Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Donald Trumpin sielunelämä!

  • Kauppasoturi ja reviiripuolustaja Donald Trump puhuu ihailijoilleen - the greatest!
    Kauppasoturi ja reviiripuolustaja Donald Trump puhuu ihailijoilleen - the greatest!
  • Melkoisen kornia huumoria - vieläpä saksalaiselta laatumedialta - by Stern! ¤
    Melkoisen kornia huumoria - vieläpä saksalaiselta laatumedialta - by Stern! ¤

Media käy US-presidentti Donald Trumpin kimppuun noitavainon [1 mediasäilällä – näin ainakin itse Donald väittää – kuten nytkin alla olevassa Helsingin Sanomien jutussa, jossa Trump peräänkuuluttaa kansalaistensa yhtenäisyyttä, ehkä kuuliaisuuttakin - sanattomasti ja sivaltaa twiitillään totutusti mediaa – kansakunnan vihollisena *---

Trump on diilimies. On uhkaava kiristäjä [2, joka haluaa kahdenkeskisiä diilejä [3. Trump haluaa olla kolmen suuren joukossa – Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin jatkona … meillä presidentti Sauli Niinistö harmittelee [4, kun nämä kolme suurta ratkovat maailman asioita – tahoillaan – ja kotoinen EU mahona jättiläisenä [5 jää neljännen viulun soittajaksi.

 

HS:

Trump pyytää kansaa yhdistymään, joten hänen pitäisi lopettaa puheet demokraateista vaarallisena ”mafiana” ja mediasta ”kansan vihollisena”

[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005875735.html - ]

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan HS-tekstiin: 25.10.2018 – 3:38:

Olisiko Donald Trump tyytyväinen muurahaisten kuninkaana? Muurahaisilla ei voi olla pesässään erimielisyyttä, toverityöläiset ovat kaikki klooneja - mahoja tyttäriä, tosin pesässä vallitsee täystyöllisyys ja reviiriä valvotaan tiukasti - rajan ylityksiä ei sallita.

Muurahaisilla ei ole kuningasta, kuningatarkin on alamainen, joka saa synnytyskoneena ensiluokkaisen hoidon - kloonitovereita tarvitaan koko ajan lisää. Kloonitoverit muodostavat parviälynä "proletariaatin diktatuurin". Pesä laajenee, kasvaa ja ravinnon tarve lisääntyy.

Välillä on aika aloittaa reviirin rajoilta sota - tarvitaan lisää elintilaa - lebensraumia auf deutch.
Kunnes myöhemmin alkaa liian suureksi kasvaneen muurahaiskolonian degeneroituminen, se tuhoutuu tai osa joutuu muualta hyökkäävien vangeiksi.

Muurahaisia sanotaan olevan biomassaltaan saman verran kuin ihmisiä!? Muurahaiset olivat jo dinosaurusten aikana - ihmiset eivät. Kummatko ovat selviytyjiä - muurahaiset vai ihmiset? Onko Trump selviytyjä? Yhdysvalloissa ei ole koskaan ollut valkoisten mantereelle tunkeutuneiden valloittajien aikana kuningasta.

 

Btw. Muurahaiskolonioissa ei ole myöskään välikädellistä mediaa ”noitavainoilemassa”, vaan tieto kulkee kemiallisina merkkeinä/ viesteinä [6 – tuntosarvien välityksellä muurahaiselta toiselle (täydellinen demokratia?) – ikään kuin suorakanavaisena kansalaismediana [7.

 

[1 ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005871886.html -

Kommentti: ”Kirjoittelee tai oikeastaan twiittailee tuo US pr. Donald Trumpkin noista noitavainoista. Onko erotettavissa laatumedian noitavainoa ja kansalaismielipiteen noitavainoa? Toinen kierompaa ja toinen suorempaa? Ensimmäiset tuomiot on jo Suomessakin annettu. Mikä tuota informointia, niin manipulaationa kuin propagandana jäytää?

Mikä onkaan syyn ja seurauksen lain merkitys ylilyöville teksteillä - on näitä mielensäpahoittajia jo liiankin kanssa, jopa niin, että menee jyrkän kiusaamisen puolelle - kuten niin monille koulu- ja työpaikkakiusattujen kohdalle on käynyt. On syntynyt some-kiusaamisen alakulttuuri. Mistä näitä kiusaajia oikein syntyy?” -Ilkka Luoma … [T]

Entä nyt, kun Trump käy kohden US-välivaaleja ja näyttää siltä, että media haluaa osoittaa välivaalit Trumpin vaaleiksi – valitusta ”The Greatest” -linjasta – trumppismin hyveestä tai ikeestä US-kansakunnalle.

 

Viitteet:

[4 ~ https://areena.yle.fi/1-4424414 – Presidentti Niinistö: Xi, Putin ja Trump pyörittävät kansainvälistä politiikkaa... -Yle

[4 Presidentti Sauli Niinistö totesi [MT] Maaseudun Tulevaisuudessa: ” … ”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -juttu kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.317686 -

.

Muut viitteet löytyvät ~ x – täältä.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 181966

 

DOC trumpin_sielunelama_25102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 25102018

 

485_4176 – 09:43_10:11 - TS5

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (154 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2
...
Trump ja Putin tapaavat marraskuussa Pariisissa -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005874500.html -

Ilkka Luoma -kommentti: 23.10.2018 - 20:48:

Trumppistinen kiristys- ja uhkailupolitiikka saattaa tuottaa yllättävän lopputuloksen, jopa positiivisen. Ehkä Kiinakin tulee mukaan, varsinkin siinä vaiheessa, kun ydinaseiden tuhovoiman duopolin rinnalle - tasamääräisin luvuin tulee kolmas maailman mahti - Kiina. Tällöin US' n ja Venäjän tasaväkinen kahden kauppa saa rinnalleen Kiinan, maailman suurimman tuotantokoneen. Näin maailmassa USA' n maailmanpoliisirooli jakautuu kolmelle, mitä presidentti Niinistö jo aiemmin enteilikin. On selvää, että Venäjän ohjukset ulottuvat hyväksytyllä 490 kilometrin kantamalla useisiin Nato-maihin!
.

Ilkka Luoma

[3
...

A
Trump haluaa tavata Niinistön kahden kesken: ”Otin kutsun mielelläni vastaan”
28.06.2018 klo 16:58

Niinistö kertoi saaneensa viikko sitten alustavan kyselyn siitä, olisiko Suomi valmis järjestäminään tällaisen tapaamisen -Iltalehti

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180628220104... -

.
B
CNN: Trump halusi kahdenkeskisen tapaamisen Putinin kanssa vuotojen välttämiseksi

Yhdysvaltain presidentti ei tahdo, että kovempaa Venäjä-linjaa ajavat avustajat puuttuvat hänen ja Putinin keskusteluun. -Yle

Trumpin ja Putinin huippukokous 16.7.2018 klo 16:57

~ https://yle.fi/uutiset/3-10307563 -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Myrmekologinen vertailu muurahaisyhteisöstä proletariaatin diktatuurina ontuu pahanlaisesti. Sen saaminen osumaan vaatii muuttamaan prol.diktatuurin määritelmää. Sehän on teoriassaan siirtymävaihe kapitalismista sosialismiin, vaihe jossa työväenluokka olisi samalla tavalla johtavassa asemassa kuin kapitalismissa on porvaristo ja kapitaalien omistajat sekä se tietoisesti muuttaisi yhteiskuntaa sosialistiseksi.

Työläismuurahaiset ovat kuitenkin, ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan, siinä suhteessa tiedostamattomia eivätkä ole muuttamassa yhteisön olo- ja valtasuhteita mihinkään suuntaan vaan vain kasvattamassa sen kokoa. Tarvitaan siis toisenlainen merkitys ja määritelmä prol.diktatuurille jotta saa siihen sopimaan muurahaiset. Millainen se mahtaisi olla?

Muilta osin Luoman kirjoitus Trumpin haluista saattaa olla paikkaansapitäväkin. Hän saattaisi olla halukaskin olemaan muurahaismaisen yhteiskunnan johdossa. Ainakin siihen saakka kunnes hän haluineen joutuisi ristiriitaan muurahais"alamaistensa" geneettisen "joukkosielun" kanssa.

Muurahaisten kanssa kannattaa olla varovainen kuten yleensä kaikissa antropomorfisissa kielikuvissa, molempiin suuntiin.

Ilkka Luoma

Kuten me ihmiset, joille nykymarkkinataloudessa näyttää tuo kasvuhokema olevan se merkittävin tekijä.

...
Verrantoa - ohuesti kuitenkin - muurahaiskolonioihin teen mielelläni jo sen piikinkin vuoksi, että ovat olleet maan päällä merkittävinä biosfäärin osasina - harmoniassa (?)[!] ehkä jo 40-150 miljoonaa vuotta, kun meidän oloa nykyfyysismuodossaan olisi noin 0,1-02 miljoonaa vuotta - voisi ajatella noiden muurahaisten tuotekehittyneen evoluution hellässä huomassa jo varsin pitkälle - meihin nähden. [rafl.]

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Evolutionaarinen sopeutuminen erilaisiin ekologisiin lokeroihin ei vättämättä kehitytä samanlaisia sopeumia. Kohdatut haasteet ovat erilaisissa erilaisissa lokeroissa ja olosuhteissa ja niin ovat myös ratkaisut niihin erilaisia. Niinpä formicidae:t ovat erilaisia kuin hominidae:t.

Mutta totta, muurahaisten menestyksekäs sopeutuminen noin kauan on todella kiehtovaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Samoin niiden tiukka reviiripuolustus kuin halu hyökätä, kun vieressä havaitaan heikkoutta - evoluution raivaaja?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16
Ilkka Luoma

Copy linkistäsi:

" ... Venäjän älymystö ja oppositio ihmettelevät Vladimir Putinin erikoista kommenttia, jossa presidentti tuntui valmistelevan kansaansa marttyyrikuolemaan ydinsodan varalta ... "

.
Aivan loistava esimerkki West trolling manipulation -tyyppisestä informaatiovirrasta lukijoilleen ... Nyt saa ajatella: "Venäläinen älymystö ... " - kuinka moni ehkä noin 1-2 miljoonasta! (?)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ai onko tämäkin west-trollingia?

"Kirjailija Viktor Shenderovitsh kyseenalaisti jopa Putinin henkisen terveyden.

– Hän on henkilö, josta riippuu meidän elämämme. Satojen miljoonien ihmisten elämä riippuu henkisesti epätasapainoisesta ihmisestä. Me olemme hänelle jo marttyyrejä ja ”he” joutuvat helvettiin. Mutta tiedättekö, minä en halua sen paremmin helvettiin kuin paratiisiinkaan. Minä haluaisin elää, tiedättekö? Haluaisin vain elää. Mutta nyt valmistellaan jo marttyyrikuolemaa. Minun marttyyrikuolemaani. Sillä hän menee bunkkeriinsa, mistä häntä ei voi savustaa ulos, Shenderovitsh sanoi Eho Moskvyn haastattelussa."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005873055.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Suomestakin löytyy 1 ja kymmenen "älymystöön kuuluvaa", jotka kertovat omista henkilökohtaisista (mm. katkeruudesta johtuvia) mitä ikävimpiä omasta mielestään totuuksia Suomesta) ...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #14

Kun Shenderovits vastaa kipakasti Putinin joko erittäin huonoa huumoria tai vääristynyttä maailmankuvaa heijastavaan pöyristyttävään lausumaan, niin se johtuu "henkilökohtaisesta katkeruudesta" ja kuvaa vain pienen, kansasta ja sen ajattelusta vieraantuneen "älymystön" tuntoja?

Tuo on jo aika paksua, Ilkka! Pitäisikö näkemyksesi tulkita niin, että venäläisten enemmistö on riemurinnoin pyrkimässä "paratiisiin" yhdessä Putinin kanssa (jonne tämä ei kuitenkaan tulekaan, vaan suojautuu bunkkeriinsa). Kuvaat itseäsi kansalaiskirjoittajaksi ja olet yleensä oppositioasemassa Suomen päättäjiin. Venäjällä et valtaapitävien näkemyksiä kritikoivia kuitenkaan hyväksyisi, vaan olet valmis leimaamaan heidät vain henkilökohtaista katkeruutta tunteviksi, lainausmerkeissä "älymystön" edustajiksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Minusta tuntuu nyt siltä, että sinun tulisi tutustua tuohon Valdezin Putin puheeseen tarkemmin - ja huomata paljon muutakin ... Putin otti trumppistisen korneilevan huumoriotteen - matkien Trumpin "minulla on isompi atominappi kuin sinulla ... " lohkaisua.

Pekka, tässä kohdin saa nyt oikeasti aikuisten oikeasti ajatella! :)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #54

Mutta kun hänelle irvaillaan, niin se on vain "henkilökohtaista katkeruutta"?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Perehdyitkö Putinin koko puheeseen ... ja muistatko "isompi ydinnappi" ... ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #107

Niin, Trumpin sielunmaisemasta saa todella "mielenkiintoisen" käsityksen hänen ilmoittaessa rakastuneensa siihen pienempään nappiin. Ihan vaikka riisuu häntä vastustavan tiedonlevitteistön valtavirran ylilyönnit hänen retoriikkansa kuvailusta. Jäljelle jää omituinen tuote USA-laisille poliittisille elämysmarkkinoille, ainakin näin eurooppalaisiin vastaaviin markkinoihin tottuneille silmille ja korville.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ydinasevallat eivät sodi toisiaan vastaan, eikä Venäjä NATO:a vastaan. Ydinaseiden pelote pitää siitä huolen. Ne Venäjän Iskanderit sen sijaan yltävät natottomaan Suomeen asti. Eli Suomi on pelotevaikutuksen kautta turvassa vain NATO:n jäsenenä.

"INF-sopimus - Venäjän ydinkärki-Iskanderien on syytä huolettaa myös Suomea"

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262982...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miksi venäläiset ampuisivat Iskanderejaan Suomeen jos me emme ole osa mitään Venäjään kohdistuvaa uhkaa? Ne lienevät jokseenkin kalliita paukkuja joten niitä ei liene heillä tuhlattavaksi tyhjänpäiten. (http://nation-creation.wikia.com/wiki/Modern_Day_M... 9K720 Iskander: $120 million per battery (6 launch vehicles, 24 missiles, command and support vehicles)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei Venäjä uhkan takia minnekään hyökkää, vaan aina valloitusmielessä. Ihan oikeasti ei NATO, eikä USA ole Venäjälle uhka, mutta sellainen uhkakuva pitää Putinin ja Kremlin luoda, että Venäjä olisi ainaisessa uhkassa lännen taholta, liika demokratia vie Putinilta vallan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Juuri nyt on muun muassa meneillään Venäjää kohtaan melkoinen uhka - Nato -massasotaharjoitus pohjoisessa, jossa Suomikin on mukana - tässä kohdin tulisi osata ajatella, mitä sijaitsee meidän vieressä - Kuolan niemimaalla (aihetta on täällä US Puheenvuorossa käsitelty jo niin monta kertaa, että kiinnostuneet osannevat googlettaa :) ... )

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

"Trident Juncture 18 -harjoituksessa on kyse massiivisesta, maalla, merellä ja ilmassa pidettävästä Nato-harjoituksesta, johon myös Suomi osallistuu ja antaa muun muassa Rovaniemen kenttänsä kansainväliseen käyttöön.

Naton kasvava kiinnostus pohjoisia alueita kohtaan selittyy ennen kaikkea Venäjällä, jonka kynnys voimankäyttöön on alentunut samalla kun sen suorituskyky on kasvanut.

Venäjä on viime vuosina vahvistanut sotilaallista pelotettaan erityisesti pohjoisessa huomattavasti. Se on muun muassa kunnostanut Kuolan niemimaalla useita jatkuvassa taisteluvalmiudessa olevia sotilastukikohtia."

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/b2e37e5f-9c8...

Eli jälleen kerran sen uhkan aiheuttaa Venäjä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Kerrotko nyt huolella lukijoille miten Venäjä esimerkiksi tuolla pohjoisessa uhkaa?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #30

"Venäjän kynnys voimankäyttöön on alentunut samalla kun sen suorituskyky on kasvanut."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Miten tuo voimankäyttö näkyy täällä meillä Suomessa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Minun käsittääkseni NATOn johtajat eivät käy kyselemässä Kajannolta mihin suuntaan ja ketä milloinkin uhkailevat.

Mitä venäläiset täältä valloittaisivat? Savonlinnan sataman lippakioskin lörtsytkö?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #24

Et sinä ainakaan huumoria pahemmin hallitse, Myyryläinen. Heikko esitys. 2000-luvulla, eli nykyaikana on Venäjä hyökännyt länteen jo kahteen valtioon, miehittänyt toisen valtion alueen ja ottanut toisen valtion kaksi aluetta nukkevaltioikseen. NL/Venäjä pitää edelleen valloitussodalla rosvoamiaan Suomen alueita hallussaan. Mutta edelleen Myyryläisellä säilyy agendan mukainen lapsenusko vain puolustussotaa käyvään Venäjään ja pahaan länteen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Kerrotko Jori nyt huolella lukijoille - mihin tuo toinen ydinasesuurvalta (USA) on hyökännyt 2000 -luvulla ... aloita vaikka Afganistanista, kertoen millaisilla uhreilla ja miten tilanne on ratkannut nyt vuonna 2018.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #33

Miten tuo liittyy nyt pohjoisille alueille, jossa ne sotaharjoitukset käydään? Ja Euroopan uhkaan? Ja missä on USA miehittänyt toisen valtion alueita ja liittänyt niitä itseensä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Sinähän kerrot koko ajan että Venäjä uhkaa meitä - jopa voimankäytöllä - epäsuorasti ilmaistuna kommentissasi nro 40 ... US kävi täällä meillä Rissalassa taistelukonein itse itsensä kutsuen hyökkäysharjoittelemassa Rissalasta itään - ärjyvin jälkipoltoin kääntymässä likellä Venäjän rajaa ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #45

Äläs taas tapasi mukaan vääristele, Luoma. Huomaatko, mikä ero on olla alhaisempi kynnys voimankäytölle, kuin uhata voimankäytöllä? Lukijat voinevat kertoa tämän...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Jori, kerrotko vihdoin lukijoille miten Venäjä uhkaa Suomea ...? Tuota vastaustasi odotellaan monissa "savuissa" :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Jorille - vanhana ehkä nykyisenäkin savonlinnalaisena tuo Lippakioskin lörtsyt voivat olla elämän kysymys ;) ... huumorilla - ystävällisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Jorille - vanhana ehkä nykyisenäkin savonlinnalaisena tuo Lippakioskin lörtsyt voivat olla elämän kysymys ;) ... huumorilla - ystävällisesti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Itsekin monta kertaa lippakioskilla käyneenä ymmärrän hyvin huolen lörtsyjen suhteen.

Ehkä Trumpillekin pitäisi syöttää masukka täyteen lörtsyjä niin saattaisi mieli tasaantua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Tai muutoinkin tulla/ mennä rauhoittumaan Savonlinnan järvisaaristoon - matkailuelinkeino kokee 'Savonlinna - Saimaan keskipiste' -alueella reippaan virkoamisen ... valmistelut jo pitkällä :)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #24

Krim kelpasi oikein hyvin Venäjälle! Duginilaisella ajattelulla,jossa Suomi nähdään osana Venäjää, on paljon kannatusta Venäjän valtaapitävien keskuudessa. Ja jos ei muuta hyötyä Suomesta olisi, niin se toimisi oivana etumaastona ja puskurina länttä vastaan. Vaikka Myyryläisestä Suomen miehittäminen olisikin järjetöntä, niin ei välttämättä venäjän hallinnon mielestä. Ei ollut vuonna 1809 eikä vuonna 1939. Miksi olisi nyt?

Liittoutumattoman Suomen etelärannikon valtaaminen olisi suhteellisen helppo nakki, se antaisi aivan toisenlaiset mahdollisuudet hallita Venäjälle tärkeää Itämerta ja protestit Naton suunnalta jäisivät lähinnä sanallisiksi. Mitä nyt pakotteita tulisi vähän lisää. Erotettaisiinko YK:sta kuten Neuvostoliitto aikoinaan Kansainliitosta? Suomen päättäjät ovat hulluja, kun eivät pyri Naton suojaan, kun siihen vieä saattaisi olla mahdollisuus!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Venäjä kelpasi krimiläisille oikein hyvin - olisi kelvannut jo 1990 -luvulla ---

.
"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten
Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen. ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #53

Eli kun krimiläiset "halusivat" liittyä Venäjään, niin se oikeutti Venäjän miehittämään sen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #58

#58

Miksi lainausmerkit, kun kyseessä on fakta, jonka länsimaatkin tunnustavat?

Se tosin on hämärretty täkäläisessä valtamediassa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #63

Pistäpä, Andersson sellainen linkki, jossa länsimaat ovat tunnustaneet, että krimiläiset halusivat Venäjän yhteyteen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #66

Tässä pari jo muutama vuosi sitten:

https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/03/20/...

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2015-02...

Suomessa tällaisesta ei pukahdetakaan.

Ihan selvää on se, että kun USA masinoi Kievin vallankaappauksen ja sen asettama uusi halliinto uhkasi mm. viedä venäjän kielen vähemmistöaseman Ukrainasta, krimiläiset, jotka 90-prosenttisesti ovat venäläisiä, halusivat ja haluavat edelleen kuulua mieluummin Venäjään – kun vaihtoehtona olisi ollut alistuminen Ukrainan sorrolle.

Tämän ymmärtää apinakin, mutta suomalaisten tietoisuutta media pitää apinaakin kehnommalla tasolla.

On täysin mahdoton ajatus, että Krim ja nimenomaan krimiläiset palautettaisiin Ukrainan sorron alle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Voimme olla jo varmoja, ettei niin käy - Krim pysyy Venäjällä. Tähän myös läntisen yhteisön on tyytyminen - paras tietoisuuden tae aiheesta on se, että käy Krimillä kysymässä itse.

Sen sijaan Itä-Ukrainan tilanne laukeaa rauhanomaisesti sillä, että Kiova alkaa noudattamaan sille asetettuja Minskin sopimuksen tavoitteita, lähinnä venäjänkielen asemaan liittyen ---

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #82

Varmaankin pysyy Venäjän hallussa nähtävissä olevassa tulevaisuudessa, mutta niin joutaa Venäjäkin olemaan boikotissa!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Lännenmiehet pakotteet on jo paljolti korvattu kiinalaisilla tuotteilla ja rahalla. Saksalle pakotteet ovat kova paikka - kuten Suomen maataloudelle - jo vuosien ajan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #108

Suomen maatalousvienti on löytänyt jo uudet markkinat eikä maailman toiseksi suurin viejä Saksa ole riippuvainen Venäjän suhteellisen pienistä markkinoista, bkt Espanjan luokkaa. Eikä tähän kannata ottaa sitä PPP:tä, ei venäläinen tuoja ja venäläinen turisti voi pyytää alennusta, koska PPP :D.

Kuukauden päästä Yhdysvaltain kongressi saattaa säätää kovia tiukennuksia venäjäpakotteisiin, kun 90 päivän "odotusaika" on kulunut umpeen. Odotan mielenkiinnolla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

" ... Pieni Krimin niemimaa Mustallamerellä on hiostanut Ukrainan ja Venäjän suhteita vuosikymmeniä. Vuonna 1992 alue julistautui ensi kertaa itsenäiseksi. Monelle kriminvenäläiselle tämä tarkoitti ensiaskelta kohti Venäjään liittymistä. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halu... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #63

Mark Andersson, eli kun Ahvenanmaalla on ilmeisesti paljon kannatusta maakunnan Ruotsiin kuulumiselle, niin sinusta olisi ihan ok, että Ruotsi miehittäisi sen ja liittäisi Ruotsiin.

Jos Venäjä päättää joskus miehittää Suomen, niin venäläisten järjestämässä "kansanäänestyksessä" meistä yli 90% kannnattaisi Venäjään liittymistä, usko pois! Se noista "kansanäänestyksistä" :D

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Jos ahvenanmaalaiset äänestävät enemmistönä Ruotsiin - niin sitä olisi kunnioitettava - ja samalla suurempi rahavirta mannermaalta loppuisi - suurempana kuin paluuvirta on :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #109

Tokikin noin jos tuollainen äänestys pidettäisi. En kuitenkaan näe heidän sellaista haluavan eikä eroakaan. Tilanne saattaisi tietysti muuttua jos Euro-Senaatintorilla alettaisi vallata hallituksen rakennuksia ja tehtäisi kaappaus jossa m.m. suomenkielestä alettaisi puuhata koko maahan ainutta sallittua kieltä.

Siihen asti luulen heidän pitäytyvän nykyisessä asemassaan, ehkä kihnuttaen itselleen lisää lisävapauksia ja -erioikeuksia. Hekin todennäköisesti käsittävät, että ruotsalaisilta he eivät pystyisi kiristämään nykyisenkaltaista erityisasemaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #101

Krimin kansanäänestyksen ovat länsivallatkin myöntäneet osapuilleen pitäneen paikkansa. Ja miksei olisi pitänyt – 90% krimiläisistä on venäläisiä? Suomen valtamedia ei tästä ole pahemmin pukahtanut, vaan antanut ymmärtää saman valheen asiasta kuin minkä Näränen toistaa – kuten aika moni muukin tietämätön suomalainen.

Mitähän Näränen kuvittelisi että krimiläisille kävisi, jos Krim liitettäisiin Ukrainaan? Krimiläiset tietävät sen ihan hyvin, eikä ole mitään syytä epäillä, että Venäjän pitäisi pakottaa maanmiehiään olemaan antautumatta Ukrainan sorrolle.

Sen vuoksi pakotteet ovat älyttömintä, mitä länsimaat ovat keksineet. Niillä ammutaan enemmänkin omaan jalkaan.

Mitä Ahvenanmaahan tulee, jos siellä 90 % tai vähän vähemmänkin porukoista haluaisi liittää saarensa Ruotsiin niin siitä vaan. Mutta sellainen halu heillä tulisi vasta jos Suomi alkaisi kohdella heikäläisiä kuten Ukraina krimiläisiä. Esim viemällä ruotsin kielen aseman heiltä.

Silloin saattaisi myös länsirannikon ruotsinkieliset alueet ärähtää, kuten itä-Ukrainan venäläiset.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #134

Mark Andersson, tässä tilastotietoa Krimin kieli/etnisistä ryhmistä:

2001: venäläisiä 60,4%, ukrainalaisia 24,0%, tataareja 10,8%, muita 2,1%

2014 miehityksen jälkeen Venäjän OMAN tilaston mukaan: venäläisiä 65,3%, ukrainalaisia 15,1%, tataareja 10,8%, muita 1,4%

Miten se olikaan tuon 90% kanssa, kukahan täällä valehtelee?

En tiedä, mikä tilanne on nyt, kun tataareja ja ukrainankielisiä on ilmeisesti erilaisen vainoamisen ja syrjimisen takia muuttanut varmaan aika paljon pois. Mitä kielikysymykseen Krimillä tulee, niin perusopetusta ukrainan kielellä annetaan siellä enää vain muutamassa koulussa, samoin tataarien kielellä. Kun Ukrainassa pyrittiin rajoittamaan venäjänkielisten oikeuksia, siitä nousi kova meteli. Eikä ihan aiheetta, kielivähemmistöjen oikeuksia tulee kunnioittaa. Mutta kun Krimillä poljetaan nyt ukrainankielisten ja tataarien oikeuksia, tämä ei Anderssonia, Luomaa eikä Myyryläistä sureta. Koska vain venäläisillä saa olla oikeuksia.

Toivon, että pakotteet pysyvät ja niitä asteittain tiukennetaan niin kauan kuin Venäjä pitää Krimiä laittomasti hallussaan ja sotii Ukrainan alueella. Yhdysvaltain pakotteet ilmeisesti tiukkenevatkin noin kuukauden kuluttua.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #134

Tämä on paitsi Anderssonille, myös Luomalle ja Myyryläiselle, koska kaikilla oli samantyyliset vastaukset: eli ruotsalaiset saisivat mielestänne tulla miehittämään Ahvenanmaan ja toimeenpanna siellä kansanäänestyksen Ruotsiin liittymisestä? Näin tulkitsen vastauksenne.

Onneksi länsinaapuri on sivistysvaltio, päinvastoin kuin itänaapuri.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146

Ei, vaan jos ahvenanmaalaiset haluavat enemmistönä yli 75 prosentin äänestysvilkkaudella mennä Ruotsiin - niin silloin - samalla negatiivinen rahavirta päättyisi maanermaaltamme :)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #147

Ilkka, et siis hyväksyisi, että Ruotsi miehittäisi Ahvenanmaan. Miksi hyväksyt sen Venäjän ja Krimin kohdalla? Venäjän tukikohta oli vain Sevastopolissa, ei muualla Krimin alueella, jonne heillä ei ollut mitään laillista oikeutta tunkeutua. Sama jos amerikkalaiset joukot lähtisivät Guantanamosta miehittämään muuta Kuubaa. Kyseessä oli siis selvä miehitys.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Venäjä ei miehitä Krimiä - Sevastopolissa on ollut jo ajat sitten max. 20 000 tuhannen venäläissotilaan tukikohta ...

Sitä paitsi krimiläiset saivat antaa mielipiteensä liitokseen - enemistö on muutoinkin venäläisiä/ venäläismielisiä ... muistatko Serbiasta revityn Kosovon -ulkoisten pommitusten avulla?

Krimillä ei veri virrannut, kuten Kiovan Maidanilla tai murhapottoja kuten Ukrainan Odessassa ... kiovalaisten väkivalta padottiin nollaan Krimillä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #70

Olet siis eri mieltä kuin YK:n yleiskokous ja yli 160 maata. Sevastopolissa oli Venäjän tukikohta jo ennen Krimin miehitystäkin. Käyttäydyt juuri täsmälleen niin, kuten uskollinen Pietarin trollitehtaan käskyläinen. Olet selkärangattomuudessasi jopa liikuttava.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Sevastopol perustui sopimukseen - krimiläiset sen sijaan äänestivät enemmistönä liittymisestä Venäjään ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #110

Eivät äänestäneet enemmistönä kuin venäläisessä propagandassa.

https://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2...

Tämäkin asia on käsitelty jo moneen kertaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #122

Jori, juuri näin! Pelkästään Ojalan laskuopin perusteella on helppo laskea, että Venäjän ilmoittamat liittymisen kannatusprosentti ja äänestysaktiivisuus eivät voi yhtä aikaa pitää paikkaansa. Jompi kumpi, todennäköisesti molemmat on väärennetty. Tästä muuten jo aikoinaan -yllätys Myyryläinen- Kansan Uutiset kirjoitti.

Putinin nimittämä Venäjän ihmisoikeusvaltuutettu arvioi todellisen äänestysaktiivisuuden ja liittymisen kannatuksen huomattavasti ilmoitettuja alhaisemmaksi. Tehtävänsä liian tosissaan ottanut virkamies vaihdettiin välittömästi :D

Tarkalleen ottaen äänestettiin vain itsenäisyydestä, muista kuin venäläismielisistä putsattu Krimin parlamentti äänesti heti seuraavana päivänä Venäjään liittymisestä.

Tuo irvokas näytelmä ei ansaitse mitään kansanäänestyksen statusta, sitä voi vain verrata natsien järjestämään kansanäänestykseen Itävallan Anchlussin jälkeen ja Viron kommunistien miehittämän parlamentin pyyntöön saada liittää maansa Neuvostoliittoon.

Kirjoitin laajasti joskus syksyllä 2016 eräissä kommenteissani, miksi tuo Krimin "kansanäänestys" ei YHDELLÄKÄÄN kriteerillä ollut todellinen kansanäänestys.

P.S Näköjään tuossa Jorin linkissä oli jo tietoa tuosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #128

Kansan uutisten kirjoittelu taitaa yllättää pikemminkin näräsiä kuin minua. Mutta tiedoksi Näräselle kuitenkin, että en ole mitenkään sitoutunut kyseisen aviisin kirjoituksiin, en etu- enkä takakäteen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #133

Ei ollenkaan, vaikka vasemmistoliiton suhde Venäjään on yleensä aika naivi (erinomaista blogistia Veli-Pekka Leivoa lukuunottamatta), niin hekään eivät osta Venäjän narratiivia. Vanhat kommunistit sensijaan ajavat Venäjän nykyhallinnon agendaa, siinä kuin aikoinaan Neuvostoliiton. Koska heidän henkinen kotimaansa on edelleen itänaapurissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #145

Nyky-Venäjä on kapitalistinen ja sen nykyinen johto haluaa sitä sellaisena kehittää. Sellaisena sitä tulisi vasemmistolaistenkin analysoida. Noita piirteitä heidän politiikassaan pitää siis meidän arvostella, m.m. eläkepolitiikkaa, sote-uudistustaan, uskonnon käyttöä politiikan välineenä j.n.e.

Valtaosalla hieman vanhempia vasemmistolaisia, m.l. kommunistit, on sen verran elämänkokemusta, että he eivät ihan kaikki ole menneet mukaan läntisen arvoyhteisön misorussismiin vaan yrittävät tarkastella ja analysoida maailmantapahtua an sich. Silloin jää tietenkin pois niin enkelöinti kuin demonisoiminti ja sekös näräsiä närästää. Nuoremmilla on joskus hieman vaikeampaa nähdä propagandan läpi ja heillä jäävät joskus faktat huomaamatta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #150

Luulen kyllä, että nuoremmilla vasemmistolaisilla on enemmän idealismia ja oikeudentuntoa ja vähemmän kyynisyyttä ja suhtautuvat siksi kriittisemmmin nyky-Venäjän touhuihin.

Tuota sukunimestäni johdettua ilmausta ovat käyttäneet lähes kaikki kanssani peistä taittaneet. En pahastu siitä ollenkaan, päinvastoin se on hauska ja minua hyvin kuvaava, minua nimittäin Närästää monikin asia, esim. nyky-Venäjän politiikka.

Arvelisin, että kuitenkin pohjimmiltasi oikeudentuntoisena ihmisenä pidät vääränä venäläisten eläkkeiden hassaamista varustautumiseen ja sotaseikkailuihin ulkomailla. Mutta sitä on vaikea sanoa ääneen, koska se olisi ristiriidassa Venäjän ulkopolitiikan puolustamisen kanssa ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #152

Idealismia toki tarvitaan sillä kaikki uudet ja paremmat asiat ovat ensin idealismia, aina joidenkin mielestä jopa haihattelua.

Olen vakuuttunut, että kaikki jotka oikeasti ovat vasemmistolaisia, suhtautuvat kriittisesti kapitalisten Venäjän menoon. Niin myös eläkevarojen käyttöön. Vasemmistolaisen analyysin tuloksena ne eivät mene sen enempää asevarusteluun kuin muutkaan julkisen talouden menot. Sen sijaan ne menevät kaikki kapitalististisessa valtiossa pääosin kapitaalien pyörittämisen tukemiseen ja pienemmässä määrin sen pahimpien haittojen oireiden paikkailuun. Venäläisiä eläkerahastoja on käytetty nimen omaan taloudellisten kriisien, m.m. vuoden 2008 hoitoon ja sen jälkeen tuotannon lokalisointiin.

En koe mitään erityistä tarvetta puolustaa Venäjän ulkopolitiikkaa vaan vain vastustaa sen ääliömäistä demonisointia jolla yritetään peittää sen Venäjän etujen ajamisen pragmaattisuutta. Tilannehan on kuten V.Putin vastasi saksalaiselle toimittajalle hänen kysyessä rakastaako Putin saksalaisia: "En, sillä olen Venäjän presidentti ja ajan venäläisten etua". Ja sen määrittelevät venäläiset itse, emme me vaikka näin vasemmistolaisena minulla olisi joitakin ideoita ...

P.s. Yritän tietoisesti vältellä ihmisten nimien vääntelyä mutta ihan aina en malta pidätellä itseäni kun sopivasti rimmaa. Ajattelin Näräsen ymmärtävän tai ainakin olevan riittävän paksunahkainen. Itseäni yleensä närästää eniten kaksinaismoralismi eli, että vaaditaan toisilta toisin säännöin ja annetaan toisille toisin, niinkuin tässä meillä käsissä olevassa räikeimmässä sen ilmentymässä eli misorussismissa.

Ilkka Luoma

Natottajien on jotenkin huudettava Venäjän uhkaa - jostain, tuo Iskander oli jo tapetilla vuonna 2013.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #13

Lugaan ja Karjalan kannakselle sijoitetut Iskanderit eivät tietenkään ole Suomelle minkäänlainen uhka? Venäjä rakentaa nyt länsirajalleen sotilaallista infrastruktuuria ohjuksia varten. Rakennustoimet saadaan valmiiksi ainakin pääosiltaan tällä puolustustyöohjelman toteutuskaudella vuoteen 2020 mennessä. No sekään ei ole tietenkään uhka?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Huomasitko, kun Suomi allekirjoitti Nato - Isäntämaa pöytäkirjan - miten arvelet sen vaikuttaneen Venäjän pohjoisen puolustusdoktriiniin - samalla voi kurkata miten Venäjän puolustautuminen asemoituu Naton suuntaan ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Missä on tieto Iskandereista Karjalan kannaksella?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #22

Käsittääkseni Venäjällä on myös Laukaasta käsin hallinnoitu varalaukaisupaikka Karjalankannaksella Vaskelan (Васкелово) Nenimäen kylässä. En tiedä onko enää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Asiallinen vastaus - tarkastan tilanteen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

poisto - jostain syystä pukkaa tuplaa ---

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, JOULUKUUTA 18, 2013
Uhkaako venäläinen Iskander Suomea?

Venäjä on puujaloiltaan nouseva materiaalinen suur- ja maailmanvalta, jolla on ydinase, ja niitä niin paljon, että toimiessaan ne tuhoavat ”puoli maailmaa”. II Maailmansodan perintönä saimme vastakkainasettelun Eurooppaan – USA -johteisen Naton ja aiemmin jo romahtaneen Neuvostoliiton Varsovan liiton. Varsovan liitto sammui jo kauan sitten, ja Nato työntyy nyt idemmäksi kuin koskaan.

Venäjä sijoittaa vakoilutietojen mukaan erinomaisen tehokkaita ja tarkkoja Iskander 1] keskimatkanohjuksia Kaliningradiin, tai oikeastaan Saksalle kuuluvaan Köningsbergiin. Kaliningrad on EU-Euroopan ”sisällä”. Venäjällä on yhtäläinen oikeus vastata asetettuihin uhkakuviin, kuin millä tahansa muullakin valtiolla – muistamme Kuuban ohjuskriisin, jossa 1960 – alkupuolella ”maailma käväisi ydinsodan partaalla”.

1] Iskander ~ http://en.wikipedia.org/wiki/9K720_Iskander - [wiki]

YLE TV1:n pääuutiset puoliyhdeksältä kysyi hämmästyttävän kysymyksen (kuin aliarvioidakseen kansalaisiamme) - ”Onko Kaliningradiin sijoitettavilla Iskandereillä luotavissa uhkaa meille suomalaisille?”.

Suomen kansa tietää hyvin, että Pietari, Venäjän toiseksi tärkein kaupunki, on vain 300 kilometrin päässä Helsingistä ja näin on varmaa, että Venäjän ohjusjoukot ovat sijoittaneet riittävän torjuntavalmiuden kaupunkinsa puolustukseksi.

Iskanderit Kaliningradiin ovat vain vastaus Naton ohjuskaluston laajentumiselle, esimerkiksi Puolaan – Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitteli jo useita vuosia sitten, että he vastaavat kaikkiin Naton tekemiin Venäjää koskeviin uhkakuvasiirtoihin – ja tämä viimeinen on nyt sitten se vastaus.

Emme tarkoin tiedä mitä meneillään olevassa Ukraina tapauksessa 2] vielä tapahtuukaan – on kuitenkin muistettava, että 60 miljoonan Ukraina puhuu venäjää ja on kansaltaan jakaantunut niin itäiseen kuin läntiseen mieltymiseen. EU ja sen kautta Nato koettavat omalla ”vapauden sanomallaan” soluttautua Venäjän naapuriin 3].

Suomelle siis Kaliningradin Iskandereistä ei ole uhkaa

.
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/12/uhkaako-ve... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma lainasi itseään: "... Kaliningradiin, tai oikeastaan Saksalle kuuluvaan Köningsbergiin."

Miksi Kaliningrad kuuluisi jotenkin erityisesti Saksalle? Siksikö, että se on jonkunaikaa sille kuulunut aiemmin. He, saksalainen ritarikunta (oik. "Ordo domus Sanctæ Mariæ Theutonicorum Hierosolymitanorum", saks. "Orden der Brüder vom Deutschen Haus der Heiligen Maria in Jerusalem", myös "Teutonic Orde"), sen aikoinaan 1200-luvulla anasti balttilaisilla preusseilta (vars. sambialaisilta).

BtW, eräs ensimmäisistä saksalaisyrittäjistä oli muuan Friedrich I, myös Barbarossa:na tunnettu. Hänet preussit pystyivät vielä puolalaisten kanssa ajamaan takaisin mutta Hermann von Salza joukkoineen ristiretkikokemuksellaan onnistui.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #23

Neuvostoliiton puna-armeija valtasi keväällä 1945 Königsbergin. No tietenkin NL/Venäjä pitää kaikki rosvoamansa alueet Myyryläisen mielestä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Auttavalla sisälukutaidolla ja luetunymmärtämisellä Kajannolle olisi selvinnyt, että on ottanut minkäänlaista kantaa kenelle Kaliningradin pitäisi nykyisin kuulua. Kerroin vain mitä historia tietää sen joutumisesta saksalaisille ja epäilin josko se on antanut ikiaikaisen nautinnan. NL/Venäjästä en tässä yhteydessä kirjoittanut yhtään mitään vaan on se Kajannon omaa addiktiota.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #29

No miksi Kaliningrad kuuluisi erityisesti Venäjälle, Myyryläinen? Kai nyt osaat siihen vastasta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Hintana Saksan kolmannen valtakunnan 1941 hyökkäyksestä - ilman sodanjulistusta - houkutellen myös muita valtioita mukaan - kuten Suomen, Unkarin, Romanian - Bulgarian --- samalla tuo Kaliningrad on meille Suomelle paras mahdollinen asia, sillä se ratkaisi Pietarin puolustuksen - saa tässä kohdin nyt ajatella, miksi osaltaan Porkkala luovutettiin ennen aikojaan!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Olenko minä väittänyt Kaliningradin kuuluvan erityisesti Venäjälle?

Se toki kuuluu sille II Maailmansodan lopputuloksena kun saksalainen natsihallinto kukistettiin eikä uudemmat sodat tai muut kriisit ja niiden lopputulokset ole tilannetta muuttanut.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #39

Et olekaan, mutta samalla perusteella ja oikeudella se Kaliningrad voisi kuulua Saksalle kuin Venäjälle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Muistatko missä ja miten Saksojen rajat vahvistettiin II Maailmansodan jälkeen?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #52

Neuvostoliiton puna-armeija valtasi keväällä 1945 Königsbergin, jonka taisteluissa kaupunki kärsi pahoja vaurioita, esimerkiksi yliopisto ja monet kirkot tuhoutuivat. Yksi harvoista vanhan kaupungin säästyneistä kohteista oli filosofi Immanuel Kantin hautamuistomerkki. Potsdamin konferenssin päätöksellä Königsberg siirtyi muun Itä-Preussin pohjoisosan myötä Neuvostoliitolle ja edelleen Venäjän neuvostotasavaltaan.

Wikipedia.

Eli jälleen N:liito hyökkäsi ja valtasi. Kuten Suomen Karjalan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Muistatko mikä aloitti Itärintaman Barbarossan 1941 - ja mistä valmisteltiin Barbarossan pohjoinen siipi ... muistatko kun Mannerheim alisti koko Pohjois-Suomen armeijoineen saksalaisille - Wehrmachtille - muistatko?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Tokihan me voisimme kysyä kuuluuko Texas, New Mexico ja Kalifornia historiallisesti Yhdysvalloille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Muistatko Jori miten tuo 1941 Operaatio Barbarossa alkoi? Entä mikä oli suomalaisten asema kyseisessä hyökkäyksessä?

Avuksi kommenttiisi liitän professorin tekstin aiheesta:

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... " -prof. Markku Kuisma

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #36

Älä nyt taas tuo tuota täällä jo moneen kertaan kumottua tekstiä, Luoma. Ja taaskaan et ymmärrä sitä, että ilman NL:n aloittamaa Talvisotaa ja Jatkosotaa ei olisi ollut Suomen osalta koko Barbarossaakaan. Mutta se on niin kivaa poimia rusinoita pullasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Miten kumoat professorin tekstin ja tiedon todellisuudesta?
...

" ... Sotahistorian harrastajan toiveteos! Erfurthin kaikki jatkosodan päiväkirjat vihdoin suomennettuna.

Jalkaväenkenraali Erfurthin sotapäiväkirjat ovat ainutlaatuisen tarkka dokumentti Suomen historian kriittisestä ajasta tarkasteltuna ylimmän sodanjohdon näkökulmasta ja kirjoitettuna parhaalla ammattitaidolla.

Erfurthin sotapäiväkirja vuosilta 1942–1943 kertoo Suomen rintamien asemasodan vuosista. Se tuo esille uutta tietoa muun muassa Hitlerin vierailusta marsalkka Mannerheimin luo 4.6.1942 sekä vastavierailusta Saksaan 27. kesäkuuta. Erfurth oli järjestämässä noita tilaisuuksia. Päiväkirjasta käy hyvin ilmi Suomen aseman vaikeutuminen vuonna 1943, kun Saksa kärsi tappioita itärintamalla ja joutui etelässä vetäytymään kohti omia rajojaan. Suomessa oli pakko ryhtyä valmistelemaan sodasta irtautumista, mistä syystä suhteet Saksaan kiristyivät.

Valtiotieteen tohtori, eversti Pekka Visurin toimittamat ja suomentamat Erfurthin sotapäiväkirjat liittyvät hänen jatkosodan tapahtumia käsitteleviin kirjoihinsa Mannerheimin ja Rytin vaikeat valinnat (Docendo 2013) ja Paasikiven Suomi suurvaltojen puristuksessa 1944-1947 (Docendo 2015).

Kirja on jatkoa Pekka Visurin aikaisemmille teoksille Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941 (Docendo 2017) ja Waldemar Erfurth – sotapäiväkirja 1944 (Docendo 2014). ... "

~ https://www.docendo.fi/waldemar-erfurthin-sotapaiv... -

...

" ... Syyskuun viimeisellä viikolla julkistettavan saksalaiskirjan suomennos kumoaa lopullisesti myytin, jonka mukaan Suomi ja natsi-Saksa kävivät erillissotaa toisessa maailmansodassa. Kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjan mukaan Suomi ja Saksa sotivat yhteistuumin jatkosodassa vuosina 1941­-1944.

Saksan armeijan jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth muutti Helsinkiin 13. kesäkuuta 1941. Hitlerin sanansaattaja tuli kertomaan marsalkka Mannerheimille, että natsi-Saksa hyökkää parin viikon kuluessa Neuvostoliittoon. Erfurth työskenteli Suomen armeijan päämajassa yhteysupseerina koko jatkosodan ajan. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #48

Tuo teksti on jo kumottu ihan omassa blogissasi. Ja jälleen "unohdit" Talvisodan, jossa NL rosvosi maamme alueita ja liitti ne itseensä ja josta suoraan seurasi Jatkosota, jonka senkin hyökkäystoimet aloitti NL, kun ei saanut "talviselkkauksessa" maatamme miehitettyä. Yritäpä nyt nyt joskus ihan aikuisen oikeasti käsittää ne syyt, miksi Jatkosota käytiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #60

Haloo, Kajanto.

Missä sinulle on historiaa opetettu?

No jaa, kieltämättä Suomessa aikanaan opetettiin jopa niin, että sankarillinen Suomi olisi voittanut NL:n kummassakin sodassa.

Tuo harha varsinkin jatkosodasta on kumottu jo miljoonaan kertaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #64

Missä olen sanonut, että Suomi on voittanut kummatkin sodat? Kyse oli sotien aikansaamisesta ja aloittamisesta. Sankarillinen Suomi kyllä oli ainoa NL:n pieni rajanaapuri, jota ei miehitetty. Joko Andersson on toipunut tästä?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #65

Jospa lukisit tekstin, jota kommentoit.

Vai onko liikaa vaadittu?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #67

Itse sanoit: "No jaa, kieltämättä Suomessa aikanaan opetettiin jopa niin, että sankarillinen Suomi olisi voittanut NL:n kummassakin sodassa."

Pistäpä esimerkki ja lainaus tuohon väitteeseen, Andersson? Eipä taida löytyä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Opetettiin - propagandana ja kansallishengessä - välittämättä totuudesta. Toisaalta torjuntakin on voittamista - kuten oman maa-alueen miehittämättömänä pitäminen - johon toki vaikutti useita ulkoisia syitä. Itselleen tulee olla rehellinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Jori, otathan selvää miksi Suomea ei miehitetty! Erityisesti Jatkosodassa, jonka aloitimme --- ja johon meidät Saksan kolmannen valtakunnan taholta houkuteltiin jo Talvisodan kestäessä ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #76

Kolme torjuntavoittoa Karjalan Kannaksella 1944. Saksa oli NL:n kanssa liitossa Talvisodan kestäessä. Puhua saa, mutta ei paskaa, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Et ole ilmeisesti kuullut Göringin ulostuloista luottohenkilönsä Veltjensin kautta - Suomelle. Googlaa Göring ja Veltjens - Talvisota

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #90

Pistä linkkiä itse vaan. En ole trollien juoksupoika.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Kerrohan lukijoille tiesitkö mitään tuosta Göringin (via Veltjens) viestistä Suomelle jo Talvisodan kestäessä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Hitler oli suunnitellut lebensrauminsa idästä jo 1920 -luvulla - Stalin oli toki kirjan lukenut ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Hitler oli suunnitellut lebensrauminsa idästä jo 1920 -luvulla - Stalin oli toki kirjan lukenut ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Muistaako Jori Operaatio Barbarossan, johon Suomi osallistui hyökkääjänä ja hyökkäyksen valmistelijana ... ?

Operaatio Barbarossa:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa -

"Operaatio Barbarossa, saksaksi Fall Barbarossa, tapaus Barbarossa, oli koodinimi Saksan hyökkäykselle Neuvostoliittoon vuonna 1941. Sen taustalta löytyy Adolf Hitlerin ja kansallissosialistien ajama oppi elintilasta (Lebensraum) idästä. Hitler esitteli elintilaopin kirjassaan Taisteluni, jonka hän saneli vuoden 1923 vallankaappausyrityksen takia saamansa vankeustuomion aikana. Elintilaopin mukaan Saksan tulisi laajentua itään eli Neuvostoliiton suuntaan, sillä idässä nähtiin olevan runsaasti tilaa Saksan kasvavalle väestölle sekä Saksan tarvitsemia raaka-aineita, kuten öljyä. Operaatio nimettiin Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisarin Fredrik I Barbarossan mukaan, joka johti vuonna 1189 aloitettua kolmatta ristiretkeä. ... "

Ilkka Luoma

[5
...
" ... EU on maho jättiläinen, jonka todennus on helppoa, kun katsoo sen laajempaa ulkopoliittista merkittävyyttä kansainvälisen politiikan (myrsky)laineilla.

Presidentti Sauli Niinistö totesi [MT] Maaseudun Tulevaisuudessa:

” … ”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -juttu kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/art... - ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/euroopan-u... -

.

Ilkka Luoma

Ketju harhailee jonkin verran, mutta kommentteihin vastataan. Kiintoisaa olisi tietää mielipiteitä "trumppismin myrmekoloitumisesta" ;)

Ilkka Luoma

[6
...
" ... Tällaisessa tilanteessa yksilöiden välinen viestintä onnistuu parhaiten kemiallisella menetelmällä. Muurahaiset kertovat asioita toisilleen hajumerkeillä. Hajuilla muun muassa välitetään tietoa ravinnonlähteistä ja vaaroista ja osoitetaan, mihin lajiin, yhdyskuntaan ja pesään kuulutaan. Muurahaiset käsittelevät hajuviestejä vaistonvaraisesti. Esimerkiksi kuolleen yksilön haju saa lajitoverit kohtelemaan sitä kuin jätettä. Kemiallisen avunpyynnön vastaanottaneella muurahaisella ei ole vaihtoehtoa: sen pitää mennä lähettäjän luo. ... "

~ https://tieku.fi/elaimet/hyonteiset/muurahaiset-vi... -

.
" ... Muurahaiset ovat yhdyskuntahyönteisiä, jotka viestivät lähinnä hajujen, kosketuksen ja värähtelyn avulla. Eritoten muurahaisten kemialliset (haju ja maku) aistit ovat erittäin kehittyneet, minkä johdosta niiden hajusignaaleihin perustuva kieli on yksi eläinmaailman monimuotoisimmista viestintäsysteemeistä.

Muurahaiset tuottavat useita erilaisia feromoneja ulkoeritysrauhastensa avulla. Näiden feromonien avulla ne muun muassa varoittavat pesätovereitaan uhkaavasta vaarasta, kiihottavat muita käymään hyökkäykseen tunkeilijoita vastaan, tunnistavat pesätoverinsa tai johdattavat työläiset ruuan äärelle. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Muurahaiset#Viestint... -

.

Ilkka Luoma

[7
...
" ... Kansalaismedia avaa ovia kaikkialla. On syntynyt roskaa ja helmiä sekä kaikkea tuolta väliltä. Tiedollisen paikkansa pitävyyden evoluutio kerää voimia ja kansalaismedia jalostuu vastuullisemmaksi ja samalla suoristaa tiedon kulku-uran tavallaan lukijalta toiselle – tuottajalta lukijalle. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kansakunta... -

.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Venäläisten hajumerkit, varsinkin armeijan avustamana, on aina olleet sellaisia, että niitä on vastustettu voimalla. Ohjustukikohtien ja varuskuntien rakentaminen rajallemme on vihamielisiä toimia, jota varten tulee varautua jatkokehitykseen.
Norja on tätä nykyä huolissaan Huippuvuorista. Ahvenanmaansa kullakin. Kasakka ottaa, minkä irti saa.

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt Venäjän asevoimien keskityksiin Suomen maarajoilla? Kerrotko nyt nuo hyökkäystukikohdat, nehän ne pitäisi uhkaa luoda - tosin Venäjä on hyvin tietoinen Nato - Isäntämaa pöytäkirjasta - oletko lukenut sen, ellet, niin tässä:

.
TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
Tarkoitus:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Itsepä rupesit hehkuttamaan Putinia pysymättä Trumpissa.

Näitä on jatkuvasti ollut julkisuudessa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000728599.html

Nämä jutut on uutta ja vähemmän tunnettua:
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262982...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Ei, vastailen vain kommentteihin ja mieluusti kävisin debattia varsinaisesta aiheesta - Trumpin sielunvalosta - tai miten vain - sielunelämästä :)

Ilkka Luoma

Inttäjä-natottajat ovat sivuuttaneet varsinaisen topicin - oli kysymys Trumpin "sisäisestä valosta"? ;)

Ilkka Luoma

Kuvaan nro 3 - copy Sternistä:

SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 01, 2017
Hätkähdyttävä vertailu - Donald Trump ja Adolf Hitler

" ... Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta
Muutostä Venäää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf 1-2 |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä? ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdytt... -

.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Kysyit niistä tukikohdista. Laitoin kaksi linkkiä. Tässä uudelleen se helpompi:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000728599.html

Ilkka Luoma

Hyvä yritys, mutta väärä analyysi - tukikohdilla ei ole mitään tekemistä Suomen kanssa - mutta toki suojaavat Kuolan str. ydinsukellusveneiden tukikohtia ja varusteluluolia + valmiudet puolustaa myöhemmin Kuolaan Murmanskiin joka tapauksessa päättyvää Koillisväylää, jonka turvallisuuden Venäjä on luvannut järjestää kiinalaisille, jotka olisivat todennäköisesti väylän suurimpia käyttäjiä -

MUTTA!

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini jo varautuu Nato - isäntämaa pöytäkirjaan, joka mahdollistaa jopa Nato/US -ydinaseiden tuonnin Suomeen - Suomihan ei kieltänyt nimenomaan noita ydinaseita pöytäkirjassa - Ruotsi taas vaati ydinasekiellon omaansa.

Sotilasasiantuntijat tietävät Kuolan niemimaan merkityksen Venäjälle, joa jos katsot linkkisi karttaa uudestaan - huomaat jotain.

Tomi Vaalisto

Kiinalla ei taida olla yhtään jäävahvistettua kauppa-alusta eikä jäänmurtajaa, joka pääsisi Koillisväylän läpi sen lyhyenä purjehduskautena.

Kannattaa tutustua oikeasti Ruotsin ja Suomen yhteisymmärryspöytäkirjoihin Naton kanssa jos niistä kirjoittaa. Molemmat ovat samanlaisia ja kyse on lähinnä logistiikasta sekä juridisista kysymyksistä. Ydin ja muukaan aseistus ei kuulu yhteisymmärryspöytäkirjoihin.
Suomi ja Ruotsi ovat allekirjoittaneet ydinsulkusopimuksen, mikä estää ydinaseiden hankkimisen. Ruotsissa on lisäksi laki, joka määrää ettei maahan saa sijoittaa ydinaseita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Ydinaseet Pohjolassa - taustoitetaan asiaa:

" ... Perusperiaate Pohjoismaiden erilaisista lähestymistavoista ydinasekieltoon ei näyttäisi johtuvan erilaisista näkemyksistä rauhan suhteen, vaan maiden erilaisista tavoista suhtautua Yhdysvaltoihin. Tanska on yksi Washingtonin lähimmistä liittolaisista, ja Tanska pommittikin Syyriaa Yhdysvaltain tukena. Tanskassa ei käydä juuri minkäänlaista keskustelua ydinaseista eikä aseidenriisunnasta. Sitä vastoin Norja kuitenkin oli maa, joka järjesti ensimmäisen konferenssin ydinaseiden humanitaarisista seurauksista ja on rahoittanut kansalaisyhteiskunnan aseistariisuntatoimintaa. Tästä huolimatta amerikkalaiset suostuttelivat Norjan äänestämään ydinaseneuvotteluja vastaan.

Suomi ei ole NATOn jäsen, mutta on sotilasliiton strateginen kumppani, joka pyrkii läheisiin suhteisiin Yhdysvaltojen kanssa. Vaikka Suomi osallistuu aseidenriisuntatoimintaan, muun muassa asekauppasopimuksen (ATT, Arms Trade Treaty) kautta, pidättäytyi se äänestämästä eikä siis osallistu myöskään neuvotteluihin. Ruotsi uskaltautui, huolimatta läheisistä väleistään Yhdysvaltoihin, äänestämään neuvottelujen puolesta ja ottamaan aktiivisesti osaa YK-aloitteeseen.

Äskettäin Washingtonissa pidetyssä konferenssissa kysyttiin asiantuntijoilta kuinka todennäköistä ydinasekiellon toteutuminen on. Kaikki asiantuntijat sanoivat, että neuvottelut johtavat luultavasti jonkinlaiseen sopimukseen. Ranskan asiantuntija arvioi jopa, että todennäköisyys päästä sopimukseen on niinkin korkea kuin 90 prosenttia.
Mitä ydinasekielto toisi mukanaan? Katoaisivatko ydinaseet ja riskit ydinsotaan? Eivät ainakaan lyhyellä aikavälillä. Mutta ydinasekielto merkitsisi sitä, että ydinaseet eivät olisi enää hyväksyttyjä. YK:n sopimus vahvistaisi ydinaseiden testaamisen kieltoa. Lisäksi ydinaseiden rahoituksen uudistaminen ja uusien ydinaseiden kehittäminen voisi loppua. YK:n osalta olisi korkea aika saada sopimus voimaan, sillä YK:n aseidenriisuntakonferenssi ei ole pystynyt sopimaan edes omasta esityslistastaan viimeisten 20 vuoden aikana!

Mutta olisiko sillä merkitystä, jos Pohjoismaat pystyisivät muodostamaan yhteisen rintaman ydinaseita vastaan sen sijaan, että ne ovat eri leireissä? Jos nämä rikkaat ja onnelliset maat olisivat olleet samaa mieltä ydinasekiellosta, olisiko se toiminut esimerkkinä muille? Suurlähettiläs Haley korosti neuvottelujen ulkopuolella, ettei ydinasekielto ole realistinen. ... "

~ https://www.ykliitto.fi/uutiset-ja-tiedotus/uutisa... -
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #91

Tuo on viherpipertäjä Tarja Cronbergin blogi eli mielipidekirjoitus HBL:ssä.
https://www.hbl.fi/artikel/karnvapenforbudet-split...
Mielipide ei ole faktaa eikä uutinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Ja sitten ydinkohtaan - tämä ei sinällään kuulu topicciin, mutta opasteeksi tietämättömyyteen - mitä sieltä Ruotsista kuuluukaan:

" ... Epäilyjä herättää viittaus Naton doktriiniin

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist allekirjoitti lakiluonnoksen tänään maanantaina. Lain perusteluihin kirjattiin nyt, ettei sopimus muuta Ruotsin liittoutumattomuutta eikä maahan saa sijoittaa ydinaseita, kertoo muun muassa Ruotsin radio. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-8709498 -

...
" ... Nato – Isäntämaa [MoU] pöytäkirja on myös kuuma peruna,

… sillä Suomi vietiin siihen ohittaen eduskunnan käsittely – toisin kuin Ruotsissa |5, jossa valtiopäivät otti allekirjoituksen jälkeen aikalisän ja siirsi kyseisen sopimuksen myöhempään ratifiointiin, jota siis meillä ei tehty.

|5 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8709498 -
|5 ~ http://natoutredningen.se/ -

Salattiinko eduskunnaltamme jotain, salattiinko kansakunnaltamme jotain – on nyt ajankohtaista, sillä tuo pöytäkirja on vaarallinen mahdollisuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla |6.

Kansakunnallemme ei ole kerrottu kaikkea ja nyt on aika saada totuus kaikille tiedoksi!

Ruotsi oli puuhaamassa aktiivina maailmalle YK:n kautta ICAN – ydinaseiden täyskieltoa |7. Suomi ei ollut valmistelussa mukana, miksi – kysytään. Syy saattaa olla yksinkertainen, sillä Suomen Puolustusvoimien komentajan – kenraali Jarmo Lindbergin allekirjoittamassa Nato – Isäntämaa pöytäkirjassa* ei ole mainintaa ydinaseiden tuontikiellosta Suomeen. Suomi ei halunnut näin riskeerata Naton kanssa tekemäänsä sopimusta!

|7 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ican-... -

Ruotsalaiset ottaessaan aikalisän kyseisen, suunnilleen vastaavan pöytäkirjan ratifioinnille – nostivat pohdittavaksi juuri tuon ydinaseettomuuden, siispä ruotsalaiset lisäsivät sopimukseensa, joksi he kutsuvat omaa pöytäkirjaansa, kaksi selvää varaumaa – paperille ja ehdoksi ratifioinnille. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/mita-meilta... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Taustoitetaan lisää:

" ... Suomi seuraa näin Nato-maiden esimerkkiä.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija, Jean Monnet -professori Hanna Ojanen Tampereen yliopistosta arvioi, että päätöksen taustalla on halu olla vaikeuttamatta kumppanuutta sotilasliitto Naton kanssa.

- Suomen päätöksessä olla menemättä edes mukaan valmisteluun oli perinteistä varovaisuutta suhteessa ydinasemaihin. Edetään mieluummin niiden tahdon mukaisesti, Ojanen arvioi.

Laillisesti sitova sopimus hyväksyttiin heinäkuussa, ja se tulee voimaan 90 päivää sen jälkeen, kun vähintään 50 valtiota on sen allekirjoittanut. Sopimus kieltää laajasti ydinaseiden kehittämisen, hankkimisen ja säilyttämisen.

Maailman ensimmäinen ydinaseet kokonaan kieltävä sopimus on jakanut EU-maat kahtia. Nato-maat vastustavat uutta sopimusta, kun taas liittoutumattomat Irlanti ja Itävalta allekirjoittivat sen ensimmäisten joukossa.

Suomi sen sijaan ilmoitti jo hyvissä ajoin, ettei se lähde edes sopimuksen valmisteluun. ... "

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20170924220041562... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #93

Jutussa Jean Monnet -professori Ojanen sanatarkasti arvoi ja tulkitsee. Eipä taida kuitenkaan tietää Ydinsulkusopimuksesta, johon Suomi liittyi 1970.

Tässäpä tuosta valtiosopimuksesta.
http://www.helsinki.fi/verifin/UN1540/fi/rn.htm

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

" ... YK' ssa noin 120 valtiota halusi ja allekirjoitti ydinaseita koskevan kieltosopimuksen. Suomi ei edes äänestänyt – eikä puhettakaan allekirjoituksesta, miksi? Ruotsi siirsi allekirjoituspäätöksen syksyyn 2018, tosin USA on uhkaillut Ruotsia allekirjoituksesta! ---

C] ”Suomi pelkää Nato-option kärventyvän, jos allekirjoittaa ICAN ydinaseiden kieltosopimuksen, sillä Naton sotilasjohtaja USA ei katso hyvällä kumppaniensa nuivaa suhtautumista ydinaseisiin, varsinkin sellaista valtiota kohtaan, joka on ainoana käyttänyt atomiasetta – vieläpä lähinnä siviilejä vastaan – Japanissa 1945” [Kommentti alla olevaan linkkijuttuun]
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005397975.html -

Ote: ” … Edes ydinsulkusopimus ei Tarja Cronbergin mukaan ratkaissut juuri mitään. Sopimus määrää, että YK:n turvaneuvoston pysyvät jäsenet saavat säilyttää ydinaseensa, mutta sitoutuvat aseriisuntaan. Tämän sijaan valtiot modernisoivat ydinaseitaan, ja ydinasevaltiot Israel, Intia, Pakistan ja Pohjois-Korea ovat sopimuksen ulkopuolella … ”

D] ”... Yksiselitteinen johtopäätös - Suomi ei ole näin estämässä tehokkaasti ydinaseiden leviämistä, koska ei halua niitä kieltää. Ruotsi siirsi allekirjoituspäätöstä vuodella. Allekirjoittaneen valtion on Pohjolasta vaikea hakea Nato-jäsenyyttä, näin nähdään. Suomen poliittinen johto toimii näin allekirjoittamattomuudelleen kansakuntamme ylivoimaisen enemmistön kantaa vastaan! Suomalaiset eivät halua Natoon!” [Kommentti alla olevaan linkkijuttuun]
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005398887.html -

Ote: ” … Suomi ei ole ollut mukana neuvottelemassa kyseisestä sopimuksesta eikä osallistunut siitä järjestettyyn äänestykseen. Se ei aio liioin allekirjoittaa sopimusta … ” -HS ... "

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #97

Kun Suomi on jo allekirjoittanut tuon Ydinsulkusopimuksen ei tarvita enää kansallista lakia erikseen. Ruotsalaisia ei tarvitse apinoida vaikka Suomessa ruotsalaisvaikutus näkyykin lähes joka paikassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #99

Kun Toinen maailmansota näyttää olevan Luomalle tärkeä, niin Pariisin rauhansopimuksessa kiellettiin Suomelta ydinaseen hankinta, valmistus ja kokeilu. Tähän sopimusmääräykseen ei olla mitenkään puututtu. Mitä ihmettä tuon ja Ydinsulkusopimuksen lisäksi pitäisi muka tehdä? Sitäpaitsi tuo mainittu logistiikkasopimus ei muutenkaan käsittele aseistusta vaan aivan muita asioita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Suomelta kiellettiin paljon muutakin - eikä niistä ole välitetty!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #111

Mistä ei ole välitetty, annahan tulla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Hornettien ilmasta maahan risteilyohjukset - tähän pieni epävarmuus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #114

Eipä ole kuulunut valituksia noiden suhteen Venäjältä eikä Iso-Britannialta. Saksaa koskevista sopimusmääräyksistä luovuttiin ilmoittamalla näille kahdelle.

Eivät poikkeukset sopimuksesta ole koskeneet mitään merkittävää kieltoa. Ruotsilla ei ole rauhansopimuksen kaltaisia selkeän juridisia määräyksiä ydinaseista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #118

Ruotsia kuten Suomeakin koskee ydinsulkusopimus ("Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons"). Molemmat ovat sen alkuperäisiä allekirjoittajamaita vuodelta 1968 ja se on kansainvälisenä sopimuksena kansainvälistä lakia myös heille ja meille.

Tokikin tietysti uudet toimet ydinaseiden lisärajoittamiseksi ovat myös tervetulleita vaikka ne eivät välittömästi vähentäisikään yhtään ydinasetta nykyisiltä niiden haltijoilta. Ne kuitenkin saattaisivat muokata asenneilmapiiriä eripuolilla maailmaa siihen suuntaan jossa ydinaseita ei siedetä esimerkiksi nykyisten ydinasevaltioiden hallussa niitä itse omistamattomissa maissa. Ja lopulta myös ilmapiirin ydinaseita nyt omistavissa maissa kohti niiden pikkuhiljaista ja asteittaista hävittämistä ajavaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Nyt Suomella olisi ollut kympin paikka liittyä ICAN valtioihin ja ilmaisemaan täältä idän ja lännen vedenjakajalta erityistä huolta ydinaseista - liittymällä - ICAN ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Nyt Suomella olisi ollut kympin paikka liittyä ICAN valtioihin ja ilmaisemaan täältä idän ja lännen vedenjakajalta erityistä huolta ydinaseista - liittymällä - ICAN ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Ei Venäjä ole muistakaan "Pariisin ylityksistä" valitellut, mutta Naton suurtaisteluharjoitukset lähellä Kuolan niemimaata - ja Suomen puolella, oli liikaa - kun sen toisen ydinasesuurvallan - USA' n - taistelujoukot rynnäkkökoneineen tulevat aivan "iholle" - sama kuin Venäjä veisi omat rynnäkkökoneet harjoittelemaan Kuuban puolustusta - muistamme US-reaktiot 1960 -luvun alkupuolelta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #127

Edelleen Pariisin rauhansopimus, joka kuuluu lainsäädännön alaan toisin kuin isäntämaapöytäkirja, kieltää Suomelta ydinaseet. NATOn harjoituksilla ei ole tuon asian kanssa yhtään mitään tekemistä. Ja kannattaa muistaa mainitsemani hierarkia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #129

On kysymys periaatteista - vrt. Ruotsin ICAN -aktiivisuus ... sekä meidän geopoliittinen asema ---

.
Venäjä arvostelee sotaharjoitusta, jossa Suomikin on mukana – Puolustusministeri Šoigu: ”Suuria sotilasharjoituksia on alettu järjestää lähempänä ja lähempänä Venäjän rajaa” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005878523.html -

Ilkka Luoma 26.10.2018 - 18:24:

Asiantuntijat tietävät Kuolan niemimaan merkityksen Venäjälle, niin kaupallisesti (tulevaisuudessa - Koillisväylän eräs päätesatama - Murmanskissa) kuin sotilaallisesti (tänään - Kuolan niemimaan strategisten Borei-ydinsukellusveneiden
tukikohdat ja varustelutelakat).

Nyt Nato ja sen ainaissotilasjohtaja US toivat rynnäkkö- ja taistelukoneidensa keskittymät aivan Kuolan niemimaan viereen. Tämä olisi rinnastettavissa siihen, että niin Venäjä kuin Kiina toisivat vastaavan rynnäkköharjoituksen Kuubaan, kuubalaisten myötävaikutuksella.

Muistamme miten USA reagoi 1960-luvulla Neuvostoliiton toimiin Kuubassa, kun US oli pommittanut Kuuban lentokenttiä ja aseistanut sinänsä epäonnistuneen maihinnousuyrityksen Sikojen lahdelle. Kuuba pyysi silloisen Neuvostoliiton apuun. Maailma kävi suursodan porteilla.

Suomen on epäviisasta kalistella NATOn taistelusapeleita täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Venäjä on tietoinen Nato - isäntämaa pöytäkirjasta Suomen osalta, senkin, ettei pöytäkirja kiellä NATOn ydinaseiden tuontia Suomeen.

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #127

Se on ainoastaan ja vain Suomen asia, kenen kanssa se harjoittelee. Venäjä tietää tasan varmasti, että ko. harjoitus ei uhkaa ketään ja eikä Suomi tee hyökkäysharjoituksia Venäjän suuntaan. Nämä Venäjän vastalauseet ovat pelkkää tuttua retoriikkaa ja propagandaa ja sen tietää myös Venäjän asiamies Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Se on ainoastaan ja vain Venäjän asia, kenen kanssa ja missä se omilla maillaan harjoittelee ---

Muistatko Rissalaan tulleet - itse itsensä kutsuen - US F-15C taistelukoneet, jotka ärjyvin jälkipoltoin kävivät kääntyen näyttäytymässä idässä - likellä Venäjän maarajaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #127

"Pariisin ylitykset" eli aseteknisten vanhenemisten aiheuttamat muutokset sovitaan aina etukäteen diplomaattisia teitä pitkin muiden sopijavaltioiden kanssa. Sen jälkeen ulkopoliittinen johto ilmoittaa ikäänkuin yksipuolisesti, ettei enää noudata sitä ja sitä pykälää. Näin on menetelty m.m. ohjusten suhteen.

Toisaalta on myös k.o. sopimusta rikottu muutenkin. M.m. ostamalla aikoinaan NL:sta "maalinhinauskoneita" joita kaikki muut pitivät pommikoneina. Sekin tapahtui yhteisymmärryksessä muiden allekirjoittajien kanssa.

Nämä yksipuoliset harjoitukset yhden potentiaalisen kriisin osapuolen kanssa ovat ihan eri juttu. Ne osoittavt konkreettisesti, mutta toivottavasti eivät peruuttamattomasti, Suomen ulkopoliittisen johdon valinneen rintamapuolensa kun vaihtoehtona olisi ollut turvallisempi suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella pysytteleminen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Onneksemme kansakuntamme on vakaa, määrätietoinen ja suuren enemmistön omaava Naton kieltäjä ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Ruotsalaiset kokivat tärkeäksi olla pioneeri koko ydinkieltosopimuksen osalta, tosin allekirjoitusta lykättiin, koska pelättiin se suututtavan Yhdysvallat - ja US on painostanut Ruotsia asian osalta.

Tuntuu erityisen kummalta, että me ei sitä tehty, vaikka olemme sen toisen ydinasesuurvallan vieressä, erityisesti Kuolan vieressä (nythän ovat meneillään Naton massiiviset suursota- ja rynnäkköharjoitukset juuri pohjoisessa ja Suomen Lapissa) - Ruotsi ei ... Tämä seikka laitettiin Kremlissä tarkoin merkille.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Suunnattoman huvittava näkökulma, että Suomi ei halua ydinaseiden leviämistä estää. Miten se sen estäisi? Jos voittajat on oman ydinaseen hankinnan sopimusteitse aikoinaan estäneet, se oli siinä.
Puola on ydinaseita käsittääkseni maahan halunnut ja kuuluttanut ja Norja sallii sen, kun venäläisten uhittelu käy sodanomaiseksi. Baltit suorastaan vaatii niitä maaperälleen, joten eiköhän inf-sopimuksen purkamisen kautta niitä ole kohta tässä riittävästi ilman, että Suomi sanelee, mitä maailman ydinaseille pitäisi tehdä.
Muita Pariisin sopimuksen pykäliä pitäisi onnistua eliminoimaan. Jenkit esti aloittamasta sukellusveneteollisuuden.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Puola ja Norja, kuten Suomikin, ovat ydinsulkusopimuksen alkuperäisiä allekirjoittajia vuodelta 1968 ja Baltianmaat liittyneet siihen 1990-luvun alussa. Sopimus kieltää niiltä itseltään, sallimasta niitä alueellaan ja ketään sallittua ydinasevaltaa niitä sinne viemästä.

Lisäksi minusta on kovinkin omalaatuista kieltäytyä toimimasta ydinaseita, tai yleensäkään mitään pahaa vastaan jollei ihan yksin pysty niitä estämään. Sellainen asennehan estäisi kaikenlaisen toiminnan yleensäkään mitään pahaa vastaan. Meillä ei olisi edes nykyisiä ydinaseiden rajoitussopimuksia tuolla asenteella.

Ilkka Luoma

Suomessa valtapoliitikot ja pieni natottajavähemmistö koettaa kaikin keinoin ohittaa ao. päätöksissä eduskunnan ... Kokoomus jopa vänkäisi ja jenkaisi Suomen Natoon - ohittaen koko kansan - kysymättä siltä mitään.

Tähän sopii vanha uukuniemeläinen sanonta: "Ne on eri miehet, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee" :)

Ilkka Luoma

Esimerkiksi sisällyttämällä Nato - isäntämaa pöytäkirjaan klausuulin, joka kieltää Natoa tuomasta päytäkirjan pohjalta ydinaseita maahamme - tätä ei ole meidän pöytäkirjassa, mutta Ruotsin vastaavassa on.

Nikolai Holopainen

Olen monasti ihmetellyt, että miksi media käy sotaa Trumpia vastaan. Mitä pahaa hän on tehnyt? Kansa kuitenkin tykkää. Stadionit jäävät pieniksi ja kansa tulee jo edellisenä päivänä jonottamaan.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, HELMIKUUTA 09, 2017
Uuden ajan Martti Luther – omien teesien naulaaja Trump

(Nyt ollaan jo erottamassa Yhdysvaltain uutta presidentti Donald Trumppia. Vielä jyrkemmin kävi uskonpuhdistaja ja uudistaja Martti Lutherille, joka sai kirkonkirouksen ja Paavin pannabullan. Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson ennusteli Trumpille vajaata vuoden virkakautta)

Amerikkalaistutkimuksien mukaan Trump saa puolet yhdysvaltalaisista taakseen, räväkän muutaman viikon jälkeen, kun myrskyä on nostatettu vesilasiin, lähinnä median taholta. Trump on siitä erikoinen virkaansa valittu äänestyksen tulos, että hän on kunnioittamassa asettamiaan vaalilupauksia – toteuttamalla niitä, outoa ja yllättävää tässä demokratian maailmassa.

Miten uskonpuhdistaja Martti Luther ja Donald Trump muistuttavat toisiaan?
[ Yle - Radio yksi esitti dokumenttikuunnelman ~ https://areena.yle.fi/1-3880955 – Martti Lutherista ja uskonpuhdistamisesta]

Molempia yhdistää uudistusmielisyys. Trump haluaa turvata kansakuntaa vierailta vaikutteilta eikä halua maksaa muiden kustannuksia amerikkalaisten verovaroista. Luther ei halunnut aneita kerättävän sielun saattamiseksi taivaaseen.

… Näin Trump voidaan erottaa!
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170206220006590... - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?

Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Mielipidemittaukset eivät ole koskaan täysin oikein. Trump nuijii aika herkästi itselleen epämieluisat selvitykset, mittaukset ja mielipiteet. Näyttäisi siltä, että noin puoli Amerikkaa hyväksyy Trumpin toimet.

Vaalitulos tukee linjausta, vaikka Trump voittajana sai pari miljoonaa ääntä vähemmän. Trump on väkevä oman reviirin puolustaja. Entä onko hän tosissaan amerikkalaisreviirin vartija, jää loppupeleihin nähtäväksi. Löytyvätkö Trumpin takaa riittävän osaavat lakimiehet?

Ruotsin Persson ennusteli Trumpille vajaan vuoden virkakautta, siis erottaminen uhkaa, niinkö?
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/profes... - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Voidaanko sanoa, että tuomarit ovat kaikki tietäviä, kaiken yläpuolella olevia; eivät, siellä tehdään myös virheitä - mutta asiakäsittely on karannut hienotunteisuuden, diplomatian ja uskottavan tavan ulkopuolelle ja asettaa eri instituutiot halvennuksen kohteiksi. Elämme oikeasti mielenkiintoista aikaa. Taipuuko Trump ja kykenevätkö tai haluavatko Salaisen Palvelun turvamiehet tehdä kaikkensa? USA on pyssyhullua kansaa!

Trump ei pärjää yksin – onko alkamassa idän ja lännen yhteenotto
(Sanotaan jo nyt, että elämme kiinalaisten vuosisataa)
[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005078639... - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Järkevästi kirjoitettu markkinataloushenkinen teksti, siinä on vain yksi vakava virhe - kasvu, ja siihen liittyen oleellisesti heikentyvä ympäristön laatu, joka kuitenkin kaikki meidät biosfäärilliset elättää. Pää on tullut vetävän käteen, monessa suhteessa.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/uuden-ajan... -

.

Jorma Repo

En ole koskaan ymmärtänyt,enkä koskaan ehkä tule ymmärtämään mihin sinä Ilu pyrit tällä blogillasi?Kirjoittamaan historian uusiksi,hankkimaan uusia NL/Venäjä faneja.Tämä 70 vuotta rauhan aikaa jauhaminen alkaa pikkuhiljaa väsyttämään,mistähän tämä rauha mahtaa johtua?Olisiko niin?Että Suomi oli rautaesiripun oikealla puolella,toisin kuin Unkari tai Tselkoslovakia.Elikkä osa länttä eikä mikään vedenjakaja.

Jorma Repo

Jo on taas Myyryläisellä jutut,"olemme konkrettisesti valinneet rintamapuolemme"!Eiköhän se rintamapuoli valittu 1939 Rydin,Mannerheimin ja koko kansakunnan toimesta .Ei siihen Niinistöä ja Sipilää tarvittu.

Ilkka Luoma

Oletko Jorkki lukenut tämän - prof. Markku Kuisma:

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassam iso osa suomalaista porvaristoa valitsi Saksan puolen jo 1800- ja
1900-lukujen vaihteessa ja loputkin syksyllä 1917 Lokakuun vallankumouksen tuloksen valjettua. II Maailmansodan tuloksena meillä oli mahdollisuus asettua suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolelle mutta se asema ei suomalaiselle eliitille kelvannut kuin juhlapuheissa NL:n hajottamiseen saakka. sen jälkeen kyyti on ollut entistä kylmempää. Mutta suomalaisella ulkopoliittisella eliitillä olisi toki mahdollisuutensa asettua kansalaisten valtavirran kanssa samaan rintamaan ja hakeutua kohti puoluettumuutta uskottavsti ja kestävästi. Nämä nykyiset kellokkaat, nämä S.Niinistö, J.Sipilä, P.Orpo et al, m.l. luultavasti myös A.Rinne, eivät vain halua niin tehdä ilmeisesti koska liian suuri osa suomalaisen talouseliitin munista on läntisessä korissa.

Ilkka Luoma

Suomen tie kulkee Erkki Tuomiojan huomiolla:

Suomen ei tule osoittaa vihamielisyyttä - eikä edes uhkaa omilta alueiltaan ulkoisten avustamana tai ulkoisten niin painostaessa ... tässä tulee olla määrätietoinen ja estää ulkoisten voimien uhkaava itäsuuntaus ... vrt. Nato - Isäntämaa pöytäkirja yms. ---Mieluummin ICAN.

Ilkka Luoma

Maailma on uuden kilpavarustelun kynnyksellä – Ellei jo keskellä sitä -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005877148.html -

Ilkka Luoma 26.10.2018 - 9:27:

Kerrankin lyhyesti - kaavana: Kiina + Venäjä > USA+ (EU) - tämä kaupallinen kaava voi toimia myös sotilaallisen voiman ja osaamisen puolella. Mikäli näin, on edessä yhden maailmanpoliisiroolin romuttuminen ja tilalle idän ja lännen duopoli. Tosin nyt tuo tilanne on vastakkainasettelua, jossa mediakaan ei ole syytön.

Samalla läntinen media viljelee idän uhkaa, puolustaessaan omaa yhteiskuntajärjestelmäänsä, mikä edustaa noin parikymmentä prosenttia maapallon ihmispopulaatiosta. Kiinalaisia pelkästään on liki sama määrä, ellei jopa enemmän.

BRICS jo edustaa noin puolta koko maapallosta. US-presidentti Donald Trump tietää tuon talous- ja kohta sotilaskaavan - yrittäen näin lyödä kiilaa Venäjän ja Kiinan väliin. Kiina on jo maailman suurin talous (BKT/ppp) ja kasvaa koko ajan - ajaen kohta koko EU' n ohi ... ?

Ilkka Luoma

Kiitos kommentoijille - suuri oa oli tosin topicin ulkopuolelta, mutta sanan ollessa vapaa - niin ok. Itse aihe Trumpin sielunelämästä koettiin ilmeisesti liian vaikeaksi aiheeksi?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, kommentoijat usein tarttuvat topicin niihin säikeisiin, joihin heillä on jotain sydämellään olevaa sanottavaa, haluavat esim. oikaista vääränä pitämänsä tiedon tai näkemyksen. Siitä ne sitten lähtevät rönsyämään kuin puun oksisto.

Trumpin sielunelämästä en osaa sanoa, kun en ole päässyt kurkistamaan hänen päänsä sisään. Kun Trump on nyt, ehkä sisäpoliittisen painostuksenkin vuoksi, alkanut tiukentaa suhtautumistaan Venäjään, niin seuraan mielenkiinnolla tulevaa suhtautumistasi häneen. Trumpin astuessa virkaansa suhtauduit häneen erittäin positiivisesti, nyt asenteesi näyttää muuttuneen, koska peilaat kaikkea mitä hän tekee suhteessa siihen hyödyttääkö se Venäjää vai ei. Minulla suhde Trumppiin on samantyyppinen, mutta tasan 180 astetta vastakkainen :D

Minua kiinnostaisi kovasti Putinin sielunelämä. Mitä mahtanee miettiä, kun lausunnot ydinaseista ovat samaa luokkaa kuin Trumpilla ... mutta "läpällähän" se Putte vain :D

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tässäkin topicissa pääsin taas mielipuuhaani, väittelemään Ilkan, Myyryläisen ja Anderssonin kanssa. Heidän kanssaan nyt voi kuitenkin väitellä, päinvastoin kuin Puheenvuoron hörhöosaston kanssa. Yleensä heillä on kuitenkin asiatietoa väitteidensä tueksi, vaikka ovatkin minun mielestäni käsittäneet asiat väärin :D...

Ilkan (etunimellä siksi, että koen meidän olevan jo vanhoja "tuttuja", arvostan muuten sitä, ettei hän koskaan poista kommentteja blogistaan eikä ainakaan minun tietääkseni bannaa ketään) ja Myyryläisen kanssa voisin lähteä vaikka kaljalle, Anderssonin kanssa en taitaisi uskaltaa, kun vaikuttaa aika äksyltä kaverilta ...

No niin, seuraavassa Ilkan topicissa taas kovaa vääntöä ja pyrin lyömään vyön alle ...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset