Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?

Juutalaisten luvattu maa - Israel täytti 63 vuotta [14.5.2011] jatkuvan varuillaan olon ja alkujaankin väkivaltaisen synnyn varjossa ~ missä tapahtui se suuri muutos, kun maailman sympatia vaihtui viileydeksi ennen niin sympatisoiduille oman maan puolustajille - oliko 300 tapettua palestiinalaislasta liikaa maailman yleiselle mielipiteelle - mitä vaikutti siviililaivoihin isku taisteluhelikopterein - milloin juutalaisten väkivaltainen käyttäytyminen saadaan kuriin - täydellinen ostoboikottiko?
.
[ ... maailman varustautunein maa elää jatkuvassa valmiudessa ~ mm. iranilaisten presidentti on "uhannut" retoriikassaan tuhota juutalaisten valtion, elleivät nämä ymmärrä löytää ratkaisua ikiaikaiseen vastakkain asetteluun itsensä sekä palestiinalaisten ja islamistien välillä ... ]
.
19052008 --- Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?
.
Juutalaisuutta värittää jatkuva väkivalta, kauppa ja rahanvaihto - kuin osaaminen, taito ja sinnikkyys pitää kiinni omista tavoistaan läpi vuosisatojen. Juutalaiset ovat yksi alku-uskonto - kristityt ja muhamettilaiset pohjaavat omia suuntiaan juutalaisuudesta.
.
Miksi juutalaisia on miltei aina vainottu ja kadehdittu? On helppoa löytää ainakin yksi vastaus: ihmiset ovat läpeensä kateellisia menestyjille; juutalaiset ovat kiistatta yksi menestyneimmistä ryhmistä maailmassa. Juutalaisten sinnikkyys päämääriä ja omia pyrkimyksiään kohtaan on ihailtavaa ja sehän herättää alitajuntaisen alemmuuden tunnetta muissa, jotka eivät samaan pysty.
.
Sekin lienee varmaa, että monia raivostuttaa juutalaisille asetettu etuoikeusasema. Suuret maapallon valtavirrat eivät voi hyväksyä, että "joku kansa" voisi olla jumalan valittu ja sekään ei mene hyväksyntään, miksi juuri jollekin kansalle on olemassa luvattu maa. Juutalaisten tulkinta erikoisasemastaan globaalissa maailmassa on aksiooma, jolle ei enää löydy perustetta - yksikään jumala ei ole niin epäoikeudenmukainen, että lupaisi vain yhdelle luvatun maan.
.
Maapallo on yhteinen - kaikille roduille, uskonnoille ja ryhmille, jotka osaavat huomioida vastakkaistenkin aatesuuntien ja päämäärien olemassaolon. Palestiina ja Israel ovat maapallon yhteistä aluetta, joilla elää sinne juurtuneet kansat ja ihmiset. Valtava muuttoaalto hiersi alueella jo olleita ja kansainyhteisö kuin kolonnialistit olivat lupauksiaan antaneet ja pettäneet.
.
Juutalaisia ja Saksan Kolmatta Valtakuntaa - Adolf Hitlerin totalitaarisesti autoritääristä yhteiskuntaa, yhdistelee moni asia - vertailun hätkähdettävyydestä huolimatta. Juutalaiset ovat pitäneet aatteensa puhtaana vuosisatojen ajan - Kolmas Valtakunta halusi pitää oman rotunsa puhtaana, oletti sen olevan ylikansaa, olettipa sillä olevan tehtävän.

Juutalaiset olettavat olevansa herran valittuja, koska heidän ja kristittyjenkin pyhäkirja sen on hyväksynyt ja myöntänyt.
.
Niin Kolmannen Valtakunnan kuin juutalaistenkaan eriyttävällä itselleen myönnetyllä eriarvoisuudella ei ole pohjaa maapallollisessa sulattamossa, jossa enemmistöä pitävät ei-kristityt, ei-juutalaiset ja ei-arjalaisrodun edustajat. Juutalaisilla ja arjalaisilla ei ole mitään etuoikeutta muihin nähden.
.
Juutalaisia kohtaan tunnettu viha - on tekopyhyyttä mennä tätä kieltämään, sillä ilman vihaa juutalaisia ei olisi koskaan näin (aika-ajoin) systemaattisella tavalla vainottu ja alistettu. Hitlerin Saksaa vihattiin "länsidemokratioissa" samoista syistä kuin juutalaisia yleensä - tietty ylivoima, osaaminen, sinnikkyys, ylivuotava omien päämäärien esilletuonti ja niiden myötä tapa toimia vain omaksi edukseen. Juutalaiset ovat selviytyjiä, Saksan Kolmas Valtakunta ei selvinnyt, vaikkakin aatesuunnan jatkuva pahanmuistutus on ylläpitänyt monissa paluun mahdollisuuden odotusta.
.
Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta. Pyhä kolminaisuus on vain osa maapallon uskontokäsityksistä. Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.
.
Jokainen itsesuojeluvaiston omaava puolustaa itseään. Jokainen etnisesti ja kansallisesti eheä maa puolustaa myös itseään. Niin juutalaisilla kuin palestiinalaisillakin on oma suvereeni osuutensa maailmassa. Alistajia on aina vihattu, kuten ylivertaisia osaajia, jotka selviytyvät jopa ylitsepääsemättömistä vaikeuksista. Osaajilla on myöskin kannattajansa ja ihailijansa, entisestään lisäämässä vastakkainasettelua.
.
Juutalaiset ovat "etnisesti mahdollisimman puhtaita" ja yhteenkuuluvia (suuntauksistaan ja tulkinnoistaan huolimatta) - säännöt ja tavat säilyvät vuosisadasta toiseen. Yhtenäiset ryhmät herättävät katkeruutta vähemmän menestyneissä. Ryhmävoima on yhteinen piirre niin jatkumossa olevalle juutalaisuudelle kuin kansallisen historiansa karille ajaneessa 1930-luvun Saksan kansallissosialismissa.
.
Maailma on muuttunut ja oppinut näkemään avoimemmin, mitä tapahtui Kolmannessa Valtakunnassa ja mitä tapahtuu Lähi-idässä. Historian jatkuva paheellistaminen ei muuta tapahtuneita, mutta tämän päivän rinnakkaiselon empaattisempi hyväksyminen muuttaa tavallisten palestiinalaisten ja Israelin juutalaisten asemaa.
.
Historian synnit ovat maksetut - viimeinenkin Kolmannen Valtakunnan sotarikollinen on jo kuollut ja saanut viimeisen tuomionsa. On varmaa, että niin juutalaisten kuin palestiinalaistenkaan puolelta ei kaikkia sotarikollisia ole tuomittu, ainakaan kansainvälisessä oikeudessa. On elettävä tätä päivää ja hyväksyttävä mm. Lähi-idässä - molemmille luvatussa maassa - vallitseva tavallisten ihmisten elinoikeus maallansa ja tavallansa - toivottavasti purettavan muurin molemmin puolin.
.
Vihaa ei ratkaista vihalla, vaan vahvemman hyväksynnällä ja anteeksiannolla. Juutalaiset tietävät ja ymmärtänevät tämän, koska ovat kestäneet vainot ja alistukset vuosisatojen ajan. Sokea omien asioiden jatkuva painotus ja ylivertaistus ei koskaan lopeta kateutta ja vihaa, varsinkaan mittakaavoissa, mitä historia tietää kertoa. Ylläpidetty pahanmuisto ja viha tekijöitään kohtaan jäytää pahemmin kuin myönnytys ja anteeksianto. 
.
Meillä on kaikilla paikkamme. Emme kykene nykyisillä teknologioilla palloamme konkreettisesti ja taloudellisesti jakamaan täysin erillisiksi reviireiksi. Tunnustetaan toisemme ja jättäkäämme erilaisuudet kullekin tapojensa ja perinteidensä mukaisesti - toisiaan häiritsemättä - vaalimaan kunkin omaa yhteenkuuluvuutta.
.
.
JK.
"Asioista vapaasti ja ennakkoluulottomasti puhuminen ja keskusteleminen on avain ymmärryksen laajentumiselle. Herkkä aihe juutalaisuudesta on juuri nyt ajankohtainen ja se vaatii muutoksien mahdollistamiseksi uusia avauksia - "halki, poikki ja pinoon' tuottaisi tässä tapauksessa eheän ja rakenteeltaan kestävän talon asua, ... kullekin - on aika puhua asiat rohkeasti" --- otsikon kysymys oli nyt kysyttävä.
.
... 
LÄHDEVINKKEJÄ:
.
---   http://www.livius.org/ja-jn/jewish_wars/jwar07.html   ---
---   http://en.wikipedia.org/wiki/Israel  ---
---   http://www.mideastweb.org   ---
.
[lainaus: Tieteen Kuvalehti/ Historia 7/2008 - http://www.tk-historia.fi 
ISSN 0806-5209]
.
KESKUSTELULINKKI:
---   http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=13&t=7703   ---
.
.
...
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.com


................................
Artikkeliin liityvä kuvakertomus-
[Kuvia linkkien alta saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2008]
.
Kuvasarja
---   http://www.panoramio.com/user/500685/tags/Juutalaiset%20-%20Jewish   ---
.
.
...
Sent:

Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?
19.05.2008 - 16:13

Sent: Tuesday, May 06, 2008 12:19 AM
Subject: MIELIPIDEARTIKKELI --- Israel 60 vuotta - miksi juutalaiset ovat aika-ajoin niin vihattuja?

Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (185 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Voisiko kukaan tehdä pitkää listaa siitä, millä keinoilla metropoiien kauppias- ja pankkiirijuutalaiset ovat menestyneet historian aikana Keski-idästä Eurooppaan saakka?

En usko, että tavallista kirjailijaa, lääkäriä, runoilijaa, räätäliä ja viulistia kukaan on vihannut. Sen sijaan hallinnossa oligarkiana kiipivät juristit ovat olleet historiallisesti toinen asia.

Toinen kysymys on siinä, miksi juutalaiset vihaavat toisiaan niin paljon kuin ovat historian aikana tehnnet. Suosittelen jokaiselle luettavaksi kirjaa "Portable God".

Itse asiassa mooseksenuskon ydin, Vanha testamentti, on tai lienee realistinen kuvaus juutalaisesta kulttuurista, jossa asianomaiset eivät epäröi hetkeäkään vetää Jahvea mukaan riitoihinsa ja eskaloivat myös taivaallisten voimien avulla.

Juutalaiset käyttävät kerkeästi taivasvoimaa myös toisiaan vastaan. Tätä pidetään usein reilun pelin vastaisena.

Maailman aikaansaavimpia ihmisiä ovat olleet 1800-luvun lopulla saksankielisen kulttuuripiirin juutalaiset.

Ilkka Luoma

Einsteinista lähtien on paljon juutalaisia nobelisteja.

Heikki Kosalainen

Juutalaisia todennäköisesti vihataan heidän harrastamansa aparheid-politiikan vuoksi, kuten Etelä-Afrikan valtaapitäviä aikoinaan.

http://eduskunta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73676-ju...

Lainaus Davic Duken puheesta tsekkiläisille Charles Universityssä, Prahassa. Duke ehdittiin jo pidättää pari päivää aiemmin - ja sitten laskea vapaaksi uudelleen, koska pidättämiseen ei ollut mitään muita syitä kuin perusteeton valheellinen ilmianto. Tässä osa puheesta:

"Is Israel a Racist State? What are the facts?

1. Israel is an apartheid state. Israel has separate schools for Jews and non-Jews, separate apartment buildings, even whole towns and settlements reserved only for Jews. Many Jewish settlements are built on the very land stolen from Palestinians, and those same settlements will not allow Palestinians to live and often, not even allow them to walk on its streets.

2. In Israel, a Jew and a non-Jew cannot legally marry. A marriage in Israel between a Jew and non-Jew is not legally recognized. Even more telling is the Israeli government policy on the Kohanim, the historical Jewish elite who constitute Cohens, Kohns, and other similarly named descendants of the Jewish priest class. In Israel this Jewish elite is not allowed to marry a practicing orthodox Jew who has even a drop of non-Jewish blood, even to 1000 generations back. Hitler’s elite the SS, required six generations of purity, the Jewish State is even more stringent.

Now my friends, could you imagine if the Czech state legally forbid the marriage of Christians to Jews? Could you imagine the outrage all over the world? Yet, Israel has these policies and no one dares to expose them. They would want to haul your Prime Minister to The Hague for a Human Rights trial. But, European leaders routinely ignore these things because they know who really has influence in their media and financial matters.

Not only do I not promote what is defined as racism, I do what the modern day Church of Politics is so afraid to do, I expose the most racist, supremacist state on earth. Not only does it have racist policies, this Mideast, terrorist state has tortured and murdered, tens of thousands of Palestinians, Lebanese, Syrians and other Mideast people, stolen their lands and oppressed their people."

Israelin harjoittamaa terrorismia:

http://uutiset.msn.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Toista...

http://witnessgaza.com/

Heikki Kosalainen

En nyt kauheasti kehtaisi ylistää Nobelin palkintoa. Nobel on vain yksi brändätty palkinto, jonka ovat voittaneet useat sodanaloittajat, koronkiskojat ja kansanmurhaajat.

Helena Kaski

"Lainaus Davic Duken puheesta..."
"Valkoinen nationalisti" puhuu Israelin apartheidista?
http://fi.wikipedia.org/wiki/David_Duke

"Not only do I not promote what is defined as racism, I do what the modern day Church of Politics is so afraid to do, I expose the most racist, supremacist state on earth. Not only does it have racist policies, this Mideast, terrorist state has tortured and murdered, tens of thousands of Palestinians, Lebanese, Syrians and other Mideast people, stolen their lands and oppressed their people."

Aatteen paloa ilman yhtään faktaa. Säälittävää mustamaalausta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Otto Hahn?

Atomin halkaisija....

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Toihan Marx´kin sellaisen utopian, ettei se sopinut kenellekkään kuolevaiselle.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jeesus Kristus oli farisealaiseen kansanosaan kuuluva arameaa puhuva "juutalainen". Näin ollen "Jeesuksen tappaminen" tai oikeammin tapattaminen vetoamalla seloottien ja kapinan uhkaan roomalaista maaherraan painostamalla poliittisesti oli sekä humaani heikkouden osoitus Rooman imperiumilta että samalla osoitus juutalaisesta toimintakulttuurista.

Kun "juutalaiset tappoivat Jeesuksen", oli se aivan oikein. Ilman mysteeriä ei nimittäin juutalaisuuden export-versiosta, kristinuskoa, olisi saatu naisille, köyhille ja merimiehille kaupaksi niin hyvin kuin uskomusmarkkinoilla kilpailevaa Mitran kulttia.

Mooseksenusko, jeesuksenusko ja abrahamilainen allahinusko ovat kaikki nopeasti tuulen ja merenkulun sekä kaupan kautta pölyttyneitä aavikkouskontoja, joilla on myös haitallisia vaikutuksia periferioiden asukkaisiin. Sosiaali- ja terveysministeriö saisi laittaa uskonnot tuotevalvontakeskuksen tarkkailtavaksi niin kuin muutkin kansanterveydelle vaaralliset tai ilmeiset vaaralliset asiat.

Onneksi Lähi-itä on kaukana. Vastineeksi nelinkertaisesta hiilidioksidijalanjäljestämme saamme olla rauhassa idän kuumapäiltä, joilla on aurinoenergiaa aivan liikaan niin suorana paisteena kuin johdannaisina, kuten öljynä ja maakaasuna.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Voisivat hyödyntää itse koko mustan kultansa ja jättäisivät lännen ilman sitä. Näin Obama saisi tahtonsa läpi ja rajat vuoteen 1967.

Ilkka Luoma

Millä öljyvaltiot sitten ostaisivat kiinalaista halpatavaraa ja läntistä merkkitavaraa?

974735

Timo Leppänen (nimimerkki)

Hyvää tekstiä
Israelin pinta-ala on lähi-idästä 0,4% jos liiotellaan loput kuuluu muslimeille. Se ei kelpaa Palestiinalaisille ja ymmärrän kyllä sen hyvin.
Kyllä nämä osapuolet vielä löytävät toisensa jonakin päivänä vaikka se utopialta tuntuukin.

Juutalaisilla ei ole ollut omaa paikkaansa, jossa he olisivat voineet olla turvassa juurikaan koskaan ja sen myötä heille on kasvanut kovaluonne.
Ei heillä ole ollut muuta mahdollisuutta kuin joko alistua lopullisesti taikka laittaa vastaan.

Ilkka Luoma

Se hetki on nyt, mikäli Obaman lujuus ja päämäärätahtoisuus pitävät. Ilman amerikkalaisten tukea Israel ei pärjää yksin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Obamalta Nobelin arvoinen avaus.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi Kolmas valtakunta halusi juutalaiset hävittää maan päältä!?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Juutalaisille suunniteltiin hedelmällistä sademetsäaluetta nykyisen Ugandan alueelta ja toinen vaihtoehto oli Grönlannin keskiosat, joka olisi ollut myös vedensaanniltaan erinomaista ympäristöä, nythän käydään tappelua niukkenevista vesivaroista arabien ja palestiinalaisten kanssa. Grönlannissa ei olisi ollut riitelymahdollisuutta.

Helena Kaski

Juutalaisille ei tarvinnut suunnitella mitään uutta vaihtoehtoa, sillä heillä oli jo kotimaa, joka oli heiltä riistetty. Riitely olisi voitu välttää, mutta siihen vaihtoehtoon arabit eivät suostu vieläkään.

Palestiinalaiset ovat arabeja.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Juutalaiset ovat kuin Kansallinen Kokoomus ja mainostoimisto: he tekevät suuren numeron itsestään ja kärsimyksistään sekä selittävät sotarikoksensa parhain päin. Tähän tarvitaan mediaylivoimaa, jonka tarjoavat niin evankeliset kerettiläiskristityt valkoisen miehen varallisuudella ja Hollywood.

Odotan sitä päivää, kun Hollywoodissa Metro-Golwyn-Meyer tekee karmivan ohjelmasarja romanien holokaustista.

Romanien kärsimyksistä ei tule säälipisteitä siksi, etteivät romanit viulunsoittajina omista Hollywoodia eikä Yhdysvalloissa ole 5 000 000 vaikutusvaltaista romania.

Yleensä turhanpuhujat saavat eniten huomiota. Tämä pätee myös niihin poliittisiin toimittajiin, jotka ovat onnistuneet kampeamaan itsensä kansanedustajiksi ja ministereiksi.

Suomeen pitäisi perustaa kärsimysinstituutti, joka kävisi objektiivisesti läpi ilman Hollywood- ja Erkko-vedätystä läpi maailmanhistorian kaikki kärsimykset ja luetteloisi, kuka on kärsinyt, ja mistä syystä.

Näin ollen huomattaisiin muitakin kärsineitä kuin yhteiskunnallisesti "keskiluokkaiset" Saksan juutalaiset, jotka kyllä kärsivät, mutta eivät ainoina maailmassa eivät ennen eikä jälkeen kansallissosialistisen Saksan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Juutalaisteb vaikerrus voisi jo päättyä, voismme välillä katsoa mitä Gazassa tapahtuu!

Ilkka Luoma

1941-1945 ajalta vaikerrus on oikeutettua, ja tuolta ajalta synnissä eläneet saksalaiset ovat omalla kuolemalla asiansa sovittaneet. Asia on loppuun käsitelty.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Islamilaisen tasavallan presidentti, Ahjadinejad, on mainio esimerkki juutalaisiin kyllästyneestä (entisestä) juutalaisesta. Ei kukaan muu kuin juutalainen osaisi ärsyttää siionisteja taitavammin.

Asia on samanlainen kuin se, ettei kukaan muu kuin neuvostoliittolainen nuorkommunisti osaisi virolaisena muka libraaliporvarina Waffen-SS -harrastuksella ärsyttää venäläisiä, samoja neukkuja, millään muulla tavalla taitavammin.

Juutalainen tuntee juutalaisen antisemitistinä (tosiasiassa antisiionistina), sosialidemokraatti sosialidemokraatin, rikollinen rikollisen ja neukku neukun: siis vironvenäläiset neuvostosotaveteraanit ja neuvostoliittolaisista nuorkommunisteista natoilijoiksi kääntyneet "liberaali".

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Waffen SS;ssä oli myös näytösluonteisesti muslimien osasto islamilaisine tapoineen.

Pentti Korhonen (nimimerkki)

Vaarallinen kirjoitus. Juutalaisten Mossad on skannannut tämän ja kirjoittajat ovat jo taustoitetut. Turha enää nurkua Israeliin viisumia. Jumalan valitulla kansalla on oikeus miltei mihin tahansa. Palestiinalaiset, uhritkin, olivat vain haitakkeita juutalaisten siirtokylille. Eläköön Israel ja Eläköön juutalaiset!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Samaa mieltä, näillä leimautuu ja joutuu Mossadin mustalle listalle, kuinka kävi syyttömille ja osattomille siviileille Norjassa, kun Mossadin agentit kävivät heidät murhaamassa?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Israeliin sopivat hyvin nämä terrorismiin liittyvät määritelmät:

http://www.kolumbus.fi/lauri.grohn/yk/ylen/yle3.html

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miten Lauri määrittelisit terrorismin?

Jihad Nasaretilainen (nimimerkki)

Tuo kirjoitus on julkistettu jo vuonna 2008 - Tiede -lehden verkkomölinöissä,

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Miksi se muuttui nyt niin ajankohtaiseksi, mitä tässä on takana?

Arto Kuha (nimimerkki)

Juutalaiset sattuvat vain olemaan fiksumpia, terävämpiä, ahneempia ja yhteenkuuluvampia, ei sen kummempaa. Sehän luonnollisesti herättää kateutta!

Ilkka Luoma

Pitävät esimerkillisesti toistensa puolta - näin on syntynyt kova ydin, jota puolustetaan kaikkialta maailmasta oman yhteisön avustuksella. voisivat monet ottaa oppia!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Juuri näin. Teräviä vihataan, kun itse ollaan tasalaatuista mitäänsanomattomuutta.

Jihad Nasaretilainen (nimimerkki)

Niin se vain on, voimme vaikka tarkastella Nobelin palkinnon saajia.

Matti Palviainen

Nobelin palkintojen taustalla olevan erikoislahjakkuuden selitys:

http://takkirauta.blogspot.com/2009/11/asiaa-asiat...

Tuomas Hako

Todellisuudessa juutalainen lahjakkuus on juuri kielilahjakkuutta muun muassa. Heidän omien geenitutkijoidensa mukaan.

Noblit ovat hieman samaan suuntaan tulleet kuin oscarit, joita juutalaiset jakavat toisilleen, koska omistavat Hollywoodin ja vaalivat omaisuuttaan sekä ottavat siitä kaiken irti.

Arto Kuha (nimimerkki)

Esim. Albert Einstein, ja monia monia monia muita

Mielenkiintoista, että USA:n presidenttien tunnetuimmat ulkopoliittiset neuvonantajat ovat nekin juutalaisia: Kissinger ja Brezezinski. Madeleine Allbright oli ulkoministerinä ja hänkin juutalainen.

Matti Nieminen (nimimerkki)

Adolf Hitler oli puoleksi juutalainen, samoin Zirinovski. USA:n juutalaiset pyrkivät hallitsemaan maailmaa Free Masons organisaation ja valtamedioiden avulla. Suomessakin noudatetaan kuuliaisesti heidän tahtoansa.

Tuomas Hako

Zhiri on ilmeisesti täysi juutalainen. Adolf Hitleriä on väitetty neljäsosajuutalaiseksi, mutta se on valhetta.

Arto Kuha (nimimerkki)

Tuo Hitlerin juutalaisuus on ilmennyt juttuna kuudesosaisena, todellisuudessa ei ollut edes sitä. Hitlerin juutalaisviha kiteytyi jo 1910-luvulla. Ja myöhemmin Hitleriä sapetti mm., kun Saksan lehdistö, siis oikeastaan ainut media oli suurelta osin juutalaisten hallussa.

Ilkka Luoma

Juutalaisten monopolimedia sapetti Hitleriä suuresti, koska hän ei saanut sieltä mieleisiään uutisia ... ! Entä tänään, millaisia uutisia meille nyt tarjoillaan tai oikeastaan juorulööppejä.

Matti Palviainen

Oliko vain sanomalehdistö juutalaisten hallussa? Saksan inflaatio ja lama oli mahdollistanut "Saksan" ostamisen pilkkahintaan.

Ruth Snellman (Sibeliuksen tytär) kirjoitti kokemuksistaan 1920-luvun Saksasta muistelmateoksessaan tuokio sieltä, tuokio täältä, ss 108,109:

"Minä asuin pensionaatissa, jossa oli muitakin skandinaaveja. Me olimme järkyttyneitä koko Saksan elämästä."
"Silloin Saksassa kaikki valta oli juutalaisten käsissä. Kaikki Saksan sanomalehdet olivat juutalaisilla, kaikki teatterit juutalaisilla, kaikki pankit juutalaisilla.
Minä ymmärrän jollakin tavalla senkin, että saksalaiset haksahtivat Hitleriin, sillä tilanne oli sellaisena sietämätön. SAKSALAISET OLIVAT KERTA KAIKKIAAN SYRJITTYJÄ OMASSA MAASSAAN. Sikäläisissä teattereissa oli vallalla ilmapiiri, josta selvästi huomasi, miten saksalaisia yritettiin turmella. Siellä elettiin kuin viimeistä päivää."

Juutalaisten menestyksen salaisuus on etninen nepotismi eli syrjivä suhtautuminen muihin.

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/me...

Tuomas Hako

Se, että preussissa oli pankkeja yli 5:1 juutalaisomistuksessa 20-luvulla, on paljon pidemmän kehityksen tulos kuin vain inflaation. Koko Euroopan pankkitoiminta oli keskiajalta lähtien pitkölle juutalaisten käsissä. Jo 1800-luvulla eräs saksalainen ajattelija mielsi maansa Palestiinaksi. Itävallan puolella esim. Galitsiassa juutalaiset hallitsivat kaikkia liiketoimialoja ja omistivat maat (korkeimman tulliviranomaisen todistus). Omien suosimisesta osin johtuen, osin oppineisuuden ja kulttuurin esim. verrattuna muiden yleiseen sivistystasoon.

Ilkka Luoma

Saksasta alkoi kehitys, joka johti täystuhoideologiaan - juutalaiset nähtiin muita imevinä nilviäissyndroomana, jolle piti löytää päätepiste - siitä se alkoi. Tosiasia on se, että aina on ollut menestyjät ja häviäjät! Juutalaiset ovat yleensä menestyjiä.

Tuomas Hako

Valhetta. Ensin USA laittoi kaikki saksalaista syntyperääkin olevat kansalaisensa (ja japanilaista) keskitysleireille potentuiaalisena viidentenä kolonnana. Vaikka Hitler ajoi juutalaisten karkottamista Euroopasta, voidaan uhkaavasti esiintyneiden juutalaisjärjestöjen vuoksi toimi nähdä vastaavana kuin USA:n internointi ja sen vastavetona. Saksalaisten tuhoamienn alkoi USA:sta, kun taas Saksa vain karkotti juutalaisia ja laittoi töihin, jolloin epäinhimillisissä oloissa kuoli paljon ihmisiä. Osaltaan koko Eurooppa tosin oli melkoisessa nälänhädässä.

Matti Nieminen (nimimerkki)

Hitlerin isä oli juutalainen,joka jätti itävaltalaisen vaimonsa ja poikansa heitteelle. Siitä juutalaisviha. 15. Lue historiasta.

Ilkka Luoma

On olemassa vain vahvistamaton huhu, että Hitler olisi ollut 1/6-osa juutalainen?

Enni Kulovaara

Vaikka vanha keskustelu onkin, niin kommentoin. Miten kukaan voi olla 1/6-osa uskovainen?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Tuo huhukaan ei pidä edes 1/600 osaltaankaan paikkaansa.

Enni Kulovaara

Vastaa nyt Ilkka. Miten kukaan voi olla 1/6-osa uskovainen?

Ilkka Luoma

Kunnioittamalla vain vajaat joka toisen Käskyistä ;)

Sslobodan Lutzow (nimimerkki)

Historiankirjoitus ei tunne asiaa noin, heitteille jättö jossain muodossa pitää paikkansa. Mutta Hitlerin isä oli kylläkin tullivirkailija.

Ilkka Luoma

Hitlerillä oli sitävastoin kutakuinkin normaali äitisuhde. Hitlerin inhimillisyyttä kuvasti hänen asenne Albert Speeriä kohtaan. Speer oli ainut ihminen, jonka "petoksen" Hitler "hyväksyi" ja taipui sen edessä. Speer oli ennen kaikkea arkkitehti, jota myös Hitler olisi halunnut olla, mutta kohtalo määräsi toisin - tunnetuin seurauksin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Virallinen voittajan historia kirjoittaa Hitlerin isän olleen väkivaltainen ihmisluonnehäiriöhirviö.

toisinajattelija2008 (nimimerkki)

#16, 17

Hitler tuskin olisi ollut juutalaisvihaaja, ellei...

- Venäjä olisi ensin ollut juutalaisvihaaja, ja ajanut Venäjän-juutalaiset joko pakoon Israelin alueelle tai USA:han ja sitten jäljelle jääneet turvautumaan 1917 vallankumoukseen päästäkseen eroon tästä rasistisesta juutalaisvainosta, johon Venäjän valtio syyllistyi.

- Karl Marx, joka kehitti hengenvaarallisen kommunistisen ideologian, olisi sattumalta ollut juutalainen.

- Juutalaiset olisi identifioituneet nimenomaan vallankumouksen tekijöinä, koska he halusivat irtautua Venäjän tsaarin vallasta, joka oli aiheuttanut heille liikaa kärsimystä pogromeilla.

- kommunismi olisi uhannut Saksan kulttuuria, kansaa ja koskemattomuutta heti 1917 jälkeen, ja ellei Stalin olisi Leninin kanssa jo suunnitellut tulevan Neuvosto-Saksan politiikkaa, samalla kun juutalaisia edelleen oli kommunistisessa liikkeessä mukana.

- Saksaa kohtaan muodostunut uhka idästä olisi selkeästi identifioitunut kahteen tekijään: kommunismiin ja sen johdossa (osittain) olleisiin juutalaisiin.

Saksan juutalaisia oli suhteellisen vähän: noin 10 miljoonasta Euroopan juutalaisesta Saksassa asui vain noin 250.000. Tuollainen mitätön vähemmistö tuskin olisi näkynyt Hitlerin politiikassa, ELLEIVÄT juutalaiset olisi joutuneet turvautumaan vallankumoukseen pakokeinona, koska Venäjän pogromit olivat jatkuneet 35 vuotta.

Johtopäätös: Venäjä loi olosuhteet hitleriläiselle politiikalle.

Tuomas Hako

Useat tutkijat ovat sitä mieltä, että ratkaisevaa oli juutalaisvetoinen vallankumous Saksaassa 1918 ja typerä antautuminen sen seurauksena sekä vallankumousyritykset 1919 ja 20-luvulla juutalaisten bolshevikkien johdolla Saksassa. Myös Saksan kohtelu sodan jälkeen. Kyse oli kai ihan syvästä vakaumuksesta, mutta kuitenkaan ei tunteenomaisesta vihasta, ainakaan pohjattomasta. Muuten olisitullut pahempaa jälkeä ja käyttäytyminen juutalaisia kohtaan todistaa asian.

Nuori Hitler vielä puolusti Mahleria ja vastaavia sekä vielä sodan jälkeen pelasi sosialidemokraattien kautta suuntaa hakiessaan.

Ilkka Luoma

Muistamme täydellisen idealistisen mallin kehittäjän Karl Marxin olleen myös juutalainen.

Arto Kuha (nimimerkki)

Kirjoittihan Hitler juuri "agressionsa" Neuvostoliittoon kirjassaan Mein Kampf 1 ja 2.

18 - Mielenkiintoisia johtopäätöksiä !

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Lukikohan Josif "Isä Aurinkoinen" Stalin tuota Hitlerin aivotuotosta, olisi voinut ymmärtää mitä tapahtui 1941, jo ennakkoon.

Bismarck (nimimerkki)

Juutalaisilla on suuri kannatus. Katsoitteko telkkaria, kun Suomen Israelin ystävät lauloivat hoosiannaa ja siunasivat valitun kansan murskaamaan maan tasalle palestiinalaiset, jotta juutalaiset saavat muun maailman tuomitsemia uusia siirtokuntia.

Ilkka Luoma

Mitä tapahtuisi, jos yksi maailman suurimmista uskonnoista - islamilaiset, käyttäisivät suhteessa yhtä paljon raakaa tappamisen väkivaltaa kuin Israelin juutalaiset?

Helena Kaski

Vuosittain kymmenet tuhannet ihmiset säästyisivät kuolemalta.

Ilkka Luoma

Viimeisten 30 vuoden aikana tappamissuhde Palestiinassa on ollut rujoa katseltavaa juutalaisten näkökulmasta - tapettu juutalainen on kostettu tappamalla 12 palestiinlaista.

Helena Kaski

"Viimeisten 30 vuoden aikana tappamissuhde Palestiinassa on ollut rujoa katseltavaa juutalaisten näkökulmasta - tapettu juutalainen on kostettu tappamalla 12 palestiinlaista."

Tämäkin on täyttä puppua. Juutalaisen kuolemaa ei kosteta tappamalla muita. Arabit saisivat oman puolensa luvut pienemmiksi lopettamalla juutalaisten tappamisen yritykset.

Arto Kuha (nimimerkki)

Toisaalta Suomessa on uskonnon vapaus, on aivan juutalaisten ystävien asia missä he hoosiannaa laulavat. Sekin on eri asia, kuinka paljon juutalaiset saavat palestiinalaisia siviilejä tappaa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

No, kuinka paljon saavat tappaa?

Ilkka Luoma

Tilastot ovat rujon tylyjä.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

NYT KUKAAN EI SITTEN MAKSA LASKUJAAN PORVAREILLE

Kaiken tuon höpö höpön perään ei tarvitse kuin lisätä, että maailman "juutalaisista" niitä oikeita on ehkä 5 %.

Loput ovat niitä tekojuutalaisia, jotka myös kasaareina tunnetaan ja tunnetaan myös oikein ahneina ja tunnottomina rahanlainaajina, joiden finanssiruhtinaiden liittouma muodostaa New Yorkin Massonin, maailmantaloutta johtavan "hyväveliseuran".

Heidän perustamaansa Israelin valtiota juutalaisten kotimaana pidetään myös maailmanhistorian yhtenä heidän suurimmista petoksistaan.
Näin ei-juutalaiset perustavat, asuttavat ja hallitsevat juutalaisten "kotimaata".

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kunnon tulipunaisen kommarin paatoksellista vuodatusta.

Ilkka Luoma

Juutalaiset osaavat pitää paljolti puoltansa omana yhtenäisenä ryhmänä. Uhattuna populaatio kehittyy aktiiviseksi puolustajaksi, josta onkin lyhyt matka hyökkäykseen - kuten olemme nähneet.

Håkan Svedström (nimimerkki)

Jaha, juutalaiset nousivat pinnalle. Tuleehan kohta täyteen tasan vuosi kun tapahtui palestiinalaisten verilöyly Gazan kaistaleella. Ei tarvitse tappajia/ murhaajia kaukaa hakea. Miksi juutalaiset eivät halua Gaza raporttia käsiteltävän YK:ssa?

Ilkka Luoma

Käsi sydämelle, onko juutalaisilla todella erioikeus maansa puolustamiseen, jopa tappamalla "viholisensa" siviilejä?

Helena Kaski

Mitä ihmeen horinaa tämä on? Maanpuolustukseen ei tarvita etuoikeutta, se on jokaisen valtion oikeus ja jopa velvollisuus.

Vihollista ei tarvitse kirjoittaa lainausmerkkeihin. Vihollinen on se, joka ei vain unelmissaan halua maatasi itselleen vaan joka myös aktiivisesti pyrkii ajamaan sinut pois omalta alueeltasi. Jos vihollinen tappaa sinun maasi siviilejä omiensa selän takana, sinun maallasi on täysi oikeus puolustautua jopa silläkin hinnalla, että vihollisen siviileihin sattuu.

Ilkka Luoma

25#
Ovatko juutalaiset vapaamatkustajia?

Jukka-Pekka Vasara

Niin todella merkillistä ettei monikultturisuus selvästikään toimi juutalaisten ja arabien välillä, ovathan molemmat ryhmät todella suvaitsevaisia etenkin rasisstisiin suomalaisiin verrattuna, näinhän meidän valtapoliitikkomme ja media ovat meille jo miljoonasti osoittaneet.

Anttilan timbekin on kantanut hänelle suuren mutta Suomelle äärimmäisen pienen kortensa kekoon ja voi taas linkata muutaman kymmenen linkkiä sen suvaitsevaisen sitä oikeaa islamia edustavan imaamin horinoihin, se mölisevä ja lippuja polttava tai em. porukkaa fanittava 99,99% edustaa sitten sitä väärää islamia..

Kukahan selittäisi meille juutalaisten harjoittaman rotuerottelun parhain päin? Ehkäpä joku tänne kirjoittavista juutalaisista tai wannabeejuutalaisista kertoisi meille miksi massiivinen mahanmuutto musumaista tänne on oikein ja monikulttuurista mutta israeliin väärin ja paskaa?

Pekka Manner

Israel on nykyään verinen terroristivaltio, ei sitä kannata muut kuin hyödylliset idiootit!

Ilkka Luoma
Veera Tuomi (nimimerkki)

Ilkka Luoma voisi joskus ajatella, että totuutta ei kannata tuoda näin esille, se viiltää monia. Joskus on armeliaampaa elää pienessä valheessa. Tämä ajaa ihmisiä ostoboikottiin israelilaisia tuotteita kohtaan, tässä otetaan nyt rankka vastuu suurista asioista.

Ilkka Luoma

Ilman USA:ta Israelia ei enää olisi. Entä nyt, kun Obama ilmaisi ensimmäisen kerran USA:n presidenttinä, missä rajat kulkevat?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Amerikan juutalaiset ryhtyvät painostustoimiin.

Jorma Tapio (nimimerkki)

Juutalaisuutta ja Israelin valtiota pitäää käsitellä erikseen. Juutalaisuus on uskonto, jonka piiriin kuuluvia asuu monessa maassa ympäri maailmaa. Samoin kuin kristittyjä, muslimia ja monia muita.

Itse tunnen ja arvostan monia juutalaisia. Kunnioitan heidän uskontoaan ja perinteitään.

Palestiinassa/Israelin valtion alueella asuu juutalaisia, muslimeja ja monen sortin kristittyjä. Kaikille ihmisille uskonnosta riippumatta pitää taata kotimaassaan samat ihmis- ja kansalaisoikeudet.

Israelin kuten kaikkien muidenkin valtioiden on noudatettava kansainvälisiä sopimuksia ja kunnioitettava ihmiselämää. Sotavoimien käyttö siviilien joukkomurhiin on väärin, moraalitonta ja laitonta. Syylliset on saatettava tuomioistuimen eteen. Jos kyseessä on valtion tarkoituksellinen politiikka, niin kansainvälisen yhteisön on asetettava kyseiselle valtiolle sanktioita.

Ilkka Luoma

Laaja Lähi-itään, juutalaisuuteen, Israeliin ja palestiinalaisiin sekä arabeihin liittyvä keskusteluketju Tiede -palstalta - 6948 vastinetta ja 422602 lukukertaa - ollut pinnalla jo kuusi vuotta:

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Järkälemäinen keskusteluvuodatus, luin ensimmäiset 500 ...

Matti Palviainen

"Juutalaisuutta ja Israelin valtiota pitäää käsitellä erikseen. Juutalaisuus on uskonto, jonka piiriin kuuluvia asuu monessa maassa ympäri maailmaa. Samoin kuin kristittyjä, muslimia ja monia muita."

"Rabbiinisen lain mukaan juutalaisuus on Israelin kansan uskonnollinen yhteisö." - Wikipedia

Tämä yhteisö on maailman ateistisin yhteisö. Sen nykyrabbiininen opetus Wikipedian mukaan ei tunne mitään tuonpuoleista elämää. "Lakien noudattamisesta tai noudattamatta jättämisestä ei määritellä mitään konkreettista palkkiota tai rangaistusta kuten paratiisia tai kadotusta. Sen sijaan Toorassa muistutetaan niiden ajallisista seurauksista."

Juutalaiset pitävät kiinni tiukasti rabbiinisista tavoistaan, ei uskovaisuuden vuoksi, vaan siksi, että perinteet - erityisesti ympärileikkaus - sitovat heidät kansalliseksi ja jopa äärietnosentriseksi yhteisöksi. Siksi "juutalaisuus suhtautuu hyvin kielteisesti seka-avioliittoihin". - Wikipedia

Tämä strategia on toiminut hyvin tietyin pienin poikkeuksin. Suomi kuuluu niihin "epäonnistujiin". Suomen juutalaisnuoriso ei enää piittaa, kenen kanssa avioituu. Se ja keskipolvi on suomalaistunut ja tuntee itsensä suomalaisiksi, joilla on muutama kiinnostava perinne.

Helena Kaski

"Tämä yhteisö on maailman ateistisin yhteisö. Sen nykyrabbiininen opetus Wikipedian mukaan ei tunne mitään tuonpuoleista elämää."
Yhteisö, jossa tärkeimpänä asiana tunnustetaan Jumalan ykseys ja asema juutalaisen uskonnon ainoana palvonnan kohteena, ei ole ateistinen. Ateistiseksi sitä ei tee myöskään se, että ei uskota taivaaseen ja helvettiin.

"Tämä strategia on toiminut hyvin tietyin pienin poikkeuksin. Suomi kuuluu niihin "epäonnistujiin". Suomen juutalaisnuoriso ei enää piittaa, kenen kanssa avioituu. Se ja keskipolvi on suomalaistunut ja tuntee itsensä suomalaisiksi, joilla on muutama kiinnostava perinne."

Suomalaistuminen ei merkitse epäonnistumista. Seka-avioliitot ovat lisääntyneet yhteisön pienuuden takia, mutta tämä ei tarkoita välttämättä vieraantumista uskonnosta. Voipa olla niinkin päin, että ei- juutalainen puoliso kiinnostuu kääntymään juutalaiseksi.

Helena Kaski

Jorma Tapio, kirjoitit: "Sotavoimien käyttö siviilien joukkomurhiin on väärin, moraalitonta ja laitonta."

Tietysti on. Maanpuolustuksen seurauksena tietääkseni aina kuitenkin kuolee myös siviilejä, vai onko maailmassa käyty sota, jossa yhtään siviiliä ei olisi kuollut?

Miksi Israelin pitäisi tehdä jotain sellaista, mihin mikään muu valtio ei kykene? Ja milloin se on syyllistynyt siviilien joukkomurhaan?

foliohattu (nimimerkki)

Juu,
on juutalaisia ja juutalaisia.
Tietääkseni juutalaisen opin mukaan omaa valtiota ei saa perustaa omin päin, vaan messias sen heille antaa. Siihen saakka asutaan diasporassa, hajallaan ympäri maailmaa.

Helena Kaski

Tämä ei ole mikään yleinen juutalainen oppi vaan pienenpienen ryhmän oma oppi.

Ilkka Luoma

Israelin valtion väkiluvusta ylivoimainen enemmistö on juutalaisia - Israel on juutalaisvaltio, varsinkin sotilaat ovat käytännössä kaikki juutalaisia.

Veera Tuomi (nimimerkki)

Egypti näki mahdollisuutensa ja avasi rajan toistaiseksi tai muutamaksi hetkeksi. Voisiko Egypti antaa palan Siinaita palestiinalaisille, niin tätä aluetta Israel ei voisi kuristaa ja piirittää!

Ilkka Luoma

Egypti avasi rajansa "lopullisesti" Gazan kaistaleelle, oli näemmä jotain konkreettista hyötyä Hosnin syrjäyttämisestä :)

Helena Kaski

"Egypti avasi rajansa "lopullisesti" Gazan kaistaleelle"

Saisiko linkin tällaiseen uutiseen?

Gazan puoli sulki rajan vastalauseena huonoon kohteluun.
http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=38...

Jukka-Pekka Vasara

# 33. Todellakin! Olenkin varma että juuri näin tapahtuu.

repe (nimimerkki)

Ei juutalaisia ole niin paljon vainottu myöskään vanhempana aikana kuin he väittävät. Asiaa tutkivat lähinnä juutalaiset ja heidän uskontonsa osa on menneisyyden vainojen liioittelu ja paisuttelu sekä voivottelu. Samoin muiden syyttely. Lisäksi vaikutusvaltaiset juutalaiset ovat tehneet muodikkaasti päätyä tällaisiin vainokirjoituksiin juutalaisten historiasta. Muu on poliittisesti epäkorrektia ja antisemitismiä. Tässäkin vasemmisto syö siionistien kädestä.

repe (nimimerkki)

Oikeasti juutalaisila mahtitekijöillä on aina ollut pankkitoiminta hallussaan lähes suvereenisti ja Euroopan sanomalehdet jo 1800-luvulta alkaen. Oppineempina juutalaiset ovat menestyneet ja kauppiaina he ovat menestyneet jo aiemmin. Vainoja on liioiteltu, vaikka heillä ei täysiä kansalaisoikeuksia ollutkaan. Heti kun ne saatiin, tie vei huipulle laajemmallakin rintamalla. Omien suosiminen kumuloi vallan keskittymistä. Esim. Hollywoodissa lähes kaikki ovat juutalaisia.

Ilkka Luoma

On tosiasia, että juutalaiset ovat kokeneet suhteessa määräänsä nähden eniten vainoja, mutta MIKSI!? Tämä on se kysymys.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kysymysten kysymys, joka selvästi intohimoistaa lukijoita kommentoimaan, kuten tässä nähdään.

ee-n (nimimerkki)

"Miksi juutalaiset ovat usein niin rakastettuja?"

Juutalaisia asuu ympäri maailmaa. Israelin valtiossakin asuu hyvin monenlaisia juutalaisia.
Israelin valtion politiikka on ongelma. Se on ongelma myös sen omalle kansalle. Mitä useampi sukupolvi joutuu nuoruutensa armeijassa (naiset, miehet) ja sodassa elämään, sitä useampi sukupolvi vahingoittuu henkisesti. Asia on alettu myös Israelissa tiedostamaan.

Ilkka Luoma

Myöskin aiheellinen kysymys.

Israelissa voimistuu vähemmistö, joka haluaa aidosti rauhanomaista rinnaneloa palestiinalaisten kanssa (palestiinalaiset ovat halpoja työntekijöitä, halvempia kuin israelilaiset, nk. SOL-siivousilmiö) - vain juutalaiset sotahaukat estävät. Rauhaa haluava vähemmistö on halukas palaamaan ennen 1967 sotaa oleville rajoille, kunhan - siis mitä he edellyttävät?

Helena Kaski

"Mitä useampi sukupolvi joutuu nuoruutensa armeijassa (naiset, miehet) ja sodassa elämään, sitä useampi sukupolvi vahingoittuu henkisesti. Asia on alettu myös Israelissa tiedostamaan"

Ratkaisu ei ole se, että armeija lopetetaan. Ratkaisu on se, että naapurit laskevat aseensa ja hyväksyvät juutalaisvaltion.

Vapaa äänestäjä (nimimerkki)

Juutalaisviha kuuluu vasemmiston kannatuksen perustaan, eli alhaisen poliittisen uskonnon vaatimaan lahjakkaiden ja ahkerien vihaamiseen. Historiasta löytyy runsaasti näyttöä vasemmiston juutalaisvihan saavutuksista.

Surullista on seurata perusteetonta juutalaisvihaa, joka tulee näkyviin taas kerran laskelmoidusti järjestetyn provokaation yhteydessä. Uskovaisten kaksijakoisuus tulee taas inhottavana näkyviin. Ei löydy edes pienintäkään yritystä tämän provokaation tasapuoliseen arviointiin. Israeli on ainoa alueen valtio, joka on demokraattinen. He ovat koko vasltion historian ajan taistelleet itsenäisyytensä puolesta. Näiden sotien ja kahakoiden tarkoitus on ollut nostaa öljyn hintaa ja laskea siten vapaitten maitten elintasoa. Outoa on, että tällaista tuetaan vapaista maista. Jälleen kerran idealistien diivailunhalu eli heikko itsetunto herättää huolta.

Ilkka Luoma

Entä palestiinlaisten epätoivo muurin puristuksessa ja taloussaarrossa - herättääkö se mielipahaa ja kapinahenkeä juutalaisia kohtaan?

Helena Kaski

Tuo "epätoivo muurin puristuksessa" vetoaa moniin lukijoihin. Kuitenkin tässä todellisessa maailmassa ns. palestiinalaisiksi kutsutut ovat maailman eniten taloudellista apua saanut ihmisryhmä.

Kun he elivät Jordanian ja Egyptin puristuksessa kovan sotilaallisen kurin alla ja taloudellisesti laiminlyötyinä, maailman media ei välittänyt heistä tuon taivaallista. Israelin vallan alla näiden arabien elintaso on PARANTUNUT moninverroin verrattuna edellisiin vallanpitäjiin, oli mittarina sitten sisävessat, vesijohto, terveydenhoito, koulutus tai mikä muu hyvänsä. Silti heidän jokaisesta ongelmastaan syytetään Israelia. Mitä he voisivat tehdä itse omaksi hyväkseen?

Arabit eivät voi jatkaa elämistä USA:n ja lännen kustannuksella seuraavaa 60- vuotisjaksoa. Hirvittää ajatella tulevia vaaleja, joissa ehdolla taitaa olla vaan Fatahin ja Hamasin höyrypäitä eikä ketään sellaista, joka todella haluaa rauhaa ja yhteistyötä sekä tavalliselle kansalle parempaa tulevaisuutta.

Shade (nimimerkki)

On muuten toinenkin valtioton kansa jota Hitlerin Saksa massamurhasi siinä määrin kuin pystyi.

Nimittäin romanit.

Heillä ei ole valtiota vieläkään, eikä se sortokaan ole mihinkään kadonnut, kuten Suomenkin kesäisestä katukuvasta voi huomata.

Sääli ettei heille löydy yhtään intohimoisia puolustajia, vieläkään. /Shade

Veera Tuomi (nimimerkki)

38 Olet oikeassa, juutalaisilla on erikoisoikeuksia, on lupa tappaa ja on lupa valloittaa muiden maita. Ovat valittu kansa, ja jumalansa siunaama, he saavat olla yli-ihmisiä, koska ovat parempia!

Ilkka Luoma

Israelin itsekäs valloituspolitiikka

Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.

Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä. Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.

Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä. USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa. Palestiina teki näin ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa. USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla.

Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä. Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä. Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus.

Hamas kykenee turvaamaan järjestyksen Palestiinassa. Hamas ei ole asettanut kyseenalaiseksi Mahmud Abbasin presidenttiyttä. Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia. Äärijuutalaiset eivät ole sen enempää Jumalan valitsemia kuin palestiinalaisetkaan. Jumala on luvannut maan kaikkien ihmisten asuttavaksi. Noin 3000 vuotta sitten Egyptin suuret faaraot hallitsivat nykyisiä palestiinalaisten ja israelilaisten alueita. Nykyiseltä Turkin alueelta tulleet heettiläiset olivat egyptiläisten vakiovastustajia päätettäessä kaupallisista eduista ja rajankulusta.

Venäjä näkee tasapainoittajan aseman uutena ratkaisijana valtariidassa. Presidentti Putin ymmärsi kutsua Hamasin vierailulle Moskovaan ja järjestää rahoitusta Palestiinan hallinnon ylläpitämiseksi. Venäjän asema on mielenkiintoinen, kun ajatellaan, että Israelissa on suuri Venäjältä/entisestä Neuvostoliitosta tullut juutalaisvähemmistö. Israelissa on ollut havaittavissa jännitteitä uusmaahanmuutajien ja aiemmin alueelle tulleiden välillä.

Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen, kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt. Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta.

Myötämielisyys, valloitettujen alueiden luovutus takaavat parhaiten rauhan alueelle, sillä palestiinalaiset ovat yhtä väsyneitä jatkuvaan sotaan, murhiin ja väkivaltaan. Ihmiset haluavat rauhassa elää arkielmäänsä; syödä, jatkaa sukua ja harjoittaa uskontoansa sekä tyypillisä tapojaan.

Israelin taloudellisesti vahvempana ajattelisi ymmärtävän vastaantulon ja näin parhaiten takaavan itselleen normalisoituvan yhteiskuntaelämän. Israelin sotahaukat eivät halua tasapainoa. Pitääkseen valtaansa yllä, haukat haluavatkin lietsoa väkivaltaa ja pelon ilmapiiriä. Toisen puolen samankaltaiset äärinekset helposti ryhtyvät samaan; kierre on valmis. Israel ei voi kostaa muinoin juutalaisten kohtaamia kärsimyksiä. Mikään inhimillinen kristillisyys ei kehoita vastaamaan pahaan pahalla.

Ilkka Luoma

35877/382487

Visitor (nimimerkki)

#38. "Ei löydy edes pienintäkään yritystä tämän provokaation tasapuoliseen arviointiin. Israeli on ainoa alueen valtio, joka on demokraattinen. He ovat koko vasltion historian ajan taistelleet itsenäisyytensä puolesta. "

"Lainaten edeltä…

”Ei löydy edes pienintäkään yritystä tämän provokaation tasapuoliseen arviointiin.

=> Lakipykälin arvioituna asia on selvä. Merirosvoja ei tarvitse kunnioittaa.

Israeli on ainoa alueen valtio, joka on demokraattinen.

=> Israel on teokraattinen. Tämän vuoksi sen virallinen nimi on Israelin valtio eikä Israelin tasavalta. Jos Israel olisi tasavalta, se ei olisi teokraattinen. Israelilla ei ole perustuslakia koska israelilaiset eivät kykene määrittelemään, mikä valtio on.

He ovat koko valtion historian ajan taistelleet itsenäisyytensä puolesta.

=> Ja kaikkien muiden itsenäisyyttä vastaan.”

http://pekkasivonen.blogit.uusisuomi.fi/2010/06/01...

Ilkka Luoma

Miksi Israel ei kunnioita YK:n päätöslauselmia ja edelleen miehittää oman hyökkäyssotansa valloitusalueita, ja koko kansainvälinen yhteisö on tuominnut miehityksen, mutta Israel ei tee mitään - vaan rakentaa laittomia siirtolaiskyliään palestiinalaisten päälle.

Helena Kaski

Israel kunnioittaa kovasti päätöslauselmia. Niiden mukaan sen tulee vetäytyä v.-67 valloittamiltaan rajoilta turvallisten rajojen taakse. Näinhän se teki: vetäytyi valtavalta Siinailta rauhansopimusta vastaan. Gazasta se vetäytyi osoittaakseen rauhantahtoaan, mutta vetäytymisen seuraus oli karvas pettymys.

Juudeasta ja Samariasta ei ole koskaan ollut tarkoitus vetäytyä kokonaan. Sen turvalliset rajat riippuvat varsinkin siitä, aikooko arabiosapuoli elää rauhassa vai ei- minkäänlaisten rajojensa sisällä. Tämän hetkisten tapahtumien valossa ja Hamasin omien johtajien suun vahvistamana näyttää siltä, että vetäytyminen olisi silkaa typeryyttä, kuten Gaza osoitti.

Israel ei rakenna kenenkään "päälle". Se laajentaa kaupunkejaan maalle, joka ei ole kenenkään muun maata.

Visitor (nimimerkki)

Uusi laiva lähti jo.

"Mitä tekee Israel? – Uusi aktivistialus kohti Gazaa

Palestiinan saartoa vastustavat aktivistit lähettivät tiistaina uuden avustusaluksen Italiasta kohti Gazaa. Maanantaina avustusaluksiin verisesti hyökänneen Israelin sotilasviranomaiset eivät ole suostuneet sanomaan, miten alus tullaan ottamaan vastaan"

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/93973-mita-tekee-...

Helena Kaski

Se tullaan tietysti pysäyttämään ja kääntämään toiseen suuntaan. Israel ei edelleenkään salli ohjusten vientiä Gazaan.

Ilkka Luoma

42#
Joku voisi sanoa, että nyt kaivetaan verta nenästä ja taas joku sanoisi, että kansalaisaktivismi nujertaa juutalaisten valtahegemoniaa alueella - mene ja TIEDÄ...

Ilkka Luoma

41#
Mutta juutalaisethan ovat jumalan valittu kansa ja heillä on etuoikeus luvattuun maahan! [sat.fil.]

Veera Tuomi (nimimerkki)

44 Oliko tuo joke? !!

Ilkka Luoma

45#
Joke mikä joke, ... sillä maailmassa ei ole sellaista universaalia jumalaa, joka antaisi yksittäiselle kansalle tai kansanosalle kuin uskontokunnallekkaan mitään erioikeutta muihin eliöihin nähden.

repe (nimimerkki)

39 "On muuten toinenkin valtioton kansa jota Hitlerin Saksa massamurhasi siinä määrin kuin pystyi.

Nimittäin romanit."

Ei pidä paikkaansa. Tässä on taas nielty siionistimedian valheet sellaisenaan. Lue esim:

http://toinennakemys.wordpress.com/2010/02/14/roma...

Kuinkahan paljon vasemmisto, jonka aatteisiin usein kuuluu oikeutetu Israelin arvostelu, on vuosien saatossa pönkittänyt Israelin eduksi valheita historiasta. Kuka vasemmiston aatteista oikein päättää?

P.A. Kollinen (nimimerkki)

Tähän väliin laitan kysymyksen, onko kukaan suomesta tutkinut tätä asiaa?

http://www.discoverynews.us/DISCOVERY%20MUSEUM/Bib...

http://www.aish.com/ci/sam/48931527.html

Ilkka Luoma

47#
Oliko juutalaisten sotilashyökkäys Gazaan vuoden 2009 alussa luonteetaan pienoismassamurha? - 1300 tapettua, joista 300 lapsia ...

Helena Kaski

Mikä oli luonteeltaan Hamasin 10 000 raketin sarja Israeliin? Olisiko sen pitänyt antaa jatkua? Mitä tietoa sinulla on 300 kuolleesta lapsesta, paitsi Hamasin sana? Uskotko sinä Hamasin kertomiin uhrilukuihin?

Positronic (nimimerkki)

Kertookohan se notain, kun juutalaisten äo on parempi keskimäärin kuin muilla valkoisilla ja mustilla?

Matti Palviainen

Miksi se ei ole sitä Israelin juutalaisilla? (On kyllä parempi kuin afromusien.)

Ilkka Luoma

Vuoden 1967 jälkeen USA, Israelin suurimpana tukijana, ei ole ennen tätä päivää koskaan sanonut suoraan, että juutalaisten pitäisi palata 1967 sotaa edeltäneisiin rajoihin. Israelin pääministeri Netanjahu lensi heti tapaamaan Obamaa. Kuinka ratkaistaan Syyrialle kuuluva Golan ja kuinka paljon puhuttu muuri? - Nyt ollaan ratkaisun paikassa ja USA:n presidentti on laittanut koko arvovaltansa peliin - mitä tästä syntyy?

Jukka-Pekka Vasara

Tästä ei seuraa mitään.

Jutku ei taho antaa maata.

Rättipäät ovat tyytyväisiä nykyiseen rahastusrenkaaseensa.

Eurooppalaisten pitäisi ottaa etäisyyttä asiaan joka ei meille hiukkaakaan kuulu ja laittaa kaikki "tuki" poikki. Heti.

Helena Kaski

Netanjahun matka oli sovittu jo kauan ennen Obaman puhetta.

Golan kuului Syyrialle joskus, ei enää.

Liikuttavaa, että huolehdit muurin kohtalosta, mutta et niistä sadoista israelilaisista, joiden hengen turva-aita on säästänyt.

Obaman puhe ei mullista mitään. Hän poikkesi USA:n linjasta liehitellen arabeja, mutta ei onnistu ostamaan heidän hyväksyntäänsä. Arabijohtajat näyttävät todelliset karvansa mahdottomine vaatimuksineen eikä minkäänlaista ratkaisua ole näköpiirissä.

Ratkaisu on vain ja ainoastaan siinä, että he suostuvat hyväksymään juutalaisvaltion ja elämään sen kanssa rauhassa. Muuten konflikti jatkuu tuleviin sukupolviin aikaansaamatta mitään muuta kuin verenvuodatusta.

Dari-anne Suomalainen

Juutalaisia on varmaan vihattu siitä syystä, että he eivät ole suostuneet ottamaan jumalakseen muinoin kuollutta naapurin poikaa, nimeltä Jeesus.

Mutta kuinka paljon olisi vihattu jos he olisivat julistaneet maailmalle että meidän Jeesus-poika on jumalan poika ja istuu taivaissa isänjumalan oikealla puolella, nyt parannnuksen tekoon tai joudutte helvettiin.

Miettikää sitä, ja sitä kuinka hölmöjä me olemme.

Ilkka Luoma

Ketkä tuomitsivat Jeesuksen ristille? Olisiko roomalainen Pontius Pilatus armahtanut hänet, ellei olisi painostettu - keiden taholta?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Meidän syymme sinänsä, anteeksipyyntönä heidän joukkomurhastaan annoimme heille maatilkun alueelta jonka alkuperäisväestölle juutalaisviha on tullut jo äidinmaidossa yli tuhat vuotta.

Pertti Väänänen

Juutalaisille tuli evankeliumi ensimmäisenä, kuitenkaan eivät he ei ole ottaneet sitä vastaan, vaikka heille sitä on saarnattu jo 2000 vuotta, ja vaikka heistä ovat kristiuskon isät Aabrahamista alkaen. Olisikohan tässä jotain selityksen poikasta?

Dari-anne Suomalainen

Juutalaisuus on monoteismi, ei kolmiyhteinen.

Juutalaisuuteen ei myöskään kuulu iänkaikkinen helvetti tai kadotusoppi, joten ei sieltä tarvitse palastaakkaan.

He eivät siis tarvitse evankeliumia.

Ilkka Luoma

Mitä sen sijaan juutalaiset tarvitsevat, ja jos löydät tähän vastauksen, niin miten se saadaan?

Helena Kaski

"Juutalaisille tuli evankeliumi ensimmäisenä, kuitenkaan eivät he ei ole ottaneet sitä vastaan, vaikka heille sitä on saarnattu jo 2000 vuotta, ja vaikka heistä ovat kristiuskon isät Aabrahamista alkaen. Olisikohan tässä jotain selityksen poikasta?"

Miksi juutalaiset olisivat ottaneet vastaan uuden uskonnon, kun heidän Jumalansa kieltää kunnioittamasta KETÄÄN rinnallaan?

Aabraham on juutalaisten isä, jonka kristinusko ja islam ovat myös omineet itselleen.

Miksi juutalaisten kieltäytyminen ottamasta vastaan kristinuskoa aiheuttaisi vihaa? Mitä muuta ihmisryhmää vihataan siksi, että he eivät käänny kristityiksi?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

kristinusko ja islam kummatkin ovat juutalaisuuden haarauskontoja...ohjekirja vanhan testamentin lukuun vaan on eri

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Hitlerillä oli syy vihata siionisteja; siionistit ja Englannin kuningatar tekivät vaihtokaupan, jossa siionistit saivat asumisoikeuden palestiinassa ja kuningatar sai amerikkalaiset mukaan sotaan. Se on "Balfour Declaration" . Missä Rothschild siellä ongelma.
Luotan näissä asioissa Benjamin Freedmaniin

http://www.themodernreligion.com/jihad/freedman.html

Ilkka Luoma

Ketkä olivat ENSIMMÄISINÄ Palestiinan aluella, vai onko sillä mitään merkitystä?

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Sillä ei liene merkitystä ,kun puhutaan Hitlerin juutalaisvihasta, joka sai alkunsa tuosta 1. maailmansodan aikaisesta vaihtokaupasta jonka seurauksena sillä hetkellä varmalta voittajalta näyttänyt Saksa hävisi sodan. Siionistien myöhemmät toimet etenkin kauppasaarto Saksaa vastaan lisäsivät katkeruutta.

Jukka Pelkonen
Ilkka Luoma

Moni muukin, ja moni vihaa katkerasti, miksi?

Matti Palviainen

Rakastatko muita lähimmäisiäsi?

Nykyjuutalaisuus eli rabbiinijuutalaisuus perustuu farisealaisuuteen (Wikipedian mukaan), jonka pyhä kirja on Talmud ("isien perinnäissäännöt" kirjallisena): "Nykyään tunnettu juutalaisuuden muoto eli niin kutsuttu rabbiinijuutalaisuus on kehittynyt farisealaisesta tulkinnasta." "Karaiittijuutalaiset (parin prosenin vähemmistö)eivät hyväksy rabbiinijuutalaisuuden Talmud-kirjallisuutta laillisena auktoriteettina, vaan pitäytyvät pelkkään Tanakhiin, juutalaiseen Raamattuun (kristillisen Raamatun Vanha Testamentti) ja tämä suuntaus onkin lähempänä saddukealaista tulkintaa." - Wikipedia

Ja Talmud vasta onkin rasistinen teos:

Elizabeth Dillingin "The Jewish Religion. Its Influence Today" sekä Christian News Encyclopedia I-V.

Ei-juutalaisista (kristityt mukaan lukien):

1. Keritoth 6b: Ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.

2. Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.

3. Midrash Talpioth 225d: Jehova (Jumala) loi ei-juutalaiset ihmisen muotoisiksi, niin ettei eläinten muotoisten eläinten tarvitse palvella juutalaisia. Ei-juutalainen (esim. kristitty) on niin ollen ihmishahmon omaava eläin, jonka on palveltava juutalaista yötä päivää. Heitä ei voi koskaan vapauttaa tästä palvelusta.

4. Shene Lukohoth Haberith: Vaikka maailman kansat ulkonaisesti muistuttavat juutalaisia, he ovat varsinaisesti vain apinoita ihmisiin verrattuna.

Jne

Tuomas Hako

Islamia vihaavat ja pelkäävät (ehkä syystä) typykät varmaankin olisivat kiitollisia, kun kaivaisit myös sen, miten Talmud nimittää ei-juutalaista naista ja miten pikku tyttöä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Minulla ei ole juutalaisia mitään vastaan, päin vastoin ihailtavia saavutuksia on sillä kansalla.

Mutta juutalaisten valta kyllä ihmetyttää. Mielestäni juutalaisilla on suhteettoman paljon väkilukuunsa nähden valtaa rahoitussektorilla ja kansainvälisissä rahoitusjärjestöissä. Myös Hollywood ja media ovat juutalaisten käsissä ja niin ovat myös Google ja Facebook.

Kuvitelkaa, jos vaikkapa kiinalaisilla, arabeilla tai venäläisillä olisi yhtä paljon edustajia noiden alojen ja järjestöjen huipulla. Kyllä se vähän pistäisi ihmettelemään ja miettimään, millä tarkoitusperillä tätä hommaa ohjaillaan.

Mielestäni olisi reilua jakaa johtopaikkoja ja valtaa myös muiden etnisten ryhmien kanssa.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

"Kuvitelkaa, jos vaikkapa kiinalaisilla, arabeilla tai venäläisillä olisi yhtä paljon edustajia noiden alojen ja järjestöjen huipulla. Kyllä se vähän pistäisi ihmettelemään ja miettimään, millä tarkoitusperillä tätä hommaa ohjaillaan."

...puhumattakaan, että valta Suomessa olisi suomalaisilla. On tärkeämpää olla "mukana ytimessä", vai miten se nyt meni.

..Sitäpaitsi sehän olisi rasismia, jos suomalaiset päättäisivät yksin omista asioistaan.

Ilkka Luoma

Eheällä ja johdetulla reviirillä sisäisistä päätöksistä päättävät kyseisen reviirin haltijat omassa järjestyksessään.

Enni Kulovaara

Juutalaisuus on uskonto, ei kansa.

Jos et satu tietämään, niin muinoin Preussissa tai Saksassa tai mikä se silloin olikin, niin juutalaisilla ei olleet muut elinkeinot sallittuja, kuin rahanlainaaminen. Ehkä huomenna haen sen historiallisen dokumenttilinkin, nyt en jaksa.

Tuomas Hako

Kyllä he omasta mielestään ovat kansa ja jopa rotu. Ilmeisesti ei-juutalaisille on levitelty erilaista tietoa ja hyväuskoiset ja hyvää tarkoittavat typykät on saatu valjastetua ajamaan omia etuja...

Ilkka Luoma

Koron kiskonta oli satoja vuosia sitten hyljeksittyä ja halveksuttua. Entä jos lainat olisivat tänään "korottomia"?

Enni Kulovaara

Tuomas.

"Kyllä he omasta mielestään ovat kansa ja jopa rotu. Ilmeisesti ei-juutalaisille on levitelty erilaista tietoa ja hyväuskoiset ja hyvää tarkoittavat typykät on saatu valjastetua ajamaan omia etuja..."

- On ihan sama mitä he ajattelevat asiasta. Uskonto ei silti ole rotu. Onko esimerkiksi Seela Sella samaa "rotua" kuin Benjamin Netanjahu?

Ilkka Luoma

Jatkuvan uhan edessä ovat nokkeloituneet muita etevemmiksi, keskimäärin.

Dari-anne Suomalainen

Juutalaisia on aina syytetty kaikesta mahdollisesta mitä maailmassa on tapahtunut, kuten kristinopin nimittely Jumalan murhaajat, perkeleen lapset, saatanan synagoga. Heistä on aina tehty syntipukki/ vikauhri oli sitten rutto, lama, mikä tahansa, kuten pankkikriisi nykyisin.. sama toistuu aina.

Raamatussa sanotaan vikauhrista, Herran kärsivästä palvelijasta mm. näin.

Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, hän saa nähdä jälkeläisiä ja elää pitkään, sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi.

Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi.

Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit ja rukoili pahantekijäin puolesta.

Ilkka Luoma

Mitä Jumala/Allah/Jehova jne... tuumaa juutalaisten tappamista yli 300 palestiinalaislapsesta?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ei minusta juutalaisia pidä turhaan syyttää, mutta kyllä olisi reilua, että heillä olisi valtaa maailmassa vain suhteessa väkilukuunsa.

Eikö sinustakin ole epäreilua, että 10 miljoonainen kansa saa johtaa Maailmanpankkia, IMF:ää, FEDiä ja investointipankkeja. Reilua olisi, jos jaettaisiin noita positioita myös muille etnisille ryhmille.

Kyllä minuakin jopa hiukan kiusaannuttaisi, jos pelkkiä etnisesti suomalaisia olisi noiden puljujen johdossa. Ei se tuntuisi oikealta.

Ilkka Luoma

Kuka tai mikä maa hyökkäsi ENSIN 1967 6-päivän sodassa?

Dari-anne Suomalainen

"Mitä tuumaa"

Kuolema tuskin merkitsee Jumalalle samaa kuin meille, hänellä on omat aivoitukset. Jos lapsia kasvatetaan vihaan, ei heistä tulee vanhempiaan parempia.

Ilkka Luoma

Kommenttisi mukaan "vihaan" kasvatetut lapset saa siis tappaa?! Entä jos "viha" on oikeutettua? Mikä olisi oikeutettua?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Juutalaisten jumala on antanut heille erivapauden murhiin ja tappoihin.

Dari-anne Suomalainen

Ilmeisesti oikeuttua olisi se, että juutalaislapsia saa tappaa, mutta oikeutettua ei ole se, että he puolustautuvat.

Tämä on kritillisten kirkkoisien aikoinaan julistama oppi;

"Emme voi kaikkia juutalaisia tappaa, koska muuten Jeesus ei tule takaisin. Olkoot he keskuudessamme, mutta eläköön köyhyydessä ja kurjuudessa kunnes nöyrtyvät ottamaan meidän jumalamme kristuksen vastaan."

Matti Palviainen

"lmeisesti oikeuttua olisi se, että juutalaislapsia saa tappaa, mutta oikeutettua ei ole se, että he puolustautuvat.

Tämä on kritillisten kirkkoisien aikoinaan julistama oppi;

"Emme voi kaikkia juutalaisia tappaa, koska muuten Jeesus ei tule takaisin. Olkoot he keskuudessamme, mutta eläköön köyhyydessä ja kurjuudessa kunnes nöyrtyvät ottamaan meidän jumalamme kristuksen vastaan."" - Dari-anne

Unohdit lähteen. Miksi?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ai kun hienoja kommentteja tuolla alussa Tapio Nevalta, harmi että tämä älykkö, ja oikea sellainen (huumori;), on kadonnut täältä usarista.

No mutta itse aiheeseen. Itseäni ei kiinnosta Israelin leimaaminen, ovathan he mahdottomassa paikassa sekä maantieteellisesti että poliittisesti, vähän kuin Suomi venäläisten ja ruotsalaisten välissä on ollut. Israelin onni on siinä, että ympärillä olevat viholliset ovat vielä barbarian asteella eivätkä siksi kykene strategiseen ajatteluun, vaikka aseet ja voimansa yhdistämällä voisivat lyödä sen mennen tullen, näin maallikon näkökulmasta.

Minua kiinnostaa enemmänkin se, mistä juutalaisviha ja vainot saivat alkunsa Euroopassa (venäjä erikseen). Olen järkeillyt asian niin, että kun juutalaiset joutuivat lähtemään kotiseuduiltaan aikoinaan pakoon, Euroopan alueella he olivat alinta kastia, kuten romanitkin. Juutalaisten kohtaloksi tuli kaikkein vihatuin ammatti - veronkanto, alhaisen asemansa vuoksi. Siitä käsittääkseni juontuu myöskin juutalaisten pankkitoiminta.

Dari-anne Suomalainen

"voimansa yhdistämällä voisivat lyödä sen mennen tullen "

Eivät ole voineet silloinkaan kun yhdistivät voimansa ja hyökkäsivät yhtenä rintamana joka suunnalta ja Israel oli vielä heikosti aseistettu.

Nyt viholliset kääntyvätkin itseään vastaan, joka maassa, jostain syystä.

Niin on käynyt aina.

Ilkka Luoma

Olivat häviämässä lopullisesti vuonna 1973, kunnes amerikkalaiset sotakoneet nousivat Välimerellä olevista lentotukialuksista tuhoamaan egyptiläisten sotavarustuksia ja armeijoita. Tuolloin ilman USA:ta - juutalaisten Israel olisi lopettanut olemassa olonsa ..., tai sitten egyptiläiset olisivat tyytyneet siihen, että 1967 rajat olisi palautettu, mutta eipä jossitella.

Lyhyesti: USA pelasti suoralla väliin tulolla Israelin 1973, jolloin muuten sodan aloittajina olivat arabit.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Dari-anne, tarkoitat sitä kuuden päivän sotaa varmaankin.

Niin, ei nämä juutalaisten viholliset kykene kuin seuraamaan muhamettinsa tuhannen vuoden takaista seksielämää ja harjoittamaan naisten riistämistä esikuvansa tavoin. Muhammadin ajoista se juutalaisviha juontuukin, juutalaisiltahan Muhammad kopioi yksijumalisuusperiaatteen uskonnolleen.

Kyllä minä rehellisesti sanoen tsemppaan Israelia, ainoata demokratiaa puolustavaa maata lähi-idän alueella, jossa niin arabit kuin juutalaiset elävät sovussa, kunhan hyväksyvät demokratian periaatteet.

Ilkka Luoma

Vuoden 1967 6-päivän sodan aloitti ja hyökkääjänä oli Israel, tosin ympäröivien maiden osaprovosoimana. Arabien tyyliin on aina kuulunut voimakas retoriikka ja sapelin kalistus, ei niinkään suora sota - joka taas kuuluu enempikin Israelin keinovalikoimaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Muistan itsekin ihailleeni Israelin toimintaa silloin 1967. Ja ilmeisesti se on sotilaallisesti tarkasteltuna edelleenkin erinomainen suoritus. En nyt ryhtynyt kaivamaan arabien ihmistappioita sen 6 päivän aikana mutta luultavasti nekin olivat minimaaliset suhteessa menetettyyn maa-alueeseen.

Sitä taas ei mitenkään pysty tietämään, mihin toisenlainen poliittinen strategia olisi johtanut. Ainakin nykyinen tilanne on täysin mahdoton. Kuvitellaanpa, että Suomi olisi koko ajan sankarillisesti sotajalalla Venäjää vastaan. Jotenkin rauhanomainen rinnakkaiselo kuulostaa varsinkin sen pienemmän kannalta paremmalta vaihtoehdolta. Mutta pahoin pelkään, että Palestiinan kysymys kaikkine lieveilmiöineen on avaamaton umpisolmu.

Niin, miksi juutalaisia vihataan. Sellainen on ikävä ihminen, joka saa koko ajan turpiinsa ja aina nousee. Lyöjältä loppuu voimat. Mutta kivaa ei ole kummallakaan.

Ilkka Luoma

Voisimme pohtia samalta pohjalta myös Australian aboriginaaleja, Etelä-Amerikan inkojen jälkeläisiä, Espanjan baskeja, Pohjois-amerikan intiaaneja, Kanadan inuitiittejä, jopa Suomen saamelaisia jne ...

Dari-anne Suomalainen

Elina

En tarkoittanut kuuden päivän sotaa vaan aikaa jolloin juutalaiset ympäri maailmaa juhlivat uuden Israelin valtion perustamista 1948.

Jo ensimmäisenä päivänä Israelin kimppuun hyökkäsi kuusi arabimaata: Egypti, Jordania, Irak, Syyria, Libanon ja Saudi-Arabia.

Uusi valtio oli jo alussa kuolemanvaarassa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kenen maille diaspora tuli, ketkä olivat siellä ennen? Kenen elinmahdollisuudet kavennettiin ja kenen määräyksestä, oliko määräyksen takana koko kansainyhteisö, vai pelkästään englantilaiset?

Ilkka Luoma

Olisiko muu maailma valmis täyteen Israel-boikottiin "pakottaakseen" juutalaiset "lopulliseen rauhaan" heidän lopullisen ratkaisun sijasta?

Helena Kaski

Jospa katsoisimme taas kerran karttaa. http://www.iris.org.il/sizemaps/arabwrld.htm

Koska maailma olisi valmis pakottamaan kaikki islamilaiset sekä arabimaat hyväksymään Israelin olemasssaolon pysyväksi ominaisuudeksi ja lopettamaan kaiken valehtelun, vihakasvatuksen, sotilaallisen valmistautumisen ja boikotit juutalaisvaltiota vastaan ja elämään rauhassa sen kanssa?

Dari-anne Suomalainen

Hyvin kristillistä ajattelua.

Voi olla, kuka tietää huomisesta, mutta eiköhän ne selviä siitäkin.

Matti Palviainen

Juutalaisten loppuratkaisu on heittää sopivan hetken tullen arabit Jordaniin, josta saavat kiivetä Arabian erämaan puolelle, siis, ne, jotka kykenevät.

Tämä on juutalaista ajattelua. Ilmeisen kohtuutonta verrattuna "kristilliseen" ajatteluun.

Ilkka Luoma

Israelin olemassaolo on täysin amerikkalaisten varassa - niin taloudellisesti kuin sotilaallisesti.

Dari-anne Suomalainen

Luoma

"Mitä tapahtuisi, jos yksi maailman suurimmista uskonnoista - islamilaiset, käyttäisivät suhteessa yhtä paljon raakaa tappamisen väkivaltaa kuin Israelin juutalaiset. "

Käyttäväthän ne paljon enemmän ja salakavalasti, eivät ilmoita etukäteen, että viekää siviilit pois alta, vaan hyökkäävät yöllä kotiin, kuten vasta Israelissa surmattii kokonaisen perhe.
Kolme lasta, isä ja äiti puukotettiin kuoliaiksi omassa kodissa. Yksi lapsista oli vielä vauva.

Itsemurhapommittajat ovat iskeneet tavarataloissa, koulubusseissa, väkijoukoissa, ruuhkapaikoissa, häissä ja hautajaisissa.
Kun Gazan kulkureittejä yritettiin avata vapaamman liikumisen sallimiseksi, ensimmäisenä kivitettiin juutalaisperhe, joka oli ajelulla lasten kanssa, isä sai kiven päähänsä ja loukkantui vakavasti, lapset selvisivät hiukan pienemmin vaurioin.

Italialainen rauhanaktivisti hirtettiin vasta Gazassa, Hamasin ja siitä irtautuneen ääriliikkeen keskinäisten kiristysten uhkavaatimuksena.

Näitä on niin paljon, ne eivät yleensä ylitä uutiskynnystä, koska ketään ei kiinnosta mitä juutalaisille tapahtuu.

Dari-anne Suomalainen

Viimeisessä pitkässä Obaman puheessa oli paljon hienoja asioita ja tavoitteita, mutta en ymmärrä hänen logiikkaansa suhteessa Israeliin.

Hän on pitkin aikaa antanut luvan siirtokuntien rakentamiseen ja nyt hän yks' kaks' vaatti vetäytymään.

Mitä järkeä.

Ilkka Luoma

Obamalla ei ole edes valtuukisia antaa "lupaa" - kaikki siirtokunnat, jotka ovat ennen 1967 sodan rajojen ulkopuolella - ovat laittomia YK:n ja kansainvälisen lain nojalla. Juutalaiset eivät ole viisveisanneet tuosta muun maailman vaateesta vetäytyä toisten alueilta, jotka se valloitti omalla hyökkäyssodallaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Obama ei anna lupaa. Ja juutalaiset ovat vieraalla maalla luvatta.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Ketkä olivat ENSIMMÄISINÄ Palestiinan aluella, vai onko sillä mitään merkitystä?"

Eipä taida tuolla kysymyksellä olla mitään merkitystä. Israelin alueella on aikojen saatossa asunut kymmeniä ellei satoja kansoja. Onhan Jerikko todettu yhdeksi maailman vanhimmista kaupungeista. Juutalaisia siellä on asunut muinaisten faaraoidenkin aikana.

Palestiina-nimitys on hyvin tuore samoin kuin palestiinalaiset. Juutalaisia alueella lienee asunut kaikkein kauiten, kun verrataan eri heimoja tahi kansoja. Roomalaiset kyllästyivät aikanaan juutalaisten jatkuvaan kapinointiin ja löivät heidät sekä pakottivat ns diasporaan. Senkin aikana maassa oli juutalaisasutusta.

Minua kiinnostaa, mistä ja miten nämä ns palestiinalaiset ovat tulleet. Heidän esi-isänsä lienevät olleet vuokraviljelijöitä osmannien valtakunnassa aina ensimmäisen maailmansodan loppuun saakka.

Vuonna 1948 taisi käynnistyä yhtä aikaa juutalaisten itsenäisyystaistelu ja arabien ainakin julistama pyhä taistelu juutalaisten heittämiseksi mereen. Minä en lähtisi kokeilemaan ja olemaan "tumput suorina" olettaen, että huudot ovat pelkkää retoriikkaa, koska ainahan ne ylisanoja käyttävät.

Jotenkin on päästävä eteenpäin toivottavasti osapuolten hyväksymään ratkaisuun. Onneksi minä en ole mukana neuvotteluissa, koska minulla ei ole edes aavistusta siitä, mitä tehdä. Palestiinalaisten lukumäärä on kasvanut 60-vuoden aikana valtavasti. Hekin ovat todella diasporassa. Suvun asuinsijoille ei varmasti kovin moni palaisi, mutta myydä se tila olisi mukavaa.

Israelissa on myös arabeja asevoimissa. Lisäksi se maa on Lähi-Idän ainoa demokratia tietenkin kaikkine puutteineen.

mikael torppa

”Koraanin rinnalla kulkee Muhammadin perintö-oppi, sunna. Se velvoittaa muslimia aivan samaan kuin Koraanikin. Sillä Islam opettaa että Muhammad oli ”masum” joka tarkoittaa Allahin täydellisessä johdatuksessa olevaa ja siis synnitöntä. Teki hän sitten mitä tahansa niin kaikki oli Allahin edessä oikein, joten muslimia velvoittavat niin Muhammadin sanat opetukset ja teot, ovat ne sitten meistä kuinka omituisia ja pahoja tahansa.” (Pekka Sartola)

Koraani sanoo; ”Sille joka ei usko Allahiin ja hänen lähettilääseensä (Muhammad) ja muille uskottomille, me olemme valmistaneet hehkuvan tulen” (48:13)

Sunna sanoo; Abu Dawd, vol 2: Omar ibn al-Khattab sanoi: Kuulin profeetan (Muhammad) sanovan: Minä tulen heittämään juutalaiset ja kristityt ulos niemimaalta (Arabia) enkä tule jättämään sinne muita kuin muslimeja.

El Beddayah, ibn Katheer vol 4: ”Tappakaa jokainen juutalainen jonka saatte käsiinne”

Abu Dawd kirja 13: Muhayyishan kertomana: Allahin lähettiläs sanoi: Jos saatte voiton juutalaisista tappakaa heidät”.

Islam opettaa tällaista. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä että jokainen muslimi näin ajattelisi mutta on muslimeja jotka haluavat kirjaimellisesti noudattaa koraania ja sunnaa. Tällaisen opetuksen pohjalta ei ole ihme miksi muslimit haluavat Israelin pois maailmankartalta ja miksi Israelia vastaan tehdään hyökkäyksiä ja miksi lopun aikana Israeliin tullaan hyökkäämään.

Ei siis ole kyse siitä ettäkö muslimit (palestiinalaiset) tarvitsisivat Israelin maan vaan islamin uskonnon opetuksesta.

Koraani sanoo; ”ajamaan vääräuskoiset pois sieltä mistä he ovat joskus teidät pois ajaneet” (Suura 2:191)

Koraani kehoittaa muslimeja ajamaan juutalaiset pois Israelista. Ei ole siis kyse että muslimit tarvitsisivat Israelin maata vaan islamin uskonnon noudattamisesta.

Tämän asian vuoksi ei oikeata rauhaa synny muslimien ja juutalaisten kesken ennen kuin juutalaiset ovat pois ajettu Israelista ja juutalaiset on tapettu sillä näin islamin uskonto opettaa toimimaan.

Raamattu opettaa että lopun aikana kun Israeliin hyökätään niin Israelin kansan jäljelle jäänyt kolmannes huutaa Herraa Jeesusta avuksi ja silloin Herra Jeesus tulee ja pelastaa Israelin kansan jäännöksen niiltä jotka Israelia vastaan sotivat.

Ilkka Luoma

Opettaminen ja käytännössä toiminen, voidaan vertauskuvallistaa, voidaan retorisoida ja voidaan tappaa. Juutalaiset puhuvat vähemmän, he toimivat - mm. tammikuussa 2009 tapettiin juutalaisten toimesta kahdessa viikossa 300 palestiinalaislasta.

Helena Kaski

IL:"... he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan."
Raketit eivät ole vastaus muulle kuin Israelin olemassaololle. Kannattaa katsoa tämä minuutin pätkä, että tietää, missä todellisuudessa mennään.
http://www.youtube.com/watch?v=9Fic15V8ChE&feature...

IL:"Juutalaisuutta värittää jatkuva väkivalta, kauppa ja rahanvaihto..."
Heidän elämäänsä todella varjostaa- ei väritä- jatkuva väkivalta, jota joutuvat kokemaan diasporan jälkeen vielä omassa valtiossaankin. Miksi heidän ei anneta jo elää rauhassa?

Kauppa ja rahanvaihto liittynee jokaisen kansan elämään.

IL:"Suuret maapallon valtavirrat eivät voi hyväksyä, että "joku kansa" voisi olla jumalan valittu ja sekään ei mene hyväksyntään, miksi juuri jollekin kansalle on olemassa luvattu maa."
Jokaiselle kansalle on olemassa maansa, mutta juutalaisille se sattuu olemaan juuri siellä Afrikan, Aasian ja Euroopan risteyksessä. "Maapallon valtavirrat"- mikä se sitten lieneekin- selviävät hyvin loppumaalla.

IL:"Palestiina ja Israel ovat maapallon yhteistä aluetta"
Onko Suomikin maapallon yhteistä aluetta, johon meillä ei ole oikeutta?

"Juutalaiset ovat pitäneet aatteensa puhtaana vuosisatojen ajan - Kolmas Valtakunta halusi pitää oman rotunsa puhtaana..."
Tällaisen kirjoittaja saisi hävetä nurkassa, kunnes tajuaa, mitä typeryyksiä tuli möläytettyä. Oksettavaa.

IL: "Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta."
Kysymys on mittaamattoman paljon suuremmasta asiasta kuin "eräistä kristityistä". Paavinkirkon polttorovioilla on tuhottu järjestelmällisesti kymmeniä tuhansia juutalaisia. Sama viha elää edelleen korvausteologiassa.

IL:"Juutalaiset ovat "etnisesti mahdollisimman puhtaita"..."
Provosoivat väitteesi ovat kaukana todellisuudesta. Tutkimalla USA:n juutalaisia huomaat, että assimiloituminen on sanoisinko hälyttävän suurta.

IL: "Vihaa ei ratkaista vihalla, vaan vahvemman hyväksynnällä ja anteeksiannolla."
Tämä ei ole pointti, sillä arabit eivät halua "ratkaista" vihaa vaan lisätä siihen roihua.

IL: "Asioista vapaasti ja ennakkoluulottomasti puhuminen ja keskusteleminen on avain ymmärryksen laajentumiselle."
Vain jos keskustelussa on mukana kaikki palikat.

Mikä ihme tämän puheenvuoron tarkoitus oli?

Ilkka Luoma

Puheenvuoron tarkoitus on avata silmiä näkemään se hätä, joka yleensä peittyy juutalaisten taitavan manipulaation alle. Edelleenkään ei edes jakseta suhteuttaa edellisen Gazan sodan uhrilukuja - juutalaisia 3 ja palestiinalaisia 1200, joista 300 oli lapsia. Tarkoitus on avata silmiä myös meillä täällä Suomessa.Ketkä lopultakin murhaavat ja ketä? Ketkä kuristavat Gazaa ja miksi? Miksi laittomasti hyökkäyssodalla anastettuja maita ei palauteta, vaikka koko muu maailma vaatii - kuin myös YK. Jne ...

Helena Kaski

Toisin sanoen puheenvuorosi tarkoitus on levittää arabipropagandaa, joka ei perustu tilastoihin, numeroihin, faktoihin vaan...arabipropagandaan.

Tämä tulee harvinaisen selväksi puhuttaessa uhriluvuista. Sinä et tasapuolisuuden hurmassa mainitse sanallakaan niistä valtavista taloudellisista uhrauksista, joita Israelin on täytynyt tehdä Negevissä turvatakseen asukkaiden hengissä selviäminen. Sinä et kerro, että on rakennettu tehokas ilmahälytysjärjestelmä, joka antaa asukkaille 15- 30 sekuntia aikaa syöksyä turvaan, tai että pommisuojia ja iskunkestäviä tukirakennelmia kattoihin on rakennettu suurella rahalla. Mainitsematta jää tehokas sairaanhoito vahvistettuine ambulansseineen, kotien turvahuoneet ja kaikki muu, minkä ansiosta israelilaiset pysyvät hengissä. Uhriluvun pienuudelle on selityksensä, joka tietenkin ohitetaan haluttaessa manipuloida ihmismieliä.

Mainitsematta jää myös se, miten Gazassa suojellaan siviiliväestöä, miksi alle täysi-ikäiset eli lapsiksi lasketut kantavat aseita Hamasin joukoissa ja miksi Hamas ampuu rakettejaan tietäen Israelin vastaavan tuleen.

Niinpä niin. Kannattaa avata molemmat silmät, että näkee koko kuvan stereona.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää Luomalla nimenomaan olevan molemmat silmät auki! Muista en niinkään tiedä, edes omista ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Se on siinä, kiihkottomasti ja molemmat osapuolet huomioiden.

Peter Kreisler

Vastaus kysymykseen miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja, on yksinkertaisesti se, että itselleen etuoikeuksia ottava ja toisia häikäilemättömästi hyväksikäyttävä ryhmä on usein vihattu. Tämä tosiaankaan ei koske vain juutalaisia, eikä edes kaikkia juutalaisia. Mafia, agressiiviset sotilasliitot, Stalinin armeija, Hitlerin armeija, kansainväliset hyväveli kerhot jne., ovat tai olivat vihattuja. Niin että, sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mikähän on juutalaisten hiilijalanjälki ja energiankulutus per nenä, keskimäärin ja totaalisti?

Ilkka Luoma

Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.

[Nyt] Demokraattien sopivan tumma USA:n presidentti Barack Obama esitti Lähi-idän ratkaisuksi vuoden 1967 kesäsotaa edeltäneitä rajoja. Avaus on historiallinen, sillä USA on Israelin vahvin liittolainen ja maan ”hengissä pitäjä” – niin taloudellisesti kuin sotilaallisesti.

Obaman ehdotus voi avata Lähi-idän Gordionin solmun, sillä molemmat konfliktin osapuolet, siviiliensä osalta – ovat lopen väsyneitä ja haluaisivat palata rauhanomaiseen rinnakkaineloon alueella, ilman muurin varjostusta.
...

[24052006] Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä

Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.

Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikanaan, aikansa tulleen ja vaikeuttivat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä. USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa. Palestiina teki näin ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa.

USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla.

Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä

Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä.

Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus.

Hamas kykenee turvaamaan järjestyksen Palestiinassa

Hamas ei ole asettanut kyseenalaiseksi Mahmud Abbasin presidenttiyttä. Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla [2006 – nyt Benjamin Netanjahu] pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia. Äärijuutalaiset eivät ole sen enempää Jumalan valitsemia kuin palestiinalaisetkaan.

Jumala on luvannut maan kaikkien ihmisten asuttavaksi

Noin 3000 vuotta sitten Egyptin suuret faaraot hallitsivat nykyisiä palestiinalaisten ja israelilaisten alueita. Nykyiseltä Turkin alueelta tulleet heettiläiset olivat egyptiläisten vakiovastustajia päätettäessä kaupallisista eduista ja rajankulusta.

Venäjä näkee tasapainoittajan aseman uutena ratkaisijana valtariidassa. Presidentti Putin [tuolloin – nyt Medvedjev] ymmärsi kutsua Hamasin vierailulle Moskovaan ja järjestää rahoitusta Palestiinan hallinnon ylläpitämiseksi. Venäjän asema on mielenkiintoinen, kun ajatellaan, että Israelissa on suuri Venäjältä/entisestä Neuvostoliitosta tullut juutalaisvähemmistö. Israelissa on ollut havaittavissa jännitteitä uusmaahanmuutajien ja aiemmin alueelle tulleiden välillä.

Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen,

kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt. Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä.

Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta.

Myötämielisyys, valloitettujen alueiden luovutus takaavat parhaiten rauhan alueelle, sillä palestiinalaiset ovat yhtä väsyneitä jatkuvaan sotaan, murhiin ja väkivaltaan. Ihmiset haluavat rauhassa elää arkielmäänsä; syödä, jatkaa sukua ja harjoittaa uskontoansa sekä tyypillisä tapojaan.

Israelin taloudellisesti vahvempana ajattelisi ymmärtävän vastaantulon...

ja näin parhaiten takaavan itselleen normalisoituvan yhteiskuntaelämän. Israelin sotahaukat eivät halua tasapainoa. Pitääkseen valtaansa yllä, haukat haluavatkin lietsoa väkivaltaa ja pelon ilmapiiriä. Toisen puolen samankaltaiset äärinekset helposti ryhtyvät samaan; kierre on valmis. Israel ei voi kostaa muinoin juutalaisten kohtaamia kärsimyksiä. Mikään inhimillinen kristillisyys ei kehoita vastaamaan pahaan pahalla.

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.blogspot.com

LINK:
http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri... --- [6947/422611 ~ 21052011]

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää aihe intohimoistavan lukijoita ja kommentoijia.

Toimituksen poiminnat