Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Miksi media pelaa syyllistämisen peliä?

  • Kuva 1. Zapad 2017 lööppihuutoa ¤ - kuva by Ilu (C)
    Kuva 1. Zapad 2017 lööppihuutoa ¤ - kuva by Ilu (C)
  • Kuva 2. Elämme jo kiinalaisten vuosisataa ...
    Kuva 2. Elämme jo kiinalaisten vuosisataa ...

Suomea kohtasi joltain ilmansuunnalta, ellei peräti suursotaharjoituksen taholta häirintä, jonka syylliseksi media saa nopeasti Venäjän – ainakin Yle ja HS kirjoittivat syylliseksi Venäjän –

… tässä HS-linkki juttuun ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005897142.html – otsikolla: ”Venäjä härnää, Suomi reagoi” - ingressikin oli lyhyesti puhutteleva: ”Häiritsemällä GPS-signaalia Venäjä kiusasi Natoa ja testasi myös Suomen poliittisen reaktion”,

… johon allekirjoittanut kommentoi liki tuoreeltaan näin:

 

Media haluaa etukäteen ilman tutkimusta syyllistää Venäjän GPS-häirinnän tekijäksi. Samoin on tapahtunut hermomyrkky-case Salisbury' ssa ja US-vaalien sekaantumisväitteissä. Todisteet puuttuvat. Epäilys ja manipulaatio eivät ole todisteita. Ensin todisteet ja sitten syyte ja tuomio.

 

Nyt tapahtuu se yleiseksi muuttunut West trolling manipulation -ilmiö. Media manipuloi ainakin toistaiseksi todisteettomilla väitteillään tässä Venäjää syylliseksi ja kehittää näin idän ja lännen välistä vastakkainasettelua.

On myös toinen yhtä pätevä todisteeton väite: Nato itse aiheutti GPS-häirinnän ja onnistui yli odotusten, kun sai median mukaan syyttämään Venäjää. Tämä ei ole tavatonta, on helppoa operoida toisen kontolle tapahtumia, yleistähän se on myös siviilielämässä.

Mikä olisi ollut NATOn motiivi häirintään? Juuri tämä - median "värvääminen" julkistajaksi ja tietenkin se, että sotaharjoituksissa on aina "ystävä ja vihollinen" - punaiset ja siniset. Näin testattiin häirintää ja sen sietoa. Samalla saatiin median kautta Venäjä "syylliseksi"!

Ehkä media näin manipuloi suurempaa kuvaa, kuten kansakuntamme kääntämistä Natolle myönteiseksi. Tunnetusti suomalaiset vastustavat Natoa suurena enemmistönä”

 

...

HUOM! Kiintoisaksi tilanteen teki se, että ensin HS julkisti kommenttini omalla keskustelupalstalla, jonne voi lähettää kommentteja moderoinnin kautta julkistettavaksi – jos julkistetaan – tässä tapauksessa julkistuksen jälkeen kommenttini poistettiin, ehkä siksi, että moderaattori luki sen uudelleen ja havaitsi sen sangen kiusalliseksi ---

Toisaalta Yle Aamu-TV' ssä Helsingin yliopiston apulaisprofessori Laura Ruotsalainen GPS-häirintäaihealueelta totesi suunnilleen näin: ” … "Tämä on aivan henkilökohtainen arvaus", kun hän esitti, että muilla kuin Venäjällä ei olisi motiivia suorittaa GPS-häirintää ... ! … ”

 

Millaista mediapeliä vastakkainasettelulla saadaankaan aikaiseksi, kun syyllistetään jo ennen todisteita?

Hyvä esimerkki oli aikanaan Venäjän oma sotaharjoitus Zapad 2017, joka kirvoitti [Kuva 1.] kaltaisen otsikoinnin [~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/zapad-2017.html - ] lööppilehtiin – vähän myöhemmin osalle mediaa tuli omantunnon pistos – ja Zapad 2017 korjattiin tämän tyyppiseksi:

” … Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen” … ” linkin ~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitellutkaan-iskua-suomeen-nain-zapad-todellisuudessa-eteni/ – alta luettavissa koko jälkikorjausartikkeli, jossa epäiltiin ensitiedon olevan manipulaatiota ja jopa tarkoitushakuisesti virheellistä -

… mene ja tiedä, mutta nyt peli kovenee tässä idän ja lännen vastakkainasettelussa – varsinkin meille suomalaisille, jotka asumme, elämme ja koemme ainakin sotaharjoituksetonta itäistä rauhaa jo yli 70 vuoden ajan – täältä idän ja lännen vedenjakajalta, joka sekin herättää hersyvää kiihkomielisyyttä ja älämölöä innokkaimpien natottajien taholta – muistamme muun muassa Kokoomuksen haluavan Suomen Natoon – jopa kysymättä kansakunnalta mitään [1.

 

 

Entä informaatiosota, joka on valitettavan usein sodan ensimmäisiä esiasteita?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -

Missä mennään lännenmies, joka haluaa omia Euroopankin kokonaan itselleen [2 – puhuessaan eurooppalaisesta turvallisuuspolitiikasta ja eurooppalaisesta armeijasta – huomaamatta, että Venäjä muodostaa merkittävän osan Euroopasta --- onko tässä alkanut arvovalta- ja arvomaailmakamppailu - kuka ja ketkä saavat ylläpitää hegemoniaansa ajassa, jossa elämme jo kuitenkin kiinalaisten vuosisataa [Kuva 2.] ---

 

...

EKSTRA

”Herää ajatus NATOn itsensä järjestämästä häirinnästä, kun ovat huomanneet, että yksinkertaiset suomalaiset automaattisesti syyttää heti kättelyssä venäläisiä, kuten Sallan Raja-Joosepin pakolaisten tulon Venäjältä piti olla Putinin juoni [3 - jota se ei norjalaisten tutkijoiden mukaan kuitenkaan ollut!* ” … ollen kommentti tähän linkkikirjoitukseen ~ https://yle.fi/uutiset/3-10504166 – joka on otsikolla: ”Kreml kiistää Sipilän arvion GPS-häirinnästä: "Venäjää syytetään milloin mistäkin kuolemansynnistä"” -Yle - Yle Areena GPS

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 -

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264034-eurooppaa-riittaa-kauas-uralille-saakka – [177].

[3 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 183918

 

DOC gps_hairinta_13112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 13112018

 

592_5358 – 15:11_15:40 GH05

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (98 kommenttia)

Ilkka Luoma

.
Syvät valevideot ovat uusin ase informaatiosodassa – ja niitä on nykyään huolestuttavan vaivaton tehdä -HS

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005897195.html -
.

Ilkka Luoma kommentti 13.11.2018 - 6:29:

Miten käsittelemme luontaista mielikuvitusta ja tehostettua tietoista manipulaatiota? Uskomukset, tieto ja informaatio ovat kaikki eri asioita. Tiedollakin ihmismielessä on muutosprosessinsa. Eilinen tieto on tänään usein väärää - historiallinen näkemys muuntuu ja muuttuu, vaikka todellisuus pysyy samana - syvä tieto eli deep data on aina olemassa, mutta meidän ote siitä vaihtelee.

Maailmanpolitiikkaa riepottelee nyt idän ja lännen vastakkainasettelun kierre. Idästä "East trollataan" ja lännestä "West trollataan". Mitä nämä West trolling manipulation - ja East trolling propaganda -ilmiöt ovatkaan? Ne ovat osa informaatiosotaa, varsinaisen sodankäynnin esiasteita, jolloin valmiuksia kohotetaan voittaminen tavoitteenaan.

...

Ilkka Luoma

¤

...

PERJANTAINA, JOULUKUUTA 22, 2017
Zapad 2017 – nyt jylisee West trolling propaganda*

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/zapad-2017... -

...
"Eikö Venäjä harjoitellutkaan iskua Suomeen? Näin Zapad todellisuudessa eteni
KASPERI SUMMANEN | 24.12.2017 ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... - HUOM! Verkkouutiset!

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kauanpa se kestikin, kun Venäjän asiamies tuli tekemään työtä palkkansa eteen. Jos Suomen pääministeri ja presidenttikin antaa selvän viitteen siitä, että vain Venäjää epäillään ja se on häirintään syyllinen, silloin ei ole kysymys syyööistämisen pelistä. Kovi muituttaa Venäjän selitykset sitä vanhaa tuttua kaavaa:

Näin Venäjä hämärtää GPS-häirintäkohua – 10 ”vaihtoehtoista selitystä” Suomen lyttäämiseksi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005898277.html

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan siellä yksi rehellinen kansallismielinenkin julkaisu

11) Ja kaiken huipuksi: Se olikin Venäjän salainen ase!
Venäjältä löytyy kuitenkin ainakin yksi julkaisu, jossa Venäjän vastuuta häirinnästä pidetään itsestään selvänä.

RusVesna.su-nettisivuston mukaan Venäjä testasi salaista häirintäasettaan Natoa vastaan Trident Juncturen aikana. Sivuston mukaan Länsi on ollut jo aiemmin shokissa Venäjän GPS-häirintäkyvyn takia, sillä Venäjä osoitti jo vuonna 2017 pystyvänsä suistamaan salaisella aseellaan esimerkiksi Yhdysvaltain sotalaivoja pois kurssiltaan.

PS. Tämä varmaan sopii idänmies Luomalle, joka aina kehuu Venäjän paremmuutta kaikessa:

"Venäjä osoitti jo vuonna 2017 pystyvänsä suistamaan salaisella aseellaan esimerkiksi Yhdysvaltain sotalaivoja pois kurssiltaan."

Ilkka Luoma

Testasivat Mustalla merellä ja Itämerellä - Kaliningradin edustalla ---

.
[2017] Tänään jää vielä arvoitukseksi kuinka tarkasti Venäjän Kaliningradin peilausasemat saivat kiinni langattoman Stuxnet – madon, jota ehkä testattiin Kaliningradin ohjuspuolustusasemiin – tekijänä testialus ja AEGIS - ohjushävittäjä USS Donald Cook |7. Entä huomenna, kun Kiinakin liittyy jättiläismäisine suunnitteluresursseineen tähän kyberkilpaan?

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venalainen-s...

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/asevaruste... -

...


Aggressiivinen lännen puolustushyökkäys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... -

...
"Tunnustukseen nähden": Usein venäläiset mahtailevat suuremmalla kuin onkaan - ominaispiirre?

Ilkka Luoma

Olikohan Venäjän oma Glonass häiriötön, tai kiinalaisten oma vastaava - olisi ollut mukava kuulla nämä seikat muun muassa Hanna Smithiltä - kts. Yle Areena.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Jos tähän on uskomista niin britit ovat kehittelemässä parempaa.

Kvanttikompassi korvaa GPS:n - pimeän energian ja gravitaatioaaltojen tutkimus

http://hannusinivirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, urbaanit legendat kertovat venäläisten sammuttaneet valot USS Donald Cook:sta ja sen jälkeen tehneet taitolentoliikkeitä sen mastojen välissä kunnes lopulta kyllsätyivät ja palauttivat sähköt jenkeille.

Samanlaisesta leikistä vastaavasti kerrotaan kanadalaisten saaneen pahoja traumoja josta syyttivät ilkeitä venäläisiä, siis traumoista mutta ei häirinnästä.

Mutta samalla tavalla kerrotaan kissoja kuivattavan mikroaaltouuneissa, kasvisuutejuoman syövyttävän metallia ja Kalliovuorilla sijaitsevan reptiliaanien maailmanhallituksen sijoittaneen meihin jokaiseen pienen vakoilu- ja ohjailusirun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Venäläiset asiantuntijat itse rauhoittelivat yli-innostunutta yksisilmäismediaansa ;)

Ilkka Luoma

Millaisia todisteita syyllistämisen tueksi on esitetty? Nythän polttopisteessä oli ja on media - koska heillä on kirkas syyte ja toteamus, että Venäjä sen teki - poliitikot olivat varovaisempia ilmauksissaan - vain epäilivät.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Presidentti ei muuten haastattelusa epäillyt Venäjää vaan sanoi että asiaa pitää tutkia.
Sipilä sitävastoin tiesi Venäjän suoralta kädeltä.

Ilkka Luoma

Tuo Sipilän väite Venäjän syyllisyydestä olisi hyvä saada tänne medialinkkinä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #61

Näin äsken Sipilä uusinnan TVssä ja Venäjän mahdollisuudesta sanoi mutta Niinistö juristina ei spekuloinut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Poliitikot ovat varovaisia syytöksissään - ovat oppineet Case Salisburysta.

...
"Asiantuntijat: Lapin GPS-häirinnän lähde tuskin selviää varmuudella – ... "
~ https://yle.fi/uutiset/3-10505083 -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Siis Sipilä ei väittänyt Venäjää syylliseksi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #66

Siitä liikkuu eri versioita, tämäkin

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) pitää hyvin mahdollisena, että Venäjä oli Lapin ilmatilan GPS-häirinnän takana alkuviikosta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/c72f479b-04df-...

ja tämä

Si­pi­lä ei ot­ta­nut tar­kem­min kan­taa sii­hen, min­kä ta­hon epäil­lään ole­van häi­rin­nän ta­ka­na. Hän sa­noi kui­ten­kin, et­tä Ve­nä­jäl­lä tie­de­tään ole­van ky­vyk­kyyk­siä vas­taa­vaan häi­rin­tään.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/venaja-kiisti-gps...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Voimme siis vahvasti päätellä, ettei virallinen Suomi syyllistä Venäjää (todisteiden puutteessa) - kuten tekivät HS ja Yle - suorasukaisilla uutisoinneillaan, mutta miksi?!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #74

Keräävät todisteita.

Niinistö: Lentoliikenteen GPS-signaalin häirintä selvitettävä

https://yle.fi/uutiset/3-10503012

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Pyysin tietoja Venäjän Glonass -paikkatietojärjestelmän toimivuudesta - viimeiseltä parilta viikolta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Venäjä on osoitettu syylliseksi kaikkiin noihin väittämiisi epäselviin tapauksiin. Enää ainoastaan Kremlin trollit esittävät väitteitä, että Salisburyssa olisivat häärineet ihan toiset kaverit ja ettei Kreml olisi sekaantunut USA:n vaaleihin.

GPS-häirintäkohun vaihtoehtoisia totuuksia esittävillä ei ole puhtaita pusseja jauhoissaan. Jos Venäjällä ei olisi mitään tekemistä asian kanssa, ei sillä olisi mitään syytä esittää vaihtoehtoisia totuuksiaan tai puolustautua muutenkaan. Kyse on pelkästään häirinnästä.

Sellaiseen Venäjä on syyllistynyt joka kerta. Trollit yskivät ja karavaani kulkee, niin kuin vanha kiinalainen sananlasku asian muotoilee.

Ilkka Luoma

Onko epäilyt muuttuneet jo virallisiksi syytöksiksi ja onko jo jokin tuomioistuin antanut tuomiot?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kun nyt epäiltäisiin jotain muuta tahoa, mutta kun ei.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Aivan Jori, mietihän nyt aikuisten oikeasti ketkä nyt painavat päälle ja mistä ja minkä vuoksi -

...
Perehdyhän ketjusta USS Donald Cook ja Kaliningrad ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #18

Todisteet siitä, että Suomea on painostettu nimeämään Venäjä syylliseksi. Rohkeasti vain linkkiä peliin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Missä kerrottiin, että Suomea painostettu syyttämään Venäjää - tätäkö tarkoitat?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #32

No ketkä ne sitten "painavat päälle", Luoma? Kerrotko lukijoille?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Luitko avauksen ja huomasitko otsikon?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #45

Suomi kuuluu USAn etupiiriin ja silloin menetellään kuten kuuluu ja kuten Neuvostoliiton aikoina.
Suomella on pitkä koulutus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Asioita voi osoittaa kuulopuhein ja kovinkin hepposiin perusteluin tai sitten voi edellyttää vahvaa näyttöä. Kovinkin usein näytöt venäläisten ikiaikaisesta pahuudesta ovat jääneet kovinkin kevyiksi ja lopputulema on ollut sana sanaa vastaan. Niin on tilanne, ainakin tällä hetkellä niin Salisburyssä kuin Donbassissa tai nyt lappiin suunnatun GPS:n kanssa. Usein vielä vahvimmat väitteet on esitetty ja hutkiminen aloitettu jo ennenkuin mitään on tutkittukaan. Niin taitaa käydä tälläkin kertaa kun syytösten esittäjät lietsovat itseensä adrenaliinia ja kokevat tarpeelliseksi esittää sitä kaikkein kovinta syyttäjää. Ikäänkuin se olisi miehen, naisen tai muusukupuolisen mitta.

Ilkka Luoma

Todisteet ratkaisevat, jos niiden avulla kiistattomasti osoitetaan Venäjä syylliseksi - ovat he tuomion ansainneet, mutta ensin todisteet, sitten syyte ja oikeuden tuomio tai muu virallinen tuomio - vankkojen todisteiden jälkeen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #16

Tiedät ihan hyvin, että jälkeenpäin on erittäin vaikea jäljittää syyllistä, senpä takia uskalsitkin sanoa tuon ja pelata näin varman päälle, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Oli vaikeaa tai ei - todisteet ratkaisevat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Edes aina kaikenlaiseen venäjävastaisuuteen valmis NATOn propagandaosaston puhemies J.Stoltenberg ei uskaltautunut lähtemään Sipilän ja norjalaisten perässä syyttämään vaan on ollut tällä kertaa mieltä, että pitäisi tutkia ja vasta sitten hutkia. (m.m. https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_160241...). Ja jopa Etelä-Afrikassa tiedetään ettei aiheuttajaa tiedetä (https://southafricatoday.net/world-news/europe/sto...) mutta täällä NATOttajat ovat vauhdissa.

Ilkka Luoma

Varsinkin tuo HS-otsikointi ja ingressi ovat paljon puhuvia - näinkö tosiaan West trolling manipulation jylyää -tosissaan ja koettaa kääntää kansalaisiamme natomyönteisimmiksi? Taitaa napsahtaa omaan nilkkaan, mutta jäämme odottamaan todisteita Venäjän osallisuudesta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minusta Venäjän tekemä häirintä vaikuttaa ihan mahdolliselta, mutta jotenkin erikoista on, ettei Nato ole kertonut härintälähteen havainnoistaan.
On mahdollista, että Natolla ei olekaan sellaista teknistä ylivalta-asemaan, että se tietäisi kaiken kaikesta. Tällöin hiljaisuus asiasta on sinänsä Naton etu. Toisaalta on mahdollista, että Natolla on tieto tästä häirintälähteestä, mutta se ei kerro sitä. Tällöinkin vaikenemisen voisi olettaa olevan Naton etujen mukaista. Nyt vain herää kysymys, mikä se Naton etu tässä tapauksessa on?

Venäjähän ei ole vielä myöntänyt edes 1940 suoritetun matkaustajalentokone Kalevan alasampumistaan. Niinpä tämän tunnetusti valehtelevan valtion sanomisiin ei ole helppoa koskaan uskoa. Eli jos Venäjä kiistää härinneensä, asia voi olla niin tai ihan toisin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Matkustajakone_Kalev...

Ilkka Luoma

Samalla tavalla US Navy oli yllättävän hiljaa episodista, joka tapahtui jokin aika sitten Kaliningradin edustalla - eikä Venäjäkään siitä paljoa elämöinyt - koska molemmat tiesivät mitä USS Donald Cook teki ja sinällään monien harmiksi, kun jutun (osa)todellisuus aukesi Kremlin porteista julkisuuteen ...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Iltapäivälehdistähän tällaisiin asioihin aina löytyy totuus.

Iltapäivälehtien on tarkoitus kohahduttaa ja myydä, ei esittää mitään kansallisarkistoon kelpaavaa todistusaineistoa.

Näistä asioista ei tiedä kuin korkeassa asemassa olevat henkilöt.

Niin ja tietysti Luoma, olin ihan unohtaa meritoituneen asiantuntijan ja joka alan taitajan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

No voivoi. On se hirveää kun Naton sotaharjoituksissa on väärä pilli vinkunut. Vaan kun ei tiedä kuka vingutti. Ties vaikka amerikkalaiset kokeilivat uusia sotavekottimia. Samallahan tuossa tuli harjoiteltua oikeasti, miten asiat voisvat mennä siviliiliikenteen kohdalla.

Ei kai kukaan usko, että venäläisten harjoitellessa lännessä olisi katsottu poispäin. Samat kuviot. Länsilehdistö ei vain asiasta tullut maininneeksi. Mitähän sitten tapahtuu, kun Nato tulee samanlaisella arsenaalilla harjoittelemaan Suomen maaperälle. Oikein sitä mielenkiinnolla odottaa.

Ilkka Luoma

Amerikkalaisten GPS häiriintyi (näin varoitettiin) - US tietää sen avaimet - Venäjän Glonass toimi - sitä US ei pysty häiritsemään - nykyään liki kaikissa kännyköissä on kaikki kolme paikkatietoa - GPS, Glonass, kiinalaisten oma ja kohta EU' n Galileo. Miksi siviilikoneet eivät, tai... (vai siirtyivät käyttämään Glonass -järjestelmää) - kuka kertoo?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Pienen puskurimaan asukkaan on syytä olla huolissaan, jos havaitsee, että jossakin on päätetty kiihdyttää idän ja lännen vastakkainasettelua monenlaisin kommervenkein. On lapsellista väittää, että pelkästään Venäjä olisi ollut vastakkainasettelun kärjistävä osapuoli. Venäjältä puuttuu tähän järjellinen motiivi, koska se on resursseiltaan huomattavasti länsiliittoumaa heikompi. Provokaatiota ja provosoitumista on toki tapahtunut molemmin puolin.

Entisen kaltaisessa Suomessa, jossa puolueetonta informaatiota oli kohtuullisesti saatavilla, voisi syyttävämpi sormi osua lännen puolelle. Esimerkiksi USA:n neokonservatiiveihin, jotka saivat itselleen huimasti lisää vaikutusvaltaa 9/11-iskujen jälkimainingeissa. Nämä ovat USA:ssa lietsoneet Venäjä-vastaista ilmapiiriä, kun alkoi käydä selväksi, ettei Putin halua luovuttaa Venäjän markkinoita ja resursseja läntisten suuryhtiöiden haltuun, vaan nosti kansallismieliset oligarkit valtaan. Muutenkin slaaveja jäi kaihertamaan Jugoslavian hajoamissotien jälkilöylyt, joissa serbeille lyötiin luu kurkkuun Naton avustuksella. Myös lupaukset Naton itälaajennuksen suhteen on monta kertaa petetty.

Suomi tuskin enää jää puolueettomaksi tulevan suursodan aikana. Sota syttyy Lähi-Idässä, jossa USA-Israel-akseli ja sen eurooppalaiset liittolaiset iskevät täydellä voimallaan Libanonia, Syyriaa ja Irania vastaan. Venäjän on pakko reagoida tähän puolustuksellisen aggression muodossa, koska sodan laineet lyövät pohjoiseen -- ainakin vähintään Ukrainaan. Toivottavasti Suomi ei olisi osa tätä rintamaa, mutta ei hyvältä näytä. Sotasensuuria ja suursotaan liittyvien pakolaisaaltojen vastaanottokykyä ajetaan meillekin jo kaikessa hiljaisuudessa sisään. Aikataulusta on vaikea sanoa mitään.

Ilkka Luoma

Terveen suomalaisjärjen teksti - uskoisin, että tämän tyyppisesti ajattelevat ovat se suuri enemmistö, joka sanoo aina suurena enemmistönä Natolle - "Kiitos ei" ... :)

Ilkka Luoma

Syntyi rivakasti räväkkä ketju - ja liki hyvällä netiketillä (muutama poikkeus) - kuvatkin ovat laillisia, eivätkä riko tekijänoikeuksia :)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Venäjä möhli taas,,,siispä valkopesu käyntiin Luoman&Co toimesta,,ei mitään uutta koillisrintamalta !

Ilkka Luoma

Miten möhli - kerrotko lukijoille - ja ethän unohda todisteita :)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jos Venäjä on häirinnän takana eikä huomattu niin olisi möhlinyt yrityksen.

Ilkka Luoma

Hymiö - terävästä huomiosta :)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Sota kuin sota. Lehdistö myy epäilyksillä, on sitten kyseessä sotaharjoitukset taikka me too sukupuolimarkkinat.
Romutetaan vanhat hyvät läntiset arvot. Tänään syytetyn tulee todistaa syyttömyytensä.

Ilkka Luoma

Ikään kuin verottajan oikeudet - kulttaja ja veronmaksaja on näyttövelvollinen syytteeseen ;)

Ilkka Luoma

Saimme uuden mediahuudon - nyt Maikkarin Seitsemän uutisista - Venäläinen Yandex kerää taxisovelluksella tietoja sovelluksen käyttäjistä!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

"Yandex on suostunut luovuttamaan kaiken informaationsa Venäjän viranomaisten käyttöön. Sitä vaatii Venäjän lainsäädäntökin. Yhtiö on kuitenkin alun perin kiistänyt Liettuan tietoturvaviranomaisille, että dataa tallennettaisiin muualle kuin EU-alueelle. Viranomaisten omat selvitykset osoittivat muuta."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tieto-ei-talle...

Ilkka Luoma

Yksikään appi ei toimi, ellei se välitä merkkidataa ohjelmiston juurilähteille - Yandexin suuri palvelinkeskus on Suomessa - jostain syystä ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

"Yandexin takseihin – suomalaiselta nimeltään Yango-takseihin – kuitenkin liittyy vakavia tietoturvaongelmia ja jopa tahallisen tiedustelukäytön riski, joka on huomattu sekä Virossa että Liettuassa."

"Yandexin on mm. raportoitu luovuttaneen käyttäjätietoja Venäjän tiedustelulle useissa eri tapauksissa."

Miksi en ole yllättynyt yhtään?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

Ei niitä tarvitse käyttää. Taksin saa nykyään valita jonosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

USA' ssa NSA ja CIA kerää samalla tavalla tietoja datasta, joka virtaa Yhdysvalloissa - tosin puhelukuuntelu on ulottunut aina Saksan liittokansleriin asti ...

Venäjällä on sama juttu, dataa tulee välittää pyydettäessä Venäjän viranomaisille, varsinkin kun on epäily terroriteosta ja siihen liittyvästä datavirrasta Venäjän sisällä - siksi Yandex toi Suomen iloksi Mantsälään suuren datakeskuksen ... Yandexin taxisovelluksen juurisofta on myös Mäntsälässä - Virosta eikä Latviasta tiedetä välittääkö Mäntsälä dataa Venäjälle ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #80
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Tämä on paljon vakavampaa ---

"JULKAISTU 15.04.2017 10:24

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA on tunkeutunut pankkien väliseen Swift-maksujärjestelmään, kertoo hakkeriryhmä Shadow Brokers.

Hakkeriryhmän mukaan NSA olisi tarkkaillut maksujärjestelmässä pankkeja Lähi-idästä. ... "

~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvaltojen-... -

Ilkka Luoma

Kiintoisaa - HS julkaisi sittenkin tuon kommentin, joka oli tässä esitetty alustuksessa - siis julkaisi jo aamulla, poisti sen ja tuli takaisin illalla 19:27 ---

"Venäjä härnää, Suomi reagoi -HS

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000589714... -

Ilkka Luoma 13.11.2018 - 19:27:

Media haluaa etukäteen ilman tutkimusta syyllistää Venäjän gps-häirinnän tekijäksi. Samoin on tapahtunut hermomyrkky-case Salisburyssa ja US-vaalien sekaantumisväitteissä. Todisteet puuttuvat. Epäilys ja manipulaatio eivät ole todisteita. Ensin todisteet ja sitten syyte ja tuomio. ... "

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyllähän britit sanoivat heti alkuun että on todisteita Venäjästän niin kuin olikin.

Third GRU agent who carried out Skripal reconnaissance mission identified by secret services

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/27/gru-ag...

Ilkka Luoma

Todisteet ja lausunnot tekevät ongelmallisiksi, kun britit eivät ottaneet heti mukaan Venäjän viranomaisia tutkimuksiin - tuo jättäminen vesitti "todisteiden uskottavuuden" ... jää mietittäväksi, miksi ei haluttu varmentaa todisteita!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Epäillyt mukaan tutkimuksiin, ei sellaista käytäntöä ole. Eihän saudejakaan otettu Khashoggin murhatutkimuksiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Siinä syy miksi britit nimesivät heti venäläiset "syyllisiksi" - ei tarvinnut ottaa mukaan - vanha kikka kuutonen salaisilta palveluilta/ vakoilulaitoksilta ---

...

Britit luottivat, että media komppaa heitä, vaikka mitään todellista ei edes esitetty.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #88

Höpö höpö, ei missään tutkinnassa paljasteta heti mitä on löydetty, miksi britit olisivat poikkeus. Sanoivat kokoavansa pitävän aineiston - se kai sanamuoto suunnilleen oli - kuten tekivätkin.

Edit: Ja jos venäläiset olisivat olleet mukana ja heille kerrottu, niin olisivat heti alkajaisiksi peittäneet agenttiensa jäljet. Eihän siinä olisi ollut mitään järkeä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Toki "syyllinen" paljastettiin heti - yo. syiden vuoksi ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #101

Venäjä oli syyllinen. Siihen ei tarvita lainausmerkkejä, ei myöskään viljelemiäsi vihjailevia pisteitä perässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kas tässä:

Norjan puolustusministeriö medialle: Lapin GPS-häirintä tuli Kuolan niemimaalta

Venäjä kiisti maanantaina, että Venäjä voisi olla GPS-häirinnän takana.

Norjan puolustusministeriö vahvistaa, että Venäjä häiritsi GPS-signaalia Naton sotaharjoituksen aikana loka-marraskuussa, kertovat norjalaiset tiedotusvälineet. Asiasta uutisoivat uutistoimisto NTB ja The Barents Observer -julkaisu.

Norjan puolustusministeriön mukaan GPS-häirinnästä vastasivat Kuolan niemimaalle sijoitetut venäläisjoukot. Häirintä ulottui myös Suomen Lappiin.

Suomen lennonvarmistus antoi ensimmäistä kertaa ilmaliikenteelle varoituksen GPS-suunnistuksen laajasta häiriöstä.

https://yle.fi/uutiset/3-10507001

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Siinä niitä todisteita tuli Luomalle. Nyt pitäisi siis myöntää, että Venäjä oli häirinnän takana.

Ilkka Luoma

Kerrotko Jori nyt nuo todisteet, jotka norjalaiset "toivat" esille?

...
"Asiantuntijat: Lapin GPS-häirinnän lähde tuskin selviää varmuudella ... " -Yle

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #103

"Asiantuntijat: Lapin GPS-häirinnän lähde tuskin selviää varmuudella ... " -Yle

Eilen klo 9:34, ennen kuin norjalaiset ilmoittivat selvittäneensä että lähde oli Venäjä - kun et muuta voi niin lykkäät tapasi mukaan vanhoja uutisia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #103

Ole nyt jo mies ja myönnä jo, että Venäjä oli sen häirinnän takana. Tuo lainauksesi oli jo vanhasta uutisesta.

Norjan puo­lus­tus­mi­nis­te­riöl­tä suorat sanat: Venäjä häiritsi GPS-signaalia Naton so­ta­har­joi­tuk­sen aikana – häirintä ulottui Suomen Lappiin

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/norjan-puolu...

Ota yhteyttä Norjan puolustusministeriöön ja vaadi sieltä lisätodisteita. Tule sitten kumoamaan uutinen. Siihen asti se on voimassa.

Ilkka Luoma

On aika luonnollista, että Nato-maa Norja kertoo Venäjän aikaansaaneen GPS-häirinnän. Eihän se voisi tunnustaa NATOn oman sotaharjoituksen sitä tehneen. Pitäisikö tuo väite nyt jotenkin todistuksin vahvistaa, ei pelkin puhein?

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Idänmies Luoma, seuraava otsikko:

Miksi Venäjä kiistää aina syyllisyytensä, kunnes jää kiinni?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma
Sinunhan pitäisi olla tyytyväinen, että Venäjä on ollut viime vuosina jatkuvasti esillä ! Esilläolo on myös Putinin tavoite. Putin pitää tavoiteltavana suuruuden hyväksyntää maailmalta.

Putin käyttäytyy kuin koulukiusaaja. Koulukiusaajan taustalla on huono itsetunto jota peitellään hakkaamalla heikompia ja sekoittamalla koulun pihalla olevat oppilaat pelkoon !

Putinin heikkous on, että hän ei ole pystynyt pitämään maan taloutta samassa kehityksessä maailmantalouden kasvun kanssa. Siis muut keinot on otettava käyttöön ja se kyllä huomataan.

Presidentti Vladimir Putin lupasi uudelleenvalintansa jälkeen maaliskuussa kasvattavansa Venäjän talouskasvun tasolle, joka ylittää globaalin keskiarvon 3,7 prosenttia. Nyt talouskasvu on vuoden alun 1,9 % tasosta valunut 1,3 %:iin.

Pienen Suomen talouskasvukin on Venäjään yli kaksinkertainen 3 %. Putinin pakotteet olivat tervehdys Suomen taloudelle ja pääsimme myymään EU alueelle ja Yhdysvaltoihin pakotteiden alaiset tuotteet oikealla valuutalla.

Jatkokaan ei näytä nyt hyvältä. Öljyn hinta on pudonnut kuukaudessa lähes 30 %. Futuurit näyttävät tänään Brent laadulle tammikuun 2019 hinnaksi $65. Tänään futuurit laskivat yli 7 %. Uralsin sekoitusbitumi jää alle $63. Lokakuussa hinta oli $86 tynnyriltä.

Tätä rataa Putin kyllä lisää aktiivisuuttaan. Muuten kansa herää toteamaan politiikan mädän.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Putinilla riittää haasteita monella saralla.

Nearly Half of Russian Math Teachers Flunk State Math Test

Some 22,000 teachers took part in the voluntary anonymous exam across Russia administered by the Rosobrnadzor state education watchdog this year. President Vladimir Putin’s economic program has vowed to make Russia one of the world’s 10 leading countries in quality of education by the time his fourth presidential term ends in 2024.

https://themoscowtimes.com/news/nearly-half-russia...

Ilkka Luoma

Putinilla on vankka kotimaan kannatus. Yli 60% ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #104

On joskus ollut, enää

In a poll by the independent Levada Centre, 39% of Russians listed Putin as a politician they trust. That is a 20% decrease from November 2017, when Putin was named by 59% of Russians, according to the same polling agency.

https://www.theguardian.com/world/2018/oct/08/trus...

Poll: Trust in Putin Drops Below 50 Percent

https://themoscowtimes.com/news/trust-in-putin-dro...

Ilkka Luoma

Kts. SP/BOFIT - Venäjän tilastot

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Edit: Venäjä on 43. sijalla Maailman talousfoorumin tämän vuoden kilpailukykyvertailussa

Näissä on Putinilla työsarkaa että Venäjä pääsisi edes sadan joukkoon:

Venäjän heikkouksiksi arvioidaan kansanterveys, rahoitusjärjestelmä ja perusinstituutiot. Erityisen suuriksi haasteiksi kilpailukyvyn kannalta nousevat työvoimaverot (133.), lehdistönvapauden rajoitukset (121.), pankkien vakavaraisuus (114.), korruptio julkisella sektorilla (113.), omistusoikeuksien rikkomukset (112.), paikallisesta sääntelystä johtuvat tuonnin hidasteet (113.) ja tullimaksujen monimutkaisuus (110.) sekä tiestön huono kunto (104.).

https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/201...

Kts. BOFIT Venäjä-ennuste 2018–2020

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Europpa tuskin paljon häiritsee Venäjää mutta jotakin saadaan aikaan koska käsite "ulkomainen agentti" keksittiin Venäjällä.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

"Venäjältä tulleeksi epäilty gps-häirintä esillä sisäministeri Mykkäsen Moskovan-vierailulla – ”Lupasivat vastauksia, jos tutkinnassa tulee esiin konkreettisia seikkoja”

Kai Mykkäsen (kok) mukaan Venäjä on luvannut antaa vastauksia, jos Suomen suorittamassa tutkinnassa tulee esiin ”konkreettisia seikkoja”. ... " -HS

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005898652.html -

.

Ilkka Luoma

Kertoo, mutta ei todista!

...
"Norjan puolustus­ministeriö kertoo gps-häirinnän tulleen Venäjän maa­voimista Kuolan niemi­maalta

Viime viikolla Lapissa annettiin varoitus mahdollisesti Venäjän aiheuttaman gps-häirinnän vuoksi. ... " -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005898865.html -

.

Jorma Repo

Kategorinen kiistäminen,kuulostaa tutulta myös Luoman kohdalla.Ilkka kehuskelee näillä hyvillä keskustelu ketjuillaan,joissa hän toteaa asiasta erimieltä olevien,olevan ymmärtämättömiä,lukutaidottomia,russofobeja ,natofanaatikkoja,riekkujia jne.

Jorma Repo

Eihän ulkoasiain valiokunnan pj.Vanhasen lausunnolla ole mitään merkitystä,kun kaiken salaisimmankin tiedon suoraan Kremlistä saaneet Luoma ja Myyryläinen kertovat totuuden.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minkä totuuden olen kertonut?

Käsittääkseni vain sen, että en ole nähnyt mitään todisteita siitä kuka olisi häirinnyt enkä ole nähnyt tietoja edes häirityistä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Uskotko tosissasi, Myyryläinen, että sinulle lähetetään ne todisteet sähköpostissa? Pääministerillämme ei ole mitään syytä epäillä Norjan puolustusministeriötä:

https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/43...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #151

Jospa nyt ihan vaan aluksi alati nohevat tosiuutisten toimittajat esittelisivät ne tiedonlevitteissään. Parhaiden tutkivan journalismin periaatteiden mukaisesti. Sitten voitaisi alkaa keskustella niiden pitävyydestä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #152

Luuleeko Myyryläinen, että toimittajille annetaan Norjan puolustusministeriön tutkintatietoa? Ja jos ei anneta, sekö merkitsee automaattisesti sitä, että Venäjä ei ole osallinen?

Nyt sen vahvistaa Suomen ulkoministeriö – GPS-häirintä tuli Venäjän alueelta

"Suomen viranomaiset ovat jatkaneet Naton Trident Juncture -harjoituksen aikana todetun GPS-signaalin häirinnän tutkintaa. Suomi pitää Norjan signaalihäirinnästä tekemiä havaintoja luotettavina."

"Asian teknisiä yksityiskohtia ei ole ministeriön mukaan tarkoituksenmukaista avata julkisuudessa. Ulkoministeriö on toimittanut aihetta koskevan selvityksen eduskunnan ulkoasianvaliokunnalle."

https://www.paivanlehti.fi/nyt-sen-vahvistaa-suome...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #154

Jos Norjan puolustusministeriöllä tai Suomen ulkoministeriöllä oikeasti on todisteita ja he haluavat uskottavalla tavalla syyttää Venäjää, tai yleisemmin ihan mitä tahoa tahansa ihan mistä tahansa, he julkaisevat todisteensa toimittajien niitä repostella ja omista lähteistään selvittää niiden taustoja ja todenperäisyyttä.

Toimittajien tehtävä vallan vahtikoirina on tuoda ne esille sekä etenkin käyttää omia lähteitään ja ammattitaitoaan selvittääkseen asioita, taustoja ja todenperäisyyksiä parhaan kykynsä ja tutkivan journalismin parhaiden periaatteiden hengessä. Nyt MSM ei ole niin tehnyt vaan on "ostanut" NATOn ja sen harjoittelukumppanien narratiivin karvoineen päivineen.

Ennenkuin niin tehdään, "tarkoituksenmukaisuus" tarkoittaa, että "todennäköisin syin" on vahva perustelu epäillä todisteiden olemassaoloa. Siten emme voi, ainakaan tässä vaiheessa, tietää ketä oikeasti epäillä saati kuka on syyllinen ja jopa onko häirintää oikeasti tapahtunutkaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #155

Onko jonkun maan puolustusministeriö ennenkään julkaissut jotain maata vastaan löytyneitä todisteitaan julkisesti? Nythän myös Suomen puolustusministeriö on tutkimuksissaan vahvistanut, että häirinnän aiheuttaja oli Venäjä.

"Suomi pitää Norjan signaalihäirinnästä tekemiä havaintoja luotettavina. Ulkoministeriö ei avaa asian teknisiä yksityiskohtia julkisuudessa. Viranomaiset jatkavat asian selvittämistä."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ulkoministerio...

Kaikki tietävät, että Venäjä on syyllinen, mutta Myyryläinen ei voi sitä myöntää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #157

"Kaikki tietävät, että Venäjä on syyllinen..." mutta kukaan ei kai ole ilmoittanut tulleensa häiriintyneeksi?

Kajannon usko on vankka kuin Tallisaaren pässillä sarviinsa. Aiheetta enempään tällä kertaa tästä asiasta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #159

Onnhan se ilmoitettu:

Gps-häirintä tuli Venäjän alueelta – Nyt se on sanottu ääneen, mutta hallituksen kiertely kertoo paljon Suomen Venäjä-suhteesta

"Norjassa asiasta uutisoi ensin Barents Observer 2. marraskuuta. Jutussa kerrottiin häirinnän aiheuttamista ongelmista lentoliikenteelle.

Siinä myös muistutettiin, että vuotta aikaisemmin Venäjä oli harjoittanut samanlaista häirintää, kun se järjesti itse isot sotaharjoitukset.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005901748.htm...

Mutta Myyryläinen kiistää Kremlin tavoin edelleen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #155

"Suomi aikoo puhutella Venäjän Suomen-suurlähettilästä Pavel Kuznetsovia gps-häirinnästä Naton Trident Juncture -sotaharjoituksen aikana.

”Meille on ihan selvää, että tämä tuli Venäjältä, ja sen mukaan siihen myös reagoidaan”, ulkoministeri Timo Soini (sin) sanoi."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005902652.html?...

Myyryläinen kuvittelee, että maan pääministeri antaa tuulesta temmattuja lausuntoja ihan huvikseen ja lämpimikseen? Eiköhän hän ole saanut ne varmistustiedot sekä Norjan että Suomen tutkmusten perusteella. Kyllä Myyryläisen olisi jo syytä ottaa lusikka kauniisen käteen.

Jorma Repo

Onko Myyryläisellä/Luoma sellaista tietoa,että noheva ja Suomessa onneksi vapaa lehdistö voisi sen teidän vakaan uskonne Venäjän syyttömyyteen julkaista kaikkine todisteineen?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jospa Repo ottaisi asiat asioina ja erilaiset asiat eriasioina.

Kukaan ei ole väittänyt Venäjää syyttömäksi (p.l. jotkut pystytetyt olkiukot) vaan on osoitettu, että riittävää ja luotettavaa tietoa ei ole esitetty, ainakaan vielä, syyttää ketään, vielä. Siten syyttömyyttäkään ei vielä voi käsitellä. Ei ole edes esitetty ketä tai keitä olisi ihan aikuisten oikeasti ja konkreettisesti häiritty.

Toisaalta kukaan muu kuin Repo (ja Kajanto) eivät ole esittäneet yksittäisillä sote-kirjoittajilla olevan jotain todisteita. Ainakin yllekirjoittanut on vain edellyttänyt syytösten esittäjien, Norjan FD, Suomen PM, UM etc, paljastavan korttinsa ja todisteensa jotta heidän uskottavuuttaan syytösten kanssa voitaisi arvioida. Hehän niitä syytöksiä esittävät joten todistustaakka on heillä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Häirinnän on jo osoitettu tulleen Venäjältä päin. Mikään toinen taho ei ole käynyt siellä suorittamassa häirintää. Selittelysi monimutkaisine sanakäänteineen ei nyt auta, eikä käännä asiaa toiseksi, "kontrafaktuaali"-Myyryläinen. Kysymys on enää siitä, millä tavalla Suomi tekee Venäjälle asian selväksi.

Jorma Repo

Täytyy myöntää,että Myyryläisellä riittää intoa puolustaa Venäjää.Ei Venäjä minun tirvallisuuttani ole vaarantanut,mutta onko hän saanut epäilemään nohevaa lehdistöä ja vapaata tiedottamista?No ei.

Jorma Repo

Taas meni WTM läpi, jopa Soini uskoi median syyllistämiseen.Ihme ettei ottanut USA:n kanssa puheeksi Hornettien jylisevään rynnäkköä Risssalaan itse itsensä kutsuneena.Sehän ilmatilan loukkaus oli jos mikä.

Toimituksen poiminnat