Amerikkalainen niskalenkki kuristaa itsensä?

US presidentti Donald Trump on ristiriitojen mies – johtaja, joka koettaa tehdä hyvää ja lunastaa vaalilupauksensa [1. Häneen ei haluta uskoa (luottamuksesta puhumattakaan [2), koska se romuttaisi amerikkalaisen maailmapoliisiroolin [3 ja US-hegemonian, jota alettiin rakentamaan heti II Maailmansodan jälkeen – ehkä tunnetuimpana hyväntekijänä (rahoittajana) Marshall-apu [4 – vielä tuolloin USD oli kultasidonnainen [5 — ja USA ulos velaton maa

 

Tänään Yhdysvallat on maailman velkaisin valtio – pelkästään velka maailman suurimmalle taloudelle Kiinalle on ~ 1 160 miljardia USD. Kiina rahoitti USA' ta, jotta ulkomaankaupassa jatkui Kiinalle suotuisa kehitys ja maailman suurimman vientimaan tittelin otto tuli mahdolliseksi – nyt Kiina on maailman liukuhihna ja työpaja ja kohta omistaja tehtaiden verkostolle kaikkalla maailmassa [6 – erityisesti Afrikkaan.

 

Onko Yhdysvallat jo suomalaisittain selvitystilassa -väliotsikko

[2013][ … USA:n liittovaltio olisi vastuullisessa kansantaloudessa tai yritystoiminnassa hyvin liki selvitystilaa, ellei peräti konkurssia. USA:n liittovaltiolla on kuitenkin verottajana ja valuutan haltijana eräs oikeus – painaa lisää rahaa, mitä muuten meidän EU-kotoinen EKP:kin tekee. Tälle rahanpainannalle ja bittirahan liikkeellepanolle ei ole täyttä vakuutta jos lainkaan. Otetaan siis velkaa ilman mitään vastapainoa … … ” [7.

Vastaus: Ei ole – sillä luottamus kultakannasta irronneeseen [8 US dollariin on yhä olemassa ja FED – voi rauhassa painaa lisää rahaa, jolla voidaan nostaa muun muassa US-liittovaltion poliittisteatraalisessa näytelmässä liittovaltion velkakattoa – liki vuosittain. Entä, kun koittaa hetki, jolloin luottamus US dollariin katoaa – ja entä jos Kiina laskee liikkeelle koko valtaisen US-liittovaltion jvk-papereiden vuoren – Niin?

 

Mutta juurisyiden seulontaan, mitä niskalenkki ja sen kuristus itseään kohtaan tulee mahdolliseksi

1

Helsingin Sanomat kirjoitti jutun – Otsikoitu näin: ”Kanada ja USA sopuun ”kaikkien aikojen tärkeimmästä kauppasopimuksesta” – Trumpin mukaan myös muu maailma taipuu vielä USA:n tahtoon” -HS-toimittajat Juho-Pekka Pekonen ja Pekka Mykkänen

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005847656.html

 

Ote: ” … ”Kuinka kukaan on voinut sellaista allekirjoittaa?” hän kysyi ja sanoi, että uusi sopimus perustuu vastavuoroisuuteen. Hänen mukaansa jopa demokraattivastustajien on voitava ylistää sopimukseen sisältyviä kohtia, joilla suojellaan työläisten asemaa. Erityisesti sopimuksesta hyötyvät Yhdysvaltain viljelijät, Trump sanoi.

”Tämä on myös historiallinen voitto Yhdysvaltain teollisuudelle ja autotyöläisille”, Trump sanoi ja lisäsi, että ”Yhdysvaltoja arvostetaan jälleen” maailmalla -totesi Trump … ”

Ilkka Luoma kommentti edellä olevaan linkkikirjoitukseen: ”Aiemmin ennen presidentti Trumpin kiristyskaupallista invaasiota US antoi ulkomaankauppansa sekä siihen liittyvän kauppataseen vajeen ja ulkomaisen velkansa kasvaa "tähtiin" – syyt ja tavoiteet olivat selvät.

 

US halusi/ haluaa sitoa maailmalta valtioita omaan tuontiinsa, sillä ostajaa kuunnellaan ja totellaan. Tähän perustuu Yhdysvaltojen voimakas kyky kiristää valtioita, joille US-vienti on kansantaloudelle merkittävää tai hyvin merkittävää.

Raha puhuu – Money talks from The America, ja US dollareita FED sai ja saa painaa mielin määrin – katteetta, koska luottamus siihen oletettiin/ oletetaan olevan hyvä ja kestävällä tasolla – kuten edelleen onkin, ainakin toistaiseksi.

Nyt on meneillään niin sanottu trumppistinen reformi, jossa kauppatase pitää tasapainottaa, ja sen myötä tuoda ulkomaille karannut työ takaisin kotiin. Hyvä suunnitelma, mutta väärät keinotkiristyksellä on lyhyet jäljet ja päävastustaja Kiina on jo liian voimakas ja hallitseva trumppistiselle suunnitelmalle.

Kiina on maailman suurin talousBKT/PPP mitattuna. Kiina on myös maailman suurin vientimaa (ohitti Saksan joitain vuosia sitten) – määrinä ja viennin monipuolisuutena useimpiin maailman maihin. Kiina on myös maailman suurin liukuhihna ja tuotantokone, jonka vieressä on maailman suurin raaka-ainevarasto, Venäjä.

Kiinan ja Venäjän suhteet näyttävät parantuvan koko ajan ja Trump yrittää nyt lyödä kiilaa tuohon kiinteytyvään suhteeseen. Ennustan BRICS-valtioiden vahvistumista, sillä noissa maissa asuu puolet maapallomme ihmispopulaatiosta. Niin Kiina kuin Venäjä ovat BRICS-valtioita”

 

2

Iltalehti kirjoitti tunnelatauksen Bob Woodwardin uutuuskirjasta ”Fear: Trump in the White House”, jossa ruoditaan Trumppia oikein olan takaa – syntyykö vaikutuksia – jää nähtäväksi, mutta voimme tehdä analyysia vähän syvemmälle – itse meneillään olevasta tapahtumasarjasta — Otsikoitu näin: ”Paljastuskirjan tehnyt Bob Woodward Venäjä-tutkinnasta: ”Jos Trump istuu kuultavaksi, se on laillinen ja poliittinen katastrofi” -IL-toimittaja Markus Tiittula

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/8dd87a9f-0254-4380-a0b2-3d8bf8f4e2a1_ul.shtml – [24]

Ote: ” … -Kirjassa on kohtaus, jossa Trumpilta kysytään, että mistä saat nämä ajatukset päähäsi ja Trump vastaa, että ”minulla on ollut ne 30 vuotta ja jos olet eri mieltä olet väärässä”, Woodward kertoo … ” -Iltalehti

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen: ”Trumpmedialle saattaa olla yllättävä ratkaisu ja sitä seuraava yksinäisyys! Trump on oikeassa tavalla mitä hän ei itse ymmärrä.

Trump on nationalisti ja reviiripuolustaja [9. Donaldin vävy – juutalainen Jared Kushner [10 on selostanut Trumpille 1400-luvun suurvallan ja silloinkin maailman suurimman – Kiinan ratkaisun, kun "maailmat valloittanut" keisari Zhu Di' [11 kuoli.

Keisarin kuoleman jälkeen kiinalaiset virkamiehet – mandariinit sulkivat Kiinan rajat ja valtio keskittyi vain omiin asioihin maansa sisällä

… maailmanvalloitukset saivat jäädä, ne olivat tulleet liian kalliiksi! Mandariinit tuhosivat suuren osan Zhu Di' n ajan arkistoista. Entä nyt, kumpi vetää ovet kiinni ensin – US vai Kiina?”

 

Paljon myöhemmin maailma havahtui, kun ympäristönmuutokset aloittivat ravistelunsa – vahvempina ja useammin kuin aiemmin – ilmakehä ja maailman meret ovat lämpenemässä ja Yhdysvallat on suurin ympäristömuuttaja maailmassa …

Kirjoitus Helsingin Sanomista – Otsikoitu näin: ”Trumpin hallinnon näkemys ilmastonmuutoksesta: Maapallon ilmasto lämpenemässä neljä astetta, mutta mitään ei kannata tehdä” -HS-toimittaja Minttu Mikkonen

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005849518.html

Ote: ” … Johtopäätös ei kuitenkaan ole se, että Yhdysvaltain pitäisi kiristää ilmastotoimiaan ja päästörajojaan ilmastokatastrofin välttämiseksi, vaan päinvastoin. Raportin mukaan ilmaston lämpeneminen on vääjäämätöntä ja Yhdysvaltain päästöjen kasvu on niin pieni osa kokonaisuutta, että sillä ei ole merkitystä … ” -HS

Ilkka Luoma kommentti edellä olevaan linkkikirjoitukseen: ”US on maailman suurimpia ilmaston- ja ympäristönmuuttajia [Kuva 1.], varsinkin kun katsotaan kumulatiivista kuormaa viimeiseltä sadalta vuodelta. Lisäksi US on suurin päästäjä per capita. On aika miettiä vakavasti oikeudenmukaisuutta täällä biosfäärillisesti yhteisellä pallolla.

Mikäli US ei osaa ymmärtää, että heidän maapallollinen väestöosuus on vain noin 0,32/7,8 – on syytä pohtia koko muun maailman osalta täyttä boikottia niin kaupallisesti kuin kulttuurillisesti. On vastuunkantamisen aika. Gaia kuumenee, jäähdyttelemmekö kulutustamme? [12.

Voimme miettiä miten kävisi, jos jokainen kiinalainen ja intialainen kuluttaisivat kuten amerikkalainen! Kiinan ja Intian väestöosuus pallollamme on noin 2,8/7,8” Vastaus on jo asiantuntijoilta valmiina: ”Tarvitsisimme 2-3 uutta maapalloa”.

 

Niin missä mennään maailma, kun itä kohtaa lännen – ja itä on ratkaisevasti suurempi?

Kiina on jo kertonut, että heidän yhteiskuntajärjestys ja -malli ovat vientituote; on arveltu, että Afrikka olisi koealusta – mene ja tiedä … se tiedetään, että Kiinassa on Keskushallinnon istuvan politbyroon alaisuudessa salaperäinen neuvosto, joka tekee analyysejä ja skenaarioita 100 vuoden kehityshahlolla … [jatkuu] [1]

 

EKSTRA – Idän ja lännen yhteenotto vastakkainasetteluna

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html

EKSTRA II – Trump – uuden ajan yllätys ”Martti Luther”! [?]

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan-martti-luther-omien-teesien.html

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/trumpmedia.html

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/iran-seuraava-us-sotanayttamo.html – Luottamuksen herättäjä?

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/yhdysvallat-oli-maailman-esikuva-ja.html

[4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Marshall-apu

[5 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kultakanta

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/kiina-ottaa-kokonsa-mukaisen-aseman.html

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html

[8 ” … Toisen maailmansodan lopussa kesällä 1944 järjestettiin Yhdysvalloissa Bretton Woodsin konferenssi, jossa määriteltiin perusteet ensimmäinen kansainvälisellä sopimuksella luodulle rahajärjestelmälle, Bretton Woodsin järjestelmä, joka johti myös kansainvälisen valuuttarahaston perustamiseen 1945. Järjestelmän varantovaluutaksi tuli Yhdysvaltain dollari, joka puolestaan sidottiin kultaan kurssilla 35 Yhdysvaltain dollaria / kultaunssi. Kaikki muut valuutat määriteltiin Yhdysvaltain dollarin arvon perusteella. Suomen markan pariteettikurssiksi tuli 230 Suomen markkaa dollaria kohti vuonna 1951. Suomen markka devalvoitiin useita kertoja … ” ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Bretton_Woods_system

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/presidentti-trump-on-reviiripuolustaja.html

.

[10 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Jared_Kushner

[11 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Yongle_Emperor

[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko.html

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 180125

 

DOC US kaataa itsensä_04102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04102018

 

1144_10112 – 20:50_12:13

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu