Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ruotsi ei viitoita meitä Natoon – olemme aivan eri asemassa

Ruotsissa käytiin kadehdittavan äänestysvilkkaat parlamenttivaalit – emme näe unta omissamme tuon suuruisista äänestysprosenteista – noin 84%. Eniten paikkoja tässä vaiheessa menettää maltillinen kokoomus, tosin suomalainen media ei tästä juurikaan kirjoittanut – 14 paikkaa.

Demarit säilyttivät selvästi suurimman puolueen aseman, joskin putosi sitten 1920 -luvun alle 30 prosentin kannatuksen – vääränlainen pääministeri?

Meillä media nosti meille vaikutuslistassaan jälleen tarkoitushakuisesti Naton ”muutoslistan” kärkeen – Helsingin Sanomat tiukkana natottajana halusi tuottaa lukijoilleen ihmetystä ujuttamalla jälleen Natoa kansalaistemme silmien eteen – ymmärtämättä, ettei kansakuntamme halua liittyä Natoon – itseasiassa ei koskaan ole halunnut – katso Kuva 1.

 

Ruotsidemokraatit (SD) eli perussuomalaisten veljes- eli sisarpuolue sai suurimman suhteellisen voiton – teki toisinnot Suomesta, kuin aikanaan toistaiseksi vielä ulkoministeri Timo Soini nosti reviiripuolustajien [1 voimalla omansa hallitukseen – sisäsiisteyskurssien jälkeen [2. Nyt Timo on sinisin hetkin vaipunut kansanedustaja Pentti Oinosen sanoin kutistunut takiaispuolueesta satiaspuolueeksi [EKSTRA – alle virhemarginaalien.

 

Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?

Maanpuolustus, EU, maahanmuutto, talous – HS kertoo, kuinka Ruotsin vaalien tulos vaikuttaa suoraan Suomeen

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005820322.html -

Ilkka Luoma kommentti: 10.9.2018 - 8:50

HS nosti luettelossaan ensimmäiseksi NATOn, selostaen, että jos Ruotsi liittyisi Natoon, niin se olisi meille katastrofi. Näin se ei ole, päinvastoin se olisi meille kädenojennus, sillä asemamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla [3 vahvistuisi entisestään lännen ja idän vuoropuhelun liittoutumattomana järjestelijänä, jopa välittäjänä [4. Nyt jo olemme välittäjäroolissa huomattavasti edellä Ruotsia. Jopa ydinasesuurvallat tarvitsevat välittäjää, kuten olemme huomanneet [5.

Toisekseen kansakuntamme suuri enemmistö ei halua Natoon, eikä ole halunnut koskaan aiemminkaan, sillä suomalaiset ovat oivaltaneet erikoisroolimme tämän toisen ydinasesuurvallan rajanaapurina.

Sekään ei ole yllättävää, ettemme enemmistönä haikaile Natoa edes siinäkään tilanteessa, että ruotsalaiset sinne lipsahtaisivat [6.

Suomessa ei kannata yrittää hämätä kansakuntaamme Ruotsin natohaluista, sillä hekään eivät halua olla Nato/US' n taistelualusta itään [7.

Niin Suomessa kuin Ruotsissa ei voida mennä Natoon ilman suoraa kansanäänestystä, vaikka Suomessa kokoomuslainen koppalakkiosasto veisi meidät lännen sotaliittoon, jopa ohi kansan vastustavan enemmistötahdon! [8.

Suomalaiset sanovat Kokoomuksen koppalakkiosastolle: "Puhukaa te, me pidämme hevosta". Suomalaiset ovat oamksuneet tosiasiat viisaudeksi, jossa viholliset pidetään kaukana ja ystävät lähellä.

 

Ruotsi käy nyt oman paininsa hallitusneuvotteluissa – onko vaikutuksia meille Suomeen?

Moderaterna vaatii nykyisen demaripääministeri Stefan Löfvenin eroa ruorimestarin paikalta, vaikka vasemmisto- tai edistysmielisillä on hienoinen blokkijohto - toistaiseksi.

Mikä muuttuu, vai muuttuuko mikään [9 – sillä reviiripuolustajien ”epävirallinen EU-eurooppalaisliitto” kiinteytyy vaatimaan maahanmuutolle tiukkoja sääntöjä ja turvaamaan ”alkuperäisille” sen mikä heille kuuluu – mitä se sitten onkaan. Onko se yhteisöllisyyttä, keskinäisyyttä – yhteenkuuluvuutta ja samankaltaisuutta – entä monipuolisuus, saavutetaanko se ”omin voimin” - vai onko ulkoa saatava geenitäydennystä …?

[9

Helsingin Sanomat: Vaikuttavatko Ruotsin vaalit Suomeen – vai tapahtuiko länsinaapurissa se, mitä täällä kävi jo aiemmin?

Ilkka Luoma kommentti: 10.9.2018 - 8:31

Ruotsissakin reviiripuolustajat voittivat suhteellisesti vaalit, vaikka demarit ovat edelleen torjuntavoittonsa myötä selvästi suurin puolue.

Näyttää siltä, että reviristit eli reviiripuolustajat voivat saavuttaa noin 20 prosentin hallintaoikeuden pitämään ao. valtio alkuperäasukkaiden hallussa, mitä sitten lopulta nämä "alkuperäiset" sitten ovatkaan.

Johtolause: Voimme sanoa, että jokaisella ihmisellä on juuri se oma isänmaa, jossa hän tulee ymmärretyksi ja toimeen omalla äidinkielellä.

On myös maininnan arvoista, ettei reviirinsä puolustaminen ole rasismia [10, vaan evoluution luomaa puolustautumista elinpiirinsä suojelemiseksi, jotta riittävä ravinto on saatavilla samankaltaisille omassa yhteisössään.

Suomessa Jussi Halla-aho [11 ja Laura Huhtasaari ovat reviiripuolustajia, kuten Hollannin Geert Wilders [12 ja Ranskan Marine Le Pen [13. Saksassa reviireitä valvoo AfD [13.

 

...

Miltä tuntuisi yhteispohjainen sotilasliitto Ruotsin kanssa

… tätähän ruotsidemokraatit ovat jo ehdotelleet – ollessaan vailla riittävää painoarvoa, nyt tuota painoarvoa on ja sitä on jo kuunneltava – ainakin Ruotsissa. Halla-aholla on yksi kansakuntamme vastainen ajatussuunta – Jussi on ilman perusteita jostain syystä natomyönteinen ---

 

Viitteet:

[01 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html -

[02 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86774-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset -

[03 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla -

[04 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241752-presidentti-sauli-niinisto-idan-ja-lannen-valittaja -

[05 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

[06

[07

[08

[10 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -

[11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/06/some-repesi-reviiripuolustaja-halla-aho.html -

[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/hollantilainen-geert-wilders-on-myos.html -

[13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/uusi-uljas-euroopan-unioni-vai.html -

[13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/alkaako-nyt-voimakas.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https:ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 178575

 

DOC SD_10092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 10092018

 

650_6085 – 17:16_19:48

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (192 kommenttia)

Ilkka Luoma

"Timo Soini naljaili Ylellä Ruotsin vihreiden kehnolle tulokselle - Ville Niinistö kuittasi heti Twitterissä: ”Vihervastaisuutta ilman analyysia”

Tänään klo 8:54
Soinin mukaan Ruotsin vaalien tulos on ”aikamoinen täysjumi”. ... " -Iltalehti

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180910220118... -

.
IL-kommentti:

"Rehottavat finnit" naljaili itsensä ministeri-audin takaovikahvoista kiinni pitäen niin takiaisena, että saavutti satiaiskokoluokan kansansuosion - takin kääntäjän sinisin ajatuksin. Tämä tulee lukea soinimaisella huumorilla ryyditettynä -

...
Takinkääntäjä Timo Soinin sanoista kumpuaa syvä katkeruus, kun hieno ura uhrattiin ministeri-audin takapenkille.

Natsikortin esiinveto kääntöberberin taskusta kertoi mielentilan - oma jytkyttely on vaihtunut satiaiskokoiseen alle virhemarginaalin kannatukseen.

"Kyllä kansa tietää" - sanoi Timon oppi-isä Veikko Vennamo, joka saattaisi nyt pitää Soinia aatteen petturina, joka valitsi oman edun aatteen sijasta.

Perussuomalaiset nousivat Timon johdolla juuri reviiripuolustajina* hallitukseen. Myöhemmin persukenttä äänesti aidot reviristit valtaan ja nyt tavoitellaan "ruotsalaisveljien" saatossa uutta nousua, ehkä 15-18 prosenttikannatukseen.

Siniset loikkarin päätyvät poliittiselle hautausmaalle, vaikka ovat kiinni takiaisina ministeri-audien takaovikahvoissa.

Tämä kommentti tulisi nyt lukea soinimaisena "miten te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte" -mentaliteetilla

.
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005821691.html -

"Äänestäjille ei riitä enää mikään, sanoo ulkoministeri Timo Soini Ruotsin vaalituloksesta – ”Varmaan Juha Sipilä miettii samanlaisia, ja se ei kesäparralla korjaannu”

”Tulee identiteettipolitiikkaa ja lyhytjännitteisyyttä, kohupolitiikkaa, joka ottaa milloin kenetkin pyörteisiinsä ja sitten kieputtaa”, Soini kuvaa. ... " -HS

.

Tomi Vaalisto

Presidentin mielipide viitoittaa Suomen Natoon - sangen tuoreen mielipidekyselyn mukaan enemmistö 42 % haluaa Naton jäseneksi kun presidentti sitä suosittelee. Natoa vastustava vähemmistö onkin vain 34% ja 24% ei ota kantaa asiaan: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250665-il-us-kyse...

Nyt kun Ruotsi on mennossa Natoon presidentti Niinistö sitä suosittanee. Parlamentaarisessa demokratiassa asian kuitenkin päättää eduskunta.

Ilkka Luoma

[12082018]

Lännen media teetätti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jonka uutisoitiin laajasti otsikoin: ”Lännen Media: Yli kolmannes olisi valmiita Nato-jäsenyyteen, jos presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10348898 -

Kiintoisaa on se, ettei otsikoihin eksynyt laajalla otoksella tarkasteltuna yhtään mediaa, joka olisi lööpittänyt kansakunnan enemmistön mukaisesti – eli puolet tai vähän yli puolet ei hyväksy Natoa, vaikka presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi! Miksi näin?

Tunnetusti Suomen kansa on vastustanut Natoa – viimeiset 15 vuotta [Kuva 1.], vuodesta toiseen ja varteenotettavien selvitysten mukaan yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Aihe lienee loppuun kaluttu, kun presidentinkään ”käsky” ei pure – vaan kansakuntamme kokee sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden [0 olevan meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla [1 se vakaa status, johon turvaamme.

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... -

.
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259369-... -

.

Tomi Vaalisto

Kyllä suomalaiset jyrähtelevät sangen yksiselitteisesti: 48 % suomalaisista hyväksyy sotilasyhteistyön syventämisen USA:n ja Naton kanssa.

Niinistö tämän tietää ja hän on myös Naton kannattaja. Erilaiset lausunnot medialle ovat politiikkaa ja diplomatiaa.

Kannattaa muistaa myös, että presidentinvaaleissa Natoa kannattavat ehdokkaat saivat 80% äänistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Niinistö ei *useta kansaa isänmaallisella ilmaisulla olevansa suomalainen, kun on kyse Natoon liittymisestä - Sale tietää erityisen hyvin jo kansanslaisviestinnän osalta, että suuri suomalaisenemmistömme (aina yli 50%) ei ole halunnut eikä halua Natoon ... Lausunnon Niinistö antoi amerikkalaiselle aviisille.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

Kyllähän pressankansliaaan voi lähettää omia mielipiteitään ja voihan joku väittää tällaisessa viestissään ihan mitä vaan.
Presidentinkanslia muistaakseni saa noin 5000 yhteydenottoa vuosittain ja kyllähän sinne kaikkea mahtuu. Pääsääntönä on, että presidentille yhteydenottoihin vastataan, jonka tietysti tekevät avustajat. Lapsille vastaus lähetetään usein kirjepaperilla, joka on koristettu Sauli Niinistön ja Jenni Haukion koiran Lennun kuvalla.
Vantaalla paikallinen uutiskynnys ylittyi kun Korson kuningatar Laura ehdotti presidentille asuntojen vaihtoa.

Niinpä voi olla lähes varma, että Natostakin on lähetetty mielipiteitä pressankansliaan. Lähettäjä voisi kuvitella tulleensa jopa kuulluksi, jos saa vastauskirjeen kansliasta. Ainakin filatelista arvoa tuolla avustajan lähettämällä kirjeellä on.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Niinistö ei petä äänestäjiään, jotka luottivat hänen lausuntoon Nato-kansanäänestyksestä ja sen välttämättömyydestä.

Pettäjän tie olisi lohduton.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

Naton vastustajat tuskin Niinitöä äänestivätkään. Haatainen, Kyllönen ja Väyrynen olivat Natoa vastustavia ja korjasivat noin 12 % äänisaaliin.

Saukko on antanut lausuntoja lehdistölle, tämä on erittäin ajankohtainen ja mielenkiintoinen:

" Ruotsin Nato-jäsenyys aiheuttaa joka tapauksessa meille tarpeen puhua, mitä tapahtuu meidän ja Ruotsin väliselle hyvin pitkällä olevalle puolustusyhteistyölle, ehkei mitään. Se ei ole kuitenkaan kaikkein merkittävin asia”, Niinistö pohdiskeli."

Mikähän olisi tuo kaikkein merkittävin asia? Siitä ainakin Kokoomus on kertonut jäsenistölleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Natoa vastustaa yli puolet suomalaisista, on äärimmäisen epätodennäköistä, ettei Niinistölle ääniä kertynyt natovastustajien laarista. Muistavimmat muistavat Niinistön päässeen linnaan heti ensimäiseltä kierrokselta ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #21

48% suomalaisista haluaa tehdä sotilasyhteistyötä Naton ja jenkkien kanssa, neljäsosaa asia ei kiinnosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Oleellinen asia on kansakuntamme kaipuu ja halu sotilaalliseen liittoutumattomuuteen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sinä jaksat tuoda esiin kaikissa mahdollisissa yhteyksissä tuota Nato-galluppien sarjaa. En voi käsittää miten noin typerää mielipidemittausta kannattaa tehdä. Ovatko tekijä täysiä ääliöitä. Samaan sarjaan kuuluisi mielipidetiedustelu, pitäisikö Suomen käynnistää liikekannallepano, kyllä vai ei.

PS. Ohitit nämä jostakin syystä

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260195-...

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260195-...

Ilkka Luoma

Jos luit aloituksen ja juuri HS-liitteen, niin olisit huomannut, että HS painotti juuri tätä Nato-korttia, ollen väkevä natottaja jo edesmenneen ent. HS-toimittaja Olli Kivisen ajoista lukien. Luitko lainkaan avausta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kyllä luin ja siellä ensimmäisenä oli tuo graafi Natojäsenyyden kannatuksesta. Siitä käy selvästi ilmi, ettei Naton jäsenyyttä kannateta kyselypäivänä mutta siitä ei käy ilmi että Suomi EI KOSKAAN liity Naton jäseneksi. Vielä suurempia prosentteja saataisiin jos kysyttäisiin pitääkö käynnistää liikekannallepano.

HS:n mukaan Suomi ei liity puolustusliittoon siinäkään tapauksessa että Ruotsi liittyisi tai että Presidentti kannattaisi liittymistä. Niinistö totesi kannattavansa Suomen Natojäsenyyttä silloin kun Venäjä pitää EU:a vihollisenaan. Kannattaa siis pitää mielessä että mielipiteet saattavat muuttua

Oletko koskaan pohtinut mistä suomalaisten Natovastaisuus johtuu? Johtuuko se yhdestä tai useammasta seuraavista seikoista:

a) ei ole tarvetta liittoutua, kun meitä ei mikään uhkaa jos hoidamme ulkosuhteemme viisaasti.

b) Omat puolustusvoimat riittävät, emme luota emmekä tarvitse vieraan apua (Kuninkaanportin kirjoitus)

c) Nato on USAn hyökkäyssotaorganisaatio ja sen jäsenenä meidät vedettäisiin USA:n sotiin ympäri maailmaa.

d) Nato on Venäjän vihollinen ja haluamme pitää ystävälliset suhteet Venäjään.

e) Venäjä uhkaa toimenpiteillä, jos liitymme.

Oma veikkaukseni on Venäjän pelko eli kohta (e).

PS: Sinä et ole ehkä lukenut näitä kommenttejani:

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260195-...

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260195-...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Oletko perehtynyt Venäjän pohjoisen puolustusdoktriiniin - siihen löytyy erinomainen kuva - myös minun US-blogistaniasta ... kannattaa miettiä amerikkalaisten merkitys sotaharjoituksineen - Suomessa, hyvin lähellä Kuolan niemimaata ... sama kuin Venäjä kävisi masssiivisia taistelu- ja hyökkäysharjoituksia Kuubasta käsin! Oletko miettinyt?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #42

Minusta tuntuu, että yrität luikerrella kommentin #33 kysymyksistä ja linkeistä.

”kannattaa miettiä amerikkalaisten merkitys sotaharjoituksineen – Suomessa”. Aika rankkaa tekstiä jos tarkoitat, että jenkit tulevat Suomeen harjoittelemaan hyökkäystä Venäjälle?

Jos tarkoitat sitä, että harjoitellaan puolustusta yhdessä Suomen armeijan kanssa, siinä ei ole mitään "mietittävää" se on meidän kannaltamme hyvä asia.

Olen kyllä katsellut blogiesi kuvituksia. Suomen Lappiin on noissa kuvissa piirretty Naton jäsenmaiden joukkoja ja sotakalustoa. Tarkoittaako se, että rauhanaikana siellä olisi esimerkiksi Espanjan tai Turkin tai jonkun muun Naton jäsenmaan joukkoja huolimatta siitä, ettei Suomi ole Naton jäsen?

Siinä tapauksessa, että Venäjän joukot ylittävät Suomen rajan, eli sodan aikana, Naton joukot olisivat tervetulleita auttamaan Suomen puolustusta, vaikka se ei todennäköistä olisikaan, koska Suomella ei ole jäsenyyden tarkoittamaa turvatakuuta.

Rauhan aikana Suomessa voi kutsuttuna olla Naton jäsenmaiden joukkoja esimerkiksi sotaharjoituksissa. Mikään Naton jäsenmaa ei niitä Suomeen väkisin lähetä ilman suostumustamme, ei, vaikka olisimme Naton jäsen.

On täysin absurdi väite, että jos Suomi liittyy Natoon, esim. Portugali, Turkki, Kreikka tai joku muu Naton jäsenmaa lähettäisi joukkojaan Suomen itärajalle valmistelemaan hyökkäystä Kuolan nimimaalle. Sellaista naurettavaa tarinaa kuitenkin täällä jatkuvasti levitetään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Jos olisit lukenut linkkejä - olisit huomannut tuolle hyökkäysharjoittelulle syyn - muistatko mitä sijaitsee Kuolassa, aloitetaan tästä - ja lue huolellisemmin itse juttu ja siihen liittyvät linkit ... ja linkkien linkit - kaikki perustellaan huolella ja asianmukaisesti ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #81

Oletko perehtynyt näiden harjoitusten suunnitelmiin. Jos et tiedä mitä harjoitellaan, älä viitsi kertoa omia arvailuitasi harjoitusten tarkoituksesta, teet itsesi naurun alaiseksi.

Pysytkö edelleen kommentin #75 viimeisen kappaleen väitteessä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Jos tarkoitat venäläis-kiinalaisen harjoituksen tarkoitusta, niin sen tietää jokainen asiantuntija ja näitä asioita tarkasti seuraava henkilö ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #91

Hellitä hieman, alat sekoilla aika pahasti. Et siis ymmärtänyt, että vastasin sinun kommenttiisi, jossa puhuttiin sotaharjoituksista Lapissa sekä Venäjän puolustusdoktriinista.

****

Ymmärrän, ettet halua ottaa kantaa kommentissa #33 esitettyihin syihin suomalaisten natovastaisuudesta etkä siinä olleisiin linkkeihin, jotka koskivat Georgian sodan todellista aloittajaa, Venäjää.

***

Jos lukisit nämä väitöskirjat, luulisit vähemmän ja huomaisit tuolle harjoittelulle syyn. Luettuasi voit perustella miksi meidän ei kannata harjoitella länsimaiden kanssa.

[Suomalaisen turvallisuuspolitiikan tila : suomalaisen 2000-luvun alun turvallisuuspoliittisen debatin käsiteanalyyttinen tarkastelu
Väitöskirja, Heinonen Veikko U. J. 2011]

[Suomen uhkakuvapolitiikka 2000-luvun alussa
Väitöskirja, Limnéll Jarno, 2009]

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #120

"Inquiry accuses both sides in five-day conflict of breaking laws of war"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #140

Vetäydyitkö, kun mentiin todellisuuteen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #144

Pakko on kai vetäytyä. Olet antanut vakuuttavat todisteet siitä, että Georgia aloitti sodan Venäjää vastaan hyökkäämällä venäläisiä joukkoja vastaan Georgiaan kuuluvan Etelä-Ossetian alueella.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgian_sota

Sota alkoi 1. elokuuta 2008 kun Venäjän tukemat mutta kansainvälisesti tunnustamattomat osseettiseparatistit alkoivat tulittaa georgialaisia kyliä kranaateilla.

https://www.theguardian.com/world/2008/nov/19/geor...

"It's important to find out who was the aggressor. But the answer isn't straightforward," Orlov, who spent two weeks in South Ossetia and Georgia investigating the conflict, said. "Of course Georgia's armed forces started a full-scale military operation. But the previous politics of Russia provoked Georgia to do this." This did not "excuse" the Georgian president, Mikheil Saakashvili, he continued. "But Russian peacekeepers also didn't do their job properly. We know the Russian side gave arms to the Ossetians and that they used them to fire towards Georgia from Russian peacekeeping positions well before August 7."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #177

" ... EU:n tilaama, lähes 1200-sivuinen raportti on kattavin selvitys sodasta. Sen mukaan Georgia aloitti sodan, mutta se tapahtui Venäjän pitkään jatkuneen provokaation jälkeen. Brysselissä 2009 julkistettu raportti pitää sekä Venäjää että Georgiaa syypäinä vuoden 2008 elokuussa käytyyn sotaan. [19] ... " - Wiki

..

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #179

Taglivianin EU-raportti nimenoman EI pidä Georgiaa yksin syyllisenä sotaan ja mainitsee juuri tuon Venäjä ennen sotaa tapahtuneen pitkäaikaisen provosoinnin ja separatistisen aseistamisen. Kannatta lukea sitä raporttia, Luoma.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #88

Re #81

"Jos olisit lukenut linkkejä - olisit huomannut tuolle hyökkäysharjoittelulle syyn"

Tämä olisi oiva Iltasanoman lööppi: "Ilkka Luoma: Suomi harjoittelee yhdessä Yhdysvaltojen kanssa hyökkäystä Venäjälle".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #106

Ainakin se olisi rehellisempi kuin moni muu heidän tai muiden. Niin Luoman nimen kera kuin ilman sitäkin, ihan yleisenä ja objektiivisena havaintona.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

Tulee tässä mieleen F-15C taisteluhävittäjien rynnäkköharjoitukset yhdessä h
Hornettiemme kanssa Rissalasta suoraan itään - kohden Venäjän rajaa - jälkipoltot ärjyen päällä kaarto juuri ennen rajavyöhykettä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #119
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #136
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #146

Tämäkö oli käyttämäsi lähde väitteellesi, että tarkoituksena oli hyökkäyksen harjoittelu Venäjälle? En löytänyt googlaamalla mitään, mikä olisi tukenut väitettäsi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #178

Tutki asiaa ja mieti sen jälkeen millaisen vaikutteen se antaa rajanaapurille, kun suomalaiset laskevat sen toisen ydinasesuurvallan taisteluhävittäjät Itä-Suomeen, josta lennetään rynnäköintiharjoituksia suoraan itään - lähelle Venäjän rajaa - saa ajatella ... muistatko miten US taisteluhävittäjät tulivat Suomeen - muistatko um. Soinin lausunnon asiasta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #180

Tarkoitatko, ettei Suomessa saa järjestää ilmasotaharjoituksia USA:n kanssa sen tähden että Venäjällä se tuntuu pahalta?

Antaisitko itse tiedot lehdistölle Suomen hyökkäyssotaharjoituksista, se olisi kova juttu ja saisit siitä sulkia hattuun. (voin välittää tuon tiedon puolestasi, jos haluat).

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #109

Mielipide on aina subjektiivinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

Huomasitko sen omista kommenteistasi?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #147

Ehdottomasti, silloin kun kyse on omasta mielipiteestäni. Tämä jenkkien "jälkipolttimella" tehty hyökkäysharjoittelu perustuu siis tarkkoihin tietoihin harjoituksen käsikirjoituksesta ja tavoitteista. Oletko saanut nämä ehdottoman luotettavat tiedot Puolustusvoimien Esikunnasta vai Kiteen ABC:n kahviossa keppanaa juovilta joutomiehiltä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #118

Olet antanut ymmärtää, että jenkkien kanssa harjoitellaan hyökkäystä Venäjälle. Jos siis et tarkoita sitä, voisit ilmaista sen selvemmin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #138

Perehdyhän Kuolan niemimaan ominaisuuteen maailmanlaajuisen ydinsodan estojärjestelmänä - ja sen osuutta US valtapyyteiden täyttämisessä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #148

Eihän minun tarvitse siihen perehtyä. Sinä olet näköjään perehtynyt ja tiedät Suomen harjoittelevan yhdessä jenkkien kanssa Kuolan "maailmanlaajuisen ydinsodan estojärjestelmän" tuhoamista. Voisitko kertoa tuosta järjestelmästä enemmän ja syyn miksi Suomi haluaa sen tuhota?

Miksi et kerro tietojasi lehdistölle. Kyllä kansan pitää saada tietää, mitä meidän hyökkäysvoimat puuhaavat jenkkien kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #138

Täällä US Puheenvuorossa olen useampaan otteeseen selostanut tuon hyökkäysskenaarion ja siihen pyrkimisen aktiivisena harjoitteluna - kts. Nato-Isäntämaa pöytäkirja ja täältä toisaalta Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin kartta, joka on ainakin minun alueella esitetty pariinkin otteeseen - ru-kielinen karttakuva. mieti samalla mikä merkitys on Kuolan niemimaalla! Sekin on täällä alueellani selostettu useaan otteeseen. Oletko lukenut?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #181

Sitähän juuri tarkoitan, että voisit tuon hyökkäyssotaskenaarion julkistaa muuallakin kuin täällä us-puheenvuorossa. Ammattitaitoiset toimittajat pystyisivät kirjoittamaan tuon asian hieman tiivistetymmin. Voin kyllä antaa juttuvinkin. Olet paras kertomaan mistä näissä harjoituksissa on kysymys.

Iltalehti on tästä aiheesta jo kirjoittanutkin.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/20170116220005417...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Onko nyt PS-puolueessa puolustuspoliittinen kelkka kääntynyt:

Ote PS-puolueen puolueohjelmasta vuodelta 2015 ( uudenpaa en PS-puolueen turvallisuuspoliittisista linjauksista löytänyt ):

"Perussuomalaisten mielestä sotilaallinen liittoutumattomuus on palvellut Suomea niin hyvin, että tämän linjan muuttamiselle täytyy olla painavat syyt.
Natojäsenyydelle ei ole esitetty mitään konkreettisia perusteluja, jotka antaisivat varmuudella olettaa, että maamme puolustaminen olisi paremmalla tolalla sen myötä. Sen sijaan liikkumavaramme turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä kapenisi ja saisimme uusia – muun muassa kansainväliseen kriisinhallintaan liittyviä – velvoitteita liittokunnan sisällä."

Lähde: https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads...

Mitkähän ne turvallisuuspoliittiset "liikkumavaramme" olisivat jos jäämme EU:n ytimen ulkopuolelle, samoin kuin Naton tiiviin yhteistyön ja jäsenyyden ulkopuolelle ?

Eli PS-puolueen linja on: Ei Natoon, mutta toki ulos EU:sta ( etäisyyden ottaminen EU:hun , kun Fixitistä ei nyt kannata sen oikealla nimellä puhua ). Mielenkiintoista olisi nähdä ne PS-puolueen voimasuhdelaskelmat, joilla se perustelee Suomen omaa uskottavaa puolustusta ilman muiden tukea.

Että Ruotsiko sitoutuisi sotilasliittoon Suomen kanssa ? Sitähän meillä on Suomessa kovasti hehkutettu, mutta mitä sanovat ruotsalaiset ? Pitäisikö heiltäkin asiaa kysyä ?

Ilkka Luoma

Näin on, niin PS ja Ruotsista SD eivät ainakaan aiemmin ole lämmenneet lännen sotakoneelle - Natolle, kummatkaan eivät halua olla Nato/US -taistelualusta matkalla itään, ...

Mutta Halla-aho on esittänyt natomyönteisiä kantoja --- en tiedä miten on tilanne juuri nyt. Halla-aho lukee tarkasti kansalaisviestintää! :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"niin PS ja Ruotsista SD eivät ainakaan aiemmin ole lämmenneet lännen sotakoneelle - Natolle, kummatkaan eivät halua olla Nato/US -taistelualusta matkalla itään,"

Se on ymmärrettävää kun tuo lännen sotakone perustettiin jo v 1949 eikä vielä ole saanut hyökkäyssotaa aikaiseksi. Kovin on heikko sotakone. Ehkä samasta syystä revanssihenkiset SuurSuomen kannattajatkaan eivät ole lämmenneet.

Kyllä tämä idän ja lännen välinen vedenjakaja-alue on aina maavoimien taistelualustana jos länsi hyökkää itään tai päinvastoin. Vedenjakaja ei säily ulkopuolisena, paitsi jos nämä hyökkäykset tapahtuvat pelkästään ballistisilla ohjuksilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Oletko lukenut, että Nato perustettiin ensin, ja vasta tuon jälkeen Varsovan liitto, joka hajosi, ja jonka myötä myös Nato piti lopettaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #43

Natoon liittyi suuri osa entisistä Varsovanliiton maista, ilmeisesti näissä maissa ollaan sitä mieltä, että Natoa tarvitaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Tässä kohdin voit perehtyä noiden entisten Varsovan liiton maiden historiaan - me emme esimerkiksi olleet tuossa liitossa koskaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #59

Ja sekö estää Venäjän uhan tänä päivänä, Luoma? Etkä vastannut kysymykseen, että tarvitaanko NATO:a vielä? Jos Baltian maat eroaisivat NATO:sta, niin kuvitteletko ihan oikeasti, että Venäjä jättäisi ne rauhaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Jori, minä harvemmin luulen, sen sijaan tiedän, että Venäjä ei hyökkää kenenkään kimppuun (varsinkaan Suomen!), ellei sieltä muodosteta kolmansien kautta selvää uhkaa jo hyökkäyksenä itse Venäjälle ... nyt kun yrität esittää Georgiaa ja Tshetseeniaa, niin perehdy ensin niiden historiaan ja sitten katso miten se toinen ydinasesuurvalta toimii - vaikkapa arabimaissa ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #43

"Varsovan liitto, joka hajosi, ja jonka myötä myös Nato piti lopettaa."

Kuka muu niin on kirjoittanut?

PS. Oletko lukenut kommenttia 33 ollenkaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Hyvin monet asiantuntijat ovat tuon huomanneet ja johan sen sanoo järkikin - jos "vastinkumppani" katoaa, niin mitä tehdään sillä toisella, joka oli vieläpä ensin perustettuna!?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #82

Vielä useammat asiantuntijat ovat todenneet, että Naton vastinkumppani on muuttanut nimeä, ei kadonnut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

No, missä se on - ja miten toimii? Kerrotko lukijoille?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #117

Etkö todella tiedä vai pilailetko? Tämän vastinkumppanin sotilasdoktriinissa Nato on nimetty viholliseksi. Tämä vastinkumppani on pinta-alaltaan maailman suurin liittovaltio mutta taloudessa vain Italian kokoluokkaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #82

Ainoa realistinen vastavoima tänäkin päivänä imperialistiselle, eurooppalaisen valtion alueen ryöstäneelle ja sen itseensä liitäneelle Venäjälle , on NATO. Jos NATO:a ei Euroopassa edelleen olisi, tekisi Venäjä ryöstöretkiään taatusti myös jälleen Baltiaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Jori, kuka sinut on aivopessyt, olet kuulemma aivan tolkun tyyppi Itä-Suomesta. Pelottaako sinua?

Ilkka Luoma

[7
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002878678.html -

"Tuore kyselytutkimus: Ruotsalaiset haluavat pysytellä Naton ulkopuolella
Natolle ei sanoo 50 prosenttia ruotsalaisista ja kyllä 34 prosenttia, osoittaa Dagens Nyheterin Ipsosilta tilaama tuore mielipidemittaus ... "
...

EKSTRA

" ... Ruotsin alueen loukkaamiseen 42 kertaa viiden viime vuoden aikana. Useimmin ilmatilaloukkauksiin on syyllistynyt Yhdysvallat, seitsemän kertaa ... " ~ https://yle.fi/uutiset/3-8547088 -

.

Tomi Vaalisto

Tuo "tuore tutkimus" on tammikuulta 2016.

Ilkka Luoma

Kuvastaa hyvin vakaiden ruotsalaisten kantoja - puolet kansasta jyrähtää Natolle: "Kiitos ei" ---

Ilkka Luoma

[8

"Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä
Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 -

.

Tomi Vaalisto

Venäjän Ruotsiin kohdistuneiden simuloitujen ydinasehyökkäysten jälkeen Ruotsin puolustuksen puutteisiin on kiinnitetty huomiota ja se on todettu heikoksi.

Havahtuminen Ruotsin puolustuksen heikkouteen ja toisaalta maan strategisen aseman tärkeyteen on johtanut hieman yllättäen siihen, että lähes puolet ruotsalaisista uskoo Naton apuun kriisitilanteessa.

Niinpä Ruotsin puolustusvoimien sotilasstrategisessa doktriinissa yhteistyö ja ulkopuolinen apu korostuvat. Ruotsin kyky käydä sotaa yksin nähdään niin vähäisenä, että ulkopuolinen tuki ja muiden kanssa tehtävä yhteistyö ovat vakiintuneet kiinteäksi osaksi maan ulkopolitiikkaa.

Porvariallianssin kaikki puolueet ovat syksystä 2015 lähtien liputtaneet avoimesti Ruotsin Nato-jäsenyyden puolesta, kun taas vihervasemmisto vastustaa jäsenyyttä.

Ruotsin demarit eivät Natoa vastusta: ulkoministeri Margot Wallström ja puolustusministeri Peter Hultqvist ajavat syvenevää puolustusyhteistyötä muun muassa USA:n, Iso-Britannian ja Suomen kanssa.

Ilkka Luoma

Ketä vastaan Ruotsi tätä kuviteltua sotaa kävisi?

Tomi Vaalisto

Asia selviää Ruotsin puolustusvoimien sotilasstrategisessa doktriinissa:

https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-mynd...

Tuo pitää lukea, jotta ymmärtäisi svedupetterien turvallisuuspolitiikkaa - muuten menee pahasti luulottelun puolelle.

Mediaa seuraavat tietävät, että Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist luonnehti Venäjää pahimmaksi uhkaksi Euroopan turvallisuudelle.

Tuo Hultqvistin lausunto on tietysti totta, mutta Suomessa ei tuota ääneen uskalleta sanoa, koska kekkoslovakialainen suomettuminen vaivaa vielä keskustelua. Onneksi asia kuitenkin ymmärretään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Aikanaan 1800 -luvun alkupuolella ruotsalaiset hoksasivat asettaa Suomen estepanssarikseen idän suunnalla - tuon jälkeen Ruotsi ei ole sotinut - hyökkäillyt tai puolustautunut varsinaista sotaa vastaan - vaan ovat eläneet yli 200 vuotta rauhan aikaa - eivät he ole hölmöjä kansakuntana ja demokraattisina äänestäjinä, että uskoisivat kuviteltuihin uhkiin - näin pitkän rauhan jakson jälkeen - Suomen turvallisen selän takaa ---

Meilläkin kansakuntamme suurin osa - ne fiksuimmat ovat huomanneet, että olemme eläneet jo täyttä rauhan aikaa yli 70 vuotta ... ei kansakuntamme hötkyile näiden koppalakkisten edessä, jotka jenkaisivat suomalaiset väkisin Natoon - lännen sotakoneeseen .. .joka toki himoitsee Lapin lentokenttiä ylläpitääkseen yllätyshyökkäysmahdollisuutta Venäjän Kuolan niemimaalle, jossa sijaitsevat ne maailmanlaajuisen ydinsodan esto-ominaisuudet - str. ydinsukellusveneinä, jotka Nato/US -mielestä varmaan pitäisi ensimmäisenä tuhota rajulla rynnäköllä juuri muun muassa Lapin kentiltämme - kun katsoo karttaa ymmärtää asian hyvin ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Ei mitään "estepanssaria" asetettu vaan Ruotsi hävisi Suomen sodan 1809 ja Venäjä miehitti Suomen Ahvenanmaa mukaanlukien. Näin itse asiassa se "estepanssari" katosi kun raja siirtyi kaukaa Ahvenkoskelta aivan Tukholman porteille.

Lapin lentokentillä ei ole käyttöä tuossa fiktiivisessä hyökkäyksessä - Nato ei hyökkää yhtään mihinkään ja nykysin lentotukikohdat ovat kaukana kohteista. Esimerkiksi Afganistanin laillisen hallituksen apuna olevat lentokoneet voivat operoida Intian valtamereltä.

Venäläisillä on erilainen tilanne. He käyttävät 70-luvun tekniikkaa, jolloin tukikohdan on oltava suhteellisen lähellä. Esimerkiksi Aleppoa tuhotessaan venäläiset olivat Tartun lähellä ja lensivät pommituslentonsa jopa Turkin yli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Hyvin on panssari toiminut, ei sotia yli 200 vuoteen, jota ennen Ruotsin ollessa rajatusten Venäjän kanssa - oli puolin ja toisin hyökkäyksiä joka vuosisata, joskus jopa kaksikin ... Ruotsi kyllästyi "jatkuvaan sotimiseen" Venäjän karhun kanssa - ja Suomen luovutus itsenäisyyden tielle oli nerokas keksintö ja sitä seurannut päätös - ruotsalaisilta ... suosittelen lukemaan tohtori Risto Volasen kirjan "Suomen synty ja kuohuva Eurooppa -Otava 2017. avartaa kummasti tietoisuutta ja historian ymmärrystä - laajalla spektrillä.

...
PS Kannattaa perehtyä myös suomalaisen Sprengtportenin tapahtumiin :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

"ei kansakuntamme hötkyile näiden koppalakkisten edessä, jotka jenkaisivat suomalaiset väkisin Natoon - lännen sotakoneeseen .. .joka toki himoitsee Lapin lentokenttiä"

Toden totta, Venäjän kenraaleilla on suurimmat koppalakit.

***

Kerro vielä voiko amerikkalaisilla, englantilaisilla tai ranskalaisilla ydinsukellusveneillä estää maailmanlaajuisen ydinsodan vai onko tuo ominaisuus vain venäläisillä?

Ilkka Luoma

[6

" ... Tällä kertaa kysyttiin myös, vaikuttaako Nato-kantaan Ruotsin kanta. Kyselystä käy ilmi, että Nato-jäsenyyden kannatus nousisi 35 prosenttin, jos Ruotsi liittyisi Natoon. Vastustajia olisi siinäkin tapauksessa silti enemmän, 47 prosenttia. Näissäkin luvuissa on eroa runsas kaksi vuotta sitten tehtyyn lähes vastaavaan kyselyyn. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-8408558 -

.

Tomi Vaalisto

Tuo suppea mielipidekysely on julkaistu 26.10.2015.

Tämän kesäisessä kyselyssä enemmistö kannattaa Naton jäsenyyttä, jos pressa näin suosittelee.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vaalistolla näyttää edelleenkin olevan prosenteilla laskeminen n.s. hakusessaan.

35 % S.Niinistön perässä rullaluistelevia ei edelleenkään ole enemmistö vaan se on toisaalla.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Myyryläisen luulottelussa on kaksi virhettä:

Kommentin nr 3 linkistä ilmenee, että 42 prosentin enemmistö kannattaa Natoa, jos presidentti sitä suosittelee.
35%n sijaan luku on 34% ja kyse on vastustajista.

Enemmistön Myyryläinen ymmärtänee kun on niin monesti neuvottu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Hups, prosentit kääntyivät, kiitos Vaalistolle korjauksesta.

Mutta edelleenkään 42 % ei ole enemmistö koska siihen tarvitaan yli 50 prosenttia, jopa noinkin spekulatiivisessa asiassa kuin jos joku tekisi jotakin tekisikö muut jotakin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #40

Ei ole Myyryläiselle mennyt oppi perille - käydään asia uudestaan läpi:
em kyselyn mukaan kun pressan suositellessa Natoa kannattaa 42%, vastustaa 34% ja EOS 24%.

Tuo 42% on sekä yksinkertainen että suhteellinen enemmistö.

Koska Myyryläinen tuntee vain määräenemmistön niin kerrataanpa näitä opintoja:https://fi.wikipedia.org/wiki/Enemmist%C3%B6_(%C3%A4%C3%A4nestys)

Enemmistöjä[2] ovat:

Yksinkertainen enemmistö = eniten ääniä useammasta kuin kahdesta vaihtoehdosta, yhdenkin äänen ero riittää

Suhteellinen enemmistö = eniten ääniä suhteessa muihin

Ehdoton enemmistö = yli puolet annetuista äänistä

Määräenemmistö = esim. 2/3 äänistä

Yksimielinen päätös = 100% äänistä

Joko oppi meni perille?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Tuolla aiemmin on esitelty uudempi ja uskottavampi tutkimustulos suomalaisten halusta olla erossa Natosta, jopa silloin kun Niinistö sitä suosittelisi! Kansakuntamme motto: "Puhu sinä, me pidämme hevosta" ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Vaalisto sotkee nyt asioita. Tässä nyt esillä olevassa asiassa on kyse mielipidetiedustelun tuloksen tulkinnasta eikä äänestyksestä jota hänen linkittämänsä Wikipedia-artikkeli (epätarkasti) käsittelee. Vaaliston virheessä ja hänen selityksessään on kyse eri asioista sillä toisessa arvioidaan ihmisten arvailemia mielipiteitä spekulatiivisen kysymyksen pohjalta ja toisessa lasketaan äänestysvaihtoehtojen saamia tuloksia. Edelleenkään 42 sadasta ei ole enemmistö mutta 58 on.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #67

Mikset yksinkertaisesti voi myöntää olleesi väärässä, Myyryläinen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Kerrotko nyt Jori kaikille lukijoille miten se on väärin?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #71

Vaalisto sen jo kertoi. Ei sinä sinun viisasteluja enää tarvita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Et siis kyennyt kertomaan sitä - mitä merkitystä näin ollen on kommentillasi? Tyhjää jauhantaa ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #80

Vaalisto ei pystynyt kertomaan yhtään mitään vaan sekotti erilaisia asioita keskenään ja niitäkin huolimattomasti joten haluaisiko Kajanto yrittää paremmalla onnella? Se tosin on vaikeaa sillä edelleenkin 58 % on yli puolet ja enemmän kuin 42 %.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #89

Suhteellinen enemmistö = eniten ääniä suhteessa muihin. Mietipä nyt sitä, Myyryläinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #93

Heikkisen kirjoitus on todellakin valaiseva vaikkakin myös se on epätarkka. Suhteelliseksi enemmistöksi nimitettyhän on oikeasti "vain" suurin joukko vaan ei enemmistö mistään jos se on 50 % tai vähemmän. Pitäisi siis puhua suurimmasta joukosta jollakin jaottelulla.

Vaalien ja äänestyksien säännöissä voidaan toki saada voittaja valitsemalla suurimman äänisaaliin saanut vaikka se ei enemmistöä muodostaisikaan. Mutta nyt ei ollut kyse mistään vaalista tai äänestyksestä vaan spekulatiivisesta mielipidetiedustelun kysymyksestä.

P.s. ad Kajanto: mitä ääniä tässä p.o. tapauksessa laskettiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Tarkasti selostamalla saattaa saada epäuskoisimmankin tiedon tielle ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Kiintoisaa oli se, ettei media missään kertonut tuon viimeisen tutkimuksen tarkkaa prosenttilukua, kun kansakunta vastasi koko puolikkaan voimalla, ettei Natoon, vaikka pr. Niinistö suosittelisikin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Kannattaa olla todellisuudessa kiinni:

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259369-... -

" ... Lännen media teetätti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jonka uutisoitiin laajasti otsikoin: ”Lännen Media: Yli kolmannes olisi valmiita Nato-jäsenyyteen, jos presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10348898 -

Kiintoisaa on se, ettei otsikoihin eksynyt laajalla otoksella tarkasteltuna yhtään mediaa, joka olisi lööpittänyt kansakunnan enemmistön mukaisesti – eli puolet tai vähän yli puolet ei hyväksy Natoa, vaikka presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi! Miksi näin?

Tunnetusti Suomen kansa on vastustanut Natoa – viimeiset 15 vuotta [Kuva 1.], vuodesta toiseen ja varteenotettavien selvitysten mukaan yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Aihe lienee loppuun kaluttu, kun presidentinkään ”käsky” ei pure – vaan kansakuntamme kokee sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden [0 olevan meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla [1 se vakaa status, johon turvaamme.

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-... - ... "

302 kommenttia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Matematiikan taito on aina hyväksi - nykyään valitsee uuslukutaidottomuus ja huono matikan taito, jopa yksinkertaisissa ynnätehtävissä ;)

Ilkka Luoma

"Ruotsin vaalituloksessa oli virhe, ruotsidemokraatit saa paikan lisää – "Vaalivirkailijat olivat todella väsyneitä"
Virheen korjaus kasvatti porvariblokin takamatkaa sosiaalidemokraattien johtamiin punavihreisiin. Punavihreät johtavat nyt ääntenlaskentaa 144–142.

Ruotsin vaalit11.9.2018 klo 07:16 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10397410 -

...
Vahventaa nykyisen pääministerin asemaa, mutta nostaa SD' tä!

Ilkka Luoma

Tämä on kiintoisaa, jossa kansakuntamme jyrähtää kirkkaan selvästi:

28 prosenttia liittyisi Natoon, jos Ruotsi liittyisi, MUTTA 59% sanoo jälleen "Kiitos ei" - Natolle, siinäkin tilanteessa, jossa Ruotsi liittyisi!

~ https://yle.fi/uutiset/3-8408558 -

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Toki tällainen kirjoitus pitää Luoman tehdäkin, koska jos Ruotsi liittyy NATO:on, sinne menee aivan varmasti Suomikin ja silloin Luomalta loppuvat työt.

Ilkka Luoma

Jorilla näyttää olevan vahva usko ja luulo kansakuntamme pienvähemmistöläisenä ;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Parhaan kommentin liittymisestä NATO:n kuulin edesmenneeltä sotaveteraani-isältäni, kysyessäni häneltä miksi hän kannattaa NATO:n liittymistä, "Ettemme taas jäisi yksin" isäni perusteli näkemystään. Ei Siperia, vaan Kannaksen korpi opetti. Vuosikymmeniä meile on toitotettu ulkopolittiselta johdolta Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden tärkeydestä tavalla, jolle ei katetta löydy, niin tottakai tällä on ollut vaikutusta kansan mielipiteiseen, mutta uusi, voimakkaasti länteen suuntautunut nuori sukupolvi tulee tämänkin asian aikanaan hoitamaan.

Ilkka Luoma

Natosta antaa erinomaisia kannanottoja vielä elossa oleva sotaveteraani Yrjö Saraste, jonka kommentteja olen lainaillut luvan perästä täällä US Puheenvuorossakin. Yrjö ei näe Natole mitään statusta, koska emme sitä tarvitse - Yrjö ymmärtää paljon ja näkee tuon itärajamme mahdollisuutena - meidän ollen välittäjä - kuten pr. Niinistö tekeekin.

...
Arvostan aidosti kaikkien sotaveteraanien mielipiteitä ja kunnioitan niitä, koska he olivat etulinjassa --- josta myös muodostuu se Venäjän tärkein tunnustus Suomen heille liian hankalasta puolustustaidosta - joten emme tarvitse Natoa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

itämeren turvallisuuspoliittinen tilanne vakiintuisi jos suomi ja ruotsi olisivat natossa,,nyt sotilaallinen tyhjiö(ruotsin synnyttämä)aiheuttaa turhaa kuohuntaa niin kremlissä kuin naton pääkonttorissa ja washingtonissa saakka !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei Ruotsi mikään sotilaallinen tyhjiö ole vaikka siellä rauhallisempina aikoina pyritäänkin noudattamaan työaikalakeja. Hyvä olisi muuallakin.

Tomi Vaalisto

Svedut eivät saaneet yhtään konettaan ilmaan kun Venäjä teki simuloidun ydinasehyökkäyksen 2015,

Hyökkäysharjoitus tehtiin Gotska Sandön edustalla noin 35 kilometrin etäisyydellä Ruotsin rajasta ja harjoittelivat iskua ydinkärjillä varustetuilla risteilyohjuksilla.
Venäläispommikoneen lentäjät saivat radioteitse vahvistuksen ydinaseiden käyttämisestä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000605556.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Venäjän simuloidusta ydinasehyökkäyksestä ei ole mitään uskottavaa todistetta, vain lännen sotakoneen arvailuja ja tarkoitushakuista manipulaatiota ... sen sijaan tiedetään, että US oli se, joka suunniteli ydinaseen käyttöä jo Koreassa ja Vietnamissa - Japanin paljolti siviiliatomipommituksien jatkoksi.

Ilkka Luoma

Ruotsilla on vahvat ilmavoimat, muutahan se ei juuri laivastoa lukuun ottamatta tarvitsekaan - tosin laivasto harjoittelee amatöörimäisesti "ruotsalaisten siviilikalastajien" kanssa - luullen niitä vainoharhaisesti veänläisiksi sukellusveneiksi, tosin yksi niistä karahti karille - Ruotsin vesialueilla - kauan sitten...

Ilkka Luoma

Ruotsi voisi ollakin "sotilaallinen tyhjiö", me emme, sen tietää Venäjäkin, ja jättää meidät rauhaan totaalisesti, kunhan emme luo heille uhkaa muiden kolmansien toimesta, vrt. Nato-isäntämaa pöytäkirja - nyt jo vallitsee Itämerellä liian suuri lännenmiehen sotakoneylivoima - siispä Venäjä turvautuu entistä enemmän str. ydinaseiden muodostamaan tasapainoon + yhteistyöhön Kiinan kanssa (?) - kehittäen sellaista, mitä löytyy nyt Kuolan niemimaalta - aivan meidän vierestä ...

Ilkka Luoma

Tässä oiva esimerkki median ohjaamasta manipulaatiotavasta:

" ... Ruotsin alueen loukkaamiseen 42 kertaa viiden viime vuoden aikana. Useimmin ilmatilaloukkauksiin on syyllistynyt Yhdysvallat, seitsemän kertaa ... " ~ https://yle.fi/uutiset/3-8547088 - Katso otsikko ja sitten sisältö!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Et sitten lukenut loppuun asti:

"Ruotsin puolustusministeri pitää ongelmallisimpina Venäjän tekemiä ilmatilaloukkauksia – etenkin silloin, kun venäläiset sotakoneet lentävät signaalilähettimet suljettuina. Silloin ne eivät näy siviililennonjohdon tutkissa.
– Venäjän lennot ovat tungettelevia ja yllyttäviä. Signaalilähettimen sulkeminen ei ole sama asia kuin rajan loukkaaminen, mutta se on ilmiö, jonka voi liittää turvallisuustilanteeseen, puolustusministeri Peter Hultqvist sanoo DN:lle."

Ja sinulla ei ole tähän mitään vastaan väittämistä, Luoma.

Ilkka Luoma

Huomasitko, että amerikkalaiset tekivät kuitenkin eniten näitä ilmatilaloukkauksia ja oletko tietoinen, että nato-valtioiden sotakoneetkin lentävät aika-ajoin ilman transpondereiden päällä oloa - erityisesti ollessaan vakoilu- tai signalointitehtävissä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

Ruotsin puolustusministerin kanta tässä ratkaisee, mikä ilmatilaloukkaus on sille ongelmallisin, ei todellakaan Luoman kanta. Vai alatko häntäkin isällisesti neuvomaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Ahaa, itse tapahtumilla ei ole arvoa - haloo Jori, nyt ajatuskoneisto käyntiin!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kommentissasi kerrot:
"Timo Soini naljaili Ylellä Ruotsin vihreiden kehnolle tulokselle - Ville Niinistö kuittasi heti Twitterissä: ”Vihervastaisuutta ilman analyysia”"

Tuli tuosta Villen kuittauksesta mieleen, että juuri samanlaisiahan nämä ovat Luomankin blogit: Natovastaisuutta ilman minkäänlaista tilanneanalyysiä.

Luoma väittää, etteivät Ruotsin ratkaisut vaikuttaisi Suomeen. Se, että Luoma haikailee takaisin suomettuneisuuteen, hienolla uudella termillä "vedenjakajaksi idän ja lännen välille", ei kuitenkaan millään mittarilla riitä perusteluksi. Tuollainen ei voi olla Suomen ulkopoliittinen tavoitetila.

Ilkka Luoma

Tilanneanalyysin saat kirkkaan selvästi, kun vaikkapa laitat täällä US Puheenvuorossa Etsi -ruutuun sanan Nato, ja sitten kurkkaat niitä kirjoituksia, jotka on nimikoitu nimelleni ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Löytyy pelkkä NATO:a vastustavia kommentteja, ilman mitään kunnon perusteluja NATO:sta. Perusteluksi ei riitä se, että gallupien mukaan enemmistö vastustaa NATO:a.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Jos luet ne kaikki, ei sinulle jää enää mitään vasta-argumentteja - luitko kaikki - linkkeineen, joista useat ovat ammattisotilaiden selostuksia Naton ongelmista Suomelle, jos olisimme siinä ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #72

Kun niissä ei ole MITÄÄN vasta-argumentteja. Miksi NATO olisi ongelma vain Suomelle, kun se ei ole millekään muulle NATO-maalle? Koska se on ongelma vain Venäjälle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #78

Luoman kyky arvioida analyyttisesti esim. Naton vastuksen syitä, on heikko. Kommentissa #33 esitettyihin syihin hänellä ei ole mitään omaa näkemystä. Papukaijamaisesti hän toistaa vastustusprosentteja, mutta mistä tuo suuri luku johtuu, siitä hänellä ei ole mitään käsitystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Suuri vastustusprosentti johtuu kansalaisten aihetietämyksestä, jota todistaa hyvin jatkuvasti toistuva todellinen enemmistövastustus ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #95

Suuri vastustus osoittaa päinvastoin sen, että kansan tietämys NATO:sta ja sen toiminnasta rajoittuu "USA-paha, NATO-USA:n käsikassara, NATO hyökkää Suomen kautta Venäjälle-tyyppiseen mutu-tietoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Jori, siinä mielessä olet oikeassa, etä tuo ajatus liittyy juuri tuohon pieneen vähemmistöön 17-23 prosenttia, joille Nato edustaisi sitä heille oikeaa asetelmaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #100

Hyvä, että edes 17-25% on tolkun ihmisiä,

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #114

Suomettuneita ja harhaanjohdettuja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Emme mahda enemmistödemokratialle mitään :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #95

Voi luoja mitä skeidaa: "Pihtiputaan mummun" suuri aihetietämys Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta on Natovastaisuuden syy.

Sillä ei ole mitään merkitystä, että Venäjä vastustaa Suomen Natojäsenyyttä ja uhkaa toimenpiteillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Oletko kertaakaan lukenut asiantuntijoiden analyyseja? autan, tässä yksi:

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #72

Upseeriliitto viimeisimmässä kyselyssä NATOn kannatus oli noussut 10% vuodesta 2013 vuoteen 2017. 25% upseereista vastusti Suomen liittymistä Natoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Tuo kiinnostaa - täräytätkö jonkun linkin siteeksi aiheeseen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #68

Kajanto tiivistää hienosti Luoman kirjoitusten sisällöttömyyden. Kahdella tyhjentävällä - ja vielä esimerkin kohottavalla - lauseella. Luoma käyttäisi saman asian kertomiseen pitkän blogin ja 3 - 4 yhtäpitkää aloituskommenttia omaan blogitekstiinsä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Jorin kommentti oli valitettavasti täysin tyhjä - ja tuskin on lukenut niitä po. artikkeleita edes nimeksi, mutta "terävä arvio" napsahtaa ... joo, kaiken kommentoinnin perusta on huolellinen perehtyminen siihen mitä kommentoi, vai oletko eri mieltä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #74

Näitä mielipideblogeja kommentoidaan mielipiteillä. Siinä perehtymiselle ei ole tarvetta. Siinä vaiheessa kun keskustelemme oikeasti puolustusvalmiudesta ja puolustusyhteistyöstä, ei perehtymisestä ole haittaa.

Sellaiseen ajatustenvaihtoon valitsen toisenlaisen keskustelukumppanin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Luetko muuten toisten avauksia ja kommentteja - kovinkaan tarkasti?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #74

Kommenttinin kertoo sinun turhista palstaa täyttävistä linkeistäsi ihan kaiken. Ei mitään konkreettista argumenttia NATO:oa vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Jori, kerrohan sieltä ne kohdat, jotka eivät pidä paikkaansa - muutoin kommenttisi jää tyhjän jauhamiseksi - kyvyttömyyttä osallistua asiapitoisesti kommentointiin (?), jossa oleellista on vasta-argumentit, kriittisyys ja tosiasioiden esitys - missä ne ovat kohdaltasi, uskoisin lukijoiden odottavan niitä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #84

En ala niitä luettelemaan, mutta yhtään konkreettista vasta-argumenttia et ole esittänyt sille, miksi se NATO olisi juuri Suomelle niin paha, kun se ei sitä ole muillekaan NATO-maille. Ainoa argumenttisi on se, että se olisi Venäjälle joku uhka, ei se, että se vahvistaisi Suomen puolustusta ja tekisi maamme Venäjälle saavuttamattomaksi lopullisesti. Mutta sehän ei sinulle tietenkään sopisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Luehan tuo viimeinen kommentti - se saattaa avata silmiä :)

...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #84

Totuus on, ettei Luoma pysty esittämään edes viittä perustelua, miksi puolustusliitto Nato olisi Suomen puolustuksen kannalta hyödytön tai peräti vahingollinen.

Asiallista olisi tuoda vastaus TÄHÄN tiivistetysti eikä kehotusta lukea 5 vuoden ajalta Luoman blogikirjoitukset ja kommentit. Olen aivan varma, ettei Luoma löydä yhtäkään perusteltua syytä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Perustelut on annettu täällä Usarin Puheenvuorossakin useita kertoja - oletko lukenut? Laita Puheenvuyoro hakuun sana - nato - ja katso kohdaltani artikkelit, niin saatat oivaltaa jotain ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #112

Tuo nyt ne viisi perustelua, kun sinua siihen pyydetään, Luona äläkä selittele.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Montako kertaa sinun pitää lukea ja koettaa ymmärtää - 6 vai 7 kertaa? Nuo perusteet ovat täällä US Puheenvuorossa tuotu esille (googlaa - nato - ) huolella ja tarkasti jo useita - useita kertoja - sinullekin. Luetko muuten muiden kommentteja?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #131

Tuot ne nyt vaan tänne, käsitä kerran un pyydetään, äläkä aina selitä, Luoma. Et taida pystyä siihen kuitenkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Olet pyytänyt jo aiemmin 6-7 ketaa, ja joka kerran ne on huolella ja selkokielisesti - helpolla kieliopilla - sinulle opastettu ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #74

www.upseeriliitto.fi
Upseeriliiton jäsentutkimus 2017 - Upseeriliitto

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #162

Linkin alta ei löytynyt tuota tutkimusta, mutta tällainen löytyi - hiukan aiemmalta ajankohdalta:

" ... Vaikka Suomen Kuvalehti otsikoikin sotilaiden haluavan sotilasliitto Natoon (SK 8/2016), Yrjö Jaatinen (KSLM 15.3.) on oikeammassa ilmaistessaan oikean Nato-jäsenyyttä kannattavien upseereiden osuuden olevan alemman, sillä koko Upseeriliiton (UL) 6178 jäsenestä (1.1.2016) kannattajia on vain 23,81%.

Uusimmassa Sotilasaikakauslehdessä (SAL 3/16, 17.3.) UL:n pääsihteeri Hannu Sipilä kertoo jäsenkyselyiden yhtenä tarkoituksena olevan keskustelun herättämisen upseereille läheisistä ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista, kuten turvallisuuspolitiikasta.

Hän myös puolustaa upseereiden sananvapautta tuoda kantansa esiin Nato-asiassa näin kollektiivisesti, ”koska moni arastelee keskusteluun osallistumista omalla nimellään” ja kieltää, että tavoitteena olisi ”repivä lööppijournalismi”. ... "

~ https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Nato-jäsenyyttä-kannattaa-alle-neljäsosa-upseereista/748605 -

.

Ilkka Luoma

Tämä on erityisesti Jorille:

[2017] " ... Kansakunnallemme ei ole kerrottu kaikkea ja nyt on aika saada totuus kaikille tiedoksi!

Ruotsi oli puuhaamassa aktiivina maailmalle YK:n kautta ICAN – ydinaseiden täyskieltoa |7. Suomi ei ollut valmistelussa mukana, miksi – kysytään. Syy saattaa olla yksinkertainen, sillä Suomen Puolustusvoimien komentajan – kenraali Jarmo Lindbergin allekirjoittamassa Nato – Isäntämaa pöytäkirjassa* ei ole mainintaa ydinaseiden tuontikiellosta Suomeen. Suomi ei halunnut näin riskeerata Naton kanssa tekemäänsä sopimusta!

|7 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ican-... -

Ruotsalaiset ottaessaan aikalisän kyseisen, suunnilleen vastaavan pöytäkirjan ratifioinnille – nostivat pohdittavaksi juuri tuon ydinaseettomuuden, siispä ruotsalaiset lisäsivät sopimukseensa, joksi he kutsuvat omaa pöytäkirjaansa, kaksi selvää varaumaa – paperille ja ehdoksi ratifioinnille. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/mita-meilt... -

Luethan nyt jori huolella linkkeineen koko artikklein, niin uskoisin siitä avautuvan sinullekin jotain - tule sitten kertomaan mitä huomasit ... :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mikä oli siis pointti? Sekö, että Suomi lupaisi ydinaseiden tuomisen Suomen alueelle?

Ilkka Luoma

Älä hötkyile, vaan lue koko juttu - linkkeineen. Sieltä löytyy myös peruste, miksi kansakuntamme jatkuvasti kertoo yli 50% voimalla Nato vastustuksensa!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #97

Pistä kerrankin se perustelu suorana lainauksena TÄNNE, äläkä juoksuta kirjoittajia linkkien perään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Laitettu useita kertoja - jänkkääviin ja tyhjiin kommentteihisi vastauksina, en enää laita 6. ja 7. kertaa - vähemmästäkin pitäisi jo oppia ja ymmärtää :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #130

Helppo vedota aina joskus laittamiin teksteihin. Suora lainaus pyydettäessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

Olet pyytänyt niitä joa aiemmin 6-7 kertaa, ja olen vastannut yhtä monta kertaa - ne riittävät, sillä oletan sinulla olevan riittävä suomenkielen osaaminen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #152

Et kertaakaan ole laittanut kunnon perusteluja. Vain samoja tyhjänpäiväisä mutu-linkkejäsi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

Opettele Jori lukemaan ja ymmärtämään lukemasi - ja aivan ensimmäiseksi koeta lukea se, mitä sinulle tarjotaan ... nyt kommenttisi ovat tyhjän kanssa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #164

On opeteltu. Sinun "perustelusi" on samaa vanhaa tyhjänpäiväistä vanhojen ja kumottujen linkkien suoltamista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #175

Ei kannata kommentoida, jos ei saa muuta aikaiseksi kuin vaikkapa nron 175! Lukijoita saattaa hymyilyttää - ajatteletko koskaan millaisen kuvan annat itsestäsi, tosin haluan puolustaa sinua, sillä ei ole mikään harvinaisuus, että historia on jäänyt vähemmälle ja ymmärrys siihen jäänyt saavuttamatta, kun maltti ei ole riittänyt tarkempaan selvitykseen. Mutta suunta täällä jänkkäämällä saattaa vielä kääntää oivalluksen päälle ;)

Ilkka Luoma

PS.

Tsekkaa ruotsalaisten tekemät muutokset juuri ydinaseiden kohdalta heidän vastaavaan Nato - isäntämaa pöytäkirjaan ...

Ilkka Luoma

Edelleen Jorille:

[2016] " ... …
Nythän käydään täyttä informaatiosotaa
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillist... - ]

Ensin löydettiin Pietarista lähinnä Yle' n toimesta trollistania eli trollitehdas |2. Tähän piti vastata, ja nyt niin Yle kuin Sanoma Oyj' n mediat HS ja IS käyvät täyttä infosotaa tätä olematonta trollistania vastaan. Neljäs valtiomahti on saanut jo rinnalleen vastamedian tasapainottamaan tiedonjaon oikeellisuutta ja sen todentamista |3.

Ilmatilamme niin konkreettisesti kuin kuvainnollisesti oli/on Naton sotakoneiden osalta myös sakeanaan olettamuksia, arvailuja ja parhaan tietolähteen mukaan juttuja, lähinnä negatiisisävyisiä juuri Venäjää ja venäläisyyttä kohtaan – oivana esimerkkinä USS Donald Cook, jonka tehtäväkuvaa lännettynyt media ei ole edes viitsinyt kaivella esille |4, vaikka siihen olisi ammattitaitoa omistammekin (MPKK).

Otamme esimerkin IS -uutisoinnista
[IS-toimittaja Arja Paananen näppäili tällä tavoin ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000119661... - ]

Nyt jos perehdymme tarkoin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin sanailuun Natosta [link ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011951... - ], huomaamme, että jo alkuperäisenkin jutun osalta toimittaja viritti oman infosotansa irroittaen selkeästä vain Natoa koskevasta asiayhteydestä sotaisuuden kuvitelman natottomia valtioita kohtaan.

Tähän toimittajaoivallukseen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soinikin seuraavana päivänä tokaisi pohtineensa asiaa |*, mutta oivalsi sisällön vasta seuraavana päivänä [?] – nimittäin nopeana populistina Soini olisi iskenyt heti kypärän remelit pinkeinä kiinni tuohon Lavrovin viestintään, jos olisi hoksannut heti tuon mahdollisuuden, mutta eipä tehnyt, näinköhän valui ohi ministerikorvien? On myös se mahdollisuus, että Timo ymmärsi asian aivan oikein, että puhuttiin vain Nato valtioista ja Nato-asioista!


|* Näinköhän h-hetkellä ei Soini edes hoksannut toimittajien virittämää kehärakennelmaa Natoon hyökkäämättömyydestä ja Lavrovin sanattomuutta muille (johon kätkettiin tuo oivallus, että sehän tarkoitti, että muualle voidaan hyökätä)... " ... Soini päätti jättää lehdistötilaisuudessa tarttumatta Lavrovin Suomi-vakuuttelujen ”unohdukseen”, mutta myönsi seuraavana päivänä suomalaistoimittajille noteeranneensa kyllä tapahtuneen.
”Jälkeen päin on tietysti aina mielenkiintoista katsoa, mitä sanottiin ja mitä ei sanottu. Ja sanottiinko sitä tahallaan vai eikö sitä sanottu tahallaan. En minä kyllä sitä niin lue, että Venäjä voisi Suomeen hyökätä, vaan ehkä hän kohdisti sanoja enemmän Baltiaan”, Soini arvioi.

Lavrov ei tarkoittanut toimittajiemme mielikuvitustuotetta, vaan asiayhteys oli tiukasti Nato, ja vastausta Natolle. Kun tarkkaan lukee Lavrovin sanaileman tekstin - ei jää epäselvää todellisuudesta ja siitä, että Sanoma Oyj' n IS tarkoitushakuisesti natottaa ja pelottelee lukijoitaan. ---

Tasapuolisuuden nimissä tässä Iltalehden sanailua samasta aiheesta
IL-toimittaja Anna Egutkina kirjoitteli tällä tavalla ~ http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016060721690720_ul... -

Tänään käydään kovaa vääntöä ollako vai eikö – Nato vai sotilaallinen liittoutumattomuus

Olisi kansalaistemme näkökulmasta rehtiä, jos ainakin ennen niin luotettava media kuin Helsingin Sanomat jättäisi tuon natottamisen |5 ja natomanian pois ja keskittyisi analysoimaan kokonaisuutta – huomioiden kansalaistemme näkemykset ja mielipiteet. Otamme pari asiantuntija- ja terävästi kokonaisuutta ymmärtäviä kirjoituksia esille Natosta ja natottomuudesta ---
A Professori (emer.) Vesa Kanniainen ~ http://vesa-kanniainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21... -
B Risto Volanen ~ http://www.ristovolanen.fi/118302917/3858767/posti... - ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/06/nain-nato-... -

.

Jorma Repo

Mitä mietit kun ryssä jäi kiinni Skripalien murha yrityksestä?

Ilkka Luoma

Väärä analyysi, vain epäily ja vaade saapua haastatteluun - ei näytettyjä uskottavia todisteita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Mikäli viittaat kommenttiin 111, niin kyseessä on vain se, ettei todisteita ole, eikä näin myöskään syytteitä, vain epäily ja kutsu haastatteluun - sitten oikeudenkäynti, jos on tullakseen eli ylittää syytekynnyksen - todellisuudessa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #125

"Tiedustelulähteiden mukaan Britannian Scotland Yardilla ja tiedustelupalvelu MI6:lla on hallussaan ”valtavat määrät” venäläisten syyllisyydestä osoittavaa todistusaineistoa, jota ei ole vielä tuotu julkisuuteen."

https://www.verkkouutiset.fi/venajan-agentit-juhli...

Sinun ihan turha esittää omatekoisia päätelmä siitä asiasta, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Oletko huomannut, että Verkkouutiset on Kokoomuksen äänitorvi ja kokoomuslaisen ideologian mielipidelehti -

... toisaalta väittihän US um. Colin Powell YK' ssa koko maailmalle, että Irakissa on kemiallisia joukkotuhoaseita vuonna 2003 - valehteli, ei ollut ja maailma sai tästä toki tietää, mutta vasta sen jälkeen, kun US hyökkäsi Irakiin - ilman mitään mandaattia - siis mitä tuo verranto voisi sinulle opettaa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #153
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #157

Huomasin ja peilasin sen itse aiheeseen.

Ilkka Luoma

Suomessa kansakunta on suomalaisina päättänyt vuodesta toiseen yhtäläisesti, ettemme liity Natoon. Pr. Niinistö on suomalainen, kuten on sanonutkin, muun muassa amerikkalaiselle laatumedialle (mitä se muuten on?). Olemme välittäjiä täältä idän ja lännen vedenjakajalta, kuten on pr. Niinistökin - ollen sitä myös toiminnallisesti ja konkreettisesti. Me kansakuntana ymmärrämme paasikivimäisen viisauden kumpuavan perusajatuksesta pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä. Nyt emme puutu idän kauppapolitiikkaan, joka lienee se tärkein ilmansuunta, jos tarkastelemme hyvin pitkää aikaskaalaa.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10406439 -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Taas valehtelet korvat heiluen vakiofraasillasi. Me emme ole idän ja lännen vedenjakajalle muuta kuin sinun päässäsi.

Ilkka Luoma

Turhan syyttelyn sijasta pohdihan mitä tuo todellinen lause oikein tarkoittaa - siis "idän ja lännen vedenjakajalla" - oletko kuinka perehtynyt Suomen ja suomalaisuuden historiaan (erityisesti autonomian aikaan), kulttuuriimme, kieleemme, perintöömme ja tapoihimme - aloita noista ja palaa sitten asiakommentein - uskoisin lukijoitakin sen kiinnostavan.

...
PS. Luitko kommentin 121 yle-linkin alta tulevan jutun?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #129

Taas samaa liirumlaarumia historiasta. Uskopa nyt Luoma, että nykypäivänä enää ei todellakaan eletä sitä YYA-aikaa,. vaikka kuinka niin haluaisit. Suomi on kaikella tavoin länteen kuuluva valtio ja osana sitä. Vaikka saman höpöphöpön toistaisit tuhat kertaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #134

Edelleenkin, ihan mainioina nykypäivinäkin kannattaisi ottaa oppia historiasta. Siitä miten ja millaisella politiikalla olemme pystyneet säilymään sotien ulkopuolella ja millainen meidät on sellaisiin vienyt.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #142

Kyse ei ole tässä historiasta, vaan Suomen asemasta osana länttä ja länsimaisia organisaatioita. Suomi ei säilynyt sodan ulkopuolella 1939-40, koska olimme yksin. Nyt pitäisi jo viimeinkin älytä liittoutua.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #134

Edelleenkin, ihan mainioina nykypäivinäkin kannattaisi ottaa oppia historiasta. Siitä miten ja millaisella politiikalla olemme pystyneet säilymään sotien ulkopuolella ja millainen meidät on sellaisiin vienyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Tunne eilinen, niin saatat tänään oivaltaa jotain huomisesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Kansakuntamme onneksi "joreja" on onneksi vain muutama ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #154

Jos Suomi olisi 1939 ollut littoutunut, mitään Talvisotaa ei olisi edes syttynyt. Suomi on ainoa EU-maa Venäjän rajanaapurina, joka ei ole liittoutunut. Mitään takeita ole siis siitä, että Venäjä ei saa taas päähänsä hyökätä Suomen kimppuun. Sehän on jo Euroopassa hyökännyt natottoman Ukrainankin kimppuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #159

Onneksemme kansakuntamme enemmistö on ymmärtänyt erityisen asemamme, ja pyryn pysyä poissa lännen sotakoneen sopimuksellisesta sidoksellisuudesta ... tässä kannattaa kuunnella viisaan presidenttimme kannanottoja, joita tarkkaavaiset - molemmat silmät auki pitävät - ovat usein myös lausuntoina mediassa huomanneena. Jori, oletko sinä huomannut?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #166

Gallupeilla ei ole Suomen turvallisuuden kannalta mitään merkitystä

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #172

Onneksemme sillä on merkitystä, että kansakuntamme väkevä tahto on huomioitu ja Natoon liittyminen on jäänyt sikseen -ainakin pr. on oivaltanut suoimalaisten suuren enemmistön tahdon ... Kansakuntamme tahdolla on suuri merkitys turvallisuuteemme - Jori luitko tuon Niinistön haastattelun, jonka hän antoi saksalaiselle aviisille?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nato-kyselyihin vastataan mutulla:

Trots att Sverige står utanför försvarsalliansen Nato så tror ändå nästan hälften av svenskarna att vi får hjälp av Nato om Sverige hotas militärt.

https://www.dn.se/nyheter/politik/nato-motstandarn...

Ilkka Luoma

Suomessakin "mutulla" jo yli 10 vuoden ajan, joka vuosi - ja aina "mutulla" sama lopputulos: Yli 50% suomalaisista vastustaa Natoa ... ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja sitä mutua sitten toistelet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #158

Kansakuntamme suuren enemmistön iloksi ;)

Ilkka Luoma

Melkoista innokkuutta aihe aikaansaa - päätän puolestani sen käsittelyn kiitokseen ja toteamukseen kansakunnaltamme Nato-asian suhteen: "Puhukaa te vähemmistöläiset - me täältä enemmistöstä pidämme hevosta!" :)

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma, joka lähettää 25 viestiä noin 5 minuutissa, ei ole muuta kuin pesunkestävä trolli.

Ilkka Luoma

Jori ylitti näin jo itsensä - sai aikaiseksi lauseen, jossa valitettavasti kaksi virhettä :) Lukijat saavat arvata ne ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ihan kuule löytyy viestihistoriastasi kellonaikoineen, todistettavasti. Maksettu Venäjän trolli, ei mikään muu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #174

Olisiko sinun nyt syytä jotenkin toteen näyttää väitteesi - sillä se hipoo tutkintapyyntöä - haluatko sellaisen tehtäväksi?

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #184

Älä viitsi, Luoma, kaikki näkevät sinun teksteistäsi, millä intensiteetillä ja vimmalla suollat romaanikaupalla tekstiä, joissa kaiken aikaa puolustat Venäjää ja sen tekoja, dissaat Suomea ja haukut länttä ja Amerikkaa. Yhtään kritiikkiä ei ole Venäjästä sinun teksteissäsi näkynyt. Päämäärä sinulla on teksti määrä, ei laatu. Aivan kuten trollit toimivat. Mihinkään muuhun johtopäätökseen ei voi tulla.

Ilkka Luoma

" ... Suomen Nato-jäsenyydestä saattaisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä maamme turvallisuudelle. Tällaisen johtopäätöksen tekee everstiluutnantti Fred Blombergs, joka työskentelee erikoistutkijana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella. Blombergs kirjoittaa Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista tuoreessa Sotilasaikakauslehdessä. ... "

~ https://www.ksml.fi/kotimaa/Erikoistutkija-Natosta-Suomelle-ehkä-enemmän-haittaa-kuin-hyötyä/384449 -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kaverihan kirjoittaa täyttä paskaa vuonna 2015:

"Hänen mukaansa Suomen Nato-jäsenyyttä on vaikea perustella Venäjän voimistuneella sotilasuhalla, koska Venäjä ei ole tällä hetkellä laajentumiseen pyrkivä aggressiivinen suurvalta."

Vai ei ole laajenemiseen pyrkivä suurvalta? Vastahan se tuolloin miehitti Krimin ja liitti sen itseensä. Huutonaurua...

Ilkka Luoma

Rauhoitu Jori, nyt menee jo tekstifalsetin puolelle - kts. miten Krimillä toimittiin ja vertaa sitä Kiovan Maidanille ja Odessaan ... muistatko Krimin historian, venäjänkielisyyden, ja venäläisenemmistöisyyden - entä muistatko miten krimiläisiltä kysyttiin halustaa Kiovaan vai Moskovaan - ... muistatko tälläistä uutista jo 1990 -luvulta?

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten
Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen. ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #185

YK: yleiskokous, EU ja Suomi mukana ovat tuominneet Krimin miehityksen laittomana. Miten monta kertaa näitä asioita pitää sinun päähäsi takoa, Luoma?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset