Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Lomailumme Suomessa parantaa kansantalouttamme

Suomessa käyneet kiinalaiset ovat ylistäneet meidän luontoamme, hiljaisuutta ja yksin olon mahdollisuutta ylivertaisena ominaisuutena. Tosin suurin osa kiinalaisista näkee ainoastaan Helsingin ja Ruotsin laivat, siksi yksioikoisiksi valmismatkat on tehty jo tilanteenkin pakosta.

Juhannuksen jälkeisen sunnuntain kunniaksi talvinen lomakuva - Rukatunturi Kuusamossa 16. helmikuuta 2004. Hiihtoloma. Photo by Ilu-04
... 

.

Suomalainen taas singahtaa kesälläkin aurinkorantojen täpötäysille hiekkarannoille varmistaen rusketuksen ja nahan käristyksen pötköttäessämme vieri vieressä hiekalla kuin hylkeet laumavietin sanalemana.

Suomi on ulkomaalaisten mielestä harvinainen maa; meillä on lääniä, meillä on puhtautta ja rauhaa. Suomi on yksi maailman turvallisimmista maista. Hintamme ovat tosin korkeat, mutta meillä ei juurikaan viilata linssiin ja useimmissa lomapaikoissa saa vielä hyvää palveluakin, emmekä koe olevamme kuin sillit suolatiinussa.

Jokainen Suomessa vietetty lomapäivä kierrättää euroja omassa kansantaloudessamme, joilla sitten luodaan työtilanteita kansalaisillemme.

Suomi on harvinaisen maisemarikas maa; meiltä löytyy uskomaton määrä erilaisuutta, ajatellaanpa vaikkapa Turun saaristosta Lapin Sevettijärvelle; kirjo on mahtava ja kaikille löytyy luonnon eksotiikkaa, erämaita ja muutakin vauhdikkaampaa, jos vain mieli tekee.

Meillä ei ole kieliongelmia, mitä nyt Rauman murre voi aiheuttaa ihmetystä sanan käytön rikkaudessaan. Suomalaisuuden luonne- ja toimintaerot ovat vertaansa vailla; löytyy savolaista vastuun siirtymistä kuulijalle, pohjalaista suoruutta ja vähäpuheisuutta ja esim. karjalaisten sanallista vilkkautta.

Suomalainen voisi asettaa oman maan lomailun ykköskohteeksi suosi suomalaista -mentaliteetilla. Suomen matkailun ongelmana on sesongin lyhyys. Heinäkuun kolmena viikkona kaikki paikat ovat täynnä ja sitten muu kesä huutaakin tyhjyyttään. Kesälomakausi tulisi saada pidemmäksi porrastamalla koulujen kesälomia. Lämmintä aikaa kesällä on kuitenkin keskimäärin 3,5 kuukautta.

Suomalaisuuden suosiminen sekä tasaisempi ja pidempi sesonki laskisi hintoja ja näin kotimaan loma tulisi myös kilpailukykyisemmäksi lisääntyvien käyttöasteiden myötä. Suomalainen työ maksaa paljon verrattuna moniin mm. kaukoidän kohteisiin.

Monet matkailukohteet ovat yrittäjävetoisia ja lyhyen sesongin aikana koetetaan tehdä täysi tulos omin voimin, jotta hiljainen aika saataisiin katetuksi. Kansallinen suomalaisuuden talkoohenki voisi lähteä liikkeelle kotimaisuuden suosimisesta kesälomalla.

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Tulikivenkatku (nimimerkki)

Hinnat ovat Suomessa pilvissä.

Ilkka Luoma

1#
Meidän palkat ovat osin moniin nähden "pilvissä" - myös eräät työhön liittyvät kustannukset, kuin muutkin hinnat ...

Jukka-Pekka Vasara

Kiinalaisten on lisäksi vaikea saada viisumia Suomeen. Siis myös keski-ikäisten johtavassa asemassa olevien miesten jotka eivät yleensä ole ns. "ihmiskaupan" uhreja. Ulakomisteriöstä pitäisi siivota pois 90% epäpätevimmistä, niistä jäsenkirjapeeloista, ja ottaa tilalle kourallinen päteviä.

Ilkka Luoma

Matkailijakiinalainen saa viisumin, mutta oleskelu- ja työluvat ovat "kiven alla" ... esimerkiksi oleskeluluvan saanti edellyttää jopa aviopuolison vakituista työtä Suomessa ja 20.000 euroa tilillä todistettavaa rahaa, siis Suomessa olevalla tilillä! - on kaksi tämän tyyppistä casea.

Ruben Välisalo (nimimerkki)

Jos hiili- ja ympäristöjalanjälki verotettaisiin aiheutuneen ympäristötuhon pohjalta, moni suomalainen jättäisi mm. nuo kaukoidän matkat väliin ja siirtyisi tutkimaan Kainuun salokorpia. Mikä sinne Thaimaaseen vetää?

Ruben Välisalo (nimimerkki)

Ohimenevä välikysymys:
Missä eläimet lomailevat?

Viljo Niinistö (nimimerkki)

Mikäli suomalaiset käyttäisivät kaikki ulkomaanmatkojensa (loma) rahat kotimaassa matkailuun, toisi se uusia työpaikkoja noin 50.000!!

Viljo Niinistö (nimimerkki)

Valokuva oli osuvasti valittu alkavaan kesähelteeseen :-)

Ilkka Luoma

8#
Niin, jotenkin nyt, kun ulkona on +24, niin tuon kuvan -20 sopii hyvin - kertoo kuinka vaihtelevaa meillä on. Paljonkohan Kuusamossa on lämpöä juuri nyt?

Nikodameus (nimimerkki)

Mihin sinä suuntaat kesälomallasi?

Vesterinen (nimimerkki)

10 En ole ollut koskaan ulkomailla, en edes Ahvenanmaalla, mutta oman kotimaani tunnen hyvin, ja joka kesä ja talvi löydän siitä jotain uutta!

Toimituksen poiminnat