimme täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Hyvä niin, sillä kansakuntamme tietää vanhan sanonnan - erinomaisen hyvin: "Ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee, ja ne jotka niitä pesee!"

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005806028.html -

" ... KONKREETTISENA esimerkkinä parlamentaarisen katteen puuttumisesta Niinistö mainitsi vuodeksi 2021 suunnitellun, puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) ajaman ison sotaharjoituksen, johon kutsutaan kumppanimaita Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

”Se on aika iso ja aika poikkeuksellinen. Tunnen vähän huolta siitä, että tässä on välillä eduskuntavaalit. (. . .) Mitäpä jos se uusi hallitus tai uusi eduskunta ei olleenkaan pidäkään siitä?”

Niinistön mukaan on hallituksen asia ottaako se päätöksissään huomioon sen, kestävätkö sen päätökset seuraavalla vaalikaudella. Itse hän sanoi tekevänsä niin. ”Syykin on inhimillinen, koska tiedän, että olen ainakin siellä”, hän naurahti. ... "

.
Nyt laitetaan selvästi suitsia Kokoomuksen koppalakkiosastolle, joka veisi Suomen Natoon, kyselemättä kansakunnaltamme mitään.

Ilkka Luoma

Macronin aloite ei tarjoa mitään erityistä Suomelle -HS
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005802610.html -
.

Ilkka Luoma 25.8.2018 - 5:03

Tekstissä on yksi perustavaa laatua oleva virhe ja se on yleisnimenä eurooppalainen puolustus, joka ei ole vain EU-asia. Eurooppalaisen yhteispuolustuksen ydinasia on koko Eurooppa, joka tunnetusti jatkuu kauas Venäjälle, Uralille saakka. Tämä jäi nyt dosentilta huomaamatta.

Eurooppalainen kokonaispuolustus ratkaistaan yhdessä Venäjän kanssa, ei rakentaen Euroopan sisälle vastakkainasettelua, jossa Nato on voimakas tekijä.

Toinen yksittäinen huomio tekstin ajattelemattomuudesta oli Afrikan Mali. Siirtomaa-aika on ohi, ja eurooppalaisia sotavoimia ei Afrikassa enää tarvita.

On pikemminkin kysymys kolonialismin virheiden maksamisesta entisistä isäntämaista alusmailleen.

Suomalaiset sotilaat eivät kuulu Maliin, eikä myöskään Irakiin, kuin ei Afganistaniinkaan, jossa olemme jo sodan osapuoli NATOn ohjaamassa "kriisinhallintaoperaatiossa"*.

Tomi Vaalisto

Ongelma on tuo sotaisa itänaapurimme. Ei jatkuvasti naapureittensa kimpussa olevaa maata voi mihinkään puolustusliittoon ottaa.
Ukrainalla oli sotilasyhteistyötä Venäjän kanssa, mikä oli huono ratkaisu, kun yhteistyökumppani Venäjä miehitti Krimin ja aloitti sodan Itä-Ukrainassa.

Kannattaa muistaa, että Neuvostoliitto rakensi itse sen vastakkainasettelun ja Suomellakin oli YYA -sotilasliitto itänaapurin kanssa. Neuvostoliitto ei myöskään tunnustanut Suomea puolueettomaksi maaksi - vasta Gorba teki näin NL:n jo romahtaessa.

Neuvostoliiton romahdettua ja kansojen saadessa vapautensa takaisin synnytti trauman monille venäläisille. Yksi tällainen on Putin, joka haikailee Neuvostoliiton suuruutta takaisin, mikä on saanut venäläiset hyökkäämään Tsetseniaan, Georgiaan ja Ukrainaan.
Tsetsenian sota jatkuu edelleen Kaukasuksella ja Venäjä miehittää sekä Georgiaa että Ukrainaa.

Ilkka Luoma

Krimiläiset valitsivat itse Venäjän - halusivat sitä jo 1990 -luvulla, kts. topic.

...
Fiksuimmat ovat huomanneet, että suomalaiset ovat saaneet elää jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa ... ei edes yhteisiä sotaharjoituksia, vaikka Kremlistä pyydettiin - Kekkonen jyrähti: "Ei kiitos" - nyt USA tulee itse itsensä kutsuen käyttäen mitä ilmeisimmin hyväkseen Nato - Isäntämaa pöytäkirjan mahdollisuuksia.

Us sotakiihkeys "kellotaajuutena" on aivan omaa luokkaa, jos osaa katsoa historiaa niin huomaa sen sotineen viimeiset 20 vuotta yhtä mittaa --- kovaa peliä Laredosta :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #65

Venäjä miehitti ensin Krimin ja Putin itse kertoi, että Venäjä järjesti äänestyksen - ei ukrainalaiset, joita krimiläisetkin ovat.

Venäläismasinoitu Krimin kansanäänestyksen laillisuus tyssää jo siihen, että aluehallinto toteutti sen yksipuolisesti, ilman Ukrainan suostumusta. Ei se ehkä koskaan olisi saanutkaan suostumusta, mutta joka tapauksessa tämä on laillisuuden kannalta ratkaiseva seikka.

Monissa asiantuntijakirjoituksissa on käsitelty Krimin äänestyksen ongelmia. Seuraavassa esimerkkinä BBC:n julkaisemia Cambridgen yliopiston kansainvälisen oikeuden professorin Marc Wellerin lisäperusteluja.

Venäjä itse on tunnustanut Ukrainan rajat Krim mukaan luettuna useaan otteeseen. Ensin näin tapahtui Neuvostoliiton lopettaneessa Alma Atan sopimuksessa joulukuussa 1991. Toiseksi vuoden 1994 Budapestin sopimuksessa, jossa Ukrainalle annettiin turvatakuut vastineeksi ydinaseista luopumiselle. Kolmanneksi vuoden 1997 sopimuksessa Mustanmeren laivastosta.

Kansainvälinen oikeus ei hyväksy aseellisella voimalla tehtyä aluemuutosta. Asiaa ei muuta, vaikka pyssynpiippujen edessä järjestettäisiin kansanäänestys.

Venäjä ei Wellerin mukaan voi myöskään vedota humanitaariseen interventioon. Venäjänkielistä väestöä ei uhannut tällaiseen oikeuttava vaara. Eikä humanitaarisin perustein suoritettu interventio oikeuta kyseisen alueen valtiollisen aseman muuttamiseen.

Tuomioja: Krimillä on Venäjän miehitys

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000002713753.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halu... -

" ... Pieni Krimin niemimaa Mustallamerellä on hiostanut Ukrainan ja Venäjän suhteita vuosikymmeniä. Vuonna 1992 alue julistautui ensi kertaa itsenäiseksi. Monelle kriminvenäläiselle tämä tarkoitti ensiaskelta kohti Venäjään liittymistä ... "

.
Kansanäänestys:

"
Äänestyksessä esitettiin kaksi vaihtoehtoa kansalaisille:

"Kannatan Krimin liittymistä Venäjään liittovaltion täysivaltaiseksi subjektiksi"
tai

"Kannatan Krimin tasavallan vuoden 1992 perustuslain saattamista uudelleen voimaan ja Krimin pysymistä osana Ukrainaa"
" -Wiki

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #87

27. maaliskuuta 2014 hyväksytty YK:n yleiskokouksen päätöslauselma 68/262 tuomitsi Venäjän toimet ja Krimin miehityksen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Krimiläiset sen sijaan halusivat osaksi Venäjää jo 1990 -luvulla.

Tietävimmät ovat hoksanneet, että Krimillä on venäläis-/venäläismielisten -/ ja venäjänkielisten enemmistö ...

Ilkka Luoma

Naton sotilasjohtaja US' n toimintatapa ei hämmästytä nytkään:

Haasteella ei liene suurtakaan merkitystä. US ei ole ennenkään välittänyt kansainvälisten instituutioiden päätöksistä ja/tai määräyksistä; härskein esimerkki lienee US um. Colin Powellin valheet YK' n yleiskokoukselle kärttäessään taistelu- ja hyökkäyslupaa Irakiin vuonna 2003. Lupaa ei herunut, silti US hyökkäsi ja rajusti ... Irak vaipui kaaokseen, Saddam tapatettiin ja nykymuotoinen ISIS syntyi ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005805364.html -

"Iran vei Yhdysvaltojen pakotteet kansainväliseen rikostuomio­istuimeen

Iranin mukaan Yhdysvaltojen määräämät pakotteet ovat laittomia ... "

.

Tomi Vaalisto

Oikaistaanpa muutamia virheitä:

Saddam itse rikkoi aseleposopimusta potkaisemalla asetarkastajat ulos 1997 ja 2003 jenkkien pinna loppui.

Saddam tuomittiin Irakin korkeimman oikeuden päätöksellä kuolemaan, mikä on ihan ymmärrettävää kun tarkastellaan Saddamin uhreja: heistä suurin osa oli irakilaisia. Jenkit eivät siis häntä tappaneet vaan hoitivat kuntoon ja luovuttivat pois.

ISIS syntyi Jordaniassa - ei Irakissa - 90-luvulla.

Ilkka Luoma

~ https://areena.yle.fi/1-4121050 -
"Ulkolinja: Isis syntyi Irakin tuhkasta"

.
~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja... -

.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005328100.html -

"Tänään televisiossa: Ranskalais­toimittaja Paul Moreira kartoittaa Isisin syntyä vakuuttavasti

Isisiä ei olisi, jos USA ei olisi hyökännyt Irakiin 2003, Moreira toteaa. ... "

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #88

Moreira ei taida sitten tietää, että Isiksen perusti Abu Musab al-Zarqawi 1990-luvulla Jordaniassa. XD

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Niin, Moreira ei taida tietää aiheesta mitään ja HS' kin meni vipuun tekstissään :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #114

Ehkäpä sitten Abu Musab al-Zarqawin Isiksen perustaminen Jordaniassa 90luvulla peruuntui takautuvasti.. XD

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

"'I'm sorry': Historic moment Tony Blair FINALLY apologises for Iraq War and admits in TV interview the conflict caused the rise of ISIS ... "

~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3287982/I-... -

.

Ilkka Luoma

Mennäänpä vaihteeksi tiukasti topicciin ja sen otsikkoon:

Kiina tarvitsee monta vuotta saavuttaakseen kaupallisen kokoisen voiman sotilasvoiman ja -vaikuttamisen osalta. Moskova tietää tämän kiinalaisten heikkouden, jonka Kiina korvannee lopulta robotiikalla, automaatiolla ja dronekalustolla, joita ohjaa keinoäly. Moskovan ja Pekingin yhteistyö on loogista ja yhdessä jo nyt ne peittoavat US' an.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005806407.html -

...
Näin on erityisen tärkeää olla ulkona vastakkainasettelijoiden rintamista - ei idän eikä lännen ... Länsi haluaa Suomen ja haluaa sen Nato-valtioksi, suurkonfliktitaisteluiden astinlaudaksi ... kun taas Venäjälle ja Kiinalle riittää erinomaisesti Suomen puolueettomuuspolitiikka - ja tämän kansakuntamme oivaltaa hienosti!

...
Emme halua olla taistelualusta!

MAANANTAINA, MARRASKUUTA 06, 2017
Kansakunta jyrähti jälleen – Ei Natoon!

" ... ”Kansakunta on jälleen, vuodesta toiseen jyrähtänyt kirkkaan selvän kantansa Natoon - Ei kiitos. Suomalaiset antavat samalla nato-uskovaispoliitikoille varoituksen: "Lopettakaa Natoon jenkaaminen!". Emme halua olla Naton etuvartio emmekö heidän taistelualusta itään. Meillä suomalaisilla on oma linja, tiedämme erikoisasemamme. Olemme mieluummin välittäjiä - olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla”

...
Yhteenveto kansakuntamme natotunnoista

Me olemme oman tien kulkijoita; emme liity sotaliittoihin. Allekirjoitettu Nato-Isäntämaa pöytäkirja [6 ei ole valtiosopimus, sekin on purettavissa hyvin yksinkertaisesti, kun kansa niin enemmistönä tahtoo.

Emme halua maahamme ulkoisia taistelu- ja hyökkäysvoimia uhkaamaan mihinkään ilman suuntaan. Olemme luotettavia tämän osalta. Poliitikot jotka vänkäävät tätä vastaan – on kansalaisten toimesta erotettava seuraavista vaaleista.

Suomalaiset ovat puhuneet, jutelleet, arvioineet ja analysoineet Natoa –

… sen kaikin osin ja puolin riittämiin – vuodesta toiseen. Tietomme on harvinaisen kirkas – emme tarvitse Natoa, emme halua Naton sotiin ja kunnioitamme kaikkia ilmansuuntia liittoutumattomana valtiona ja puramme tarvittaessa sodan uhan liukumista maahamme – nämä sodanuhan mahdollistavat sopimukset on voitava purkaa …

Kansa tietää, mikä on sille parasta. Poliitikkomme osaksi – pienenä vähemmistönä eivät sen sijaan ymmärrä ja ovat ajamassa meitä uus-erkkolaisuuden [7 menetelmänä Talvisodan aaton tilaan, jossa tuolloin valtapoliitikot eivät ymmärtäneet kansakuntamme etua – hinta oli yli 20.000 kaatunutta suomalaista Talvisodassa, jonka Neuvostoliitto aloitti.

Talvisodan aaton tyhmyyttä ei tule nyt natokiihkona uusia – kansa sanoo: ”Puhukaa te, me pidämme hevosta!” ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta... -

.

Ilkka Luoma

Edelleen tiukasti topicciin:

Toimittaja Ristimäki unohtaa kaksi asiaa West trolling manipulation -tyyppisessä jutussaan. Ensinnäkin Suomen kansan suuri enemmistö ei halua Natoon, jo yli kymmenen vuoden jatkuvien mielipidetiedustelujen pohjalta todistautuen.

