Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Euroopan unioni EU – maho jättiläinen suurten varjosta

  • Aasian mantereen etäinen niemimaa - EU, entä me täällä idän ja lännen vedenjakajalla?
    Aasian mantereen etäinen niemimaa - EU, entä me täällä idän ja lännen vedenjakajalla?
  • "Kuva 1.: kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" - varjo on prof. Petteri Taalaksen pää ¤
    "Kuva 1.: kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" - varjo on prof. Petteri Taalaksen pää ¤
  • Milloin Air China laskeutuu Suomeen - ostamaan Finnairin? ¤¤
    Milloin Air China laskeutuu Suomeen - ostamaan Finnairin? ¤¤

Suomi liittyi Euroopan unioniin ja menetti täyden itsenäisyytensä [1 – halusimme hiukan yli 50 prosentin kansalaisvoimalla suuremmaksi – tietämättä tulevaisuutta, edes huomista. Meiltä salattiin EU-äänestyksessä oman rahamme myöhempi eliminoiminen ja oman pankkimme – Suomen Pankin itsenäisen aseman luovutus EKP:lle - Euroopan Keskuspankille [2.

EU on maho jättiläinen, jonka todennus on helppoa, kun katsoo sen laajempaa ulkopoliittista merkittävyyttä kansainvälisen politiikan (myrsky)laineilla.

 

Presidentti Sauli Niinistö totesi [MT] Maaseudun Tulevaisuudessa:

” … ”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -juttu kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.317686 -

Helsingin Sanomat julkaisi vahvasti asenteellisen pääkirjoituksen yhteistyöstä ja vastakkainasettelun maailmasta otsikolla: ”Eurooppa ja Aasia eivät ole kuin yhtä suurta perhettä – ja ingressillä: EU:n ja Aasian maiden huippukokous oli hyvä tilaisuus tukea yhdessä kansainvälistä järjestelmää, mutta Euroopalle Aasia ei ole Yhdysvaltojen vaihtoehto kumppanina

– on huomattavaa, että HS-teksti on lehden päätoimituslinja ja edustaa HS' n lännettynyttä kamppailua [3 elintilasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla [4 – Suomessa – juttu löytyy täältä ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005871470.html – ja alla allekirjoittaneen kommentti, joka lähetettiin myös itse toimitukseen – kommenttikirjoituksena – se julkaistiin.

 

IL-kommentti: ”Erinomainen esimerkki itseään laatumediaksi kutsuvalta informaation tuottajalta - alkaen heti otsikosta ja ingressistä. Sen kummemmin perustelematta US nostettiin trumppismista [5 häveliäästi välittämättä EU:n pelikaveriksi.

Saksa ilmaisi EU-talousveturina liittokanslerinsa Angela Merkelin kautta asiayhteyden, jossa Saksa näyttää siirtävän taloudellisia panoksiaan enemmän itään kuin länteen - hiljalleen, sen hedelmällisyys jää nähtäväksi. Saksalle Venäjä on ollut usein myös kohtalonkysymys, niin nytkin - Saksa tarvitsee Venäjän energiaa, markkinoita ja raaka-aineita!

HS-kirjoituksessa ei puhuta orastavasta yhteistyökehityksestä, mikä tapahtuu Venäjän ja Kiinan välillä, tosin Suomessa valtamedia vähättelee sitä. Karttaa katsoen huomaa Venäjän olevan merkittävän suuri pinta-alaosa Euroopasta. Itse Eurooppa on mittavan Aasian mantereen etäinen "niemimaa".

EU'lle on merkittävää päästä mahdolliseen kiinalais-venäläiseen talous- ja yhteistyökehitykseen mukaan. Suomelle tuo euraasialainen suunta pohjoisesta voisi konkretisoitua Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä kolmen suuren tapaamisena Koillisväylän kautta - sen ollen muun muassa Kiinan pohjoinen silkkitie Aasian ja Euroopan välille [6.

USA' lle suurin uhkatekijä on Kiinan ja Venäjän välinen (ehkä) syvenevä laajakantainen yhteistyö. Tämä yhteinen "kaveruus/toveruus" suistaa Yhdysvallat pois maailmanpoliisiroolista [7; näin voisimme saada sodilta rauhallisemman maailman?

Tosin ”toveruudellakin” on uhkansa, jo nyt on meneillään voimakas idän ja lännen välinen kamppailu "elintilasta" [8 - esimerkiksi kuka ja mikä saastuttaa eniten [Kuva 1.], erityisesti ottaen huomioon päästöjen kumuloituvuus ja väestömääräkehitys viimeiseltä sadalta vuodelta. Miten tässä huomioituu oikeudenmukaisuus per capita?

Presidentti Sauli Niinistö on sanonut suoraan, että EU:lla on liian pieni ulkopoliittinen valta; kolme suurta - Kiina, Venäjä ja US sanelevat. Onko EU maho jättiläinen? [9. On tai ei, nyt EU on valinnan paikassa: itä vai länsi, tai sitten keinua kiikkulaudalla!” [T]

 

[9 EU – maho jättiläinen, todettuna jo vuosia sitten:

EU - maho jättiläinen virkarollaattorin varjosta

[2014][ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html - ]

Ote ylläolevasta linkkikirjoituksesta: ” … UPI-FIIA [10 johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajoita ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan. [24]

 

...

EU on toistaiseksi maho jättiläinen,

joka hakee linjaansa ja sovittelee bryssel-virkarollaattorilla ”miljoonia näkökulmia” yhteiseksi byrokratiaksi. Direktiivien sekaan ei ole enää mahtunut kilvoitelevien EU-suurmaiden johtajien pyrkyryyksistä yhteistä komentolinjaa – korkeista edustajista ja nimityskukkaseksi jääneestä presidentistä huolimatta. … ”

 

Missä mennään nyt, kun me suomalaisina ja koko EU on valinnan kauhassa, missä mennään kokonaisvaltainen Eurooppa, jonka elimellinen osa on myös Venäjä – maailman suurimpana raaka-aineaittana, toisena ydinasesuurvaltana ja ehkä tulevaisuuden ravintoaittana [11 – koko muulle Euroopalle – tai meille, ei niin hyvänä vaihtoehtona – Kiinalle, maailman suurimmalle taloudelle [12 ja valtiolle, jonka yhteiskuntajärjestelmä on jo vientituote – alkaen ehkä Afrikasta, jonka valkoinen kolonialismi [13 ryösti jo satoja vuosia sitten … nyt Kiina on tehnyt sinne massiivisen maihinnousun – yhteistyöllä; ei aseilla eikä kolonialismilla.

Missä mennään Eurooppa, eurooppalaisuus ja yhteinen turvallisuusajattelu, jossa Venäjä on elimellinen osa kokonaisturvallisuusajattelua [14, mutta mitä vastaan, jos EU-johdettu vastakkainasettelu loppuu – yhteistyön voimistumiseen venäläisyyden kanssa?

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/itsenaisyyden-palauttajat-visio.html -

[2 ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[5

[6

[7

[8

.

[10

[11 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a -

[12 ~ https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=244934&tstart=0 -

.

[13 [2016]” … Eurooppalaiset valloittivat miltei koko maapallon – Amerikoista Aasiaan. Tavoitteena oli saada riittävä raaka-ainesaanto kehittyvälle teollisuudelle, siis lopulta kulutukselle, jonka myötä muun muassa kuningashuoneet rikastuivat ylläpitämään sotavoimia ja laivastoja tuoden järjestystä valloittamillaan alueilla. Alussa esitetty yhteys mustan Afrikan liitoksesta Belgiaan oli karmeudessaan poikkeuksellinen.

On selvää, että eurooppalaiset isäntämaat ryöstivät alusmaitaan. Alusmaina olivat myös Lähi-itä, Afrikka ja Aasia – juuri sellaiset valtiot, joista tulee nyt EU - Eurooppaan hallitsemattomasti pakolaisia |8 – elintaso- tai muista hädän syistä.

EU – pääkaupunki Bryssel on ottanut paljon vierastyöläisiä kaupunkiinsa, niin paljon, että sinne on muodostunut puolittaisia ghettoja, kuten Ranskaankin. Muistamme Ranskan mellakat jo kymmenen vuoden takaa |9. Kaikkeen tähän juontuu syy-yhteydet dominoina kolonialismiin. Voisimme varovaisesti sanoa, että nyt niitämme sitä mitä kylvimme. Ihmisten muisti on pitkä … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html -

.

[14 237 lukijakommenttia aiheesta Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – alta – ORIG 05.08.2013.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181604

 

DOC EU_mahojattilainen_21102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 21102018

 

901_8163 – 09:52_11:22 - MJ5

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Ilkka Luoma

Trump ilmoitti Yhdysvaltojen vetäytyvän keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta Venäjän kanssa -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871640.html -
.
Ilkka Luoma 21.10.2018 - 9:41:

Todisteiden puutteessa USA' n on vain uskottava. Pr. Trumpin valitsema linja on uuden asevarustelun avaus. Mikä USA' lle pahinta, on näin trumppistisen kiristysuhka-asettelun voimistaminen, mikä ajaa Kiinaa ja Venäjää yhä läheisempään taloudelliseen ja jopa sotilaalliseen yhteistyöhön. Näin lähestymme entisestään kiihtyen idän ja lännen vastakkainasetteluun.

Entä EU, joka on kohta valinnankauhassa - itään vai länteen, ellei peräti kiikkulaudalle? Mikäli itä (Kiina, BRICS ja Venäjä) ja länsi ottavat yhteen - voittajaa ei ole, mutta länsi häviää noin 20 prosentin maailmapopulaation osaltaan varmasti. US nykysotaisimpana valtiona pelaa vaarallista kiristyspolitiikkaa.
.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, etkö pysty päättämään, onko Trump hyvä vai paha? Riippuuko siitä, onko hän viimeksi tehnyt jotain Venäjän mieliksi tai jotain sen kannalta kielteistä?

Kiinan ja Neuvostoliiton välit ajautuivat lähes sodan partaalle 1969 niiden kilpaillessa kommunistisen maailman johtoasemasta. Kiinan ja Venäjän nykyinen yhteistyö saattaa myös muuttua katkeraksi kilpailuksi ja vihollisuudeksi, kun ne alkavat tosissaan kamppailla Siperian luonnonvaroista. Tuleeko sinun nyt suitsuttamastasi Kiinasta silloin pahis?

Ilkka Luoma

Trump on analyysin osalta hyvin vaikea - koetan käsitellä neutraalisti niin hyvissä kuin hankalissa tapauksissa - tuo erkaantuminen k-matkan ydinohjuksista on vaarallinen ilmiö ja lisää kilpavarustelua ja Kiinan ja Venäjän lähentymistä.

...
NL ja Kiina eivät olleet lähelläkään ydinasevaltioina todellista sotaa - kyse oli Ussuri-joen rajariidasta/ -kiistasta - parin pienen saaren osalta - olisiko ollut ns. hauisten pullistelua ... kun Mao ei saanut Stalinin jälkeen NL' sta haluamaansa arvostusta ...

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ussurin_rajav%C3%A4l... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #7

Kiinan ydinase oli tuohon aikaan vielä aika vaatimaton, mutta lienee totta ettei kummallakaan osapuolella ollut halua lähteä laajentamaan rajakahakkaa sodaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Tässä kohdin on erinomainen kirja olemassa, joka käsittelee 1945-1965 välistä aikaa Moskovan ja Pekingin näkökulmasta ... palaan asiaan.

Ilkka Luoma

Jatko kommentille 1.:

Erinomaisen tyypillinen West trolling manipulation -tyyppinen mediapoljento, joka osaa luetella Krimin, mutta sujuvasti unohtaa Afganistanin (2001-), Irakin (2003-), Jemenin, Libyan (2011-) ja Syyrian (2013-) - kaikki näitä yhdistää US ja amerikkalaisten taisteluhyökkäykset, joka luvalla tai ilman.

Kiinan osalta saadaan syntymään jo sotilaallinen uhkakin, vaikka rajua uhkailua aivan Kiinan naapurissa lietsoo juuri US, Korean niemimaalla, pitäen siellä suuria taistelu- ja sotavoimia, jotka ovat niitä todellisia uhkia Kiinan naapureille. Korean niemimaan uhkakerroin on pienemmässä - kiitos jo 2017 keväällä luonnostellun Pekingin tiekartan.

US pelaa kovaa kiristyspolitiikkaa ja ajaa näin Kiinaa ja Venäjää yhä lähemmäksi, niin kaupan kuin sotilaallisenkin yhteistyön osalta. Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy ja nyt juuri tässä US' n johdolla.

...
Ylläoleva liittyy HS-kirjoitukseen:
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871754.html -

" ... Trump perustelee vetäytymistä ohjuskiellosta Venäjän sopimusrikkeillä, mutta yhtä keskeistä on Kiinan sotilaallinen vahvistuminen
Keskipitkän matkan ohjukset kieltävä INF-sopimus ei koske Kiinaa, joka kokoaa vauhdilla mahtavaa ohjusarsenaalia ... _ ... ”Venäläiset huijaavat avoimesti, ja kiinalaiset varustautuvat ohjuksilla rajoituksetta”, republikaanisenaattori Tom Cotton Arkansas’sta sanoi lehdelle. ... _ ... Kiinan ohjukset ovat uhka Yhdysvaltain aasialaisille liittolaisille ja sen omalle laivastolle Tyynenmeren länsilaidalla. Viime vuosina Kiina on rakentanut Etelä-Kiinan meren riutoille sotilastukikohtia ja sijoittanut niihin ohjuksia ... "

.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, KESÄKUUTA 19, 2018
Onko EU suurvalta ja onko pallo hukassa?

.
" ... Presidentti Sauli Niinistö kasasi jo kuudennen kerran [1 kierrätystelttaan vaikuttajia ja vaikuttamattomia – osaamista ja luuloa kuin pyrkyäkin Naantalin Kultarantaan. Kyseessä ulkopolitiikan näyttävä foorumi, jossa hymistellään ja varoitellaan. Luodaan myös uhkaa ja kehutaan omia.

Pääministeri Juha Sipilä on antanut suosiolla liki koko ulkopolitiikan presidenttimme hoitoon – tämä hyvä, ollaan palattu ”Kekkosen aikaan” [hymiö], jolloin ulko- ja turvallisuuspolitiikka oli isännän kädessä.

Kekkosen aikana ei ollut myöskään ulkopoliittista vastakkainasettelua, eikä kansaa kiusattu minkään ilmansuunnan sotavoimilla – nyt on, ja kiusataan [2. Ulkopolitiikan johtajat kehuvat Euroopan Unionia ja rakentavat vähintäänkin henkistä ja informatiivista barrikadia itärajallemme – vastakkainasetteluna [3.

Kansa vastaa tuohon itäiseen barrikadiin jykevällä mielipiteellä – jo yli 15 vuoden ajan – antaen vuosi toisensa jälkeen yli 50 prosentin voimalla väkevän 'ei' Natolle [Kuva 1.] – lännenmiehen sotakoneelle, jonka johto-operaatioissa me kuitenkin olemme jo sodan osapuoli Afganistanissa [4, jossa on US-johteisesti sodittu jo vuodesta 2001, jolloin Yhdysvallat hyökkäsi raskaasti 911-terrori-iskujen jälkioperaatioina – Afganistanin sota jatkuu edelleen [5 ---


HS: Presidentti Ahtisaari: Uhka suurvaltojen väliseen yhteenottoon on noussut jälleen esiin
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005723537.html -

Ote: ” … esiin nousi muun muassa EU:n asema maailmanjärjestyksessä. Niinistö kertoi pohtineensa, pitäisikö EU:n puolustusulottuvuutta lisätä ”ponnekkaasti”, jotta unionista tulisi kunnioitetumpi pelkkää voimaa yhä enemmän kunnioittavassa maailmassa. ”Olen ollut aika pitkään sitä mieltä, että EU:lta puuttuu yksi aika oleellinen tekijä [- -] eli jäsentensä turvaaminen”, Niinistö sanoi. … ” -HS (toimittajat Heta Hassinen ja Minna Nalbantoglu)

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan: Presidentti Niinistön "tunnustaa" vihdoin EU' n olevan hampaaton tai ainakin osin saamaton taloudelliseen kokoonsa nähden. EU on maho jättiläinen virkarollaattorien varjoista. Itse Eurooppa ja eurooppalaisuus jatkuvat kauas Venäjän Uralille saakka [6. Eurooppalainen puolustus osoittaa tehokkuutensa yhdessä Venäjän kanssa, jolloin katoaa eurooppalainen vastakkainasettelun henki.

Entä nyt, kun EU on edelleen maho jättiläinen?

Kirjoitimme näin jo vuonna 2014 – eli havaittiin EU-Euroopan mahous eli kokoonsa nähden ”pienet munat” [hymiö] … ... "

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/onko-eu-su... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiinassa ei ole demokratiaa vaan kommunistipuolueen diktatuuri. Siksi Kiinan valloitukset Afrikassa ovat vain hirmuvallan levittämistä.

Ilkka Luoma

Oletko käynyt Kiinassa perehtymässä heidän valtajärjestelmään - kyläkokouksista korttelikomiteoihin, ja noista eteenpäin aina vallan huipulle asti - tee se, niin huomaat jotain aivan muutakin, mitä esität - ehkä paljolti länsimedian seurailijana ... :)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

punanurkat,korttelikomiteat etc ovat kommunististen puolueiden sumuverho,jolla hallinto saadaan näyttämään edes jotenkuten kansanvaltaiselta,totuus esim.kiinan maaseudulla maiden pakkolunastuksissa ja muissa vastaavissa on täysin toinen,,puolue liittoutuneena rakennusgryndereittan kanssa on liian kova vastus työläisille ja talonpojille kiinassa !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Olemme täällä Suomessa ja perinteellisessä markkinataloudessa lännenmiehen median varassa "tietämisen" osalta - tuo kiinalainen hallintajärjestelmä on kiintoisa ja vaatii sen ymmärtääkseen - paikan päällä opiskelua sen toiminnasta ---

Kiina on eräs maailman vanhimmista edelleen olevista korkeakulttuureista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olen, Luoma, olen perehtynyt siihen paikan päällä jo kahdeksantoista vuoden ajan. Sinä taas et. Kiina on edelleen yksipuoluediktatuuri, jos se ei ole ihan selväksi tullut sinulle. Kyläkokouksilla ja korttelikomiteoilla, ei edes kerrostalon ”vastuuhenkilöllä” ja ”porraskokouksilla” ole mitään tekemistä sen kanssa, kenellä on todellinen päätösvalta. Älä viitsi kirjoittaa asiasta niin kuin sinulla olisi jotain kokemusta siitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Minun ei täällä tarvitse kehuskella - silti kirjoitan myöhemmin artikkelin tuosta systeemistä, joka näyttää kovasti kiinnostavan :)

Nyt aiheena on EU ja sen haasteet, mahdollisuudet (!) ja ongelmat ---

...
Tosin googlaamalla saa jo ensituntua cn-aiheeseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

No, ei sinulla ole noista asioista mitään kokemustakaan, niin entä sitten?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Kommenteillasi herätät vain itseesi kohdistuvaa aliarvostusta - ei kannattaisi tulla silloin edes kommentoimaan - silti sana on vapaa. Oletko kuullut sananlaskun tyhjistä tynnyreistä? :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Tottakai! Sinä edustat niitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Sinulla näyttää olevan kova hinku tulla tänne todistelemaan/ (lopulta) peittelemään jotain - ongelmia? Voinko auttaa - Kiinan osalta voisi olla mahdollisuuksia helpottaa tilannetta ...

Sana on vapaa, kunhan ymmärretään netiketti. Oletko käynyt netikettikursseja?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Kiitos vain, mutta noin huonosti Kiinaa tuntevalla ja siellä ainoastaan muutaman kerran mahdollisesti käyneellä henkilöllä ei ole minulle mitään annettavaa.

Katsohan Luoma, sinä kirjoitat niin kuin kenenkään muun tiedoilla ja kokemuksilla ei olisi mitään arvoa. Et sinä näissä asioissa ole kenenkään oppi-isä. Sinun tietosi eivät perustu edes kokemukseen, vaan johonkin mahdollisesti lukemaasi, jota nyt sitten esittelet ainutlaatuisena. Sinut on kyllä punnittu ja kevyeksi havaittu. En missään tapauksessa edes välittäisi kommentoida tyhjänpäiväisiä sepustuksiasi, mutta jossain menee sentään raja. On käsittämätöntä, että pelkkien vihjailujen ja insinuaatioiden tukemana joku jollain tavalla voi ottaa vakavasti kirjoituksiasi. Tämä kirjoittelu näyttää kuitenkin olevan leipätyösi, ja ihmettelen tietysti sitäkin, miten noin huonosti kirjoittava viitsii nähdä edes vaivaa suoltaa roskaa päivästä toiseen.

En aio vaivata itseäni enempää tuhlaamalla aikaani näihin onnettomiin teksteihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Mikä tekee ihmisestä noin pätemisen tarpeisen? Ongelmia, piileviä tai osin tiedostettuja ... neuvoja voisi saada, jos osaisi netiketin ja liikemiesten ensimmäisen neuvon, säännön - osaamisalueen: diplomaattisen kohteliaisuuden :)

PS
Tuolla ensimmäisellä neuvolla pärjää hyvin Kiinassa!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #43

Älä lässytä. Olen pärjännyt aivan helvetin hyvin, verrataanko pankkisaldoja ja tulevia eläkkeitä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Kehuminen näkyy olevan hallussa :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Tiedän, että on aina hankalaa mennä kesken kaiken toisten riitelyihin mutta en malta tällä kertaa pitää näppejäni poissa näppäimistöltä.

Jussila kirjoitti: "Katsohan Luoma, sinä kirjoitat niin kuin kenenkään muun tiedoilla ja kokemuksilla ei olisi mitään arvoa."

Olen ollut havaitsevani tuon asenteen nimen omaan Jussilan omissa kirjoituksissa, on aihe mikä tahansa. Hän on asunut vuosia kiinassa, hän on asunut Sveitsissä, hän on tuomari ja rahaa on, erimieltä olevat ovat siis tyhmiä ja tietämättömiä. Jos toki Luomakin näyttää puolustavan tiukasti kantojaan niin Jussila on suorastaan räyhäkkä.

Ei ole kaukana ajatus, että hän purkaa täällä puheenvuorossa huonoa oloaan pyrkien laimentamaan adrenaliinistä ja testosteronista itselleen keittämäänsä kitkerää sappea. Hänen täällä käyttämällään kielellähän ei pärjää kalustetuissa huoneissa joten niissä hän käyttäytynee asiallisesti mutta kertyneen paineen hän taitaa purkaa täällä.

Olkaamme siis tyytyväisiä kun voimme olla avuksi eikä vaimo, perhe, naapurin koira ja siskon kummin kaima joudu kohteiksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

Pitihän Myyryläisenkin päästä sieltä tieteellisen sosialismin perinneyhdistyksen kalmistosta trollaamaan tännekin.

Luomaan huomattavana erona on että minulla ei ole diplomaattistatusta eikä minulle uskota valtiosalaisuuksia. Ja se onkin jotain se.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Ystävällisesti kysyttynä: Netiketti?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Pudor, Luoma, pudor, sitä sinulta kaivataan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Siveyttä ja säädyllisyyttä? :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #65

Jussila kirjoitti: "... tieteellisen sosialismin perinneyhdistyksen kalmistosta trollaamaan tännekin."

Q.E.D.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #69
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #74

Ei näytä ammattitutkinto edes Googlen avulla auttavan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Uskaltaisin väittää sosialismin uuspaluuta, mutta miten viritettynä, jotta kateusefekti saadaan pois ja yrittäminen kohdistettua laajemmille ---

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU sta ei ole vastuunkantajaksi, koska EU on heikko paperitikeri, tai tyhjät housut.

Yhteisen toimivan toimintasuunnitelman laatiminen, saati sen noudattaminen näyttävät muodostuvan ylivoimaisiksi. EU ssa poliitikkojen ja virkamiesten aika näyttää kuluvan höpöhöpö virkkausten ja tupsuttelun parissa ( lukemalla kotimaisten MEP ien ulostuloja tuo aukeaa) keskinäisessä nahistelussa ja eipäs-juupas kinastelussa. Yhteisen linjan löytämisen tekee lisäksi hankalaksi erilaiset kulttuurit. Itäinen vs. läntinen, sekä pohjoinen vs. eteläinen.

Synteettinen federaatiokyhäelmä ei vaan jaksa kantaa. Nationalismi viihtyykin hyvin eripuran keskellä ja jatkaa kasvuaan.

Ilkka Luoma

Nuorempi Puska - aikanaan EU' sta ;)

...
TIISTAINA, HELMIKUUTA 22, 2005
Valta on silmiinpistävää; George W. Bush pyörähtää Euroopassa

"EU-osavaltioiden" johtomiehet jonottivat kättelemään USA:n presidenttiä. Saattoihan tuo Bush miettiä, että "en minä laita jonoon kaikkia kuvernöörejä kun meille kylään tullaan; well... minä olen pomo talossa". EU hakee linjaansa ja USA tunnustaa jo EU:lle kirjeosoitteen. Suomesta oli etujansa valvomassa jopa kaksi henkilöä protokollamme mukaan.

Vakavasti ottaen Bush´in täytyy jo nähdä EU-kehitys, mutta saattaa miettiä: "ei nuo minun aikakautenani saa itseään järjestykseen; minähän juttelen vain isoimpien poikien kanssa ja hymyilen muille. Jaa, tuossahan on tuo punapää, joka viimeeksi korjaili solmiotani, aivan, sehän on sen Suomen presidentti!" USA on hyvin eheä edustavuudessaan; Bush on kansakunnan kaapin päällä ja hänellä on erinomaisesti valittu uskollinen ulkoministeri, joka nauttii älykkyydellä tietäessään, että hänellä on täysin suora vaikutuskanava herraansa.

.

Lopuksi Bush pohtii vilkuttaessaan Airforce One´in ovella ennen lähtöä kotiin: "paljon on pojilla tekemistä, minulle on yksi kirjeosoite ja se on Valkoinen talo. No, niin ja viimeinen vilkutus..., onkohan se NHL:n lakko jo päättynyt? Taidanpa lentää suoraan Texasiin ja lähteä Lauran ja Condin kanssa ranchille pelaamaan golfia" ... "
...

...
Jo muinoin Yhdysvaltojen presidentti –
[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/valta-on-sil... - ]

Irakin muunnellun totuuden laskettelijaksi tituleeratun George W. Bushin ihmettely siitä, kenellä hän soittaa, kun on asiaa EU:lle. No, ei niin pahaa, ettei hyvääkin, sillä EU on kokeilukenttä huomisen johto- ja lainsäätöjärjestelmille.

EU on hallintolaboratorio, jossa eri maiden kansalaisia pidetään eu-kansalaisprototyyppeinä – niiden kymmeninä kulttuureina, kielinä, tapoina ja historioina. Sovittelu tälläisessä kokailumaastossa on ylivertainen tehtävä; ehkä mahdoton? 1]

1] EU:n suurimpana tavoitteena on pitää aiemman valkoisen maailmanvalloittajan – löytöretkeilijöiden eurooppalaisuuden voimissaan Kiinan ja USA:n puristuksessa – tosin yhteistoimintaa koetetaan tiivistää nyt USA:n kanssa, jottei maailman kaava: ”Kiina + Venäjä > USA + EU” toteudu.

EU koettaa nyt pontevoitua Ukraina tilanteen kanssa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162280-... – toisaalta kriisillä on ”monet kasvot” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/ukrainan-had... - ]

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-ja... -

Tomi Vaalisto

Juttu taitaa olla uusinta ja jo silloin tuli todettua, että EU on toiseksi suurin talous Yhdysvaltojen jälkeen absoluuttisella mittarilla mitattuna. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Ilkka Luoma

Juttu on uusinta otsikon osalta - usemman vuoden takaa - nyt pr. Niinistö edusti samaa kantaa kuin kirjoittaja - nyt ja 2014 sekä 2005! ... sai silloin (2014) kuten nytkin tämän artikkelin henkilökohtaiseen sähköpostiinsa ...

.

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 26, 2016
Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

Suomi vietiin läntisen Euroopan peräpohjolakolkaksi kansanäänestyksellä vuonna 1995 – hiukan yli puolet kansastamme, tuntematta vähääkään tulevaisuutta, antoi epävarman äänensä liittymiselle yhteisöön |1. Unioni tänään kitkeröityy |* kansallisvaltioina romahdukseen tai talouden väkivahvaan liittoon – Yhdysvalloille ja Kiinalle vastapeluriksi ja/tai yhteistyökumppaniksi.

[... vielä tänäänkin kansalainen Erkki pohtii miksi meiltä vietiin markka |2 – tuo säätelyjen armoitettu mahdollisuus kansallisissa kilpailuissa pärjätä kisassa ulkoisista asiakkaista. Me viemme ja sen myötä menestymme tai uinahdamme. Erkki tietää, että euroon liittymisestä ei suoraan äänestetty ja meidän vietiin sinne ikään kuin varkain …

… kansalainen Liisa Ilomantsista tietää, että maakunnan keskuspaikkaan Joensuuhun on vähän pidempi kuin kivenheitto. Joensuulaiset taas tietävät, että valtiomme pääkaupunkiin menee juna, lentokone ja autolla ottaa kuusi - seitsemän tuntia – murre muuttuu välillä useaan otteeseen. EU – Brysseliin saakka Liisa ei jaksa edes katsoa, niin kaukana se on – puhumattakaan äänestäjistään kaikonneet ja eronneet europarlamentaarikot eli ”mepit”, joilla ei tunnu olevan mitään yhteistä linjaa äänestäjiään kohtaan – tänne kotisuomeen … ]


|* Valvooko EU ensisijaisesti koko EU-alueen etuja TTIP neuvotteluprosessissa, vai yksittäisten valtioiden? Miten tässä sekaisessa tilanteessa huomioidaan voimakkaat eroavaisuudet jäsenmaiden kesken ja kuinka hyvin itse jäsenvaltiot tietävät missä mennään? ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kauppa...
|* EU – kriisistä toiseen, nyt Italia tarvitsee 100 miljardia € ~ http://www.hs.fi/talous/a1467605588067 -
|* ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/vakava-varoitus-... -
|* Eurooppalainen ongelma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/eurooppalain... -

Euroopan unioni on maho jättiläinen virka-rollaattorien varjosta. EU on liiaksi kasvanut byrokratian hirviö, jolla ei ole enää yhteyttä EU – kansalaisiin tai jäsenvaltioiden äänestäjiin. EU on ideaalinen koitos liian laajalla, liian nopeasti ja liian muotokieliväkivaltaisesti sulatellen byrokraattidirektiivejä, jotka ovat yhtenevät kaikille – Portugalista Suomeen ja Ruotsista Kreikkaan.

|EKSTRA: EU on viiden kriisin solmussa ~ http://yle.fi/uutiset/3-8384067 - (2015)
|EKSTRA: EU’ n kirvelevä ahdinko ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/eu-eurooppal... -

EU on liimaamaton liitto – Saksan ja Ranskan tahdosta

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/euroopan-u... -

.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ilkka: Olisiko sinusta kannatettavaa, että EU:n lisäksi myös Kiina, Venäjä ja USA pilkkoutuisivat 10-20:ksi itsenäiseksi, suvereeniksi valtioksi?

Onhan niilläkin vähän turhan paljon valtaa tällä hetkellä.

Ilkka Luoma

Kauas luotsaava kysymys - Kiina on 2000-4000 vuotta vanha kulttuuri, venäläiset ehkä 1000 vuotta ja USA taitaa olla noin 300 vuotta - EU reilu 60 vuotta ... saattavat pilkkoutua ikäjärjestyksessä - nuoremmasta päästä!

Tomi Vaalisto

Kiinalaisten historia on vanha, mutta esimerkiksi 1200 - 1300 luvuolla Kiina oli osa mongoolien valtakuntaa, joten suoraa jatkumoa Kiinalla ei Shang-dynastiaan ole (1500 eaa)

Nykyinen Venäjä sai alkuunsa Moskovan ruhtinaskunnasta 1400-luvun lopulla ja kasvoi siitä.

Jenkkilä julistautui itsenäiseksi 4. heinäkuuta 1776.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

" ... Venäjä valtiona syntyi 800-luvulla Novgorodin ja Kiovan ympärille suuren vesitien varrelle ... "

~ http://www.wuorikoski.fi/russia.htm -

.
" ... Venäjä valtiona syntyi 800-luvulla Kiovan ja Novgorodin kaupunkien ympärille, Dneprin varrelle. Venäjän historian lähteistä vanhin on vuoden 1100 tietämillä kirjoitettu Nestorin kronikka (Повесть временных лет).
Ruhtinas Vladimirin naimakaupan myötä kristinusko saapui Venäjälle, ja kirkosta tuli keskeinen vaikuttaja.

Venäjä tunnustettiin yhdeksi Euroopan suurvalloista. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/15/venajan-h... -

.

" ... Oli mielenkiintoista lukea mitä Venäjän eräs alkuunpanija, suuriruhtinas Vladimir Monomah kirjoitti jälkisäädöksessään vuonna 1117 (suora lainaus 1913 julkaistusta Venäjän historian oppikirjasta; kustannusosakeyhtiö Kirja / Weilin & Göös, kirjoittajina Virkkunen ja Toikka):

”Jumalanpelko ja ihmisrakkaus ovat kaikkien hyveiden perustuksena. Eivät paastot, ei yksinäisyys, eikä munkiksi rupaeaminen voi teitä pelastaa, vaan hyvät teot. Älkää unohtako köyhiä; pitäkää huolta niiden elatuksesta ja muistakaa, että kaikki omaisuus on Jumalan ja että se on teille vain vähäksi aikaa annettu.
Älkää mielessänne ja sydämessänne ylpeilkö, vaan ajatelkaa: tänään me elämme ja huomenna haudassa makaamme. Kavahtakaa valhetta, juoppoutta ja hekumaa, sillä ne turmelevat sielun ja ruumiin.
Kunnioittakaa vanhoja kuten isiänne ja rakastakaa nuoria niinkuin veljiänne. Ja ennen kaikkea kunnioittakaa muukalaisia, jalosukuisia ja alhaisia, kauppiaita ja lähettejä, sillä he saattavat meidät hyvään taikka huonoon huutoon vieraissa maissa. Oppikaa mitä ette tiedä. Laiskuus on kaikkien paheiden äiti, varokaa sitä. Ihmisen tulee aina olla toimessa. Älkööt teitä päivä vuoteessa tavatko”.

...
Lopuksi suuriruhtinas, pyhimykseksi korotettu kansaansa rakastanut ja vähä osaisiakin huolehtinut Vladimir Monomah kehotti aikaisin aamukirkkoon kiittämään Jumalaa, sillä niin ovat kaikki hyvät isät tehneet.

Näin kirjoitti Vladimir. Kerrottuaan hänen kuolemastaan lausuu vanha aikakirja: ”Hän kuoli, tuo oikeauskoinen ruhtinas, Kristusta rakastava koko Venäjän suuriruhtinas Vladimir Monomah, joka oli valaissut Venäjän maata, sillä hänestä lähti valoa niinkuin auringosta”. Oliko hän ensimmäinen isä aurinkoinen - suuri ruorimies?

Huomaammeko paljon yhtäläisyyksiä jo 900 vuoden takaa, historian pimeydestä, Venäjänmaan synnyistä syvistä nyky päiväämme.

Link: US_P/IL ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26078-s... - ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/suomalaise... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #31

" ... Venäjä valtiona syntyi 800-luvulla Novgorodin ja Kiovan ympärille suuren vesitien varrelle ... "

Tuo on Kiova Rusin eli ikivanhan Ukrainan historiaa.

Vladimir Suuri oli Kiovan Venäjän eli Ukrainan hallitsija vuosina 980–1015. Vladimir otti kristillisen kasteen vuonna 988 ja sen vuoksi tunnetaan myös nimellä Pyhä Vladimir Kiovalainen.

Maallikot sotkevat heposti Kiovan Venäjän, Valko-Venäjän (Belarus) ja Moskovan Venäjän https://fi.wikipedia.org/wiki/Moskovan_Ven%C3%A4j%...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Maallikot sotkevat helposti hämäläiset, savolaiset ja pohjalaiset ...:)

...
Itse aiheeseen:
Kaikki ovat slaaveja, ovat yhteisen historiaperinteen alla - muu on paljolti maallikoiden arvelemaa ja keksimää "erottelua" - yhteisiä asioita ovat kyriliikka, perimä ja kieli jne ...

~ https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D... -
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Slavs -

...
Slaavilaiset kielet:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Slaavilaiset_kielet -

Venäläiset
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4l%C3%A4iset -
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Russians -

.

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #39

Mielenkiintoista on, että eurooppalaiset kriisit johtuvat monesti slaavien keskenäisestä nokkapokasta. Esimerkiksi Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Krimin miehitys ovat tällaisia. Jugoslavian hajoamissodissa slaavit olivat napit vastakkain ja viimeksi slaavimaan Montenegron valtionjohtoa yritettiin syrjäyttää venäläisvoimin https://www.verkkouutiset.fi/venaja-yritti-vallank...

Suurin osa pienemmistä slaavimaista ovat liittyneet Pohjois-Atlantin puolustusliitto NATOoon ja kokevat Venäjän uhkaksi (vähän kuten suomalaiset).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Pahin kriisi taisi lähteä liikkeelle Saksasta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Millä perusteella ikäjärjestys olisi pilkkoutumisjärjestys?

Jokainen valtiohan on joskus ollut nuori.

Mayat kestivät pitkään. Samoin Egypti. Ja Rooma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Todennäköisyys. Ajatus oli kirjoittajan mielipide - ja todennäköisyys osuu kiinalaisten yhteiskuntajärjestyksen pysyvyyteen, jossa ei ole monin osin tapahtunut suuriakaan muutoksia - paitsi nykyinen pienen väestöosan pinnalla kelluva läntisen mallin matkiminen - tietyin osin.

...
"Kiinalainen kulttuuri (yksinkertaistetut merkit: 中华文化; perinteiset merkit: 中華文化; pinyin: Zhōnghuá wénhuà) on yksi maailman vanhimmista kulttuureista ja kehittynyt tuhansien vuosien aikana. Alue, jolla kulttuuri on hallitseva, kattaa suuren maantieteellisen alueen Itä-Aasiassa. Tavat ja perinteet vaihtelevat suuresti eri maakuntien ja kaupunkien välillä. Kiina on yksi maailman suurista sivistysmaista, jonka korkeakulttuurilla on pisin yhtäjaksoinen jatkumo. Kulttuurin omaleimaisuus näkyy keramiikassa, arkkitehtuurissa, musiikissa, kirjallisuudessa, ruuassa, taiteessa, filosofiassa ja uskonnoissa. Monet Kiinan naapurimaat (esimerkiksi Korea, Japani ja Vietnam) ovatkin kulttuurinsa velkaa kiinalaisille, jotka ovat kauan pitäneet itseään ei ainoastaan parhaana vaan myös ainoana sivistysmuotona.[1] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #40

Kiinan yhteiskuntajärjestys "meni uusiksi" japanilaismiehityksen ja vallankumouksen aikoina eikä nuo olleet edes ensimmäisiä kertoja kiinalaisten historiassa. Mitään pysyvyyttä siellä ei ole.

Tanskan kunigaskunta on maailman vanhimpia - ellei vanhin olemassaoleva - suoraa jatkumoa 900-luvulta asti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

" ... Kiina on maailman vanhimpia valtioita. Valtio on ollut olemassa jo tuhansia vuosia, vaikka valtaa pitäneet kansat ovat vaihtuneet monia kertoja.

Valtion puolustamiseksi alettiin tehdä noin 2 000 vuotta sitten 20 000 kilometriä pitkää muuria. Sen tarkoituksena oli estää barbaarien hyökkääminen Kiinaan. Nykyisin Kiinan muuri on suosittu turistikohde.

Monet keksinnöt, kuten paperi, ruuti, kompassi, leija ja raha, ovat kiinalaista alkuperää. Ruudin keksiminen aloitti tuliaseiden kehittämisen. Kompassin keksiminen Kiinassa jo yli 4 000 vuotta sitten osoittaa, että valtiossa on ollut korkeakulttuuri paljon ennen eurooppalaisia korkeakulttuureja. ... "

~ https://peda.net/p/rixi.r-s/e5o/e5/aasia/kiina -

.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_historia -

...
" ... Varhaisimmasta Hsia-dynastiasta tiedetään melko vähän asioita, mutta joka tapauksessa korkeakulttuurin voidaan katsoa alkaneen alueella aikaisintaan 2000 eaa. Hsia-dynastian pääpaikaksi on epäilty Erlitousta löydettyjä raunioita, mutta koko dynastian olemassaolo on edelleen epäselvää. Tutkimusta vaikeuttavat dynastiaa edeltäneet myyttiset puolijumalakuninkaat, joiden vuoksi rajanveto todellisten ja myyttisten kuninkaiden välillä on vaikeaa. Useissa Hsia-dynastiaan liittyvissä tarinoissa käsitellään Keltaisenjoen tulvia, joita kuningas yrittää estää siinä onnistumatta. Myöhemmästä Shang-dynastiasta, jonka voidaan katsoa alkaneen 1600 eaa., tiedetään jo paljon enemmän. Shang-dynastian kuninkailla oli ilmeisesti useita pääkaupunkeja, joiden välillä he liikkuivat. Lopulta vuonna 1400 eaa. he asettuivat Yiniin, jota kutsutaan myös Anyangiksi. ... "

~ http://historia1kho.blogspot.com/2014/02/korkeakul... -

.

~ http://www02.oph.fi/etalukio/historia/ihminen/kork... -

.

Ilkka Luoma

.
Saksa johtaa de facto unionia

[ Saksa johteinen liittokunta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86993-s... - ]

Kun Saksa ei saanut haluamaansa Eurooppaa asein, niin nyt se on otettu rahalla, taloudella ja ylivertaisella osaamisella. Saksa on pelastanut ja ”pelastanut” Suomen usein |4, siksipä me vikisemme ja Saksa vie. Hyvä, vai huono - päätä sinä lähtökohdistasi.

Miten Ilomantsi ja EU nivoutuvat yhteen?
[ Ilomantsi … edesmennyt erinomainen lauluntekijä Juice Leskinen ~ https://youtu.be/laCgOcnmLR8 - ]

Ilomantsi on hiukan rumasti sanottuna Suomen takahikiperiferia, ollen kuitenkin lähempänä meitä elättävää luontoa kuin moni muu koko EU – Euroopassa. EU on taas ideaalikolossi, joka koettaa säätää kaikkia yhtäläisesti ja sulattaa niin Espanjan takahikiperiferiat, Irlannin sateiset nummikylät kuin Italian Sisilian kuivuneet puoliautiokylät ja EU’ n suurkaupungit säännösmuottiin, unohtaen, että ilomantsilaiset ja Sisilian catanialaiset ovat kaksi aivan eri asiaa – siis aivan eri maasta.

Ilomantsi on maakunnassa nimeltä Pohjois-Karjala

Pohjoisen Karjalan laulumaat ovat metsää, puhtaita järviä ja harvaa asutusta. Nuoriso on kaikonnut Joensuuhun ja rohkeimmat aina Helsinkiin saakka, osa jopa eksynyt muualle Eurooppaan. Pohjois-Karjala on maakunta – ikään kuin jäsenvaltio rakkaassa Suomessamme. Pohjois-Karjala on kuten Suomi EU - Brysselille. Näin voimme tehdä myös rinnastukset Italiaan, Ranskaan – Puolaan, Romaniaan ja Bulgaariaan.

Valtiot eivät ole tasalaatuisia, väkikään ei ole harmonista –

… vaan osa alueista on rospuuttoa eli kehitysaluetta. Kehitysalueita pitää tukea maallisesti toimeliailta kasvukeskuksilta. Väki pakkautuu muurahaispesämäisesti Suomessa Kehä III’ n sisään – joku menee Turkuun, osa Tampereelle ja uskaliaimmat Ouluun ja Kuopioon. Samaa tapahtuu kaikkialla EU – Euroopassa.

EU – Bryssel on epäonnistunut nykytyylillään yhdistämään läntistä Eurooppaa

Edes Euroopan Unionia ei ole kokonaiskäsitteenä olemassakaan – EU on vain osa Eurooppaa! Euroopan kokonaispinta – alasta on Venäjällä suuret osat. Venäjä on huomisen Euroopan raaka-aine- ja energia-aitta – saksalaiset ymmärtävät tämän, me emme aina täällä Suomessa.
.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ilkka Luoma:

Rakentelet perusteita EU:n purkamiseksi sillä perusteella,e ttä jsäenmaat ja jopa niiden maakunnat ovat toisistaan niin erilaisia.

Selvä juttu, mutta eikö tällöin olisi yhtä lailla perusteita purkaa myös Venäjän federaatio osiin:

- "Venäjän federaatio on monikansallinen yhteiskunta, koti yli 160 etniselle ryhmälle, johon sisältyy alkuperäiskansoja."
- "Venäjän 160 etnisen ryhmän edustajat puhuvat yhteensä noin sataa eri kieltä."

Vielä enemmän Kiina ja Intia ovat lukuisten kansojen, kulttuurien ja kielien pakolla yhdistettyjä valtioita. Aika kevyttä on EU:n harjoittama pakkoyhtenäistäminen verrattuna siihen, mitä Kiina tekee uiguuri- ja tiibetiläisvähemmistöilleen.

Olisi kyllä mielenkiintoista avata mielesi syvimmät sopukat, ja tutkia, mitkä juuret ovatkaan länsivastaisuudellasi. USA:n viha? Saksan viha? Juutalaisviha? Venäjän rakkaus? Vaiko Kiinan rakkaus?

Olisipa virkistävää, jos löytyisi sellainen syväajattelija tältä blogialustalta, joka soimaisi jokaista suurvaltaa yhtäläisesti.

Mitäpä, Ilkka, jos olisi sellainen aate, että KAIKKI suuravallat ja alistaminen olisi kitkettävä, ja tavoitteena olisi, ettei YKSIKÄÄN valtio olisi väestöltään esim. suurempi kuin vaikka 10, 20 tai 50 miljoonaa ihmistä?

Liitytkö mukaan? Merkkaisi myös, että USA:n ja EU:n lisäksi julkilausuisit tahtosi mm. Venäjän, Kiinan ja Intian sirpaloimiseksi pikkuvaltioiksi.

Tomi Vaalisto

Ei Saksa EUta johda.

Euroopan komissio edustaa koko unionin etuja. Jäsenmaiden hallitukset valitsevat sen jäsenet. Jäsenet nimitetään viideksi vuodeksi kerrallaan. Jäsenvaltiot sopivat nimityksistä keskenään, ja Euroopan parlamentin on hyväksyttävä ne. Komissio on vastuussa parlamentille, ja komission on erottava, jos parlamentti antaa sille epäluottamuslauseen. Komissiossa on vuodesta 2004 ollut yksi jäsen kutakin jäsenvaltiota kohti.

Komissio on hyvin itsenäinen, sillä sen pitää huolehtia koko EU:n edusta eikä se voi ottaa vastaan ohjeita yhdenkään jäsenmaan hallitukselta. ”Perussopimuksen valvojana” sen on taattava, että neuvoston ja parlamentin laatima lainsäädäntö pannaan täytäntöön jäsenvaltioissa. Jos näin ei tapahdu, komissio voi viedä asian Euroopan unionin tuomioistuimeen. Komissio on EU:n toimeenpanoelin, joten se toteuttaa neuvoston tekemät päätökset ja sillä on laajat valtuudet hallinnoida EU:n yhteisiä politiikanaloja, esimerkiksi tutkimusta ja teknologiaa, kehitysapua sekä aluepolitiikkaa, ja niitä koskevia määrärahoja

Ilkka Luoma

Aluksi:

|3 Käydäänkö Saksan lompakolle? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/kayko-euro-e... -

Sitten seuraavaksi:

Saksa johteinen liittokunta
29.2.2012

" ... Euro-eurooppa käy juuri nyt ratkaisevaa elinvoimakamppailuevoluutiotansa ryhmänä ja ryhmätoimijana, jossa rajoja revitään ja madalletaan tavoitteena saavuttaa yhtenäisempi, yhteisvastuullisempi ja kyvykkäämpi toimija uusmaapallolliseen voima-akseliasetantaan, jonka muodostavat suuralueina - Kiinan -, USA:n - ja Euroopan vaikutepiirit. Suuri kysymysmerkki on siinä mihin vaikutepiiriin Venäjä liittyy, vai yrittääkö Moskova muodostaa jättiläismäisine energia- ja raaka-ainevaroineen omansa? Saksa tietää EU-euroopan veturina ja tulevana johtajana sen, että Kiina

katselee Siperiaa ja Venäjä ei pitkään kuuntele sitä vihamielistä asennetta, mitä läntinen mies itäistä kolleegaansa kohtaan esittää. EU:lla on vain yksi tie ... sitä pohjustetaan juuri nyt - olisiko niin, että filofinen ymmärrys populatiotasapainosta syntyy filosofien alkukodista - Kreikasta! ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86993-s... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vaalisto kirjoitti: "Euroopan komissio edustaa koko unionin etuja." .

Ihan oikeasti, Vaalisto. Yritettäiskö pysytellä tässä reaalimaailmassa, jookosta?

Ilkka Luoma

Niin, idealismi ja realismi ovat kaksi eri asiaa.

Ilkka Luoma

Kts. otsikko!

IL-analyysi: Pöytä EU-vihamielisyydelle katettiin jo vuosia sitten - näistä neljästä syystä Britannia haluaa eroon EU:sta

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2f093d3a-7c91-47... -

...
Britit halusivat putsata pöydän aivan uusille kauppa- ja yhteistyösopimuksille. Näyttää siltä, että USA' sta trumppismi ja trumpmedia tukee englantilaisen kansanenemmistön tahtoa. Brexit avaa briteille myös yllättäen uudet kauppakuviot maailman suurimman talouden - Kiinan kanssa. Ehkä suurin syy erohaluihin EU' sta on kuitenkin brittiläisen reviirin puolustaminen, jossa saari halutaan pitää oman perinteisen kulttuurin piirissä?

.

Nikolai Holopainen

Kaksi rampaa ankkaa Merkel ja Macron raahautuvat Istanbuliin tapaamaan Putinia ja Erdogania. Tarkoituksena on saada Syyrian tilanteeseen jotain tolkkua. Yhdysvaltain NATO-liittolaiset potkivat yli aisan. Poliittinen pääoma on käytetty ja Putin on ainoa toivo. Yhdysvallat on pelannut itsensä ulos. Sad. Vai pitäisikö opetella se venäjäksi tulevaisuuden varalle? печальный

Ilkka Luoma

Vaihteeksi näinkin ;)

...
Kauaskatseisesti ja näkökykyä ytimeen.

Tomi Vaalisto

Heh heh - Ranska ja Saksa ovat Euroopan suurimmat taloudet ja ne "rammat ankat" ovat kumpikin suurempia kuin Venäjä ja Turkki yhteensä.

Yhteistä Turkille ja Venäjälle on talousongelmat, mikä näkyy jo niiden valuuttojen arvojen romahduksesta verrattuna vahvaan ja arvostettuun euroon. Ei siis mikään ihme, että venäläiset haluavat vaihtaa rahansa euroiksi.

YLE: "USA:n pakotteet saivat aikaan kaaoksen Venäjän taloudessa – ruplan arvo ja pörssikurssit romahtivat" https://yle.fi/uutiset/3-10344674

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Jos haluaa ammattimaisesti perehtyä valuuttoihin, niiden keskinäishistoriaan ja arvioituun huomiseen on syytä lukea tämä ja sitten jatkaa keskustelua, jossa Kiina ja Venäjä jo tekevät kauppaa Kiinan juaneilla - seuraavana Afrikka jne ... ?

~ https://www.talouselama.fi/uutiset/kiina-hyvastele... -

Te: Kiina hyvästelee dollarin
6.11.2009 00:00

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #38

Louis XIV Bourbon tokaisi aikoinaan "l’État c’est moi". Nyt Vaalisto julistaa vallan bulvaanina Marcronin puolesta hänen olevan Ranska ja Merkelin puolesta hänen olevan Saksa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Kiintoisaa on katsoa Saksan ja Ranskan yhteistä historiaa ja nyt projisoida se ystävyyteen/"ystävyyteen" - vaikka molempia haluttaisi olla Euroopan kunkku, kun brititkin kaikkoavat ja italialaisista ei titteliin ole.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #53

" Nyt Vaalisto julistaa vallan bulvaanina Marcronin puolesta hänen olevan Ranska ja Merkelin puolesta hänen olevan Saksa."

Ei suinkaan vaan jostain kumman syystä Jorma Myyryläinen näin väittää. Toisille maanantaiaamut ovat vaikeita - siitäkö on Jormalla kyse?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Säie juontuu kommenttiin 34, johon annettiin jälkikommenteissa vastauksia, jossa 34' ssa molemmat johtajat kulminoituivat maihinsa ---

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #59

Holopaisen kirjoitettua Macronista ja Merkelistä "rampoina ankkoina" Vaalisto koki tarpeelliseksi kirjoittaa: "Ranska ja Saksa ovat Euroopan suurimmat taloudet ja ne "rammat ankat" ovat kumpikin suurempia kuin Venäjä ja Turkki yhteensä."

Tuota ei voi tulkita muuten kuin, että Vaaliston mielestä Macron on Ranska ja Merkel Saksa. Jollei hän tarkoittanut toisinpäin.

Sitä paitsi Saksa saati Ranska ei ole yksinään suurempi kansantalous kuin Venäjä ja Turkki yhteensä vaikka Saksa onkin mainitusta joukosta suurin (IMF 2017).

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #70

Myyläinen voi "tulkita" asioita miten haluaa - se on Myyryläisen oma asia - mutta se on samaa puutaheinää kuin hänen epätosi väitteensä: "Sitä paitsi Saksa saati Ranska ei ole yksinään suurempi kansantalous kuin Venäjä ja Turkki yhteensä vaikka Saksa onkin mainitusta joukosta suurin "

Asian voi tarkistaa täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

BKT on esitetty miljoonaa USD.

4 Saksa 3,684,816
5 Yhdistynyt kuningaskunta 2,624,529
6 Intia 2,611,012
7 Ranska 2,583,560
8 Brasilia 2,054,969
9 Italia 1,937,894
10 Kanada 1,652,412
11 Etelä-Korea 1,538,030
12 Russia[n 2] 1,527,469
13 Australia 1,379,548
14 Espanja 1,313,951
15 Meksiko 1,149,236
16 Indonesia 1,015,411
17 Turkki 849,480

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #72

Vaalistolle on kerrottu ties kuinka monta kertaa kuinka keskenään vertailukelpoisia BKT-lukuja käsitellään. Hän on itsekin lainaillut tekstejä joissa osoitetaan kuinka sekä valuuttakurssien että hintatasojen erot on tasattava ennenkuin kansantalouksissa muodostettuja arvonlisiä voi vertailla kansantaloudesta toiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Tässä tulisi ymmärtää miten saadaan eri kansantalouksien verranto yhteismitalliseksi - tämä on selostettu täällä US Puheenvuorossa 21 kertaa - enää vain vihje googlaajille - BKT PPP

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Tarkkuus on hyve, mutta hätiköivälle suurpiirteisyydelle kauhistus ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #77

Suurpiirteisyydelle ja "isommalle pensselille" on sijansa mutta silloinkin kannattaa olla reunojen kanssa tarkkana ettei sotke paikkoja. Ja tietenkin kannattaa katsoa ettei minkäänkokoisella pensselillä maalaa itseään nurkkaan siellä kun voi joutua katselemaan pitkäänkin maalin kuivumista.

Ilkka Luoma

Venäjä: Trumpin uhkaus vetäytyä ydin­ase­sopimuksesta on ”hyvin vaarallinen” ja johtaa kostoon -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871987.html -

Ilkka Luoma 22.10.2018 - 1:54

US pr. Donald Trumpin pahin pelko, johon hän nyt vastaa kiristämällä - on kuvattavissa kaavalla: Kiina + Venäjä > US+ (EU). Näin yksinkertaista se on. Tuohon kaavaan voidaan kohdistaa niin taloudellinen kuin valitettavasti myös sotilaallinen voima.

Tomi Vaalisto

Trumputtin törähtelyyn on selkeä syy: Kiina aseistaa itseään keskimatkan ydinohjuksilla - Kiinahan ei ole sopimuksessa mukana - ja venäläiset eivät noudata sopimusta. Jukisestikin kerrottiin, että Iskenderejä vietiin Itä-Preussiin Kaliningradiin.
Miksipä jenkit sopimusta jatkaisivat kun he ovat ainoa sitä noudattava osapuoli?

Ilkka Luoma

"Tausta: Valtaosa maailman ydinaseista on Yhdysvaltojen ja Venäjän hallussa" -Yle
~ https://yle.fi/uutiset/3-8776445 -

...
Näin ydinaseet ovat levinneet - kts. erityisesti US ja NL/Venäjä + Kiina!
~ https://yle.fi/uutiset/3-9660482 -

...
Ovatko ydinaseet US'n ja Venäjän yksinoikeus?

...
Maapallollinen oikeus olisi olla ilman niitä kokonaan, mutta US haluaa alentaa ydinaseiden käyttökynnystä - ns. Nagasaki -kokoluokkaan!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiina ei todellakaan ole mukana USA:n ja NL/Venäjän keskinäisissä sopimuksissa. En myöskään tunnista sopimusta, keskinäistä tai kansainvälistä joka estäisi yksittäistä suvereenia maata siirtelemästä aseitaan omalla alueellaan (p.l. Minskin sopimuksen kaltaiset yritykset pitää kriisialueilla erilaisia aselepolinjoja). Sellaisia ei ole koskien Venäjän valtioaluetta eikä USA:nkaan.

Olisiko Vaalistolla todisteita Venäjän tekemistä INF-sopimuksen rikkomisista? Jos edes häneltä kun USA ei sellaisia ole esittänyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

INF-rikkomuksia/ väitettyjä rikkomuksia tulisi tutkia puolueettomasti - ehkä molemmat ovat vedelleet mutkia suoriksi - omissa epäluuloissaan? Nythän vain US väittää, otaksuu, luulee, arvioi ja mietiskelee Venäjän väitettyjä rikkomuksia.

...
Entä US' n ydinaseet Euroopassa ja miten me olemme varautuneet Nato - Isäntämaa pöytäkirjassa Nato/US - ydinaseisiin ja niiden mahdolliseen maahamme tuloon - suurkriisissä?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #58

Yhteisymmärryspöytäkirjan perusteella jenkkien ydinaseita ei Suomeen tule. Tuo MOU ei ole sopimus, mitä jotkut eivät ymmärrä.

Venäläisten keskimatkan ohjuksita tehtiin havaintoja jo vuosia sitten: https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nyt-...

Jo Obama puuttui näihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Meidän MoU' ssa ei puhuta mitään ydinaseista - ei siis kielletä, kuten ruotsalaisten vastaavaan Ruotsin hallitus sen vaati (siis Nato' lle kiellon tuoda ydinaseita Ruotsiin) - pohdinnan myötä. Meillä ei pohdittu, eikä kielletty!

Ilkka Luoma

Kuvaan 1 liittyen:

Kiina valitsee kasvun -HS
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000587216... -

Ilkka Luoma 22.10.2018 - 3:06:

Kiinan väestömäärä on suurempi kuin Yhdysvaltain ja EU' n yhteensä - noin 1,6 kertainen. Mikä on päästöjen määrä per capita kullakin, siis amerikkalaisilla, EU-eurooppalaisilla ja kiinalaisilla? Entä miten ovat absoluuttiset päästöt, kun kumuloimme viimeisen 100 vuotta yhteensä? Moni ilmastonmuutoskaasu on pitkävaikutteinen eli säilyy ilmakehässä pitkään, jopa 100 vuotta. Miten onkaan tämä yksilötasolle ulottuva oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo? Ymmärtääkseni nuo ovat osaltaan niitä demokraattisia arvoja. Missä mennään kunkin mainitun alueen arvomaailmassa?

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 26, 2016
Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

...
" ... Ja mitä tämä on?

Yksinkertaista. Suomi eroaa nykymuotoisesta Euroopan Unionista, sitten tehdään Suomen Unioni, säädetään maakunnallinen autonomia ja liitytään eurooppalaiseen talousperheeseen, jossa ovat mukana myös venäläiset.

Kun pahin russofobia on laantunut, muodostetaan yhteinen ja kokonaisvaltainen Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikka |6, jotta pärjäämme eurooppalaisina maailman suurimmalle – Kiinalle |7 ja Yhdysvalloille. Eurooppa on uudesti syntyneenä ansainnut oman lokeronsa maailmakuvassa – omalla mittakaavallaan, joka olisi Venäjän kanssa luokassa ~ 0,9 / 7,3 |8. ... "

.
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/euroopan-u... -

.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Tuossa kävisi Suomelle huonosti, ottas ohrana. Nimenomaan Suomen kohdalla vaikuttaisi olevan mittaluokkavirhe ja lopulta se Suomi on se ratkaiseva, siinä tavoiteasettelussa, toisille.

Ilkka Luoma

Asettaisin meidät luottoryhmään - Kiinan ja Venäjän väliin - puolueettomana välittäjänä, johon luotetaan - ilman pullistelua ja pyllistelyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset