Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Miksi USA sekaantuu muiden ulkoisten sisäisiin asioihin?

  • US Army "ratsastaa" kaikkialla maailmassa - nyt taistelupanssarivaunuin ¤
    US Army "ratsastaa" kaikkialla maailmassa - nyt taistelupanssarivaunuin ¤
  • Lentotukialukset ovat se massiivi mitä Yhdysvallat haluaa uhkana esitellä ¤¤
    Lentotukialukset ovat se massiivi mitä Yhdysvallat haluaa uhkana esitellä ¤¤
  • Amerikkalaisia sotakoneita tuodaan Korean niemimaalle - asukkaat kapinoivat niitä vastaan! ¤¤¤
    Amerikkalaisia sotakoneita tuodaan Korean niemimaalle - asukkaat kapinoivat niitä vastaan! ¤¤¤

Meillä Suomessa on meneillään lännenmiehen ihailuvuodet – keskipisteeksi löytyy Yhdysvallat, jonka globaalimarkkinatalous kiihottaa kasvuhuuruisia poliitikkoja, mediaa kuin innokkaasti rikkautta hamuavia ahneita, nokkelia ja muutoin ovelia - lisää, enemmän ja nopeammin kulutushenkisiä.

 

Aikanaan US' sta lähti liikkeelle maailman pörssejä ja kansatalouksia ravistellut sub-primekriisi, jossa ”väärille lainattiin innokkaasti liikaa” – tutkimatta taustoja – ahneuden ja provisioiden kiihottamina. 10 vuoden takaista talouskriisiä selitellään globalisaation ilmentymänä, jossa kaikki vaikuttavat kaikkeen [1 – jopa Afganistaniin ja ehkä huomenna Iraniin saakka … !

[1 ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005811076.html – Kts. myös viite [1. -HS-toimittaja Marko Junkkari.

 

Miksi kaikissa maailman kriiseissä on liki aina Yhdysvallat mukana?

Vastaus on selvä ja kirkas; US sekaantuminen kauas omien rajojensa ulkopuolelle on ilmentymä halusta pitää otteessa kauppaa, raaka-ainevirtoja sekä erityisesti peukalo-otetta Yhdysvalloille merkittäviin valtioihin.

US on suuri ostaja eli kiristettäville valtioille viennin aikaansaaja – näin pääsee puristelemaan tilanteissa, jotka eivät sovi amerikkalaisten omiin suunnitelmiin ja kulutusintoon, jossa kulutus ja ympäristöjälki ovat eräitä maailman suurimpia (per capita).

Toinen syy on amerikkalaisten jättimäinen ase- ja sotateollisuus, jossa US on maailman suurin asekauppias [2, vuosien ja vuosien ajan. Aseet ovat amerikkalaisen yhteiskunnan se harmillinen ydin – antaa työtä, mutta luo sotia ja konflikteja, joista esimerkiksi käy Afganistan 2001 – jatkuen yhä. Syyksi Afganistanin raskaiden pommitusten aloitukseen selitetään 9/11 -terrori-isku New Yorkin Manhattanille vuonna 2001. Btw. Olisiko tämänkin osalta aika aloittaa perehtyminen juurisyiden ominaisuuksiin?

 

Afganistan 2001 -

[ ~ AFGANISTAN 2001 - - ]

Helsingin Sanomat kirjoittaa osin jo eri näkökulmin tapahtumasarjasta ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005812719.html – ( -HS-toimittajat Pekka Hakala ja Ville Similä) … unohtamalla tarkoituksella tai tietämättömyyttään talebaanien ja mujahideenien perinnöllisyyden [3 – ymmärrettävistä syistä, sillä tuo yhtäläisyys tuo US' n kaksijakoisen roolin vahvasti esille! [4.

 

IL-kommentti HS-tekstiin: ”Kun aikanaan 1979 Neuvostoliitto työntyi enemmän tai vähemmän pyydettynä Afganistaniin, rajanaapuriinsa, sitä vastaan kehittyi terroristinen kapinallistaistelijoiden Mujahideen-liike.
Venäläisille Afganistan oli "Vietnam", minkä US presidenttikin tyytyväisenä ja ehkä vähän vahingoniloisena totesi. US CIA tuki asein, rahalla ja tiedustelutiedoin näitä Mujahideen-taistelijoita muun muassa Stinger-pienoisraketein, joilla ammuttiin venäläisiä helikoptereita alas.
Neuvostoliitto vetäytyi Afganistanista 1989. Nykyinen Taleban-liike on suoraa perintöä Mujahideen-terroristeista, joita vastaan US nyt sotii NATOn Isaf-operaationa, jonka kautta meidän suomalaiset sotilaat ovat jo sodan tai konfliktin osapuolia (evp.kenr. Gustav Hägglund ja FIIA-asiantuntija Charly Salonius-Pasternak).
Amerikkalaiset ovat näin tukeneet niin kapinallisterroristeja kuin Afganistanin hallintoa - ristiriitaista?”

 

Ote HS-tekstistä: ” … ”Yhdysvalloilla ei koskaan ole ollut kunnollista strategiaa”, tutkija Rashid sanoo. ”Neuvostoliitolla sentään oli jokin strategia, siitä huolimatta, että he tappoivat miljoonia afganistanilaisia”, hän jatkaa viitaten Neuvostoliiton sotaan Afganistanissa vuosina 1979–1989. ”Heidän tavoitteensa oli luoda Neuvostoliitolle uskollinen kaupungistunut keskiluokka, ja se onnistui. He rakensivat maahan tehtaita ja korkeakouluja, esimerkiksi Kabulin yliopiston.”

”Amerikkalaiset ovat tehneet sitä sun tätä.” … ” -HS

 

...

Toinen sekaantumisen paikka on jo mahdollisesti huomenna – Iran!

[ … HS-teksti ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005810733.html - ]

IL-kommentti HS-Iran tekstiin: ”Moni lukija muistaa US CIA' n ja Israelin Mossadin Stuxnet-hyökkäyksen Iranin ydinvoimaohjelman kimppuun [5. Stuxnet oli ja on tietokonemato, joka tuhoaa tietokoneohjelmia. Iranissa se tuhosi uraanin rikastuslaitoksen sentrifugit” Stuxnet-madosta lienee myös olemassa jo niin sanottu mobile-versio? [6.

 

...

Miksi USA sekaantuu vieraiden sisäisiin asioihin – löytäen kuitenkin aina lännen medialle hyväksyttävän syyn hyökkäyksilleen, jotka taloushistorioitsija Adam Tooze' n kirjan ”Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World (Romahdus: Kuinka vuosikymmen finanssikriisejä muutti maailman) ” mukaan ovat osa globalisaatiota, josta muun muassa syntyi 10 vuotta sitten alkanut maailmanlaajuinen talouskriisi, koska ”kaikki vaikuttavat kaikkeen” …

… kun ”Brasiliassa sademetsässä perhonen läväyttää siipiään – muodostuu lopulta kauko-idässä trooppinen myrsky” -verrannolla --- [perhosefekti].

 

 

Maailma on nyt jakaantumassa idän ja lännen kamppailulle niukkenevistä raaka-ainevarannoista

Markkinatalous kuin ei myöskään itäinen maailman suurin tuotantokonekaan Kiinassa voi toimia ilman raaka-aineita ja energiaa. Varantojen käytöllä lisääntyvänä energianälkänä on täysin varma yhteys maailmaamme huomenna runtelevasta ympäristömuutoksesta.

Itse evoluution ohjaama biosfääri hiljalleen sopeutuu, mutta me ihmisinä emme – ilman radikaalia elämäntapamuutosta, johon liittyy erityisesti puuttumattomuus muiden kolmansien sisäisiin asioihin sotimisena sekä kulutusvähennys – puolittamisena [7.

 

...

Viitteet:

[1 IL-kommentti: ”Globaalissa maailmassa ahneet rikastuvat enemmän ja nopeammin kuin protektionistisessa nationalismissa.
Muistamme jostain tuolta 2007-2008 vuosilta silloisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) syvän rinta-äänisen rauhoittelun: "sub-prime kriisi ohittaa meidät suomalaiset" * - viitteenä voisimme ajatella Jyrkin ajatelleen, että olemme turvassa.
Suomen Pankki demaripääjohtajansa Erkki Liikasen opastamana varoitti vakavin sanoin jo joulukuussa 2007 lähestyvästä kriisistä, jonka juuria etsittiin juuri sub-prime asuntolainojen holtittomuudesta.
Jyrki ei halunnut tai ymmärtänyt ottaa todesta Erkin varoitusta [8 - seuraukset ovat historiaa ja Jyrki pakeni kesken kansan antaman eduskuntamandaatin mandaattipaikalle EU-Brysseliin. Mitä yhteistä Jyrkillä ja Erkillä on? Myös Erkki "pakeni" aikanaan pakoon valtiomme talousongelmia (1990-luvun alun suurlama) - hänkin oli valtiovarainministeri.”

[2 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud -

[4 Kaksijakoisuudesta toiseksi esimerkiksi käy Irakin ja Iranin välinen sota, jossa US aseisti varmuuden vuoksi molempia osapuolia --- [MORE]

[5 ~ http://large.stanford.edu/courses/2015/ph241/holloway1/ -

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215404-venalainen-signalointikone-tuli-hajuraon-sisaan -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa.html -

[8 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115563-kiusallinen-kysymys-jyrki-kataiselle -

[8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/12/taloudessa-tapahtuu-kulutamme-sstmme-ja.html -

 

 

EKSTRA

Yhdysvaltojen maailmanpoliisirooli lähestyy iltaansa

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiik.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 178210

 

DOC miksi US sekantuu_02092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 02092018

 

879_8202 – 09:50_13:51

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Ilkka Luoma


[MORE]
[4 ” … Molemmilla sodan osapuolilla oli ulkomaisia tukijoita, jotka myivät sotilaille aseita. Kummassakaan maassa ei ollut merkittävää raskasta teollisuutta, joka olisi kyennyt tuottamaan esimerkiksi panssarivaunuja tai lentokoneita. Irak osti aseita sodan aikana muun muassa Neuvostoliitosta ja Ranskasta. Yhdysvallat alkoi sodan aikana tukea Irakia sen takia, että pelkäsi Iranin vaikutuksen leviämistä. Niin pelkäsivät Persianlahden öljynviejätkin, jotka vuodesta 1981 tukivat Irakia rahallisesti. Iran osti aseita lähinnä Kiinasta. Se kuitenkin osti yhteen aikaan aseita myös Yhdysvalloista, joka tuki enemmän Irania. Tämä aiheutti Iran-Contra-skandaalin. Yhdistynyt kuningaskunta tuki Irakia. … ” ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin%E2%80%93Irani... -

...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Donald Trump'in "osaamattomuus" onkin juuri sitä, että hän on eristämässä USA'ta muusta maailmasta. Tämä on ristiriidassa USA'ssa toisesta maailmansodasta asti vallinneen doktriinin kanssa ja siksi Trump'ia ollaan niin kiihkeästi kampeamassa pois asemastaan.

Ilkka Luoma

Erikoissyyttäjä Robert Mueller on asetettu juuri tämän takia asemaansa kahlitsemaan Trumpin tekosia idän suuntaan - erityisesti tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa - ei saa syntyä liian hyviä suhteita - se vähentää sotia ja näin aseiden kysyntää. En ihmettelisi, että Robert pitää yllä "tutkimuksiaan" koko Trumpin virkakauden ajan.

Ilkka Luoma

Mahdollisille kommentoijille esitän yhden toiveen - voitaisiinko saada vastauksia ja mielipiteitä juuri tuohon topicin otsikkoon? ;)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Siksi että täytyy kukistaa terroristit ja kommunistit,minusta ne kuuluukin kukistaa,,ei ole kyllä onnistunut,edes suomen osalta kommarijahti,,,!
siinä vaiheessa kun usa lopettaa sekaantumisen niin kellään lännessä ei ole kovin kivaa !

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tässä lukemisen arvoinen artikkeli tuosta aiheesta; valottaa nykyisen terrorismin historiallista taustaa:

Nykyaikainen poliittinen terrorismi on pitkälti Yhdysvaltojen luomus

USA loi terrorismin käyttääkseen sitä taistelussa sosialismia vastaan ja sitten kun Neuvostoliitto lakkautettiin, karkasi mopo käsistä.

Ilkka Luoma

Juurisyiden haennan voisi alkaa 9/11 iskusta ---

Ilkka Luoma

Onko McCainin poistuman myötä mccarthyismi noussut haudastaan?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Miksi USA sekaantuu muiden ulkoisten sisäisiin asioihin?"

****

"Muut ulkoiset" on niin epämääräinen käsite ettei sekaantumiseen voi antaa yksiselitteistä vastausta. Ehkä syyt ovat erilaisia eri tapauksissa. Kerro esimerkki sekaantumisesta, mihin haluat tietää syyn.

Ilkka Luoma

No vaikkapa - Serbia, Grenada, Irak 2003 - ja Syyria 2013 - kerrotko noista tarkennuksista ja topicin otsikkoon liittyen ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Miksi kyselet itsestään selviä asioita. Jokainen suurvalta pitää huolta omista eduistaan, siksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Olet jäljillä, jopa Kiinan korkea virkamies kertoi Trumpinkin toteuttavan vain asioita, joista on hyötyä USA' lle (siis jokainen maa toteuttaa ensisijaisesti moia etujaan) ... , mutta miksi US toteuttaa omia tavoitteitaan niin aggressiivisesti ja sotaisasti, vieläpä kaukana omilta rajoiltaan ... Kiina tekee kauppaa, ei sodi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #53

Ei USA yksistään pysty sotimaan, ei edes Syyriassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #68

Eihän toki USA yksin tarvitse Syyriassakaan sotia. Mukana on niin Saudien perheyhtiö, UK, Ranska, Tanska jamitäniitäonkaan kera koko rauhanliitto NATO:n.

Mutta onhan se toki niiiiin väääärin, että USA:lle laitetaan hanttiin. Ei olisi pitänyt vietnamilaisten, serbien, syyrialaisten jamitäniitäonkaan sillee heittäytyä maailmanrauhan airutta ja demokratian lippulaivaa, meidän läntisen arvomaailmamme itse itsensä valinnutta johtajaa vastaan kun se valvoo ja edistää omia kansallisia etujaan. Nöyrästi pitäisi ottaa vastaan mitä sieltä annetaan ja kysyä voisiko vielä jotain muuta antaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #71

Niinpä, mitäniitänyt olikaan. Tanskakin sotaliiton jäsenenä siellä mukana kun Trump käski. On se niin väärin että nuo sotahullut lännenmiehet vastustavat Syyrian laillisen hallituksen kemiaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Oletko perehtynyt Syyrian lähihistoriaan ja vinkkinä tuo Sykes ja Picot - kannustan perehtymään ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #106

Onko sopimus vuodelta 1916 mielestäsi lähihistoriaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Kerrotko syyn ja juurisyyn miksi US hyökkäsi kauas omilta rajoiltaan valtioon, johon sillä ei ole mitään sidoksia - jopa ilman mandaattia aloitti kapinallisterroristien salaisen CIA-aseistamisoperaation ... puhumattakaan raskaista ILMAPOMMITUKSISTA 2014

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #73

Itse kerroit juuri sen juurisyyn. Aseistavat ja tukevat Syyrian kapinallisia. Eivät ole kuitenkaan ainoa tukija ja aseistaja alueella. Topiccisi kysymys on siis aiheellinen laajemminkin kuin vain USA:n osalta. Muistaakseni erään toisen suurvaallan sotadoktriiniin on suoraan präntätty oikeus puuttua muiden maiden sisäisiin asioihin silloin kun ao. suurvallan kansalaiset ovat ao. suuravallan mielestä vaarassa. Korjaa jos muistin väärin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Voisiko juurisyy olla kauempana - tiesitkö Syyrian historian pahimmasta kuivuudesta, joka ajoi maaseutuväkeä hallitsemattomasti kaupunkeihin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #117

Juuri, se oli syy kansan kapinointiin. Meilläkin MTK on järjestänyt mielenosituksia mutta hallitus ei ole niitä hajottanut asevoimin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Onko meillä maaseutuväestö rynnännyt kaupunkeihin, kun elinkeino ja ravinto loppuivat?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #130

Koko ajan näin tapahtuu, etkö seuraa mitä meillä tapahtuu?

"Jopa 1100 lypsykarjatilaa lopettaa vuoteen 2020 mennessä – Heikot sadot, tappiot ja uupumus kaatavat maatiloja"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Seuraan hyvin tarkasti:

LAUANTAINA, HEINÄKUUTA 28, 2018
Omavaraisuudella turvataan myös reviirit – loppuuko ravinto?

" ... Tänään otsikoihin on ponnahtanut kaksi asiaa - ”koko maan asuttuna pitäminen” [1 ja ravinnon riittävyys meille ihmisille, siis huonot satonäkymät [2 – Suomessakin, myös Ruotsissa.
Tunnetusti emme elä ilman vettä ja ruokaa – hengittääkin pitää. Nautimme vuosisadan helteestä, myös maailmalla – Algeriassa jopa Afrikan ennätys + 51,1 astetta C.

Miten onnistumme koplaamaan asuttamispolitiikan työnteko- ja oleilualueineen ja ruokahuollon eli ravintoketjun pellosta pöytään. Helposti, sillä noilla kahdella on selvä syy-yhteys. Vielä 1950 -luvulla oli noin 350 000 maaseututilaa – pieniä ja monilapsisia maanviljelysperheitä. Omavaraisuuskin taisi olla korkeammalla kuin nykyään. Tänään tiloja lienee alle 50 000.

Ruotsalaiset ovat huolissaan – näin kirjoittaa Helsingin Sanomat ---
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005766924.html - ]
Ruotsi huolestui ruokahuoltonsa omavaraisuudesta – noin puolet Ruotsissa syödystä ruuasta tuodaan ulkomailta
Lukijakommentti: Ilkka Luoma 24.7.2018 - 7:52
Asiapitoista tekstiä, joka ei olisi Suomessakaan Keskustan tai Paavo Väyrysen propagandaa.

Asiakokonaisuus tässä pitää sisältää myös "koko maan asuttuna pitämisen" - idean, joka oli arkipäivää vielä 1950-luvulla. Tuon ajan jälkeen alkoi kaupungistuminen hiljalleen kiihtyä, kun perintömaita ei kaikille lapsille riittänyt. Osa "pakeni" leveämmän leivän perässä Ruotsiin.

Suomella pitää olla vieläkin kunnianhimoisempi tavoite ravinnon osalta kuin tuo ruotsalaisten 80 prosentin omavaraisuustavoite.

Me saatamme iäkkäämmästä päästä muistaa ravinto- ja viljapulan, kun kävimme sotaa Neuvostoliittoa vastaan - tuolloin olimme aika-ajoin aseveljemme Saksan kolmannen valtakunnan varassa, viljaa laivattiin Hitlerin varastoista meille. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/omavaraisuu... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #117

#114

Arvaa ellet tiedä, mikä on se toinen suurvalta, jonka sotadoktriiniin on kirjattu oikeus puuttua toisen valtion asioihin sotilaallisesti?

Miten tuo "oikeus" on mielestäsi suhteessa kansainväliseen oikeuteen tai YK:n peruskirjaan?

Jotta puuttuminen olisi "laillista" pitäisikö USA:n kopioida tuo oikeus myös omiin doktriineihinsa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Tässä:

TORSTAINA, SYYSKUUTA 18, 2014
Ydinasesuurvallat suojelevat omiaan - rajojensa sisällä ja ulkona!
(Ukrainan kriisi jää jalkoihin, kun Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama julistaa omaa ”pyhää sotaansa” ISIS-järjestöä *] kohtaan – samalla tuosta uhosta muodostuu todellinen uhka maailman rauhalle tai oikeastaan levenevä tie maailmanlaajuiselle terroriväkivallalle)

Voisimme tarkastella kahden ydinasesuurvallan johtajien julistusta omien kansalaisten suojelemisesta, tai samaan etniseen ryhmään kuuluvien turvaamisesta. USA julisti maailmanlaajuisen sodan (” … ei ole turvasatamaa missään maapallolla – me ulotamme tuhoamisemme mihin tahansa … ”, julisti Obama).

”Tulemme suojelemaan kaikki venäläisiä ja etnisesti venäläisiä, olivatpa he rajojemme sisällä tai ulkona” – näin sanaili Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kansalaissuojelija Putin osoittaa tätä doktriiniaan juuri nyt Itä-Ukrainassa ja vähän aiemmin Krimillä. Herääkin kysymys millaisia oikeuksia strategiset ydinaseet tuovat niiden hallitsijoille?

Obama katsoi oikeudekseen ulottaa lennokki- ja USAF ilmavoimasotansa tyypillisesti omien rajojensa ulkopuolelle – Yhdysvallathan on käynyt kaikki viimeiset sodat valtionsa rajojen ulkopuolella, tappaen enemmän vieraiden valtioiden siviilejä kuin mikään muu valtio viimeisten 70 vuoden aikana. Nyt odotamme ensimmäistä ISIS -iskua Syyrian puolelle 1] ja kysymyksellä kenen tai minkä hyväksynnällä?

Putin on vähintäänkin epäsuorasti tukenut slaaviveljiensä sisällissotaa Ukrainassa,

jossa konfliktin käynnistyminen Kiovan Maidan -aukiolta 2] on yhä täysin tutkimatta, samoin kuin Odessa murhapoltto ja MH17 malesialaiskoneen alas ampuminen 3]. Ei ole täyttä näyttöä venäläisten suorasta osallistumisesta Itä-Ukrainan sisällissotaan. Avustusrekkojenkin todellinen tarkoitus on joltain osalta meille lännenmiehille tuntematon.

Obama on kansalliskiihkoisessa puheessaan vakuuttanut,

että amerikkalaiset kostavat kaksi teloitusta, jotka kohdistuivat Yhdysvaltojen kansalaisiin. Tuo ISIS -likvidointi antoi USA:n kongressinkin mukaan Obamalle oikeuden pommittaa Irakia ja Syyriaa 4] – Irakissa toki pyydettynä, mutta entä Syyria, jos Syyrian laillinen presidentti, isänsä nimittämä poika al- Assad ei anna lupaa jenkkipommituksiin

Seuraukset Syyrian jenkkipommituksista!

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/09/ydinasesuur... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #118

Tämä johtuu pelkästään amerikkalaisesta paska käyttöjärjestelmästä. Ostaisin paremman venäläisen, jos vain olisi kaupan.:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128
Ilkka Luoma

USA saa rinnalleen vaikuttajan, jonka elämänfilosofia peilautuu vaihtoehdoksi
[ Hu-Obama: [2007] Maailman tarvitsee rinnakkaisvoimaa USA:n vastapainoksi

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrje... - [BLOG/il] - ]

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 16, 2006
USA vihastuttaa ja ihastuttaa laiskasti sekä ahkerasti

Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8. dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa. USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin. Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n nykyisen puolustusministerin Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan. Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

USA:n politiikkaa sävyttää voima, joka juontuu armeijasta. USA ainoana asevoimana on sotinut miltei koko ajan II-maailmansodasta lukien. Vain USA:n armeija kykenee suoriutumaan minne tahansa maapallolla riittävin voimin ja taustalle jää vielä ylivoimainen ydinasearsenaali. USA:n sotilasmahdin lasku vuodessa on uskomattomat 4000 miljardia US-dollaria (v. 2004), esim. Englanti toiseksi suurimpana yltää "vain" 685 miljardiin (Venäjän ja Kiinan todellisia lukuja on vaikeaa arvioida). Suomen valtion vuosibudjetti on noin 50 miljardia US-dollaria. Voimme tietenkin ihailla pelkäämättä noin suuren asevarustelun työllistävää vaikutusta, kuin myös ymmärtää ahkeran objektiivisesti sen vaikutus uhkana erityyppisistä väliintuloista, jopa ilman mitään perusteltua syytä.

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/08/usa-vihast... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Supervalloilla on, Luoma tapana sotkeutua muiden maiden asioihin. Sille emme voi mitään. Kuitenkaan USA ei uhannut, eikä koskaan eikä ole maahamme hyökännyt, rosvonnut alueitamme, kuten suurvallaksi itseään tituleeraava itänaapurimme on noita kaikkia tehnyt ja on edelleen se ainoa sotilaallinen uhka maallemme.

Kantaisitpa joskus huolta siitä, mihin kaikkeen Venäjä on sotkeutunut ja mitä sekaannusta ja hajaannusta se yrittää aiheuttaa Euroopassa tänäkin päivänä. Mutta kun olet antaumuksella ja työksesi puolustanut täällä Venäjää, et koskaan ole sitä kritisoinut, se ei ole koskaan mielestäsi mihinkään syyllinen, aina vaan paha länsi, niin on ihme että moraalisi ja itsetuntosi kestää moisen myyräntyön.

Ilkka Luoma

US uhkaili Suomea useaankin otteeseen, kun olimme Saksan kolmannelle valtakunnalle aseveljiä ... 1941-44

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Linkki siihen, että uhkaili.

Suomen ja Yhdysvaltojen diplomaattiset suhteet ohenivat sodan pitkittyessä, mutta ne katkesivat virallisesti vasta Rytin kirjeen seurauksena. Englanti ja sen dominiot olivat jo joulukuussa 1941 julistaneet sodan Suomelle, mitä Yhdysvallat ei koskaan tehnyt. Washingtonissa ei katsottu Suomen kuuluvan niiden sotaakäyvien valtioiden joukkoon, joilta Saksan ohella vaadittiin ehdotonta antautumista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Ennen katkaisua ovat uhkaukset siitä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #59
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Jori, nyt saa oikeasti ajatella aikuisten oikeasti ...

...
Aloitetaan tästä - keskusteluketju, jossa hyviä "helmiä"!

~ https://agricolaverkko.fi/keskustelu/viewtopic.php... -

...
Myöhemmin US uhkaili Suomea COCOM perustein - erityisesti Rauma-Repolaa ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #84

Missään linkissäsi ei lue sellaista, että USA uhkaili Suomea. Ihan aikuisten oikeasti, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #120

Edelleenkään sitä ei siellä lue.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Ehkä pahin nykyajan US-uhkaus liittyy tähän:

" ... KOTIMAA
|
YDINASEET
Oppositiopuolue Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi katsoo, että Yhdysvallat painostaa Suomea varoituksillaan ydinasekieltosopimuksen allekirjoittamisen vaikutuksesta Nato-kumppanuuteen. Hän on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Suomi jätti äänestämättä, kun 122 YK:n jäsenmaata asettui viime kesänä tukemaan sopimusta, jonka tavoitteena on kieltää ydinaseet. Nato-maat eivät tue sopimusta ja Mustajärven mukaan ”Yhdysvallat pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan siihen, että Suomi ja Ruotsi eivät allekirjoittaisi ydinkieltosopimusta”. ... " -US

~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239142-kansanedus... -

.

Ilkka Luoma

Olisi mukava saada ajatuksia topicin otsikosta ;)

Ilkka Luoma

Väkisinkin tulee mieleen joidenkin kommentoijien osalta, että lukivatko he alustuksesta muuta kuin otsikon! :) ..., kun katsoo kommentteja, useimpiin niihin olisi ollut vastaukset jo topicissa ...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

USAlla on ehkä ainoana maailmassa armeija nimeltä merijalkaväki marin tarkoituksena toimia merien takana.

Ilkka Luoma

Ja täysin omavaltaisin oikeuksin?

Ilkka Luoma

Edelleen kiinnostaa kovasti mielipiteet tuohon topicin otsikkoon nähden! :)

Ilkka Luoma

TORSTAINA, TOUKOKUUTA 24, 2018
USA' n uusi ulko- ja turvattomuuspolitiikka

" ... Amerikkalaiseen trumppistiseen ulkosuhteiden keinovalikoimaan ja työkalupakkiin kuuluu nyt kiristys [1. Tuo keino tuo vääjäämättä mieleen 1930 -luvun [2, jossa osin kiristämällä otettiin hallintaan, maa-alueita ja jopa valtioita haltuun – kysymyksessä oli Adolf Hitlerin Saksan Kolmas valtakunta.

Yhdysvaltain vaaleissa toiseksi eniten ääniä saanut Donald Trump presidenttinä koettaa kaikin keinoin lunastaa vaalilupauksiaan*. Lunastusmentaliteetti on niin rajua, että eräs korkea-arvoinen kiinalainen diplomaatti sanoi sen muistuttavan sekasorron tiedostamatonta luontipolitiikkaa. Hajoita ja hallitse, mutta pidä lupauksesi [3.

US tiedostaa pahimmaksi uhakseen kaksi tekijää –

Kaupallisessa maailmassa se on maailman suurimmaksi taloudeksi ja vientimoottoriksi kohonnut Kiina, joka on mobilisoitunut kaikkialle [4 – meille Suomeenkin, ollen meidän tärkein kauppakumppani [5 -
Sotilaallisessa maailmassa se toinen ydinasesuurvalta Venäjä, jonka vedenalaiset ja strategiset ydinsukellusveneet (Borei -luokka [6) ja niiden Bulava -monikärkiydinohjukset [7 ovat ylivoimaiset alallaan ja näin se on pelote, johon US' lla ei ole toistaiseksi vastinetta.


[1 ”... Lännenmies US' sta revolvereineen on kohta ilman länttä. Ajaako US toimillaan sekasortoa, kuten tapahtui Afganistanissa, alkaen 2001-, Irakissa 2003-, Libyassa 2011- ja Syyriassa 2013- ... Entä nyt, ajaako US laajaa vastakkainasettelua koko muuta maailmaa vastaan? Onko seuraava sota Iranissa, jonne US hyökkää, mutta nyt ilman kumppaneita. Onko kiristäminen US' n uusin ulko- ja turvattomuuspolitiikan ydin? ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10216633 – Ote: ” … Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoi eurooppalaisyritysten joutuvan tilille, jos Iranin vastaisia talouspakotteita ei noudateta … ” -Yle-toimittajat Juho Takkunen ja Kalle Suomi. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/usa-n-uusi... -

.

Ilkka Luoma

Tässä tyypillinen amerikkalaisesimerkki muiden asioihin us-puuttumisiin ...

Olisiko amerikkalaisten pitänyt saada samankaltaiset varoitukset, kun pommittivat Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Jemenissä ja vielä Irakin Mosulissa olevia kohteita, joissa kaikissa kuoli siviilejä. Syyrian osalta on syytä muistaa, että US CIA aloitti salaisen Syyrian kapinallisten joiden aseistamisen jo 2013 ja USAF Syyrian pommitukset vuonna 2014 - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia.

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018090422011792... -

"Trump varoittaa presidentti Bashar al-Assadia ja tämän liittolaisia hyökkäämästä Idlibiin - ”Sadat tuhannet voivat kuolla”

Tänään klo 2:06
Syyriassa Idlibin maakunta on kapinallisten ”viimeinen linnake” ja sen valtaaminen olisi verinen näytelmä. ... "

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tässä tyypillisiä esimerkkejä muiden asioihin puuttumisiin:

"Yhdysvallat saattaa puolittaa rahoituksensa YK-järjestö UNRWA:lle"

"Yhdysvallat jättää YK:n ihmisoikeusneuvoston"

"YK jyräsi Trumpin päätöksen – USA ilmoitti YK-budjetin leikkauksesta"

"Yhdysvallat maksaa budjetista suurimman osan, 22 prosenttia kokonaissummasta. Maan YK-lähettiläs Nikki Haley ilmoitti sunnuntaina, että järjestön budjettia leikataan noin 240 miljoonalla eurolla."

"Venäjä pysäytti Syyrian kaasuiskun tutkinnan YK:ssa – USA:n lähettiläs: ”Valitsi hirviön suojelemisen”

***

"Olisiko amerikkalaisten pitänyt saada samankaltaiset varoitukset"

Miltä taholta? Eikö sinun antamasi varoitus ole riittävä?

Ilkka Luoma

Kiinalaisilla olisi kyky varoittaa, mutta pääsäännön mukaan he eivät puutu kolmansien sisäisiin asioihin, vallankaan, jos ja kun ne eivät kiinalaisille kuulu - tässä tulee olemaan se uusi "maailmanpelastus" ja reviiripuolustuksen voittokulku.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #133

Tässä muutamia esimerkkejä siitä kuinka USA vaikuttaa muiden maiden asioihin. Huomaa erityisesti vapaaehtoiset maksuosuudet. Maailman suurinta raaka-aineiden haltijaa, Venäjää, ei mainita suurimpien rahoittajien joukossa.

https://www.ykliitto.fi/uutiset-ja-tiedotus/uutisa...

"Yhdysvallat on YK:n perusbudjetin suurin rahoittaja ja maksaa maksimiosuutta (22 %), eli noin viidesosan. Vuonna 2017 se on noin 611 miljoonaa dollaria. Tämä on suhteessa siihen, että Yhdysvaltojen bruttokansantulo on noin 23 prosenttia koko maailman bruttokansantulosta.

Toiseksi suurin rahoittaja on Japani (9,7 %) sitten Kiina (7,9 %), Saksa (6,4 %) ja Ranska (4,9 %). Suomen maksuosuus on 0,46 %, eli noin 12,7 miljoonaa dollaria."

Vapaaehtoiset maksuosuudet ovat kiinni jäsenmaista itsestään. Ne ovat elintärkeitä YK:n humanitaaristen ja kehitysjärjestöjen sekä ohjelmien työlle. Yhdysvaltojen koko YK-rahoituksesta noin puolet on aiemmin tullut vapaaehtoisista maksuosuuksista, mutta tarkkoja yhteenvetoja ei ole saatavilla.

Yhdysvallat on myös muun muassa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n (Yhdysvaltojen osuus 1,5 miljardia) sekä Maailman ruokaohjelman WFP:n (Yhdysvaltojen osuus 2 miljardia) suurin rahoittaja."

Ilkka Luoma

Oiva esimerkki amerikklaisten sekaantumisesta pyydettynä tai pyytämättä erilaisiin konflikteihin tai operaatioihin, jotka saattavat synnyttää jopa sotia!

.
Ukraina ja Yhdysvallat aloittivat sota­harjoitukset 12 kumppani­maan kanssa - HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005814501.html -
.

Ilkka Luoma 3.9.2018 - 22:18
Pohjoismaat ovat ymmärtäneet hyvin asemansa ja Suomi erityisesti täältä idän ja lännen vedenjakajalta, ollen toivottavasti uskottava ja luotettava välittäjäkumppani lisääntyville lännen ja idän nokitteluille ja vastakkainasetteluille. Me emme asettele vastakkainasetteluja, vaan yhteistoimintaa ja ympäristön huomioivaa kaupankäyntiä!

Toimituksen poiminnat