Toisekseen pr. Niinistö on ilmoittanut väkevän selvästi olevansa suomalainen, kun kysyttiin Natoon liittymisestä, tällä Sauli todisti olevansa aidosti suomalaisen enemmistön takana Nato-kysymyksessä.

Miksi media meille yrittää luoda väen väkisin uhkaa Venäjästä rakentaen samalla vastakkainasettelua tänne meille idän ja lännen vedenjakajalle.

...
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180823220115... -

"IL-analyysi: Niinistö luo pelotteen Venäjälle - Venäjä nielee, koska Nato-jäsenyys olisi vielä katkerampi kalkki ... "

.

Tomi Vaalisto

Itse asiassa 34% vähemmistö ei halua Natoon jos presidentti näin suosittelee. Faktat kommentissa 31.

Ilkka Luoma

" ... Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.
KOTIMAA 12.08. 05.00 ... "

~ https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/35-prosentt... -

...
" ... Aikaisemmista kyselyistä tiedetään, että Nato-jäsenyydellä on Suomessa noin 20 prosentin kannatus. Presidentin näkemyksellä on siis melkoinen, mutta ei kuitenkaan ratkaiseva vaikutus. Puolet kansalaisista torjuisi jäsenyyden, vaikka presidentti sen kannalla olisikin ... "

~ https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Johtaj... -

.
Fiksuimmat huomaavat jotain, kun lukevat esimerkiksi nuo kaksi lehtileikettä kokonaan! Mutta mitä nämä nokkelat huomaavat? :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #115

Nokkelat ja fiksut tietävät ovensuukyselyiden merkityksen tai merkityksettömyyden. Asia selviää tarkastelemalla vaikkapa miksi vuoden 2011 eduskuntavaalien tulos ja sitä edeltäneet vaaliennusteet erosivat huomattavasti toisistaan, mikä tietysti vaatii sitä fiksuutta ja nokkeluutta.

Joidenkin fiksujen mielestä kaksi mieluisaa galluptulosta lyö yhden epämieluisan kyselyn tuloksen ja ne vielä jyvittyvät koko kansaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

Tosiaan fiksut huomaavat, että liki kaikki medialinkit otsikoivat tuon jutun Natolle ja presidentille positiiviseksi - siis 35% hyväksyisi pr. neuvon liittymisestä Natoon, mutta yksikään ei kerro tarkkaa prosenttia vastustajista, jotka eivät edes hyväksy arvostamansa presidentin mielipidettä, koska osaavat itse ajatella tuon tilanteen ja siksi juuri puolet vastustaa presidentin suosituksen jälkeenkin Natoon liittymistä - mutta mikä oli tarkka vastustusprosentti - kuka kertoo?

Ilkka Luoma

Yllättäen tämä HS-juttu viime yöltä tulee osuvaksi juuri alustuksen otsikkoon nähden - ja täsmentävä kysymys kuuluu mitä me teemme Irakissa sotilaskouluttamassa kurdeja - ehkä muitakin (?) ---

...
Herää kysymys kuinka paljon salassa operoitu US CIA-aseistamisprojekti Syyrian kapinallisterroristeille jo vuodesta 2013 on pitkittynyt sisällissotaa, jossa toisena puolena on Syyrian laillinen hallinto yhdessä Venäjän ja Iranin kanssa.

Jossain vaiheessa olisi hyvä mediankin toimesta valaista juurisyitä tähän ulkoa aseistettuun kapinaliikehdintään. Oli historiallinen kuivuus, joka aikaansai massapaon maaseudulta ja kauempaa voimme löytää ranskalais-englantilaisen Sykes & Picot sopimuksen, mielivaltaisen rajojen vedon 100 vuoden takaa, jossa ei heimorajoja haluttu huomioida. Nuo entiset kolonialistit yhdessä USAF-pommitusten kanssa Syyrian alueelle on aloitettu jo 2014, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia

...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807062.html -

"Syyrian sodan viimeinen luku on käsillä – ”Siitä voi tulla pahempaa kuin mitä näimme Aleppossa, Itä-Ghoutassa ja Raqqassa” ... " -HS
.
Btw. Mitä muuten unohtui tuosta HS-otiskosta?

.

Ilkka Luoma

Mennään jälleen tiukasti ja yllättävästi topicciin ja sen otsikkoon kiinni, mutta miten tämä siihen liittyy?

Koko ravintotuotantomme on pohdittava uudestaan, on saavutettava oleellisten ravintoraaka-aineiden omavaraisuus ja se edellyttää sellaista tulonmuodostusta, että maajussitkin tulevat hyvissä mielin toimeen.

Eteläistä Eurooppaa uhkaa maatalouskriisi kuivumisen ja jopa aavikoitumisen myötä, Suomi voi olla tietyin lajein ylijäämäinen vientimaa, jotta saamme mahdollisuuden hankkia ulkoa sellaista mitä tarvitsemme, mutta emme voi tuottaa. Maataloussektori kaikkinensa on seuraavan hallituksen ykköskärkihanke! On aika toimia. Ruoka on peruselintarvikkeiltaan halpaa ja maajussille jää liian vähän.

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005806726.html -

"Hallitus sorvaa maataloudelle kriisipaketin, mutta millaisen? Tuki kohdistuu helposti väärin tai tulee liian myöhään

MTK toivoo ensi vuodelle 120–140 miljoonan tukea kuivuuden aiheuttamien tappioiden takia. Näin suurta tukea ei tule, mutta kymmeniä miljoonia kuitenkin ... " -HS

Mutta miten se liittyy tänne idän ja lännen vedenjakajalle?!

Näin:

~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-v... -

"Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta? ... " -KL vieraskolumni

Tomi Vaalisto

Kun idän ja lännen vedenjakaja menee piiruntarkasti itärajaamme pitkin niin MTK:n kerjäyskamppanja ei liity siihen mitenkään.

Alkutuotanto työllistää vain alle 3% kansalaisistamme ja siihen kuuluu paljon muutakin kuin maatalous.
Suomen ravinto-omavaraisuus on yhtä tyhjän kanssa - on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Toki Suomi on joiltakin osin omavarainen ruuantuotannossa, mutta maaahamme tuodaan suuren määrät elintarvikkeita ja kaikkea ruuantuotannossa tarvittavaa kuten lannoitteita, rehua ja työkoneita.

Ilkka Luoma

Kaupunkilaisetkin huomasivat, että talvella 1942 ja -43 tarvittiin jotain syötävää. Venäjällä on maailman suurimmat käyttökelpoiset maa-alueet maanviljelylle - voisimme vuokrata Karjalan pellot yhdessä kiinalaisten kanssa!

Fiksut osasivat lukea tuon edellä olevan KL-kolumin ruoka-aitasta ... ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #131

Mitäpä sitä Karjalan peltoja vuokraamaan kun omia peltojamme on pistetty pakettiin ja maaseutu tyhjenee.

Venäjä on pinta-alaltaan suurin maa ja kansakunta eniten koulutettu, mutta omaa ruokaansa he eivät pysty tuottamaan.
Putinin sotaisuutta suitsii fakta, että Venäjän öljytalous on huomattavan riippuvainen länsitekniikoista. Ilman uusia teknologioita Venäjä ei pysty hyödyntämään öljyvarantojaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Tuo aiemmin tässä topicketjussa esitetty KL-linkki kertoo aivan muuta ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #137

Niin, ja nämä pakkoluovutetun Karjalan ykistyiset pellothan ovat kansainvälisten Pinheiron periaatteiden mukaan alkuperäisten omistajien omaisuutta. Mitäpä niitä itseltään vuokraamaan...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #144

Muistatko mitä on Pariisissa sovittu vuonna 1947? Tuolloin muistaakseni solmittiin Rauhansopimus ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #147

Pariisin rauhansopimuksessa ei mainittu sanaakaan yksityisen omaisuuden siirrosta tai pakkolunastuksesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Valtiollinen sopimus ei voi ottaa huomioon yhden osapuolen sisäisiä asioita, jotka tässä tapauksessa on koetettu monin eri keinoin korvata valtiomme taholta siirtoväelle ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #153

Kyllä voi, koska Tarton rauhansopimuksessa 1920 oli maininta myös yksityisestä omaisuudesta ja sen pysyvyydestä. Eli ei se yksityisomaisuus silloin rajojen mukana siirry, jos siitä ei ole mainintaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #155

Jori - pysyvyyttä maailmassa ei ole, edes intiaanit eivät saaneet pitää maitaan ... vaan valkoinen eurooppalainen ryösti ne.

Ilkka Luoma

Maantieteellinen vedenjakaja menee noin Pähkinäsaaren rajaa pitkin - mutta oleellisempaa on osata hahmottaa se henkinen ja kulttuurillinen kuin muin vaikuttein raja!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #138

Eipä mene: maantieteellinen vedenjakaja menee Kokemänejoelta Suomenselkää lounaasta kaakkoon ja kääntyy itään Oulun ja Vuoksen vesitöjen välistä nykyiselle itärajallemme kun taas Pähkinäsaaren rauhan raja kulkee Viipurista Pyhäjoelle kaakosta luoteeseen.

Kulttuurillinen ja henkinen raja on siinä missä latinalaiset kirjaimet muuttuvat kyriilisiksi eli itärajallamme

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

Tässä kohdin kannattaa perehtyä kansallisiin ominaisuuksiimme, kuten kieleen, autonomian aikaan, (tapa)kulttuuriin, ravintotottuumuksiin (esim. ruis) - jopa melankoliaan, joka on meillä paljolti yhteistä slaavien kanssa - lisäksi yleensäkin historiaan, lainasanoihin ja geeniperimäämme - jopa puheenparsiin - ja ehkä vaikuttavimpana eli kauppaan idän kanssa, johon suosittelen kirjaa prof. Markku Kuisma: Venäjä ja Suomen talous 1700 - 2015, Siltala ~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ - Avartaa kummasti!

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #148

Joo - asiaa voi testata kysymymällä kelloa Turun, Helsingin, Lappeenrannan ja Viipurin toreilla: Turussa, Helsingissa ja Lappeerannassa kerrotaan aika kun taas viipurilainen kauppa omaa kelloasi argumentein "hjuva kelli Anttilan hinta".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #154

Ehkäpä geeniperimä on väkevin tie suomalaisuudesta itään, jostain vedenjakajalta kiihtyen ...

Ilkka Luoma

Tähän tarvitaisiin kannaottoja puolesta ja vastaan:

"Jukka Tarkka: Suomi tarvitsee puolustusyhteistyötä Ranskan kanssa"
~ https://www.verkkouutiset.fi/jukka-tarkka-suomi-ta... -

.
Liittyy väkevästi US_P/IL aloituksen otsikkoon ja artikkelin sisältöön.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tarkankin mukaan yksinkertaisin puolustusyhteistyö on NATO.

Nämä aloitteen mukaiset ”interventiojoukot” eivät olisi EU:n eikä Naton alaisia, vaan sopimuksessa mukana olevien maiden komennossa. Kyse ei tiettävästi olisi uusien fyysisten sotajoukkojen kasaamisesta, vaan enemmänkin yhteistyöstä asiantuntijoiden kesken.

Ne toimisivat esimerkiksi luonnonkatastrofeissa, EU-kansalaisten evakuoinneissa ja erilaisissa kriisitilanteissa. Tavoitteena on nimenomaan tehostaa nopeaa reagointia kriiseihin.

Ilkka Luoma

Tarkka on eräs miljoonista arvioitsijoista - mutta kun kansakuntamme on arvioinut asian aivan toisin, jopa niin, ettei presidentinkään suosittelu pure ... Nato saa noin 17-23 prosentin kannatuksen, vaikka esimerkiksi "kokoomuksen koppalakkiset" olisivat ajamassa meitä suoraan Natoon - ohi kansanäänestyksen!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #149

Et siis kommentoinut noita "interventio"-kommenttia?. Se ei ole Tarkan toteamus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Jokainen voi miettiä miten epäsuhtainen on Ranska-Suomi sotayhteistyö - se ilmentyy vain tässä - nykyään:

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/saammeko-l... -

.

Tomi Vaalisto

Ilmavoimiemme HX hankkeessa vaihtoehtona on Rafaele, minkä Intiakin valitsi tuhlattuaan miljardeja ensin epäonnistuneeseen Suhoi PAK 50-hankkeesseen.

Ilkka Luoma

Intialle suurin asetoimittaja on Venäjä.

Ilkka Luoma

Alustusartikkelin otsikon osalta lisävalaistusta saa täältä:

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259858-... -

.

Ilkka Luoma

Pr. Niinistö on oivaltanut valtioviisaasti olomme idän ja lännen vedenjakajalla sekä kansakuntamme suuren enemmistön tahdon - väkevän vahvan kansalaismandaatin siivittämänä. Niinistö on matkalla aidosti ansaittuun Nobelin rauhanpalkintoon. Arktisen neuvoston juhlakouksesta kolmen suuren kanssa on eräs välietappi - Putin, Kiinan pr. Xi ja US' pr. Trump.

...
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005799995.html -

" ... Ulkopoliittisen instituutin seminaarissa keskiviikkona puhuneen Viktorija Zhuravlevan mukaan Suomella voi olla tärkeä rooli lännen ja Venäjän välisen konfliktin ratkaisussa, jos se vain haluaa ottaa sen ... "

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kirjoitat roskaa, Luoma.

"Omassa tiedotustilaisuudessaan Niinistö kertoi ihmetelleensä median käsitystä Suomen puolueettomuudesta. Hän muistutti Suomen olevan Euroopan unionin jäsen, Naton rauhankumppani ja että Suomella on useita kansainvälisiä sopimuksia monien valtioiden kanssa. Jos Suomi näin ollen on puolueeton, ovat lähes kaikki maat puolueettomia.

Illalla Niinistö antoi vielä haastattelun uutiskanava CNN:n johtavalle ulkomaantoimittaja Cristiane Amapourille. Haastattelussa Niinistö ihmetteli, miksi Suomea toisinaan yhä pidetään idän ja lännen välisenä neutraalina vyöhykkeenä?

"Kuulumme EU:hun ja olemme Naton rauhankumppani, ja olemme aina kokeneet kuuluvamme länteen". Niinistö muistutti myös siitä, että Suomi lisäksi on ainoa maa, jonne Stalin on hyökännyt, jota hän ei kyennyt valloittamaan.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258322-niin...

Tiedän, että Luomassa ei ole miestä myöntämään em. faktaa.

Ilkka Luoma

Nyt on Jori kysymys kansakunatamme enemmistön tahdosta, ... et ilemisesti pidä demokratiasta ja kansalaistemme älykkyydestä säilyttää liittoutumattomuus ja puolueettomuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #161

Kysymys on siitä, että olet tyhjänpäiväinen, totuutta vääristelevä suunpieksäjä. Mitään liittoutumattomuutta ja puolueettomuutta ei ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #163

Näyttää Jori sinulla mopo karkailevan vikuroiden pöpelikköön - sananvalintasi paljastavat ohuen tietämyksesi, jota yrität korvata yksipuolisilla mielipiteillä ...

...
Mutta perehdyhän itse aloitukseen ja projisoi sitä tähän:

[U] Presidentti Macron kävi tervehtimässä kansalaisia Presidentinlinnan edustalla – Niinistö: ”Maamme antavat yhteisen julkilausuman koskien Euroopan puolustusta” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807954.html -
.

Ilkka Luoma 30.8.2018 - 6:19

Pr. Niinistön olisi hyvä muistaa ainakin kolme asiaa ja niiden yhteyksiä koettuun historiaan, liittyen kirjoituksessa mainittuihin a) eurooppalaiseen puolustukseen, b) yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä c) eurooppalaisen äänen voimallisempaan kuulumiseen maailmalle.

Ensinnäkin yhteiseurooppalainen puolustus on koko Eurooppaa koskeva yhteinen tavoite, jossa Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka, ja näin muodoin lännen ja idän välisen vastakkainasettelun on loputtava.

Toisekseen eurooppalaisia yhteisarvoja ei luetella vain lännenmiehen pienestä vähemmistöstä maailmalle perusarvoina, kun jo pelkästään kiinalaisia on ihmisinä enemmän kuin kaikkia lännenmiehiä yhteensä!

Kolmanneksi jo kolonialismin aikana, unohtamatta orjakauppaa, kuului vahva valkoisen eurooppalaisen ääni maailmalle niin Amerikan intiaaneille, Afrikan mustille* kuin kauas Aasiaan - aikana jolloin valkoinen eurooppalainen alisti omaksi hyödykseen kymmeniä alusmaita raaka-ainelähteikseen - orjuutusta unohtamatta.

Tosiaan presidenteillä on aihetta yhteiseen julkilausumaan, ja tällä kertaa koko todellisuus huomioiden - kaikkine Euroopassakin tapahtuneisiin terroritekojen juurisyihin pureutuen, vaikkapa ranskalais-englantilaiseen Picot & Sykes** sopimukseen asti nykyisen Syyrian, Lähi-idän ja Turkin alueille, jo yli sata vuotta sitten.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #164

Ainoa, jolla on mopo karannut käsistä jo kauan sitten, on Ilkka Luoma, Venäjän puolestapuhuja ja nöyrä palvelija.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi totuuden kiertelemättä ja suoraan: Suomi ei ole puolueeton ja piste. Suomi on Euroopan unionin jäsen, Naton rauhankumppani ja Suomella on useita kansainvälisiä sopimuksia monien valtioiden kanssa. Suomen puolustusvoimat myöskin harjoittelee USA:n ja NATO:n kanssa. Suomi ei myöskään ole millään neutraalilla vyöhykkeellä em. tosiasioiden vuoksi.

Nytkin kirjoitat orjakaupasta, Amerikan intiaaneista ja Afrikan intiaaneista, joka ei liity Suomen asemaan millään tavalla. Erittäin tyypillistä trollien käyttämää taktiikkaa, jolla pyritään sekoittamaan ja häivyttämään tosiasioita ja itse asiaa ihan muuhun. Olet pesunkestävä Venäjän trolli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165

Olet siinä mielessä oikeassa, että Sauli sanoi olevansa suomalainen, kun kysyttiin hänen näkemystään Natosta - Saulihan tietää tarkasti kansakuntamme suuren enemmistön, joka ei halua Natoon - siis ei liittoutumisiin minkään sotakoneen kanssa - ollemme siis näin näkymin puolueeton maa - samalla.

...

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... -

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta... -

.
Kannustan lukemaan tarkoin kaikki ylläolevat linkkitekstit :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #166

Et edelleenkään esitä mitään nykyaikaan liittyviä perusteita sille, että Suomi olisi neutraali valtio idän ja lännen välissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #167

Kansakuntamme on tuon jo päättänyt liki 15 vuoden ajan - vuosittain - ja vakaasti :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #168

Ei ole perustelu edelleenkään sille, että Suomi olisi neutraali, puolueeton valtio, koska kyse ei ole pelkästään NATO-jäsenyydestä. Eiköhän tämä ollut tässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #170

Aloitathan syvällisemmän perehtymisen lukemalla Suomen historiaa :)

Ilkka Luoma

Pr. Niinistön olisi hyvä muistaa ainakin kolme asiaa ja niiden yhteyksiä koettuun historiaan, liittyen kirjoituksessa mainittuihin a) eurooppalaiseen puolustukseen, b) yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä c) eurooppalaisen äänen voimallisempaan kuulumiseen maailmalle.

Ensinnäkin yhteiseurooppalainen puolustus on koko Eurooppaa koskeva yhteinen tavoite, jossa Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka, ja näin muodoin lännen ja idän välisen vastakkainasettelun on loputtava.

Toisekseen eurooppalaisia yhteisarvoja ei luetella vain lännenmiehen pienestä vähemmistöstä maailmalle perusarvoina, kun jo pelkästään kiinalaisia on ihmisinä enemmän kuin kaikkia lännenmiehiä yhteensä!

Kolmanneksi jo kolonialismin aikana, unohtamatta orjakauppaa, kuului vahva valkoisen eurooppalaisen ääni maailmalle niin Amerikan intiaaneille, Afrikan mustille* kuin kauas Aasiaan - aikana jolloin valkoinen eurooppalainen alisti omaksi hyödykseen kymmeniä alusmaita raaka-ainelähteikseen - orjuutusta unohtamatta.

Tosiaan presidenteillä on aihetta yhteiseen julkilausumaan, ja tällä kertaa koko todellisuus huomioiden - kaikkine Euroopassakin tapahtuneisiin terroritekojen juurisyihin pureutuen, vaikkapa ranskalais-englantilaiseen Picot & Sykes** sopimukseen asti nykyisen Syyrian, Lähi-idän ja Turkin alueille, jo yli sata vuotta sitten.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807954.html -

"Presidentti Macron kävi tervehtimässä kansalaisia Presidentinlinnan edustalla – Niinistö: ”Maamme antavat yhteisen julkilausuman koskien Euroopan puolustusta” _ ... ”Olemme samaa mieltä siitä, että Euroopan äänen pitäisi kuulua maailmassa vahvemmin.” ... "

.

Ilkka Luoma

Tästä ketjusta tuli erinomanen läpivalaisu osasuomalaiseen aatemaailmaan - kiitän kommentoijia!

Ilkka Luoma

"Professori: Suomi on palannut provinssiksi – "Itsenäisyydestä puhuminen on turhaa"

EU-Suomi on palannut takaisiin Venäjän keisarikunnan aikaiseen rooliinsa, provinssiksi. Näin Suomen valtiollisen kehityksen näkee professori Markku Kuisma. Vaikka Suomen itsenäisyyden voi kyseenalaistaa, niin silti sen merkitys ei ole kadonnut" -Yle' lle Markku Kuisma

Kotimaa 21.10.2015

~ https://yle.fi/uutiset/3-8394860 -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tämä onkin Luomalle se erittäin mieluinen kirjoitus. Yritä nyt vähän peitellä riemuasi.

Ilkka Luoma

Suomessa kansakunta on suomalaisina päättänyt vuodesta toiseen yhtäläisesti, ettemme liity Natoon. Pr. Niinistö on suomalainen, kuten on sanonutkin, muun muassa amerikkalaiselle laatumedialle (mitä se muuten on?). Olemme välittäjiä täältä idän ja lännen vedenjakajalta, kuten on pr. Niinistökin - ollen sitä myös toiminnallisesti ja konkreettisesti. Me kansakuntana ymmärrämme paasikivimäisen viisauden kumpuavan perusajatuksesta pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä. Nyt emme puutu idän kauppapolitiikkaan, joka lienee se tärkein ilmansuunta, jos tarkastelemme hyvin pitkää aikaskaalaa.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10406439 -

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset