Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sotapeli Airistolla!

 • [Kuva 1.] Lööpit puhuvat hyytävää kieltä - West trolling manipulation täysillä käynnissä!
  [Kuva 1.] Lööpit puhuvat hyytävää kieltä - West trolling manipulation täysillä käynnissä!
 • Aiempaa rajun hyytävää lööppihuutoa lehtitelineistä - lukijoita manipuloidaan¤
  Aiempaa rajun hyytävää lööppihuutoa lehtitelineistä - lukijoita manipuloidaan¤

Lööppimedia [Kuva 1.] sekä itseään laatumediaksi kutsuva Helsingin Sanomat on julistanut verhottua ja julkistakin Venäjän uhkaa maakaupoista Airiston aalloilla [2 – Turun saaristossa. Epäily ja lietsonta puoliksi syyllistää venäläisiä laivaväylien jopa ruotsinlaivojen upottajiksi [3 …

West trolling manipulation -tyyppinen [4 mediahuuto suorittaa järeää markkinointia kääntääkseen suomalaisten päitä Venäjän vastaiselle uralle – onnistumatta, sillä seuraavakin kansalaiskysely tuottaa täyden yli 50 prosentin kiellon lännenmiehen sotakoneeseen liittymättömyytenä [5.

 

Mikä on Auriston aaltojen takana – lööppimedia tuntuu sen jo etukäteen tietävän [6 – nimettömistä lähteistä. Nyt on haettu dekkarikirjailija Ilkka Remeskin apuun – jo sentään elävänä ihmisenä, nimellä – aiemmin oli paljon nimettömiä (nimellisiäkin) sotilaspiirejä [7, jotka haluavat luoda hyytävää idän uhkaa tänne meille - lännen ja idän vedenjakajalle [8.

...

Helsingin Sanomat julkaisi jutun toimittaja Laura Halmisen automaationäppäimistöltä – kaikki oli jo tiedetty ennakkoon, arveltiin fiktiona. Nyt esitämme toisen skenaarion, jonka liikeidea hipoo nerokkuutta erityisesti markkinoinnin osalta, joka on nyt käynnissä!

HS otsikko: ”Kun kirjailijasta tehtiin ennustaja: Ilkka Remes kirjoitti Turun saariston ratsiasta jo vuosia sitten, ja se tuskin oli vahinko”

Linkki itse juttuun ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005841053.html -

 

Ote HS-jutusta: ” … ”Paraisten tapahtumat olisi voitu estää, jos varoittavat merkit olisi otettu tosissaan. Kiinteistöjen todellisia omistussuhteita olisi pitänyt selvittää ja tehdä ratsioita epäilyttäviin kohteisiin”, Remes kirjoitti kirjassaan Jäätyvä helvetti kolme vuotta sitten.

Nimimerkki Remes tunnetaan lievästi todenmakuisista teoksistaan. Toden tuntu syntyy sekoittamalla faktaa ja fiktiota, mutta on Remeksellä poikkeuksellisen hyvät lähteetkin. Kirjailija vaikuttaa ajoittain olevan askeleen jos toisenkin edellä niin poliisia kuin uutistoimituksiakin … ” -HS.

 

IL-vastine HS-kirjoitukseen:

Jos jatkamme samalla jossittelun, mutta "varmojen nimettömien lähteiden" teemalla - otamme esille reaalisesti liiketoimintasuunnitelman, joka ei ole Venäjän uhkaa eikä mielikuvitusta pienoissukellusveneistä eikä pienistä vihreistä miehistä. Mistä muuten tuo 'pieni' on ilmestynyt vihreisiin miehiin – alemmuuskompleksisuuttako keksijältään?

Niin tai näin, vierasmaalaiset oivalsivat, että Turun saaristo on loistava paikka "sotapeleille", sellaisille, joilla on paljon rahaa toteuttaa huimiakin mielihalujaan. Jokaisessa suuremmassa kaupungissa on taviskansalaisten lompakoille sopivia räiskintäluolia, joissa päästään huutamaan: "Osuin, kuolit" ...

Airiston Helmi on tosiaan tukikohta. Tukikohta, jossa matkailijaryhmät, vaikkapa Kiinasta, joka muuten löysi jo Lapinkin ja seuraavaksi Saimaan - kohtaavat aidon ja todentuntuisen sotapeli-ympäristön palkkiomatkailuna. Incentive-matkailu [9 on suosittua maailmalla, erityisesti Kiinassa, jossa osaavia on aina haluttu palkita merkittävillä huomioinneilla.

Airiston aalloilla voidaan toteuttaa räiskimisen seikkailua puhtaassa ja rauhallisessa ympäristössä kaikin sellaisin mukavuuksin, joista tavikset näkevät vain unta. Ja tämä maksaa, siksi myös investoinnit ovat toden tunnun luomiseksi arvokkaat ja rahaa on kulunut ja kuluu.

Investoinnit on paljolti jo tehty, vain markkinointi puuttuu! Nyt se tuli, ja millä tavalla - kommandojoukot rynnäkkökiväärein ja täysin ilmaiseksi! Suomen veronmaksajien rahoilla palkkiomatkailuidea sai palstametreittäin mitä mielikuvituksellisinta mainontaa, ulkomaita myöten.

Niin, kerrassaan loistava markkinointi-isku, aitona ja laajasti levitettynä. Nerokasta, sanoisin, mutta oliko tämä kuin Remes, joka maalaa sitä tavanomaisempaa uhan ja todellisen sodan mielikuvaa. Nyt juuri markkinointi, kuten tämän avaus, on täysillä käynnissä ja investoija/ sijoittaja kiittää nöyrästi.

 

Niin, mitä sitten?

Annetaan poliisin ja verottajan (yms.) tutkia tapausta, ja odotellaan syyteharkintaan siirtoa ja jopa mahdollista oikeudenkäyntiä … jätetään ”remesmäinen arvuuttelulööpitys” ja keskitytään itse asiaan sekä nousseihin epäilyihin talousrikoksista, joissa rahanpesun alkulähde on myös tunnistettava, ja jos se on tehty Venäjällä rikollisin tavoin – ovat venäläiset viranomaiset siinä mukana, sillä suomalainen rikospoliisi ei voi mennä ilman lupaa itärajan taakse tutkimaan syltyn syntyjä syviä – jos näin on todellisuus.

.

EKSTRA

IL-kommentti: Asiantuntija toppuuttelee tässä kiihkeimpiä kannaottoja matkailu erikoistoiveiden Airiston helmen osalta. Luettuaan jutun ajattelevat lukijat rauhoittuvat ja saavat pienoisen hymyn lööppimedian noususta laukalle kuin leveän hymyn kiihkeimpiä russofobistien Venäjän uhan lietsonnan "mopon karkailulle". -juttuun: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005840199.html -

Viitteet:

[2 … West trolling manipulation -tyyppinen hyytävä Venäjän uhanluontikampanja käynnissä lööppimediassa - otsikot huutavat kilpaa myyntistandeilta. Mediamopo keulii ja vikuroi nyt urakalla. Asiantuntijoiksi kelpaa jopa nimettömät lähteet! Onko media jo laukalla, ellei peräti kiitolaukalla? … IL-kommentti tähän linkkikirjoitukseen ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/fa81c0ab-211c-444e-a7b7-8638f9b56627_u0.shtml - …

[3 ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/fa81c0ab-211c-444e-a7b7-8638f9b56627_u0.shtml -

[4

[5

[6 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005840247.html – KRP tuntuu tietävän

[7 Melkoista nimettömyydestä tapahtuvaa uhkapoljentoa syrjäytetyltä entiseltä poliitikoilta, joka hakee mitä ilmeisimmin vain huomiota ja sensaatiota.Miksi media julkaisee kaiken karvaista kärnäilyä, jonka KRP' kin jyrkästi kiistää? Haluaako media näin osallistua puoliviattomasti Venäjän uhan luontiin?Annetaanhan nyt poliisin ja muiden viranomaisten tehdä tutkimukset rauhassa ja jätetään turha kohkaaminen hetkeen, jolloin mahdolliset todisteet tulevat esille. Eikö? -IL-kommentti tähän linkkikirjoitukseen ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/c070ae8b-042f-4ef9-b5ab-c7bd3a1a40ac_u0.shtml -

 

[8

[9 ~ http://www.visitfinland.fi/studies/mek-incentive-matkailustrategia-2004-2007/ - MEK

.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 179710

 

DOC airiston_aallot_26092018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26092018

 

701_6334 – 09:42_10:37ez

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Ilkka Luoma

Massiivisen järeää Venäjän uhan luontia - kts. Iltalehdessä toisaalla olevaa dekkarikirjailija Tuula Malinin tarkoitushakuista tekstiä, jossa jopa mielikuvitus ja soinimaiset ylisanat parveilevat hyytävän uhan makuisen poljennon seassa ---

.
"Toimittaja kertoo: Kymmenen vuotta Airiston Helmeä - väyläkauppojen kannoilla saaristomerellä

lauantai 22.09.2018 klo 21:52
Venäläisten hallinnoima yritys onnistui ujuttautumaan kummallisen kivuttomasti Suomen turvallisuuden ydinalueille, kirjoittaa vuosien saatossa useita juttuja kohun keskellä olevasta Airiston Helmestä ja venäläisten muista maakaupoista Suomessa kirjoittanut toimittaja Tuula Malin. ... " -Iltalehti

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/ea9096b3-1abf-498... -

.

Ilkka Luoma

[23092018]

Juttutekstin poljento on jo valmiiksi vakoilun, "vihreisiin miehiin" ja negatiivisesti salamyhkäisyyteen vihjaasti suuntaava. Miksi?

Mitä näyttöjä tällä agenttidekkarilla olisi aikuisten oikeasti näytettäväksi? Juttu maistuu West trolling manipulation tyyppiseltä vastakkainasettelulta täältä idän ja lännen vedenjakajalta.

Luodaanko tässäkin tarkoituksella Venäjän uhkaa? Kertooko jutun kirjoittaja? Entä jos tontit ja kiinteistöt omistaisi amerikkalainen taho? Olisiko poljento yhtä vihjaavan negatiivista? -Ilkka Luoma

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005838691.html -

" ... Krp:tä kiinnostaneet huvilat vilisevät valvonta­kameroita ja rannassa on viran­omaisilta ostettuja veneitä – HS tutustui poliisin ratsaaman yrityksen kiinteistöihin
Lähistön asukkaat ja mökkiläiset ovat ihmetelleet poliisin ratsaaman yrityksen toimintaa jo vuosia. Krp ei ole vahvistanut, mihin yritykseen sen tutkinta kohdistuu. ... " -HS

.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Uhkaskenaarioiden relevanssia on tosiaan vaikea arvioida. Turun saaristoon sijoittaminen turismimielessä ei välttämättä ole huono ajatus, jos sille vain olisi markkinoita. Venäläisellä rikkaalla voi olla siinä arvioinnissa vähän ruusuisemmat kuvat ja isommat elkeet kuin varovaisemmilla suomalaisilla. Toteutus on sitten tehty venäläiseen tapaan isosti ja kiertäen lakeja niin hyvin kuin osataan.

Sijoituspaikat eivät Turun saaristossa matkailevalle välttämättä ole kovin suuri yllätys. Nimittäin se, että kohteet "blokkaavat strategisesti tärkeitä reittejä" on suunnilleen sama, mitä kaikki hyvät venesatamat tekevät, sillä ne yleensä pyritään sijoittamaan väylien risteyskohtiin, joista pääsee lähtemään useampaan suuntaan.

Esimerkiksi aivan tuossa Airiston Helmen päätukikohdan Villa Ybbersnäsin vieressä sijaitsee Stormälön venesatama. Se on erittäin suosittu satamapaikka, koska siitä pääsee helposti länteen Airistolle ja etelään Saaristomeren kansallispuistoon. Ehkä paras satamapaikka-alue koko Turun saaristossa!

Esimerkiksi Raision venesatama on erityisesti purjeveneellä aika tylsä, kun siitä joutuu joka kerta jurruttamaan aina muutaman tunnin ennen kuin pääsee juuri tuohon samaan Stormälön risteykseen, josta sitten pääsee eri suuntiin kivoille alueille.

Muut kohteet ovat sitten luonnollisesti pääväylä Airiston varrella muissa risteyskohdissa. Hyvin suunniteltu turismin näkökulmasta!

Sinällään sijoittelusta voi tietenkin tulla mieleen myös jotain hybridisodankäynnin skenaarioita, sotaharjoituksia tai valmistautumista. Toiminnan avoimuus ja kiinteät tukikohdat tekisivät sellaisesta vähintään typerää, sikäli se keräisi huomiota ja saaristossa voi vapaasti matkailla ja retkeillä vähäelkeisemminkin. Hybridiuhkiin sinällään usein sisältyy epävarmuuden ja ristiriitojen luomista, joten toiminta voisi olla mielekästä. Tosin nyt ei ole tullut esiin näyttöä mistään harjoitustoiminnasta.

Relevantein strateginen skenaario olisi Ahvenanmaan valtaus osana A2/AD-skenaariota Itämerellä, jossa vallattaisiin myös esim. Gotlanti. Siinä tehtäisiin yllätyshyökkäys demilitarisoidulle Ahvenanmaalle, jolloin alkaisi kilpajuoksu Suomesta samalla kuin Venäjä vahvistaisi asemiaan siirtämällä joukkoja Ahvenanmaan puolustukseen. Sellaisessa tilanteessa Venäjä pyrkisi hidastamaan Suomen vastahyökkäystä ja siinä näiden epäiltyjen tukikohtien luoma pelkkä uhka olisi hidaste, kun pitäisi käyttää resursseja alueen varmistamiseen ja varovaisempaan siirtymiseen.

Toisena relevanssina olisi laivaliikenteen katkaiseminen Ruotsiin, mihin tuo sijoittelu ei sinällään ole mitenkään optimaalinen, koska painottuu Airistolle, joka on pääreitti muualle Itämerelle. Sota-ajan kannalta suojatummat reitit Ruotsiin kulkevat pohjoisempana, joskin Turusta ja Naantalista on vaikea päästä minnekään kulkematta tuon Airiston "risteyksen" läpi.

Tuo saariston reittihän Ruotsiin oli Talvi- ja Jatkosodassa tärkeä ja venäläiset sukellusveneet operoivat siellä jonkin verran. Mm. äitini kertoi, että matkustaessaan sotalapsena Arcturus-laivalla Tukholmaan, laiva pysähteli kuuntelemaan sukellusveneitä. Sukellusveneet torpedoivatkin reitin saattoaluksia jonkin verran.

Ilkka Luoma

Korostan, että tuo incentive-matkailuskenaario on omani, ja se ei sido niin venäläisiä kuin kiinalaisiakaan mihinkään. Kuitenkin skenaarioon on tarkka vaiheittainen liikeidea, jossa nyt tässä fiktiossa mennään noin 50% kohdalla - siis sijoitettavaa tarvitaan lisää - onko se minkä maalaista laillista rahaa - ei ole tähän fiktioon kerrottavissa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Se, että saaren rannoilla on valvontakameroita ja kieltotauluja ei ole normaalia vaikka kysymyksessä olisi saaristomatkailuun varattu alue.

Hyvin lähellä on jo vuosikausia toiminut Airiston Matkailuhotelli ja retkivenesatama. Miksi sen alueella ja laitureilla ei ole kieltotauluja, maastopukuisia nukkeja, valvontakameroita aitauksia jne.

Herää kysymys mitä valvotaan? Suomessa on voimassa jokamiehen oikeus ja yksityisalue-kieltotauluilla ei voi tätä oikeutta kumota.

Ehkä tässä kotietsinnässä saadaan selitys noille kielloille.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäläiset tulevat yhteiskunnasta jossa omaisuutta pitää jokapäivä vartioida.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja ilmoittaneet ostavansa Suomesta siksi että täällä ei tarvitse.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

2008 tienoilla monet suomalaiset nostivat rahansa pankeista ja ostivat kotikassakaappeja.

Ilkka Luoma

Meilläkin, mitä enemmän omistat sen enemmän huolia!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Huolia tuntuu olevan Ariston Helmessäkin. Nyt on jo käteistä löytynyt kolme miljoonaa. Ehkä kassakaapille olisi käyttöä. Taitavat olla säästäväistä väkeä kun pitävät rahat muovipussissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Käteisen pitäminen kotona/ missä tahansa ei ole rikos, jos se on hankittu laillisilla tavoilla ---

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #43

Pahasti velkaantunut yritys ”säilytti kotonaan” kolmea miljoonaa muovipusseissa. Eihän siinä mitään epäilyttävää ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Herättää kysymyksiä, mutta ei laillisella rahalla mitenkään kummallista - emmehän tiedä tässä vaiheessa kenen rahaa se oli! Annetaanhan poliisien tutkia rauhassa ja odotetaan nouseeko syytekynnyksen yli.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #59

"...emmehän tiedä tässä vaiheessa kenen rahaa se oli!"

Siitä on ainakin milli mun, ja toivon nyt, että se palautetaan oikealle omistajalleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Lähtökohtaisesti pankki vahtii rahan lähteen (siis tässä Suomeen tulossa olevan rahan) - siis periaatteessa sillä pitäisi olla todisteketju tulevan rahan luontipisteeseen saakka!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «Herää kysymys mitä valvotaan?»

Ainakin varkaita. Paikat ovat luultavasti suljettuja talvisaikaan, joten sama ongelmatiikka kuin jokaisella mökkeilijällä.

Sikäli, kun alueeseen on ollut julkisuudessa kiinnostusta, se saattaisi houkutella enemmänkin varkaita tai ihan vain uteliaita. Tai jos poliisi tekisi laittoman ratsian niin olisihan siitäkin hyvä jäädä todisteita.

  «Suomessa on voimassa jokamiehen oikeus ja yksityisalue-kieltotauluilla ei voi tätä oikeutta kumota.»

Se ei päde piha-alueilla eikä niiden läheistöllä. Noilla joillain saarilla käytännössä koko saari on piha-aluetta. Siell pääkaupunkiseudunkin lähisaaristossa on monia vastaavia pikkusaaria, joihin on kokonaan maihinnousu kielletty, kun ovat käytännössä kokonaan piha-aluetta. Jotkin näistä ovat yksityisiä virkistysalueita, esim. Lonnan saari.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Jotkin näistä ovat yksityisiä virkistysalueita, esim. Lonnan saari."

Lonnan saari siirrettiin Puolustusvoimilta Suomenlinnan hoitokunnan hallintaan vuonna 1999 joten se ei ole yksityistä virkistysaluetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Nämä Airiston aallot ovat yksityisomistuksessa ja niihin sovelletaan pihapiirin säädöksiä - muutoin jokamiehen oikeudet voimassa ---

Ilkka Luoma

Tuttavieni tavallisilla talviasuttavilla huviloilla on useita valvontakameroita - aivan normitavallisilla rehellisillä veronmaksajilla :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Varsinkin niillä rehellisillä veronmaksajilla, jotka säilyttävät huviloillaan miljoonatolkulla käteistä rahaa muovipusseissa. Kyllä valvonta on silloin hyvin ymmärrettävissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Kuten todettua jokainen säilyttää omia rahojaan miten haluaa - onkin sitten eri asia miten ne ovat hankitut ---

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjän ongelma on etteivät venäläiset itsekään usko maahansa vaan siirtävät rahoja länteen paremmin tuottaviksi.
Jälkeenjääminen lisääntyy ja suomalaiset uskovat toista.

Ilkka Luoma

Monet ovat siirtäneet omistuksiaan (=ostovoimaansa) muun muassa Ukrainan peltomaihin - kiinalaiset taas ostavat mielellään maata esimerkiksi Suomesta - laillisella rahalla. Rahan tullessa Suomeen, vastaanottavalla pankilla on melkoisia velvollisuuksia!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #46

"Rahan tullessa Suomeen, vastaanottavalla pankilla on melkoisia velvollisuuksia."

Eivät pankit myy näitä peltomaita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Olikin kyse rahan tulon vahtimisesta - ja pankit ovat siinä kohdin suuressa vastuussa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #97

Jos käteinen raha annetaan muovipussissa pellon myyjälle, niin mihin siinä pankkeja tarvitaan?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #101

Käteinenraha on rikollista Suomessa.
Myyjän on hyvin uskaliasta ottaa paljon käteistä.
Luin lehdestä henkilöstä joka oli isänsä kätköistä perinyt paljon käteistä ja poliisi otti hämäräperäisenä.
Kaikki raha pitää mennä pankin kautta jotta yhteiskunta voi kontrolloida.
Tämä on pohjoiseuroppalainen ajattelu joka loppuu jo Saksassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #103

Totta on, että jos isompaa summaa tarvitaan käteisenä, niin se herättää epäilyksiä. Ei Suomessa kuitenkaan ole mitään pankkipakkoa, tietääkseni.

Kysymys Ilkka Luomalle: Mihin matkailuyrittäjät tarvitsevat useita miljoonia käteisenä muovipussissa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #103

Rikollinen ja epäilyttävä on kuitenkin, onneksi ainakin vielä, myös Suomessa eri asioita.

Toisaalta toki monellakin suunnalla suunnitellaan käteisestä rahasta luopumista mutta se on vielä alustavien suunnitelmien luonnosten asteella.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #105
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #106

Taitavatpa norjalaiset olla pisimmällä suunnitelmissaan siirtyä käyttämään vain ja ainostaan sähköisiä Kruunuja. Käytännössä myös ruotsalaiset ovat pitkällä käteisestä luopumisessaan.

Suomessakin asian tiimoilta käydään keskusteluja m.m. hankkeissa joissa mietitään n.s. ajantasaista taloutta ("Real-time Economy").

USA:ssa lienee vielä pidempi matka kun eivät ole vielä päässeet eroon paperisista shekeistäkään.

Kyseessä on jokseenkin eri asia kuin dollarin asema kansainvälisessä taloudessa. Tässä puhutaan maksuvälineistä kansantalouden sisällä, ei valuutoista. Niinpä edes Euro-alueenkaan ei tarvitse tehdä välttämättä liikkeitään tasatahtiin. Jopa yksittäiset toimijat yhden kansantalouden sisällä voivat luopua käteisestä eri tahtiin. Tokin viimeisissä askeleissa pitää valtiovallan olla mukana kaikkia koskevin toimin.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #107
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #108

Airiston Helmellä kattava pohjakassa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #108

Ravintoloissa osataan jo vaatia tippiä maksupäätteellä. On jo olemassa erilaisia nopeita pikkumaksujen pikamaksamis-appsejä. En usko, että kahvikassa-appsikään kaukana on mutta pankkien pitäisi olla avarakatseisempia ja keksiä kahvikassoille tilimuoto josta ei tarvitse raportoida NSA:lle ja FBI:lle. Ehkä sillaisen voisi luoda perustuen johonkin kryptovaluuttaan?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Täytyy sanoa, että Luoman analyysit menevät aikalailla ohitse, sillä hän ei kiinnitä huomiota Airiston helmi Oy:n taloudellisiin tunnuslukuihin. Ne on luettavissa vaikka näistä linkeistä:

https://www.finder.fi/Kiinteist%C3%B6hallinto/Airi...
https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/airiston-...

Vuonna 2017 Airiston helmi Oy:n liikevaihto oli 34,000 euroa ja sen liiketoiminnan tulos oli -317,000 euroa. Vuodesta 2013 aina vuoteen 2017 asti Airiston helmi Oy on tehnyt tappiota. Vain vuonna 2014 sen liikevaihto oli oli satatuhatta euroa, ja silloin se oli 423,000 euroa, ja silloinkin se teki ainakin 250,000 euroa tappiota.

Tästä huolimatta Airiston helmi Oy:n on hankkinut kohteita Turun saaristosta, kuten tämä Iltasanomien kartta osoittaa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005841648.html

Mistä Airiston helmi Oy on saanut rahat noihin hankintoihin? Millä rahoilla Airiston helmi Oy pidetään hengissä? Se on liian näkyvä hanke käytettäväksi rahanpesuun, sillä se on lähellä Suomelle strategisesti tärkeätä kohdetta. Yleensä rahanpesu pyritään tekemään mahdollisimman huomaamattomasti, jotta mistään viranomaisista ei tulisi ongelmia, etenkin maassa, jonka viranomaisia on hyvin vaikeata lahjoa rahalla.

Miksi ne hankinnat ovat Turkuun menevän kauppamerenkulkuväylän molemmin puolin? Kyseinen meriväylä voitaisiin tukkia vaikka miinoittamalla tai upottamalla laiva siihen väylään. Kannattaa muistaa, että Venäjän laivasto upotti vanhan risteilijä Ochakovin Donuzlavin järvelle estääkseen Ukrainan laivaston aluksia pakenemasta tukikohdastaan:

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_cruiser_Ochakov

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Miksi saaria pitää varustaa silmiinpistävästi jos omistaminen on vihamielistä.

Laivaväylän läheisyys on kesämökkiläiselle ongelma.
70 luvulla eräs osti tontin Skoldholmasta ja tuli sinne lentokoneellaan ja aina kun vuorolaiva tuli hän nousi ilmaan kunnes aallot menivät, vuorolaiva kulki silloin ajoittain nykyisin eriävää reittiä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «Miksi ne hankinnat ovat Turkuun menevän kauppamerenkulkuväylän molemmin puolin?»

Kommentti täält Turuust. Jos olet millään vesikulkupelillä liikkeellä Turusta, Naantalista tai Raisiosta, Airisto on se keskeinen valtatie, jota pitkin kulkevat yhtä lailla niin rahtilaivat, matkustajalaivat, huviveneet kuin sotalaivatkin päästäkseen kauemmas saaristoon ja avomerelle.

Jos siten haluat sijoittaa venesataman parhaaseen paikkaan Turun lähellä, se kannattaa rakentaa lähellä Airistoa ja Sandön salmea, josta pääsee Airistoa pitkin länteen ulkosaaristoon, etelään Saaristomeren kansallispuistoon, luoteeseen Kustavin suuntaan ja koilliseen Turkuun. Siinä risteyksessä sijaitsee mm. Stormälön suosittu venesatama. Stormälö on siis melkein uloin paikka Airiston varrella mihin pääsee helposti autolla ilman lossin käyttöä. Airiston Helmen keskuspaikka Ybbersnäs on siinä vähän syrjempänä. Hyvin valittu paikka.

Tuo risteyskohta on toki sotilaallisestikin merkittävä. Juuri sen eteläpuolisessa väylässä käytiin Sändön taistelu vuonna 1808, juurikin koska se oli sotilaallisesti tärkeä reitti. Yhtä tärkeä kuin siviilireittinä – salmi on kesäisin niin täynnä purjeveneitä että on vaikea nähdä horisonttia mastoilta. Reittien merkitys on molemmissa käytöissä yhtä suuri.

Ilkka Luoma

Pitkäjänteinen liikeidea voi pitää yritystoimintaa pitkäänkin pakkasella - se ei ole rikos, jos pääomahuolto on tehty laillisesti ja kirjanpitolakien mukaisesti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sinä se jaksat kirjoittaa hauskasti. Tästä saa lähes sen käsityksen, ettei rahanpesukaan ole rikos, jos se on tehty laillisesti. Uskot siis edelleen, että kysymyksessä on rehellinen kiinteistösijoitusta harjoittava yritys.

Eräs maanviljelijä kertoi, että hän jatkaa tilan pitoa niin kauan kuin hänen rahansa riittävät. Sitten kun rahat loppuvat, hänen ehkä kannattaisi ryhtyä kiinteistösijoittajaksi venäläisellä lainarahalla. Sikäläisillä pankeilla on näköjään pitkä ja joustavat takaisinmaksuajat.

Esko Aholla kun on suhteita Venäjän pankkimaailmaan, voisi toimia rahoituskonsulttina ahdingossa oleville suomalaisille maajusseille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

En usko mihinkään epävarmaan - odottelen poliisitutkinnan tuloksia ja sitä nouseeko syyte.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Yleensä kun liiketoiminta on pitkäjänteistä, niin liiketappioita pyritään asteittain pienentämään. Toiseksi vuotuiset tappiot eivät voi olla satojatuhansia euroja, kun kyseisen puljun liikevaihto mitataan kymmenissätuhansissa euroissa. Kolmanneksi neljän vuoden liiketoiminnan jälkeen tappioiden tulisi olla aika lähellä nollatasoa.

Tilikauden tuloksen ollessa satojatuhansia euroja tappiolla ja liikevaihdon ollessa kymmeniätuhansia euroja, niin niiden johtamistaito, jota Airiston helmi Oy osoittaa, niin sillä voidaan ainoastaan pyörittää jääkiekkoseuraa KHL:ssä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

... jotkin pitkäjänteiset suunnitelmat pitävät pakkasella pitkäänkin, joka ei ole rikos, kun toimitaan kirjanpitolakien mukaisesti - kaikki on kiinni jo aiemmin mainitusta pääomahuollosta!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #48

Tässä on kyse kiinteistö- ja majoittamisbisneksestä, ei mistään vuosikymmenen kestävästä lääkkeiden kehittelystä. Kiinteistö- ja majoitusbisneksessä pitäisi alkaa aika nopeasti tulemaan liikevaihtoa, että yhtiön velkoja voitaisiin alkaa maksamaann pois. Lue tämä Iltasanomien artikkeli Airiston Helmi Oy:n projekteista:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005842530.html

Airiston Helmelle oli kaikkiaan lupahakemuksia yli sadasta eri rakennushankkeesta. Se on hämmästyttävä ja epäilyttävä määrä ottaen huomioon miten vähän sillä puljulla on ollut viime vuosina liikevaihtoa. Airiston Helmi Oy:n liiketoiminta on epäilyttävää, etenkin kun se teki viimeisen neljän vuoden aikana tappiota noin 1,5 miljoonaa euroa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Matkailullinen suurinvestointi voi kestää vuosia, varsinkin, jos pääomistaja (=päättäjä) ei koe sitä prioriteetiltaan itselleen kovin korkealle - emmehän tiedä missä kohdin tämä Airiston aallot on omistajien tärkeysasteikolla ... nyt se ainakin on saanut ilmaista mainosta roppakaupalla! ;)

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #60

Sinun kannattaa myös lukea Kauppalehden analyytikko Ari Rajalan arvio Airiston Helmi Oy:stä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259577-kln-analyy...

"Kauppalehden analyytikkona toimiva Rajala toteaa, että Airiston Helmi on tehnyt tappiota koko olemassaolonsa ajan, yhteensä 5,5 miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiöllä on 10 miljoonaa euroa velkoja. Kassassa oli rahaa vuoden vaihteessa vain 6 100 euroa."

Samalla on syytä muistaa, että Airiston Helmi Oy on perustettu vuonna 2007, kuten tästä linkistä käy selville:

https://www.finder.fi/Kiinteist%C3%B6hallinto/Airi...

Kauneimmillaan Airiston Helmi Oy:ssä on kyse jonkun venäläisoligarkin harrastuksesta, johon hän on halukas upottamaan miljoonia euroja. Ottaen huomioon kyseisen yrityksen konkurssikypsyyden ja sen sijainnin sekä kauppareittien, että tietoliikennekaapelien lähistöllä, niin Suomen valtion on kyllä syytä tarkistaa tilanne.

Airiston Helmi Oy:llä on ollut yksitoista vuotta aikaa toimia, ja siinä aikana se on hankkinut itselleen suuret velat. Koko sen toiminta hyvin pienellä liikevaihdolla ja suurilla tappioilla Suomen valtion kannalta strategisessa paikassa herättää epäilyjä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Kenelle Airiston aallot on velkaa ja millainen on tase - kaikkinensa, ilmeisesti paljon hyvää reaaliomaisuutta :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Niin tai näin, vierasmaalaiset oivalsivat, että Turun saaristo on loistava paikka "sotapeleille", sellaisille, joilla on paljon rahaa toteuttaa huimiakin mielihalujaan."

Ja käteismaksu.

– Takavarikoitujen rahojen määrä on noin kolme miljoonaa euroa ja lisäksi joukossa on muita valuuttoja

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/airisto...

Ilkka Luoma

Fiktiivinen skenaariolaskelma tuon tyyppiselle incentive -kohteelle on helposti 50 - 100 miljoonaa euroa - investointeina, markkinointikin ottaisi helposti tuon määrän, mikä on muovipusseissa käteisenä, mutta nyt markkinointi/mainonta on ollut ilmaista - suomalaisten veronmaksajien piikkiin - kuka kertoo tuon 300 henkilön tutkintaiskun kustannukset?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

loistava valkopesuyritys Luomalta,,pesua se on rahanpesukin !

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ruotsissa venäläiset käyttivät pohjoisessa olevaa torppaa rahanpesuun.
Sinne oli rekisteröity kommandiittiyhtiö jonka kirjanpitovelvoitteessa oli silloin porsaanreikä.

Ilkka Luoma

Coral -projekti Siemens pyörityksellä ;)

Ilkka Luoma

Pikemminkin ilmainen incentive-matkailuliikeidean esittely ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Merkillistä, kuinka Luoma saa yhdistettyä tähänkin tapaukseen kiinalaiset.

Ilkka Luoma

Jos seuraat uutisointia, huomaat, että kiinalaiset ovat JO Lapin kohteidemme suurin nousija - ennustin seuraavaksi Saimaata - ja tuo Turun saaristo on jopa maailmanlaajuisesti ainoalaatuinen - ainakin kiinalaisille ... Kiina käyttää maailmassa jo eniten rahaa matkailuun, yhteensä kaikki mukaan lukien uskomattomat 1 000 mrd USD per vuosi!

Mainittakoon, että Kiina investoi mieluusti sinne missä kiinalaiset matkaajat liikkuvat!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kun poliisi teki kotietsinnän, varustuksena oli runsaasti aseita. Poliisilla siis täytyi olla epäilys, että tarkastettavilla saattaisi olla luvattomia aseita, mutta löytyikö niitä, siitä poliisi ei ole antanut mitään tietoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On siitä mainttu, että joitakin aseita löytyi, mutta arvelivat niiden olevan "keräilykappaleita".

Ilkka Luoma

... deaktivoituja --- rekvisiittaesineitä.

Ilkka Luoma

Löytyi uutisoinnin mukaan antiikkisia keräilyaseita ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkkahan on jo vuosia kirjoitellut Lännen miehen taistelualustoista Venäjän vastaisella rajalla. Eli siellä on valmiina alustoja joilta voi laukoa kranaatteja ja ohjuksia venäläisten niskaan.

Mutta nyt on paljastunut Idän miehen fantastinen suunnitelma. Vihollisen (siis Suomen)omalle maaperälle on voitu rauhassa vuosikausia rakentaa vastaavia taistelualustoja. Helikopterikentät ovat ohjusten laukaisulaustoja ja satamat maihinnousualuksia varten. Suomi on saarrettu ja kohta miehitetty!

Ilkka Luoma

Nato - isäntämaa pöuytäkirjaa kiinnostaa kovasti Lapin erinomaiset lentokentät - Kuusamoa unohtamatta ...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomalaiset uskovat Venäjään toisin kuin venäläiset itse jotka siirtävät rahansa länteen paremman tuoton vuoksi.
Itse ylläpitävät maan köyhtymistä miksi suomalaiset uskovat toisin?
Suomeen hyökkääminen ei lisää Venäjän rikkautta kun ei ole luonnonvaroja vaan voittamaton kansa vesijättömaalla.
Ei Afganistaniakaan ole kukaan vallannut.

Ilkka Luoma

Rahavirrat ovat globaaleja - suomalaiset siirtelivät runsaasti ostovoimaansa kuuluisille "Panaman papereille"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Meitä evakoita ja muita suomalaisia on varjostanut koko sodan jälkeisen ajan miehityksen uhka. Kaksi kertaa on minunkin kotini tuhottu ja ajettu evakkoon. Russofobia tuli äitini kertoman mukaan kun venäläiset pommittivat evakkojunia 1944.

Harrastin pitkään purjehdusta jotta pääsisin kolmannenkin kerran pakoon miehittäjiä. Siksi nyt tuntuu pahalta että sekin pakotie tie on suljettu. Ihan kuin tarkoitus olisi saada meikäläinen nitistettyä?

Pahimmalta tuntuu että suomalaiset kuten Pekka Siikala ja Ilkkakin ovat selkeästi asettuneet vihollisen puolelle.

Ilkka Luoma

Oletko Leo huomannut, että olemme eläneet täyttä rauhan aikaa jo toiseksi pisimmän jakson - sitten autonomian, jos emme ota engelsmannien ja fransmannien hyökkäilyjä ja valloitusoperaatioita rannoillemme ja saarillemme (esimerkiksi Bomarsund)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässä informaatiosodassa Pekka Siikala jo ampui minut - bannasi. En voi ampua takaisin. Pekka on ainakin nyt kunnon Putinisti.

Ilkka Luoma

Pekan postauksiin en ota kantaa - saa kuitenkin paljon lukijoita!

Ilkka Luoma

Airiston aaltoja pidetään aktiivisesti medialoisteessa, jotta kansalaisille syntyisi käsitys NATOn tarpeellisuudesta. Rummutus ja West trolling manipulation -tyyppinen kansalaisrummutus päällä.

Pitäisikö poliisin antaa tutkia asia aivan rauhassa, jotta saadaan selko syytekynnyksen mahdollisesta ylityksestä. Ehkä nyt "iloitaan" liian aikaisin? Ruotsistakin jokin aika sitten löytyi venäläisen sukellusveneen sijasta eläkeläinen puuveneellä soutelemassa

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005842071.html -

.

Ilkka Luoma

Lööppimedia rauhoittelee omaa laukalle lähtöä. Mediamopo on saatava takaisin vikuroivalta keulimisen uralta - lukijoiden palaute oli siksi "murhaavaa". Nyt sentään "sotapelit ideassa" mukana "puolesta ja vastaan"

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/03e22119-aeea-48a... -

.

Ilkka Luoma

Ovatko Maltan passin ostaneet automaattisesti rikollisia tai ainakin rikollisesti ajattelevia, ja onko Maltan, EU-valtion hallinto näin toimiessaan kumppani rikollisuudelle - jotenkin siis rikoskumppani, ja vähintäänkin rikolliskumppanuuteen epäilty? Jotenkin kirjoituksen Venäjän vastainen poljento näin voisi antaa ymmärtää.

...
~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/2e7956e6-a92b-40c... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tee kummallisia johtopäätöksiä tuosta IL jutusta.

"Hakijan ei tarvitse osata välttämättä edes englantia, kunhan hänellä on puhdas RIKOSREKISTERI ja paksu lompakko. Eikä tarttuvia tauteja."

Pitäisikö mielestäsi Maltan lisätä vaatimuksiin, ettei hakija saa olla edes "rikollisesti ajatteleva"?

Ilkka Luoma

Kysymys on siitä noudattaako Malta EU-Brysselin direktiivejä ja myöntääkö se passejaan suvereenisti ja laillisesti?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #64

Päättele tästä:

Mepit: Oikeusvaltioperiaatteen toimivuutta Maltalla seurattava

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/2...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Suomeakin seurataan tarkasti :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

Sarjastamme vastaat mitä tahansa silloin kun totuus, tässä tapauksessa Maltan passien myöntäminen ei sovi tarkoitusperiisi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #84

Luoman taktiikkaa on opetettu aikanaan kommunistien Sirolaopistossa.

Luoma kirjoitti IL:n jutusta: "Ovatko Maltan passin ostaneet automaattisesti rikollisia tai ainakin rikollisesti ajattelevia, ja onko Maltan, EU-valtion hallinto näin toimiessaan kumppani rikollisuudelle - jotenkin siis rikoskumppani".

Kirjoitin että johtopäätöksesi on väärä kun Malta edellyttää puhdasta rikosrekisteriä.

Luoma vaihtoikin väitteensä äkkiä tarkoittamaan vain sitä (todella Maltan väärää toimintaa), että Malta jakaa passeja liian löysästi.

Tästä voimme päätellä, että Luoma ei koskaan halua myöntää olleensa väärässä, koska hänen oppi-isänsäkään eivät ole koskaan erehtyneet. Milloin viimeksi NL:n tai Venäjä johto on myöntänyt virheensä? Se on heikkouden merkki. "Virheitä tehrähän pelkästään verenjakajan länsipuolella".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Sinun tulisi kyetä osoittamaan ensin väärässä olo ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Malta myöntää passeja tavallansa - rahasta, siitä on kysymys. Laittomuutta siinä ei ole, ja jos olisi, niin miksi EU ei puutu asiaan - vain huokailee.

Ilkka Luoma

Krp:n rikostarkastaja Turun talousrikostutkinnasta HS:lle: Muovipusseihin sullottu puoli miljoonaa käteistä tukee rahanpesuepäilyä – Rikoksesta epäillään nyt kahta yritystä -HS

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005839247.html -

...

Ilkka Luoma kommentti 24.9.2018 - 13:51

Rehti kysymys medialle: Olisiko mediapauhu näin massiivisen paisuteltua, jos Airiston helmen omistaja/ omistajat olisivat olleet amerikkalaisia, tai ruotsalaisia? Miksi suunnatussa uutisoinnissa kansalaisuuksiin on niin voimallisesti venäläisiä osoitettu, vaikka poliisi ei kansallisuuksia tässä vaiheessa edes paljasta?ä

Miksi tässä uutisoinnin massapoljennossa on niin paljon muuta arvuuttelua kuin poliisin ilmoittamat tutkintalinjat - lähinnä talousrikosepäilyinä? Osaako media nähdä tässä casessa Venäjän vastaisuutta - jopa russofobiaa, ja Venäjän uhan luomista lukijakunnannalle?

Ilkka Luoma

Pulkki tuntuu pitävän terveen järjen päässään, ja edustaja Kanerva taas on voimakas natottaja, joka veisi suomalaiset jopa väkisin Natoon, ohi kansanäänestyksenkin. Pulkki edustaa loogista asiantuntijuutta, ja Kanerva on taas tarkoitushakuisen yksipuolinen eikä osaa nähdä meidän asemaa täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

...
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/4dd19ede-d7f8-... -

" ... Sotilasasiantuntija Arto Pulkki sanoi Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa, ettei hän ymmärrä, mitä vihreät miehet Saaristomerellä tekisivät.

– Sinne käytännössä jouduttaisiin lähettämään itsemurhatehtävään miehiä, jotka olisi hyvin helppo lyödä, koska niillä olisi niin kevyttä aseistusta, Pulkki kommentoi Ylellä.

Uhkakuvaa vieraan vallan sukellusvenetukikohdan perustamisesta Airistolle Pulkki kutsui absurdiksi.

Pulkin mukaan kiinteistöjä hyödyntämällä ei voitaisi myöskään estää esimerkiksi liikennettä Turun satamaan.

– Vaikka siinä onnistuttaisiin, meillä on valtava määrä satamakapasiteettia, Pulkki sanoi. ... "

.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Airistolla ei pelata pelkkää sotapeliä. Siellä lähestytään pikkuhiljaa totuutta...

Ilkka Luoma

Miten arvelet sen todistautuvan ulos julkisuuteen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näemme sen vasta tulevaisuudessa. Myrskyn jälkeen on poutasää..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Toivottavasti, sillä lento vie Aasiaan ... :)

Ilkka Luoma

Asiantuntija toppuuttelee tässä kiihkeimpiä kannaottoja matkailu erikoistoiveiden Airiston helmen osalta. Luettuaan jutun ajattelevat lukijat rauhoittuvat ja saavat pienoisen hymyn lööppimedian noususta laukalle kuin leveän hymyn kiihkeimpiä russofobistien Venäjän uhan lietsonnan "mopon karkailulle".

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005840199.html -

"Uhkaako ulkomainen maanomistus Suomen turvallisuutta? Sotilasasiantuntijan mukaan keskustelussa olisi syytä painaa jarrua

Sotilasprofessori Jyri Raitasalon tiedossa ei ole konkreettista tapausta, jossa Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut ... " -HS

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sotilasprofessori Jyri Raitasalon tiedossa ei ole konkreettista tapausta, jossa Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut.

Raitasalo ei valehtele jos hän tarkoittaa Airiston Helmen tapausta. Jos taas kyse on yleisesti Suomen sodanjälkeisestä historiasta, Raitasalo on epäpätevä tai valehtelee.

Ei kai Raitasalo tarkoita, ettei tutkinnassa voisi löytyä aineistoa, joka viittaisi turvallisuusuhkaan? Materiaalia takavarikoitiin runsaasti ja KRP ilmoituksen mukaan sen tutkinta vie ainakin ensi kesään.

Minusta tuntuu, että sinun moposi keulii pahasti. Yrität joka käänteessä todistaa, että Airiston Helmi on normaali yritys. Odottaisit nyt hyvä mies niin kauan, että tutkinta on tehty. Nämä sinun lausuntosi säilyvät täällä niin, että katsotaan sitten ensi kesänä kuinka hyvä ennustaja olet ollut.

Ilkka Luoma

Evl. Raitasalo toppuuttelee mediamopedia ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #78

"Raitasalo toppuuttelee mediamopediaa"

Tarkoitat siis, että evl. Raitasalo haluaa, että median ei pitäisi kirjoittaa aiheesta muuta kuin "virallista" tietoa?

Arvaahan miten siinä kävisi, jos tuo olisi totta? Luuletko, että media lopettaisi spekuloinnin? Ainoa joka sellaiseen on Suomessa pystynyt, oli UKK.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Median ei ole syytä harjoittaa lukijoidensa hämäämiseksi West trolling manipulation -ilmiötä - lyh. WTM.

Ilkka Luoma

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/2ce1ba6c-cb9e-... -

.
"– Rederi Ab Fakir myi Merivoimilta romuna ostetun Kala 4 -aluksen Airiston Helmi Oy:lle 2010, Joakim Håkans sanoo Iltalehdelle.

Kaluston ostoon ja myyntiin erikoistunut Rederi Ab Fakir on Joakim Håkansin täysin omistama yhtiö eikä sillä Håkansin mukaan ole mitään tekemistä perheyhtiö Alfons Håkansin kanssa.

Iltalehden jutussa (IL 24.9.) väitettiin virheellisesti, että ”Alfons Håkans olisi välittänyt merivoimien materiaalilaitokselta ostamansa miinalaivat venäläisostajille. Varustamojätti Alfons Håkansin omistaja-toimitusjohtaja Joakim Håkans oli välittänyt muina miehinä Merivoimien materiaalilaitokselta ostamansa miinalaivat venäläisostajille Suomen armeijan numerotunnuksissa, nimissä ja väreissä.”

– Ostimme kaksi alusta merivoimilta tarjouskilpailulla, Kala 4:n ja Kampela-luokan kuljetusaluksen. Vain toinen niistä päätyi venäläisille, Håkans huomauttaa.

Hän lisää vielä, että kaupan kohteena olevat alukset eivät olleet mitään miinalaivoja. ... "

Ilkka Luoma

Yle: "Medvedev: Airiston helmen rikostutkinta on Suomen sisäinen asia, Sipilä: Asiasta ei keskusteltu – Suomen ja Venäjän pääministerit tapasivat Helsingissä

Tiedotustilaisuus on juuri päättynyt. Yle välitti tilaisuuden suorana Areenassa ja seurasi sitä hetki hetkeltä.

Dmitri Medvedev 26.9.2018 klo 10:55 ... _ ...

klo 18:16: Medvedev: En tiedä kenen sairaasta mielestä on peräisin ajatus sotilaalliseen tarkoituksiin käytettävistä helikopterikentistä. Se kuulostaa paranoidilta.

klo 18:15: Medvedev: Jos tutkinnassa on Venäjän kansalainen, häntä on tutkittava asianmukaisesti ja annamme tarvittaessa konsuliapua.

klo 18:14: Medvedev: Jos kyseessä on rikosepäily, rahanpesu, se on rikos myös Venäjällä. On tärkeää edetä lainmukaisesti. Jos Suomi pyytää virka-apua, sitä toki annetaan.

klo 18:12: Medvedev: Tutkinta on Suomen sisäinen asia. Suomi on suvereeni valtio, ja sisäiset asiat kuuluvat sille.

... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10423526 -

.

keijo hyvärinen

Talvisota, jatkosota, YYA, sotakorvaukset, Suomen sisäpolitiikkaan puuttuminen, hallitusten kokoonpanon sanelu, uhkailu, pelottelu / Natoon liittyminen, lapsiasia- ym. kohut, dosentti Bäckman ja muut hänen kaltaisensa, Krim, Ukraina, E- Ossetia, Georgia, Syyria, vaalien sotkeminen, myrkyttämiset, radikaaliryhmien rahoitus EU- maissa, järjestetty turvapaikanhakijoiden vyöry idästä -15 jne. jne. muuta hyvää itänaapurista. Toden totta, jos voisin valita, toivoisin, että näissä kiinteistökaupoissa häärisi venäläisten sijaan ruotsalaiset tai vaikkapa amerikkalaiset. On meillä autistiset kärkipoliitikot ja " asiantuntijat", joita venäjämieliset komppaa. Onkohan pelimme pelattu? Voisipa Suomen siirtää toiseen paikkaan. Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Mistä kaikki paha ja ahdistus aina tulee? Jostakin näistä em. kolmesta, kun on kysymys välittömästä kansallisesta turvallisuudesta.

Ilkka Luoma

Manipulaation uhri -ko? - Otan yhden esimerkin kommentistasi - oikaistuna:

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 -

"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni

Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti. ... " -Yle

Ilkka Luoma

Airiston aaltojen jatkeeksi ---

Esitettiinkö jutussa tai jutun tekijöille millaiset todisteet? Miten Venäjä on reagoinut? Juttu tuntuu jo ajatuspajassa kehitetyltä dekkaritarinalta! Paljon puhetta, vähän villoja, aivan kuin länsimaat olisivat punoneet juonen yhdessä. Millainen on se "hylkiövaltio", joka salakuuntelee liittolaisensa valtiojohtajaa?

.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005851766.html -

"Länsimaat syyttävät Venäjää massiivisista kyber­hyökkäyksistä ja uhkaavat seurauksilla – Britannia poikkeuksellisen kova­sanaisena: ”Hylkiövaltion käytöstä”

Hollanti karkotti torstaina neljä Venäjän agenttia yrityksestä murtautua kemiallisen aseen kieltojärjestön tietoverkkoihin. Yhdysvallat sanoi, että Venäjä saa maksaa toimistaan ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Airiston jälkiaallot ---

~ https://areena.yle.fi/1-4233700 -

"Airiston jälkilöylyt: Mistä suuroperaatiossa oli kyse, ja onko Airistolla yhteyttä valmistelussa oleviin tiedustelulakeihin? Vieraina kansanedustajat Pertti Salolainen (kok.) ja Mika Kari (sd.), sotilasasiantuntija Arto Pulkki sekä Effi ry:n hallituksen jäsen Ahto Apajalahti. Juontajana Jan Andersson - btw. viimeinen ohjelma Janilta Yle' ssä!

keijo hyvärinen

Niin, tuo manipulointi onkin monimutkainen asia. Miksiköhän vanhat kommunistit edelleen sympatisoi ja ihannoi puolta Eurooppaa kommunistisen diktatuurin alla pitäneen NL:n raunioille syntynyttä autoritääristä Venäjää. NL ja Venäjä ennen ja jälkeen sitä ovat aina olleet ekspansiivisia, Novgorodin ajoista lähtien. Pieni Suomikin ja suomalaiset Nl: ssa ovat tästä saaneet osansa, kuten kaikki sen tietää. Tosin kommunistien ( myöh. vasemmistoliitto, osa vihr. ) manipuloitu mieli tai pyhä uskomus estää tätä myöntämästä. Nyt Suomi- laivassa ollaan toinen jalka vielä laiturilla, toisin kuin ent. Varsovan liiton maat, jotka ymmärsivät ja halusivat kaikki luikahtaa turvaa
Ikkunan hetkeksi auettua. Tuo turvapaikan hakijoita koskeva linkki on ihan positiivinen. Nostetaan tilalle nyt ensi alkuun vaikkapa matkustajakoneen alasampuminen Itä- Ukrainassa. Onhan näitä loputtomiin, " valeuutisia", ainakin mitä syyllisiin tulee. Noissa viimeisissä esim. Danske Bankin rahanpesu-uutisissa taitaa tosin oikeasti olla venäläisten lisäksi muitakin syyllisiä, kun tuollainen ylipäätään voi tapahtua.

Toimituksen poiminnat