Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Putinin lahjat Suomen kansalle

  • Putin tervehtii Suomen kansaa ja tämän viisaudesta olla liittoutumatta Natoon - lännen sotakoneeseen!
    Putin tervehtii Suomen kansaa ja tämän viisaudesta olla liittoutumatta Natoon - lännen sotakoneeseen!
  • Ja Suomen lööppimedia vastaa - omalla vastakkainasettelun ja Venäjän uhan luonnin tavallaan ... ¤
    Ja Suomen lööppimedia vastaa - omalla vastakkainasettelun ja Venäjän uhan luonnin tavallaan ... ¤
  • Lööppimedia laukalla ja mopedi vikuroiden keulii? ¤¤
    Lööppimedia laukalla ja mopedi vikuroiden keulii? ¤¤

Suomi saavutti viime vuoden joulukuun 6' na 100 vuoden merkkipaalun omasta itsenäisyysjulistuksestaan, joka ensimmäisenä vahvistettiin Neuvosto-Venäjän toimesta 4. tammikuuta 1918 – muun muassa Leninin ja Stalinin allekirjoituksin.

Suomen presidentti Sauli Niinistö on saanut lahjoja Venäjän presidentti Vladimir Putinilta – vietäväksi onnitteluina Suomen kansalle, jonka edusmiehenä toimii istuva presidentti.

 

Elokuussa 2018 vieraillessaan Venäjällä Sauli sai arvokkaita asiakirjoja C.G.E. Mannerheimin alkuperäisversioina [1. Olivatko nämä arkistohelmet jatkoa aiemmin viime vuonna Putinilta saadulle 100V Onnittelukirjeelle - liitteineen?

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10419386 -

Ote: ”Ylelle vilautettiin ainutlaatuista Mannerheim-aineistoa – ex-valtionhoitaja varoitti vasta itsenäistynyttä Suomea idän uhasta … ” -Yle-toimittaja Matti Konttinen

IL-kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen: ”Oli hyvin loogista varoittaa sillä itse Venäjällä/ Neuvosto-Venäjällä ei valta-asetelma ollut täysin selkiytynyt, sillä bolsevikkien vallankumous oli tuore ja osin epävarma. Valkoiset olisivat voineet voittaa. Valkoisia tukivat muun muassa amerikkalaiset ja englantilaiset ...

Tässä kohdin täytyy muistaa, että juuri bolsevikit muun muassa Leninin ja Stalinin allekirjoituksin antoivat Suomen itsenäisyysjulistukselle sen ensimmäisen itsenäisyyden tunnustamisen. Valkoisten osalta se ei olisi ollut lainkaan varmaan ja tämän Mannerheim tsaarin upseerina hyvin tiesi - siitä johtuivat nuo varoituksen sanat. ”

 

...

Ymmärtääkseni presidentinkanslia julisti 100V Onnittelukirjeen salaiseksi [ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005477199.html - ][Ote: ” … mutta sen sisältö pidetään salassa - Tasavallan presidentin kanslian mukaan kirjeen sisältö ei ole julkinen …” ] – liitteineen.

Nyt vankat huhut kertovat Moskovasta, että liite olisi ollut erinomaisen tärkeä puuttuva lenkki historian aikajanalle – joko juuri Talvisodan kynnykseltä, Jatkosodan Suomen hyökkäysvaiheesta tai peräti alkuperäinen dokumentti, jossa Neuvosto-Venäjä päättää ylimmän johdon kokouksessaan myöntää Suomelle itsenäisyystunnustuksen …

 

Miksi tuo 100V Onnittelukirje liitteineen julistettiin salaiseksi? [2

[ ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712062200584918 - ]

Heräsi paljon kysymyksiä – olisiko kyseessä meille kansalaisina täysin uutta tietoa mitä historiassa tapahtui, vai mikä oli syy, että koko kansale tarkoitettu onnittelukirje julistettiin salaiseksi – liitteineen.

Olisiko Talvisodan aaton maanvaihtoneuvotteluissa ollut vaihe, jota ei haluta kansalaistemme tietoon – sen vuoksi, että se kertoisi Talvisodan olleen turhan ja sen, että Stalinille olisi riittänyt maanvaihdot ja Hangon vaihtaminen sopivaan saareen, johon Neuvostoliitto olisi halunnut rakentaa tukikohdan puolustamaan Leningradia –

… niin tai näin, milloin Tasavallan presidentin kanslia avaa kansallamme oikeutetun asiakirja-avauksen - liitteineen – Onnittelu oli tarkoitettu kansallamme – ei vain presidentille!

 

...

Viite:

[2 ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201712052200583013_pi.shtml - ” … Tuolloin huomiota herätti se, ettei Putin esittänyt onnittelujaan Suomelle, vaikka kiittikin tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä vierailukutsusta ja sanoi, että vierailu tapahtuu Suomen juhliessa satavuotista itsenäisyyttään … ” - Iltalehti – Olli Waris.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 179468

 

DOC 100V_Putinilta Niinistolle_24092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 24092018

 

393_35606 – 16:54_17:53

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Ilkka Luoma

[LINK] Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla
Tekstiin liittyvät numerokohtiot – lisäkirjoitukset ja medialinkit


Linkki tekstiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

ORIG [14082015] ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mi... - AL


|1
”Kommentti: Meillä on ongelma, jonka nimi on Vladimir Putin ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... -... Mistä näitä ”russofobistisia voimia” oikein sikiää? Toimittaja olettaa pienen osan maapallosta olevan kansainvälinen yhteisö, aika itsekeskeistä huudella täältä pohjanperukoilta tarkoitushakuisesti yksipuolisia mielipiteitä - kevein, miltei olemattomin todistein - unohtamalla, että kansainväliseen yhteisöön kuuluvat myös BRICS ja Etelä-Afrikan jälkeinen Afrikka ja näissä on jo pelkästään yli puolet maapallon väestöstä. Onkohan toimittajalta "mittakaavaoppitunnit" jääneet kouluissa käymättä? Tähän topiciin palaamme erillisellä kokonaisartikkelilla”

|2
Kansakuntamme ei halua Natoon edes siinä tilanteessa, jossa jonkin oudon syyn vuoksi Ruotsi liittyisi Natoon. Tätä penseyttä selitellään ”natottajien” toimesta tietämättömyytenä, pelkona ja jopa tyhmyytenä! Sanoisin tähän, että ”puhu sinä natottaja, me pidämme hevosta”, siksi vankkaa ja väkevää lännen sotilasliittoa kohtaan kielteiset ajatuksemme ovat. Kansalaiset tietävät myös jo Talvisodan aaton ajoilta, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät”. Tänään vallalla ovat niin kutsutut ”uusio-erkkolaiset” voimat – perintönä härkäpäisyydestä ulkoministeri Eljas Erkon ajoilta.

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Näiden neuvottelujen yhteydessä suomalaiset olivat valmiita antamaan hieman periksi venäläisten vaatimuksille, mutta oli täysin mahdotonta luvata Hankoa NL:n sotilastukikohdaksi. Myös NL:n vaatimus hävittää Karjalan Kannakselle rakennetut puolustuslaitteet oli sellainen, jota ei voinut mitenkään hyväksyä.

"Neuvostoliiton asiakirjat vahvistavat sen tosiasian, että Stalin oli päättänyt joka tapauksessa – suostuisivat suomalaiset tai eivät hänen vaatimuksiinsa – Suomen valloittamisesta."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 89

"Kahdenkeskisiin neuvotteluihin Stalin päätti ryhtyä suomalaisten kanssa vasta lokakuussa 1939, noin kaksi kuukautta Hitlerin kanssa tekemänsä aluejaon jälkeen. Suomi oli liitetty Neuvostoliittoon paperilla jo silloin, jota osoittivat myös punaisen armeijan keskitykset Suomen-vastaisella rajalla."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 55

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

vääriä linkkejä,ei kelpaa kominformin/kominternin agenteille !

Ilkka Luoma

Kelpaako CIA' n agenteille? :)

Ilkka Luoma

Oletko Jori kuullut tällaisista herroista? Mannerheim, Paasikivi ja Walden ... He suosittivat maanvaihtoneuvttelujen käymistä loppuun saakka ja erityisesti Mannerheim kertoi, että Hangon luovuttamisen osalta olisi riittänyt sopiva saari lähistöltä ...

Vaihtosuhde olisi ollurt meille edullinen - 1:2 - hehtaari venäläisille ja kaksi meille.

Tomi Vaalisto

Ei se "ihan" noin mennyt: lokakuussa 1939 – siis maailmasodan jo sytyttyä – Neuvostoliitto kutsui Suomen edustajat Moskovaan neuvottelemaan ”konkreettisista poliittisista kysymyksistä".
Juho Kusti Paasikiven johtama Suomen valtuuskunta sai vastaansa Neuvostoliiton kiristyneet aluevaatimukset.
Listalla oli, että Suomenlahden ulkosaarten lisäksi Suomi luovuttaisi alueita rajan pinnasta Karjalankannakselta ja Petsamosta Suomen osuuden Kalastajasaarennosta. Lisäksi Hanko ja Lappohjan alue oli vuokrattava Neuvostoliitolle kolmeksikymmeneksi vuodeksi.
Stalin olisi siis vienyt pääpuolustuslinjankin.

Moskovassa käytiin neuvotteluja kaikkiaan kolme eri kertaa. Suomalaiset myöntyivät luovuttamaan Neuvostoliitolle vain Leningradia lähinnä olevat alueet, Kuokkalan mutkan ja Terijoen, mutta se ei Neuvostoliittoa tyydyttänyt. Marraskuun 13. päivänä, kolmansien neuvottelujen jälkeen, suomalaiset neuvottelijat lähtivät Moskovasta. Paasikiven ja Tannerin käsitys oli, että neuvotteluissa oli vain tauko; ne eivät olleet katkenneet. Suomessa jäätiin odottavalle kannalle. Jopa osa rajaseuduilta evakuoiduista ihmisistä sai palata takaisin kotiinsa. Myös koulut saivat jatkaa toimintaansa.

"Leningradin sotilaspiirin esikunta ilmoittaa, että marraskuun 26. päivänä 1939 klo 15.45 yhtäkkiä Suomen alueelta avattiin tykkituli Neuvostoliiton joukkoja vastaan, jotka olivat kilometrin päässä Mainilasta luoteeseen. Suomalaiset ampuivat seitsemän tykinlaukausta."

Näin Neuvostoliiton tietotoimisto uutisoi Mainilan laukaukset 26. marraskuuta. Kaksi päivää myöhemmin Neuvostoliitto sanoi irti maiden välisen hyökkäämättömyyssopimuksen ja katkaisi seuraavana päivänä diplomaattisuhteet. Puna-armeijan tykistö avasi tulen Karjalankannaksella 30. päivä marraskuuta kello 6.50 aamulla, ilman sodanjulistusta, ja puna-armeija ylitti rajan. Ensimmäisen päivän aikana Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat Suomessa kuuttatoista paikkakuntaa, muun muassa Helsinkiä kahdesti. Alkoi Talvisota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Tähän kohtaan suosittelen uusimpia selvityksiä - prof. Alpo Rusi - Oliko Talvisota vältettävissä? ...

Onkohan Alpo päässyt Kremlin K-Stalin arkistoihin?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #21

Alpo Rusi on DDR koplauksistaan tunnettu diplomaatti ja hänellä on yhteiskuntatieteilijän tausta kuten monella muullakin ulkoministeriössä työskenneillä.
Alpo Rusin tunnetuin kirjallinen tuotos on ns Rusin lista DDR:n kanssa toimineista suomalaispolitikoista. Hän on myös kirjoittanut kirjan Kremlin jalanjäljet, mutta se on surkea.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Niin. Professorin kirjathan ovat surkeita ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

" ... Holsti suoritti ensimmäisenä suomalaisena ulkoministerinä virallisen vierailun Moskovaan helmikuussa 1937, jota myös oikeisto-oppositio oli toivonut. Vaikutusvaltainen Helsingin Sanomat alkoi kuitenkin eduskunnan oikeistopiirien ohella arvostella vierailua. Lehden päätoimittaja Eljas Erkko halusi vahvistaa "ehdotonta puolueettomuutta", jolta linjalta poikkeamiseksi vierailu leimattiin ... "

.

" ... Holstin ero tapahtui vaikeaan aikaan, sillä jännitteet Euroopassa olivat kasvaneet. Saksan maaliskuussa 1938 suorittaman Itävallan miehityksen jälkeen Holsti oli aloittanut salaiset keskustelut Neuvostoliiton salaisen palvelun edustajan Boris Jartsevin kanssa. Stalinin alaisuudessa toiminut "lähetystösihteeri" esitti, että Suomen tulisi aloittaa sotilaallinen yhteistyö Neuvostoliiton kanssa Saksan uhkan varalta ... "

.

" ... Sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa Suomi joutui de facto Neuvostoliiton etupiiriin. Ulkoministerin tehtävään Holstin jälkeen nimitetty Eljas Erkko oli epäpätevä ja ylimielinen. Hän luki väärin turvallisuuden ison kuvan muutoksia ja epäonnistui diplomatiassaan. Kokenut J.K. Paasikivi nimittikin Talvisotaa "Erkon sodaksi". Tämä näkemys saa tukea uusista arkistotiedoista. ... "

.

" ... Historian tutkimisessa ei ole mieltä, ellei sen tarjoamista opetuksista otettaisi opiksi. Natsi-Saksan Holstin vastaisen ostuksen vuoksikampanjan seuraukset saattoivat olla Suomelle kohtalokkaita. Vaikka Talvisota olikin Stalinin rikos Suomen kansaa vastaan, olisi se ehkä voitu välttää taitavammalla diplomatialla. ... "

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180713220107258... -

...
Luetko Jori historiaa - edes yleiskiinnostuksen vuoksi?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #35

Tuo on A Rusin mielipidekirjoitus eikä sillä ole mitään tieteellistä arvoa.

Rusin sympatiat kyllä tunnetaan, mutta Suomessa saa olla itäänpäin kallellaan jos haluaa.

Kannattaa siis lukea historiaa eikä mitään mielipidekirjoituksia. Yhtä hyvin tuohon olisi voinut laitaa jorinoita Jontikalta - niillä on sama mielipidearvo kuin kellä tahansa suomalaisella. Ei kuitenkaan yhtään enempää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Professorit osaavat paremmin arvioida todellisuutta kuin me tavikset :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #35

Luoma, minä luen sitä todenmukaista historiaa, en voittajavaltioiden ja Suomea kaikessa syttävää, vääristeltyä yksittäisiin mielipiteisiin perustuvaa roskahistoriaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Kerrotko nyt lukijoille tuosta todenmukaisesta historiasta - ja kerrotko samalla kelpo esimerkkejä, ne varmasti kiinnostavat lukijoita!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

Täällähän ole sitä jo monilla lainauksilla kertonut ja yhtäkään niistä et ole pystynyt kumoamaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Kaikki on paljolti torpattu uudemmilla tutkimuksilla ja osoittamalla, ettei vierestä kannata todistella ... ehkä et huomaa sitä? Sekin on ymmärrettävää ja liittyy ihmisen puolustusreaktioihin, kun joutuu alakynteen ... mutta se on inhimillistä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #72

Ei todellakaan ole. Sinä elät jossain toisessa maailmassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Jätän kuitenkin tuollaiset lasten toteamukset pois :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #78

Tosiasia. Elät jatkuvasti itänaapurin puolustelumoodissa, tosiasioista välittämättä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Tämän jätän lukijoiden harteille.

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt uusimpaan tutkimukseen - prof. Alpo Rusin kirjoittamana, joka esittää myös Talvisodasta välttymistä, jos olisimme osanneet ulkopolitiikan hoidon - Eljas Erkko astuu ratkaisevasti kuvaan mukaan!

Tomi Vaalisto

Pelkkää luulottelua - kannattaisi lukea vihoviimein J. Suomen tohtorinväitöskirja aiheesta.
Alpo Rusi on joskus opiskellessaan tehnyt tutkimuksen lehdistösensuurista sota-aikana, muttei kyllä muuta historiaan littyvää ole tieteellisesti tutkinut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

"Alpo Rusi (s. 17. elokuuta 1949 Jyväskylä) on suomalainen diplomaatti, ulkoasiainneuvos ja valtiotieteen tohtori. Hän toimi Suomen suurlähettiläänä Sveitsissä 2009–2014. Aiemmin hän toimi suurlähettiläänä YK:n yleiskokouksen puheenjohtajan erityisneuvonantajana vuosina 2007–2009.[1]. Vuodesta 2016 hän on toiminut professorina Liettuassa Vytautas Magnus -yliopistossa. [2] ... "

.

" ... Alpo Rusi kirjoitti ylioppilaaksi Jyväskylän Viitaniemen yhteiskoulusta 1969, valmistui valtiotieteen maisteriksi 1971, lisensiaatiksi 1979 ja väitteli tohtoriksi vuonna 1982 Helsingin yliopistossa poliittisesta historiasta aiheenaan lehdistösensuuri jatkosodassa. ... "

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos Venäjältä lähtee pestyä rahaa lännenmiehen taskuun 200 miljardia, sen luulisi tuntuvan jo Venäjänkin taloudessa. Eikö Putinin pitäisi olla enemmän huolissaan rahanpesusta?

Venäjän armeijan sotilaat lomailevat mielellään naapurimaissa. Aika paljon tuolla Airiston suunnalla on loma-asunnoissa vapaata kapasiteettia. Onko kysymys huonosta markkinoinnista vai korkeista hinnoista?

Tomi Vaalisto

Mukavaahan se olisi pienten vihreiden sotilaiden tulla Villa Ybbersnäsiin lomailemaan. Laivastomme entiseen Kala -lauttaan on rakennettu majoituskapasiteettia ja huoltotiloja, joten pari joukkueellista "turisteja" voisi helposti viettää viikon risteilyloman Ahvenanmerellä.
Aluksella voi matalakulkuisuuden vuoksi rantautua melkein mihin vain: vaikkapa Maarianhaminaan Norra Esplanadgatanin länsipäähän muoseolaiva Pommernin ja Venäjän konsulaatin viereen. Samalla "turistit" voisvat käydä "joukolla" tutustumassa lentokenttään, jonne matkaa kilometri, 200 metrin päähän satamaan ja Ahvenanmaan itsehallintotaloon, joka on Norra Esplanadgatanin toisessa päässä.

Ilkka Luoma

Rauhoitellaan mopon keulimista ---

Asiantuntija toppuuttelee tässä kiihkeimpiä kannaottoja matkailu erikoistoiveiden Airiston helmen osalta. Luettuaan jutun ajattelevat lukijat rauhoittuvat ja saavat pienoisen hymyn lööppimedian noususta laukalle kuin leveän hymyn kiihkeimpiä russofobistien Venäjän uhan lietsonnan "mopon karkailulle".

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005840199.html -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #9

”Minulla ei ole tiedossani itselläni yhtään sellaista konkreettista tapausta, missä Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut”, Raitasalo sanoo.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori tietää aivan varmasti, etteivät vastuulliset valtion turvallisuudesta vastaavat viranomaiset saa tiedottaa havaitsemistaan uhista muualle kuin poliittiselle johdolle.

Se vielä puuttuisi, että everstiluutnantti kertoisi näistä konkreettisista uhista tiedotusvälineille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Johtopäätöksesi on täysin väärä - Raitasalo, jos tietäisi uhkia olevan - muotoilisi vastauksensa toisin - nyt hän sanoo kirkkaan selvästi ei, ja jos sinun päätelmäsi olisi todellisuus, evl. Raitasalo valehtelisi, jota hän ei missään nimessä tekisi - eikä tee ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #29

Sinun johtopäätöksesi on oikea, Raitasalo ei valehtele jos hän tarkoittaa Airiston Helmen tapausta. Jos taas kyse on Suomen sodanjälkeisestä historiasta, Raitasalo on epäpätevä tai valehtelee.

Miten Raitasalo voisi vielä tietää mitä KRP:n tutkimus tuo tulleessaan, etenkin kun kysymyksessä on rikostutkinta rahanpesusta. Materiaalia takavarikoitiin runsaasti ja KRP ilmoituksen mukaan sen tutkinta vie ainakin ensi kesään.

Et kai väitä, että Raitasalo tarkoittaa, ettei tutkinnassa löydy aineistoa joka viittaisi turvallisuusuhkaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

~Rahanpesuepäilys on aivan eri asia kuin valtion turvallisuuspolitiikka.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #41

Niin on mutta oletko sitä mieltä, että jos tutkittavasta aineistosta löytyisi turvallisuusuhkaan viittaavaa, siihen ei reagoitaisi? Nyt emme tiedä muusta kuin epäillystä rahanpesusta, jota varten on tehty paljon kiinteistöhankintoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Ei mennä asian edelle, kuten on menty Salisburyssakin ... ilman todisteita Venäjään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #45

En toki ryhdy ennustelemaan, mutta kysymys on, että JOS löytyy, niin kai siihen sitten reagoidaan. Mitä tulee Salisbury tapaukseen, aika paljon todisteita on, mutta valitettavasti syytetyt eivät halua tulla rikostutkijoiden kuulusteltavaksi. Siitä kai voi päätellä jotakin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Ei ainuttakaan todistetta Venäjän suuntaan. Moskova on ilmoittanut, että tervetuloa Venäjälle kuulustelemaan ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #62

Ja sinäkö, Luoma olet käynyt Britannian tutkimukset läpi ja todennut asian?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Vain yksi asia tähän kohtaan - Miksi ei venäläisiä tutkijoita otettu heti mukaan, olisi selvitykset ja analyysit olleet paljon uskottavampia ... tämän saatat ymmärtää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Kiinnitin vain siihen huomiota miten toinen osapuoli jätettiin pois - toki ymmärrettävistä syistä, koska Englannin piti saada rauhassa kehitellä oma skenaario, joka palvelee brittien valitsemaa ulkopolitiikan linjaa ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #62

Oikeudenkäynti tapahtuu siinä maassa, missä rikos on tehty. Jos käy niin, että kuulustelujen perusteella tehdään päätös tutkintavankeudesta, kuulustelu on helpompi järjestää siinä maassa missä oikeudenkäynti tapahtuu.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

-> #6

Unohdit, että tärkeä vierailukohde lomailijoille on myös Norra Esplanadgatan 11, missä on Venäjän Maarianhaminan-konsulaatti, joka oli kylmän sodan aikaan yksi silloisen Neuvostoliiton suurimpia maailmassa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/asian...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Maarianhaminan Ve-konsulaatti on täysin sopimuksien, lainsäädännön ja muiden ohjeiden mukainen - et saa siitäkään uhkaa, vaikka kuinka yrittäisit! :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Heheh, totta kai on sopimuksien, lainsäädännön ja muiden ohjeiden mukainen. Tiedätkö miksi se oli kylmän sodan aikaan yksi silloisen Neuvostoliiton suurimpia maailmassa? Miksi se on ylipäätään Ahvenanmaalla, missä ei kovin montaa venäläistä asu? Minä tiedän mutta tiedätkö sinä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Oletko kuullut Pariisin rauhansopimuksesta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #38

Kyllä, mutta kerro sinä missä siellä määrätään NL:n edustustosta ja sen koosta Maarianhaminassa?

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/194...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Kiinallakin Helsingin Kulosaaressa on huomattavan suuri lähetystö - lähinnä kaupallisen osaston vuoksi - jopa eri osoitteessa kuin varsinainen lähetystö. Jokainen valtio anoo diplomaattisatusta kullekin henkilölleen, joka katsotaan tarpeelliseksi - Suomi myöntää nuo statukset Suomen alueelle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #42

Puhuit Pariisin rauhansopimuksesta??

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Niin, mihinkähän perustuu Suomen sopimuspolitiikka NL' n kanssa ... siis Jatkosodan jälkeinen tilanne, jossa sovittiin rauhasta Pariisissa, eiköhän uo Ahvenanmaakin sovittu Pariisissa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #46

Ei muuta kuin, että Ahvenanmaan demilitarisointi jatkuu.

Ahvenanmaan demilitarisoinnista on sovittu Suomen, Saksan, Tanskan, Ruotsin, Britannian, Ranskan, Italian, Latvian ja Puolan kesken vuoden 1922 sopimuksella Ahvenanmaan saarten linnoittamattomuudesta (SopS 1/1922).

Koska tarvetta demilitarisointiin ei enää ole, pitäisi sopimus purkaa. Tuskin sopijaosapuolilla olisi enää mitään sitä vastaan.

Tietenkin Reserviläisjärjestöt voisivat Valtion tuella perustaa Ahvenanmaalle Airiston Helmen kaltaisia vartioituja, suljetulla alueella olevia kiinteistöjä jäsenistön lomailua ja harrastustoimintaa varten.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Venäjän federaation konsulaatti Maarianhaminassa perustuu tähän sopimukseen: https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/194.... Se saatettiin voimaan uudelleen perustuen Pariisin rauhansopimukseen vuonna 1948 samalla kun joukko muitakin aiempia sopimuksia (https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/194...). Lisäksi vuonna 2013 tehtiin maanmittaustekninen korjaus.

Kyseinen sopimus asettaa konsulaatin tehtäviksi normaalien konsulipalvelujen lisäksi kyseisen sopimuksen valvonnan alunperin NL:n ja nykyisisin VF:n osalta.

En ole huomannut mitään erityistä syytä kumota demilitarisointia. Pikemminkin päinvastoin, kiristynyt tilanne sotaliittojen välillä Itämerellä tekee demilitarisoinnin erityisen akuutiksi. Pikemminkin olisi tarvetta lisätä niitä kuin vähentää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Ahvenanmaan demilitarisaatio on etu Suomen sotilaspoliittiselle liittoutumattomuudelle ... ylläpitää osaltansa ystävällisiä suhteita kaikkiin ilmansuuntiin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #63

Juuri niin, demilitarisointi sopisi Leningradin oblastille, Karjalan Tasavallalle ja Murmanskin oblastille oikein hyvin. Samalla tähän vedenjakajalle tulisi rauhallinen raja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Voitko arvata, että Nato on tehnyt jo skenaarion, jolla Ahvenanmaa otetaan lännen sotakoneen haltuun?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #74

En olisi arvannut. Kuka sinulle kertoi? Tätä samaa olen yrittänyt toitottaa. Kriisin eskaloituessa, Itämerellä tulee kilpailu Suomen etelärannikon tukikohdista ja Ahvenanmaasta. Kumpi ehtii ensin, Venäjä vai Nato. Jotkut maallikkoasiantuntijat (Erkki ja Liisa?) väittävät, ettei kumpikaan, kun Suomi kieltää alueemme käytön.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Suunnitelma ja käytäntö ovat kaksi eri asiaa. Kaikilla armeijoilla on paljon erilaisia suunnitelmia, joista useimpia ei koskaan toteuteta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #55

Hallituksen tiedonannossa 21.9.1990 todettiin:

”Sen jälkeen kun Saksa on yhdistynyt ja sen täysivaltaisuus palautettu, Suomen hallitus katsoo, että Pariisin rauhansopimuksen III osan Saksaa koskevat määräykset ovat menettäneet merkityksensä.”

Rauhansopimuksen sotilasartiklat olivat tarkoitetut ennen kaikkea estämään Saksaa aseistautumasta uudelleen käyttämällä apuna entisiä liittolaismaitaan.

Pariisin rauhansopimusta 1947 ei siis hallituksen päätöksellä kumottu eikä myöskään juridisesti muutettu, vaan kyseessä oli poliittinen tulkinta sotilasartikloiden vanhentuneisuudesta, mikä käytännössä tarkoitti niiden mitätöimistä.

http://www.maailmanmuutos.fi/smm/2/smm2laat2131.htm

----

Tästä syystä Suomen omalla päätöksellä voidaan muuttaa Ahvenanmaan statusta. Saksalla ei ole mitään intressiä käyttää Ahvenanmaata sotilaallisiin tarkoituksiin entisiä liittolaismaita vastaan, jotka ovat lisäksi lähes kaikki Naton jäsenmaita.

Aikaisempi, 1940 tehty sopimus Suomen ja Sosialististen Neuvostotasavaltain Liiton välillä Ahvenanmaan saarista on vahvistettu rauhansopimuksen 5.artiklassa seuraavasti: ”Ahvenanmaan saaret jäävät demilitarisoiduiksi nykyisin vallitsevan tilanteen mukaisesti.”

Kysymys olisi siis poliittinen tulkinta sotilasartikloiden vanhentuneisuudesta myös rauhansopimuksen 5 artiklan osalta.

Ilkka Luoma

Kysymys on keskeneräisestä suunnitelmasta, vihje: kiinalaiset kuuluvat kuvaan -

Ilkka Luoma

Tämä on vähän ohi topicin, mutta vastauksena esitettyyn toteavaan kommenttiisi:

.
Liikevaihtokehitys ja pääomitus muistuttavat menestyksensä alkua odottavaa start-up yritystä, tässä elämysmatkailualalta, tarkemmin vielä palkkiomatkailusta, jopa kiinalaisille yritysmenestyjille, joita kiinnostaa "sotapelit" ... Useat yritykset lännessäkin palkitsevat työssään onnistuneita työntekijöitä, ja tämä matkailumuoto on hyvin tuottoisaa, kunhan alkumarkkinointi onnistuu. Nyt on saatu paras mahdollinen markkina-avaus! Näkyvyys ulkomaita myöten on huima, näin media antoi ratkaisevan mainospurskeen - ilmaiseksi. Taitavaa suunnittelua?

...

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005840247.html -

Tomi Vaalisto

Jos pysytään tiukasti otsikossa niin ihan normaalia diplomatiaa olivat "Putinin lahjat" Suomen kansalle - se oli vain yksisivuinen onnittelukirje.

5.12.2018 Putin lähetti presidentin kansliaan onnitteukirjeen, joka sittemmin julkaistiin ja löytyy netistä - tässä jopa venäläisten julkasemana. http://kremlin.ru/events/president/news/56314
Ei siinä liitteitä ole ollen vain onnittelukirje ( eikä mitään muuta kukaan edes odottanut).

Tuosta onnittelukirjeestä ei saa jengattua suomalaisia Talvi- tai Jatkosotien aloittajiksi vaikka korkkiruuvilla kääntäisi. Tiedetään täysin aukottomasti kuka aloitti ensin sotatoimet, joihin kuului myös siviilikohteiden terroripommituikset. Suomi se ei ollut.
Näiden sotien edeltävät tapahtumat ja neuvottelut tiedetään tarkasti eikä niihin mitään uutta ole tulossa.

Presidenttimme sai 70-vuotislahjaksi Putinilta Mainnerheimiin liittyvää materiaalia. Niinistö lajoitti saamansa materiaalin Kansallisarkistolle. Se ei siis ollut lahja Putinilta Suomen kansalle.

Ilkka Luoma

Moskovasta saadun tiedon mukaan kyseessä on lopulta lahja Suomen kansalle - sillä presidentti on heidän edusmies ja Sauli sai vielä kansalta vankan valtakirjan -

100V Onnittelukirjeen oleellinen osa on liite, joka on salaisuuden piirissä.

Tuosta liitteestä on kopio Suomessa - huhuillaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja kun tietää blogistin, niin silloinhan huhu on tottaki totta.

Lapsellista höpötystä

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Taisit itse keksiä tuon johtopäätöksen - minä taas kerroin: " ... huhuillaan ... "

Tarkkuutta luentaan, ei kannata heti ensimmäistä ajatusta hökäistä eetteriin - lukijoita saattaa hymyilyttää ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

Onnittelukirjeen lähettänyt Putin ei tiedä ainakaan - hänen yksisivuonen onnittelukirjeensä Niinistölle julkaistiin jo viime vuonna.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Putin ja Kreml tietävät tarkasti 100V Onnittelukirjeen liitteen sisällön - olisikin onnenpotku jos saisimme sen kopion Suomeen ... mitähän Sale tuumaisi? ;)

Katsotaan mitä tapahtuu ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #22

Joka sana tiedetään - Kreml julkaisi sen kaikken luettavaksi 6.12 http://kremlin.ru/events/president/news/56314

"Vuonna 2017 tällä päivällä on erikoisluonne. Teidän maanne juhlii itsenäisyysjulistuksen sadatta vuosipäivää. Kuluneen sadan vuoden aikana Venäjän ja Suomen suhteet ovat vaihdelleet. Mukana on ollut myös vaikeita aikoja. Tästä huolimatta maamme ovat onnistuneet rakentamaan aidosti ystävällisen naapurisuhteen", sanotaan onnittelukirjeessä.

Kremlin tiedotteessa kerrotaan, että Venäjän presidentti arvostaa suuresti Venäjän ja Suomen suhteiden kehitystä monilla aloilla.

Esimerkkeinä mainitaan ministeriöiden ja valtion virastojen, parlamenttien, alueiden ja kaupunkien välinen yhteistyö.

Yhteistyössä on myös pystytty käsittelemään monien ajankohtaisten kansainvälisten ongelmien ratkaisua erityisesti Pohjois-Euroopassa.

Kirjeessä Vladimir Putin ilmaisi luottamuksensa siihen, että maamme pystyvät lisäämään hedelmällistä kahdenvälistä yhteistyötään Suomen ja Venäjän kansojen etujen mukaisesti.

Hevosmiesten tietotoimiston uutisoinnit ovat erikseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Todellisuudessa 100V Onittelukirjeessä oli liite, josta nyt vaietaan visusti ... tuo liite on kiintoisa, sillä se sisältänee kiintoisaa historiatietoa sellaisista tapahtumista, joista meillä täällä Suomessa omien tutkijoidemme myötä ei ole tietoa!

...

"Vladimir Putin onnittelee 100-vuotiasta Suomea – onnittelukirje Kremlistä saapui päivää ennen itsenäisyyspäivää, mutta sen sisältö pidetään salassa

Tasavallan presidentin kanslian mukaan kirjeen sisältö ei ole julkinen ... " -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005477199.html -

.

Toisekseen tuo venäjänkielinen sivu kirjeestä ei ole kirjeestä kopio, vain otteita sieltä - se on Kremlin tiedonanto - ei siis kirje ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Tuo on se HMTT:n uutinen.

Faktaa:

Tutun venäjää hallitsevan ISn toimittajan mukaan tuo Kremlin linkki on juuri se onnittelukirje, jolla Putin onnitteli Niinistöä 5.12.2018.

Ei venäläisillä ollut mitään syytä salata asiaa - päinvastoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Nettisivu tuosta kirjeestä on ote, varsinaista kirjettä ei ole kokonaisuutena nähtävillä - 100V Onnittelu liitteineen oli suunnattu Suomelle ja suomalaisille, joiden edusmiehenä ja vastaanottajana oli presidentti ... toinen osoite olisi ollut eduskunnan puhemies, mutta Kreml ei ilmaisesti arvosta tuota nopeastikin vaihtuvaa seremoniatehtävää (?)

Ilkka Luoma

TIISTAINA, KESÄKUUTA 10, 2014

Venäjän pitkäaikainen ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili Suomessa – kävi kertomassa meille erinomaisen uutisen, verhotusti. Sergeitä pidetään Venäjän ”andreigromykona” 1] , siksi pitkään itsellistä ja vaikutusvaltaista työtään Lavrov on maailmalla tehnyt, aina vuodesta 2004. Pisin nykyvenäjän ministeri – ylivoimaisesti. Kremlistä kerrotaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin kuuntelee tarkasti Lavrovin mielipiteitä.

.

" ... Venäjän presidentti Vladimir Putin on osaltaan antanut kirkkaasti ymmärtää,

… että hän arvostaa ja kunnioittaa Suomen kansan natomielipidettä 2] ja mahdollista hallituksemme natopäätöstä, joka voi olla myös liittymiselle negatiivinen; ainakin jos kansamme suuren enemmistön mielipidettä kunnioitetaan 3]. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/suomea-ei-... -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Toivon Presidentti Sauli Niinistölle pitkää ikää ! Täten Venäjä voisi palauttaa hiljalleen kaikki valvontakomission Suomesta varastamat asiakirjat takaisin niiden oikealle omistajalle.

Ilkka Luoma

Nuo Mannerheim materiaalit venäläiset olivat ostaneet lännestä ... siis kuka tai ketkä ne oli "varastanut" - kerrotko mielipiteesi lukijoille? :)

Tomi Vaalisto

Valvontakomissio sai ne ihan helposti. Välirauhansopimuksen ehtojen turvin Liittoutuneiden Valvontakomission neuvostojohto pystyi Suomessa toteuttamaan täydellisen tiedustelun ja vieläpä täysin laillisesti. Suomen ulkoisen turvallisuuden takaajaa, puolustusvoimia, neuvostotiedustelu pystyi lukemaan kuin avointa kirjaa. Laaja-alaisten oikeuksiensa turvin Valvontakomission neuvostoliittolaiset edustajat tarkastivat kaikki suurimmat ja tärkeimmät Suomen puolustusvoimien esikunnat, joukko-osastot, laitokset ja asevarastot. Valvontakomission neuvostojohto hankki yksityiskohtaiset tiedot Suomen talouselämästä, vesi- ja rautateistä, postilaitoksesta, kuntarakenteesta ja poliittisista valtasuhteista kunnissa, poliisivoimissa jne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Mannerheim paperit ovat venäläisten tai heidän valtuuttamiensa ostamia - länsimarkkinoilta ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

" ... UUSI Mannerheim-aineisto päätyi Venäjälle ja lopulta presidentti Putinille keväällä 2018 Yhdysvalloissa järjestetyn huutokaupan kautta.

Se on vielä täysi arvoitus, kuka kokoelman on alun perin koonnut ja mitä reittiä se tarkalleen on kulkenut Venäjällä. Sjöblom kertoo presidentti Niinistön kuulleen muun muassa Hollanti-yhteydestä. Kansioissa on joka tapauksessa saksankielisiä selosteita.

Sjöblomin mukaan näyttää siltä, että kokoelmaan on myyty huutokaupassa ainakin osittain väärin tiedoin. Väärät tiedot johtuvat ehkä siitä, että huutokaupan järjestäjä tai myyjä eivät ole osanneet ruotsia. ... "

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005835902.html -

.

Ilkka Luoma

Miten tämä liittyy aloitukseen?

...

[2014]

" ... Jo presidentti J.K. Paasikivi sanoi ”tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku” - Paasikivi ymmärsi Leningradin läheisyyden ja pitkän 1300 kilometrisen itärajamme tosiasiat. Paasikivi oli myös se kolmas henkilö, joka vahvasti ja vakavasti oli varoittamassa vuoden 1939 hallituksen oikeistohenkeä ja luuloa lännen ja Ruotsin avusta …

… kumpaakaan ei tullut, kun Stalin Molotov-Rippentropin voimaannuttamana kyllästyi vitkutteluumme tekemiään maanvaihtoehdotuksia kohtaan. Alkoi Talvisota. Ruotsi ilmoitti välittömästi pysyvänsä ulkona, eikä muualtakaan apuja virallisesti herunut.

Muuten … ne kaksi muuta,

jotka kehottivat kuuntelemaan herkällä korvalla Stalinin maanvaihtoehdotuksia, olivat – C.G.E. Mannerheim ja Rudolf Walden. Kaikilla kolmella oli suuri merkitys, kun 1939 hallituksen pontevuuspyykkiä pestiin – itsenäisyys säilyttäen. Tosin saimme päällystakin Paasikivenä ja myöhemmin Kekkosena. Stalin luotti Paasikiveen ja muut Neuvostoliiton myöhemmät johtajat Kekkoseen, varsinkin vuodesta 1965 lähtien. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/kuinka-ven... -

.

Tomi Vaalisto

Kannattaa lukea Juhani Suomen Talvisodan tausta. Se ei jätä tilaa luulotteluille ja oli alunperin hänen tohtorinväitöskirjansa.

Ilkka Luoma

Paljon uudempaan tietoa löytyy Antti Hietalahden - Talvisodan salainen strategia (Otava) - siinä on häkellyttävän suuri määrä liitteitä ja viitteitäkin jopa noin 700 ... kannattaa perehtyä koko aineistoon ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #33

Ei kovin hyvä kirja - faktat ovat kohdallaan, mutta Hietalahti spekuloi ja kehittää omia fiktiivisiä ajatusmalleja.

Onneksi en ostanut vaan lainasin kirjastosta.

Samoja lähteitä on muuallakin ja Hietalahden spekuloinneilla ei niitä ole ollenkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Kävin läpi nuo 450/700 viitettä - suuri urakka, mutta antaa syvällisemmän perspektiivin ymmärtää laajemmin asiaa - muutoin jos näitä ei kahlaa - jää paljosta vaille ja syntyy täälläkin useasti näkyviä yksipuolisia näkemyksiä, joista sitten pidetään kynsin hampain kiinni ... joitain lukijoita se saattaa hymyilyttää ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eli kun Suomi "vitkuttelee" maanvaihtoehdotuksissa, niin sekö sitten oikeuttaa sitten hyökkäämään maahamme, Luoma?

Ilkka Luoma

Suomelta taitamatonta ulkopolitiikan hoitoa - kukaan ei kiistä Stalinin hyökkäystä, kun ei nevottelemalla, niin väkisin, kuten tapahtuikin ... Rudolf Holsti, perehdy tuon herran historiaan ja Jartseviin ... 1938.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Suomi hoiti erittäin taitavasti politiikkansa kahden suurvallan, Saksan ja NL:n puristuksessa, niin taitavasti, että Suomi oli ainoa NL:n naapurimaa, jota ei miehitetty. Ja tämä risoo Luomaa vieläkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Hoiti niin huonosti, että menetti 60 000 ihmistä, suuret maa-alueet - toisin mennen jo Jartsevista lukien olisi nuo henget säästetty ja maapinta-alamme nyt aivan toinen kuin nyt - jopa toinenkin käsivarsi omanamme.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #75

On täysin blogistin oma mielipide, että Talvisota olisi ollut vältettävissä taitavammalla diplomatialla. Suomen kohtalo ei ollut sen omissa käsissä, kun Molotov-Ribbentropp sopimus oli allekirjoitettu. Blogisti itsepintaisesti väittää, että lisämyönnytyksillä sota olisi ollut vältettävissä. Kuulisin erittäin mielelläni, miten hän kuvittelisi näiden lisämyönnytysten menneen lävitse silloisessa eduskunnassa? Ymmärtääkö hän miten parlamentaarinen demokratia toimi? Blogisti kyllä käyttää uskomattomasti tarmoa todistaakseen pakkomielteensä oikeaksi. Aivan kuin Paasikiven vihainen tokaisu tai Blenheimin lentely rajan pinnassa sen todistaisi. Tällaisille todisteille nauraa naurismaan aidatkin.....

Olen aika varma, että blogisti heittää jonkun pikkulinkin tai kts. kommentti sejase, mutta tuskin antautuu perusteelliseen keskusteluun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Luitko professori Alpo Rusin tutkimustuloksia - löytyy tämän ketjusta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #82

Rusi sanoo, että EHKÄ olisi voitu välttää, ei muuta. Ja Rusi sanoi samassa, että NL:n tarkoitus oli valloittaa koko Suomi. Oletko siinäkin samaa mieltä hänen kanssaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Katsohan uudelleen tuo väite Suomen valloituksesta ...

...
Btw.
~ https://www.verkkouutiset.fi/professori-the-guardi... -

...
Lisää (?)

"Mauri Ryömä: Asiakirjojen todistus Talvisodasta 1939-40

( julkaistu mm. Työkansan Sanomissa nro 3/2000)

Nyt kun Talvisodan loppumisesta tulee 13.3.2000 kuluneeksi 60 vuotta, on syytä tuoda esiin tohtori Mauri Ryömän tutkimus Talvisodan syistä. Tutkimus on julkaistu marraskuussa 1954. Alkuperäisessä tutkimuksessa oli mukana laaja aineisto virallisten asiakirjojen kopioita, jotka joudumme jättämään pois tästä julkaistavasta liitteestä. Kysymys Talvisodan syttymisen syistä, Suomen silloisen johdon politiikasta ja Neuvostoliiton roolista toisessa maailmansodassa on edelleenkin mitä ajankohtaisin asia. Totuus näistä asioista on kerrottava, koska vääristely jatkuu edelleenkin. Lääketieteen lisensiaatti Mauri Ryömä (1911-1958) toimi 30-luvulla Sosialidemokraattisen puolueen vasemmistosiivessä. Sodan aikana hän oli vankilassa. Rauhan tultua hän vuodesta 1944 toimi SKDL:ssä ja SKP:ssa. Ryömä oli SDP:n kansanedustajana 1936-37 ja SKDL:n kansanedustajana vuodesta 1944 lähtien kuolemaansa asti. Työkansan Sanomien päätoimittajana hän toimi vuodesta 1944 kuolemaansa asti.

Mikä johti siihen, että Suomi syksyllä 1939 - joutui onnettoman sodan jalkoihin? ... "

~ http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/talvisota.html -

...
?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #85

Kyllä ryömäläiset tiedetään. Suotta ei häkki heilunut. Koko kirjoitus on täysin Neuvostoliittoa nuoleskelua ettei oikein mitään rajaa. Ainoa, valtio, jonka tarkoitusperiä ja toimintaa ei arvosteltu oli Neuvostoliitto. Eikä tässäkään kirjoituksessa kerrottu, miten Neuvostoliiton vaatimukset olisi saatu lävitse eduskunnassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Jaakolta helpoin tapa torpata itselleen jokin kiusallinen asia - asettaa kirjoittaja "mielenvikaiseksi" tai muutoin ymmärtämättömäksi - kommunistiksi :)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #93

No eipäs puhuta aivan puuta heinää. En väittänyt Ryömää mielenvikaiseksi enkä ymmärrä, miten asia olisi minulle kiusallinen?

Ei Ryömä kuitenkaan kertonut muuta kuin sen, että hänen mielestään Neuvostoliiton vaatimuksiin olisi pitänyt suostua. Ei hän kuitenkaan osannut sanoa, kuten et sinäkään, miten Neuvostoliiton aluevaatimukset olisivat saatu hyväksytettyä eduskunnassa. Alueluovutukset eivät olleet pikkujuttu. Ei ollut merkitystä mitä Paasikivi, Walden tai Mannerheim ajattelivat. Merkitystä oli, mitä suomalaisten enemmistö ajatteli ja sitä joutuivat em. herrat kunnioittamaan koska demokratiassa elettiin toisin kuin Baltian maissa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #85

Oletko nyt, Luoma, samaa mieltä Rusin kanssa myös siitä, että NL:n tarkoitus oli miehittää koko Suomi? Vastaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Stalin ei edes suunnitellut valloittavansa Suomen maata, jolle oli itsenäisyyden luvannut ja toteuttanut - ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #94

Taas valehtelet, että korvasi heiluvat.

"– Stalin sanoi, että kahdessa viikossa Helsinki valloitetaan. Hän ei koskaan päässyt lähellekään."

https://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/201502071...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Niinhän Trumpkin sanoo kaikenlaista - puheet ja teot sekä erityisesti tekoihin ryhtyminen ovat kaksi aivan eri asiaa ...

...
Vihjesana: Starikov
Vihjesanapari: Holsti ja Jartsev

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #100

Älä nyt taas vaihda puheenaihetta, Luoma

"”7. Armeijan aikataulu määriteltiin seuraavasti: Operaation syvyys olisi 85-110 km ja tavoite saavutettaisiin 12-15 päivässä; tarkemmin sanoen kestäisi 1. etappi (siis eteneminen Suomen pääpuolustuslinjalle) 4-5 päivää, 2. etappi (linjan murtaminen) 4-5 päivää ja 3. etappi Viipuri–Käkisalmi­linjalle suunnilleen saman ajan. Joukoille painotettiin sitten, että Helsinkiin olisi sopivaa saapua Stalinin 60-vuotispäivään 21.12. mennessä.”["

Ohto Manninen, Miten Suomi valloitetaan, 2008, sivu 43

Mutta Luoma jatkaa vain edelleen totuudenvastaista agendaansa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #100

Neuvostoliiton tavoitteet talvisodan aikana olivat aivan ilmeiset kuten Jori mainitseekin lainaten Ohto Mannista. Suomi oli tarkoitus valloittaa ja sitä varten Kuusisen hallitus perustettiin. Aika turha tästä on väitellä. Se, että siinä epäonnistuttiin johtui siitä, että vuoden 1939 puna-armeija ei onneksemme ollut Wehrmachtin tasoinen sotakone, Suomen armeija kykeni tekemään tehokasta vastarintaa ja yleistilanteen kehitys sulki aikaikkunan siltä erää. Neuvostoliitto halusi myöhemmin saattaa asian loppuun kun maailman mielenkiinto oli suuntautunut muualle, mutta tällä kertaa Hitler tyrmäsi asian.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Tutkihan kommentti 85 - uudestaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Luoman antama linkki

~ http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/talvisota.html

ei anna vastauksen siihen, miksi Suomi joutui onnettoman sodan jalkoihin syksyllä 1939.

Tuossa linkatussa jutussa kerrotaan mm. että:

”Englannin hallituksen toimesta julkaistut diplomaattiset asiakirjat osoittavat, että varsinkin kenraali Mannerheim ja kokoomuspuolueen eräät johtohenkilöt syyllistyivät kahden maailmansodan välisenä aika useihin valtio- ja maanpetoksellisiin tekoihin maamme rauhaa ja valtiollista itsenäisyyttä vastaan.”

ja

”Vuoden 1946 helmikuun 9 p:nä ranskalainen aikakauslehti "France-Illustarion" julkaisi asiakirjoja, joiden mukaan Suomen äärimmäinen oikeisto oli jo v. 1935 solminut Hitler-Saksan kanssa kiinteän liittosopimuksen: Siinä oli Saksalle myönnetty oikeus sijoittaa sodan syttyessä joukkojaan Suomen alueelle; Hitler puolestaan oli luvannut Suomelle Neuvosto-Karjalan.”

Ensimmäisessä lainauksessa väitetään Mannerheimin ja ”kokoomuspuolueen eräiden johtohenkilöiden” syyllistyneen maanpetokseen.
Jos todisteet olivat vakavasti otettavan valtion diplomaattisia asiakirjoja, eli ei mitään mielipidekirjoituksia, miksi syytteitä ei nostettu?

Toinen lainaus on naurettava: ”Suomen äärimmäinen oikeisto oli jo v. 1935 solminut Hitler-Saksan kanssa kiinteän liittosopimuksen”.

Hohhoijaa, siis Suomen äärimmäinen oikeisto olisi tehnyt valtiosopimuksen Saksan kanssa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #108

Minäkin lueskelin sen lävitse. Sieltä täältä poimittu erilaisia keskusteluja ja tapaamisia sekä uutisotsikoita, joiden tarkoitus oli valkopestä Neuvostoliiton toimintaa ja tarkoitusperiä ilman minkäänlaista kriittisyyttä. Tekstiä ryyditettiin erilaisilla, laitavasemmiston käyttämillä ilmaisuilla ja villeillä johtopäätöksillä. On aika ilmeistä, että kirjoitus oli "oikoluettu" tarkasti Tehtaankadulla. Ei tuollaisten kirjoitusten viljeleminen mitenkään paranna blogistin uskottavuutta - sanoisin että täysin päinvastoin.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #82

Vastaisitko kysymykseeni, miten vaatimukset olisi saatu hyväksytettyä eduskunnassa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Siis se, että miten Hangon sijasta jokin sopiva saari Stalinille Leningradin puolustamisen etulinnakkeeksi* ... myöhemmin oli pakko antaa hyökkäyssotamme - Jatkosodan - päätteeksi Porkkala, joka tosin etuajassa luovutettiin takaisin ... Saa ajatella! :)

...
* Oleellinen kysymys liittyy Stalinin ja Hitlerin väliseen suhteeseen, jossa Stalin "narutti" kaikkia ... lopulta!

.
TORSTAINA, LOKAKUUTA 14, 2010
Josif Stalin manipuloi taitavasti kaikkia!

On kulunut 70 vuotta operaatio Barbarossan alkamisesta - Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäys Neuvostoliittoa vastaan, sota josta äityi maailmanhistorian suurin, verisin ja raain yksittäinen sota. Me suomalaiset ajauduimme sotaan mukaan - virallisesti, tosin maamme tuolloinen ylin johto tiesi mitä halusi - Saksan valtakunnan marsalkka Hermann Göringille ojennettiin kiitokseksi Suomelta korkein mitalimme - kolme päivää Barbarossan alkamisesta.
...
HS kirjoitti Isänpäivänä Eino Murtorinteen näppäimistöllä kiihkottoman artikkelin Jatkosotaan ajaneista kysymyksistä - rivien välistä paljastaen Saksan kolmannen valtakunnan pelastaneen Suomen gruusialaiselta Josif Stalinilta ~ mutta voimme tästä laajentaa tarkastelunäkökulmaa.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stal... - [179710]

.

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #101

Kiertelet, pysytään edelleen kysymyksessäni eli miten alueluovutuksiin olisi voitu ryhtyä ilman suomalaisten hyväksyntää?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kyberhyökkäys on käynnissä Poliisia, Kelaa ja Verohallintoa vastaan.

Siinä taas yksi Venäjän aggressiivisen politiikan seurauksista.

Ilkka Luoma

Katsohan mitä kirjoitin 32 minuuttia sitten :)

Milloin alkavat raskaat syytökset ja vähintään epäilyt itään - hyytävän aggressiiviseen Venäjään? Hyväntahtoisesti rauhaa ja oikeudenmukaisuutta rakastavat länsimaat ovat aloittaneet veljellisen pyynteettömän auttamisen

~ https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/31ef4ca0-ef0c... -

.
Aika osuvasti, eikö? ;)

Jorma Repo

Eiköhän jätetä tämä case Airiston Helmikin venäläisten tutkittavaksi kuten case Skripalkin,jota Ilkka on toivonut.Koska venäläisethän siellä on tutkittavana.Näin saisimme absoluuttisen ja Iluakin tyydyttävän totuuden kuten talvi- ja jatkosotaankin.

Ilkka Luoma

... aivan oikein - siltä osin, jos löytyy vankka todiste rahanpesusta ja se on tapahtunut rahoille, jotka ovat Venäjällä rikollisesti aikaansaatu - tuolloin tutkintalinjaan tulee vääjäämättä Venäjän viranomaiset ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kyllä se niin on, että Suomessa tutkivat vain Suomen viranomaiset.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

No ei varmasti tule. Yksikään venäläinen poliisi ei tule mukaan tutkintaan Suomessa. Se, että tutkivat omien kansalaisiensa rikoksia Venäjällä, on heidän asiansa.

Mahdollinen asiaan liittyvä tuomio Suomessa ei muutu Venäjän mielipiteistä, vai meinaatko, että Venäjän laki ja korruptoitunut oikeuskäytäntö toteutuu Suomessa !

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Venäjän viranomaiset saattavat olla ainoastaan närkästyneitä siitä, jos omat siivut ovat jääneet saamatta, mutta tuskinpa niin on käynyt:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset