Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ministerien palkka-alennukset olisivat merkki kansalle

Hallitusohjelma räväytti populistisesti (ulkoministeri Erkki Tuomioja), mutta sen "olemattomuus" ja oleellisuus ovat merkki kansalle - tuloeroja on saatava kavennetuiksi ja palkkakustannuksia alennetuiksi, kokonaisuutena - jotta vientikilpailukykymme kohenee. 'Halvemmat' toverit idästä vievät enenevästi työtilanteitamme. On meneillään globaali työn uudelleenjaon taistelu!
...

[U] Kreikka toi pinnalle kilpailukyvyttömyytemme mm. kustannusten osalta. Meillä on liian suuret palkat (keskimäärin) - emme pärjää maailman uudelle talousveturille Kiinalle, jossa palkat hiljalleen nousevat. Meidän pitää hiljalleen taas laskea palkkoja ja eläkkeitä. Kansanedustajat voivat aloittaa - näytön vuoksi.

Boliviassa presidentti Evo Morales noustessaan valtaan lupasi palkkojen nousua työläisille - nyt presidentin, ministereiden ja korkeimpien virkamiesten palkat on pudotettu 60% ja työläisten keskimääräisiä palkkoja nostettu 40 prosenttia.

Kuvalinkki Moralesin juhlapuhetilaisuuteen Hgin yliopistolla 22. toukokuuta 2010:

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2ej9s+ilkka-luoma-bolivia.html

Mitä me voisimme Kreikan aloittamassa kustannusajojahdissa tehdä Suomessa - alentaa kaikkia palkkoja ja eläkkeitä, jotka ovat suurempia kuin 2350 euroa ja 2050 euroa, mutta aloitetaan kansanedustajista - mitä kirjoitimme viisi vuotta sitten, 24. toukokuuta 2005---

Kansanedustajat voisivat kieltäytyä palkankorotuksista

Kansanedustajan työnantaja on yksiselitteisesti äänestyskelpoinen Suomen kansalainen, joka antaa äänensä valitulle ehdokkaalle. Kansanedustajien palkan katsotaan jääneen jälkeen yleisestä kehityksestä. Suomessa tiedetään, että meillä on laajasti ja yleisesti ottaen keskimäärin liian korkeat palkat pärjätäksemme kansainvälisessä kilpailussa.

Kansanedustajat ovat saamassa noin 300 euroa lisää rahaa kuussa päästen n. 5.200 euron palkkaan. Nykyisellä palkalla olisi tullut erinomaisesti toimeen. Kansanedustajat edustavat kansaa ja ovat parhaimmillaan tiennäyttäjiä tai heidän ainakin pitäisi olla. Tunnetusti politiikka ja edustuksellinen demokratia ei kiinnosta 30% Suomen äänestysikäisestä kansasta.

Valitsemamme edustajat voivat nyt esimerkin vuoksi kieltäytyä palkankorotuksista ja suunnata osuutensa kunkin valitsemaan kohteeseen, jolla katsoo olevan esimerkillistä tehoa. Tuo säästyvä rahasumma ei ole suuri; se on lähinnä symboolinen, mutta esimerkki on sitäkin voimakkaampi.

Lakossa oleva Paperiväki ja tehtaiden johtajat voisivat olla seuraavat esimerkin antajat. Molemmat niin Paperiväki kuin johtajisto metsäteollisuudessa ansaitsevat riittävästi pitääkseen yllä erinomaista elintasoa keskiarvoon nähden.

Kansanedustajat ovat keskimäärin hyvin koulutettuja ja ymmärtävät kilpailuasetelmamme huononevan lähivuosina, koska kulurakenteemme on liian suuri. Kansanedustajan ei tarvitse ihmetellä politiikan arvostuksen puutetta. Suoralinjainen edustuksellisuus, jossa ei tarvitse äänestäjää nuoleskella neljän vuoden välein, tarvitsee rehtejä otteita ja esimerkkejä. Arvostus nousee osallistumisesta ja vastuunkannosta.

Nyt on aika kantaa vastuuta. Myönnettyä palkankorotusta ei ole pakko nostaa tililleen. Edustuslaitoksemme voi nyt aloittaa ryhtiliikkeen ja katsoa tulevaisuuteen lastemme hyväksi. Kysymys on kansallisesta teosta, jonka symboliarvo kantaa kauas. Nyt on tekojen aika, liturgioiden ja poliittisen jargonin aika on ohi. Teot ratkaisevat.

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Evald Kytömaa (nimimerkki)

Tuon kun näkis!

Niin kauan kuin eduskunnassa on Kiljustyyppejä tai seuraa johtajaa Mannistyyppejä ei tule tapahtumaan omien palkkojen alennuksia pikemminkin päinvastoin. Niin paljon edustuslaitoksen piikkiin omaa mukavuutta kuin suinkin ilman häpyä.

Niinistö yritti tiukentaa puheenjohtajan toimessa kustannusotetta ja häntä on on nimitelty kansanedustajien toimesta takanapäin kitupiikiksi ja nihilistiksi.

Suomen kansan tulee pylläyttää koko edustusporukkaansa seuraavassa eduskuntavaalissa, vain sitä kautta alkaa tunto löytyä eduskunnassa ja tulevassa hallituksessa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ehkä se nyt nähdään, kun ministerit omia palkkojaan alentavat! Luoma kirjoitti jutun jo viime vuonna, oli hiukan aikaisessa, mutta oikeassa.

Ilkka Luoma

Nyt on esimerkinantovuoro päättäjiltä - sopivasti kun SAK väläyttelee korotuksia. Onko meillä niihin varaa, ja paljonko johtajat ovat valmiit ottamaan palkka-aletalkoisiin osaa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Aihe sattui aika somasti, kun SAK pullistelee kolmen prosentin palkankorotuksia!

Ilkka Luoma

Elintason nousua pidetään ensiarvoisena tavoitteena. Kuinka pitkälle voimme lisätä maallisen ja materiaalisen tavaran kulutusta, ja tämän lisäksi energian käyttöä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Maapallo on rajallinen yksikkö, jonka energiasaatavuus on varma seuraavat 2 miljardia vuotta :)

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Olet aivan väärässä jos aiot vaatia kansanedustajien palkkojen alentamista. Minä en hyväksy sitä että palkkoja alennetaan. Ne on maksettava ajallaan ja kohdallaan.

Suomen valtio on ostanut 1.6 miljardilla eurolla Kreikan valtion joukkovelkakirjalainoja. Eduskunta katsoi että tämä päätös oli hyvä. Suomen valtiolla on siis 1.6 miljardin edestä varallisuutta.

Kansanedustajien palkka ja ministerien palkka on maksettava näillä 1.6 miljardin hintaisilla joukkovelkakirjalainoilla. Ei tietenkään kokonaan, mutta vaikkapa 33.3% kansanedustajan tuloista olisi maksettava Kreikan joukkovelkakirjalainoilla ja 66.7 veroista saaduilla euroilla.

Näin valtio jakaa riskin, säästyy turhalta investoinnilta ja henkilöt jotka ovat sitä mieltä että Kreikan joukkovelkakirjalainat ovat hyvä investointi, saavat paitsi rahaa myös hyvän investoinnin. Kaikki voittavat.

Eli kansanedustajien palkka maksettava Kreikan joukkovelkakirjalainoina. Ei alenneta palkkoja ollenkaan. Sellainen on höpöpuhetta ja tyhmyyttä.

Ilkka Luoma

Kreikkalainen filosofi Sokrates totesi yli 2200 vuotta sitten, että palkkaerot voivat suurimmillaan olla noin kuusinkertaiset.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi joillain ihmisillä pitää olla enemmän ostovoimaa eli mahdollisuuksia kuluttaa enemmän ympäristöä kuin toisilla?

Ilkka Luoma

Ihmisten pitää erottua toisista, siksi samasta automallista on kalliimpia ja kalliimpia versioita valittavaksi. Elämme yksilöllisyyden aikaa. Muurahaiset ovat eläneet miljoonia vuosia samankaltaisuuden aikaa - ja tehokkaasti. Missä mennään ihmiskunta?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nostellaan vaan palkkojamme ja lopulta tehdään hommia vain toisillemme, maamme rajojen sisällä!

Ilkka Luoma

Omavaraistaloudessa jää jäljelle tehtävä työ toisillemme, ja tavaroidemme ja itsemme siirtely paikaista toiseen, oman reviirialueen sisällä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuka kantaa vastun noista ostetuista Kreikan valtion joukkovelkakirjalainoista?

Ilkka Luoma

Jos ne ovat virkahierarkian mukaisesti tehty, niin ei kukaan - ehkä poliitikot vaaleissa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Entä jos saamme Kreikan jv-lainat näpeillemme?

K Veikko

Kansanedustajan etuuksien toivon olevan parhaat mahdolliset mitä suomalainen firma saa verotuksessaan vähentää.

Koska olemme ja elämme tasavallassa kansanedustajien palkkauksen ja verovapaiden etuuksien pitää olla tiennäyttäjä koko Suomen kansalle ja yrityselämälle.Siten pienenkin firman pitää saada vähentää verotuksessaan kaikki taksimatkat, myös yksityiset, jos ne ovat kansanedustajalle ilmaisia.

Firman pitää saada verotuksessa vähentää kaikki eläkevakuutusmaksut, jos eläke on huonompi tai sama kuin kansanedustajalla; eli 7 vuoden työuran jälkeen voi jäädä eläkkeelle.

Luettelo on loputon niistä moninaisista tavoista, joilla kansanedustajat voivat näyttää esimerkkiä suomalaiselle yrittäjälle siitä mihin pitää pyrkiä.

Kansanedustajien moraali olkoon tiennäyttäjänä suomalaiselle yrityselämälle siitä mihin tulee pyrkiä ja mistä Suomen vauraus synnytetään!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Veku, onko kansanedustajilla moraalia, no ehkä persujen Joutsenlahdella...?

Ilkka Luoma

Moraali punnitaan kerran neljässä vuodessa - Kokoomuksen Ilkka Kanerva on ollut pisimpään yhtämittaisesti eduskunnassa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko siten Ilkka Kanerva erityisen korkeamoraalinen poliitikko, mitä normaalia työtä Kanerva on tehnyt?

Ilkka Luoma

Kaima Kanerva on ollut nuorena Kokoomuksen Nuorten liiton puheenjohtaja.

Ilkka Luoma

Edustajamme ovat pienoiskuva meistä kansalaisista, mitä voimme itseltämme vaatia?

Ilkka Luoma

1#
Kansakunta on valintansa kaapin päällä vajan vuoden kuluttua! Todennäköisesti ei mitään dramaattista muutosta tapahdu!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Jäikö valinnat kesken, milloin saamme uudet eduskuntavaalit - tuleeko persuista suurin puolue? Missä ovat Timon kymmenen viisasta naista ja miestä?

Ilkka Luoma

Etsintä ja haenta on jo Poutiaisen mopolla käynnissä ;)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kannatan Siviilitarkkailijan versiota, mutta ylipäänsä
Ilkka hyvä meidän tavallisena rupusakkinakin pitäisi
kyetä hyödyntämään samaa oiwallista taktiikkaa jolla
bisnesmiehet hyödyntävät päättäjiä (lainsäätäjiä) ja
virkamiehistöä.

Elikkä ensisijaisesti meidän pitäisi pyrkiä urkkimaan
kaikin käytettävissä olevin keinoin selville mikä on
kunkin edustajan hinta ja hyvin yksinkertaisesti vain
maksaa nöyrästi heimona selkeästi enemmän kuin se
mihinkä nuo em. bisnesmiehet kykenevät.

Asia on siis hyvin yksinkertainen muilta osin kuin
hinnan suhteen. Varaahan meillä kyllä on tuolle
200 sakille maksaa mitä vaan ilkiävät pyytää.

Isäinmaamme puolesta, Harmaasusi™

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Harmaasusi, pitäisikö tuon "sakin" olla kooltaan 101 persoonaa?

Ilkka Luoma

Otammeko itse millaiset palkankorotukset vastaan? Kuinka paljon me luopuisimme, jotta pärjäisimme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ahne ihminen ottaa niin paljon kuin annetaan tai jopa luvatta otetaan!

Henry Bjorklid

Kansanedustajan palkkoja nostavat, siis korottavat - kansanedustajat.

Minun tuloni brutto on jotakuinkin 500 € per kk.
No, mites määriteltäisiin heidän palkkat. Kas näin se kävisi:
Pienin mahdollinen lakisääteinen tulo kertaa 8 = eli 500 x 8 = 4.000 €

Nythän en tiedä, olenko köyhistä köyhin, saattaahan jollakin olla pelkkää kansaneläkettä ja saada vähemmän, tai opiskelijoiden resurssit voivat olla vieläkin pienemmät.

No, ei siitä sen enempää, jos alin tulotaso on vaikkapa 420€, niin se kahdeksankertaisena olisi 3.360 €. Eli se olisi kansanedustajan bruttotulo per kuukausi.
Edut olisi samat kuin esim. sotaveteraaneilla [tähän laskettaisiin myös naiset], vähän alennusta sieltä täältä. [Kai ne saa junissa alennusta, vai?]

No todellisuudessa minimi maksu per kk olisi pian 800 €, eli kansanedustaja saisi 6.400 € per kuukasi, sotaveteraanit [myös naiset] saisi lentää ilmaiseksi Finnairin koneilla jne.

Eikä koskaan enää tarvittaisi inflaatiokorotusta, koska palkka noudattaisi aina sitä linjaa, kuinka hyvin kansanedustajat olisivat leiviskänsä hoitaneet.
Siivuduuneista, kokouspalkkioista, vähennettäisiin samalla systeemillä kuin työttömällä, jos hän tekee duunia vaikkapa 6 tuntia viikossa, tai tekee viikon keikan jossakin.

Antakoot luottamustehtävänsä muille, "kun niitä aina on niin paljon..."
Eihgän sitä kenekään duunissa katsota hyvällä jos käy iltasin firaabelihommissa, eikä sitten jaksa istua edes työpaikallaan oikeassa hommassa, pääduunissa.

Henry

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Luulisi kansanedustajille olevan vaalipuheiden jälkeen kunniakysymys alentaa liksojaan esimerkiksi kuudella prosentilla!

Ilkka Luoma

3360e/kk br. + lisät, niin sekin on paljon enemmän kuin keskimääräinen suomalainen saa kuukaudessa!

Ilkka Luoma

Joskus perusteltiin, että liian pienellä kansanedustajapalkalla ei saada hyviä ja päteviä ehdokkaita kansan äänestettäviksi! Niinpä...!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eduskuntahan on äänestysprosentin mukaisesti pienoiskuva suomalaisuudesta.

Ilkka Luoma

No, annetaan heille palkoissakin pienoiskuva Suomesta - määrätään palkka vaaleissa saatujen äänien suhteessa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuinka paljon Niinistö olisi saanut palkkaa 60.000 äänellä, ja kuinka paljon joku muu 3.000 äänellä?

Henry Bjorklid

Ilkka Luoma kommentoi:
24.5.2010 22.21

Joskus perusteltiin, että liian pienellä kansanedustajapalkalla ei saada hyviä ja päteviä ehdokkaita kansan äänestettäviksi! Niinpä…!
__________________

Sä kelpaisit mulle. No, riittäiskö liksa?
Sitäpaitsi, ei isänmaan eteen töitä tehdä €-silmät kiiluen. Oikeastaan olisi hyvä maksaa vähän, saataisiin leipäpappien sijaan sellaisia jotka välittävät.

Henry

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kansanedustajan työ on kutsumusammatti, joka on koko päiväinen ja ympärivuotinen. Tämän tulisi jokaisen mäellä istuvan ymmärtää. Adressi on erinomainen:

http://www.adressit.com/kansanedustaja

Ilkka Luoma

Persujen 2. varapuhe- ja pappismies ymmärtää - hän lahjoittaa sairaanhoitoon koko kansanedustajapalkkansa, vaalilupauksensa mukaisesti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko Joutsenlahden vaalilupauksen täytäntöönpanoon mitään todisteita?

Heikki Ojala (nimimerkki)

Olen hyvin paljon samoilla linjoilla niin Ilkan, kuin kommentaattoreidenkin kanssa. Mielestäni rahalla ostamalla ei saada laatua näissä edustusasioissa.

Paras hinta-/laatusuhde pätee silloin, kun edustajalla on kohtuus ohjenuoranaan. Eli suomeksi; soveltaa itseensä sellaista tulonjakokäytäntöä, jonka suo valitsijoilleenkin pitäen mielessään resurssit, joista nämä maksetaan. Samat perusteet kaikkiin eläke-etuihin, palkkioihin, päivärahoihin ja muihin kulukorvauksiin, kuin edustamallaan kansanosalla on ja muutokset samassa suhteessa joko ylös-, tai alaspäin silloin, kun katsotaan tarpeelliseksi.

Mittaako palkkion suuruus jotenkin ihmisen moraalia silloin, kun hänet on valittu edustamaan tiettyä osaa kansasta ?
Aiheuttaako liian alhainen palkka edustajien laadun heikkenemistä?

Mielestäni jokin selvä laskukaava palkkion suuruuteen suhteessa kansan minimipalkkaan olisi hyvinkin perusteltua samaan tyyliin, kuin Koivurinteen kaima tuossa edellä ehdottaa.

Vaalitentissä esitetään kysymys ehdokkaalle sitoutuuko tuohon.
Jos ei, niin ei sitten valitakaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Entä jos kansanedustajien palkka yhdeltä osaltaan määräytyisi saatujen äänien mukaisesti?

Ilkka Luoma

Moni hyödyntää nyt rypemisen jälkeen kansanedustajien erinomaisia eläke-etuja - eikä välttämättä esim. 40 -vuotiaana tarvitse enää työskennellä lainkaan, mutta kenen varoilla ja työllä sitten eletään?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Uutiset huutavat, että kansalaisten elintaso laskee, palkat ovat reaaliarvoltaan prosentin jäljessä. Hätä huutaa nurkan takaa, ja makkara loppuu, nyt nostamaan liksija reippaasti! (iron.)

Veera Tuomi (nimimerkki)

Edelleen erinomainen kirjoitus ja kypsät vastineet (osaksi).

Ilkka Luoma

Kansa oli valmis väliaikaisiin palkanalennuksiin - mutta sitten yllätti Lilius-syndrooma.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

Näyttää Italiakin leikkaavan korkeimpia virkamiespalkkoja, kuten Bolivian Evo Morales teki - 60%! Myös omaansa...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kertoiko Evo näin? Evo yritti ajaa kokalehtien pureskeluoikeutta rahvaalle, että se jaksaa tehdä uutterasti töitä!

Ilkka Luoma

Alennetaan kansanedustajien palkkoja
Kreikka avasi silmät. Italia avasi silmät. Bolivian presidentin Evo Moralesin vierailu Suomessa avasi silmät. Kreikan tie kohtaa myös meidät - emme pärjää mm. kustannuksiemme vuoksi nouseville idän talous- ja markkinajättiläisille - edes kokonaisena EU:na. Meillä on osin mm. liian korkeat tai liian työhön vastaamattomat palkat.

Me valitsemme kansanedustajat, jotka laativat lakimme. Kansanedustajien palkkoja voidaan alentaa merkiksi kansalaisille - näin tekevät Kreikka, Italia ja kohta koko muu Eurooppa perässä.

Meidän on pakko saada kansainvälistä kilpailukykyä (tai sitten suljemme rajamme ja tavoittelemme täyttä omavaraisuutta, joka lienee tänään miltei mahdottomuus) ja yksi lääke siihen on kustannusjahti. Voisiko kansanedustajat näyttää mallia ja alentaa vapaaehtoisesti palkkojaan esimerkiksi noin 10 prosentilla?

Bolivian presidentti alennutti omaa, hallituksensa ja korkeimpien virkamiesten palkkoja noin 60 prosenttia ja samalla nostettiin työläisten palkkoja yhteensä noin 40 prosenttia - populismiako, nyt ainakin Bolivian kassa on ylijäämäinen (toki siihen vaikuttaa moni muukin asia). Emme voi verrata tehokkaasti Boliviaa Suomeen tai päinvastoin.

Kannatan, että kansanedustajat valitseminamme edustajina alentavat palkkojaan vapaaehtoisesti - esimerkiksi tuon noin 10 prosenttia ja samalla "heikentävät" ylivoimaisia eläke-etujaan lähemmäksi valitsijoitaan.

Ilkka Luoma

Adressi:
http://www.adressit.com/kansanedustaja

***

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suomi elää viennistä. Vienti elää kilpailukyvystä. Palkkakustannukset ovat yksi kilpailutekijä!

Ilkka Luoma

Ulkomaankauppa edustaa yli puolta bruttokansantuotteestamme.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eikö tällä kohtaa kellojen pitäisi jo soida?

Veera Tuomi (nimimerkki)
Ilkka Luoma

Hyvä Henry, olimme ainakin ajoissa liikkeellä. Ministerit ovat nyt asian myös ymmärtäneet ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mutta ovatko kansanedustajat ymmärtäneet?

Jussi (nimimerkki)

Näkisin, että suurin ongelma kansanedustajien palkkauksessa on läpinäkymättömyys. Kaikki nämä kulukorvaukset ja halutessa kahden kauden jälkeen mukavalle eläkkeelle-jutut - ja vieläpä siten, että ei tarvitse inhottavsti rahvaan joukossa pyöriä työttömyyttään todistamassa tai anomuksia täyttämässä - kaikki tämän kaltainen kieron oloinen temppuilu risoo kansaa enemmän kuin suora raha, ja myös vaikeuttaa asiallisia ansiovertailuja.

Ehkä vielä pahempi asia on, että moinen systeemi myös nopeasti vieraannuttaa edustajat edustamansa kansan tarpeista, kun ei ole mitään omakohtaista kokemusta siitä mitä elämä maksaa ja minkälaisia punnintoja normaalikansalainen joutuu jatkuvasti tekemään.

Olekoon palkat nykyistä paremmat, mutta myös täysin läpinäkyvät, ja veroasteet palkan mukaan niinkuin kansallakin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miten saataisiin kansanedustajien liksoihin jokin provisio-osa, ja pohjapalkka 2000 euroon.

Ilkka Luoma

Kansalaisten väliarviot neljästi vaalikaudessa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sähköisellä vuorovaikutussysteemillä, kuka muodostaa kysymykset?

Ilkka Luoma

Nykyiset edustajat ovat jo vieraantuneet omine jargonioineen tavallisesta kansasta - mutta vajaan vuoden päästä on aika tehdä uutta tuttavuutta aivan uusien ehdokkaiden kanssa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Persujen Anssi ei ole vieraantunut, hänen edustajapalkka menee sairaanhoitajaoppilaille.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Alkaako tästä palkkojen hilautuminen lähemmäksi maailmanlaajuista keskiarvoa - meillä laskien ja kehitysmaissa nousten?

Ilkka Luoma

Näin on jo käymässä - virolaiset rakentajat ja nigerialaiset siivoojat saavat huomattavasti pienempää palkkaa -de facto- kuin me valkoiset ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Saksalaisetkin houkuttelivat turkkilaiset maahansa, kun eivät jaksaneet siivota omia sotkujaan.

Ilkka Luoma

Jaksaneet? Ehkä mieluumminkin eivät viitsineet tai halunneet!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

SOL siivouspalvelun puvuissa on paljon mustia!

Ilkka Luoma

Kansanedustajat voisivat kieltäytyä palkankorotuksista

(Internet huutaa adresseja väärällään, että korotuksista luopuminen olisi kansakuntaa ja äänestäjiä kohtaan vähintääkin oikeudenmukaista ja jopa palkanalennus voisi olla epäselvien vaalirahoitussotkujen vuoksi tuon "vilpin" kokoinen - onpa jopa väläytelty, että edustajaehdokkaat luopuisivat jo etukäteen mahdollisen valiintumisen jälkeen esitetyistä korotuksista*/)

[C]
Kansanedustajat eivät ole saaaneet omia tasokorotuksia muihin nähden ja suhteellisesti. Ei niinkään saannon oikeus kuin moraalinen esimerkki kutsumustyöstä saatavasta korvauksesta. Ryhtymättömyydellä palkankorotusesityksiin voidaan viestittää edustajien työnantajalle, kansalle jotain sellaista, joka loisi uskoa edustajiemme tapaan nähdä kansakunnan yhteiset tehtävät ja päämäärät. Kansanedustajan palkka on jo nyt täysin riittävä.
[ ... ]

Mitä kirjoitimme lähihistoriassa?

- [24052005] - Kansanedustajan työnantaja on yksiselitteisesti äänestyskelpoinen Suomen kansalainen, joka antaa äänensä valitulle ehdokkaalle. Kansanedustajien palkan katsotaan jääneen jälkeen yleisestä kehityksestä. Suomessa tiedetään, että meillä on laajasti ja yleisesti ottaen keskimäärin liian korkeat palkat pärjätäksemme kansainvälisessä kilpailussa.

ADRESSI - http://www.adressit.com/kansanedustaja

Kansanedustajat ovat saamassa noin 300 euroa lisää rahaa kuussa päästen n. 5.200 euron palkkaan (siis vuonaa 2005). Nykyisellä palkalla olisi tullut erinomaisesti toimeen. Kansanedustajat edustavat kansaa ja ovat parhaimmillaan tiennäyttäjiä tai heidän ainakin pitäisi olla. Tunnetusti politiikka ja edustuksellinen demokratia ei kiinnosta 30% Suomen äänestysikäisestä kansasta.

Valitsemamme edustajat voivat nyt esimerkin vuoksi kieltäytyä palkankorotuksista ja suunnata osuutensa kunkin valitsemaan kohteeseen, jolla katsoo olevan esimerkillistä tehoa. Tuo säästyvä rahasumma ei ole suuri; se on lähinnä symboolinen, mutta esimerkki on sitäkin voimakkaampi.

Lakossa oleva Paperiväki ja tehtaiden johtajat voisivat olla seuraavat esimerkin antajat - täystyöllisyyden saavuttamiseksi **/. Molemmat niin Paperiväki kuin johtajisto metsäteollisuudessa ansaitsevat riittävästi pitääkseen yllä erinomaista elintasoa keskiarvoon nähden.

Kansanedustajat ovat keskimäärin hyvin koulutettuja ja ymmärtävät kilpailuasetelmamme huononevan lähivuosina, koska kulurakenteemme on liian suuri. Kansanedustajan ei tarvitse ihmetellä politiikan arvostuksen puutetta. Suoralinjainen edustuksellisuus, jossa ei tarvitse äänestäjää nuoleskella neljän vuoden välein, tarvitsee rehtejä otteita ja esimerkkejä. Arvostus nousee osallistumisesta ja vastuunkannosta.

Nyt on aika kantaa vastuuta. Myönnettyä palkankorotusta ei ole pakko nostaa tililleen. Edustuslaitoksemme voi nyt aloittaa ryhtiliikkeen ja katsoa tulevaisuuteen lastemme hyväksi. Kysymys on kansallisesta teosta, jonka symboliarvo kantaa kauas. Nyt on tekojen aika, liturgioiden ja poliittisen jargonin aika on ohi. Teot ratkaisevat.

*/ - http://www.adressit.com/persuehdokkaat --

**/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/02/tyllisyyden... --

Ilkka Luoma

http://www.adressit.com/kansanedustaja

---

Äänestä edustajiemme palkankorotuksia vastaan ja päinvastoin kannustakaamme heitä luopumaan osasta palkkaa symbolisena uskottavuuden ja osallistumisen eleenä!

...
Cc: esko-juhani.tennila@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; kimmo.sasi@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; pavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu
Sent: Thursday, September 30, 2010 2:45 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansanedustajat voisivat kieltäytyä palkankorotuksista
...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

Kiitos adressiosoitteen esilletuonnista!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Lilius teki laillisessa uppiniskaisuudessaan pahan kansantaloustappion.

Jari Vuorinen

Esimerkillisesti Perussuomalaisten Anssi Joutsenlahti jo on näin toiminutkin.Hänen kansanedustajan palkallaan työllistetään kaksi sairaanhoitajaa.

Sitten semmoinen juttu että HUPS ! : Suomessa on 30 000 miljonääriä.Keskikokoisen kaupungin verran.Ovat siis sijoittajapelurit täälläkin tukipakettinsa saaneet.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miljonäärimme ovat pitkälti tasemiljonääreja, ja arvothan muodostuvat markkinoilla, joissa romahdus voi tapahtua miltei milloin tahansa. Vain maa ja vesi jäävät, mutta kuinka saastuneina?

Ilkka Luoma

Väkivahva ja tuottelias neuvo, ja satavarma: "Osta, kun on halpaa ja myy, kun on kallista" ;) yksinkertaista, eikö totta? c",

Ilkka Luoma

Sijoittaminen perustuu nokkeluuteen ja toisen hölmöilyyn... sijoittaminen ei ole työtä - se on elämistä toisten mielikuvista, mutta myös osallistumista toisten sijoittajien elättämiseen!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sijoittaminen perustuu hölmöjen hyväksikäyttöön. Osta nyt Nokiaa, tyhmät myyvät!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuinka paljon kansantaloutemme laskisi, jos jokainen pudottaa ansioitaan ja eläkkeitään (tietyn minimin jälkeen) esimerkiksi 5 prosentilla (br.tuloja)

Ilkka Luoma

Kansantaloutemme saattaisi laskea rahamääränä, mutta nousisi kansalaistoimeliaisuutena - eli syntyisi uusia työtehtäviä, jopa syntyisi työvoimapula!

Toimituksen poiminnat