”Jokainen valtio puolustaa itseään”

Näin sanaili esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putin. Itämeren sotilaallinen tasapainotila on järkkynyt. Maailman se toinen ydinasesuurvalta Yhdysvallat on tullut kaukaa Atlantin takaa Venäjän kotivesille – taistelukoneistoineen ja aktiivisine hyökkäys-/ puolustusharjoituksineen, lietsoen muita rauhallisempia Itämeren valtioita mukaansa. Nato' n aseylivoima on Itämeren piirissä jo silmiin pistävää —

 

Ennen Itämeri viimeisen suursodan aikana oli Saksan kolmannen valtakunnan kotimeri 1941-1944 ja suomalaiset innokkaasti miinoittivat Neuvostoliiton sotavoimia Suomenlahden pohjapussukkaan – muun muassa sukellusveneverkoin yhdessä saksalaisten kanssa – jo ennen Operatio Barbarossan alkua, johon myös Suomi osallistui hyökkääjänä nimikkeellä Jatkosota.

 

Helsingin Sanomat kirjaili Itämeri-aiheesta, jälleen Venäjän uhkaa maalaillen

[ … nyt kerrottiin Venäjän lisäävän sotilaallista voimaa omalle maalleen – Kaliningradiin [1 … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005868087.html – ]

Jokainen valtio huolehtii omasta turvallisuudestaan – itse, niin Suomi kuin se toinen ydinasesuurvalta Venäjä. Nyt myös se ensimmäinenkin ydinasesuurvalta US on aktivoitunut sota- ja taisteluvoimineen kaukaa Atlantin takaa tänne Venäjän vierelle – Itämerelle. Itämeren sotilaallinen tasapaino on horjunut ja näin Venäjä tasapainottaa tilannetta kotinurkillaan.

 

Amerikkalaisten ydinaseet ovat Euroopassa

On olemassa mahdollisuus, että Saksa haluaa Yhdysvaltojen sota- ja taisteluvoimat pois omalta maaltaan. Näin eurooppalaisen rauhankehityksen takuuvaltioiksi tulisivat Saksa ja Venäjä [2.

Miksi näin ja miksi se on eduksi koko Euroopalle? Syy on selvä – nimittäin juuri venäläiset ja saksalaiset eurooppalaisina tietävät mitä oli maailmanhistorian verisin ja julmin yksittäinen sota – II Maailmansodan Euroopan Itärintaman sota 1941-45.

 

Entä nyt kun suomalaiset harjoittelevat hyökkäys- ja puolustautumistaisteluja kaukana Atlantin takana – US' n Alaskassa, josta kirjoitetaan liki hurmiollisessa hengessä?

[Yle' n otsikolla: ”Suomalaiset Hornet-lentäjät mukana Yhdysvaltain johtamassa harjoituksessa Alaskan yllä – "Kehittyäkseen on harjoiteltava parhaiden kanssa"” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10450915 – ]

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla [3 – ollen matkalla ”sauliniinistömäisesti” välittäjäroolin rakentajaksi [4, joka taas edellyttää täyttä sitoutumattomuutta mihinkään taistelujoukkoon [5 – muun muassa Natoon tai Venäjän/Kiinan sotilaalliseen etupiiriin.

Olemme välittäjiä ja suuret tarvitsevat uskottavaa ja luotettavaa neuvottelu- ja tapaamismaaperää, johon Suomi sopii aivan erinomaisesti.

Seuraava tapahtumasarja saattaisi olla mahdollista Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä [6, jossa parhaimmillaan maailmanrauhaa rakentamaan saapuisivat kaikki kolme suurvaltaa – Venäjä, Yhdysvallat ja se maailman suurin taloudeltaan ja vientitoiminnaltaan – Kiina.

Kiina yllättäen, joka on myös Suomelle ehkä merkittävin kauppakumppani [7 – Venäjän jälkeen – lyhyellä ja venäläisten osalta pitkällä tarkastelujaksolla —

 

Valittu tie Suomelle on kirkas ja kansakunnan määrittämä!

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta-jyrahti-jalleen-ei-natoon.html – ]

Suomalaiset eivät halua suurena enemmistönä lännen sotakoneeseen mukaan [Kuva 1.] – emme halua olla Nato/US' n hyökkäysalusta itään [8 – me ymmärrämme kansakuntana tämän uhan erinomaisesti, sillä jouduimme muun muassa neuvottelutaidon puutteen vuoksi 1939 hyökkäyksen kohteeksi – syntyi Talvisota [9 – jonka monien syiden summana puolustimme itsellemme voitoksi –

 

Historiasta viisastuneena olemme valitsemassa suomalaisina nyt toisen tien

Voimme olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta [10 – yhdessä huomisen suurvaltapolitiikan tiennäyttäjän – Kiinan – kanssa. Kiina ei halua puuttua muiden sisäisiin asioihin, emmekä mekään – otamme irtiottoa jo lähiaikoina läntisen kulttuurin sekaantuvasta ulkopolitiikasta ja siirrymme ”sveitsittymisen tielle” [11.

 

EKSTRA

[2016] Itämeri voisi tulla natomereksi -alaotsikko

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/nato-selvitys-toispuolisella-ja.html – ]

Jälleen karttaan katsoja huomaa, että Venäjän toiseksi tärkein kaupunki jäisi jälleen pussiin (edellisen kerran 1941). Historiaa lukeneet tietävät, että Leningradin puolustusvyöhykkeestä tuli Talvisotamme kynnyskysymys. Vastineen löydämme Kuuban kriisistä 1960 – luvun alkupuolelta, jolloin näimme Yhdysvaltojen reagoinnin Neuvostoliiton lähestymiseen.

Venäjälle jäisi Pietari pussin pohjille ja Kaliningrad natovaltioiden puristukseen – jolloin sen aseistamiseksi ei riittäisi kuin neutroniaseet ja taktiset ydinlataukset, jotta riittävä pelote ja itsesuojelukyky kuin itsekunnioitus säilyisivät. Miksi muuten natoselvitysryhmässä ei ollut yhtään Venäjän asiantuntijaa, eikä Kreml -tuntijaa? [24]

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/12/uhkaako-venalainen-iskander-suomea.html

[2 233 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!” – linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1884263 – alta – ORIG 07.10.2014.

[3

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html

[5

[6

[7

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/kenraali-lindbergin-ei-pida-puuttua.html

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-paatos.html

.

[10 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html

[11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181460

 

DOC itameri_rauhanmeri_18102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 18102018

 

609_5803 – 11:00_14:25 N5

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu