Suomen rooli idän ja lännen vedenjakajalla

Suuren kansansuosion ja – mandaatin saanut presidentti Sauli Niinistö oivalsi kutsua itseään suomalaiseksi ja suomalaisen enemmistön joukkoon kuuluvaksi – kun amerikkalaiset kysyivät suhtautumista Natoon ja mahdolliseen siihen liittymiseen.

Täältä idän ja lännen vedenjakajalta Niinistö kutsui itseään suomalaiseksi, koska tietää tarkoin kansakuntamme vahvan väkevän vastahankaisuuden asiaperustein lännen sotakonetta Natoa kohtaan. Nyt saamme erään Nato-valtion Ranskan presidentti Emmanuel Macronin vieraaksemme — [1.

[1 HS-ote: ” … Yksi kiinnostuksen kohde on entisen kolonialistisen vallan ydin, Pohjois-Afrikka ja Sahel. Ranska on teroittanut useasti Sahelin olevan unionin turvallisuuden kannalta merkittävä alue, sillä alueella on paljon terroristisoluja sekä huume- ja asekauppaa. Lisäksi Ranska haluaa olla tärkeä toimija Lähi-idässä. Syyriassa Ranska haluaa päästä tulokseen syyrialaisosapuolten välillä … ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005805773.html – HS-toimittaja Vilma-Lotta Lehtinen.

 

Helsingin Sanomat kirjoitti ylläolevaan nähden erillisesti, mutta sattuvasti Anu Kantolan näppäimistöllä herättävän kolumnin [2, johon oli tehtävä IL-kansalaisvastine:

”Kiintoisa, mutta ei yllättävä kirjoitus. Itä on jo Kiinan johdolla ilmaissut, ettei nykyinen amerikkalaisjohteinen maailmanpoliisirooli sotimisineen käy, yksi valtio ei voi määrällä muita.

Kiina hakee paikkansa väkilukusuhteella ~1,4/7,8. Kiinan pr. Xi Jinping ilmoitti jo, että kiinalainen yhteiskuntamalli on jo vientituote. Tämä malli ei sodi, vaan tekee maailmankauppaa, eikä sekaannu toisten sisäisiin asioihin.

US pr. Donald Trumpin ja Xi' n väliseen titaanien otteluun solahtaa hyvin liipaisimeksi tai varmistimeksi Venäjän pr. Vladimir Putin, ollen sen toistaiseksi toisen ydinasesuurvallan johtaja. On muodostumassa triangeli, jossa heikko EU saattaa jäädä neljännen viulun soittajaksi? Tuo triangeli saattaa tavata toisensa Suomessa Arktisen neuvoston juhlakokouksesta – ainakin Putin on ilmaissut tahtonsa saapua!

Btw. On myös yksittäisenä asiana hyvä huomata, ettei Krimillä sodittu, vaan järjestys säilyi, eikä Maidanin ja Odessan kaltaista väkivaltakierrettä tapahtunut. Nokkelimmat ovat hoksanneet tässä perehtyä historiaan*.”

 

Viedäänkö meitä Natoon kuin kuoriämpäriä tunkiolle?”

[ … keminmaalainen kansansanonta … ]

Missä mennään, kun kansakunta vastustaa Natoa, ja lännen sotakonetta. Hyytävimmillään toinen tuleva (?) hallituspuolue Kokoomus on ujuttamassa Suomea suomalaisineen Natoon, jopa ohi Nato–kansanäänestyksen – mitä ilmeisimmin ”Kokoomuksen koppalakkiosasto” [US_P/IL_C] ei luota kansakuntamme kykyyn tehdä itselleen oikeita päätöksiä?

Vanha sanonta kuitenkin Perniöstä kertoo, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee ja he, jotka niitä pesee!

 

EKSTRA 1

Hallitsemattomat ja hitaat muuttujat johtavat sotaan – kiihtyvästi” ~ http://verkkofoorumi.org/index.php/topic,1294.msg2657.html#msg2657

Viitteet:

[1 IL-vastine: ”Suomen rooli ei ole olla Afrikan Malissa sotilaina. Meidän rooli ei ole myöskään olla osana Afganistanin sotaa US-johteisen NATOn sotilaspolitiikan alla, jota muuten kutsutaan "kriisinhallinnaksi".

Suomen rooli ei ole vastakkainasettelu täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Meidän rooli on pysyttäytyä konfliktien ulkopuolella, mutta pyrkiä niiden sisään välittäjäksi, jos osapuolet niin vilpittömästi tahtovat ja pyytävät”

[2 HS-ote: ”Suomen on aika totutella elämään pelinappulana [3 — 1900-luvun alku tekee paluuta kuin muumiot kehnossa kauhuelokuvassa. Kommunismin romahdettua kylmän sodan alta paljastui sama vanha maailma: suurvaltojen nokittelu, kansojen vapaustaistelut ja uskonsodat … ” ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005805624.html

[* ”Krim halusi osaksi Venäjää jo 1990 -luvulla …” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546

[3 Suomen ei millään muotoa pidä totutella olemaan pelinappula, vaan välittävyyden siirtäjä pelinappulapelissä, jota nyt käydään voimallisesti idän ja lännen liittojen välillä – tähän katsaus historiaan, jolloin olimme oikeasti pelinappula – vuosi oli 1940-41 ja tuloksena syntyi aseveliyhteys Jatkosotana ja sitä ennen tapahtuneina siirtoina, joissa olimme pieni pelinappula …

EKSTRA 2 juuri tähän [3 viitteeseen: ~ https://www.verkkouutiset.fi/usan-merijalkavaki-siirsi-tankkeja-norjan-salaisista-luolista-suomeen/IL-kommentti edellä olevaan linkkitekstiin Verkkouutisista: ”Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneet Wehrmacht ja Waffen-SS siirsivät keväällä 1941 runsaasti hyökkäysaseita Pohjois-Suomeen, ottaen koko alueen sotilasvallan itselleen, suomalaisten hiljaisella hyväksynnällä. Mitähän kansa olisi sanonut, jos siltä olisi kysytty? Nyt kansakuntamme on voimakkaasti suurena enemmistönä US-johteista Natoa vastaan”.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 VF T BL BL BL FB FB FB BLOG 177894

 

DOC olemme_vedenjakajalla_28082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 28082018

 

586_5011 | 10:00_10:44

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu