Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Euroopan unioni EU – maho jättiläinen suurten varjosta

  • Aasian mantereen etäinen niemimaa - EU, entä me täällä idän ja lännen vedenjakajalla?
    Aasian mantereen etäinen niemimaa - EU, entä me täällä idän ja lännen vedenjakajalla?
  • "Kuva 1.: kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" - varjo on prof. Petteri Taalaksen pää ¤
    "Kuva 1.: kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" - varjo on prof. Petteri Taalaksen pää ¤
  • Milloin Air China laskeutuu Suomeen - ostamaan Finnairin? ¤¤
    Milloin Air China laskeutuu Suomeen - ostamaan Finnairin? ¤¤

Suomi liittyi Euroopan unioniin ja menetti täyden itsenäisyytensä [1 – halusimme hiukan yli 50 prosentin kansalaisvoimalla suuremmaksi – tietämättä tulevaisuutta, edes huomista. Meiltä salattiin EU-äänestyksessä oman rahamme myöhempi eliminoiminen ja oman pankkimme – Suomen Pankin itsenäisen aseman luovutus EKP:lle - Euroopan Keskuspankille [2.

EU on maho jättiläinen, jonka todennus on helppoa, kun katsoo sen laajempaa ulkopoliittista merkittävyyttä kansainvälisen politiikan (myrsky)laineilla.

 

Presidentti Sauli Niinistö totesi [MT] Maaseudun Tulevaisuudessa:

” … ”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -juttu kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.317686 -

Helsingin Sanomat julkaisi vahvasti asenteellisen pääkirjoituksen yhteistyöstä ja vastakkainasettelun maailmasta otsikolla: ”Eurooppa ja Aasia eivät ole kuin yhtä suurta perhettä – ja ingressillä: EU:n ja Aasian maiden huippukokous oli hyvä tilaisuus tukea yhdessä kansainvälistä järjestelmää, mutta Euroopalle Aasia ei ole Yhdysvaltojen vaihtoehto kumppanina

– on huomattavaa, että HS-teksti on lehden päätoimituslinja ja edustaa HS' n lännettynyttä kamppailua [3 elintilasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla [4 – Suomessa – juttu löytyy täältä ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005871470.html – ja alla allekirjoittaneen kommentti, joka lähetettiin myös itse toimitukseen – kommenttikirjoituksena – se julkaistiin.

 

IL-kommentti: ”Erinomainen esimerkki itseään laatumediaksi kutsuvalta informaation tuottajalta - alkaen heti otsikosta ja ingressistä. Sen kummemmin perustelematta US nostettiin trumppismista [5 häveliäästi välittämättä EU:n pelikaveriksi.

Saksa ilmaisi EU-talousveturina liittokanslerinsa Angela Merkelin kautta asiayhteyden, jossa Saksa näyttää siirtävän taloudellisia panoksiaan enemmän itään kuin länteen - hiljalleen, sen hedelmällisyys jää nähtäväksi. Saksalle Venäjä on ollut usein myös kohtalonkysymys, niin nytkin - Saksa tarvitsee Venäjän energiaa, markkinoita ja raaka-aineita!

HS-kirjoituksessa ei puhuta orastavasta yhteistyökehityksestä, mikä tapahtuu Venäjän ja Kiinan välillä, tosin Suomessa valtamedia vähättelee sitä. Karttaa katsoen huomaa Venäjän olevan merkittävän suuri pinta-alaosa Euroopasta. Itse Eurooppa on mittavan Aasian mantereen etäinen "niemimaa".

EU'lle on merkittävää päästä mahdolliseen kiinalais-venäläiseen talous- ja yhteistyökehitykseen mukaan. Suomelle tuo euraasialainen suunta pohjoisesta voisi konkretisoitua Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä kolmen suuren tapaamisena Koillisväylän kautta - sen ollen muun muassa Kiinan pohjoinen silkkitie Aasian ja Euroopan välille [6.

USA' lle suurin uhkatekijä on Kiinan ja Venäjän välinen (ehkä) syvenevä laajakantainen yhteistyö. Tämä yhteinen "kaveruus/toveruus" suistaa Yhdysvallat pois maailmanpoliisiroolista [7; näin voisimme saada sodilta rauhallisemman maailman?

Tosin ”toveruudellakin” on uhkansa, jo nyt on meneillään voimakas idän ja lännen välinen kamppailu "elintilasta" [8 - esimerkiksi kuka ja mikä saastuttaa eniten [Kuva 1.], erityisesti ottaen huomioon päästöjen kumuloituvuus ja väestömääräkehitys viimeiseltä sadalta vuodelta. Miten tässä huomioituu oikeudenmukaisuus per capita?

Presidentti Sauli Niinistö on sanonut suoraan, että EU:lla on liian pieni ulkopoliittinen valta; kolme suurta - Kiina, Venäjä ja US sanelevat. Onko EU maho jättiläinen? [9. On tai ei, nyt EU on valinnan paikassa: itä vai länsi, tai sitten keinua kiikkulaudalla!” [T]

 

[9 EU – maho jättiläinen, todettuna jo vuosia sitten:

EU - maho jättiläinen virkarollaattorin varjosta

[2014][ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html - ]

Ote ylläolevasta linkkikirjoituksesta: ” … UPI-FIIA [10 johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajoita ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan. [24]

 

...

EU on toistaiseksi maho jättiläinen,

joka hakee linjaansa ja sovittelee bryssel-virkarollaattorilla ”miljoonia näkökulmia” yhteiseksi byrokratiaksi. Direktiivien sekaan ei ole enää mahtunut kilvoitelevien EU-suurmaiden johtajien pyrkyryyksistä yhteistä komentolinjaa – korkeista edustajista ja nimityskukkaseksi jääneestä presidentistä huolimatta. … ”

 

Missä mennään nyt, kun me suomalaisina ja koko EU on valinnan kauhassa, missä mennään kokonaisvaltainen Eurooppa, jonka elimellinen osa on myös Venäjä – maailman suurimpana raaka-aineaittana, toisena ydinasesuurvaltana ja ehkä tulevaisuuden ravintoaittana [11 – koko muulle Euroopalle – tai meille, ei niin hyvänä vaihtoehtona – Kiinalle, maailman suurimmalle taloudelle [12 ja valtiolle, jonka yhteiskuntajärjestelmä on jo vientituote – alkaen ehkä Afrikasta, jonka valkoinen kolonialismi [13 ryösti jo satoja vuosia sitten … nyt Kiina on tehnyt sinne massiivisen maihinnousun – yhteistyöllä; ei aseilla eikä kolonialismilla.

Missä mennään Eurooppa, eurooppalaisuus ja yhteinen turvallisuusajattelu, jossa Venäjä on elimellinen osa kokonaisturvallisuusajattelua [14, mutta mitä vastaan, jos EU-johdettu vastakkainasettelu loppuu – yhteistyön voimistumiseen venäläisyyden kanssa?

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/itsenaisyyden-palauttajat-visio.html -

[2 ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[5

[6

[7

[8

.

[10

[11 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a -

[12 ~ https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=244934&tstart=0 -

.

[13 [2016]” … Eurooppalaiset valloittivat miltei koko maapallon – Amerikoista Aasiaan. Tavoitteena oli saada riittävä raaka-ainesaanto kehittyvälle teollisuudelle, siis lopulta kulutukselle, jonka myötä muun muassa kuningashuoneet rikastuivat ylläpitämään sotavoimia ja laivastoja tuoden järjestystä valloittamillaan alueilla. Alussa esitetty yhteys mustan Afrikan liitoksesta Belgiaan oli karmeudessaan poikkeuksellinen.

On selvää, että eurooppalaiset isäntämaat ryöstivät alusmaitaan. Alusmaina olivat myös Lähi-itä, Afrikka ja Aasia – juuri sellaiset valtiot, joista tulee nyt EU - Eurooppaan hallitsemattomasti pakolaisia |8 – elintaso- tai muista hädän syistä.

EU – pääkaupunki Bryssel on ottanut paljon vierastyöläisiä kaupunkiinsa, niin paljon, että sinne on muodostunut puolittaisia ghettoja, kuten Ranskaankin. Muistamme Ranskan mellakat jo kymmenen vuoden takaa |9. Kaikkeen tähän juontuu syy-yhteydet dominoina kolonialismiin. Voisimme varovaisesti sanoa, että nyt niitämme sitä mitä kylvimme. Ihmisten muisti on pitkä … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html -

.

[14 237 lukijakommenttia aiheesta Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – alta – ORIG 05.08.2013.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181604

 

DOC EU_mahojattilainen_21102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 21102018

 

901_8163 – 09:52_11:22 - MJ5

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Ilkka Luoma

Trump ilmoitti Yhdysvaltojen vetäytyvän keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta Venäjän kanssa -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871640.html -
.
Ilkka Luoma 21.10.2018 - 9:41:

Todisteiden puutteessa USA' n on vain uskottava. Pr. Trumpin valitsema linja on uuden asevarustelun avaus. Mikä USA' lle pahinta, on näin trumppistisen kiristysuhka-asettelun voimistaminen, mikä ajaa Kiinaa ja Venäjää yhä läheisempään taloudelliseen ja jopa sotilaalliseen yhteistyöhön. Näin lähestymme entisestään kiihtyen idän ja lännen vastakkainasetteluun.

Entä EU, joka on kohta valinnankauhassa - itään vai länteen, ellei peräti kiikkulaudalle? Mikäli itä (Kiina, BRICS ja Venäjä) ja länsi ottavat yhteen - voittajaa ei ole, mutta länsi häviää noin 20 prosentin maailmapopulaation osaltaan varmasti. US nykysotaisimpana valtiona pelaa vaarallista kiristyspolitiikkaa.
.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, etkö pysty päättämään, onko Trump hyvä vai paha? Riippuuko siitä, onko hän viimeksi tehnyt jotain Venäjän mieliksi tai jotain sen kannalta kielteistä?

Kiinan ja Neuvostoliiton välit ajautuivat lähes sodan partaalle 1969 niiden kilpaillessa kommunistisen maailman johtoasemasta. Kiinan ja Venäjän nykyinen yhteistyö saattaa myös muuttua katkeraksi kilpailuksi ja vihollisuudeksi, kun ne alkavat tosissaan kamppailla Siperian luonnonvaroista. Tuleeko sinun nyt suitsuttamastasi Kiinasta silloin pahis?

Ilkka Luoma

Trump on analyysin osalta hyvin vaikea - koetan käsitellä neutraalisti niin hyvissä kuin hankalissa tapauksissa - tuo erkaantuminen k-matkan ydinohjuksista on vaarallinen ilmiö ja lisää kilpavarustelua ja Kiinan ja Venäjän lähentymistä.

...
NL ja Kiina eivät olleet lähelläkään ydinasevaltioina todellista sotaa - kyse oli Ussuri-joen rajariidasta/ -kiistasta - parin pienen saaren osalta - olisiko ollut ns. hauisten pullistelua ... kun Mao ei saanut Stalinin jälkeen NL' sta haluamaansa arvostusta ...

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ussurin_rajav%C3%A4l... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #7

Kiinan ydinase oli tuohon aikaan vielä aika vaatimaton, mutta lienee totta ettei kummallakaan osapuolella ollut halua lähteä laajentamaan rajakahakkaa sodaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Tässä kohdin on erinomainen kirja olemassa, joka käsittelee 1945-1965 välistä aikaa Moskovan ja Pekingin näkökulmasta ... palaan asiaan.

Ilkka Luoma

Jatko kommentille 1.:

Erinomaisen tyypillinen West trolling manipulation -tyyppinen mediapoljento, joka osaa luetella Krimin, mutta sujuvasti unohtaa Afganistanin (2001-), Irakin (2003-), Jemenin, Libyan (2011-) ja Syyrian (2013-) - kaikki näitä yhdistää US ja amerikkalaisten taisteluhyökkäykset, joka luvalla tai ilman.

Kiinan osalta saadaan syntymään jo sotilaallinen uhkakin, vaikka rajua uhkailua aivan Kiinan naapurissa lietsoo juuri US, Korean niemimaalla, pitäen siellä suuria taistelu- ja sotavoimia, jotka ovat niitä todellisia uhkia Kiinan naapureille. Korean niemimaan uhkakerroin on pienemmässä - kiitos jo 2017 keväällä luonnostellun Pekingin tiekartan.

US pelaa kovaa kiristyspolitiikkaa ja ajaa näin Kiinaa ja Venäjää yhä lähemmäksi, niin kaupan kuin sotilaallisenkin yhteistyön osalta. Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy ja nyt juuri tässä US' n johdolla.

...
Ylläoleva liittyy HS-kirjoitukseen:
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871754.html -

" ... Trump perustelee vetäytymistä ohjuskiellosta Venäjän sopimusrikkeillä, mutta yhtä keskeistä on Kiinan sotilaallinen vahvistuminen
Keskipitkän matkan ohjukset kieltävä INF-sopimus ei koske Kiinaa, joka kokoaa vauhdilla mahtavaa ohjusarsenaalia ... _ ... ”Venäläiset huijaavat avoimesti, ja kiinalaiset varustautuvat ohjuksilla rajoituksetta”, republikaanisenaattori Tom Cotton Arkansas’sta sanoi lehdelle. ... _ ... Kiinan ohjukset ovat uhka Yhdysvaltain aasialaisille liittolaisille ja sen omalle laivastolle Tyynenmeren länsilaidalla. Viime vuosina Kiina on rakentanut Etelä-Kiinan meren riutoille sotilastukikohtia ja sijoittanut niihin ohjuksia ... "

.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, KESÄKUUTA 19, 2018
Onko EU suurvalta ja onko pallo hukassa?

.
" ... Presidentti Sauli Niinistö kasasi jo kuudennen kerran [1 kierrätystelttaan vaikuttajia ja vaikuttamattomia – osaamista ja luuloa kuin pyrkyäkin Naantalin Kultarantaan. Kyseessä ulkopolitiikan näyttävä foorumi, jossa hymistellään ja varoitellaan. Luodaan myös uhkaa ja kehutaan omia.

Pääministeri Juha Sipilä on antanut suosiolla liki koko ulkopolitiikan presidenttimme hoitoon – tämä hyvä, ollaan palattu ”Kekkosen aikaan” [hymiö], jolloin ulko- ja turvallisuuspolitiikka oli isännän kädessä.

Kekkosen aikana ei ollut myöskään ulkopoliittista vastakkainasettelua, eikä kansaa kiusattu minkään ilmansuunnan sotavoimilla – nyt on, ja kiusataan [2. Ulkopolitiikan johtajat kehuvat Euroopan Unionia ja rakentavat vähintäänkin henkistä ja informatiivista barrikadia itärajallemme – vastakkainasetteluna [3.

Kansa vastaa tuohon itäiseen barrikadiin jykevällä mielipiteellä – jo yli 15 vuoden ajan – antaen vuosi toisensa jälkeen yli 50 prosentin voimalla väkevän 'ei' Natolle [Kuva 1.] – lännenmiehen sotakoneelle, jonka johto-operaatioissa me kuitenkin olemme jo sodan osapuoli Afganistanissa [4, jossa on US-johteisesti sodittu jo vuodesta 2001, jolloin Yhdysvallat hyökkäsi raskaasti 911-terrori-iskujen jälkioperaatioina – Afganistanin sota jatkuu edelleen [5 ---


HS: Presidentti Ahtisaari: Uhka suurvaltojen väliseen yhteenottoon on noussut jälleen esiin
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005723537.html -

Ote: ” … esiin nousi muun muassa EU:n asema maailmanjärjestyksessä. Niinistö kertoi pohtineensa, pitäisikö EU:n puolustusulottuvuutta lisätä ”ponnekkaasti”, jotta unionista tulisi kunnioitetumpi pelkkää voimaa yhä enemmän kunnioittavassa maailmassa. ”Olen ollut aika pitkään sitä mieltä, että EU:lta puuttuu yksi aika oleellinen tekijä [- -] eli jäsentensä turvaaminen”, Niinistö sanoi. … ” -HS (toimittajat Heta Hassinen ja Minna Nalbantoglu)

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan: Presidentti Niinistön "tunnustaa" vihdoin EU' n olevan hampaaton tai ainakin osin saamaton taloudelliseen kokoonsa nähden. EU on maho jättiläinen virkarollaattorien varjoista. Itse Eurooppa ja eurooppalaisuus jatkuvat kauas Venäjän Uralille saakka [6. Eurooppalainen puolustus osoittaa tehokkuutensa yhdessä Venäjän kanssa, jolloin katoaa eurooppalainen vastakkainasettelun henki.

Entä nyt, kun EU on edelleen maho jättiläinen?

Kirjoitimme näin jo vuonna 2014 – eli havaittiin EU-Euroopan mahous eli kokoonsa nähden ”pienet munat” [hymiö] … ... "

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/onko-eu-su... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiinassa ei ole demokratiaa vaan kommunistipuolueen diktatuuri. Siksi Kiinan valloitukset Afrikassa ovat vain hirmuvallan levittämistä.

Ilkka Luoma

Oletko käynyt Kiinassa perehtymässä heidän valtajärjestelmään - kyläkokouksista korttelikomiteoihin, ja noista eteenpäin aina vallan huipulle asti - tee se, niin huomaat jotain aivan muutakin, mitä esität - ehkä paljolti länsimedian seurailijana ... :)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

punanurkat,korttelikomiteat etc ovat kommunististen puolueiden sumuverho,jolla hallinto saadaan näyttämään edes jotenkuten kansanvaltaiselta,totuus esim.kiinan maaseudulla maiden pakkolunastuksissa ja muissa vastaavissa on täysin toinen,,puolue liittoutuneena rakennusgryndereittan kanssa on liian kova vastus työläisille ja talonpojille kiinassa !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Olemme täällä Suomessa ja perinteellisessä markkinataloudessa lännenmiehen median varassa "tietämisen" osalta - tuo kiinalainen hallintajärjestelmä on kiintoisa ja vaatii sen ymmärtääkseen - paikan päällä opiskelua sen toiminnasta ---

Kiina on eräs maailman vanhimmista edelleen olevista korkeakulttuureista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olen, Luoma, olen perehtynyt siihen paikan päällä jo kahdeksantoista vuoden ajan. Sinä taas et. Kiina on edelleen yksipuoluediktatuuri, jos se ei ole ihan selväksi tullut sinulle. Kyläkokouksilla ja korttelikomiteoilla, ei edes kerrostalon ”vastuuhenkilöllä” ja ”porraskokouksilla” ole mitään tekemistä sen kanssa, kenellä on todellinen päätösvalta. Älä viitsi kirjoittaa asiasta niin kuin sinulla olisi jotain kokemusta siitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Minun ei täällä tarvitse kehuskella - silti kirjoitan myöhemmin artikkelin tuosta systeemistä, joka näyttää kovasti kiinnostavan :)

Nyt aiheena on EU ja sen haasteet, mahdollisuudet (!) ja ongelmat ---

...
Tosin googlaamalla saa jo ensituntua cn-aiheeseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

No, ei sinulla ole noista asioista mitään kokemustakaan, niin entä sitten?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Kommenteillasi herätät vain itseesi kohdistuvaa aliarvostusta - ei kannattaisi tulla silloin edes kommentoimaan - silti sana on vapaa. Oletko kuullut sananlaskun tyhjistä tynnyreistä? :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Tottakai! Sinä edustat niitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Sinulla näyttää olevan kova hinku tulla tänne todistelemaan/ (lopulta) peittelemään jotain - ongelmia? Voinko auttaa - Kiinan osalta voisi olla mahdollisuuksia helpottaa tilannetta ...

Sana on vapaa, kunhan ymmärretään netiketti. Oletko käynyt netikettikursseja?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Kiitos vain, mutta noin huonosti Kiinaa tuntevalla ja siellä ainoastaan muutaman kerran mahdollisesti käyneellä henkilöllä ei ole minulle mitään annettavaa.

Katsohan Luoma, sinä kirjoitat niin kuin kenenkään muun tiedoilla ja kokemuksilla ei olisi mitään arvoa. Et sinä näissä asioissa ole kenenkään oppi-isä. Sinun tietosi eivät perustu edes kokemukseen, vaan johonkin mahdollisesti lukemaasi, jota nyt sitten esittelet ainutlaatuisena. Sinut on kyllä punnittu ja kevyeksi havaittu. En missään tapauksessa edes välittäisi kommentoida tyhjänpäiväisiä sepustuksiasi, mutta jossain menee sentään raja. On käsittämätöntä, että pelkkien vihjailujen ja insinuaatioiden tukemana joku jollain tavalla voi ottaa vakavasti kirjoituksiasi. Tämä kirjoittelu näyttää kuitenkin olevan leipätyösi, ja ihmettelen tietysti sitäkin, miten noin huonosti kirjoittava viitsii nähdä edes vaivaa suoltaa roskaa päivästä toiseen.

En aio vaivata itseäni enempää tuhlaamalla aikaani näihin onnettomiin teksteihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Mikä tekee ihmisestä noin pätemisen tarpeisen? Ongelmia, piileviä tai osin tiedostettuja ... neuvoja voisi saada, jos osaisi netiketin ja liikemiesten ensimmäisen neuvon, säännön - osaamisalueen: diplomaattisen kohteliaisuuden :)

PS
Tuolla ensimmäisellä neuvolla pärjää hyvin Kiinassa!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #43

Älä lässytä. Olen pärjännyt aivan helvetin hyvin, verrataanko pankkisaldoja ja tulevia eläkkeitä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Kehuminen näkyy olevan hallussa :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Tiedän, että on aina hankalaa mennä kesken kaiken toisten riitelyihin mutta en malta tällä kertaa pitää näppejäni poissa näppäimistöltä.

Jussila kirjoitti: "Katsohan Luoma, sinä kirjoitat niin kuin kenenkään muun tiedoilla ja kokemuksilla ei olisi mitään arvoa."

Olen ollut havaitsevani tuon asenteen nimen omaan Jussilan omissa kirjoituksissa, on aihe mikä tahansa. Hän on asunut vuosia kiinassa, hän on asunut Sveitsissä, hän on tuomari ja rahaa on, erimieltä olevat ovat siis tyhmiä ja tietämättömiä. Jos toki Luomakin näyttää puolustavan tiukasti kantojaan niin Jussila on suorastaan räyhäkkä.

Ei ole kaukana ajatus, että hän purkaa täällä puheenvuorossa huonoa oloaan pyrkien laimentamaan adrenaliinistä ja testosteronista itselleen keittämäänsä kitkerää sappea. Hänen täällä käyttämällään kielellähän ei pärjää kalustetuissa huoneissa joten niissä hän käyttäytynee asiallisesti mutta kertyneen paineen hän taitaa purkaa täällä.

Olkaamme siis tyytyväisiä kun voimme olla avuksi eikä vaimo, perhe, naapurin koira ja siskon kummin kaima joudu kohteiksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

Pitihän Myyryläisenkin päästä sieltä tieteellisen sosialismin perinneyhdistyksen kalmistosta trollaamaan tännekin.

Luomaan huomattavana erona on että minulla ei ole diplomaattistatusta eikä minulle uskota valtiosalaisuuksia. Ja se onkin jotain se.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Ystävällisesti kysyttynä: Netiketti?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Pudor, Luoma, pudor, sitä sinulta kaivataan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Siveyttä ja säädyllisyyttä? :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #65

Jussila kirjoitti: "... tieteellisen sosialismin perinneyhdistyksen kalmistosta trollaamaan tännekin."

Q.E.D.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #69
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #74

Ei näytä ammattitutkinto edes Googlen avulla auttavan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Uskaltaisin väittää sosialismin uuspaluuta, mutta miten viritettynä, jotta kateusefekti saadaan pois ja yrittäminen kohdistettua laajemmille ---

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU sta ei ole vastuunkantajaksi, koska EU on heikko paperitikeri, tai tyhjät housut.

Yhteisen toimivan toimintasuunnitelman laatiminen, saati sen noudattaminen näyttävät muodostuvan ylivoimaisiksi. EU ssa poliitikkojen ja virkamiesten aika näyttää kuluvan höpöhöpö virkkausten ja tupsuttelun parissa ( lukemalla kotimaisten MEP ien ulostuloja tuo aukeaa) keskinäisessä nahistelussa ja eipäs-juupas kinastelussa. Yhteisen linjan löytämisen tekee lisäksi hankalaksi erilaiset kulttuurit. Itäinen vs. läntinen, sekä pohjoinen vs. eteläinen.

Synteettinen federaatiokyhäelmä ei vaan jaksa kantaa. Nationalismi viihtyykin hyvin eripuran keskellä ja jatkaa kasvuaan.

Ilkka Luoma

Nuorempi Puska - aikanaan EU' sta ;)

...
TIISTAINA, HELMIKUUTA 22, 2005
Valta on silmiinpistävää; George W. Bush pyörähtää Euroopassa

"EU-osavaltioiden" johtomiehet jonottivat kättelemään USA:n presidenttiä. Saattoihan tuo Bush miettiä, että "en minä laita jonoon kaikkia kuvernöörejä kun meille kylään tullaan; well... minä olen pomo talossa". EU hakee linjaansa ja USA tunnustaa jo EU:lle kirjeosoitteen. Suomesta oli etujansa valvomassa jopa kaksi henkilöä protokollamme mukaan.

Vakavasti ottaen Bush´in täytyy jo nähdä EU-kehitys, mutta saattaa miettiä: "ei nuo minun aikakautenani saa itseään järjestykseen; minähän juttelen vain isoimpien poikien kanssa ja hymyilen muille. Jaa, tuossahan on tuo punapää, joka viimeeksi korjaili solmiotani, aivan, sehän on sen Suomen presidentti!" USA on hyvin eheä edustavuudessaan; Bush on kansakunnan kaapin päällä ja hänellä on erinomaisesti valittu uskollinen ulkoministeri, joka nauttii älykkyydellä tietäessään, että hänellä on täysin suora vaikutuskanava herraansa.

.

Lopuksi Bush pohtii vilkuttaessaan Airforce One´in ovella ennen lähtöä kotiin: "paljon on pojilla tekemistä, minulle on yksi kirjeosoite ja se on Valkoinen talo. No, niin ja viimeinen vilkutus..., onkohan se NHL:n lakko jo päättynyt? Taidanpa lentää suoraan Texasiin ja lähteä Lauran ja Condin kanssa ranchille pelaamaan golfia" ... "
...

...
Jo muinoin Yhdysvaltojen presidentti –
[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/valta-on-sil... - ]

Irakin muunnellun totuuden laskettelijaksi tituleeratun George W. Bushin ihmettely siitä, kenellä hän soittaa, kun on asiaa EU:lle. No, ei niin pahaa, ettei hyvääkin, sillä EU on kokeilukenttä huomisen johto- ja lainsäätöjärjestelmille.

EU on hallintolaboratorio, jossa eri maiden kansalaisia pidetään eu-kansalaisprototyyppeinä – niiden kymmeninä kulttuureina, kielinä, tapoina ja historioina. Sovittelu tälläisessä kokailumaastossa on ylivertainen tehtävä; ehkä mahdoton? 1]

1] EU:n suurimpana tavoitteena on pitää aiemman valkoisen maailmanvalloittajan – löytöretkeilijöiden eurooppalaisuuden voimissaan Kiinan ja USA:n puristuksessa – tosin yhteistoimintaa koetetaan tiivistää nyt USA:n kanssa, jottei maailman kaava: ”Kiina + Venäjä > USA + EU” toteudu.

EU koettaa nyt pontevoitua Ukraina tilanteen kanssa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162280-... – toisaalta kriisillä on ”monet kasvot” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/ukrainan-had... - ]

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-ja... -

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 26, 2016
Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

Suomi vietiin läntisen Euroopan peräpohjolakolkaksi kansanäänestyksellä vuonna 1995 – hiukan yli puolet kansastamme, tuntematta vähääkään tulevaisuutta, antoi epävarman äänensä liittymiselle yhteisöön |1. Unioni tänään kitkeröityy |* kansallisvaltioina romahdukseen tai talouden väkivahvaan liittoon – Yhdysvalloille ja Kiinalle vastapeluriksi ja/tai yhteistyökumppaniksi.

[... vielä tänäänkin kansalainen Erkki pohtii miksi meiltä vietiin markka |2 – tuo säätelyjen armoitettu mahdollisuus kansallisissa kilpailuissa pärjätä kisassa ulkoisista asiakkaista. Me viemme ja sen myötä menestymme tai uinahdamme. Erkki tietää, että euroon liittymisestä ei suoraan äänestetty ja meidän vietiin sinne ikään kuin varkain …

… kansalainen Liisa Ilomantsista tietää, että maakunnan keskuspaikkaan Joensuuhun on vähän pidempi kuin kivenheitto. Joensuulaiset taas tietävät, että valtiomme pääkaupunkiin menee juna, lentokone ja autolla ottaa kuusi - seitsemän tuntia – murre muuttuu välillä useaan otteeseen. EU – Brysseliin saakka Liisa ei jaksa edes katsoa, niin kaukana se on – puhumattakaan äänestäjistään kaikonneet ja eronneet europarlamentaarikot eli ”mepit”, joilla ei tunnu olevan mitään yhteistä linjaa äänestäjiään kohtaan – tänne kotisuomeen … ]


|* Valvooko EU ensisijaisesti koko EU-alueen etuja TTIP neuvotteluprosessissa, vai yksittäisten valtioiden? Miten tässä sekaisessa tilanteessa huomioidaan voimakkaat eroavaisuudet jäsenmaiden kesken ja kuinka hyvin itse jäsenvaltiot tietävät missä mennään? ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kauppa...
|* EU – kriisistä toiseen, nyt Italia tarvitsee 100 miljardia € ~ http://www.hs.fi/talous/a1467605588067 -
|* ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/vakava-varoitus-... -
|* Eurooppalainen ongelma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/eurooppalain... -

Euroopan unioni on maho jättiläinen virka-rollaattorien varjosta. EU on liiaksi kasvanut byrokratian hirviö, jolla ei ole enää yhteyttä EU – kansalaisiin tai jäsenvaltioiden äänestäjiin. EU on ideaalinen koitos liian laajalla, liian nopeasti ja liian muotokieliväkivaltaisesti sulatellen byrokraattidirektiivejä, jotka ovat yhtenevät kaikille – Portugalista Suomeen ja Ruotsista Kreikkaan.

|EKSTRA: EU on viiden kriisin solmussa ~ http://yle.fi/uutiset/3-8384067 - (2015)
|EKSTRA: EU’ n kirvelevä ahdinko ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/eu-eurooppal... -

EU on liimaamaton liitto – Saksan ja Ranskan tahdosta

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/euroopan-u... -

.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ilkka: Olisiko sinusta kannatettavaa, että EU:n lisäksi myös Kiina, Venäjä ja USA pilkkoutuisivat 10-20:ksi itsenäiseksi, suvereeniksi valtioksi?

Onhan niilläkin vähän turhan paljon valtaa tällä hetkellä.

Ilkka Luoma

Kauas luotsaava kysymys - Kiina on 2000-4000 vuotta vanha kulttuuri, venäläiset ehkä 1000 vuotta ja USA taitaa olla noin 300 vuotta - EU reilu 60 vuotta ... saattavat pilkkoutua ikäjärjestyksessä - nuoremmasta päästä!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Millä perusteella ikäjärjestys olisi pilkkoutumisjärjestys?

Jokainen valtiohan on joskus ollut nuori.

Mayat kestivät pitkään. Samoin Egypti. Ja Rooma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Todennäköisyys. Ajatus oli kirjoittajan mielipide - ja todennäköisyys osuu kiinalaisten yhteiskuntajärjestyksen pysyvyyteen, jossa ei ole monin osin tapahtunut suuriakaan muutoksia - paitsi nykyinen pienen väestöosan pinnalla kelluva läntisen mallin matkiminen - tietyin osin.

...
"Kiinalainen kulttuuri (yksinkertaistetut merkit: 中华文化; perinteiset merkit: 中華文化; pinyin: Zhōnghuá wénhuà) on yksi maailman vanhimmista kulttuureista ja kehittynyt tuhansien vuosien aikana. Alue, jolla kulttuuri on hallitseva, kattaa suuren maantieteellisen alueen Itä-Aasiassa. Tavat ja perinteet vaihtelevat suuresti eri maakuntien ja kaupunkien välillä. Kiina on yksi maailman suurista sivistysmaista, jonka korkeakulttuurilla on pisin yhtäjaksoinen jatkumo. Kulttuurin omaleimaisuus näkyy keramiikassa, arkkitehtuurissa, musiikissa, kirjallisuudessa, ruuassa, taiteessa, filosofiassa ja uskonnoissa. Monet Kiinan naapurimaat (esimerkiksi Korea, Japani ja Vietnam) ovatkin kulttuurinsa velkaa kiinalaisille, jotka ovat kauan pitäneet itseään ei ainoastaan parhaana vaan myös ainoana sivistysmuotona.[1] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri -

Ilkka Luoma

.
Saksa johtaa de facto unionia

[ Saksa johteinen liittokunta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86993-s... - ]

Kun Saksa ei saanut haluamaansa Eurooppaa asein, niin nyt se on otettu rahalla, taloudella ja ylivertaisella osaamisella. Saksa on pelastanut ja ”pelastanut” Suomen usein |4, siksipä me vikisemme ja Saksa vie. Hyvä, vai huono - päätä sinä lähtökohdistasi.

Miten Ilomantsi ja EU nivoutuvat yhteen?
[ Ilomantsi … edesmennyt erinomainen lauluntekijä Juice Leskinen ~ https://youtu.be/laCgOcnmLR8 - ]

Ilomantsi on hiukan rumasti sanottuna Suomen takahikiperiferia, ollen kuitenkin lähempänä meitä elättävää luontoa kuin moni muu koko EU – Euroopassa. EU on taas ideaalikolossi, joka koettaa säätää kaikkia yhtäläisesti ja sulattaa niin Espanjan takahikiperiferiat, Irlannin sateiset nummikylät kuin Italian Sisilian kuivuneet puoliautiokylät ja EU’ n suurkaupungit säännösmuottiin, unohtaen, että ilomantsilaiset ja Sisilian catanialaiset ovat kaksi aivan eri asiaa – siis aivan eri maasta.

Ilomantsi on maakunnassa nimeltä Pohjois-Karjala

Pohjoisen Karjalan laulumaat ovat metsää, puhtaita järviä ja harvaa asutusta. Nuoriso on kaikonnut Joensuuhun ja rohkeimmat aina Helsinkiin saakka, osa jopa eksynyt muualle Eurooppaan. Pohjois-Karjala on maakunta – ikään kuin jäsenvaltio rakkaassa Suomessamme. Pohjois-Karjala on kuten Suomi EU - Brysselille. Näin voimme tehdä myös rinnastukset Italiaan, Ranskaan – Puolaan, Romaniaan ja Bulgaariaan.

Valtiot eivät ole tasalaatuisia, väkikään ei ole harmonista –

… vaan osa alueista on rospuuttoa eli kehitysaluetta. Kehitysalueita pitää tukea maallisesti toimeliailta kasvukeskuksilta. Väki pakkautuu muurahaispesämäisesti Suomessa Kehä III’ n sisään – joku menee Turkuun, osa Tampereelle ja uskaliaimmat Ouluun ja Kuopioon. Samaa tapahtuu kaikkialla EU – Euroopassa.

EU – Bryssel on epäonnistunut nykytyylillään yhdistämään läntistä Eurooppaa

Edes Euroopan Unionia ei ole kokonaiskäsitteenä olemassakaan – EU on vain osa Eurooppaa! Euroopan kokonaispinta – alasta on Venäjällä suuret osat. Venäjä on huomisen Euroopan raaka-aine- ja energia-aitta – saksalaiset ymmärtävät tämän, me emme aina täällä Suomessa.
.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ilkka Luoma:

Rakentelet perusteita EU:n purkamiseksi sillä perusteella,e ttä jsäenmaat ja jopa niiden maakunnat ovat toisistaan niin erilaisia.

Selvä juttu, mutta eikö tällöin olisi yhtä lailla perusteita purkaa myös Venäjän federaatio osiin:

- "Venäjän federaatio on monikansallinen yhteiskunta, koti yli 160 etniselle ryhmälle, johon sisältyy alkuperäiskansoja."
- "Venäjän 160 etnisen ryhmän edustajat puhuvat yhteensä noin sataa eri kieltä."

Vielä enemmän Kiina ja Intia ovat lukuisten kansojen, kulttuurien ja kielien pakolla yhdistettyjä valtioita. Aika kevyttä on EU:n harjoittama pakkoyhtenäistäminen verrattuna siihen, mitä Kiina tekee uiguuri- ja tiibetiläisvähemmistöilleen.

Olisi kyllä mielenkiintoista avata mielesi syvimmät sopukat, ja tutkia, mitkä juuret ovatkaan länsivastaisuudellasi. USA:n viha? Saksan viha? Juutalaisviha? Venäjän rakkaus? Vaiko Kiinan rakkaus?

Olisipa virkistävää, jos löytyisi sellainen syväajattelija tältä blogialustalta, joka soimaisi jokaista suurvaltaa yhtäläisesti.

Mitäpä, Ilkka, jos olisi sellainen aate, että KAIKKI suuravallat ja alistaminen olisi kitkettävä, ja tavoitteena olisi, ettei YKSIKÄÄN valtio olisi väestöltään esim. suurempi kuin vaikka 10, 20 tai 50 miljoonaa ihmistä?

Liitytkö mukaan? Merkkaisi myös, että USA:n ja EU:n lisäksi julkilausuisit tahtosi mm. Venäjän, Kiinan ja Intian sirpaloimiseksi pikkuvaltioiksi.

Ilkka Luoma

Kts. otsikko!

IL-analyysi: Pöytä EU-vihamielisyydelle katettiin jo vuosia sitten - näistä neljästä syystä Britannia haluaa eroon EU:sta

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2f093d3a-7c91-47... -

...
Britit halusivat putsata pöydän aivan uusille kauppa- ja yhteistyösopimuksille. Näyttää siltä, että USA' sta trumppismi ja trumpmedia tukee englantilaisen kansanenemmistön tahtoa. Brexit avaa briteille myös yllättäen uudet kauppakuviot maailman suurimman talouden - Kiinan kanssa. Ehkä suurin syy erohaluihin EU' sta on kuitenkin brittiläisen reviirin puolustaminen, jossa saari halutaan pitää oman perinteisen kulttuurin piirissä?

.

Nikolai Holopainen

Kaksi rampaa ankkaa Merkel ja Macron raahautuvat Istanbuliin tapaamaan Putinia ja Erdogania. Tarkoituksena on saada Syyrian tilanteeseen jotain tolkkua. Yhdysvaltain NATO-liittolaiset potkivat yli aisan. Poliittinen pääoma on käytetty ja Putin on ainoa toivo. Yhdysvallat on pelannut itsensä ulos. Sad. Vai pitäisikö opetella se venäjäksi tulevaisuuden varalle? печальный

Ilkka Luoma

Vaihteeksi näinkin ;)

...
Kauaskatseisesti ja näkökykyä ytimeen.

Ilkka Luoma

Venäjä: Trumpin uhkaus vetäytyä ydin­ase­sopimuksesta on ”hyvin vaarallinen” ja johtaa kostoon -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871987.html -

Ilkka Luoma 22.10.2018 - 1:54

US pr. Donald Trumpin pahin pelko, johon hän nyt vastaa kiristämällä - on kuvattavissa kaavalla: Kiina + Venäjä > US+ (EU). Näin yksinkertaista se on. Tuohon kaavaan voidaan kohdistaa niin taloudellinen kuin valitettavasti myös sotilaallinen voima.

Ilkka Luoma

Kuvaan 1 liittyen:

Kiina valitsee kasvun -HS
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000587216... -

Ilkka Luoma 22.10.2018 - 3:06:

Kiinan väestömäärä on suurempi kuin Yhdysvaltain ja EU' n yhteensä - noin 1,6 kertainen. Mikä on päästöjen määrä per capita kullakin, siis amerikkalaisilla, EU-eurooppalaisilla ja kiinalaisilla? Entä miten ovat absoluuttiset päästöt, kun kumuloimme viimeisen 100 vuotta yhteensä? Moni ilmastonmuutoskaasu on pitkävaikutteinen eli säilyy ilmakehässä pitkään, jopa 100 vuotta. Miten onkaan tämä yksilötasolle ulottuva oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo? Ymmärtääkseni nuo ovat osaltaan niitä demokraattisia arvoja. Missä mennään kunkin mainitun alueen arvomaailmassa?

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 26, 2016
Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

...
" ... Ja mitä tämä on?

Yksinkertaista. Suomi eroaa nykymuotoisesta Euroopan Unionista, sitten tehdään Suomen Unioni, säädetään maakunnallinen autonomia ja liitytään eurooppalaiseen talousperheeseen, jossa ovat mukana myös venäläiset.

Kun pahin russofobia on laantunut, muodostetaan yhteinen ja kokonaisvaltainen Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikka |6, jotta pärjäämme eurooppalaisina maailman suurimmalle – Kiinalle |7 ja Yhdysvalloille. Eurooppa on uudesti syntyneenä ansainnut oman lokeronsa maailmakuvassa – omalla mittakaavallaan, joka olisi Venäjän kanssa luokassa ~ 0,9 / 7,3 |8. ... "

.
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/euroopan-u... -

.

Toimituksen poiminnat