Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Viimeinen rehellinen poliitikko ja punikki - Esko-Juhani Tennilä

(Suosittu YLE/Arto Nyberg -haastatteluohjelma kutsui 1975 kansanedustajauransa aloittanutta Vasemmiston aitoa virheet tunnustanutta kommunistia viimeiseksi punikiksi - olisiko samalla viimeinen aito rehellinen edustaja Keskustan Juha Miedon ja muutaman muun kanssa?)
.
[ ... kansalainen vertaa itseään ostovoimalla naapuriinsa ja sukulaiseensa. Palkka on pyhä ja siihen liittyvistä saavutetuista etuuksista ei luovuta. Muun muassa Espoota sanotaan vahaajien kaupungiksi, koska äveriäisyys voidaan peilata kiiltävistä autojen pelleistä ... ]
.
Toveri etsii nyt haikeana toistansa - virheitä tuli tehdyksi, mutta huomaako toveri muualta tulevan halvemman toverin paineessa, että uusi alku on lähempänä kun koskaan. Eikö taistelulaulujen uutta elämää nähdä punaisten lasien läpi?  
.
Kansa huutaa hiljaa kahtia jaetussa yhteiskunnassamme uutta "kekkosta" - joka paimentaisi tulonjaon tasaisemmaksi. Voisivatko edustajatoverit näyttää mallia ja alentaa palkkojansa mallin ja esimerkin vuoksi - ehkä silloin tulisi katetta monille katteettomille julistuspuheille, joihin suuri kansa on menettänyt aika päivät sitten luottamuksensa.
.
Ei ole kysymys elämisestä toisen siivellä,
...eikä ole kysymys sosiaalirahojen varassa olemisesta. On kysymys työstä, ja on kysymys siitä jaosta, mitä tehdystä työstä saadaan. Markkinatalous on joukko siirtoja, joukko logistiikkaa ja joukko rahavirtoja, joissa tarvitaan niin toveria, virkamiestä kuin johtajaa - omistajillakin on roolinsa - mutta kuinka tuo yletön ahneus saadaan kitkettyä vähemmälle?
.
Mittasimmeko viimeisen kymmenen vuoden aikana liiaksi ostovoimaamme ylös - katosiko kilpailukyky, kun maapallo on globaalissa työn uudelleen jaon taistelussa? Onko toveri Eero Heinäluoma siitä toisesta vasemmistopuolueesta sittenkin oikeassa - ja olisi tarvetta puolustaa omaa reviiriämme terhakammin?*/
.
*/
Maahanmuuttokeskustelun takana on reviiripuolustus
---   http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html   ---
.

.
.
[ORIG 12102007]
Nostammeko liikaa palkkojamme - kuinka käy kilpailukyvyllemme ja ostovoimallemme?
.
[ ... palkansaajat ulosmittaavat urakalla takavuosien palkkamalttia, joka nosti Suomen vientitoiminnan ennätyksiin - mahdollistaen kulutuskasvun vailla vertaa. Ensin (vienti)yritysten tuloksista mittasivat omistajat osinkoina ja sitten johtajat nousevina palkkoina, palkkioina ja optioina ... ]
.
Suomi on käytännössä täysin vientitoiminnasta riippuvainen maa. Ulkomaankauppa on miltei puolet bruttokansantuotteestamme. Puolet energian raaka-aineista tuodaan ulkoa, kuten monet muutkin raaka-aineet, koneet, laitteet ja investointitavarat. Lisäksi meille niin rakkaat autot tuodaa 100 prosenttisesti.
.
Tuonti maksetaan tunnetusti viennillä. Globalisaatio ajaa kilpailun sellaiselle tasolle, että meillä tulee olla jatkuva tuote-, innovaatio-, keksintö- ja menetelmäkehitys päällä pärjätäksemme muille, erityisesti nouseville idän kansantalouksille.
.
Kilpailukyvyn yksi mittari on kustannustehokkuus. Palkat sivukuluineen ovat osa kustannuksia. Tänä vuonna rikottiin useiden vuosien palkkamaltti, jotka kiteytyivät tulopoliittisiin kokonaisratkaisuihin. Tämän vuoden irroitettu "tuporatkaisu" saattaa olla kohtalokas löytöretki ymmärrykseen, mitä palkkakustannukset merkitsevät kilpailukyvyssä.
.
Milloin kasvuntalous räjähtää silmillemme mahdottomana yhtälönä? 
.
Vienti, tuonti kuin markkinataloutemmekin kulminoituu tänä päivänä kasvun lukuihin. Meidän on tunnollisina kuluttajina otettava osaa ostotalkoisiin, jolla ylläpidämme kasvua, joka mitataan määrissä ja rahassa. Onkin tärkeää, että kasvamme - näin huudetaan kaikista linnakkeista: Eduskunnasta, hallituksesta, ministeriöistä, Suomen Pankista, teollisuudesta, kotitalouksista ja vieläpä kunnistakin - kaikkialla pitää vain kasvaa.
.
Mitä enemmän kasvamme, sitä enemmän olemme riippuvaisia tuonnista ja sen sen "maksumiehestä" - viennistä. Riippuvuutemme ulkomaantoiminnoista kasvaa entisestään. Olemme hitsautuneet markkinarahan toiveunimaailmaan, verkostoihin, joita ei valvo tai ei pysty valvomaan kukaan. Olemme rahan ja tavaravirtojen armoilla. Näillä virroilla on vain yksi hokema - se on kasvun ja globalisaation hokema.
.
.
Omavaraisuus on hyve ja turvallisuuden tae
.
Mikäli suomalaiset haluaisivat irtiottoa pelastaakseen ympäristönsä, sielunsa ja yhteishengen, tulisi meidän omavaraistaa toimintaamme. Nyt me EU-politiikan vuoksi menetämme tuotanto-osia halvempiin maihin, aiheesta Kekkosen aikakaudella ei oltaisi keskusteltu puolella sanallakaan.
.
Suomi on riittävän suuri maa tuottaakseen miltei kaiken sen tarpeellisen mitä elinehtoihimme kuuluu - tosin näin joutuisimme kaventamaan kulutusjuhlaamme, ehkä "innoittelu parkkeja" Lempäälän malliin ei rakennettaisi niin paljon. Ehkä kyläkaupat eivät kasvaisi tavararöykkiöitä muistuttaviksi kiinalaisten tuotteiden kulutuselämyskeskuksiksi.

.
Kulutusiloittelun hullut päivät 
.
Jos nyt kuitenkin haluamme pitää kiinni kulutusiloittelun hulluista päivistä, on meidän valvottava kilpailukykyämme. Herää vain kysymys, miksi juuri nyt tapahtuu kilpailukyvyn ulosliputus. Muistattakoon, että jo muutama vuosi sitten yhtiöiden osinkoja nosteltiin, palkkioita koroteltiin ja niin bonuksia kuin optioetuuksia ajattelemattomasti jaeltiin. Oliko/ onko nyt "rahvaan" vuoro kartuttaa ostovoimaansa?
.
Tilastot kertovat erinomaisesti kuinka positiivisesti vienti-tuontibalanssi on toiminut. Olemme vieneet kuin viimeistä päivää. Yhtiöt ovat kartuttaneet omaisuuseriään ulkomailla omistaen enemmän kuin koskaan, voittoja vyöryy halpakustannusmaiden "tileiltä" - samalla olemme "tahtomattamme" osallistuneet kehitysyhteistyöhön siirtäen suomalaista ostovoimaa kapeamman leivän tovereille.
.
Olemmeko liiaksi tuudittautuneet kohta lankeaviin historiallisen suuriin perintöihin, unohtaen, että suurimmalla osalla perinnöistämme on tasearvo, joka voi myös romahtaa - asunnot, mökit, autot ja metsät, kaikella on dynaamisesti kysynnästä riippuva tasearvo. Viime kädessä ruoka, energia, riittävän puhdas ympäristö ja vireä sekä utelias mielenlaatu ratkaisevat pelin. Nämä olisivat meille parhaita perintöjä huomisellemme.
.
Ilkka Luoma
.
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
.
KESKUSTELU --- TIEDE
[23212]

.
Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
( kuvia saa käyttää vapaasti kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2007 )
.
Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/5247092 ---
.
Teksti
Ennen suomalaiset tekivät kaiken itse - vain kahvi ja tupakkikin tuotiin, jos ei kukkaruukussa kasvanut. Kuvan hirretkin käsin veistettynä talo kuvastaa uutteruutta, nokkeluutta ja tahdon voimaa, emme eläneet vielä kulutusjuhlailoittelun aikakautta. Silti ihmiset olivat onnellisempia kuin tänään. Tehtiin töitä, jatkettiin sukua ja suunniteltiin huomista. Talon nimi on Rebulia.
.
Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/5247097 ---
.
Teksti
Suomi on erityisesti tuontienergiasta riippuvainen ja koko liikkumisemme perustuu öljytuotteisiin. Tuuli on noussut suurimpaan suosioon, sillä se on täysin puhdasta ja päästötöntä. Purjeveneiden valtakausi oli satoja vuosia. Tuontipolttoaineella on siirelty tavaroita ja ihmisiä vasta noin reilu 100 vuotta. Kuva Loviisasta.
.
Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/5247108 ---
.
Teksti
Suomessa on noin reilut kaksi miljoonaa henkilöautoa. Autot ovat meidän varallisuuden, piilotetun mieskunnon, menevyyden ja tavoiteltavuuden mitta. Autot on aina tuotu ulkoa, ... muutama Saab koottiin Uudenkaupungin tehtailla. Autokantamme on yksi Euroopan vanhimmista. Autot ovat myös merkittävä päästölähde ja ulkomaankaupan vajeellistaja. Kuvan "1956" löytyi Helsingin Torni hotellin vierestä.
.
Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/5247114 ---
.
Teksti
Suomi on aikakautensa teräsmies - meillä menee pinnallisesti hyvin, mutta sisus ruostuu. Suomi tasapainoilee tuonnin ja viennin ohuella langalla, jonka sidos koko kansantalouteen on niin hyvässä kuin pahassa erittäin suuri.
.
Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/5247140 ---
.
Teksti
Suomen Pankissa on Akseli Gallen-Gallelan tunnettu teos, jossa siveellinen tyttö koettaa vältellä vakaan Väinämöisen otetta. Rikkautemme on laajat vesistöt, joiden puhtaus on jotain uutta monille kasvaville kaukoidän tiikerivaltioille. Kuinka paljon Suomi jaksaa ottaa puhtaustarveturisteja sotkemaan ympäristöämme.
.
Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/5247157 ---
.
Teksti
Nokian vaikutus kaikinensa on Suomelle suurempaa kuin arvaammekaan. Nokia vie laadun, osaamisen ja innovoinnin viestiä suomalaisuudesta. Nokia tekee suurimmat voitot kuitenkin Kiinasta. Eduskunta tulevaisuusvaliokuntansa suulla haikailee uutta "nokiaa" - sitä me emme saa, mutta ympäristöteollisuus voi olla klusteri, mistä ammennamme uutta työtä, suunnittelua ja kauppaa - löytyykö nyt Suomesta yhteishenkeä klusterin perustamiseksi? Ympäristöarvot ovat nousemassa ihmiskunnan etusijalle, ja tämä taannee, että lamassakin tämä Ympäristöteollisuus ry tuo menestystä maallemme.
.
Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/5247172 ---
.
Teksti
Kokoomuksen Katainenkin vaatii kasvua. Jää nähtäväksi mitä merkitsi kaikkinensa Kataisen verhotut lupaukset ja pään nyökytykset hoitajille heidän palkoistaan, kun Tehy on nyt irtisanoutumassa konsensuksesta, jota ennen siivitti Tupo. Mitä merkinnee tämä kuuluisa "500 euroa". Demarit räksyttävät tahollansa - kuinka käy valtiovarainministeri Jyrki Kataisen rock´n roll?
.
Kuva 8
-- http://www.panoramio.com/photo/5247192 ---
.
Teksti
Kansanedustajatkin puhuvat kädet viuhuen - kyseessä oli hiukan sivuraiteelta ymmärretty tiestön omistajuus, kun hallitus kaavailee vanhan TVH:n yhtiöittämistä. Edustaja Virtanen liikehtii pöntössä kuuluisa baskeri päässään täysistunnossa, jossa salissa oli kourallinen kuulijoita. Virtanen haluaa mielen maltin kasvua yksityistämisissä.
.
Kuva 9
--- http://www.panoramio.com/photo/5247213 ---
.
Teksti
Kokoomuksen edustaja se varsinkin kädet heiluen julisti kasvun politiikkaa, tosin kamppaillen oppositiota vastaan, kun he moukaroivat puheenjohtaja Kataista, jonka ajatellaan "luvanneen" vaali-innoissaan kasvua hoitohenkilökunnan palkkoihin.
.
Kuva 10
--- http://www.panoramio.com/photo/5247236 ---
.
Teksti
Demareiden oppositiorivt pitivät. Edustajat kävivät Kokoomuksen kimppuun kuin herhiläiset. Pitivät Kokoomusta syypäänä, kun kansa irtosi Tupo-konsensuksesta lupaillen holtittomia "palkkalupauksia".
.
Kuva 11
--- http://www.panoramio.com/photo/5247239 ---
.
Teksti
Espoolaisia tituleerataan Suomen vahaaja kuninkaiksi. Onnistuu se Savonlinnassakin. Auto on ollut kansakuntamme pyhä lehmä, mm. sen kalliin hinnan vuoksi. Kasvun hegemonia ilmentyy.

.
...
Sent:

Cc: eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; Paasio Heli ; anni.sinnemaki@tem.fi ; raimo.vistbacka@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; juha.mieto@eduskunta.fi ; arto.nyberg@yle.fi ; esko-juhani.tennila@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu

Sent: Monday, April 26, 2010 7:51 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Viimeinen rehellinen poliitikko ja punikki - Esko-Juhani Tennilä [?]
...

Arto Nyberg kutsui Esko-Juhani Tennilää viimeiseksi punikiksi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

yrf (nimimerkki)

Tennilähän myönsi Nybergin haastattelussa olevansa Soinin, Urpilaisen ja Heinäluoman (ja nyt myös Väyrysen) kanssa samoilla persulinjoilla työperäisessä mamupolitiikassa! Suomalainen siis ensin!

urtsu-peksu is bäk (nimimerkki)

Tennilä jos kuka nyt on täyspopulisti. Kolme kertaa kakki lapin keppanabaarit ja eduskuntaan tyhjää höpisemään. Vuosikymmenestä toiseen.

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi/51 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VAIN IHME VOI PELASTAA KAPITALISMIN
Tiede ei usko ihmeisiin.

"Onko toveri Eero Heinäluoma siitä toisesta vasemmistopuolueesta sittenkin oikeassa - ja olisi tarvetta puolustaa omaa reviiriämme terhakammin?*/"

Ei ainakaan se bernsteinilainen ole sitä juttua keksinyt, vaan se on kansan vaatimus.

Nyt sen koko työväen retkutuspuolueen on epätoivoisesti etsittävä keinoa päästäkseen tapetille, muka suomalaisten puolustajana, vaikka jo 15 vuotta on ollut yhteistyössä hurrien suuren rahan kanssa halpatyöläisten tuomisessa Suomeen.

Ahtisaari oli aikaisemmin presidenttinä niiden teollisuus-retkikuntien johtajana, jotka tunnustelivat muuttomahdollisuuksia ulkomaille esim. Kiinaan ja silloin perustettiinkin valtion rahoin jopa toimisto Kiinaan helpottamaan firmojen sinne siirtymistä. Loistavaa porukkaa.

Alas on sekin retkutuspuolue mennyt, kun pitää lähteä kilpailemaan "sieluista" äärioikeistolaisen persu-puolueen kanssa samalla MAMU propagandalla, jolla lopulta peitetäänkin koko ongelma, asetetaan pakolaiset niiden sijaan, joiden tuontia pitäisi vastustaa. Siis halpatyövoiman systemaattista ja joukkomittaista tuontia pitää rajoittaa merkittävästi eli vain hyvin perustelluissa tapauksissa.

Suomi suomalaisille ja suomen kielisille.

www.markusreed.julkaisee.fi/69

yksilö (nimimerkki)

Omavaraisuus siinäpä se, mutta näyttää siltä, että kovan luokan bisnesmiehet ovat aivan toista mieltä.

Yhteiskunta Olli-Pekka Haavisto

•Mitä se lounatuuli tietää?

15 vuotta sitten Sitra maalaili uutta teollista Suomea, riskialttiin teollisuuden onnelaa. Samaa haavemallia käytetään ydinvoimafantasioiden pohjana vieläkin. Mutta mikä Sitran mukaan tekee Suomesta niin oivallisen isäntämaan ydinvoimalle? Laskeumille optimaaliset luonnonolosuhteet tietenkin. Eläköön lounatuuli!

[ 31.08.2009 ]
Kokoomusministerit ovat herättäneet henkiin vanhan ajatuksen ydin-Suomesta, joka toimisi Euroopan sähköntuottajana ja ydinjätteen kaatopaikkana.

Kokoomuksen Jyrki Katainen ja Jyri Häkämies tahtovat reippaasti lisää ydinvoimaloita Suomeen. Ajatus ei ole uusi. Jo vuonna 1994 Sitran julkaisussa Uusi teollinen Suomi VTT:n tutkija Martin Ollus esitti skenaarion, jota hän nimittää ydin-Suomeksi.

Sama teos vilahtelee tuoreidenkin artikkeleiden lähteissä ja on käytetty muun muassa MR-keskuksen Tampereella 23.4.2009 järjestämässä seminaarissa, johon osallistui lähes 40 osanottajaa liike-elämän piiristä. Kirjan synnyn taustalla oli alun perin Sitran rahoittama Kilpailukykyisen tuotannon teknologiavalinnat -tutkimusprojekti. Julkaisuvuodestaan huolimatta kirja on yllättäen edelleen helposti saatavissa useista verkkokirjakaupoista.

Uusi teollinen Suomi -kirjan skenaariossa todetaan, että Suomi on laaja ja harvaan asuttu maa. Suomi sijaitsee seismisesti rauhallisilla alueilla, joissa tuuletkin käyvät pääasiassa lounaasta koilliseen, joten onnettomuuksien sattuessa saastepilvet kulkeutuvat "pois Länsi-Euroopasta".

Sijaintimme ja luontomme ansiosta "voimme määrätietoisesti hankkia tänne sellaista teollisuutta, jota ei haluta Länsi-Eurooppaan siihen liittyvien riskien takia". Tällaista määrätietoisuutta Katainen ja Häkämies nyt harjoittavat.

Ollus visioi reippaasti. Tänne kehittyisi valtaosa Euroopan energiantuotannosta: "Uusien laitosten kapasiteetti riittää myös huomattavaan vientiin Keski-Eurooppaan, jossa energian tuotanto on joutumassa sekä ympäristöaktivistien että viranomaisten silmätikuksi."

"Haittojen takia tällaista toimintaa halutaan välttää monessa paikassa. Suomalaisille tämä antaa mahdollisuuden menestyvään liiketoimintaan. Euroopan jätteiden käsittelyn uudet laitokset voidaan rakentaa Suomeen ja tänne voidaan tuoda suurin osa Länsi-Euroopan jätteistä." Yksin Ranskassa on toiminnassa 59 ydinvoimalaa ja Saksassa 17.

Sitran tuottamassa julkaisussa laskelmoidaan, että "Keski-Euroopan maat ovat valmiita maksamaan siitä, että ongelmatuotteista huolehditaan muualla".

"En tiedä, minkä takia uusien ydinvoimaloiden määrää pitäisi tietoisesti minimoida. Jos halutaan, ettei ydinvoimalla tuotettua sähköä viedä ulkomaille, tähän voidaan tehdä rajoitukset", Katainen perusteli ydinvoimaa elokuussa vuonna 2009 Kalevassa.

Kuitenkin ydin-Suomi-visiossa teollisuuden rakenne johtaisi Olluksen mukaan laajalti elintarviketuotannon loppumiseen, koska syntyisi epäilys, voidaanko puhtaita elintarvikkeita lainkaan tuottaa.

Lisäydinvoimaa ajaa muiden ohella Metalliliitto ja Fennovoima, jonka omistajiin kuuluvat Kesko ja SOK sekä Majakka Voima Oy:n kautta Atria, Myllyn Paras ja Valio.

http://fifi.voima.fi/artikkeli/Mit%C3%A4-se-lounat...

Pegu (nimimerkki)

Tennilä on yksi häikäilemättömimmistä, epärehellisimmistä ja selkärangattomimmista kansanedustajista, yhdessä Laakson ja Seppäsen kanssa.

Mies halusi liittää meidät NL:oon. Mies vastustaa kaikkea, ei rakenna mitään. Mies populisoi asioilla kuin asioilla. Törkeyden huippuna tietenkin isänmaallisuudesta politikointi sopivilla hetkillä. Isänsä oli tiettävästi käpykaartilainen, Tennilä itse halusi luovuttaa Suomen itsenäisyyden pois, ja mies vielä kehtaa puhua sotaveteraanien asioista ja olla muka kunnioittavinaan heitä. Tennilä on vastenmielisin poliitikko mitä Suomessa on kenties koskaan ollut.

Ilkka Luoma

5#
Jos ydinsähkön tuottamiseen löydetään tähtiratkaisu (kierrätys) loppujätteelle, voisi olla hyväkin idea ryhtyä energian viejäksi - onnistuttaisiinko saamaan jopa jokin patenttiratkaisu? Muutoin meillä on kaikkinensa edessä kulutuksen puolitus - joka tapauksessa. Energian hinta pitää kaksinkertaistaa loppukuluttajalle.

Ilkka Luoma

6#
Onko sinulla todiste tuosta isän käpykaartilainen -statuksesta?

Ilkka Luoma

2#
Tennilän aito inhimillisyys nostaa hänet eduskuntaan seuraavallakin kertaa...

Ilkka Luoma

6#
Tennilä ei ollut Suomea liittämässä Neuvostoliittooon - eikä kovin muukaan tulenpalava kommunisti - toki läheistä yhteistyötä, ainakin rahallista.

laukaalainen (nimimerkki)

Komu mikä komu, vaikka voissa paistais. Mitä merkittäviä asioita Tennilä on eduskunnassa saavuttanut tai ollut yhtenä mukana vaikuttamassa?

Ilkka Luoma

11#
Kommunismi on idealismia ja se ei toteudu meidän ihmisten vallinaisuuden vuoksi, olemme kilpailijoita, ja olemme haastajia, joku on aina parempi ja ahneempi kuin joku toinen. Evoluution ihme! :-)

Eetu Nokelainen (nimimerkki)

3 "kakki lapin keppanabaarit..."
-what do you mean?

laukaalainen (nimimerkki)

Evoluutio loi kilpailun parhaan sopeuman löytymiseksi, kullekkin lajille omansa. Ihmiset keksivät tasajaon, jolla yritteliäisyys tapetaan. Onko muurahaisilla kommunistinen järjestelmä? Ovat kuitenkin eläneet ennen meitä ja tulevat elämään meidän jälkeenkin.

Eetu Nokelainen (nimimerkki)

12 miksi suuntautua sellaiseen, joka ei ole meitä itseämme?

Ilkka Luoma

15#
Voidaanhan saavuttamatonta ihannetta lähestyä :-)

Niemisen Anttu (nimimerkki)

Oletteko saaneet Esko-Juhania vaalirahavilpeistä tai muista suhmuroinneista kiinni? Vastaan puolestanne: "Ette".

Roitto (nimimerkki)

Esko-Juhani, näytä mallia. Marssi vaikka yksin ylväästi punalippu liehuen!

Ilkka Luoma

Kaikille towereille Hyvää Wappua!

Toimituksen poiminnat