Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomen rooli idän ja lännen vedenjakajalla

  • Mali oli Ranskan siirtomaa - siellä soditaan. Emme halua sieltä yhtään suomalaisen sinkkiarkkua - tuo sota ei kuulu meille ¤¤
    Mali oli Ranskan siirtomaa - siellä soditaan. Emme halua sieltä yhtään suomalaisen sinkkiarkkua - tuo sota ei kuulu meille ¤¤
  • Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - katso erityisesti Lappi ja projisoi siihen Nato-isäntämaa pöytäkirja ¤¤¤
    Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - katso erityisesti Lappi ja projisoi siihen Nato-isäntämaa pöytäkirja ¤¤¤

Suuren kansansuosion ja – mandaatin saanut presidentti Sauli Niinistö oivalsi kutsua itseään suomalaiseksi ja suomalaisen enemmistön joukkoon kuuluvaksi – kun amerikkalaiset kysyivät suhtautumista Natoon ja mahdolliseen siihen liittymiseen.

Täältä idän ja lännen vedenjakajalta Niinistö kutsui itseään suomalaiseksi, koska tietää tarkoin kansakuntamme vahvan väkevän vastahankaisuuden asiaperustein lännen sotakonetta Natoa kohtaan. Nyt saamme erään Nato-valtion Ranskan presidentti Emmanuel Macronin vieraaksemme --- [1.

[1 HS-ote: ” … Yksi kiinnostuksen kohde on entisen kolonialistisen vallan ydin, Pohjois-Afrikka ja Sahel. Ranska on teroittanut useasti Sahelin olevan unionin turvallisuuden kannalta merkittävä alue, sillä alueella on paljon terroristisoluja sekä huume- ja asekauppaa. Lisäksi Ranska haluaa olla tärkeä toimija Lähi-idässä. Syyriassa Ranska haluaa päästä tulokseen syyrialaisosapuolten välillä … ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005805773.html – HS-toimittaja Vilma-Lotta Lehtinen.

 

Helsingin Sanomat kirjoitti ylläolevaan nähden erillisesti, mutta sattuvasti Anu Kantolan näppäimistöllä herättävän kolumnin [2, johon oli tehtävä IL-kansalaisvastine:

”Kiintoisa, mutta ei yllättävä kirjoitus. Itä on jo Kiinan johdolla ilmaissut, ettei nykyinen amerikkalaisjohteinen maailmanpoliisirooli sotimisineen käy, yksi valtio ei voi määrällä muita.

Kiina hakee paikkansa väkilukusuhteella ~1,4/7,8. Kiinan pr. Xi Jinping ilmoitti jo, että kiinalainen yhteiskuntamalli on jo vientituote. Tämä malli ei sodi, vaan tekee maailmankauppaa, eikä sekaannu toisten sisäisiin asioihin.

US pr. Donald Trumpin ja Xi' n väliseen titaanien otteluun solahtaa hyvin liipaisimeksi tai varmistimeksi Venäjän pr. Vladimir Putin, ollen sen toistaiseksi toisen ydinasesuurvallan johtaja. On muodostumassa triangeli, jossa heikko EU saattaa jäädä neljännen viulun soittajaksi? Tuo triangeli saattaa tavata toisensa Suomessa Arktisen neuvoston juhlakokouksesta – ainakin Putin on ilmaissut tahtonsa saapua!

Btw. On myös yksittäisenä asiana hyvä huomata, ettei Krimillä sodittu, vaan järjestys säilyi, eikä Maidanin ja Odessan kaltaista väkivaltakierrettä tapahtunut. Nokkelimmat ovat hoksanneet tässä perehtyä historiaan*.”

 

Viedäänkö meitä Natoon kuin kuoriämpäriä tunkiolle?”

[ … keminmaalainen kansansanonta … ]

Missä mennään, kun kansakunta vastustaa Natoa, ja lännen sotakonetta. Hyytävimmillään toinen tuleva (?) hallituspuolue Kokoomus on ujuttamassa Suomea suomalaisineen Natoon, jopa ohi Nato–kansanäänestyksen – mitä ilmeisimmin ”Kokoomuksen koppalakkiosasto” [US_P/IL_C] ei luota kansakuntamme kykyyn tehdä itselleen oikeita päätöksiä?

Vanha sanonta kuitenkin Perniöstä kertoo, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee ja he, jotka niitä pesee!

 

EKSTRA 1

Hallitsemattomat ja hitaat muuttujat johtavat sotaan - kiihtyvästi” ~ http://verkkofoorumi.org/index.php/topic,1294.msg2657.html#msg2657 -

Viitteet:

[1 IL-vastine: ”Suomen rooli ei ole olla Afrikan Malissa sotilaina. Meidän rooli ei ole myöskään olla osana Afganistanin sotaa US-johteisen NATOn sotilaspolitiikan alla, jota muuten kutsutaan "kriisinhallinnaksi".

Suomen rooli ei ole vastakkainasettelu täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Meidän rooli on pysyttäytyä konfliktien ulkopuolella, mutta pyrkiä niiden sisään välittäjäksi, jos osapuolet niin vilpittömästi tahtovat ja pyytävät”

[2 HS-ote: ”Suomen on aika totutella elämään pelinappulana [3 --- 1900-luvun alku tekee paluuta kuin muumiot kehnossa kauhuelokuvassa. Kommunismin romahdettua kylmän sodan alta paljastui sama vanha maailma: suurvaltojen nokittelu, kansojen vapaustaistelut ja uskonsodat … ” ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005805624.html -

[* ”Krim halusi osaksi Venäjää jo 1990 -luvulla …” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

[3 Suomen ei millään muotoa pidä totutella olemaan pelinappula, vaan välittävyyden siirtäjä pelinappulapelissä, jota nyt käydään voimallisesti idän ja lännen liittojen välillä – tähän katsaus historiaan, jolloin olimme oikeasti pelinappula – vuosi oli 1940-41 ja tuloksena syntyi aseveliyhteys Jatkosotana ja sitä ennen tapahtuneina siirtoina, joissa olimme pieni pelinappula …

--- EKSTRA 2 juuri tähän [3 viitteeseen: ~ https://www.verkkouutiset.fi/usan-merijalkavaki-siirsi-tankkeja-norjan-salaisista-luolista-suomeen/IL-kommentti edellä olevaan linkkitekstiin Verkkouutisista: ”Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneet Wehrmacht ja Waffen-SS siirsivät keväällä 1941 runsaasti hyökkäysaseita Pohjois-Suomeen, ottaen koko alueen sotilasvallan itselleen, suomalaisten hiljaisella hyväksynnällä. Mitähän kansa olisi sanonut, jos siltä olisi kysytty? Nyt kansakuntamme on voimakkaasti suurena enemmistönä US-johteista Natoa vastaan”.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 VF T BL BL BL FB FB FB BLOG 177894

 

DOC olemme_vedenjakajalla_28082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 28082018

 

586_5011 | 10:00_10:44

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Ilkka Luoma

Eurooppalaisen puolustuksen kokonaisvaltainen ydin on koko Eurooppa, joka tunnetusti jatkuu kauas Venäjän Uralille. Saksa ja Venäjä ovat yllättäen eurooppalaisen rauhantilan vahvimmat takuumiehet, samalla nykyinen Saksa pääsee eroon synkästä historiastaan.

Läntinen Eurooppa tarvitsee Venäjän valtavia raaka-aine- ja energiavaroja, Venäjän nousevaa maataloutta unohtamatta!

Suomen rooli on kirkas täältä meiltä idän ja lännen vedenjakajalta. Olemme välittäjä, kun kriisien ja konfliktien osapuolet niin vilpittömästi tahtovat. Erityisesti maailman suurin kaupallinen toimija Kiina arvostaa kuulumattomuuttamme lännen sotakoneeseen Natoon!

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005806028.html - -HS

"Sauli Niinistö puhui suurlähettiläspäivillä: Sääntöpohjainen maailmanjärjestys on presidentin mukaan ”kovalla koetuksella”

Suurlähettiläiden jokavuotisessa kokoontumisessa poliittinen johto hienosäätää Suomen ulkopoliittisia painopisteitä ... "

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Lännen sotakone ??

Pohjoisatlantin PUOLUSTUSliitto !
Venäjän ollessa niinkin agressiivinen kuin mitä on viime vuodet ollut,,niin sotakone kyllä olisi enemmän ollut tarpeeseen,,!

Ilkka Luoma

Tuo US-sotilasjohteinen sotakone on tällä hetkellä "kriisinhallinnan" sotatilassa (US-hyökkääjänä, jo vuonna 2001, sodan jatkuessa yhä) Afganistanissa, jossa me olemme myös sodan osapuoli (mm. kenr.evp Hägglund ja UPI-asiantuntija Pasternak-Salonius) ...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nato ei ole käynyt sotaa Syyriassa eikä Afganistanissakaan. Tarkkuutta Luoma!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Afganistaniin hyökkäsi rajusti vuonna 2001 Naton ainaissotilasjohtaja US, ja myöhemmin sota sinetöitiin "kriisinhallinnaksi" Naton johdettavaksi, jossa mukana on lähinnä natovaltioita US-johtajanaan.

...
Syyriaa ovat pommittaneet sellaiset natovaltiot kuin US, Eng, ja Ranska - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. US aloitti Syyrian kapinallisten aseistamisen jo vuonna 2013, ja USAF pommitukset 2014 - Venäjä tuli mukaan 2015 - Syyrian laillisen hallinnon kutsusta ---

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #24

Melkoista valkopesua, hallinto joka kiduttaa lapsiaan ja ampuu kansalaisiaan ei ole laillinen kuin ehkä blogistin silmissä. Ilmeisesti blogisti suree hyvin valikoidusti sodan uhreja.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Syyrian_sis%C3%A4lli...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Muistatko napalmin ja Agentti Oranssin?

...
Löytyikö jostain amerikkalaisväitteisiin todisteita, että Syyrian laillinen hallinto käytti noita kemiallisia aseita osattomia siviilejä kohtaan?

Muistatko US-valheet Irakin kemiallissista joukkotuhoaseista - YK' n yleiskokoukselle 2003?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #57
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Tarkasti on pysytty - esitin toki esittämäsi kommentin jatkoksi pari kysymystä, mutta saattoivat olla liian haasteellisia?

...
Sinällään hiukan ohi päätopicin.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #80

Jaaha, siis nyt löytyikin uhreja joita sopii surra kun syypää onkin mieluinen. Tulihan näin väitteeni todistetuksi. Aika hölmö vastaus:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Et siis lukenut tai ymmärtänyt kommenttini yhtenevyyttä itse aiheytimeen? Luetko uudelleen ...ja palaat sitten jatkokommentein.

...
Esitin tämän kysymyksen, et vastannut ---

"Löytyikö jostain amerikkalaisväitteisiin todisteita, että Syyrian laillinen hallinto käytti noita kemiallisia aseita osattomia siviilejä kohtaan?" -liittyi oleellisesti komenttiisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Perusteletko nyt ensin tuon laillisuuskysymyksen - siis Syyrian al-Assadin hallinnon laillisuuden tai laittomuuden?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomalaisten roolia siellä ei ole, koska Suomi ei ole idän ja lännen vedenjakalla. Ei, vaikka toistaisit sitä koko loppuelämäsi, Luoma.

Ilkka Luoma

Jori, historiaa lukeneet ja nykyisyyttä laajasti projisoineet ymmärtävät vedenjakajaroolimme - entä sinä, miten sen näet - ja jos olet eri mieltä niin kerrotko sen lukijoille - selkeästi ja ymmärrettävästi - mieluusti sopivin lainauksin :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Älä selitä, Luoma. Nyt ei puhuta historiasta, vaan nykypäivästä. Suomi ei ole millään tavalla enää idän ja lännen välissä tai vedenjakajalla, vaan kiinteä osa länttä. Sen ovat todenneet tasavallan presidentti, pääministeri ja puolustusministeri. Suomi kuuluu EU:hun, sillä on yhteistyösopimus USA:n ja NATO:n kanssa, se harjoittelee USA:n ja NATO:n kanssa. Vaikka sinut on kuinka käsketty ja maksettu sanomaan, että "Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla", siellä Suomi ei enää ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Jori: "Tunne eilinen, niin saatat tänään oivaltaa jotain huomisesta"

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Luoma, sanoisit jotain omin sanoin, eikä "sopivin lainauksin". Historiasta on toki opittavaa. Päätösvaltaa ei enää uudelleen saa luovuttaa itseltä pois, vapaaehtoisesti ainakaan.

Päätösvaltamme oli Moskovassa vuosien 1945-1991 välisenä aikana, aluksi osittain pakon sanelemana. Neuvostoliiton hajottua saatoimme pitää itseämme itsenäisenä pienen hetken omilla avuillamme ja oman armeijamme voimin. Nyt olemme asemassa, jossa olemme osa länttä ja vastassamme on Venäjä sotilasvoimineen. Itsenäisen asemamme turvaaminen vaatii liittoutumista ja turvatakuita.

Luoma sen sijaan haluaisi uudelleen luovuttaa päätösvaltaamme Moskovaan. Mutta onneksi Luoma on vain Luoma ja päätökset tekevät valtiomme päättävät tahot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Kansakuntamme harmiksi emme ole enää itsenäisiä, se luovutettiin EU-Brysseliin. Puolueettomuuden ja itsenäisyytemme huipulle pääsimme jo 1975, kun ETYK-juhlakokous päättyi - samalla Kekkonen sai sen toisen päätavoitteensa perille - toinen jäi saavuttamatta.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #26

Kyllä silloin hävetti olla suomalainen. Aika Quisling piti olla, että siitä sai kiksejä. ETYK isännöinti oli yksi sodanjälkeisen ajan nöyryyttävimmistä näytelmistä. Se legitimoi Itä-Euroopan miehityksen jatkumisen. Mitä itsenäisyyttä se oli kun Tehtaankadulta käytiin kyselemässä neuvoja ja kotiryssä-järjestelmä piti huolta, että neuvoja myös noudatettiin. Taata-Urkki haukkana valvoi ettei siitä livetty. Maailmalla naureskeltiin meidän "puolueettomuudellemme". Talouselämä tottui Venäjän kaupan kummallisuuksiin. Kunhan pääjohtajalla maksa kesti niin kauppoja syntyi. Kaupaksi meni kaikki roina mitä keksittiin valmistaa. Vuorineuvoksen titteleitä jaettiin ansiotta ja avokätisesti näille ryyppyveikoilla. Vähän sama että olisi ansainnut Mannerheim-ristin tyynysodalla. Kun neukkula "ryssi" itsensä pois päiviltä, niin meidänkin talouselämälle koitti totiset ajat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

ETYK Ylen ja Jaakko Iloliemen silmin:

~ https://yle.fi/uutiset/3-8122777 -

...
" ... Kekkonen oli luotsannut Suomea kylmän sodan kuohuissa kapeaa puolueettomuuden väylää.

Suuri kruunu puuttui kuitenkin. Sen hän voisi hankkia heinäkuussa 1975.

Ministeri Jaakko Iloniemi teki töitä kokouksen eteen Etyk-lähettiläänä.

– Kolme vuotta. Mielenkiintoisin harjoitus, jossa olen urani aikana ollut, Iloniemi sanoo nyt.

Iloniemen mukaan nimenomaan puolueettomuuden tunnustaminen oli Kekkoselle tärkeää. ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000957131.html -

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #46

Höpö höpö, kaikki ajattelevat ihmiset tiesivät kun Kreml aivastaa niin Suomi niistää. "Puolueettomuudellemme" nauroivat naurismaan aidatkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Näyttäisi olevan Jaakon aivan oma mielipide, johon on toki hänellä oikeutensa, mutta ETYK 1975' stä saa erinomaisen kuvan lukemalla Max Jakobsonin kirjan - Tilinpäätös, sivut 63-68.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #81

Olen lukenut Jakobsonin muistelmat ja niistä päällimmäiseksi nousee se järkyttävä paine, jota Neuvostoliitto jota harjoitti Suomea kohtaan. Kulisseissa käyttiin uuvuttavaa kamppailua julkilausumien teksteistä. Suomen puolueettomuus oli myrkkyä Kremlille. Sen muistuttamisesta pitivät huolen Tehtaankadun moukkamaiset kruununvoudit. Hrutsevin jälkeen vakiintui ilmaisu: Suomi pyrkii harjoittamaan puolueettomusspolitiikka. Pyrittiin sitä Marsiinkin, mutta eipä ole vielä päästy. Kyllä aina joku länsipoliitikko sanoi Suomen olevan puolueeton pohjoismaa, mutta lähinnä Kekkosen mieliksi, pitäähän sitä olla höveli vierasta kohtaan. Lehdistö ei kuitenkaan mennyt halpaan nähden asian oikean laidan. Se tietenkin harmitti suomalaisia, kun todellisuudesta muistutettiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Olen lukenut samat kirjat, ja huomannut että elettiin ajassa, jota Kekkonen hallitsi hienosti ... Max on yhden liikkeen arvioitsija - viisas sellainen. Täyden tuntemuksen saa, kun perehtyy muihinkin, jolloin avautuu laajempi kulma ja molemmat silmät saavat tietoa - laidoilta jos toisilta. Nokkelimmat ovat huomanneet, ettei uhkia ollut edes sen vertaa, että media olisi innostunut.

Paras on suorittaa verranto nykyisyyteen - Kekkosen aikana olimme aidosti itsenäisiä, meillä oli munaa jopa kieltäytyä naapurin sotaharjoitusseireeneilyydestä - oli oma raha, oma ulkopolitiikka - Kekkosen tavalla jne - nyt ei ole itsenäisyyden tunnusmerkkejä juurikaan jäljellä - ei edes täysin omaa itsellista lainsäädäntöä!

Ilkka Luoma

Suurlähettiläspäivät vuodelta 2016:

" ... Suurlähetystö on kuluerä, mutta tavoitteeltaan hyödyllinen menotili
[ … tungos diplomaattikutsuille ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/03/11/tungos-dip... - ]

Lähetystöt edesauttavat suurlähettiläiden johtamina maamme esilläoloa. Liki 100 lähetystöä |2 on paljon kokoisellemme valtiolle. Lähetystöt ja edustustot ovat työkirjoiltaan monipuolisia kansakuntamme edustajia. Tavoite on kirkas – tuotetaan mahdollisuuksia kaupallisesti, kulttuurillisesti – suhdetoiminnallisesti sekä poliittisesti, viemällä kohteliaan pidättyväisesti omia hyödyllisiksi arvioimiamme ominaisuuksia isäntämaalle ja kuuntelemalla isäntämaan ääntä herkällä korvalla.

Suomi itsessään on erinomaisesti asemoitunut – olemme vedenjakajalla
[ - suomalaisuus kumpuaa niin idästä kuin lännestä, meidän itsemme ollen lännen ja idän vedenjakajalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ]

Asemamme idästä ulottuvan niemen kärjessä, meren rannalla on ikään kuin idän päätepiste, josta alkaa länsi. Tänään länsi ja itä mittelevät voimiaan – toistaiseksi onneksemme vain sanallisesti olotilassa, jossa pistimiä on kiinnitelty varmistettuihin aseisiin. Jossain kipinä on sytyttänyt leimahduksen, jonka ympärillä länsi ja itä asemoivat omaa kulttuuriaan puolustaen |3 edustamaansa arvomaailmaa |4, aivan loogisin ja historiallisin syin.

Suomi on erityisasemassa – olemme idän karhun kainalossa hapuillen läntisyyttä

Kansalaiset ovat realisteja, ja joutunevat opastamaan |5 seuraavista vaaleista toistaiseksi vallassa olevia poliitikkoja roolistamme sitoutumattomana maana, joka ei halua toisten sotiin eikä konflikteihin. Myöskään meidän suurlähetystöt eivät voi esittää niin läntistä kuin itäistä roolimallia …
… me edustamme suomalaisuutta, jonka erityislaatuisuus esiintyi viimeisen kerran presidentti Urho Kekkosen mahtiaikana 1975 – ETYK – kokouksena |6, joka loi meille puolueettoman valtion statuksen. Kekkonen oli tältä osin tuolla kokouksen päättäneellä nuijan kopautuksellaan saavuttanut erään tavoitteensa – irtautumisen idän syleilystä. Olimme hyväksytyt asemaan, jota oli jo vahvistettu monin YK-rauhanturvaoperaatioiden osallistujana |7.

Tänään asema on toinen – meidän johtajat unohtivat Kekkosen opit ja teesit
[ … me emme ole läntisen sotilasliiton jäseniä, emme voi hännystellä liikaa länttä, unohtamalla itää. Kansa on sanonut painavan sanansa väkivahvana natokielteisyytenä jo yli 10 vuoden ajan … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kansakunta-o... - ]

Suurlähettiläät edustavat Suomea, omaa ministeriötään ja tasavaltamme presidenttiä. Tämä on vaativa rooli. Suurlähettiläs on itse valtiomme ykkösedushenkilö isäntämaassaan ja joutuu myös ottamaan vastaan kiitokset ja moitteet – joskus jotkut ovat saaneet karkotuksen, tosin suomalaiset eivät.
Suurlähettiläs ja hänen lähetystönsä on pidättyväinen ja osaa olla maassa maan tavalla, meidän omin erityisin toimintapiirtein, jonka huippukohta on kohtelias puuttumattomuus toisten sisäisiin asioihin – olivatpa ne mitä tahansa.

Valkoinen oman kaltaisensa demokratian ja vapaan sanan edustaja ei voi olla opettaja, meillä ei ole opetusroolia tai huomauttelijan osaa ollessamme isäntämaan vieraana – vieraalla maalla, vaikka itse tontti voisikin olla valtiomme omaisuutta. ... "

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/no-niin-su... -

.

Ilkka Luoma

Saksa vajosi ulkopolitiikan itsetutkisteluun: Ärsytämmekö muita ja miksi muut eivät ymmärrä meitä? -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005803929.html -
.

Ilkka Luoma 26.8.2018 - 9:15

Yhteiseurooppalaisen turvallisuuden takuumiehet ovat yllättäen Venäjä sekä Saksa - yhdessä. Miksi? Edellinen raju yksittäinen, maailman verisin sota alkoi, kun Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi itään vuonna 1941. Olimme Suomena mukana tuossa hyökkäyksessä Neuvostoliittoon, tunnetuin seurauksin. Saksa tietää parhaiten, ettei Venäjää voi voittaa sodalla. Ja "ellet voita vihollistasi, niin tee siitä ystäväsi" -vanha kiinalainen sanonta opastaa. Meidän on hyvä muistaa, että Eurooppa jatkuu kauas Venäjälle, Uralille saakka. Mikäli halutaan kestävä eurooppalainen rauha, on Venäjä otettava siihen mukaan, eikä rakentaa amerikkalaisessa hengessä vastakkainasettelua ja uhkaa.

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoman mielestä venäläiset saivat liikkua Suomen läpi, mutta saksalaiset eivät.

Ilkka Luoma

Missä olen noin sanonut? Kerrotko nyt lukijoille, jottet jäisi valehtelusta ja väärästä todistuksesta kiinni ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi et sitten tuomitse samalla tavalla venäläisten läpikulkua Suomessa, kun teet sen saksalaisten osalta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Missä kohdin venäläiset tekivät läpikulun valmistautuessaan hyökkäyssotaan - kuten Saksa teki 1941 alkukeväästä lukien ...?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

Läpikulku oli jo tehty, kun Suomi joutui NL:n hyökkäyssodan seurauksensa luovuttamaan Hangon venäläisten haltuun. Tämähän ei Luomaa häiritse. Tietenkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Venäläisten ainoa "läpikulku" Suomeen, joka sekin jäi puolitiehen - oli marssi Hankoon, joka perustui kahden väliseen sopimukseen - ei ollut siis valloitukseen liittyvä tapahtuma.

Sen sijaan Wehrmachtin marssi Lappiin oli selkeä sodan -ja hyökkäyksen valmistelu - ja suomalaiset eivät olleet niin tyhmiä, etteivät ymmärtäneet mitä Göringin viesti jo Talvisodan kestäessä: "Tehkää rauha keinolla millä hyvänsä - MYÖHEMMIN KAIKKI OTETAAN KORKOJEN KANSSA TAKAISIN" -merkitsi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomi oli kylmän sodan aikana, hävityn sodan seurauksena, Idän ja Lännen välissä, ei vapaaehtoisesti, vaan NL:n pakottamana. NL:n siirty historiaan ja Suomen liittyessä EU:n siirryimme olemaan kiinteä osaa länttä. "Vedenjakajasta" puhuvat ainoastaan tahot jotka ovat henkisesti jääneet kylmän sodan poteroihin, hyvänä esimerkkinä Paavo Väyrynen. Suomi on sotillaallisesti liittoutumaton maa, toistaiseksi, mutta puolueeton maa emme ole, läntiseen perheeseen kuulumisen valitsimme kansanäänestyksessä -94.

Ilkka Luoma

Kun olet liittoutumaton, olet puolueeton ---

...
"Sotilaallisesti liittoutumaton on valtio, joka ei kuulu sotilasliittoihin" -Wiki

"Puolueeton on valtio, joka ei kuulu sotilasliittoihin tai ei osallistu johonkin parhaillaan käynnissä olevaan sotaan tai pyrkii lisäksi pysyttelemään suurvaltojen välisten ristiriitojen ulkopuolella" -Wiki
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Puolueettomuus -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kommentissa 13 kerrot Suomen olevan mukana sodassa Afganistanissa ja vieläpä NATOn liittolaisena, joten oman todistuksesi mukaan Suomi ei ole puolueeton.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Suomi ei ole Naton jäsen, eli olemme liittoutumaton, mutta valitettavasti Afganistanissa nato-kumppanuuden myötä sodassa osapuolena.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #39

Voimme tuon kommenttisi perusteella todeta, että Suomi oli puolueeton myös jatkosodan aikana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-... -

" ... Syyskuun viimeisellä viikolla julkistettavan saksalaiskirjan suomennos kumoaa lopullisesti myytin, jonka mukaan Suomi ja natsi-Saksa kävivät erillissotaa toisessa maailmansodassa. Kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjan mukaan Suomi ja Saksa sotivat yhteistuumin jatkosodassa vuosina 1941­-1944.

Saksan armeijan jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth muutti Helsinkiin 13. kesäkuuta 1941. Hitlerin sanansaattaja tuli kertomaan marsalkka Mannerheimille, että natsi-Saksa hyökkää parin viikon kuluessa Neuvostoliittoon. Erfurth työskenteli Suomen armeijan päämajassa yhteysupseerina koko jatkosodan ajan.

Saksalaiskenraalin päiväkirjamerkinnöistä paljastuu, että tehtävänä oli kytkeä Suomen sotilastoimet osaksi saksalaisten kokonaissuunnitelmaa.

”Hän kirjoitti päivittäin muistiinpanoja tarkasti sen takia, että hän oli tilivelvollinen esimiehilleen siitä, mitä oli keskustellut suomalaisten kanssa. Häneltä saatettiin heti aamulla kysyä puhelimessa, mitä Mannerheimin kanssa on sovittu”, päiväkirjan pääosan suomentanut tutkija ja entinen ammattisotilas Pekka Visuri kertoo illan MOT:ssä.

”Kaikista tärkeistä operatiivisista ja strategisista seikoista neuvoteltiin koko ajan tiiviisti. Joukot taistelivat limittäin ja lomittain yhteisissä sotatoimissa ja niitä vaihdeltiinkin jatkuvasti. Kysymys ei ollut Suomen ja Saksan rinnakkain sotimisesta, vaan yhdessä sotimisesta. Tämä on se kuva, jonka Erfurthin päiväkirja antaa aivan yksiselitteisesti”, Visuri sanoo.

Oppi erillissodasta on yksi sitkeimmistä 100-vuotiaan Suomen lähihistorian opinkappaleista. Siitä ovat puhuneet niin tutkijat kuin päättäjätkin. ... "

.

Nikolai Holopainen

NATOn tila huolestuttaa. Trump on uhannut Yhdysvaltojen vetäytyvän NATOsta. Turkki on strategisesti tärkeä NATO-maa ja se kuhertelee Venäjän kanssa. Onko NATOsta muut jäljellä, kuin komea pääkonttori, jossa kenraalit pönöttävät ja nauttivat suurta palkkaa?

http://www.atlanticcouncil.org/blogs/natosource/tr...

Ilkka Luoma

1960 -luvulla laukaistakseen Kuuban kriisin - US pr. Kennedy poistatti US -atomiaseet Turkista ...

Ilkka Luoma

Niinistö presidenttinä tuntuu komppaavan voimallisesti pitkäjänteisyyden kannustuksessaan kansakuntamme vuosikausien yhtenevää ja laajasti enemmistötahtoista liittoutumattomuuttamme NATOn osalta; eikä ihme: suomalaiset oivaltavat vahvasti sijaintimme täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Hyvä niin, sillä kansakuntamme tietää vanhan sanonnan - erinomaisen hyvin: "Ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee, ja ne jotka niitä pesee!"

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005806028.html -

" ... KONKREETTISENA esimerkkinä parlamentaarisen katteen puuttumisesta Niinistö mainitsi vuodeksi 2021 suunnitellun, puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) ajaman ison sotaharjoituksen, johon kutsutaan kumppanimaita Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

”Se on aika iso ja aika poikkeuksellinen. Tunnen vähän huolta siitä, että tässä on välillä eduskuntavaalit. (. . .) Mitäpä jos se uusi hallitus tai uusi eduskunta ei olleenkaan pidäkään siitä?”

Niinistön mukaan on hallituksen asia ottaako se päätöksissään huomioon sen, kestävätkö sen päätökset seuraavalla vaalikaudella. Itse hän sanoi tekevänsä niin. ”Syykin on inhimillinen, koska tiedän, että olen ainakin siellä”, hän naurahti. ... "

.
Nyt laitetaan selvästi suitsia Kokoomuksen koppalakkiosastolle, joka veisi Suomen Natoon, kyselemättä kansakunnaltamme mitään.

Ilkka Luoma

Macronin aloite ei tarjoa mitään erityistä Suomelle -HS
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005802610.html -
.

Ilkka Luoma 25.8.2018 - 5:03

Tekstissä on yksi perustavaa laatua oleva virhe ja se on yleisnimenä eurooppalainen puolustus, joka ei ole vain EU-asia. Eurooppalaisen yhteispuolustuksen ydinasia on koko Eurooppa, joka tunnetusti jatkuu kauas Venäjälle, Uralille saakka. Tämä jäi nyt dosentilta huomaamatta.

Eurooppalainen kokonaispuolustus ratkaistaan yhdessä Venäjän kanssa, ei rakentaen Euroopan sisälle vastakkainasettelua, jossa Nato on voimakas tekijä.

Toinen yksittäinen huomio tekstin ajattelemattomuudesta oli Afrikan Mali. Siirtomaa-aika on ohi, ja eurooppalaisia sotavoimia ei Afrikassa enää tarvita.

On pikemminkin kysymys kolonialismin virheiden maksamisesta entisistä isäntämaista alusmailleen.

Suomalaiset sotilaat eivät kuulu Maliin, eikä myöskään Irakiin, kuin ei Afganistaniinkaan, jossa olemme jo sodan osapuoli NATOn ohjaamassa "kriisinhallintaoperaatiossa"*.

Ilkka Luoma

Naton sotilasjohtaja US' n toimintatapa ei hämmästytä nytkään:

Haasteella ei liene suurtakaan merkitystä. US ei ole ennenkään välittänyt kansainvälisten instituutioiden päätöksistä ja/tai määräyksistä; härskein esimerkki lienee US um. Colin Powellin valheet YK' n yleiskokoukselle kärttäessään taistelu- ja hyökkäyslupaa Irakiin vuonna 2003. Lupaa ei herunut, silti US hyökkäsi ja rajusti ... Irak vaipui kaaokseen, Saddam tapatettiin ja nykymuotoinen ISIS syntyi ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005805364.html -

"Iran vei Yhdysvaltojen pakotteet kansainväliseen rikostuomio­istuimeen

Iranin mukaan Yhdysvaltojen määräämät pakotteet ovat laittomia ... "

.

Ilkka Luoma

Mennäänpä vaihteeksi tiukasti topicciin ja sen otsikkoon:

Kiina tarvitsee monta vuotta saavuttaakseen kaupallisen kokoisen voiman sotilasvoiman ja -vaikuttamisen osalta. Moskova tietää tämän kiinalaisten heikkouden, jonka Kiina korvannee lopulta robotiikalla, automaatiolla ja dronekalustolla, joita ohjaa keinoäly. Moskovan ja Pekingin yhteistyö on loogista ja yhdessä jo nyt ne peittoavat US' an.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005806407.html -

...
Näin on erityisen tärkeää olla ulkona vastakkainasettelijoiden rintamista - ei idän eikä lännen ... Länsi haluaa Suomen ja haluaa sen Nato-valtioksi, suurkonfliktitaisteluiden astinlaudaksi ... kun taas Venäjälle ja Kiinalle riittää erinomaisesti Suomen puolueettomuuspolitiikka - ja tämän kansakuntamme oivaltaa hienosti!

...
Emme halua olla taistelualusta!

MAANANTAINA, MARRASKUUTA 06, 2017
Kansakunta jyrähti jälleen – Ei Natoon!

" ... ”Kansakunta on jälleen, vuodesta toiseen jyrähtänyt kirkkaan selvän kantansa Natoon - Ei kiitos. Suomalaiset antavat samalla nato-uskovaispoliitikoille varoituksen: "Lopettakaa Natoon jenkaaminen!". Emme halua olla Naton etuvartio emmekö heidän taistelualusta itään. Meillä suomalaisilla on oma linja, tiedämme erikoisasemamme. Olemme mieluummin välittäjiä - olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla”

...
Yhteenveto kansakuntamme natotunnoista

Me olemme oman tien kulkijoita; emme liity sotaliittoihin. Allekirjoitettu Nato-Isäntämaa pöytäkirja [6 ei ole valtiosopimus, sekin on purettavissa hyvin yksinkertaisesti, kun kansa niin enemmistönä tahtoo.

Emme halua maahamme ulkoisia taistelu- ja hyökkäysvoimia uhkaamaan mihinkään ilman suuntaan. Olemme luotettavia tämän osalta. Poliitikot jotka vänkäävät tätä vastaan – on kansalaisten toimesta erotettava seuraavista vaaleista.

Suomalaiset ovat puhuneet, jutelleet, arvioineet ja analysoineet Natoa –

… sen kaikin osin ja puolin riittämiin – vuodesta toiseen. Tietomme on harvinaisen kirkas – emme tarvitse Natoa, emme halua Naton sotiin ja kunnioitamme kaikkia ilmansuuntia liittoutumattomana valtiona ja puramme tarvittaessa sodan uhan liukumista maahamme – nämä sodanuhan mahdollistavat sopimukset on voitava purkaa …

Kansa tietää, mikä on sille parasta. Poliitikkomme osaksi – pienenä vähemmistönä eivät sen sijaan ymmärrä ja ovat ajamassa meitä uus-erkkolaisuuden [7 menetelmänä Talvisodan aaton tilaan, jossa tuolloin valtapoliitikot eivät ymmärtäneet kansakuntamme etua – hinta oli yli 20.000 kaatunutta suomalaista Talvisodassa, jonka Neuvostoliitto aloitti.

Talvisodan aaton tyhmyyttä ei tule nyt natokiihkona uusia – kansa sanoo: ”Puhukaa te, me pidämme hevosta!” ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta... -

.

Ilkka Luoma

Edelleen tiukasti topicciin:

Toimittaja Ristimäki unohtaa kaksi asiaa West trolling manipulation -tyyppisessä jutussaan. Ensinnäkin Suomen kansan suuri enemmistö ei halua Natoon, jo yli kymmenen vuoden jatkuvien mielipidetiedustelujen pohjalta todistautuen.

Toisekseen pr. Niinistö on ilmoittanut väkevän selvästi olevansa suomalainen, kun kysyttiin Natoon liittymisestä, tällä Sauli todisti olevansa aidosti suomalaisen enemmistön takana Nato-kysymyksessä.

Miksi media meille yrittää luoda väen väkisin uhkaa Venäjästä rakentaen samalla vastakkainasettelua tänne meille idän ja lännen vedenjakajalle.

...
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180823220115... -

"IL-analyysi: Niinistö luo pelotteen Venäjälle - Venäjä nielee, koska Nato-jäsenyys olisi vielä katkerampi kalkki ... "

.

Ilkka Luoma

Yllättäen tämä HS-juttu viime yöltä tulee osuvaksi juuri alustuksen otsikkoon nähden - ja täsmentävä kysymys kuuluu mitä me teemme Irakissa sotilaskouluttamassa kurdeja - ehkä muitakin (?) ---

...
Herää kysymys kuinka paljon salassa operoitu US CIA-aseistamisprojekti Syyrian kapinallisterroristeille jo vuodesta 2013 on pitkittynyt sisällissotaa, jossa toisena puolena on Syyrian laillinen hallinto yhdessä Venäjän ja Iranin kanssa.

Jossain vaiheessa olisi hyvä mediankin toimesta valaista juurisyitä tähän ulkoa aseistettuun kapinaliikehdintään. Oli historiallinen kuivuus, joka aikaansai massapaon maaseudulta ja kauempaa voimme löytää ranskalais-englantilaisen Sykes & Picot sopimuksen, mielivaltaisen rajojen vedon 100 vuoden takaa, jossa ei heimorajoja haluttu huomioida. Nuo entiset kolonialistit yhdessä USAF-pommitusten kanssa Syyrian alueelle on aloitettu jo 2014, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia

...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807062.html -

"Syyrian sodan viimeinen luku on käsillä – ”Siitä voi tulla pahempaa kuin mitä näimme Aleppossa, Itä-Ghoutassa ja Raqqassa” ... " -HS
.
Btw. Mitä muuten unohtui tuosta HS-otiskosta?

.

Ilkka Luoma

Mennään jälleen tiukasti ja yllättävästi topicciin ja sen otsikkoon kiinni, mutta miten tämä siihen liittyy?

Koko ravintotuotantomme on pohdittava uudestaan, on saavutettava oleellisten ravintoraaka-aineiden omavaraisuus ja se edellyttää sellaista tulonmuodostusta, että maajussitkin tulevat hyvissä mielin toimeen.

Eteläistä Eurooppaa uhkaa maatalouskriisi kuivumisen ja jopa aavikoitumisen myötä, Suomi voi olla tietyin lajein ylijäämäinen vientimaa, jotta saamme mahdollisuuden hankkia ulkoa sellaista mitä tarvitsemme, mutta emme voi tuottaa. Maataloussektori kaikkinensa on seuraavan hallituksen ykköskärkihanke! On aika toimia. Ruoka on peruselintarvikkeiltaan halpaa ja maajussille jää liian vähän.

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005806726.html -

"Hallitus sorvaa maataloudelle kriisipaketin, mutta millaisen? Tuki kohdistuu helposti väärin tai tulee liian myöhään

MTK toivoo ensi vuodelle 120–140 miljoonan tukea kuivuuden aiheuttamien tappioiden takia. Näin suurta tukea ei tule, mutta kymmeniä miljoonia kuitenkin ... " -HS

Mutta miten se liittyy tänne idän ja lännen vedenjakajalle?!

Näin:

~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-v... -

"Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta? ... " -KL vieraskolumni

Ilkka Luoma

Tähän tarvitaisiin kannaottoja puolesta ja vastaan:

"Jukka Tarkka: Suomi tarvitsee puolustusyhteistyötä Ranskan kanssa"
~ https://www.verkkouutiset.fi/jukka-tarkka-suomi-ta... -

.
Liittyy väkevästi US_P/IL aloituksen otsikkoon ja artikkelin sisältöön.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tarkankin mukaan yksinkertaisin puolustusyhteistyö on NATO.

Nämä aloitteen mukaiset ”interventiojoukot” eivät olisi EU:n eikä Naton alaisia, vaan sopimuksessa mukana olevien maiden komennossa. Kyse ei tiettävästi olisi uusien fyysisten sotajoukkojen kasaamisesta, vaan enemmänkin yhteistyöstä asiantuntijoiden kesken.

Ne toimisivat esimerkiksi luonnonkatastrofeissa, EU-kansalaisten evakuoinneissa ja erilaisissa kriisitilanteissa. Tavoitteena on nimenomaan tehostaa nopeaa reagointia kriiseihin.

Ilkka Luoma

Tarkka on eräs miljoonista arvioitsijoista - mutta kun kansakuntamme on arvioinut asian aivan toisin, jopa niin, ettei presidentinkään suosittelu pure ... Nato saa noin 17-23 prosentin kannatuksen, vaikka esimerkiksi "kokoomuksen koppalakkiset" olisivat ajamassa meitä suoraan Natoon - ohi kansanäänestyksen!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #149

Et siis kommentoinut noita "interventio"-kommenttia?. Se ei ole Tarkan toteamus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Jokainen voi miettiä miten epäsuhtainen on Ranska-Suomi sotayhteistyö - se ilmentyy vain tässä - nykyään:

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/saammeko-l... -

.

Ilkka Luoma

Alustusartikkelin otsikon osalta lisävalaistusta saa täältä:

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259858-... -

.

Ilkka Luoma

Pr. Niinistö on oivaltanut valtioviisaasti olomme idän ja lännen vedenjakajalla sekä kansakuntamme suuren enemmistön tahdon - väkevän vahvan kansalaismandaatin siivittämänä. Niinistö on matkalla aidosti ansaittuun Nobelin rauhanpalkintoon. Arktisen neuvoston juhlakouksesta kolmen suuren kanssa on eräs välietappi - Putin, Kiinan pr. Xi ja US' pr. Trump.

...
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005799995.html -

" ... Ulkopoliittisen instituutin seminaarissa keskiviikkona puhuneen Viktorija Zhuravlevan mukaan Suomella voi olla tärkeä rooli lännen ja Venäjän välisen konfliktin ratkaisussa, jos se vain haluaa ottaa sen ... "

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kirjoitat roskaa, Luoma.

"Omassa tiedotustilaisuudessaan Niinistö kertoi ihmetelleensä median käsitystä Suomen puolueettomuudesta. Hän muistutti Suomen olevan Euroopan unionin jäsen, Naton rauhankumppani ja että Suomella on useita kansainvälisiä sopimuksia monien valtioiden kanssa. Jos Suomi näin ollen on puolueeton, ovat lähes kaikki maat puolueettomia.

Illalla Niinistö antoi vielä haastattelun uutiskanava CNN:n johtavalle ulkomaantoimittaja Cristiane Amapourille. Haastattelussa Niinistö ihmetteli, miksi Suomea toisinaan yhä pidetään idän ja lännen välisenä neutraalina vyöhykkeenä?

"Kuulumme EU:hun ja olemme Naton rauhankumppani, ja olemme aina kokeneet kuuluvamme länteen". Niinistö muistutti myös siitä, että Suomi lisäksi on ainoa maa, jonne Stalin on hyökännyt, jota hän ei kyennyt valloittamaan.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258322-niin...

Tiedän, että Luomassa ei ole miestä myöntämään em. faktaa.

Ilkka Luoma

Nyt on Jori kysymys kansakunatamme enemmistön tahdosta, ... et ilemisesti pidä demokratiasta ja kansalaistemme älykkyydestä säilyttää liittoutumattomuus ja puolueettomuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #161

Kysymys on siitä, että olet tyhjänpäiväinen, totuutta vääristelevä suunpieksäjä. Mitään liittoutumattomuutta ja puolueettomuutta ei ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #163

Näyttää Jori sinulla mopo karkailevan vikuroiden pöpelikköön - sananvalintasi paljastavat ohuen tietämyksesi, jota yrität korvata yksipuolisilla mielipiteillä ...

...
Mutta perehdyhän itse aloitukseen ja projisoi sitä tähän:

[U] Presidentti Macron kävi tervehtimässä kansalaisia Presidentinlinnan edustalla – Niinistö: ”Maamme antavat yhteisen julkilausuman koskien Euroopan puolustusta” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807954.html -
.

Ilkka Luoma 30.8.2018 - 6:19

Pr. Niinistön olisi hyvä muistaa ainakin kolme asiaa ja niiden yhteyksiä koettuun historiaan, liittyen kirjoituksessa mainittuihin a) eurooppalaiseen puolustukseen, b) yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä c) eurooppalaisen äänen voimallisempaan kuulumiseen maailmalle.

Ensinnäkin yhteiseurooppalainen puolustus on koko Eurooppaa koskeva yhteinen tavoite, jossa Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka, ja näin muodoin lännen ja idän välisen vastakkainasettelun on loputtava.

Toisekseen eurooppalaisia yhteisarvoja ei luetella vain lännenmiehen pienestä vähemmistöstä maailmalle perusarvoina, kun jo pelkästään kiinalaisia on ihmisinä enemmän kuin kaikkia lännenmiehiä yhteensä!

Kolmanneksi jo kolonialismin aikana, unohtamatta orjakauppaa, kuului vahva valkoisen eurooppalaisen ääni maailmalle niin Amerikan intiaaneille, Afrikan mustille* kuin kauas Aasiaan - aikana jolloin valkoinen eurooppalainen alisti omaksi hyödykseen kymmeniä alusmaita raaka-ainelähteikseen - orjuutusta unohtamatta.

Tosiaan presidenteillä on aihetta yhteiseen julkilausumaan, ja tällä kertaa koko todellisuus huomioiden - kaikkine Euroopassakin tapahtuneisiin terroritekojen juurisyihin pureutuen, vaikkapa ranskalais-englantilaiseen Picot & Sykes** sopimukseen asti nykyisen Syyrian, Lähi-idän ja Turkin alueille, jo yli sata vuotta sitten.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #164

Ainoa, jolla on mopo karannut käsistä jo kauan sitten, on Ilkka Luoma, Venäjän puolestapuhuja ja nöyrä palvelija.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi totuuden kiertelemättä ja suoraan: Suomi ei ole puolueeton ja piste. Suomi on Euroopan unionin jäsen, Naton rauhankumppani ja Suomella on useita kansainvälisiä sopimuksia monien valtioiden kanssa. Suomen puolustusvoimat myöskin harjoittelee USA:n ja NATO:n kanssa. Suomi ei myöskään ole millään neutraalilla vyöhykkeellä em. tosiasioiden vuoksi.

Nytkin kirjoitat orjakaupasta, Amerikan intiaaneista ja Afrikan intiaaneista, joka ei liity Suomen asemaan millään tavalla. Erittäin tyypillistä trollien käyttämää taktiikkaa, jolla pyritään sekoittamaan ja häivyttämään tosiasioita ja itse asiaa ihan muuhun. Olet pesunkestävä Venäjän trolli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165

Olet siinä mielessä oikeassa, että Sauli sanoi olevansa suomalainen, kun kysyttiin hänen näkemystään Natosta - Saulihan tietää tarkasti kansakuntamme suuren enemmistön, joka ei halua Natoon - siis ei liittoutumisiin minkään sotakoneen kanssa - ollemme siis näin näkymin puolueeton maa - samalla.

...

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... -

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta... -

.
Kannustan lukemaan tarkoin kaikki ylläolevat linkkitekstit :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #166

Et edelleenkään esitä mitään nykyaikaan liittyviä perusteita sille, että Suomi olisi neutraali valtio idän ja lännen välissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #167

Kansakuntamme on tuon jo päättänyt liki 15 vuoden ajan - vuosittain - ja vakaasti :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #168

Ei ole perustelu edelleenkään sille, että Suomi olisi neutraali, puolueeton valtio, koska kyse ei ole pelkästään NATO-jäsenyydestä. Eiköhän tämä ollut tässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #170

Aloitathan syvällisemmän perehtymisen lukemalla Suomen historiaa :)

Ilkka Luoma

Pr. Niinistön olisi hyvä muistaa ainakin kolme asiaa ja niiden yhteyksiä koettuun historiaan, liittyen kirjoituksessa mainittuihin a) eurooppalaiseen puolustukseen, b) yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä c) eurooppalaisen äänen voimallisempaan kuulumiseen maailmalle.

Ensinnäkin yhteiseurooppalainen puolustus on koko Eurooppaa koskeva yhteinen tavoite, jossa Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka, ja näin muodoin lännen ja idän välisen vastakkainasettelun on loputtava.

Toisekseen eurooppalaisia yhteisarvoja ei luetella vain lännenmiehen pienestä vähemmistöstä maailmalle perusarvoina, kun jo pelkästään kiinalaisia on ihmisinä enemmän kuin kaikkia lännenmiehiä yhteensä!

Kolmanneksi jo kolonialismin aikana, unohtamatta orjakauppaa, kuului vahva valkoisen eurooppalaisen ääni maailmalle niin Amerikan intiaaneille, Afrikan mustille* kuin kauas Aasiaan - aikana jolloin valkoinen eurooppalainen alisti omaksi hyödykseen kymmeniä alusmaita raaka-ainelähteikseen - orjuutusta unohtamatta.

Tosiaan presidenteillä on aihetta yhteiseen julkilausumaan, ja tällä kertaa koko todellisuus huomioiden - kaikkine Euroopassakin tapahtuneisiin terroritekojen juurisyihin pureutuen, vaikkapa ranskalais-englantilaiseen Picot & Sykes** sopimukseen asti nykyisen Syyrian, Lähi-idän ja Turkin alueille, jo yli sata vuotta sitten.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807954.html -

"Presidentti Macron kävi tervehtimässä kansalaisia Presidentinlinnan edustalla – Niinistö: ”Maamme antavat yhteisen julkilausuman koskien Euroopan puolustusta” _ ... ”Olemme samaa mieltä siitä, että Euroopan äänen pitäisi kuulua maailmassa vahvemmin.” ... "

.

Ilkka Luoma

Tästä ketjusta tuli erinomanen läpivalaisu osasuomalaiseen aatemaailmaan - kiitän kommentoijia!

Ilkka Luoma

"Professori: Suomi on palannut provinssiksi – "Itsenäisyydestä puhuminen on turhaa"

EU-Suomi on palannut takaisiin Venäjän keisarikunnan aikaiseen rooliinsa, provinssiksi. Näin Suomen valtiollisen kehityksen näkee professori Markku Kuisma. Vaikka Suomen itsenäisyyden voi kyseenalaistaa, niin silti sen merkitys ei ole kadonnut" -Yle' lle Markku Kuisma

Kotimaa 21.10.2015

~ https://yle.fi/uutiset/3-8394860 -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tämä onkin Luomalle se erittäin mieluinen kirjoitus. Yritä nyt vähän peitellä riemuasi.

Ilkka Luoma

Suomessa kansakunta on suomalaisina päättänyt vuodesta toiseen yhtäläisesti, ettemme liity Natoon. Pr. Niinistö on suomalainen, kuten on sanonutkin, muun muassa amerikkalaiselle laatumedialle (mitä se muuten on?). Olemme välittäjiä täältä idän ja lännen vedenjakajalta, kuten on pr. Niinistökin - ollen sitä myös toiminnallisesti ja konkreettisesti. Me kansakuntana ymmärrämme paasikivimäisen viisauden kumpuavan perusajatuksesta pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä. Nyt emme puutu idän kauppapolitiikkaan, joka lienee se tärkein ilmansuunta, jos tarkastelemme hyvin pitkää aikaskaalaa.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10406439 -

Toimituksen poiminnat