Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumpmedia käy sotaa perinnemediaa vastaan

  • "Älä tee niin kuin minä teen - van niin kuin minä sanon!" ¤¤
    "Älä tee niin kuin minä teen - van niin kuin minä sanon!" ¤¤
  • Kuva 3.: Kansakuntamme sanoo väkevästi US-johteiselle Natolle - vuodesta toiseen! ¤¤¤
    Kuva 3.: Kansakuntamme sanoo väkevästi US-johteiselle Natolle - vuodesta toiseen! ¤¤¤

US-presidentti Donald Trump on tullut tunnetuksi kansalaismedian suorakanavaisena prototyyppinä, julkistellen herkästi ja nopeasti (joskus ehkä ajattelematta syvällisemmin) omia suoratwiittejään asiasta jos toisesta, mitkä kaihertavat Valkoisen talon isäntää, näin syntyi trumpmedia [1 ---

Nyt perinnemedia neljäntenä valtiomahtina on käynyt vastahyökkäykseen ”trumpmaniana ja -fobiana” ja itseään laatumediaksi tituleeraava The New York Times julkaisee poikkeuksellisesti nimettömän jutun, jonka alkuperähenkilön lehti kertoo varmasti tietävän. Tietääkö vai ei todellisen kirjoittajan, on jo toinen juttu, mutta herää ajatus perinnemedian vastaiskusta - …

 

… ”Anti-trump trolling manipulation” -teemalla. Mitta oli toimituksessa tullut täyteen ja oli käytävä vastahyökkäykseen, jota Suomessa valtakunnan ykkösmedia Helsingin Sanomat rummuttaa nyt urakalla [2 – näin osallistuen kaikkien salaliittoteoreetikkojen mieliksi tähän mediasotkuun, jossa käydään sotaa lukijoiden sieluista, joista useimmat eivät lööppiä pidemmälle juttuja lue ---

[2 ”Olen osa vastarintaliikettä Trumpin hallinnossa” – HS julkaisee kokonaisuudessaan The New York Timesissa ilmestyneen kirjoituksen, jossa korkea virkamies kertoo Valkoisen talon tapahtumista

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005818097.html – HS-toimittajana ”nimettömyys” HS-ingressin osalta

HS-ote käännöksestä: ” … Otetaan esimerkiksi ulkopolitiikka: Sekä julkisesti että yksityisesti presidentti Trump osoittaa mieltymyksensä itsevaltiaita ja diktaattoreita, kuten Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia, kohtaan [3. Hän ei osoita lainkaan aitoa arvostusta niitä siteitä kohtaan, jotka meillä on samanmielisiin valtioihin … ” -HS-ote käännöksestä, jonka allekirjoittajana ”vanhempi virkamies”.

 

Ilkka Luoma kommentti: 7.9.2018 - 4:11

Uskomaton vihanpurkaus itseään laatumediaksi kutsuvalta perinne-aviisilta! Voisimme sanoa jopa "Anti-trump trolling manipulation". Päästä eroon "tavalla tai toisella" - on jo verhottu neuvo pyssyistään tunnetuille mielipuolille, historia muistaa murhatut amerikkalaispresidentit.

Julkaistu "huippuvirkamiehen" kirje lähentelee valtiopetosta, johon "laatu-aviisi" on itsensä nyt näin epäilyttävästi sotkenut.

Trumpin tavoite on liennyttää erityisesti jännitepesäkkeitä, erikseen "kirjeessä" mainittuja - ydinasesuurvalta Venäjän kanssa, ja pohjoisen korealaiset, jotka vain haluavat lopulta tehdä rauhansopimuksen sukulaistensa kanssa sekä poistaa vieraat sotavoimat niemimaaltaan [3.

Toki virheitä Trump on tehnyt, kukapa ei, mutta nyt tämän kirjeen myötä sen julkaisseen media mopedi on pahasti keulinut siitä vihasta, kun Trump on käyttänyt sananvapauttaan ja moittinut raskaaseen ja epänormaalin tapaan ylpeää mediaa.

Muistamme Trumpin sanoneen jo vaalikampanjassaan, että hän on tuleva pesemään Washingtonin byrokratisoituneen virkamieskunnan siitä keskinäisestä korruptiosta, missä se toimiaan harjoittaa.

Nyt, jos kirje on aito, tämän virkamiehistön yksi kapinoitsija on päästetty nimettömänä julkisuuteen viemään valtiota - USA' ta - sekasortoon, sillä Trumpilla on myös kannattajansa. Entä, jos nimettömällä virkamiehellä on katkeruus, kun syystä tai toisesta virkaura on katkennut tai katkaistu?

Entä jos kirje on "laatumedian" oma päätepiste ja käynnistyskehotus kapinaliikehdintään? Koetellaanko tässä lähdesuojan raja-aitoja, kun kyseessä saattaa olla sisäisesti kansallisen turvallisuuden vakava uhka?

 

Ja Trumpin esikunta vastaa samalla mitalla ---

Presidentti Trump hyökkäsi The New York Timesin julkaisemaa kirjoitusta vastaan: ”Onko kysymys maanpetoksesta?”

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005818319.html - -HS-Reuters.

Ilkka Luoma kommentti: 7.9.2018 - 8:32

HS "ylentää" tässä vanhemman virkamiehen (käännöksessä) johtavaksi virkamieheksi. Edellisessä jutussa Helsingin Sanomat tituleerasi tätä nimettömyyttä huippuvirkamieheksi. Onko HS-toimittajilla syvällisempää tietoa tästä nimettömyyden mysteeristä, joka saa varmaan kaikki salaliittoteoreetikot liikkeelle nimikkeellä:

"Mistä käynnistyi tämä Anti-trump trolling manipulation -ilmiö?" ... Niin tai näin, tämä voi olla myös neljännen valtiomahdin vastahyökkäys trumppistisesta kohtelusta, joka koetaan parjaamisena.

Eräs asia on jo varma, perinnemedia saa rinnalleen kansalaiskanavan suoramediana [4. Trump on tämän uuden informaatiokanavan ykkösprototyyppi! Mainittakoon, että informaatio ei ole välttämättä yhtä kuin totuudellinen tieto [5.

 

Nyt onkin hyvä muistaa mitä Trump lupasi vaalikampanjassaan!

Muistamme Trumpin sanoneen jo vaalikampanjassaan, että hän on tuleva pesemään Washingtonin byrokratisoituneen virkamieskunnan siitä keskinäisestä korruptiosta, missä se toimiaan harjoittaa.

 

Ehkä suurin syy tähän Trumpin nimittämään noitavainoon on tämä:

Trump sanoi jo vaalikamppailussaan, että ”Amerikka ensin”, ja tätä vauhdittaakseen ilmaisi myös, ettei lännenmiehen elämäntapaa ja -filosofiaa kannata tyrkyttää sellaisille, jotka eivät sitä halua.

Aika oleellinen ”vetäytyminen” sellaisesta, jossa USA on ollut aina II Maailmansodan päättymisestä lukien – kaikkine mccarthyismeineen [6 … pelko kommunismin leviämisestä, joka saatiinkin padottua, kun rämettynyt ideologia saatiin nurin US-presidentti Ronald Reaganin toimesta [7, ja tilalle tuli jatkuva puuttuminen muiden vieraiden asioihin – jopa kaukana omilta rajoiltaan …

Kaikesta tuosta luopuminen tai yrityksestä luopua, trumppismina on koskenut kipeästi maailmanpoliisiroolin [8 luojia ja ylläpitäjiä – varsinkin sotateollisuutta, joka on suuressa mittakaavassa koko Yhdyvaltain kansantaloudessa [9 – ”pitää sotia” on motto, jotta asekauppa käy.

Tämän ”Amerikka ensin” Trump halunnee – alun alkaen, tosin sotahaukkojen mieliksi on järjestellyt muun muassa Syyrian pommituksia, mutta myös lopettamalla CIA' n salaisia kapinajärjestöjen aseistamisoperaatioita [10.

Yllä mainituista saattaa löytyä syy-yhteydet tähän mediasolmuun, jonka takana saattaa olla todellisuudessa sotahaukkojen konklaavi, joka käännöksen mukaan haluaa Trumpin pois – ”tavalla tai toisella”!

 

...

..On aika ajatella meillä täällä Suomessa - idän ja lännen vedenjakajalla, mihin kuulumme ja mihin vähemmistöpoliitikot ajattelemattomuudessaan haluavat [11 – tämän estämiseksi on onneksemme Suomen kansan suuri enemmistö, joka näkee tilanteen väkevänä US-johteisen Naton kielteisyytenä [Kuva 3.] –

… nyt on meidän suomalaisten aika vaikuttaa seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kansalainen – on aika toimia, valitse huolella ketä äänestät, kyseessä ovat lopulta lapsiemme ja lasten lapsiemme tulevaisuus.

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpmedia.html -

[3 Katso US_P/IL … [myöhemmin - kommenttina]

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/vihaa-valhetta-ja-muunnelmia.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/valheiden-perinteiden-ja-vastamedioiden.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/totuus-hetken-piina.html -

[6 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html -

[8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

[9 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[10 Trump käski lopettaa CIA' n salaisen aseistamisprojektin ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html -

[11 Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon ilman kansanäänestystä ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 -

.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 178394

 

DOC trumpmania_07092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07092018

 

842_7672 – 10:43_12:01

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (117 kommenttia)

Ilkka Luoma

[3
...

Pohjois-Korea väittää pysyvänsä lupauksessaan luopua ydinaseista, Koreat aikovat järjestää huippukokouksen -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005817065.html -

Ilkka Luoma 6.9.2018 - 8:36
Korealaiset yhdessä tavoittelevat rauhansopimusta. Kiina tukee aietta ja tavoitetta Pekingin tiekartan avulla, johon sisältyy oleellisena päämääränä kaikkien vieraiden ulkopuolisten valtioiden sota- ja hyökkäysvoimien poistuminen yhtenäisen korealaisajattelun tieltä.

Rauhansopimuksesta Kiina purkaa omat pakotteet, joka riittääkin kaikille korealaisille, joiden yhtenäisyys halkaistiin kahtia jo 1945, kun II Maailmansodan ainoat voittajavaltiot US ja muinoinen Neuvostoliitto jakoivat Korean niemimaan kahtia, kysymättä itse korealaisilta mitään.

Pekingin tiekartta määrittää ajatuksen yhdestä valtiosta ja kahdesta järjestelmästä, kunnes toinen järjestelmä haihtuu pois. Kiina on tänään kaikkien korealaisten suurin kauppakumppani ja rajanaapuri, kuten pieneltä pätkältä Venäjäkin.

.

Ilkka Luoma

.
Valkoinen talo jahtaa Washingtonia kuohuttaneen tekstin kirjoittajaa – Trumpin hallinnon kärki­nimet kiirehtivät kiistämään osallisuutensa -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005817887.html -

Kommentti Ilkka Luoma 7.9.2018 - 4:46
Tässä Helsingin Sanomat käyttää nimityksiä nimettömästä kirjoittajasta "korkea virkamies ja huippuvirkamies" - ovatko kaikki vanhemmat virkamiehet nuo nimitykset omaavia, sillä itse nimettömän kirjeen käännöksessä allekirjoittajana on "vain" vanhempi virkamies.

Tämä asiakokonaisuus nimettömyytenä saa nyt kaikki salaliittoteoreetikot liikkeelle kaikkien aikojen ajojahdista, jossa Trumpin parjaama media saattaa olla sylttytehtaan osoite. Ajojahtia voisimme kutsua Anti-trump trolling manipulation -ilmiönä. Keskustelu jatkuu varmasti.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

John McCain kirjoitti haudan takaa?

Ilkka Luoma

John oli juuri sitä amerikkalaisuutta, joka halusi olla maailmalla poliisina - Vietnamista lukien ... kuitenkin McCainille R.I.P - kuolleista ei puhuta eikä kirjoiteta pahaa -periaate.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma haluaisi niin kovasti, että Venäjä olisi se maailmanpoliisi. Tai yleensä mikä muu maa tahansa, mutta ei paha USA.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Jori, olenko noin jossain sanonut?

.
Kerran Suomen ollessa EU-puheenjohtajamaa, Suomessa kävi silloinen Kiinan pääministeri Wen Jiaobao - hän sanoi asian osuvasti - kuulin sen itse - "Maailmaa ei voi vain yksi valtio ohjailla, määräillä ja [ylläpitää valtaansa sotavoimin]" --- (osapuilleen näin)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuossa nimettömässä kirjoituksessa ei niinkään kritisoitu Trumpin politiikkaa, vaan toimintatapaa Valkoisen Talon hallinnossa. Sen perusteella, mitä Trumpista on jo käynyt ilmi, ei ole syytä epäillä pilkkuakaan tuon kirjoituksen aiheellisuudesta.

Totuutta ei joskus voi kertoa omalla nimellä, jos on vielä oma lehmä (työpaikka) ojassa. Tällainen tilanne on hankala sellaiselle lähipiirille, joka näkee asiat yksituumaisesti, mutta jolla ei ole mitään kanavaa ohittaa esimiestään kertoakseen totuuden missä mennään. Vastaavaa on esiintynyt usein työelämässä, myös Suomessa.

Tämä ei suinkaan ole ainoa ulostulo, joka on viestittänyt Valkoisen Talon kaoottisesta sekasorrosta Trumpin hallintokauden alettua. Pelkästään irtisanottujen avustajien määrä kertoo jo paljon, monet heistä ovat alun alkaenkin olleet Trumpin itsensä nimittämiä.

Ilkka Luoma

Käännöksestä huomioitui hyytävä kohta:

" ... eroon, tavalla tai toisella ... "

.
Salaliittoteoreetikot ovat nyt liikkeellä - voisi kokeilla joitain osuvia googlauksia aiheeseen ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Risto Koivula puolestaan totuuden torvi!

Ilkka Luoma

Miten määrittelet totuuden?

...

.
MAANANTAINA, ELOKUUTA 29, 2016
Totuus – hetken piina

(Media otti esille vaikean käsitteen sisällään pitävän kirjoituksen ja selostuksen. Totuus ei pala tulessakaan – on ikivanha sanonta, jonka todenperäisyyttä ei päästä koskaan toteamaan ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1472269157416 - HS-toimittaja Ville Similä)

[ … kansalainen Erkki mielellään arvostaa omaa näkemystään maailman menosta – Erkin mielestä se on totuus, mutta naapurin Ville sanoo sen olevan mielipide – Ville usein on eri mieltä Erkin kanssa mikä oli syy miksi Suomi syöksyi lamaan 1990 ja 2008 – totuuksia lienee useita …

… kansalainen Liisa tietää totuuden olevan korvien välissä, sillä Liisa ei hyväksy kaiken maailman dosenttien mielipiteitä ja väitteitä. Liisalle totuus on arkinen tosiasia illan jälkeisestä yöstä ja uudesta aamusta, jolloin hän herää ja keittää kahvin, sillä Erkki on laiska ja kuorsaa – nämä ovat Liisan totuuksia, sille korvat ja silmät sen kertovat … ]

Kolumnin mukaan totuus hallittiin silloin joskus paremmin, kun asiat tarkistettiin tietosanakirjasta ja päivän Hesarista. Totuus on elastinen ominaisuus |1 Totuudella on myös tieteellinen selite. |2

Mikä on totuus, on aiheellinen kysymys - onko totuus vanhan kaavan mukaan se, mikä enemmistönä hyväksytään vai se paras tieto, joka perustuu johonkin auktorisoituun tietolähteeseen, vai asuuko totuus meissä kussakin omassa itsessään.

Kolumnia mukaillen Paavo Väyrynen |3 tiesi totuuden usein paremmin nukuttuaan yön yli - ja paras oli se totuus, jonka muhittamiseen oli mennyt useampi yö - sillä näinhän tiedon kaivaminen totuuksien pilvestä saattoi tapahtua huolellisemmin. Tänään totuus on pilvessä - tai ainakin se totuus, joka määrittyy ihmiskäytänteistä, -tiedoista ja tutkimussaavutuksista. Paavon totuus ei silti saata olla totuus monille, jotka epäilevät Väyrystä hämmentäjäksi (HS-toimittaja Unto Hämäläinen)

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/kenen_totuus_on_oikea_totuus... -
|2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Truth -
|3 ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1472178583085 -

Totuuden hallinta on taitolaji; ...

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/totuus-het... -

.

Ilkka Luoma

HS on voimakas natottaja ja paljolti myös West trolling manipulaattori ...

...
HS käy myös nousevaa sotaa kansalaisten suorakanavaa vastaan - kansalaismediaa vastaan, joka on nousemassa kehityksensä nousu-uralle ...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tuossa kirjoituksessa tosiaan uskottiin Trumpin politiikkaan mutta oltiin huolissaan hänen käytöksestään, joka on liian impulsiivista ja jota muiden pitää hillitä. Näin on kirjoitettu jo useammassakin toimintaa läheltä seuranneen julkaisemassa kirjassa. Ja jos seuraa Trumpin puheita, haastatteluja ja twiittejä niin on aika selkeää, ettei hän juurikaan osaa muodostaa selkeää kuvaa monimutkaisista asioista vaan käyttää todella laajoja yleistyksiä.

Uskotko sinä, että Trump ei olekaan johtajana sellainen kuin tuossa kirjoituksessa sekä Michael Wolffin, Bob Woodwardin ja Omarosan kirjoissa on esitetty?

Ilkka Luoma

Diilimies on äkkipikainen, koska mitattava tulos pitää saada ulos nopeasti, ja sehän ei sovi politiikkaan, jossa vierestä pitää osata kuunnella, ellei sattuisi olemaan voimakas karismaattisuus ---

...
SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 01, 2017
Hätkähdyttävä vertailu - Donald Trump ja Adolf Hitler

(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1) ---
ENG ~ https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/... -

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten pansaarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta

Muutostä Venäää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf 1-2 |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä?

Hitler oli loistava puhuja, hän kykeni ottamaan jopa miljoonayleisön haltuunsa –

… ikäänkuin täytenä ilmatilan hallintana, jopa hypnoottisesti. Hitlerin voidaan sanoa olleen karismaattinen esiintyjä, vallankäyttäjä vailla vertaa. Hitler oli myös määrätietoinen ja lähti toteuttamaan kommunismin nujertamista lopullisen ratkaisun makuisena.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdytt... -

.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Aika moni johtaja on äkkipikainen, esim. John McCain, mutta Trump on kaiken lisäksi ymmärtämätön ja hänen moraalinsa on erittäin kyseenalainen ja siitä nämä ongelmat kumpuavat. Useat kuvaukset hänen hallintonsa toiminnasta tukevat tätä näkemystä.

Miten median sinun mielestäsi pitäisi tällaisesta presidentistä uutisoida?

Voitko jättää aiheen vierestä olevat pitkät lainaukset pois tällä kertaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Lainaukset ovat oleellinen osa topicin aiheeseen - lisätietona ja täydentäjänä.

...
Mikä toimenpide tai lausunto on ollut tarkasti mietittynä moraaliton - tämä kiinnostaa aivan ensimmäiseksi; onko se mahdollisesti Moskovan ymmärtäminen, ja lopulta halu löytää liennyttävä loppuratkaisu Venäjän suhteisiin ... tai halua löytää ratkaisu Korean niemimaalle, jonne US juoksi kilpaa edesmenneen NL' n kanssa jo vuonna 1945, kysymättä tuon aikaisilta yhtenäisiltä korealaisilta mitään ...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #18

Trump kehuskeli, että hän voi kouria naisia sukuelimistä ja pääsee pälkähästä, koska on julkkis. Onko se sinusta moraaliltaan arvostettavan ihmisen puhetta?

En usko, että hänen pyrkimys on erityisesti ymmärtää Venäjää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Miehistä punnerrusta, sangen tyypillistä testosteronihuuruisille - luonnon laki voimistuu yli kohteliaisuuden.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #28

Kouriminen itsessään olisi vielä törkeää ja tuomittavaa käytöstä mutta avoin kehuskelu, että pääsee laittomuuksista kuin koira veräjästä, koska on julkkis, osoittaa todellista moraalista tyhjiötä ja piittaamattomuutta seurauksista.

Vai oletko oikeasti sitä mieltä, että kun julkkis kehuu saavansa seksuaalisesti ahdistella naisia vapaasti vain siksi, että on julkkis niin kyseessä voisi olla ihan vain korostetun miehinen käytös ja kohteliaisuuden puutos? Jos olet niin sääliksi käy naispuolisia tuttujasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

... kuten todettua rehentely testosteronihuurussa ylittää usein kohteliaisuuden, ja tässä Trump ei eroa monistakaan miehistä ... Raha tekee vielä itsevarmuutta LISÄÄ.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #38

Sanot nyt siis oikeasti, että mielestäsi sellainen ihminen, joka kehuskelee avoimesti, että hän julkisuuskuvansa ansiosta saa vapaasti kouria naisia suoraan sukupuolielimistä ilman seuraamuksia on ainoastaan korostuneen miehekäs, jokseenkin epäkohtelias ja hänellä on paljon itsevarmuutta? Etkä sinä pidä sellaista toimintaa moraalittomana?

Huh huh, aikamoinen asia tunnustaa julkisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Näytät vääristelevän ja asettelevan mielesi mukaan sanojen merkitystä ja niiden painoarvoa - kysymyksessä on siis uroksen lajikohtainen toimintamalla - korostuneena, epäkohteliaana ja sopimattomana nykyiseen elämäntapajärjestelmäämme.

...
SUNNUNTAINA, MAALISKUUTA 06, 2016
MIES

(Aika-ajoin maailman ihmiskunnan vanhin liitto, pakkoliitto evoluution näkökulmasta nousee keskusteluihin – miehen ja naisen yhteiselo on tarkoitettu lisääntymiseen, juuri muuta yhteistä ei useinkaan ole! Paitsi, paitsi ja paitsi – keskustelu avautui ryöpsähtäen kun nainen nousi puolustamaan miestä ~ http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000... - )

[ … kansalainen Erkki pohtii tykönään jäätyään yksinäisyyteen, miksi miehen ja naisen erot ovat nykyään niin yleisiä |1, ja miksi nainen ei pysynyt kuosissaan ja roolissaan. Kansalainen Liisa haaveilee siitä yleisymmärtäjästä, niskojen hierojasta ja herrasmiesmäisestä huomiosta, jota miehen tulisi aina osata kunkin kuukautiskierron jokaisena päivänä osoittaa valitsijalleen … ]

Evoluutio rakensi kuolemattomuuden – miehen ja naisen varaan

Sopeuma huomasi nopeasti, ettei eloonsa rakentunut konstruktio pysy elinkelpoisesti kasassa kuin aikansa, joka on suhteellista. Evoluutio rakensi lisääntymisen eli jakaantumisen tai yhdistymisen. Yhdynnän kautta luotiin uusi sukupolvi jatkamaan aloitettua elonliekkiä. Syntyi ihminen, eräs eliölaji vertaansa vailla olevaan sopeutumattomuuden kuosiin. Näin syntyi myös itse evoluution kuolemattomuus!|2

Yhdistymistä kiihotettiin kiimalla ja rakkaudella

Evoluutio |3 huomasi pian, että pitää olla päämäärä – se oli elon jatkaminen. Piti keksiä jokin keino innostaa – se oli kiima ja jalostuessaan se muodostui rakkaudeksi, joka on tänään kestävyydessään tuotekehityksen tarpeessa.

Rakkaus katoaa tai syttyy – tänään sitä ravitsee raha, kyky ja odotus hyvistä geeneistä. Vain geenit ratkaisevat – rahalla ei saa maksimaalista selviytymisen rakennetta, tosin rahalla saa keinotekoista elämän pidennystä ja raha edesauttaa rakastumista – ikään kuin voitelee yhteisymmärrystä olla yhdessä.

Ensimmäinen rakastuminen!

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/mies.html - alta.

.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #44

"Näytät vääristelevän ja asettelevan mielesi mukaan sanojen merkitystä ja niiden painoarvoa - kysymyksessä on siis uroksen lajikohtainen toimintamalla - korostuneena, epäkohteliaana ja sopimattomana nykyiseen elämäntapajärjestelmäämme."

Tuonhan juuri sanoin. Sinä nyt välttelet myöntämästä, että sellainen käytös on moraalitonta. Eikö se ole mielestäsi moraalitonta, jos avoimesti kehuskelee pystyvänsä seksuaalisesti ahdistelemaan naisia ja pääsemänsä pälkähästä, koska on julkkis? Eikö sellainen käytös, joka on sopimaton nykyisessä elämäntapajärjestelmässämme, ole nimenomaan moraalitonta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Suosittelisin lukemaan kommentin nro 44 - huolella linkkeineen.

-
En haluaisi syyllistyä "*eesusteluun" tässä, sillä uroksien testosteronitaso vaihtelee ja osa ylittää hyvän käytöksen rajat - emme eroa kovinkaan paljon muusta eläinkunnasta, kun kyse on tarpeesta "jatkaa sukua" ... :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #50

Luin sen huolella. Et vastaa siinä kysymykseen, että oliko Trumpin käytös moraalitonta. Väistelet vain.

"En haluaisi syyllistyä "*eesusteluun" tässä, sillä uroksien testosteronitaso vaihtelee ja osa ylittää hyvän käytöksen rajat - emme eroa kovinkaan paljon muusta eläinkunnasta, kun kyse on tarpeesta "jatkaa sukua" ... :)"

Mutta meillä ihmisillä on moraali ja me voimme keskustella siitä minkälainen käytös on moraalista ja moraalitonta. Siihen ei muu eläinkunta pysty. Pystytkö sinä siihen?

Oliko sinun mielestäsi Trumpin käytös moraalitonta? Jos et osaa sanoa niin miksi et? Jos nyt olet unohtanut mitä moraali on niin tässä muistutus:

"Moraali on käsityksiä ja käyttäytymissääntöjä siitä, mikä on hyvää ja pahaa, oikein tai väärin. Moraali-sanaa käytetään sekä kuvailevasti viittaamaan vallitseviin käsityksiin oikeasta ja väärästä että ohjeita antavasti siitä, minkä tulisi olla moraalisesti hyvää ja oikeaa toimintaa."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Moraali

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Moraali on suhteellista - riippuu kulttuurista, sukupuolesta ja testosteronimäärästä ...

Mutta, esitellään asia näin:

" ... Naisen asema yhteiskunnassa on vuoksiaaltoa,

milloin se on vajaapalkkaisuutta ja milloin "seksuaalista ahdistelua" neuvotteluhuoneen viimeisessä nurkkassa. Naiset pitävät itse ääntä Suomessa; he voivat valita eduskunnan enemmistön ja he voivat valita kotona asunnon koon ja sijainnin, myös auton värin ja pesukoneen paikan.

Nainen on usein kodin kuningatar, oikeutetusti, sillä hän tuo monesti hengen ja yhteenkuuluvuus-ilmastomiljöön, tehden yhdessä olosta kodin. Naisen rooli on Suomessa erinomainen, moni kanssasisar muualla maailmassa katsoo haikaillen suomalaista naista ja tämän asemaa.

Nainen työelämässä tuo tasapainoa, harkintaa ja analyyttisuutta,

mutta myös eripuraa, kateutta ja vihaa toisen menestymisen johdosta. Erityisesti talouden ymmärrys on pontevampaa naisille, joille arkielämä näyttäytyy jo nuorena kotonaan, kun vertailtavana on äiti ja isä. Isä useasti haikailee työurasta, vallasta, poliittisesta asemasta ja kulmakuppilan kuningasasemasta.

Äiti sen sijaan katsoo, että jääkaapissa on syötävää, pulla nousee pellillä ja ruoka-ajoista pidetään suunnilleen kiinni. Roolipeli on jaettu jo äidinmaidosta. Pojat lähettelevät raketteja, piirtelevät autoja ja tytöt hoivaavat nukkeja.

Talouselämä on saanut rypeä ja porskuttaa miesten maailmassa – ... "

TIISTAINA, HELMIKUUTA 05, 2013
Miesten taistelu elintilasta
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/miesten-ta... -

.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #50

Vai oletko nyt tosissasi sitä mieltä, että Trumpin käytöstä pitää nimenomaan tarkastella osana eläinkuntaa, ei niinkään osana ihmiskuntaa? Tämä olisi kyllä aika mielenkiintoinen lähtökohta. Minusta tuntuu, että sinä pilkkaat häntä nyt näillä uroskäytös-analyyseillä enemmän kuin kukaan kovinkaan kriitikko on aikaisemmin uskaltanut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Itse asiassa moraalittomuutta ei ole olemassakaan. Moraali on aina olemassa ja sitä on sekä hyvää että huonoa sekä siltä väliltä monenmoista. Ne vielä vaihtelevat tarkastelijan katsantokannasta riippuen.

Eläinten ihmisöinti ja päinvastoin ihmisten eläinnöinti saattavat olla joskus hauskojakin kielikuvia mutta yleensä perustuvat löperölle ajattelulle vaikka ihminenkin on yksi eläinlaji. Ihan myrmekologiasta lähtien.

Mutta tokikin ihmisen käytöksestä löytyy piirteitä aiemmista evoluution vaiheista joissa alfaurokset ja -naaraat hallitsivat laumaansa väkivallalla. Monien johtajien, niin isoissa kuin pienemmissäkin asemissa olevien, käytöksestä voi sellaisia analysoida. Myös Trumpin käytöstä voi pohtia siitä suunnasta. ensin toki pitäisi kyetä riisumaan pohdinnoistaan anti- ja sympatiat toisaalta a.o. henkilöä ja toisaalta hänen harjoittamaansa politiikkaa kohtaan. Niiden arviointi, kriittinenkin, ovat eri asioita.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #53

Moraalinen käytös tarkoittaa hyvää, moraaliton huonoa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Hyvä käytös edustaa hyvien moraalikoodien mukaista käytöstä ja huono käytös huonojen moraalikoodien mukaista sill- moraalia on hyvää ja huonoa ja montaa muuta sorttia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #55

Ei liene kovin montaa ihmiskulttuuria, jossa Trumpin käytös olisi edustanut moraalisääntöjen mukaista toimintaa. Moraalitonta se minun mielestäni on.

Kielitoimiston sanakirja:

Moraaliton: moraalia vailla oleva, moraalin, moraalisääntöjen vastainen, epämoraalinen, epäeettinen. Moraaliton ihminen, teko. Olisi moraalitonta olla auttamatta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Jokaisella ihmisellä, myös pahoilla jotka käyttäytyvät huonosti, on moraalikoodinsa joka saattaa sisältää asioita joita jonkun toisenlaisen moraalikoodin haltijat pitävät huonoina. Mutta moraalikoodi sekin on.

On totta, että arkipuheessa, jota kielitoimiston sanakirja myös esittelee kuvailuissaan, "moraaliton" tarkoittaa käyttäjänsä näkökulmasta toisen huonoa moraalia. Se on kuitenkin löysää kielenkäyttöä etiikan kannalta.

Lisäksi on otettava huomioon, että osa pahoista teoista on joko tietoista tai tiedostamatonta moraalikoodin rikkomista, ei sen puutetta. Teoreettisesti voisi kai myös ajatella jonkun hyvän teonkin olevan tekijänsä huonon moraalikoodin vastainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Lapsen raiskaajat menestyvät huonosti vankiloissa "rehellisten murhamiesten joukossa" - tämä tulee nyt ymäärtää oikein, kun puhumme moraalista ja moraalista ---

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #57

Jorma Myyryläinen, oliko Trumpin käytös mielestäsi länsimaisissa yhteiskunnissa vallitsevien yleisten moraalisääntöjen vastaista? Minusta vastaus on aika selvä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #73

Ensinnäkin, n.s. länsimaisissa yhteiskunnissa ei ole yhtä ainoata yleisesti oikeaksi todettua moraalikoodia. Ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule. Ei edes aikoinaan pakkouskonnon alaisuudessa vaan silloinkin toisia varten oli toiset säännöt ja toisille toiset. Jotkut olivat jopa asemassa, että saattoivat itselle valita omansa ja toisia kohtaan toiset. Monet yrittävät edelleenkin elää niin.

Mitä tulee Trumpin itseensä soveltamaan moraalikoodistoon niin se poikkeaa kovastikin monista muiden, meidän tavallisten taatiaisten itseensä ja toisiin soveltamista. Mutta tunnistan siitä monia elitistisiä ja joskus harhaanjohtavasti jesuiittamaisiksi kutsuttuja piirteitä. Siis piirteitä jossa itse ollaan rahvaaseen sovellettavan moraalin yläpuolella mutta vapaita tekemään mitä tahansa jotta omat päämäärät tulisivat toteutuviksi. Siinä suhteessa Trump ei juurikaan poikkea monesta muusta vallankäyttäjästä, muuta kuin ehkä johdonmukaisuudessaan.

Poikkeavaa on pikemminkin "vain" Trumpin retoriikka ja toisaalta, että hänellä on vastassaan aiempi eliitti jolla on hallussaan valtatiedonlevitteet. Ne joiden varassa me olemme tiedonhankinnassamme.

Mutta on toki totta, että en itse ostaisi käytettyä autoa häneltäkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Trumpin omasta näkökulmasta hän varmaan ei ole moraaliton - vaan menestyksekäs ja korskea uros ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Moraali vaihtelee kulttuurissa, historiassa ja tapahtumahetkessä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #64

Mitäs jos katsotaan nykyhetkeä ja länsimaista kulttuuria? Onko se tässä ajassa ja tässä kulttuurissa moraalitonta käytöstä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Millaista moraalia kolonialismi edusti - ehkä härskeimpänä esimerkkinä Belgian kuningas Leopold II ... ? Valkoinen markkinatalous edustaa ihmispopulaatiosta noin 20-25 prosenttia ...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #74

Kuinka vaikeaa Ilkka sinulle on nyt vastata tuohon yksinkertaiseen kysymykseen? Onko se tässä ajassa ja tässä kulttuurissa Trumpin käytös moraalitonta?

Miksi sinä vain jäpätät kaikesta muusta kuin vähä-älyinen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Koetan huomioida myös sellaista mitä ei aina ymmärretä asiaan liittyväksi, ja sen, että moraalikäsitteet vaihtelevat ja moraali on astevaihtelua - olen todennut, että kohteliaisuus ja huomioitseminen vievät useimmiten voiton, kun testosteronille on käyttöä ;)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #79

"Koetan huomioida myös sellaista mitä ei aina ymmärretä asiaan liittyväksi, ja sen, että moraalikäsitteet vaihtelevat ja moraali on astevaihtelua - olen todennut, että kohteliaisuus ja huomioitseminen vievät useimmiten voiton, kun testosteronille on käyttöä ;)"

Milloin on sinun mielestäsi viimeksi ollut länsimaissa vähänkään moraalisesti hyväksyttävää kouria naisia suoraan pillusta ja kehuskella, että saa tehdä niin, koska ihmiset tuntevat tekijän?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Olenko noin sanonut, ... olen vain todennut, että urokset joissain tilanteissa testosteronihuuruissaan eivät kykene patoamaan "suvun jatkamisen intoa", joka sitten esiintyy epäkohteliaana ja yksipuolisem epäsoveliaana käytöksenä.

Moraali on paljon moniselitteisempi ilmiö ja ominaisuus - voisimme käyttää mieluummin ilmaisua - sovinnaisuus/ sopeutuvaisuus.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #83

Tiedän kyllä mistä tunteista miesten kourinta saattaa kummuta mutta kyllä oikeastaan kaikki länsimaissa tuomitsevat Trumpin toiminnan yksiselitteisesti moraalisääntöjen vastaisena. Ei siinä auta selittelyt, että kun se vaan on niin miehekäs mies. En tiedä yhtään yhteisöä, jossa Trumpin toimintaa ei tuomittaisi moraalittomana.

Onko sinun mielestä Trumpin toiminta yksiselitteisesti moraalitonta tämän päivän länsimaisissa yhteisöissä? Vihjaat, että saattaisi olla mutta kuitenkin vetoat, että uroksia tässä kuitenkin vain ollaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Viittaan lähinnä evoluution luomiin ominaisuuksiin (usein myös noiden ominaisuuksien ylilyönteihin) saavuttaa lisääntymistä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #95
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Tunnut tarttuvan tuohon median käyttämään sanaan kuin hukkuva oljenkorteen ;)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #105

Sehän on todella kohtelias tapa kääntää "grab by the pussy".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Jos mentaisiin enemmän oleellisiin asioihin, niin tämä sopinee:

"Valkoisen talon edustaja Sarah Sanders kertoo, että tapaamista ehdotettiin kirjeessä, jonka Kim lähetti Trumpille. Sandersin mukaan kirje on hyvin lämminsävyinen ja osoittaa, että Pohjois-Korea on edelleen valmis aseriisuntaan.

Sanders ei vielä vahvistanut tapaamispaikkaa tai -aikaa lehdistötilaisuudessa. Kun Sandersilta kysyttiin, järjestetäänkö tapaaminen Washingtonissa, hän totesi, että asiasta ilmoitetaan, kun siitä on lisätietoja. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10397343 -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Hyvä- ja huomaavaiskäytöksiset menestyvät paremmin - nais- ja miesmaailmassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Hyvän ja huonon maailma on erinomaisen epäsymmetrinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Eläinkunnassa testosteronihuuru esiintyy niinkin julmana kuin siinä, että leijonauros saattaa tappaa toisen uroksen poikaset saadakseen naaraan itselleen kiimaan - julmaa, mutta evoluutio rakensi tuolta osin systeemin noin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Biosfääri on yhtäläinen massa biokasvustoa, josta ihmisen osuus on hyvin vähäinen, mutta jäljeltään ylivertainen ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Enpä pilkkaa - vaan ymmärrän miestä, joka on saanut vaimokseen Melanien - jätän muiden arvioitavaksi millä keinoin --- mehän emme itseasiassa tunne herra Trumpia ...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #69

Ilkka Luoma, sinä et siis pidä Trumpin käytöstä moraalittomana? Länsimaisten moraalisääntöjen vastaisena?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Trumpin kaltaisia moraalittomuuksia on miljoonia. Oleellisempaa olisi pohtia miksi uros toimii omalla tavallaan ja niin monin eri tavoin ---

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #75

Ja nyt pitkän saivartelun jälkeen saadaan vihdoin jokin vastauksenkaltainen. Trumpin käytös oli siis mielestäsi moraalitonta. Kiitos!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Suuri ongelma kokonaisymmärrykselle on se, että ihmiset laittavat yksioikoisesti "halki poikki ja pinoon" - toki se sopii mottimetsällä, mutta ihmissuhdetaidot eivät ole mottitaistelua ;)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #80

Sinusta ei siis kuitenkaan ole yksioikoisen selvää, että Trumpin toiminta oli moraalitonta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #84

Et siinäkään kommentissa vastaa onko sinusta yksioikoisen selvää, että jos kourii vieraita naisia suoraan sukuelimistä ja kehuskelee saavansa julkkiksena tehdä niin, onko se moraalitonta?

Miten tuollaisen toiminnan tuomitseminen moraalittomaksi voi olla näin hankalaa? Jos joku kotimainen julkkis kourii tytärtäsi suoraan sukuelimistä ja kehuskelee avoimesti, että hän saa niin tehdä, koska on julkkis, se on mielestäsi yhteisössäsi ihan moraalista toimintaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

En harrasta yksioikoisia - mutkat suoriksi - arvioita tapahtumista, joihin ei ole täysiä todisteita, vain median ja joidenkin lausuntoja ... rehentely on aika tyypillistä uroksille.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #96

Miten niin ei todisteita? Tv-yhtiön ohjelmaa kuvatessa hän sen sanoi ja se tallentui nauhalle. Ei sitä kukaan kiistä.

Sinulle tuo on siis vain rehentelyä, joka ei ole moraalisesti tuomittavaa? Kun kourii naisia pillusta ja kehuskelee, että saa sen vapaasti tehdä on tämä sinulle vain uroksen rehentelyä, ei yhteisön moraalisääntöjen vastaista toimintaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Vääristelet asiakohtia turhaan - olen selostanut hyvinkin tarkasti moraalikäsitteen, ja sen eri muodot ja vaihtelevuudet eri kulttuureissa ja tilanteissa - et ilmeisesti ole noteerannut sitä oleellisinta osiota eli, että kohteliaisuus ja huomioitsevuus vievät aina lopulta voiton - huuruisilla testosteronin purskauttelijoillakin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #106

Et sinä moraalia ole selostanut. Yrität kierrellä ja kaarrella puhuen kohteliaisuudesta ja urosten tarpeista. Hyvinkin raukkamaisesti pistät hännän kopien väliin kun väistelet myöntämästä, että Trumpin toiminta on moraalitonta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

No, Trump ei ole laittanut "häntäänsä" koipiensa väliin ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Millaisen biologisen tarve-eron löydät ihmiskunnan ja eläinkunnan väliltä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #38

Ei monistakaan miehistä, mutta kylläkin sellaisista, joita tulisi valita Amerikan presidentiksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Trump pääsi presidentiksi toiseksi suurimmalla äänimäärällä - nainen sai enemmän ääniä - kokonaisuutena ;)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Nimetön kirjoitus antaa toivoa järjellisen toiminnan olevan edelleen mahdollista valkoisessa talossa.

Tällainen on kuitenkin hyvin ainutlaatuista ja kertoo siitä, miten kaoottinen tilanne siellä vallitsee. Kirjoittaja on korkea virkamies jonka ura pysähtyisi kuin seinään, jos hän paljastuisi.

Laatulehtenä New York Times on varmistanut lähteensä todenperäisyyden, joten kirjoituksen uskottavuutta voi pitää korkeana. Teko myös todistaa hyvin konkreettisesti vapaan lehdistön olevan vielä voimissaan Yhdysvalloissa.

Ilkka Luoma

Mitään todisteita, vain toimittajien keksimiä titteleitä - korkea virkamies, huippuvirkamies ja johtava virkamies, on annettu - ei ole hierarkiatasosta. Käännöksen tittelinä oli vanhempi virkamies ...

Nyt medialle suotu sananvapauden mitta-asteikko lähdesuoja on koetuksella, sillä nyt saattaa olla perusteita turvautua sisäisen kansallisen turvallisuuden mantraan ... avattaessa lähdesuoja?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jos kirjoittajaa ei voida lukea 100 tärkeimmän sakkiin,niin se on todella noloa lehden kannalta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Entä jos kirjoittaja onkin suivaantunut kaveri, jolle on näytetty ovea, tai sitä ei ole lainkaan? Miten voimme luottaa mediaan, jonka oma identiteetti on nyt kyseessä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #19

Kellyanne Conway ei ole huono veto.Epäiltiin viimeksi keväällä vuotajaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Merkityksetön ... Voisin olla varma, että Trumpin käskyvallassa oleva Salainen palvelu tulee tekemään syvällisemmän tutkimuksen - sisäisen kansallisen turvallisuuden nimissä - " ... tavalla tai toisella ... "!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #19

#19
Miten voimme luottaa mediaan, jonka oma identiteetti on nyt kyseessä.
..............

Jos vastakkain ovat Trumpin sana vastaan New York Timesin sana ei pitäisi olla kenellekään maailman asioita seuraavalle täysijärkiselle ihmiselle kumman sana painaa enemmän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Niinhän me luotettiin aikanaan sellaiseen ikoniin kuin Colin Powell ja medialtakin pääsee tahallisia ja tahottomia valheita ... varsinkin nyt, kun käydään kilpaa lukijoiden sieluista + jos lukee topicin (alustuksen sotateollisuudesta) - niin saattaa oivaltaa myös klikkiytymisen mahdollisuuden - kts SK ...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Onhan se toki kansallisen turvallisuuden kannalta salassa pidettävää tietoa jos presidentti on täydellinen tollo.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #22

#22
Onhan se toki kansallisen turvallisuuden kannalta salassa pidettävää tietoa jos presidentti on täydellinen tollo.
..................

Trump ei ole juuri kyennyt asiaa salailemaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Miten määrittelet tollouden ja miten se näkyy konkreettisesti? Luetteletko vaikka ranskalaisin viivoin?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #33

#33
Miten määrittelet tollouden ja miten se näkyy konkreettisesti?
.............

Trumpin käyttäytyminen on julkista tietoa. Voisin tietysti linkittää tänne vaikkapa hänen järkyttävän typerät Twiittinsä, jotka vammaisten halventamisen ja muiden toilailujensa ja valehtelunsa ohella oikeuttavat mielestäni aivan huoletta tollon nimityksen.

Mutta eivät hänen faninsa tietenkään idoliaan hauku, teki tai sanoi hän mitä tahansa. Joten turha siitä on kinata.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

Makkonen esittelee mielestään Trumpin tollouden piirteitä.

En ole varma osoittavatko ne tolloutta vai politiikan teon mestariutta. Sen tulee aika näyttämään, siis josko hän noilla tempuillaan saavuttaa sen mitä on ollut tavoittelemassa vai ei. Tiedämmekö edes loppujen lopuksi mitä hän tavoittelee?

On toki niin, että tavallisessa asemassa oleva ihminen ei menesty tavallisessa elämässä tuollaisella retoriikalla sekä sen ja tekojen välisellä ristiriidalla. Mutta Trump on politiikassa jossa mielikuvat suhteessa toisiin mielikuviin ratkaisevat ja sielläkin hän on erityislaatuisessa asemassa. Toisenlaisessa yhteiskunnallisessa ja globaalissa tilanteessa Trumpin valitsemalla taktiikalla ei ehkä pärjäisi mutta USA:ssa näyttää olleen hänen kokoisensa sosiaalinen tilaus.

Häneen kai tulee suhtautua kuin tuotteeseen elämysmarkkinoilla. Toistaiseksi se näyttää käyvän kaupaksi. Mutta miten kauan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Trump ajaa tavallansa omaa äänestäjilleen lupaamaa politiikkaa (työtä, omaa tuotantoa - Amerikka suurin jne ... ) - on huomattavaa, että verrantona löydämme kaukaa 1400 -luvun ensi vuosikymmeniltä maailman suurimman meri- ja talousmahdin Kiinan liki äkkinäisen täysprotektionismin - "ovet laitettiin kiinni" keisari Zhu di' n kuollessa - valtio oli seikkaillut liikaa kaukana omilta luonnollisilta rajoiltaan! Löydämmekö täältä Trumpille jotain esikuvaa, ja kysymys kuuluukin mitä Jared Kushner juutalaisena on supattanut appiukkonsa korvaan ...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #86

#86
Makkonen esittelee mielestään Trumpin tollouden piirteitä.

En ole varma osoittavatko ne tolloutta vai politiikan teon mestariutta.
...............

Kyllä minä uskallan olla melkoisen varma, että hän on tollo eikä vain näyttele tolloa. Ja tollot äänestävät tolloa, joten ei siinä mikään politiikan mestari tarvitse olla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Siis onko puolet amerikkalaisista tolloja?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #108
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #107

Mutta jos tollo osaa käyttää toisia tolloja hyväkseen saavuttaakseen tavoitteensa niin onko hän silloin tollo, ainakaan ihan kokonaan. Olen jokseenkin vakuuttunut ettei se ihan tollolta onnistu.

Kuinka paljon Trumpin täältä toisenlaisista oloista katsottuna tolloudelta näyttävä käytös onkin itseasiassa sitä, että emme kuulu suunniteltuun kohdejoukkoon? Ehkä asioiden ymmärtämisen kannalta olisi hyvä olla asettumatta älyllisesti (tai moraalisesti) yläpuolelle sillä pelkään meidän silloin menettävän paljon oleellista jota tarvitsisimme hänen menestystä ymmärtääksemme. Lienee parempi tutkiskella erilaista erilaisissa olosuhteissa.

Epäilen siis josko Trump olisi tollo mutta onko hänessä psykopaatin piirteitä? Se onkin jo ihan toinen kysymys.

Toisaalta voitaisi myös keskustella kuinka hyvin onnistunut vallanhimo yleensäkin tangeeraa psykopaattisuuden kanssa? Vaatiiko vallanhimo aina ainakin jonkin verran psykopaatin empatiattomuutta ja vastuuttomuutta peitettynä persoonallisella karismalla onnistuakseen? Siis niin p.o. Trump:lla kuin E.Macron:lla, T.May:llä, A.Merkel:llä, V.Putin:lla, S.Niinistöllä tai vaikkapa T.Soinilla kullakin omissa ympyröissään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #113

Varsinkin kun nyt julkistettu kohukirjakin Trumpista näyttää olevan ylilyödysti kirjoitettu - ainakin haastateltujen kertomana ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Kapinointi presidenttiä vastaan ilman lakiin perustuvaa vankkaa ja todisteellista epäilystä rikoksesta - on jo oikeusjuttu - jopa maanpetoksellinen ...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #30

Mitä lakia on rikottu?

Obama tosin tuomitsi kirjoituksen sen vuoksi, että entisenä USA:n presidenttinä katsoo sen murentavan presidentti-instituution arvovaltaa, joka kyllä on ymmärrettävää. Hänen on oman asemansa huomioiden oli mahdotonta sanoa, että lähes puolet amerikkalaisista vaaleihin osallistuneista olivat niin arvostelukyvyttömiä että halusivat tollon presidentin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Tuo SK' nkin mainitsema palatsivallankumousmahdollisuus todellakin murentaa US-presidentti-instituutiota!

~ https://suomenkuvalehti.fi/americana/nimeton-mieli... -

Ilkka Luoma

[US 2][22032016] Trumppismi
[~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-... - ]

” … (Median kauhukakara, joka tuottaa aina lukijoita, ainakin irtinumeroiden ostajina – tv-kasvo ja miljonääri amerikkalaisuuden siunaamana – Donald Trump |1, rahan armosta ravistelee USA:n perinteellisiä kulma- ja peruskiviä. Ei enää amerikkalaishyökkäyksiä ja -rynnäkköjä kauas omilta rajoilta maailmalle - muiden maille |2 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458613098890 - )

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/trump.html -
[ … elintasojuoksusta pudonnut, mutta amerikkalaistunut Erik ihailee Donaldia. Trumpissa on virtaa ja ideaa huolehtia omistaan, heittää vieraat pihalle ja maksattaa meksikolaisilla raja-aita. Uskonnoksikin näyttäisi kelpaavan vain se ainoa oikea valkoisen hyveellinen kristillisyys, no ainakaan syyrialaisia muslimeja ei Yhdysvaltoihin lasketa! … ]

[ … toivonsa menettänyt aito amerikkalainen Elisabeth ihailee viehkeää otsatukkaa, siksi vetoavalta Donald näyttää, rankaisisi raiskaajiakin kovasti ja laittaisi paatuneet rosvot linnaan. Lupasi tehdä Yhdysvalloista uudelleen suuren ja mahtavan – nythän velkaakin on käsittämätön summa ja kiinalaiset on Trumpin sanoin nostettu ja maksettu dollareilla nykyiseen maallisuuteensa … ]

Väkevin ilmoitus Trumpilta oli sotilaallinen poistuminen Euroopasta, vieden hyökkäys-, taisteluvoima ja -kyky pois, kotiin omalle mantereelle. Eurooppalaisten turvallisuutta emme enää maksa – Trump sanoo. Autoimme ja pelastimme valkoisen emomaanosamme, jo kaksi kertaa – uhraten omiamme. Tämä viesti Donaldilta saattoi olla taitava neuvotteluun kutsu hinnasta |3, mitä USA:lle pitää maksaa jatkossa turvasta ja huolehtivasta kaupallisuudesta – TTIP sopimuksineen |4. … ”

[ … jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-... - alta]

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, arvioit Donald Trumpia ainoastaan siltä pohjalta, että uskot hänen pyrkivän ymmärtämään ja hyväksymään Venäjän tavoitteita mahdollisimman pitkälle ja antavan sille vapaat kädet. Jos Trump muuttaa syystä tai toisesta venäjänpolitiikkaansa huomattavasti kriittisemmäksi, saa hän kuulla sinulta kunniansa.

Jään odottamaan sitä hetkeä :D

Ilkka Luoma

Trump oivaltaa kaksi asiaa erinomaisesti:

-Venäjä on se toinen ydinasesuurvalta
-Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta, eikä sitä pidä saattaa liiaksi Kiinan vaikutteiden alle ---

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nähtävästi USAn presidentistä on vaikea kirjoittaa mitään asiallista, vihervasemmisto määrittelee Trumpin omista liberaaleista syistään=
"presidentti on täydellinen tollo". Vihervasemmisto on itsensä pahin vihollinen kuten Huuska uusimmassa blokissaan kertoo.

Ilkka Luoma

Jos lukee tuon käännöksen Hesarista, niin huomaa, ettei siinä ole mitään muuta konkreettista kuin Putin ja Kim, joihin jo tämän alustus antaa vastaukset ---

Ilkka Luoma

Trump: ”Onko kysymys kumouksellisuudesta? Onko kysymys maanpetoksesta? Tämä on hirvittävä asia”, presidentti Trump totesi puheessaan kannattajilleen Billingsin kaupungissa Montanan osavaltiossa.

Ennen kannattajiensa tapaamista nauhoitetussa uutiskanava Fox Newsin haastattelussa hän otti myös kantaa kirjoitukseen. Presidentti on erityisen närkästynyt siitä, että kirjoitus on julkaistu nimettömänä.

”En välitä siitä, että he [vastustajat] kirjoittava kirjoja ja valehtelevat, koska he häpäisevät itsensä”, presidentti Trump sanoi. -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005818319.html -

.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Trump tekee ilmiönä mahtavaa työtä romuttaen tämän harhaisen länsi-trolling 'totuuden'. Henkilönä Trump on yhdentekevä. Tästä on hyvä jatkaa.

Ilkka Luoma

Trumpilla näyttäisi olevan yksi todellinen päämäärä - toteuttaa vaalilupauksensa, välillä mutkitellen, mutta yrittäen maaliin - vaikka kulman takaa

Ilkka Luoma

TORSTAINA, HELMIKUUTA 09, 2017
Uuden ajan Martti Luther – omien teesien naulaaja Trump

(Nyt ollaan jo erottamassa Yhdysvaltain uutta presidentti Donald Trumppia. Vielä jyrkemmin kävi uskonpuhdistaja ja uudistaja Martti Lutherille, joka sai kirkonkirouksen ja Paavin pannabullan. Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson ennusteli Trumpille vajaata vuoden virkakautta)

Amerikkalaistutkimuksien mukaan Trump saa puolet yhdysvaltalaisista taakseen, räväkän muutaman viikon jälkeen, kun myrskyä on nostatettu vesilasiin, lähinnä median taholta. Trump on siitä erikoinen virkaansa valittu äänestyksen tulos, että hän on kunnioittamassa asettamiaan vaalilupauksia – toteuttamalla niitä, outoa ja yllättävää tässä demokratian maailmassa.

Miten uskonpuhdistaja Martti Luther ja Donald Trump muistuttavat toisiaan?
[ Yle - Radio yksi esitti dokumenttikuunnelman ~ https://areena.yle.fi/1-3880955 – Martti Lutherista ja uskonpuhdistamisesta]

Molempia yhdistää uudistusmielisyys. Trump haluaa turvata kansakuntaa vierailta vaikutteilta eikä halua maksaa muiden kustannuksia amerikkalaisten verovaroista. Luther ei halunnut aneita kerättävän sielun saattamiseksi taivaaseen.

… Näin Trump voidaan erottaa!
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170206220006590... - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?

Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... - ]

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Ilkka Luoma

Trumputin generaattorista:

[09022017]" ... Trump puolustaa Venäjän presidentti Vladimir Putinia – ”mekin olemme tappaneet”
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170206220006577... - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti linkkiin

Yhdysvaltain ilmavoimien US Air Force’ n pommituskohteita Laos, Vietnam, Afganistan, Libya, Jemen, Syyria ja niin edelleen. USAF peacemaker massapommitusten määrä on maailman suurin.

Päätämme mediakierroksemme Trump – hysteriaan
[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005077471.html - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Paisutteleeko media omankaltaisellaan Old Media trolling' lla case Trumppia? Onko Trump loukannut median kunniaa, jo liiaksi? Käykö nyt perinteellinen media Trumpin kimppuun väärin asein? Mitä Trumpin tyttären, Ivankan mies – juutalainen Jared Kushner onkaan supattanut appiukkonsa korvaan kaikkialle leviävästä suoramediasta – kansankanavasta – Twitter, Facebook ja muut suorakanavat?

Mikä on Yhdysvaltain uuden ennen kokemattoman presidentin todellinen tavoite – Suurdiili?

Nyt maailma kysyy mitä tämä Suurdiili on? Onko kaiken takana vain kasvuhoenta, jolla tehdään jälleen Yhdysvalloista suuri ja mahtava? Onko takana oma yltäkylläisyyden sumentama materiaalisen elämisentason nosto oikeasti koko kansalle? Eikö Trump oivalla, että rajallinen ympäristö – biosfääri – joka meidät kaikki uskonnosta riippumatta elättää – voi olla nyhtötalouden kohteena loputtomiin. Sen Trump on hyvin oivaltanut, että USA’ n liittovaltiolla on jo liikaa velkaa!

Onko Trumpin takana jokin sellainen diili, jota vielä media eivätkä muutkaan ole oivaltaneet?

Vai onko trumppismi sittenkin kulutusvähentäjä ja näin säästää ympäristöä, sillä protektionismi, omavaraisuuden nosto ja vain kahdenvälisyys eittämättä vähentävät kulutusta – nyt globalisaation on sanottu nostavan elintasoa, kauppaa – siis kulutusta.

Onko Trump reviiripuolustajana osin oivaltaja, ... "

Koko teksti ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Ilkka Luoma

Silmukka kiristyy Trumpin sisäpiirin nimettömän vuotajan ympärillä – ”Olin lopulta varma siitä, että hän on se, joka väitti olevansa”, kertoo kirjoittajan kanssa yhteyttä pitänyt New York Timesin edustaja -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005820159.html -

.
Ilkka Luoma 8.9.2018 - 15:04

On vähintäänkin oikeudenmukaista, että nimettömyys henkilöityy, jotta voidaan esittää tarkentavia kysymyksiä itse nimimerkkijuttuun, jossa ei ollut mitään muuta konkreettista kuin Putin ja Kim* ... Trumpilla on oikeus keskustella nimensä saavan nimettömyyden kanssa ja näin hän saa pitää vakanssinsa, ellei oikeus tai syyttäjä koe piirteitä maanpetokseen.

Ilkka Luoma

Presidentti Trump haluaa oikeusministerin tutkivan, kuka kirjoitti The New York Timesin julkaiseman kirjoituksen -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005818319.html -

.
Ilkka Luoma 8.9.2018 - 8:55
Jos presidentinhallinto ei tähän puutu, voi ilmiö yleistyä - tässä kohdin Suomen Kuvalehden jutun arvio "palatsivallankumouksesta" ei liene täysin mahdotonkaan ...

Ilkka Luoma

Yllättävän paljon suomalaiset kommentoijat kiinnittivät huomiota moraaliin, unohtaen samalla, että läntinen käsitys siitä edustaa noin 20 prosentia maailman ihmispopulaatiosta ... Sen sijaan paljon todennäköisempi Trumpin kaataminen vaarallisen (!) liennnytyspolitiikan torppaaminen Venäjän kanssa ei herättänyt lainkaan kommentteja!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Moraalisesta pöyristelystä on tehty meille toimintamalli jota me toistamme sen enempää ajattelematta. Joinakin toisina aikoina on ollut mallissaan n.s. reaalipolitiikka jossa avoimemmin ajetaan omia etuja kun ne nyt peitetään moralismin valekaapuun. On ollut myös aikansa jolloin uskonnollisia dogmeja on käytetty oman etupolitiikan naamioimiseksi. Mutta tällä erää tätä.

Mitä tulee Trump:n liennytykseen niin epoäilen sen myös olevan taktinen differentioitumiskeino koska tavalliset USA-laisetkaan eivät halua sotaa vaikka kannattanevatkin sen suurvalta-asemaa ja poikkeuksellisuutta maailmanpolitiikassa, m.l. väkivallalla uhkaaminen ja sen käyttäminen.

Trump haluaisi ilmiselvästi elää kylmänsodan alkuaikoja jolloin USA oli selvinnyt parhaiten II Maailmansodasta muun kehittyneen maailman ollessa raunioina ja pystyi itse tekemään itsestään suuren (Trumpin terminologialla). Tuolloin 1950-luvulla USA:ssa kaikki kasvoi ja kehittyi sekä "kommunismi" oli "sopivan" kokoinen uhka pitää toisinajattelijat kurissa. Mutta hänen ongelmansa on, että historiassa ei voi siirtyä taaksepäin. Mutta silti hänen "rinnakkainelomallinsa" oli muulle maailmalle parempi vaihtoehto kuin H.Clinton:n sotauho. Sen sijaan sosiaalisella tasolla trumpilainen alt-right -meno on katastrofi. Onneksi he riitelevät sen verran keskenäänkin, että "saavutukset" jäänevät pieniksi.

Ilkka Luoma

Kiinnitin tähän huomiota - Trumpin lausahdus - ennen Putinin tapaamista ... "Meillä on yhteensä 15 000 ydinkärkeä - se on paha juttu"!

...
Moraali on usein "*eesustelua".

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kun moraalista puhutaan niin missä yhteisöissä vieraiden naisten sukuelinten kouriminen ja kehuminen, että saa tehdä niin, koska on tunnettu, on moraalisääntöjen mukaista toimintaa? En ole kuullut, että missään sivistyneessä itämaisessakaan kulttuurissa sellainen olisi moraalista toimintaa.

Ilkka Luoma

Onkohan Jussille jäänyt levy pyörimään, tai sitten aihe kourii jostain syystä erityisen rankasti omaa mieltä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #97

Koska sinä et uskalla vastata suoraan sinulta kysyttyyn kysymykseen, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Olen vastannut siihen erityisen tarkasti - moraali on monitahoinen kysymys, siihen ei ole yksiselitteistä vastausta ... tässä kohdin on hyvä muistaa elämän tarkoitus ja siihen liittyvät keinot tarkoituksen saavuttamiseksi, jotka joidenkin tarpeista ylittävät keskimääräiset hyväksyttävyydet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tiedän paljon yhteiskuntia, piirejä ja henkilöitä joiden moraalikoodiston perusteella vallassa oleville alfauroksille sallitaan ja he pitävät oikeutenaan enemmän. Myös seksuaalisen ahdiskelunkin. Sitä pidetään jopa viriiliyden eli siis kyvykkyyden merkkinä joissakin piireissä, ihan myös n.s. läntisessä arvoyhteisössä. Jotkut ovat jopa mieltä, että kohde sitä itse haluaa. Beta-, theta-, etc. omegauroksilta sellainen taas on heille tarkoitetuissa moraalikoodistoissa kielletty.

Tapa on jossakin määrin samansuuntainen n.s. "jus primae noctis" -perinteen kanssa. Se on jäänne muinaisten ryhmäperheiden ajoilta mutta on muuttunut myöhemmin valtaapitävien oikeudeksi jota myös tuo kähmimistapakin on (vaikka perimmäiset juuret ovatkin toisaalla). Se on siis alfan betoista etc. omegoista poikkeava ja heidät erottavakin tapa ja osoitus vallasta. Siihen näytetään puuttuvan vain jos beta etc. yrittää rikkoa rajojaan tai kun siitä voidaan syyttää jotakuta muille mieluisemmille vallanpitäjille epämieluisaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Tässä kohdin on tietyisti itsestään selvää, että laki määrittää rajat ... syytetapauksssa rajat käydään läpi oikeudessa, joka antaa tai ei anna rangaistukset - tuomiot.

Moraali on usein kuin veteen piirretty viiva ... joss suo siellä ja vetelä täällä ...

Ilkka Luoma

Lopuksi on todettava, että aihealustus liittyi erityisesti tuohon Trumpin käymään mediakamppailuun - jossa mitalisijat ovat jakamatta, us-kansahan tuon sitten päättää viimeistään seuraavissa pr-vaaleissa.

Ilkka Luoma

Sanomalehti Ilkka - kunniakas nimi, eikö ;)

" ... Yhdysvaltain presidentti Donald Trump halusi surmata Syyrian presidentin Bashar al-Assadin viime huhtikuussa siviilejä vastaan tehdyn kemikaali-iskun jälkeen, mutta puolustusministeri James Mattis joukkoineen ei tätä aietta toteuttanut.

Mattis olisi kyllä antanut Trumpille vaikutelman, että hän ottaa käskyn vastaan. Hän oli kuitenkin jättänyt asian sikseen ja todennut, että "on tehtävä jotain harkitumpaa".

Asia paljastuu toimittaja Bob Woodwardin tuoreesta kirjasta "Fear: Trump in the White House" – "Pelko: Trump Valkoisessa talossa", johon Washington Post-lehti on tutustunut etukäteen.

Woodwardin Trump-kirja perustuu tekijänsä mukaan lukuisiin virkamiesten syvällisiin haastatteluihin nimettömänä sekä asiakirjoihin. ... "

~ https://www.ilkka.fi/uutiset/ulkomaat/tuore-kirja-... -

...
Mutta vähän myöhemmin - Iltalehdestä:

"Valkoisen talon entinen kansliapäällikkö sekä Trumpin ex-talousneuvonantaja paljastuskirjasta: ”Kirjoitettu valikoivalla otteella” ... "

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018091222011937... -

" ... - Kirjassa kerrottu ei vastaa kokemaani. Olen ylpeä ajastani presidentin esikunnassa ja tuen Trumpin talouspolitiikkaa, Cohn kertoo tiedotteessaan _ Porterin luonnehdinta kirjasta on samankaltainen.

- Kirja luo vääristyneen kuvan presidentistä ja hallinnosta. Kirja on kirjoitettu valikoivalla otteella.

Porterin mielestä Trumpin ansiot sivuutetaan. Hän myös huomauttaa, että Trumpin tyyliin kuuluu käydä suorasukaisia keskusteluja alaistensa kanssa ... "

.

.

Toimituksen poiminnat