Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kolme suurta Suomeen – presidentti Sauli Niinistön täyttymys

  • Putin & Niinistö ... luottamusyhteys 1?
    Putin & Niinistö ... luottamusyhteys 1?
  • Niinistö & Trump ... luottamusyhteys 2?
    Niinistö & Trump ... luottamusyhteys 2?
  • Xi & Niinistö ... luottamusyhteys 3?
    Xi & Niinistö ... luottamusyhteys 3?

Jopa presidentin kanslia ilmoittaa Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteyteen suurvaltatapaamista – näin ehkä Venäjän presidentti Vladimir Putin ja US presidentti Donald Trump tapaisivat Suomessa [1 – ehkä Rovaniemellä. Olemme muuten toistaiseksi ainoa valtio, jolla ei noista Arktisen neuvoston varsinaisista jäsenmaista ole omaa Jäämeren rantaa – ehkä tilanne helpottuu Liinahamarin myötä!

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005859390.html -

 

Miksi kolme – johan kahdessa on riittämiin, eikä Sauli Niinistö ole suuri, vain suuri välittäjä, joka osaa hyödyntää hienosti erikoista geopoliittista asemaamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla [2. Kaksikon kruunaa kolmas – maailman suurimman talouden Kiinan presidentti Xi Jinping, joka on kiinnostunut ottamaan osaa kolmen kädenpuristukseen … olemme ainoalaatuisessa asemassa, näin skenaariona!

 

[AN] Arktinen neuvosto

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/71250/pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina-haluaa-jaseneksi - [Ti]

 

Ote ajankohdalta (kansalaiskirjoituksesta), jolloin ulkoministeri Timo Soini kertoi pohjoisen ulottuvuudesta 00.02.2017 -

” … Kiinalla voi olla toinenkin tavoite – olla mukana triangelissa!

Arktinen neuvosto on kahden ydinasesuurvallan kohtaamispöytä ja nyt Suomen kohta alkavalla kaksivuotisella puheenjohtajuuskaudella tuo pöytä voisi olla Rovaniemellä – ansaitusti. Meillä on harjoitettu presidentti Sauli Niinistön johdolla poikkeavasti vuoropuhelua myös itään eli Venäjälle. Suomi kun sijaitsee niin idän kuin lännen vedenjakajalla.

Nyt olisikin luonnollista, että uusi USA:n hallinto presidentti Donald Trumpin johdolla tulee tutustumaan Joulupukkiin ja Napapiirin Pajakylään – se vetäisi automaattisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin myös Lapin pääkaupunkiin … ”

 

Presidentti Niinistö on välittäjä ja järjestelijä – sotilaspoliittisesti liittoutumattomasta valtiosta

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html - ]

Ote: ” … Presidenttimme on oivaltanut tarttua omaehtoisesti ja itsenäisesti meille kuulumattomiin asioihin!

Päätös presidentilliseen ryhtymiseen on kaiku pitkäaikaisimman presidenttimme Urho Kekkosen ajoista. Tuolloin reilu 20 vuoden aikana Kekkonen tasapainoili kansakuntansa etujen nimissä taitavasti idän ja lännen välissä – huolehtien samalla kansallisvarallisuutemme kasvusta sekä liki automaattisten tilausten saannosta juuri idästä – monet ovatkin todenneet, että Kekkosen aikana suomalaiset elivät parasta aikaansa [3.

Me stabiloiduimme lopullisesti idän ja lännen vedenjakajalle jo vuonna 1975, kun Kekkosen ETYK-nuija päätti historiallisen kokouksen, jossa saimme lopullisen puolueettomuustunnustuksen niin lännestä kuin idästä.


Nyt Sauli Niinistö stabiloi meille asetelmaa vailla vertaa

Kansakuntamme onneksi presidenttimme on oivaltanut hienosti kansakuntamme perustahdon olla irti kaikista sotilasliitoista; emme halua Natoon ja tämän Niinistö on lukenut useista mielipidetiedusteluista, joissa kansakuntamme sanoo yhtäläisesti vuosikausien ajan – täyden ei, yli 50 prosentin voimalla – ”Kiitos ei – Nato!” … ” [T]

 

Entä nyt, jotta esitetty kolmen suuren skenaario voisi toteutua, ja näin luoda meille Suomelle ja suomalaisille olo- ja elintilan, jossa meidät lopullisesti voidaan erottaa turhista vastakkainasettelun painostuksista koskien sotilaallista liittoutumista – vaikkapa jenkaamisena Natoon – lännenmiehen sotakoneeseen.

