Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Verkkojättiläisten kamppailu – idän ja lännen välillä

  • Raha, ostovoima, kansantuote, tavara ja informaatio liikkuvat globaalisti ¤
    Raha, ostovoima, kansantuote, tavara ja informaatio liikkuvat globaalisti ¤
  • Robotiikka valtaa alaa jättiläisten tavara- ja välivarastoissa. Kuvassa Amazonin tavaralogistiikan keskus ¤¤
    Robotiikka valtaa alaa jättiläisten tavara- ja välivarastoissa. Kuvassa Amazonin tavaralogistiikan keskus ¤¤
  • Zalando-ilmiö: 10 sisään ja viisi ulos! ¤¤¤
    Zalando-ilmiö: 10 sisään ja viisi ulos! ¤¤¤

Maailman suurimmat ottelevat paikasta kuluttajien kukkaroissa – kiinalainen verkkokauppa Alibaba on jättiläinen, kuten myös amerikkalainen alan uranuurtaja – kirjakaupasta lähteneenä – Amazon, jonka tasearvo käväisi yli biljoonassa dollarissa, ollen vajaa 800 miljardia euroa. Alibaban tasearvoa on vaikea määritellä todellisuudessa, se ollen kuitenkin volyymiltaan maailman suurin.

Alibaba on kiinalainen uranuurtaja, jonka omistajan sanotaan olevan maailman rikkain – alussaan herra Jack Ma ei onnistunut katukauppakokeiluissaan, ”lähes kaikki epäonnistuivat”, mutta sitten jokin yhdisti kaikki kohdalleen ja loppu onkin historiaa.

 

Toimitusjohtaja Jack Ma tekee läheistä yhteistyötä Kiinan Keskushallinnon kanssa, ollen markkinatalousyritystoiminnan protoresepti, kokeilukenttä kuin huomisen kaupallislogistiikan ennustaja Kiinassa.

Kiinassa on salainen tutkimus- ja päätösesittäjäkomitea, jonka arviointiaikajana on 100 vuotta … Alibaballa on sinne suuri vaikutus --- Alibaba kaikkinensa on läheisessä yhteydessä kolmen kokonaisuuteen: Baidu, WeChat ja China Mobile [EKSTRA 1] ...

Amazon

Helsingin Sanomat kertoi 1000 miljardin ylityksestä – pörssiarvona ---

Verkkokauppa Amazon nousi yli biljoonan dollarin arvoiseksi toisena amerikkalaisyhtiönä Applen jälkeen

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005815580.html – HS-toimittaja Juha-Pekka Raeste

Lukijakommentti Ilkka Luoma – 4.9.2018 - 21:33

Tasearvo kertoo vain odotukset ja aikajanallinen kurssikäyrä kehityksen ja/ tai odotuksen suunnan. Tuolla "biljoonalla" ei ole mitään tekemistä reaaliarvon kanssa, siis siitä käteisen määrästä mikä lohkeaisi, jos kaikki osakkeet myydään nyt ja heti. Verkkokauppamaailman suurin uutinen oli kun maailman suurin verkkokauppa alibaba käy neuvotteluja venäläisen VKontakten [1 kanssa!

 

Alibaba [EKSTRA 2]

Helsingin Sanomat kirjoitti monille yllättävästä Alibaban yhteistyömahdollisuudesta venäläisen Vkontakten kanssa ---

FT: Alibaba perustamassa verkkokauppayhtiötä VKontakten omistajan kanssa

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005813213.html - HS-toimittaja Niko Vartiainen

Lukijakommentti Ilkka Luoma 2.9.2018 - 20:27

Seuraavana yllätyksenä voi tulla Koillisväylä [2, Arktinen neuvosto [3 ja Kiinan jäsenyyshakemus [3 siihen. Ehkä Liinahamarin satama ja raideyhteys Jäämeren rataan [4, tai jos emme ymmärrä, niin kiinalainen tavaravirta soljuu Murmanskiin, välivarastoituu lähelle Pietaria* ja levittäytyy sieltä muualle Venäjälle ja Eurooppaan.

 

Maailmalla on meneillään muutoinkin idän ja lännen kamppailu [5 maapallomme raaka-aine- ja energiavaroista – unohtamatta puhdasta nopeassa kierrossa olevaa vettä

Yhdysvallat on ollut ja on vielä jonkin aikaa maailmanpoliisi [6 – ollen aktiivisin sotija, ja aina kaukana omilta rajoiltaan. Nytkin on käynnissä Vietnamiakin pidempi sota kaukana Venäjän ja Kiinan vieressä – Afganistanissa, jossa me suomalaiset olemme jo sodan ja konfliktin osapuoli (evp. Kenraali Gustav Hägglund ja UPI-asiantuntija Charly Salonius-Pasternak).

 

Kiina seurailee viereltä hiljaa, mutta tarkkaavaisesti

… viritellen itselleen sopien yhteistoimintaa maailman suurimman raaka-ainevaraston Venäjän kanssa – unohtamatta juoksevaa vettä. Nyt pääotsikon mukaan verkkokaupan suurin Alibaba suunnittelee yhteistoimintaa venäläisen Vkontakten kanssa –

Kiinassahan eivät suurelle yleisölle toimi amerikkalaiset alustat: Facebook, Twitter eikä Google – tosin Google on taipumassa yhden maailman suurimpien sisämarkkinoiden edessä – tehden ehkä Googlesta niin sanotun ”kiina-version” (?)

Verkkokaupat ovat esikulkija myös rahanliikkeissä – ne voivat olla huomisen pankkeja – suoralainoituksen välittäjiä (ns. fellow finance) – joukkorahoitusalustoja kuin sellaistenkin palveluiden järjestelijöitä, joista emme tänään ”haista vielä hajun oirettakaan” - Radikaalia kehitystä on tapahtumassa – esimerkiksi käynee aiheen ulkopuolelta autonominen autoilu – kts. Volvo [7, joka on muuten kiinalaisomistuksessa.

 

Money talks – tai kuluttajamassat ratkaisevat

Kiinan väkilukusuhde on enemmän kuin EU ja US yhteensä, joiden suhdeluku on ~0,85/7,8, kun taas Kiinan on vastaava on ~1,4/7,8 – Jos katsomme ”lännenmiehen vastaleiriä” - BRICS-valtioita, niin niiden väkilukusuhde edustaa jo lähes puolta koko Maapallon ihmispopulaatiosta, varsinkin, jos Turkki, Indonesia, Filippiinit, Iran ja Meksiko liittyvät mukaan!

 

Lännemies rakentelee sotilaallista vastakkainasettelua – häviten kisan takuuvarmasti

Aseilla ei maailmaa paranneta, vaan yhteistoiminnalla. Kuumenevat kesät, kuivuvat maa-alueet ja kohta päälle iskevä ravintopula huutaa yhteistyötä – pienessä mittakaavassa saamme esimakua kotoisasta Suomesta, jossa maatalous on suurissa vaikeuksissa - vallankin, jos ensi kesä on kuluneen kaltainen …

… tässä suhteessa kannattaisi olla hyvissä väleissä itään, sillä Venäjän maailman suurimmat potentiaaliset peltohehtaarit omaavana voi olla huomisen ravintoaitta [8 – monille.

Nyt ei kannattaisi luoda muuria itään ja niinpä paasikivimäinen todellisuuden tunnustaminen on viisauden alkua – todistautuu jälleen konkreettiseksi täällä Suomessa - idän ja lännen vedenjakajalla.

 

Entä Alibaba, joka rantautuu tavaravirtana Jäämeren kautta Kuolan niemimaalle, tai jopa Petsamon Liinahamariin [9 – miten me voisimme tuon jo jokin aika sitten aloitetun Koillisväylä/ Jäämerenrata + datamerikaapelihankkeen [10 kanssa olla yhteisosallisena – tähän on konsepti, jota on hiottu myös suomalaisvoimin niin Pekingissä kuin Moskovassa, mutta miten … siihen palaamme myöhemmin …

 

EKSTRA

” … Meiltä Suomesta ei puutu kuin kiinalaiset – odotamme AliBabaa, maailman suurinta verkkokauppaa |E8 saapuvaksi – Eurooppa-varastona Venäjän Karjalaan ja tietopilvikeskuksena Suomeen |E9. … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nokia-hmd-liitto-miljardeista.html – [21052016]

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/VKontakte -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/kiinalaiset-purjehtivat-jaamerelta.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/koillisvaylalta-suomen-lapi-muualle.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

[7

[8

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/yhteys-jaamerelle-yhteys-kiinaan.html -

 

[10 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214772-idan-ja-lannen-vedenjakajalta-loytyy-suuri-tietoratkaisu -

.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 178358

 

DOC alibaba_amazon_06092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 06092018

 

728_6733 – 09:59_11:06

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Ilkka Luoma

"Yhdysvaltain jättiyritysten työntekijät jonottavat leipäjonoissa - johtajat tienaavat miljardeja

Lauantai 01.09.2018 klo 10:05
Amazon aloittaa pian yhtenä valtion ruoka-avun tarjoajista. Yritys hyötyy siitä monella tapaa ... "

.
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018083122011730... -

.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kuinka monta miljoonaa on Luomalle biljoona, kuinka monta miljardi? Ohjeeksi Suomen valtion talousarvioehdotus vuodelle 2018: 55,4 miljardia.

Forbesin mukaan Jack Ma ei ole lähellekään maailman rikkain, Kiinan rikkain varmasti on.

Ilkka Luoma

Forbes ynnäilee USD' lla - verranto on vaikeaa. tosin Alibaba on noteerattu lännessä, mutta sen arvon määritys on kryptistä - se tiedetään, että se suoltaa maailmalle eniten pahvilaatikoita, ja tähän liittyen ---

.
Biotehtaat
[Äänekoski ja isänmaan renkipatruunat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/metsaliiton-... - ]

On liki varmaa, että biotehtaat, jotka todellisuudessa ovat edelleen paljon sellukeittämöitä – ovat vain väliaikaista hurmiota, jolloin saamme vientituloja ominaisuudesta, jossa olemme ”vain” puolijalosteiden tai oikeastaan raaka-aineiden tuottajia – se ei ole oikein liike-elämäseksikästä toimittaa sellua maailman suurimmalle pahvilaatikoiden käyttäjälle – verkkokauppa AliBaballe.

Entä jos Kiina kieltää nykymuotoiset kertakäyttöpahvilaatikot – ovatko biotehtaamme valmiit voimakkaaseen tuotekehitykseen nyt heti, jotta ollaan valmiit kun muutos tulee – ettei pää ole ”muovipussissa”!?

Mitä me sitten viemme, jos biotalous sellukeittämönä on liki ympäristörikos?

.

LAUANTAINA, HUHTIKUUTA 26, 2014
Metsäliiton Isänmaan miehet ja päätökset

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/metsaliiton... -

" ... Entä markkinat, jotka ostavat nyt sellua?

Metsäliitto ja muutkin sellunkeittäjät tietävät Kiinan kysynnän olevan suurta – ei niinkään paperiin, mutta pahviin ja kartonkiin. Varsinainen massojen kulutus ei ole edes Kiinassa alkanut ja toisaalta nyt pakkaukset ovat paljolti ohutmuovia - pusseina, joita ollaan kieltämässä. Entä kertakäyttöpakkaukset yleensä?

Kiinassa on meneillään vuosisadan ympäristöohjelman suunnittelu,

joka tosin on alkanut jo 2005, mutta kiihtyy vuoden 2017 jälkeen voimakkaasti – uusilla ympäristölaeilla ja pommi voi olla siinä, että laki tulee kieltämään kertakäyttöpakkaukset. Miten käy pahvilaatikoiden?

Kiina ei halua hakata omia ”vähäisiä” metsiä,

jotka ovat saatu kasvamaan osin suomalaisella osaamisella. Kiina ostaa mieluumin puolivalmisteet selluna muualta ja pakkaa siitä tehtyihin pahvilaatikoihin omat lopputuotteet kuluttajille ja maailmalle. On arvattavaa, että Kiina vaatii nopeasti pahvilta täyttä kierrätettävyyttä ja nuo kierrätystehtaat ovatkin sitten jo Kiinassa. ... "

.
Kiinassa on paljon kysyntää huippuosaamisellemme. Kiinakonsultit kertovat lisää – eräs oiva esimerkki on pelimaailma, lähdevesi – telakkaosaaminen, saattaakin olla, että joku telakka vaihtaa omistajaa. Kiinalaiset haluavat nyt risteilijöitä, jäänmurtajia ja erikoisaluksia – Koillisväylälle! |4

|1 ~ http://www.verkkouutiset.fi/talous/kiina_suurin_ta... -
|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/an-pohjoinen... -

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Biljoona -

Huomaa, että nykyenglannin sana billion tarkoittaa yleensä miljardia eli lukua 10 pot 9. Englannin kielessä biljoonasta käytetään usein sanaa trillion. ... " -Wiki

...

Ilkka Luoma

[7

...
Ihmisillä näyttää olevan lisääntyvä tarve liikkua paikasta toiseen ja usein takaisin. Tavara liikkuu mukana, autojen perään on ilmestynyt peräkärryjä

.
~ https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/volvo... -

" ... Volvon häkellyttävä konsepti vähentäisi tarvetta asua kaupungeissa – voisi olla isku myös lentoyhtiöille

LIFESTYLE > AUTOT JULKAISTU 05.09.2018 21:20

Kuvittele maailma, jossa voit matkustaa pitkiä matkoja ilman tarvetta mennä lentokentälle. Maailma, jossa voit välttää turvatarkastukset, tuntien jonotuksen ja odottelun ja meluisat ja ahtaat lentokoneet. Mitä jos voisit sen sijaan matkustaa omassa ykkösluokan matkustamossa, joka ottaa sinut kyytiin kotoasi ja vie sinut perille asti? ... "

...
Mitä kaikkea nämä verkkokaupat voivatkaan hallinnoida, operoida ja lopulta hallita?

Ilkka Luoma

[8
...
"Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?
11.9.2017 21.00

~ https://m.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-ven... -

.

Ilkka Luoma

Yllättäen tämä tulee vaikuttamaan myös Alibabaan ja VKontakteen... !

...

Kiina luo maailman suurimmista jättiläisen. Vielä jää se suurin - China Mobile ...

.
~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005816165.... -

"Kiina tutkii kahden suuroperaattorin fuusiota – loisi 590 miljoonan asiakkaan operaattorin ... " -TS/IS

...
Mutta miten?

Ilkka Luoma

Ja nyt se yllättävä ennuste: Mobilen lisätessä juuri Kiinassa asemaansa (kts. tulevat fuusiot) - samalla tehdään radikaali erote amerikklaisista ominaisuuksista - Ms, Android ja Apple - ja ehkä Meego/Sailfish jne ... VKontakte lienee ottamassa venäläisten operaattorien myötä myös tuotekehityksen alustoiksi "meegoja/sailfishejä" ... Intia jne --- Verkkokaupat ovat huomisen jättialustoja!

...
Odotamme kiihkeästi hetkeä jolloin kiinalaiset datakeskukset tulevat Suomeen, ja tulevat, jos pysymme erossa Natosta ...

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 25, 2017
Kauppa Kiinaan on tunnetta, osaamista ja luottamusta

" ... Mitä me teemme nyt?

Vain koulutus, tarkat osaamisalueet ja luonto meille tuovat ratkaisun. Emme voi olla raaka-ainetoimittaja, kuten sianlihan osalta juuri nyt ollaan. Samoin selluloosan osalta, kun maailman suurin verkkokauppa, herra Jack Ma' n AliBaba, joka tarvitsee satoja miljoonia pahvilaatikoita.

Kiina ei hakkaa omia metsiä selluloosaksi, vaan ostavat sen muualta ja jalostavat itse pahvilaatikot, jotka saattavat nykymuodossaan mennä käyttökieltoon ympäristöhaittojensa vuoksi – mutta miksi? Siinäpä biologeille kysymys, jotka askaroivat biosfäärin monimuotoisuuden ja elinkelpoisuuden ”ongelmaviidakoissa” ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kauppa-kii... -

.

Toimituksen poiminnat