Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

AfD – kulkeeko Saksa kohti Neljättä Valtakuntaa?

  • Saksan eräs "muistokaari", jonka huipulta venäläiset räjäyttivät "kotkalta siivet irti"¤
    Saksan eräs "muistokaari", jonka huipulta venäläiset räjäyttivät "kotkalta siivet irti"¤
  • Kolmannen valtakunnan vaihtoehto on Neljäs ... esimerkkinään kunniallinen, mutta vahva saksalaisuus - myös huomaavaisuutena ¤¤
    Kolmannen valtakunnan vaihtoehto on Neljäs ... esimerkkinään kunniallinen, mutta vahva saksalaisuus - myös huomaavaisuutena ¤¤
  • Saksaa ajoi aikanaan eteenpäin "elintila" - nyt sitä ei oteta asein, vaan kaupalla ja suuren huomaavaisuudella ¤¤¤
    Saksaa ajoi aikanaan eteenpäin "elintila" - nyt sitä ei oteta asein, vaan kaupalla ja suuren huomaavaisuudella ¤¤¤

Baijeri on Saksan sydän – niin aitosaksalaisuutena (mitä se on?), konservatiivisina vanhoillisajattelijoina kuin BMW' n kotimaakuntana (Bayerischen Motoren Werke AG).

Nyt 'Saksa saksalaisille' ja laatumedian vähättelevällä populistipuoluenimikkeellä varustettu AfD voitti, tosin vain ~11 prosentin kannatuksena. Perinnepuolueet saivat pahasti siipeensä ja kansa oli näin sanonut sanasensa, ja tämä täytyy nyt huomioida.

 

Tilanne ei ole katastrofi ja ”niin paha”, kuten ”laatumedia”, muun muassa Yle' na pääuutisissaan 14.10. uutisoi – vaan kyseessä on demokraattinen ilmiö, jossa kansa puhuu suoraan. Mitä tämä Baijerin äänestystulos sitten ennakoi, kun Vihreätkin saivat ~18 prosentin kannatuksen – voisiko olla, että AfD ja Vihreät haluaisivat radikaalisti olla samassa veneessä – uusiksi sorvatuilla puolueohjelmillaan?

 

Läntisessä Euroopassa on meneillään kansallismielisten nousu

… puhutaan nationalismista eli reviiripuolustajista [1, joista tunnetuin voittaja on Hollannin Geert Wilders [2. Reviiripuolustajiksi soveltuvat myös meidän Perussuomalaiset [3 ja ehkä itäisen EU-Euroopan Unkari ja mahdollisesti vielä Puolakin?

 

Entä Saksa, joka viitoittaa EU' ta ja lännenmiehen markkinataloutta Euroopassa,

… ollen maailman toiseksi suurin vientivaltio ja väkevä talous – ilman ulkomaanvelkaa ja huomattavalla kauppataseen ylijäämällä sekä yli 80 miljoonan väestöpopulaatiollaan, joka on ottanut maahansa paljon erityyppisiä maahanmuuttajia [4 – muun muassa suuren turkkilaisen vähemmistön.

 

Helsingin Sanomat maalaili Baijerin AfD voittoa näin – otsikolla: ”Ovensuukyselyt: Merkelin sisarpuolueelle tulossa murskatappio Baijerin vaaleissa – tulos voi ravisuttaa koko maan politiikkaa” -HS-toimittajat Minttu Mikkonen ja Petteri Tuohinen

[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005864098.html - ]

HS-ote: ” … Toiseksi suurimman kannatuksen sai vihreät 18,5 prosentin kannatuksella ja oikeistopopulistinen AfD keräsi 11 prosenttia äänistä. AfD on siten nousemassa ensimmäistä kertaa Baijerin parlamenttiin. Sosiaalidemokraatit jäi AfD:n taakse kymmenen prosentin äänisaaliilla … ”

 

Ehkä Saksa viitoittaa nyt Eurooppaa kokonaisvaltaisemmaksi

Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille ja Volgan mutkille – alkaen Ranskan Bretagnesta ja Portugalin eteläosista. EU on joko toiseksi tai jopa suurin talous maailmassa – riippuen mittaustavasta (PPP).

 

...

A] Miten kirjoitin viime vuonna AfD' n voittokulusta ---

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/uusi-uljas-euroopan-unioni-vai.html - ]

Otsikolla: ”Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen?” ja otteella:

” … Paine kasvaa. Hollannissa, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …? … ”

...

B] Saksa murtautuu ulos historiastaan – väkevänä, mutta ”häpeissään”?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan - ]

Otsikolla: ”Saksa tulee väkevänä ulos historiastaan!”

 

Entä nyt, kun USA 'kurmoottaa' Saksaa ja NSA salakuunteli Saksan johtajaa

Saksa joutui/ tahtoi sotaan Yhdyvaltoja vastaan niin 1917 kuin 1941, nuo olivat Saksan tappion suurimmat syyt. Kolmatta kertaa Saksa ei sodi, mutta nyt se toimii kaupassa ja taloudessa, sekä ylivertaisella laadulla ja osaamisella. Tämä Saksan jo kaksi kertaa pohjamudista nostanut kansalaisominaisuus tekee nytkin tehtävänsä ja kansa on sanonut painavasti, jo usemman kerran, että kurssin on muututtava.

Saksa halunnee US' n pois sotavoimien osalta Euroopasta. Saksa halunnee paremmat kaupalliset suhteet Venäjän, sen maailman toisen ydinasesuurvallan kanssa. Saksa haluaisi mieluummin Venäjän ”loputtomat” raaka-ainevarannot – ennemmin itselle kuin Kiinalle.

Saksa ja Venäjä voisivat yhdessä taata koko Euroopan turvallisuuden ja yhtenäisyyden [5. Nyt kun Englanti eroaa EU' sta, saa US sieltä itselleen vahvemman tukikohdan Eurooppaan, kun Saksasta sen on/ olisi poistuttava.[24]

 

Saksan tuleva rooli?

Saksa hakee itselleen uutta historiallista asemaa, joka sille luontevasti kuuluu EU-Euroopan suurimpana nettomaksajana. Saksa on jalostanut itsestään ulos pelätyn historiansa [6, AfD ei ole kansallissosialistinen – vaan aitosaksalaisen reviirin tarkkaavainen vartija ja puolustaja.

Suomi seurailee huolella ja vastaansanomattomasti Saksan kulkua, kuten jo aikanaan 1930 -luvulla [7, ja jo sitä ennen oli ottamassa Saksasta kuningasta 1918 – toisaalta pyysi itseänäisyystunnustustakin, mutta Saksa kehotti ensin kääntymään silloisen Neuvosto-Venäjän puoleen, josta sitten syntyikin ensimmäinen itsenäisyystunnustus nuoren valtiomme itsenäisyysjulistukselle, muuun muassa Leninin ja Stalinin allekirjoituksin 4. tammikuuta 1918.

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/ihmiskunta-valmistautuu-puolustamaan.html -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/hollantilainen-geert-wilders-on-myos.html -

[3

[4

[5

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/1933-80-vuotta-sitten-adolf-hitler_31.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/06/asioita-joista-ei-uskalleta-tai-haluta.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181010

 

DOC AfD_II_14102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 15102018

 

623_5437 – 10:57_11:50 f

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kuva 2 ... [¤

Marsalkka Erich von Manstein, joka oli esikuva ja vihollisenkin arvostama ja kunnioittama - vaikka oli Saksan kolmannen valtakunnan Wehrmachtin sotilas - ei hän kuulunut Kansallissosialistiseen NSDAP -puolueeseen.

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Erich_von_Manstein -

.

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, SYYSKUUTA 27, 2017
Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen?

" ... Ranskan uusi innokas ja nuoruuden voimistama presidentti Emmanuel Macron julisti puolitoista tuntia [3 uutta EU-Eurooppaa – kohti liittovaltiokehitystä, jota taas muun muassa Saksan AfD [4 vastustaa kiivaasti, koettaen mieluummin löytää paikkansa historiaa unohtaen ja osin jopa siitä ylpeillen
---
[4 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000538395... - ... "

.
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/uusi-uljas... -

Ilkka Luoma

Käykö itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi jo vaikuttavuuden sotaa Saksan nousevaa reviiripuolustaja - AfD' tä vastaan - manipulatiivisin keinoin?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005864374.html? -

"Baijerin vaalitulos on katastrofi koko Angela Merkelin hallitukselle

Vaikka päähuomio Baijerin vaalituloksessa on CSU:n katastrofissa, myös sosiaalidemokraatit ovat tosipaikan edessä. Vaalit eivät olisi voineet mennä demareilta tätä huonommin, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen. ... " -HS

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, vaikka sinulla taas tuttuun tapaasi toki onkin ketunhäntä kainalossa tässäkin blogikirjoituksessa, niin pidin siitä, että kirjoitit positiivisesti nykypäivän Saksasta ja saksalaisuudesta. Mielestäni Saksa kävisi demokratiana ja oikeusvaltiona esikuvaksi monelle maalle, niin Venäjälle kuin Yhdysvalloillekin. Lisäkiitos siitä, että toit myönteisesti esiin myös sotamarsalkka von Mansteinin.

Ilkka Luoma

Onhan minua "haukuttu" saksalaismyönteiseksi - järjestyksen ihmiseksi ... ymmärrettäköön tämä kunkin haluamalla tavalla :)

...

Ilkka Luoma

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/jussi-hall... -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/09/miksi-saks... -

[5 233 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!” - linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... – alta – ORIG 17.06.2015

...

Ilkka Luoma

Sunnuntain vaalit olivat järistys Saksassa – Kulisseissa puuhataan Merkelille seuraajaa, jos tämän mieli pian muuttuu -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005865281.html -

Ilkka Luoma 15.10.2018 - 18:35

Saksa käy nyt omaa Jaakobin painia historiastaan ja synkästä "tuhat-vuotisen valtakuntansa" menneisyydestä. Onko aika neljännelle valtakunnalle, joka ei olekaan populismia eikä kansallissosialismista varjoakaan. Sen sijaan Saksa ottaa vastuuta Euroopan veturina sekä hyvästä rinnakkainelosta Venäjän kanssa ja poistattaa amerikkalaiset sota- ja taisteluvoimat kokonaan pois Saksasta. On aika normalisoida Eurooppa ja lopettaa idän ja lännen välinen vastakkainasettelu.

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Valitettavasti normalisointi onnistuu vasta sen jälkeen, kun Venäjälle saadaan regiimi, joka on kiinnostuneempi kansalaistensa hyvinvoinnista kuin omien taskujensa täyttämisestä. Odotellaan toivossa:)

Ilkka Luoma

Kiinalaisen kaavion mukaan sanoisin, ettei meillä ole syytä arvioida toisten itsenäisten omista sisäisistä asioista - talousrikollisuutta esiintyy kaikissa maissa ...

Venäjällä tavallisten kansalaisten asema on muuttunut huomattavasti paremmaksi viimeisten 20 vuoden aikana ...

Kts. SP/Bofit - Venäjän tilastot - aikasarjat kansantalouden kehityksest kertoo loput ---

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #13

Miksei meillä olisi syytä arvioida ja kritisoida Venäjän sisäisiä oloja? Venäläiset päättävät tietysti itse omista asioistaan, mutta on surullista, että he hukkasivat tilaisuutensa kehittää maastaan nykyisen Saksan kaltainen demokratia ja oikeusvaltio.

Saksalaiset ovat sivistyskansa ja nykyinen Saksa on sivistysvaltio. Venäläisetkin ovat ehdottomasti sivistyskansa (arvostan suuresti niitä hengen saavutuksia, mitä venäläiset ovat saaneet aikaan), mutta nykyhetken Venäjä ei ole sivistysvaltio. Se tuntuu liukuvan päivä päivältä yhä enemmän roisto- ja hylkiövaltioiden joukkoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Diplomatia tuottaa parempia tuloksia, kun räkyttäminen omista lähtökohdista. Kiinalaiset ovat maailman yhtenä vanhimpana korkeakulttuurina oivaltaneet tämän tahdikkuuden olla puuttumatta muiden sisäisiin asioihin, elleivät ne kohdistu itse Kiinaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

Juu, Venäjän kritisointi on räkyttämistä, mutta USA:n arvostelu on aina ok...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Jori, huomaathan, että turhasta ja todisteetta parjaaminen on räkättämistä - aiheesta voidaan kirjoittaa kriittisesti, mutta totuudenmukaisesti - muutoin en esimerkiksi puutu millään lailla amerikkalaiseen yhteiskuntajärjestykseen, mutta esimerkiksi maailmanlaajuiseen saastuttamiseen kyllä - muistathan kumuloitumisen ja per capita ilmiön? ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #20

Sinä, Venäjän asiamies ja omia blogejasi "todisteina" käyttävä, olet ihan viimeinen mies neuvomaan minua.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Wilenius kaipaa naapuriin regiimiä joka olisi kiinnostuneempi kansalaisista kuin omista eduistaan. Olisi kiva saada tänne Suomeenkin sellainen, siis Sipilän tilalle joku joka olisi vähemmän kiinnostunut oman perheen ja kavereiden businesten menestyksestä ja enemmän meidän tavallisten taatiaisten.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

En ole löytänyt virheetöntä valtiojärjestelmää - käytännössä.

...
Sipilä käy nyt taisteluun toveria kohtaan - kohta tulee siitä oma juttunsa :)

Ilkka Luoma

TIISTAINA, TAMMIKUUTA 12, 2016
Germania - haaveillaanko meillä Suur-Suomesta?

" ... Oppi puhtaasta rodusta, rajallinen ymmärrys ylivertaisuudesta ja kuri nähdä viitoitettu reviiripuolustettu tie kohti uutta maailmanjärjestystä nosti saksalaiset Euroopan valtiaiksi nopeudella ja yllätyksellisyydellä vuonna 1941. Saksan kolmas valtakunta oli noussut Euroopan johtajaksi ja hyödynsi maanosavoimavarat suureen ristiretkeensä itään – elintilan laajentamiseksi.

Seuraukset olivat tunnetut ja voittajat (USA ja Neuvostoliitto) eivät juuri anna selitemahdollisutta hävinneelle. Saksan itsevaltiutta ja asehegemoniaa haaveilevat maan alle piiloutuneet ryhmät – tänäänkin. Elintilan puute ajoi suuret suunnitelmat jo 1920 –luvulta, vereslihalliseksi kohtaloksi ydineuroopan valtiaille - saksalaisille.

Suuri Germania unelma, joka vei 6,5 miljoonan saksalaisen hengen – puhumattakaan neuvostoliittolaisista, joita kaatui ”suuressa isänmaallisessa sodassa” yli 30 miljoonaa, romahdutti erityisesti Saksan kansan. Opimmeko mitään Adolf Hitlerin Saksasta ja Josif Stalinin Neuvostoliitosta?

Mitä Saksa ei saanut asein – saa se sen nyt ylivertaisella taloudella, kekseliäisyydellä ja tehokkuuden taidolla – ilman aseita --- ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/germania-h... -

Jorma Repo

Kiinassa opetetaan uiguureja olemaan Kiinalaisia,Ilkka ottapa kantaa sinun suuresti alkuperäiskansoja puoluätavalla blogillasi.

Ilkka Luoma

Kiinan keskushallinto maakuntahallintojen kautta haluaa opastaa väestöään kiinalaiseen yhteiskuntajärjestykseen ja -järjestelmään - puuttumatta kansalaisten etniseen tms. taustaan, siltä osin kuin ne eivät ole uhka yhteiskuntarauhalle ja -kehitykselle.

Jorma Repo

Eli tälläiset keskitysleirit ovat ihan OK.Sehän ei sodi minkäänlaisia ihmisoikeuksia vastaan.Js pikku pommi Krimillä ei ylitä sinun uutiskynnystäsi,kuten ei myöskään se,että Venäjä jatkaa II maailmansotaa Japanin kanssa

Ilkka Luoma

Millaista sotaa Venäjä käy Japania vastaan?

...
Kerrotko lisää noista keskitysleireistä - tarkoititko Saksan kolmannen valtakunnan keskitysleirejä? Missä niitä on haikailtu?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Millaista sotaa Venäjä käy Japania vastaan?"

Kai tiedät, että maiden välillä ei ole vieläkään saatu tehtyä 2. maailmansodan jälkeistä rauhaa. Vallitsee kaiketi jonkinlainen aselepotilanne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Tiedän - hyvinkin. Mutta oleellinen kysymys on se, millaista sotaa siellä nyt käydään?

...
Entä Suomi ja Englanti - Jatkosodan peruja?

Jorma Repo

Nämä sinun vastauksesi ovat jälleen luokkaa,millaista,kerrotko, Oletko?

Jorma Repo

Oletko sopivasti ohittanut uutiset leireistä joissa kiinalaiset pitävät miljoonia Uiguureja esim. HS/MTV3.Ole hyvä ja älä aloita vastausta kysymyksellä.

Jorma Repo

Sinä muuten olisit vastaavanlaisella leirillä opastettavana jos Kiinalaisena kirjoittaisit uiguureja eli alkuperäiskansaa puolustavia blogiasi.

Ilkka Luoma

29 ja 30 ovat asiakommentteja ja edellyttävät tarkempaa kirjoitusta vastauksena - sen valmisteluun ja todellisten taustojen selvittelyyn menee oma aikansa, mutta juttu ilmestyy myöhemmin - aiheesta.

Toimituksen poiminnat