Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Johtaja

 • Lopulta sangen pieniä johtajia ...
  Lopulta sangen pieniä johtajia ...
 • Suuria johtajia ... todellisia johtajia - Erich von Manstein ¤
  Suuria johtajia ... todellisia johtajia - Erich von Manstein ¤
 • .... ominaisuus vailla vertaa ... ¤¤
  .... ominaisuus vailla vertaa ... ¤¤
 • Arvojohtajia sieltä suurimmasta päästä - tosin murhattiin ¤¤¤
  Arvojohtajia sieltä suurimmasta päästä - tosin murhattiin ¤¤¤

Seitsemän merkitsevää kirjainta, jotka muodostavat käsitteen, jota tarvitsee lähes kaikki ihmiset – Johtajaa – isolla J-kirjaimella. Johtajan määrite, käsite ja asennemaailma ovat muutoksessa – on vain yksi ominaisuus, joka on ollut ja on aina ajankohtainen ja yleispätevä. Tuo johtajan ominaisuus on karismaattisuus [1.

 

Karismaattisuus on usein selittämättömästi esiintyvä hyvin harvinainen ihmisyyteen liittyvä ominaisuus, joka voi kuitenkin esiintyä – koulutukseen, asemaan, ihonväriin, sosiaaliluokkaan, sukupuoleen tai muuhun perinnearvoasteikkoon liittymättä … se vain on tai sitä yleensä ei ole.

Johtajia on perinnöllisenä, vaalillisina, salaseuravalinnaisina – huutoäänestettyinä, asemallisina tai rahalla asetettuina - johtotehtäviin, joissa päällimmäisenä tulisi olla kyky havaita oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja kykyä ohjata ihmisiä innostuneiksi tehtävään, josta jaetaan yhteistä hyvää kaikille – kuitenkin niin,

… että eniten saanut saa vain kahdeksan kertaa enemmän kuin vähiten saanut. Usein johtaja ottaa vasta sen jälkeen, kun muut ovat palkitut asianmukaisesti – no näinhän se ei tänään ole, sillä ahneuden monumentti asustaa kerroksissa ylimmissä.

 

Mahatma Gandhi [2, Caesar, Ramses II Suuri [3, Napoleon – Hitler [4, Mandela [5 (anteeksi Nelson sijaintisi luettelossa) ja vaikka Trump [4 ja Mao, Stalin tai Xi – niin mitä sitten? Miten meidän kansan suosikki Sauli Niinistö ja kaikkein arvostetuimmaksi presidentiksemme valittu Urho Kekkonen [6?

 

Johtaja tunnetaan teoistaan -

… vanha klisee, mutta osuva, sillä johtaja tunnistetaan juuri vaikeiden aikojen ja aikojen, joina ei oikein tiedetä mitä tehdään, mutta todellinen johtaja tietää ja lujallakin kädellä vie kansakuntansa, ryhmänsä – yhtiönsä tai muun joukon vaikeuksien ohi – osoittamalla rohkeutta, nokkeluutta – osaamista ja itsensä likoon laittamista – todellista esimerkkiä ja mallia näyttämällä – edestä, rintamalla …

… II Maailmansodassa oli karsimaattisia sotilasjohtajia – saksalaisista vaikkapa von Manstein, Rommel – Dönitz --- Englannista Montgomery ja Yhdysvalloista Patton – niin ja Neuvostoliitosta Zukov.

 

Saarnaajaprofessori Kanadasta

Uusoikeiston palvoma saarnamies saapuu Suomeen – Miksi ihmeessä miljoonat ihmiset janoavat tämän pistäväkatseisen kanadalaisprofessorin näkemyksiä? -HS

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005828313.html – HS Mielipide – kolumni – Jaakko Lyytinen

Ilkka Luoma -kommentti: 15.9.2018 - 6:10

Näennäistasapäistyneissä keskustelu- ja mediapiireissä pelätään vetoavan Johtajan ilmestymistä - lietsomaan "tietämätöntä ja omaa etuaan ymmärtämätöntä" kansanosaa, joka todellisuudessa hakee vain paikkaansa evoluution vuosimiljoonaisesta hierarkialokerikosta.

Turvallisuuden tunne on korkeimpia tarvehierarkian osa-alueita yhteenkuuluvuuden tuntemuksen rinnalla. Uuden aallon lähettiläät puhuvat mielellään myös tarpeellisuuden kokemisen voimasta, jossa halutaan nähdä oman hyödyllisyyden hyväksyntää muidenkin tahoilta.

Ihminen on reviristi ja keinotekoinen kansojen sekoitus ja sekoittaminen on historiallisesti ohimenevä ideaali-ilmiö.

Ongelmaksi tulee reviiripuolustus yltiökiihkoutuneelta nationalismilta, ja juuri tämä ongelma tarvitsee johtajuutta (kaupallisenkin) oikeudenmukaisuuden takaamiseksi.

 

Saarnaajia on sivuunsa ollut – historiasta nykypäivään

Lähinnä uskonnollisuus saa hurmoksellisuutta hyväksymään tarkemmin perustelematta karismaattisia johtajia … riittää kun usko on kohdallaan ja kuuntelijat sopivassa moodissa ottamaan vastaan samankaltaisuusefektejä yhteenkuuluvuuden nimissä –

… ilmentyminä lahkot ja laajemmin uskonnot … suuria johtajia olivat Jeesus, Muhammed ja monet muut, jotka osasivat osoittaa ihmisille paikkansa järjestelmässä, jossa koettiin ryhmälle kaltaistaan turvallisuutta ja jatkuvuutta – unohtamatta toivoa ja selitystä selittämättömälle.

 

Entä tämän päivän johtajat – onko sellaista karismaa havaittavissa, johon laajat kansanryhmät voisivat luottamuksensa asettaa, onhan lähestymässä ajat, jolloin vaikeudet olemassaolon turvaamiseksi asettuvat varsinaisten haasteiden asemaan ja vaativat lujaa kättä … demokratia on voimaton tulevien ongelmien edessä. Tarvitaan osaamista, taitoa ja sitä harvinaista karismaa.

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/10/kuningas-on-kuollut-kauan-elakoon.html -

[2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi -

[3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ramses_II -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/09/suuri-johtaja-vaikuttaa-kauan-kasvaen.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/06/vapaustaistelija-nelson-mandela.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/kansalaisen-paras-kausi-elettiin.html -

EKSTRA

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/07/taisteluni.html - ]

” … Nyt rikekivet ovat pieniä, liikkeellä eivät ole karisma eikä johtajuus
[ … paavillinen karisma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/paavi-oli-yhtenisyyden-luoja-ja.html - ]

Meillä ei ole pelkoa enemmästä, ehkä vain yhden populistipuolueen hajoamisesta, jota sitäkin voidaan pitää ideologia-evoluutiona, jos Perussuomalaisissa mitä ideologiaa aidosti onkaan/ olikaan [?]

Vaarallisimpia tai haluttavimpia ovat sellaiset nousevat ryhmät, joilla on Johtaja ja hänellä karisma sekä voima vaikuttaa suoraan ihmisiin, saaden heidät uskomaan yhteisen tavoitteen hyödyllisyydesta niin itselle, ryhmälle kuin sille haaveelle, joka on saattanut elää koko siihen saakka eletyn elämän ajan! … ”

...

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 179068

 

DOC johtaja_17092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 17092018

 

614_5730 – 17:49_19:32

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Ilkka Luoma


...

" ... Esimerkkejä II Maailmansodasta

Neuvostoliiton marsalkka Georgy Zukov, saksalainen sotamarsalkka Erich von Manstein, sotamarsalkka Erwin Rommel, suuramiraali Karl Dönitz ...

... sekä Suomesta jalkaväen kenraali, 1. lk.:n Mannerheim ristinritari Erik Heinrichs (hän komensi Suomen kautta-aikain suurinta sotilaskeskittymää, Karjalan Armeijaa / 100.000 miestä), Karjalan kannaksen ratkaisutaistelujen komentaja, kenraaliluutnantti Karl Oesch ja kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari, 3. divisioonan päällikkö, kenraalimajuri Aaro Pajari.

Kenraaleiden päiväraha Talvisodassa oli 75 markkaa, kun miehistö sai 5 markkaa. Tuolloin bensiini maksoi 2,78 markkaa per litra ja naudanlihaa sai 7 markalla kilon.

Kunnia oli arvo kentillä, jossa mies koki suurimmat tekonsa -

... siellä ei säästelty tai pakoiltu, vaan vastuu kannettiin viimeiseen saakka. Saksalaiset menettivät suurimman määrän kenraaleja rintamilla. Kenraali oli tuolloin divisioonansa, "yhtiönsä toimitusjohtaja" täydellä vastuulla. Vastuu ei ollut vain päämäärä, vaan myös henki, niin oma kuin alaistenkin.

Tämän päivän moni toimitusjohtaja useissa yhtiöissä ei itseasiassa tiedä juuri mitään yhteisestä vastuusta ja nimenomaan sen kannosta. Rintamilla vastuut kannettiin. Divisioonassa oli tyypillisesti 10.000 miestä, siis suuri 'osakeyhtiö'. Tuossa yhtiössä ei ollut YT-neuvotteluja, eikä myöskään lakkoja. Siellä oli tavoite, kunnia ja pakottava tarve menestyä tuhlaamatta omia voimia turhaan. Kaikilla oli tehtävänsä.

Kenraalit saivat myös palkkaa,

... olivathan he vakinaisessa palveluksessa nauttien myös erilaisia etuisuuksia vastapainoksi vastuulle, jonka laajuus ja paino olivat eri dekadeilla kuin rauhanajan kvartaalipelinappuloilla, jossa yhteenkuuluvuudesta ei ymmärretä mitään, on vain raha, ei kunniaa ja panostusta täysillä yhtiönsä, 'divisioonansa' eteen.

Kenraalien nykypalkka on noin 6.000 - 10.000 euroa kuukaudessa, Talvi- ja Jatkosodassa palkat kenraaleilla olivat suhteessakin vähäisemmät. Suurimmat toimitusjohtajapalkkiot kaikkinensa tänään ovat luokkaa 100.000 - 400.000 euroa kuukaudessa. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/sodan-ja-r... -

.

Ilkka Luoma

EKSTRA 2:

Kansalaiset samaistuvat yhteenkuuluvuuteen ja karismaan – pitää olla johtaja
[ … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/01/kansakunta-t... - ]

Kriisitilanne vaatii karismaattisen johtajan, joka tietää mitä tekee. Tekemistä ennen tarkalla korvalla on suuri merkitys kansanjohtajalle, joka ymmärtää, mitä pitää kuulemansa pohjalta tehdä. Suuri johtaja ei ajattele itseään, vaan valtiota, jonka muodostavat kansalaiset.

Johtaja osaa tehdä myös "epämieluisia" päätöksiä - koska päämäärä ratkaisee. Päämääränä on kansallinen etuus ja hyöty, jossa itse kansalaiset saavat mahdollisuuden tehdä työtä ja kokea yhteenkuuluvuuden tunnetta.

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/vaikein-si... -

.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mikset pannut esille Putinin kuvaa? Häntä sinä kuitenkin palvot ja tottelet..

Ilkka Luoma

Putin ei valitettavasti kuulu suurien johtajien joukkoon - Stalinkin oli merkittävämpi, II Maailmansodan se toinen todellinen voittaja ...

Stalin:

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stal... -

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

... retoriikkaa ...

...
" ... Venäjän presidentti Vladimir Putin on osaltaan antanut kirkkaasti ymmärtää,

… että hän arvostaa ja kunnioittaa Suomen kansan natomielipidettä 2] ja mahdollista hallituksemme natopäätöstä, joka voi olla myös liittymiselle negatiivinen; ainakin jos kansamme suuren enemmistön mielipidettä kunnioitetaan 3]. ... "

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/suomea-ei-... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Stalin suuruus johtuen Neuvostoliiton suuruudesta. Harvalla johtajalla on heitettävään kymmeniä miljoonia ihmisiä kuolemaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Stalin oli gruusialainen, en tiedä erityisesti jotain gruusialaisten poikkeavasta väkivaltaisuudesta - jos vaikka vertaamme sitä Belgian kuninkaan Leopold II' n väkivaltaan kaukana Afrikassa ...

...
Stalin oli kuitenkin ainoa II Maailmansodan voittaja, joka kuoli voittamattomana, tai oikeastaan hän menehtyi oman vainoharhaisuuden vallan alle - viimeisinä viikkoinaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #21

Gruusia on vain neuvostoaikainen nimitys Georgiasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Gruusia (12)

(historia) Venäjän keisarikuntaan 1801—1918 kuulunut maakunta ja Neuvostoliiton tasavalta

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #22

Kajanto väittää Gruusia-nimeä vain neuvostoaikaiseksi. Käsittääkseni Suomessa on puhuttu Gruusiasta niin kauan kuin täällä on tuollaisesta maailmankolkasta yleensä jotain tiedetty.

Nimenmuutos oli poliittinen takinkäännös 1961 vastoin kielitoimimiston suositusta käyttää joko omakielisiä nimiä tai vakiintuneitä käännöksiä. Tuolloin lähdettiin väkisin vakiinnuttamaan lännestä apinoitua. Muualla, esim. Virossa, Puolassa t.m.s. ei vastaavaa älyttömyyttä ole tehty. Siksi itse olenkin päätynyt käyttämään heidän omakielistä nimeään Sakartvelo.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #31

"Georgiasta käytettiin suomen kielessä nimitystä ”Gruusia” aina Neuvostoliiton hajoamiseen saakka. "

"Eurooppalainen nimi ”Georgia” on luultavasti peräisin sanoista gurğ tai ğurğ, joita persialaiset ja arabit käyttiivät georgialaisista. Länsieurooppalaiset ristiretkeilijät ja pyhiinvaeltajat kohtasivat nimen Pyhällä maalla ja kirjoittivat sen muotoon Georgia (myös Jorgania, Giorginia ja niin edelleen)"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgian_nimi

Suomessa EI siis käytetä enää Gruusia nimitystä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Suomeen tieto tuollaisen alueen olemassaolosta on tullut aikoinaan keisarillisen Venäjän kautta ja siten on luontevaa, että vakiintunut käännös nimestä on ollut Gruusia. Ihan samoin kuin Venäjä on Venäjä eikä Rus, Deutsland ei ole Germaania, Teutoonia, Alemania t.m.s. vaan Saksa.

Jos tuollaisesta vakiintuneesta käännöksestä luovutaan olisi luontevaa noudattaa kielitoimiston pääsääntöä jonka mukaan käytetään k.o. paikkaseudun omakielistä nimeä.

Kajannon kertoma alkuperä ei ole ainoa spekulointi vaan tarjolla olisi myös p.Yrjö ja muutamia muita. Alkuperästähän ei ole varmaa tietoa, siis oikeasti.

"Georgia" on suomenkielessä keinotekoinen ja poliittisesti tarkoitushakuinen käännös. Apinointia johon edes baltit tai puolalaiset eivät venäläisinhossaan ole sortuneet. Niin onnetonta, että ei ole edes muodostettu omaa suomenkielistä nimeä vaan kopioitu vierassana. Oikeastihan se olisi suomeksi "Keorkia", "Jorgia" t.m.s. tai "Yrjölä" jos kreikkalaisia uskotaan.

Itse kallistun heidän omakielisen nimensä puoleen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #34

Kuitenkin Suomi käyttää medioissa ja virallisissa yhteyksissä Georgiaa. Ei Gruusiaa, eikä Sakartveloa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Suomi edustaa Euroopasta noin prosentin osuutta - itse aiheeseen liittyen Stalin oli Gruusiasta, ollen itse gruusialainen ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Eiköhän tuossa ollut se asiallinen totuus, muu on vänkäämistä/ jänkkäämistä ja aiheen ohi kirjoittamista - toki nostaa juttua "hississä" ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Käsite Gruusia elää edelleen -

~ http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/rog... -

.
Suomi on Euroopassa vain reilu prosentin isuus kokonaisuudesta, ei sen puoleen eestiläiset vieläkin vähemmän.

...
Ei liity aloitukseen - johtajuuden arvioimisesta

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #40

Koska Viron kielessä ei ole Georgia-sanaa, vaan Gruusia. Onhan siellä maitokin piimää. maito = piim

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Nii -in, oivalsitko nyt jotain?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #21

Stalinin voitot olivat kuitenkin heikolla pohjala. Neuvostoliitto romahti ja hajosi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #23

Ja Stalinin voitto perustui USA:n mittavaan sota- ja materiaaliapuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Pitää paikansa, alussaan 1941-42, jonka jälkeen Neuvostoliiton oma tuotantokoneisto paljolti ja suurimmaksi osaksi varusti Puna-armeijan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #27

ILman länsivaltojen tukea olisi N:liitto miehitetty Saksan toimesta. NL oli romahtamaisillaan talvella 1941, länsivaltojen apu Muurmanskin sataman ja Muurmannin rautatien (Sorokan) kautta pelasti NL:n luhistumasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Ensinnäkin Hitler ei ollut suunnitellut koko NL'n valloittamista - vain Uralille asti ... On merkittävää, että juuri Jouluna alkanut venäläisten vastahyökkäys pysäytti Wehrmachtin Moskovan porteille - paljolti siperialaisin voimin.

NL ei olisi siinä huonoimmassakaan tapauksessa romahtanut, vaan sota olisi jatkunut Uralin takaa, jonne jo koko halllintokoneisto oli siirretty - Stalinin "toimistoa" lukuunottamatta.

...
Ei sinällään kuulu aloitukseen, mutta jokin yhteys saadaan stalinin johtajuuden kautta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Olivat alussaan heikolla pohjalla, yllättävän ja "yllättävän" Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäyksen vuoksi - Operaatio Barbarossa, jossa Suomikin oli mukana 1941. Muutoin Stalin oli suvereeni Saksan kukistaja ja sen suurin vastustaja.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #26

Vain länsivaltojen avun ansiosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Jorilta tyypillistä jänkkäämistä, asiaan voisi tutustua vaikka historiaan tutustumalla ... mm. NL oma lentokonetuotanto pääsi jo vauhtiin 1943 ... panssarivaunutuotannossa NL oli jo 1944 maailman suurin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #23

Elämänlaatu johtaja Stalinin Neuvostoliitossa oli sen kaltaista, että ne, jotka eivät päätyneet leireille tai teloitettavaksi, joivat itsensä hengiltä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Demografiset tiedot neuvostotodellisuudesta kertovat toista. Siis pahempi niille Korkmanin käsittelyssä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Asiavastaus ilman jonninjoutavaa rääpimistä - jonka muutoin lukijatkin ovat huomanneet :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Onkohan Manulla nyt jäänyt oma korkki auki liian pitkäksi aikaa? ;)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ihminen on ihminen, sotilas on kuitenkin (koneena) paholainen. Ei sillä mokkerilla ole "shakkilaudalla" muuta menetettävää kuin henkensä. (lainaukset Tapio Rautavaara ja Hector). Auto on auto, kaasua painaa ihminen ja ikävä sanoa, joskus niitä "polleja" vain tulee otettua ulos liikaa ja väärässä paikassa. Ihminen on ihmeen sokea, se näkee mielessään vain sorakasan joka antaa voittajalle sen oudon tunteen; "vihollinen on nyt nujerrettu pysyvästi."

Silti sieltä nousee taas uudet johtajat, ottavat oppinsa edellisistä "pölkkypäistä" ja toteuttavat sitä samaa agendaa: Tänään me voitamme, on teidän vuoronne hävitä. Niinkö EU nyt ajattelee vähän raiteiltaan olevaa suurta johtajaa vastaan asettuessaan. Ajatelkoon jokainen mitä haluaa, johtaja voi olla kotonaan tyranni ja maailmalla sille toiselle vahva vastuksen antaja. Ei johtaja tänään johda kuin aina vain uudelleen uuden uusiin sotiin. Kauppa ja aseet. Teräs kiiltää ja veri lentää...

Ilkka Luoma

Evoluutio loi kilpailuhengen, ja ihminen jalosti nyrkkinsä jatkoksi nuijan ja lopulta vetypommin ...

...
LAUANTAINA, KESÄKUUTA 08, 2013
Väkivalta on osa ihmisyyttä!

Väkivalta on osa ihmisyyttä – sanoimmepa miten monta kertaa tahansa ”ei enää koskaan!” --- Taistelu elintilasta, reviiristä on ensimmäinen evoluution oppitunti ja se istutettiin geenistöömme jo satoja miljoonia vuosia sitten.

On täysin turhaa luulotella täyttä rauhan tilaa – se on mahdoton ohjelmointikoodi sellaisessa käyttöjärjestelmässä missä me ”astelemme” kohti tappamista, sillä se on eräs osio keinovalikoimasta, millä vähennetään lajistoja – esimerkiksi ihmiskuntaa. Viimeinen suuri ihmisiä rujosti tuhoava massasota 1] oli Saksan ja Neuvostoliiton välillä – vastaavaa ei ole koskaan ennen ollut.

Luomakunta on jatkuvassa taisteluvalmiudessa – muun eläinkunnan hallitessa myöskin armon annon. Ihmiskunnan armon anto on nuori ilmiö, joka hakee vielä linjaansa. Ihmisen tappamisen keinoja ei ole vielä mikään muu eliölaji hallinnut. Nytkin elämme suursodan varjossa 2] – kun suuret uskonnot asemoituvat linjoillensa vastaanottamaan ja antamaan iskut.

Täydeltä sodalta pelastaa vain selkeä maapallon ulkoa tuleva uhka – tai maailmanlaajuinen ekokatastrofi, jossa koko ihmiskunnan elinkyky asettuu täysin kyseenalaiseksi. Liittoutuma kaikkien kesken vaatii ulkoisen uhan – sellaisen uhan, joka koskettaa yhtäläisesti kaikkia ja uhkaa kaikkien henkeä; lopullisesti.

Mistä kaikki alkoi, kun oranki löi toistaan kivellä päähän ---
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kiv... ---

[2005] Lauantaina YLE:n TV1 lähetti merkittävän luonto-ohjelman kiinnostuneille ja riittävän uteliaille katsojilleen. Kiehtova Maailma dokumentissa oranki kopautti kätensä jatkeella, kivellä, pähkinän kuoren kappaleiksi saadakseen herkullisen sisuksen tyydyttämään ateriallisia mielihalujaan. Samassa kivi napsahti myös naapuriorangin otsaan aiheuttaen melkoisen kalabaliikin kahden orangin välille.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/06/vakivalta-... -

.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

"Veli käy niin usein veljeään vastaan." Siitä on niin monta esimerkkiä, että ei niitä kannata kai enää aatella sen kummemmin. Ja kun ihminen aina sortuu rehentelemään ja rakentamaan sitä "Baabelin torniaan", siinä onnistumatta, sortuu koko touhu lopulta hiekkakasaksi. Ihmisellä ei vain riitä sisällä se jokin tarvittava pitämään koossa yhtenäisyyttä tässä maailmassa. Joku joukossa varmasti kaataa kylmää vettä niskaan ja puukottaa rakentajaa selkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Kilvoittelu alkaa jo lasten leikeistä, jatkuen urheiluun ja sieltä nyrkkeilyn kautta rajumpiin väkivaltakamppailuihin ja lopulta sisällissodista maailmansotiin ---

Ilkka Luoma

Aloitusaiheen varjoisalta puolelta:

" ... Eteneminen on kilpailua ja vallantavoittelussa keinoja ei kaihdeta

Millainen on johtaja aikuiselämässä, joka oli jo lapsena sisimmiltään epävarma itsestään? Kuinka hän vaikeissa ja yhteisvastuullisissa paikoissa opastaa joukkojaan? Onko koulukiusaajalla aikuiselämässä sijaa ymmärtää johtamisen periaatteet huomioiden ihmisten erilaisuus, kun jo lapsuudessa ja nuoruudessa keino saada valtaa oli erilaisuuden painostus, arvostelu ja lokaan polkeminen.

Väitöskirjan tehnyt Päivi Hamarus kertoi kiusaamista olleen aina,

niin kauan kuin ihmisiä on ollut. Se on veressä. Se on keino kohentaa omaa itsetuntoa ja mainetta kovana kaverina, joka uskaltaa. Uskallus on aika arveluttavaa, koska se perustuu hiljaisen enemmistön hyväksi käyttöön, heidän enemmistöltään uskaltamatta puuttua epäkohtiin vääryydestä, mitä erilainen vähemmistöön kuuluva joutuu.

Suurin osa ihmisistä on myötäilijöitä,

jotka julkisesti seisovat vahvemman esiintyjän takana, vaikka mieli voisi olla vastaankin. Nämä samat seurailijat ovat myös työelämässä ymmärtäen hiljaisesti vääryyden tapahtuvan, mutta uskalluksen puuttuessa ollen vaieten äänitorvensa takana.

Vallanhimoiset ihmiset päätyvät kyynärpäillä johtajapaikkoihin

Johtajuus ei ole vain vallantavoittelua - johtajuus on ominaisuuksia, joille on katetta karismana, erilaisuuden hyväksyjänä, erotuomarina jakaen tiukkaa oikeudenmukaisuutta pannen peliin itsensä. Koulukiusaaja ei koskaan pannut peliin itseänsä muutoin kuin kohteen valinnassa, joka oli valmiiksi alakynnessä ollen vähemmistössä jonkin ominaisuutensa takia.

Kuinka paljon johtajistossa on näitä aikaisempia koulukiusaajia,

joille painostus, uhkailu, aliarvostaminen ja kyky ymmärtämättömyydestä erilaisuuden rikkaudesta on tuttua. Kuinka paljon nämä arveluttavat ominaisuudet ovat arkipäivää alaisille, joilla omaa heikkoa itsetuntoa vahvistetaan.

Johtajuus on ominaisuus, jota ei voida koulussa oppia,

se on olemassa tai sitten ei - erityisesti vaikeissa valinnan tilanteissa, joissa mitataan todellisia kykyjä. Kateus, pelko huonommuudesta, tieto omasta keskinkertaisuudesta ja tunne heikosta itsetunnosta ajaa entistä sinnikkäämmin tekoihin, joille ei ole todellista hyväksyttävää menestystä johtamisen tavoille. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/koulukiusa... -

[2013]
.

Ilkka Luoma

[¤¤¤
...
Mahatma Gandhi [Kuva 4.]

12] Mahatma Gandhi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi -

DOC from Gandhi ~ https://youtu.be/ibagACLb-6s - [Youtube]

.

Ilkka Luoma

Useimmille kommentoijille johtajuuden arvioiminen ja siitä asiakeskusteleminen näyttää olevan hyvin vaikeaa, lähes mahdotonta ja niinpä kirjoitellaan kaikkea muuta -vängätään ja intetään, mutta emme anna periksi ;) --- mennään itse aiheeseen:

[2013]
Kaikissa vahvoissa maissa on vahva johtaja 4], niin oli meilläkin ja kansa kiitti. Oli kansasta mukavaa nähdä ja kokea, kun Kekkonen myllytti – se sai aikaiseksi politiikan lattiatasolle ja osaan toimittajistakin traumoja, joita on nyt purettu mielenterveytenä ja vallan riisumisena, jottei myllytyksiä enää tapahtuisi.

4] Vahva johtaja - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/07/oletko-ylpe-... -

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

No itsehän sinä menet jokaiseen vänkäämiseen mukaan ja yrität aina saada sen viimeisen sanan.

Ilkka Luoma

Tässä olet oikeassa, tulisiko korjata tämä tapa?

Jorma Repo

Kyllä sää Luoma oot täyspäisin ihminen jonka tunnen.Pään sisällöstä voidaan keskustella.

Ilkka Luoma

Yleensä tällaisia aiheeseen liittymättömiä kommentteja ei julkaista, mutta sananvapauden nimissä se tänne nyt laitettiin - sillä henkilöstä saadaan olla aina myös omaa mieltä! Sitä paitsi ko. kommentoija on aidosti omalla nimellä tekstinsä naputellut :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Johtajuutta on kai monenlaista. Ensinnäkin kai tulisi erottaa englannnkielen mukaisesti "leader" ja "manager" toisistaan, ehkä suomeksi "johdattaja" ja "junailija" parhaimmillaan. Molempia tarvitaan ja etenkin "leader" tarvitsee hyviä "managereita".

Johtajuutta lienee yleisesti, että saa alaiset tekemään mitä haluaa ja hyvää johtajuutta, että mennään yhdessä kohti hyvää ja hyvin keinoin. Silloin sotajohtavat tippuvat pois vaikka kuinka olisivat tehokkaita tai vähemmän pahoja kuin vielä pahemmat.

Ilkka Luoma

Saa nähdä milloin uskalletaan tarkastella kiihkotta ja puolueettomasti saksalaista johtajuutta - sen kaikissa muodoissa!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Milloin uskalletaan kiihkotta tarkastella neuvostovallan rikoksia Suomea kohtaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #68

Tulihan se sieltä. Kajanto pääsi taas asiansa ytimeen. Tietenkin erilaisten saksalaisten johtajuuksien syvimmässä ytimessä on NL:n ikiaikainen pahuus viattomia suomalaisia kohtaan. Olkoon führer tai leiter, führungskraft, haupt tai kröte niin NL:n pahuus ja rikollisuus on kyseessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Jorilla on aivan oma yhden miehen showhistoria ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #71

Milloin uskalletaan kiihkotta tarkastella neuvostovallan rikoksia Suomea kohtaan? Niitähän ei ole käsitelty eikä keskusteltu valtiotasolla ollenkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Muun muassa Mainilan laukaukset on valtiotasolla jo selvitetty. Pariisissa tehtiin rauha ja niin suomalaisten kuin venäläisten vankileirien sotrikokset selvitetty ja tunnustettu - mm. nälkään kuolleet, puolin ja toisin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #69

Älähtihän kalikka ja kalahti. Sinäpä et, Myyryläinen, vasemmistoagendasi vuoksi neuvostovallan rikoksista koskaan pukahda sanaakaan. Se on tiedetty jo. NL oli ainoa, joka hyökkäsi Suomeen sotaa julistamatta rikkoen hyökkäämättömyyssopimusta, itse lavasti ns. Mainilan laukaukset rosvosi Suomelta 12% sen alueesta, ajoi suomalaiset pois kotiseuduiltaan, liitti heidän alueet itseensä. Mitään Saksan kanssa kumppanuutta ja Jatkosotaa ilman tätä olisi koskaan tapahtunut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Oletko lukenut prof. Alpo Rusin viimeisen kirjan, jossa hän tutkijana esittää painokkaasti että Talvisota olisi ehkä voitu välttää - vankoin aihetodistein --- pitää tuntea historiaa, että voi antaa asianmukaisia kommentteja, tai sitten ne ovat vain mielipiteitä - joka vapaassa sanassa on toki sallittua.

...
Entä johtajuus - löytyykö siihen mielipiteitä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #74

Siitä vaan Rusin linkkiä peliin sitten.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Käy ostamassa kirja lähimmästä kirjakaupasta - arvostelun saat jo googlaamalla - perehdyhän välillä historiaa ja sen tutkimuksiin - ja vähemmän yksittäisiä mielipiteitä - ilman vakuuttavaa näyttöä.

Autetaan miestä mäessä:

" ... Valtiotieteen tohtori Alpo Rusi on tuoreessa kirjoituksessaan avannut syitä, jotka johtivat talvisodan syttymiseen. Sotaan ajautumiseen saattoi vaikuttaa ratkaisevasti se, että Suomi oli epäonnistunut omassa ulkopolitiikassaan. ... "

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180914220119908... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #80

Kuten linkissäsi todetaan: "Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen valloitustarkoituksessa. " Oletko, Luoma nyt vihdoin valmis myöntämään tämän? Ja nimenomaan M.-R.-etusopimukseen luottaen, eli Saksan ei puuttunut tähän NL:n lebensraumhankkeeseen. Alpo Rusi sanoi, että SAATTOI vaikuttaa. Mitään todistettua faktaa siis ei ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Se on osa kokonaisuutta, jossa tarkastellaan historiaa aina 1809 lähtien läpi autonomian ja Lenin/Stalinin myöntämän itsenäisyyden 4.1.1918, unohtamatta Heimosotia sekä Talvisodan aaton kautta Saksan Operaatio Barbarossaan, jossa Suomi oli hyökkääjänä yhtenä osallisena ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #70

Suomen uuden itsenäisen valtion lailliset rajat määritelleessä Tarton rauhassa 1920 päättyi sotatila Suomen ja Venäjän välillä. Se ei vain imperilaistiselle NL:lle riittänyt, vaan piti lähteä hakemaan lisää tilaa Suomesta, aikomuksena maamme miehittäminen. Tästähän se kaikki alkoi, joka johti sitten Jatkosotaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Oletko ottanut huomioon Suomen alueelta operoidut hyökkäilyt Heimosotien nimikkeellä? Muistatko lukeneesi Mannerheimin miekantuppikäskyt?

...
Oletko kuinka tietoinen Vanhan Suomen ominaisuudesta - tsaarihan lahjoitti sen autonomialleen kenenkään pyytämättä 1812 ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Ne eivät vaikuttaneet Tarton rauhansopimuksessa sovittuihin asioihin. Eivätkä varsinkaan talvisodan syttymiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Entä aloituksen aihe johtajuudesta - jänkkääminen samoista asioista ei saata enää lukijoita kiinnostaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #81

Lopetapa sitten se jänkkäys ja sen viimeisen sanan tavoitteleminen, Luoma.

Jorma Repo

Ilun mukaan,marssiopas Suomeen oli normaali käytäntö.Jokaisella maalla oli oma suunnitelmansa naapurin valloittamiseen.Tyhmät Suomalaiset käyttivät kautta aikain suurimmat ponnistelunsa rakentamalla Salpalinjan Punkaharjun rannoille.Minkähän takia?Valloittaakseen naapurin.Ja se toinen kysymys milloin Suomalainen sotilas astui NL:n maaperälle?Saattoi mennä joku viikko taistellessa talvisodassa menetetyistä SUOMEEN kuuluvista alueista.ELI milloin SUOMALAISET hyökkäsivät NL:on?

Toimituksen poiminnat