Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Saksa tulee väkevänä ulos historiastaan II

  • Brandenburg torg - Saksan voimatunnus oli kotka, jonka venäläiset räjäyttivät
    Brandenburg torg - Saksan voimatunnus oli kotka, jonka venäläiset räjäyttivät
  • Mittel-Europa - jo 1800 -luvulta ¤¤
    Mittel-Europa - jo 1800 -luvulta ¤¤
  • Saksan kolmas valtakunta marssi Pariisiin - näitä kuvia ei usein julkaista ¤¤¤
    Saksan kolmas valtakunta marssi Pariisiin - näitä kuvia ei usein julkaista ¤¤¤

Media rummuttaa voimakkaasti Chemnitzin mellakoista – uusnatsit (so. uuskansallissosialistit), kuten liki kaikkia äärioikeistoryhmittymiä kutsutaan, vaikka Saksassa kansallissosialismiin liittyvät järjestöt ja NSDAP' n aikaisten ohjelmien julkistaminen merkkeineen ja tunnuksineen on kielletty.

Saksa oli alamaissa, kun se hävisi sisältä I Maailmansodan – armeija ei hävinnyt, vaan sisäinen väsymys ja salaliittohanke. Revanssi haettiin, jo alkaen 1933 [1, kun Adolf Hitlerin NSDAP nousi valtaan päättäen samalla ”demokraattisen valintajärjestelmän” - Saksalla oli johtaja ja alkoi kasvu kohti sotaa – II Maailmansotaa.

 

Vuoden 1945 toukokuun jälkeen Saksa on ollut jälleen alamaissa, häpeissään ja poissaolevana maailmanpolitiikasta. Vain talous on ollut moottori, jolle ollaan uskallettu rakentaa hauis, joka vääntää koko EU-Eurooppaa. Saksan II Maailmansodan muistot ovat kohta poissa, sillä viimeinenkin sotarikollinen on kuopattu.

 

Onko aika nousta siihen asemaan mihin Saksa kykenee?

[Euroopan veturi ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/saksan-johtama-liittokunta.html - ]

Saksan ilmiömäinen teollisuus suunnittelusta, systemaattisuudesta, kyvystä organisoitua ja saada valmiiksi tuotteita, jotka ovat maailman parhaita oli käsite, se on ilmiö ja tulee olemaan ihme, jota muut tavoittelevat … Saksa oli vielä joitain vuosia sitten maailman suurin vientimaa, kunnes 15-kertaa väkirikkaampi Kiina ohitti sen – tässäkin ominaisuudessa.

 

Helsingin Sanomat kirjoitti ääriliikkeiden mellakoinnista näin:

HS-ote: ”Uusnatsien terrori on jatkunut Saksin osavaltiossa 1990-luvulta asti … Saksan uusnatsit ovat hyvin järjestäytyneitä. Juuri Saksin osavaltiossa äärioikeisto on ollut voimissaan 1990-luvulta asti … ”, loppu löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005810024.html – alta.

IL-kommentti edellä olleeseen linkkikirjoitukseen: ”Kiihkotta todeten kaiken tuon takana (lukuun ottamatta patologista pahuuden rikollisuutta) on evoluution luoma reviiripuolustus [2. Voisimme neutraalisti todeta, että jokaisella ihmisellä on se oikea isänmaa, jossa hänen tulisi tulla ymmärrettävästi toimeen omalla äidinkielellään”

 

Saksa tulee ulos historiastaan väkevänä I

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan – [2011][US_P/IL] -

IL-ote: ” … Saksa EU:n ylivoimaisesti ja aina suurimpana nettomaksajana tulee ärähtämään liittokansleri Angela Merkelin suulla – nyt riittää ja nyt tehdään säännöt tuleville talouskriiseille. Ehkä saksalaiset pankit tietävät paremmin kuinka huonossa jamassa Italia, Irlanti, Espanja ja Portugali todella ovat. Saksa tuli nyt ulos kuoresta ja II Maailmansodan haamut ovat poispyyhkäistyt … ” -nyt voimme arvioida menikö kohdalleen tämä vuoden 2011 kirjoitus.

 

[1 1933 - 80 vuotta sitten alkoi Adolf Hitlerin 1000 vuotinen valtakunta

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=722187 - 410 lukijakommenttia – ORIG 22.02.2014 – lukuavauksia 50 207.

...

[2 Reviirien merkitys ihmiskunnan ja EU:n kehitykselle

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/reviirien-merkitys-ihmiskunnan-ja-eun.html

Ote: ” … Saksa on EU:n kiistaton talousveturi ja sotilaskyvyltään kääpiö verrattuna ydinasevaltioihin Ranskaan ja Englantiin nähden. Saksa rypee vieläkin osin historiansa vankina. Saksalaiset eivät ole itselleen avoimesti muiden nähden rehellisiä, he pidättäytyvät omasta todellisuudestaan, jossa pinnan alla kiehuu tarve olla sitä mitä he merkittävyydessään ovat – [tässä en puutu sen enempää mystifioituun kansallissosialismiin ...

Saksa kipristelee maahantulohallitsemattomuudessa – joidenkin kansallistuntoisesti (perinnemedia kutsuu heitä nationalistipopulisteiksi) ajattelevien osalta.

Nykyinen iltaansa asteleva liittokansleri Angela Merkel entisenä itä-saksalaisena kamppailee omatuntonsa kanssa. Saksa haluaa rajat kiinni sellaiselta, mitä he eivät riittävästi hallitse – tätä ovat muun muassa pakolaisaallot, joilla on hyötynsä – halpana työvoimana ja haittansa? … ”

 

Entä nyt kun Saksa on eurooppalaisella idän ja lännen vedenjakajalla?

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/yhdysvallat-ajaa-eu-saksaa-venajan.html - ]

Saksa kävi maailmanhistorian verisimmän yksittäissodan 1941-45 generalissimus Josif Stalinia vastaan, sillä tämä Itärintaman sota (Suuri Isänmaallinen sota -venäläisten silmin) oli diktaattorien sota, jossa Stalinin onnistui ”huijaamaan kaikkia” [3 - ollen II Maailmansodan se toinen todellinen voittaja – se toinen oli Yhdysvallat.

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stalin-manipuloi-taitavasti.html -

 

Aihe, josta ei puhuta – saksalainen voima, joka esiintyi Waffen-SS' nä – eliittisotilaina

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/asia-josta-ei-puhuta-ss.html -

Ote: ” … Tätä kirjoitusta ei pitänyt kirjoittaa. Tämä tyrmätään heti – vaikka sitä ei edes luettaisi loppuun. Herkkänahkaiset ja yleensä vähemmän tietävät, ”tietävät” tästä aihealueesta ”eniten”, ainakin omasta mielestä. Saksassa tämä on virallisesti kielletty – siitä saa puhuakin vain kuiskaten. Kysymyksessä on Saksan kolmannen valtakunnan Schutzstaffel eli lyhennettynä kylmät väreet aikaansaava SS.

Saksalaiset olivat oivaltaneet lehtitiedon mukaan, että heidän suositun televisiosarjasta hyvin tuttu tähti Horst 'Derrick' Tappert olikin palvellut SS:ssä, tarkemmin ilmaistuna Waffen SS:ssä – II Maailmansodan itärintamalla, joka oli sotana maailman historian verisin, raain, tappavin sekä siviileille armottomin – siellä ei säästelty keinoja, puolin eikä toisin, se oli tuhoamistaistelu, jossa paha kostettiin pahalla … ” - aiheesta keskustelua ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138904-asia-josta-ei-puhuta-ss – 129 kommentin verran.

 

...

Entä nyt, kun uinuva voimanpesä heräilee, pohtii historiaansa ja vastuuta uudesta uljaasta Euroopasta, joka jatkuu kauas Venäjän Uralille – jota on yritetty valloittaa väkivalloin, koskaan onnistumatta – onko nyt aika valita kiinalainen metodi: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä

Suomessa olemme oivaltaneet erityisen asemamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla – nyt on Saksan vuoro, jota me olemme seurailleet niin hyvässä kun pahassa – jo itsenäisyytemme alkuajoista lähtien.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 178029

 

DOC Saksa_31082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 31082018

 

719_6416 – 00:00_19:43

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Ilkka Luoma

" ... Suurin haitta reviiripuolustukselle on hallitsematon vieraan aineksen tulo sisään –
[ … tosin evoluutio hoitaa tämänkin, eikä sillä tiettävästi ole tunteita … ]

Saksa ei ollut käytännössä merkittävä kolonialisti [3. Saksalla oli muutama siirtomaa [4 – Lounais-Afrikka ja esimerkiksi Uusi-Guinea. Muun (tänään EU-)Euroopan jättisiirtomaaisännät olivat Englanti, Espanja, Ranska, Hollanti, Portugali, Belgia ja hännän huippuna Italia.
Saksa saattaa pinnan alta kokea, että nämä kolonialistit ovat velvollisia ja vastuullisia hoitamaan pakolaisaallot **, jotka paljolti tulevat näiden isäntämaiden aiemmista alusmaista – kolonioista.

[** ” … Maailman pakolaisista kuitenkin vain pieni osa on päätynyt Eurooppaan. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan pakolaisena on peräti 68,5 miljoonaa ihmistä. Heistä noin 25 miljoonaa on paennut johonkin toiseen maahan. Pakolaisista 85 prosenttia on kehitysmaissa … ” -HS … allekirjoittaneen kommentti: Onko EU:lla velvollisuus ottaa pakolaisia, varsinkin sellaisista (kehitys)maista, jotka olivat monien EU-jäsenmaiden alusmaita kolonialismin aikana. Näitä siirtomaaisäntiä olivat Englanti, Espanja, Ranska, Hollanti, Belgia, Portugali ja jossain määrin myös Italia. Olisiko näillä mainituilla valtioilla erityinen velvollisuus ottaa pakolaisia siinä suhteessa miten hyötyivät alusmaistaan siirtomaakaudella – ehkä osin edelleenkin?

Siirtomaa-aika on tutkimisen arvoinen - myös levinneen terrorismin osalta

Maailma käy kahta ”sotaa” - uskontojen sotaa [5 ja toimeentulon sotaa. Kolmas sota on jäänyt vähemmälle huomiolle ja se on kulttuurien sota, joka on saanut alkunsa jo satojen vuosien takaa, kun eurooppalaisten siirtomaaisäntien kulttuurit työntyivät neitseellisiin Afrikan, Aasian ja Amerikoiden kulttuureihin ja elintapoihin.

Eurooppalaiset kolonialistit kävivät osin ryöstämässä alusmaitaan [6 – kasvattaakseen omaa elintasoaan ja tyydyttääkseen alkanutta kapitalismin ahneutta – suurenevine tulo- ja ostovoimaeroineen.

Saksa on lopulta valtio itselleen, joka hyödyntää tehokkaasti yhteisvaluutta euroa

Omaan itsekkyyteen kuuluu herännyt tarve padota vieraan aineksen tuloa hallitsemattomasti omaan perinnekulttuuriin, vaikka vieraat ovat osa Saksan talouskoneen kasvuihmettä – tuhkasta nousseena (jo toisen kerran), II-Maailmansodan kansallissosialismin tuhon jäljiltä. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/reviirien-... - [178038]

.

Ilkka Luoma

¤¤
...
Mitteleuropa

" ... Laajemmin ymmärrettynä Mitteleuropaan voidaan lukea lisäksi kaikki saksankieliset alueet, jolloin Mitteleuropa muodostaisi Suur-Saksan Ranskan rajalta Valko-Venäjän ja Ukrainan rajalle. Käytännössä Mitteleuropa-ajattelulla perusteltiin toisten kansojen (esimerkiksi Puolan) alistamista sillä perusteella, että alueen yhteisenä sivistyskielenä oli saksa. Saksankielisen kulttuurialueen nähtiin perustuvan yhteiseen historiaan, kirjallisuuteen ja kulttuuritraditioon. Tosin kulttuurialue ajateltiin vieläkin laajemmaksi ja sisältävän Romanian ja Ukrainan länsiosat ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hieman asian sivusta,mutta kiinnostaisi tietää:

"Adolf Hitlerin NSDAP nousi valtaan päättäen samalla ”demokraattisen valintajärjestelmän”"

Millä argumenteilla tuo mahtoi tapahtua?

Ilkka Luoma

Itse asiassa tuo on oleellinen kysymys - sillä Saksan kolmannen valtakunnan ideologia perustui vahvaan reviiripuolustukseen, tai paremminkin elintilan valtaamiseen eli ideologiseen reviirihyökkäykseen - "lebensraumina" - noiden argumenttien luetteleminen on "vaarallinen alue", sillä siitä saa helposti kansallissosialistisen leiman otsaansa ...

...

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/asioita-jois... -

" ... Ilmaisjakeluna ilmestyvä mainokseton tieteen ja filosofian mielipiteitä, tutkimuksia ja tieteellisen maailman riippumattomuusdebattia julkaiseva Tieteessä Tapahtuu -lehti 4/2007 julkaisi (prof. Juha Manninen 2] rohkea ja kiihkottoman kirjoituksen "Eino Kaila ja kolmas valtakunta" 1]. Suomessa oli runsaasti myönteisyyttä ja seurailua jo 1930-luvulta alkaen koskien Kansallissosialistisen Saksan siirtymistä totalitaarisen yhteiskuntajärjestyksen tielle.

Suomessa - kuten kaikkialla - on hyvin tunnettua, mitä tapahtui Saksassa 1933 - 1945. Nämä kertomukset ja kirjoitukset eivät ole sisältäneet juuri mitään sellaista, josta syntyi ennennäkemätön joukkovoima yhdistämään miltei koko kansakuntaa.

Kolmannen Valtakunnan järjestelmä kaikkinensa on jätetty esimerkiksi pahan akselista, jolle ei ole vertaa löytynyt. Näkökulmien syväluotaukset kiihkottomina analyyseina ovat jo julkistuneet esisanoina ja varovaisina pohdintoina - ja tässäkin äänitorviksi uskaltautuvat ensiksi "valtapolitiikasta vapaat" tiede- ja filosofiapiirit.

Joukkovoima ja yhteenkuuluvuuden henki

1930-luvulla Saksa vapaissa vaaleissa valitsi kansallissosialistisen järjestelmän, jota johti systeemi, joka ammensi alusta alkaen voimansa ryhmähengestä, samankaltaisuudesta, historian kaipuusta ja oman edustamansa ryhmän kaikkivoipaisuudesta.

1930 -luvun tiede etsi monin keinoin perusteluja vahvemman rooliin, epäkelpojen lopulliseen järjestykseen ja rodun arvioimiseen saavutusten pohjalta. Oli syntymässä vastakkainasettelua tuolloisella tavallansa, jota tänäkin päivänä esiintyy rasismina, reviiripuolustuksena ja pelkona, kuin myös vihana tuntematonta ja vierasta kohtaan. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/germania-h... -

Risto Koivula

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/sak...

"Saksalainen fasistihölynpölytoimittaja Roman Schatz sepittää kansanmurhia SEkoomuksen Verkkolehdessä

https://www.verkkouutiset.fi/kiittakaamme-siita-et...

... "

Ilkka Luoma

A

1] Artikkeli "Eino Kaila ja kolmas valtakunta"
---- http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/204/179 -

...
Yllättäen nämä aiemmin hienosti toimineet linkit ovat poistettu - tässä jokainen voi vetää omat johtopäätökset --- !

2] Arvostelu prof. Juha Mannisen kirjasta "Valistus ja kansallinen identiteetti"
---- http://www.helsinki.fi/hum/hist/yhd/julk/arviot/ma... -

Juha Manninen: Kansakunnan aatteen synty Ruotsissa ja Suomessa
---- http://www.tsv.fi/ttapaht/021/manninen021.htm -

...
Prof. Juha Manninen löytyi täältä ---
~ http://historiallinenyhdistys.fi/muinaiset_sivut/a... -

Ote arvioon, jonka ydin oli nationalismi, joka sävytti niin Saksan kolmatta valtakuntaa kuin myös meitä!

" ... Myös maltillinen valistusmies Porthan edusti Mannisen mukaan esimodernia varhaisnationalismia, mutta samalla nähtävissä on myös tärkeä ja selkeä ajatustavan muutos. Porthanille "kansakuntaan" kuuluminen määräytyi kielen perusteella, joten "suomalaisia" eivät enää olleet Suomen suuriruhtinaskunnassa syntyneet ja kasvaneet vaan suomen kieltä puhuvat ihmiset. Jusleniuksesta poiketen Porthanin malli oli läntinen ja lateraalinen, joten ihminen saattoi Porthanin mukaan vaihtaa kieltään, elämäntapaansa ja elinkeinoaan. Kielenmuutos oli ennen kaikkea yhteydessä oppisäätyyn siirtymiseen, sillä Porthan puolusti sekä yksilön oikeutta valita oma kielensä ja kansakuntansa että koko Suomen väestön enemmistön oikeutta puhua omaa äidinkieltään. Porthan esitti myös, että ruotsinkieliset rannikkoseutujen asukkaat olivat "ruotsalaisia" erotuksena alkuperältään toisenlaisista suomalaisista. Mitään vastakohtaa saatikka vihanpidon aihetta Porthan ei Mannisen mukaan kuitenkaan nähnyt sen paremmin kieleen kuin etniseen alkuperäänkään perustuvissa eroissa. Missään yhteydessä hän ei myöskään yhdistänyt "suomalaisen kansakunnan" käsitteeseen ajatusta itsenäisestä Suomen valtiosta, vaan näki valinnan tehtäväksi Ruotsin ja Venäjän välillä.

Mannisen teoksessa ansiokasta on se, että 1700-luvun kansallisuusajattelu nähdään siinä aidosti itsenäiseksi historialliseksi ilmiöksi eikä enää pelkäksi orastavaksi "fennofiiliseksi" esivaiheeksi 1800-luvun "varsinaiselle", kansallisvaltioon tähtäävälle ideologiselle nationalismille. Samalla Manninen onnistuu vakuuttavasti osoittamaan, ettei varhaisnationalismin korvautumiseen modernilla nationalismilla liittynyt Suomessa mitään dramaattista katkosta, vaan vanha valistushenki yhtyi esimerkiksi J.J. Tengströmin ajattelussa saksalaisperäiseen kansakuntakäsitykseen ja paisui sittemmin suorastaan valtaisaksi kansanvalistuksen liikkeeksi. ... "

.

.

Risto Koivula

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/lehti/artikkeleita...

" ... Materialistinen ja hegeliläinen dialektiikka ovat eri oppeja

Dialektiikan keksijä oli saksalainen filosofi G.W.F.Hegel (1770 - 1831). Hegelismi näkee ainakin yhteiskunnassa ajattelun, yleensä sen objektivoitujen muotojen tieteen, taiteen, moraalin, politiikan jne. omalakisen liikkeen, "hengen itsekehityksen" myös materiaalisen kehityksen syynä ja tätä "perimmäisempänä", toisin kuin materialismi. Yleiskäsitteet kehittyvät Hegelin mukaan omalakisesti tiedollisten ja muiden ristiriitojen vaikutuksesta ilmentäen "maailmanhengen" kehitystä.

"Hegeliläis-marxilaista dialektiikkaa" ei siis ole olemassa, vaan hegeliläinen ja materia- listinen dialektiikka ovat kaksi eri oppijärjestelmää, jotka ovat toisiinsa hieman epätäy- dellisessä analogiasuhteessa:useimpia käsitteitä ja lakeja vastaa suurin piirtein sa- mannäköinen, mutta erisisältöinen vastin toisessa, joskaan hegelistit eivät tunne eivätkä tunnusta esimerkiksi materialistisessa dialektiikassa keskeistä ´heijastuksen´ käsitettä, joka merkitsee vuorovaikuttavien objektien kuvautumista toistensa ominai- suuksissa ja joka muun muassa muodostaa monimutkaistuvan kehityksen erään keskeisen mekanismin.

Perustavin ero vallitsee dialektisen materialismin ja hegelismin totuuskäsitteessä: Hegel käänsi ns. aristoteelisen totuuskäsityksen ajatuksen vastaavuutena kohteensa kanssa päälaelleen, materiaalisen kohteen vastaavuudeksi käsitteensä, "ideansa" kanssa (klassisessa hegelismissä "ylevän", vulgaarihegelismissä ties minkä päähän- piston). Jos siis herra/rouva Schmidtin ei voitu parhaalla tahdollakaan katsoa vastaa- van edesottamuksiltaan Hegelin ´(tosi)saksalaisen´ käsitettä, se merkitsi itse asiassa sitä, että herra/rouva Schmidt ei fyysisenä saksalaisena henkilönä ollut hänen teorian- sa mukaan tosi! Hegeliläisen dialektiikan totuuskäsityksestä kirjoittaa Juha Manninen teoksessaan Dialektiikan ydin /4/, kyseessä on siis hegelistisen dialektiikan ydin. Pohjimmiltaan hegelistisiä käsitteitä ovat Hegelin itsensä ´tosisaksalaisen´ ohella mm. 20-luvun ´neuvostoihminen´, taannoinen ´uudentyyppinen nainen/mies´ (parantamisen varaa toki puolin ja toisin varmasti löytyy...) jne.

... "

https://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1515034

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Jostain syystä Nietzsche pääsi arjalaisen kansallissoialismin filosofiksi ...

" ... Nietzschen yli-ihminen (Übermensch) on ihanne, jossa henkisesti korkeatasoinen yksilö toteuttaa mahdollisimman tehokkaasti kaikkia niitä moraalisia ja esteettisiä mahdollisuuksia, jotka nykyinen kasvatusperinne ja arvomaailma tukahduttavat. Yli-ihminen oli ehkäpä Nietzschen filosofian eniten kiinnostusta herättäneitä käsitteitä. Kuitenkin kyseinen käsite on vain pienessä osassa Nietzschen koko filosofisessa tuotannossa ja esiintyykin suuremmassa määrin vain hänen julkaisematta jääneissä muistiinpanoissaan. Yli-ihmisellä ei ole enää tarvetta uskoa varmoihin perusteisiin vaan hän pystyy ”tanssimaan” ohuilla langoilla (Näin puhui Zarathustra). Yli-ihminen pystyy luomaan itse arvonsa ja norminsa. Näin nihilismi voidaan ylittää ... "

~ https://de.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Nietzsche -

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Taisi tämä lause saada Schatzin linkissä taas Koivulan vetämään sen natsikortin esiin:

"Toisen maailmansodan jälkeen kuin tuhkasta noussut Länsi-Saksa on saanut tehdä kaikki kuluneet vuosikymmenet suru- ja katumustyötä. DDR sen sijaan nautti sosialismissa olostaan kuin syväpuhdistettuna. Natsien kansanmurhat rangaistiin, mutta moninkertaisiin mittoihin yltänyt kommunistinen leiri ei ole joutunut katumaan mitään. Suomalaisvasemmisto paapoi DDR:ää ja harmitteli läntisen Saksan menestystä. Ns. Tiitisen lista on julistettu suureksi salaisuudeksi."

Schatz puhuu tuossa täyttä asiaa. Sitä on Koivulan turha kiistää millään tavalla.

Ilkka Luoma

Kommunistinen systeemi sai rangaistuksensa Neuvostoliiton kaatumisena.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #18

Korvasiko ja käsittelikö NL/Venäjä kommunismin rikoksia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Venäläiset ovat käyneet nuo ideaalisen filosofian käytännön virheet - paljolti ihmisluonteen vuoksi - hyvin kohtalokkaasti läpi ---

Risto Koivula

Schatz ei tarkoita "kommunitsen leirin monikertaislla mitoilla" pinta-alaa.

Hän säestää EUrooan Norsunraatoneuvostoa ja silloista "Ihmisoikeus-MEPpiä Al-Haidi Hautahourulalla olemtoomien suunnattomien "kansanmurhien" sepittämisessaä.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/al-...

Koko tuo skitsoilu lähti alun perinkin liikkeelle SILLOISESTA HISTORIAN KANSANMURHA-MESTARI-MAASTA:

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2567...

Koira älähtää aina siellä, missä kulloinkin kalahtaa.

Jos Virheistä tulee päämisteripuolue ja ämmät jyrää, niin Al-Haidista saattaa tulla eurokomissaari.

Tosin ainakin kerran on jo varoitettu...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/ensimm...

Ilkka Luoma

" ... Mystiikan hälvennys

Kolmannen valtakunnan mystiikkaa saadaan parhaiten hälvennetyksi ottamalla esille sen kaikki puolet, myös kiistattomat edut ja tapahtumat, jotka nostivat Saksan I-maailmansodan häpeästä jälleen koko Euroopan tekniseksi ja kaupalliseksi veturiksi.

Ylivertainen varustelukyky sumensi Saksan kiihkotonta näkemystä yleiseurooppalaisesta yhteismallista; sen teki itsellisesti Saksa yksin ja omien valtapyyteiden ohjaamana. Liiallinen identiteetti on kuin hyvän - tai pahanlaatuinen liikakasvu yhteisöllisyyden elimistössä.

Kolmannen Valtakunnan Eurooppa oli saatettava yhden järjestelmän systeemiksi,
jossa tosin kansalliset ominaisuudet saivat jäädä paikoilleen, kunhan ne eivät muodostuneet uhaksi tunteelle, jossa koettiin ylivertaisuutta muihin nähden. Eurooppa olisi näin saanut riittävän voiman patoamaan pelättyä kommunismia, joka oli Hitlerin Saksan suurimpia uhkakuvia läntisille järjestelmille.
Hitler ennusti neuvonantajiensa kautta hyvin II Maailmansodan loppumisen jatkoseuraukset. Amerikkalainen panssarikenraali Patton oli ilmeisesti pikaistuksissaan jossain yhteydessä 1944 tuumannut, että saman tien Moskovaan saakka. Hitler uskoi loppuun saakka lännen kääntävän aseensa Neuvostoliittoa vastaan.

...
Nyt me elämme uudessa Euroopassa,

jossa Saksa koettaa järjestellä yhteistä perustuslakia EU:lle. Yhteisömme on nyt pinta-alallisesti miltei yhtä suuri kuin Kolmas Valtakunta vuonna 1942. Saksa on jälleen noussut tekniikan ja kaupan veturiksi maanosassaan.
Suomelle Saksa on ollut koko itsenäisen historiansa yksi tärkeimmistä kauppakumppaneista, kuten myös Neuvostoliitto ja myöhempi Venäjä. Saksa on uudessä koko maapalloa koskevassa työn uudelleenjaon taistelussa yksi merkittävimmistä Euroopan pelintekijöistä.

Yhtenäisen EU:n tulisi asemoitua USA:n ja tulevan Venäjä-Kiina -akselin välimaastoon yhteiskunnallisena ympäristöarvostajana kehittämään tekniikat ja järjestelmät siivoamaan sen aikaansaamat markkinataloudellisen kulutusjuhlinnan jäljet.
...
Eurooppa voisi olla ensimmäinen irtiottaja palauttamaan henkisiä arvoja ymmärrykseen mitä on historiallinen sivistys näkemään vastuuta teoistamme, jossa me valkoisena rotuna olemme markkinakulutuksen airueena jälkemme jo ympäristöömme jättäneet.

Eurooppa on ollut filosofioiden ja useiden korkeakulttuurien kehto
Meidän uutena eurooppafilosofiana olisi tilausta ympäristötavoitteiden harmonisoituminen kunnioitukseen kokonaisuuksia kohtaan. Olisiko sieltä "pimeistä ja vääryyden peittämistä" Kolmannen Valtakunnan joistakin perusperiaatteista ammennettavissa yhteyttä luontoon, terveeseen ruumiinkulttuuriin sekä joukkohenkeen, jossa yhteisöllisyydellä tavoiteltaisiin sellaisia päämääriä, joilla olisi kestävyyden merkkejä - vaikkapa tuhanneksi vuodeksi ymmärtämään, että luonto ei kestä kaltaistamme kulutusta? ... "

...

Risto Koivula

Ai MISSÄ suhteessa natsi-Saksa olisi ollut "Euroopan teknillinen ja kaupallinen veturi"?!

MITÄ siellä olisi tehty sellaista, mitä muualla Euroopassa ei olisi osattu?

Noh uraaniatomi siellä halkaistiin (ja juutalainen Lise Meitner olisi pystynyt sen pillottamaan ja mämmäämään, jos olisi sille päälle sattunut), mutta sitäkään ei pystytty mitenkään hyödyntämään, kun taas ainakin Engalnnissa, USA:ssa ja Neuvostoliitossa pantiin heti iso pyörä rullaamaan sekä ydinvoima että ydinpommin kehittämiseksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lise_Meitner

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kaikki tekninen kirjallisuus tuli Saksasta ainakin Suomessa ja sodassa maahanlyöty Saksa menetti tekniikkansa USAn vetämäksi.
Suomalaisten saksankielen opetuskin loppui kouluissa.

Ilkka Luoma

Saksan kolmannen valtakunnan teollisuus ja erityisesti sotateollisuus oli olosuhteisiin nähden monilla eri osa-alueilla täysin omaa luokkaansa - niin tuotannollisesti kuin teknologisesti --- suihkuhävittäjistä sukellusveneisiin ...

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #34

Ei ollut. Se sotateollisuus nimenomaan hävisi NL:lle. Tosi NL tuli jälkijunassa, mutta oli ehdottoman ylivoimainen sitten kun pääsi vauhtiin. Mainittakoon vain, että Saksassa ei tunnettu sähköhitsausta, vaan panssarit, laivat ja lentokoneet olivat niitattuja.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/04/vasen-...

" sunnuntai, 16. huhtikuu 2017

"Vasen kaista": väärää tietoa NL:n ja Saksan sotateknologiayhteistyöstä 1930-luvulla

https://vasenkaista.fi/2016/09/saksan-ja-neuvostol...

Saksan ja Neuvostoliiton sotilasyhteistyö maailmansotien välillä

HEIKKI LAKKALA:

" Vähemmän tunnettu, mutta sitäkin mielenkiintoisempi, kappale maailmansotien välisen ajan historiaa on Saksan ja Neuvostoliiton sotilasyhteistyö. Tälle loi pohjan vuonna 1922 neuvosto-Venäjän ja Saksan välille solmittu Rapallon sopimus, jolla maat normalisoivat suhteensa ja luopuivat ensimmäistä maailmansotaa koskevista sotakorvausvaateista.

Itse sopimukseen ei sisältynyt mitään sotilaallisia lisäpöytäkirjoja ja sotilasyhteistyökin oli alkanut jo aikaisemmin, mutta vasta Rapallon sopimuksen jälkeen se kasvoi täyteen mittaansa. "

RJK: Rapallon sopimuksen allekirjoittaja Weimarin Saksan puolelta oli Hitlerin arkkivihollinen Walter Rathenau (natsien mukaan "der Gottverdammte Judensau"), juutalaisen pääoman johtaja. Ennen tuota sopimusta ei voinut olla sotilasyhteis-työtä, sillä maat olivat olleet periaatteessa sotatilassa.

HL: " Versaillesin rauhansopimus rajoitti Saksan asevarustelua: ilmavoimat, panssarit ja taistelukaasut oli kielletty, samoin sukellusveneet. Jos näitä olisi kehitelty Saksan maaperällä, läntiset tiedustelupalvelut olisivat päässeet siitä selville, koska Saksa oli niin tiukassa länsiliittoutuneiden sotilaskontrollissa. "

RJK: Taistelukaasut oli kielletty kaikilta,ei vain Saksalta. Ne olivat lisäksi rintamalla usein yhtä vaarallisia omille kuin vihollisillekin, ja muualla rintaman kannalta melko hyödyttömiä kuten lentopommitkin esimerkiksi siviilejä vastaan.

Kyseessä olisi siis ollut sellainen yhteistyö Weimarin tasavallan kanssa, jonka Versaillesin sopimus kielsi Saksalta, mutta jota myös mm. Suomi harrasti, samoin Hollanti, kehittämällä sukellusveneitä viime kädessä Saksan pussiin.

HL: " Mutta kun aseiden kehittely tapahtui syvällä Venäjällä, se pysyi myös piilossa. Siellä luotiin perusta Saksan hyökkäyskyvylle toisessa maailmansodassa. "

RJK: Potaskaa. Tuolloisella mahdollisella yhteistyöllä vuosina 1922 - 1928 ei tullut olemaan mitään merkitystä Saksan hyökkäyskyvylle II maailmansodassa. Saksa oli uudistanut niin panssari- kuin lentokalustonsakin Hitlerin valtaannousun yhteydessä siten, että uusilla saksalaisten tuntemia NL:n malleja vastaan räätälöidyillä malleilla pullisteltiin Espanjan sisällissodassa, josta NL ne vakoili ja räätälöi niitä vastaan seuraavien vuosien aikana uuden kalustonsa, jonka sarjatuotanto saatiin täyteen vauhtiin Volgalla ja Uralilla vasta v. 1942 sodan jo alettua.

Espanjan tasavaltalaisten panssarivoimia komensi neuvostoslittolainen insinöörikenraali, Korkeimman neuvoston jäsen Dmitri G. Pavlov, T-34-panssarin yleissuunnittelija ja päätöksen läpiajaja sen suunnittelusta ja käyttöönotosta.

NL oli aloittanut v. 1929 mittavan sotateolliuusyhteistyön USA:n kanssa, jonka hedelmillä molemmat voittasupervallat sitten pullistelivat napit vastakkain kylmän sodan ajan:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/je......

" NL vaihtoi tosissaan tuolloin ratsuväen panssarivoimiin ja rakuunat autoilla liikkuvaan jalkaväkeen. Ja väkeä muutti miljoonittain Volgalle ja Uralille nouseviin uusiin moderneihin teollisuuslaitoksiin. Tämän se onnistui saksalaisilta ja puolalaisilta salaamaan.

Sen sijaan amerikkalaisilta tämä ei ollut missään vaiheessa mikään salai-suus lainkaan: Venäläiset tekivät maailman uudenaikaisimpia panssareitaan amerikkalaisten piirustuksilla ja lisensseillä,lisenssinvalvonnan alaisina! He tekivät muutakin pitkälle menevää molemminpuolisesti mitä hyödyllisintä teknologista yhteistyötä Akselivaltojen vehkeisiin nähden ylivoimaisten panssari- ja lentoaseiden rakentamiseksi, jossa yhteydessä he "takoivat" II maailmansodan jälkeen napit vastakkain maailmaa hallinneet sotakoneet.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/07/talviso...

" Suur-Puolan suunnaton sotilasmahti kaatui erittäin nololla tavalla ennen kuin oli ehtinyt syntyäkään, kun puolalaiset Sikorskyt ja muut eivät pystyneetkään valmistamaan heille Ukrainan olosuhteita silmällä pitäen suunniteltua Christie-, venäläisittäin BT-, keskiraskasta ns.nopeaa panssarivaunua,maailman ehdotonta ykköstä tuolloin lajissaan, ja panssarinsuunnittelija Christien toimistoakin uhkasi konkurssi, kunnes NL:n ulkomaankauppaministerin ja sotatalouspäällikön Anastas Mikojanin ja amerikkalaisen suurkauppiaan Armand Hammerin (1898-1990) tiimi tarjosi Puolan tilalle varmaa maksajaa ja vakaata suurvalmistajaa (kyse oli lisenssistä) Neuvostoliittoa...

Lisäksi Christie saattoi suunnitella edelleen mielin määrin USA:lle, Englannille, Ranskalle jne. (Puolasta, Saksasta ja Japanista en tiedä...) Kaikki NL:n kunnolliset panssarit mukaan lukien T-34 (paitsi raskaat Klim(Vorshilov)it) perustuivat sittem-min BT:n perusratkaisuille niin tornin, telapyörästön kuin jousituksenkin suhteen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christie_suspension

Edelleen tuo lamasta pelastanut unelma-asiakas toi tuotantoprosessiin mukaan mullistavan parannuksen: akateemikko Eugen Oskarovitsh Patonin kehittämän sähköhitsauksen, joka tapahtui aluksi veden alla. Päällystetyn hitsauspuikon käsihitsaukseen kehittivät vähän myöhemmin ruotsalaiset. USA:n armeijan puolelta hommaa johti Ranskassa I maailmansodan aikana panssariaseeseen perehtynyt kenraali George Patton, joka on myöhemmin osoittautunut myös sotahistorian globaaliksi kusetusmestariksi, jonka First US Army Groupin (FUSAG) "päähyökkäystä" saksalaiset odottivat Calais´n alueella Kanaalin kapeimmalla kohdalla hienoimpine rakettiaseineenkin kauhusta kankeina vielä kuukausi Normandian "harhautuksen" alettukin... Ja Stalininkin tiedetään kuunnelleen radioliikkennettä ja kiroilleen, että "Mitä w...ttua siellä kuppaillaan, ollaanko tosissaan liikkeellä ollenkaan!" häneen verrattuna jopa Napoleonin kusettaja ja pysäyttäjä Venäjällä marsalkka Pedre Bagration oli korkeinta kansallista sarjaa tuossa suhteessa... (Patton myös kusaisi Rein-jokeen keskellä uomaa tuon arvonsa merkiksi, kun häntä työnnettin joen yli Bailey-sotilassillalla, joka muuten sekin on neuvostoyhteistyön tuote: maailman ensimmäisen teräsristikkosillan suunnitteli Oskar "Eugenin isä" Paton Kiovaan 1800-luvulla.) "

HL: " Saksan sukellusveneiden kehittämiseen puolestaan kuuluivat Turussa ra-kennetut suomalaiset sukellusveneet Vesikko ja Vetehinen. Ne rakennettiin hollantilaisen firman tilauksesta. Firma oli saksalaisten peiteyritys.

Neuvostoliitto-yhteistyössä mukana olleet saksalaiset olivat toisen maailmansodan jälkeenkin vaitonaisia tapahtumista. Mutta yhteistyön kannalta keskeinen hahmo, kenraali Ernst August Köstring, on todennut,että ilman Neuvostoliitossa tapahtunutta aseiden kehittelyä ja asekoulutusta ilmavoimat eivät olisi 1939 olleet siinä iskussa kuin olivat.

Länsirintaman salamasotaa johtaneen kenraali Heinz Guderianin mukaan sama päti panssarivoimiin. Saksan näennäinen varusteluihme Adolf Hitlerin valtaannousun jälkeen ei olisi ollut mahdollinen ilman yhdentoista vuoden ennakkovalmisteluja Neuvostoliitossa. "

RK: Tarkoittaa, että muka jotakin "yhteistyötä" muka olisi ollut aina vuoteen 1933... Ainakin viisi viimeistä vuotta oli ollut siinä tapauksessa NL:n puolelta härskiä bluffia, jossa tavuakaan todellista tietoa mistään NL:n todellisista "herkuista" kuten sähköhitsauksesta ja akateemikkon Vasili Z. Vlasovin kuoriteoreettisesta lujuuslaskennasta ei ollut tippunut eikä lirissyt Saksan laarin, vaan sille oli syötetty jotakin disinformaatiota.

NL kyllä teki juuri tuota mm. neurofysiologian alalla Saksan kanssa samoihin aikoihin:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/aivosa...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Volyymissa, mutta ei laadussa - eikä tahokkuudessa, tosin venäläiset korvasivat laatua määrällä - vrt. Katjusha raketin, eivät tarkkoja, mutta kun oli riittävästi ...

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #55

Venäläiset MiGit ja T-34:t ja Klimit olivat nimenomaan laadultaan ylivoimaisia. Tosin niiden sarjatuotanto pääsi kunnolla alkuun vasta Barbarossan alun jälkeen, ja laatuakin vielä suuresti parannettiin.

Ilkka Luoma

Kansallissosialismi nimeentyy juuri johtajaansa Adolf Hitleriin, joka olisi halunnut "neuvotella kaiken uusiksi" - entä tänään, kun US pr. Donald Trump haluaa myös neuvotella sopimukset uusiksi?

.

" ... [ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten pansaarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdytt... - [178115]

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Trump neuvottelee liikemiesaivoillaan eikä ole niin tottunut sotajoukkojen käyttöön (toivon).
Jokainen tekee minkä uskoo osaavansa.

Ilkka Luoma

Kiitoisaa on se, että juuri saksalainen Stern (muistaakseni) piirsi kanteensa Trumpin siihen kuuluisaan käsiasentoon, joka sekin lienee kielletty asento ...?

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #35

Ääliömäistä. Saksan saksalaiset natsit vihaavat pohjattomasti Trumpin ja Heinzin sotatuotantoklaaneja (sukulaisiakin vielä, samasta saksalaisesta kylästä lähtöisin).

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/donald...

" sunnuntai, 27. elokuu 2017

Donald Trumpin setä fysiikan professori John G. Trump oli "tutkateknologian Oppenheimer" II maailmansodassa

Teoreettinen fyysikko, professori Julius Robert Oppenheimer (1904-1967) oli atomi- pommin kehityksen loppuunsaattaneen Manhattan-projektin (9.10.1941 - 1.12. 1946) amerikkalainen johtaja. Hän oli myös varmaan ensimmäinen henkilö, joka konkreetti- sella tasolla aloitti fissiopommin suunnittelun vuonna 1938 jo ennen kuin uraaniatomia oli laboratoriossa halkaistukaan (joulukuu 1938 Otto Hahn, Otto Frisch, Lise Meitner). Viimeistään tuolloin, kun Manhattan-projekti alkoi, USA ja Englanti olivat tehneet yhdessä päätöksen USA:n liittymisestä sotaan, vaikka Ja-panin hyökkäys Pearl Harboriin tapahtuikin vasta 6.12.1941, samaan aikaan kun Saksa otti takkiinsa Moskovan ratkaisutaistelussa.

Tutkan historia alkaa samalla kun koko radiotekniikan historiakin saksalaisen fyysikon Heinrich Hertzin osoittaessa vuonna 1888 näkymättömien sähkömagneettisten aalto- jen heijastuvan samoin kuin valo.[29] Tutkatekniikka on aina kehittynyt radiotekniikan ohessa sen osa-alueena. Sota-aikana tutkimus ja kehitys kiihtyivät, ja tutka vaikutti suuresti toisen maailmansodan lopputulokseen.Ensimmäisen varsinaisen tutkan ra- kensi saksalainen Christian Hülsmeyer, joka kehitti telemobiloskoopiksi kutsutun lait- teen 1900-luvun alussa. [30] Englannissa vuonna 1942 Robert Watson-Watt aateloitiin hänen tutkan hyväksi tekemänsä työn vuoksi. Yhdessä Arnold F. Wilkinsin kanssa hän selvitti, kuinka radioaalloista lentokoneen runkoon indusoituneet virrat säteilevät. Tutkimus johti päätelmään, että radioaaltojen avulla voitaisiin havaita ilma-aluksia. Nyky-aikaisen tutkan kehityksen katsotaan usein alkaneen tästä tutkimuksesta. [31]

Tutka ei siis ole mikään kaikuluotain, eivätkä kaikki tutkankin käyttämien mikroaalto- jen lähettämiset ja vastaanottamiset (joissa havaitaan esimerkiksi lähettäjä) tarkoita, että olisi tutka. II maailmansodan alkaessa Englanti oli ainoa maa maailmassa, jolla oli kattava tutkavalvontajärjestelmä. Saksalla oli tuhansia pieniä liikutelta-via tutka-asemia (GEMA). Ranskassa oli ainakin laivastolla tutka-asemia. Saksan lähestyessä Pariisia 1940 sikäläisen tutkateknologian kehittäjä Maurice Ponte pakeni laitteet mukanaan Englantiin, ja tällä tietämyksellä oli tiettävästi suuri vaikutus tutkan kehitykseen. Neuvostoliitossa oli paikallisia järjestelmiä tärkeiden kohteiden ympärillä, mutta tutkijat riitelivät ja kehitys takkusi. Mm. yksi tärkeä kehittäjä joutui GULAGiin.

Terävimmästä englantilaisesta tutkimuskärjestä ja joistakuista muista muodostettiin "Manhattanin" esimerkin mukaisesti ydinryhmä Britain's Telecommunications Research Establishment (TRE) at Malvern, in Worcestershire. Sen johtoon tuli vuoden 1944 alusta vuoden 1945 loppuun John G. Trump, joka oli koko ajan ollut keskeisesti mukana amerikkalaisten puolella. Tehtävä oli äärimmäisen keskeinen, vastuunalainen ja vaativa. Siinä olisi tyrimällä voinut aiheuttaa vielä miljoonien turhan kuoleman. Ryhmä kehitti myös laivastotutkaa,tarkkuuspommitustutkaa ja saksalaisten tutkien torjuntaa USA:n Ilmavoimien komentajan kenraali Carl Spaatzin alaisena. Sen tehtäviin kuului myös saksalaisen tutkajärjestelmän haltuunottaminen mieluiten kehittelijöineen. Siinä varmaan yksi syy valita saksalaissyntyinen johtaja.

Näin luotiin nimenomaan USA:n/NATO:n tutkajärjestelmien perusta.Trump ei keksinyt tutkaa, kuten ei Oppenheimerkaan keksinyt atomipommia, tai kukaan muukaan yksit- täinen henkilö. Sellaisten teoria on sitten toinen juttu. Kun isompi sauhu oli laskeutunut vuonna 1946, J. G. Trump palasi sädehoitolaitebisnesten pariin perustaen entisen esimiehensä Robert J.Van de Graaffin ja Denis M. Robinsonin kanssa High Voltage Engineering Corporation (HVEC)-yhtiön.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Natsimieliset kansankiihottajat jakavat Saksan kansaa kahtia: "Meillä on enemmän yhteistä unkarilaisten kanssa kun näiden länkkärien (Wessis)!, huusi viikolla Pro Chemnitz-liikkeen perustaja ja natsien luottojuristi Martin Kohlmann mielenosoituksessa.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/pro-chem...

Täksi lauantai-illaksi odotetaan tuhansia ihmisiä taas Chemnitzin kaduille, yhteenottoja ja mellakoita pelätään. Poliisi on peruuttanut jalkapallo-ottelun Dresdenissä, jotta Chemnitziin saataisiin riittävästi poliiseja. Sikäläiset persut eli AfD-puolue on kehottanut kannattajiaan pukeutumaan mielenosoituksessa mustiin.

Suosittu iltapäivälehti Bild tarjoaa lukijoilleen etusivullaan kahta vaihtoehtoista mielipidettä tilanteesta kahden eri toimittajansa kynästä. Niissä ei ole mitään yhteistä, mielipiteet näyttävät kaikkialla jakautuvan kahtia.

https://www.bild.de/

Ilkka Luoma

Voi sanoa, ettei kansallissosialismia osata erottaa ja yhdistää hyvine ja huonoine puolineen sakslaiseen luonteen laatuun - järjestäytynyt järjestelmällisyys on helppo "saalis" totalitääriselle systeemille ... kuten jo aiemmin todettua on vaarallista esitellä kansallissosialismin hyviä puolia.

Risto Koivula
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Saksalainen kurinalaisuus ja johtajan antamien tehtävien noudattaminen on paljolti luonteenlaatua ...

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #36

Mitä ylemmäs mentiin, sitä enemmän ne johtajien antamat tehtävät olivat perseestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Peruspäämäärä oli Lebensraum ja siihen liittyvä strategia, joka toteutti kohdillansa väärää operatiivisuutta ... itärintamaa ei pitänyt aloittaa, eikä julistaa tohkeissaan sotaa USA' lle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poliisi tietää tänään odottaa Chemnitzin kaduille myös "uusnatseja Skandinaviasta." Ties vaikka suomalaisia olisi mukana Suomi-kuvaa kirkastamassa.

http://staseve.eu/?p=56250

Ilkka Luoma

" ... Sunnuntaina ja maanantaina noin tuhatpäinen uusnatsien ja jalkapallohuligaanien joukko osoitti mieltään. Marsseja järjestettiin sen jälkeen kun paikallinen mies oli puukotettu kuoliaaksi sunnuntaina ... " -Ilta-Sanomat

Näkyy hyvin tuo luokittelu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen
Ilkka Luoma

Saksalaista väkevyyttä - niin hyvässä kuin pahassa ;)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kommunistit ja natsit halailivat ja pussailivat toisiaan ryypiskellen porukalla votkaa liittolaisina Puolassa vuoden 1939 valtavan teurastuksen jälkeen. Tältä ajalta muistetaan mm. Katynin metsä.

Liki 20 % puolalaisista menehtyi kommunistien ja natsien hirmutöiden seurauksena, joka oli ylivoimaisesti suurin luku koko II-maailmansodan aikana. Neuvostoliittolaisia taisi kuolla n. 8 % väestöstä ja saksalaisia n. 6 % väestöstä.

Puolahan ei aloittanut sotaa, vaan sen tekivät Euroopassa Hitler ja Stalin.

Uusnatsien juuret ja vahvuus ovat Saksassa entisen kommunistisen DDR:n alueella.

Ilkka Luoma

Kansallissosialismilla Hitlerin Taisteluni kirjan myötä oli kaksi pääkohdetta: Juutalaiset ja bolsevistit ... (kommunistit)

Risto Koivula

Nimenomaan saksalaisten hävityksissä tapettiin 4 - 5.6 miljoonaa Puolan kansalaista, sen mukaan minkä rajojen mukaan katsotaan. Näistä puolet oli juutalaisia kuten yleensäkin natsien uhreista. Neuvostoliittoa tänän ei pidä sekoittaa mitenkään.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ai eikö pidä sekoittaa?

"”Terrori oli aluksi laajinta ja määrätietoisinta Neuvostoliiton valtaamilla alueilla. Niillä järjestettiin 22.10.1939 näennäisdemokraattiset vaalit. Niissä »yli 90%:n ääntenenemmistöllä» valitut Länsi-Ukrainan ja Länsi-Valko-Venäjän kansalliskokoukset pyysivät päästä asianomaisiin neuvostotasavaltoihin, mihin Neuvostoliiton korkein neuvosto suostuikin 1. ja 2.11.1939. Menetelmä oli sama kuin vajaata vuotta myöhemmin Baltian maissa.”

Kalervo Hovi, Puolan historia, 1994,

"Jos hyökkäys olikin ollut riemukas Hrustsoveille, se oli myös laukaissut puolalaisväestön julman ja traagisen rosvoamisen, joka oli verrattavissa vain natsien vastaavaan tuhotyöhön.

Hrustsov tukahdutti annottomasti kaikki väestöryhmät, jotka olisivat voineet nousta neuvostovaltaa vastaan; pappeja, upseereja, aatelisia ja älymystöläisiä siepattiin, murhattiin ja karkotettiin Puolan koko olemassaolon lopettamiseksi.
Marraskuuhun 1940 mennessä kymmenesosa väestöstä tai 1,17 miljoonaa viatonta ihmistä oli karkotettu. Vuoteen 1941 mennessä kolmekymmentä prosenttia heistä oli kuollut; kuusikymmentätuhatta oli pidätetty ja viisikymmentätuhatta ammuttu."

Simon Sebag Montefiore, Stalin, 2004.

Eipä taida itänaapurin puolustelu enää onnistua.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #28

Jori Kajanto 1.9.2018 13:26

Ai eikö pidä sekoittaa?

"”Terrori oli aluksi laajinta ja määrätietoisinta Neuvostoliiton valtaamilla alueilla. Niillä järjestettiin 22.10.1939 näennäisdemokraattiset vaalit. Niissä »yli 90%:n ääntenenemmistöllä» valitut Länsi-Ukrainan ja Länsi-Valko-Venäjän kansalliskokoukset pyysivät päästä asianomaisiin neuvostotasavaltoihin, mihin Neuvostoliiton korkein neuvosto suostuikin 1. ja 2.11.1939. Menetelmä oli sama kuin vajaata vuotta myöhemmin Baltian maissa.”

Kalervo Hovi, Puolan historia, 1994,

"Jos hyökkäys olikin ollut riemukas Hrustsoveille, se oli myös laukaissut puolalaisväestön julman ja traagisen rosvoamisen, joka oli verrattavissa vain natsien vastaavaan tuhotyöhön.

Hrustsov tukahdutti annottomasti kaikki väestöryhmät, jotka olisivat voineet nousta neuvostovaltaa vastaan; pappeja, upseereja, aatelisia ja älymystöläisiä siepattiin, murhattiin ja karkotettiin Puolan koko olemassaolon lopettamiseksi.
Marraskuuhun 1940 mennessä kymmenesosa väestöstä tai 1,17 miljoonaa viatonta ihmistä oli karkotettu. Vuoteen 1941 mennessä kolmekymmentä prosenttia heistä oli kuollut; kuusikymmentätuhatta oli pidätetty ja viisikymmentätuhatta ammuttu."

Simon Sebag Montefiore, Stalin, 2004.

Eipä taida itänaapurin puolustelu enää onnistua. "

PHuh... Vai muka "itänaapurin puolustelu"...

Montefioren perselilyt on käsyelty täällä toisessa ketjussa: MUKA "25 MILJOONAA TAPETTUA STALININ UHRIA" 15 vuodessa MAASSA JONKA VAÄKILUKU NOUSI TUONA AIKANA (1924 - 1938 ilman alueliitoksia) 136 miljoonasta 172 miljoonaan! Ukrainan väkiluku nousi 27 miljoonasta 31 miloonaan. Vuosisyntyvyysprosentti oli kaksinkertainen Suomeen verrattuna.

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26013...

" Tomi Vaalisto 29.8.2018 07:51

Pelkästään neukkubolsujen masinoimassa Ukrainan holodomor -kansanmurhassa kuoli yli 10 miljoonaa ja Simon S. Montefioren väittää uhriluvuksi jopa 25 miljoonaa teoksessaan The Great Terror.
Mistäs HH on löytänyt yhteensä 47 miljoonaa...?
Toisaalta onko sillä nyt sitten väliä, historian verisin äijä Stalin on joka tapauksessa.
Meitä suomalaisiakin kuoli venäläisten bolshevikkien lanseeraamassa punakapinassa vajaat 35 tuhatta, Stalinin aloittamissa Talvi- sekä Jatkosodissa sata tuhatta ja Neuvostoliitossa eläneitä suomalaisia tai suomalaissyntyisiä ihmisiä tuhottiin Stalinin puhdistuksissa 30 tuhatta. "

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

On hyvin valitettavaa, että niin monissa maissa juutalaisuus herättää kaunaa, katkeruutta ja kateutta!

Ilkka Luoma

Suurin yksittäinen valtio uhrien lukumäärässä oli 1941-45 Neuvostoliitto - itärintaman sota oli maailmanhistorian verisin sota - yksittäisenä osana ---

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #37

Suhteessa väestön määrään Puolan uhriluku oli kaksinkertainen Neuvostoliittoon verraten. Maan väestöstä pyyhittiin pois liki 20 % murhaamalla. Näin voidaan sanoa, sillä Puola ei ollut hyökkäävänä osapuolena mihinkään suuntaan, vaan jäi kahden valtion terrorin uhriksi, sekä lännestä, että idästä.

Varsovan gheton tuhoamisessa puna-armeija odotteli häpeällisesti päiväkausia rauhassa joen toisella puolella, jotta natsit saivat hoidettua juutalaisten tuhonnan kaupungissa loppuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Euroopan juutalaisista Puola kantoi raskaimman uhrin -

...
" ... Puolan uusi holokaustilaki kieltää puheen "puolalaisista tuhoamisleireistä"
Viime viikolla kansainvälisen holokaustin muistopäivän aattona Puolan parlamentin alahuoneessa läpimennyt laki herätti voimakasta arvostelua Israelissa. Holokaustitutkijoiden mielestä puolalaisten rooli ei ole yksiselitteinen. ... "

~ https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/puolan-uusi-holo... -

.

" ... – Vuonna 2016 hän julkaisi teoksen Golden Harvest, joka osoittaa useiden puolalaisten olleen sodan jälkeen sitä mieltä, että Hitler teki Puolalle palveluksen tuhotessaan maan juutalaiset. Puolan nykyinen hallinto on uhannut riistää Grossilta eräät hänen aiemmin saamansa kunnianosoitukset.

Grossin lisäksi puolalaisten mieliä on kuohuttanut ohjaaja Paweł Pawlikowskin elokuva Ida (2013), joka käsittelee sitä, mitä puolalaiset kristityt tekivät sodan aikana puolalaisille juutalaisille. ... "

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #44

Varsovan gheton kansannousu oli vuonna 1943. Puolasaa liittoutuneiden edustajaksi alussa tunnustettu Armija Krajowa oli käytännössä Saksan puollla, joten NL sanoutui siit tuolloin irti Puolan kansan edustajana, ja tuki "kilpailevan" Armia Luowan perustamista, joka pyrki kuitenki yjteistyöhön Krajowan kanssa. Ludowaan liittyivät kuitenkin kommunistitkin (Gwardia Ludowa), maanalaiset ammattiliitot, sionistit, liettualaiset ja itäslaavit.

Neuvostoliiton Puolalaisarmeija, komentaja Konstantin Rokossovski valtasi Varsovan vuotta myöhemmin 1944

Varsovan vuoden 1944 kansannousun tekivät Krajowa ja Ludowa yhdessä, mutta koko johta kaatui ensimmäisenä päivänä, koska saksalaiset tiesivät, missä he suurin piirtein Varsovan vanhankaupungin alueella piileskelivät, ja pommittivat alueen santakasaksi.

Päänne on täynnä vaskistipropagandaa.

http://tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11613...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #37

Puolalaisten joukkomurhasta kätevästi NL:n kokemiin menetyksiin toisessa maailmansodassa...eli aina aiheenvaihto, silloin kun aletaan puhua neuvostovallan rikoksista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

En ole löytänyt valtiota, joka olisi säästynyt rikossyytteiltä ollessaan sodassa.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #49

Saksalaiset tappoivat puolalaiset, eivät neuvostoliittolaiset.

Puolalaiset osallistuivat aktiivisesti juutalaisten tappamiseen.

Israel on antanut asiasta aivan oikeita tietoja, joita minä olen saanut joskus aivan muuta kautta.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/eu-...

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1769...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #63

Valehtelet, että korvat heiluvat tänne asti, Koivula.

""Jos hyökkäys olikin ollut riemukas Hrustsoveille, se oli myös laukaissut puolalaisväestön julman ja traagisen rosvoamisen, joka oli verrattavissa vain natsien vastaavaan tuhotyöhön. Hrustsov tukahdutti annottomasti kaikki väestöryhmät, jotka olisivat voineet nousta neuvostovaltaa vastaan; pappeja, upseereja, aatelisia ja älymystöläisiä siepattiin, murhattiin ja karkotettiin Puolan koko olemassaolon lopettamiseksi. Marraskuuhun 1940 mennessä kymmenesosa väestöstä tai 1,17 miljoonaa viatonta ihmistä oli karkotettu. Vuoteen 1941 mennessä kolmekymmentä prosenttia heistä oli kuollut; kuusikymmentätuhatta oli pidätetty ja viisikymmentätuhatta ammuttu.""

Simon Sebag Montefiore, Stalin, 2004, sivu 322

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #67

Ei se ollut Puola, vaan länsi-Ukraina ja itä-Liettua, joita Puola oli miehittänyt Versailles´in rauhansopumuksen vastaisesti 20 vuotta.

Ei Puolaa oltu minnekään hävittämässä.

Ainakin sotilaat saivat 1940 valita, asettuvatko NL:n ja Saksan hallitsemalle alueelle. Luullakseni muutkin saivat. Tosin esimerkiksi vanhan iehittäjän omaisuus jäi Ukrainan pulelle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #71

Pelkkä oma mielipide, Koivula.

Ilkka Luoma

Analysoitaessa Saksan nykypäivän tapahtumia ja lähestyvää vedenjakajuutta, emme voi olla sivuuttamatta historiaa - erityisesti idän historiaa ---

...
TORSTAINA, KESÄKUUTA 23, 2016
Eurooppa räjähti – 75 vuotta sitten

" ... Saksan sotakone Wehrmacht |7 hyytyi pakkaseen,

… pitkiin huoltoyhteyksiin ja loputtomiin soihin ja aroihin – näin oli käynyt myös Ranskan Napoleonille jo aiemmin. Venäjä on edelleen suuri valtio, ja tavanomaisin asein sen valloittaminen on mahdotonta.

Neuvostoliitto pilkottiin 1990 – luvun alussa, ja näin syntyi Venäjä ja joukko ”satelliitteja”, joista käytiin kamppailua, ja jotka toinen toisensa perästä ovat liittyneet slaavilaisuudestaan huolimatta Naton sotilasliittoon, syystä tai toisesta. Viimeinen natoponnistus on käynnissä Ukrainassa, johon Venäjä on ilmeisimmin laittanut Naton laajentumisstopin. Krim nostettiin takaisin Venäjän haltuun |8 – krimiläisten vastaan panematta.

Saksan sotakone vyöryi idän aroilla ja pustalla – välittämättä kansoista

Aikanaan II Maailmansodan Euroopan Itärintaman taisteluissa Saksa valloitti nämä ”satelliitit”, jotka olivat osa Neuvostoliittoa. Saksalaiset väheksyivät ukrainalaisia, joka saattoi olla suuri virhe. Tosin myöhemmin osa ukrainalaisista liittyi Saksan mitä moninaisimpiin armeijoihin; myös SS-joukkoihin, lähinnä Waffen - SS’ ään |9.

1940 - luvun ajoilta on jäljellä jälkimaku fasismista Ukrainassa |10, jota venäläiset ja Kreml mielellään viljelevät. Arvellaan vahvasti, että juuri nämä fasististen voimien jälkeläiset ja jälkikannattajat olivat ulkomaalaisavustettuina osin niin Kiovan Maidanin aukion verimellakoiden kuin Odessan murhapoltonkin takana. Nythän koko Euroopan uhkakuva osoitetaan Venäjän suuntaan – motiivina tämä Ukraina, Krim ja Donpass (entinen Itä-Ukraina).

Operaatio Barbarossa päättyi toukokuussa 1945
[ … Berliinin valloitus 1945 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Berliinin_taistelu - ]

Saksan kolmas valtakunta oli hävinnyt sotansa, niin idässä kuin lännessä. Jäljellä oli vain kaksi suurta – Yhdysvallat ja Neuvostoliitto. Eurooppa jaettiin, syntyi rautaesirippu ja Varsovan liitto ja Nato. Molemmat tasapainottivat tilanteen kylmäksi sodaksi.

Itä puolusti omaa ajatusmaailmaansa tovereista, kommunismista sekä yhteisomistuksesta ja länsi omaansa – vapaudesta, markkinavoimista, yksityisomistuksesta ja ympäristön siekailemattomasta käytöstä maallisen omaisuuden kartuttamiseksi.

Nykyinen Venäjä juhlii toukokuun 5. päivää Voiton päivänä |11 ,

… jolloin Äiti Venäjä teki sen, mitä siltä odotettiin – murskasi fasismin, jota edelleen mieluusti viljellään uhkana ja ideologia-alustana, joka jäytää suhteita länteen. Silti yllättäen nykyinen Venäjän presidentti Vladimir Putin tukee Euroopan oikeistovoimia – mitä ilmeisimmin Ranskan Marine LePen’ iä ei pidetä fasistina. Putin kertoi, että II Maailmansota olisi voitu välttää [?] |1 ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/06/eurooppa-ra... -

.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Puhumattakaan Holodomorista, jos sattuisit muistamaan tämän valtavan Neuvostojohdon kommunistien toteuttaman kansanmurhan. Taisi olla Kekkosen kaveri Nikita eräs sen pääarkkitehdeista.

Stalinin joukot olivat murhanhimossaan yhden vertaisia natseihin verraten Puolassa v. 1939.

Risto Koivula

Sellaista ei ole tepahtunut muualla kuin läntisten infosotureiden hengentuotteissa.

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/ukr...

Ukrainalaiset voittivat Neuvostoliitolle Volgalla kaksi maailmansotaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #26

Väärin, Koivula:

"Jos hyökkäys olikin ollut riemukas Hrustsoveille, se oli myös laukaissut puolalaisväestön julman ja traagisen rosvoamisen, joka oli verrattavissa vain natsien vastaavaan tuhotyöhön.

Hrustsov tukahdutti annottomasti kaikki väestöryhmät, jotka olisivat voineet nousta neuvostovaltaa vastaan; pappeja, upseereja, aatelisia ja älymystöläisiä siepattiin, murhattiin ja karkotettiin Puolan koko olemassaolon lopettamiseksi.
Marraskuuhun 1940 mennessä kymmenesosa väestöstä tai 1,17 miljoonaa viatonta ihmistä oli karkotettu. Vuoteen 1941 mennessä kolmekymmentä prosenttia heistä oli kuollut; kuusikymmentätuhatta oli pidätetty ja viisikymmentätuhatta ammuttu."

Simon Sebag Montefiore, Stalin, 2004.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Tästä voi aloittaa perehtymisen tähän kengällä koputtaneeseen ;)

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikita_Hru%C5%A1t%C5... -

.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #29

Montefiore on skitsollalla, jonska "tietojen" mukaan KAIKKI KUOLLEET Stalinin aikanaolisivat olleet TAPETTUJA STALININ UHREJa.

JÄRKI HOI, PERKELE!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #64

Stalin oli tunnoton joukkomurhaaja ja vallanhimoinen perkele. Vaikka kuinka valkopeset tätä.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #29

Montefiorella voi heittää vesilintua.

Sillä valmisteltiin "Kommunismin musta kirja" -infosotaiskua.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/helvet...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Olivatko niin huonoja saksalaisten riveissä - II Maailmansodassa ...

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Galitsian_SS-divisioona -

.

Ilkka Luoma

Aihetta käsittelee itse päähenkilö kirjassaan sangen maltillisesti siihen nähden millaista peliä galitsialaiset pelasivat - SS-kytkentöineen --- ukrainalaiset muodostivat jopa oma SS-divisioonan (?)

Ilkka Luoma

" ... Populismilla on myös hyytävä historia

Ehkä historian kuuluisin populisti oli Saksan kolmannen valtakunnan luoja [5 ja johtaja – Der Fuhrer * – Adolf Hitler, jota edelleen pidetään pannassa, jopa lakien voimalla – ainakin Saksassa, joka häpeää ehkä vieläkin historiaansa 1933-45 [6.

Hitlerin kansallissosialismia ei tulisi mystifioida, sillä se, jos mikä ylläpitää kannatusta ja saa uusia kannattajia, sillä yllättäen liikkeessä oli myös hyviä ja kannatettavia puolia. Nämäkin asianäkökulmat on avattava ja jätettävä vain parjaava mystifiointi vähemmälle, sillä mystifioinnista luopuminen on ainoa keino tältä osin painaa rujo populismi historian hämäriin. Jotain opittavaa aikakaudesta kuitenkin on – siispä jossittelu ja mystifiointi tulevat jatkumaan.

]* Saksalaisen laatulehden Sternin kansikuva! ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/populismi-... -

.

Risto Koivula

Hitlerin opeissa EI OLE mitään "KANNATETTAVIA PUOLIA"! SEllaiset on väärä häly.

HITLERIN LÄHIPIIRIN TODELLINEN IDEOLOGIA JA TODELLINEN PÄÄIDEOLOGI

Hitlerin ideologiaksi on väitetty sekä ”Sotzialbiologiaa” että mystisiä telepatia- jne. oppeja. Molemmat tiedot ovat oikeita. Ensin kuitenkin aiheesta keskustelua:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn......

” "Hitlerin maailmankuva YLLÄTTÄVÄN TIETEELLINEN"!?

Hämmästelijä kirjoitti 21.04.2004 (139297)...

>Niin ihmettelen vaan miksi skepsiksen sivuilta ei löydy kritiikkiä koskien rotuoppia >vaikka se on aivan selkeä pseudotiede sekin. Edes Ihmeellinen maailma löydy tietoa ja >kritiikkiä rotuopista.

RK: Aamulehdessä 02.04. (2004) (kotikutoisesta "Stalinin filosofiastaan" tunnettu) Heikki Mäki-Kulmala (ex-taist. kuten allekirjoittanutkin) kirjoittaa historioitsija Michael Rissmannin teoksen:

"Hitlerin jumala: Saksan diktaattorin usko kaitselmukseen ja omaan lähetystehtäväänsä", perusteella Hitlerin ideologiaa koskien mm. seuraavaa:

" Katsomusten kamppailussa Hitler on Musta Pekka, jonka kaikki haluavat pelata vastustajan käteen.

... Ne fundamentalistit,jotka pitävät Raamatun luomiskertomusta kirjaimellisena totuutena, ovat halunneet nähdä Hitlerissä evoluutioteorian kannattajan. Luonnontieteellisen maailmankuvan omaksuneet taas muistavat mainita natsijohtajien kiinnostuksen okkultismia kohtaan."

... SS-johtaja Heinrich Himmlerin ja eräiden muiden käskyläistensä okkultistisia harrastuksia Hitler sieti vain vaivoin,koska pelkäsi niiden herättävän epäilyksiä kirkollisissa piireissä ja valistuneiden kansalaisten keskuudessa. Toisaalta hänen oli pakko suvaita niitä, jotta muinaissaksalaisesta uskonnosta innostuneet äärinationalistit eivät olisi lähteneet etsiskelemään uutta Johtajaa.

... Hitlerille kaitselmus oli persoonaton, luonnonlain kaltainen. Maailma oli suuri sota-kenttä, missä kansat ja rodut kävivät ikuista kamppailuaan elintilasta ja olemassa-olosta. Heikoimmat sortuivat ja vahvat jäivät eloon."

... MYSTISILLÄ (isot k. RK) rotuopeilla ei Rissmannin mukaan ollut Hitleriin itseensä mainittavaa vaikutusta. Diktaattori piti rotujen kamppailua seikkana, jonka saattoi ha-vaita paljain silmin ilman meedion kykyjä. Kyse oli vain olemassaolon taistelusta, joka oli realiteetti kaiken elollisen piirissä.

... Yllättävää näkemystään Rissmann perustelee pikkutarkoilla analyyseillä. Niiden mukaan Hitlerin puheiden ja kirjoitusten sanasto ja käsitteistö ovat täysin erilaisia kuin tunnettujen rotumystikkojen. "

Ja nyt tulee varsinainen "pamaus":

"Rissmannin mukaan Hitlerin maailmankuva oli monissa kohdin yllättävän tieteellinen." !!!

Mäki-Kulmala "rinnastaa nykypäivään":

" Hitlerin jumala oli sellainen opportunistinen ajan henki, jolloin yhä useammat ihmiset pyrkivät selviytymään todellisuuden ja "hyvän" välille revenneestä kuilusta unohtamalla hyvän (odotukset, RK) tai määrittelemällä sen uudelleen esimerkiksi selviytymiskyvyksi, voimaksi tai energiaksi.

Nämä nyt arkipäivän poliittiseen ja taloudelliseen kielenkäyttöön kuuluvat termit esiintyivät erittäin tiheään myös Hitlerin puheissa ja kirjoituksissa. Ehkä hänen kaitselmuksensa todella oli 20 vuosisadan jumala."

TODELLISUUDESSA HITLERIN IDEOLOGIASSA EI OLLUT TAVUAKAAN MITÄÄN TIETEELLISTÄ IHMISYHTEISKUNTAA KOSKIEN.

Mutta mitään MYSTISIÄ SELITYKSIÄ,mitään "henkimaailmaoletuksia" hänen toimintansa selittämiseksi ei myöskään todellakaan (olisi SB) tarvittu. Sikäli on aivan sama, uskoiko hän jossakin määrin joihinkin mystisiin tai käyttikö sellaisia piirejä hyväk-seen, sillä ei ole varsinaisen asian kannalta mitään, merkitystä,se on yksityisasia, Hitlerin uskonasia.

"Rotuihin" tuolloin uskoivat lähes kaikki,mutta kaikkialla niillä ei suinkaan "selitetty" ihmisen PSYYKKISIÄ ominaisuuksia, tai "selitykset" olivat harmittomia, varsinaiset rotuselitykset olivat kiellettyjä mm. suurimmissa uskonnoissa ainakin niitä laajasti tunnustavia etnisiä ryhmiä koskien, "pakanat" saattoivat sitten olla eri asia.

Varsinainen Hitlerin ideologia tiivistyykin näin ollen aivan tavalliseen SOSIOBIOLOGISMIIN, synnynnäisten biologisten PSYYKKISTEN ominaisuuksien,ja nimenomaan korkeimpien sellaisten osalta, olettamiseen (ehkä hiukan "tieteellisempään" kuin Noam Chomskylla tai "Darwin"-seuralla, koska Hitlerin "geeniperäisissä psyykkisissä rotuominaisuuksissa" on myös kaikelle todelliselle biologiselle informaatiolle omi-naista DIVERSITEETTIÄ, hajontaa, toisin kuin esimerkiksi Chomskyn "kielielimessä"!).

Huomatkaa, että viimeisessä virkkeessä tuo "tieteellisyys" on lainausmerkeissä: TOISTAN:

Adolf Hitlerin ideologiassa ei ollut tavuakaan TODELLISTA tieteellisyyttä, se oli alusta loppuun sekin pesunkestävää HAISTAPASKANTIEDETTÄ.”

Ilkka Luoma

Muutamat kansallissosialistit olivat mystikkoja - Himler, ja toiset taas insinöörejä pragmaattisuudessaan - Speer.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #58

Hans Berger oli natsismin todellinen ideologi.

Puoskari-huijari Felix Kersten, Suomen kansalainen hämäsi hänen olemassaoloaa, ja hyvin siinä onnistuikin... Hänen henkilöllisyytensäkin oli valkokaartissa kaatuneelsta virolaiselta varastettu. Suomalainen Kersten ei ollut, vain kansalainen.

Mikä ihme on, kun Obaman ja NIH:n ja CIA:n tiedot eivät millään ota kelvatakseen:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/aivosa...

" maanantai, 23. joulukuu 2013

Aivosähkökäyrä EEG:n kehittäjä Hans Berger oli natsijohdon salattu pääideologi

VASTAPAINO on suomentanut saksalaisen frankfurtistin Hannah Arendtin aivopierun ”Totalitarismin synty”, joka julistaa Stalinin ajan Neuvostoliiton ja natsi-Saksan muka olleen "saman totalistaristisen lantin” kaksi puolta eivätkä vastakkaiset navat ideologioiltaan, jotka oli muka ”tarkoitettu vain massoille”, eivätkä johdot muka ottaneet niitä tosissaan.

Tässä tarkastelen Hitlerin lähipiirin todellista ideologiaa ihmiskuvan alalla ja sen syntyä. USA:n Liittovaltion Terveysviraston (NIH) neurofysiologian osaston johtaja R. Douglas Fields tuo käänteentekevässä kirjassaan ”The Other Brain: From Dementia to Schizophrenia, How New Discoverie...” esiin natsijohdon todellisen pääideologin, aivosähkökäyrän keksijä Hans Bergerin roolin, jota on pimitelty niin lännessä kuin idässäkin. Hän korjaa tuon virheen,josta on ollut paljon harmia tieteelle ja terveydenhuollolle. (Joitakin Bergerin tutkimustuloksia Fields arvostaa.)

Skitsofreenikko lähtee tutkijan uralle ”kultalusikka suussa”.

Hans Berger syntyi 21.05. 1873 nykyisessä Coburgin kaupungissa aluesairaalan johtaja-ylilääkärin poikana. Suoritettuaan lukion hyvin arvosanoin 1892 hän kirjoittautui Berliinin yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa ja tähtitiedettä, mutta keskeytti vuoden kuluttua ja liittyi 11. Baijerin ratsuväkirykmenttiin kotikaupungissaan.

Hän joutui ratsastusonnettomuuteen, jossa ratsu heitti hänet selästään hevosten vetämän kenttätykin uralle. Hevosmiehet saivat kuitenkin viime tipassa hevoset pysähtymään, ja Berger selvisi vähin vammoin. Muutaman kilometrin päässä kotona hänen sisarensa sai vahvan tuntemuksen, että veli on kuolemanvaarassa, ja sai heidän isänsä sähköttämään tälle. Tapaus teki Bergeriin mullistavan vaikutuksen: hän katsoi ”telepaattisen yhteyden todistetuksi” ja päätti ryhtyä etsimään kokeellisesti ”sellaisen fysikaalista perustaa” ja kirjoittautua Jenan yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä 1893.

Myöhempien tapahtumien valossa on ilmeistä, että elämää tuolla tavalla suuntaavat umpimystiset äkkioivallusvakaumukset olivat jo orastavan skitsofrenian oireita. Muitakin kuten ideologisia syitä varmasti oli...

Hänen keskeinen virallinen tutkimusongelmansa oli etsiä ”korrelaatiota objektiivisen aivoaktiivisuuden ja subjektiivisten psyykkisten ilmiöiden välillä”, pilkulleen kuten nykyäänkin joillakuilla. Hänestä tuon yhteyden täytyisi olla ”sähköenergiakenttä”, joka olisi paitsi aivoissa myös aivojen välillä. Pää toimisi radioaaltojen lähetti-menä ja vastaanottimena. (”Kunhan päät ovat riittävästi samanrotuiset”...)

... Skitsofreenikko rintamapsykiatri ja kuninkaan kummipoika ”jalostavat” mussolinilaiset fascistit hitleriläisiksi natseiksi

Berger meni naimisiin 1911 teknisen avustajansa paronitar Ursula von Bülowin kanssa, jonka kanssa hän sai neljä lasta. Hänestä tuli ylilääkäri 1912 ja sodan jälkeen 1919 Binswangerin seuraaja laitoksen johtajana.

I maailmansodan aikana Berger komennettiin länsirintaman pääpsykiatriksi. Hänen ”ottinsa” kautta kävi mitä todennäköisimmin myös ”oman joukko-osaston” 11. Baije-rilaisrykmentin terveydeltään epävakaa upseerioppilas Heinrich Himmler (1900 - 1945), jota ei koskaan päästetty rintamalle asti. Heidän murhaava yhteispelinsä saat-toi alkaa jo tuolloin. Himmler oli Baijerin kuningas Heinrichin kummipoika, jonka isä oli ollut tämän kotiopettaja. Hän opiskeli sodan jälkeen Münchenin teknillisessä korkeakoulussa saavuttaen epäonnistuneiden akateemisten opintojen lohdutuspal- kinnoksi laboratorioteknikon tutkinnon. Himmler kuului äärioi-keistolaiseen aseelli-seen organisaatioon Freikorps Eppiin, joka osallistui mm. Baijerin neuvostovallan veriseen kukistamiseen. Sen nimeksi muutettiin 1921 Sturmabteilung (SA) ja sen johtoon tuli 12. Baijerilaisrykmentin esikuntaupseeri Ernst Röhm, joka sittemmin riitautui Himmlerin kanssa ja tapettiin natsien keskinäisenä ”pitkien puukkojen yönä”.

Mussolinin kaapattua vallan Italiassa SA yritti Baijerissa 1923 Adolf Hitlerin ja mar-salkka Erich Ludendorffin johdolla Mäntsälän kapinan tyyppistä Oluttupakapinaa tar-koituksena pakottaa hallitus omaksumaan fasistinen linja. Himmler toimi Sotaminis-teriön rakennuksen vallanneiden kapinallisten lipunkantajana. Liikkeen näkyviä ide-ologeja olivat Hitlerin lisäksi tässä mielenosoituksessa hänen oikealla ja vasemmal-la puolellaan seisoneet riikalainen Erwin von Scäuble-Richter, Röhmin tapaan Rii-assa toiminut rivistä noussut katukaartijohtaja, joka oli näillä ansioilla toiminut myös Wilhelmin Saksan sotilasasiamiehenä Turkin armenialaispääkaupungissa Erzuru-missa keskellä vähän kaukaisempien heimoveljien kansamur-haa, joka sai ilmeisesti Hitlerille tarkoitetun luodin rintaansa ja kuoli (ja veti vielä kaatuessaan Hitlerin käden sijoiltaan), ja tallinnalainen Alfred Rosenberg, jonka mukaan "arjalaisten kantaker-maanien" alkukoti oli Viro, Suomi ja Pohjois Ruotsi... Hänet tuomitiin Nürnbergissä kuolemaan rotusotateorioistaan ja -propgandastaan. Hitler ja Röhm olivat liittyneet näiden herrojen perustamaan Kansallis-sosialisti-seen puolueeseen,eikä toisin päin.

Berger kuului alusta pitäen SA:an ja siten natsipuolueeseen, tosiasiallisesti näiden johtoon: hänen hullujentunnistusteknologiaansa kehiteltiin nimenomaan hullujen tunnistamiseksi tapettaviksi. Ideologejahan piisasi, mutta Berger tarjosi (vain valituil-le) (vale)tieteellistä ”kokeellista näyttöä”: Armeijan pääpsykiatri Otto Wuth ei nähnyt psykiatrialla tieteenalana enää lainkaan tulevaisuutta: "Kuka viitsisi opiskella psykat-riaa, kun siitä tulee niin pieni ala nyt (kun hullut kerran tapetaan pois) ..." (Fields)

Sairaalloisella ja sairastelevalla Heinrich Himmlerillä oli taatusti muukin, ainakin oikean koulutuksen omaava henkilääkäri kuin tuossa roolissa hänen mukanaan valtiovierailuillakin kiertänyt tarttolaissyntyinen hieroja ja huijari, Suomen kaksoiskansalaisen Felix Kersten...

Natsijohdon ihmiskuva oli samalla sekä äärimmäisintä ”sosiobiologiaa” että kaiken-kattavaa mystismiä, jossa ”kaikki on suorassa aaltoyhteydessä kaikkeen”. Se ei poi-kennut olennaisesti siitä, mitä he saarnasivat kaikelle kansalle. Vaikka (muut) kes-keiset natsijohtajat eivät varsinaisesti itse lienekään olleet skitsofreenikkoja, he olivat ”mukana skitsokuviossa”, kuten sosiaalipsykiatri sanoisi.

Mielisairaus oli sitä kautta natsismin keskeisiä lähteitä ja sen syntyhistorian selittäjiä. ”Tajuntakenttäteoriallakin” on sotien jälkeenkin ollut kannattajana ainakin muuan ”prof.” Benjamin Libet (1916–2007), jonka ”Libetin kokeella” aivosähkökäyrällä todis-tellaan muka ”tahdon olemattomuutta”, koska ihminen on muka ”päättänyt jo ennen, kuin tietää sitä”. Noin EI ole asian laita tietoisesti ohjatussa toiminnassa. Tahtotapah- tuman ei tarvitse näkyä aivosähkökäyrässä minään erityisenä piikkinä, se on luultavasti synaptinen.

(Ei poikennut Neuvostoliitonkaan Pavlovin-Vygotskin ehdollistumisteoreettinen ih-miskuva ”sisäpiireissä” ja laajassa julkisuudessa, vaikka senkin tieteelliset todisteet olivat osin (sota)salaisuuksia, ja jopa toisinajattelijavainoakin leikittiin; oikea oli sitten erikseen.)

Noopelia ei tullut, koska "paketin" tekijyys oli epäselvä

... "

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Näyttää olevan vallalla voimakas manipulaatio demokratian valintoja vastaan. Lopulta kaikki poliittiset liikkeet ovat vain omien ohjelmiensa mukaisia yhteenkuuluvuusryhmiä. Niin myös poliittisella kartalla olevat vaikuttajaryhmät vasemmalta oikealle; tämän on se perinteellisen ajatus- ja sijoittelukaavio.

Nyt yhteenkuuluvuusryhmiin on tullut demokraattisella valinnalla niin sanotut "reviirinsä puolustajat"*, jotka toteuttavat sellaista ohjelmaa, jonka evoluutio on luonut tässä muutamien satojen miljoonien vuosien aikana.

Voisimme antaa tälle uudelle huolestuneiden kansalaisten ryhmälle uuden mottolauseen: "Maailman kaikille ihmisille on luotu juuri se oikea isänmaa, jossa he ja me tulemme toimeen omalla äidinkielellämme" - näin pitäisi olla, onko näin, niin siitä voidaan aloittaa keskustelu!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005815718.html -

"Mistä tunnistaa natsin?

Väittely siitä, keitä Chemnitzin mellakoihin oikein osallistuu, kertoo siitä, miten äärioikeiston ajatuksista tulee valtavirtaa, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen. ... " -HS

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #68

Natsin tunnistaa natsisitisesta ideologiasta ja sen levittämisestä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Hyvä kirjoitus.
Lapset ovat aina vanhempiaan viisaampia.
Suomalaiset häpee tyhmiä vanhempiaan kun suurvaltaan uskoi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Sen myötä meidän pitäisi olla jo neroja ;)

Ilkka Luoma

Lopuksi:

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 07, 2015
Miksi Saksa ottaa pakolaisia?

(EU- Eurooppaa kohtaa juuri nyt liki hallitsematon kansainvaelluksen vyöry – paljolti historiallisin syin [E0], aikaansaatujen sotien ja helpomman elämän haennan vuoksi)

[ … saksalainen heiluttaa kylttiä: Tervetuloa Saksaan! - toki saksaksi, mutta idea on selvä – nyt osa saksalaisista nostaa identiteettiään – II Maailmansodan veristen muistojen peittämiseksi. Samaisessa Saksassa myös toinen saksalainen polttaa pakolaiskeskuksen ja vaatii rajoja kiinni – nationalismi ja reviiripuolustus 1] ovat syttyneet – vajaa kolmen miljoonan turkkilaisen jälkeen 2] … ]

Saksa on tänään EU’ n voimakeskittymä. Kun Saksa ei saanut hallintaa asein – ottaa se sen nyt taloudella ja rahan voimalla [E1]. Saksa on voimansa tunnossa; vienti vetää – teknologia on huippua, aitosaksalainen on edelleen kurinalainen ja käskyille altis.

Saksalla on myös eniten europarlamenttipaikkoja – ja lisää tulee,

… koska Saksa saa uusia kansalaisia pakolaisista, jotka se valikoi huolella voimistamaan ja toimeliaistamaan 3] omaa kansantaloutta. Saksa ottaa yhä enemmän demokraattista päätösvaltaa Euroopan Unionissa ja euromaiden liitossa.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/09/miksi-saks... - [178207]

.

Toimituksen poiminnat