Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Stubb kaatui katais-historiaansa

Kolmen vaihtoehdon ja teesin karuselli [1 – Alexander Stubb kaatui lähimenneisyyteensä. Meidän kotoinen isänmaallis- ja joukkuehenkinen media halusi unohtaa kaiken sen, mitä Manfred Weber tarkoin tiesi – nimittäin Stubbin pääministerikauden, jonka peri toivottomana urakkana EU-Brysseliin paenneelta Jyrki Kataiselta.

Mediakin arvuutteli taajaan oliko Stubbin vai Kataisen hallitus se huonoin vai toiseksi huonoin, ellei peräti historiallisen huono [2, siksi huonosti kummallakin meni.

Ensin tähän HS-kirjoitus ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005893070.html - arvioista miksi nyt meni näin, kuten meni … otsikolla: ”Miksi Alexander Stubb hävisi ja mitä hän tekee nyt? HS vastaa viiteen kysymykseen EPP:n kokouksesta

” -toimittajina Jenni Virtanen ja Niko Vartiainen.

 

...

Kataissextetti hajosi kvartetiksi [3 – ja lopulta Stubb-hallitus perui liki kaikki päätöksensä, osan jopa itse vapaaehtoisesti – ehkä silloinen demareiden puhenjohtaja ja valtiovarainministeri Antti Rinnekin [4 oli jotenkin osallinen menestymättömyyteen? Menestys oli siis huono, ja jälkiä koetetaan nytkin parsia esimerkiksi syheröön solmiutuneen sote-sotkun avaamisena vielä Sipilä I¨ssäkin [5. Alex ei ollut syyllinen perintölastiinsa Kataiselta.

 

Jyrki halusi EU-Brysseliin, kun maa alkoi polttelemaan jalkojen alla [6. Piti paeta. Tässä tulee väkisinkin mieleen toinen pakenija – demareiden myöhemmin Suomen Pankkiin (EKP' n sivufiliaali) pääjohtajaksi noussut Erkki Liikanen [7, hänkin oli muuten kriisiaikana valtiovarainministeri – tosin moni on jo tuon ”hallitun riskinoton” ajan unohtanut.

 

Jyrki pakeni, jopa kesken kansan antaman valtakirjan hallituksesta,

... pääministeriydestä ja kansanedustajuudesta – mandaattipaikalle, kun Keskustan Olli Rehn [8 jätti komissaaripaikan suomalaisille ja perimysjärjestyksessä Kokoomukselle. Jyrki nappasi tuon komissaaripestin Alexin nenän edestä?

 

Olisi mukava tietää miten tuo suhmurointi jameloitiin? Alex oli mies, ei paljon valitellut – vaan nöyrtyi, ja nyt tuli tilaisuus ja Jyrkikin oli antanut oman poliittisen testamenttinsa [9 … vastassa ilman ministerikokemusta oleva saksalainen, joka ei edes hallinnut viittä kieltä – oli tosin saksalainen ja EU' n talousveturin kansalainen ja ennen kaikkea liittokansleri Angela Merkelin suosikki. Nyt oli muutoinkin suuren EU-jäsenvaltion vuoro tavoitella komission puheenjohtajuutta.

 

Alex otti häviönsä kuin mies – pullo punkkua ja kotiin miettimään seuraavaa siirtoa. Stubb on brysselöitynyt virkamies – fillarinsa takakumia myöten – urheilullinen, hyvä kuntoinen ja sitkeä sissi, joka uskaltaa asettua vaikka lasten maalitauluksi; tätähän ilkuttiin yli äyräiden – mielestäni tikkatauluksi antautuminen edusti rajoituksetonta Stubbia, joka uskalsi eduskunnan kateederiltakin lausua russofobian epäilyjä – kerrotaanhan Stubbien sukujuurista Karjalan laulumailta?

.

 

Alexilla on vielä hyvä tulevaisuus, ja presidentti Martti Ahtisaari kunnon demarina puskee suojattiaan ja samanhenkistä natottaja-toveriaan [10 uusiin seikkailuhin – sillä ”peacemaker” CMI-hallituksen puheenjohtajuus voi vielä johtaa vaikka mihin, jos vain Alex oivaltaa kääntää kelkkaansa ja avaamaan silmänsä myös itään – sillä Alexilla on oikeasti neuvottelukykyä, vaikka Helsingin Sanomien jutun mukaan oli nuorempana jopa koulukiusaaja [11 – rohkea väite medialta – pitänee paikkansa?

Niin tai näin – Alex on fiksu, eikä kiusaa enää ketään, vaan katsoo avoimin silmin – uskoisin häviönsä myötä myös rehellisin silmin tulevaisuuteensa – joka yllättävää kyllä hymyilee, mutta miksi – jääkööt lukijoiden arvattavaksi – ehkä Alex itsekään ei vielä arvaa huomisen menestystään!

 

Viitteet

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kolme-pointtia-alex-stubb.html -

[2 ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_uu.shtml -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144461-sextetti-rapautuu-jykke-neuvottomana -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/antti-rinne-vastaatko-huutoosi.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeus-ja-kreikan-helppous.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/lepomaki-laittaa-vapaavuoren-kisallina.html -

[6

[7

.

[8 ” … Miksi USA häärii Ukrainassa? Tätä asiaa kysyttäessä vaalikiertueella olevalta – virkavapaakomissaari Olli Rehniltä [Kesk.], antoi hän selvän vastauksen: ”EU tarvitsee USA:n tuen ja avun, lisäksi USA luo EU-Euroopalle sen tarvitseman sotilaallisen turvan ja ”(ydin)asesateenvarjon” - lisäksi Rehn totesi kysymykseen: ”Voidaanko USA ”korvata” sotilaallisesti omalla EU-puolustusjärjestelyillä, ottaen siihen mukaan Venäjä” – niin Rehn: ”Tämä ei ole realismia, me olemme länttä ja USA:n vaikute on niin suuri, vähintäänkin taloudellisesti”. … -lauseet eivät ole sanatarkka toisto Rehnin Helsingin Hakaniementorilla tapahtuneesta vaalikeskustelusta sunnuntailta 4. toukokuuta 2014. … ”

.

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/jyrki-kataisen-poliittinen-testamentti.html -

-

[10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/06/ahtisaari-ja-stubb-jenkaavat-suomea.html -

[11 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000750316.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 183497

 

DOC alex_peri_puolivaltakuntaa_08112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 08112018

 

598_5341 – 19:37_20:55 AS05

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Ilkka Luoma

Ennen EPP-kärkiehdokasvaalia ---
.

Stubb jätti ainoan todellisen korttinsa käyttämättä väittelyssä, joka kuihtui alkuunsa -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005891904.html -

.

Ilkka Luoma -kommentti 8.11.2018 - 3:40:

Muistaisin mediassa mainitun, että joko Stubbin tai Jyrki Kataisen hallituksen kilpailleen Suomen kaikkien aikojen huonoimman hallituksen tittelistä. Uskoisin Weberin tämän tietävän, mutta kohteliaana ei halunnut "trumppailla" amerikkalaisen mallin mukaan.

Eikä tässäkään enää haluta lyödä lyötyä, Katainenkin on jo jättänyt poliittisen testamentin, ja antaa viestikapulaa vaimolleen, joka voi näin kirkastaa perheen poliittista mainetta. Entä Stubb, jonka Kokoomus jätti orpona rannalle, puheenjohtajavaalissa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Sulla on periaatteessa ihan ok avauksia, mutta niin toivottoman sekavia ja aivan liian pitkiä. Eikä tämä nyt ollut edes pahimmasta päästä, silti näen punaista. Vois kannattaa ehkä paljonkin juttuja jos saisit ajatuksesi ilmaistua ilman tziljoonaa linkkiä ja perusteiden perusteita. Ei ihmiset tyhmiä ole, mutta eivät myöskään jaksa mitään megalomaanisia romaaneja. Ollaan täällä vastaanottimien päässä vähän niinku melko herkässä mielentilassa. Kyse on IHMISTEN omasta ajasta, joka se on hyvin rajallinen.

Ai Stubb, aikoinaan putoushahmona toteutti itseään ehdottomasti luonnikkaimmin ;D

Ilkka Luoma

Näin se on - olet osaltasi tietyn lukijaryhmän osalta oikeassa. En muuta tosin tapojani kirjoittamisen suhteen; en metsästä, enkä kärtä lukijoita, en kommentoijia - vaan kirjoitan auki kaiken sen, mikä liittyy valittuun aihepiiriin - ja linkkien myötä myös taustoja aukoen (kuten tässäkin, jossa kataissyndrooma oli Stubbille pahin kanto kaskessa, jonka Weber tiesi!)

Hän lukee, ken haluaa :)

Kiitos arviosta.

Ilkka Luoma

Vieläkin aiemmin EPP-kärkiehdokasvaalista ---

.
”Minulla on tästä henkilökohtainen mielipide, mutta ...” – EU-johtajuudesta Stubbin kanssa kilpaileva Manfred Weber on niin miellyttävä, että se voi olla jo haitaksi -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005879781.html -
.

Ilkka Luoma -kommentti 28.10.2018 - 2:41:

Voisi arvata, että Weber tietää Alexin ongelmat ja hänen täysin epäonnistuneen hallituksensa. Stubb työnnettiin Suomessa pääministeriksi, kun Jyrki Katainen pakeni EU- Brysseliin (kesken vaalikauden ja kesken äänestäjien valtakirjan), kun kaikki Suomessa kaatui. Jyrki pakeni kuten aikanaan demareiden myöhemmin Suomeen palannut ja eläkkeelle pakastettu Erkki Liikanen - molemmat olivat valtiovarainministereitä surkeinta aikakausina.

Sanotaan, että Jyrki otti Alexin EU-komissaaripaikan - olihan se mandaattipaikka, jonne Kokoomus sai päättää haluamansa henkilön. Niin Katainen kuin Stubb operoivat Suomessa historiallisen huonoja hallituksia. Nyt nämä kansakuntamme hyvin muistamat ongelmapesäkkeet ovat lakaistu kuin taikaiskulla maton alle. Weber tietää nämä Stubbin ministeriohdakkeet, mutta on diplomaattinen ja kohtelias - siis vaikenee tässä vaiheessa.

.

Tomi Vaalisto

Näköjään joku ainakin iloitsee Stubberon tappiosta ja tuo sen rehellisesti esille. Perusteitakin on esitetty ja lähteinä on blogistin omat mielipidekirjoitukset.
No sana on vapaa ja näinhän se pitää ollakin.

Faktaa on, että Stubb on eduskuntavaalien kaikkien aikojen ääniharavista neljänneksi suosituin. Kolmen kärki on Sauli Niinistö, Hertta Kuusinen ja Timo Soini - tässä järjestyksessä. Jyrki Katainen on myös top 20-listalla ja hänen taakseen jäävat esimerkiksi Paavo Väyrynen, Tarja Halonen, Erkki Tuomioja, Kalevi Sorsa...

Ilkka Luoma

Kokonaisuutta ajatellen Paavon saalis oli enimmillään vaaleista noin puoli miljoonaa ...

...
Sen sijaa kansakuntamme kysyi aikanaan oliko meillä varaa kataiskuusiloon!

.
MAANANTAINA, MAALISKUUTA 04, 2013
Kokoomuksen hallituskriisi

Tänään maamme hallitus on puun ja kuoren välissä. Pääministeri Jyrki Katainen on ajanut - pakkohalussaan yhdistää laaja eduskuntakannatus hallituksensa taakse, kansantaloutemme ja mielenterveytemme seinää vasten. Sixpack kuusilo on puheidensa jälkeen lopullisesti tekojen edessä. Ellei nyt synny, maamme himaskataisgate-hallitus *] abortoidaan ja kansakunnan etu vaatii ennenaikaiset eduskuntavaalit.

Usein näytönpaikassa yksilö löytää parhaat puolensa – nyt voi myös niinkin käydä, että kuusilo tormistautuu saattohoitonsa uralta kipeiden asioiden ratkaisijaksi – muussa tilanteessa hallituksemme joutuu kivuttoman päättöhoidon potilaaksi – ja kansa saa päättää mitä seuraavaksi synnytetään.

Puheiden aika on ohi – teot astuvat tilalle

Nyt ei riitä pääoman palvonta eikä verohelpotus heille, jotka töissä saavat olla joka tapauksessa. Nyt on edessä rahankalastus tulontasaukseen ja työpaikkamobilisaatioon sekä kilpailukyvyn kohennys luomalla samalla ymmärryksen, ettemme voi enää kuluttaa enempää 1].

Kasvuhokema ei ole ratkaisu – nyt ratkaisuna on mobilisaatio, kyky ymmärtää ympäristö sekä osata harmonisoitua elolliseen luontoon yhtenä osasena – ei sen yksinomaisena yltiöriistäjänä.

*]
Himaskataisgate-hallituksella tarkoitetaan sitä asennetta, mitä hallitus osoittaa laillisesti tukeutuen eduskuntaenemmistöönsä ja näinmuodoin valvottuun puoluekuriin, jossa ajattelematon päätöskoneisto ei ota huomioon ”hyviä tapoja” hoitaa asioita, vaan kertoo edunvalvonnasta, jossa kansakunta ei ole äänestäjinä kuin reilu 13 prosentin osuudella mukana – tämä on Kokoomuksen todellinen kannatus edellisistä eduskuntavaaleista.

...

7] Rotat jättävät ensimmäisenä uppoavan laivan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/rotat-jattav... -

...

Tomi Vaalisto

Paavo taisi saada tuon verran pressanvaaleissa, jota ei voi verrata Stubbiin ja Kataiseen, koska he eivät ole olleet pressaehdokkaita - vielä.

Stubbista voi tullakin Suomen tasavallan presidentti. Eduskuntavaalien kannatuksen perusteella hänen pitäisi lyödä Paavon tulos helposti.

Maailma on aika tavalla erilainen kuin puolenkymmentä vuotta sitten.
Taatuma rassasi talouttamme, venäläistaustaisen Ukrainan pressan masinoima Maidanin joukkomurha oli vielä edessäpäin ja Krimin miehitys vain suunnitelma Kremlin sisäpiirissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Kataisen ja Stubbin hallitukset kilpailivat Suomen historian huonoimman hallituksen tittelistä ---

"Suomen historian huonoin hallitus?
14.02.2015 klo 17:03

Jyrki Kataisen (kok) ja Alexander Stubbin (kok) kompastellen edenneitä hallituksia on tiedotusvälineissä jo yllytty kutsumaan Suomen historian huonoimmiksi, ... " -Iltalehti

~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021419195924_... -

...

TIISTAINA, HUHTIKUUTA 08, 2014
Fantasioitu eroilmoitus Jyrki Kataiselta

Monien odottama ja ei niinkään yllättävä eroilmoitus oli jotenkin groteskia fantasiaa täynnä. ”Hallitus säilyttää toimintakykynsä, kansaa ei tarvitse laskea äänestysuurnille ja muutoinkin kaikki suuret päätökset ovat tehdyt”.

Jatkuipa sanailu vielä toimittajan ”rampa-ankka” toteamuksen jälkeen – ”On se aikamoinen rampa-ankka, kun se hoitaa vielä sote-sotkun 2] ja kunta-uuvuttamisenkin” 3] -osin pääministeri Jyrki Kataisen (Kok.) sanelemana, kun eroilmoituksensa pääministeriydestä ja Kokoomuksen puheenjohtajuudesta julkisuuteen antoi.

Jyrki halusi väkisin kuusilon 4], kun oli päästävä pääministeriksi pääministerin paikalle. Velkaa oli jo valtiovarainministerikaudella otettu urakalla 5], ja koko ministeriuran ajan Katainen otti/otatti valtionvelkaa lisää. Ennen ministeriuraa Jyrki oli puhunut ”tuulen tuomista rahoista” 6] …

Kokenut ulkoministeri, tohtori ja ekonomi Erkki Tuomioja (SDP) kertoi Naamakirjassaan, ettei löytänyt muutoin aktiiviseen blogiinsa mitään kirjoitettavaa Jyrki Kataisen erosta – tämä toteamus oli merkittävä ja piti sisällään sanattoman sanoman. Tuomioja on seurannut läheltä pääministerin toimintaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan jäsenenä – kuten virkaa tekevä presidenttikin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti Ukrainan kriisin 7] ollessa median yksipuolisessa ryöpytyksessä – hoitavansa meille valtiona tärkeät asiat Venäjän kanssa, silloin kun se on tarpeellista. Soittipa Sauli jo heti alkuun Venäjän presidentti Vladimir Putinille –

… pääministeri Katainen myöhemmin toppuutteli EU-Bryssel -hengessään, ettei omavaltaisia irtiottoja katsota suopein silmin. Näinkähän Sauli Niinistö veti tukensa pois 8] Kokoomuksen puheenjohtajaksi runttaamaltaan Jyrki Kataiselta?

Voimme sanoa Jyrkin hallituskyhäelmää kunnianhimoiseksi teoksi

Hallitus teki aina liian vähän ja liian myöhään. Varsinaisia politiikan innovointia ei suoritettu 9] – leikattiin, höylättiin ja veroja korotettiin ja vähennettiin. Mitään fantastisia päätöksiä ei tehty – paljon kylläkin sanoja. Hallitus hymisteli ja urakoi konsensusta, jotta se olisi pysynyt koossa. Varsinaisten tosiasioiden osalta Katainen on ollut asioiden ytimissä – mutta teot eivät olleet keskinäissolidaarisuushallituksessa kohdallaan.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/fantasioit... -

.

Pekka Iiskonmaki

''Stubb kaatui katais-historiaansa''

Se oli koheltamista vailla vertaa. Onneksi sitä ei ole uhohdettu.

Ilkka Luoma

Varsinkin Jyrki Kataisen ns. AAA-pyrky ... kaikin keinoin, välittämättä reaalipolitiikasta ---

.
SUNNUNTAINA, LOKAKUUTA 12, 2014
AAA:n tarina – pyrkyryyden syltyt

(Yhdysvaltalainen yksityisesti ja voittopyyteellä toimiva luottoluokittaja Standard´s & Poors alensi odotetusti Suomen luottoluokitusta parhaasta AAA:sta AA+ :aan)

[ … valtiot maksavat luokittajille konsultaatioista, joissa arvioidaan parhaalla mahdollisella tavalla arvioinnin kohteen kykyä vastata vastuisiin ja velvoitteisiin – lähinnä talouden ja kansantalouden hoidon ja suunnitelmallisuuden suhteen … ]

Suomessa eduskunta on halunnut, osin kansantahdon vastaisesti, alentaa presidentin valtaoikeuksia ja toisaalta lisätä parlamentarismin valtaa – siirtämällä pääministerille lisäoikeuksia ja vastuita. Presidentti valitaan suoralla kansanvaalilla ja ehdokkaita voidaan asettaa myös puoluepolitiikan ulkopuolelta. Pääministeriksi valitaan de facto suurimman eduskuntapuolueen puheenjohtaja – kansa ei siis saa päättää suoraan pääministeristä.

Entä AAA ja AA+ - markkinatalouden mittarointi? ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/aaan-tarin... -

...

Lähetyslista aikanaan - sai runsaan vastauskommentoinnin!

AL IL Vf BL BLOG 42997
---11102014---

OTS – “AAA:n tarina – pyrkyryyden syltyt”

SENT
Cc: anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; martti.hetemaki@vm.fi ; juhana.vartiainen@vatt.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; pasi.holm@ptt.fi ; sixten.korkman@aalto.fi ; alexander.stubb@vnk.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; REHN Olli ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; antti.rinne@vm.fi ; erkki.liikanen@bofit.fi ; presidentti@tpk.fi ; jyrki.katainen@ec.europa.eu ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; jyri.hakamies@ek.fi

Sent: Saturday, October 11, 2014 4:35 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - "AAA:n tarina - pyrkyryyden syltyt"

doc.: AAA_AA+_11102014 – Microsoft Word Starter

Jorma Repo

Kylmän Stubbin tappio johtui siitä,että hän ei edustanut NATO maata kuten vastustajansa.Liittyessämme NATO:n jäseneksi pääsevät meidänkin pojat oikeisiin pöytiin.

Ilkka Luoma

Onneksemme kansakuntamme on vakaa ja väkevä natovastaisuudessaan - täällä idän ja lännen vedenjakajalla - yli 50% suomalaisista sanoo "Kiitos ei" Natolle, jo yli 15 vuoden ajan ...

.
Luitko alustuksesta tämän?

[10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/06/ahtisaari-... -

"Ahtisaari ja Stubb jenkaavat Suomea Natoon" -IL/BLOG

...

Ilkka Luoma

Käydäänhän nyt ensin nuo eduskuntavaalit. Aikanaan Kokoomuksen Jyrki Katainen pakeni kesken äänestäjien antaman valtakirjan EU-Brysseliin - Kokoomuksen mandaattipaikalle. Jos demarit voittaa eduskuntavaalit, niin tuskin komissaariksi kokoomuslainen nousee.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10499186 -

"Kärkiehdokastappion jälkeen Stubb voi nousta komissaariehdokkaaksi, jos kokoomus on keväällä pääministeripuolue ... " -Yle

.

Tomi Vaalisto

Olisitko nyt vähän jäävi kritisoimaan, kun itse olit samassa vaaleissa Itsenäisyyspuoleen eduskuntavaaliehdokkaana? Jyrki sai 2011 vaaleissa 23 962 ääntä ja pääsi "kaikkien aikojen listalla" top 20:iin.

Itse ihmettelen sitä, että Kokoomuksen jäsenistö hyväksyi Kataisen päätöksen täysin ja sillä oli hyvät perusteet. Miksi ihmeessä se on ongelma "vastalaidan" kannattajille? Hehän eivät tasavarmasti Kataista äänestäneet vaan omia ehdokkaitaan.
Tosiaalta - ei asiasta kovin moni rieku, mutta niillä harvoilla viha näyttäisi olevan sydänveressä. Kumma juttu, vaikea ymmärtää, mutta jokaisella on oikeus mielipiteeseensä.

Ilkka Luoma

Oliko kansakunnallamme varaa ylläpitää Kataiskuusiloa - kun sen tuotos ja aiheutetut ongelmat olivat ja ovat edelleen suomalaisten tiedossa?

...

375 lukijakommenttia aiheesta "Onko meillä kansakuntana varaa ylläpitää Kataisen sextettiä?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 03.12.2014, 23:45 - Ilkka Luoma ...

Ote: " ... Vakava kysymys kuuluu: ”Onko kansakunnallamme varaa ylläpitää Jyrki Kataisen johtamaa monivärihallitusta?”, 1]

… varsinkin nyt, kun maamme tarvitsisi karismaattista johtajaa, joka ymmärtäisi kuunnella laajaa asiantuntemusta sekä sellaista johtajaa, joka osaa nähdä tänään huomisen laukeavia ongelmia ja ennen kaikkea reagoida niihin kansakuntaa ja ympäristöä hyödyttävällä tavalla.

Kataisen hallituksella kuin itse Kataisellakaan ei ole karismaa,
ei laajaa luottamusta kansalaisten keskuudesta eikä näytä olevan kykyä vastata tämän päivän päälle painaviin ongelmiin. Haluammeko me muutosta, jos niin – vaatikaamme Kataisen eroa 2] ja uutta hallitusta – siis saman tien uusia ennenaikaisia eduskuntavaaleja.

…
Vuonna 2007 saimme Matti Vanhasen II hallituksen, johon valtiovarainministeriksi istahti kokematon Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen *] – tästä alkoi ajanjakso Suomen kansalle, jonka lasku voi olla suuri – mistä me löydämme näiden aikaansaannoksien korjaajan – ja missä ovat ne suunnitelmat, joilla ylitämme huomisen vaikeudet.

Mitä me kirjoitimme vuonna 2006, kun Kokoomus oli vielä oppositiossa ja Katainen huuteli eduskunnan suuresta salista Vanhasen I hallitukselle. Mitä me silloin odotimme? ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

Tuo kommentti nr 16 ei ole vastaus kommentin 13 kataiskritiikkiin "... Jyrki Katainen pakeni kesken äänestäjien antaman valtakirjan EU-Brysseliin....", johon Kataisen äänestäjät eivät yhdy. Miksi "vastapuoli" on tästä huolissaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kokonaisuutena myönteisesti kirjoitettu kirjoitus Stubbista, mikä yllätti minut.

Otsikko on kuitenkin pielessä, sillä eivät eurooppalaiset valitsijat noteeraa mitenkään mitään "kataishistoriaa", tuskin edes siitä tietävät. Suomalaisten ajatuksiin voi tuollainen osaltaan vaikuttaa. Jotkut ovat sitä mieltä, että meillä oli silloin historian huonoin hallitus, mutta ei ulkomailla niinkään asiaa nähty edes niiden piirissä, jotka kansainvälistä politiikkaa seuraavat. Kyllä Stubb kaatui mahdottomaan asetelmaan Suomi vastaan mannereurooppa. Ja kyllä hän myös tiesi "kaatuvansa". Kampanjoinnilla oli päämerkitys toisaalla hänen karriäärissään.

Miksi muuten ymppäät blogeihisi itse asian lisäksi kaikenlaista muuta sälää, mikä tekee siitä sotkuisen näköisen lukea? Esimerkiksi nuo loppukappaleet ja linkit y.m.

Ilkka Luoma

Olet oikeassa, teksti on Stubb-myönteinen, sillä todellisuushan oli se, että Katainen vei Stubbille tarkoitetun komissaariviran - kun Jykken oli pakko paeta ongelmiaan EU-Brysseliin, jopa kesken äänestäjien antaman valtakirjan - ja jätti koko roskan Alexin käsiin - noloa, vai suunnitelmallista?

Ilkka Luoma

Ei potkita enää potkittua, koska Katainen on jo tehnyt poliittisen testamenttinsa - ja tunnustaa vaikeudet ja ongelmat, joihin hän ei yksin ollut syyllinen ---

...
[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/jyrki-kata... -

.
Ote: " ... Katainen oli myös Suomen pääministeri. Veti hallitusta, joka uutisointiin joidenkin poliitikkojen, mediankin (?) mukaan Suomen tasavallan historian huonoimmaksi – tai yhdeksi niistä [3.

Jyrki oli väsynyt [4, kun yritti kaikkensa – tunnusti rehdisti myös tekojaan, jotka olivat vääriä [5. Rehtiä sinällään. Jyrki Katainen antoi myös ennen pakoaan Suomesta – silloisen Suomessa toimimisen testamenttinsa [6. Rehtiä – nyt sekin huomataan todeksi – Jyrki palaa kotipesäänsä [* johonkin näyttötehtävään – erinomaisen hienolla CV:llä.

[* ”Jyrki Katainen jättää politiikan – ei hae jatkoa komissaarina: "Kotipesä on Suomessa" … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10277567 -Yle/ Petri Raivio … Allekirjoittaneen kommentti: Onko epäonnen pöly nyt hälvennyt Kataisen päältä, kun kotipesään paluu päättäisi paon Suomesta? Arvostuksen ansaitseva päätös luopua politiikasta vaimon hyväksi antaa paljon anteeksi ja on näin inhimillinen tunnustus Jyrkiltä. Hyvä näin!.

Kansakuntamme on unohtanut Kataisen tuulen tuomat rahat [7,

… velanoton ja ystävällisen äänen. Jyrki on saanut anteeksi suomalaisilta kolttosensa, tekihän hän parhaansa. Aina ei vain satuta sellaiseen joukkoon, joka toimii –
Jyrkin hallitus oli liian laaja, vaikka idea oli ideaalisen kaunis. Liki pienoisparlamentaarinen hallitus, joka olikin sitten riitelyn keskipiste. Kiemurointiin mahtuu myös niin sanottu Ilkka Kanerva tekstiviestisyndrooma [8 – jonka jälkien peittäjäksi Alex tilattiin EU-Brysselistä.

Riitelyä jatkoi EU-byrokraattori Alex Stubbin hallitus,
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/kolme-poin... - ]

… kun Katainen nappasi hänen EU-viran ja pakeni Suomesta. Alexin hallitus oli myös yksi huonoimmista hallituksista, joka perui liki kaiken, mitä päätti tai perinnöksi oli Jyrkiltä saanut – yhdessä nykyisen gallupkuninkaan – demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa.

Katainen teki aikanaan pakolla itselleen ongelmapesän – hallitus oli saatava, kun vaalivoittokin oli kansalta saatu!

Tässä sinällään hyvässä ajatuksessa oli se virhe, joka lopulta ajoi Kataisen pakomatkalle EU-Brysseliin, jonka saattohoito on nyt meneillään ja paluu kotimaan maaperälle on aluillaan.

Jyrki saattaa ajatella, että kansakunnan poliittinen muisti on lyhyt, tai sitten hän kantaa vastuunsa ja eroaa kaikesta päivänpolitiikasta, tunnustaen näin ”pahat tekonsa” - rehtiä, ja päätteeksi antaa vielä viestikapulan vaimolle.

Mervi Katainen voi olla tulevien eduskuntavaalien äänikuningatar, sillä hän on täysin ryvettymätön perheen äiti – ehkä hyvinkin maanläheisillä toimintamalleilla varustettu – olihan Mervillä mahdollisuus nähdä se tuska, miten miehensä pääministeriys väsytti samaa rataa kun valtiomme velkaantui.

Jyrki sai jaossa huonot kortit, tai ei osannut pelata eikä katsoa näytettyä avokorttia Suomen Pankista – silloisen demari Erkki Liikasen ”sivutoimistosta” [9 … Btw. nyt Liikanenkin on eläkkeellä kärkkymässä jotain kansallista tehtävää – Sauli Niinistöäkään ei voida enää valita vajaan kuuden vuoden kuluttua.

Niin, tai sitten nykyinen Suomen Pankin pääjohtaja – mikkeliläinen hänkin – Olli Rehn yrittää siipiään ”maan isäksi” - liian suuriin saappaisiin. Se lienee varmaa, ettei Jyrki Kataista kansakuntamme valitsisi presidentikseen (?...!)

Niin tai näin Jyrki palaa kotiin ... "

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Uuden Suomen keskusteluohjeesta:

Älä käytä ylipitkiä lainauksia.

- On tietenkin helppoa kopioida blogeihinsa omia pitkiä kirjoituksiaan, mutta se saa bloggaukset vaikuttamaan vanhan toistolta.

Ilkka Luoma

Perinpohjaisuus on tavoite, miksi? Siksi, ettei jäisi tyhjiä kohtia - ja saisi vastaukset mieltä askarruttaviin seikkoihin, ehkä jopa niin, että aukeaisi uusia näkkökulmia lukijoille ja kommentoijille - lukeahan ei ole pakko ... Muutoin laitan otteisiin vain pätkiä ja lopun saa linkin alta, jos kiinnostaa. Kiinostuminenkin on vapaaehtoista ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Kohtuus sentään kaikessa, avauksessakin on 9 linkkiä, joista 7 omiin kirjoituksiisi ja 2 iltapäivälehtiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Ei niinkään itseisarvoina linkit, vaan niiden sisältö - luitko ne, kun noin napakasti niitä arvioit?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

En lukenut, laskin vain montako linkkiä omiin vanhoihin kirjoituksiisi jo avauksessakin oli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Miten voit yleensäkään kommentoida, jos et lue oleellisia kohtia, joista sitten ainakin normaali-ihmiset muodostavat niitä kommentteja?!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Käytännössä vastauksesi tarkoittaa, että jotta voisi kommentoida pitäisi ensin lukea avaus + siinä olevat 9 linkkiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Jos haluaa täyden kuvan, olisi vielä auottava linkkien linkitkin, sillä sieltä löytyy usein kokoelmat muihin kuin omiin linkkeihini - perinpohjaisuus täytyy ainakin luoda mahdollisuudeksi, kukin sitten päättää miten ohuelta jäältä lähtee kommentoimaan :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

"Jos haluaa täyden kuvan, olisi vielä auottava linkkien linkitkin,"

Aivan, lisää linkkejä vanhoihin kirjoituksiisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Kuten todettua - kokonaisuus ratkaisee, ja jos esimerkiksi tämän aloituksen osalta tutkii kaikki linkit - saa Alexista hyvän ja syvällisemman kuvan, joka on se kirjoittamisen tavoite - toki tekstiin/ teksteihin mahtuu myös mielipiteitä ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Voisiko Nylund valistaa meitä miten viitata omiin aiemmin samaan asiaan liittyviin kirjoituksiinsa jos ei saa lainata eikä linkittää? Pitäisikö kirjoittaa sama uusiksi vain hieman toisin sanoin? Vai miten?

Ainakin minä olisin halukas oppimaan Nylundin taidoista ja tietämyksestä kirjoittaa oikein, tai ainakin häntä tyydyttävällä tavalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Voisiko Myyryläinen valistaa miksi pitää jokaisessa blogissaan jatkuvasti linkittää omiin vuosia sitten kirjoitettuihin blogeihinsa, ja miksi kommenttiin tulee usein vastauksena vanha blogi, jonka asiat ovat vanhentuneitakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Voin minäkin tuon perustella - siksi, että lukijat pääsevät perille kokonaisuudesta - ja on aivan selvää, ettei kovin moni lue aina samoja vastinkirjoituksiani ja lisätietolinkkejä, vaan toisto sinällään on uusia lukijoita varten, mutta sitten tämä:

Moni ei oikein usko yhdestä kerrasta, vaan jänkkää samaa virheellisyyttään, niin katson että oikaisu on kohteliasta asiaa, vaikka se olisikin sama linkki ja juttu -

Useat lukijat ovat huomanneet jänkkääjät - joita on sinällään helppo seurata, koska ne kulminoituvat muutamiin henkilöihin - toki sana on vapaa, ja ok, kunhan netiketti säilyy ja näyttää se kohtuu hyvin säilyvänkin -riekkujia on yhä vähemmän verrattuna muutaman vuoden taakse :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

"Moni ei oikein usko yhdestä kerrasta, vaan jänkkää samaa virheellisyyttään, niin katson että oikaisu on kohteliasta asiaa, vaikka se olisikin sama linkki ja juttu -"

Juuri noin toistat usein vanhoja moneen kertaan kumottuja väitteitäsi. - Ja nyt tietenkin pyydät esimerkkejä, kts. vaikka parista edellisestä blogistasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Olisiko nyt aika siirtyä Stubbiin ja päivän aiheeseen?

...
[2014]

" ... Alex on kiistaton Bryssel-mies – ilman itsenäistä isänmaata,

upealla kielitaidolla ja jopa naiviutta hipovalla lännenmiesfilosofiallaan. Stubb soljuu eu-käytävillä kuin triathlonisti fillarin sarvista uima-altaaseen. Kunto on hyvä, eikä henkistä ahdistusta fysiikan puutteen vuoksi tule – ellei sitten itse henki ahdistu, jos yhteisneuvottelut uppoutuvat liian monimutkaisiin ja sidosherkkiin aiheisiin. Aina ei kolme pointtia riitä.


Muinoin Savonlinnan torilla kokoomusjohtaja, edesmennyt valtioneuvos, poliisin poika Harri Hermanni Holkeri puhui yleisölle matkustajasataman puhepömpelistä … vierelläni ollut viehättävä iäkkäämpi rouva katseli silmät kirkkaina Harrin vuodatusta. Kysyin päätteeksi mitä mieltä rouva oli Holkerin puheesta. ”En minä sitä tiedä, mutta hän puhui niin kauniisti ja vetoavasti” –Stubb, nykyajan teflon-Holkeri.

Holkeri on suuri kala, tappaja ja erinomainen saalistaja. Millaiseksi saalistajaksi Stubb äityykään, kun hallituksen johdosta viriää ensimmäiset todelliset neuvotteluristisiitokset, vaikka ammattiyhdistysjyrä Antti Rinteen toimesta? Menettääkö Stubb itsehillännän, kun kolme pointtia ei riitä Rinteelle, joka on tottunut neuvottelemalla viemään asiakohdat mieleiseensä maaliin.

Stubb piti linjapuheensa. Se ei tuonut mitään uutta –

Alex jätti viisaasti kansan tyrmäämän natojenkaamisen 2] puheensa ulkopuolelle, näyttää ainakin siltä, että tiimi osasi ohjastaa uutta johtajaansa. Lapsilisien uusoperoinnilla Alex saa pisteitä ja demarit mukaansa, mutta oppi-iännostossa Rinne ei periksi anna, sillä asiaperusteet ovat siksi jykevät – kasvavan nuorisoajelehdinnan vuoksi.

Valistunut veikkaus on se,

että Stubb jää pätkäministeriksi ja palaa EU-Brysseliin, jonne hänen löytäjänsä nykyinen kansanedustaja Jyrki Katainen on kertonut lähtevänsä, siksi kova sopimus tehtiin Stubbin ja Kataisen välillä nimityksen suhteen. Herää vain kysymys, jos ajaudumme nopeasti ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin 3], ja pääministeriksi nouseekin Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä 4] – poikien sopimus ei ulottune Sipilään saakka.

Alex on positiivista hymyä, teflonpukua, hyvää ryhtiä –

siis ojennuskepillä kohotettu mallinukketuote, jonka suvussa virtaa karjalaista verta. Alexin isä Görän Stubb on jääkiekkojohtajalegenda – voisimmeko sanoa, jopa Helsingin IFK:n henkinen isä ja’ hifkimäisen pelityylin’ 5] harras kannattaja. Tiedämme, että HIFK pelaa kovaa, laidat ryskyen ja ei paaripotilailtakaan säästytä. Jääkiekko on raaka laji, jossa laillisesti saa harjoittaa väkivaltaa, joka tosin kuuluu meidän ihmiskunnan perittyyn elämäntapaan.

Kuinka laidat ryskyy, kun Stubb johtaa hallituslaivaamme, joka on vain torso siitä, millaiseksi se muodostui Kokoomuksen täpärästi voittamissa eduskuntavaaleissa 2011. Kansa saattaa haluta tehdä jo kokonaan uuden eduskunnan? Viimeiset kolme vuotta on ’konsensusteltu’ kuusilossa – nykyisessä viisikossa. ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Myyryläinen voisi tutustua miten asia esitetään ja lähdetietoja käytetään.

Lähteitä pe­rus­tel­laan usein sillä, että lukija voi tarkistaa asioita. Tämä perustelu on kuitenkin lähinnä ku­vit­teel­li­nen, koska hyvin harva lukija seuraa lähdeviittauksia tarkistaakseen, mitä todella sa­no­taan siinä kirjoituuksessa , johon kirjoittaja viittaa - varsinkin kun viitataan vain johonkin teokseen tai kirjoitukseen sen enempää tarkistamatta.

Omat mielipidekirjoitukset eivät luonteensa takia muodosta minkäänlaista auktoriteettia ja niiden linkittäminen lähteenä menee vain huonosta vitsistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Lähdeviitteet ovat miltei aina sellaisia, että niidenkin viitteet on tarkistettava tai ne jäävät vain mielipiteiden asteelle. Siis elleivät ne ole suoraan tarkasti tehtyjen havaintojen dokumentointia ja jo laajalti vertaisarvioituja.

Omat kirjoitukset viitteinä voivat muodostaa oleellisia lisäyksiä ja laajennuksia käsiteltävään aiheeseen. Tietenkin vain jos ne todella sitä tekevät.

Olisin kuitenkin kaivannut Nylundin oppia ja opastusta koska hän tuntuu niin tarkkaan tietävän miten ei saa tehdä. Hänen siis voisi olettavan tietää miten toimia ja siten voisi meitä muita tumpelompia opastaa. Minua kun Luoman tapa muodostaa plokkauksensa ei hierrä vaan pikemminkin olen kiinnostunut niiden sisällöstä.

Vaikuttaakin, että joidenkin halukkuus n.s. metakeskusteluun on seurausta sisältöön käyvän oman argumentaation hiipumisesta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

Ja höpö höpö. Jos viitataan vain johonkin teokseen tai kirjoitukseen yleensä - ei sen nimenomaisiin koh­tiin - harva pystyy käymään läpi tuhatsivuisen kirjan tai pitkän nettikeskusteluketujun nähdäkseen, tukeeko se ly­hyen artikkelin kirjoittajan väitteitä.

Lähdetiedot mahdollistavat esitetyn asian tarkistamisen , etenkin, jos syntyy epäilyksiä tai kiistoja.

Lähdetietojen puuttuminen tai niukkuus herättää epäi­ly­jä. Asiantunteva lukija voi arvioida lähteiden käytön kat­ta­vuutta - vaikkapa Wikipedian käyttö kertoo heikosta tasosta.

Hyödyllinen lähdeviittaus on yleensä sellainen, joka yksilöi, mikä lähteenä käytetyn teoksen tai kirjoituksen kohta tukee jotakin nimenomaista väitettä tai selittää tai täydentää sitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Hyvä esimerkki lähteen käytöstä on vaikkapa Suomen saama puolueettomuustunnustus 1975 (ETYK-juhlakokous - Hki) niin idästä kuin lännestä - on näin:

Max Jakobson - Tilinpäätös - Otava 2003 - sivut 65-82.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Engl. kielinen Wiki pärjäsi yhtä hyvin tai huonosti kuin maailman kuulu Ensyklopedia Britannica ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

"Minua kun Luoman tapa muodostaa plokkauksensa ei hierrä vaan pikemminkin olen kiinnostunut niiden sisällöstä."

Ei hierrä mutta turhauttaa kun Luoma toistaa jatkuvasti vanhoja kirjoituksiaan, joiden väitteitä on jo moneen kertaan kumottu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Kumoamisesta puhutaan paljon, mutta ei näy todisteita. Olisiko aika saada ne tänne, en ole niitä itse löytänyt - ehkä erehdyn, ja huomenna herättyäni huomasin olleeni väärässä ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #61

Selaa vaan saamiasi vastauksia, kyllä ne kumoamiset sieltä löytyvät - ehkä et ole ehtinyt lukea niitä kun aikasi on todennäköisesti kulunut vanhojen blogiesi selaamiseen vastauksiksi saamiisi kommentteihin, tai täytteiksi blogeihisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Luen kaikki, en ole löytänyt todisteellista kumoamista - auttanet nyt ja kerrot vaikkapa pari kohtaa - ettei jäisi tyhjän puhumiseksi .... jos löydät, niin osaan myös tunnustaa olevani väärässä ...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

En tiedä "luinko" väärin mutta eilen uutisissa kerrottiin äänestyksen tulos niin Orpo näytti kovin iloiselta kun Stubbia ei valittu. Stubb näytti "kykynsä" johtotehtävissä ollessaan pääministeri ja puoluejohtaja, ei oikein vakuuttanut ja se näkyi tässä äänestyksessä.

Ilkka Luoma

Arkirealistinen kommentti - silti Stubb on hyvä EU-virkabyrokraatti ja uskoisin sieltä EU-Bryssel-linnakkeista Alexille löytyvän jokin mukava pulpetti, jossa voi voi harjoitella sanallista akrobatiaa ;) -huumorilla ja hyvää tahtoen! :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikä mahtaisi olla Stubb:n ystävättären, V.Plame:n osuus hänen kampanjansa epäonnistumisessa? Mikähän mahtaa olla totuus noissa CIA_yhteyksissä ja niiden merkityksessä? Ja mitä niistä on tiedetty EPP:n kärkiehdokasta valittaessa?

Stubb itse tunnusti kirjassaan yhteytensä tunnettuun CIA-tyyppiin. Suomessa kohua on yritetty vähellä ja syyttää m.m. Venäjän FSB:a ja J.Bäckman:ia informaatiosodasta (S.Jantunen). Tutkivat journalistit eivät kuitenkaan ole juurikaan paneutuneet asiaan vaan tyytyneet hutkimaan toisaalle. Maailmalla on kuitenkin jonkin verran tongittu Plame:n tekemisiä mutta täällä on oltu kuin se kuuluisa aineenvaihdunnan tuote alaraajojen suojaksi ja lämmikseeksi tarkoitetussa vaatekappaleessa. Jopa Stubb:n oman avautumisen jälkeen vai sen takia: katsottiinko se riittävän paksusti peittäväksi matoksi?

Ilkka Luoma

Näyttää siltä, etten tiedäkään kaikkea, vaikka huomen aamulla saatan huomata erehtyneeni ;) -huumorilla ja erästä matkien ... :)

...
Kiintoisa huomio - laitetaan selvityksen alle.

Löysin tämän, mutta riittääkö todisteeksi - ainakin laatumedia hyppii tästä seinille ...

~ https://mvlehti.net/2017/09/01/stubb-paljastaa-cia... -

.
Ja tällaisen:

"Rusi epäilee Johan Bäckmanin kaataneen Alexander Stubbin

Keskiviikkona julkistetun Rusin kirjan mukaan Bäckman leimasi Stubbin CIA:n agentiksi ja Yhdysvaltojen etujen edistäjäksi. ... "

~ https://www.ksml.fi/kotimaa/Rusi-ep%C3%A4ilee-Joha... -

Keskisuomalainen luettanee laatumediaksi?

...

Tomi Vaalisto

Just joo - kun diplomaatti Valerie Plame opiskeli samassa laitoksessa 90-luvulla Stubbin kanssa niin Plamen 2000 -luvun tiedustelutoiminta koplautuu automaattisesti Stubbiin.

Trollisivusto MV:n alkuperäisenä lähteenä on Stubbin omat muistelmat.
Jutun kirjoittanut nimimerkki T102/MV sai 18.10 tuomion Helsingin käräjäoikeudessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Tuomio ja jutun todenperäisyys ovat kaksi aivan eri asiaa - ellei sitten tuomio tullut juuri tuosta Slubb/CIA jutusta ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Kyse on luetun ymmärtämisestä: jos Jan... siis T102/MV kirjoittaa sensaatiohakuisesti ns muunneltua totutta, jota itse lähdetiedoissa ei edes ole.

Vastaava esimerkki voisi olla vaikka Visurin Ehrfurth "käännös" - ainakin tuota "käännöstä" siterataan siten, että väitteet ovat vastakkaisia EHRfurthin alkuperäistekstin kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Jos mennään Slubbiin, niin tässä - taustoiksi, jotta voisi nähdä syitä miksi Alex ei pärjännyt - tosin nyt oli suuren EU-valtion vuoro ... ja vaalitkin on vielä käymättä!

...
[2014]

" ... Lähes kaikki se, mitä on tehty, on valunut vetenä hanhen selästä. Jäljellä on raato, jonka ohjaksiin Stubb nyt positiivisuuden airueena ryhtyy.” Irtopisteitä ei keräillä, etuisuuksia ei omille jaeta … – nyt haetaan enemmän kokoomuslaista politiikkaa”, mitä se muuten on?
Kolme pointtia ei saata riittää minihallitusneuvottelujen kasvaessa hallituksen pystyssä pitämisen neuvotteluiksi. Keskustelumoninaisuus, toisten huomioonottaminen kysyy pelon ilmapiirin tunnetyhjyyteen 6] ajoittain mahdollisesti vaipuvalta pääministeriltä paljon [?]


Tilanne on eri kuin maratonilla, tai fillarin sarvissa, jossa on vain Stubb, Alexander Stubb. Jääkiekko on joukkuelaji, vaikka pelattaisiin kovaa’ hifkimäistä’ peliä – niin maalit ratkaisevat. Hallitusneuvottelujen maaleja ovat yhdessä sovitut asiat, jotka laitetaan käytäntöön. Näinköhän isä Stubb tulee poikansa hätiin ja kertoo joukkuepelin periaatteet, vaikka nuorempi Stubb kovasti kertoo tiimimäisestä tavastaan hoitaa asioita.

Miksi Alexander Stubb sitten valittiin 500 äänen voimin Kokoomuksen puheenjohtajaksi –
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170371-... - ]

noin 150 henkilöä kokoomuslaisista puoluekokousedustajista teki maallemme historiaa; osasivatko he pohtia pidemmälle kuin puoluekokouspaikan ulko-oville – jää nähtäväksi. Stubb sai kuitenkin 150.000 ääntä Brysseliin, oliko se merkki kansakunnan halusta päästä hänestä eroon – niin sekin jää nähtäväksi.
Eräs asia on varma – me tiedämme keväällä 2015 onko Stubbin kolme pointtia purrut. Entä Stubbin natojenkaus kansakunnan suuntaan, joka vastustaa jo noin 40 kallupin enemmistöylivoimalla Natoon liittymistä? Miten Stubb perustelee idän ja lännen vedenjakajalla olevalle kansakunnalle ajatuksensa Naton liittymisen autuaallisuudesta – eikö Stubb tiedä, että suomalaiset ovat niin idästä kuin lännestä?

VIITTEET
1] Koulukiusaajasta työpaikkakiusaajaksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/koulukiusaaj... -
2] Stubb jenkaa Suomea Natoon! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... - ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Stubb mainitsi teoksessaan olevansa edelleen V.Plamen kanssa hyviä ystäviä ja kontaktien jatkuneen edelleenkin. Siis myös Plainen CIA-uran aikana.

Yritin kehottaa vastuullisia tosi-median toimijoita kaivamaan asiaa ihan Stubb:n oman ilmoituksen pohjalta mutta olemaan tyytymättä vain siihen tai sotatohtori Jantusen peittelyihin. Ihan tutkivan journalismin parhaiden perinteiden mukaan. En siis viitannut MV-lehteen joka lienee haistellut savun hajua mutta ei käynyt tarkistamassa liekkejä saati tonkimassa hiilloksia (siis tavanomaiseen populistiseen tyyliin).

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #46

Eihän ystävyys mihinkään koplaa. Meikäläinenkin on erään Johan B:n, jonka aisaa Myyryläinen monesti kannattaa, monivuotinen FB-kaveri.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Luo enemmän todennäköisyyksiä kuin kokonaan erkaantuminen ystävästään - Alex on siksi kansainvälinen metropoliitti, että voi olla, että ehkä omat ja vieraat saattoivat mennä tietojen osalta sekaisin - inhimillistä -kö?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Kyse on pitkäänjatkuneesta ja edelleen jatkuvasta yhteydenpidosta CIA:n työntekijään jonka uran pituudesta ei itseasiassa ole ihan varmuutta. Siis koska aloitti ja onko lopettanut.

Jos vertaamme tapoihin joilla yhteyksiä erään toisen ilmansuunnan toimijoihin käsitellään, on suorastaan ihme miten Stubb on päästetty vähällä. Tai ei oikeastaan ihmetytä sillä niin kaksinaismoralistinen tämä meidän yhteiskuntamme ja sen "vallanvahtikoirat" ovat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

HBL:

" ... Spionhistoria
Under studierna i Brygge blir Stubb också bekant med en amerikansk kvinna, Valerie Plame, som trots att hon inte talade så god franska, kom igenom sina tentamina.

Efter utexamineringen håller Stubb kontakt med Plame som uppvaktar paret Stubb med en vacker keramikram med den nyföddas namn och födelsedatum då paret får sitt första barn. Ett par år senare uppdagas Plames verkliga identitet då det avslöjas att hon var CIA-spion under falsk identitet. Efter avslöjandet slutar hon vara i kontakt med Stubb.

– Till CIA:s favör måste man säga att de har skickliga agenter: genast satte hon klorna i killen som senare skulle bli Finlands statsminister. ... "

~ https://www.hbl.fi/artikel/stubb-utesluter-inte-pr... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

Sama nainen.

Höblä kertoo yhteydenpidon loppuneen mutta Stubb kertoi sen edelleen jatkuvan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Olihan Slubbilla 20% kuin 80% ja/tai toisin päin ;)

..., mutta osasi pyytää rehdisti ja suoraan anteeksi virhettään, joka sekin on harvinaista teflon-poliitikoille :)

Ilkka Luoma

Puuttuva kohta [7:

SUNNUNTAINA, HEINÄKUUTA 08, 2018
Erkki Liikanen – nokkela savolainen jättää Suomen Pankin

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/erkki-liik... -

.

Jorma Repo

Eihän täällä ole tod.näk. yhtään sellaista lukijaa,joka uskoi Stubbin haastavan tosissaan EPP:n johtajan tässä kisassa.Kiva tapahan tämä oli tuoda Suomea ja Helsinkiä esille ja hotelleihin liikevaihtoa.

Ilkka Luoma

Slubb kävi sellaisen kamppailun mihin hänen rahkeet riittivät - hyvä niin, ja arvo sille.

Tomi Vaalisto

Voipi olla jopa varteenotettava presidenttiehdokas vuoden 2024 vaaleissa ja eduskuntavaalien kannatuksen perusteella mahdollisuudet ovat hyvät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Kansakuntamme muistaa erinomaisesti tuon "huonoimman hallituksen kuunaan" Suomessa ---

.
MAANANTAINA, KESÄKUUTA 13, 2016
Kansallisen yhtenäisyyden synergia - II

(Alexander Stubb sai mennä Kokoomuksen johdosta – ja myös valtiovarainministeriöstä. Sisäministeri Petteri Orpo astui tilalle. Alex sai ikävän perinnön EU - Brysseliin paenneelta Jyrki Kataiselta – Jyrki sai mennä, jopa kesken kansan antaman valtakirjan – vieläpä kiintiöpaikalle. Ei käynyt aikanaan kateeksi Alexin saamat tehtävät – no, nyt tämäkin on historiaa)

[U] Ennen edellisiä eduskuntavaaleja 14032016 – oli eletty Stubb’ in pääministeriyttä
(Uutisointi myrskyää ’kataiskuusilohallituksen + tämän tynkäkombinaation’ epäonnea, turhaantuneisuutta ja osaamisen/ keskinäisen osaamattomuuden ristiriitaa – liian monina itsepintaisina edunvalvontaryhminä)

[ … kansalainen ihmetteli ensimmäisen kerran sitä, miksi eduskuntavaalien 2011 suurimmaksi noussut Kokoomuksen Jyrki Kataisen oli pakko keittää ”sekametelisoppa”? Oliko tarve niin suuri päästä kalifiksi kalifin paikalle? 1]

Viimeiseksi kansakunta ihmetteli kuinka heidän antamaa valtakirjaa väheksyttiin ja paettiin ongelmia EU – Brysseliin 2], osa kansalaisäänin ja yksi kiintiöpaikalle kesken vaalikauden. Kataisen pakoa on kutsuttu kokoomuspiireissä myös rintamakarkuruudeksi … ]

Päättyneen Stubb 0 hallituksen alku oli onneton – se sai perinnöksi liian vaikean palan 3]. Itse asiassa Alexander Stubb saa paljolti syyttään arvostelua hänet ministeriksi nostaneen Kataisen vuoksi.

On puhuttu, että Jyrki jätti Alexin tyhjän päälle, jättäessään ongelmat, niiden ylittäessä omat sieto- ja osaamiskyvyt 4]. Silti voimme sanoa, että Katainen yritti kaikkensa – jokin vain loppui.

Nyt maksamme tuon kuusilon ja sen jälkeläisen nelilön rakentamis- ja väkisin pystyttämishintaa. Kehittyvistä talous-, vanhushoiva-, nuorisotyöttömyys- ja pitkäaikaistyöttömyysongelmista varoiteltiin ja kirjoiteltiin jo yli kaksi vuotta sitten 5]. Varoitukset kaikuivat kuuroille korville. Oli menossa rakennekorjauksen aikakausi – näkemättä ihmistä kansakunnasta.

Enää ei kannata enemmälti kaivella Kataista ja/ tai Stubb’ ia

Sen sijaan voimme huomata, että hallituksessa on ollut kaksi osaajaa ja ajassa eläjää – ulkoministeri Erkki Tuomioja (SDP) ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (Kokoomus), he ymmärsivät vastuupostialueensa, ja positiivista jälkeä on syntynyt.

Äänestävä kansalainen on nyt mietteissään –

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/06/kansallise... -

.

Jorma Repo

Onhan meillä muistissa vielä tällainenkin nimi kuin Vladimir Silvestrov,joka on linkitetty 4 kertaa Suomen presidentiksi pyrkineeseen henkilöön.Eikä varmasti olleet koulu kavereita.Ja jos oikein muistan. Vladilla oli jotakin tekemistä KGB:n kanssa.Joten saahan näitä kavereita olla,kunhan ei joudu valtakunnan oikeuteen.

Ilkka Luoma

Mennään välillä Slubbiin ja vähän Rinteeseenkin - sillä olivathan he "parivaljakko", joka perui ja purki jopa itse omia päätöksiään:

.
124 lukijakommenttia aiheesta "Stubb & Rinne - "Liian vähän - liian myöhään?"" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta ORIG 21.06.2014.

Ote:
" ... Kolme pointtia toteutuivat, riittävästikö – se jää nähtäväksi. Suomen talous ei nouse vain kotikutoisesti, varsinkaan nyt, kun kansa säästää pahojen päivien varalle, jopa alemmatkin palkkaluokat jemmaavat hätävararahaa jonnekkin – lähinnä korottomille pankkitileille. Kulutuskin on kääntynyt laskuun ja kirpputorit saaneet paljon uusia asiakkaita! 4]

Demarit saivat työllistämisrahaa, vihreät julkisen liikenteen lisärakentamista – kristilliset köyhimpien lapsiperheiden lisätukea. Kaikille siis jotain – sulle_mulle oli toiminut jälleen. Eikö tästä voitaisi päätellä, että minineuvottelut menivät hyvin ja vieläpä aikataulussaan! [?] Stubb kuittasi ensimmäiset positiiviset pointit. ... "

.

Jorma Repo

Ilkka ei ollut sama Vladimir,joka toimi Tehtaankadulla.Yrititkö olla hauska?Taitaa olla nämä itä yhteydet NDA.Vaikka koskisivat presidentti ehdokkaita,jollainen Stubb ei vielä ole ollut

Ilkka Luoma

Jokin linkki voisi olla kohdallaan?

Ilkka Luoma

Ja jälleen Stubbiin ---

.
" ... Stubb pysyköön lestissään

Alexilla oli aikansa, tuolloin olisi pitänyt käyttää saadut valtuudet hyväksi. Ei käytetty, oli saatu liian vaikea perintö EU – Brysseliin paenneen edeltäjän ja nykyisen palkkioviran EU - komission varapuheenjohtajan tittelin kuitanneelta Jyrki Kataiselta. Alexille jaettiin huonot kortit, mikä ei tietenkään ollut Stubbin syy tai vika. Nyt ei kuitenkaan kannata puuttua ydinasesuurvaltojen liennytyspolitiikkaan. ... "

.
TORSTAINA, MARRASKUUTA 17, 2016
Alex Stubb pysykööt lestissään – kansa ei halua Natoon!

Link ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/alex-stubb... -

.

Jorma Repo

Annan vinkin,löytyy aiheen kotiryssät alta esim. tälläiset teokset kuin Tehtaankatu 1 tai Sokea Peili.Eikun tutustumaan

Ilkka Luoma

Uskot siis noihin google-hakuihin ja niiden alta tuleviin linkkeihin?

Ilkka Luoma

Aivan ok kommenttiketju - netiketti kohdillaan, pahimmat riekkujat pysyttäytyivät poissa ;) Kiitos kommentoijille ---

Jorma Repo

Kyllä uskon ja uskoo moni muukin.Jos ne väitteet kotiryssistä ja heidän kontakteistaan ei pitäisi paikkaansa,niin miksi niitä ei ole oikaistu?Älä sure ei Paavo ollut ainoa.Mitä näihin sinun älyttömiin väitteisiisi tulee,että Suomi aloitti jatkosodan.Ei Aloittanut ainakaan Visurin tai Jokipiin mukaan.Se että M.Kuisman mielipide miellyttää sinua,ei tee siitä faktaa eikä Kuismasta sotahistorioitsijaa.Onhan hän kirjoittanut myös "punakoneen" tarkoittaa NL:n jääkiekkojoukkuesta ja sen harjoittelusta,tuskin sekään tekee hänestä jääkiekko valmentajaa?

Jorma Repo

En usko hakuihin,vaan teoksien kirjoittajien muistiin ns.kotiryssä aikaan.Tuskin esim.Gorbunovin kirjaa olisi muuten saanut julkaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset