Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Lännenmiehen arvomaailma kohtaa kolonialismin varjon

 • Tästäkö läntisen maailman arvomaailma ponnistaa - kovin "ohuin kannustein"! ¤
  Tästäkö läntisen maailman arvomaailma ponnistaa - kovin "ohuin kannustein"! ¤
 • Saulin ilme on paljon puhuva ... Kuva: Satakunnan kansasta ¤¤
  Saulin ilme on paljon puhuva ... Kuva: Satakunnan kansasta ¤¤
 • Kuva 3 - kommentti 15: Ranska otti osaa Syyrian pommituksiin, ollen alueella kolonialistina aiemmin ¤¤¤
  Kuva 3 - kommentti 15: Ranska otti osaa Syyrian pommituksiin, ollen alueella kolonialistina aiemmin ¤¤¤
 • Aitoa ystävyyttä - heti ensi silmäyksellä ... Brigitte tosin voisi olla Jennin äiti :-)
  Aitoa ystävyyttä - heti ensi silmäyksellä ... Brigitte tosin voisi olla Jennin äiti :-)

Suomi sai vieraakseen ranskalaisen charmin ja iltapäivämedia riehaantui ja hullaantui jopa presidentti Emmanuel Macronin (40) vaimon Brigitte' n (65) arvomaailmakenkien koroista [1 [Kuva 1] …

Vakavammin pohdittuna onkin nyt erinomainen kohta miettiä presidentti Sauli Niinistönkin peräänkuuluttamaa lännen arvomaailmaa ja eurooppalaista puolustusta – näistä annetaan sanotun mukaan yhteinen ranskalais-suomalainen tiedonanto.

 

Helsingin Sanomat kirjoitti vierailusta – tässä tarjolle linkki:

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807954.html -

Ote HS' sta: ” … ”Suomi kuuluu Ranskan kanssa siihen ydinjoukkoon, joka haluaa vahvistaa laaja-alaisesti eurooppalaista turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa. Maamme antavat huomenna yhteisen julkilausuman koskien Euroopan puolustusta”, Niinistö sanoi puheessaan.

Hän totesi, että Suomen ja Ranskan ulkopoliittinen yhteistyö ulottuu myös yhteisten arvojen puolustamiseen ja globaaleihin haasteisiin vastaamiseen.

”Olemme samaa mieltä siitä, että Euroopan äänen pitäisi kuulua maailmassa vahvemmin.” … ” -HS-toimittajat Linda Laine ja Vilma-Lotta Lehtinen.

 

IL-kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen – 30.8.2018 - 6:19: ”Presidentti Niinistön olisi hyvä muistaa ainakin kolme asiaa ja niiden yhteyksiä koettuun historiaan, liittyen kirjoituksessa mainittuihin a) eurooppalaiseen puolustukseen, b) yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä c) eurooppalaisen äänen voimallisempaan kuulumiseen maailmalle.

Ensinnäkin yhteiseurooppalainen puolustus on koko Eurooppaa koskeva yhteinen tavoite, jossa Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille saakka [2, ja näin muodoin lännen ja idän välisen vastakkainasettelun on loputtava [3.

Toisekseen eurooppalaisia yhteisarvoja ei luetella vain lännenmiehen pienestä vähemmistöstä maailmalle perusarvoina, kun jo pelkästään kiinalaisia on ihmisinä enemmän kuin kaikkia lännenmiehiä yhteensä!

Kolmanneksi jo kolonialismin aikana, unohtamatta orjakauppaa, kuului vahva valkoisen eurooppalaisen ääni maailmalle niin Amerikan intiaaneille, Afrikan mustille* kuin kauas Aasiaan [4 - aikana jolloin valkoinen eurooppalainen alisti omaksi hyödykseen kymmeniä alusmaita raaka-ainelähteikseen - orjuutusta unohtamatta.

Tosiaan presidenteillä on aihetta yhteiseen julkilausumaan, ja tällä kertaa koko todellisuus huomioiden - kaikkine Euroopassakin tapahtuneisiin terroritekojen [5 juurisyihin pureutuen, vaikkapa ranskalais-englantilaiseen Picot & Sykes [6 sopimukseen asti - nykyisen Syyrian, Lähi-idän ja Turkin alueille, jo yli sata vuotta sitten.”

 

[*...Entä tämä eurooppalaiskehitetyn kolonialismin jälkihehku?

HS kirjoittaa Saksan siirtomaavallasta Afrikassa – nykyisen Namibian alueelta – sata vuotta sitten, tässä linkki HS-tekstiin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005808530.html – otsikolla:

Saksa palauttaa siirtomaakaudella tapettujen pääkalloja Namibiaan – tiedemiehet käyttivät jäänteitä ”eurooppalaisten ylivertaisuuden” todistelemiseen” ja …

ote kirjoituksesta: ” … Saksan keisarikunnan sotilaat tappoivat jopa 100 000 hereroa ja namaa nykyisen Namibian alueella sijainneessa siirtomaassa yli sata vuotta sitten. Historioitsijat kutsuvat tapausta 1900-luvun ensimmäiseksi kansanmurhaksi … ”

 

IL-kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen – 30.8.2018 - 5:51: ”Belgian kolonialismin kaudella kuningas Leopold II' n [7 jopa kerrotaan maksattaneen tapporahaa Afrikan mustista, todisteeksi riitti irti leikattu vasen käsi. Aiemmin mustia rahdattiin valkoisten eurooppalaisten toimesta Afrikasta miljoonia, orjiksi Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan, kymmenet tuhannet menehtyivät jo sietämättömillä merimatkoilla – osan tukehtuessa tilanpuutteeseen.

On aika miettiä olisiko valkoisen kolonialismilla jotain yhteyttä nykyisiin eri kansallisuuksien konflikteihin niin Euroopassa kuin vaikkapa Yhdysvalloissa, jonka osalta maan ryöstö intiaaneilta ei liene vähäisin rikos ihmiskuntaa kohtaan”

 

EKSTRA

Suomen rooli idän ja lännen vedenjakajalta

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - [164]

 

Viitteet:

[1 ~ https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201808292201169497_vd.shtml – Ote linkin alta tulevasta mediatekstistä: ” … Brigitte on tunnettu mieltymyksestään korkokenkiin ja minihameisiin, sillä hän haluaa esitellä upeita sääriään, jotka on huomioitu erityisesti Ranskassa … ” -Iltalehti-toimittaja Jasmin Huusela.

[2

[3

[4 Oopiumsodat I ja II ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Oopiumisodat -

[5

[6

[7 Leopold II ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia) -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 177956

 

DOC läntinen_arvomaailma_30082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 30082018

 

516_4799 – 09:57_10:28

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Ilkka Luoma

Läntinen arvomaailma, osa II - tällä kertaa maailmanpoliisi USA' n näkökulmasta - sokeanako? ---

.
Trump kyseenalaisti jälleen Yhdysvaltojen sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa ja kehui suhdettaan Kim Jong-uniin -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005808696.html -

Ilkka Luoma 30.8.2018 - 8:49
Kiina noudattaa tarkasti tehtyjä sopimuksia. Ehkäistäessä kansallinen hätätila pohjoisen korealaisille, tarkoittaa se kehitysmaatukea, jota Kiina ja Venäjä antavat lisääntyvästi.

Korean niemimaalla noudatetaan Pekingin tiekarttaa, jota jo US pr. Trump näyttää aika-ajoin tunnustavan.

Ensimmäinen tavoite on korealaisten kesken rauhansopimus, joka palkitaan Kiinasta lopettamalla kaupallinen saarto. Tämän jälkeen vieraat taisteluvoimat pois koko Korean niemimaalta, joka taas eliminoi paljon puhutut ydinaseet, jotka ovat suurelta osin tarkoitusperäistä bluffia.

Lopullinen päämäärä on yksi Korea, jossa kaksi järjestelmää, kunnes toinen haihtuu pois. Pekingin tiekartta määritettiin jo toukokuussa 2017. Suomalaisille vihjaistiin välittäjän roolia jo huhtikuussa 2017*, jota ei meillä ulkopolitiikan johdossa oivallettu.

.

Ilkka Luoma

IS:

" ... Ranskan presidenttipari hurmasi suomalaiset, vaikka uutiset kotoa ovat huonoja, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005808534.html -

Jotain vastiketta odottamiselle. Ranskan presidenttipari hurmasi keskiviikkoiltana yleisön Presidentinlinnan edessä, kun oli ensin seisotuttanut Suomen hallitusta pihalla valmiina varttitunnin. Kansa hullaantui, kun Emmanuel ja Brigitte Macronilla oli silti aikaa tulla sitä tervehtimään. Brigitten hautajaistenmusta asu vaikutti.

Torstaina jatketaan hyvissä merkeissä. Tarkoituksena on antaa yhteinen julkilausuma Euroopan puolustuksesta. Asiat rullaavat. ... " -IS-toimittaja Seppo Varjus.

.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Toivottavasti Syyrian tilanne ei räjähdä ennen julkilausumaa. Syyriassa hallituksen joukot ovat valtaamassa kapinallisten viimeistä vahvaa tukialuetta eli Idlibin maakuntaa ja nyt on käynnissä lännen ja Venäjän välillä kova sanasota siitä, ovatko kapinalliset järjestämässä sinne lavastettua kemikaali-iskua tyyliin "al-Assad kaasuttaa omiaan". Tämmöinen isku antaisi lännen koalitiolle (USA, Israel, Iso-Britannia ja Ranska) viimeisen tilaisuuden pelastaa Syyrian hallintoa vastustavat joukot ja saattaa Syyrian tilanne lännelle mieleiseksi eli syöstä al-Assad vallasta. Venäjä on jo pitkään tiedottanut siitä, että lavastettu kemikaali-isku olisi tulossa, mutta länsi, erityisesti Iso-Britannia, on torjunut tämän väitteen sumutuksena. Eli Syyrian sota on kaikkea muuta kuin ohi ja loppunäytökseksi uumoiltu Idlibin valtaus voi käynnistää isomman tapahtumaketjun.

Jos Suomi sitoutuu julkilausumassa vahvasti Ranskaa ym. länsikoalitiota myötäilevään ulkopolitiikkaan, se tietää asettumista Syyrian sodassa länsirintamaan. Mutta ainahan nuo julkilausumat muotoillaan niin ympäripyöreiksi, että liikkumatila säilyy(?).

Ilkka Luoma

Turkin rooli voi olla ratkaiseva - samalla tässä on muistettava Sykes ja Picot ...

...
Syyrian sodan viimeinen luku on käsillä – ”Siitä voi tulla pahempaa kuin mitä näimme Aleppossa, Itä-Ghoutassa ja Raqqassa” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005807062.html -

Ilkka Luoma 29.8.2018 - 4:50
Herää kysymys kuinka paljon salassa operoitu US CIA-aseistamisprojekti Syyrian kapinallisterroristeille jo vuodesta 2013 on pitkittynyt sisällissotaa, jossa toisena puolena on Syyrian laillinen hallinto yhdessä Venäjän ja Iranin kanssa.

Jossain vaiheessa olisi hyvä mediankin toimesta valaista juurisyitä tähän ulkoa aseistettuun kapinaliikehdintään. Oli historiallinen kuivuus, joka aikaansai massapaon maaseudulta ja kauempaa voimme löytää ranskalais-englantilaisen Sykes & Picot sopimuksen, mielivaltaisen rajojen vedon 100 vuoden takaa, jossa ei heimorajoja haluttu huomioida. Nuo entiset kolonialistit yhdessä USAF-pommitusten kanssa Syyrian alueelle on aloitettu jo 2014, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Noista valtiomiesten puolisoiden pukeutumisista sen verran, että jos olet Luoma lukenut kiinalaisia lehtiä, niin olet varmaankin huomannut, että kun Nalle Puh tekee valtiovierailun, lehdissä kirjoitetaan hyvinkin tarkkaan rouva Peng Liyuanin vaatekerroista ja kenen luomuksia ne ovat. Shanghai on tunnetusti itäisen Aasian vaatesuunnittelun keskus. Että sellaisia länsimaisia arvoja.

Ilkka Luoma

Kiinalaiset vaatettavat tehtaistaan jo puoli maailmaa ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuo ei ollut kommenttini pointti, se meni jälleen ohi sinulta, etkä tapasi mukaan mitenkään osannut reagoida siihen.

Hyvin paljon kiinalaista tekstiiliteollisuutta on siirtynyt muihin maihin osittain laatu-, osittain kustannussyistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Useat siirtyneet tehtaat edelleen kiinalaisten omistamia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #9

Et siis lue kiinalaisia lehtiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Saan Kiinasta joka kuudes päivä lehtileikekansion käänettynä suomeksi - kaikesta sellaisesta, jolla on merkitystä Suomelle, suomalaisille ja Kiinan ja Suomen väliselle kaupalle -

Lisäksi ole tilannut eng-kieliset FT Chinan ...

Kolmanneksi WeChat välityksellä tietyt kiinalaiset toimijat tuottavat kännykkääni Korean niemimaata koskevat uutiset ja tiedotukset.

Ei muuta julkistettavaa - normaalin yhteydenpidon lisäksi ---

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #12

Ymmärrän. Et siis oikeastaan lainkaan seuraa, mitä Kiinassa tapahtuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Valtavan suosittu presidenttimme Niinistö osoittaa selkeästi, ettei Suomi ole idän ja lännen vedenjakajalla, vaan selkeästi lännessä. Ilkka Luoma saa tietysti olla erimieltä, mutta eiköhän Niinistöä äänestäneet Erkki ja Liisakin ole presidentin näkemyksen kannalla.

Ilkka Luoma

Eivät ole, koska eivät noteeraisi presidentin vakuuttelua Natoon liittymisestä :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Yritä nyt nyt tajuta, Luoma, että ilman NATO:on liittymistäkin Suomi kuuluu länteen ja on osa sitä. Aivan kuten presidenttimme on todennut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Jori, kyllä sinä saat pitää melipiteesi - täälläkin ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

Kun ei ole vain minun mielipiteeni, vaan myös Tasvallan Presidentin. Kuten olen lainannut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Muistathan Salen väkevän viestin kansalaisilleen - "Olen suomalainen", kun kysyttiin ajatuksia Natoon liittymisestä? ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

Tuo oli oiva esimerkki Sauli Niinistön kryptisistä lausunnoista. Minäkin voin kertoa olevani suomalainen mutta se ei kerro yhtään mitään suhtautumisestani läntiseen puolustussotaliittoon.

Huomannet, että käytin suosimaasi nimitystä Natosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Nato on sotilasliitto jonka johdolla käydään ulkoa aloitettua Afganistanin sotaa, alkaen jo 2001 - toki US aloituksena.

...
" ... Lännen media teetätti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jonka uutisoitiin laajasti otsikoin: ”Lännen Media: Yli kolmannes olisi valmiita Nato-jäsenyyteen, jos presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10348898 -

Kiintoisaa on se, ettei otsikoihin eksynyt laajalla otoksella tarkasteltuna yhtään mediaa, joka olisi lööpittänyt kansakunnan enemmistön mukaisesti – eli puolet tai vähän yli puolet ei hyväksy Natoa, vaikka presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi! Miksi näin?


Tunnetusti Suomen kansa on vastustanut Natoa – viimeiset 15 vuotta [Kuva 1.], vuodesta toiseen ja varteenotettavien selvitysten mukaan yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Aihe lienee loppuun kaluttu, kun presidentinkään ”käsky” ei pure – vaan kansakuntamme kokee sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden [0 olevan meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla [1 se vakaa status, johon turvaamme.

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... - ... "

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #35

"Aihe lienee loppuun kaluttu". Toivottavasti keskustelu Suomen turvallisuudesta ei ole loppuun kaluttu teema. Ei koskaan pitäisi sanoa "ei koskaan" edes tarpeesta liittoutua muiden maiden kanssa.

On väärä tulkinta, että yli puolet suomalaisista on sitä mieltä, ettei Suomen koskaan pidä liittoutua, vaikka tilanne muuttuisi? Tätähän ei ole kysytty mielipidetiedusteluissa.

Jos päivänpaisteella tehtäisiin mielipidetiedustelu, onko sateenvarjolle käyttöä, monien mielestä siihen ei ole juuri nyt tarvetta. On tyhmää tehdä tästä sitä johtopäätöstä, että suomalaiset vastustavat sateenvarjoja.

Suomi on sopinut turvallisuusyhteistyöstä UK:n, Ranskan, USA:n ja Ruotsin kanssa. Tämä ei tietenkään ole sotilaallista liittoutumista sen enempää kuin Naton kumppanuustoiminta ja isäntämaasopimus. Siitä huolimatta Venäjä ei pidä Suomea puolueettomana, liittoutumana maana idän ja lännen välisellä harmaalla vyöhykkeellä olevalla vedenjakajalla, vaikka meillä jotkut niin väittävät. Venäjä pitää meitä turvatakuuta vailla olevana länsimaana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Jätetään turha vastakkainasettelu pois ja keskitytään oleelliseen!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #22

Nythän hän ei lausunnossaan puhunut mitään NATO:on liittymisestä, vaan siitä, että Suomi ei ole riippumaton, puolueeton maa, eikä maa idän ja lännen välissä. Ihan tahallasiko, Luoma sotket asioita?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Pr. Niinistö ei sotke asioita, vaan ilmoitti suoraan olevansa suomalainen tunnustaessaan kansakuntamme suuren enemmistön vastahangan Natoa kohtaan - tämän ymmärtämiseen Jori - ei tarvita kuin kansakoulusivistys :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #48

Sinä tässä sotket, ei Niinistö. Sinun lukutaitosi on kyllä ihan apukoulutasoa, Luoma. Nyt oli kysymys ihan siitä, että Niinistö selvästi ilmaisi, Suomi ei ole missään idän ja lännen välissä eikä puolueeton ja rippumaton maa. Et vain millään suostu sitä hyväksymään. Syistä, jotka olen maininnut edellä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Pr. Niinistö jopa innosti Väyrystä pr.vaalikmapanjassa käyttämään liittoutumaton termiä, kun oli sitä mieltä, että puolueeton ei tarkoita samaa - vaikka kieliopillisesti ja normaalin järjen myötä tarkoittaakin -

Pr. Niinistö ...

" ... Samalla ylivoimalla kansakuntamme sanoo lännen sotakoneelle – Natolle – täyden ei, suurella enemmistöllä, kuten Niinistö – yli puolet kansasta sanoo vakaasti yli 50 prosentin voimalla ei Natolle.
Suomalaiset tietävät asuvansa idän ja lännen vedenjakajalla – me tiedämme itäisen naapurimme, paremmin kuin yksikään muu ulkoinen rajanaapuri – suurelle idän karhulle.

Presidentti Niinistö tuli kansansa pariin

Niinistö antoi merkittävän haastattelun FT – Financial Times -lehdelle, alla tutkimme tarkoin mitä Sauli sanoi, mitä tarkoitti ja mitä viestiä halusi äänestäjilleen sanoa. ---

Aloitetaan ajattelemattomuudesta – ainoasta miinuksesta, joka lipsahti muutoin presidentiltämme, joka pystyy kertomaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin muistaa ystävänsä …

” … – Hän (presidentti Vladimir Putin) ei unohda ystäviään, jos häntä on kohdeltu kunnioittaen, Niinistö sanoo lehdelle. … ” -IS/STT. ... "~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

.

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... -

...
EKSTRA
Otteita ja linkkejä mediasta, kun tämä uusin Nato-tutkimusta uutisoitiin ---

1]
35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä -otsikko Turun Sanomista

~ http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosen... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #58

Jälleen täysin varsinaisen asian vierestä. Olet ne trolliläksysi hyvin lukenut.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #48

Sinun logiikkasi mukaan ne, jotka puoltavat läntiseen puolustussotaliitto Natoon liittymistä, eivät ole suomalaisia.

Teet Niinistön lausumasta mielestäni väärän johtopäätöksen, että Niinistö ilmoitti olevansa samaa mieltä Natoon liittymisestä kuin valtaosa suomalaisista.

Voitko perustella tarkemmin, miten olet tuosta lausumasta tullut siihen johtopäätökseen?

Oletko koskaan kuullut, että Sauli Niinistö pitää Nato-optiota Suomelle tärkeänä? Ei taida olla oikein järissään, ensin muka ilmoittaa, että suomalaisena hän ei kannata Natojäsenyyttä mutta sitten, että mahdollisuus hakea Naton jäsenyyttä on turvallisuustekijä jo itsessään. (Tobeornottobe-syndrooma?)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Pr. Niinistö tarkoitti suomalaisuus ilmaisullaan enemmistökansaamme, joka vastustaa Natoa ja johon hän myös sanallisesti viittasi puhumalla kansasta, joka tietää mitä tahtoo (osapuilleen noin sanoin, mutta ajatusrakennelma täsmällisesti siten miten Sauli sen lukijoille tarkoitti) ...

Toisaalta Nato-valtioissa tiedetään, ettei maata voida edes ottaa Natoon, jos kansa ei sitä enemmistönä halua.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #59

Nyt kyllä teet omia johtopäätöksiä siitä mitä Niinistö tarkoitti. Miksi Niinistö sitten pitää Nato-optiota tärkeänä? Naton jäsenyydestä ei tietääkseni yhdessäkään nykyisessä jäsenvaltiossa ole järjestetty kansanäänestystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Tiesithän, etteivät monien yritysten antamat optiot koskaan johtaneet mihinkään - verrantona. Mutta ne toimivat houkuttimena, kuitenkin todellisuudessa vain harvoille - kuten tässä natotuksessa, johon ryhtyy vain 17-23 prosenttia suomalaisista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #64

Kyllä tiesin, ehkä Niinistö ei tiedä kun ihan vakavasti pitää Nato-optiota turvallisuuden välineenä.

Miksi niin monet ottavat vakuutuksen? Älykkäämpi ratkaisu olisi vakuutus-optio.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Vakuutuksen ottaminen täällä idän ja lännen vedenjakajalla on aivan eri asia kuin vaikkapa Ranskassa

Ilkka Luoma

Kuva 3:

"Ranskan presidentti puolusti Syyrian iskua oikeutetuksi – Macron: Trump taivuteltiin rajaamaan kohteet

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin mukaan Ranska sai Yhdysvallat pysymään Syyriassa vetäytymisen sijaan.

Syyria 16.4.2018 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10161064 -

.

Ilkka Luoma

Niinistö lupasi Suomen lähtevän mukaan Ranskan interventioaloitteeseen – Suomi ja Ranska korostivat EU:n solidaarisuutta puolustusasioissa -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005808678.html -

Ilkka Luoma 30.8.2018 - 12:18

Suomen rooli on kirkastakin kirkkaampi, ja ainakin kansakuntamme suuri enemmistö on sen oivaltanut - ei Natoon. Samalla täältä idän ja lännen vedenjakajalta eurooppalainen kokonaisturvallisuusajattelu lähtee siitä, että Eurooppa ulottuu kauas Venäjälle, jopa Uralille saakka. Emme ryhdy enää vastakkainasettelijaksi, vaan presidentillisen niinistömäisesti välittäjäksi. Tiedotustilaisuus näytti komppaavan ainakin osin tätä kokonaiseurooppalaista turvallisuusajattelun luontia - huomioimalla Venäjä osana eurooppalaisuutta.

...
2

Ilkka Luoma

Macron: " ... Macronin mukaan Eurooppa tarvitsee strategista yhteistyötä myös Venäjän kanssa ... "

.
Macron sanoo, että puolustusyhteistyössä tarvitaan strategista yhteistyötä myös naapureiden, kuten Venäjän ja Turkin kanssa

.
" ... Nyt kysytään yhteisestä eurooppalaisesta puolustusarkkitehtuurista ja siitä, miten Venäjä saataisiin tähän mukaan ... "

.
Niinistö jatkaa, että Euroopan yhtenäisyyden osoittaminen on erittäin vahva strateginen keino

.
Niinistön mukaan pitäisi löytää uudelleen se tunne eurooppalaisuudesta, että olemme yhdessä ja kunnioitamme toisiamme

.
Venäjän-suhteita pitäisi Macronin mielestä arvioida uudelleen, hänen mielestään Eurooppa on laaja, ja sitä pitää kehittää yhdessä myös muiden valtojen kanssa keskustellen

...
Tuossahan nuo tärkeimmät - loppu löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005808678.html - alta.

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miten ihmeessä voi eurooppalaista puolustus"yhteistyötä" tehdä sellaisen maan kanssa, jossa on rosvonnut eurooppalaisen man alueen ja liittänyt sen itseensä? Niinistö aivan oikein totesi, että "Venäjä ei voi ajaa kaksilla rattailla".

Ilkka Luoma

Tiesoitkö mikä oli krimiläisten tahto jo 1990 -luvulla?

...
Ellet, niin kurkkaa täältä:
~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -
"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten

Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen

.

Ilkka Luoma

Täydennetään tuo viiteosasto:


Viitteet:
[1 ~ https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/20180829220... – Ote linkin alta tulevasta mediatekstistä: ” … Brigitte on tunnettu mieltymyksestään korkokenkiin ja minihameisiin, sillä hän haluaa esitellä upeita sääriään, jotka on huomioitu erityisesti Ranskassa … ” -Iltalehti-toimittaja Jasmin Huusela.
[2 – Yhteiseurooppalainen puolustus ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -
[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256147-... -
[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-... -
[4 Oopiumsodat I ja II ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Oopiumisodat -
[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/ranskalain... -
[6 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot-... -
[7 Leopold II ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia) -

.

Ilkka Luoma

Macronin vierailun satoa:

US pr. Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin yhteistapaaminen Suomessa järjestettiin sen vuoksi, että me olimme ja olemme kansakuntamme suuren enemmistön tahdosta sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio, emme kuulu mihinkään sotaliittoon, emme Natoon, emmekä mihinkään muuhunkaan. Trumpin ja Putinin tapaamispaikkana toinen vaihtoehto oli Itävalta, joka ei myöskään kuulu sotilasliitto Natoon. Idän ja maailman talousjättiläinen Kiina arvostaa Suomea osaltaan sen sotilaspoliittisesta puolueettomuudesta johtuen.

...
~ https://www.hs.fi/lastenuutiset/art-2000005809286.... -

"Ranskan presidentti kävi Suomessa ... "

HUOM! Katsokaapa millaisen HS-osaston alle juttu oli sijoitettu!

.

Ilkka Luoma

Sopii aloitukseen ja otsikkoon kuin veitsi voihin:

Saimme näin käsiimme kaikkien aikojen kiristysten "äidin", trumppistisen teholääkkeen ytimen matkalla "tee Amerikasta jälleen mahtavin" - Kiinan uhkaamana -sanovat trumppistit. Trump ei kaihda diilintekijänä mitään, koska vain Kiina maailman suurimpana taloutena kykenee vastustamaan trumppismia.

EU vikisee, ja US' vie. Venäjä on arvoitus, on nähtävissä, että Venäjä maailman suurimpana raaka-aineaittana ja Kiina suurimpana tuotantokoneena tiivi~ stävät yhteistyötään. Nyt on jo käynnissä idän ja lännen kamppailu, jonka länsi häviää ilman Yhdysvaltojen ydinaseita.

Muistamme US' n olevan aktiivisin sotija, vieläpä kaukana omilta rajoiltaan. US on myös ainoa valtio, joka on käyttänyt atomipommeja, lähinnä siviilejä vastaan.

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018083122011728... -

"Trump uhkaa vetää Yhdysvallat WTO:sta: ”Huonoin kauppasopimus ikinä”

Tänään klo 8:35
Presidentin mukaan Maailman kauppajärjestö hyödyttää kaikkia muita, paitsi Yhdysvaltoja ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

Kevennetätään tätä Macronin vierailua ja lännenmiehen ajatusmaailmaa kahvilla:

.
Kupista asiaa, mutta "minä juon nyt kahvia" -Harri Hermanni Holkeri, rauha hänen muistolle. Muistan vierailun 1990-luvun alkutaipaleella Pariisissa Alcatel yhtiössä ja sen työmaaruokalakahvin! Se oli kahvia isolla K-kirjaimella. Jokainen kuppi jauhettiin pavuista erikseen ja juuri ennen kuuman veden läpi laskua. Pr. Macron saattoi kohteliaasti kutsua Juhla-kansankahviamme ehkä petrooliksi

...
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005810311.html -

"”Kutsutteko te tätä kahviksi?” Ranskan presidentin Juhla Mokka -hetki Helsingin Kauppatorilla riehaannutti somen irvileuat

Mikä olisi ihanampaa kuin torikahvit sateisena päivänä? Ranskan presidentin Macronin kuvitteellinen reaktio suomalaiseen suodatinkahviin muodostui ilmiöksi sosiaalisessa mediassa ... " -HS

Ilkka Luoma

Kertyi tähänkin kommenttiketjuun aimoannos huumoria, väärää tietoa, ja sitä paljon puhuttua jänkkäämistä, mutta sanahan on vapaa! ;)

Toimituksen poiminnat