Voima-akseli Kiina – Venäjä ylimmän johdon taholta ei hyväksy yhden maailmanpoliisin roolitusta, eikä toivo Suomelle yksipuolista näkymää, jolle voisi vaikeuttaa rauhanvälittämisen tehtäviä – presidentti Martti Ahtisaaren Nobelin rauhanpalkintoansioiden jatkoksi … nyt istuva presidentti on matkalla todellisin ansioin tuohon haluttuun Nobel-palkintoon.

 

Ahtisaari on julkisesti natottaja ja veisi Suomen Natoon – lännen sotakoneeseen

Martti eli kansan suussa Mara on siksi viisas, että oivaltaa maamme reaalipolitiikan, ja siksi kansalaisiamme ihmetyttää hänen ja Alexander Stubbin yhteinen natotus [4 – vaikka kansakuntamme on suuresti vuodesta toiseen vastaan tätä muun muassa Afganistanissa epäsuoraa sotaa käyvää sotilasliittoa vastaan. Niin Martti kuin Alex tietävät tarkasti mitä rajamme vieressä Kuolan niemimaalla on ja mitä merkitsee Pietari alue venäläisille.

 

Kirjoitus Helsingin Sanomista --- -toimittajana Teemu Luukka

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005859390.html -

Trump ja Putin saattavat tavata uudelleen Suomessa alkuvuodesta – Presidentti Sauli Niinistön mukaan asiat ovat edenneet ”yllättävästikin parempaan suuntaan”

Ilkka Luoma kommentti: 11.10.2018 – 02:53 [24]

Nykyinen presidentti Sauli Niinistö rakentaa koko ajan siltoja, niin itään, idemmäksi ja länteen. Niinistö saa ennakoidusti kolme suurta Suomeen - Arktisen neuvoston juhlakokoukseen: Venäjän presidentti Vladimir Putinin, Kiinan presidentti Xi Jinpingin ja US-presidentti Donald Trumpin. Päätteeksi Kiina tulee neuvoston täysjäseneksi muun muassa Koillisväylän vuoksi [5.

Niinistö on oivaltanut Suomen erinomaisen aseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla - meidän sotilaspoliittisesti viisaan kansakuntamme tahdon mukaisen liittoutumattomuuden avustamana.

Talvella 2017 Suomea verhotusti houkuteltiin tulemaan mukaan Korean rauhanrakentamiseen yhdeksi järjestelijä-arkkitehdiksi [6, Suomessa tätä ei hoksattu, mutta jotain vielä tapahtuu; uskoisin, että presidenttimme on varmaankin informoitu Pekingin tiekartasta [7 ...

 

Toinen teksti HS Vieraskynä: – kirjoittajina Martti Ahtisaari ja Alexander Stubb

[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005858114.html - ]

Martti Ahtisaari ja Alexander Stubb Vieraskynä-palstalla: Rauhanvälitystä tarvitaan enemmän kuin koskaan

Ilkka Luoma kommentti: 10.10.2018 – 22:08

Nykyinen presidentti Sauli Niinistö rakentaa koko ajan siltoja, niin itään, idemmäksi ja länteen. Niinistö saa ennakoidusti kolme suurta Suomeen - Arktisen neuvoston juhlakokoukseen: Putinin, Xi' n ja Trumpin. Päätteeksi Kiina tulee neuvoston täysjäseneksi Koillisväylän vuoksi.

Niinistö on oivaltanut Suomen erinomaisen aseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla ...

 

Entä nyt, kun pöydät toivottavasti katettaisiin kaikille kolmelle?

Yksinkertaista – irtaudumme koko natokeskustelusta, ja avaamme portit ja ovet kaikkiin ilmansuuntiin. Meidän tehtävä olla pieni suuri YK-rauhanturvatehtävien suurvalta [8 …

… näin turvaamme parhaiten oman koskemattomuutemme – itsenäisyytemme luovutimme jo vuosia sitten EU-Brysseliin, ellei sitten kansakuntamme ryhdistäydy, ja ota irtiottoa meitä kahlitsevasta lännenmiehen talous- ja yhteiskuntajärjestelmästä – joka muuten edustaa maailmamme väestöpopulaatiosta vain noin 20 prosenttia!

 

EKSTRA

”Kiinalaisten syvä epäluulo Venäjää kohtaan: strateginen kumppanuus koskee vain maiden johtajia” – UPI-FIIA, vanhempi tutkija Jyrki Kallio … ~ https://www.fiia.fi/julkaisu/kiinalaisten-syva-epaluulo-venajaa-kohtaan -

 

...

Viitteet:

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - [111]

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-kansalaisen-paras-kausi-elettiin-kekkosen-aikana -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/06/ahtisaari-ja-stubb-jenkaavat-suomea.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/kiinalaiset-purjehtivat-jaamerelta.html -

[6 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - [24042107]

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/suomi-yk-rauhanturvaamisen-suurvalta.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 180799

 

DOC kolme_suurta_11102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 11102018

 

839_7891 – 11:10_16:07 Triangle Operation - TO

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Ilkka Luoma

.
Katetussa pöydässä on aina tilaa vielä yhdelle

Presidenttimme mainitsemassa pöydässä on aina tilaa vielä yhdelle, joka ymmärtää puolueettomuuden. Lännen ja idän vastakkainasettelu [1 tarvitsee välittäjää, johon luotetaan. Suomi sopii kuvaan ja istuimelle, koska on kansan suuren enemmistön tahdon mukaisesti natoton valtio! Suomalaiset elävät idän ja lännen vedenjakajalla.

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-j... -

”Presidentti Niinistön mukaan vahvasti henkilöityneessä maailmanpolitiikassa, jossa valtaa pitävät Xi Jingpingin, Donald Trumpin ja Vladimir Putinin kaltaiset henkilöt, EU jää väistämättä kakkoseksi. Sellaisten henkilöiden hallitsemassa pöydässä on presidentti Niinistön mukaan hankalaa saada istumatilaa …

... Pakollisen liittoutumattomuusaiheen tullessa eteen, Niinistö tukeutuu suomalaisessa keskustelussa vakiintuneeseen Nato-optioon toteamalla: - Nato on kortti, jota on parempi pitää kädessään kuin laittaa peliin … ” ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018060422009901... - -Iltalehti – toimittaja Anni Huttunen.
.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

höpönlöpön taas koko blogi

Ilkka Luoma

Perusteletko kommenttiasi? Muutoin kommenttisi jää älämölöksi, ja se ei ole eduksi kommentoijalle ;)

.
Huomioi myös aiempi blogi jo helmikuulta 2017 :)
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231552-... -

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Miten EU;ssa voi olla puolueeton,,sotilaallisesti liittoutumaton kyllä,mutta ei poliittisesti !
Sotilaallinenkin liittoutuminen hoidettu kahdenvälisillä sopimuksilla(onneksi)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Suomen kansan suuri enemmistö vaatii vuosittain tuota sotilaallista liittoutumattomuutta. Oletko huomannut muun muassa Nato-mielipidetiedusteluja?

Ilkka Luoma

.
[13 Elämme todellisten mullistusten aikaa – olemme Arktisen neuvoston puheenjohtaja, neuvosto johon Kiina on saatujen tietojen pohjalta hakemassa liittymisaudienssia täysjäseneksi [X7 – ehkä juhlakokouksessa Rovaniemellä, jossa presidentit – Niinistö, Xi Jinping, Vladimir Putin ja Donald Trump kohtaavat, voisimme nähdä ja kokea jotain uutta mullistavaa. Rovaniemellä saisimme uudistetun ”vuoden 1975”, jolloin presidentti Urho Kekkonen kopautti ETYK-puheenjohtajanuijalla merkittävän kokouksen päättyneeksi. Vuonna 1975 Kekkonen voimapresidenttinä sai tunnustuksen Suomen puolueettomuudesta – kaikilta ilmansuunnilta. Näin syntyi kestävän kehityksen ajatus --- ”Suomi – idän ja lännen vedenjakajalla – rakentaa välittäen suhteita” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/yle-yritti... -

.

Ote:
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Taas pääsi Luoma kirjoittamaan "Suomi on idän- ja lännen vedenjakajalla"- propagandaansa, joka on jo ihan presidentti Niinistönkin toimesta kumottu. Suomi ei edelleenkään ole siellä Luoman vesijakauksella.

Presidentti Niinistö linjasi uudenvuodenpuheessaan: Suomen paikka on lännessä

"Uudenvuodenpuheessaan Niinistö korosti, että keskusteluyhteys Venäjään on tärkeä, mutta Niinistön mukaan Venäjä tietää hyvin, että Suomi on ja pysyy osana länttä."

https://yle.fi/uutiset/3-7715954

Pitäisikö Puheenvuoron ylläpidon jo puuttua Luoman jatkuvaan trollaamiseen?

Ilkka Luoma

Kerrotko milloin pr. Niinistö on kertonut, ettei Suomi ole idän ja lännen vedenjakajalla - Jori, aivan ensimmäiseksi selvitätkö itsellesi mitä vedenjakajalla ololla yleensä tarkoitetaan ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Samalla kun sanoi että Suomi kuuluu länteen. Sen ymmärtäminen näkyy tuottavan ylipääsemättömiä vaikeuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Oletko Seija koskaan syvällisemmin pohtinut mikä ero on läntisellä markkinatalouskulttuurilla ja idän ja lännen vedenjakajalla?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kyllä se sinun, Luoma pitää todistaa, että ON sanonut. Olematonta katsos ei voi todistaa. Ei se nyt niin mene, että pitäisi nyt todistaa, mitä jotkut ihmiset eivät ole sanoneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Luehan kommenttini uudestaan ja mieti huolellisesti :)

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, KESÄKUUTA 30, 2018
Presidentti Sauli Niinistö sai kiitokset Kremlistä*

" ... Suomelle vahvistui neuvottelupöydän kattajan rooli (ydinase)suurvaltajohtajien kahdenkeskiselle tapaamiselle. Tästä on kiittäminen Sauli Niinistöä [1, joka on oivaltanut jo vuosia sitten roolimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta [2.

Nyt Kreml kiitti, sillä ilman Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyväksyntää ei Suomi olisi valikoitunut Venäjän ja Yhdysvaltojen päämiesten neuvottelujen keskipisteeksi**.

US presidentti Donald Trump on ollut perinnemedian ja sotahaukkojen puristuksessa sinnikkäästi väitettyjen presidentinvaalisekaantumisten osalta – on väitetty, että Venäjä ja Kreml olisivat sotkeutuneet vaaleihin … Nyt kolme eri tutkintalinjaa ovat tehneet kohta yhteensä neljä vuotta selvityksiä, eikä suoria todisteita Venäjän osallisuudesta ole löytynyt …

[1 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000573653... -

Nuo tutkimukset ovat estäneet Trumpia toteuttamasta osin vaalilupauksiaan [3, joista yksi oli saavuttaa ystävälliset ja toimivat valtiosuhteet Venäjän – maailman suurimman raaka-ainevaltion kanssa. Trumpilla nähtävästi siinsi ja siintää silmissään jättidiili US-tuotantokoneistojen ja RU-raaka-ainetoimitusten välille (?)

Olemme innostuneita – pidetään silti viileä puolueettomuutemme – sitä arvostetaan

On syytä pitää innostumisen profiili aisoissa. Nyt on kysymyksessä junailu, jossa tärkeintä poliittista mahdollistajaa on katsottava Mäntyniemestä ja Presidentinlinnasta. Muut ovat käytännön tärkeitä statisteja, pääministeriä myöten!

LINK ~ https://yle.fi/uutiset/3-10278213 - Ote: ” Visit Finlandin markkinointipäällikön Heli Jimenezin mielestä tapaaminen kartuttaa koko Suomen mainetta puolueettomana ja turvallisena maana. Tapaaminen on hyvä esimerkki siitä, että pystymme tarjoamaan kokoontumismahdollisuuksia nopeasti ja se varmasti vastaa mielikuvaa, jota haluamme Suomesta rakentaa… ” -Yle ... "

~ x -

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Luoman lanseerama "Suomi on idän ja lännen vedenjakakajalla" kuvastaa vain Luoman haikailua aikaan, jolloin Suomen itsemääräämisoikeus oli Kremlin taskussa. Suomessa on edelleen politiikkoja, kuten Väyrynen, jotka eivät vieläkään hyväksy sitä tosiasiaa, että liittyessämme EU:n samalla karistimme niskastamme vanhan fraasin Suomesta "puolueettomana maana" Olemme sotillaallisesti liittoutumaton, EU-jäsenyyden kautta osa läntistä maailmaa. Puheilla Suomen kuulumisesta "idän ja lännen vedenjakajalle" pyritään häivyttämään sitä tosiasiaa, että Suomi on osa läntistä perhettä. Onneksi yksikään varteenotettava politiikko ei tuota Luoman lanseeramaa "fraasia" ole ottanut käyttöön eikä allekirjoita.

Ilkka Luoma

Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio, jota nimitystä nykyinen presidentti käytti presidentinvaalikampanjassa, kun väitteli Väyrysen kanssa - joka haluaa pitää tavoitteenamme puolueettomuutta perustellen sen olevan sama kuin liittoutumattomuus - mihin kyllä on kieliopillista perustettakin - googlaamalla saa selkoa enemmän ---

...
Suosittelen perehtymään tuohon "idän ja lännen vedenjakajalla oloon" - täältä ~ https://web.facebook.com/groups/5749603299/ - saa hyvää ammattilaistietoa - monista asiaseikoista, joilla perustellaan meidän erityistä asemaa Euroopassa, joka muuten jatkuu kauas Venäjän Uralille ja Volgan mutkille saakka ...

Ilkka Luoma

[2017]

" ... Nyt ympyrä on sulkeutumassa ja Niinistö on saamassa roolin, jota on tavoitellut
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... – joustavoitettu sveitsittymisemme? ]

Lento Valkoiseen taloon on merkittävä tapaus, sillä on jopa ennakoitavissa kahden suuren tapaaminen – joka voitaisiin laajentaa kolmen tapaamiseksi, jossa presidenttimme olisi koollekutsuja – Rovaniemelle, Suomen arktiseen pääkaupunkiin, onhan Suomi nyt Arktisen neuvoston puheenjohtaja – 7. ja tiettävästi Kiina tulisi myöhemmin hakemaan Arktisen neuvoston täysjäsenyyttä – jo vaikkapa Koillisväylän takia, joka taas lataa meille uskomattomia mahdollisuuksia.
Suomi ja presidenttimme ovat nyt suurien mahdollisuuksien edessä – sanoisin, että Kekkonen hymyilisi, jos voisi nähdä ja kokea tämän uuden suomalaisuuden nousun täältä idän ja lännen vedenjakajalta!

.
PS
Presidentti Niinistö voi taitavalla toimillaan jopa nostaa niin Trumpin kuin Putinin kotimaa- ja maailmaosakkeita, sillä välittäjällä voisi olla rakentava viesti, jolla molemmat suurvaltajohtajat, vahvistettuna Kiinan presidentillä – liennyttäisivät maailmanpolitiikan tilannetta, jolloin myös niin Venäjällä kuin Yhdysvalloissa presidentit puolisotaisan retoriikan ohella koettaisiin hyödyllisiksi ja maailmaa rauhoittaviksi!

.
Tekstin numerot
Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, jonka Trump' kin ymmärtää. Suomi on muuntumassa Pohjolan "sveitsiksi", parhaimmillaan lännen ja voimistuvan idän väliseksi tuntojen ja tarpeiden välittäjäksi. Trump tietää, että hän ei voi laskea Venäjää Kiinan syliin. Trump tietää, että Suomella on erinomaiset suhteet myös Kiinaan. Lopulta kaikki kolme suurvaltajohtajaa tietävät, että Suomi sotilaspoliittisesti liittoutumaton - ja ettei kansakuntamme enemmistö halua Natoon. Menestystä Saulille! ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170817220033243... -

EKSTRA
... Pr. Niinistö hakee nyt vahvasti roolia täältä idän ja lännen vedenjakajalta, neuvottelijan ja välittäjän roolia lännen ja idän väliltä. Hyvä näin, sillä sotilaspoliittisesti liittoutumaton Suomi sopii tehtävään loistavasti. Saa nähdä ehtiikö Niinistö YK' n pääsihteeriksi? ~ https://yle.fi/uutiset/3-9790666 - ”Maailma äärimmäisen tulenarassa tilanteessa … ” -pr. SN/ Yle.

”Varsinaisena syynä, joka tosin on vain hyvin harvoin mainittu, on nähdäkseni ollut Ateenan suuruuden kasvu; se pelotti spartalaisia ja pakotti heidät sotaan.” - HS, viitaten nykyiseen Kiina – USA asetelmaan ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005332433.html - -Heikki Aittokoski/HS.
.
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/villeja-arvi... - ydinasesuurvaltojen etupiirijaot ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/uhkaa-venaja... – Miksi Venäjästä luodaan tarkoitushakuisesti uhkaa? ... "

.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, ELOKUUTA 29, 2017
Ei kahta ilman kolmatta – presidentti Niinistö polttopisteessä

Suomen presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään 28.8.2017 Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin, joka on median luomassa ikeessä kädet sidottuina suunnittelemaansa Venäjän politiikkaan nähden. Näinkö Trump haluaa käyttää Niinistöä henkilökohtaisena ja suorana viestinviejänä [1 Venäjän presidentti Vladimir Putinille?

Trump haluaa olla kaveri – hyvä kaveri ja diilintekijä – Putinin kanssa. Trump tietää, että Putinilla on avoin jokeri-kortti taskussa – käytännön toimivat yhteistoimintasuhteet Kiinaan, maailman suurimpaan talouteen. Trump tietää, että Venäjä on taas maailman suurin raaka-aine- ja energialähde, myös viljelykelpoisena ravintolähteenä. Venäjää ei voi laskea kiinalaisten taskuun.

Meidän presidentti Niinistö on kuuluisassa tuhannen taalan paikassa, ollen jo muutamien kuukausien sisällä niin tuhannen ruplan kuin tuhannen juaninkin paikassa – onhan Niinistö tavannut henkilökohtaisesti niin Putinin kuin Kiinan presidentti Xi Jinping' in.
...

Voimme valistuneesti arvata, että media on erityisen kiinnostunut juuri nyt – ainakin Suomessa ja ehkä Venäjällä, sillä Niinistö saattaa viedä henkilökohtaisen viestin Trumpille - Putinilta (?) ---

Amerikkalaisesta mediasta en tiedä, sillä se käy omaa sotaansa Trumpia vastaan, sillä Donald on loukannut median herkkää hipiää ja näin media on nyt rapakon takana niin mielensä pahoittanut ja näin käy Trumpin kimppuun kaikin asein – jopa turvautuen nimettömiin lähteisiin kulmien takaa luodessaan löyhää hirttonuoraa Trumpin kaulalle.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/ei-kahta-i... -

.

Jorma Repo

Ei Suomi ole vedenjakaja,vaan maa jota Ilkan ihailema diktatuuri ei onnistunut valloittamaan.

Ilkka Luoma

Oletko Jorkki pohtinut sillä lailla aikuisten oikeasti mitä vedenjakajalla olo merkitsee ja tarkoittaa - sehän ei sinällään kiellä läntisen markkinataouden olemassaoloa ...

Tämä sivusto saattaa auttaa vedenjakajalla olon ominaisuuden ymmärtämistä ---
~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trump voi tulla Suomeen vaikka joka viikko mutta Putin ja kiinalainen pelle pysyköön poissa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Uskon kuitenkin että Trumpin huumori on median luoma.

Ilkka Luoma

Trumpmedian ;)

...
LAUANTAINA, SYYSKUUTA 08, 2018
Trumpmedia käy sotaa perinnemediaa vastaan

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/trumpmedia... -

" ... Nyt perinnemedia neljäntenä valtiomahtina on käynyt vastahyökkäykseen ”trumpmaniana ja -fobiana” ja itseään laatumediaksi tituleeraava The New York Times julkaisee poikkeuksellisesti nimettömän jutun, jonka alkuperähenkilön lehti kertoo varmasti tietävän. Tietääkö vai ei todellisen kirjoittajan, on jo toinen juttu, mutta herää ajatus perinnemedian vastaiskusta - …

… ”Anti-trump trolling manipulation” -teemalla. Mitta oli toimituksessa tullut täyteen ja oli käytävä vastahyökkäykseen, jota Suomessa valtakunnan ykkösmedia Helsingin Sanomat rummuttaa nyt urakalla [2 – näin osallistuen kaikkien salaliittoteoreetikkojen mieliksi tähän mediasotkuun, jossa käydään sotaa lukijoiden sieluista, joista useimmat eivät lööppiä pidemmälle juttuja lue --- ... "

Ilkka Luoma

"Kiina noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi

5.4.2017 | TIMO VUORI
Kiina on lyhyessä ajassa noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi. Vaikka pääosa viennistämme suuntautuu Eurooppaan on Kiinan merkitys Suomen taloudelle luultua tärkeämpi. Jos lasketaan yhteen Suomen loppu- ja välivientituotteet sekä maiden väliset investoinnit on Kiina noussut Suomen ykköskumppaniksi. Valmisteilla olevat investoinnit ja vauhdilla kasvavat turistimäärät lisäävät maan tärkeyttä Suomelle. Kiinan presidentti Xi Jinpingin Suomen vierailu tasoittaa tietä uusille kaupan avauksille. ... "

~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-s... -

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Ah, kolme niin suurta, mutta niin pahaakin. Oi autuutta, että saamme heidät tänne!

Yhden pahansuopaisen pikkulapsen, yhden todellisen diktaattorin ja yhden salakavalan puolidiktaattorin. Missä on se susi, joka voisi puhaltaa heidän talonsa kumoon.

Kun noita maailman "johtajia" tarkastelee, jopa vahvimmilla alkaa mennä jalat alta... Laskeutukaamme siis polvillemme!

Ilkka Luoma

Mikäli kolme suurta kohtaavat samassa foorumissa, on se pr. Ninistölle kertakaikkinen voitto ja hyväksyntä Suomen ja suomalaisten sotilaallisesta liittoutumattomuudesta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niinpä. Toivottavasti S.Niinistö myös tajuaa sellaisten diplomaattisten saavutusten olevan mahdottomia NATO- tai yleensäkään mitenkään sotaliittoutuneen maan presidentille. Lisäksi olisi tietysti suotavaa, että hän alattelisi myös seuraajiensa asemaa eikä kuvittelisi olevansa historian loppu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Millainen historia loppui Kekkoseen? Vai loppuikokaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Kekkosella saattoi olla tietynlainen hybris itsestään ikuisena jolloin hän ei välttämättä hakenut ratkaisuja joilla historian olisi lopettanut. S.Niinistön hybriksen laadusta en sen sijaan olisi varma. Se saattaa sisältää ajatuksia, että hänen egonsa jälkeen ei välttämättä enää tarvita mitään, millään ei ole enää väliä j.n.e. vaan tärkeintä on millaisena hän on ollut kehityksen huippu. Hänen jälkeensä vettenpaisumus, heinäsirkkalaumat ja maailmanloppu. Siis hän voisi viedä meidät viimeisenä tekonaan NATOon ja entistä syvemmälle mukaan sen sotiin.

Toivottavasti olen väärässä ja hän kuitenkin ajattelee myös seuraajiaan ja jättää myös heille pelikentän missä päteä viestinviejänä ja välittäjänä, sinä toimijana joka saa pukarit sopimaan yhdessä ja rauhoittamaan maailmaa. Siis tilan jossa me olemme mahdollisimman neutraali ja kaikille sopiva kojtauspaikka.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Hurja skenaario, no, Niinistöhän antoi esimakua omasta itsekkyydestään kirjailijalle, joka väitti kirjassaan jotain ja Niinistö taas sen kielsi ...

Jorma Repo

"Vedenjakaja ei sinällään kiellä läntisen markkinatalouden olemassa oloa".Suora lainaus vastauksestasi!Eikö Venäjä ole markkinatalous?Siis mikä meitä jakaa? Demokratia/Diktatuuri?Aikuisten oikeesti.Vai se,että emme ole ryssiä?Eikä meistä sellaisia koskaan tule.

Ilkka Luoma

Juuri näin - tässä kohdin on syytä ajatella aikuisten oikeasti ;)

Jorma Repo

Siis kaikki Venäjän kanssa yhteistä maarajaa omaavat maat ovat vedenjakajalla esim.Ukraina.

Ilkka Luoma

Ei suinkaan, vaan esimerkiksi ukrainalaiset ja venäläiset ovat molemmat slaaveja ja käyttävät kirjoittaessaan kyriliikkaa ... samoin heille on piiiiitkä yhteinen historia ... Kiovan Venäjä jne ---

Toimituksen poiminnat