Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Olemmeko matkalla ”jatkosotaan” ¤ … (Lapissa ärjyvät Naton sotakoneet)

  • Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin yleiskartta - jossa huomioidaan jo Nato-Isäntämaa pöytäkirja
    Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin yleiskartta - jossa huomioidaan jo Nato-Isäntämaa pöytäkirja
  • Kansakuntamme suurenemmistö on vastustanut lännen sotakonetta - emme halua liittyä Natoon, olemme sotilaallisesti liitoutumaton!
    Kansakuntamme suurenemmistö on vastustanut lännen sotakonetta - emme halua liittyä Natoon, olemme sotilaallisesti liitoutumaton!
  • USAF rynnäkkötaistelukone, joka kuljettaa taisteluohjuksia maataistelukoneena - Kuolan Borei-luokan s-venetukikohdat kohteena?¤¤
    USAF rynnäkkötaistelukone, joka kuljettaa taisteluohjuksia maataistelukoneena - Kuolan Borei-luokan s-venetukikohdat kohteena?¤¤

Tunnetusti Jatkosota [1, jonka piti aluksi olla vain Kesäsota – eli Suur-Suomen retki Saksan kolmannen valtakunnan kanssa hakemaan takaisin korkojen kera mitä Talvisodassa [2 meiltä vietiin. Talvisodan osalta on todettava esille tullut tosiasia: Sellaiset herrat, jotka ratkaisivat paljon kohtaloitamme myöhemmin, kertoivat yhdestä suusta vuonna 1939 – ennen Mainilan laukauksia:

Käykää maanvaihtoneuvottelut loppuun asti Josif Stalinin kanssa – C.G.E.Mannerheim jopa vihjaisi, että Stalin oli valmis luopumaan Hangon vaateista. Kaksi muuta neuvotteluratkaisun kannattajaa olivat Juho-Kusti Paasikivi ja Rudolf Walden. Kaikki osasivat venäjää.

Nyt Nato/US-sotajoukot ärjyvät Trident Juncture taisteluharjoituksissa muun muassa Suomen Lapissa [3 – aivan Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden päätukikohtien vierellä – ikään kuin harjoitellen hyökkäystä Kuolaan, sillä sieltä operoivat Borei-luokan veneet [4 Bulava monikärkiohjuksineen [5 ne ovat yhdessä pelottava ja tuntematon tekijä sille toiselle ydinasesuurvallalle – Yhdysvalloille.

[03 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005878523.html – HS-otsikolla: ”Venäjä arvostelee sotaharjoitusta, jossa Suomikin on mukana – Puolustusministeri Šoigu: ”Suuria sotilasharjoituksia on alettu järjestää lähempänä ja lähempänä Venäjän rajaa” ” -toimittaja Jussi Niemeläinen.

.

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan 26.10.2018 - 18:24:

Asiantuntijat tietävät Kuolan niemimaan merkityksen Venäjälle, niin kaupallisesti (tulevaisuudessa - Koillisväylän eräs päätesatama - Murmanskissa) kuin sotilaallisesti (tänään - Kuolan niemimaan strategisten Borei-ydinsukellusveneiden tukikohdat ja varustelutelakat).

Nyt Nato ja sen ainaissotilasjohtaja US toivat rynnäkkö- ja taistelukoneidensa keskittymät aivan Kuolan niemimaan viereen. Tämä olisi rinnastettavissa siihen, että niin Venäjä kuin Kiina toisivat vastaavan rynnäkköharjoituksen Kuubaan, kuubalaisten myötävaikutuksella.

Muistamme miten USA reagoi 1960-luvulla Neuvostoliiton toimiin Kuubassa, kun US oli pommittanut Kuuban lentokenttiä ja aseistanut sinänsä epäonnistuneen maihinnousuyrityksen Sikojen lahdelle. Kuuba pyysi silloisen Neuvostoliiton apuun. Maailma kävi suursodan porteilla.

Suomen on epäviisasta kalistella NATOn taistelusapeleita täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Venäjä on tietoinen Nato - isäntämaa pöytäkirjasta Suomen osalta, senkin, ettei pöytäkirja kiellä NATOn ydinaseiden tuontia Suomeen.

 

Paluu historiaan – sotahistoriaamme

Jo keväällä 1941 ennen Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossaa [6 Suomi antoi sotilaallisen täysvastuun (siis luopuen) koko Pohjois-Suomesta Saksan Wehrmachtin ja Waffen-SS' n hyväksi [7.

Nyt me olemme kohtalokkaasti allekirjoittaneet ohi kansan Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [8, joka on jo otettu huomioon Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinissa [Kuva 1.] - Emme oivaltaneet ruotsalaisten tavoin vaatia pöytäkirjaan ydinasekieltoa – ICAN ajatusmaailmasta puhumattakaan [9.

 

...

Suomi oli Saksan mukana idän hyökkäysretkellä 1941,

… olimme valmistautuneet siihen jo etukäteen* – jopa niin, että toiveikkaina vastaanotimme Saksan Luftwaffen johtajan Hermann Göringin ilmoituksen – vielä Talvisodan kestäessä – ”Tehkää rauha hinnalla millä hyvänsä – kaiken saatte myöhemmin takaisin korkojen kera” – tuosta alkoi välkkymään Suur-Suomi Kuolan niemimaineen ja Vienan meren ranta-aaltoineen.

Historia meni kuitenkin toisin -kävimme Jatkosodan ja menetimme vielä entisten lisäksi ainoan maayhteyden Jäämerelle – Petsamon Liinahamarin sataman, joka voisi olla tänään Koillisväylän kiinalaisten pohjoisen silkkitien yksi Euroopan päätesatama [10. [T]

[* ” … Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

… ” -prof. Markku Kuisma]

 

...

Maailmanpoliiseja on kohta kahdesta leiristä?

Nyt maailma on muuntumassa yhden maailmanpoliisin hierarkiasta [11 duopoliksi, jossa EU'lle ja USA'lle pahimmillaan duopolin toisen laidan muodostavat maailman suurin talous (bkt/ppp) Kiina ja maailman suurin raaka-aineaitta kuin ehkä ravintoaittakin** – Venäjä. Toiselle puolelle jää nyt trumppismina kahtia jakautuva Yhdysvallat [12 ja epäröivä suuren suuri maho jättiläinen – EU – Euroopan unioni, riitelevine jäsenineen [13. [24]

[12 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005877031.html – HS-otsikolla: ”Yhdysvaltojen kahtiajako syvenee – Laatulehti vihjaa presidentin innostaneen terroristeja pommikampanjaan ja kolmannes kansasta pelkää sisällissotaa” -toimittajana Pekka Mykkänen [24]

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan 25.10.2018 – 22:30:

Sanotaan, että USA on eniten sotinut valtio maailmassa; pyydettynä ja pyytämättä - lähinnä hyökkäyssotia, kun on puolustettu amerikkalaista ihannetta - valvottua vapautta ja oltu turvaamassa raaka-ainevirtoja amerikkalaiseen tuotantoon ja kulutukseen.

US on viimeisen 100 vuoden aikana sotinut aina kaukana omilta rajoiltaan, vieraiden mailla ja vieraisiin maihin pommilastejaan pudotellen - YK' n luvalla tai sitten ilman lupaa.

US on omaksunut itselleen demokraattisen oikeuden olla maailmanpoliisi, jota toinen maailman mahti Kiina ei enää hyväksy. Paha skenaario koko maailmalle on lännen ja idän vastakkainasettelu. Se on erityisen ongelmallinen meille suomalaisille, mehän olemme idän ja lännen vedenjakajalla.

Voisimme oppia jotain Kaukoidän viisaudesta pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä tai sitten, jos emme voita vihollistamme - niin tehkäämme siitä ystävä. Kansakuntamme opastaa valtapoliitikkojamme, emme liity Natoon, USA' n johtamaan sotilasliittoon - emmekä liity muihinkaan.

USA' lla on sijansa - se edustaa maailman ihmispopulaatiosta suhdetta noin 0,36/7,8 - kun taas Kiinalla se on 1,4/7,8 ... Entä USA' n kulutus ja ympäristöjälki per capita ja mitä merkitsee ympäristö- ja ilmastojäljen kumuloituvuus, vaikkapa viimeiseltä sadalta vuodelta?

Ei vastakkainasettelua, vaan yhteistä ponnistelua pallomme pelastamiseksi lapsillemme. Kaikkia tarvitaan, niin amerikkalaisia, kiinalaisia kuin venäläisiä ja eu-eurooppalaisia. Kaikissa näissä esiintyy väkivaltaa, murhia ja joukko surmia. Ihminen on osaltansa väkivaltainen - kaikesta huolimatta.

 

 

...

Entä nyt, kun me täällä idän ja lännen vedenjakajalla

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - ]

… teemme itsestämme ”jatkosota-kelpoista” - ainakin uhkakuvana kansakunnallemme, joka on vastustanut kynsin hampain jo 15 vuoden ajan Natoa – lännen sotakonetta [Kuva 2.], joka taistelee muun muassa Afganistanissa US' n johdolla – meidänkin ollen jo siellä sodan osapuoli [14.

Näinkö kansakuntamme tahtoi – ei tahtonut, se tahtoi olla irti kaikista suurvaltojen ristiriidoista, mieluumminkin ”sauliniinistömäisesti” välittäjä ja neuvottelupöytien kattaja [15 – tarvittaessa jopa kaikille kolmelle suurelle – Kiinan Xi Jinpingille, Venäjän Vladimir Putinille ja US' n Donald Trumpille – ehkä toive toteutuu Arktisen neuvoston juhlakokouksessa ensi keväänä 2019, kun puheenjohtajuutemme neuvostossa päättyy [16.

 

 

Kansakuntamme on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan

… ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – nyt peli menee nurin kurin - ”ystävää” haetaan kaukaa merien takaa ja vihollisuutta rakennetaan kotipesän viereen - tätä – anteeksi vain – kutsutaan suureksi tyhmyydeksi.

Tunnetun toisen sanonnan mukaan tyhmästä päästä kärsii koko ruumis – näin koimme 1941 Kesäsodaksi tarkoitetun hyökkäyksen ja valloituksen muuttuessa Jatkosodaksi. Miksi kertaisimme tyhmyyden?

-kansa kysyy nyt kohta tätä tyhmyyden kertausta, kuka tai ketkä tähän nyt vastaisivat – kansalle, joka käy kohti ensi kevään 2019 eduskuntavaaleja, tietoisena voimakkaasta idän ja lännen vastakkainasettelusta [17 sekä Venäjän uhan luonnista? [18.

 

...

Vitteet:

[01 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/tuntematon-sotilas-tuntematon-sota.html -

01 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220979-jatkosotaan-ajautumishalua-kirjoitetaan-uudestaan -

[02 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-paatos.html -

[04 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Borei-class_submarine – [16 x (6-10) pcs]

[05 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava – [150 kt/ each]

[06

[07 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/asia-josta-ei-puhuta-ss.html -

[08

[09

[10

[11 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

[13 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262891-euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen-suurten-varjosta -

[14 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html – evp. Kenraali Gustav Hägglund

[15 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[16 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli.html -

[17 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/nato-voimistaa-itseaan.html -

[18 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 182096

 

DOC matkalla_jatkosotaan_26102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26102018

 

1072_9667 – 20:48 – 21:54 MJ06

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (122 kommenttia)

Ilkka Luoma

¤
...

Verranto on historiallinen, ja juuri koskien tilannetta ENNEN Jatkosotaa - siis nykyistä varustelu-yhteistyötä taisteluvalmiuksien rakentamiseksi ... on huomattavaa, ettei omaehtoinen meidän oma itsellinen varustautuminen ole mikään uhka rajanaapureillemme ... päinvastoin erityisesti itäinen rajanaapurimme toivoo meidän ylläpitävän RIITTÄVÄÄ puolustustautumiskykyä pitämään poissa kaikki sellaiset ulkoiset taisteluvoimat, jotka voivat uhata maastamme käsin rajanaapureitamme!

...

Ilkka Luoma

.
Maailma on uuden kilpavarustelun kynnyksellä – Ellei jo keskellä sitä -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005877148.html -

Ilkka Luoma kommentti 26.10.2018 - 9:27:

Kerrankin lyhyesti - kaavana: Kiina + Venäjä > USA+ (EU) - tämä kaupallinen kaava voi toimia myös sotilaallisen voiman ja osaamisen puolella. Mikäli näin, on edessä yhden maailmanpoliisiroolin romuttuminen ja tilalle idän ja lännen duopoli. Tosin nyt tuo tilanne on vastakkainasettelua, jossa mediakaan ei ole syytön.

Samalla läntinen media viljelee idän uhkaa, puolustaessaan omaa yhteiskuntajärjestelmäänsä, mikä edustaa noin parikymmentä prosenttia maapallon ihmispopulaatiosta. Kiinalaisia pelkästään on liki sama määrä, ellei jopa enemmän.

BRICS jo edustaa noin puolta koko maapallosta. US-presidentti Donald Trump tietää tuon talous- ja kohta sotilaskaavan - yrittäen näin lyödä kiilaa Venäjän ja Kiinan väliin. Kiina on jo maailman suurin talous (BKT/ppp) ja kasvaa koko ajan - ajaen kohta koko EU' n ohi ... ?

...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onhan se veemäistä venäjämielisille kun Nato harjoittelee vihamielisen valtion hyökkäykseen vastaamista. Yhtä veemäistä on sekin että Suomi ja Ruotsikin ovat niin inhottavia valtioita että ne haluavat puolustautua hyökkääjää vastaan ja ainakin auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta.

Jatkosota, joka blogistin mielestä jotenkin liittyy Naton harjoitukseen, turvasi Suomen lopullisesti. Suomella oli ehdoton oikeus ottaa ryöstetyt alueet takaisin ja jos tätä ei olisi edes yritetty, poliitikkoja olisi perustellusti voinut pitää maanpettureina. Korkojen ottamisesta voidaan olla kahta mieltä mutta itse pidän lisämaiden ottamista sotilaallisesti järkevänä vetona. NL joutuikin pienen Suomen kanssa taistelemaan omilla alueillaan mikä oli sille valtava nöyryytys. Suomen valtaus tuli ryöstäjälle kalliiksi varsinkin kun NL menetti valtavasti sotilaitaan ja kalustoaan edes omien alueiden palauttamiseksi. Nythän me tiedämme Stalinin itsensä kertomana että NL olisi halunnut talvisodan jälkeen Suomelta huomattavasti enemmän maita turvaamaan NL:n etua mutta Suomi ei nöyrtynyt vaan liittoutui Saksan kanssa.

Ilkka Luoma

Kerrotko nyt lukijoille kuinka Venäjä uhkailee meitä suomalaisia ja Suomea? Uskoisin, että lukijoita vastauksesi kiinnostaisi kovasti.

...
Luitko muuten koko aloituksen?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Miten Venäjä liittyy Naton harjoitukseen ja miksi minun pitäisi toistaa Venäjän kiistattomia uhkailuja täällä blogissa? Ne löydät googlettamalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Kerro nyt edes lukijoille miten Venäjä uhkailee meitä Suomea ja suomalaisia!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #52

Jos Venäjä ei uhkaile Suomea, voimme huoletta liittyä Natoon. Jos uhkailee, meillä on jo kova kiire liittyä Natoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #101

Hyvin kiteytetty! Muistan kun eräs kommentoija kirjoitti, että "ei Suomella ole mitään pelättävää Venäjän puolelta, kunhan vain pidetään suu supussa."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Itsekkyys ajaa noin puolittaisiin mietelmiin - viisas kansa sekä älykäs ulko- ja turvallisuuspolitiikka katsoo asioita puolin ja toisin - siis:

Suomen ei ole syytä täällä idän ja lännen vedenjakajalla synnyttää mitään uhkaa ulkoisten taistelu- ja sotavoimien myötä - omalta suomalaiselta maaltaan rajanaapureitaan kohtaan! Tämän kansakuntamme suuri enemmistö on oivaltanut jo yli 15 vuoden ajan - kts. kuva 2.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Järkevä kansa (katso kuva 2.) osaa nähdä maantieteen - ei kannata ydinasesuurvallan välittömään rajan viereen tuoda sille uhaksi sitä toista ydinasesuurvaltaa - vallankin alueella, jossa sijaitsevat Venäjä kaksi ehkä tärkeintä kohdetta - Kuolan niemimaa ja Leningrad oblast. Tämän meillä viisas kansa on oivaltanut jo yli 15 vuoden ajan! :)

...
Tässä on hyvä muistaa, että' Naton ainaissotilasjohtaja on US.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Majuri kirjoitti: "Suomella oli ehdoton oikeus ottaa ryöstetyt alueet takaisin ..."

Mistä Majuri tuollaisen oikeuden sai? Minun käsittääkseni Suomella oli vuodelta 1940 rauhansopimus ja meillehän esitetään miten kunnia-asia meille on sopimusten pitäminen.

Majuri kirjoitti: "Jatkosota, joka blogistin mielestä jotenkin liittyy Naton harjoitukseen, ..."

Eikö Majuri ymmärrä yhteyttä? Puupalikoita ja paksua rautalankaa: Silloin oltiin yhdessä ja liittolaisena hyökkäämässä NL:oon. Nyt näyttäisi, että ollaan yhdessä ja liittolaisena valmistautumassa uuteen samanlaiseen virheeseen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Alueet oli riidattomasti ryöstetty Suomelta Kansainliiton sääntöjen vastaisesti ja sodan lopettaminen rauhansopimuksella ei tehnyt ryöstöretkeä oikeutetuksi. Moskovan rauhansopimus tehtiin sotatoimien lopettamiseksi tietyin ehdoin.

Et taida ymmärtää asioita? Jos nakkikioskilla joku tulee ja alkaa rahantarpeessa vetämään sinua turpaan ja vie rahasi, turpaanvetämisen jatkumisen estämiseksi kannattaa varmasti sopia että turpaanvetäminen lakkaa. Rahat meni mutta onko sinulla oikeus saada niitä takaisin, onkin se oikea kysymys. Joku voisi sanoa että on, ja varsinkin jos mikään muu taho ei auta. Suomella ei ollut viranomaista joka olisi auttanut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Mitkä Majurin tarkoittamat "tietyt ehdot" on kirjattu solmittuun Moskovan sopimukseen vuodelta 1940?

Majuri tietää itsekin, että valtioiden välinen politiikka ei ole nakkikioskirähinöintiä vaikka ilmeisesti sellainen on tutumpaa hänelle. Samaten hän tietää (-nee), että sodat eivät ala yksittäisen jonossa öykkäröinnin takia vaan niillä on pitkä ja monipolvinen kehityskulku, ja joskus useampiakin, takanaan. Niin myös Talvisodalla. Sillä oli takanaan koko Suomen, Saksan ja Venäjän suhteiden jatkumo eurooppalaisessa kokonaisuudessa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #13

Et edelleenkään tajua. Sotatoimien lopettaminen sopimuksella on eri asia kuin alueryöstön hyväksyminen. Suomi antoi alueet sodan lopettamiseksi, ei sen takia että se olisi hyväksynyt NL:n ryöstöretken. Ryöstöretkestähän tässä oli kysymys, vai mitä Myyryläinen?

Oma väitteeni on että Suomi ei hyväksynyt alueryöstöä ja vielä vähemmän NL:n perusteita ryöstölle. Myöskään Kansainliitto ei hyväksynyt hyökkäystä Suomeen. Jos alueet otettiin riidattomasti haltuun oikeudettomasti ryöstämällä ja vahvemman oikeudella, Suomella oli oikeus saada ne takaisin. Väitän vielä, että Suomi jo alusta asti alkoi suunnitella sitä, miten laittomasti otetut alueet saadaan takaisin. Törkeä pakko taitaa olla Myyryläinen oikeudellisena terminä täysin tuntematon?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Majurin kannattaa ottaa huomioon koko II Maailmansotaan johtanut kehitys niin alkaisi selvitä mitä, miksi ja miten. Sitä ei voi kiertaa nakkikioskinjonojuristerialla.

Sikäli Majuri on oikeassa, että Suomen johto allekirjoitti Moskovan rauhansopimuksen jo alunperinkin "ketunhäntä kainalossa". Käsitys on luettavissa silloisista valtioneuvoston pöytäkirjoista ja H.Göringin lupauksista. Se omalta osaltaan kertoo, ettei Talvisota ollut se sota jota jo pitkin 1930-lukua oli saksalaisten kanssa valmisteltu, m.m. Suomen infrastruktuurin yhteensopivuuden varmistamisella Wehrmacht:n ja Luftwaffe:n kanssa (vrt. NATO-yhteensopivuus) sekä yhdessä rakentamalla sotapoliisiorganisaatiota pohjoiseen Suomeen j.n.e.

Mutta edelleenkinhän meidän piti olla niitä parempimoraalisia jotka maksavat laskunsa ja pitävät sopimuksensa, epämiellyttävämmätkin. Mutta nyt Majuri ajaa meitä ikiaikaiseen kostonkierteeseen jossa kaivetaan menneisyyden epäoikeudenmukaisuuksia kostettavaksi ja perusteluiksi uusiin tappeluksiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Antti Hietalahti - Talvisodan salainen strategia - Otava 2016.

...
+
ministeri Juho Niukkasen ajatuksen Talvisodasta ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Sopimus on sopimus, joka allekirjoitettiin eduskuntamme valtuutuksella.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #13

Myyryläinen, Talvisodan lopettanut Moskovan sopimus 1940 oli sanelurauha jolla Neuvostoliitto ryösti Suomen maa-alueita. Suomella oli täysi moraalinen oikeus ottaa nuo alueet takaisin, koska Neuvostoliittohan oli puolestaan rikkonut Tarton rauhansopimusta. Neuvostoliitto pyyhki meidän kanssamme tekemällään rauhansopimuksella p****ttään, miksi meidän olisi pitänyt noudattaa tuota toista?

Kuitenkin, vaikka puhtaasti sotilaallisessa mielessä Tarton rajan ylittäminen Jatkosodassa oli ehkä tarkoituksenmukaista, poliittisesti se oli epäviisas teko.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Pekka, oletko tosissasi ... ehkä hyväksyt, että Serbia ottaa Kosovon takaisin, tai Meksiko New Mexicon, Texasin ja osan Kaliforniaa!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #46

Välirauhasta oli kulunut vain reilu vuosi ja Stalinilla oli halu saattaa päätökseen se, mikä Talvisodassa oli jäänyt kesken, koska ei halunnut silloin kevättalvella 1940 sotaan Britannian ja Ranskan kanssa. Tilanne ei siis ollut vakiintunut ja sota, jossa Euroopan rajoja siirreltiin oli edelleen käynnissä.

Pariisin rauhan rajoja en olisi väkivalloin muuttamassa, mutta jos Venäjä hajoaisi, niin voihan joskus vielä tulla eteen tilanne, että menetetyn Karjalan nykyiset asukkaat haluavatkin kotiseutunsa liitettävän taas Suomeen. Emme tiedä millainen maailma on esim. viidenkymmenen vuoden kuluttua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

"Tätikin olisi setä, jos ... "

...
Yrittääkö lännenmies hajottaa Venäjänkin, sen liian suuren koon vuoksi + sen ylivoimaisen raaka-ainelähdeominaosuuden vuoksi?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #26

Lisäys: Suomella oli laillinen oikeus ottaa ryöstetyt alueet takaisin. NL ryösti maat laittomasti Kansainliiton sääntöjen vastaisesti. Aivan samoin Ukrainalla on oikeus milloin tahansa ottaa takaisin Venäjän siltä laittomasti miehittämät alueet jos niitä ei muuten saada. Venäjä rikkoi tällä kertaa muun muassa YK:n peruskirjaa hyökätessään Ukrainaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Ensin Krim:

~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten

Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen.

Ulkomaat21.3.2014 -Yle

...
Ukrainassa ei ole Venäjän armeijan vakinaisia joukkoja - mutta Donpassin alueen kapinallisia avustetaan - asein ja varustein. Se, että Donpassin alueella on venäläisiä palkkasotilaita - vrt. amerikklaisten Academy jne ... Irakissa jne ---

...
Voit jossain määrin verrannollistaa tilannetta Serbiasta USAF raskain pommituksin revittyyn Kosovon maakuntaan. Erona se, että Krimillä on venäläisenemmistö ja samoin Donpassiin alueella suuri venäläisvähemmistö - paikka paikoin enemmistö

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Aiheellista olisi miettiä miksi Stalin jätti Jatkosodan - osaltansa kesken?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #49

Keski-Euroopassa oli enemmän varastettavaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Stalin sympatisoi Hitleriä - ja oli kuitenkin yllätys, että Hitler hyökkäsi (vai oliko - oliko sittenkin kyseessä Stalinin huijaus - palammee tähän myöhemmin) ... Kosto oli näin hirmuinen ja Berliiniin piti päästä ennen amerikkalaisia.

Aina pitää muistaa, että Stalin oli yksi Suomen itsenäisyyden tunnustajista 4.1.1918!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Kansainliitto oli YK' n edeltäjä - Israel viisveisaa YK-päätöslauselmista.

Ilkka Luoma

Koko Pohjois-Suomi oli keväällä 1941 alistettu Saksan Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle - nyt Lapin taivaalla ärjyvät Nato-valtioiden sota-, taistelu- ja rynnäkkökoneet.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ilkka Luoma: Asian sivusta.

Mikä on Putinin suhtautuminen ilmastonmuutokseen? Onko se hänestä ihmisen aiheuttamaa vai ei? Pitäisikö sitä koittaa estää?

Mikä on sinun suhtautumises ilmastonmuutokseen? Onko se sinusta ihmisen aiheuttamaa vai ei? Pitäisikö sitä koittaa estää?

Ilkka Luoma

Hyväksynyt S.Niinistön aloitteen mustasta noesta - alku on jo lupaava.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

1. Mikä on Putinin suhtautuminen ilmastonmuutokseen?

Luoman vastaus: "Hyväksynyt S.Niinistön aloitteen mustasta noesta - alku on jo lupaava."

Mielestäni tämä ei kerro vielä paljoa.

Voisitko vielä näihin:

2. Uskotko, että Putin uskoo ilmastonmuutoksen olevan ihmisen aiheuttama?

3. Uskotko, että Putinin mielestä ilmastonmuutoksen estämiseksi kannattaa tehdä suuria toimenpiteitä?

4. Onko ilmastonmuutos sinusta ihmisen aiheuttamaa vai ei?

5. Pitäisikö sinusta ilmastonmuutosta koittaa estää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

En usko, enkä luule mitään - sen tiedän, etä Venäjä on yhtä lailla kiinnostunut suomalaisesta ympäristöosaamisesta kuin Kiina ... paljon esitysvaiheessa olevia toiminta-aihioita!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"… teemme itsestämme ”jatkosota-kelpoista” - ainakin uhkakuvana kansakunnallemme, joka on vastustanut kynsin hampain jo 15 vuoden ajan Natoa – lännen sotakonetta [Kuva 2.], joka taistelee muun muassa Afganistanissa US' n johdolla – meidänkin ollen jo siellä sodan osapuoli [14."

Ilkka hyvä. Venäjällä ei ole mitään pelättävää, koska sillä on maailman suurin ydinasearsenaali.

Jos Nato hyökkäisi Venäjän maaperälle, se voisi muutamassa tunnissa muuttaa kaikki Nato-maat radioaktiiviseksi tuhkaksi Yhdysvaltoja myöten.

Vaikka Suomen maaperällä olisi miljoona Nato-sotilasta, Putinilla ei olisi mitään hätää, koska voisi painaa punaista nappiaan milloin tahansa. Minkä tahansa maan hyökkäys Venäjälle on aina itsemurha.

Jo hyökkäys Pohjois-Koreaan olisi todennäköisesti hyökkääjälle itselleen tuhoisaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Putinin mukaan kaikki venäläiset pääsevät paratiisiin toisin kuin muut, joten siinä mielessäkään heillä ei ole mitään hätää.

Ilkka Luoma

Trumpin mukaan hänellä on suurempi ydinnappi kuin Kimillä :)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kirjoittamaasi minäkin uskon siis miksi siis Naton sotaharjoitukset Suomessa?

Ilkka Luoma

Tuo onkin se kaikkien meidän turvallisuusnäkökulmien kysymysten äiti - perusteltua vastausta ei ole kuulunut keneltäkään.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Siinäpä se onkin - Venäjä ei aloita ydinsotaa - se oli Valdezin Putin-puheen oleellisin osa ... Punainen nappi painaltuu, vain kun satelliitit varmennetusti toteavat US-ydinaseiden nousun siiloistaan tai veden alta - joka onkin haasteiden haaste!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Meneillään olevassa sotaharjoituksissa harjoitellaan Norjan takaisin valtausta miehittäjältä, kai suomalaiset saavat norjalaisia auttaa?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Mikä on vastapuoli Norjan miehityksessä?

Ilkka Luoma

Onko Venäjä uhannut miehittää Norjan?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #33
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Ruotsi teki itselleen historiallisen päätöksen jo 1809 - jättäessään itäisen maakuntansa, ja kun mitään Suomea ei ollut olemassa - tsaari täytti tyhjiön ja samalla alkoi suomalaisten itsenäisyysliike - kruunautuen Neuvosto-Venäjän myöntämään ensimmäiseen itsenäisyystunnustukseen 4.1.2018.

Ilkka Luoma

Miten Venäjä miehittäisi Norjan ja miksi - kerrotko mielipiteesi lukijoille?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Suunnilleen samaa mieltä Ilkka Luoman kanssa. Ei yksilön tarvitse olla millään tavalla Venäjä -mielinen huomatakseen (jollain tavalla geometrisesti), että suostuttuamme mediavyörytyksen jälkeen Nato -vasalliksi olemme hävinneet jotain arvokasta. (Erona Ilkka Luomaan uskon tämän jo tapahtuneen).

Periaatteessa olemme Natolle muutoin yhdentekevä, mutta he tarvitsevat tilaa omille sotatoimilleen. On muistettava, että Naton koko idea on pitää sota Nato -maiden ulkopuolella. Tai mahdollisesti valita jokin huijattavissa oleva hyväuskoinen valtio, joka valitaan jäseneksi, mutta hiljaisella sopimuksella uhrataan sopivan hetken tullen. Turkki on aivan oikein oivaltamassa olevansa tällainen "expendable operation zone". Nato tarvitsee toisen samanlaisen pohjoiseen, ja pieni Suomi vaikutta haluavan palvella ilomielin tässä tehtävässä.

Pasi Majuri: "Suomi ja Ruotsi ... haluavat puolustautua hyökkääjää vastaan ja ainakin auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta."

Hyökätyksi tuleminen on suhteellinen asia, jota voi yrittää välttää poliittisin keinoin ja lehmänkaupoin. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen auttaminen on niin tilannesidonnainen, että se ei oikein sovi etukäteen sovittavaksi näin pienelle maalle. Miksi me menisimme auttamaan esim. Afgnistanissa? Hyökkäyksen kohde on Afganistan eikä USA. Entä Libya? Entä Syyria? Me olemme ennenkin antaneet isojen poikien ratkoa omat tappelunsa, ja enintään kommentoineet molempia puolia moraalisin äänenpainoin (emme tosin enää nykyään). On paljon hauskempaa katsoa päältä ja arvostella!

Nato ja EU ovat pääosin psykologisten mekanismien sanelemia viritelmiä. Meillä ei pienenä maana olisi aihetta antautua isojen maiden äänestysdynamiikan ja sisäpolitiikan armoille.

Miksi natottajat eivät ole valmiita ottamaan isompaa sotilaallista haastetta vastaan? Olisimme valmiita ampumaan kaikkiin suuntiin? Ja lupaisimme olla mahdollisimman vaikeita valloitettuna pidettäviä? Pahempaa vastakarvaa kuin talibaneilla. Jos vaikka Nato haukkaisi länsipuolikkaan ja Venäjä itäpuolikkaan, voisi sankarillinen viides kolonna räjäytellä siltoja, salamurhata valloittajaupseereita ja kaikkea kivaa, joka Suomen kohtalona on. Ja tuvan seinälle kertyisi kokoelmaan kahdenlaisia koppalakkeja. Värikästä!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Suunnilleen samaa mieltä Ilkka Luoman kanssa. Ei yksilön tarvitse olla millään tavalla Venäjä -mielinen huomatakseen (jollain tavalla geometrisesti), että suostuttuamme mediavyörytyksen jälkeen Nato -vasalliksi olemme hävinneet jotain arvokasta. (Erona Ilkka Luomaan uskon tämän jo tapahtuneen)."

Ei millään pahalla, mutta voisitko määritellä termin NATO-vasalli, sillä se on putinistinen termi. Ovatko NATO:n jäsenmaat sen vasalleja? Ovatko Suomi ja Ruotsi, jotka tekevät yhteistyötä NATO:n kanssa sen vasalleja? Miten se käytännössä ilmenee? Saisiko siitä esimerkkejä?

"Tai mahdollisesti valita jokin huijattavissa oleva hyväuskoinen valtio, joka valitaan jäseneksi, mutta hiljaisella sopimuksella uhrataan sopivan hetken tullen. Turkki on aivan oikein oivaltamassa olevansa tällainen "expendable operation zone". Nato tarvitsee toisen samanlaisen pohjoiseen, ja pieni Suomi vaikutta haluavan palvella ilomielin tässä tehtävässä."

Tuo on vain omaa mutuasi, jota et käytännössä perustele millään. Amiraali James Foggo perusteli Iltalehden mukaan NATO:n Trident Juncture -sotaharjoitusta seuraavasti:

"Me olemme täällä luomassa pelotetta ja puolustamassa. Trident Juncture -harjoituksen tarkoitus on puolustaa Norjaa Naton viidennen artiklan perusteella sellaisessa tilanteessa, että maahan hyökätään."

Lähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/417777c3-049a-...

Toisin sanoen NATO pitää huolen omistaan. Uskon tässä asiassa enemmän korkeata NATO:n upseeria kuin suomalaista mutuilijaa, joka ei pysty perustelemaan mielipiteitään. NATO hajoaisi sillä hetkellä, jos se jättäisi yhdenkin jäsenensä ulkopuolisten maiden armoille.

"Miksi natottajat eivät ole valmiita ottamaan isompaa sotilaallista haastetta vastaan? Olisimme valmiita ampumaan kaikkiin suuntiin? Ja lupaisimme olla mahdollisimman vaikeita valloitettuna pidettäviä? Pahempaa vastakarvaa kuin talibaneilla. Jos vaikka Nato haukkaisi länsipuolikkaan ja Venäjä itäpuolikkaan, voisi sankarillinen viides kolonna räjäytellä siltoja, salamurhata valloittajaupseereita ja kaikkea kivaa, joka Suomen kohtalona on. Ja tuvan seinälle kertyisi kokoelmaan kahdenlaisia koppalakkeja. Värikästä!"

Tuon perusteella voi selvästikin nähdä, että tosiasiassa et edes pyri keskustelemaan vakavasti asiasta. Sen sijaan pyrit mahdollisimman näyttävään verbaaliseen ilotulitukseen lyömällä vakavan asian leikiksi. Tosiasiassa sen seurauksena voidaan sanoa, että koko kirjoituksesi on kuin tyhjä tynnyri, joka kolisee kovalla äänellä, mutta jossa ei sisällä mitään.

Ilkka Luoma

Voisin ottaa esimerkin USA' sta, joka tuli Suomeen taistelukonein sotaharjoittelemaan rynnäkköjä Rissalasta itään - um. Timo Soinikin tunnusti tämän itse itsensä kutsun ...

Edes Kreml ei kyennyt Kekkosen aikana näin tekemään, vaan Kekkosella oli munaa sanoa - "Kiitos ei"

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #31

"Voisin ottaa esimerkin USA' sta, joka tuli Suomeen taistelukonein sotaharjoittelemaan rynnäkköjä Rissalasta itään - um. Timo Soinikin tunnusti tämän itse itsensä kutsun ..."

Saisiko tuohon linkin, jotta tuo ei jäisi pelkäksi leukojen louskuttamiseksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

"Ulkoministeri Soini vahvisti: Aloite amerikkalaishävittäjien vierailulle tuli Yhdysvalloista ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 -

.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #95

Ei riitä. Suomi suostui siihen, että he tulivat. Maamme olisi voinut kieltäytyä, mutta se ei tehnyt. Kenties Suomi halusi lähettää Venäjälle viestin, että Suomi on länsimaa ja se EI OLE millään lännen ja idän vedenjakajalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Pointti on juuri siinä, minkä ilmaisit - ei ollut munaa ilmoittaa ei - kuten oli aikanaan ollessamme itsenäisiä - pr. Kekkonen tuumasi Kremlille: "Kiitos ei" -oli kyse NL' n haluamasta yhteisestä sotaharjoituksesta. Tuolloin edustimme ansiokkaasti puolueetonta valtiota, joka osasi elää idän ja lännen vedenjakajalla!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #121

Aikanaan YYA-sopimuksen kautta Suomi oli Neuvostoliiton ulkovasalli. Silloin Suomi oli sitä kautta selkeästi sotilaallisesti sidoksissa itään ja sen takia on itsepetosta puhua, että Suomi oli silloin sotilaallisesti puolueeton valtio.

Tuomitsiko Suomi sen, että Neuvostoliitto käytti sotilaallsta voimaa Unkaria vastaan 1956, Tsekkoslovakiaa vastaan 1968 ja Afganistania vastaan 1979? Käsitykseni mukaan Suomi ei selkeästi tuominnut mitään noista, joten Suomi myötäili Neuvostoliittoa, ja siten hyväksyi Neuvostoliiton toimet, jotka olivat YK:n peruskirjan vastaisia koskien valtioiden välisten konfliktien ratkaisemista. Samaan aikaan Suomessa hyvin mieluusti tuomittiin Vietnamin sota kovin sanakääntein. Se ei ole puolueettomuutta, vaan välinpitämättömyyttä ja apatiaa. Sen ajan Suomen toiminnassa ei ollut mitään erityisen ansiokasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #154

Meidän ei ole muutoinkaan tarpeen puuttua muiden kolmansien asioihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luosto lainaa natolaisten omia selityksiä akuutista harjoituksesta. Ne ovat yksi puoli. Toinen puoli näkyy esimerkiksi tästä Venäjän ulkoministeriön tiedottajan M.Zaharova:n vastauksesta asiaa koskevaan kysymykseen viime viikon tiedotustilaisuudessa:

"The Russian side regards everything that happens, as you just said, as a focused NATO effort to draw Finland and Sweden into the practical activities of the North Atlantic bloc, including the regular participation of their military contingents in NATO exercises, as well as the use of NATO members’ forces in military manoeuvres conducted in Finnish and Swedish territories. This is a clear position, which has not changed. This policy line does not contribute to the strengthening of stability and security in Northern Europe or on the European continent as a whole.

This policy, this approach comes with a real risk of a deterioration in the regional situation. On the whole though, given that NATO is led by the United States and therefore, both from the perspective of personnel policy and the ways and methods of making and adopting decisions, all of this fits into the mainstream US policy of undermining security in Europe. This is just a small part of the bigger picture. Compared to the entire picture, this piece is really small. As for its impact on security and irreversibility of processes – this is a debatable question. I think it will have a serious impact.

We view the actions of the North Atlantic Alliance as an attempt to use the military-political potential of Finland and Sweden for the realisation of their own short-term objectives of containing Russia under completely far-fetched and fictional pretexts. We assume that they also understand this in Helsinki and Stockholm, and are aware of the real threats and where these real threats to European security come from - certainly not from Russia."
(Lähde: http://www.mid.ru/en/press_service/spokesman/brief...)

P.s. Poikkeuksellisen pitkä lainaus koska nämä eivät yleensä ylitä uutiskynnystä suomalaisessa mediassa vaikka ansaitsivat tulla esille tasapainottamaan muuten (NATO-)yksipuolista antia.

Ilkka Luoma

Natolle olisimme mieluinen taistelualusta ---

...
MAANANTAINA, MARRASKUUTA 06, 2017
Kansakunta jyrähti jälleen – Ei Natoon!

" ... Yhteenveto kansakuntamme natotunnoista

Me olemme oman tien kulkijoita; emme liity sotaliittoihin. Allekirjoitettu Nato-Isäntämaa pöytäkirja [6 ei ole valtiosopimus, sekin on purettavissa hyvin yksinkertaisesti, kun kansa niin enemmistönä tahtoo.

Emme halua maahamme ulkoisia taistelu- ja hyökkäysvoimia uhkaamaan mihinkään ilman suuntaan. Olemme luotettavia tämän osalta. Poliitikot jotka vänkäävät tätä vastaan – on kansalaisten toimesta erotettava seuraavista vaaleista.

Suomalaiset ovat puhuneet, jutelleet, arvioineet ja analysoineet Natoa –

… sen kaikin osin ja puolin riittämiin – vuodesta toiseen. Tietomme on harvinaisen kirkas – emme tarvitse Natoa, emme halua Naton sotiin ja kunnioitamme kaikkia ilmansuuntia liittoutumattomana valtiona ja puramme tarvittaessa sodan uhan liukumista maahamme – nämä sodanuhan mahdollistavat sopimukset on voitava purkaa …

Kansa tietää, mikä on sille parasta. Poliitikkomme osaksi – pienenä vähemmistönä eivät sen sijaan ymmärrä ja ovat ajamassa meitä uus-erkkolaisuuden [7 menetelmänä Talvisodan aaton tilaan, jossa tuolloin valtapoliitikot eivät ymmärtäneet kansakuntamme etua – hinta oli yli 20.000 kaatunutta suomalaista Talvisodassa, jonka Neuvostoliitto aloitti.

Talvisodan aaton tyhmyyttä ei tule nyt natokiihkona uusia – kansa sanoo: ”Puhukaa te, me pidämme hevosta!” ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/kansakunta... -

.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Suomalaiset ovat puhuneet, jutelleet, arvioineet ja analysoineet Natoa –

… sen kaikin osin ja puolin riittämiin – vuodesta toiseen. Tietomme on harvinaisen kirkas – emme tarvitse Natoa, emme halua Naton sotiin ja kunnioitamme kaikkia ilmansuuntia liittoutumattomana valtiona ja puramme tarvittaessa sodan uhan liukumista maahamme – nämä sodanuhan mahdollistavat sopimukset on voitava purkaa …"

Tuo on asia, jota EMME tiedä. Kuinka moni suomalainen on lukenut NATO-sopimuksen läpi? Kuinka moni suomalainen seurannut NATO:n korkeiden henkilöiden puheita NATO:n toiminnasta? Kuinka moni suomalainen tietää, että NATO:lla on edustajisto Suomessa?

Jos alat puhumaan tuohon tapaan, niin sinulla on velvollisuus vastata noihin kysymyksiin. Tuollainen puhu palvelee vain SINUN propagandaasi ja tekee Suomesta haavoittuvamman maan. Venäjällä on koulukiusaajan mentaliteetti, sillä se uskaltaa vain käydä heikompien tahojen, kuten Georgian tai sekasorron vallassa olevan Ukrainan kimppuun. Sillä ei ole kanttia alkaa haastamaan riitaa NATO:n kanssa ja NATO:lla ei ole syytä käydä toimiin Venäjää vastaan niin kauan kuin Venäjä ei tee mitään todella typerää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Luotatko Sinä Naton itsensä kirjoituksiin - sen sijaan olemme suurin joukoin lukeneet Nato - isäntämaa pöytäkirjan läpi, jonka tarkoitus on tämä:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isant... -

TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #96

Kiinnitän huomiotan useisiin seikkoihin, sillä kyse ei ole ulkoministeriön virallisesta käännöksestä, vaan epävirallisesta käännöksestä. Tässä on linkki ulkoministeriön viralliseen käännökseen:

https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio...

Käsitykseni mukaan eduskunta on keskustelut siitä, mutta se ei ole ratifioinut sitä. Perustuslain 94. pykälän mukaan on eduskunnan tehtävä hyväksyä valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/199907...

En näe mitään pahaa Suomen ja NATO:n yhteistyön syventämisessä. Käytännössä kyseinen sopimus on puolustusvoimille ohjeistus toiminnasta yhteistyöhön NATO:n ja sen jäsenmaiden kanssa. Eduskunta ei ole ratifioinut sitä, joten Suomen valtiojohto voi pelkällä ilmoituksella kumota sen, jos siihen tulee olemaan tarvetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Pöytäkirja on helposti irtisanottavissa kuuden kuukauden irtisanomisajan jälkeen - eduskunta voi tämän tehdä, koska pöytäkirja velvoittaa eduskunnan alaisia instansseja - tosin pöytäkirja on MoU tyyppinen!

Markku Kymäläinen

Hyvin voidaan verrata Venäjän toimintaa tällä vuosituhannella natsi-Saksan toimintaan 30-luvulla ennen II maailmansotaa. Sekin hamusi alueita itselleen kuten Venäjä on tehnyt 2000-luvulla. Tosin Venäjä oli natsi-Saksan liittolainen vuoteen 40-saakka ja jakoivat sovussa Eurooppaa. Hankalat ajat ovat joka tapauksessa edessä mutta jos on pakko valita (siis jos) niin parempi kuitenkin olla niiden valtioiden puolella, jotka eivät ole valloitushaluisia.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Et mahdollisesti usko puolustusvoimiimme joka on jo 80 vuotta hoitanut tehtäväänsä toivottavasti uskot sitten kun 100 vuotta tulee täyteen.

Ilkka Luoma

Uskon hyvinkin, mutta ilman mitään ulkoisia "avustuksia ja asellisia neuvoja"!

...
[2016]
" ... Suomalainen ei pelkää käytännössä mitään - ei edes venäläisiä,
... paitsi vihaista vaimoa ja kännissä väkivaltaista miestä. Nyrkki heilahtaa helposti, mutta yhtä helposti osataan anteeksi pyytää yhdellä sanalla. Jean Sibeliuksen Finlandialla aloitimme irtaantumisen Venäjästäkin - tappelu järjestyi sitten myöhemmin.

Suomi ylläpitää yhtä Euroopan suurinta armeijaa - tiedämme pitkät rajamme
Kansallinen identiteetti on suomalaisille itsestään selvyys, se näkyy tahtona omaan armeijaan 10/ ja yleiseen asevelvollisuuteen, se näkyy toiveena vahvasta presidentistä ja liittymättömyydestä Natoon. Suomi osasi ja osaa elää velivenäläisen kanssa 11/ - sillä sehän se haasteiden suunta on - kansa on sen aina tiennyt, eikä sitä ole sille kolmesti tarvinnut kertoa. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/u-uuden-vu... -

.

Ilkka Luoma

Tutkihan todellisuutta ja katsotko kahden ydinasesuurvallan käymät sodat 2000 -luvulla.

Käyttäjän IlkkaSaukko kuva
Ilkka Saukko

Kenen asialla Luoma on? Nämä ”Suomi idän ja lännen vedenjakajalla ja lännenmies vinoilu” on täyttä huu haata nykypäivänä, toistoa on toiston perää, ei Suomen kansa niin tyhmää ole, ettei mielipide muutu, kun sitä jankutuksella yritetään ohjata.

Kyllä Yhdysvaltain armeijalla vielä on komentajat mikä valvoo asevoimien käyttöä, Trumpin oikukkaita käskyjä karsii kyllä enemmän vastuulliset henkilöt. Presidentit vaihtuu sielläkin, ja enemmän sekavaa jatkajaa ei varmaan tule enää.
Suomen viime sotien jälkeen puolustusvoimilla on ollut suorat suhteet keskenään, asioissa jossa on sovittu keskenään ohittaen presidentit, Halosen aikana kaikki tärkeät asiat vietiin ohi silloisen istuvan presidentin. Sauli Niinistö on paikkaillut virallisia suhteita, mitä vuosikymmenten aikana tahallaan vasemmiston avulla on vedetty alas.
Oli sellainenkin aika, kun puolustusvoimien komentaja Lauri Sutela käväisi Yhdysvalloissa tavallinen miestenpuku yllään, ettei kiinnitetä huomiota, matka haluttiin salata, ettei tule turhaa mekkalaa. Matkalla tehtiin tärkeitä sopimuksia, joilla turvattiin silloista Suomen itsenäisyyttä.

Luoman lisäksi muutama hemmo täällä esittää viisaampaa, neuvoja sataa, että pitää itse itsestään antaa kommenttia.
Kyllä Suomen puolustusvoimat tietää tasan tarkalleen, kuinka tätä maata puolustetaan,
Muuten okmies, mutta väärät mielipiteet!

Ilkka Luoma

Missä on kommentteja itse itsestä annettuna?

...
Suomen kansan ja valtiomme turvallisuuden nimissä ollaan liikkeellä - seuraillen kansakuntamme väkevän enemmistön kantoja - kuitenkin kriittisesti, mutta Naton osalta laajoin asiatekijöin - kts. Kuva 2.

Ilkka Luoma

Jälleen kiitos kommentoijille - sana on vapaa, netikettiä noudatetaan ja tässä se onkin kohtuu hyvin hollilla ;)

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Kun lukee näitä erinäisiä blogisivuja, niin ihmetyttää se, että jotkut ovat laittaneet henkilökohtaiseen määritykseen esimerkiksi "sitoutumaton", niin kuin esimerkiksi Ilkka Luoma. Aivan harhaanjohtava määre. Paremminkin sopisi "sitoutunut ajamaan Venäjän ja Putinin asiaa". Vielä paremminkin sopisi Vilenin määritelmä: "hyödyllinen idiootti".

Ilkka Luoma

Veikko, oletko kuullut netiketistä - lauseillasi vain mollaat itseäsi - lukijoiden silmissä - tosin sana on vapaa, mutta opiskele netiketti - silloin sinuun asennoidutaan vakavammin :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Virkkuselle tiedoksi, että "hyödyllinen idiootti" ("useful idiot") on USA:n senaatin kirjaston tutkijoiden mukaan maccarthyistisen kuumilta kylmänsodan vuosilta. Heidän mukaansa se on kehitetty CIA:ssa. Ensimmäisen kerran sitä on käytetty vuonna 1948 New Your Times -sanomalehden artikkelissa sen kuvaillessa Italian vaaleja. Siis vuosikymmeniä Leninin kuoleman jälkeen.

Ilkka Luoma

Hyödyllinen idiootti voidaan kokea myös yhteiskunta-ajattelijaksi, jonka teesit ovat vielä monille muille hakusessa - siis olisiko ajassa edellä kulkija - oikeassa tai väärässä ! ;)

...
Ihmiset ovat useimmiten varsin konservatiivisia!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miten se Venäjä niin suunnaton raaka-ainevarasto on? Tässä tilastossa se on ykkönen vain raakaöljyn osalta, siinäkin niukasti Yhdysvaltain edellä. Pelkkä raaka-aineiden vienti kuvastaa teollisuusrakenteen kehittymättömyyttä.

Kuten jo kirjoitin, Kiina-Venäjä -akseli on vain Luoman mielikuvissa, todellisuudessa mitään sellaistaei ole eikä tule. Kiinalaiset eivät erityisemmin arvosta venäläisiä, NL:n romahdus muistetaan, tietenkin sen jälkeisestä kaaoksesta Venäjällä. Kiina saa kaiken tarvitsemansa muualtakin, ja arvostuksessa Yhdysvallat on edelleen ykkönen, koulutuksen ja siirtolaisuuden osalta. Kuka kiinalainen haluaisi opiskella Venäjällä tai lähteä sinne luomaan tulevaisuuttaan? Kiinalaisia asuu melkein neljä miljoonaa Yhdysvalloissa, näistä hieman yli kaksi miljoonaa on kiinalaissyntyisiäkin.

”Here are the top producing countries for each major commodity worldwide:

http://www.visualcapitalist.com/where-do-raw-mater...

Ilkka Luoma

"Maailman suurin raaka-aineaitta" sanontana käsittää kaiken saatavilla olevan raaka-aineen mitä tuotantoelämä tarvitsee - esimerkiksi metsien puut, makean veden ja vaikkapa viljelykelpoisen maa-alueen - unohtamatta kaasuvaroja, erityisesti niitä löytymättömiä ... Venäjän suuren pinta-alan myötä on aivan loogista olettaa siellä olevan eniten myös löytymättömiä raaka-ainelähteitä ...
.

Tässä hyvä asiantuntijalausunto:

Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?
11.9.2017

" ... Venäjän viljantuotanto on kaksinkertaistunut sitten vuoden 2010, vehnän tuotanto etunenässä. Viime vuonna Venäjä ohitti Yhdysvallat vehnän viejänä ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin ja tänä vuonna Venäjästä tuli maailman suurin vehnän viejä, kun se jätti myös EU:n taakseen. Myös muiden viljelykasvien osalta Venäjä on kiilannut vientitilastojen kärkeen. Lihantuotantoon investointiin myös jo ennen sanktioita, ja se onkin kasvanut nopeasti kanan- ja porsaanlihan osalta, niin että niidenkin tuotannosta riittää jo vientiin.

Vihannesten, hedelmien, maitotuotteiden ja kalan osalta maa joutuu tukeutumaan vielä paljolti tuontiin, mutta näidenkin osalta oma tuotanto kasvaa yli 10 prosentin vuosivauhtia korvaten tuontia. Elintarvikkeiden tuonti EU:sta onkin laskenut yli 40 prosenttia sitten sanktioiden asettamisen. Ei siis ihme, että Venäjän maatalousministeri toivoo sanktioiden jatkuvan vielä pitkään.

Maataloudestavoi tulla merkittävä sektori Venäjän taloudelle. ... "

~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-v... -

.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

In your dreams. ”Merkittävä” on eri asia kuin ”maailman raaka-aineaitta” tai miten sitä nyt olet kuvannutkin. ”Kaikessa” muut johtavat, ja nimenomaan pyrkivät jalostamaan.

Vietnamista on tullut parissa vuosikymmenessä maailman toiseksi suurin kahvintuottaja. Tästä oli vasta hieman aavistusta 1990-luvun puolivälissä kun olin siellä töissä. Venäjän kohdalla tämän kaltainen kehitys on täysin mahdoton.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Kuten totesin - käsittelimme raaka-ainevarantoja - kokonaisuutena.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #125

No ei se ryssä siinä kovin korkealle kohoa. Luovuta nyt jo, aivan turha inttää, kun luvut puhuvat muuta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Suosittelen prof. Markku Kuisman ansiokasta ja laaja-alaista kirjaa -

~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ -

"Venäjä ja Suomen talous 1700-2015

Uudessa kirjassaan professori Markku Kuisma tarkastelee millä tavoin Venäjä on vaikuttanut Suomen taloudelliseen kehitykseen, tahtoen ja tahtomattaan, suomalaisten tahdosta tai siitä riippumatta. Kirja kattaa aikakauden Pietarin kaupungin perustamisesta nykypäivään. Venäjän ja Suomen vuorovaikutusta on leimannut yhdentyminen, yhdenmukaistaminen ja erkaantuminen. Venäjällä oli ratkaiseva vaikutus modernin suomalaisen suurteollisuuden syntymiseen, ja se loi myös perustan globaaleille suuryrityksille, kuten Nokialle ja Koneelle. ... "

.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #137

Eihän tuolla ole mitään tekemistä täysin virheellisten käsitystesi kanssa Venäjästä maailman aarreaittana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #140
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #141

Miksi lukisin? Tilastot ovatselkeät, ei joku Kuisma niitä pysty muuttamaan vaikka sinä tietty niin haluaisit.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #144

En minä halua, vaan professori Kuisma toteaa analyysinsa jälkeen Venäjän merkittävyyden meille - kautta aikain - myös raaka-aineiden osalta - suosittelen kirjaa - se laajentaa tajuntaa ja ymmärrystä huomattavsti :)

...
Tässä itse professori, jos ei tietäisi mitä tämä meidän yksi tunnetuimmista historiankin tutkijoista on:

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Kuisma -

.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #145

Mutta koeta nyt sen verran ymmärtää, että ei tuo kirjatee väitettäsi Venäjästä maailman aarreaittana yhtään sen todemmaksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #149

Mistä Jussila saa tuon uskonvarmuuden kun ei ole eikä suostu kirjaa lukemaan?

Itse jättäisin edes jonkun varauksen sillä mistä sitä lukematta tietää, mitä kirjassa seisoo. Mistähän saisin samanlaisen varmuuden omiin totuuksiini?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #150

Lukemalla Marxia olet ilmeisesti sen jo saanut.

Millä tavalla Myyryläisen mielestä jonkin kirjan lukeminen muuttaa tilastoja siitä, missä ne maailman aarreaitat ovat, kun ne nyt vaan eivät ole Venäjällä sanoivat Luoma & Myyryläinen mitä tahansa.

Nimi tuo eittämättä mieleen esiintyvän koomikkoparin,en voi mitään...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #151

Kirja voisi perustella esimerkiksi muilla tilastoilla, todistaa lukujen vertailukelposiuudesta t.m.s. En kuitenkaan tiedä kun en ole lukenut enkä siten mene mitään varmaa siitä sanomaan. Tuskin kannattaisi Jussilankaan, lukematta.

Loput Jussilan kommnetista olivat ihan Jussilaa itseään joten en niihin viitsi puuttua. Kunhan hämmästelen miten aikuinen mies viitsii ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #152

Nuo viittaamani tilastot ovat uudemmat kuin Kuisman kirja. Taas turhaa lässytystä Myyryläiseltä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #153

Asiantuntijat osaavat katsoa mittahistoriaa ja aikajaksoja ... tuo professorin kirja käsitteli aikaa 1750 - 2015 ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #156

Entä sitten? Ihme selittelyä, kun tilastot kertovat, ettei se Venäjä nyt ole aarreaitta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Jokainen materiaalihallinnan asiantuntija tietää, että kertomalla Venäjän olevan maailman suurin raaka-aineaitta - sen olevan totta, tässä kohdin saa ajatella ... perusraaka-aineet: puuraaka-aines, viljelykelpoinen maapinta-ala, makean veden virtaamat ja saatavuuden sekä energia ... ja tämän päälle metallit ja harvinaiset maametallit ... kun lukee tuon kirjan saattaa ymmärtää asian :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #155
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #162

Näin kommentoivat natovastustajat niille vähemmistöpoliitikoille jotka jenkaavat meitä Natoon - jopa ohi kansanäänestyksen ... lähinnä Kokoomuksen huippupoliitikkoja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #164

Suomen katsotaan ainakin Venäjällä jo kuuluvan NATOon, katsohan Ari Pesosen puheenvuoro, jossa perustelut ovat aina luokkaa paremmat kuin sinulla. Ihan hyvä saada hiukan todellistakin tukea mahdollisessa kriisissä. Venäjähän ei hyökkää NATO-maahan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165

Luotan enemmän Kremlin tietolähteeseeni kuin natottajaan ja lännettyneen miehen mediaan ... Moskovassa aihe nähdään aivan eri vinkkelistä. Mutta, kuten Putin toteaa - Natoon liittyminen on Suomen oma asia - sen toki Putin tietää, että kansakuntamme enemmistö vastustaa Natoa ja senkin, ettei Nato-liittymisneuvottelut edes ala, ellei kansakunta enemmistönä sitä toivo.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #169

Pekingin lisäksi Kreml on myöntänyt diplomaattistatuksen ja oikeuden valtiosalaisuuksiin? Upeasti menee, täytyy sanoa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #162

Jussila voisi tilastojaan esitellessään ottaa huomioon, että hän linkitti vuoden 2015 vuoden raaka-aineiden tuotantolukuja esittelevän plokin jonka kirjoittaja on päätoimittaja J.Desjardins, koulutukseltaan kauppatieteiden kanditaatti. Luvut ovat peräisin yksityiseltä raaka-ainemarkkonoita seuraavalta yritykseltä joka on kerännyt tuohon kuvatukseen joitakin sen tekijöiden tärkeinä kulutustavaratuotannon kannalta pitämiä tuotantolukuja.

Jussilan linkittämä juttu ei siis ota mitään kantaan siihen missä ja kenen hallussa suurimmat varannot ovat, edes listaamiensa raaka-aineiden osalta.

P.s. Kyseinen sivu laskee myös sementin raaka-aineeksi vaikka se on jo tuote. Samaten rauta raaka-aineena on hieman kyseenlainen sillä sekin on jo jalostettua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #166

No, ei Venäjä siitä huolimatta ole se aarreaitta, jonka roolia sille tarjoilette. Kun sinulla on paremmat tilastot, niin esittele ihmeessä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #166

Tuo rauta taitaa olla rautamalmia, ainakin Australia näyttää kovasti samalta tässä:

https://www.statista.com/statistics/267381/world-r...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuliko siitä raaka-aine-aitasta sitten vilja-aitta, kun argumentit loppuivat? Katsopa noita muiden maiden tuotantolukuja.

Sitä ei sitten ihan vielä lasketa mukaan, mikä on löytämättä. Aika lapsellista ”logiikkaa”, joka edelleen on pelkän inttämisen varassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Ravintotalouden perusta maalla on viljelyskelpoinen maa-ala, sitä raaka-ainetta Venäjällä on paljon - hyvin paljon.

Raaka-aineita ovat kaikki materiaalit, joita käytetään tuotannossa, ja jotka otetaan maasta, vedestä ja ilmasta - tässä Venäjän verraton pinta-ala on ylivoimainen, kuin esimerkiksi makean juoksevan käyttökelpoisen veden määrä on maailman suurin ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #138

Ei näytä toiveajattelu vastaavan todellisuutta. Potentiaalia saattaa olla, mutta tuloksia ei näy. Koska mahtavatkaan aloittaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Luitko tuon Kauppalehden tekstin täältä ketjusta ...?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen
Jorma Repo

Kerropa Ilu miten näinkin houkutteleva ,suuri ja rikas valtio "turvallinen demokratia"?Ei osallistu millään tavalla pakolais ongelman ratkaisuun.No eihän tämä väite täysin pidä paikkaansa.Lainasihan se fillarit ja Ladat,että pakolaiset pääsivät pakenemaan tästä ihanne yhteiskunnasta!

Ilkka Luoma

"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni

Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti.

Turvapaikanhakijat30.8.2016 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Repo väittää, että Venäjä ei osallistu pakolaisongelman ratkaisuun. Todellisuudessa siellä satoja tuhansia pakolaista tällä hetkellä, m.m. ukrainalaisia, afgaaneja, syyrialaisia, sakartvelolaisia. Tässä joitakin lukuja: https://refugee.ru/en/news/statistics-people-with-.... Sen lisäksi on joukko ukrainalaisia siirtotyöläisiä jotka eivät halua palata. Heitä lasketaan yhteensä olevan yli miljoona.

Sen liäksi venäläiset auttavat m.m. Syyriassa ja itäisessä Ukrainassa sellasia joiden auttaminen ei kelpaa n.s. läntiselle arvoyhteisölle.

Enemmänkin toki voisivat tehdä ja tehdä turvapaikankäsittelystä ja saannista helpompaa sekä parantaa pakolaisten olosuhteita. Tosin sielläkin iso joukko paikallisista asukkaista on n.s. "matu-kriittisiä".

Matti Simonaho

Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa, II Osa, II Luku, 6 artikla

"Suomen on ryhdyttävä kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin taatakseen kaikille Suomen oikeudenkäyttöpiirissä oleville henkilöille rotuun, sukupuoleen, kieleen tai uskontoon katsomatta oikeuden nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, joihin sisältyvät sananvapaus, paino- ja julkaisuvapaus, uskonnonvapaus, vapaus poliittisiin mielipiteisiin sekä kokoontumisvapaus."

Havainto : Ennen 1947, kaikilla Suomalaisilla Suomessa ei ollut oikeutta nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, joihin sisältyvät sananvapaus, paino- ja julkaisuvapaus, uskonnonvapaus, vapaus poliittisiin mielipiteisiin sekä kokoontumisvapaus.

Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa, II Osa, II Luku, 7 artikla

"Suomi, joka on välirauhansopimuksen mukaisesti ryhtynyt toimenpiteisiin vapauttaakseen kansalaisuuteen ja kansallisuuteen katsomatta kaikki henkilöt, joita on pidetty vangittuina Yhdistyneiden Kansakuntien hyväksi suorittamansa toiminnan tai Yhdistyneitä Kansakuntia kohtaan osoittamansa myötätunnon taikka rodullisen syntyperänsä takia, sekä kumoamaan diskriminatoorisen lainsäädännön ja siitä johtuvat rajoitukset, sitoutuu saattamaan nämä toimenpiteet päätökseen ja olemaan vastaisuudessa ryhtymättä toimenpiteisiin tai saattamatta voimaan lakeja, jotka olisivat ristiriidassa tässä artiklassa mainittujen tarkoitusperien kanssa."

Havainto :Ennen 1947, Suomessa oli Suomalaisia diskriminoiva lainsäädäntö ja siitä johtuvat rajoi-
tukset. Henkilöitä on pidetty vangittuina Yhdistyneiden Kansakuntien hyväksi suorittamansa toiminnan tai Yhdistyneitä Kansakuntia kohtaan osoittamansa myötätunnon taikka rodullisen syntyperänsä takia.

Ketkä kyseessä olevat henkilöt olivat, kuinka paljon heitä oli, ja missä heitä pidettiin vangittuna, ja kuka heitä piti vangittuna - siitä ei tällä hetkellä ole tietoa. Jos sinulla on tietoa k o henkilöistä, ystävällisesti ota yhteyttä: info@mielipiteemme.fi

Koskien nimien vaihtamista ajanmukaisiin nimiin, nimien vaihtaminen ei ole kielletty mutta rauhan-
sopimuksen tarkoitusperiin ei saa koskea. Rauhansopimuksen tarkoitusperät ovat Suomen ja Suomen Kansan suojeleminen, sovellettuna Suomen Kansan Perustuslain edellyttämällä tavalla kaikkien Kansojen suojeleminen sekä kolmannen Maailmansodan syttymisen estäminen. Rauhansopimuksen vastaista lakia ei ole saanut eikä saa säätää ja Pariisin rauhansopimusta ei saa kumota.

Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa, II Osa, II Luku, 8 artikla

"Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet."

Havainto : Ennen 1947, Suomessa oli fascisminluontoisia poliittisia, sotilaallisia tai sotilaallisluontoisia järjestöjä sekä muita järjestöjä, jotka kielsivät Suomen Kansalta sen demokraattiset oikeudet.

"Ennen 1947" pitää sisällään kaikki vuosisadat ennen 1947. Suomen sisäisen ja/tai ulkopuolisen vihollisen nimeä ei ole mainittu syystä että Kansaa ei saa syyttää vaan valtion johtoa, järjestöä, ryhmää tai yksittäistä henkilöä. Ketään ei saa syyttää perusteettomasti, vaan sanojen lisäksi on esitettävä todiste tai todisteet siitä, että rikos tai rikoksia ihmisyyttä vastaan on esiintynyt ja esiintyy nykyisen Suomen alueella.

Jos nykyaikana yksittäisellä poliittisella järjestöllä, sotilaallisella järjestöllä tai sotilaallisluontoisella järjestöllä tai muulla järjestöllä - kuten esimerkiksi uskonnolla - reaali- ja käsitteellistieteellisin perustein on siteitä rikokseen ihmisyyttä vastaan, tai osittain tai kokonaan haluaa kieltää tai kieltää Suomalaisilta perustuslailliset oikeudet, Suomella on Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 8 artiklan ja sitä tukevan Suomen Kansan Perustuslain mukaan oikeus tuomita ja hajottaa kyseessä oleva järjestö - kaikista äärimmäisissä tapauksissa on käytettävä artikla 9:ää.

Mielipiteemme : Venäjä ei ole ollut eikä ole uhka Suomelle.

Suomen Kansan Perustuslain §1 - §10 - §11 - §12 viitaten, Venäjä ei ole koskaan kieltänyt Suomalaisilta ihmisoikeuksia, perusvapauksia eikä demokraattisia oikeuksia; Pariisin rauhansopimuksessa jota Suomen Kansan Perustuslaki tukee, niiden olemassaolo on Yhdistyneitten Kansakuntien, Venäjän, Euroopan Unionin ja USA:n taholta vaadittu ja niiden suojelema.

Sota Suomen alueella ei ollut Suomen ja Venäjän välinen sota, vaan sota oli Natsien ja Venäjän välinen sota Suomessa. Suomalaiset eivät tehneet yhteistyötä Natsien kanssa, vaan pakotettiin sotimaan sen uhan alla että Suomen Kansa olisi tuhottu. Kiistatta Suomalaiset ovat osallistuneet sotiin, mutta Suomalaiset eivät ole aloittaneet yhtään sotaa, vaan lopettaneet ne kaikki.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Matti Simonaho

6 § Yhdenvertaisuus : Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Lähde : Suomen Oikeusministeriön omistama ©FINLEX -sivusto

Jos arvioi yhtä naapurimaata, on kaikki naapurimaat ja naapurimaiden vaikutus Suomeen ja Suomalaisiin historiassa ja tänään arvioitava. Samalla on arvioitava kaikki fascisminluontoiset poliittiset, sotilaal-
liset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt kuten esimerkiksi uskonnot Suomessa, joiden toiminta joko sanoissa ja/tai teoissa ovat Suomen Kansan Perustuslain ja/tai Pariisin rauhansopimuk-
sen 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II:n, Luku II:n, 6:n, 7:n ja 8 artiklan vastaisia.

1. Jos Suomen hallituksessa istuisi Venäjän Kansan Puolue, ja
2. jos Suomessa olisi Suomen-Venäläisiä joiden Venäjän kirkon kirjaamat perimätiedot katoavat Venäjälle mutta geneettiset perimätiedot osoittavat elävään sukuun Suomessa, ja
3. jos Suomalaisten yritykset olisivat kadonneet Venäjälle, ja
4. jos Venäjä olisi 2015/2016 lähettänyt 15000 pakolaista Suomeen lakien ja/tai sopimusten vastaisesti kaikkine Suomalaisine uhreineen ja kustannuksineen Suomelle, ja
5. jos Suomen poliisi ei saisi palkata hätäavuksi eläkkeellä olevia Poliiseja suojelemaan Suomalaisia syystä että he eivät osaa Venäjää, ja
6. jos Itämaiden neuvostossa Suomen kieli olisi alempiarvoisessa asemassa kuin muut kielet, ja
7. jos Venäjä perustaisi elektroniseen sodankäyntiin erikoistuneen yksikön Suomeen, ja
8. jos Suomalaisilla olisi Pakko-Venäjä kaikkine kustannuksineen ja oireineen, jotta voisimme palvella Venäläisiä heidän äidinkielellään (kun Venäjä hyökkää); "Venäjä voi hyökätä Suomeen milloin tahansa" (propagandaa levittävän maan hallitus, asiantuntijat, sotilallinen johto, media) on reaali- ja käsitteellistieteellisesti perusteltu, todisteneen todellisuuteen sidottu ennakkotieto.

Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.

Muuta "Venäjän", "Venäläisiä", "Venäjälle", "Venäjä", "Venäjää" ja "Itämaiden " yllä olevasta kirjoituksesta toisen naapurimaan nimeksi, kunnes tiedot pitävät paikkansa. Näin syntyy Suomen Kansalle reaali- ja käsitteellistieteellinen "hyväksyttävä peruste asettaa eri asemaan" yksittäinen henkilö, yksittäiset henkilöt, poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä kaikki muut järjestöt kuten esimerkiksi media ja uskonnot, jotka ovat harjoittaneet tai tänään harjoittavat Suomessa Suomalaisille ja/tai Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa.

Ilkka Luoma

Ketju on asiaperäistynyt aiemmista - vähemmän riekkumista, ja enemmän netikettiä - ja asiaakin ;) - Tästä pisteet kommentoijille - ainakin osalle :)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Petri Luostolle pieni kommentti: Vaikka kirjoitukset täällä pippuroitaisiin lähtein, ne usein perustuvat tunnetasolle, uskomuksiin ja tottumuksiin ja intuitioon. Minä vain painotan psykologian merkitystä. Miksi Nato on tärkeä:

- se on vastaveto äärioikeistolaiselle suuntaukselle, se on jotain eurooppalaisten hallituspuolueiden omaa, kovaa kamaa.
- sota on aina osaltaan (varsinkin muodollisislta syiltään) irrationaalinen, useimmititen sitä tarvitsee vain jokin pieni taho kussakin maassa.
- sotaan ja sen valmisteluun liittyy "sodan savua", propagandaa ja taivuttelua, jo ennen sotatoimia. Suomi vaikuttaa olevan tällaisen taivuttelun kohde.
- nykyiset sodat viritellään säännölllisesti paikkoihin, missä ne ovat poissa tieltä. Esim. Kuuban edusta oli ilmeisesti epämukava paikka suurvalloille. Suomi saattaa olla täysin sopiva alue!
- Nato on mentaalihygieenikon kaipaama säätöliike. Jotain on vialla, tuntuu turvattomalta, hankitaan aseita ja armeijakuntia.

Yritän juuri kaivaa esiin näitä psykologisia tekijöitä. Ihmetyttäviä kysymyksiä ovat nämä: Miksi meidän pitäisi tuoda vieraita joukkoja maahamme, kun olemme juuri onnistuneet välttelemään sitä 1940-1990 -luvut? Ja kuinka oikeiston aiempi koti-uskonto-isänmaa vaihtuikaan Pattaya-Netflix-EU:ksi?

Ilkka Luoma
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nevalainen psykologisoi sotaa varsin maukkaasti. Jokseenkin tuolta se minustakin näyttää, tuo puoli sotaa. Mutta aina on myös sodan "kovempi" puoli: kuka hyötyy ja missä?

Nevalainen myös kysyy josko Suomi olisi mukava paikka sotia. USAlle varmaankin kun kaukana ja sieltä katsottuna hieman syrjässä. Samaten varmaan myös Kiinalle. Mutta tuskin Venäjälle.

Voisimmeko laajentaa tuota epämukavuutta myös rapakon taakse ja kauas itään? Pitäisikö olla lisää suurten läntisten yhtiöiden serverisaleja ja Alibaban logistiikkakeskuksia.

Ilkka Luoma

Tuossa seisoo se meille vaarallisin kohta - "Suomi olisi mukava paikka sotia" - kuten Putin osuvasti lohkaisi:

"Putin: "Nato taistelisi mielellään Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen"

Vladimir Putinin mukaan Suomen Nato-jäsenyys on Suomen oma asia. Putin on vieraillut perjantaina Suomessa ja keskustellut presidentti Sauli Niinistön kanssa Kultarannassa.

Ulkomaat1.7.2016 ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-8999112 -

Ilkka Luoma

Lopuksi kohdaltani ---

~ https://www.defensenews.com/pentagon/2018/01/30/th... -

"The Pentagon is planning for war with China and Russia — can it handle both? ... "

.
" ... WASHINGTON — The Pentagon is in the opening stages of “redesigning the force” around the challenges of Russia and China, the department’s No. 2 uniformed official said Tuesday — while warning that America may not be able to afford preparing for two unique problem sets.

The recent National Defense Strategy identified great power competitors as the major challenge facing the Pentagon, but Gen. Paul Selva, vice chairman of the Joint Chiefs of Staff, noted that the plans required to counter each nation are naturally “in tension with one another” for resources.

“Here’s why they will be in competition with each other: They are not the same,” Selva explained during an event hosted by the Defense Writers Group. “There are two unique competitions that we have to deal with, and the elements are overlapping but not the same.” ... " -ote

...
Tarkistutan tuon niin Pekingissä kuin Moskovassa - palaan sitten tuolta osin asiaan - myöhemmin.

Jorma Repo

Enhä minä Ilkka kysynyt kävikö Venäjä hybridi sotaa?Vaan miksi he pakenivat Venäjältä?Ja mitä Myyryläisen vastaukseen tulee,niin mies puhuu miljoonasta Ukrainalaisesta siirtotyöläisestä pakolaisena.Syyrialaisten ja Ukrainalaisten auttamisesta?Ainoa apu taitaa olla pakolaisvirtojen lisääminen.Emmehän mekään puhu Virolaisista tai muista siirtotyöläistä pakolaisena vaikka he eivät halua palata kotimaahansa.

Ilkka Luoma

Itä-Ukrainasta pakeni pakolaisiksi Venäjälle Maidanin verimellakoiden ja Odessan murhapolton jälkeen arviolta 500 - 800 tuhatta itä-ukrainalaista eli donpassilaista ... ollen venäläismielisiä ja venäjänkielisiä ... tämän pakolaisuuden jopa YK-tunnustaa ... sitten siirtotyöläiset ovatkin eri asia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Repo luki ilmeisen epätarkasti. Kirjoitin ukrainalaisista pakolaisista sekä siirtotyöläisistä jotka eivät halua palata. Heitä on yhteensä yli miljoona eikä siihen joukkoon kuulu ne siirtotyöläiset jotka haluavat ja voivat palata.

Ilkka Luoma

[10
...
Arktinen alue kuumenee - Suomi on matkalla seudun solmukohdaksi

Maailman vauraimpien valtioiden kiinnostus maapallon pohjoisinta kolkkaa kohtaan kiihtyy. Kehitys on yksi kaikkien aikojen mahdollisuuksista Suomelle.

" ... Professori Frederic Lasserre Quebecin Lavalin yliopistosta uskoo, että 10 vuoden sisällä varustamot voivat liikennöidä säännöllisesti Koillisväylällä ainakin kesäkuukausina. Yksi aktiivisimmista maista on Kiina. Kiina ja Venäjä solmivat kesällä sopimuksen Koillisväylän kehittämisestä. Alueen vapaakaupasta ovat kiinnostuneet myös Etelä-Korea ja Japani. Kaukoidän maiden kesken onkin syntymässä uusi arktisen alueen intressikeskittymä. ... " -OP

~ https://op.media/chydenius/vastuullisuus/arktinen-... -

.

Matti Simonaho

Tunnettu historia on valtava tietokanta josta voi etsiä samanlaisia tai samankaltaisia tapahtumaketjuja kuin tänään. Mitä historiassa päätettiin tehtiin ja mihin se kokonaisuudessaan johti - antaa osviittaa valinnoista jotka on tehtävä tänään. Samoja virheitä ei kannata tehdä uudelleen.

Keskeisin tekijä kaikissa poliittisissa ja sotilaspoliittisissa arvioissa, on Pariisin Rauhansopimuksen Osa II, Luku II, 6. 7. 8. ja 9 artikla, sekä Suomen oikeudenkäyttöpiiri (Suomen Valtiovallan/Kansan Perustuslaki), joka tulee e m sopimusta ja e m sopimus tukee Suomen Valtiovallan/Kansan Perustuslakia.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Jorma Repo

Eli Itä-Ukrainan venäläiset ovat pakolaisia Venäjällä.Meillä Suomessa meitä Karjalaista sukujuurta olevia kutsuttiin evakoiksi,Ei sinänsä mairittelevaa,mutta isästäni ja isovanhemmstani pidettiin huolta.Mitenhän mahtaa olla Venäjällä?Mitenhän nää evakot pärjää siellä?Kai hekin saavat ns.kylmän tilan Siperiasta?

Ilkka Luoma

Pääjakelu:

Lähetetty: maanantai 29. lokakuuta 2018 11:01

Vastaanottaja: tasavallan.presidentti@tpk.fi

Kopio: erkki.tuomioja@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@eduskunta.fi; jussi.niinisto@defmin.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Olemmeko matkalla ”jatkosotaan”? …

Jorma Repo

Koita nyt ILU luoda jotain itse.@@Olen 2 eri kertaa kysynyt sinulta,miksi he pakenivat Venäjältä? Anna nyt ihmeessä joku selitys.

Toimituksen poiminnat