Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Totuuksien taistelua – laatumedia haluaa yksinoikeuden

  • Väkevää lööppijylinää Venäjän uhasta - kuva 1.
    Väkevää lööppijylinää Venäjän uhasta - kuva 1.
  • Vieläkin väkevämpää lööppijylinää Venäjän uhasta - kuva 2.
    Vieläkin väkevämpää lööppijylinää Venäjän uhasta - kuva 2.
  • Ne kuuluisat Fake News' in vaikutealueet
    Ne kuuluisat Fake News' in vaikutealueet

”Totuutta [1 absoluuttisena ilmiönä ei ole olemassa” -fil. Totuus on subjektiivinen ja hetkellinen tieto jostain sellaisesta, jonka uskotaan olevan perusteltua, määritettyä, todistettua tai muutoin hyväksyttyä informaatiovirtaa – ajassa. Voisimme sanoa totuuden olevan absoluuttinen, jos saisimme ajan virran pysähtymään.

 

Tänään perinnemedia käy kovaa sotaa sosiaalista mediaa ja sen väitettyä valheuutisointia/ -uutisvirtaa - ”fake news' iä” vastaan. Kun seuraa perinnemedian, jopa laatumedian uutissisältöä – alkaen otsikoinnista ja vertaa sitä ingressiin ja vihdoin leipätektiin – huomaa vääjäämättä väkevän vahvan West trolling manipulation -ilmiön [2, joka luotiin vastineeksi sen itäiselle veljelle, jonka väitettiin löytyneen Pietarista [3 - ”tsaarin kaupungista”

 

Itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotuottaja jo tutkiskelee itseään ja luotettavuuttaan

Laatumedia käy jo rinnastaen arviointia oman informaatiovirtansa paikkansa pitävyydestä, siksi lennokkaiksi ovat jo joidenkin aviisien lööppuhuuto manipuloitunut [Kuvat 1. ja 2.] ---

 

Kirjoitus Helsingin Sanomista ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005853719.html – otsikolla: ””Puiden seksielämä on aika samanlaista kuin ihmisten”, meille uskotellaan – Tietokirja voi väittää mitä tahansa vastoin totuutta” -toimittajana Hanna Mahlamäki ---

Ote: ” … Tietokirjoilla ei kuitenkaan ole totuustakuuta. Niiden laatu on kiinni siitä, tekeekö kirjailija työnsä huolella ja vastuullisesti totuuteen pyrkien sekä siitä, tarkistaako kirjan kustantaja tietokirjakäsikirjoituksen faktoja … ”

.

Ilkka Luoma -komentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen: ”Erinomainen artikkeli tänä "fake news' ien" aikakautena, jolloin on kyse piinasta löytää totuus [4. Mikä tuo totuus on? Ehkä tuo totuuden absoluuttinen määrittelty olisi se kaikkien totuuksien äiti; ainakin helpottaisi elämää, jos siihen voisi luottaa. Luottamus ja totuus kietoutuvat yhteen.

Kun luottaa, tulee helpottunut olo, oli sitten luoton kohteena millainen ja miten tahansa todistettu tieto. Mitä sitten tieto on? Tieto on yksittäinen informaation osa, johon kohdistuu täysi luottamus – se on siis totta, kuten numero 2, joka rakentuu kahden tiedon (datan) 1 ja 1 summasta, tätä voimme pitää totuutena, siis luotamme numeroihin.

Onko luonnossa sitten numeroita? Ei ole, vaikka tuossa pihalla kasvaa kaksi puuta. Puita on meille ihmisten käsitemaailmalle kaksi, mutta evoluution hallitsemalle luonnolle siinä on eliö, joka jakautuu ja sulautuu ilman rajoja kokonaisuuteen, mikä ulottuu äärettömyyksiin – ”pienuuteen ja suuruuteen”. Avaruutta voimme pitää äärettömänä, koska emme voi sille piirtää rajoja!

Kuten huomaamme - tieto luo tuskaa, se on piina. Totuuden käsite on osaltansa hyväksymistä, jossa pelaa auktoriteetti, todiste mahdollisin vastaväittein, uskottavuus, vakuuttavuus ja halu hyväksyä sellaista minkä ymmärtää.

Onko totuudella takuuta, voimme sanoa ettei ole, tai se jatkuu niin pitkälle, kun ymmärrystä riittää. Totuus on abstrakti käsite, joka on jollekin ehdoton ja toiselle ymmärtämätön ja kaikkea noiden väliltä -karkeistaen ilmaistuna.

Totuus on myös tänä päivänä digitalisoitu, vaikka luonto ei digitaalisuutta edes tunne. Meidän ihmisten piti löytää digitalisointi, jotta saimme tietokoneen avuksemme "tietää enemmän".

Elämme analogiassa, se on itse elämä - tietoisuus, sillä ei ole rajoja, vain sävyjä ja ulottuvuutta. Tieto sävyjen äärettömyydestä luo tuskaa, koska emme osaa soljua elämän virrassa, vaan takerrumme sellaiseen, joka on kullekin ymmärryksen ja helpotuksen rajoissa.

Olemme rajoittuneita ja näin helposti johdateltavissa hyväksymiemme auktoriteettien edessä. Elän, siis olen sitä, mihin minut uskoteltiin. Usko on monille vahvin totuus” [T]

 

Fake News & vihapuheet

Yllättävä teksti noitavainoista, jonka englanninkielisen merkityksen US presidentti Donald Trump omi itselleen median ja vastapoliitikkojen häijyjen venäläiskytkentäväitteiden vastapainoksi.

Noitavainot olivat arkipäivää satoja vuosia sitten, kun roviotulet paloivat kirouksien ja paholaisten pelosta. Vihaa nostatettiin ja vähänkään ”ylimaallista” kirottiin – jos ei muuta, niin kirkon kiroukseen tai Paavin panna bullaan.

Aiheeseen liittyy kiintoisa teksti Yle' ltä --- otsikolla: ”Noitavainot alkoivat 1600-luvun valeuutisista ja johtivat nopeasti aikansa someraivoon – Pohjoisessa hysteria ei ollut lähtöisin kirkosta vaan kansasta” -toimittaja Päivi Puukka ~ https://yle.fi/uutiset/3-10437626 – Ilkka Luoma -kommentti: ”Melkoinen otsikointi! Toki aina kaikki lähtee liikkeelle kansasta, sillä kansa on kaikki me. Vuorovaikutusten risteyslankoja ei olla edes syvällisesti tutkittu. Mikä onkaan tämän jutun prosessijuuri ja juurisyy?” [24]

 

Laatumedia käy sotaa myös Facebook' ia kohtaan,

… sillä yksinkertaisella syyllä, että Face - Naamakirja on kilpailija ja esialku kansalaismedialle – suorakanavana [5 --- jossa välikädellinen informaatiovirta saa rinnalleen suoramedian, jossa jo nyt ”tuotekehitysvauhti” on kiivasta – välttymättä voimallisilta ylilyönneiltä tarkisteettomina lähtötietoina – tosin ”laatumediakin” käyttää usein muun muassa ilmaisua ”nimettömien lähteiden arvioidessa” ---

HS: Toimittaja yritti olla kuukauden ilman somea – alkoi kokeilu, joka sai hänet muuttamaan koko suhtautumisensa kännykän käyttöön -toimittaja Antti Tiainen

~ https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005852573.html -

Ilkka Luoma komentti: 5.10.2018 – 06:18:

Erinomaisen hämmästyttävä kirjoitus, joka toteaa kaikille "turhan viippailijoille" itsestään selvyyksiä! Sometus on laajempi ilmiö kuin vain Naamakirja, jota näin ilmaisten en halua mainostaa.

Tämä HS' n uusi itsessään hieno lukijan kommentointimahdollisuus on myös sosiaalista mediaa, kohdaltani oikealla nimelläni ja useimmiten toisilta nimimerkein [6. HS toi nyt näin suoran – tosin aiheellisesti moderoidun - vuorovaikutustilanteen lukijoidensa kanssa, tämä hyvä.

Entä se hämmästyttävyys? Juttu oli varovaista piilovaikuttamista Naaman turhuudesta. Face on kehittyvä esialku suorasta kansalaiskanavasta [7 - ilman välillistä laatutoimittajien suodattavuutta.

Perinteellinen media saa itselleen kilpailijan some-palveluista, oliko siis näin ollen jo nyt tarve esitellä toimittajan itsensä irtautumista tästä suorasta kansalaismedian Naama raakileesta?

On aivan varmaa, että somekehitys askeltuu voimallisin harppauksin, ja sehän imee mainoseuroja laatumediaksi itseään kutsuvalta tiedonvälittäjältä. Somen applikaatiokehitys on huimaa, ja sinne syntyy palveluita joka päivä lisää, ja alun "akvaariokalat" ovatkin jo historiaa [8.

Nyt perinnemedia joutuu skarppaamaan reippaasti, josta oiva esimerkki on tämä HS-vuorovaikutus lukijoidensa kanssa, jolle täydet pisteet.

Perinnemedia on joutunut osin rankkaan taisteluun aivan vallan huipullakin. Suorakanavakuningas ja US' n presidentti Donald Trump on kaikkien somettajien "äiti" [9, joka mollaa laatumediaa, koska se ei huomaa Donaldin "kaikkien aikojen erinomaisuutta", tosin Trump twiittailee, eikä niinkään "naamaile".

Informaatiomaailma on muuttunut, ja tässäkin on käynnissä kamppailu vaikuttamisena, kun "laatumedia lännessä" puskee itämollausta pelossaan, että idän "fake newsin" voima luhistaa läntisen pienen maailmavähemmistön kokonsa mukaiseen lokeroon.

On alkanut voimallinen West trolling manipulation -tyyppinen piilovaikuttamisen aikakausi. Lyhyesti WTM luotiin itäisen trollistanian vastapainoksi. Btw. Informaatio ei ole aina totuus.

...

Entä nyt, kun lukijat lopettavat paperillisen informaatiokantoradan käytön -liki ympäristörikoksena aiemmalla tavalta tuottaa ”tietoa” lukijoille – Printtimedian kuolema:

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/printtimedian-kuolema.html - ]

 

Viitteet:

[1 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Truth -

[2

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/08/totuus-hetken-piina.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/median-vallankumous-kansalaiset-astuvat.html -

[6

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kansakunta-ei-enaa-luota.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/05/yhteisollisyyden-naamakirjat-facebook.html -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/trumpmedia-kay-sotaa-perinnemediaa.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 180415

 

DOC totuus_06102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07102018

 

972_8476 – 11:56_15:58

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Ilkka Luoma

.
7] Kansalaistoiminta ei vielä korvaa ammattitoimittajaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/kansalaisia-... -

...
SUNNUNTAINA, ELOKUUTA 13, 2006~

Kansalaisia kannustetaan ottamaan mielipidevaikutus omiin käsiin
YLE Radio 1 kuulutti haastatteluohjelmassaan kansalaisia tarttumaan suoraan vaikuttamiseen. Haastatellut yhteiskuntatieteilijät näkivät poliittisessa päätöskoneistossa muutoksen hitautta ja havainnon sokeutta ympäristön muutosprosesseissa.

Samaan aikaan kansalaiset keskustelevat entistä tiiviimmin keskenään foorumeilla ja palstoilla. Kannanotot terävöityvät ja krittiikkiä satelee, kuin myös suoranaisia painopisteboikotteja masinoidaan.

.

Kirjoitustaito ja kyky havaita oleellista kehittyvät

Ihmiset eivät ole enää pelkkä kuulijallinen suupala poliitikoille vaalitaistelussa, vaan kansalaiset kehittyvät vuorovaikutteiseen suuntaan haluten tietää ja ymmärtää. Passiivisten vuosikymmenien jälkeen aktiivisuus on nousussa.

Kaikkea ei enää hyväksytä nielemättä

Perisuomalaiseen tapaan vaaditaan perusteluita miksi. Internet aikakaudella kuvaruudullinen kokoontuminen nostaa päätään. Samalla uutisointi on miltei reaaliaikaista ja tiedämme ongelmat nopeammin, kuin monet passiiviset päättäjät. Kansalaiset heräävät näkien, että heilläkin on oikeus vaikuttaa. Uudet langattomat systeemit antavat mahdollisuuden tietämykselliseen osallistumiskapinaan vaatimaan tekoja havaittuihin epäkohtiin. Tiedollinen läpimenoaika lyhenee.

.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Se on EU, joka säätää jo meidän kansallisen perustuslakimme sisällön viime kädessä, ks. alla HE 198/2017, "Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Suomen perustuslain 10 §:n muuttamisesta":

- - "Euroopan unionin oikeuden soveltamisalalla käsitteitä yleinen tai kansallinen turvallisuus tulee tulkita unionin oikeuden ja näitä käsitteitä täsmentävän Euroopan unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön valossa. EU-tuomioistuin lähtee vakiintuneesti siitä, etteivät jäsenvaltiot voi kukin yksinään ilman unionin toimielinten valvontaa määritellä unionin oikeuden soveltamiseen liittyen sellaisten käsitteiden kuin yleinen tai kansallinen turvallisuus ulottuvuuksia. (Ks. esim. tuomio J.N., C-601/15, 65—66 kohta.)" - -

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsity...

Ilkka Luoma

Näyttää siltä, että laatumediaksi itseään kutsuva West trolling manipulation -tyyppinen informaatiovaikute hyväksyy tämän EU-Bryssel ohjauksen eli itsenäisyytemme menetyksen ...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Laatumedian taistelussa ei ole kyse totuudesta eikä edes sieluista vaan rahasta, tilaajamaksuista ja ennen kaikkea mainostuloista. Tätä taistelua käydään mielikuvills, jota jo tuo termi "laatumedia" osoittaa. Siinähän asianomainen toimii todistajana omasssa asiassaan. Totuudella on tässä asiassa lähinnä välinearvo. Miksi kukaan maksaisi mitään pelkistä mielipiteistä joita on tarjolla ylemäärin jokaisessa kaljakupplassa ja erilaisilla some-palstoilla? Sellaisella informaatiolla, jonka vastaanottaja kokee itsensä kannalta merkitykselliseksi ja joka on kutakuinkn luotettavaa sen sijaan on jo jotakin arvoa. Ja sitä taistelua käydään pyrkimällä leimaamaan kilpailija epäluotettavaksi.

Ilkka Luoma

Hesarin menetelmä on kiintoisa, mitä enemmän klikkailet seurattavia aiheita piiriisi ja vastaavasti olet aktiivinen lukijakommentoija - saat sitä enemmän maksumuuria auki! ... ?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Näin avautuu totuudenjälkeinen aika. Ei se kyllä kovin hääviä ole ihan suoraan sanottuna. Individualismin iskiessä näin totuuteen olemme suoraan sanottuna kusessa.

Silloin alkaa shoppailu missä valitaan hyllyltä mieluisa narratiivi ja sitä tukeva ideologia sekä totuus.

Koska kilpailla pitää kaikesta,niin looginen lopputulema onkin sitten sota kaikesta..siis aivan kaikesta.

Ilkka Luoma

Toivotamme kansalaismedialle suurta menestystä - meitä on paljon! ;)

Ilkka Luoma

Kirjoitus - HS-teksti ja siihen kommentti - liittyy kuviin 1 ja 2:

...
Sadat suomalaissotilaat osallistuvat jättimäiseen Nato-sota­harjoitukseen Norjassa – mutta miksi?
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005854244.html -

Ilkka Luoma -kommentti 7.10.2018 - 13:49

Kiintoisaa seurata median käyttämää informaatiomoodia eli tekstin poljentoa, joka tässä tapauksessa on liki harras, innostunut ja rauhaa rakastava kriisien selvittely, jos joku iso paha susi hyökkäisi pohjoisesta tai idästä. Kun uutisoidaan idän, siis Venäjän vastaavista kriisin hillitsimisen hallinnasta, on poljento hyytävää uhkaa, arvaamattomuutta ja väkivaltaisen epäluotettavaa.

Käytän tässä poikkeavan värikästä sanailua, sillä lännen miehen West trolling manipulation -tyyppinen informaatiovaikuttaminen on jo niin paljastavan vastakkainasettelevaa, että kansalaistemme silmät ovat jo auenneet tähän Natoon liittymisen kiihotuskampanjaan. Silti kansakuntamme uskollisesti vuodesta toiseen toistaa, ettei Natoon mennä ja aina yli 50 prosentin ylivoimalla.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Ainoa 7 päivää ilmestyvä sanomalehti jonka kokonaislevikki on kasvanut on Helsingin Sanomat.

Kokonaislevikki (painettu+digi) oli 325 000 vuonna 2017. Tänä vuonna HS on edelleen kasvattamassa tilaajamääräänsä lähinnä maksullisella digi puolella.

Vieläkö se Tiedonantaja muuten ilmestyy. Ei näyttänyt olevan enää levikkitilastossa ? Kaikkeen se West Trolling vaikuttaa !

Ilkka Luoma

HS-printin levikki pienenee koko ajan ja digipuoli kasvaa paljolti myös sen myötä ettei ole rajaa kuka on millainen digitilaaja - maksumuuri on elastinen, riippuen muutamista seikoista ...

HS on väkevä WTM -manipuloija - erityisesti Natoon jenkaamisessa, jo edesmenneen HS-toimittaja Olli Kivisen aloittamana - kertoi itse henkilökohtaisessa sähköpostissaan olleensa vaikuttamassa HS-linjaan ja sen kääntymisenä natottajaksi ...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #23

Niin, se paperilevikki taitaa olla suunnilleen 230 000. On ollut jskus pitkälti yli 400 000. Kuinka paljon digilevikkiin on pumpattu ilmaa näytetilauksilla ja muilla vastaavilla, sen herra tiennee mutta ei sano.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #34

Jaakko Aalto

Tuostahan noita voi tarkistaa. Ei tarvitse arvailla.

http://mediaauditfinland.fi/wp-content/uploads/201...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #37

No niinpä olikin.
Painettu levikki 234 258 muutos -7,1%

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Samoin maksumuurin elastisuudella on suuri merkitys laskettaessa digilevikkiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Varsio haikailee Tiedonantajan perään. Se ilmestyy edelleen SKP:n äänenkannattajana sekä verkkolehtenä (https://www.tiedonantaja.fi/) että kerran kuukaudessa ilmestyvänä paperilehtenä kuin myös on mukana naamatossa (https://www.facebook.com/tiedonantaja/).

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #35

Jorma Myyryläinen

Kiitos tiedosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #36

Kiitokset kiitoksista.

Sitten vielä ripaus lisää: Levikkitilastot on MediaAuditFinland Oy:n (ent. Levikintarkastus Oy) maksullinen palvelu josta mainostilaa saadakseen on maksettava sen tuottajille. Pienemmillä aviiseilla ei sellaiseen aina ole varaa. Sen omistavat joukko lehtienkustantajia ja mainostoimistoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Koko levikkifilosofia (lukijataajuus) menee digiaikakauden myötä uusmietintään!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Levikintarkastus Oy yritti "taklata" kohtaamaansa ongelmaa muuttamalla nimensä kökköenglanniksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Lienee samankaltainen informaatioviraltaan kuin Verkkouutiset - eli puoluepoliittinen mielipideideologialehti, joka kannattaa poliittista liikettä ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Totta, molemmat ovat puolueidensa pää-äänenkannattajia. Eroja on "vain" ideologian suunnassa ja resurssien määrässä sekä yhteiskunnan tiedonlevittimille tarjoaman tuen jakamisessa.

Tiedonantaja näyttäisi ottavan avoimesti luokkakantaa ilmoittamalla kenen puolella ja keitä vastaan se on. N.s. valtamedia ei näytä siihen rohkenevan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #45

Jorma Myyryläinen/Ilkka Luoma

No tämän arvasikin. Sanoin koiralleni, että kohta alkaa kova haukku !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Kerrotko nyt lukijoille miten haukkuu?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"West trolling manipulation -ilmiön [2, joka luotiin vastineeksi sen itäiselle veljelle, jonka väitettiin löytyneen Pietarista "

Itäinen trollauskeskus palkattuine kirjoittajineen on paikallistettu todella Pietariin. Onko tietoa missä Westrollingin päämaja sijaitsee ja kuinka suuri henkilökunta siellä on?

PS. Viite 2 puuttuu.

Ilkka Luoma

[2

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolli... -

...
" ... Lännen ja idän vastakkainasettelu on jo silmiinpistävää [3.

Media laulaa meillä suunnitelmallista WTM - West trolling manipulaatiota. WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle [4.

Näillä työkaluilla käydään nyt täyttä informaatiosotaa [5 kansalaisten ja lukijoiden päänahoista. Arkikansalaiset Erkki ja Liisa eivät Suomessa tiedä enää mitä uskoisi [6, siksi rajua on tuo perinteellisen median väkivahva West trolling manipulaatio.

Otamme esimerkin takavuosien valtamediasta – Helsingin Sanomista
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005676889.html -

Kirjoitus käsittelee nykykaltaisen demokratian kriisiä, jossa valkoisen lännenmiehen väestöosuus on maailmastamme noin 20 prosentin luokkaa. Toimittaja olettaa, että tällä lännessä ”hyväksi havaitulla” menetelmällä hallitaan koko maailmaa.

HS-toimittaja ei ole oivaltanut, että suurin osa maapallon väestöstä ei halua edes amerikkalaistyylistä valtahegemoniaa demokratiana, tai oikeastaan demokratiahokemana, joka ei ole kehityskaarensa edes prototyyppivaiheessa! [7.
.
Ote HS:sta: ” … Synkempi puoli isosta kuvasta on se, mitä on tapahtunut 2000-luvun puolella, ja etenkin viime vuosina.

Stanfordin yliopiston professori, demokratiatutkija Larry Diamond on luonnehtinut meneillään olevaa trendiä ”demokratian globaaliksi taantumaksi”.

Maailmassa on kourallinen tutkimuslaitoksia, jotka ovat seuranneet globaalia demokratiakehitystä järjestelmällisesti ja pitkään. Näihin kuuluvat yhdysvaltalainen Freedom House ja brittilehti Economistin sisaryhtiö Economist Intelligence Unit (EIU).

Molempien tutkimukset tukevat väitettä demokratian taantumasta. EIU:n tiukoilla kriteereillä vain viisi prosenttia maailman väestöstä elää ”täydessä demokratiassa”. (Suomi kuuluu joukkoon.) … ” -HS-toimittaja Heikki Aittokoski. ... "

...

WTM sijaitsee lännenmiehen medioissa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

"WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle"

Itäinen trollauskeskus palkattuine kirjoittajineen on paikallistettu Pietariin. Se ei, Luoma ole mitään vähemmän faktista, vaan ihan enemmän:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000836399.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Tuo Pietarin "trollistania" oli paljolti lännenmiehen mediakeksintö ...

...
Toki ei savua ilman tulta, tai ...?

MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

" ... Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

… josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-troll... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

Äläs taas valehtele, Luoma:

"Trollitehtaaksi kutsuttu laitos käyttää nimeä ”Internet-tutkimuskeskus” (Agentstvo Internet Issledovanii). Siellä työskennellyt Maxim-nimellä esiintyvä henkilö kertoo, millaista työ oli.

Venäläismedian mukaan kolmasosalle trollitehtaan henkilökunnasta annettiin tehtäväksi häiritä Yhdysvalloissa käytyä poliittista keskustelua vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

Maxim kertoo Venäjän osaston koostuneen trolleista ja boteista, jotka käyttivät valeprofiileja sosiaalisessa mediassa levittäen Trump-myönteistä propagandaa ja valeuutisia."

https://www.verkkouutiset.fi/ex-tyontekija-paljast...

"– Olen todella tyytyväinen. He esittivät, ettei heitä ole olemassa, mutta nyt he ovat tulleet päivänvaloon ensimmäistä kertaa, ja me näimme heidän edustajansa. En kuitenkaan ole mielestäni voittanut, ennen kuin trollitehdas sulkee kokonaan, entinen työntekijä totesi AFP:lle.

Mediassa trollitehtaaksi nimetyssä laitoksessa työskennelleet ihmiset ovat aikaisemmin kertoneet venäläisissä tiedotusvälineissä, että yrityksessä harjoitetaan kyseenalaisin menetelmin laajamittaista mielipidevaikuttamista sosiaalisessa mediassa.

Tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman paljon presidentti Putinin hallintoa tukevia ja Ukrainaa sekä länsimaita kärkevästi arvostelevia artikkeleita, blogipostauksia ja kommentteja, sekä saada tuotannolle mahdollisimman hyvä näkyvyys internetissä."

https://yle.fi/uutiset/3-8099520

Eli ei ole lännenmiehen propagandakeksintö.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Suomestakin saadaan median kulloinkin haluamia haastetteluja - tässä tulee tietää paljon tarkemmin asiat kuin vain tukeutumisena yhteen "haastatteluun" ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #25

Sitten vaan todistamaan, Luoma , että ko. haastattelut ovat feikkejä- Linkein ja lähtein, kiitos. Taitaa jäädä jälleen todistamatta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Sinun tulisi ensin perustella ja todistella oma väite oikeaksi - koetatko tehdä sen?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #62

Älä höpöttele, Luoma. Sinulle on linkki esitetty ja siinä olevat henkilöiden haastattelut. Ole hyvä ja OSOITA, että ne ovat feikkejä. Jos et pysty, ne ovat siihen asti faktaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Aivan ensimmäiseksi sinun tulee todistein kertoa haastattelujen olevan aitoja ja todellisia juuri tuohon liittyviä - muutoinhan kuka tahansa voisi keksiä mitä tahansa nimiä ja sanella niiden suuhun haluamiaan sanoja - saat toki nyt ajatella ;)

...Kun tuot esille jotain, on se ensin todistettava, sen jälkeen seuraavalla voi olla mahdollisuus yrittää toprpata todistwettu väite, joka olisikin vaikeaa, ellei kyseessä vale ja Fake News ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #82

Sinä, Luoma todistat ne vääriksi. Se on sinun tehtävä, ei minun. Riittää, kun minä annan tarvittavan linkin, jossa on kerrottu henkilöiden nimet ja asemat. Jos pidät niitä vääränä, on todistustaakka kuule ihan sinulla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Oletko Jori huomannut, että Verkkouutiset on Kokoomuksen äänenkannattaja, joka seurailee uskollisesti poliittisen puolueen linjaa - siis yksipuolinen mielipidemedia - oletko huomannut tämän, vai etkö tiennyt, että Verkkouutiset on Kokoomuksen linjaa kannattava mielipidevaikuttajakanava - muistatko, että Kokoomuksen kannatus on kaikista äänioikeutetuista noin 12-13 prosentin luokkaa - tiesitkö tämän?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #26

Verkkouutisilla on aina lähteet juttuihinsa. ja sitten vain niitä kumoamaan, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Lähteet, millaiset lähteet? Usein nimettömät "asiantuntijoiden" antamat todisteettomat lausunnot ja/tai arviot?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #63

Älä minulta kysele, Luoma, mene ja katso.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Pidätlö nimettömiä lähteitä luotettavina? Kerrotko lukijoille?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #83

Verkkouutisilla on hyvin usein ihan nimeltä mainitut lähteet ja vielä linkit perään. Etkö tuon vertaa seuraa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Media laulaa meillä suunnitelmallista WTM - West trolling manipulaatiota"

Et taida tuntea käsittettä "trollaus". Ei länsimainen media palkkaa väkeä häiritsemään ja levittämään valheellista tietoa Venäjän sosiaalisessa mediassa. Sinun sen kai luulisi parhaiten tietävän.

Ei länsimainen media ole minkään hallituksen äänitorvi, niin kuin Venäjän media on Kremlin kontrollissa. Meillä voi kansan uutiset ja tiedonantajat arvostella hallituksen toimia.

Onko nämä esimerkit mielestäsi west trollausta:

https://www.hs.fi/aihe/venajan-mielenosoitukset/

https://yle.fi/uutiset/18-218580

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Luetko tämän, se saattaa avata ymmärryskoneistoasi katsomaan molemmin silmin:

" ... Lännen ja idän vastakkainasettelu on jo silmiinpistävää [3.

Media laulaa meillä suunnitelmallista WTM - West trolling manipulaatiota. WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle [4.
Näillä työkaluilla käydään nyt täyttä informaatiosotaa [5 kansalaisten ja lukijoiden päänahoista. Arkikansalaiset Erkki ja Liisa eivät Suomessa tiedä enää mitä uskoisi [6, siksi rajua on tuo perinteellisen median väkivahva West trolling manipulaatio. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-... -

.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #64

"WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemmän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle "

Käsityksesi on omituinen, ei lännessä vapaalle medialle "luoda" mitään roolia tai tehtävää. Idässä trollitehdas voidaan perustaa Putinin käskyllä. Kuka on vastaava kaveri lännessä, joka voisi antaa käskyjä tuhansille mediataloille eri maissa? Ajatuksesi jostakin suunnitellusta manipulointikampanjasta on absurdi, siis järjetön. Yksi ainoa heppu lännessä, joka voisi perustaa trollitehtaan, on Donald Trump, mutta hän ei sitä tee, ehkä tiedät miksi?

PS: Kun pistää googleen hakusanaksi "west trolling" saa tulokseksi pelkästään Ilkka Luoman kirjoituksia. On siis helppo päätellä, kuka on keksinyt, että lännessä on manipulaatiokampanja "West Trolling Manipulation".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Lännenmiehen medialle on osaksi luotu tai luontunut mm. rooli mollata US pr. Trumppia, tai luoda roolia Venäjälle täällä Suomessa sen olla hyökkääjä, hyytävä vaara, uhkaaja - kts. avaukset lööppikuvat ... ne saattavat jo avata sinunkin silmät - jos näin, niin kerrotko mielipiteesi silmiesi avautuimisesta :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #84

Jos ei ole täysin sokea, on pakko nähdä, että Venäjän sotilaallinen toiminta on muuttunut uhkaavaksi viimeisen 10 vuoden aikana.

Russofanit selittävät tämän varustautumisen ja aktivoitumisen niin, että Nato on aikeissa hyökätä äiti-Venäjälle, ja siksi puolustukseen satsataan vaikka "viimeiset siemenperunat" ja eläkerahat.

Russofanit selittävät Krimin haltuunoton ja tunkeutumisen itä-Ukrainaan pelkästään puolustuksellisilla perusteilla. Syyriassakin ollaan sotimassa Venäjän puolustusintressien vuoksi. Sotilastukikohtaa Syyriassa ei saa menettää.

Kyllä lehtiotsikot kertovat oikein tapahtumista. Huomaa myös, että lehdet kertovat siitä, mitä on tapahtunut eikä sitä, mitä tulee tapahtumaan. Kun venäläinen kenraali kertoo meille, että jos liitytte Natoon, Venäjä ryhtyy "toimenpiteisiin" ja media kertoo tästä otsikoin, "Venäjältä uhkaus", ei se kovin väärin mennyt, vai olisiko mielestäsi tuo uutinen pitänyt jättää kertomatta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #84

Ilkka Luoma, kiersit taas hankalan kysymyksen. Puhut mielestäsi "lännenmiehen" kehittämästä vastakampanjasta "West Trolling Manipulation, WTM". Voisitko antaa edes yhden linkin joka viittaa muualle kuin omiin kirjoituksiisi? Onko tuo mystinen lännenmies Donalt Trump vai pelkästään määrittelemätön mielikuvituksesi passiivihenkilö, kuten Erkki ja Liisa täällä verenjakajalla?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Perinteinen media vaikutusmahdollisuuksineen on katoavaa kansanperinnettä. Sehän on jo nähty. Halusivat median omistajat ja päättäjät sitä tai ei. Informaatiotulva ei ole enää hallittavissa, koska jokainen älypuhelimen omistava voi olla itsenäinen toimittaja ja laittaa kuvaamansa ’ jutun’ tms. materiaalin saatetekstin kanssa jollekin miljoonia tavoittavalle alustalle. Ei maksa mitään, mutta ei myöskään tuota mitään. Kansalaisten hallitsematon toiminta estää median tietomomopolin ja median ansaintalogiikan. Samoin päättäjien ote tiedon kanavoimisesta on jo menettänyt merkityksensä.

Kehitys tulee jatkumaan samansuuntaisena, siitä pitää suurten lukujen laki huolen. Median murros ajaa myös mediatalot totuuden lähteille, ja media joutuu tappelemaan jatkossa jokaisesta jutusta ’kansalaismedian’ massaa vastaan. Vapaamman tiedonkulun kerrannaisvaikutuksena on aikanaan myös siirtyminen suoraan demokratiaan, veikkaan. Tätä ei tietenkään edustuksellisen demokratian kannattajat toivo.

Ilkka Luoma

Hyvin oivallettu - harvinaista herkkuä täällä jänkkääjien "mediamaastossa" ;)

...
Jouko osaa katsoa eilisen tuntemuksellaan tänään mitä huomanna voisi tapahtua!

...
Onneksemme kansalaismedia kehittyy myös kovaa vauhtia - vastuullisempaan suuntaan ... ja siihen luo eväitä oman oikean nimen käyttö!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Repon skenaario kuulostaa todentuntuiselta jos ajattelemme historiaa suoraviivaisena muutoksena tilasta A tilaan A'. Niinhän ei kuitenkaan tule tapahtumaan vaan muutos tapahtuu mutkitellen, pyrskähdyksinä, akanvirtoina ja joskus stagnaatioiden kautta. Joskus keksitään myös ihan oikeasti jotain uutta.

P.s. käytin tietoisesti sanaa "muutos" sillä se pitää sisällään erilaiset muutokset parempaa kohti vievästä "kehityksestä" arvottamisessa neutraalina koetun kautta huonompaan vievään "taantumiseen" asti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tottapa tuo.

Ennusteen toimivuus on aivan varmasti arvio. Arvion perusteena ainoastaan mutu ja trendikehitys. Ulkoisten muuttujien määrä on iso tuntematon, ja ei se Lontookaan hukkunut hevosen paskaan, vaikka 1800 luvun lopussa niin toteutuneiden tilastojen mukaan ennustettiinkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Trendikehityksessä todellisuusarvona tulisi hallita kaikki muuttujat!

Ilkka Luoma

Muutos on erinomainen sana - sillä sen hidas muoto - 'hitaat muuttujat' ovat paljolti pinnanalaista toimintaa, ja niiden ilmentymät tulevat pintaan viiveellä - suurella viiveellä - kuten kumuloituva hiilidioksikuorma (viipymät 20-140 vuotta) ilmakehään - joka näkyy jo nyt, vaikka aloitti muutoksen jo 1800 -luvun puolelta!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Siitä mitä ’kansalaismedia’kirjoittaa, ei voi määräillä poliittisesti. Siten lännessä, missä on aito kansalaismedia, ei voi olla ohjattua west trolling kampanjaa.

Ilkka Luoma

Tämä voisi olla kouluesimerkki suuntaavasta uutisoinnista - siis ohjaavasta informoinnista ---

...
Pohjois-Korea ja Yhdysvallat sopivat uudesta huippukokouksesta – Tarkkaa päivämäärää tai paikkaa ei kuitenkaan ole lyöty lukkoon -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005856268.html -

Ilkka Luoma kommentti 8.10.2018 - 0:23

Tasapuolisuus sodan uhan vähentämiseksi tapahtuu purkamalla uhkia - tietty. Suurin uhka on suuret amerikkalaiset sota- ja taisteluvoimat korealaisten joukossa. US sotavoimat ovat perua jo vuodelta 1945, jolloin USA ja muinoinen Neuvostoliitto jakoivat siihen saakka hyvin yhtenäiset korealaiset kahtia, kysymättä korealaisilta mitään. Jakolinja on edelleen sama, tänäänkin.

US asevoimien vastapainona ovat pohjoisen korealaisten ydinaseet, joiden todellinen toimintakunto on Kiinan Pekingin tiedossa. Rauhansopimuksen tavoitteelle on laadittu jo liki kaksi vuotta sitten Pekingin tiekarttana tunnettu suunnitelma, joka purkaa ydinaseet ja poistaa amerikkalaiset taisteluvoimat koko Korean niemimaalta - todellisuudessa vuorotahtia.

Korealaisten keskinäisestä rauhansopimuksesta molempien suurin kauppakumppani Kiina rajanaapurina purkaa omat pakotteet yhdessä Venäjän kanssa. Suunnitelma on esitelty YK' n turvaneuvostolle, vain US haraa vastaan.

Aikanaan jo keväällä 2017 Suomelle tarjottiin verhotusti rauhanvälittämisen tunnustelijan tehtävää. Ruotsalaiset koettivat kopata omalla aktiivisuudellaan välittäjäpallon.

Nyt elämme kiintoisia aikoja, ja Korean Kim on jo pariin otteeseen hakenut neuvoja Pekingistä, joka lienee luvannut tietyin tilantein turvatakuut kaikille korealaisille. Löytyisikö nyt kohta Suomelle rooli, vai menikö juna jo?

.

Ilkka Luoma

Jatkoa tuohon - koska tapahtumat nopeutuvat kohden päätöstään:

...
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un aikoo vierailla Venäjällä – Venäjän ulkoministeriön mukaan maat lisäävät turvallisuus­yhteistyötä -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005856617.html -

Ilkka Luoma kommentti: 8.10.2018 - 11:50:

Jo kevättalvella 2017 alkanut Pekingin tiekarttana tunnettu rauhanpolku asettuu suunniteltuihin muotteihin. Rauha solmitaan Korean niemimaalle, vieraat taistelu- ja sotajoukot poistuvat ja Kiina päättää talouspakotteensa, jota tosin US haraa vastaan. Kiina ja Venäjä antavat kaikille korealaisille turvatakuut. Ydinaseet eliminoidaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei ihan tullut selväksi ketä tuolla uutisella on tarkoitus ohjata ja mihin suuntaan?

Ilkka Luoma

Toinen kouluesimerkki WTM -manipulaatiosta, ja vähintäänkin mielipidevaikuttamisesta on Nato ja natotutus... otamme esimerkin:

...
Sadat suomalaissotilaat osallistuvat jättimäiseen Nato-sota­harjoitukseen Norjassa – mutta miksi? -HS

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005854244.html -

Ilkka Luoma kommentti 7.10.2018 - 13:49

Kiintoisaa seurata median käyttämää informaatiomoodia eli tekstin poljentoa, joka tässä tapauksessa on liki harras, innostunut ja rauhaa rakastava kriisien selvittely, jos joku iso paha susi hyökkäisi pohjoisesta tai idästä. Kun uutisoidaan idän, siis Venäjän vastaavista kriisin hillitsimisen hallinnasta, on poljento hyytävää uhkaa, arvaamattomuutta ja väkivaltaisen epäluotettavaa.

Käytän tässä poikkeavan värikästä sanailua, sillä lännen miehen West trolling manipulation -tyyppinen informaatiovaikuttaminen on jo niin paljastavan vastakkainasettelevaa, että kansalaistemme silmät ovat jo auenneet tähän Natoon liittymisen kiihotuskampanjaan. Silti kansakuntamme uskollisesti vuodesta toiseen toistaa, ettei Natoon mennä ja aina yli 50 prosentin ylivoimalla.

.

Ilkka Luoma

Laatukommenttien määrä on jo kasvusuunnassa - jänkkääjät silti koettavat pitää pintansa! ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kannattaa siis, Luoma, vähentää kommentointia, niin taso ei pääse laskemaan.

Ilkka Luoma

Kolmas erinomainen kouluesimerkki sarjaan WTM- eli West trolling manipulation -mielipidemuokkausmenetelmästä ---

...

Sotilastiedustelu on Putinin työkalu horjutushankkeissa -HS
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000585610... -

Ilkka Luoma kommentti: 8.10.2018 - 13:53

Iranilaiset kokivat rajun verkkohyökkäyksen CIA/ Israelin Mossadin taholta, kun Stuxnet* operaationa tunnettu iranilaisten ydintutkimuslaitoksen sentrifugit rikottiin "käsityöohjattuna" (verkkomato vietiin iranilaisten tutkimuslaitoksen toetojärjestelmiin muistitikulla) verkkohyökkäyksenä.

Saksan liittokansleri koki hyytävän vakoilu- ja urkintaiskun, kun NSA tunkeutui verkkovakoiluna salakuuntelemaan Saksan johtajan Angela Merkelin, liittolaisensa puheluita. Nämä kaksi esimerkkiä ovat todistettua ja tosia tapahtumia.

Nyt tuon HS-jutun tapahtumat ovat lännenmiehen vakoilulaitosten väitteitä, kunnes ne tai sitten ei, todistein oikeiksi todetaan. Juttu on kouluesimerkki WTM- tyyppisestä lukijamanipulaatiosta, jota lännen vakoilulaitokset, jopa yhdessä mielellään harrastavat. Odotamme todisteita. Btw. WTM on lyhennys sanoista West trolling manipulation.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Julki tullut tietojärjestelmiin tunkeutuminen (Suomen Ulkoministeriö) sekä palvelunestohyökkäys julkisiin laitoksiin (välittömästi Airiston Helmen tapauksen jälkeen) ovat myös erinomaisia esimerkkejä ETM-tyyppisestä toiminnasta, joka kohdistuu verenjakajan länsipuolelle.

Toimituksen poiminnat