Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Fake news ja vihapuhe mediavastuussa 3

 • IS huutaa kissankokoisin kirjaimin - Venäjän uhkaa ¤
  IS huutaa kissankokoisin kirjaimin - Venäjän uhkaa ¤
 • Huuto iltapäivämediasta jatkuu - kauppojen kassajonoille ¤¤
  Huuto iltapäivämediasta jatkuu - kauppojen kassajonoille ¤¤
 • Oliko tämä aikakautensa manipulaatiota - mitä presidentti Urho Kekkonen lupasi kansakunnalleen? ¤¤¤
  Oliko tämä aikakautensa manipulaatiota - mitä presidentti Urho Kekkonen lupasi kansakunnalleen? ¤¤¤
 • Lisää lööppihuutoa - lukijat varmaan hymyilevät ... ¤¤¤¤
  Lisää lööppihuutoa - lukijat varmaan hymyilevät ... ¤¤¤¤

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion, joka tosin ei ole vielä lainvoimainen. Valitus hovioikeuteen syytetyn ja tuomitun/ syytettyjen ja tuomittujen osalta on todennäköinen ja tämä oikeustapaus lienee sen kaltainen, että siihen haetaan tarvittaessa jopa korkeimmasta oikeudesta vauhtia – ennakkopäätöksen muodossa – siksi suuresta asiasta on kysymys.

 

Mikä on sananvapautta ja mikä on vastuu omista kirjoituksista tai näiden kirjoitusten vastuusta julkaisijoiltaan – muun muassa palstanpitäjiltä. Aihetta laajemmin hankaloittaa se, että Suomessa on vain vähän todisteellisesti oikealla nimellä kirjoittajien palstoja – muutoin huudellaan nimimerkkien suojasta.

Samalla tässä haetaan ratkaisua mikä on ammatillista journalismia ja kansalaismediaa* ja niiden julkaisua ja mikä vastuu on keskustelualustojen ylläpitäjillä kuin myös itseään tosiaan laatumediaksi kutsuvilla.

 

Helsingin Sanomat otti kommentti-aiheena esille - otsikolla ”MV-lehden Janitskinin tuominnut oikeus laittoi rajat verkon vihanlietsonnalle – Mutta miksi suomalaiset saatiin niin helposti kääntymään toisiaan vastaan?” päätoimittaja Antero Mukan tekemänä, jossa lähestyttiin asiaa tavallansa – jutun voi lukea täältä ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005869131.html – ja tässä on siihen allekirjoittaneen vastine:

”Otsikon kysymys on ytimessä ja maailmoja syleilevässä asennossa. Elämme täällä peräpohjolassa idän ja lännen vedenjakajalla [1 - olemme samalla perimältämme niin lännestä kuin idästä [2.

Eräs vastakkainasettelun muoto on itseään laatumediaksi tituleeraavan laatumediankin aikaansaannos - nimittäin paljon puhuttu West trolling manipulation – ilmiö [3, jossa luodaan aika-ajoin voimakasta idän ja lännen vastakkainasettelua [4, ja ei aina niin kirkkain todistein. Ehkä väkevin ja manipulatiivisin asia-aihio on suomalaisten Natoon jenkaaminen [5. Pitäisikö laatumedian olla asian osalta puolueettomampi?

Konkreettinen ilmiö on myös Venäjän uhan luonti [6, joka silloin tällöin osoittautuu jatkuvaksi ja valtiollisia suhteita haittaavaksi. West trolling manipulation luotiin vastineeksi sen itäiselle muodolle, jota voidaan kutsua East trolling propagandaksi, varsinkin kun lännen media väitti löytäneensä Venäjän Pietarista "trolling factoryn" – propagandakoneen [7, tosin ilman vankkoja näyttöjä.

Jos laatumedia katsoo apu-aviisiensa - lööppi-iltapäivälehtiensä kissan kokoisia huuto-otsikkoja, niin ei paljon tarvitse ynnäillä tämän itä-länsiottelun [8 lietsonnan todellisuutta.

Nyt käräjäpäätökset Janitskinille ja Beckmanille olivat kovat. Lukijoiden olisi hyvä saada näytteitä herrojen kirjoituksista, jotta faktan tarkastajat voisivat tutkia muun muassa Jessikka Aron omien kirjoitusten todellisuutta ja sitä miksi tuomiot saaneet vastasivat niihin nyt tuomituilla tavoilla. Jäämme odottamaan mahdollista valitusta hovioikeuteen”

 

Entä nyt, kun peli on myös oikeudellisesti avattu?

Tuomio käräjiltä oli kova, ja sillä varmaan haluttiin antaa ennakkovaroitus myöhemmälle?

Lukijoiden olisi nyt itseään laatumediaksi kutsuvalta ammatilliselta toimittajuudelta saatava läpivalaisu koko juttuun – alkaen siitä miten esimerkiksi yksi käräjäoikeuden mukaan vahinkoa kärsinyt Jessikka Aro kirjoitti omia tekstejään, kun se näin kovan vastakaiun sai tuomituilta Ilja Janitskinilta ja Johan Beckmanilta. [T]

 

Mikä oli syy, että tuomitut vastasivat niin kovin vastakirjoituksin,

… että se johti noin koviin tuomioihin. Miksi tätä Aron kirjoittelua halutaan nyt esille – johtuu siitä, että lännessä mainetta saaneet ”faktan tarkistajat” pääsevät tutkimaan Aron kirjoitusten todellisuuden pitävyyttä. Tämä on tärkeää, koska elämässämme psykologisina reaktioina [9 vaikuttaa aina kausaliteetti eli syyn ja seurauksen laki.

Saammeko nyt tutkivalta journalismilta selvityksen Jessikka Aron kirjoitusten oikeellisuudesta, totuudellisuudesta ja siitä, että olivatko ne vain mielipidekirjoituksia, joihin vastattiin kuten vastattiin – ehkä inhimillisesti ajatellen ”potut pottuina” periaatteella.

 

Nyt tässä ja nyt laatumedialla on näytön paikka ja katsotaan saavatko tämän tapauksen auki – kaikin näkökulmin, jotta oikeudenmukaisuus toteutuu – kaikin osin. Saiko Helsingin käräjäoikeus kaiken sen tiedon mitä ratkaisu olisi kaikkinensa edellyttänyt?

---

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[2 Suomalaisuuden juurien etsijät ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - G

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[4

[5

[6

[7

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html -

[9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/koulukiusaajasta-tyopaikkakiusaajaksi.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181516

 

DOC jessikka_aro_19102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 19102018

 

570_5036 – 10:41_13:46 VP8

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (137 kommenttia)

Ilkka Luoma

[4
...

TIISTAINA, HEINÄKUUTA 12, 2016
Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto

(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

[ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon …

… kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ]

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama piti Nato-kokouksessa arvopuheen
[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1468210866163 - ]

Kommenttipuheenvuoro yllä olevaan linkkiin [IL]

... Tässä HS-natotus 1] yltyy jo puolikiihkeyteen saakka. Lähtökohta on se, että Naton eli monien länsimaiden, USA:n johdolla operoitu arvopohja on juuri se oikea. Slaavilaisuuden ymmärrys näyttää rapautuneen 2], puhumattakaan vielä kaukaisemman idän vuosituhantisen kulttuurihistorian tuntemus.

Venäjä näyttäisi olevan väärässä, sillä nyt painotetaan uhan luontia 3] sellaisillekin alueille, jossa itäistä todellista uhkaa ei edes ole. Syyrian osalta Venäjää taas tarvitaan, sillä se edustaa sitä Syyrian laillista hallintoa, jonka sijasta USA Englannin kanssa kävi Irakin kimppuun ilman mitään mandaattia, osin synnyttäen isisläisyyden, jonka myötä Englannin entinen pääministeri Tony Blair pyytelee anteeksi vääriä tekojaan! 4] Nythän on julkistettu raportti 5] Blairista ja laittomasta osallistumisesta Irakin sotaan ja satojen tuhansien siviilien kuolemaan - suoraan ja välillisesti.

Nyt tosiaan Helsingin Sanomat tältä osin käy sitä kuuluisaa informaatiosotaa, ojentaen väheneville maksulukijoilleen paksunlaista manipulaatiota - todennäköisenä päämääränä ujuttaa Suomea Natoon, johon kansamme enemmistö ei halua 6].

Samassa yhteydessä Yhdysvallat vakuutti ikuista yhteistoimintaa ja puolustustahtoa, kun samaan aikaan se lisää taistelijoiden määrää Irakiin ja kertoo edelleen jatkavansa sotaa Afganistanissa 7], sen keston ollessa jo pidempi kuin miljoonia ihmisiä tuhonneen Vietnamin sodan.


Maailmanpoliisi ...

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-... -

.

Ilkka Luoma

[5
...
24 Emme halua olla Naton taistelukenttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/natojasen-on... -

...
[2014] Ote:

" ... Miksi EU 5] haluaa niin kiihkeästi edetä kohti Venäjän sydänmaita? Miksi lännen markkinataloudella – USA:n tukemana on hinku itään, miksi pitää saada uusia kansallisuuksia, kieliä ja kulttuureita – uskontojakin EU-valtapiiriin. Onko pelkona maailman talouskaavan muutos kohti: ”Venäjä + Kiina > USA + EU” 6].

Natotus [8756] on karannut jälleen lapasesta,

vaikka YLE haastattelussa väistyvä puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen jätti sanomatta mitään – kysymykseen: ”No, pitäisikö Suomen liittyä Natoon?”. Puheloinen viisaana ammattisotilaana tiesi, ettei kansa sitä hyväksy, tiesi senkin, että liittymällä joutuisimme varustelukierteeseen ja ajautuisimme pois ”idän ja lännen tieltä”, joka on meidän erikoisuus ja mahdollisuus. Tiesipä Puheloinen senkin, ettei Nato tuo meille mitään todellista hyötyä, ei edes turvaa – ehkäpä turvattomuutta, tai ainakin maalitauluna olemista.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/manipuloiko-... -

Mikäli Suomi liittyisi Natoon,

niin välittömästi Venäjä keskittäisi nyt kaikkein vähiten aseistetulle ja miehitetylle rajalleen 3-7 kertaisen arsenaalin ja samantien meidän tiettyjä kohteita maalitettaisiin taktisilla ydinaseilla – nythän maalituksia ei ole lainkaan.

Toisaalta venäläiset tietävät kansamme vakaan Nato-mielipiteen –

harvinaisen vakaan, sillä muutoin osaamme olla erimielisiä asiasta kuin asiasta. Meitä on kansalaisina moitittu natouskovaisten taholta, ettemme ole puhuneet Naton hyvistä ja huonoista puolista riittävästi.

Todellisuudessa kansalaiset, jotka lopulta pesevät ne poliitikkojen väärien päätöksien ruumiit, ovat puhuneet, analysoineet, pohtineet ja pyöritelleet natoasiaa sen kaikilta puolilta; sellaisiltakin kanteilta, joihin natopoliitikot eivät ole ymmärtäneet edes vilkaista.

Kun Suomi pysyy erossa Natosta –

avaa se erinomaiset kanavat ylläpitää poikkeuksellisia suhteita – myös sovitteluneuvottelijoina Venäjän ja EU:n välillä. Venäjä luottaa meihin, Ruotsiin ei. Venäjä tuntee meidät, kuten mekin heidät 7]. Meillä on EU:n paras neuvottelukosketus Moskovaan ja tiet Kremlin sisäpiireihin.

Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon – kansa on puhunut sielläkin!
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ruotsikaan-e... - ]

Tiedämme ruotsalaisten ymmärtävän hyvin, että Suomi on heidän ja mahdollisen vihollisen, Venäjän välissä. Meillä kansa ymmärtää oman turvallisuusasiansa erinomaisesti. Ruotsissa taas tajutaan, ettei kannata sidotuttaa itseään Naton sotiin eikä antaa yllykettä ydinasemaalituksille – lähinnä Venäjän taholta [?]. Natojäsen on aina potentiaalinen taistelukenttä.

Saksalaisten julkaisemattomat suunnitelmat Euroopan rauhasta

Saksa tietää mitä on sota venäläisiä vastaan – he kävivät maailmanhistorian verisimmän sodan 1941-1945, jossa Suomikin oli kuriositeettinä mukana. Saksa haluaa omat Eurooppa puolustuksen, jossa Venäjä on kiinteä osa sopimusta, USA [14062] jäädessä vastapainoksi pois. Voimme olla liki varmoja, että huomisen maailman suurin – Kiina 8] halunnee tulla ulkojäseneksi tuohon EU-Venäjä liittoon.

Me olemme monin osin kuin EU:n 'Sveitsi' –

oman tiemme kulkijoita, ja tätä tietä ei kannata katkaista, sillä se voi olla esimerkiksi Ukrainan tilanteessa vielä kullanarvoinen väylä ratkaistaessa USA/EU – Venäjä nokkapokkaa 9]. ... "

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mistäpä Luoma tietää, että nyt Venäjä ole maalittanut yhtään kohdetta Suomessa?

Ilkka Luoma

Ydinaseilla ei ainuttakaan maalitusta Suomeen - tänään, siis nykyaikana. Maalituksen muutos vie "lyhyen aikaa" ... alkaneessa kriisissä, ja normaaliaikana kaksi viikkoa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #12

MISTÄ sinä tiedä? Kerro nyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Voit olla rauhassa - ei ole ydinasemaalituksia idästä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

Kyllä on. Minä tiedän, ihan varmasti on.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Älä väitä vastaan, minä tiedän. Jos jotenkin kykenet todentamaan oman väitteesi todeksi, lupaan välittömästi tehdä saman. Äläkä rupea jankuttamaan, vaan todista väitteesi, edes tämän kerran.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Höpö - höpö. Hyvää Viikonloppua kuitenkin!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Ei onnistunut sinulta tälläkään kertaa. Missä vika?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Luottamuksellisia tietoja ei lauleskella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #43
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Edustaa tyhjää kommentointia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #55

Kun esität väitteen, sinun pitää kyetä se myös todistamaan. Muuten sellaisen väitteen kirjoittaminen on, niin, se on tyhjää kommentointia. On huvittavaa, että tuet noita omia tyhjiä kommenttejasi mm. linkkaamalla omiin kirjoituksiisi, joilla ei edelleenkään ole yhtään minkäänlaista todistusarvoa.

Olin jo jättää kokonaan kommentoimatta kirjoituksiasi, mutta teet sen vaikeaksi: jutuistasi löytyy niin runsaasti älyttömyyksiä, että vatsalihakset ovat kovilla. ”Tre små troll, de leka med en boll...”

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Jos viitsisit lukea ennen arvostelemista - huomaisit noiden omien linkkien takaa runsaasti viitteitä aivan muualle - mutta lukeminen ja kommentointi ovat tosiaan vapaaehtoista - tyhjätkin kommenttisi mahtuvat toki tänne - kovalevytila ei varmaan ole tukkuna kovin kallista ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #43

Minäkin voisin sanoa samaa kaikkeen, mitä sinä minulta kyselet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Edustaa myös tyhjää kommentointia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #56

Sinulla mitään valtiosalaisuuksia ole. Älä naurata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Jälleen tyhjä kommentti - aikuiselta ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #66

Se ei ole niin kauan tyhjä kommentti, kunnes todistat lapsellisen väitteesi - aikuinen(?).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Jori, menehän nyt aikuisten oikeasti asiaan eli topicciin ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #82

Todista nyt väitteesi, äläkä urputa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Todistin jo sen analyysin muodossa - luetun ymmärrystä kaivataan nyt :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #43

Miten sinulla voi olla luottamuksellista tietoa Venäjän hyökkäyssuunnitelmista Suomeen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #98

Sen takia, että Luomalla on vilkas mielikuvitus ja villit haaveet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Millainen olisi Maxin kommentointikyky ja -taito itse aiheeseen? Lukijoita voisi se kiinnostaa :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #104

Ei sinun fantasioitasi oikein sisällöllisesti viitsi kommentoida. Asiaa niissä ei ole tikun vertaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Mistä löysit tuon "hyökkäyssuunnitelman" - kuva, joka on topicissa - on Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin yleiskartta --- siinä tosin on kyriliikalla maininta Nato - Isäntämaa pöytäkirjasta.

Tomi Vaalisto

"... faktan tarkastajat voisivat tutkia muun muassa Jessikka Aron omien kirjoitusten todellisuutta.."

Mitkä ihmeen "faktan tarkastajat" - Suomessahan on Julkisen sanan neuvosto - ja miksi muka nyt pitäisi tarkastella toimittajan vuosia vanhoja juttuja?

Eihän oikeudenkäynnissä edes ollut esillä Aron jutut vaan ihan muut asiat.
Jos nyt joku toimittaja julkaisisi puutaheinää ei se silti oikeuttaisi yhtään mihinkään. MV-lehden tomittajiakaan saa vainota vaikka jutut ovat täyttä tuubaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Just noin. Minun mielestäni Jessikka Aron on perin taitamaton ja kehno journalisti, sellainen jota missään nimessä ei olisi pitänyt palkita. Tähän mielipiteeseen ja sen julkaisemiseen minulla on oikeus.

Mutta vaikka koko maailma olisi kanssani Arosta samaa mieltä niin se ei oikeuta yhtäkään sielua toimimaan Aroa vastaan laittomasti; siis kiusaamaan ja käynnistämään vihakampanjoita.

Noista iltapäivälehtien lööppisivuista muuten näkee hyvin sen mistä toisaalla blogissani kirjoitin.

Ilkka Luoma

Uskoisin, että tämä tarina ei pääty tähän käräjäpäätökseen - aivan liian herkullinen asianajajille viedä hoviin ja sieltä korkeimpaan - nyt on myös lakimieskarriääri kyseessä ...

Janitsikinin ja Beckmanin tulee saada tosi juristi ... Ott Kari Uoti?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #10

Sinustako nämä kaksi venäjämielistä eivät saaneet ansaitsemaansa tuomiota? Miksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Kärsimään joutuneen kirjoituksia ei olla analyssoitu, siis emme tiedä kausaliteetin "kirousta" - kuinka oikein tai väärin Jessikka on omat juttunsa kirjoittanut ... nythän näyttää siltä, että tuomitut kävivät juuri Jessikan "kimppuun" aiheuttaen hänelle ongelmia. On vähintäänkin oikeudenmukaista katsoa kausaliteetin syntysijoille - tosin rikos saa aina rangaistuksena, mutta nyt ollaan vasta oikeusasteen ensimmäiselle pohjatasolla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #20

Sinäkö sen tiedät taas, mitä oikeus on käsitellyt ja mitä ei? Olet uskomaton pelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Huomasitko kysymyksen oloisen kommentin ... sisälukutaitoa edellyttää.

Ilkka Luoma

US' sta liikkeelle lähtenyt liike - faktan tarkistajat, mutta Suomeen voisimme luoda sellaisen oikeasti ja puolueettomasti - hyvä esimerkki on tässä:

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... - !!!

" ... Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”. ... "

.
Liittyy topicin kuvaan 2 - vasen puoli.

...
Toinen varsin kiintoisa huomio:
~ https://simeonjahanna.com/2014/06/30/mita-uskoa-ku... -

"Mitä uskoa, kun kaikki valehtelevat? – Ukrainan kriisi ja maailman ymmärtäminen"

.

Ilkka Luoma

Jessikkan kirjoitukset edustivat likempänä tuota West trolling manipulation tyyppiä ja Janitskinin sitä itäistä versiota - East trolling propagointia ...

Ilkka Luoma

Jessikkan kirjoitukset edustivat likempänä tuota West trolling manipulation tyyppiä ja Janitskinin sitä itäistä versiota - East trolling propagointia ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Ilkka Luoma

Varmaa tuo - sillä nyt haetaan ehkä korkeimmasta saakka tälle caselle ennakkopäätöstä - ja käräjät antoi varmuuden vuoksi niin kovan tuomion, että on "pakko hakea reittiä hoviin"

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tuomio oli okeudenmukainen ja tuskin muuttuu mihinkään, ei ainakaan lievempään suuntaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Tuon ratkaisee hovi, jos lupa sinne aukeaa - niin ja jos valitus tehdään - nythän tuomio ei ole lainvoimainen ---

Ilkka Luoma

[6
...

MAANANTAINA, HELMIKUUTA 15, 2016
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

(MTV - toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet

[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.

Nyt on käynnissä myös taloussota

[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Tunnetusti EU ja USA asettivat Venäjälle voimakkaita pakotesanktioita Ukrainan ja Krimin vuoksi. Krim oli palautettu siellä asuvien enemmistön tahdosta entisen emämaan huostaan |13, USA’ n ja EU’ n mielestä anastamalla ja Venäjän mielestä pelastamalla krimiläiset Maidan – aukion |14 kaltaisilta verimellakoinneilta ja Odessan malliselta hyytävältä murhapoltolta |15.

Niin tai näin, nyt halutaan Venäjää pilkkoa, kuten aikanaan Neuvostoliittoa. Venäjällä on edelleen liian suuret raaka-aine- ja energiavarat populaatioonsa nähden. Siispä Venäjää pitää kurittamisen kautta lohkoa.

Nyt onkin aloitettu voimallinen öljyaseen käyttö – tosin pakotteet ovat vasta kolmannella sijalla näihin Venäjän vaikeuksiin nähden – suurin ongelma oli ”laiskuus” kehittää omaa yhteiskuntaa – oli tuudittauduttu öljyn ~100 dollarin barrelihintaan.

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynnistänyt suuren muutosprosessin omavaraisuuden nostamiseksi ja siihen se tarvitsee Kiinaa – maailman vaikuttavinta taloutta ja suurinta liukuhihnaa.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Vai halutaan Venäjä pilkkoa? Pistäpäs jotain muuta lähdettä kuin omat blogisi.

Ilkka Luoma

Muistamme Reaganin "pahan valtakunnan" ... sieltä saat tilanteeseen osviittaa. Samalla on hyvä tietää, ettei ole US' n edun mukaista, että Kiina ja Venäjä kahtena aloillaan maailman suurimpina ovat liian läheisessä "liitossa" ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pyysin muuta lähdettä, kuin omat mutu-höpinäsi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Joissain kohdin saa käyttää myös omaa järkeä - sinäkin ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #33

Eli et pysty mitään luotettavia linkkejä tänne asiasta suoraan lainaamaan, todellinen tyhjänpuhuja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Jori, nyt ihan aikuisten oikeasti - luuletko, että mm. US ilmoittelee suoraan haluavansa Venäjän raaka-ainelähteet - ei, niin he eivät tee, mutta haluavat ne - ja tapa jolla US levityttää Natoa on merkki valloitushalusta - lähestytään ja luodaan kapinahenkeä - kuten Kiovan Maidanille ... US' n pahin skenaario on se, että Kiina ja Venäjä seurustelevat niin läheisesti, että maailman suurin suurin tuotantokone saa haltuunsa maailman suurimmat raaka-ainelähteet - Jori, saa ajatella :)

Lännen informaatiosota on nimeltään West trolling manipulation ja Venäjän East trolling propaganda ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #83

Jos ei sinulla lähteitä tai linkkejä ole, niin älä viitsi keksiä asioita omasta päästäsi, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Jori, kommenttiosiossa saat käyttää myös omia aivojasi - ole hyvä, käytä, kun ne ovat olemassa :)

Ajattele, älä hoe -ystävällisenä neuvona.

Itse topic on varmaan myös kiintoisa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #93

Kyllä sinä, Luoma voit toki paeta loputtomasti velvollisuuttasi todistaa väitteitäsi. Minulle kuule aivan sama.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #91

Yksi alan lähdeteoksista on Z.Brzezinskin (1928-2017) teos "The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives" (Basic Books; ISBN 0-465-02725-3; 1997).

Siinä moninkertainen USA:n ulkopoliittisen johdon neuvonantaja kuvaa USA:n geopoliittiseksi tehtäväksi ylläpitää brittiläisen maantieteilijä H.Mackinder:n (1861 - 1947) "sydänmaa-teorian" (heartland) mukaisesti tulkitun Euraasian mantereen hallintaa m.m. hajottaen Venäjä useaan pikkuvaltioon jotka olisivat helpompi pitää kurissa ja poissa uhkaamasta USA:n erityisyydestä kumpuavaa oikeutta hallita maailmaa myös Euraasiassa.

Kyseessä ei ollut kirjoittajan yksityisajattelu vaan USA:n ulkopolitiikan pitkä linja sen jälkeen kun II Maailmansotaan liittymisen yhteydessä n.s. Monroe:n opista julkisesti ja lopullisesti luovuttiin (USA:n viidennen presidentin J.Monroe:n (1758 -1831) oppi USA:sta etupiirinään "vain" läntinen pallonpuolisko). Olihan siitä toki lipsuttu jo aiemmin m.m. Sumatralla, Norsunluurannikolla, Fiji:llä, Kiinassa, Japanissa, Koreassa, Samoalla, Filippiineillä, Venäjällä ja I Maailmansodassa mutta lopullinen niitti oli vasta valinta USAn asettumisesta liittoutuneiden puolelle II Maailmansodassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Oletko miettinyt mikä on skenaario?

Tässä opasteeksi:
~ https://fi.wiktionary.org/wiki/skenaario -

.

Ilkka Luoma

Muistamme Reaganin "pahan valtakunnan" ... sieltä saat tilanteeseen osviittaa. Samalla on hyvä tietää, ettei ole US' n edun mukaista, että Kiina ja Venäjä kahtena aloillaan maailman suurimpina ovat liian läheisessä "liitossa" ---

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jos "ahneet" länsimaat tosiaan haluaisivat ryöstää edullisia raaka-aineita maailmalta, niin kai ne hakisivat niitä mielummin kehitysmaista Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta kuin hampaisiin asti ydinasein varustetulta Venäjältä, jonka pilkkomisen ja raaka-aineiden ryöstämisen yrittäminen johtaisi laajamittaiseen ydinsotaan. Tilannehan on todellisuudessa aivan päinvastainen: Venäjä itse asiassa haluaisi myydä raaka-aineitaan maailmalle enemmän, mutta länsimaat eivät halua myydä teknologiaa, jolla niitä saadaan esiin.

Mutta selitäpä tätä Ilkalle :) Minulle on mysteeri, uskooko hän tuohon itsekään vai onko se hänellekin (kuten Venäjän hallinnolle) vain veruke, jolla yritetään oikeuttaa Venäjän imperiumin uudelleenrakentaminen ...

Ilkka Luoma

No, Afrikan kolonialistit ryöstivät jo aiemmin - nyt omatunto kolkuttaa, kun Kiina vie kaiken - ryöstämättä. Amerikat valkoinen eurooppalainen ryösti totaalisesti alkuperä-asukkailta ---

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Niin Luoma kuin Siikalakin ovat kilpaa valittamassa Janitskinin ja Bäckmanin kokemaa vääryyttä. Syykin on selvä: koska sekä Janitskin että Bäckman ovat Venäjän agendan ajajia Suomessa, niin heidän tuomitsemisensa on väärin. Ihmisiä saa kiusata, vainota ja maalittaa ja heidän kunniaansa loukata, kunhan sen tekee oikean asian, eli Venäjän, puolesta. Näin ajattelevat venäjämieliset persut ja näin näyttävät ajattelevan venäjämieliset ei-persutkin Luoma ja Siikala. Tarkoitus pyhittää keinot...

Ilkka Luoma

Missä kerroin tai kirjoitin herrojen kokeman vääryyden ymmärrystä taholtani - ainoastaan peräänkuulutin oikeudenmukaisuutta - luitko topicin huolellisesti - kokonaan?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

No eikö oikeudenmukaisuus sitten toteutunut, Luoma?

"Janitskin sai tuomionsa vihasivusto MV-lehden ja Uber Uutisten toiminnasta. Lehden kirjoitukset ovat sisältäneet muun muassa valheellisia tietoja, halventavia vihjauksia ja henkilöiden yksityiselämään liittyviä arkaluonteisia asioita."

"Oikeus totesi, ettei kirjoitusten julkaisemisella ole ollut sananvapauden näkökulmasta mitään julkista intressiä. Toiminnan motiivina on ollut henkilöiden maineen tuhoaminen ja ammattitaidon kyseenalaistaminen. Oikeus totesi myös teoista koituneen merkittävää haittaa."

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3976617-jou...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Jos luit topicin, huomasit tämän kysymyksen:

Saiko käräjäoikeus kaiken tarpeellisen tiedon todisteina - [molemmin puolin] - tehdessään ratkaisua?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #32
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Riippuu paljon syytettyjen asianajajista - en tässä ota kantaa juuri tämän casen asianajajiin - vaan totean yleisesti.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Tämähän ei ole riita vaan rikosasia Niinpä syyttäjällä on näyttövelvoite, mikä on vakuuttanut käräjäoikeuden.

Toimittajat eivät ole täysin tyytiväisiä, koska vain nämä yllyttäjät joutuivat vastuuseen. Heidän agiteeraamansa hölmöläisjengi ei joudu vastuuseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Aivan, riippuu niin paljon syytettyjen asianajajien ammattitaidosta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Näränen on tyypillinen "vihakirjoittaja" joka leimaa muut ihmiset omien luulojensa mukaan, ja toimii siis juuri kuin Janitskin ja Bäckman.

Muista en tiedä, mutta minä en taatusti ole venäjämielinen. Se tuskin Näräselle perille menee, joten hän jatkanee omien luuloiensa levittämistä, mikä onkin somessa sitä varsinaista peruskauraa. Myös Uudessa Suomessa. Mikäs siinä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Pekka Siikala, perustan käsitykseni venäjämielisyydestäsi vain sille, mitä kirjoittelet täällä Puheenvuorossa. Jos Venäjää syytetään jostain, vaikkapa Salisburyn myrkkyiskusta, niin olet heti kärppänä sitä puolustamassa. Lienet kirjoittanut varmaan kymmenkunta blogikirjoitusta tuostakin aiheesta. Yhtään kirjoitusta, jossa arvosteltaisiin Venäjää ja tuomittaisiin sen teot, en ole sinulta nähnyt.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #38

Niin. Kas kun minä en muodosta käsityksiäni mistään, en Venäjästä enkä Yhdysvalloista enkä muistakaan maista lehtikirjoitusten ja kohujuttujen perusteella. Etenkään en ensimmäisten.

Yleensä luen uutisia jostain tapahtumasta (esim Salisbury) pidemmän aikaa ja useammasta mediasta, valitettavasti vain länsimaisista, koska en venäjää osaa enkä ole koksaan avannut venäläisen median englanninkielisiä sivustoja.

Venäjän teot olen tuominnut moneen kertaan, mutta ehkä sinulle liian vaikeatajuisessa muodossa, koska olen käyttänyt ilmaisua "suurvallat".

En usko yhdenkään suurvallan edustavan vitivalkoisen puhtaita motiiveja enkä tekoja. En Venäjän, en USA:n, en Kiinan, en Britannian enkä Ranskan. Niinpä minulla ei ole intohimoista kiirettä tuomita niistä yhtäkään.

Salisburyn kohdalla seurasin viranomaisten tiedottamisia, en Therese Mayn poliittisia puheita, yhtä vähän kuin seurasin Putinin poliittisia puheita. Viranomaiset ovat usein hyvin paljon varovaisempia ja avoimempia kuin poliitikoita ja pysyvät myös paremmin totuudessa.

Salisburyn homma oli niin omituinen ja tökerö että pidän yhä todennäköisimpänä vaihtoehtona sitä että jotkut jossain (GRU vai mitä niitä on) ovat sooloilleet. Varmuuden vuoksi huomautan Näräselle, että tämä ei tarkoita sitä etten pitäisi mahdottomana sitä etteikö kyseessä ole voinut olla myös Putinin henkilökohtaisesti suunnittelema ja määräämä operaatio.

Mutta kun en varmaksi tiedä niin en mielelläni varmaksi mitään väitä. uskallan kuitenkin epäillä ettei läntinen media nykyään ole Venäjänkään suhteen aivan puolueeton ja luotettava.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Case Salisbury voi yllättäen olla myös engelsmannien tekosia - piti saada jotain muutakin pöytään kuin takkuavat brexitit ;)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #51

Juu ja kaksoistornit räjäytti CIA, MH-17:n räjäyttivät hollantilaiset itse päästäkseen syyttämään Venäjää. Sensijaan niitä kerrostaloja Moskovassa ei räjäyttänyt Venäjän turvallisuuspalvelu, koska sillä on korkeat moraaliset periaatteet :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Olisi viisaampaa uhrata aikaa siihen, miksi kaksoistornit tuhottiin lentokonein - tässäkin olisi hyvä perehtyä syyn ja seurauksen lakiin ---

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #41

Pekka Siikala, tehdään sitten kompromissi: omasta mielestäsi et ole venäjämielinen, minun mielestäni olet. Tasapeli, molemmat tyytyväisiä :)

Minua voit muuten vapaasti kutsua esim. natokiimaiseksi ja natotrolliksi. Molemmat ilmaukset kuvaavat minua hyvin :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Pekan tyyli on ystävällisesti kiusaava, mutta hyväntahtoisesti raflaava ... ;) Haastaa ajattelemaan --- samalla voi kokea mihin kunkin ajatuskoneisto yltää :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Salisburyn osalta olisi todelliset todisteet aika saada väitteiden tueksi - ja miksi Venäjän apu ei kelvannut, ... sauditkin otettiin mukaan, vaikka "murha" on tapahtunut saudilähetystössä - Turkin maaperällä. YK' olisi se ainoa oikea, kuten case Salisburyssakin. Meillä ilakoidaan, kun Englannin vakoilulaitos väittää, muttei todista ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #47

Ei kai nyt epäiltyä syytettyä päästä sotkemaan todisteita ja tutkimuksia. tee vielä parempia ehdotuksia. Voi hyvänen aika.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Näinhän sauditkin tekivät - tosin paras keino olisi ollut luovuttaa Case Salisbury - sen kansainvälisen syyttelyn vuoksi YK' n tutkinnan alle, nyt Englanti teki sen yksin - omalla tavallaan, omin päämäärin ja omin etukäteissyytöksin - ulkopolitiikkaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Luetun ymmärtäminen on jalo taito :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Bäckmania ei tarvitse paljon leimailla, hän on itse itsensä leimannut: kaikessa Venäjää puolustava ja Suomea syyttävä todellinen Venäjän työkalu Suomea vastaan ja täyttää kyllä ihan maanpetturin kriteerit. Ja ihan Janitskinin oikeudenkäynnin alkuaikoina oli "Donetskin kansantasavallan" tiedottaja ja muistaakseni Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkonen tarjoamassa Janitskinille poliittista turvapaikkaa tässä "tasavallassa". Joten tuskin mitään omia luuloja ei taida tässä tapauksessa olla, Siikala.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #39

Näräsen leimailuilla tarkoitin kyllä vain sitä että hän suomalaisten trollien tapaan leimaa voimallisesti esimerkiksi minut joksikin. Bäckmanin sympatioista nyt tuksin kenelläkään on epäselvyyttä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Sympatiat ovat henkilökohtaisia - todellisuuden puhuminen voi syntyä "vääränkin ideologian" henkilöltä :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Mihin perustat Beckmanin tietosi - lukemaasi, siis välikäsitoimitettuun "tietoon" - oletko tavannut herraa - minä olen ja puhunut kasvotusten, joten tiedän myös jotain muuta - mutta en laula täällä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #48

Minä olen lukenut hänen kirjoituksiaan, jokainen täysjärkinen voi tehdä niistä helposti johtopäätökset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Pidätkö häntä täysjärkisenä, entä itseäsi?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Tässä on dosentin blogi, jonka hän on tarkoittanut kaikkien luettavaksi: https://kohudosentti.blogspot.com/2018/

Niistä voi päätellä mitä kukin haluaa - myös sen onko kaikki muumit laaksossa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Kävin ensimmäisen pitkän keskustelun dosentin kanssa jo vuosi sitten - erilainen henkilö, mitä julkikuva teksteistä ja haastatteluista antaa ymmärtää. Käsittelen aihetta neutraalisti --- tässä topicissa kiinnittäisin huomiota "laatumedian" manipulaatio trollukseen - West trolling manipulation -ilmiöön. Muutamia lööppiotteita kuvituksessa ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #69

Voihan noita anglismeja itse keksiä ja nimetä vaikka jontikkaphenomenoniksi. ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

West trolling manipulation on jo paljon käytetty ilmiöilmaus - kuten sen itäinen vastine - East trolling propaganda --- jostain aina uudet ilmiöt lähtevät liikkeelle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #85

Kun west trollingin googlettaa, niin päätyy Ilkka Luomaan ja Kanya Westiin. En ole sanontaan missään muualla törmännyt kuin sinun kirjoituksissasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Kuten todettua pioneerejakin tulee olla - sitä paitsi Google ei tuo kaikkea esille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #85

Ei ole käytetty missään muualla kuin Luoman kirjoituksissa. Kysyin eilen illalla USA:n Shanghain-konsulaatin lehdistövastaavalta, kun satuimme illalliselle samaan ravintolaan (Roosevelt Prime Steakhouse, TaiYan Road). Oletko käynyt, Luoma, erinomainen ravintola?

Ei ollut kukaan hänen seurueessaan myöskään koskaan kuullut ”west trollingista”, ja olivat lähinnä huvittuneita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Voisin kertoa paljon korkeammalta vakavan kannanoton mitä West trolling manipulation -ilmiö merkitsee ydinasevaltioille - lähinnä idässä ja kauempana idässä, mutta olkoot :)

Aikuisten oikeasti - täällä saa käyttää myös omaa päätään - en lähtisi täällä nimillä kertoilemaan edes lattiatason asioita, jos kyseessä vähäinenkin kytkös valtioon ja sen virkamiehistöön. Vain siinä tapauksessa, ettei ole sovittu hiljaisuudesta ja erikseen mainittu, että "julkinen" --- tämä on normaalia toimintaa diplomatiassa ja niiden piireissä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #108

Mihinkäs asemaan diplomatiassa ja minkä koulutuksen varjolla sinut on nostettu?

Kukaan muu kuin sinä ei sen paremmin tunne kuin käytä minkäänlaista west-east trolling -sanastoa. Koeta hyväksyä tosiasiat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Max täällä saat purkaa paineita, pahaa oloa ja muutakin, mutta riekkuminen ei ole tällä palstalla sallittua - muutoin sana on vapaa - sinullekin ...

...
PS Google ei tuo kaikkea esille, vaikka melko nokkela onkin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #112

Ei minulla ole yhtään paha olla, päin vastoin: nämä sinun puheenvuorosi ovat niin absurdeja, että ne ovat viihdyttäviä. Näitähän ei kukaan ota tosissaan, vaikka sellaista tietysti fantisoit.

Googlekertoo ihan riittävästi, käyttämäsi termistön olemattomuudesta ja diplomaatin urastasi ammattitutkinnon perusteella. Ja kaikki nauloja jo olemattoman uskottavuuden arkkuun...Mutta jatka toki kirjoittelua, ilmeisesti tienaatsillä kapean leipäsi jaabsurdikin on hauskaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Kommenttisi edustavat hmmm... tiettyä osaamisen tasoa, että se saattaa herättää paljonkin kysymyksiä, mutta noudatan korrektiutta ja netikettiä ja näin pidän ainakin oman osuuteni kunniallisena enkä lähde kertomaan todellisuutta - lukijat osaavat itse nähdä sen todellisuuden - mm. sinun kommenteistasi ... Sana on kuitenkin vapaa ja täältä voi(t) oppia paljonkin :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #108

No kero sitten. Luoma, miltä taholta sellainen on tullut. Linkkeineen ja lähteineen tietysti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Jori, tässä on se ero - toiset voivat seurustella ylemmissäkin kerroksissa - mutta luottamuksen suhde on mittauksista se ensiarvoisin - eikä tähän kommentointisi tyyliin kannata uhrata arvokkaampia yhteyksiä ... ainakaan täällä julkisuudessa - kuten totesin - monet osaavat lukea rivien välistä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #118

Helppo sanoa joka kiperän kysymyksen kohdalla. Eli plus miinus pyöreä nolla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Entä miten osaaminen ja kommentointikyky itse asiaan - oletko pohtinut?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #64

Ei todellakaan ole. Säälittävä tapaus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Kuvastaa erinomaisesti Jorin kykyä kommenttimaailmaan ;)

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Surkeanakin Venäjän kansantalous on mahtava. Niin on armeijakin. Jos yksi kotirryssä saa ehdollisen tuomion, 100 jää. Aina pitää vastata jokaisen suomalaisen sitä 10:tä -tarkemmin ajatellen sekään ei riitä.

Ilkka Luoma

Venäjän kansantaloudesta saa todellisempaa kuvaa - ilman riekkumista, täältä:

Suomen Pankki - BOFIT Venäjän tilastot ---
~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

.

Tomi Vaalisto

Maailmanpankin toukokuisessa raportissa Venäjän talouden kasvuennuste lähivuosille on 1,5–1,8 prosenttia vuodessa - ei kovin kummoinen.

Riippumattoman Levada-keskuksen tänä vuonna tekemän kyselytutkimuksen mukaan 63 prosenttia venäläisistä on huolissaan hintojen noususta, 47 prosenttia köyhyydestä ja 40 prosenttia työttömyyden kasvusta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Kommentti 29 ... SP/BOFIT yksikköä pidetään yhtenä parhaana Venäjän kansantalouden arvioitsijana ... Venäjän osalta tulee kiinnittää huomiota suureen valuuttavarantoon, pieneen velkaan ja runsaaseen kansalaisten palkkojen nousuun 20 vuoden aikana ... Samoin viennin suuri ylijäämä tukee kansantaloutta - kuten uudet maakaasuesiintymät, jotka korvaavat kivihiilen monissa valtioissa - mm. Saksa - ja NS2.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #70

Kyllä siihen kuuluu muutakin. Ei kannata antaa muutaman positiivisen asian sumentaa kokonaisuutta - toi asia pitää ensin ymmärtää. Muuten on pihalla kuin lumiukko.

Tässä on faktaa: https://www.cnbc.com/2018/05/04/russias-economy-is...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Ovat aika suuria yksittäisiä asiakohtia:

-vaihtotase
-kauppatase
-velka - ulkomaan velka
-valuuttavaranto
-palkkakehitys

Aika vaikuttavia tekijöitä, eikö - suomalaiset olisivat tyytyväisiä, jos meidän vastaavat luvut olisivat noin hienoja kuin ne ovat Venäjällä - kts. SP/BOFIT - Venäjän tilastot: ~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #87

Ilkka, tuon palkkakehityksen osalta olemme pari kertaa jo ennenkin vääntäneet. Venäjällä elinkustannusindeksin nousu on maan omien tilastojen mukaan viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes täsmälleen sama kuin keskipalkan nousu. Reaalipalkat eivät siis keskimäärin ole Venäjällä viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet yhtään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Kts. SP/BOFIT Venäjän tilastot

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #109

En osaa venäjää, joten en osaa lukea tuota linkkiäsi. Minun käyttämieni tilastojen mukaan keskipalkka Venäjällä nousi vuodesta 2008 vuoteen 2017 2,26 kertaiseksi ja elinkustannukset 2,19 kertaisiksi. Reaalipalkat pysyivät siis käytännössä ennallaan. Iske sinä pöytään omat tilastosi 2008-2017.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

...
Putinin aikakausi ---

2001 - 3283 RUB/kk
2018 - 41140 RUB/kk

Ka. inf. aikavälillä 6,5% ...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #119

Nyt puhumme 10 viimeisestä vuodesta 2008-2017, jona aikana reaalipalkat eivät ole Venäjällä nousseet. Putinin ajan alkuvuosina varmaan nousivatkin, kun maa toipui vuoden 1998 romahduksesta.

Eli et kumonnut väitettäni, että Putinin valtakauden viimeisten kymmenen vuoden aikana tavallisen venäläisen elintaso ei ole noussut yhtään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

Kts. SP/BOFIT - voit skaalata sieltä haluamasi aikasarjan - otin laajemman spektrin, koska Venäjällä eletään Putinin aikakautta ja häntä mitataan valtavuosiensa saavutuksilla.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #124

Putinin valtakauden alkuvuosina Venäjän taloudella meni hyvin, viimeisen kymmenen vuoden aikana ei. Onko syynä myös länsimaita syksystä 2008 kohdannut lama vai Putinin politiikka, jossa vuodesta 2007 alkaen maan voimavaroja on voimakkaasti siirretty kansalaisten hyvinvoinnista asevarusteluun ja sotaseikkailuihin, jonka seurauksena Venäjä on myös talousboikottien kohteena?

Jorma Ollilaa ei arvioida enää Nokian 15 vuoden takaisen menestyksen perusteella, vaan siitä miten hän vaikutti Nokian romahdukseen ylimielisyydellään ja aikaansaamallaan pelon ilmapiirillä. Sama koskee mielestäni Putinia ja hänen hallintoaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Putin oli länsimyönteinen - aikansa, kunnes Naton laajennussuunnitelmat ujutusmenetelmin paljastuivat - 2007/2008 maailmanlaajuinen lama alensi ölyn ja maakaasun hintaa - Venäjä oli tuolloin (ja vieläkin) liian riippuvainen energiastaan ... mutta ajat muutuvat nyt hyvää vauhtia ... Kts. uusin avaus :)

...
US-yökkäys Irakiin 2003 ja Libyan pommitus 2011 muuttivat asennemaailmaa - samoin muistissa oli rankka Serbian pommitus ...

Ilkka Luoma

[7
...
Täältä 149 lukijakommenttia ... juttuun liittyen:
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246923-... -

"West trolling vs. East trolling -valtakamppailua tiedon rajamailla" -ots.

Tomi Vaalisto

Tämän päivän hesarissa on alayysiä oikeudenkäynnistä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005870311.html

Tuomittujen yllyttämät idiootit eivät joudu vastuuseeen ja he tuskin ymmärtävät edes asiaa. Heidät on helppo tunnistaa tälläkin hetkellä käräjäoikeuden päätöstä riekkuvista kirjoituksista. "Alatyylisimmät" herjaavat edelleenkin Aroa.

Ilkka Luoma

Katsotaan syntyykö tästä valituslupahakemus hoviin - nythän tuomio ei ole edes lainvoimainen, on päällä valitusaika.

...
Faktan tarkistajat voisivat analysoida nyt Jessikka Aron kirjoitusten todellisuuden, tai epätodellisuuden - ehkä jotain siltä väliltä - syy tarkistukseen on kausaliteetti, sillä jokin laittoi nyt käräjillä tuomitut herrat väärään tapaan antaa vastakommentteja (kokeilivatko näin sananvapauden rajoja?) - mikä aiheutti näin rajun mielenilmauksen ... ?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eihän Jessikka Aron kirjoitusten sisällöllä ole mitään tekemistä sen kanssa, että häntä on törkeästi solvattu ja kunniaansa loukattu. Vai oletko. Luoma sitä mieltä, että henkilöä saa solvata mielin määrin rangaistuksetta, jos hänen kirjoituksensa eivät ole jonkun mielestä totta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Jori, oletko perehtynyt kausaliteettiin, siis syyn ja seurauksen lakiin, jossa nyt tuomitut herrat väärin menetelmin arvioivat Aron kirjoituksia, jotka nostivat noinkin suuren älämölön - niin olisi innostavaa tietää miten faktan tarkistajat arvioivat Jessikkan kirjoitukset - nyt saa Jori ajatella aikuisten oikeasti ...

Kausaliteetti on tässä:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kausaliteetti -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #94

Mikä on se liian suuri älämölö, jota saa nostaa, kun henkilöä tarpeeksi paljon ja järjestelmällisesti solvataan, loukataan ja vääristellään, Luoma? Tässä ei edelleenkään ole kysymys mistään faktantarkistuksesta, vaan siitä, että nämä kaksi tuomittua ovat syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen ja yksityisyyden suojaan loukkaukseen, josta heidät aivan oikein tuomittiin. Toki sinusta sillähän ei ole mitään väliä, kun väärässäolijaa (jonkun mielestä) saa solvata ja loukata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Tapa miten reaktiot Jessikkan kirjoituksista nousi ovat vääriä ja tuomittavia, vaikka hovi muuttaisikin tuomiota, jos valituslupa myönnetään (ja anotaan) ... sen sijaan yleisesti ottaen on tärkeää tietää miksi reaktio oli niin voimakas - eli syyn ja seurauksen suhde - kts. kausaliteetti! Mitä ja miten Jessikka kirjoitti - sen ja niiden juttujen todenperäisyys, mahdollinen virhe - jopa valhe tai manipulaatio ... vaatisi erillisen tutkinnan - "faktan tarkistajat" ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #111

Kysymys on edelleen törkeästä kunnianloukkauksesta ja ajojahdista, joka ei todellakaan ole silloin laillista, vaikka Jessikka Aro olisi jonkun mielestä miten väärässä tahansa. Yritä nyt käsittää, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Oletko perehtynyt kausaliteettiin, ... on vähintäänkin oikeudenmukaista kaikille - myös lukijoille - selvittää Jessikkan tekstien todellisuusarvo ja mahdollinen virheellisyys manipulaatioineen ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #125

Edelleenkään jonkun mielestä ao. väärässä oleminen EI laillista törkeää kunnianloukkausta tätä kohtaan. Vai laillistaako? Vastaapa kerran johonkin asiaan suoraan, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Tässä käsitellään yksittäisinä asioina kahta täysin eri asiaa - nyt kausaliteettia ymmärtävät osaavat hakea kytköstä siitä, miten Jessikka juttunsa on kirjoittanut - sillä nuo tekstit ovat suututtaneet syystä tai ilman syytä - nyt käräjillä tuomitut henkilöt, joiden tapa tulla aiheesta esille on sinällään tuomittavaa - oikeudenmukaisuus vaatii laajan selvityksen ja siihen liittyvät vahvasti Aron kirjoitukset.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #125

Edelleenkään jonkun mielestä ao. väärässä oleminen EI laillista törkeää kunnianloukkausta tätä kohtaan. Vai laillistaako? Vastaapa kerran johonkin asiaan suoraan, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128
Ilkka Luoma

Btw.

Putin sanoi, ettei voi arvioida Khashoggi tapausta, kun ei tiedetä mitä sen taakse todellisuudessa kuuluu - nyt saudit näyttävät tunnustavan mitä on tapahtunut - "kuoli nyrkkitappelussa" ... totta tai ei - niin nyt voisi kykyä Putinilta uudelleen mitä hän tuumaa asiasta ...

-tämä verrantona informointitapoihin ja -menetelmiin kuin myös todellisuuteen tai epätodellisuuteen viitattuna.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Khashoggi kuoli varmaan niin, että käytyään lähetystöhenkilökunnan kimppuun, kompastui ja sormet jäivät oven väliin ja pää osui lattialla lojuneeseen miekkaan, jolloin se leikkautui irti :)

Saudit vielä valehtelun amatööreinä eivät ole oppineet kehittelemään vaihtoehtoisia teorioita, vaan menevät heti tunnustamaan kaiken. Nyt pitäisi saudien turvallisuuspalvelusta kiireesti lähteä opintoretkelle Moskovaan :)

Ilkka Luoma

Tai CIA' han - jonka raskaana valheena muistamme UM. Colin Powellin puheet YK' n estraadilta 2003 - koko maailmalle, kun US kärtti itselleen taisteluunlähtö- eli hyökkäyslupaa Irakiin - valheellisin todistein - koko maailman naamalle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #133

Ilkka, olen minä sinun kanssasi joskus samaakin mieltä. Powell (jota pidän itse asiassa kunnian miehenä verrattuna moniin muihin Bush nuoremman hallinnossa työskennelleisiin) muisteli myöhemmin hävenneensä, kun hänen piti YK:n yleiskokouksessa kertoa juttuja, jotka tiesi valheeksi.

Olin 2000-luvun alussa hyvinkin kriittinen Bushin hallintoa ja sen ulkopolitiikaa kohtaan, mutta Georgian sota ja etenkin se uskomaton röyhkeys, millä Venäjä kaappasi Krimin pienemmältä ja heikommalta naapuriltaan Ukrainalta 2014, sotien edelleenkin sen alueella, ovat saaneet minut pitämään USA:ta pienempänä pahana ja ainoana todellisena vastavoimana Venäjän valtapyrkimyksille. Siksi se saa minulta paljon (ehkä joskus turhankin paljon :)) anteeksi. Taitaa olla sinulla sama juttu Venäjän kanssa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Pekka, Powell olikin kunnian mies ja katui myöhemmin, kun joutui toteuttamaan esimiehensä käskyn - YK' n kateederilta koko maailmalle ... katui heikkouttaan olla toteuttamatta annettu käskyä. Tiesi valehtelevansa, kuten nuorempi Puskakin - mutta US oli tuolloin maailman valtahegemonia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #134

"Kunnian mies" on siis nössö joka tekee mitä käsketään katuen jälkeenpäin. Minusta kunniallisuus menee toisinpäin: toimitaan silloin kun on toimimisen paikka ja tehdään se rehellisesti vaikka astuttaisi isoillekin varpaille.

Kunniallisesti toimiminen toki saattaa olla oman edun ja uran kannalta vahingollista mutta kunniallahan ei liene hintaa, vai kuinka se menikään. Eikä kunniallinen tee sitä edes tulevan maineen takia.

C.Powell on eläkeläiskenraali, siis upseeri joten Näräsen kuvailema lienee n.s. upseerikunniaa joka monissa asioissa menee toisin kuin kunnia siviilissä ja se saattaa selittää tätäkin kunniakäsitystä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #136

Powellilla olivat tuolloin varmaan vastakkain lojaalisuus esimiestä kohtaan ja tieto siitä, että joutuu esittämään valheita YK:n yleiskokouksessa. Esimerkki dilemmasta, joka inhimillisessä elämässä saattaa tulla vastaan. Olisi hänen minunkin mielestäni pitänyt silloin mielummin erota kuin nousta yleiskokouksen puhujanpönttöön. Kunniallista on kuitenkin mielestäni myös myöntää ja tunnustaa virheensä ja katua niitä, jotkut kovin kunniallisina itseään pitävät eivät koskaan myönnä tehneensä mitään väärää tai väärin ...

Myyryläinen, oletko sinä koskaan tehnyt jotain sellaista, jonka olet myöhemmin joutunut myöntämään vääräksi? Minä olen ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #137

Olen montakin kertaa myöntänyt olleeni väärässä mutta en ole koskaan levittänyt etukäteen vääräksi tietämääni tietoa Powellin tapaan. En vaikka olenkin tuntenut myös huonoa omaa tuntoa n.s. henkisestä huoraamisesta työnantajani eduksi. Se on kuitenkin ollut pikemmin sitä, että olen aikoinaan työelämässä väistänyt tilanteita joissa olisin joutunut rehellisyyttäni paljastamaan työnantajalle tai asiakkaille epäedullisia seikkoja.

Tälläisen tavallisen taatiaisen, jonka perheen ja oma toimeentulo oli kiinni palkkapäivistä, tilanne on kuitenkin toinen kuin henkilön joka toimeentulonsa suhteen ei ole kiinni työnantajasta kuten Powell aikoinaan ulkoministerinä. Ei kattava lupa mutta selventää asemien ja olosuhteiden erilaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset