Yhdysvallat uhkailee ydinaseilla?

US-presidentti Donald Trump on diilimäisesti omaksunut presidenttiyteen kiristyksen ja uhkaamisen – keskinäisneuvottelujen keinovalikoimaan. Hyvä vai huono, mutta sillä testataan nyt kuka tai mikä taipuu [1 ja mikä ei. Se lienee jo varmaa, että Trumpin US-metodi lähentää Venäjää (maailman suurin raaka-aineaitta) ja Kiinaa (maailman suurin talous ja voimakkain tuotantokone) [2.

 

Trumpin kauhistus olisi Kiinan ja Venäjän kaupallinen ja pahimmillaan sotilaallinen lähentyminen sellaiseksi yhteistyöksi, että nämä kaksi päättävät, että US-maailmanpoliisirooli laitetaan historiaan. Nyt pelilaudalle on tuotu ydinaseiden käyttökynnyksen alentaminen [3, uuden Nagasaki-kokoluokan taktinen ydinasekehitys ja US-kiristys INF-sopimuksesta irtautuminen

 

Nyt Atlantin takaa – sotineimman valtion [4 taholta pelataan vaarallista peliä – ikään kuin venäläistä rulettia

US edustaa maapallon ihmispopulaatiota suhdeluvulla 0,32/7,8, kun Kiina asettuu 1,39/7,8 suhdeluvulla samalle tasolle kuin Intia – BRICS-maat edustavat kokonaisuudesta jo reilusti yli puolta ja lännenmies noin 1,1/7,8 suhdelukua. Entä sitten? Tällä on suurikin merkitys – nimittäin nyt mitataan kaikin osin – niin sotilaallisena voimana, kaupallisena väkevyytenä kuin ympäristömuuttujana – per capita -ajattelua – ja nyt se kokonaistilanne muuttuu – ratkaisevasti!

 

Helsingin Sanomat kirjoittaa ydinaseilla pelaamisesta seuraavasti:

A| Trump ilmoitti Yhdysvaltojen vetäytyvän keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta Venäjän kanssa

Ilkka Luoma -kommentti 21.10.2018 – 9:41

Todisteiden puutteessa USA' n on vain uskottava. Presidentti Trumpin valitsema linja on uuden asevarustelun avaus. Mikä USA' lle pahinta, on näin trumppistisen kiristysuhka-asettelun voimistaminen, mikä ajaa Kiinaa ja Venäjää yhä läheisempään taloudelliseen ja jopa sotilaalliseen yhteistyöhön. Näin lähestymme entisestään kiihtyen idän ja lännen väliseen vastakkainasetteluun [5.

Entä EU [6, joka on kohta valinnankauhassa – itään vai länteen, ellei peräti kiikkulaudalle? Mikäli itä (Kiina, BRICS ja Venäjä) ja länsi ottavat yhteen – voittajaa ei ole, mutta länsi häviää noin 20 prosentin maailmapopulaation osaltaan varmasti. US nykysotaisimpana valtiona pelaa vaarallista kiristyspolitiikkaa.

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871640.html

 

B| Trump perustelee vetäytymistä ohjuskiellosta Venäjän sopimusrikkeillä, mutta yhtä keskeistä on Kiinan sotilaallinen vahvistuminen

Ilkka Luoma -kommentti 21.10.2018 – 17:21

Erinomaisen tyypillinen West trolling manipulation -tyyppinen mediapoljento [7, joka osaa luetella Krimin [8, mutta sujuvasti unohtaa Afganistanin (2001-), Irakin (2003-), Jemenin, Somalian, Malin, Libyan (2011-) ja Syyrian (2013-) – kaikki näitä yhdistää US ja amerikkalaisten taisteluhyökkäykset, joka luvalla tai ilman.

Kiinan osalta saadaan syntymään jo sotilaallinen uhkakin, vaikka rajua uhkailua aivan Kiinan naapurissa lietsoo juuri US, Korean niemimaalla, pitäen siellä suuria taistelu- ja sotavoimia, jotka ovat niitä todellisia uhkia Kiinan naapureille. Korean niemimaan uhkakerroin on pienemmässä – kiitos jo 2017 keväällä luonnostellun Pekingin tiekartan [9. [T]

US pelaa kovaa kiristyspolitiikkaa ja ajaa näin Kiinaa ja Venäjää yhä lähemmäksi, niin kaupan kuin sotilaallisenkin yhteistyön osalta. Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy ja nyt juuri tässä US' n johdolla.

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871754.html

 

Yle osaa luetella ydinaseiden lukumäärien kehityskulun sen alkutilanteesta lähtien, jolloin Yhdysvallat pudotti jo vuonna 1945 maailman ensimmäiset ja toistaiseksi viimeiset atomipommit Japaniin – lähinnä siviilien sekaan —

~ https://yle.fi/uutiset/3-9660482

 

Viitteet:

[1 ~ Trumpin edustaja keskustelee ydinohjussopimuksesta tänään Moskovassa – Päätös vetäytyä sopimuksesta herättää huolta Euroopassa

Ilkka Luoma -kommentti 22.10.2018 – 14:20:

Samoihin aikoihin Yhdysvalloista on väläytelty ydinaseiden käyttökynnyksen alentamista ja kevytydinpommin ns. Nagasaki-kokoluokan tuotekehitystä turvaamaan US-etuja maailmalla. Pr. Donald Trump puhuu ~1000 mrd USD kehityshankkeesta – uusien ydinaseiden arsenaalin.

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/usa-alentaa-ydinaseiden-kayttokynnysta.html

[3 ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3832513-trump-aikoo-madaltaa-ydinaseiden-kayttokynnysta

[4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

[5

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262891-euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen-suurten-varjosta – [81]

[7

[8

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181657

 

DOC ydinaseet_22102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 22102018

 

551_4965 – 17:14_18:05 YS5

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu