Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Putinin lahjat Suomen kansalle

  • Putin tervehtii Suomen kansaa ja tämän viisaudesta olla liittoutumatta Natoon - lännen sotakoneeseen!
    Putin tervehtii Suomen kansaa ja tämän viisaudesta olla liittoutumatta Natoon - lännen sotakoneeseen!
  • Ja Suomen lööppimedia vastaa - omalla vastakkainasettelun ja Venäjän uhan luonnin tavallaan ... ¤
    Ja Suomen lööppimedia vastaa - omalla vastakkainasettelun ja Venäjän uhan luonnin tavallaan ... ¤
  • Lööppimedia laukalla ja mopedi vikuroiden keulii? ¤¤
    Lööppimedia laukalla ja mopedi vikuroiden keulii? ¤¤

Suomi saavutti viime vuoden joulukuun 6' na 100 vuoden merkkipaalun omasta itsenäisyysjulistuksestaan, joka ensimmäisenä vahvistettiin Neuvosto-Venäjän toimesta 4. tammikuuta 1918 – muun muassa Leninin ja Stalinin allekirjoituksin.

Suomen presidentti Sauli Niinistö on saanut lahjoja Venäjän presidentti Vladimir Putinilta – vietäväksi onnitteluina Suomen kansalle, jonka edusmiehenä toimii istuva presidentti.

 

Elokuussa 2018 vieraillessaan Venäjällä Sauli sai arvokkaita asiakirjoja C.G.E. Mannerheimin alkuperäisversioina [1. Olivatko nämä arkistohelmet jatkoa aiemmin viime vuonna Putinilta saadulle 100V Onnittelukirjeelle - liitteineen?

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10419386 -

Ote: ”Ylelle vilautettiin ainutlaatuista Mannerheim-aineistoa – ex-valtionhoitaja varoitti vasta itsenäistynyttä Suomea idän uhasta … ” -Yle-toimittaja Matti Konttinen

IL-kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen: ”Oli hyvin loogista varoittaa sillä itse Venäjällä/ Neuvosto-Venäjällä ei valta-asetelma ollut täysin selkiytynyt, sillä bolsevikkien vallankumous oli tuore ja osin epävarma. Valkoiset olisivat voineet voittaa. Valkoisia tukivat muun muassa amerikkalaiset ja englantilaiset ...

Tässä kohdin täytyy muistaa, että juuri bolsevikit muun muassa Leninin ja Stalinin allekirjoituksin antoivat Suomen itsenäisyysjulistukselle sen ensimmäisen itsenäisyyden tunnustamisen. Valkoisten osalta se ei olisi ollut lainkaan varmaan ja tämän Mannerheim tsaarin upseerina hyvin tiesi - siitä johtuivat nuo varoituksen sanat. ”

 

...

Ymmärtääkseni presidentinkanslia julisti 100V Onnittelukirjeen salaiseksi [ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005477199.html - ][Ote: ” … mutta sen sisältö pidetään salassa - Tasavallan presidentin kanslian mukaan kirjeen sisältö ei ole julkinen …” ] – liitteineen.

Nyt vankat huhut kertovat Moskovasta, että liite olisi ollut erinomaisen tärkeä puuttuva lenkki historian aikajanalle – joko juuri Talvisodan kynnykseltä, Jatkosodan Suomen hyökkäysvaiheesta tai peräti alkuperäinen dokumentti, jossa Neuvosto-Venäjä päättää ylimmän johdon kokouksessaan myöntää Suomelle itsenäisyystunnustuksen …

 

Miksi tuo 100V Onnittelukirje liitteineen julistettiin salaiseksi? [2

[ ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712062200584918 - ]

Heräsi paljon kysymyksiä – olisiko kyseessä meille kansalaisina täysin uutta tietoa mitä historiassa tapahtui, vai mikä oli syy, että koko kansale tarkoitettu onnittelukirje julistettiin salaiseksi – liitteineen.

Olisiko Talvisodan aaton maanvaihtoneuvotteluissa ollut vaihe, jota ei haluta kansalaistemme tietoon – sen vuoksi, että se kertoisi Talvisodan olleen turhan ja sen, että Stalinille olisi riittänyt maanvaihdot ja Hangon vaihtaminen sopivaan saareen, johon Neuvostoliitto olisi halunnut rakentaa tukikohdan puolustamaan Leningradia –

… niin tai näin, milloin Tasavallan presidentin kanslia avaa kansallamme oikeutetun asiakirja-avauksen - liitteineen – Onnittelu oli tarkoitettu kansallamme – ei vain presidentille!

 

...

Viite:

[2 ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201712052200583013_pi.shtml - ” … Tuolloin huomiota herätti se, ettei Putin esittänyt onnittelujaan Suomelle, vaikka kiittikin tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä vierailukutsusta ja sanoi, että vierailu tapahtuu Suomen juhliessa satavuotista itsenäisyyttään … ” - Iltalehti – Olli Waris.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 179468

 

DOC 100V_Putinilta Niinistolle_24092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 24092018

 

393_35606 – 16:54_17:53

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Ilkka Luoma

[LINK] Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla
Tekstiin liittyvät numerokohtiot – lisäkirjoitukset ja medialinkit


Linkki tekstiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

ORIG [14082015] ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mi... - AL


|1
”Kommentti: Meillä on ongelma, jonka nimi on Vladimir Putin ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... -... Mistä näitä ”russofobistisia voimia” oikein sikiää? Toimittaja olettaa pienen osan maapallosta olevan kansainvälinen yhteisö, aika itsekeskeistä huudella täältä pohjanperukoilta tarkoitushakuisesti yksipuolisia mielipiteitä - kevein, miltei olemattomin todistein - unohtamalla, että kansainväliseen yhteisöön kuuluvat myös BRICS ja Etelä-Afrikan jälkeinen Afrikka ja näissä on jo pelkästään yli puolet maapallon väestöstä. Onkohan toimittajalta "mittakaavaoppitunnit" jääneet kouluissa käymättä? Tähän topiciin palaamme erillisellä kokonaisartikkelilla”

|2
Kansakuntamme ei halua Natoon edes siinä tilanteessa, jossa jonkin oudon syyn vuoksi Ruotsi liittyisi Natoon. Tätä penseyttä selitellään ”natottajien” toimesta tietämättömyytenä, pelkona ja jopa tyhmyytenä! Sanoisin tähän, että ”puhu sinä natottaja, me pidämme hevosta”, siksi vankkaa ja väkevää lännen sotilasliittoa kohtaan kielteiset ajatuksemme ovat. Kansalaiset tietävät myös jo Talvisodan aaton ajoilta, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät”. Tänään vallalla ovat niin kutsutut ”uusio-erkkolaiset” voimat – perintönä härkäpäisyydestä ulkoministeri Eljas Erkon ajoilta.

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Näiden neuvottelujen yhteydessä suomalaiset olivat valmiita antamaan hieman periksi venäläisten vaatimuksille, mutta oli täysin mahdotonta luvata Hankoa NL:n sotilastukikohdaksi. Myös NL:n vaatimus hävittää Karjalan Kannakselle rakennetut puolustuslaitteet oli sellainen, jota ei voinut mitenkään hyväksyä.

"Neuvostoliiton asiakirjat vahvistavat sen tosiasian, että Stalin oli päättänyt joka tapauksessa – suostuisivat suomalaiset tai eivät hänen vaatimuksiinsa – Suomen valloittamisesta."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 89

"Kahdenkeskisiin neuvotteluihin Stalin päätti ryhtyä suomalaisten kanssa vasta lokakuussa 1939, noin kaksi kuukautta Hitlerin kanssa tekemänsä aluejaon jälkeen. Suomi oli liitetty Neuvostoliittoon paperilla jo silloin, jota osoittivat myös punaisen armeijan keskitykset Suomen-vastaisella rajalla."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 55

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

vääriä linkkejä,ei kelpaa kominformin/kominternin agenteille !

Ilkka Luoma

Kelpaako CIA' n agenteille? :)

Ilkka Luoma

Oletko Jori kuullut tällaisista herroista? Mannerheim, Paasikivi ja Walden ... He suosittivat maanvaihtoneuvttelujen käymistä loppuun saakka ja erityisesti Mannerheim kertoi, että Hangon luovuttamisen osalta olisi riittänyt sopiva saari lähistöltä ...

Vaihtosuhde olisi ollurt meille edullinen - 1:2 - hehtaari venäläisille ja kaksi meille.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

" ... Holsti suoritti ensimmäisenä suomalaisena ulkoministerinä virallisen vierailun Moskovaan helmikuussa 1937, jota myös oikeisto-oppositio oli toivonut. Vaikutusvaltainen Helsingin Sanomat alkoi kuitenkin eduskunnan oikeistopiirien ohella arvostella vierailua. Lehden päätoimittaja Eljas Erkko halusi vahvistaa "ehdotonta puolueettomuutta", jolta linjalta poikkeamiseksi vierailu leimattiin ... "

.

" ... Holstin ero tapahtui vaikeaan aikaan, sillä jännitteet Euroopassa olivat kasvaneet. Saksan maaliskuussa 1938 suorittaman Itävallan miehityksen jälkeen Holsti oli aloittanut salaiset keskustelut Neuvostoliiton salaisen palvelun edustajan Boris Jartsevin kanssa. Stalinin alaisuudessa toiminut "lähetystösihteeri" esitti, että Suomen tulisi aloittaa sotilaallinen yhteistyö Neuvostoliiton kanssa Saksan uhkan varalta ... "

.

" ... Sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa Suomi joutui de facto Neuvostoliiton etupiiriin. Ulkoministerin tehtävään Holstin jälkeen nimitetty Eljas Erkko oli epäpätevä ja ylimielinen. Hän luki väärin turvallisuuden ison kuvan muutoksia ja epäonnistui diplomatiassaan. Kokenut J.K. Paasikivi nimittikin Talvisotaa "Erkon sodaksi". Tämä näkemys saa tukea uusista arkistotiedoista. ... "

.

" ... Historian tutkimisessa ei ole mieltä, ellei sen tarjoamista opetuksista otettaisi opiksi. Natsi-Saksan Holstin vastaisen ostuksen vuoksikampanjan seuraukset saattoivat olla Suomelle kohtalokkaita. Vaikka Talvisota olikin Stalinin rikos Suomen kansaa vastaan, olisi se ehkä voitu välttää taitavammalla diplomatialla. ... "

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180713220107258... -

...
Luetko Jori historiaa - edes yleiskiinnostuksen vuoksi?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #35

Luoma, minä luen sitä todenmukaista historiaa, en voittajavaltioiden ja Suomea kaikessa syttävää, vääristeltyä yksittäisiin mielipiteisiin perustuvaa roskahistoriaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Kerrotko nyt lukijoille tuosta todenmukaisesta historiasta - ja kerrotko samalla kelpo esimerkkejä, ne varmasti kiinnostavat lukijoita!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

Täällähän ole sitä jo monilla lainauksilla kertonut ja yhtäkään niistä et ole pystynyt kumoamaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Kaikki on paljolti torpattu uudemmilla tutkimuksilla ja osoittamalla, ettei vierestä kannata todistella ... ehkä et huomaa sitä? Sekin on ymmärrettävää ja liittyy ihmisen puolustusreaktioihin, kun joutuu alakynteen ... mutta se on inhimillistä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #72

Ei todellakaan ole. Sinä elät jossain toisessa maailmassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Jätän kuitenkin tuollaiset lasten toteamukset pois :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #78

Tosiasia. Elät jatkuvasti itänaapurin puolustelumoodissa, tosiasioista välittämättä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Tämän jätän lukijoiden harteille.

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt uusimpaan tutkimukseen - prof. Alpo Rusin kirjoittamana, joka esittää myös Talvisodasta välttymistä, jos olisimme osanneet ulkopolitiikan hoidon - Eljas Erkko astuu ratkaisevasti kuvaan mukaan!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos Venäjältä lähtee pestyä rahaa lännenmiehen taskuun 200 miljardia, sen luulisi tuntuvan jo Venäjänkin taloudessa. Eikö Putinin pitäisi olla enemmän huolissaan rahanpesusta?

Venäjän armeijan sotilaat lomailevat mielellään naapurimaissa. Aika paljon tuolla Airiston suunnalla on loma-asunnoissa vapaata kapasiteettia. Onko kysymys huonosta markkinoinnista vai korkeista hinnoista?

Ilkka Luoma

Kysymys on keskeneräisestä suunnitelmasta, vihje: kiinalaiset kuuluvat kuvaan -

Ilkka Luoma

Tämä on vähän ohi topicin, mutta vastauksena esitettyyn toteavaan kommenttiisi:

.
Liikevaihtokehitys ja pääomitus muistuttavat menestyksensä alkua odottavaa start-up yritystä, tässä elämysmatkailualalta, tarkemmin vielä palkkiomatkailusta, jopa kiinalaisille yritysmenestyjille, joita kiinnostaa "sotapelit" ... Useat yritykset lännessäkin palkitsevat työssään onnistuneita työntekijöitä, ja tämä matkailumuoto on hyvin tuottoisaa, kunhan alkumarkkinointi onnistuu. Nyt on saatu paras mahdollinen markkina-avaus! Näkyvyys ulkomaita myöten on huima, näin media antoi ratkaisevan mainospurskeen - ilmaiseksi. Taitavaa suunnittelua?

...

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005840247.html -

Ilkka Luoma

TIISTAINA, KESÄKUUTA 10, 2014

Venäjän pitkäaikainen ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili Suomessa – kävi kertomassa meille erinomaisen uutisen, verhotusti. Sergeitä pidetään Venäjän ”andreigromykona” 1] , siksi pitkään itsellistä ja vaikutusvaltaista työtään Lavrov on maailmalla tehnyt, aina vuodesta 2004. Pisin nykyvenäjän ministeri – ylivoimaisesti. Kremlistä kerrotaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin kuuntelee tarkasti Lavrovin mielipiteitä.

.

" ... Venäjän presidentti Vladimir Putin on osaltaan antanut kirkkaasti ymmärtää,

… että hän arvostaa ja kunnioittaa Suomen kansan natomielipidettä 2] ja mahdollista hallituksemme natopäätöstä, joka voi olla myös liittymiselle negatiivinen; ainakin jos kansamme suuren enemmistön mielipidettä kunnioitetaan 3]. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/suomea-ei-... -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Toivon Presidentti Sauli Niinistölle pitkää ikää ! Täten Venäjä voisi palauttaa hiljalleen kaikki valvontakomission Suomesta varastamat asiakirjat takaisin niiden oikealle omistajalle.

Ilkka Luoma

Nuo Mannerheim materiaalit venäläiset olivat ostaneet lännestä ... siis kuka tai ketkä ne oli "varastanut" - kerrotko mielipiteesi lukijoille? :)

Ilkka Luoma

Miten tämä liittyy aloitukseen?

...

[2014]

" ... Jo presidentti J.K. Paasikivi sanoi ”tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku” - Paasikivi ymmärsi Leningradin läheisyyden ja pitkän 1300 kilometrisen itärajamme tosiasiat. Paasikivi oli myös se kolmas henkilö, joka vahvasti ja vakavasti oli varoittamassa vuoden 1939 hallituksen oikeistohenkeä ja luuloa lännen ja Ruotsin avusta …

… kumpaakaan ei tullut, kun Stalin Molotov-Rippentropin voimaannuttamana kyllästyi vitkutteluumme tekemiään maanvaihtoehdotuksia kohtaan. Alkoi Talvisota. Ruotsi ilmoitti välittömästi pysyvänsä ulkona, eikä muualtakaan apuja virallisesti herunut.

Muuten … ne kaksi muuta,

jotka kehottivat kuuntelemaan herkällä korvalla Stalinin maanvaihtoehdotuksia, olivat – C.G.E. Mannerheim ja Rudolf Walden. Kaikilla kolmella oli suuri merkitys, kun 1939 hallituksen pontevuuspyykkiä pestiin – itsenäisyys säilyttäen. Tosin saimme päällystakin Paasikivenä ja myöhemmin Kekkosena. Stalin luotti Paasikiveen ja muut Neuvostoliiton myöhemmät johtajat Kekkoseen, varsinkin vuodesta 1965 lähtien. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/kuinka-ven... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eli kun Suomi "vitkuttelee" maanvaihtoehdotuksissa, niin sekö sitten oikeuttaa sitten hyökkäämään maahamme, Luoma?

Ilkka Luoma

Suomelta taitamatonta ulkopolitiikan hoitoa - kukaan ei kiistä Stalinin hyökkäystä, kun ei nevottelemalla, niin väkisin, kuten tapahtuikin ... Rudolf Holsti, perehdy tuon herran historiaan ja Jartseviin ... 1938.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Suomi hoiti erittäin taitavasti politiikkansa kahden suurvallan, Saksan ja NL:n puristuksessa, niin taitavasti, että Suomi oli ainoa NL:n naapurimaa, jota ei miehitetty. Ja tämä risoo Luomaa vieläkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Hoiti niin huonosti, että menetti 60 000 ihmistä, suuret maa-alueet - toisin mennen jo Jartsevista lukien olisi nuo henget säästetty ja maapinta-alamme nyt aivan toinen kuin nyt - jopa toinenkin käsivarsi omanamme.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #75

On täysin blogistin oma mielipide, että Talvisota olisi ollut vältettävissä taitavammalla diplomatialla. Suomen kohtalo ei ollut sen omissa käsissä, kun Molotov-Ribbentropp sopimus oli allekirjoitettu. Blogisti itsepintaisesti väittää, että lisämyönnytyksillä sota olisi ollut vältettävissä. Kuulisin erittäin mielelläni, miten hän kuvittelisi näiden lisämyönnytysten menneen lävitse silloisessa eduskunnassa? Ymmärtääkö hän miten parlamentaarinen demokratia toimi? Blogisti kyllä käyttää uskomattomasti tarmoa todistaakseen pakkomielteensä oikeaksi. Aivan kuin Paasikiven vihainen tokaisu tai Blenheimin lentely rajan pinnassa sen todistaisi. Tällaisille todisteille nauraa naurismaan aidatkin.....

Olen aika varma, että blogisti heittää jonkun pikkulinkin tai kts. kommentti sejase, mutta tuskin antautuu perusteelliseen keskusteluun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Luitko professori Alpo Rusin tutkimustuloksia - löytyy tämän ketjusta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #82

Rusi sanoo, että EHKÄ olisi voitu välttää, ei muuta. Ja Rusi sanoi samassa, että NL:n tarkoitus oli valloittaa koko Suomi. Oletko siinäkin samaa mieltä hänen kanssaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Katsohan uudelleen tuo väite Suomen valloituksesta ...

...
Btw.
~ https://www.verkkouutiset.fi/professori-the-guardi... -

...
Lisää (?)

"Mauri Ryömä: Asiakirjojen todistus Talvisodasta 1939-40

( julkaistu mm. Työkansan Sanomissa nro 3/2000)

Nyt kun Talvisodan loppumisesta tulee 13.3.2000 kuluneeksi 60 vuotta, on syytä tuoda esiin tohtori Mauri Ryömän tutkimus Talvisodan syistä. Tutkimus on julkaistu marraskuussa 1954. Alkuperäisessä tutkimuksessa oli mukana laaja aineisto virallisten asiakirjojen kopioita, jotka joudumme jättämään pois tästä julkaistavasta liitteestä. Kysymys Talvisodan syttymisen syistä, Suomen silloisen johdon politiikasta ja Neuvostoliiton roolista toisessa maailmansodassa on edelleenkin mitä ajankohtaisin asia. Totuus näistä asioista on kerrottava, koska vääristely jatkuu edelleenkin. Lääketieteen lisensiaatti Mauri Ryömä (1911-1958) toimi 30-luvulla Sosialidemokraattisen puolueen vasemmistosiivessä. Sodan aikana hän oli vankilassa. Rauhan tultua hän vuodesta 1944 toimi SKDL:ssä ja SKP:ssa. Ryömä oli SDP:n kansanedustajana 1936-37 ja SKDL:n kansanedustajana vuodesta 1944 lähtien kuolemaansa asti. Työkansan Sanomien päätoimittajana hän toimi vuodesta 1944 kuolemaansa asti.

Mikä johti siihen, että Suomi syksyllä 1939 - joutui onnettoman sodan jalkoihin? ... "

~ http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/talvisota.html -

...
?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #85

Kyllä ryömäläiset tiedetään. Suotta ei häkki heilunut. Koko kirjoitus on täysin Neuvostoliittoa nuoleskelua ettei oikein mitään rajaa. Ainoa, valtio, jonka tarkoitusperiä ja toimintaa ei arvosteltu oli Neuvostoliitto. Eikä tässäkään kirjoituksessa kerrottu, miten Neuvostoliiton vaatimukset olisi saatu lävitse eduskunnassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Jaakolta helpoin tapa torpata itselleen jokin kiusallinen asia - asettaa kirjoittaja "mielenvikaiseksi" tai muutoin ymmärtämättömäksi - kommunistiksi :)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #93

No eipäs puhuta aivan puuta heinää. En väittänyt Ryömää mielenvikaiseksi enkä ymmärrä, miten asia olisi minulle kiusallinen?

Ei Ryömä kuitenkaan kertonut muuta kuin sen, että hänen mielestään Neuvostoliiton vaatimuksiin olisi pitänyt suostua. Ei hän kuitenkaan osannut sanoa, kuten et sinäkään, miten Neuvostoliiton aluevaatimukset olisivat saatu hyväksytettyä eduskunnassa. Alueluovutukset eivät olleet pikkujuttu. Ei ollut merkitystä mitä Paasikivi, Walden tai Mannerheim ajattelivat. Merkitystä oli, mitä suomalaisten enemmistö ajatteli ja sitä joutuivat em. herrat kunnioittamaan koska demokratiassa elettiin toisin kuin Baltian maissa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #85

Oletko nyt, Luoma, samaa mieltä Rusin kanssa myös siitä, että NL:n tarkoitus oli miehittää koko Suomi? Vastaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Stalin ei edes suunnitellut valloittavansa Suomen maata, jolle oli itsenäisyyden luvannut ja toteuttanut - ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #94

Taas valehtelet, että korvasi heiluvat.

"– Stalin sanoi, että kahdessa viikossa Helsinki valloitetaan. Hän ei koskaan päässyt lähellekään."

https://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/201502071...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Niinhän Trumpkin sanoo kaikenlaista - puheet ja teot sekä erityisesti tekoihin ryhtyminen ovat kaksi aivan eri asiaa ...

...
Vihjesana: Starikov
Vihjesanapari: Holsti ja Jartsev

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #100

Älä nyt taas vaihda puheenaihetta, Luoma

"”7. Armeijan aikataulu määriteltiin seuraavasti: Operaation syvyys olisi 85-110 km ja tavoite saavutettaisiin 12-15 päivässä; tarkemmin sanoen kestäisi 1. etappi (siis eteneminen Suomen pääpuolustuslinjalle) 4-5 päivää, 2. etappi (linjan murtaminen) 4-5 päivää ja 3. etappi Viipuri–Käkisalmi­linjalle suunnilleen saman ajan. Joukoille painotettiin sitten, että Helsinkiin olisi sopivaa saapua Stalinin 60-vuotispäivään 21.12. mennessä.”["

Ohto Manninen, Miten Suomi valloitetaan, 2008, sivu 43

Mutta Luoma jatkaa vain edelleen totuudenvastaista agendaansa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #100

Neuvostoliiton tavoitteet talvisodan aikana olivat aivan ilmeiset kuten Jori mainitseekin lainaten Ohto Mannista. Suomi oli tarkoitus valloittaa ja sitä varten Kuusisen hallitus perustettiin. Aika turha tästä on väitellä. Se, että siinä epäonnistuttiin johtui siitä, että vuoden 1939 puna-armeija ei onneksemme ollut Wehrmachtin tasoinen sotakone, Suomen armeija kykeni tekemään tehokasta vastarintaa ja yleistilanteen kehitys sulki aikaikkunan siltä erää. Neuvostoliitto halusi myöhemmin saattaa asian loppuun kun maailman mielenkiinto oli suuntautunut muualle, mutta tällä kertaa Hitler tyrmäsi asian.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Tutkihan kommentti 85 - uudestaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Luoman antama linkki

~ http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/talvisota.html

ei anna vastauksen siihen, miksi Suomi joutui onnettoman sodan jalkoihin syksyllä 1939.

Tuossa linkatussa jutussa kerrotaan mm. että:

”Englannin hallituksen toimesta julkaistut diplomaattiset asiakirjat osoittavat, että varsinkin kenraali Mannerheim ja kokoomuspuolueen eräät johtohenkilöt syyllistyivät kahden maailmansodan välisenä aika useihin valtio- ja maanpetoksellisiin tekoihin maamme rauhaa ja valtiollista itsenäisyyttä vastaan.”

ja

”Vuoden 1946 helmikuun 9 p:nä ranskalainen aikakauslehti "France-Illustarion" julkaisi asiakirjoja, joiden mukaan Suomen äärimmäinen oikeisto oli jo v. 1935 solminut Hitler-Saksan kanssa kiinteän liittosopimuksen: Siinä oli Saksalle myönnetty oikeus sijoittaa sodan syttyessä joukkojaan Suomen alueelle; Hitler puolestaan oli luvannut Suomelle Neuvosto-Karjalan.”

Ensimmäisessä lainauksessa väitetään Mannerheimin ja ”kokoomuspuolueen eräiden johtohenkilöiden” syyllistyneen maanpetokseen.
Jos todisteet olivat vakavasti otettavan valtion diplomaattisia asiakirjoja, eli ei mitään mielipidekirjoituksia, miksi syytteitä ei nostettu?

Toinen lainaus on naurettava: ”Suomen äärimmäinen oikeisto oli jo v. 1935 solminut Hitler-Saksan kanssa kiinteän liittosopimuksen”.

Hohhoijaa, siis Suomen äärimmäinen oikeisto olisi tehnyt valtiosopimuksen Saksan kanssa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #108

Minäkin lueskelin sen lävitse. Sieltä täältä poimittu erilaisia keskusteluja ja tapaamisia sekä uutisotsikoita, joiden tarkoitus oli valkopestä Neuvostoliiton toimintaa ja tarkoitusperiä ilman minkäänlaista kriittisyyttä. Tekstiä ryyditettiin erilaisilla, laitavasemmiston käyttämillä ilmaisuilla ja villeillä johtopäätöksillä. On aika ilmeistä, että kirjoitus oli "oikoluettu" tarkasti Tehtaankadulla. Ei tuollaisten kirjoitusten viljeleminen mitenkään paranna blogistin uskottavuutta - sanoisin että täysin päinvastoin.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #82

Vastaisitko kysymykseeni, miten vaatimukset olisi saatu hyväksytettyä eduskunnassa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Siis se, että miten Hangon sijasta jokin sopiva saari Stalinille Leningradin puolustamisen etulinnakkeeksi* ... myöhemmin oli pakko antaa hyökkäyssotamme - Jatkosodan - päätteeksi Porkkala, joka tosin etuajassa luovutettiin takaisin ... Saa ajatella! :)

...
* Oleellinen kysymys liittyy Stalinin ja Hitlerin väliseen suhteeseen, jossa Stalin "narutti" kaikkia ... lopulta!

.
TORSTAINA, LOKAKUUTA 14, 2010
Josif Stalin manipuloi taitavasti kaikkia!

On kulunut 70 vuotta operaatio Barbarossan alkamisesta - Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäys Neuvostoliittoa vastaan, sota josta äityi maailmanhistorian suurin, verisin ja raain yksittäinen sota. Me suomalaiset ajauduimme sotaan mukaan - virallisesti, tosin maamme tuolloinen ylin johto tiesi mitä halusi - Saksan valtakunnan marsalkka Hermann Göringille ojennettiin kiitokseksi Suomelta korkein mitalimme - kolme päivää Barbarossan alkamisesta.
...
HS kirjoitti Isänpäivänä Eino Murtorinteen näppäimistöllä kiihkottoman artikkelin Jatkosotaan ajaneista kysymyksistä - rivien välistä paljastaen Saksan kolmannen valtakunnan pelastaneen Suomen gruusialaiselta Josif Stalinilta ~ mutta voimme tästä laajentaa tarkastelunäkökulmaa.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stal... - [179710]

.

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #101

Kiertelet, pysytään edelleen kysymyksessäni eli miten alueluovutuksiin olisi voitu ryhtyä ilman suomalaisten hyväksyntää?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kyberhyökkäys on käynnissä Poliisia, Kelaa ja Verohallintoa vastaan.

Siinä taas yksi Venäjän aggressiivisen politiikan seurauksista.

Ilkka Luoma

Katsohan mitä kirjoitin 32 minuuttia sitten :)

Milloin alkavat raskaat syytökset ja vähintään epäilyt itään - hyytävän aggressiiviseen Venäjään? Hyväntahtoisesti rauhaa ja oikeudenmukaisuutta rakastavat länsimaat ovat aloittaneet veljellisen pyynteettömän auttamisen

~ https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/31ef4ca0-ef0c... -

.
Aika osuvasti, eikö? ;)

Jorma Repo

Eiköhän jätetä tämä case Airiston Helmikin venäläisten tutkittavaksi kuten case Skripalkin,jota Ilkka on toivonut.Koska venäläisethän siellä on tutkittavana.Näin saisimme absoluuttisen ja Iluakin tyydyttävän totuuden kuten talvi- ja jatkosotaankin.

Ilkka Luoma

... aivan oikein - siltä osin, jos löytyy vankka todiste rahanpesusta ja se on tapahtunut rahoille, jotka ovat Venäjällä rikollisesti aikaansaatu - tuolloin tutkintalinjaan tulee vääjäämättä Venäjän viranomaiset ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kyllä se niin on, että Suomessa tutkivat vain Suomen viranomaiset.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

No ei varmasti tule. Yksikään venäläinen poliisi ei tule mukaan tutkintaan Suomessa. Se, että tutkivat omien kansalaisiensa rikoksia Venäjällä, on heidän asiansa.

Mahdollinen asiaan liittyvä tuomio Suomessa ei muutu Venäjän mielipiteistä, vai meinaatko, että Venäjän laki ja korruptoitunut oikeuskäytäntö toteutuu Suomessa !

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Venäjän viranomaiset saattavat olla ainoastaan närkästyneitä siitä, jos omat siivut ovat jääneet saamatta, mutta tuskinpa niin on käynyt:)

Toimituksen poiminnat