Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Maksettu itsenäisyys velvoittaa nykyisiä ja uusia sukupolvia

Talvisota päättyi, kun Saksan diktaattori Adolf Hitler näin halusi. Hitler ilmoitti Stalinille helmikuun loppupuolella 1940, että Suomi voidaan jättää rauhaan. Suomi ei hävinnyt Viipuria - se jäi valloittamattomaksi. Suomi voitti puolustahdolla, sellaisella tahdolla, joka muutti historiaa - erityisesti Saksassa.

Hitler hyökkäsi liian aikaisin bolshevismin kimppuun ja hävisi maailmanhistorian suurimman taistelun ja Suomi säilytti itsenäisyyden Saksan avulla ja omalla taistelutahdolla sekä Stalinin tahdosta, ja palkkiona Mannerheimille kevään 1940 palveluksista (oli syntynyt historian suurin bluffi ja huijaus - onneksi vai haitaksi, sen näyttää myöhempi historian tutkimus) ---

...

Talvisodan ja Itsenäisyyden kunniaksi niille niin monille, jotka yhdessä tekivät sen, jonka piti olla mahdotonta - Suomen kansalaisille, joille isänmaa oli pyhä ja jotka henkensä antoivat sen itsenäisyyden turvaamiseksi

Klikkaa avataksesi suuremmassa koossa

 • Kansakunnan merkki itsenäisyydestä on oma kieli ja yhteinen näkemys tarpeesta ylläpitää riittävää puolustustahtoa ja -voimaa kaikkia ulkoisia ja sisäisiä uhkia vastaan. Kansakunta kommunikoi toisiaan ymmärtäen - sellaisella herkkyydellä, jotta väärinymmärrykset minimoituisivat ainakin silloin, kun vastassa on kaikkia uhkaava vaara.

  KESKUSTELU .......... TIEDE

  Suomi selvisi mahdottomasta 70 vuotta sitten, jolloin kansakunnalla oli ääni, merkitys ja voima. Kansallisia aatteita rapauttava markkinamekanismi on tänään heikentänyt tahtoa, näkemystä ja identiteettiä kokea omaa maata Isänmaana, jota puolustaa parhaiten sen oma kansa [edesmenneen sinivalkoisen äänen, jalkaväen kenraali Adolf Ehrnroothin kuolematon lause].

  Mitä kansakunta on tehnyt sitten vuoden 1940 kevättalven?
  .

  Kansakunta täytti joitain vuosia sitten 90-vuotta ja Suomen naiset ja miehet valmistautuivat viettämään Isänmaamme Itsenäisyyspäivän juhlia vauraampana, epätietoisempana, terveempänä ja huolestuneempana kuin koskaan aikaisemmin. Pinnalta asiat ovat hyvin; talouden rattaat tuottavat merkittävää vientiylijäämää, mutta samaan aikaan yksinäisten, juurettomien ja yhteenkuulumattomien osuus on suurempi kuin koskaan.

  Kansakunnan voima on itsenäisyys - päätöskyky hoitaa itse asiansa tahtomallaan tavalla. Suomi on saanut eittämätöntä vaurautta ja talouden vakautta EU-liitoksestaan. EU:n kasvaessa uusille kehittyvien kansantalouksien alueille, joutuu oma kansantaloutemme antamaan omaa hyvinvointipanostaan uusille jäsenmaille. Suoritamme liittosuhteista tulontasausta hyötyen siitä myös itse.

  Palkkojemme ollessa sellaisella tasolla, jolla ei enää likuhihnatyötä taloudellisesti ylläpidetä - antavat uudet EU-jäsenmaat edulliset toimintaedellytykset yrityksillemme pärjätä yhä kovenevassa maailman globaalitaloudessa. Suomi tulee voittamaan osuutensa taistelussa osaamisella, luotettavuudella ja tuote- ja palvelukehitystaidolla, esimerkiksi ympäristöteknologian alueella.

  Valtakunta julkinäkyvyys juhlii presidentin linnassa Itsenäisyyspäivää ja kansa kokoontuu televisioiden ääreen katsomaan muutaman Mannerheim-ristin ritarin sisäänmarssia hiljentyneenä suuresta kunnioituksesta Itsenäisyyden takuumiehille ja -naisille.

  Suurin osa kansasta jää presidentinlinnan porttien ulkopuolelle, maksaen kuitenkin tuon koko seremonian - työn tehneinä perheinä, yksinäisinä ja huolestuneina - osaavatko nuo erityisesti linnaan valitut henkilöt luotsata ja viedä tätä kansakuntaa oikeille asemille kohti koko maapalloa koskettaviin haasteisiin.

  EU ei ole vienyt meiltä kieltämme, eikä kykyämme puolustaa omaa kansakuntaamme. Itsenäisyyspäivän kunniaksi on selkeästi todettava, että kansa on antanut valtakirjansa Natoon liittymättömyydestä sekä lisärahalle, jolla kohennetaan kokonaispuolustuskykyämme. Kansan valtakirja on tahdonilmaus, jota kukaan nykyinen eikä tuleva kansanedustaja uskalla olla huomioimatta.

  Kenraali Ehrnroothin, viimeisen sinivalkoisen äänen kaiku elää erityisesti nuorisossa, joka kantaa huomisen vastuun itsenäisyydestämme, puolustustahdostamme ja yhteydestämme luontoon.

  Kenraali, joka toivoi viimeiselle matkalleen tykkilavettikulkuetta hevosineen, jota kuitenkaan tasavaltamme armeijan ylipäällikkö ei toiveena halunnut täyttää, on meille muistona teoista, jotka hakevat vertaistaan olosuhteissa, joita nykypolvi ei enää ymmärrä - antaa voimaa ja uskoa nähdä huominen muunakin kuin pelkän harvainvoiton ja ahneuden kasvuna. Kauan Eläköön Isänmaamme!

  Ilkka Luoma

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  0Suosittele

  Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

  NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

  Käyttäjän ilkkaluoma kuva
  Ilkka Luoma

  Sotamuseo esittelee Talvisota teemaa - kuvakertomus kierroksesta, joka avasi silmiä näkemään teot, joiden vuoksi vieläkin voimme itsenäisinä käydä vapaata keskustelua ja debattia :-)

  Linkki kuvakokoelmaan:

  http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2e5xh+ilkka-luoma-...
  [1877]

  Aleksi Kokko (nimimerkki)

  Hieno ja Ylväs kirjoitus! Kunnia henkensä antaneille ja veteraaneille, jotka yhdessä rintamassa pelastivat Suomen maamme. Ilkka Luoma pani taas parastaan.

  Sakari Kulmala (nimimerkki)

  Asento! Lakki, päästä ota! Luetaan sykähdyttävä kirjoitus Talvisodan sankareille. Lepo!

  Kerrassaan hiljentävä kirjoitus ajoista, jolloin kansa tunsi yhteenkuuluvuutta.

  Sakari Kulmala (nimimerkki)

  Ai niin, mikä kunniamerkki tuo kuvassa oleva on? Tietävät auttanevat?

  Laura Melo (nimimerkki)

  Koskettava ja herättävä kirjoitus. Kiitos niille hiljaisille, jotka antoivat kaikkensa meidän jälkipolvienkin hyväksi. Ilkka Luomalle suuri kiitos hienosta kirjoituksesta.

  Kalevi Wahrman (nimimerkki)

  Pitää kertoa totuus niistä politiikoista ja talousjohtajista jotka ajoivat Suomen talvisotaan ja toiseen maailmansotaan. Toimillaan he käyttivät suomalaisia tykinruokana Hitlerin tarpeisiin.

  Roy Taanila (nimimerkki)

  Alustaja tuntuu tietävän enemmän kuin yleisesti ymmärretään. Mitä tuolloin keväällä 1940 tapahtui?

  Roy Taanila (nimimerkki)

  Se tiedetään hyvin, että Hitler pyysi Stalinia lopettamaan Suomeen hyökkäykset ja Stalin teki Hitlerin toiveen mukaisesti, mutta hautoi jotain, joka on vielä epäselvää. Onko Luomalla Kremlin papereita hallussaan?

  Tulikivenkatku (nimimerkki)

  Luoma se ei jätä yhtään tilaisuutta käyttämättä, ei edes sotaveteraanien tekoihin (mitkä olivat todella vertaansa vailla) vetomalla, levittääksen tuota omaa NATO-vastaista propagandaansa. Millä valtuuksilla sinä puhut heidän puolestaan? Moni varmasti olisi mielummin jo silloin ollut liittoutunut, nin koko Talvisotaakaan ei olisi tarvinnut käydä.

  Tulikivenkatku (nimimerkki)

  "Pitää kertoa totuus niistä politiikoista ja talousjohtajista jotka ajoivat Suomen talvisotaan ja toiseen maailmansotaan. Toimillaan he käyttivät suomalaisia tykinruokana Hitlerin tarpeisiin."

  Älä sönkötä roskaa, Wahrman. Talvisota sytyi N:liiton halusta valloittaa koko Suomi. Tätä valloitusta oli sunniteltu jo kauan ennen Talvisotaa ja Saksan kanssa tehdyllä etupiirisopimuksella sai N:liito sitten tähän vapaat kädet.

  Roy Taanila (nimimerkki)

  9 Näytti tuo todellinen sotaveteraani, edesmennyt kenraali Ehrnroothkin olevan liittoutumattomuuden linjalla. Ehrnrooth koki Jatkosodassa Saksan turvan ja tien sodan päättymiseen.

  Roy Taanila (nimimerkki)

  10 Saksa lopetti Talvisodan Hitlerin pyynnöllä Stalinille helmikuussa 1940.

  Pirjo Helenius (nimimerkki)

  Väkevä kirjotus, samalla kuuntelen presidentti Halosen puhetta. Liikuttavaa. Rauha ja Kunnia, Kiitos Ilkka Luomale kauniista kirjoituksesta.

  Tulikivenkatku (nimimerkki)

  Taanila 11:

  Eipä todellakaan tyrmännyt NATO-ajatusta:

  --Kenraalin mielestä esimerkiksi NATO:on liittyminen tulisi kysymykseen vain talvisodan kaltaisessa tilanteessa.
  - Silloin me jäimme yksin ja on suoranainen ihme, että kestimme nuo 105 vuorokautta ja säilytimme itsenäisyytemme.--

  http://vanha.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000...

  ---Nato on sellainen juttu, että jalka on hyvä laittaa lujasti sinne ovenrakoon, mutta ei sinne pidä heti solkenaan juosta. Meillä pitää olla valmius liittyä Natoon. --

  http://194.215.205.136/uutiset/arkisto.shtml/arkis...

  Pirjo Helenius (nimimerkki)

  Niin kauan kuin Halonen on presidentti ei Suomi Natoon liity.

  Klaus Sommerstag (nimimerkki)

  Ilkka Luomalta jälleen vakuuttaa kirjoitustyötä. Yllättävä momentti, olen itsekkin tutkinut tuota Stalin-Hitler -akselia, jäljet johtaa keväällä 1940 Puolaan, jaetun Puolan rajalle ylpeyssyistä. Mannerheimin osuutta selvitellään, mutta oudosti tiettyjä papereita on kadoksissa huhti-toukokuulta 1940! Asiat etenevät. Luoma tietää enemmän kuin kirjoittaa? Vai?

  Matti Nieminen (nimimerkki)

  Erittäin hieno kirjoitus taas. Tulkinta talvisodan todellisesta lopettajasta on oikea. Sitä kommunistitkaan eivät voi kiistää ja sekös näyttää ärsyttävän heitä.
  Suomessa vain Mannerheim oli informoitu asiasta.

  Hannu Lepistö (nimimerkki)

  Luoma osaa ja taitaa nämä historian asiat, eipä siinä räkänokat paljoa kukkoile kvasitiedoillaan! :-) Esimerkin näyttäjä ja edelläkulkija. Mutta missä Stalin ja Hitler tapasivat, siinäpä kysymys.

  Käyttäjän ilkkaluoma kuva
  Ilkka Luoma

  Suuri kiitos kaikille kannustajille, .. mutta suurimman kiitoksen ansaitsevat ne niin monet, jotka pelastivat Isänmaan 70 vuotta sitten!

  Teemu G. Roitto (nimimerkki)

  Ilkka Luomalla on enemmän tietoa mitä kirjoittaa. Hitler ja Stalin, aiheesta kiirii hurjia huhuja. Kuinka on Luoma, onks tietoo ;-)

  Teemu G. Roitto (nimimerkki)

  Haloo? Onko tietoo :-)

  Toimituksen poiminnat

  Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset