Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sinisten loppu?

Isänmaamme sinisyys ei lopu, kunhan kansa saa jälleen otteen takaisin itsenäisiksi päättämään omista asioistamme [1 – se saattaa olla lähempänä kuin arvaammekaan. Ensi keväänä 2019 on eduskuntavaalit, … ellei hallitus hajoa sitä ennen.

Siniset on yllättäen noin yhden prosentin kansankannatuksella lukko, joka pitää hallitusta kasassa – tämän tietävät myös Keskustan puheenjohtaja pm. Juha Sipilä ja Kokoomuksen puheenjohtaja vvm. Petteri Orpo. Uskoisin, että kaksikkoa hävettää, sillä he ovat sinisten niskaotehallinnassa …

 

jos siniset nyppäävät ammeesta tulpan, holahtaa hallitus viemäriin – saman tien. Koskaan ei olla Suomessa oltu näin ohuen kansansuosion ja – kannatuksen varassa kuin nyt. Mielipidemittaukset kertovat mittauksesta toiseen 0,7 – 1,5 prosentin kannatusta. Sinisillä ei ole identiteettiä – hehän ovat loikkareita ja takinkääntäjiä, ja vain siksi, ettei um. Timo Soini saanut tahtoaan lävitse, jossa terho olisi kasvanut puuksi johtamaan jukuripäisiä persuja ---

 

Helsingin Sanomat pohti sinisten kohtaloa – alta mittausvirheiden

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005894733.html - -toimittajana Tuomas Peltomäki.

Kuka äänestäisi sinisiä? Sampo Terho hahmotteli puolueelleen matemaattista kaavaa ja tiivisti sen yhteen sanaan -HS-otsikko

Ilkka Luoma -kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen 10.11.2018 – 7:26:

Onko siniseksi jäätynyt yhden prosentin kansanosa tuomittu katoamaan eduskunnan paikkajaosta - ylväästä isänmaallisesta väristään huolimatta? Takinkääntäjillä on liki aina ollut p*skainen loppu; muistamme SMP' n ja SKYP' n dilemman ja perikadon. Voisiko sininen olla poikkeus, joka vahvistaa säännön?

1. Työllisyys on vain vähän Sipilän hallituksen ansiota, ja näin on itsensä sumuttamista omia paljolti kiinalaisen maailmanmenon [2 omaksi saavutukseksi ja sehän on jo enemmän kuin huvittavaa.

2. Suomen armeijapolitiikan laskeminen lännen sotakoneen NATOn varaan on ollut ikävä ja ajattelematon roiskaus kansakunnan suuntaan, täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa kansalaisemme ymmärtävät erinomaisesti mitä merkitsisi oma itsellinen idänpolitiikka sotilaallisesti liittoutumattomana [3.

3. Sotesyherö ei näytä Sipilänkään hallitukselta onnistuvan [4 - tähän silti kysymysmerkki! Voisimme kuitenkin kysyä onko reilua rikastua toisten sairauksilla? Suomessa on yhä enemmän yksinäisiä ja yhä huonommin toimeen tulevia ja nuoria, jotka eivät tänään tiedä mitä huomenna tekevät [5.

4. Ulkopolitiikassa maamme on tuuliajolla ulkoministeriöstä katsottuna - ei ole karismaattista ministeriä - ei ole oikeaa ulkoministeriä [6. Ulkopolitiikka näyttää olevan presidentti Sauli Niinistön suvereenissa hallussa [7, ja reissu-timo vain matkustelee ulkomailla etsimässä itselleen uutta tulevaisuutta [8, kun pohja jytkyttäen putosi kellariin, kun perussuomalaiset "pettivät" ja kaikkosivat muille maille.

5. Entä sitten, voisiko kuitenkin tammenterho pudota suopeaan maaperään ja kasvattaa uuden puun, joka voisi vihertää sinisille auvoisemman taivaan, ehkä, sillä urheilunkin osalta Kimi Räikkönen [9 on itse omin voimin maineensa ja saavutuksensa hankkinut. Entä tammenterho, voisiko se itää itse, kun mitään omaa ei ole?

Hallituksen suurin saavutus on konkreettinen - saamme vihdoin Isäinpäivän liputuspäiväksi - Äitienpäivän rinnalle. Ah tätä tasa-arvon autuutta –

 

Hyvää Isäinpäivää kaikille iseille!

 

Sinisten etsikkoaika on alkanut, tai päättynyt, miten vain – on pienen pieni mahdollisuus elpyä, vaikka historiasta kumpuaa SKYP-kohtalo, joilla pettureina (legendaarisen Veikko Vennamon lausahdus) ei ollut mitään sanomaa, sisältöä eikä viestiä, joka olisi puhutellut kansakuntaa.

Entä se pienen pieni pikkuruinen mahdollisuus, joka tosiaan voi olla ministerihenkilöiden varassa – viiden henkilön, joiden puristuksessa koko Sipilän hallitus on.

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/itsenaisyyden-palauttajat-visio.html -

[2 ”Kiina on lyhyessä ajassa noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi. Vaikka pääosa viennistämme suuntautuu Eurooppaan on Kiinan merkitys Suomen taloudelle luultua tärkeämpi. Jos lasketaan yhteen Suomen loppu- ja välivientituotteet sekä maiden väliset investoinnit on Kiina noussut Suomen ykköskumppaniksi. Valmisteilla olevat investoinnit ja vauhdilla kasvavat turistimäärät lisäävät maan tärkeyttä Suomelle … ” -Kauppalehti ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/sauli-niinisto-voi-olla.html -

[4

[5

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/10/saako-suomi-nyt-nain-oman-bukgate_6.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/pakeneeko-timo-soini-ongelmia-vai-hapeaa.html -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/voittamisen-filosofia-taistelutahto.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 183742

 

DOC sininen_hetki_10112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 10112018

 

581_5109 – 09:27_10:01 SH04

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (229 kommenttia)

Ilkka Luoma

[4
...

SUNNUNTAINA, MAALISKUUTA 04, 2018
Lepomäki laittaa Vapaavuoren kisällinä Sote' n lepäämään?

" ... Tuleeko tästä jo toinen Kokoomuksen urotyö, jolla kaadetaan sosiaali- ja terveysuudistus Sote – sillä Elina Lepomäki lienee herännyt tunnontuskaan, ettei ihmisten so. kansalaisten, myös äänestäjien sairastamisella ja terveyden hoidolla voida junailla osingoiksi jakokelpoisia voittoja – esimerkiksi ulkomaalaisille kuponginleikkaajille.

Elina huomasi, että on kysymys lopulta verovarojen jaosta maattomalle ja ylikansalliselle yritys- ja sijoitustoiminnalle.

Tässä isänmaallis-kansallisnosteisessa hegemoniassa Helsingin pormestari – äänikuningas – Jan Vapaavuori komppasi Elinaa, jo senkin takia, että vieläkin korpeaa häviö Kokoomuksen puheenjohtajavaalissa, jossa nykyinen valtiovarainministeri Petteri Orpo kuittasi kykypuolueen johdon – Vapaavuoren nenän edestä. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/lepomaki-l... -

...

Ei se sote onnistunut aiwmminkaan ---

MAANANTAINA, TAMMIKUUTA 14, 2013
Soten vaikeus ja Kreikan helppous

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeu... -

.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

RKP pikkuruisena puolueena oli hallitusvastuussa kymmeniä vuosia ja onhan kristillisetkin kelvanneet pienuudesta huolimatta. Jos siniset onnistuu vaaleissa em puolueitten tasolle, niin hallitusvastuukin voisi ihan hyvin saada jatkopestin. Siniset on ollu hyvä vastuullinen hallituspuolue. Siniset on noudattanut hallitussopparia ja vaatinut sitä kokoomukselta ja kepulta myös. Sinsten hallitustaival on ollut Suomelle pelkästään hyväksi...

Ilkka Luoma

Ovatko ruåtsalaiset tai kristilliset kääntäneet takkejaan - suoraan äänestäjien silmille - hyppäämällä uusiin kuoseihin, kun demokratia puhui puoluekokouksessa - muistaakseni ei ... Siniset ovat osoittaneet petoksellisuutta äänestäjiään kohtaan, tai voisiko temppuiluun löytää jonkun muun selitteen?

...

Ilkka Luoma

Edustaja Pentti Oinonen puhui eduskunnasta jossain vaiheessa takiaispuolueesta - sen muuttuessa kansan karttuisissa lausahduksissa satiaispuolueeksi ;)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kepu,,ipu,,seitsemän tähteä,kansalaispartyt,,onhan näitä ja lisää tulee,,nyt ja monet muut,,eikä silti mitään uutta !

Ilkka Luoma

Ranskassa presidentti näytti mallia miten nollasta ponnahdetaan presidentiksi ja puoluekin nousi rakettina - sekin nollasta ---

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Mä edelleenkin ihmettelen miksi nimeksi valittiin sininen tulevaisuus, eikä sinivalkoinen tulevaisuus. Vai olisiko se ollut rasismia? Puhumattakaan valkoisesta tulevaisuudesta.

Ilkka Luoma

Sinisten toiveiden osalta "Sinisilmäinen tulevaisuus" ;) ... ... kansakuntamme ei arvosta loikkareita ... vaikka tm. Jari Lindströmillä on jossain määrin elkeitä hyvään ja inhimilliseen työhön ministerinä ...

Ilkka Luoma

TORSTAINA, MAALISKUUTA 09, 2017
Jussi Halla-aho on edelleen reviiripuolustaja

(Toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini ilmoitti odotetun ja tiedetyn ilmoituksen: ”En lähde enää PS -puheenjohtajakilpaan” |1. Ilkeät kielet myhäilivät, ettei Timo enää uskaltanut tai jaksanut koetella itseään reviiritaistelija Jussi Halla-ahoa vastaan, siksi suosituksi Jussi oli noussut ”perus - perussuomalaisten” joukoissa, jotka junttasivat todeksi aikanaan soinismin sanakukkaset – jytkyn ja jatkojytkyttelyn)

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/jussi-hall... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Vielä huonommin näyttää käyvän tupla tai tripla loikkari Paavo Väyryselle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Edelleenkään EMME OLE idän ja lännen vedenjakajalla, Luoma. Ei vaikka sitä toistaisit joka blogissasi. Se on moneen kertaan todistettu valheeksi useiden toimesta.

Ilkka Luoma

Jori, tässä sinulle mietittävää koko viikonlopuksi - Selvitä itsellesi mitä merkitsee vedenjakajalla olo sekä mitä merkitsee läntinen talousjärjestelmä - äläkä unohda kansakuntamme kiinnikeitä niin itään kuin länteen; aloita kielestä, kulttuurista, lainasanoista, uskonnoista, historiasta, autonomiasta, perinnetavoista, kansanluonteesta sekä ethän unohda geeniperimääkään - täältä saat siihen apua ja neuvoja ... ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Selvitä itsellesi mitä merkitsee vedenjakajalla olo"

Katso peili, mene Voima! sanoi hotelli Tammerin entinen hovimestari Alexander Grobowsky - älä jankkaa.

TP Niinistöön kun usein viittaat:

Niinistö kertoi Suomen valinneen puolensa länsimaana jo kauan sitten, ja ihmetteli, miksi Suomea toisinaan yhä pidetään idän ja lännen välisenä neutraalina vyöhykkeenä.

– Kuulumme EU:hun ja olemme Naton rauhankumppani, ja olemme aina kokeneet kuuluvamme länteen, presidentti vastasi.

– Suomi on lisäksi ainoa maa, jonne Stalin on hyökännyt, mutta jota hän ei kyennyt valloittamaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005759407.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Pr. Niinistö ei määritä kansakuntamme näkökulmia - kansa tekee sen itse.

Paras ilmentymä on voimakas ja yli puolta suomalaisia koskeva natokielteisyys ...

Seijakin joutaa mietimään aikuisten oikeasti mitä "vedenjakajalla olo merkitsee" - sehän on olotilallinen harjanne, johon kertyneet ominaisuudet virtaavat vähintään kahteen suuntaan - kuten meillä, siis sympatiaa ja puolustamista itää kohtaan kuin myös olotilakuulumista länteen - se merkitsee idän hyväksyntää, sen ymmärtämistä kuin myötäeloa, mutta myös läntisen mallin hyväksyntää ja normieloa sen piirissä - tämä ei ole lainkaan niin vaikeaa, kun avaa molemmat silmät -

... kun katsoo karttaa huomaa lisää vedenjakajuutta --- tosin olemme Venäjältä työntyvän niemimaan pussinperä, josta on reitti vieläkin suurempaan pussiin Skandinavianja Kölivuoriston pussin perukoille - isossa kuvassa olemme osa Aasian supermantereen kaukaista ja läntistä pien-osaniemeä - ja itse Länsi-Euroopan oloa vihon viimeisenä Aasian peränurkkaniemimaana :)

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

"Paras ilmentymä on voimakas ja yli puolta suomalaisia koskeva natokielteisyys ..."

Niinkö?

Miehistä puolet ja naisista joka kolmas kokee, että Suomen olisi hyvä järjestää kansainvälinen suursotaharjoitus.

Eiköhän siksi että länteen kuuluvalla Suomella on pitkä valtakunnanraja itänaapurin kanssa, ja että itärajan taakse on keskitetty yhä enemmän arsenaalia Venäjän sotilastukikohtiin.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uutissuomalais...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Suomen kansan syvät rivit ovat huomanneet, että viimeiset yli 70 vuotta on eletty täyttä rauhan aikaa - eikä mitään sodan uhkaa puolittainkaan ole ollut näkyvissä ... toisekseen keskitykset rajojemme välittömässä läheisyydessä on kevyimmät mitä Venäjän maarajoilla ovat - kolmanneksi kansalaisemme ymmärtävät Kuolan niemimaan merkityksen suurvaltapolitiikassa, kuten viimeisin Nato-suurtaisteluharjoitus hyvin kertoi ... lisäksi kansalaisemme tietävät Pietarin merkityksen Venäjälle ja sen, että Nato on yllättävän lähellä Pietarin puolustusvyöhykettä.

Tässä tulee tietää, eikä luulla - evp. ev. tohtori ja prof. Pekka Visuri on selvitellyt noita huhuina puhuttuja venäläiskeskityksiä rajamme takana - suosittelen googlaamaan.

...
Ehkä oleellisin seikka on kuitenkin se, että kansalaisemme eivät halua Suomen alueen olevan taistelualusta itään - jokainen ymmärtää asemamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla ... Ei kannata tuoda sitä toista ydinasesuurvaltaa - Yhdysvaltoja sen ainoan ja toisen ydinasesuurvallan (Venäjän) viereen - tämän pitäisi heikkolahjaisempikin ymmärtää -

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

"täällä idän ja lännen vedenjakajalla"

Liirum laarum, Tossavainenkin keksi mukasuvaitsevaisen eikä sekään mennyt läpi kuten tuokaan, jota ainoana toistelet.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Lopetapa tuo trollaus jo hyvän sään aikana, Luoma. Tuskin Uuden Suomen Puheenvuoron säännötkään sallivat tuollaisen jatkuvan valehtelujankkauksen, kun todisteita päinvastaisesta on esitetty presidentistä lukien kasapäin. Nyt ei ole kyse historiasta, ei kansantieteestä, ei kulttuurista tai kielestä, eikä YYA-ajan Suomen asemasta. Kyse on Suomen nykypäivän poliittisesta, talouspoliittisesta ja puolustuspolittisesta asemasta kiinteänä osana länttä. Luulisi, että teet ihan "aikuisen oikeasti" työtä trollitehtaan laskuun.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #73

Missä se vedenjakaja idän ja lännen välillä mielestäsi sitten on näillä kohtiin,jos ei Suomessa? Onko se mielestäsi Pietarissa?

Kuitenkin sanaa käytetään jonkin verran yleisesti. Esim:

Suomisanakirja:

Kuvakielessä, kuvallisesti, kielikuva: 
Esimerkiksi: Kahden aikakauden vedenjakaja taite. Olla vedenjakajalla olla muutos-, ratkaisu- tai arviointitilanteessa.

Kauppalehti:

Vuodesta 2019 uhkaa tulla varainhoidon vedenjakaja.

Tekijälehti:

Irtisanomissuojasta kehkeytyi työmarkkinoiden vedenjakaja.

Jne. Valehteleeko nuo ja jos valehtelee,niin missä ne vedenjakajat ovat sitten?

Idän ja lännen välillä eroja hakiessa väistämättä se kietoutuu kulttuuriin sekä kansantieteeseen. Se,että sinä et niin haluaisi,koska et pidä kyseisestä määrittelystä,ei asiaa muuta silti miksikään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Jos olisi pakko piirtää veteen se kuuluisa viiva - niin ehkä Pähkinäsaaren rauhanraja voisi olla yksi "viiva" -

Tämä ei kylläkään liity sinisiin ..., mutta menkööt kommenttiin vastauksena.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #85

Kulttuurisesti ja murteellisesti tuo raja kai asettuu Kymijoen suulta Päijänteeseen ja sieltä kohti Raahen seutuja. Siis historiallisesti Pähkinäsaarenrauhaa edeltäväksi tulkittua rajalinjaa pitkin. Se raja on vastan ja vihdan, kuupan ja koussikan ja niin monen muunkin asian raja. Myös jotakuinkin ensimmäinen katolisen kirkon ja Konstantinopolin välinen uskonraja. Uskontojen välinen raja on sittemmin siirtyillyt valtakunnanrajoja siirreltäessä mutta vasta ja koussikka ovat pitäneet pintansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Kerrohan jo vihdoin valheet, joita väität täällä aivan omalla nimelläsi minun esittävän - sinulla on velvollisuus esittää perustelut väitteellesi, sillä joudut kantamaan vastuuta myös väitteistäsi ja niiden todenperäisyydestä tai perusteettomuudesta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #83

Ne valheesi on täällä kumottu useaan kertaan, Luoma. Ei niitä kukaan enää ala sinulle selittämään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Kerrotko nuo "valheet" tänne, jos ovat asiaa - osaan tunnustaa virheeni, jos eivät, niin joudut vastaamaan väitteisiisi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #115

Etkö sinä ymmärrä suomen kieltä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Jori - vakavasti ilmaisin ja ilmaisen vielä kertaalleen sinulle - näin julkisesti, että etkö ymmärrä omaa vastuutasi sanojesi käytöstä ja niiden väitteistä - voi olla, että joudut niihin myös ottamaan kantaa kolmansien kysyessä. Muista netiketti ja muistathan, että aiheeton syytös voi olla jopa kunnianloukkausaihe ... uskoisin sinunkin tämän ymmärtävän ja sinun tuovan nyt lukijoille nähtäväksi nuo väitteesi valheistani.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #121

Sinä et sinä vastuutasi ymmärrä alkuunkaan täällä, Luoma. Kaikki näkevät ja lukevat täysin selvästi, että Venäjää et kritisoi koskaan, jankkaat samaa vedenjakaja-valhettasi joka blogissa, vaikka se on osoitettu vääräksi useaan otteeseen. Samoin west-trolling on ihan oma keksimäsi, ei sitä muualla esiinny. Lisäksi toimit täällä Venäjän näkemysten täydellisenä trollitorvena, suomalainen mies. Eikö hiukkaakaan hävetä? Sinulla ei sitä kunniaa ole kuule yhtään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #129

Jori, olisikohan sinun alettava huolehtimaan itsestäsi ja sanomisistasi - vain sinä kannat vastuuta, mitä kirjoitat muista. Sana on vapaa, mutta pitää osata ja kyetä rehdisti perustelemaan ja todistamaan väitteet, muutoin vastuunkanto on edessä.

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #136

Minä kirjoitan ihan sitä, mitä täällä olen nähnyt, kun lukijat ovat osoittaneet sinun väittämiäsi vääriksi. Juurihan annoin esimerkin. Ja sinä sitten et kanna vastuuta omista sanomisistasi ollenkaan? Sinua on monia kertoja pyydetty perustelemaan väittämiäsi, mutta aina tulee linkkejä vanhoihin blogeihisi tai kirjoitat aiheen vierestä tai vaihdat kätevästi aihetta. Oikein kaunista vastuunottamista. Ota vihdoin vastuu venäjänmieleisestä trollitoiminnastasi täällä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Kerrotko nyt lukijoille nuo torpatut virheväitteeni - sinun sanoin ilmaistuna - valheet. Ole mies ja tuo nyt ne tänne esille - älä kiertele ja kaartele, vaan ole reilu edes itseäsi kohtaan ja vapauta itsesi mahdolliselta tutkinnalta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #149

Ne ovat kaikkien lukijoiden nähtävissä ja kerroin jo vedenjakajaväitteestä ja keksimästäsi westrollingista. Pitääkö montakin kertaa samaa toistaa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Lainasanoista, siis ruotsista tulleista? Vai nyttemmin englannista?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Kielemme on saanut lainoja niin venäjästä, ruotsista, eestistä kuin uudemman ajan myötä englannista - muutoin kielemme on idästä.

Emme voi myöskään unohtaa stadin slangin lainoista - myöskin idästä ...

Tomi Vaalisto

Sinisten etuna on kuitenkin olemassa oleva organisaatio ja tunnetut ehdokkaat. Nyt pitäisi tehdä kovasti vaalityötä. Äänestäjiin voisi vedota vaikka hallituksen työllisyyspolitiikka, jonka tulos on loistava ja ylittää tavoitteen. Taitaa olla ensimmäinen kerta Suomen historiassa.

Mahtuisiko "puolueeton" Väyrynen mukaan? Kyllähän hänellä takki kääntyy. Paavohan on ilman puoluetta ja Seitsemän tähden liike projektina on pahasti myöhässä eikä välttämättä toteudu. K

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miksi ihmeessä Väyrynen? Jos siniset onnistuisivat jossain vaalipiirissä saamaan edes yhden ehdokkaan läpi, se olisi Väyrynen eikä 'aito' sininen.

Ilkka Luoma

Juuri näin ja Väykkä menee läpi, että kohahtaa, mutta nyt rauha Paavon suuntaan - hän tarvitsee kaiken voimansa perheen vuoksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

Ei aihetta huoleen. Eihän Paavo lue täällä edes omiin blogeihinsa tulleita kommentteja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Lukee, mutta ei vastaile - ainakaan toistaiseksi.

Ilkka Luoma

Asiantuntijat eivät juuri lainkaan ole sitä mieltä, että työllisyyskehitys olisi edes koko hallituksen ansiota ...

.
1
"Työllisyyden nousu ei ole hallituksen ansiota ... "
~ https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/luki... -

2
"Taloustietäjät: Työllisyystavoitteen täyttyminen on enemmän maailmantalouden kuin hallituksen ansiota ... "
~ https://yle.fi/uutiset/3-10289954 -

3
"Hallitus ei voi onnitella itseään nousukaudesta ... "
~ https://www.talouselama.fi/uutiset/hallitus-ei-voi... -

4
"Talouden nousukausi ei ole hallituksen ansiota, ... "
~ https://www.ksml.fi/paakirjoitus/Hallitus-hy%C3%B6... -

...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kun avaa linkkisi, voi vain kysyä, mitkä ihmeen asiantuntijat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Nuo eivät olleet minun linkkejä, vaan linkkejä mediateksteihin.

...
HS: " ... Sekä työllisyys­asteesta että bruttokansantuotteesta voi aivan perustellusti sanoa, että käyriä alkoi nostaa globaalin talouden käänne muutama vuosi sitten. Kansallisesti olisi pitänyt tehdä todella virheellistä ­talouspolitiikkaa, jotta Suomi ei olisi seurannut kehitystä.

Suomen Pankki julkisti pari vuotta sitten selvityksen siitä, miten Euroopan keskuspankin tapa keventää rahapolitiikkaa laajennetuilla osto-ohjelmilla vaikuttaa Suomeen. Lopputulos oli se, että ­arvopapereiden ostot lihottivat Suomen bruttokansantuotetta 0,5 prosenttia. Inflaatio kiihtyi hieman ja kotitalouksien ja yritysten lainojen kysyntäkin kasvoi, mikä vauhdittaa taloutta pitkällä aikavälillä. ... "

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000579225... -

.

Kts. myös avauksen kohta [2.!

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #27

Kainuunsanomien ”asiantuntija” oli opposition edustaja ja sitten oli pari sanomalehtien pääkirjoitusta. Ovatko nämä tahot mielestäsi talouden asiantuntijoita? Toisaalta hallitusta noissa kirjoituksissa kuitenkin kiiteltiin siitä, ettei se ole tehnyt virheitä, vaan Suomi on saanut nauttia maailmantalouden kasvusta. Pisteet siitä heille ja hallitukselle taas pisteet työllisyystavoitteen saavuttamisesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

"Taloustietäjät: Työllisyystavoitteen täyttyminen on enemmän maailmantalouden kuin hallituksen ansiota"

~ https://yle.fi/uutiset/3-10289954 -

...
"Analyysi: Hallituksen aktiivimallissa muhii mojova tilastotemppu – tunti viikossa ponnauttaa työttömän työlliseksi"

~ https://yle.fi/uutiset/3-10020082 -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #35

Ylemmässä linkissä todetaan, että hallituksen toimet ovat vaikuttaneet positiivisesti!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Epäilemättä - myös. Mutta oleellisin viesti on etteivät ole vaikuttaneet merkittävästi - M.O.T.

...
Tämä jo liittyy sinisiin :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #87

Sinitset ja heidän hallitustyöskentelynsä ovat oleellinen osa työllisyyden kasvua. Niinpä väite "mutta oleellisin viesti on etteivät ole vaikuttaneet merkittävästi" on täysin perusteeton.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Tämä on sininen kysymys :)

" ... Lännen Media kysyi Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimusjohtajalta Tuomas Kososelta ja Etlan tutkimuspäälliköltä Antti Kauhaselta, onko hallituksella ollut vaikutusta työllisyyteen.

Lyhyesti sanottuna: todennäköisesti on. ... _

... – Tutkimusmielessä ei voi faktana sanoa, että hallituksen toimilla olisi varmasti vaikutusta. Sitä ei myöskään voi sulkea pois, ettei vaikutusta olisi. Ainakaan kaikki työllisyyskasvu ei ole hallituksen ansiota. Näkemyksemme mukaan työllisyyden kasvu alkoi ennen kuin hallituksen toimenpiteitä otettiin käyttöön, Kosonen pohtii.

Etlan tutkimuspäällikkö Kauhanen arvioi, että hallituskaudella syntyy noin 120 000 työpaikkaa.

– Esimerkiksi kilpailukykysopimuksen vaikutus on ollut arviomme mukaan noin 20 000–30 000 työpaikkaa. Kansainväliset suhdanteet ovat toki merkittävä tekijä. Suhdanteiden kehitys välittyy pienille, avoimille talouksille, joille vienti on tärkeätä, Kauhanen miettii. ...

~ https://www.kaleva.fi/uutiset/talous/kenelle-antai... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Maailmanlaajuinen ja paljolti kiina-vetoinen talousimu nostaa toimeliaisuutta ja näin tehtäviä syntyy yhä useammille. Tosin osa-aikaisuus ja pätkätyöt lisääntyvät kuin myös työnvuokraus.

...
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005896747.html -

"Etla: Hallituksen toimet selittävät puolet työpaikkojen lisäyksestä ... "

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Hallitus taputtelee itseään selkään, mutta Palkan­saajien tutkimus­laitos suhtautuu Etlan selvitykseen varauksella – ”Vain valistuneita arvauksia” -HS

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005897099.html -

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen 12.11.2018 - 16:45:

Hallituksella on oiva paikka kohottaa itse omaa häntäänsä. Todellisuus lienee moottorina jossain muualla, lähinnä Kiinan voimakas veto niin tuontina, komponenttivientinä* muun muassa Suomeen, tekee Kiinasta melkoisen talouselämän ja työllisyyden veturin, unohtamatta kiinalaista voimallisesti kasvanutta ulkomaanmatkailua, vaikkapa Suomen Lappiin. Lapissa on jopa työvoimapula! Ei hallitus aivan toimet on ole - saimme Isäinpäivästä oikein virallisen liputuspäivän

.

Ilkka Luoma

Tähtiliikkeen kortit kerätään, joka tapauksessa - tosin Kansalaispuolueen tilanne muuttui ennakoidusti Paavon suuntaan - ehkä saamme kaksi puoluetta ja Kilpeläinen oivaltaa itse erota ja muut saavat "synninpäästön" ;)

Ilkka Luoma

Näinköhän organisaatio ja rahat jäivät sinne persujen puolelle?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"2. Suomen armeijapolitiikan laskeminen lännen sotakoneen NATOn varaan on ollut ikävä ja ajattelematon roiskaus kansakunnan suuntaan, täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa kansalaisemme ymmärtävät erinomaisesti mitä merkitsisi oma itsellinen idänpolitiikka sotilaallisesti liittoutumattomana [3"

Tässä on nyt sekin seikka, että Suomen pitää pohtia keinoja pitää Putinin hallinto vallassa, koska se kuitenkin pystyy pitämään Venäjän valtion ja kansakunnan kasassa. Venäjän kansalaisten elintaso ei ole kasvanut viime vuosina samaa tahtia kuin 2000-luvun alussa.

Nato ei voi hyökätä Venäjälle, koska Venäjällä on ydinaseet, eikä Naton demokraattiset jäsenmaat pystyisi hyväksymään hyökkäyssotaa. Putinin hallinto kuitenkin tarvitsee tällä hetkellä narratiivia, jotta kansan tyytymättömyys ei ryöpsähdä käsistä.

Mikään ei olisi vaarallisempaa Suomelle ja Euroopalle kuin Venäjän valtion hallitsematon luhistuminen. Neuvostoliiton romahtamisessa olimme onnekkaita, että se tapahtui rauhanomaisesti, mutta ei ole mitään takeita, mitä seuraavalla kerralla tapahtuisi.

Ilkka Luoma

Neuvostoliiton hajoaminen oli mahdollista koska eroaminen Moskovan piiristä oli lain mukaan mahdollista. Venäjää ei taas enää voi pilkkoa lain myötä - vaan se olisi jo sisällissodan paikka -

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Venäjää ei taas enää voi pilkkoa lain myötä - vaan se olisi jo sisällissodan paikka -"

Venäjän sisällissotaa meidän olisi kansakuntana ja suurvallan naapurimaana syytä välttää.

Myös Meksikolle ja Kanadalle USA:n hajoaminen voisivat olla hyvin vaarallisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

USA' n hajoaminen on suurempi uhka mitä arvataankaan - nyt se on revitty kahtia ...

...
Venäjän avuksi/"avuksi" rientää Kiina ... operatiot ovat jo pitkällä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #21

"Venäjän avuksi/"avuksi" rientää Kiina ... operatiot ovat jo pitkällä."

Mistä tiedät? Mitä tiedät? Voinko lukea jostain tästä lisää?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #29

Luomalla on omat lähteensä, niin Kremlissä kuin Kiinankin huipulla, mutta se on luottamuksellista tietoa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Joopa joo, Venäjä järjesti 300 000 sotilaan voimin sotaharjoituksen Kiinan rajan tuntumassa ja kutsui Kiinan mukaan. Kiina lähetti sinne valtavasta armeijastaan siinä 2000.

Kiina vahvistaa maailman suurinta armeijaa – kasvattaa puolustusmenoja yli 8 prosentilla

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005591439.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

US Army ja USAF lienevät noin 2,2 miljoonan hyökkäysvoima, ja Naton taisteluharjoituksiin US osallistuu noin 5-20 000 sotilaan voimin - kaikki on niin suhteellista.

...
Kiina operoi paljon myös mm. eri asekehityshankkeissa ...

~ https://yle.fi/uutiset/3-10501065 -

Myös siviilikonepuolella - olin mukana katsomassa ensimmäisen kiinalaisen kapearunkosuihkukoneen yhtä ensilentoa - viime vuonna.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #88

"Kiina operoi paljon myös mm. eri asekehityshankkeissa ..."

Kyllä vaan, Venäjä myy ja Kiina kopioi vientiinkin

Russia infuriated with Chinese export copies of Su-27 jet fighters

http://www.pravdareport.com/russia/economics/22-04...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

Jätän aiheen tähän toteamalla, että harvat tietävät tässä todellisuutta - mutta tuo aiemmin esille tuotu medialinkki on jo jyvällä ... yhteistyö toimii aseteollisuudessa, meriteollisuudessa, avaruusteknologioissa ja metsäteollisuudessa sekä vesihuollon piirissä - unohtamatta alkavaa ohjelmistoyhteistyötä, joka voi olla eliminoiva amerikklaisia monopoliyhtiöitä kohtaan - hiljalleen ... ennustan "Linux-meego-sailfish" menestystä ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

"Venäjän avuksi/"avuksi" rientää Kiina ... operatiot ovat jo pitkällä."

Katin kontit, pitää paikkansa yhtä vähän kuin väittämäsi Venäjän ja Kiinan taloudellinen yhteistyö.

BOFITiin olet viitannut luotettavana lähteenä, sarjan nimi BOFIT Policy Brief:

Kiina ja Venäjä : eripariset talouskumppanukset

https://helda.helsinki.fi/bof/handle/123456789/15936

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Ovat tosiaan pitkällä, ja meille on jo lohjennut mukavia konsultaatioita - ymmärrätkö Seija, ettei tänne lauleta asioita, jotka eivät yleiseen jakeluun kuulu ... tämän ymmärtäminen näyttää olevan vaikeaa.

...
Mutta yleisen vireyden myötä, on ilo kertoa, että voi mennä hyvinkin ja yllättävissä paikoissa - annan vihjeen - BAIKAL :)

Suurimmat kohteet ovat kuitenkin sanan mukaisesti metsässä - kolmikantaisesti, katsotaan oivallatko!

...
Tämä ei kyllä sinisiin liity, mutta menkööt tietämättömyyden ja luulottelun kohentamisen piikkiin ;)

...
Ei ole tavatonta, että minkä tahansa eri valtion ja valtioiden välillä on kauppasuhteissa - niin yleisesti kuin yrityksellisesti joskus eripuraa - mutta yleensä neuvotteluin niitä on ratkottu - niin myös triangelissa: Kiina - Suomi - Venäjä ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

"ymmärrätkö Seija, ettei tänne lauleta asioita, jotka eivät yleiseen jakeluun kuulu ..."

Ymmärätkö vihjailevasi muka tietäväsi asioita, jotka eivät kuulu yleiseen jakeluun - voihan sitä aina tekeytyä tärkeäksi silloin kun muuta sanottavaa ei ole..

Ja Baikalkin on kauan sitten keskusteltu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

En vihjaile mitään. Mutta annoin sinulle pohdittavaksi kaksi tärppiä, joiden ympärillä triangeli muun muassa pyörii - muistathan, että suomalaisilla on omia yrityksiä myös Kiinassa ja Venäjällä - läheisti yhteistyössä OLEELLLISTEN kumppanien kanssa ...

Tämäkään ei liity sinisiin, sillä en tiedä heidän piireistään yritystoimintaa Venäjällä ja/tai Kiinassa :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

"muistathan, että suomalaisilla on omia yrityksiä myös Kiinassa ja Venäjällä"

Kai sen kaikki tietävät, ainakin melkein.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #71

No väiteltiin Baikalin veden laadusta, uskookohan Luoma edes Putinia kun kaikki on mielestään Venäjällä niin erinomaista.

Russia's Lake Baikal 'extremely polluted', Putin warns

https://phys.org/news/2017-08-russia-lake-baikal-e...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Baikal oli koodisana - vihjeenä voisin mainita projektista lisäsanan - putkirobotit :)

...
Oli suuri mahdollisuus suomalaisille, mutta haluttua teknologiaa ei Suomesta löytynyt - siirryttiin Saksaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #92

Mikä mahdollisuus suomalaisille on, jos joku tarvitsee jotain, mitä suomalaisilla ei ole?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #195

Suunnittelun mahdollisuus, mutta projekti koettiin liian suureksi - ??

... yhteistoiminta saksalaisten kanssa, mutta "teknologinen ujous" oli yllättävä tekijä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Jotta ymmärtäisit jotain Kiinan taloudesta ja myös sen yhteistoiminnasta esimerkiksi Venäjän kanssa - niin suosittelen kerran vuodessa joulukuussa tapahtuvaa kutsutilaisuutta Suomen Pankissa - Kiinan talouden tietoisku ...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #89

Riittääkö sinun suosituksesi, että pääsee kutsulistalle?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #196

En tiedä - menen nyt kuitenkin sinne ja vien mukanani yhden kiinalaisen - toki Suomessa jo 20 vuotta asuneena. Uskoisin, että omaehtoinen ilmoittautuminen voisi tuottaa tulosta - olen ollut paikalla jo vuosikausia, ja aina seminaari on ollut joulukuussa - erinomainen läpileikkaus ... harvinaista herkkua Suomessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

Kiina ei tule laittamaan tikkua ristiin Venäjän ”avuksi” tai avuksi. Venäjä on heikko, Kiina pelkää Venäjän heikkoutta, koska se on edelleen varoittava esimerkki kommunismin täydellisestä niin henkisestä kuin materiaalisesta tuhosta. Kiinan johto haluaa pitää kansansa yhtä tyytyväisenä kuin viimeiset parikymmentä vuotta ja siihen ei ryssä väliin tunge, puhu sinä mitä puhut salaisten tietolähteittesi suulla. Minusta tuntuu, että ne kusettavat sinua raskaasti, sen verran hullua tekstiä päästelet. Taitavat naureskella perään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Kiina on laittanut melkoiset "tikut ja tukit jo ristiin", erityisesti Siperiassa - mekin olimme mukana suuressa (siirrettävien) sahalaitosten toimitushankkeessa, jossa kiinalaisella rahalla operoitiin metsiä puuteollisuuden tarpeiksi - Kiinaan ... suuri hanke, jo yli 10 vuotta sitten ... suomalaisetkin olivat mukana - Lekopa, tulkoot tässä kerrotuksi - NDA aika on umpeutunut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #90

Ja Kiina ottaa konsessioita Siperiasta ja Afrikasta ihan ilman hyötymistarkoitusta? Ei tuo mitään auttamista ole. Aika huvittavaa, että viittaat johonkin kymmenen vuoden takaiseen projektiin, joka on mennyt niin huonosti, että Lekopa Oy on jo lopettanut toimintansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

En ottanut kantaa koodisana lekopan osalta nykyisyyteen, vaan silloiseen aikaan - jo noin 10 vuotta sitten ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #116

Joo, niin teit ja huono oli siis projekti kun yritys on lopetettu. Ilmeisesti surkea konsultti lupaili liikoja eikä osannut asiaansa.

Taisikin jäädä sinulla viimeiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Oletko jo miettinyt katkeruudessasi netikettikurssille hakeutumista - en viitsisi itse olla kertomassa "mukaelmia" sinusta - enkä kenestäkään muustakaan. Mutta jokin ongelma sinulla on - kun lukijatkin kiinnittävät huomiota huonoon sanakäytökseesi ja sellaiseen malliin toimia, millä ei ainakaan Kiinassa menesty.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #122

Joo, molemmat lukijasi saavat ihmetellä rauhassa. Kummallista"han" se on, että olen menestynyt niin Vietnamissa kuin Kiinassakin ihan ilman sinun neuvojasi. Shanghai on niin pirun kallis paikka, ettei ilman menestystä oikein tahdo pärjätä. "Lukijoita" tuo varmasti hämmentää, samoin kuin koko kansakuntaa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #124

Jussilalle on luoja suonut kettuilun lahjan. Kansakunta viihtyy näitä seuratessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #134

No, joku raja pitäisi olla paskanpuhumisellakin. Molemmat fanit kiittävät YYA-sopimuksen perinnehaudan kammiosta..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Aika alkukantaisella tasolla (Maslowin hierarkiassa ravinnon ja lisääntymisen välissä) - taitava kettuilu on niin fiksua, että kohde jopa luulee olevansa oikeassa. Max hallitsee omakehun erinomaisesti - taito sekin :)

Mutta ei kuulu sinisiin ja alustukseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #140

”Kukas kissan hännällä toiselle kuoppaa kaivaa”, vanha suzhoulainen sanonta. ”Ne kehuu, joilla on kehuttavaa”, vanha etelä-pohjalainen sanonta.

En laittanut kumpaakaan murteella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Kehumatta paras - tyhjät tynnyrit eniten meluavat :)

.
Ei sinällään kuulu sinisiin - osaatko kommentoida niitä ja alustusta?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #90

"Tilastot osoittavat, että Lekopa näyttää todeksi tahojen yhteistyön kariutumisesta aiheutuvia hyökyaaltoja rahoitus- ja sijoitussektorilla."

"Me emme tiedä mitä tapahtuu todella, jos Lekopa havainnollistaa hyvinvointimalliamme sekä erilaisissa laitoksissa tapahtuvaa valmistusta."

Puppulausegeneraattorista saat sisältöä useisiin erilaisiin opiskelu- ja työelämän tiukkoihin tilanteisiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #197

Jokainen saa itse tutkia koodisanan lekopa' n merkityksen ...

Ilkka Luoma

[09032017]

" ... Kansanedustaja Sampo Terho kovensi linjaansa – ilmoittautuipa jopa presidenttiehdokkaaksikin!
[Junailemalla junailtu kampitus Jussi Halla-ahoa vastaan saattoi käydä kalliiksi Terholle? ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005116551.html - ]

"Miten te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte" - Timo Soini. Äänestäjät saattavat lähteä kuin hauet kaislikosta; liikaa puolueapparaattipeliä! Halla-aho on suosittu reviiripuolustaja – allekirjoittanut.

Mitä Jussi Halla-aho tekee nyt?

Kentältä kuuluu kova melu – ”Jussi kehiin, me äänestämme sinut puheenjohtajaksi. Luotamme sinuun reviirimme puolustajana!” |3. Näin saattaa todellisuudessa ollakin, sillä niin moni suomalainen on sitä mieltä, että Soini ja PS - eliitti pettivät äänestäjät.

Piti olla – ”ei Kreikalle, ei eurolle, ei Natolle, vieläpä tiukka ei EU:lle ja hallitsemattomalle maahantulopakolaisuudelle” – nämä jytkyttelyn tuoneet teesit unohdettiin, siksi kova tunku oli Audien nahkaisille takapenkeille.

Hyvä näin, sillä Soini ja kumppanit paljastivat todellisen ajatusmaailmansa, joka kruunautui sillä, että Timo Soini väisti epämieluisan ministeripostin – valtiovarainministeriön, ja valitsi sopivasti poissaolevan ulkoministeriön!

Voisiko Jussi Halla-aho puheenjohtajaksi tullessaan viedä Perussuomalaiset oppositioon jytkyttäen vai rytkyttäen, jää nähtäväksi. Lopuksi on todettava, ettei fiksu ja sanavalmis Halla-aho ole rasisti. Jussi on realisti ja ymmärtää kansallisia pyrkimyksiä, evoluution reviirijärjestelyt ja samankaltaisten etsivät toisistaan turvaa -mentaliteetin, sekä yhteyttä ja toimeentuloa tuttujen kanssa – on perustuttua Jussille.

Halla-aho saattaa tunnustaa lauseen: ”Jokaisella ihmisellä on se paras isänmaa, jossa hän tulee toimeen juuri omalla äidinkielellään!”

Nyt aivan ensimmäiseksi Halla-ahon tulee ilmoittautua puheenjohtajakisaan mukaan – tätä monet odottavat. ... "

.

Ilkka Luoma

Sinisiin takaisin ---

.
3]
Lännen Media: Kolmannes suomalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä, jos Sauli Niinistö suosittelee sitä -otsikko Iltalehdestä

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180812220113... -

Ote linkin alta:” … Myönteisimmin asiaan suhtautuivat RKP:n (72 %), SINISTEN (64 %) ja kokoomuksen (62 %) kannattajat. Sen sijaan puolet kansalaisista ei kannata Nato-jäsenyyttä vaikka Niinistö sitä suosittaisikin … ” -Iltalehti

Kommentti ylläolevaan: ”Kansakuntamme jyrähti ... ei Natoon, vaikka presidentti jenkaisi sinne! ” -Ilkka Luoma

...
Me suomalaiset olemme oman turvallisuutemme osalta pragmaattisia, emmekä hötkyile, vaikka natottava media [3 ja osa poliitikoista, kuten eräät kokoomuslaiset koppalakkiset veisivät Suomen kansan Natoon, vaikka väkisin [4 – ohi kansanäänestyksen.

Olemme puhuneet – sanovat kansalaisemme nyt.

...
Jos sinisiä kannattaa yksi prosentti kansakunnastamme ja noista 64% kannattaa pr. Niinistön kehotusta liittyä Natoon, jos Niinistö niin sattuisi ilmaisemaan. Niin, kunka paljon noita Natoa kannattavia sinisiä lopulta olisi - on toki huomattavaa, että sinisten kanntus on alle virhemarginaalin!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kappas vaan, vetäisit taas Naton..

Ilkka Luoma

Kyllä, koska se liittyi oleellisesti sinisiin, jos luit kommentin - niin ymmärrät sen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

EK-vaaleissa ei Natosta keskustella kuin ohimennen, päällimmäisinä ovat aivan muut asiat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Et siis lukenut kommenttia, vaikka laitoin ISOLLA tuon siniset!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

"vaikka laitoin ISOLLA tuon siniset!"

Uuden Suomen keskusteluohjeesta:

Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Eikä edes tuolloin sisälukutaito avannut ymmärrystä - hoksottomia, tiedän tosin, että nyky-Suomessa sisälukutaito ja luetun ymmärtäminen on heikentynyt reilusti ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #52

"nyky-Suomessa sisälukutaito ja luetun ymmärtäminen on heikentynyt reilusti ..."

Siltähän se on vaikuttanut pidemmän aikaa kun olet jatkuvasti toistanut jo moneen kertaan kumottuja väitteitäsi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Kerrot kumottuja olevan, mutta yhtään et mainitse, mitä se kertoo sinusta? Mitä luulet lukijoiden miettivän ... tavastasi, hekin odottaisivat näyttöjä. Kerro ne nyt tänne, se olisi reilua - ja jos löydät sellaisen, niin osaan tunustaa virheeni ... jään odottamaan :)

Tämäkään ei liity sinisiin

...
Mutta tämä alla oleva liityy sinisiin:

" ... Rujo esimerkki valta-ahneudesta

”... Rujo esimerkki valta-ahneudesta, jossa koti uhrattiin aseman vuoksi. Rivikansanedustajia on palaamassa kotiin. Kansakunnan silmissä loikkareilla on karvas loppu. Tosin tiettyjä perusteita on kotinsa pettäneilläkin olemassa. Mitä ne ovat?”

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707202200276... -

Sininen tulevaisuus haihtuu ilman itsenäisyyttä!

”... Sinisen tulevaisuus näyttää tässä vaiheessa hyvin haalealta ... Ehkä jopa kaatuvalta. Muistammeko SKYP' in? Veikko Vennamohan maalaili roistoja linnaan ja pettureita hirteen.”

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ https://yle.fi/uutiset/3-9730009 -

Entä nyt siniset, kun kansakunta on menettänyt luottamuksensa poliitikkoihin?

”... Peruskuplan puhjettua ja sen myötä paljastunut tyhjyys entisestään toivat epäluottamusta peruspoliitikkoihin. Soini kätyröi ilkeän jäähyväisen ennen pakoaan muille maille. Löydätkö jotain yhteistä kuitenkin palomiehestä, poliitikosta ja puhelinmyyjästä?”

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kysel... – kolme kovaa PPP – palomies, puhelinmyyjä ja poliitikko – mikä ei kuulu joukkoon? ... "

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #62

"Kerrot kumottuja olevan, mutta yhtään et mainitse, mitä se kertoo sinusta? Mitä luulet lukijoiden miettivän ... tavastasi, hekin odottaisivat näyttöjä.

Lukijoille vastaisin että ei tarvitse kuin katsoa paria kolmea edellistä blogiasi, niissäkin on väitteitäsi kumottuina, ja niistä näkyy myös että en ole ainoa, joka kysyy miksi siitä huolimatta toistat niitä yhä uudelleen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #65

Niin... mitkä ihmeen lukijat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Voimme laskea - yksi kirjoittaa - kymmenne kommentoi ja sata lukee ... sanoisin, että 100 eri henkilöä on lukuavannut tämän aloituksen ...

...

TIEDE -lehdestä olen käyttänyt esimerkkiä todellisuudesta - kirjoitin avauksen noin 10 vuotta sitten - nyt siinä on reilu 20 000 kommenttia ja kun TIEDE palsta sulki lukijalaskurin - oli siinä yli 1,1 miljoonan lukema.

Ei liity sinällään sinisiin - koska heidän tutkimuskannatus on alle virhemarginaalin :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

En harrasta "huutamista" - kyseessä oli herättely - "äly hoi - älä jätä" -periaatteella! ;)

Ei kuulu sinisiin - tosin sielläkin älystä voitaisiin taittaa peistä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Todennäköisesti yksi pääteemoista!

Ilkka Luoma

Palataan sinisiin ja nyt hiukan "kieli poskessa" - toukokuulta 2018:

" ... Politiikka on joskus mielikuvituksellista – nyt siihen on oiva mahdollisuus, kun hallituspuolueiden kirppu, kansalaisten silmissä – ilmoittaa tekevänsä suuren paljastuksen [1 … Mikä se voisi olla?

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005682132.html -

Annetaanhan mielikuvituksen lentää ja luodaan samalla poliittista aate- ja ideologia-alustaa uudelle kansalaisliikkeelle, jolla voisi olla yhdessä jotain oikeasti annettavaa – Väyrynen tekohengittää sinisiä, joiden hengenahdistus on jo todellisen hapen puutteen tasolla:

.
”... Sinisille "ainoa pelastus" on turvautuminen eduskuntaan palaavan Paavo Väyrysen puoleen. Eikä siinä kaikki, vaan takkinsa solmuun kääntäneen Timo Soinin olisi irtisanouduttava ulkoministerin tehtävistä ja annettava tilaa Väyryselle. Radikaalia, mutta mahdollista ...

Eikä tässäkään vielä kaikki, vaan siniset voisivat sulautua Kansalaispuolueeseen, joka tekee korjausliikkeen ja hautaa riitansa ja aloittaa nousun seuraaviin eduskuntavaaleihin, jotka ovatkin ennenaikaiset!

Mielikuvitusta, mutta politiikan värikkyydessä täysin mahdollista

Tässä kannattaa miettiä Paavon saamaa 180 000 presidentillistä kansalaisääntä ja Sinisen puolueen tukehduttavaa 1-1,6 prosentin kansalaismielipidekannatusta.

Jos taas mietimme puolueideologiaa ja aatteen paloa, niin mitä eroa löydämme Sinisten ja Kansalaispuolueen väliltä? Löydämme yhden merkittävän eron - Paavolla oli jo yksistään tammikuussa 2018 kuuden prosentin todellinen kannatus ja sinisten kylmettynyt kannatusprosentti on pyörinyt 1-2 prosentin välillä. Yhdessä tuo prosentti vois olla siis jopa kahdeksan, mikä on enemmän kuin kristilliset ja ruotsalaiset yhteensä!” -allekirjoittaneen Facebook seinältä kello 11:59.

Nyt iltapäivällä kuullaan urheiluministeri Sampo Terhon suusta – ehkä viereltä säestää ryhmäjohtaja Simon Elo, joka tarvitsee uutta eloa näivettyneeseen eduskuntaryhmäänsä.

Paljastus on mielikuvitusta hivelevä ja antaa toivoa jostain uudesta – sitten Paavo Väyrysen keksimän Kansalaispuolueen (so. ns. ALDE), jota kuulemma jossain mittauksessa voisi äänestää kuusi prosenttia kansalaisistamme – prosenttimäärä on muuten sama kuin Paavon saama presidenttivaalikannatus – todellisina ääninä 180 000, joka ei olekaan aivan pieni, kun nyt sitä peilaamme Sinisiin! ... "

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Paavolla oli jo yksistään tammikuussa 2018 kuuden prosentin todellinen kannatus ja sinisten kylmettynyt kannatusprosentti on pyörinyt 1-2 prosentin välillä."

Ensinnäkin Väyrysen kannatus oli 2012 presidentinvaaleissa 17,53 %, joten viime vaaleissa siitä enää kolmasosa, ja olisiko enää prosenttiakaan jos presidentinvaalit järjestettäisiin nyt.

Toiseksikin presidentinvaaleissa ja EK- vaaleissa saaduilla äänillä ei ole keskenään mitään tekemistä.

Ilkka Luoma

"Tätikin olisi setä, jos sillä olisi munat" -liperiläinen kansansanonta - ilman MeToo -ilmiötä ;)

... tosiasia on se, että Paavo nappasi 180 000 ääntä pr-vaaleissa 01-2018 - muu myöhempi on jossittelua ... ehkä tuota yhteistoimintaa saatettiin aikanaan jopa miettiä ... kun katsoo ohjelmia, niin ei se ihme ollut :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

" muu myöhempi on jossittelua ..."

Älä siis esitä sen jälkeisiä arvioita varmoina Väyrysen menestyksestä seuraavissa vaaleissa suuntaan tai toiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Luehan 40 uudestaan ja palaa ymmärtäjien joukkoon :) Tarkkaile sanamuotoja ja konditionaaleja ... ihan vaan vinkkinä.

Sinisissä kuitenkin pysyen - kuten olen ystävällisesti koettanut ohjailla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

Mitä konditionaalia? Kommenttisi #18

"Juuri näin ja Väykkä menee läpi, että kohahtaa,"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Oli kyse nro 40 ...

Tuo oli kohta 18.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

? Vastasin alunperin kommenttiisi #46, älä venkoile.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Tyhjää tekstiä Seija - koeta parantaa juoksua ... :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #46

180 000 äänestäjästä luulisi heittämällä saavan 5 000 kannattakorttia kasaan, mutta ei vaan saakaan. Väyrysen oma tavoite oli lokakuun puoliväli, siitä ollaan myöhässä jo melkein kuukausi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Ei pitänyt tulla kansalaisaloitteeseen 50 000, Kansalaispuolueeseen 5 000, eikä pr-valitsijayhdistykseenkään - mutta tuli kuin tulivatkin - nyt on inhimillinen tilanne aivan eri ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

Inhimillinen tilanne on sekin, että Väyrynen ilmoitti laittavansa taas Maaseudun Tulevaisuuteen kannattakorttejaan ja palautuspostimaksu maksetaan kuten netistä printattujenkin, mutta sekään ei ole auttanut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Et näytä tietävät todellista tilannetta - vain arvailua. Tosin nyt on meneillään sangen inhimillinen tilanne, jos olet hoksannut, et ehkä - siksi piinaavaa näyttää vihanpitosi olevan - jopa - jätän sanomatta.

Ei liity sinisiin, mutta tästä liittyy:

" ... Siniset ovat nyt jo muutaman kyselyn jälkeen vakiintuneet virhemarginaalin alle; loikkarin tie ilman poikkeavaa tavoiteohjelmaa, on ohdakkeinen tie - suomalaiset eivät pidä "pettureista", jotka takertuvat ministeri-audien ovenkahvoihin [3. ... "

" ... Sininen soinismi on taas kolmannen kerran peräkkäin alle virhemarginaalin [1. Voimmeko vetää mitään johtopäätöksiä – uudella tavalla, mitä mielipidetiedusteltu kansa viestittelee omilleen? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/kansakunta... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #60

Onko muille Väyrysen edustamille puolueille, kuin KD:lle, mitattu Sinisiä suurempaa kannatusta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Paavo sai 180 000 ääntä viime tammikuussa - oli tosin valitsijayhdistyksen listalta, mutta voidaan nähdä Kansalaispuolue Paavon takana - totesin tämä itse tavattuani niin Paavon kuin Kilpeläisen - henkilökohtaisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #60

"siksi piinaavaa näyttää vihanpitosi olevan"

Mitä ihmeen vihanpitoa, Väyryseen kohdistunee nykyään vain päiden puistelua viime aikaisista toimistaan ja etenkin siitä, että ei ymmärtänyt lopettaa ajoissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Kommentointipoljentosi on selvästi sana-aggressiivista Paavoa ja tämän edustamaa yhteiskuntajärjestystä kohtaan. Mikä sinua tuolta osin harmittaa, riepoo jopa ärsyttää, kun tyylilajisi on noin riekkuva?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #56
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Oikeusriita elää, kuten käräjäpäätöksestä näimme - jäämme odottamaan -

... toisaalta vaaliliittoja on aina ollut ja tulee olemaan - kristilliset pyysivät kunnallisvaaleissa Helsingissä Paavoa mukaan ...

Ei liittynyt sinisiin,

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #64

Paavo on "oikeusriidassa" häviöllä 32 - 2 ja koko sotku selviää vasta vaalien jälkeen. Ei Paavosta tule ensi vaaleissa Kansalaispuolueen ehdokasta.

Ei kai kristilliset Paavoa ehdokkaaksi halua - kuntavaaleissa Paavo toi mukanaan Karoliina Topeliuksen, joka on jakanut sosiaalisessa mediassa juutalaisvastaisen Magneettimedian linkkejä, listoja vallassa olevista "mädättäjäsuvuista" sekä omia kommenttejaan, joissa esimerkiksi vähätellään holokaustia. Kristilliset eivät hyväksy antisemitismiä missään muodossa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Oikeusriidassa ei ole tässä kohdin häviäjää eikä voittajaa, sillä tuomio ei ole lainvoimainen ja odotellaan mahdollista valituslupahakemusta hoviin ... jota ei ehkä saateta myöntää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Kerrotko missä Topelius on vähätellyt holokaustia - tuo on vakava syytös, ja se tulisi näyttää toteen. Koetin googlettaa, mutta en löytänyt.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #107

Toki - löytyy helposti vaikka Karoliinan nimellä.

Tässä on lähde edelliseen kommenttiini: https://yle.fi/uutiset/3-9488482

HS: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005138464.html

Tässä hömppälehti Apun blogissa on kuvakaappauksia: https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

"Esi­mer­kik­si Hel­sin­gin val­tuus­toon pyr­ki­vä Ka­ro­lii­na To­pe­lius on ja­ka­nut so­si­aa­li­ses­sa me­di­as­sa juu­ta­lais­vas­tais­ta ma­te­ri­aa­lia." https://www.suomenmaa.fi/uutiset/yle-kd-ei-mainost...

Lisää:
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005111397.html?...
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005111918.html?...
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005123071.html?...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Ei löytynyt tätä väitettäsi:

" ... Topelius on vähätellyt holokaustia ... "

Yritin uudestaan googlettaa - ei löytynyt. Tosin Google käyttäytyy hieman eri tavoin eri käyttiksien kanssa!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #113

Löytyy noista uutisista, joita siteeraan sanatarkasti.

Karoliina Topelius teki muuten uutisoinnista kantelun Julkisen sanan neuvostoon, joka ei menestynyt.

Päätöksessään 6538/SL/17 JSN toteaa:
"
Vaaleissa ehdokkaana olevien henkilöiden mielipiteet ja toiminta ovat yhteiskunnallisesti merkittävä asioita, joista yleisöllä on oikeus tietää.

Neuvoston mukaan kantelija on esittänyt julkisuudessa runsaasti kärjistettyjä, halventavia ja asiaankuulumattomia kommentteja kansanryhmistä. Näin toimiessaan hän on altistanut persoonansa kärkevällekin kritiikille. Neuvoston mukaan kantelijaan kohdistunut julkisuus oli kielteistä, mutta hänen näkemyksensä tulivat riittävästi esiin jutussa, kun siinä siteerattiin hänen lähettämäänsä tiedotetta. Lisäksi kyse oli Journalistin ohjeiden kohdan 24 mukaisesta tavanomaisesta poliittisesta tai yhteiskunnallisesta arvioinnista, joka ei synnytä oikeutta omaan kannanottoon.

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Helsingin Sanomat ei ole rikkonut hyvää journalistista tapaa."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

En löytänyt tähän väitteeseesi mitään kohtaa googlettamalla:

" ... Topelius on vähätellyt holokaustia ... "

Mistä löytyisi? Tiedustelen Topeliukselta tätä myös.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #123

????

Ensimmäinen linkki, toinen kappale sanatarkasti: "Esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuustoon pyrkivä Karoliina Topelius jakaa sosiaalisessa mediassa juutalaisvastaisen Magneettimedian linkkejä, listoja vallassa olevista "mädättäjäsuvuista" sekä omia kommenttejaan, joissa esimerkiksi vähätellään holokaustia."

Siis "sekä omia kommenttejaan, joissa esimerkiksi vähätellään holokaustia".

Esiintyy myös HS:n uutisissa, josta Topelius kanteli JSNään. Kantelu ei menestynyt, tarkemmin kommentissa 119.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Tähän toteamukseen " ... joissa esimerkiksi vähätellään holokaustia ... " ei sitä löydy Topeliuksen lausumana mistään - tuohan on median esittämä esimerkki, ilman viitettä! Googlasin vielä uudestaan, ei löydy - toki se on voitu poistaa, mutta yleensä gooklaus löytää jäljen ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #142

Lue ne linkit, joita on aiemmissa kommenteissa. Niissä linkeistä löytyy Karoliina Topeliuksen FB seinältä kuvakaappaus, jossa lukee “Talmudistit eli osa juutalaisista kansanmurhasivat lähes sata miljoonaa valkoista kristittyä pelkästään Venäjällä ja Euroopassa 1900-luvun aikana. Se on paljon enemmän kuin epävarma kuuden miljoonan luku, josta talmudistit itse jaksavat edelleen itkeä ja pauhata.”

https://yle.fi/uutiset/3-9488482

Topelius siis syyttää juutalaisia sadan miljoonan kristityn kansanmurhasta ja vähättelee holokaustia väittäessään:"....Se on paljon enemmän kuin epävarma kuuden miljoonan luku, josta talmudistit itse jaksavat edelleen itkeä ja pauhata.”

Kannattaa huomioida Karoliina Topeliuksen valitus JSN:ään. Hän valitti juuri median uutisoinnista, mutta JSN totesi Topeliuksen vaituksen aiheettomaksi: "Neuvoston mukaan kantelija (Karoliina Topelius) on esittänyt julkisuudessa runsaasti kärjistettyjä, halventavia ja asiaankuulumattomia kommentteja kansanryhmistä. Näin toimiessaan hän on altistanut persoonansa kärkevällekin kritiikille."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Siis sitä ratkaisevaa ja vakavaa väitelausetta ei löydykään, eikä Karoliina Topelius ole sitä lausunut?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #154

Siinähän se on satutädin fb-seinällä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #154

Vänkäämisen sijaan voisit vihoviimein avata tuon linkin, jossa Topelius esittää väitteensä oikein kuvansa kera.
Mediakin on kommentoinut väitettä ja Julkisen sanan neuvosto on todentanut asian.
Asian siis ymmärtää jokainen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #64

Onko Väyrynen tulevissa vaaleissa ehdokkaana Helsingissä, jossa on ilmeisesti kirjoilla, kun toimii valtuutettuna? Niin, ja minkä puolueen ehdokkaana?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Perhetilanteen vuoksi tilanne on tuntematon - nyt Paavo tarvitsee kaiken ajan perheen ja vaimon tukemiseen.

.
Ei liity sinisiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #101
    Suomi: Paavo Väyrynen lukkojen taa "isänmaan edun nimissä"

Juhani Suomi paljastaa kirjassaan, että lukitsi Paavo Väyrysen huoneseen, jotta hän ei pääsisi tekemään hallaa maan edulle.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000422292.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #226

Näinköhän mietit lainkaan itse asiaa - ja raflaavuuden olleen ainoa motiivi julkistaa tavallasi juttu?

Ote:
Juhani Suomi: " ... - En sano asiaan yhtään sen enempää. Jokainen juttu kaipaa jonkun tämmöisenisen pienen hupaisan jutun, jotta se ei olisi pelkkää kritiikkiä tai kiitosta, Suomi sanoo.

Suomen mukaan oikeastaan kaikki ihmiset, jotka olivat mukana, ovat kuolleet.

- Minun mielestäni tämä ei ole kauhean vakava asia, Suomi jatkaa. ... " -IS

...
Lopulta ei edes selvitystä mikä oli sulkemisen syy!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #227
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #228

... tai erilaiset käsitykset isänmaan edusta ja vain toisella on avaimet. Joku voisi pitää sitä myös pakkovaltana jota minä en osaa pitää kaikkien isänmaamme asukkaiden etuna. Mutta tietysti jos avaimet on isänmaan omistajien tai heidän käskyläistensä käsissä niin heidän kannaltaanhan isänmaan etua tuli ajateltua. (vrt. V.Linnan Täällä pohjantähden alla -romaanissa A.Koskelan suuhun panema repliikki "niiden isänmaasta")

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #64

Eivät taatusti pyydä enää.

Paavo Väyrysen ja kristillisdemokraattien vaaliliitto rakoilee jo ennen alttaria - "vanhan ketun julkisuustemppu"

https://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/20170329...

Ja Väyrynen tuskin enää saa houkuteltua juuri muita kuin ääriliikkeiden ehdokkaita:

Soppa sakenee Paavo Väyrysen leirissä: ”Irtisanoudun Terve Helsinki -liikkeestä”

Paavo Väyrysen Terve Helsinki -liikkeen listoilla ehdolla ollut Seppo Honkanen on saanut tarpeekseen. Hän kertoo blogissaan irtautuvansa Väyrysen porukasta.

– Väyrynen on kuitenkin ottanut listoilleen myös yhden antisemitistin ja kolme Suomen Sisun ja Rajat kiinni-liikkeen kevytnatsia. Heidän kanssaan en halua olla missään tekemisissä, ja olen kategorisesti kieltänyt Väyrystä käyttämästä kuvaani missään mainoksissa, missä on mukana natsin naama, Honkanen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217551-nyt-meni-h...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #72

Hyvä kysymys on, mistä ihmeestä Väyrysenpuolue saa ehdokkaita listoilleen? Kuka lähtee puolueeseen, jonka perustaja käräjöi edellisen tai nykyisen puolueensa kanssa, kerää kannatuskortteja toiselle puolueelle ja joka on erään kolmannen puolueen valtuustoryhmän jäsenenä? Onkohan Ilkka Luomaa kysytty ehdokkaaksi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

Saatetaan kysyä kun ei enää näytä olevan IPUn jäsen kuten viime kuntavaaleissa, ilmoittaa olevansa sitoutumaton.

https://www.vaalikone.fi/kunta2017/tulos/01-091/eh...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Teen omat päätökset ehdokkuudestani myöhemmin. Nyt aihe ei ole ajankohtainen.

Tämäkään ei liittynyt sinisiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Tässäkin tulee tietää todellisuudesta enemmän kuin Iltalehti - mutta jääkööt pienemmän piirin asiaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Ote HS: sta:

" ... Kaduttaako, että hyväksyitte Väyrysen ja hänen ryhmittymänsä ehdokkaiksenne?

”Kysytkö, että kaduttaako, että otimme europarlamentaarikon ja toisen puolueen kunniapuheenjohtajan ehdokkaaksemme?”

Kysyn.

”Ei kaduta. Uskoisin, että aika harvaa puoluesihteeriä kaduttaisi saada tuollainen henkilö ehdokkaaksi. Pitää myös muistaa, että Terve Helsinki -ryhmässä on mukana myös muun muassa kaupunginvaltuutettu Harri Lindell ja muita fiksuja ihmisiä. Ei anneta parin ihmisen mielipiteiden pilata kokonaisuutta.” ... "

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Meillä on vielä joukossamme henkilöitä jotka eivät halua myontää sitä tosiasiaa, että entistä NL:a eikä Suomea kahlinnutta YYA-sopimustakaan enää ole vääristämässä Suomen itsemääräämisoikeutta. Suomi valitsi puolensa -94 kansanäänestyksessä ja seuraava askel tulee olemaan liittyminen NATO:n, kunhan YYA-sukupolvi väistyy ja uusisukupolvi, joka koko aiukusikänsä on elänyt EU-Suomessa, astuu "remmiin"

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Natoon tai ei, niin Luoman Venäjä hyvä, Suomi huono ja USA kaiken pahan alku ja juuri -kirjoitukset eivät ole tätä päivää.

Ilkka Luoma

Selostatko Seija lukijoille missä olen kertonut Suomen olevan huono?

Ilkka Luoma

Tässä voisi huomioida seuraavan valtiosopimuksen:

~ https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199... -

"Asetus Asetus Venäjän federaation kanssa suhteiden perusteista tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään: ...

Muun muassa:

4 artikla

Sopimuspuolet pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan ja selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan sekä muiden ETYK-asiakirjojen mukaisesti.

Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.

Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle. ... "

.

Tomi Vaalisto

Jep - silti Venäjän puolustusministeri Shoigu uhkailee Suomea ja Ruotsia, minkä jokainen muistaa

Valtiotieteen tohtori Markku Salomaa sanoo , että Suomen ja Venäjän sopimuksen ensimmäinen artikla on nyt mitätöity ja Suomen pitäisi hakea Natoon ja saada jollain tavalla välilliset turvatakuut hakuprosessin ajaksi.

Lähde: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180725220109469...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Millaisia uhkauksia Shoigu on esittänyt Suomelle - löytyisikö tuohon vakavaan väitteeseen jokin linkki, jossa Shoigu uhkaamisen toteuttaa? Ei löytynyt googlaamalla, ainakaan vielä - ja Win 10 'llä

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #143

Haku "Shoigu uhkaili", ensimmäinen uutinen: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254730-venajan-pu...

Lisää löytyy netistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #151

Olipas mahtavaa uhkailua kun Shoigu katsoo Venäjän joutuvan vastatoimiin kun Suomen johto vie Suomea lähemmäs ja lähemmäs NATOa. Pikemminkin se vaikuttaa reaktiolta kuin aktiolta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #153

Shoigu ei vain suostu myöntämään sitä tosiasiaa että Suomi varustautuu VAIN puolustamaan sillä, että lähestyy NATO:a. Mutta Venäjältä kovin odotettu reaktio.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #156

Jori - aloita perehtymällä Venäjän pohjoisen puolustusdoktriiniin - se on ollut täällä tarjolla sinullekin jo useita kertoja ---

Seuraavaksi mitä mitä Venäjä puolustaa Kuolan niemimaalla - sitten ajattele mikä merkitys on tulevalla Koillisväylällä ja siihen liittyvillä sitoumuksilla ... aloita vaikka näistä.

Lopuksi mieti miten ydinasesuurvalta reagoi, kun se toinen ydinasesuurvalta tulee "iholle" - meiti lopuksi miten US reagoi, kun NL tuli Kuubaan - vieläpä Kuuban laillisen hallinnon pyynnöstä, koska US oli aseistanut sinällään epäonnistuneen maihinnousuyrityksen Kuubaan - ja oli pommittanut Kuuban lentokenttiä ...

Jori, nyt saa oikeasti miettiä! Kerrotko nyt näin lukijoille mietteesi ylläolevista - lukijat odottavat ja haluavat saada selville ajatusrakennelmasi.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #160

Itse asiassa ei Venäjän puolustusdoktriina ole täällä näkynyt. On vain ihmisiä, jotka väittävät "tutustuneensa" siihen. He varmaan hallitsevat erinomaisesti venäjää, muuten moinen on täysin mahdotonta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #162

Pohjoisen osalta esitetty yleiskartta, jossa eräs kohta kiinnittyi Venäjän huomioitumiseen Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan - jonka ilmentymänä nyt päättyneissä Naton suurtaisteluharjoituksissa rynnäkköoperoinnit ulottuivat Rovaniemelle saakka - asiantuntijat tietävät mitä Kuola Lappimme vieressä merkitsee Venäjälle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #160

Onko se puolustusdoktriini sitä, että toista valtiota uhkaillaan vastatoimilla siitä, että se toinen valtio haluaa vahvistaa puolustustaan harjoittelemalla läntisten kumppaneiden kanssa? Mitään hyökkäysharjoitusta Venäjälle en ole havainnut. NATO voisi niitä ydisaseitaan halutessaan käyttää Venäjän rajanaapurina jo olevasta NATO-maasta. Suonella ei siinä suhteessa ole mitään osaa eikä arpaa. Mutta kun pitää trollata perusteettomasti NATO-vastaisesti, niin pitää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #174

Perehdyitkö kommenttiin numero 153? Mitä mieltä olit siitä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #179

Älä esitä vastakysymystä, vaan vastaapa KERRANKIN kun sinulta kystään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #186

Olisiko sinun vihdoin kerrottava väitteillesi jotkut todisteet - olethan täällä julkisesti nimelläsi kertonut minun valehdelleen teksteissäni.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #187

Todisteet löytyvät tasan niistä lukijoiden kirjoituksista, joissa he ovat kumonneet juttujasi. Ja esimerkkinä otin vedenjakaja-trollauksesi ja westrollin-keksintösi. Nekin on kumottu useaan klertaan Eikö mikään asia jää sinun päähäsi? Minä en aio enää niitä kertoa. Uskopa nyt jo. Onko se puolustusdoktriini sitä, että toista valtiota uhkaillaan vastatoimilla siitä, että se toinen valtio haluaa vahvistaa puolustustaan harjoittelemalla läntisten kumppaneiden kanssa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Kerrohan nyt vihdoin jotain konkreettista - tai sitten ei vain löydy. Tiedät kuitenkin mitä merkitsee kirjoittaa omalla nimellä toisesta väärää todistusta? tiedäthän - kysyn tämän nyt vielä kerran.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #202

Saat kysyä kuule ihan rauhassa. Annoin ne esimerkit jo. Ja muut vastaukset ovat lukijat sinulle antaneet, useammin kuin kerran. Siellä ovat ne oikeat todistukset. Kannattaa tutkiskella niitä ihan hitaasti ja ajatuksen kanssa. Tiedäthän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #206

Muistathan Jori, että sanoja/ kirjoittaja voi joutua vastuuseen sanomisistaan, varsinkin, jos tulee sanottua valheellisesti jostain toisesta - et saata ymmärtää vastuunkantoa, mutta oikeusvaltiossa siihen voi joutua vääjäämättä - siis ole ystävällinen itseäsi kohtaan ja todista väitteesi. Tämän jälkeen en enää täällä asiaan puutu ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #209

Äläs jankkaa koko ajan samaa, Luoma. Sinun väärien väitteiden kumoamisia on blogisi täynnä. Sinulla vaan ei ole miestä myöntää koskaan virheitäsi. Esim. vedenjakaja-huuhaasi on todistettu vääräksi usean lukijan lukijan toimesta. Samoin sinun Kiina-asiantuntemuksesi. Etkä vieläkäkään ole myöntänyt sitä, että Shoigun valehteli siitä, että USA:lla ja NATO:lla olisi heidän halutessaan vapaa pääsy Suomeen. Sekin on kumottu. Sinun on ihan turha odottaa, että minä alkaisin niitä kaikkia poimimaan täältä ja pistämään taas uudestaa sinun nähtäväksesi. Sitä ei tule tapahtumaan, voit olla ihan varma siitä. Sinulla on vain yksi tai kaksi puolustajaa täällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #174

Kajanto kirjoitti: "NATO voisi niitä ydisaseitaan halutessaan käyttää Venäjän rajanaapurina jo olevasta NATO-maasta. Suonella ei siinä suhteessa ole mitään osaa eikä arpaa."

Totta, noinhan se voisi tehdä ja sellaiseen varautuukin. Eikä Suomella todellakaan ole siihen sanomista sillä päätökset tehdään Rapakon takana. Mutta jos olemme NATOn jäsen arvan ovat todellakin heittäneet meidänkin puolestamme ja Rubicon:n yli astuttu sillä hetkellä kun NATO:n kanssa on liittouduttu. Toivottavasti emme ole jo liian kaukana Kauttakulkusopimus 3.0:n et al kanssa. Ehkä meillä vielä voisi olla mahdollista saada arpa takaisin omaan käteemme.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #216

Paitsi, että Suomella olisi NATO: jäsenenä myös päätösvaltaa siihen, mihin jäsenmaahan niitä ydinaseita mahdollisesti tuotaisiin. Nyt ei ole. NATO ja USA eivät voisi tuoda NATO-Suomeen ydinaseita ilman Suomen suostumusta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #218

Jori on oikeassa, nyt ei voi tuoda, sillä emme ole Naton jäsen - kansakuntamme suurenemmistön tahdon mukaisesti.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #220

Moneen NATO-maahan on tuotu ydinaseita ko. maan tahdon vastaisesti? Lukijat odottavat vastaustasi, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #222

Turkki, tosin ne poistettiin Kuuban kriisin myötä jo 1960 -luvulla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #216

Nato/US vei ohjustaisteluasemat myös Puolaan ja Romaniaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #153

Myyryläinen ei taida tietää, että Suomi on nykyjään itsenäinen valtio, joka päättää omista asioistaan kuten naapurimme Norja ja Viro. Itänaapurille ei näiden kahden maan liittyminen puolustusliitto Natoon ollut mikään ongelma.

Lisäksi Venäjän puolustusministeri valehtelee: Nato saa Shoigun mukaan muka rajoittamattoman pääsyn Suomen ja Ruotsin ilmatilaan sekä aluevesille

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #158

Suomi luovutti itsenäisyytensä EU-Brysselille, meillä ei ole omaa:

-ulkopolitiikkaa
-turvallisuuspolitiikkaa
-idän politiikkaa
-täysin itsenäistä oikeuslaitosta
-täysin itsenäistä lainsäädäntöä
-ei omaa rahaa
-ei omaa valtion pankkia
-ei omaa rahapolitiikkaa
-ei omaa finassipolitiikkaa ..
Mitä meillä muuten on - kuka kertoo?

Tosiaan on meillä - meillä on oikeus päätää EU' ssa asioista - noin 1,8 prosentin painoarvolla - se on jotain se.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #163

Nuo väitteet ovat aika samoja kuin esimerkiksi IPU ja MV-lehti esittävät.

Se lienee "hatusta vedetty"

Tarkasteellaanpa ensin kansallisvaltiota:

Poliittisesti suvereeni alue
Legitimoitu oikeus väkivallan käyttöön
Yhteinen kieli
Kansalaisten lojaalisuus
Poliittinen ja oikeudellinen yhdenvertaisuus

Saksalainen Joachim Hirsch kirjassaan "Turvavaltio" (Vastapaino 1983) esittää, että nykyaikainen valtio on turvavaltio kahdessa merkityksessä. Se turvaa ihmisten hengissä pysymisen, toimeentulon, koulutuksen, vanhuuden jne. Se on turvavaltio myönteisessä mielessä. Samalla se on valvontakoneisto, joka ohjaa, normittaa, määrää ja vahtii, pakottaa ihmiset toimimaan tietyllä tavalla.

Hirsch huomauttaa myös, että nyky-yhteiskuntamme on "läpikapitalisoitunut" ja "läpivaltiollistunut". Tällä hän tarkoittaa sitä, että tavarasuhteet tunkeutuvat yhä laajemmin sosiaalisiin suhteisiin. Lähes kaikki sosiaaliset suhteemme ovat tavaravälitteisiä. Samalla valtio ulottaa otteensa yhä uusiin ja uusiin elämänalueisiin. Valtio hoivaa ja valvoo meitä kehdosta hautaan. Valtio on jatkuvassa muutoksessa. Vanhoja valtioita kuolee pois ja uusia syntyy. Mikään ei tunnu olevan pysyvää. Arjen ymmärryksessä, jatkuvasti muuttuvassa maailmassamme, valtio voidaan nähdä seuraavasti:

Alue, joka yhdistää kansakunnan ja on poliittisesti suvereeni
Valtiolla on legitimoitu oikeus voimankäyttöön
Kansalaiset ovat muodollisesti tasa-arvoisia ja samalla lojaaleja valtiolle
parlamentti, yhteinen kieli/kulttuuri
Valtio takaa kansalaisten perusturvallisuuden
Koskemattomuuden ohella myös sosiaalinen perusturva

Maailma muuttuu niin nopeasti, että suuri osa näistä tunnusmerkeistä voidaan kyseenalaistaa. Esimerkiksi Euroopassa on ainakin 74 kansakuntaa, mutta vain 35 valtiota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #169

Mitkä kohtiot 163' ssa olivat väärin - entä miten siniset noihin meiltä puuttuviin itsenäisyyden merkkeihin suhtautuvat?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #180

Sanalla valtio tarkoitetaan sekä poliittista ja alueellista kokonaisuutta että hallinnollista, oikeudellista ja taloudellista järjestelmää. Julkisoikeuden mukaan valtio on ihmisyhdyskunta, joka määrätyllä alueella käyttää omintakeista ja pysyvää valtaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #182

Eli mitkä olivat väärin kohdassa 163? Mitähän mieltä siniset ovat noista itsenäisyysmerkkien menetyksistä ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #153

Tämän ymmärtäminen näyttää olevan liki ylivoimaista! :)

...
Syyn ja seurauksen laki.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #178

"Mendacem memorem esse oportere"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Ahaa, "uhkaili" ja uhkaili - onkin jo suuri ero. Hyvä - asia on ratkennut. Shoiguhan sanoi sellaista, että jos A tekee heitä vastaan jonkun toimenpiteen - on heidän B toimittava siten, ettei tuo A' n toimenpide ole B' lle uhka. On siis kysymys - syyn ja seurauksen laista, joka ei ole uhkaamista.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #155

Maallikot eivät välttämättä ymmärrä asian vakavuutta.

Tässä on asiantuntijalaustunto:

Suomalaisprofessori pitää venäläisministerin uhkausta poikkeuksellisena: ”Näin ei asiaa ole aiemmin esitetty” https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254915-suomalaisp...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #161

Voisiko tänne saada tuo "uhkaus" selkokielellä, että lukijat voivat arvioida sen vakavuuden - asiantuntijat ovat usein monenlaistakin mieltä kuten:

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa ... "

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #167

Vaikkapa tässä:

Venäjän puolustusministeri uhkasi Suomea ”vastatoimilla”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254730-venajan-pu...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #171

Ymmärtääkö Luoma nyt tuon selkokielen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #175

Missä sieltä löytyy se todiste valheellisista kirjoituksistani - kerrotko nyt lukijoille?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #175

Tarkoitatko tätä - kerrohan miten sinä ymmärrät sen, uskon että lukijoita kiinnostaa!

" ... Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu nosti tiistaina Moskovassa pitämässään puheessa esille Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen toukokuussa tekemän sopimuksen puolustusyhteistyöstä. Shoigun tulkinnan mukaan mahdollistaa Suomen ja Ruotsin täyden osallistumisen Naton sotilasharjoituksiin. Vastavuoroisesta Nato saa Shoigun mukaan rajoittamattoman pääsyn Suomen ja Ruotsin ilmatilaan sekä aluevesille.

Puolustusministeri Shoigu katsoo, että tämä pakottaa Venäjän vastatoimiin. ... " -ote Usarista

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #177

Jep - ensin Shoigu valehteli ja sitten uhkaili valheeseensa perustuen.

Kaikkia tämä ei häiritse vaan päinvastoin. Kommentissa 153 hehkutetaan:

"Olipas mahtavaa uhkailua kun Shoigu katsoo Venäjän joutuvan vastatoimiin kun Suomen johto vie Suomea lähemmäs ja lähemmäs NATOa. Pikemminkin se vaikuttaa reaktiolta kuin aktiolta."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #185
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #190

Haluat ilmeisesti lopultakin myöntää että Shoigu valehteli:

"Vastavuoroisesta Nato saa Shoigun mukaan rajoittamattoman pääsyn Suomen ja Ruotsin ilmatilaan sekä aluevesille."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #192

Mikä tuossa oli valheellista ... mutta selvitä ensin mikä oli alkuperäisen venäjänkielisen sisällön todellisuus - ja sitten mieti Rissala ja F-15C ja nyt vaikkapa Northern Juncture 2018 - saa ajatella ja koeta projisoitua Venäjän näkökulmaan, kun he aikanaan hyväksyivät Kekkosen ystävällisen ilmoituksen Kremlin sotaharjoituskutsuun: "Kiitos ei" - ja asia oli siinä. Entä US Hangon maihinnousutaisteluharjoitukset ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #203

Kysytkö tosissasi, ja kieltäydytkö tunnustamasta tosiasioita?:

Myös eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) kiinnitti huomiota Shoigun asiavirheisiin, joiden hän arvioi tuskin olleen väärinymmärryksiä. Hän korostaa Iltalehdessä, että Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen sopimus ei anna Yhdysvalloille tai Natolla oikeutta käyttää Suomen maa-, meri- ja maa-aluetta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254730-venajan-pu...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #205

Luoman ominaisuus on juuri se, että hän kieltäytyy tunnustamasta tosiasioita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #207

Tunnustan asiatosiasian jo Paasikiven lausumana:

"Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku" - tässä tosiasiat ovat niitä aikuisten oikeasti, eikä jotain mielikuvapeliä ja mielipideheittelyä tarkoitushakuisuuden osastolta ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #211

Elät vielä Paasikiven ja YYA:n aikaa. Eikö olisi jo vihdoin aika tulla tähän päivään, Luoma?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #205

Kaima Kanerva kuuluu siihen kovaan Kokoomuksen ytimeen, joka veisi suomalaiset Natoonkin, jopa ohi kansan äänestyksen, siis kysymättä kansalta mitä se haluaa - kovaa peliä Laredossa, ja näin voi asettaa kaiman lausunnot omaan arvoonsa - Kanerva kuuluu Kokoomuksen ns. koppalakkiosastoon.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #190
Jorma Repo

Olit siis Kiinassa katsomassa yhtä ensilentoa?Kuinka useasti voi tehdä ensilennon?

Ilkka Luoma

Ensilento olisi pitänyt olla lainausmerkeissä - sillä sain käsityksen että oli jo aiemmin lennetty ns. pre-ensilento, jossa varmistettiin, että kone pysyy ilmassa - ilman yleisön mukana oloa ... tsekkasin tilanteen, ja tuo oli tosiaan julkisuuden ensilento. Kiinassa kasvojen menetys on pahin asia - ja näin haluttiin varmistaa ettei synny katselijoiden silmin häpeää :)

Tosin mitään näyttöä aiemmasta pre-ensilennosta ei ole löytynyt ... Kiina on kiintoisa maa, ja tulee olla tarkkana mikä on totta ja mikä tositotta ;)

Tomi Vaalisto

Olisko termi "virallinen ensiesittely" parempi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

En osannut kääntää kiinasta suomeksi, mutta ystävät opastivat monimielisesti tuon käytännön, josta vedin johtopäätöksen, että varmuuden vuoksi on jo kokeiltu lentoa aiemmin ...

Ilkka Luoma

Kiintoisa ketju, jossa monet kommentoijat sekoittavat itse aihealueen ja yleisemmän pöhinän.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Nylundille vastaisin, että Ilkka Luomalla on aika hyvää kritiikkiä. Jos käännetään Luoman kaikki argumentit vastakkaisiksi, saadaan seuraava lista:

1) Työllisyys on Sipilän hallituksen ansiota? (Noh ei ole, me olemme kovasti suhdanteiden armoilla).

2) Suomen armeijapolitiikan laskeminen lännen sotakoneen NATOn varaan on oikein (tämä nyt on vain sellainen psykologinen ajautuma. Sopii kaikille valtapuolueille, mutta ei ole välttämättä hyvä).

3) Sotesyherö onnistuu Sipilän hallitukselta (Noh ei. Sote voi epäonnistua toteuduttuaankin. Tarjoaisi esim. persuille hienon äänisaaliin. Potin karttuminen kestäisi vain 4-5 vuotta, kun sote vähitellen leviää käsiin.)

4) Ulkopolitiikassa maallamme on tarkka fokus ja pitkäjänteinen agenda. (No eipä oikein. Sen sijaan me olemme laajamittaisen mielipidemuokkauksen kohteina. Meneillään on ehkä pitkäjänteisin väriteepaitavallankumous ikinä. Suomen eliitti yksinkertaisesti luopuu pala palalta itsenäisyydestä kuten Unkarin aateliset Habsburgien aikaan. Idea on myydä kansa ja säilyttää oma sääty päällimmäisenä.)

5) Tammenterhon itäminen? (Noh, kyllä tammi varmaan valtaa alaa, kun ilmasto lämpenee.)

Ilkka Luoma

Tämän tyyppisiä kommentteja kaipaa enemmän, ei siksi, että se on jossain määrin myönteinen aloitukselle, vaan siksi, että siinä selvästi ajatellaan, funtsataan ja analysoidaan ...

Tomi Vaalisto

Ei väitteen kääntäminen vastakkaiseksi ole mitään analysointia vaan siinä vain käännetään asia päinvastaiseksi. Ajattelua eli funtsaamista siinä tarvitaan hieman.

Etlan on tehnyt hallituksen työllisyyspolitiikasta tutkimuksen:

"Etlan tutkimuspäällikkö Kauhanen arvioi, että hallituskaudella syntyy noin 120 000 työpaikkaa.

– Esimerkiksi kilpailukykysopimuksen vaikutus on ollut arviomme mukaan noin 20 000–30 000 työpaikkaa. " - joillekin ihmisille tämä aiheuttaa pahaa mieltä.

Natofobistit ja russofiilit kärjistävät Suomen Natosuhdetta. Eräs perätön väite on Naton jäsenyyden ulkoistavan Suomen puolustuksen puolustusliitolle. Yhtä hyvin olisi voinut väittää YYA-sotilasliiton ulkoistavan Suomen puolustuksen Neuvostoliitolle.

Sotea riekkuvat unohtavat, että soteprojekti on laaja sekä hallitus vain esittää ja eduskunta hyväksyy.

Suomi on toteuttanut EUn yhteistä ulkopolitiikkaa pitkäjännitteisesti neljännesvuosisadan.

Virallisen määritelmän mukaan itsenäinen valtio on organisaatio, jolla on legitiimi väkivaltamonopoli tietyllä maantieteellisellä alueella. http://www.uta.fi/avoinyliopisto/arkisto/sosiologi...

MV-lehdellä on oma määritelmänsä kuten myös Itsenäisyyspuolue IPUlla. Ne kuuluvat sarjaan "saahan sitä väittää" - jos joku niihin uskoo ei sekään ole ongelma, koska Suomessa on uskonvapaus. Täällä saa uskoa mihin haluaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

109 edustaa tällä ketjulla kommentoinnin laatualuokkaa - älyllisyydessään. Kun lukee sen tarkoin - huomaa jotain :)

...
Muutoin ketjussa on paljon suoranaista riekkumista, vierestä kirjoittamista ja ankaraa katkeruutta jostain, jotka lukijat erityisesti huomaavat. Moni kaipaa netikettikurssia - itse silmäilin sen jo kursiivisti läpi :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #126

Mielipidekysymys, mitä joikainen vertaa omaan habitukseen. ÄO vaihtelee 70...140.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Tuossa ei vielä tarvita ÄO' n jotain yleistystä, sillä kyse oli kyvystä ymmärtää keskimääräistä enemmän - ainakin juuri tässä kommenttiketjussa ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #146

Jep - silloin mentäisiin Gaussin käyrän oikealle puolelle, mikä varmasti riittää lauseen merkityksen muuttamiseen päinvastaiseksi muutamia sanoja muuttamalla. Keskimääräistä vähäisemmällä AOlla se saattaa vaikuttaa nerokkaalta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #150

Jos vertaamme täällä olevia muita ulkoisia kommentteja - edustaa se jo parasta A-luokkaa!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #157

Riippuu kriteereistä. Faktapohjainen se ei ole, mutta tukee Natofobistien ja russofiilien kirjoituksia ja heille se on mieleinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #166

Aivan. Se oli laatutavaraa ja erottui fiksuudessaan - kun sen lukee ajatuksella saattaa huomata jotain.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #168

Jep - siinä esitetyt väitteet eivät ole totta, minkä todensin kommentissani 118. Fiksuus on mielipidekysymys - ehkäpä sana miellyttävä olisi parempi samansuuntaisesti ajatteleville.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #170

Totta, hallitus ratsastaa maailmankaupan piristymisellä ...

"Etla arvioi, että Suomeen syntyy kuluvalla hallituskaudella noin 120 000 työpaikkaa. Läheskään kaikki niistä eivät ole hallituksen ansiota, ... "

~ https://www.aamulehti.fi/uutiset/kenelle-pitaisi-a... -

...
Parantaakseen omaa tietämystä kaupan verkostoitumisesta kannattaa perehtyä avauksen kohtaan --- [2.

Ilkka Luoma

Siniset ovat harmiksemme jääneet jälleen vähemmälle - palataan asiaan.

Ilkka Luoma

Päätän puolestani harhailevan kommenttiketjun taatusti aloitukseen liittyvällä paluulla lähihistoriaan, jossa Timo Soini ansaitusti heilutti tahtipuikkoa, ja synnytti ongelman nimeltä hajaannus ---

.
TORSTAINA, ELOKUUTA 17, 2017
Pakeneeko Timo Soini – ongelmia vai häpeää?

Iltapäivälehdistö jytkytti otsikon – ”Timo Soini jättää ryhmänsä ja Suomen … Pedattuna rahakas virka Lontoossa”. Otsikointi on samaa luokkaa kuin hauet olisivat jättämässä kaislikot, verranto Soinin omasta retoriikkavarastosta, jossa banaanit ja lakritsit ovat lippalakeissa rehottaneet.

Edes Timo Soini ei tee "jyrkikataisia" |1, sillä Timo tietää mitä petturuus merkitsee - onhan Soini ominut oppi-isältään isänmaallisuuden hengen ja istuu kansan antaman valtakirjan loppuun saakka. Hillotolpan paikka tulee myöhemmin. Lööpitys on raskas moite pitkän päivätyön tehneelle.

|~ http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/soini_viime... -!

Timo Soini ei uskaltanut enää lähteä puheenjohtajakilpaan ja kenttä huudahti – Sitä saa mitä tilaa!

[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/timo-soini-t... - | X]

Ote:

[… peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan. Soini loi hänellekin mahdollisuuden – nousi eduskuntaan ja junaili näin nousun historiallisen – myöhemmin seurasi jytky ja vielä jytkyn jytkytys |2. Soini teki merkittävän jäljen Suomen arkipolitiikan historiaan …

… punttisalilla itseään kehitellyt Lillukka - Liisakin herkistyi kuullessaan Timon luopumisen, vaikka kesken aikakauden – tosin eduskuntakausi jatkuu, mutta ehkä Liisa ymmärtää, ettei Soini ole kotonaan ulkoministerinä – saattaa olla jopa haitaksi isänmaallemme. Ehkä pako EU – Eurooppaan on edessä, kuten teki Jyrki Katainenkin? *… ]

”Miten Te kehtaatte ja kyllähän Te kehtaatte!” – Timo Soini

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-keh... -

Ote:

” … ” … Muistamme Kataisen ”myyneen maatansa ja kansalaisten verokertymiä” Kreikan takauksiin ja lainoihin 8], miellyttääkseen Saksaa – tavoitteena myöhempi paoksi muuttunut brysselöinti 9] – komissaarin virkaan, josta on vallan arvomerkit kuitenkin riisuttu pois. Pettikö Soini näin äänestäjänsä ja maansa – heittämällä 1300 kilometrin itärajallemme varsinaisen jytkyn – valtiomiinojen varsinaisen maamiinan, johon lopulta itse astuu tai kansansa astuttaa? … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... - … ”

...
Jatkuu jossain! ;)

Ilkka Luoma

Sinisistä täällä halutaan puhua vähemmän - mutta on tietysti tämäkin skenaario:

Soini halusi ottaa irtioton riekkupersuista, jotka olivat liian isänmaallisia, eli oli valmis heittämään yli laidan hänet pinnalle nostaneet "tonihalmeet" - olihan sisäsiisteyskursseja käyty ja jytkyjä jytkytelty ja maistettu Audin takanahkapenkkejä ja ihastuttu niihin - oli aika nousta valioluokkaan - ja kun demokratia valitsi väärin - ei Timolle jäänyt vaihtoehtoa - kaikki uusiksi, takki nurin ja baanalle - edelleen nykien Audien takaovien kahvoja - oliko näin ... kertooko Terho?

Ilkka Luoma

Tuli kiintoisa yv, jossa kirjoittaja arvioi joidenkin kommentoijien koettavan vesittää "xxxxx" avauksen turhilla ja asiaan kuulumattomilla kommenteilla - hyvin sanottu, kun lukee nyt koko ketjun, niin huomaa Pekan olevan oikeassa - jätin tuon laatusanan pois, jonka korvasin x' llä :)

Ilkka Luoma
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #191

Toki. Katsoitko Karoliina Topeliuksen väitteet juutalaisten suorittamasta kristittyjen joukkomurhassa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #198

Ei liity sinisiin, mutta en löytänyt Topeliuksen lauseena sitä mistään - "vähättelyä holocaustista", kuten täällä kirjallisesti väitettiin - löysitkö sinä, jos niin, voisitko auttaa ja kertoa linkin ja tekstin mistä se löytyy?

Tuohon sinun esittämään kohtaan en ole tutustunut, ja se on minulle tuntematon - en siis ota siihen tässä Sinisiin liittyvässä aloituksessa kantaa.

Jorma Repo

Tästä sinun ensilento hehkutuksestasi.Mitä ihmeellistä on prototyypissä joka on lentänyt 3000 m:n korkeudessa 300 km/h ja on tässä vaiheessa jo 15 v. vanhaa teknologiaa.
Samoin kuin nämä laiva projektit.Hyvä kun saavat 1 autolautan vesille ja senkin vähintään 2 v. myöhässä.Puhumattakaan mistään Luxus risteilijöistä.

Ilkka Luoma

Sinisyys ei tässä ketjussa kovin paljon saanut keskustelukannatusta - muu kylläkin, mutta ilmeisesti Sinisiet koetaan niin vaikeaksi ja etäiseksi aiheeksi, ettei se kiinnostanut --- päätetään ketju tähän :)

...
Uutta pukkaa jo ip. tänään ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sinelmät eivät liene enää tässä elinkaarensa vaiheessa kovin seksikäs inttämisen aihe. Sotiminen ennen ja nyt sekä mahdollisuudet päästä jatkossakin mukaan sen sijaan näyttää saavan ihmisiä liekkeihin. Kotoinen jo jäähtymäänpäin kallellaan oleva mutapaini ei niinkään.

Ilkka Luoma

Ihmettelen tuota sotavimman valmistelua ja natotusta, ihmetystä lisää erityisesti se, ettei mietitä seurauksia ja olotilaa missä ollaan ei edes rauhan jaksoa, joka on jo toiseksi pisin piiiiitkässä historiassamme, vain autonomian aika oli rauhaltaan pidempi.

Sinisissä ei ole tosiaan "juuri mitään", ehkä siksi se ei kiinnosta - onhan todisteena tuo mittausvirhettä alempi gallupkannatus ...

Ilkka Luoma

Poliitikkojakelu:

Lähetetty: maanantai 12. marraskuuta 2018 9:13

Vastaanottaja: sampo.terho@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@europarl.europa.eu; pentti.oinonen@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@eduskunta.fi

Kopio: jari.lindstrom@tem.fi; jussi.niinisto@defmin.fi; juha.sipila@vnk.fi; petteri.orpo@vm.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus - Sinisten loppu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset