Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

”Jokainen valtio puolustaa itseään”

 • Näin lännestä uhka halutaan Kaliningradista nähdä - Iskander ¤
  Näin lännestä uhka halutaan Kaliningradista nähdä - Iskander ¤
 • Tämä kertonee uskottavammin todellisuudesta ja pussiin ahdetusta Venäjän karhusta
  Tämä kertonee uskottavammin todellisuudesta ja pussiin ahdetusta Venäjän karhusta
 • Lännen sotakone pelottelee Ahvenmaan miehityksestä ¤¤
  Lännen sotakone pelottelee Ahvenmaan miehityksestä ¤¤
 • Kuva 1.: Kansakuntamme suuren enemmistön vakaa mielipide Natosta käy ilmi tästä
  Kuva 1.: Kansakuntamme suuren enemmistön vakaa mielipide Natosta käy ilmi tästä
 • Kuva 2.: Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin yleiskartta - huom! Alue Lapissa - hyökkäysalue Kuolaan ¤¤¤
  Kuva 2.: Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin yleiskartta - huom! Alue Lapissa - hyökkäysalue Kuolaan ¤¤¤

Näin sanaili esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putin. Itämeren sotilaallinen tasapainotila on järkkynyt. Maailman se toinen ydinasesuurvalta Yhdysvallat on tullut kaukaa Atlantin takaa Venäjän kotivesille – taistelukoneistoineen ja aktiivisine hyökkäys-/ puolustusharjoituksineen, lietsoen muita rauhallisempia Itämeren valtioita mukaansa. Nato' n aseylivoima on Itämeren piirissä jo silmiin pistävää ---

 

Ennen Itämeri viimeisen suursodan aikana oli Saksan kolmannen valtakunnan kotimeri 1941-1944 ja suomalaiset innokkaasti miinoittivat Neuvostoliiton sotavoimia Suomenlahden pohjapussukkaan – muun muassa sukellusveneverkoin yhdessä saksalaisten kanssa – jo ennen Operatio Barbarossan alkua, johon myös Suomi osallistui hyökkääjänä nimikkeellä Jatkosota.

 

Helsingin Sanomat kirjaili Itämeri-aiheesta, jälleen Venäjän uhkaa maalaillen

[ … nyt kerrottiin Venäjän lisäävän sotilaallista voimaa omalle maalleen – Kaliningradiin [1 … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005868087.html - ]

Jokainen valtio huolehtii omasta turvallisuudestaan - itse, niin Suomi kuin se toinen ydinasesuurvalta Venäjä. Nyt myös se ensimmäinenkin ydinasesuurvalta US on aktivoitunut sota- ja taisteluvoimineen kaukaa Atlantin takaa tänne Venäjän vierelle - Itämerelle. Itämeren sotilaallinen tasapaino on horjunut ja näin Venäjä tasapainottaa tilannetta kotinurkillaan.

 

Amerikkalaisten ydinaseet ovat Euroopassa

On olemassa mahdollisuus, että Saksa haluaa Yhdysvaltojen sota- ja taisteluvoimat pois omalta maaltaan. Näin eurooppalaisen rauhankehityksen takuuvaltioiksi tulisivat Saksa ja Venäjä [2.

Miksi näin ja miksi se on eduksi koko Euroopalle? Syy on selvä - nimittäin juuri venäläiset ja saksalaiset eurooppalaisina tietävät mitä oli maailmanhistorian verisin ja julmin yksittäinen sota - II Maailmansodan Euroopan Itärintaman sota 1941-45.

 

...

Entä nyt kun suomalaiset harjoittelevat hyökkäys- ja puolustautumistaisteluja kaukana Atlantin takana – US' n Alaskassa, josta kirjoitetaan liki hurmiollisessa hengessä?

[Yle' n otsikolla: ”Suomalaiset Hornet-lentäjät mukana Yhdysvaltain johtamassa harjoituksessa Alaskan yllä – "Kehittyäkseen on harjoiteltava parhaiden kanssa"” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10450915 - ]

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla [3 – ollen matkalla ”sauliniinistömäisesti” välittäjäroolin rakentajaksi [4, joka taas edellyttää täyttä sitoutumattomuutta mihinkään taistelujoukkoon [5 – muun muassa Natoon tai Venäjän/Kiinan sotilaalliseen etupiiriin.

Olemme välittäjiä ja suuret tarvitsevat uskottavaa ja luotettavaa neuvottelu- ja tapaamismaaperää, johon Suomi sopii aivan erinomaisesti.

Seuraava tapahtumasarja saattaisi olla mahdollista Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä [6, jossa parhaimmillaan maailmanrauhaa rakentamaan saapuisivat kaikki kolme suurvaltaa – Venäjä, Yhdysvallat ja se maailman suurin taloudeltaan ja vientitoiminnaltaan – Kiina.

Kiina yllättäen, joka on myös Suomelle ehkä merkittävin kauppakumppani [7 - Venäjän jälkeen – lyhyellä ja venäläisten osalta pitkällä tarkastelujaksolla ---

 

Valittu tie Suomelle on kirkas ja kansakunnan määrittämä!

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta-jyrahti-jalleen-ei-natoon.html - ]

Suomalaiset eivät halua suurena enemmistönä lännen sotakoneeseen mukaan [Kuva 1.] – emme halua olla Nato/US' n hyökkäysalusta itään [8 – me ymmärrämme kansakuntana tämän uhan erinomaisesti, sillä jouduimme muun muassa neuvottelutaidon puutteen vuoksi 1939 hyökkäyksen kohteeksi – syntyi Talvisota [9 – jonka monien syiden summana puolustimme itsellemme voitoksi -

 

Historiasta viisastuneena olemme valitsemassa suomalaisina nyt toisen tien

Voimme olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta [10 – yhdessä huomisen suurvaltapolitiikan tiennäyttäjän – Kiinan – kanssa. Kiina ei halua puuttua muiden sisäisiin asioihin, emmekä mekään – otamme irtiottoa jo lähiaikoina läntisen kulttuurin sekaantuvasta ulkopolitiikasta ja siirrymme ”sveitsittymisen tielle” [11.

 

EKSTRA

[2016] Itämeri voisi tulla natomereksi -alaotsikko

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/nato-selvitys-toispuolisella-ja.html - ]

Jälleen karttaan katsoja huomaa, että Venäjän toiseksi tärkein kaupunki jäisi jälleen pussiin (edellisen kerran 1941). Historiaa lukeneet tietävät, että Leningradin puolustusvyöhykkeestä tuli Talvisotamme kynnyskysymys. Vastineen löydämme Kuuban kriisistä 1960 – luvun alkupuolelta, jolloin näimme Yhdysvaltojen reagoinnin Neuvostoliiton lähestymiseen.

Venäjälle jäisi Pietari pussin pohjille ja Kaliningrad natovaltioiden puristukseen – jolloin sen aseistamiseksi ei riittäisi kuin neutroniaseet ja taktiset ydinlataukset, jotta riittävä pelote ja itsesuojelukyky kuin itsekunnioitus säilyisivät. Miksi muuten natoselvitysryhmässä ei ollut yhtään Venäjän asiantuntijaa, eikä Kreml -tuntijaa? [24]

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/12/uhkaako-venalainen-iskander-suomea.html -

[2 233 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!” - linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1884263 – alta – ORIG 07.10.2014.

[3

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[5

[6

[7

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/kenraali-lindbergin-ei-pida-puuttua.html -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-paatos.html -

.

[10 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html -

[11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181460

 

DOC itameri_rauhanmeri_18102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 18102018

 

609_5803 – 11:00_14:25 N5

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Ilkka Luoma

[1
...

KESKIVIIKKONA, JOULUKUUTA 18, 2013
Uhkaako venäläinen Iskander Suomea?

Venäjä on puujaloiltaan nouseva materiaalinen suur- ja maailmanvalta, jolla on ydinase, ja niitä niin paljon, että toimiessaan ne tuhoavat ”puoli maailmaa”. II Maailmansodan perintönä saimme vastakkainasettelun Eurooppaan – USA -johteisen Naton ja aiemmin jo romahtaneen Neuvostoliiton Varsovan liiton. Varsovan liitto sammui jo kauan sitten, ja Nato työntyy nyt idemmäksi kuin koskaan.

Venäjä sijoittaa vakoilutietojen mukaan erinomaisen tehokkaita ja tarkkoja Iskander 1] keskimatkanohjuksia Kaliningradiin, tai oikeastaan Saksalle kuuluvaan Köningsbergiin. Kaliningrad on EU-Euroopan ”sisällä”. Venäjällä on yhtäläinen oikeus vastata asetettuihin uhkakuviin, kuin millä tahansa muullakin valtiolla – muistamme Kuuban ohjuskriisin, jossa 1960 – alkupuolella ”maailma käväisi ydinsodan partaalla”.

1] Iskander ~ http://en.wikipedia.org/wiki/9K720_Iskander - [wiki]

YLE TV1:n pääuutiset puoliyhdeksältä kysyi hämmästyttävän kysymyksen (kuin aliarvioidakseen kansalaisiamme) - ”Onko Kaliningradiin sijoitettavilla Iskandereillä luotavissa uhkaa meille suomalaisille?”.

Suomen kansa tietää hyvin, että Pietari, Venäjän toiseksi tärkein kaupunki, on vain 300 kilometrin päässä Helsingistä ja näin on varmaa, että Venäjän ohjusjoukot ovat sijoittaneet riittävän torjuntavalmiuden kaupunkinsa puolustukseksi.

Iskanderit Kaliningradiin ovat vain vastaus Naton ohjuskaluston laajentumiselle, esimerkiksi Puolaan – Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitteli jo useita vuosia sitten, että he vastaavat kaikkiin Naton tekemiin Venäjää koskeviin uhkakuvasiirtoihin – ja tämä viimeinen on nyt sitten se vastaus.

Emme tarkoin tiedä mitä meneillään olevassa Ukraina tapauksessa 2] vielä tapahtuukaan – on kuitenkin muistettava, että 60 miljoonan Ukraina puhuu venäjää ja on kansaltaan jakaantunut niin itäiseen kuin läntiseen mieltymiseen. EU ja sen kautta Nato koettavat omalla ”vapauden sanomallaan” soluttautua Venäjän naapuriin 3].

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/12/uhkaako-ve... -

.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ilkka Luoma "unohtaa" että USA ei soluttaudu mihinkään Venäjän naapurivaltioihin vaan he ovat itse, osana NATON puolustusliittoa, pyytänet USA:ta sijoittamaan joukkoja Baltian maihin Puolaan jne. Venäjän pitkänmatkan pommikoneet on useasti bongattu lähellä Englannin länsirannikkoa joka on jo sen verran kaukana Venäjän omista rajoista ettei niitä lentoja pystytä perustelemaan millään muulla kuin harjoituksena mahdollista hyökkäystä varten.

Ilkka Luoma

Muistatko miten US reagoi 1960 -luvun alkutaipaleella kun oli ensin pommittanut Kuuban lentokenttiä ja sitten aseistanut maihinnousuyrityksen Kuuban ja kun Kuuba pyysi NL' n apua sodan uhan edessä - niin miten kävi?

...
Suomeenkin tulivat itse itsensä pyytäen.

Aikanaan Suomesta oli munaa sanoa kohteliaan topakasti Moskovaan: "Kiitos ei", kun ehdottelivat yhteisiä sotaharjoituksia - enää ei munaa ole...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma: "Ennen Itämeri viimeisen suursodan aikana oli Saksan kolmannen valtakunnan kotimeri 1941-1944 ja suomalaiset innokkaasti miinoittivat Neuvostoliiton sotavoimia Suomenlahden pohjapussukkaan – muun muassa sukellusveneverkoin yhdessä saksalaisten kanssa – jo ennen Operatio Barbarossan alkua, johon myös Suomi osallistui hyökkääjänä nimikkeellä Jatkosota."

Miinoittivat, koska NL oli miehittänyt Suomen alueita ja liittänyt ne itseensä, ja koska NL oli miehittänyt koko Viron ja liittänyt sen itseensä. Eli NL:n sotavoimat eivät suinkaan olleet Suomenlahden "pohjanpussukassa", vaan ihan vierailla mailla Suomessa ja Virossa. Ja eivät miinoittanut ennen kuin NL pommitti maamm alueita ja aloitti senkin sodan hyökkäystoimet.

Mutta edelleen Luoma kuvittelee, että NL kävi vain puolustussotaa muidenkin mailla ja vain sillä oli oikeus siihen.

Nykyään Itämeri on NATO:n (johon kuuluu myös Saksa) "kotimeri" ja ihan siihen kuuluvien valtioiden omalla suostumuksella ilman mitään sodankäyntiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kajanto kirjoitti: "Nykyään Itämeri on NATO:n (johon kuuluu myös Saksa) "kotimeri" ja ihan siihen kuuluvien valtioiden omalla suostumuksella ilman mitään sodankäyntiä."

Kajanto siis liitti jo Suomen ja Ruotsin NATOon ja ajoi Venäjän pois Kaliningradista ja Suomenlahden itäpäästä. Hänellä taisi jäädä märät unet päälle kun nousi päikkäreiltä. Huhuu, Kajanto, huhuu, todellisuus kutsuu.

Ilkka Luoma

Jori on tunnettu itä-suomalainen natofanaatikko ;)

Ilkka Luoma

" ... 15. kesäkuuta 1941 Mannerheim alisti kenraali Siilasvuon armeijakunnan Pohjois-Suomessa Saksan alaisuuteen. 18. kesäkuuta 1941 Suomen ilmavoimien lentokoneisiin maalattiin Saksan Luftwaffen mukaiset keltaiset itärintaman tunnukset. 22. kesäkuuta 1941 Saksa aloitti hyökkäyksen ja käytti aiemmin sovitun mukaisesti Suomen ilmatilaa ja lentokenttiä Neuvostoliiton pommittamiseen ... "

.

" ... Suomen ilmavoimien esikunnan määräyksestä Yleisradion Lahden radioaseman sekä Turun ja Oulun radiomastoihin asennettiin 21. kesäkuuta automaattiset morsetuslaitteet saksalaisten pommikoneiden radiosuunnistusta varten.[15] Ilmailuhistoriaa tutkineen tohtori Hannu Valtosen mukaan saksalaisia pommikoneita lensi yöllä 21.–22. kesäkuuta Itä-Preussista Etelä-Suomen ilmatilan kautta Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä etelään Leningradin seudulle, missä Saksa ja Neuvostoliitto kävivät operaation ensimmäiset ilmataistelut noin kello kolmen jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen saksalaiset pommittajat lensivät Suomeen Uttiin, missä ne tankattiin ja mistä ne jatkoivat kotikentilleen Itä-Preussiin.[16]

21–22. päivän välisenä yönä saksalaiset yhteistyössä Suomen Valtiollisen poliisin kanssa valtasivat Neuvostoliiton Petsamon konsulaatin ja suomalaiset pidättivät konsulaatin koko henkilökunnan perheineen. Saksan Gestapo takavarikoi konsulaatin arkistot tutkittavakseen ja toimitti ne myöhemmin Valpolle.[17]

Saksan merivoimat käyttivät hyväkseen Suomen aluetta, ne olivat tukeutuneet Suomen rannikkoon ja satamiin jo kesäkuun puolivälistä alkaen.[16] Suomen sodanjohto oli määrännyt jo 17. kesäkuuta sukellusvenelaivueen osallistumaan Viron rannikon miinoittamiseen ja illalla 21. kesäkuuta sukellusvenelaivue sai toteuttamiskäskyn tehtävälleen. Suomalaiset sukellusveneet sekä suomalaiset ja saksalaiset laivat aloittivat 22. päivänä Suomenlahden miinoittamisen, jotta Neuvostoliiton Itämeren laivaston vapaa kulku estettäisiin. ... "

Wiki

.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Niin, onhan se Nato-meri sodan aikana veemäinen juttu Venäjälle. Entäpä rauhan aikana?

Ilkka Luoma

Tänään Itämeren rantaviivasta suurin osa muiden kuin Nato-valtioiden hallussa.

Ilkka Luoma

[5
.
" ... Miksi suomalaiset sanovat mielipidetiedusteluissa aina täyden ei Natolle?
[Natokannatuksista ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_nato-kannat_enn... - ]

Natomyönteiset poliitikot ovat parkuneet, ettei Natosta ole voitu asiallisesti keskustella, vain tunteella, siksi tehtiin tämä selvityskin. Eero Heinäluoma sanoi a-talkissa yksikantaan – Natosta on keskusteltu jo vuosikaudet.

Arvaan, että siksi ei asiallisuutta natokeskustelussa, koska käännytystyö kansakuntamme osalta on jatkuvasti epäonnistunut ja kansa sanoo Natosta innostuneille: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” tai tuumaavat, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee, ja ne, jotka niitä pesee”.

[ … kansalainen Liisa luki natomietinnön |16 ja huomasi, ettei siinä ollut mitään uutta, mitä kansa ei olisi viimeisen 10 vuoden aikana tiennyt ja keskustellut – päinvastoin kansa oli käsitellyt nekin kohtiot, jotka nyt tästä selvityksestä jäivät pois – näin Liisa mietti … ]

Aivan sama, jos olisi valittu viisi viisasta arkijärkistä puolueetonta kansalaista –

… olisivat he saaneet vähintään saman lopputuloksen ja se olisi todennäköisesti saanut paremman arvion luotettavuudesta, olisihan se ollut tavallisten kansalaisten näkökulma. Kansalaisselvitys olisi peilannut myös enemmistökantojamme. On toki muistettava, että noin 22- 27 prosenttia suomalaisista kannattaa Natoon liittymistä. Lopultahan se on arkikansa, joka nämä jutut maksaa – rahana, menetyksinä ja vammautuneina kuin henkensä menettäneinä. ... "

.

Ilkka Luoma

[2016]

" ... Venäjä kysyy miksi USA näyttää lihaksiaan Itämerellä ja nyt Suomessa

Miten Venäjä on uhkailut meitä – vai riittääkö monille meille aukeamaton Krimin historia |11 lähitapahtumineen syyksi ulottaa vaaran vyöhyke Itämerelle saakka. Mistä tätä pelon ilmapiiriä oikein lietsotaan? |12

Miksi Yhdysvaltojen laivaston USS Donald Duck –

… ohjushävittäjä tehokkaine signalointilaitteineen |13 risteili puolalainen helikopteri ilmassa niin läheltä Kaliningradia? Oliko kyseessä siellä olevien venäläisten Iskander - torjuntaohjusjärjestelmien |14 tietoliikennepeilaus, ettei peräti sen tai niiden turvaohjelmistoihin vaikuttaminen.

Vanhemmat lukijat muistavat Kuuban ohjuskriisin 1960 – luvulta |15, kun Neuvostoliitto oli Yhdysvaltojen miltei kotivesillä. Nyt vasta USA:n järjestämä Kuuban kauppasaarto on poistumassa! Kukin tarkkailee omia lähivesiään – tavallansa.

Vakoilun ja ohjelmistotunkeutumisen osalta molemmat ydinasesuurvallat tietävät totuuden, mutta eivät sitä kerro, koska molemmat harrastavat samantyyppistä peilausta ja syöttöä, Amerikkalaiset saattoivat operoida normaalia huomattavasti suuremmilla signalointitasoilla ja venäläiset kävivät niistä huomauttamassa? ... "

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Taattua perus-Ilkkaa taas: paha ja ilkeä Nato uhkaa pientä, kilttiä Venäjä-rukkaa :D. Onneksi Venäjä on osannut puolustautua miehittämällä osan naapurimaastaan ja liittämällä sen itseensä ja sotimalla kahdenkin naapurimaansa alueella. Kummatkaan näistä naapurimaista eivät kuulu tuohon pahaan Natoon. Jos olisivat kuuluneet, Venäjä ei miehittäisi niiden maaperää.

Venäjä saattaa vielä puolustautua kolmannenkin Natoon kuulumattoman naapurimaansa alueella. Suomen, joka ei ollut ymmärtänyt liittyä ajoissa Natoon. Venäläiset ovat huomanneet, että hyökkäys on paras puolustus. Hyökätä voi kuitenkin vain itseä pienempiin, Natoon kuulumattomiin naapurimaihin. Nato on liian vahva, jotta sen jäsenmaiden kimppuun voisi hyökätä.

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt tuon toisen ydinasesuurvallan puolustussotiin?

Tässä:

~ https://ipfs.io/ipfs/QmXoypizjW3WknFiJnKLwHCnL72ve... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Yhdysvallat on liittänyt uusia alueita itseensä viimeksi 1800-luvulla muistini mukaan. Venäjä, Neuvostoliitto ja taas Venäjä on liittänyt naapurimaidensa alueita itseensä pelkästään viimeisen 80 vuoden aikana todella useasti. Puolasta, Saksasta, Romaniasta, Japanista, Suomesta, Baltian maat ja nyt ihan viimeisen kymmenen vuoden aikana Ukrainasta ja käytännössä myös Georgiasta.

Aina on löytynyt "hyvä" syy: milloin Leningradin turvaaminen, milloin pelko, että USA muka perustaisi laivastotukikohdan Sevastopoliin. Venäläiset eivät tajua, että jos he olisivat hylänneet totalitarismin ja supervaltahaaveet ja muuttaneet maansa demokraattiseksi oikeusvaltioksi, Venäjä olisi nyt arvostettu Naton jäsen, yksi sen peruspilareista turvaamassa rauhaa ja ihmisoikeuksia Euraasian alueella.

Mutta he valitsivat johtajakseen miehen, joka on ottanut johtotähdekseen palauttaa imperiumi. Toivottavasti se ei johda samanlaiseen tai vielä suurempaan katastrofiin kuin aikoinaan erään toisen miehen yritys luoda Kolmas valtakunta. Jos niin käy, yksi on varma: suurimpia kärsijöitä ja häviäjiä ovat venäläiset. Toisen maailmansodan 20-30 miljoonaa kuollutta venäläistä saattaa olla vähän sen rinnalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Millaisia puolustussotia US on käynyt omilla rajoillaan viimeisen 100 vuoden aikana?

Mitä ne muut sodat ovat olleet?

...
Suursodan syttyessä Venäjä on viimeinen valtio joka luhistuu - pelkästään sen suuren pinta-alan vuoksi - edes amerikkalaisten kaikki a-aseet eivät riitä tuhoamaan koko Venäjää - aina jää Siperian perukoille henkiin joitain, kun taas EU-Eurooppaan ei jäisi juuri mitään ... Saksakin luuli Napoleonin tavoin valtaavansa NL' ton ja tsaarin Venäjän - toisin kävi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #16

Avaamalla toisen rintaman Normandian maihinnousulla ja antamalla runsaasti materiaalista apua Yhdysvallat puolusti Neuvostoliittoa Natsi-Saksaa vastaan. Ovat jälkeenpäin varmaan oikeasti harmitelleet tuota tekoa. Ja luulisi Ilkkaakin harmittavan, kun amerikkalaiset taas tuolla tavoin olivat puuttuneet muun maailman asioihin.

Maailma tulisi olemaan varmasti täysin erilainen täysimittaisen ydinsodan jälkeen. Se kuitenkin on varmaa, että jokainen Venäjän vähääkään suurempi kaupunki olisi maan tasalla sellaisen sodan jälkeen.

En kuitenkaan usko sellaisen syttyvän. Supervaltojen johtajat molemmin puolin ymmärsivät kylmän sodan aikana mitä siitä seuraisi ja luulen, että nytkin vastuullisemmat venäläiset ohjaisivat Putinin ja hänen silovikkijoukkionsa hoitoon, jos tuollaista alkaisivat yrittää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Jos Stalinia olisi haluttu auttaa oikeasti olisi maihinnousu Normandiaan suoritettu jo 1942-43 - ei tehty, koska NL ei ollut riittävästi heikentänyt Saksaa ... Itärintama otti Saksan voimasta noin 60-75 prosenttia.

...
Oletko perehtynyt US-sotiin vuoden 1945 jälkeen - millaisia sotia niistä oli käyty US-rajojen ympärillä, tai missä ne olivat käyty?

...
Suursodassa, joka voi syttyä "vahingossa" - merkittävin ominaisuus on torjuntakyky korkealla ja mahdollisimman lähellä hyökkäysohjusten lähtöpaikkoja - toisaalta Venäjän pinta-ala on heidän puolellaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voin tässä tunnustaa näin ystävien kesken että olen jo vuosia luonut suhteita sekä Natoon että Kiinaan.

Kun saadaan hyökkäyssopimus, Suomen armeija vapauttaa Karjalan ja Pohjois-Venäjän sukukansat. Kiina ottaa itselleen geopoliittisesti sille kuuluvan Siperian Uralille asti.

Natolaiset eivät oikein tiedä mitä tehdä. He mielellään pommittaisivat Venäjän kaupungit tuusan nuuskaksi ihan kuten venäläiset ovat Syyriassa ja Tsetseniassa tehneet. Mutta jenkit eivät tykkää lähettää maavoimia Venäjän aroile talsimaan koska tiet ovat vieläkin huonot. EU:han on rahoittanut Venäjän pääteiden kunnostusta mutta ei se riitä. Jenkit joutuisivat elättämään miljoonia henkiin jääneitä köyhiä ja saamattomia venäläisiä.

Venäläiset yrittävät houkutella jenkkejä tulemaan ja hyödyntämään heidän suunnattomia luonnonrikkauksiaan.Tämä on ansa. Koko Venäjän infrasturktuurihan on paskana, se pitäisi uusia, miljoonia kilometrejä uusia rautateitä, kanavia, satamia, valtavia kaivoksia.

Natolaiset väittävät kivenkovaan että mitä heiltä puuttuu, tulee halvemmaksi tuoda vaikka kuusta. Siitä ei tulisi edes minkäänlaisia poliittisia ongelmia.

Tällaista päiväunta näin eräänä päivänä:)

Ilkka Luoma

Leo lepäillyt viime aikoina - keräsi voimia, ja sai hevosen hirnahdellen kiitolaukalle ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kävin Pihkovan sotilaspiirissä tarkastelemassa Venäjän hyökkäysvalmisteluja Rollaatoripataljoonan valtuuttamana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Kerrotko nyt sitten aikuisten oikeasti millaisia hyökkäysvalmisteluja siellä tehdään?

Ilkka Luoma

[2015]

" ... Suomessa ei Venäjää pelätä
[ … emme pelkää, ehkä epäluuloa havaittavissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-... - ]

Ilta-Sanomat järjesti puolitotuudellisen ”kansalaiskallupin” kysymällä netissä lukijoilta – Pelkäätkö Venäjää? Ja kansa vastasi noin 40.000 ruksauksen voimalla – 60% sanoi 'en'. Loppu 40% tunnusti pelkäävänsä Venäjää - 'kyllä', mutta miksi?

Tiedämme senkin, että EU-pakotteet ja niiden vastatoimet ovat iskeneet rajusti maahamme 0] – me pelkäämme taloudellisia seurauksia, muun muassa satoja valiolaisia on menettänyt toistaiseksi työnsä, kun jogurtit eivät enää juustojen kera virtaa Venäjälle. Muistamme senkin, etä nykyinen valtiovarainiminsteri Alex Stubb kertoi, että Venäjä pakotteet tuskin 'kosmetiikkaa enempää varjostavat maatamme' (ei sanatarkka lainaus).

Uhka!

Mikä onkaan meille se todellinen uhka? Se on leviävä terrorismi – ISIS 11]. Se on yllättäen ylistetty Nato, joka USA' n mahtavoittamana selätti eduskuntamme ja sai Nato-Isäntämaa pöytäkirjansa 12], jota muuten Ruotsi ei edes ratifioinut! Tuo pöytäkirja mahdollistaa kutsusta Naton sisäänpääsyn suvereenina toimijana maahamme – jossain (luodussa) konfliktitilanteessa.

Tuo ylläoleva konflikti voi olla Nato/USA' n syöksy Lappimme läpi Venäjän Kuolan niemimaalle 13], jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun uhka – eli ydinsukellusveneet – Typhoonit 14] ja Borei -luokka 15] sekä niiden Bulava monikärkiydinohjukset 16]. Tätä voimapotentiaalia USA pelkää ja on varmasti varautunut iskemaan niiden kotipesiin – sopivassa hetkessä. Tämä ominaisuus luo meille tilanteen, jossa olemme taistelukenttä ja -alusta – kuten Virokin.

Peittääkseen tämän edellä mainitun skenaarion USA' n puolesta – UPI-FIIA Charly Salonius-Pasternak kehitti amerikklaisen ajatushautomon villin haudonnan Ahvenanmaasta, jonka koukun matoineen nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) nielaisi 17].

Suomi Natoon, vaikka ohi kansanäänestyksen!
[ … Kokoomuksen koppalakkiosasto jenkaa Suomea Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen liittymisestä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... - ]

USA johtaa 'maailman eniten militaarioperaatioita käyneenä valtiona' 18] orkesteria, jonka tavoite on Suomen kytkös Natoon. Ponne on kirkas kuin Hornet rynnäkköpommittajan jälkipolttosuihku.

Meidät halutaan ylläpitämään Viron ilmataistelukykyä, sillä Virollahan ei ole omia taistelukoneita – meillä on! Tämän vuoksi USA tullee subventoimaan omia (epäonnistuneita) Boeing F-35 Lightning II monitoimisotakoneitaan - meille, jotta liittyminen olisi taloudellisesti perusteltua. Mainittakoon, etä olimme jo Viron Ämarin ilmataistelu- ja ilmasta maahan rynnäköintiharjoituksissa mukana 19].

...
Meille on myös uhka Irakista

Tunnetusti edellinen Stubb 0 pätkähallitus siunasi vapaaehtoissotilaidemme kommennukset Irakiin 20], USA' n rinnalle opettamaan taistelu-aakkosia kurdeille heidän taistelussaan isisläisiä vastaan.

Samaan aikaa natovaltio Turkki käy ilmasotaa kurdeja vastaan – kun taas natojohtaja USA pommittaa isisläisiä Syyriassa 21] ja Irakissa – tämäkään toimintamalli ei oikein sisäisty meidän ”Erkille ja Liisalle” - ja näissäkin karkeloissa meidän pitää olla mukana –

… kuten vieläkin Afganistanissa 22], joka on jälleen länsidemokraattisesti hävitty sota paikallisia vastaan. Miksi lännenmiehen pitää niin hankasti puuttua muiden sisäisiin asioihin? Miksi lännenmies puolustaa omia arvojaan ”arvottomassa arvomaailmassa” niin aggressiivisesti? 23]

Venäjän uhka maalautuu kansalle mediasta – ei todellisuudesta
[ … Verkkouutiset ~ http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nato_venaja-3... - ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/08/mista-luod... -

.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Luoma: "...emme halua olla Nato/US' n hyökkäysalusta itään [8 – me ymmärrämme kansakuntana tämän uhan erinomaisesti, ..."

Älähän Luoma nyt taas tekeydy kansakunnaksi.

Loukkaat suomalaisten älykkyyttä. Niin hölmöa kansakuntaa ei olekaan, joka kuvittelisi Naton edes suunnittelevan hyökkäämistä Suomen kautta Venäjälle. Tai hyökkäämistä muuta kautta Venäjälle. Tai hyökkäämistä ylipäätään mihinkään. Nato on, katsos, puolustusliitto.

Myöskään Kremlin esikunnista ei löydy niin sekopäistä sotilasasiantuntijaa tai tiedustelu-upseeria, joka tosissaan kuvittelisi Naton hautovan hyökkäystä Venäjälle, Loukkaat siis heidänkin älykkyyttään.

Ainoa suuri mysteeri on, millä motivaatiolla jaksat puurtaa näillä palstoilla Kremlin uskollisimpana ja ylivoimaisesti tuotteliaimpana propadandasoturina vuodesta toiseen? Neuvostoliitolla oli stahanovilaiset sosialistisen työn sankarinsa. Mikä ihme panee suomalaisen ryhtymään putinistisen työn sankariksi?

Ilkka Luoma

Kts. Kuva 1

...
Afganistanissa olemme jo suomalaisina osa sotaa, jossa taistelua ulkoisena taisteluvoimana käy juuri Nato, tosin YK' n valtuutuksella.

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

"Ainoa suuri mysteeri on, millä motivaatiolla jaksat puurtaa näillä palstoilla Kremlin uskollisimpana ja ylivoimaisesti tuotteliaimpana propadandasoturina vuodesta toiseen? Neuvostoliitolla oli stahanovilaiset sosialistisen työn sankarinsa. Mikä ihme panee suomalaisen ryhtymään putinistisen työn sankariksi?"

Jotkut tekevät rahasta mitä vain, jopa myyvät silmää räpäyttämättä itsekunnioituksensa, omatuntonsa ja selkärankansa.

Ilkka Luoma

Kerrotko nyt lukijoille missä kohdin olen kirjoittanut väärin, propagandistisesti ja muin vääristelin väittein, mitä esität - sinun tulisi myös osata todistaa se ja ne ...

...
Laitan tämän sinulle tiedoksi:

Otsikon kysymys on ytimessä ja maailmoja syleilevässä asennossa. Elämme täällä peräpohjolassa idän ja lännen vedenjakajalla - olemme samalla perimältämme niin lännestä kuin idästä.

Eräs vastakkainasettelun muoto on itseään laatumediaksi tituleeraavan laatumediankin aikaansaannos - nimittäin paljon puhuttu West trolling manipulation - ilmiö, jossa luodaan aika-ajoin voimakasta idän ja lännen vastakkainasettelua, ja ei aina niin kirkkain todistein. Ehkä väkevin ja manipulatiivisin asia-aihio on suomalaisten Natoon jenkaaminen. Pitäisikö laatumedian olla asian osalta puolueettomampi?

Konkreettinen ilmiö on myös Venäjän uhan luonti, joka silloin tällöin osoittautuu jatkuvaksi ja valtiollisia suhteita haittaavaksi. West trolling manipulation luotiin vastineeksi sen itäiselle muodolle, jota voidaan kutsua East trolling manipulaatioksi, varsinkin kun lännen media väitti löytäneensä Venäjän Pietarista "trolling factoryn" - propagandakoneen, tosin ilman vankkoja näyttöjä.

Jos laatumedia katsoo apu-aviisiensa - lööppi-iltapäivälehtiensä kissan kokoisia huuto-otsikkoja, niin ei paljon tarvitse ynnäillä tämän itä-länsiottelun lietsonnan todellisuutta.

Nyt käräjäpäätös Janitskinille ja Beckmannille olivat kovat. Lukijoiden olisi hyvä saada näytteitä herrojen kirjoituksista, jotta faktan tarkastajat voisivat tutkia muun muassa Jessikka Aron omien kirjoitusten todellisuutta ja sitä miksi tuomiot saaneet vastasivat niihin nyt tuomitulla tavalla. Jäämme odottamaan mahdollista valitusta hovioikeuteen.

Liittyen tähän HS-kirjoitukseen
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005869131.html -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #47

"...paljon puhuttu West trolling manipulation...". Ilkka, eihän siitä puhu ja kirjoita kukaan muu kuin sinä, en ole huomannut kenenkään muun käyttävän tuollaista termiä. Tosin kirjoitat siitä niin paljon, että ehkä se jo oikeuttaa väittämään "paljon puhuttu" :)

Kerrot usein myös, että se on luotu vastapainoksi "East trolling manipulaatiolle". Kun kuitenkin pidät kaikkea Putinin hallinnon tuottamaa vain tosiasioiden kertomisena, niin kerro edes yksi esimerkki itäisestä manipulaatiosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

East trolling manipulation -ilmiö on esimerkki puolueettomuudesta ja oikeudenmukaisuudesta - itse trolling manipulation on ilmentymä, ja jostain aina asiat lähtevät liikkeelle ...

...
Idästä on luotu selviä propagandan lähteitä - paljastavan läpinäkyviä, jolloin myös lukijalla on vastuunsa - lännen periaate on taas manipulatiivisempi, jolloin ujutus on ikään kuin hienovaraisempaa ja sofistikoidumpaa - jolloin lukijalle ei jää niin suurta vastuuta tarkistaa faktoja.

Manipulaatio on ilmiönä paljon vaarallisempi kuin propaganda.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #52

Hyvä esimerkki tästä paljastavasta ja läpinäkyvästä propagandasta on väittää myrkynlevittäjäagentteja Salisbyrun katedraalista kiinnostuneiksi turisteiksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Miksi tutkimuksiin ei päästetty syytettyä Venäjää - kuten Turkissa Khashoggin tapausta tutkimaan pääsi Turkin osalta myös Saudi-Arabia ... Case Salisbury ei ole todisteellinen tapaus - ainakaan vielä - ehkä sen tutkintaa pitäisi esittää Case Khashoggin tapaan YK' ta ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #47

Lähes jokaisessa blogissasi vääristelet, panet sanoja toisten suuhun ja jankkaat samoja jo monta kertaa kumottuja valheita. Kyllä tiedät kuule itsekin ihan hyvin, mitä ne ovat, niitä ei kannata enää toistella ja näin saada sinulle taas uutta selitysalustaa propagandallesi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Kerrotko nyt nuo väittämäsi valheeni lukijoille? Se voi olla itsesi kannalta hyvinkin tärkeää.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Asettaessaan talouspakotteita Venäjälle Ukrainan kriisin johdosta länsimaat yhdessä puolustivat Ukrainaa. Olen ylpeä että Suomi seisoi siinä joukossa maanvarastajia vastaan, kansojen itsemääräämisoikeuden puolesta.

Ukrainan talouspakotteet olivat pieni ja kevyt näpäytys niille jotka sekasortoa ja tuhoa kansojen itsemääräämisoikeutta vastaan hakevat.

Sotilaallinen agressio yhtäkään Naton jäsenvaltiota vastaan johtaisi niin suuriin taloudellisiin, poliittisiin ja sotilaallisiin vastatoimiin, maailmanlaajuisesti, että yhdelläkään Naton jäsenvaltiolla yksin olisi mitään mahdollisuuksia vastaaviin seurauksiin. Suomesta puhumattakaan.

Niinpä koiruuksia hautovissa maissa Natoa pelätään niin paljon että pitää aktivoida viidennen kolonnan trollit liikkeelle.

5.artikla on brittitermein sanottuna 'fleet in being'. Jo sen olemassaolo pistää pahantahtoiset hallinnot miettimään toiseen ja kolmanteenkin kertaan. Se on yhteispuolustusta parhaimmillaan ampumatta laukaustakaan.

Kuten jo Georgia ja Ukraina opettivat, voi miettiä mikä olisi Baltian tilanne tänään ilman Naton ja EU:n jäsenyyttä.
Luoman tapaisten trollien kirjoitusten lukeminen helpottaa ja edesauttaa miettimistä.

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt Ukrainan ja Krimin historiaan ja erityisesti Krimin nykyisyyteen?

Oletko perehtynyt USAF hyökkäykseen Serbiaa kohtaan ja Kosovon sotaan, jossa Kosovo irroitettiin Serbiasta, jota tosin Serbia itse ei ole toimenpiteenä hyväksynyt.

Olisiko sinulle tuttu mitä US Army ja USAF tekivät aikanaan Grenadassa - ja miten US asennoitui Iran - Irak sotaan, jossa US aseisti varmuuden vuoksi molempia sodan osapuolia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Krimistä uhkaa tulla aavikko, koska Ukraina ei enää toimita sinne makeaa vettä. Näyttää tästäkin Putinin saavutuksesta tuleva yksi uusi pyrrhoksen voitto Venäjälle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Huomasitko Kertsin salmen sillan - vihjeenä kerron sinulle maailman suurimmasta vesisiirron projektista, jossa Venäjä on mukana jo suunnittelussa - tosin toisaalla, mutta kokemuksia hakien.
...

Ei kiovalaiset tule kiristämään esittämälläsi tavalla - sen tiedät sinäkin, sillä edelleen venäläinen maakaasu virtaa Ukrainan läpi EU-Eurooppaan ja kiovalaiset saavat siitä myös osansa - unohtamatta kauttakulkumaksuja ja suurta velkaa Venäjälle!
...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #48

Kerro ihmeessä siitä maailman suurimmasta vesiensiirroista, näistähän oli jo Neuvostoliitossa kokemuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Pohjois-Kiina kuivuu huolestuttavasti ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #53

Niin Krimin, porakaivot ovat jo 400 metrin syvyydessä, kohta tulee suolavesi tilalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Kuten todettua kiovalaiset eivät lähde tuohon vesikiristykseen - todellisuudessa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Olispa Luomat,myyryläiset etc edes joskus kiinnostuneet/perehtyneet suomen puolustusdoktriiniin,,varuskuntia lakkautettu,kertausharjoitukset rahanpuutteessa lähes seis,,,emme varmasti ole uhka mihinkään suuntaan,emme naton kanssa emmekä ilman,silti pitää jauhaa kremlin näkemyksiä,,miksi te suorastaan vihaatte suomen kansan etua ja näkemylsiä,,ei ymmärrä !

Ilkka Luoma

Merkittävin muutos oli saattaa Hornetit rynnäköintiin kykeneviksi - ilmasta maahan - ulottuvuus 200-500 kilometriä. Jokainen ymmärtää, että noilla taisteluohjuksilla saavutetaan kevyesti syvällä Venäjällä olevia kohteita - jopa Kuolan niemimaan str. ydinsukellusveneiden tukikohdat [!] ...

Kiintoisaa on se, ettei Suomi vaatinut Nato-Isäntämaa pöytäkirjaan kohtaa, jossa Nato/US' lta kielletään ydinaseiden tuonti Suomeen - Ruotsi vaati tämän ominaisuuden omaan vastaavaan pöytäkirjaansa ... kuten sen, että MITEN Nato/US taisteluvoimat kutsutaan maahan - suomalaiset eivät tätä määrittäneet omassaan, joka on tässä:

.
TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

+
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

+
ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isant... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ajattelin ensin pysytellä tämän jankkauksen ulkopuolella mutta kun nimeni mainittiin, lienee vastattava.

Olen todellakin huomannut suomalaisen sotadoktriinin muutoksen. Aiemmin, II Maailmansodan häviöstä Saksan rinnalla ja rinnalta lähtien puhuttiin puolustuksesta, omasta sellaisesta. Nyt parin viimeisen vuosikymmenen aikana se on muutettu osallistusmiseksi erilaisiin miehitys- ja hyökkäysoperaatioihin muualla.

Tämä muutos näkyy myös tavassa järjestää sotavoimat ja siihen millaisia asioita niille harjoitetaan.

Olen samaa mieltä, että kyse on meidän edustamme ja turvallisuudestamme. Olen vain vakuuttunut, että tämä nykymeno vaarantaa molemmat ja tarvitsemme jyrkän käännöksen harjoitetussa (siinäkin) politiikassa.

Ilkka Luoma

Moni innokas lännen sotakoneeseen jenkautuva ei huomaa, että olemme eläneet tuon "sotaisan idän karhun" vieressä jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa - eikä kukaan ole kyennyt kertomaan miten se on meitä sodalla tai hyökkäyksellä uhkaillut.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #54

Uhkailemalla vastatoimilla, kun Suomi yrittää parantaa puolustuskykyään harjoittelemalla USA:n ja NATO:n kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Kerrotko nyt nuo uhkailut tänne selkokielellä - varmasti lukijoita kiinnostaa!

Vesa Leinonen

Ilkka Luoma sekoilee ajatuksissa.

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on

~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona.

Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä,

mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?

Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ...

-----------------------------------------------------------

Vaillinainen.
epätäydellinen, puutteellinen, vajavainen, riittämätön.

Sanat ovat vaillinaisuutta?

Tuo lause sinun blogissa on täynnä tietämättömyyttä, ja myös oksymoron.

Keneltä olet sellaisen idean saanut?

Jos ihmisellä ei ole riittävästi tietoa sanoista, ettei osaa sanoa suulla sanoja, tai kirjoittaa paperille, sehän todellisuudessa on ”vaillinaisuutta” (epätäydellinen, puutteellinen, vajavainen, riittämätön).

-->"mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

Täysin pihalla vuodelta 1900-1917. Ja siitä 1917-1922. Siitä sitten asiat vana pahenee moraalisesti 1922-1941. Sitten tuli Stalinin huluudelle muutaman vuoden stoppi.

Logiikka hukassa.

Jos ihminen lapsella ei ole elämässä ollut esimerkkiä logiikasta, eikä löydä logiikan oivallusta aikuisena, sitten ihmisen mielen ajatukset sekoilevat koko elämän ajan.

Ihmisen mielen ajatuksissa pitää olla jotain tolkkua, järkeä, logiikkaa.
Logiikka on työkalu ihmisen mielelle, keino miten ajatella oikeasti todellisuuden perustalta.

Maailmassa on todellisuus, materiaaliselle maailmalle on myös alkusyy.

Oikea järjestys ihmisen mielen ajattelulle löytyy Pyhästä Raamatusta.

Ihmisen elävässä sielussa kyllä voi olla monen laisia voimia ja vaikutteita, mitkä kiertävät ihmisen ajattelun kieroksi. Monet perheen lapset ovat syntyneet perheeseen missä vanhemmat ja vanhempien vanhemmat ovat olleet pahojen henkien vallan alla. Pahat henget ja pirut kierouttavat ihmisen mielen ajatuksia päin helvettiä.

Totuus on olemassa, ihminen löytää totuuden Pyhästä Raamatusta. Jeesus sanoi asian suoraan, on kirjoitettu. Pyhän Raamatun kirjoituksiin voi luottaa, kun sitä lukee rehellisesti. Kunnia Elämän Luojalle ja Jeesukselle Kristukselle. Saatana pakenee aina Pyhään Raamatun sanaa.

Hullu Venäjä, ja vielä hullumpi Neuvostoliito.

Kaikki Bolsevikkien vallankumoukseen osallistuneet vuosilta 1900-1917 olivat väärällä tiellä, se oli paholaisen toimintaa, sadakseen ihmiset liikkeelle tekemään mahdollisemman paljon tuhoa vasten Elämän Luojan tahtoa. Sitä tuhoa tuli valtavan paljon, 1917-1922 aikana.

Hullut Bolsevikit, luulivat voivansa laittaa Luojan maailman uuteen järjestykseen. Bolsevikit Stalin johdolla, tekivät monta kymmentä kertaa enemmän tuhoa ihmiskunnalle kuin Tsaari Nicholas II.

Joseph Stalin oli Saatanan kätyri, teki Saatanan valtakunnalle hyvää tulosta maanpäällä palvelusta. Siitä hän kyllä saa pitkän palvelu palkinnon helvetissä, ikuisuuden ajan.

Maailmassa on noin 195 maata (Nations).

Ihmisiä maailmassa on paljon.

Current World Population
7,657,732,343 (7.657 Billion).

Venäjän vaikutus valta maailmalla on negatiivinen.
Vuosi 2018.
Russian Population: 143,964,709
Maailman ihmisten %. 1.89 %

Suomi on ollut hullujen johtajien varjossa.
Ateisti valtion edustajat, Bolsevikit, Venäjän Tsaarin murhaajat, Joseph Stalin, ”Neuvostoliito” helvetistä, ja siitä kieroutta kierouden päälle.

Venäjän kansa on 1.89 maailman ihmisistä, eikä yksikään valtio haluaisi sitä mallia omalle kansalle mitä Venäläiset ovat tuottaneet itselle 1900 luvulta 1991.
Venäjällä ei ole mitään rehellistä mallia mitä myydä maailman kansakunnille. Siksi että 1900 alusta lähtien siellä on ollut ammatti rikolliset vallassa.
Kuka selvä järkinen ihminen antaisi hallituksen rikollisten käsiin?
Ei kukaan.
Ei edes Venäjällä.
Siksi Bolsevikit ottivat voiman vallan väkivallankautta.
Venäjän ristiriita on selvä, siksi ihmiset ympärimaailman karttavat venäjän vaikutusta, siinä ei ole rehellistä, aitoa henkeä.
Bolsevikit vuosina 1917-1922 tuottivat kirouksen Venäjän kansalle.
Siitä sitten 1922-1940. Venäjän kansan kirouksen vain pahentuivat Joseph Stalinin johdolla, Saatanan vaikutuksen vallan alla.

Miten ihminen voi olla niin henkisesti tukossa, ettei ymmärrä selvästi Venäjän historiaa, 1900-1917? 1917-1922? 1922-1940.

Pyhä Raamattu sanoo asian selvästi.

Proverbs 6:16-19(NIV)

“There are six things the Lord hates,
seven that are detestable to him:

1. haughty eyes,
2. a lying tongue,
3. hands that shed innocent blood,
4. a heart that devises wicked schemes,
5. feet that are quick to rush into evil,
6. a false witness who pours out lies
7. and a person who stirs up conflict in the community.

Sananlasku 6:16-19.

"On kuusi asiaa, joita Herra vihaa,
seitsemän, jotka ovat häpeällisiä hänelle:
1. ylpeät silmät,
2. valehteleva kieli,
3. kädet, jotka vuodattivat viatonta verta.

4. sydän, joka kehittää jumalattomia järjestelmiä,
5. jalat, jotka nopeasti kiirehtivät pahaan,
6. väärä todistaja, joka vuodattaa valheita
7. ja henkilö, joka herättää konflikteja yhteisössä.

Venäjän valtion historia?
1900-1917?
1917-1922?
1922-1940?
1940-1950?
1950-1979?
1979-1991?
1991-2019?

"On kuusi asiaa, joita Herra vihaa,
seitsemän, jotka ovat häpeällisiä hänelle:?

Ajatella, mitä Elämän Luoja vaatii ihmiseltä.

Matthew 22:14 (KJV)

“For many are called, but few are chosen.”

Isaiah 13:11

“Thus I will punish the world for its evil And the wicked for their iniquity; I will also put an end to the arrogance of the proud And abase the haughtiness of the ruthless.”

Proverbs 11:21

“Assuredly, the evil man will not go unpunished, But the descendants of the righteous will be delivered.”

Ecclesiastes 8:11

“Because the sentence against an evil deed is not executed quickly, therefore the hearts of the sons of men among them are given fully to do evil.”

Matthew 25:46

"These will go away into eternal punishment, but the righteous into eternal life."

Isaiah 3:11

“Woe to the wicked! It will go badly with him, For what he deserves will be done to him.”

Psalm 91:8

“You will only look on with your eyes And see the recompense of the wicked.”

Ezekiel 3:18

"When I say to the wicked, 'You will surely die,' and you do not warn him or speak out to warn the wicked from his wicked way that he may live, that wicked man shall die in his iniquity, but his blood I will require at your hand.”

2 Thessalonians 1:9

“These will pay the penalty of eternal destruction, away from the presence of the Lord and from the glory of His power,”

Ezekiel 18:20

"The person who sins will die The son will not bear the punishment for the father's iniquity, nor will the father bear the punishment for the son's iniquity; the righteousness of the righteous will be upon himself, and the wickedness of the wicked will be upon himself.”

Psalm 34:21

“Evil shall slay the wicked, And those who hate the righteous will be condemned.”

Psalm 58:10

“The righteous will rejoice when he sees the vengeance; He will wash his feet in the blood of the wicked.”

Psalm 11:6

“Upon the wicked He will rain snares; Fire and brimstone and burning wind will be the portion of their cup.”

2 Peter 2:9

“then the Lord knows how to rescue the godly from temptation, and to keep the unrighteous under punishment for the day of judgment,”

Proverbs 17:15

“He who justifies the wicked and he who condemns the righteous, Both of them alike are an abomination to the LORD.”

Job 34:26

"He strikes them like the wicked In a public place,”

Proverbs 10:16

“The wages of the righteous is life, The income of the wicked, punishment.”

Proverbs 21:18

“The wicked is a ransom for the righteous, And the treacherous is in the place of the upright.”

Psalm 28:4

“Requite them according to their work and according to the evil of their practices; Requite them according to the deeds of their hands; Repay them their recompense.”

Job 21:19

"You say, 'God stores away a man's iniquity for his sons.' Let God repay him so that he may know it.”

Proverbs 16:4

“The LORD has made everything for its own purpose, Even the wicked for the day of evil.”

Ezekiel 18:21

"But if the wicked man turns from all his sins which he has committed and observes all My statutes and practices justice and righteousness, he shall surely live; he shall not die.”

Proverbs 5:22

“His own iniquities will capture the wicked, And he will be held with the cords of his sin.”

Ezekiel 18:23

"Do I have any pleasure in the death of the wicked," declares the Lord GOD, "rather than that he should turn from his ways and live?

Hosea 4:9

And it will be, like people, like priest; So I will punish them for their ways And repay them for their deeds.

Matthew 25:41

"Then He will also say to those on His left, 'Depart from Me, accursed ones, into the eternal fire which has been prepared for the devil and his angels;

Ezekiel 33:11

"Say to them, 'As I live!' declares the Lord GOD, 'I take no pleasure in the death of the wicked, but rather that the wicked turn from his way and live Turn back, turn back from your evil ways! Why then will you die, O house of Israel?'

Psalm 59:5

“You, O LORD God of hosts, the God of Israel, Awake to punish all the nations; Do not be gracious to any who are treacherous in iniquity. Selah.”

Psalm 37:34

“Wait for the LORD and keep His way, And He will exalt you to inherit the land; When the wicked are cut off, you will see it.”

Job 31:3

"Is it not calamity to the unjust And disaster to those who work iniquity?”

Lähde: https://bible.knowing-jesus.com/topics/Punishment-...

Toimituksen poiminnat