Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Amerikkalainen niskalenkki kuristaa itsensä?

  • Kuva 1.: Maailman suurin päästäjä - per capita ja kumulatiivisesti ¤
    Kuva 1.: Maailman suurin päästäjä - per capita ja kumulatiivisesti ¤
  • Maailmanlaajuista demokratiaa jaetaan - jo vuodesta 1949 ¤
    Maailmanlaajuista demokratiaa jaetaan - jo vuodesta 1949 ¤
  • Kumpi käsi kiristää tunteita, kauppaa ja rauhantilaa? ... Trump & Xi ¤¤
    Kumpi käsi kiristää tunteita, kauppaa ja rauhantilaa? ... Trump & Xi ¤¤

US presidentti Donald Trump on ristiriitojen mies – johtaja, joka koettaa tehdä hyvää ja lunastaa vaalilupauksensa [1. Häneen ei haluta uskoa (luottamuksesta puhumattakaan [2), koska se romuttaisi amerikkalaisen maailmapoliisiroolin [3 ja US-hegemonian, jota alettiin rakentamaan heti II Maailmansodan jälkeen – ehkä tunnetuimpana hyväntekijänä (rahoittajana) Marshall-apu [4 – vielä tuolloin USD oli kultasidonnainen [5 --- ja USA ulos velaton maa ---

 

Tänään Yhdysvallat on maailman velkaisin valtio – pelkästään velka maailman suurimmalle taloudelle Kiinalle on ~ 1 160 miljardia USD. Kiina rahoitti USA' ta, jotta ulkomaankaupassa jatkui Kiinalle suotuisa kehitys ja maailman suurimman vientimaan tittelin otto tuli mahdolliseksi – nyt Kiina on maailman liukuhihna ja työpaja ja kohta omistaja tehtaiden verkostolle kaikkalla maailmassa [6 – erityisesti Afrikkaan.

 

Onko Yhdysvallat jo suomalaisittain selvitystilassa -väliotsikko

[2013][ … USA:n liittovaltio olisi vastuullisessa kansantaloudessa tai yritystoiminnassa hyvin liki selvitystilaa, ellei peräti konkurssia. USA:n liittovaltiolla on kuitenkin verottajana ja valuutan haltijana eräs oikeus – painaa lisää rahaa, mitä muuten meidän EU-kotoinen EKP:kin tekee. Tälle rahanpainannalle ja bittirahan liikkeellepanolle ei ole täyttä vakuutta jos lainkaan. Otetaan siis velkaa ilman mitään vastapainoa … … ” [7.

Vastaus: Ei ole - sillä luottamus kultakannasta irronneeseen [8 US dollariin on yhä olemassa ja FED – voi rauhassa painaa lisää rahaa, jolla voidaan nostaa muun muassa US-liittovaltion poliittisteatraalisessa näytelmässä liittovaltion velkakattoa – liki vuosittain. Entä, kun koittaa hetki, jolloin luottamus US dollariin katoaa – ja entä jos Kiina laskee liikkeelle koko valtaisen US-liittovaltion jvk-papereiden vuoren – Niin?

 

Mutta juurisyiden seulontaan, mitä niskalenkki ja sen kuristus itseään kohtaan tulee mahdolliseksi ---

1

Helsingin Sanomat kirjoitti jutun – Otsikoitu näin: ”Kanada ja USA sopuun ”kaikkien aikojen tärkeimmästä kauppasopimuksesta” – Trumpin mukaan myös muu maailma taipuu vielä USA:n tahtoon” -HS-toimittajat Juho-Pekka Pekonen ja Pekka Mykkänen

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005847656.html -

 

Ote: ” … ”Kuinka kukaan on voinut sellaista allekirjoittaa?” hän kysyi ja sanoi, että uusi sopimus perustuu vastavuoroisuuteen. Hänen mukaansa jopa demokraattivastustajien on voitava ylistää sopimukseen sisältyviä kohtia, joilla suojellaan työläisten asemaa. Erityisesti sopimuksesta hyötyvät Yhdysvaltain viljelijät, Trump sanoi.

”Tämä on myös historiallinen voitto Yhdysvaltain teollisuudelle ja autotyöläisille”, Trump sanoi ja lisäsi, että ”Yhdysvaltoja arvostetaan jälleen” maailmalla -totesi Trump … ”

Ilkka Luoma kommentti edellä olevaan linkkikirjoitukseen: ”Aiemmin ennen presidentti Trumpin kiristyskaupallista invaasiota US antoi ulkomaankauppansa sekä siihen liittyvän kauppataseen vajeen ja ulkomaisen velkansa kasvaa "tähtiin" - syyt ja tavoiteet olivat selvät.

 

US halusi/ haluaa sitoa maailmalta valtioita omaan tuontiinsa, sillä ostajaa kuunnellaan ja totellaan. Tähän perustuu Yhdysvaltojen voimakas kyky kiristää valtioita, joille US-vienti on kansantaloudelle merkittävää tai hyvin merkittävää.

Raha puhuu - Money talks from The America, ja US dollareita FED sai ja saa painaa mielin määrin - katteetta, koska luottamus siihen oletettiin/ oletetaan olevan hyvä ja kestävällä tasolla – kuten edelleen onkin, ainakin toistaiseksi.

Nyt on meneillään niin sanottu trumppistinen reformi, jossa kauppatase pitää tasapainottaa, ja sen myötä tuoda ulkomaille karannut työ takaisin kotiin. Hyvä suunnitelma, mutta väärät keinot - kiristyksellä on lyhyet jäljet ja päävastustaja Kiina on jo liian voimakas ja hallitseva trumppistiselle suunnitelmalle.

Kiina on maailman suurin talous - BKT/PPP mitattuna. Kiina on myös maailman suurin vientimaa (ohitti Saksan joitain vuosia sitten) - määrinä ja viennin monipuolisuutena useimpiin maailman maihin. Kiina on myös maailman suurin liukuhihna ja tuotantokone, jonka vieressä on maailman suurin raaka-ainevarasto, Venäjä.

Kiinan ja Venäjän suhteet näyttävät parantuvan koko ajan ja Trump yrittää nyt lyödä kiilaa tuohon kiinteytyvään suhteeseen. Ennustan BRICS-valtioiden vahvistumista, sillä noissa maissa asuu puolet maapallomme ihmispopulaatiosta. Niin Kiina kuin Venäjä ovat BRICS-valtioita”

 

2

Iltalehti kirjoitti tunnelatauksen Bob Woodwardin uutuuskirjasta ”Fear: Trump in the White House”, jossa ruoditaan Trumppia oikein olan takaa – syntyykö vaikutuksia – jää nähtäväksi, mutta voimme tehdä analyysia vähän syvemmälle – itse meneillään olevasta tapahtumasarjasta --- Otsikoitu näin: ”Paljastuskirjan tehnyt Bob Woodward Venäjä-tutkinnasta: ”Jos Trump istuu kuultavaksi, se on laillinen ja poliittinen katastrofi” -IL-toimittaja Markus Tiittula

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/8dd87a9f-0254-4380-a0b2-3d8bf8f4e2a1_ul.shtml - [24]

Ote: ” … -Kirjassa on kohtaus, jossa Trumpilta kysytään, että mistä saat nämä ajatukset päähäsi ja Trump vastaa, että ”minulla on ollut ne 30 vuotta ja jos olet eri mieltä olet väärässä”, Woodward kertoo … ” -Iltalehti

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen: ”Trumpmedialle saattaa olla yllättävä ratkaisu ja sitä seuraava yksinäisyys! Trump on oikeassa tavalla mitä hän ei itse ymmärrä.

Trump on nationalisti ja reviiripuolustaja [9. Donaldin vävy - juutalainen Jared Kushner [10 on selostanut Trumpille 1400-luvun suurvallan ja silloinkin maailman suurimman - Kiinan ratkaisun, kun "maailmat valloittanut" keisari Zhu Di' [11 kuoli.

Keisarin kuoleman jälkeen kiinalaiset virkamiehet - mandariinit sulkivat Kiinan rajat ja valtio keskittyi vain omiin asioihin maansa sisällä -

… maailmanvalloitukset saivat jäädä, ne olivat tulleet liian kalliiksi! Mandariinit tuhosivat suuren osan Zhu Di' n ajan arkistoista. Entä nyt, kumpi vetää ovet kiinni ensin - US vai Kiina?”

 

Paljon myöhemmin maailma havahtui, kun ympäristönmuutokset aloittivat ravistelunsa – vahvempina ja useammin kuin aiemmin – ilmakehä ja maailman meret ovat lämpenemässä ja Yhdysvallat on suurin ympäristömuuttaja maailmassa …

Kirjoitus Helsingin Sanomista – Otsikoitu näin: ”Trumpin hallinnon näkemys ilmastonmuutoksesta: Maapallon ilmasto lämpenemässä neljä astetta, mutta mitään ei kannata tehdä” -HS-toimittaja Minttu Mikkonen

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005849518.html -

Ote: ” … Johtopäätös ei kuitenkaan ole se, että Yhdysvaltain pitäisi kiristää ilmastotoimiaan ja päästörajojaan ilmastokatastrofin välttämiseksi, vaan päinvastoin. Raportin mukaan ilmaston lämpeneminen on vääjäämätöntä ja Yhdysvaltain päästöjen kasvu on niin pieni osa kokonaisuutta, että sillä ei ole merkitystä … ” -HS

Ilkka Luoma kommentti edellä olevaan linkkikirjoitukseen: ”US on maailman suurimpia ilmaston- ja ympäristönmuuttajia [Kuva 1.], varsinkin kun katsotaan kumulatiivista kuormaa viimeiseltä sadalta vuodelta. Lisäksi US on suurin päästäjä per capita. On aika miettiä vakavasti oikeudenmukaisuutta täällä biosfäärillisesti yhteisellä pallolla.

Mikäli US ei osaa ymmärtää, että heidän maapallollinen väestöosuus on vain noin 0,32/7,8 - on syytä pohtia koko muun maailman osalta täyttä boikottia niin kaupallisesti kuin kulttuurillisesti. On vastuunkantamisen aika. Gaia kuumenee, jäähdyttelemmekö kulutustamme? [12.

Voimme miettiä miten kävisi, jos jokainen kiinalainen ja intialainen kuluttaisivat kuten amerikkalainen! Kiinan ja Intian väestöosuus pallollamme on noin 2,8/7,8” Vastaus on jo asiantuntijoilta valmiina: ”Tarvitsisimme 2-3 uutta maapalloa”.

 

Niin missä mennään maailma, kun itä kohtaa lännen – ja itä on ratkaisevasti suurempi?

Kiina on jo kertonut, että heidän yhteiskuntajärjestys ja -malli ovat vientituote; on arveltu, että Afrikka olisi koealusta – mene ja tiedä … se tiedetään, että Kiinassa on Keskushallinnon istuvan politbyroon alaisuudessa salaperäinen neuvosto, joka tekee analyysejä ja skenaarioita 100 vuoden kehityshahlolla … [jatkuu] [1]

 

EKSTRA – Idän ja lännen yhteenotto vastakkainasetteluna

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html -

EKSTRA II – Trump – uuden ajan yllätys ”Martti Luther”! [?]

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan-martti-luther-omien-teesien.html -

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpmedia.html -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/iran-seuraava-us-sotanayttamo.html – Luottamuksen herättäjä?

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/yhdysvallat-oli-maailman-esikuva-ja.html -

[4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Marshall-apu -

[5 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kultakanta -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/kiina-ottaa-kokonsa-mukaisen-aseman.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html -

[8 ” … Toisen maailmansodan lopussa kesällä 1944 järjestettiin Yhdysvalloissa Bretton Woodsin konferenssi, jossa määriteltiin perusteet ensimmäinen kansainvälisellä sopimuksella luodulle rahajärjestelmälle, Bretton Woodsin järjestelmä, joka johti myös kansainvälisen valuuttarahaston perustamiseen 1945. Järjestelmän varantovaluutaksi tuli Yhdysvaltain dollari, joka puolestaan sidottiin kultaan kurssilla 35 Yhdysvaltain dollaria / kultaunssi. Kaikki muut valuutat määriteltiin Yhdysvaltain dollarin arvon perusteella. Suomen markan pariteettikurssiksi tuli 230 Suomen markkaa dollaria kohti vuonna 1951. Suomen markka devalvoitiin useita kertoja … ” ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Bretton_Woods_system -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/presidentti-trump-on-reviiripuolustaja.html -

.

[10 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Jared_Kushner -

[11 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Yongle_Emperor -

[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 180125

 

DOC US kaataa itsensä_04102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04102018

 

1144_10112 – 20:50_12:13

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Ilkka Luoma

[05092017] Yhdysvallat runnoo – Kiina toppuuttelee

”... Aikanaan USA vaati Vietnamiin kovimpia mahdollisia toimia, ne toteutettiin. Mikä oli Vietnamissa lopputulos - niin vietnamilaisten kuin amerikkalaisten osalta? Samoin uho nuoremmalta US presidentti George Bushilta vuonna 2003 Irakia vastaan oli kovaa, uhoavaa ja rujoa. Missä mennään nyt, kun Irakissa on sodittu monin ulkoisin taisteluvoimin jo yli 14 vuotta?”

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-... -


Nyt esitetään sitten kysymyksiä todellisuudesta!

... Nyt jylisee HS West trolling manipulaationa
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005353354... -

Tulisikin kysyä näiden kahden pääpukarin – Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean Kim Jong-unin verrantoa. Aloitamme:

Kumpi on sotinut enemmän omilta rajoiltaan ulos ja ulkona, alkaen sen jälkeen, kun Korean sodalle saatiin aselepo? Kumpi on käyttänyt ydinasetta ja miten, tositilanteessa?

Onko uhkailu vaarallisempaa kuin todellinen sotaan johtava käyttäytyminen? Kumpi on tappanut sodissaan enemmän vieraiden valtioiden siviilejä? Ovatko nämä kaksi riitapukaria aseet vastakkain molemmin puolin keinotekoista kahden Korean rajaa?

Mitkä ja minkä valtioiden sotavoimat olivat Korean sodassa pääosissa? Miksi Korean niemimaa jaettiin, ja ketkä tämän jaon tekivät? Onko korealaisilta milloin kysytty halusivatko he tämän jaon?

Lopuksi kysymme, mitä merkitsi mccarthyismi ja miksi USA soti niin pitkään Vietnamissa, joka oli myös keinotekoisesti aikansa jaettu aiempi Ranskan siirtomaa?

Päätteeksi mietimme oliko Vietnamin yhdistyminen se tekijä, joka ajaa Pohjois-Korean korealaista Kimiä tuohon määrätietoisuuteen, miten hän nyt perittynä yksinvaltiaana harjoittaa - uhkarohkeudella kansansa nimissä/ "kansansa nimissä"?”

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005353354... -
Otsikko napattuna ylläolevan linkin alta:
”Pohjois-Korea kiristää maailmaa kauhulla” -HS pääkirjoitus

...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

"ja entä jos Kiina laskee liikkeelle koko valtaisen US-liittovaltion jvk-papereiden vuoren"

Silloinhan ei olisi muuta mahdollisuutta, kuin että FED:in olisi ostettava nuo paperit itselleen tyhjästä luomillaan dollareilla, mikä merkitsi valuutalle railakasta alamäkeä. Tosin EKP hälytettäisiin tuossa vaiheessa apuun.

Pahin temppu olisi tietenkin se, että Kiina alkaisi periä velkojaan takaisin. FEDin pitäisi taikoa vielä enemmän leikkivaluuttaa, jolla U.S. Treasury hoitaisi velkoja pois. Luottamus dollariin vajoaisi aina vain nopeammin.

Yksi tapa pitää yllä "luottamusta" dollariin on pakottaa öljymaat myymään mustaa kultaansa dollareissa. Tämä luo dollarille kysyntää, mikä pitää valuutan arvoa ylhäällä. Usein on tarvittu USA vetoisen tiedusteluyhteisön tai sotokoneiston apua, jotta raaka-ainemaihin saadaan myötämieliset hallitukset tai ainakin epämiellyttäviä suunnitelmia hautoneet johtajat raivattua pois tieltä.

USA:n dollaria pitää ylhäällä myös se tosiasia, että useilla muillakin maailman mailla menee huonosti ja ne ovat läkähtymässä velkavuoriensa alle. Useiden kehittyvien maiden valuutat ovat dollariinkin nähden rajussa alamäessä ja poliittiset levottomuudet ovat sitten seurausta siitä. Eli USA on rajusti heikentynyt, mutta maailman mittakaavassa silti yhä pystyvä talousmahti.

Tavallisen kansalaisen on kuitenkin turha esittää liian viisasta näissä asioissa, sillä tuntemattomia ja yllättäviä maailman tilaan ja voimasuhteisiin vaikuttavia mekanismeja on liian paljon kenenkään hallittavaksi. Se on selvää, että kohti epävakaampia aikoja ollaan menossa ja sen vuoksi toivoisi, että Suomessakin alettaisiin harjoittaa kansaa yhdistävää politiikkaa, minkä seurauksena vaikeuksien kohtaaminen olisi helpompaa. Sitten on tietenkin niitä ryhmiä, jotka käyttävät epävakautta hyväkseen kaapatakseen itselleen lisää vaikutusvaltaa vaikkapa "turvallisuuden" tarjoamisen varjolla.

Ilkka Luoma

Amerikkalainen hegemonia on pitänyt ja toiminut juuri tuon USD luottamuksen ansiosta. US on kyennyt rahoittamaan painokoneleikkirahalla koko valtaisen tuontiohjemansa ja näin se pitää kuristusotteessa niitä maita, joiden vientiohjelmassa US on merkittävimmällä sijalla ... Tässä katsotaankin mitä tapahtuu, jos Kiina menettäisi koko tuon noin 500 mrd USD vientiohjelmansa - mikä on puolet USA' n velasta Kiinalle ja kuudesosa Kiinan maailman suurimmasta valuuttavarannosta ...

...
SP/BOFIT:

Copy-paste

"Kiinan talouskasvu on hidastumassa ja näkymät ovat muuttuneet aikaisempaa epävarmemmiksi maan velkataakan kasvaessa ja kauppapoliittisten ongelmien Yhdysvaltojen kanssa kärjistyessä. Tilannetta hankaloittaa talouspolitiikkaa ohjaava BKT:n kasvutavoite ja siihen liittyvä elvytyspolitiikka, jotka ovat ristiriidassa velkaongelman hallinnan ja talousuudistusten kanssa. Kiinan tilasto-ongelmat vaikeuttavat luotettavan tilannekuvan piirtämistä, mutta BOFIT arvioi edellisen ennusteen tapaan Kiinan kasvun olevan edelleen vahvaa, vaikka se hidastuu 5 prosentin paikkeille ennustejakson lopulla vuonna 2020. Kiinalla on resursseja hoitaa monenlaisia ongelmia, mutta kokonaistilanteen heikkeneminen aikaisemmasta tarkoittaa sitä, että on syytä varautua myös perusennustetta jyrkempään kasvun hidastumiseen"

~ https://helda.helsinki.fi/bof/handle/123456789/15910 -

.

Ilkka Luoma

Tasan vuosi sitten:

Tänään puhutaan maailmanpoliisista – se on vahvimman armeijan myötä USA. Kukaan ei toistaiseksi uskalla haastaa kyseenalaista titteliä, jota hyödynnetään tänäänkin Afganistanista Syyriaan.

Miksi koko muu maailman taipuu tähän väkivaltaan, jossa valtiokoneisto käy sotaa liki yhtäjaksoisesti vuosikymmeniä kaikkialla maailmassa – ja aina kaukana omilta rajoilta. Tässä kaikkien turvallisuuskysymysten äiti ---

Nyt keskiössä on Korean niemimaa, jonka USA jakoi kahtia kahdestaan edesmenneen Neuvostoliiton kanssa – olivathan nuo suurvallat ainoat todelliset II Maailmansodan voittajavaltiot. Tuosta jaosta alkoi kehitys, joka on nyt mahdollisesti eskaloitumassa sodaksi, jossa kiinalaisten näkökulmasta ei voi olla voittajaa!

”Yhdysvallat ei ole maailmanpoliisi”, sanoi edellinen US presidentti Barack Obama.
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000656817.html -

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/vakivaltaa... -

.

Tomi Vaalisto

Kannattaa muistaa Korean sodasta pari faktaa: takavuosien kommunistidiktatuurien raskaasti aseistamat kimilsungilaiset hyökkäsivät Korean Tasavaltaan aloittaen verisen Korean sodan.

YK sai rauhoitettua tilanteen ja häädettyä kimilsungilaiset pois maasta, mutta sitten Kiina hyökkäsi rajan yli Koreaan ja jatkoi sotaa vielä vuosia.

Ilkka Luoma

Vuosi 1945 oli merkitsevin - tuolloin US ja muinoinen NL jakoivat tuohon saakka yhtenäiset korealaiset kahteen osaan - kysymättä korealaisilta mitään. NL hajosi ja US on edelleen Korean niemimaalla sota- ja taisteluvoimineen ... Pekingin tiekartta on tuomassa ratkaisun ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

YK sai kuitenkin Korean yhtenäiseksi loppuvuodesta 1950 häädettyään sodan aloittaneet kimilsungilaiset.
Kiinalle se ei käynyt ja he hyökkäsivät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Ei suinkaan - YK ei saanut mitään aikaiseksi - jakolinja on edelleen tuo sama leveyspiiri kuin nykyäänkin, mutta Pekingin tiekartta johtaa Korean niemimaan rauhansopimuseen ja kaikkien vieraiden ase- ja taisteluvoimien poistumiseen koko alueelta.

...

" ... Japani oli käytännössä miehittänyt Korean 1910. Vuonna 1931 Japani hyökkäsi Koillis-Kiinassa sijaitsevaan Mantsuriaan. Pohjois-Korean armeija koottiin joukoista, jotka taistelivat Mantsuriassa. Miljoonat korealaiset olivat paenneet sinne Japanin hirmutekoja. Suuri osa sissejä, jotka taistelivat Kiinan kommunistisen puolueen puolella Mantsuriassa, oli korealaisia. Jo 1936 Kim Il-Sung, josta myöhemmin tuli Pohjois-Korean diktaattori, johti useita kiinalaisia ​​komentajia alaisuudessaan. Mutta sota kävi kalliiksi; vuosina 1931–40 sodassa Japania vastaan sai surmansa yli 200 000 kapinallista ... "

.

" ... Samalla kun Kiinassa korealaisten pakolaisten ja sissien keskuudessa nationalistinen anti-japanilainen mielipide sai yhä paremmin jalansijaa, japanilaisrahoilla oltiin luomassa urbaania keskiluokkaa Korean eteläosissa. Monet intellektuellit, joista myöhemmin tuli johtajia ja upseereja uudessa Etelä-Koreassa, olivat yhteistyössä Japanin miehitysjoukkojen kanssa ​​Kimin sissejä vastaan. ... "

.

" ... Ennen Japanin hyökkäystä Pearl Harboriin 1941 Yhdysvallat ei juuri kyseenalaistanut Japanin miehitystä Koreassa. Hyökkäyksen jälkeen amerikkalaiset kuitenkin suunnittelivat valikoitujen poliitikkojen avulla valtaavansa kokonaan tai osittain Korean, kun Japani nyt oli kukistettu. Sodan lopulla 1945 kansallismielinen poliitikko Syngman Rhee, joka oli viettänyt 35 vuotta maanpaossa Yhdysvalloissa, lennätettiin Souliin amerikkalaiskenraali Douglas MacArthurin koneella. Samalla neuvostoarmeija marssi Pjongjangiin ja miehitti Pohjois-Korean ... "

~ https://historianet.fi/sota/sota-loi-kaksi-koreaa -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

Ahaa - tästä asiasta on epätietoisuutta. Kerrotaanpa

Koska sota näytti kääntyneen pohjoista vastaan, päätettiin hyökkäystä jatkaa myös pohjois-korean puolelle. Hyökkäys hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa. Pohjois-Korean pääkaupunki Pjongjang vallattiin 19. lokakuuta 1950 ja hyökkäyksen jatkuessa edelleen kohti pohjoista 26. lokakuuta 1950 ensimmäiset YKn joukkoyksiköt saavuttivat Korean ja kiinan rajan muodostavan Jalu-joen.

YK siis yhdisti Korean 26.10.1953.

Sitten Kiina hyökkäsi Koreaan YK-joukkojen kimppuun.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_sota

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

"Korea oli tuhat vuotta yhtenäinen kuningaskunta. Sitten ulkovallat ryhtyivät järjestelemään niemimaan asioita ... "

~ https://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/miksi-yk... -

.
" ... 1945 Liittoutuneet kukistavat Japanin toisen maailmansodan päätteeksi. Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakavat Korean miehitysvyöhykkeisiin. ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Tuli näpyttelyvirhe - YK yhdisti Korean 26.10.1950 ( ei 1953).
Kiina työntyi nykyisen Pohjois-Korean alueelle marraskuuussa 1950 ja nosti kimilsungilaiset valtaan. Tuo nykyinen aselepolinja on muodostunut kiinalaisten offensiivista.

Tomi Vaalisto

Jenkeillä on toki velkaa eniten, mutta se on maailman suurin talous. Kun verrataan velkaa bkt:n ei tilanne mikään hankala ole.
Jenkkifobistit saavat tietysti tästä(kin) polttoainetta pyhään vihaansa

Japanin velkasuhde nostaa sen ykköseksi, mutta velka on maan sisäistä ja siksi helpommin hallittavissa. Sama juttu on Singaporella.

Ongelmallisin maa velkasuhteeltaan on Kreikka.

Ilkka Luoma

Asiantuntijat osaavat googlettaa todellisuuden esille:

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) -

Kaikki kolme - IMF, Maailman Pankki ja CIA osaavat asettaa ykkösen oikein - mutta saahan sitä olla omaa mieltä - sana on vapaa.

Ilkka Luoma

Asiantuntijat osaavat googlettaa todellisuuden esille:

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) -

Kaikki kolme - IMF, Maailman Pankki ja CIA osaavat asettaa ykkösen oikein - mutta saahan sitä olla omaa mieltä - sana on vapaa.

Tomi Vaalisto

Nuo on ihan oikein, mutta nyt ei selvästi ymmärretä absoluuttisen ja ostovoimakorjatun BKT:n eroja.

Ostovoimakorjattuna Kiinan BKT on suurin, mutta sitten se jaetaan populaatiolla. Tuota tietoa voidaan käyttää elintasovertailussa - kiinalaisen ostovoimakorjattu bkt on itäeurooppalaista tasoa.

Absoluuttisella mittarilla jenkit ovat suurin, EU kakkonen:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

https://www.focus-economics.com/blog/the-largest-e...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

"Ostovoimapariteetti (engl. Purchasing power parity, PPP) kertoo arvion vaihtokurssista, joka tarvitaan muuttamaan kahden maan valuuttakurssit ostovoimaltaan yhtäläisiksi. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ostovoimapariteetti -

.
Moskovassa vodka ostetaan ruplilla, USA' ssa huumeet taaloilla ja Pekingissä parturiin mennään juaneilla ---

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

Älä viitsi Luoma kirjoittaa roskaa, kun et ole asunut päivääkään USA:ssa tai Pekingissä, Moskovasta en tiedä.

Kiinan kallein kaupunki on Peking, hyvänä kakkosena Shanghai, eroa ei ole paljon. Molemmissa keskikaupungin asunnon neliöhinnat ovat pikkukaupunki Helsingin neliöhintoihin verrattuna komeasti puolitoistakertaiset. Pieniä asuntoja, yksiöitä, kaksioita ei keskustasta löydy. Myin viime vuonna sijoitusasuntomme, joka ei ollut edes aivan Shanghain keskustassa.

Muukin hintataso on korkea, elintarvikkeista autoihin. Viime kesänä porsaanlihaa sai Suomessa halvemmalla kuin Shanghaissa lähikaupasta. Autot ovat Suomen hinnoissa, ja Shanghaissa rekisteröintimaksu alkaa olla pikkuauton hinnoissa.

Jos keskiansio Shanghaissa on siinä 59 000 juania VUODESSA (Kiinan korkein), eli alle € 7500 tämän päivän kurssin mukaan, niin ei se elämä mahdottoman leveätä ole. Olen maksanut mahdottoman hyviä palkkoja, mutta ei se 13. kuukauden palkkakaan ihan hirveän rikkaaksi tee.

http://www.xinhuanet.com/english/2018-02/25/c_1369...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Kiinaa ei voida arvioida vain Shanghain ja Pekingin näkökulmasta - laadullisemman tiedon saa kun matkustaa paljon Kiinassa - sen kaikilla kolkilla - maalta kaupunkeihin, idästä länteen ja etelästä pohjoiseen --- esimerkiksi palkka on keskimäärin "vain":

Kaupungeissa 3300 CNY per asukas
Maalla 1200 CNY per asukas

SP/BOFIT

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-ti... -

.
Kiinan arvioiminen vaatii paljon pohjatietoa, matkustelua muuallakin kuin vain parissa suurkaupungissa, kulttuuriymmärrystä ja runsaita henkilöverkostoja --- niin Kiinassa kuin vaikkapa Suomessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

Kirjoitat niin kuin sinulla olisi tuollaiset suunnattomat verkostot ja tiedot Kiinan joka kulmalta. Jos kuvittelet, että riittävää pohjatietoa ja verkostoa ei esimerkiksi kahdeksassatoista vuodessa saa, niin miten suhteutat oman tietämättömyytesisiihen, että saatat olla käynyr Kiinassa useammin kuin yhden kerran, mutta varsinaisesti et ole asunut siellä koskaan?

On hämmästyttävää, että kaltaisesi henkilö pyrkii mitätöimään toisten huomattavasti laajemmat niin tiedot kuin kokemuksetkin Kiinasta. Et sinä ole Kiinankaan suhteen erityinen tietäjä, ja pakko sanoa, että joka asiassa vastaan vänkäämisesi on niin ylivoimaisen kokeneelle kuin minulle lähinnä säälittävän huvittavaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Tiedon kerääminen vaatii verkostojen lisäksi ymmärrystä saadun tiedon käsittelystä, yhdistelemisestä ja jalostamisesta - "sokea ei näe oven kahvaa, vaikka seisoisi avoimen oven vieressä" -vanhan kansansanonta Shandongin maakunnasta :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #47

No juu, sinullahan tuollaiseen toimintaan näyttää olevan vaadittavat kyvyt ja edellytykset. Shandongissa ei noin typeriä sanontoja viljellä. Sisällyksettömyydestä päätellen se on omasi.

Verifioi sinä Luoma edes yksi projekti jossa olet omalla nimelläsi ollut jonkinlaisessa asemassa muuten kuin kahvinkaatajana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

20 vuotta tiivistä toimintaa on avannut jo yhden silmän - mutta siitä on se hyöty, että huomaa auttaa sokeita ... silti ihmetys valtaa joka matkalla uudelleen :)

...
Olen oppinut olemaan hiljaa töistä - yhden voin verifioida - ja se olikin mieluisin projektini, joka vei ylös saakka ja vaati korkeimman leiman - nimittäin Kiinan Naisten federaation presidentin delegaatiovierailun isännyys heidän tullessaan ensimmäistä kertaa länsimaahan aiheesta - lasten ja naisten oikeudet - tämän voi esitellä, koska vierailimme eduskunnassa, ja se merkittiin virallisiin ja julkisiin eduskunnan tapahtumatiedostoihin - siis kaikkien nähtäville.

Muusta olen vaitelias - jokainen joka vähänkään ymmärtää liiketoimintaa - ymmärtää sanattomuuden olevan hyve, joka palkitaan luottamuksella - oletko huomannut ... ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Esitit ydinosaamistasi - katkeruutta ilmassa -ko, voisiko sitä jotenkin lievittää - eikä tänne ole edes pakko kommentoida, toki saat sitä tehdä ... :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #54

Minusta Max vaikuttaa kaikkinensa tyytyväiseltä, eikä lainkaan katkeralta. Kumpaan pitäisi luottaa, Kiinassa asuvaan vai siellä kenties käyneeseen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Tyytyväisyyttä todellisuuden osalta ei tue vimmainen henkilökohtaisuuksiin meno - se kertoo vain jostain kitkeryydestä, joka taas johtunee - olkoot, lukijat tehkööt omat johtopäätökset.

Joskus puhutaan "pienistä munista" ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #68

Kerrohan "lukijoillesi" missä iässä sinut kuohittiin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Niin, siis Anhuista tuli delegaatio. Se oli Luoma nimenomaan pieni alaosasto, ja missä mainitaan, että sinä sitä delegaatiota isännöit?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Pieni on suhteellista, tuon kaiken voit lukea virallisista dokumenteista ja sen olen myös blogiini kirjoittanut - oli Pekingistä lupa julkistukseen ... Kolmen maakunnan yhteinen asukasluku on tänään noin 145 miljoonaa - siis merkittävä koko - ymmärtänet?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

”In Shanghai, where local car plates are meted out through auctions at prices of more than 84,000 yuan (US$12,704), bidders will be subject to new restrictions. Starting next month, those who already have a Shanghai car plate won’t be allowed to renew their eligibility to participate in auctions.”

https://archive.shine.cn/business/autotalk-special...

Käyttäjän vheinonen802 kuva
Viljo Heinonen

Taitaa olla niin, ettei USA enää pysty maksamaan vanhoja velkojaan uusilla halpadollareilla. Ollaan sen ajan kynnyksellä, ellei jo sisällä, jolloin velat on aidosti maksettava, eikä vain kirjattava uudelleen.

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, LOKAKUUTA 14, 2013
De facto - USA:n liittovaltio on selvitystilassa

" ... Rahalla luodaan ostovoimaa, jolla taas modernisti ylläpidetää ympäristösokeaa kasvuhokemaa. Velkaa ei voida luontoa syömättä loputtomiin ottaa, kuten näyttää USA:ssa tapahtuvan jatkuvan velkakaton noston myötä.

Tarvitseeko maailma vihdoin USA:n rinnalle toisen vahvan valtion ja kansantalouden – kyllä, ja siihen mandaattiin ei ole kuin yksi varteenotettava vaihtoehto – se on Kiina 2], maailman talousveturiksi nouseva suurimman tuotantokoneiston omaava järjestelmä, joka käyttää ylivoimaisesti enitenkansallista varallisuutta ympäristöohjelmiin.

US-dollari ei ole enää kaikkivoipa – sen rinnalle nousee kiinalaisten renmimbi eli juan ja toivottavasti meidän euromme - € … 3] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/de-facto-us... -

.

Ilkka Luoma

" ... [09022015] Maailmalle on kehittynyt kolme merkittävää kriisipesäkettä, ainakin sellaisia, jotka kiinnostavat länsimediaa. Kaikilla yksi yhteinen nimittäjä – USA 1], joka on tuominnut viimeiset 70 vuotta maailmalla toimintamallilla, jossa punainen kortti nousee aina saman joukkueen pelaajille – muun maailman pelaajille.

Entä nyt, kun Yhdysvaltain uusi vähemmillä äänillä valittu presidentti – Donald Trump aloittaa mahtipontisen valtakautensa – selvästi kahdella pääteemalla: Omavaisuuden nosto ja reviiripuolustus.

Heti alussaan Trump tehtailee itselleen ja valtiolleen eli kansalleen suuren itse synnytetyn ongelman – Kiinan, joka on jo maailman suurin talous ja vaikuttaa muutoinkin suurimmalla vaikuttavuuskertoimelle maailman toimeliaisuusindeksiin. Valistuneesti veikaten – Trump vetäytyy ajattelemattomista heitoistaan – Kiinaa ja kiinalaisuutta kohtaan (?) ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/uusi-maail... -

.

Tomi Vaalisto

Yhdysvallat on suurin talous, virhe syntyy kun sotketaan ostovoimakorjattu kokonais bkt "todellisena" lukuna, mitä se ei kyllä ole:

"1. United States

Despite facing challenges at the domestic level along with a rapidly transforming global landscape, the U.S. economy is still the largest in the world with a nominal GDP forecast to exceed USD 20 trillion in 2018. The U.S. economy represents about 20% of total global output, and is still larger than that of China. The U.S. economy features a highly-developed and technologically-advanced services sector, which accounts for about 80% of its output. The U.S. economy is dominated by services-oriented companies in areas such as technology, financial services, healthcare and retail. Large U.S. corporations also play a major role on the global stage, with more than a fifth of companies on the Fortune Global 500 coming from the United States.

The U.S. economy is projected to grow 2.4% in 2018 and 2.0% in 2019.
2. China

The Chinese economy experienced astonishing growth in the last few decades that catapulted the country to become the world's second largest economy. In 1978—when China started the program of economic reforms—the country ranked ninth in nominal gross domestic product (GDP) with USD 214 billion; 35 years later it jumped up to second place with a nominal GDP of USD 9.2 trillion.

Since the introduction of the economic reforms in 1978, China has become the world’s manufacturing hub, where the secondary sector (comprising industry and construction) represented the largest share of GDP. However, in recent years, China’s modernization propelled the tertiary sector, and in 2013, it became the largest category of GDP with a share of 46.1%, while the secondary sector still accounted for a sizeable 45.0% of the country’s total output. Meanwhile, the primary sector’s weight in GDP has shrunk dramatically since the country opened to the world.

Today the Chinese economy is the second largest in the world and although it experienced massive growth in that 35-year span, authorities have taken a new approach to the economy called the “new normal.” To avoid overheating the economy, authorities are conducting a managed slowdown, which has seen growth gradually slow year after year since 2010. The economy is projected to grow 6.4% in 2018, which is nothing to sniff at, but is a far cry from the over 10% annual growth seen not too long ago."

https://www.focus-economics.com/blog/the-largest-e...

Ilkka Luoma

IS/TS:

" ... Kiina on ohittanut Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena, kertoo uutissivusto Market Watch.

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreimpien tilastojen mukaan Kiina tuottaa tänä vuonna tavaroita ja palveluita reaaliarvossa 1760 miljardilla dollarilla, kun Yhdysvaltain reaalinen taloustuotanto on 1740 miljardia dollaria. ... "

~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Viimeinen lause paljastaa, ettei kysymys ole absoluuttisista luvuista:

" Nyt laskelmat perustuvat ostovoimapariteettiin"

Absoluuttisesti ja oikealla rahalla mitattuna jenkit ovat IMF:n mukaan suurin:

https://www.imf.org/external/datamapper/NGDPD@WEO/...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

T&t: "MAAILMANTALOUS Tapio Ikkala

8.10.2014 klo 13:30
Ohitti Yhdysvallat ja jatkaa kasvuaan - Kiinasta maailman suurin talous"
.

" ... Muutos on ollut nopea, sillä vuonna 2005 Kiinan talous oli vain puolet Yhdysvaltojen taloudesta.

IMF ennustaa, että vuoteen 2019 mennessä Kiinan ostovoimakorjattu bruttokansantuote on 20 prosenttia Yhdysvaltoja suurempi.

Kehitys on osa laajempaa ilmiötä, jossa kehittyvien markkinoiden osuus maailmantaloudesta kasvaa.

Niiden osuus maailmantaloudesta on tällä hetkellä noin 57 prosenttia. IMF:n mukaan kehittyvien markkinoiden talouskasvu on yhdeksän kertaa niin nopeaa kuin kehittyneiden markkinoiden. ... "

~ https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/2014... -

.

" ... Ostovoimapariteetti (engl. Purchasing power parity, PPP) kertoo arvion vaihtokurssista, joka tarvitaan muuttamaan kahden maan valuuttakurssit ostovoimaltaan yhtäläisiksi. ... "

.
Aihe on käsitelty täällä asiantuntijoiden voimin jo useaan otteeseen, ja tämä riittää opastukseksi tälle erää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Tällä linkin tietämyksellä voi parantaa kykyä käydä keskustelua aiheesta:

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) -

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #30

Joo - nuo ovat nimen omaan ostovoimamanipuloituja eikä absoluuttisia todellisia lukuja.

Nyt kun jaat ostovoimamanipuloidun luvun asukasmäärällä voi vertailla elintasoja per lärvi.
Ostovoimamanipulaatio ei vaikuta absoluuttiseen rahamäärään, mikä pitäisi ymmärtää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

On kysymys kansantalouden kokonaisvoimasta operoida yhteiskunnallisia asioita, siksi asiantuntijat käyttävät vertailuissa PPP suhteutusta.

...
Tilastokeskus:
"Ostovoimakorjaus... hintatasojen erilaisuuden aiheuttamat erot ... ja tehdä maiden väliset bruttokansantuotevertailut mielekkäällä tavalla mahdollisiksi"

Esim.: Ostovoimakorjattu bkt per capita

EU25 100
Suomi 113
Uusimaa 156
Kainuu 77

Tämä saattaa avartaa ajatusmaailmaa ---

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Vaalisto ei ole näköjään oppinut itse tänne aiemmin kopioimistaan oppikirjalainauksista?

Da capo:
a) Oikeasti PPP:lla korjataan, ei manipuloida, talousluvuja kansainvälisesti keskenään vertailukelpoisiksi, myös BKT:ta.
b) Oikeasti BKT:ta ei voi käyttää missään muodossa elintason mittariksi sillä se ei mittaa elintasoa vaan kansantalouden tuotannon arvonlisää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75
Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kiinan hallussa arvioidaan olevan noin 1100 miljardin dollarin arvosta Yhdysvaltojen velkaa ja maan olevan Japanin ohella Yhdysvaltojen suurin ulkomainen velkoja.

Kiinan omistus on noin seitsemän prosenttia liittovaltion koko velkataakasta. Liioittelu tässäkään suhteessa ei kannata.

Jos Kiina uskaltaa myydä hetkessä valtavan määrän Yhdysvaltojen velkakirjoja, se saa kansainväliset rahoitusmarkkinat ja talouskehityksen sekaisin. Totta. Kiinan velkakirjojen arvo romahtaa ja korot nousevat. Kenen luulet sitten niitä velkakirjoja ostavan?

Ei siksi, että Kiina niitä myy vaan siksi, että Yhdysvaltojen velkakirjoilla käydään tyypillisenä päivänä kauppaa 500 miljardilla dollarilla.

Tämä blokkimyynti osuisi suoraan Kiinan omaan nilkkaan. Kiinan pitäisi todella olla huolissan. Ei Yhdysvaltojen.

Ilkka Luoma

Kiintoisa keskusteluketju jo vuodelta 2005 - siis vähän ennen kuin sub prime räjähti käsiin!

~ https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/m... -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Valitan, mutta sinun suhteellisuudentajusi ja aikakäsityksesi on mieletön. Vetelet tänne lonkalta tarinoita jostain juttutuvasta 15 vuoden takaa !

Kiina ei voi myydä USA velkakirjoja. Kiina on velkakirjojensa vanki. Jos minulla on 700 000 velkaa, niin minä nukun hyvin, mutta pankinjohtaja nukkuu huonosti. On kuitenkin hyvin kohtelias mies vastaantullessa !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Et ehkä ymmärtänyt keskusteluketjun ajoittumista ENNEN subbari-kriisiä?

...
"Kiina myy nyt ennätysvauhtia USA:n velkakirjoja - "Dramaattisin muutos finanssikriisin jälkeen" ... "

~ https://www.talouselama.fi/uutiset/kiina-myy-nyt-e... -

.
Btw. " ... lonkalta ... " ... Näytti olevan Kauppalehdestä :)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #32

Ilkka Luoma

On poliittisesti suosittua sanoa, että kiinalaiset "omistavat Yhdysvallat", koska Kiina on toinen suuri Us velkakirjojen ulkomainen velkoja . Todellisuus on hyvin erilainen kuin harrastamasi propaganda.

Vaikka viisi prosenttia Kiinan hallussa olevasta Yhdysvaltojen kansallisesta velasta ei ole aivan merkityksetön, Yhdysvaltain valtiovarainministeriöllä ei ole ollut ongelmia hankkia ostajia uusille velkakirjoille.

Jos kiinalaiset yhtäkkiä päättivät myydä kaikki hallussaan olevat velkakirjat (mikä ei ole mahdollista, kun otetaan huomioon velkapapereiden maturiteetti), on erittäin todennäköistä, että muiden valtioiden keskuspankit ryhtyisivät ostamaan velkakirjoja paineen rauhoittamiseksi. Esimerkiksi Federal Reserve, joka jo nyt omistaa yli kaksi kertaa enemmän liitovaltion velkaa kuin Kiina..

Toiseksi kiinalaiset tarvitsevat taloutensa takia amerikan markkinoita. Kuka muu ostaa enemmän kiinalaisia tuotteita kuin jenkkikuluttaja.

Harkitse, mitä nykyinen järjestely tarkoittaa: kiinalaiset ostavat dollarin seteleitä valtiolainojen muodossa. Tämä auttaa säilyttämään dollarin arvon suhteellisen vakaana.

Vastineeksi amerikkalaiset kuluttajat saavat halpoja kiinalaisia ​​tuotteita ja tulevaa sijoituspääomaa. Keskiverto amerikkalainen tukee keskiluokkaisia kiinalaisia, jotka tarjoavat halpoja palveluja ja vaativat vastineeksi vain "paperia"..

Väitteesi siitä, että Kiina dumppaa US velkakirjoja valtavia määriä ei pidä paikkaansa. Sen pitäisi näkyä kansainvälisillä rahamarkkinoilla.

Velkakirjojen arvo ei ole laskenut, korot eivät ole nousseet eikä maailmantalous ole kaaoksessa. Velkakirjojen myynti on siis lähinnä normaalia n. 500 mrd dollaria päivässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Dumppaaminen johtaa hinnan alennukseen - ja se ei ole hallitsemattomasti Kiinan tarkoitus - käytit täysin väärää termiä.

...
Luitko aiemmin tuon uutislinkin Kiinan US-jvk myynneistä ... sijoitusvirrat ovat siirtyneet Venäjän suuntaan - maailman suurimman raaka-ainelähteen maahan - ymmärrettävistä syistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Dumppaaminen johtaa hinnan alennukseen - ja se ei ole hallitsemattomasti Kiinan tarkoitus - käytit täysin väärää termiä.

...
Luitko aiemmin tuon uutislinkin Kiinan US-jvk myynneistä ... sijoitusvirrat ovat siirtyneet Venäjän suuntaan - maailman suurimman raaka-ainelähteen maahan - ymmärrettävistä syistä.

...

[2011] Kiinan presidentti Hu Jintao vieraili USA:ssa – tapasi kolleegansa Barack Obaman, joka muistutteli Kiinan valuuttapelistä, ihmisoikeuksista ja autonrenkaista. Herra Hu ei puuttunut amerikkalaisten ihmisoikeus-tilanteeseen, ei Irakissa eikä Afganistanissa.
...
[LINK] - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-k... -

Hu ja Obama tarvitsevat toisensa – Kiina rahoittaa eniten amerikkalaisia ja USA ostaa mm. halpoja autonrenkaita Kiinasta. Tuliaislahjana Komministisen puolueen puheenjohtaja Hu sitoutti Kiinan ostamaan 200 Boeing matkustajasuihkukonetta. Vastaavasti Kiinan joutuu myymään laskennallisesti 700 miljoonaa T-paitaa amerikkalaisille, jotta yhteen Boeingiin saadaan riittävästi rahaa.

Kiina, Afrikka ja EU

EU saanee kiinalaiset ostamaan heikkojen ja ylivelkaantuneiden euromaiden joukkovelkakirjalainoja 1] , jotta säilyy kyky ylläpitää EU:ta Kiinan suurimpana kauppakumppanina. Kiina puhuttaa nyt Afrikassa, jossa afrikkalaiset ottavat tyytyväisenä vastaan kiinalaiset investoinnit, mitkä eurooppalaisilta jäivät satojen vuosien aikana tekemättä. Eurooppa otti raaka-aineet ja taloudelliset eväät, niin tekevät kiinalaisetkin, mutta he antavat vastineeksi sitä, mikä eurooppalaisilta unohtui.

Kiina ja Suomi

Suomessa vielä reilu 10 vuotta sitten juuri kukaan ei uskonut Kiinan nousuun – tuolloin oli yksinäistä olla Kiina-konsulttina. Nyt tilanne on toinen, on jonoiksi saakka kyselijöitä, kuinka Kiinaan mennään ja mitä siellä voisi tehdä. Uusimpana asiana voisimme löytää sopivia peltomaita vuokrattavaksi...?

Salcomp meni ja siirsi tuotantolinjansa, Pöyry Oyj yt-neuvotteli 400 Suomen pöyryläistä uusien haasteiden eteen, ja nyt vain odotamme värvääkö Pöyry Kiinaan 800 insinööriä 20% halvemmalla kuin 400 palkkakulut Suomessa – siirtyykö nyt suunnittelulinjat tuotantolinjojen jatkoksi?

Kiina on vastavoima amerikkalaiselle taloushegemonialle

Kiina on suurvalta ja se ottaa oikeutetusti kaupallisin menetelmin maapallosta sille kuuluvan osuuden, joka on 1,347/7,08 suhde (v. 2012) – meille suomalaisille on varattu maapallollisella oikeudenmukaisuusperiaatteella osuutemme suhdeluvulla 0,0054/7,08 – amerikkalaisille taas kuuluu tuolla samalla kaavalla 0,308/7,08.
Suhdeluvuthan edustavat kunkin maan väkiluvun suhdetta koko ihmispopulaatioon. Tuon suhteen mukaan jakautuvat ylihuomenna niin materiat, energiat kuin ympäristön siivoustalkootkin, kunhan 150 vuotta luontoa riistoon saakka ammentaneet läntiset markkinatalousmaat ovat historiallisen vahinkolastinsa siivonneet – Venäjä mukaan lukien.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/onko-eu-us... -

.

Tomi Vaalisto

Toivotaan, että Kiina saisi maailman suurimmat kasvihuonepäästönsä kuriin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Joo, ja suomalaiset konsulentit eivät vieläkään tajua, että päätös ryhtyä puhdistamaan kiinalaisella teknologialla tehtiin ajat sitten, muistaakseni 2008. Sinne yritettiin luoda suomalaisten toimesta clean-tech -clusteria, kun nämä Suomen vientisankarit eivät osaa lukea mitään muuta kuin käännettyjä tekstejä suomeksi. Organisaation tekemiseen taisi mennä kolme vuotta ja koko juttu on täysi pannukakku.

Ilkka Luoma

Todellisuus on aivan erilainen - suoraan Kiinan ylimmästä johdosta ... Tähän kysymykseen on enemmän luuloa ja epätietoisuutta kuin todellista tietoa ...

...

Viimeisin aiheen neuvottelu käytiin kuukausi sitten Keskushallinnon asettaman työryhmän kanssa - perästä kuuluu, erityisen kiintoisaa Suomelle!

...
Tässä en ota kantaa itse Cleantech Finland' in toimintoihin.

...
Suomalaiset ympäristölakien asiantuntijat aloittivat kiinalaisten toivomuksesta yhteistyön Kiinan ympäristöpäättäjien kanssa ... jo reilusti yli 10 vuotta sitten -

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Ei ollut kyse lainsäädäntöyhteistyöstä, josta Luoma ei edelleenkään tiedä yhtään mitään. Kiina on adoptoinut runsaasti lainsäädäntöä niin Euroopasta kuin Yhdysvalloistakin. Olen itse ollut silloisen kansliapäällikön, Kirsti Rissasen tuomarinvaihtoa koskevassa ohjelmassa, joka sitten poiki sen, että yhteistyöni kiinalaisten asianajajien kanssa alkoi, ja perustimme ensimmäisen suomalaisvetoisen toimiston Kiinaan. Tämäkin on verifioitavissa, toisin kuin mikään sinun väitetyistä tekemisistäsi.

Kyse oli teknologiasta, jonka Kiina on päättänyt hoitaa itse.

Sinulta tulee koko ajan erilaisia poskettomia väitteitä, joita et kykene millään muilla kuin jälleen omilla väitteilläsi tai blogikirjoituksillasi tukemaan. Ilmeisesti sinulla ei ole näihinkään asioihin mitään tuotavaa.

Ei ole millään tavoin järkevää jatkaa keskustelua kanssasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Suomalaisten ja kiinalaisten lainsäädäntöyhteistyö alkoi jo ennen kuin herättiin meillä Kiinan olevan maailman suurin ympäristömarkkina - yhteistyö alkoi Kiinan pyynnöstä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #45

Niin alkoi, minä olin siinä mukana, sinä et. Ei kannata puhua tavarasta kuin teinipoika, joka kuvittelee saaneensa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

En muista sinua nähneeni todellisissa aloitusneuvotteluissa Kulosaaressa. Ehkä vilkas mielikuvituksesi on tehnyt kuvitteluluulon todeksi - se on ilmeistä, kun asiat eivät aina suju tahdotulla tavalla ... Palaan tähän asiaan uudemman kerran, teen muutaman tiedustelun oikeisiin osoitteisiin - en silti lähde mollauksen linjalle, vaikka mielikuvituksesi olisi tehnyt inhimillisen ylimitoitusvirheen ... :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #49

Kyllä se minun mukana oloni Kirsti Rissasen kanssa selviää. Mutta koitahan sinä yrittää jollain tavoin vahvistaa, mitä ihmeen ponnistuksiasinä olet tehnyt Kiinassa tai ylipäätään missään. Blogejailmestyy kyllä, muttei niillä mitään todellista merkitystä ole.

Sinä se jaksat jankuttaa tuosta Kulosaaresta. Minkä takia minä siellä olisin koko ajan hypäänyt, kun kerran jo olin Kiinassa. 2000-luvun alussa palvelleita muuten tuskin on enää ainakaan Kiinan suurlähetystössä Suomessa. Rotaatio, katsohan. Vaikka et sinä näistä asioista mitään ymmärrä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Olemme näemmä toimineet aivan eri kerroksissa ... Max, sinun ei tosiaan tarvitse tänne kommentoida, yv. vastineet mitä lukijoilta tulevat - eivät ole kovinkaan positiivisia ... ehkä joku toinen US-blogi olisi sinulle sopivampi - jotenkin kerrokseesi sattuva :)

Toki sana vapaa, ja erikoisiakin käyttäytymismuotoja sallitaan - tosin netiketti on olemassa ... Rahvaan on vaikea Kiinassa menestyä - katsotaan mitä sieltä nyt sitten tuleekaan, mutta käytös on kovin kummallista, oletko muuten käynyt joitain vuorovaikutuskursseja, ... oletko huomannut joitain saavutuksia mallillasi toimia - lukijoita kovasti kiinnostaisi - arvaisin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

Niin Luoma, se melko väärään suuntaan käymäsi kiertokoulu ei ole kyennyt nostamaan sinua sieltä alakerrasta. Tietenkin sinnekin väkeä ehkä tarvitaan.

Aivan turhaa sinun blogejasi on kommentoida. Ymmärryksesi on sen verran puutteellinen, että tieto ei mene koskaan perille.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #58

Luomalla on katsos se viimeisen sanan sanomisen pakkomielle, sillä ei ole mitään merkitystä, tietääkö hän ko. asiasta yhtään mitään. Yleensä ei.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Jorikin heräsi, eikä mitään itse aloitusaiheeseen - herättää varmaan monissa ajatuksia Jorista :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #63

Kauanpa olitkin, Luoma piilossa ahkeroimassa, mutta tulihan sieltä taas odotetusti se USA:n ja lännen vastainen blogi. No, leipä pitää ansaita. Annapa kuule vaan lukijoiden ihan itse päätellä ajatuksistaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Jori, löytyykö ajatusmaailmastasi kommenttia itse aloitusaiheeseen - uskoisin sen kiinnostavan lukijoita. Punnerratko jotain framille? ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Vastaan viimeisen kerran katkeraan kommenttiisi, en tiedä mistä alemmuskompleksisi johtuu, ehkä epäonni, murheet -tai vaikeudet saavuttaa jotain - toki voin auttaa - jota tarjouksena hiukan ihmettelen, mutta jotenkin ymmärrän käyräsi alavireisyyden ja se on jo liki hiljainen hätähuuto - mutta Kiinan kävijät ovat verkosto, jotka usein ennenkin ovat toisiaan auttaneet - niin tänne kuin sinne päin - ikään kuin silta yli synkän virran ... :)

Tsemppiä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #60

Sinulla on pienenä miehenä pienen miehen mieli ja ymmärrys.

Mihinkään sinä et saisi tekstejäsi ilman maksuttomia alustoja.

Ilkka Luoma

Kts. kuva 1

...

"Tutkimus: Kiina on saamassa saasteet kuriin – "Hämmästyttävä saavutus"
Kiina voimistaa tuntuvasti ympäristöministeriönsä toimivaltaa ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 -

.

Ilkka Luoma

Ote avauksesta:

" ... Ennustan BRICS-valtioiden vahvistumista, sillä noissa maissa asuu puolet maapallomme ihmispopulaatiosta. Niin Kiina kuin Venäjä ovat BRICS-valtioita” ... "

.
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/inti... -

"Intia ostaa Venäjältä suuren asejärjestelmän – kaupan arvo miljardeja euroja
ULKOMAAT - JULKAISTU 05.10.2018 19:01 ... "

...

Ilkka Luoma

Ketju harhaili kovasti, oli syrjähyppyjä - hännän kohotusta ja muuta ei niinkään aiheeseen kuuluvaa, mutta itse topicin ydinasia jäi vähemmälle, eli US pr. Trumpin malli toimia projioituna siihen periamerikkalaiseen toimintamalliin, joka alkoi jo pian II Maailmansodan päättymisestä - tänä päivänä Trumpin tapa toimia kiristämällä, ja sen arviointi ja pohdinta tuoko se millaisia tuloksia - nyt ainakin US työttömyys on alimmillaan liki 50 vuoteen!

...
Tosin tuossa uutisoinnissa vilahteli uutinen, jossa Trump ilmaisi halunsa jatkaa uhkailevaa toimintamalliaan ---

Ilkka Luoma

PS Kuva 1.:

Moni on kysynyt mikä tuo musta täplä on tuossa kuvan alareunassa - se on edellinen Ilmatieteenlaitoksen pääjohtaja Petteri Taalaksen pää, hän piti kuvanottohetkellä (By Ilu) esitelmää juuri noista aiheista - mitä kuva esittää - Tieteen päivillä Hgin yliopistolla --- en muista enää vuotta - olisiko ollut 2013.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

En nyt ihan ymmärrä mistä tässä kinataan. Matkustelematta EUn ulkopuolelle, niin näyttää kovasti siltä että;
- idällä on aikaa ja resursseja - ja itä odottaa. Aika on heidän puolellaan. Kysymys on siitä, kuinka syvän yhteistyön Kiina ja Venäjä saavat aikaan.
- Länsi uskoo omaan kaikkivoipaisuuteensa ja tuöee kyllä pettymään ja huomaamaan, että teknovientiä on, mutta muuten pesemme toistemme paitoja.
- Brics maissa on tulevaisuus ja Kiinan Afrikka-politiikalla tulee olemaan suuri vaikutus. Näissä maissa rakennetaaan reaalitaloutta ja heillä on suht terve markkinatalous ja perinteien länsi nojaa yhä enemmän finanssitalouteen, joka on keinotekoista spekulatiivista taloutta, jossa paljon 'ykkösiä ja nollia'.

Lännen ainoa mahdollisuus on sodat.

Henry

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Henry Björklid

Miksi ne afrikkalaiset pakolaiset eivät pyri Kiinaan tai Venäjälle ? Mikä tässä ilman tulevaisuutta olevassa vanhanaikaisessa eurooppalaisessa rahamaailmassa kiinnostaa ?

Euroopan Unioni on maailman toiseksi suurin talous Yhdysvaltojen jälkeen ! Siitä se taitaa johtua.

Ilkka Luoma

Kiinasta maailman suurin talous vuonna 2017
2.9.2013 14:10

" ... Kiina ottaa omansa. Yli sata vuotta sitten se joutui luovuttamaan maailman suurimman talouden tittelin Amerikalle. Nyt se tulee takaisin. EU:n onni on vain hetkellistä, kirjoittaa Pekka Mäkelä.
Viisi vuotta sitten arvioin (Talouselämä 7/2008), että Kiina olisi maailman suurin talous 15 vuoden kuluttua. Eli siis vuonna 2023. Kasvulukuina käytin USA:lle kolmea prosenttia vuodessa ja Kiinalle kahdeksaa prosenttia vuodessa.

Edellisenä vuonna Maailmanpankin johtama kansainvälinen hanke oli julkaissut uudet arviot muun muassa Kiinan ja Intian maakuntien hintatasosta. Nämä arvioitiin aikaisempaa korkeammiksi. Tämä laski kehitysmaiden ostovoimapariteettiin perustuvaa kansantuotetta huomattavasti.

Ostovoimapariteetilla korjattu bruttokansantuote, PPP-bkt, mittaa tuotettujen tavaroiden ja palvelusten määrää kansainvälisesti vertailukelpoisella tavalla. Maailmanpankin silloin uuden tilaston mukaan Kiinan kansantalous oli kooltaan vain vajaa puolet USA:sta vuonna 2005. Kiinalle tuli siis lisää umpeen kurottavaa välimatkaa USA:han verrattuna. ... "

~ https://www.talouselama.fi/uutiset/kiinasta-maailm... -

.

Ilkka Luoma

Kiihkoton reaalimaailman näkemys huomisesta.

...
"Tunne eilinen, niin tänään voit oivaltaa huomisen" -fil.

Ilkka Luoma

Päätän puolestani tämän osin harhautuneen ja rienaukseen menneen ketjun analyysiin totuudesta, luulosta, tiedosta ja manipulaatiosta sekä uskosta auktoriteetteihin - sopii hyvin tänä päätteeksi, sillä kommentiessa on paljon luuloa, ilman syvällisempää pohdiskelua ---

...

Ilkka Luoma 6.10. 8:16

Erinomainen artikkeli tänä "fake newsien" aikakautena, jolloin on kyse piinasta löytää totuus. Mikä tuo totuus on? Ehkä tuo totuuden määritelty olisi se kaikkien totuuksien äiti; ainakin helpottaisi elämää, jos siihen voisi luottaa. Luottamus ja totuus kietoutuvat yhteen.

Kun luottaa, tulee helpottunut olo, oli sitten luoton kohteena millainen ja miten tahansa todistettu tieto. Mitä sitten tieto on? Tieto on yksittäinen informaation osa, johon kohdistuu täysi luottamus - se on siis totta, kuten numero 2, joka rakentuu kahden tiedon 1 ja 1 summasta, tätä voimme pitää totuutena, siis luotamme numeroihin.

Onko luonnossa sitten numeroita? Ei ole, vaikka tuossa pihalla kasvaa kaksi puuta. Puita on meille kaksi, mutta luonnolle siinä on eliö, joka jakautuu ja sulautuu ilman rajoja kokonaisuuteen, mikä ulottuu äärettömyyksiin. Avaruutta voimme pitää äärettömänä, koska emme voi sille piirtää rajoja!

Kuten huomaamme - tieto luo tuskaa, se on piina. Totuuden käsite on osaltansa hyväksymistä, jossa pelaa auktoriteetti, todiste vastaväittein, uskottavuus, vakuuttavuus ja halu hyväksyä sellaista minkä ymmärtää.

Onko totuudella takuuta, voimme sanoa ettei ole, tai se jatkuu niin pitkälle, kun ymmärrystä riittää. Totuus on abstrakti käsite, joka on jollekin ehdoton ja toiselle ymmärtämätön -karkeistaen ilmaistuna.

Totuus on myös tänä päivänä digitalisoitu, vaikka luonto ei digitaalisuutta edes tunne. Meidän ihmisten piti digitalisoida, jotta saimme tietokoneen avuksemme "tietää enemmän".

Elämme analogiassa, se on itse elämä - tietoisuus, sillä ei ole rajoja, vain sävyjä ja ulottuvuutta. Tieto sävyjen äärettömyydestä luo tuskaa, koska emme osaa soljua elämän virrassa, vaan takerrumme sellaiseen, joka on kullekin ymmärryksen ja helpotuksen rajoissa.

Olemme rajoittuneita ja näin helposti johdateltavissa hyväksymiemme auktoriteettien edessä. Elän, siis olen sitä, mihin minut uskoteltiin. Usko on monille vahvin totuus.

IL-kommentti HS-tekstiin:
~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005853719.html -

Otsikolla!:
"”Puiden seksielämä on aika samanlaista kuin ihmisten”, meille uskotellaan – Tietokirja voi väittää mitä tahansa vastoin totuutta" -HS

.
Kiitän asiakommentoijia - ja oppi-intoa riekkujille ;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Naton strategisen viestinnän osaamiskeskukseen siirtynyt valtioneuvoston ex-viestintäjohtaja Markku Mantila pitää varmana, että Venäjä pyrkii vaikuttamaan sosiaalisen median kautta kevään vaaleihin.

Strategisen viestinnän osaamiskeskuksessa odotetaan uteliaana, minkälaisia vaikuttamisyrityksiä Suomen keväällä lähestyvät eduskuntavaalit nostattavat.

Strateginen osaamiskeskus on virittäytynyt seuraamaan viestittelyä sosiaalisessa mediassa, lähinnä Twitterissä. Bottien lähettämiä viestejä oli kymmeniä tuhansia, kun jälleentviittaukset lasketaan mukaan.

Kumma, että Venäjä on esittänyt voimakkaan vastalauseensa sosiaalisen median seurantaan Suomessa !

Sosiaaliseen mediaan soluttautuneella Venäjällä on toiminnassaan kolme päämäärää Suomen suhteen.

He haluavat luoda epäjärjestystä yhteiskuntaan, etäännyttää Suomea EU:sta ja pitää meidät Naton ulkopuolella

INFORMAATIOVAIKUTTAMISEN huolestuttavin päämäärä on pyrkimys tuhota kansallinen tarina.

Viime sotien aikana suomalaisten mielipiteisiin yritettiin vaikuttaa Moskovan ja Petroskoin Tiltun propagandalähetyksillä. Suomalaiset havaitsivat, että parasta vastalääkettä oli huumori, jota vastapropaganda Jahvetin suulla heitteli vastaan.

Tätä vaikuttamista on tälläkin palstalla ollut jo vuosien ajan. Seuranta tiivistyy !

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005854663.html

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Toivottavasti seuranta tiivistyy näiden ilkkaluomien kohdalla, jotka vuosien ajan ovat trollanneet kritiikittömiä Venäjää puolustavia massiivisia blogejaan. Ainoa uhka Suomelle on Venäjä, ei mikään muu. Jos hyökkäys ei tule idästä, se on koukannut.

Ilkka Luoma

Jori luulee, oiva esimerkki mainpuloidusta ja yksipuoliseen ajatusmaailmaan syntyneestä muiden ajatuksista elävästä ihmisestä (?) ... kommentoinet tätä pohdiskelua?

Kerrotko Jori nyt lukijoille oleelliset todisteet, että juuri Venäjä hyökkää yli 70 vuoden täyden rauhantilan jälkeen Suomeen ... oletko Jori herkkä manipulaatioille?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #79

Todisteita on tänäkin päivä, mutta idän palkkalistoilla oleva Luoma ei niitä halua nähdä: koko ajan kyberhyökkäyksiä Euroopassa, Suomesta tonttien hankkiminen strategisilta paikoilta Suomessa. Venäjä on 2000-luvulla hyökännyr jo kahteen natottomaan maahan, ja päämiministeri Lavrov vakuutti Suomen vierailullaan, että Venäjä ei koskkaan hyökkää NATO:n kimppuun. Samaa vakuutusta ei annettu Suomen suhteen. Mitä sinä, Luoma vielä tarvitset todisteiksi?

Ilkka Luoma

"Pitää varmana", siis luulee, ilman todisteita - missä todisteet, piilossa?

Sen sijaan tiedetään varmasti - todistein, että NSA salakuunteli Saksan liittokansleri Angela Merkeliä.

Ilkka Luoma

Kommenttiin 74:

Oletko perehtynyt tähän historian asiantuntijaan - professori Markku Kuisman lausuntoon?

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

...
Btw. Löytyykö ajatusmallia itse aiheen aloitukseen?

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tuota sinä, Luoma jauhat kuin papukaija. Ja NL:n sitä ennen tapahtunut Suomen laillisten alueiden ryöstö ja suomalaisten etninen puhdistus ei tietenkään ole yhtään mitää, koska kyseessä oli vain puolustussotaa käyvä rauhantahtoinen itänaapurimme? Kaikki sen jälkeen muka aloitettiin puhtaalta pöydältä ja Suomi oli se suurin roisto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Oletko Jori perehtynyt Suomen niemen historiaan - samalla vinkki: Perehdyhän Pietarin alueen historiaan ja Vanhaan Suomeen - tuletko sitten kertomaan ajatuksiasi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #85

Venäjän trollilta en ota yhtään ainutta neuvoa. Todellisuudessa NL oli yhteistyössä Saksan kanssa 1923-1934 ja liitossa 1939-1941 kesään. Versaillesin rauhansopimusta rikottiin yhteisvoimin. Joten on turha tulla sössöttämään Pietarin alueen historiasta. Miksi itänaapuri tarvitsee aina "suojavyöhykkeitä" kaupunkiensa turvaksi ? Muut eivät tarvitse. Siksi, koska itänaapurilla on valloitustushalu geeneissä. Sen näkee tänäkin päivänä Ukrainassa ja Georgiassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Oletko Jori perehtynyt sotahistoriaan ja erityisesti kommenttisi pohjalta Saksan kolmannen valtakunnan historiaan ja hitler-tavoitteisiin, jotka NL-Stalin tiesi tarkoin, jo ennen M-R -sopimusta* ... annan vinkin: Perehdyhän Pietarin ja Vanhan Suomen historiaan - kts.:

"Vanha Suomi (ruots. Gamla Finland, ven. Старая Финляндия) tarkoittaa niitä Suomen alueita, jotka Ruotsi menetti Venäjälle Uudenkaupungin (1721) ja Turun rauhansopimuksissa (1743). Turun rauhan jälkeen Viipurin, Käkisalmen ja Kyminkartanon provinsseista muodostettiin yksi hallinnollinen kokonaisuus Viipurin kuvernementti. Vuosina 1784–1796 kuvernementin alue muodosti Viipurin käskynhaltijakunnan[1]. Vuodesta 1803 kuvernementti tunnettiin Suomen kuvernementtina.[2], jonka Venäjän keisari yhdisti Suomen suuriruhtinaskuntaan eli ”Uuteen Suomeen” vuoden 1812 alussa. ... " -Wiki

...
*
Perehdyhän samalla tuohon M-R -sopimuksen salaiseen lisäpöytäkirjaan erityisen tarkoin ja mieti mitä liitos Balttiaan merkitsee :)

Jorma Repo

Kerropa Ilkka mikä näistä faktoista on totta?Mikä maa on suurin H2O tuottaja maailmassa? Kiina. Mikä on maailman suurin talous?Ilman mitään ppp korjauksia?USA.Missä tapahtuu enemmän väkivalta kuolemia kuin Venäjä/asukas vuosittain versus Eu/ USA? Venäjä.Ja kuinka monta Venäläistä kuolee pelkästään liikenneonnetomuuksissa vuosittain?19 000.Koko EU:ssa noin 2000.Että se siitä.

Ilkka Luoma

Oletko Jorkki kuullut koskaan kumulatiivisuudesta - kts. päästöt viimeiseltä 100 vuodelta - kerrannaisena, ja niiden vaikutuksesta ...

Kts. samalla tuo per capita kulutus ja päästöt jne ...

Aloitetaan noilla :)

Jorma Repo

Koita joskus vastata kysymykseen!Aloitetaan siitä.Vastaukset eivät yleensä ala sanalla,Oletko?

Ilkka Luoma

Jorkki, googlaatko itsellesi tiedoksi mitä merkitsee kausaliteetti - syyn ja seurauksen laki ...

.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kausaliteetti -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset