Suurvaltapelin uhkaava kolmiodraama

Nato suursotaharjoittelee pohjoisessa [0 – oman jäsenvaltionsa Norjan alueelta – ulottuen jo Suomen ilmatilaan ja suomalaiseen valtio- ja yhteiskuntajärjestelmään. Olemme suurvaltakolmiopelin pelinappula – tässä aivan Venäjän vieressä – Suomen ollessa idän ja lännen vedenjakajalla.

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanaili jo joitain aikoja sitten – ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen”… ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putin-nato-tulisi-mielellaan-sotimaan-venajan-kanssa-viimeiseen-suomalaiseen-sotilaaseen/5971534#gs.OkJDhD8 – . Tosin nyt Venäjäkin halusi sotaharjoituspeliin mukaan [1.

 

Mitä kolmiodraama merkitsee? Se on peli, jossa nokitetaan kuten pokerissa tai oikeastaan sökössä, yhden kortin ollessa piilossa – koetetaan huijata, jotta uhittelu saisi tarvittavat mitat – kyseessä siis sapelinkalistus, ja nyt vuorossa Nato/US, jonka ainaissotilasjohtaja Yhdysvallat on maailmassa ehkä eniten aloittanut hyökkäyssotia viimeisen 20 vuoden aikana (Afganistanista Syyriaan) – puhumattakaan viimeisestä 100 vuodesta.

[0 Norjan suurharjoituksessa Suomea ei enää erota Naton jäsenmaista

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005881710.html – HS-analyysi -toimittaja Kari Huhta

 

Ilkka Luoma – 30.10. 9:13 kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen:

Kirjoituksen alkuun nähden tekisi mieli kysyä tekstin laatijalta mitä valtioita Pohjois-Eurooppaan kuuluu, kun niin pontevasti sen puolustamisesta puhuu. Vanhan ja uudenkin maantiedon mukaan Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille ja etelässä Volgan mutkille. Eihän laatumediaksi itseään kutsuva HS' n toimittaja voi tässä Euroopan sisäistä vastakkainasettelua luoda, eihän?

 

 

Presidenttimme harmittelee

Meidän presidentti Sauli Niinistö harmittelee kun kolmiodraamassa ei Euroopan Unioni ole mukana [2. Miksi ei? Siksi, että EU direktoi uutta maailmaa ja ideaalista järjestelmää, joka voisi jopa tulla käyttöön, kun kolme suurta [3 ovat ensin tohkeissaan ja uhossaan tuhonneet puolet maapallosta – ja juuri EU ehkä eniten siitä kärsineenä – pelkäämmekö atomisotaa?

 

 

Emme ehkä pelkää,

… koska emme usko ihmisten syvämietteiseen tyhmyyteen aloittaa itsensä tuhoava sota – se olisi jotenkin masokistista ja liian väkivaltaista [4. Mutta miksi tätä sotaa pitää harjoitella – kätkien se esimerkiksi nyt Pohjois-Euroopan puolustusharjoitukseksi? [5 Tätä varmaankin enemmistönä Nato vastainen kansakuntamme kysyy – varsinkin sitä, miksi me suomalaiset olemme siinä ”kuoriämpärinä tunkiolle” vietävissä.

[5 ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005881749.html – HS-otsikolla ja toimittaja Kari Huhdan näppäimistöllä ”HS seurasi suomalaissotilaiden osallistumista Naton suurharjoitukseen Norjassa – ”Kyse on varautumisesta myös siihen pahimpaan””

 

Ilkka Luoma -kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen: ”Kirjoittajan tyyli kuvata valmistautumista sotaan, on liki haltioitunut, toverillinen ja Natoa syleilevä. Yksikään lukija ei ole niin tietämätön, ettei tiedä sodan olevan myös hyökkäämistä.

Sotilasasiantuntijat tietävät juuri Pohjois-Euroopassa Kuolan niemimaalla olevan maailmanrauhan ylläpidon ne toiset uhkatasapainon tekijät, eli Eurooppaan kuuluvan Venäjän strategiset ydinsukellusveneet – Boreit Bulavoineen! Samat sotilasasiantuntijat tietävät noiden s-veneiden tukikohtien olevan Nato/US taistelujoukkojen realistisia hyökkäyskohteita, mikäli suursota syttyisi uhkatasapainon järkkyessä.

Monet sanovatkin hyökkäyksen olevan paras puolustus. Jatkosotaammekin 1941 on kutsuttu puolustussodaksi.

Uskoisin monien lukijoiden toivovan, ettei laatumediaksi itseään kutsuva HS levittäisi puolipiilotettua eurooppalaisuuden keskinäistä vastakkainasettelua, sillä kansakuntamme suuri enemmistö ei halua sotilasliitto Natoon, sillä sen ainaissotilasjohtaja USA on myös hyökkäyssotien mestari.

Suomalaista sotahistoriaa tietävät aikanaan 1941 Suomen luovuttaneen koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotavoimien haltuun, alistaen jopa siellä olevat Suomen armeijan yhtymät saksalaiskomentoon. Tavoitteena oli Suomen maaperältä käsin saksalaisten toimesta valloittaa koko Kuolan niemimaa, jota toivottiin sitten luovutettavan eräissä piireissä Suur-Suomelle.

Huomaammeko vuonna 2019 tuleviin, Suomenkin alueella tapahtuviin NATOn suursotaharjoituksiin, joita mitä ilmeisimmin johtaa Yhdysvallat – jotain yhtäläisyyksiä tuolta sotahistoriamme vuodelta 1941?

Miksi nyt lietsotaan kiertoilmaisuin Venäjän uhkaa? Tässä kohdin on hyvä kaivaa esiin Nato – isäntämaa pöytäkirja ja sen tarkoitus – kohta 2. Luettuaan tuon kohdan 2, saattaa moni suomalainen natovastustaja huolestua pahemman kerran. Natoa vastustaa vuosittain tehtävissä mielipidetutkimuksissa yli puolet suomalaisista” [24]

 

Emme halua muiden sotiin – varsinkaan Venäjän ydinalueiden vieressä!

Emme me halua olla Nato/US' n taistelualusta [6 ja sotapelin siirtomaasto pelinappuloille, joissa MEIDÄN ihmiset, sotilaat ja järjestelmät ovat risteilyohjuksien maalituksissa –

… meillä kansa haluaa sanoa sanansa, mutta esimerkiksi Kokoomus, joka veisi maamme Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen [7 lisää painetta manipulaationa (West trolling manipulation -ilmiö [8) – muun muassa äänenkannattajansa ja mielipidelehti Verkkouutisten kautta –

… miksi sieltä luodaan hyytävää Venäjän uhkaa [9 – kuka tai ketkä kertovat syyn tuohon laajemminkin idän ja lännen vastakkainasetteluun? [10.

 

Viitteet:

[0 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263207-olemmeko-matkalla-jatkosotaan-lapissa-arjyvat-naton-sotakoneet – 177 lukijakommenttia – US Puheenvuoro

 

[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005881566.html – Ilkka Luoma kommentti HS-linkkikirjoitukseen: ”Miksi näin? Syy on kirkastakin kirkkaampi. Arvaako lukija? Viitesana: "Kuola". Mutta miksi, mikä ajoi Venäjän harjoittelemaan juuri nyt, mikä tekijä se on? Tähänkin on vastaus selvä: yksi tekijä, mutta mikä? Viitesanaksi yhtä helppo arvata kuin ensimmäiseen, eli viitesana: "Truman". Nyt kannattaa seurata miten noina päivinä Venäjän ydinsukellusveneet operoivat – ovat kaikki pinnan alla, mutta miksi? Viitesana: "ping"!”

 

[2 ”MT: Presidentti Niinistön mielestä EU on pudonnut pois päättäjien pöydistä – ”Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa” …” ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000005869197.html

 

[3 Kolme suurta – maailmanpolitiikan vaikuttajat: Kiina, Venäjä sekä US

[4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina – 86 lukijakommenttia

 

[6 ” … Pysymällä liittoutumattomana, ja takaamalla, ettei maatamme käytetä hyökkäysalustana vieraiden taisteluvoimien osalta – niin tämä riittää Venäjälle, joka turvaa ainoastaan vapaata kulkuaan Itämerellä, suojaten samalla kaasuputkeaan. Me emme voi kuulua noihin Naton suunnitelmiin, joilla mahdollisesti ahdetaan venäläiset Suomenlahden pohjukkaan … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/suomea-viedaan-vahittain-ujuttamalla.html

[7 ”Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä… ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313

[8 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252561-ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree – 164 lukijakommenttia

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html

.

[10 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-nato-voimistaa-itseaan-vastakkainasettelu-kiihtyy – 325 lukijakommenttia

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 182422

 

DOC suurvaltapeli_30102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 30102018

 

815_7602 – 15:13_17:53 SVP05

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu