Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suuret suomalaiset - vuorossa oli Tasavallan presidentti Tarja Halonen

Onko Tarja kasvanut mittoihin kilpailussa, jossa hänellä on jykeviä kanssakilpailijoita Sibeliuksesta Mannerheimin kautta Kekkoseen - missä mennään Suomi, miten äänestys tulee menemään, onko joskus naisenkin vuoro kuitata kansalaisten mielistä se suurimman suomalaisen arvonimi? ---

[05062005] Tasavallan presidentti Tarja Halosen suosio on edelleen alentumisestaan huolimatta suuri. Juuri kukaan ei pääse sanomaan Halosen tehneen virheitä. Halonen on ymmärtäväinen ja henkisesti osallistuva Ihminen. Ihmiset viihtyvät hänen seurassaan, koska Tarja Halosen eräänä ominaisuutena on välittömyys ja empatia.

Tulevilla presidentin vaaleilla ja Halosen suosiolla voi olla kuitenkin vain pieni yhteys. Arvioitaessa nyt presidenttiyttä, on tuloksena suuri tyytyväisyys, koska tänä päivänä presidentti Suomessa ei juuri pysty mitään niin suurta tekemään, että muodostuisi kannatusta laskevaa virhettä. Virheiden määrä on pieni, koska ei ole juuri toimenpiteitäkään (erillissotakeskustelu?).

Tulevat vaalit ovat eri asia; nyt on ehdokkaina mahdollisuuksia, joiden julkisuustoimenpiteet voivat konkreettisestikin saavuttaa käytännön tapahtumia. Esim. presidentin johtamat kauppavaltuuskunnat voivat saavuttaa enemmän konkretiaa uusissa ohjaksissa. Presidentin jopa karismaattinen seremoniallisuus voi laukaista kauppasopimuksia ulkomailla laajemminkin, koska monet maat arvostat vahvaa johtajuuden otetta sekä vaikuttamiskykyä.

Presidentin valtaoikeudet ovat Suomessa pienet, mutta esimerkkinä olo voi muodostua vielä ratkaisevaksi. Esimerkiksi jääräpäinen paperilakko saataisiin riittävällä johtajuudella ja tämän arvostuksella päätökseen. Urho Kekkosen aikana ei ollut nyt olevan paperin kaltaisia lakkoja.

Vanhassa sanonnassa - "tehtäessä ei mitään, ei tehdä myöskään virheitä", on vinha perä, Halosen toimenpiteet ovat olleet vähäiset ymmärrettävistä syistä. Uuden tulevan presidentin persoona ja niiden vähien valtuuksien käyttö voi kuitenkin ilmineerautua eri tavalla kuin Halosella.

Suomi on menossa kohti haasteellisempia aikoja; paperin kaltaiset lakot tuhoavat mainettamme ja sarvijäärämäinen saavutettujen etuuksien härkäpäinen suojelu lähenee loppuaan, koska kansainvälinen työnjako ajaa liukuhihnatyöt halvempiin maihin. Presidentin tulisi kyetä karismallaan ja johtajuudellaan sytyttämään kansallista henkeä ymmärtämään muuttuva tilanne.

Maailma on vahvasti erilaistumassa, Suomi yhtenä pienenä maana vaatii toimivat ja luottamukselliset suhdeverkostot suuriin toimijoihin, kuten Kiinaan, Venäjälle sekä USA:han että Saksaan. Tulevissa presidentin vaaleissa on monia mielenkiintoisia ehdokkaita, jotka käyttäisivät myös johtajuutta ja ottaisivat rivakamman otteen itse vaikuttamiseen valtuuksiensa puitteissa.

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Nikodameus (nimimerkki)

Tarja Halonen ei valitettavasti kiipeä suurimman suomalaisen listalle edes viiden joukkoon, vaikka paljon enemmän hyvää on tehnyt kuin monet tietävätkään!

Panu Horsmalahti

Halonen ei ole saanut juuri mitään aikaan presidenttinä, ei harjoita edes poliittista keskustelua julkisuudessa. Ei pääse edes sadan suurimman suomalaisen listalle.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#2 Halonen torppasi yhdessä Jäätteenmäen Annelin ja Matti Mannisen kanssa ilmeisesti Erkki Tuomiojan laatimin suunnitelmin Lipposen ja Irakin sodan. Halonen siis oli kaltaisensa rauhan ratkaisu.

Ilkka Luoma

Halonen on Suomen suurin naispresidentti - se lienee hyväksyttävissä täysin rintaäänin.

vieras (nimimerkki)

Halonen jää historiaan yhtenä huonoimpana Suomen presidenttinä. Ei koskaan halunnut olla koko kansan presidentti ja sen hän kyllä osasi näyttää.

Ilkka Luoma

5#
Silti 65-85 prosenttia suomalaisista pitää Tarja Halosta hyvänä tai erittäin hyvänä presidenttinä ;-)

Nikodameus (nimimerkki)

Halosen arvo inhimillisenä vähemmistöjen suojelijana kääntyy huonojen aikojen myötä hänelle negatiiviseksi, valitettavasti.

vieras (nimimerkki)

#6 Ei oikein tuo gallup vakuuta. Jos oikein muistan, viimeksi kun suoritettiin vastaava gallup ja samaan aikaan iltalehdessä oli nettiäänestys, taisi gallupin mukaan Halonen saada 80%'n kannatuksen (muutaman tuhannen vastaajan otos) ja iltalehden äänestyksessä 20%'n kannatuksen (useita kymmeniä tuhansia vastaajia). Äänestystulokset poistettiin iltalehden sivuilta... eivät varmaan sopineet pirtaan kun olivat niin ristiriidassa julkaistun gallupin kanssa.

Ari Anttila (nimimerkki)

Siis Tarja Halonen kilpailemassa Suurimman Suomalaisen arvonimestä???

HAH, HAH, HAH, HAH, HAH, HAA

Hätäratkaisupresidentti, jotta demarit pääsivät liian itsenäisestä Marasta eroon. Äksy vanha nainen, todellinen poliittinen broileri. Ajanut kaikkien muiden kuin suomenkielisten suomalaisten asiaa. Kärrännyt rahaamme Afrikkaan. Hyväksynyt kaksikielisen sortojärejstelmän. Turha reliikki.

Otso Pehvonen (nimimerkki)

Tarja Halosen aikana on Suomen arvostus pudonnut toivottavasti hänen presidenttiaikansa ajaksi. Johtavat länsimaat antavat sen huomata politiikassaan ja arvostuksessaan Suomea kohtaan.
Yksipuolisen poliittisen vasemmistolaislinjan valinnut Halonen ei ole koko kansan presidentti. Historiankirjoitus tulee ohittamaan hänen pienellä maininnalla.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kyseisessä "kilpailussa" haloska ohitti mm. tannerin, stålhbergin, paasikiven vaikka on kääpiösarjassa verratuna näihin todellisiin arvojohtajiin.

Ai niin. Nobel-rauhanpalkinnon saaja Ahtisaarikin hävisi haloskalle.

Jos äänestys vielä joskus toistetaan ei tämä lähes halonen ole 20 parhaan joukossa. Ei ole mitään syytä miksi olisi.

Missä on "arvojohtajan" kannanotot?? Ei niitä ole.

Ilkka Luoma

8#
Iltalehden yms. vapaaehtoiset "kenen tahansa ja kuinka monta kertaa vaan" kallupit ovat tilastollista miltei täyttä roskaa.

Nikodameus (nimimerkki)

Halonen on heikkojen, homojen ja aseistakieltäytyjien presidentti, hekin tarvitsevat kaitsijansa, entä seuraaja Niinistö? Ei taida arvostaa homoja ja aseistakieltäytyjiä.

vieras (nimimerkki)

#12 Siksi äänestystulos varmaan poistettiinkin. Tulos oli täyttä roskaa.

Ilkka Luoma

14#
Uskottava kallupin teko lähtee huolellisesta kohderyhmän valinnasta, sen on oltava edustava ja riittävän suuri - Suomessa minimi on noin 1200.

Jukka-Pekka Vasara

# 15. kohderyhmä oli luultavasti sitten SDP ja setan jäsenrekisterit :)

Inex (nimimerkki)

Aika heikot on kriteerit päästä suureksi suomalaiseksi nykyään, taitaa kertoa tämän kansakunnan rappiotilasta enemmän kuin Halosen suuruudesta.

Nikodameus (nimimerkki)

Helppo arvata, että Mannerheim tai Kekkonen vie ykkössijan.

Ilkka Luoma

[Orig. maanantai, helmikuu 06, 2006]
Kokoomusedustaja popularisoi Halosen huikopalapyrähdyksen

Savonlinnalainen tunnettu nakkikioski, josta saa kuuluisia Laurikaisen lihapiirakoita (Halonen ei tiettävästi lounastanut tällä kojulla), sen sijaan kuvassa kaksi muuta Stadin friidua ennen lihalämärin syöntiä 23.helmikuuta 2006 klo 13:37. Photo by Ilu 2006. DSC_0809.JPG. 1/250s, f8, 37mm, Nikon D70.

http://photos1.blogger.com/blogger/4810/1008/1600/...

Sauli Niinistö teki miehen työn, sai miltei puolet suomalaisista puolelleen ja todellisen Sauli-ilmiön. Niinistö voitti henkisesti Halosen. Kokoomuksen euroedustaja Pia-Noora Kauppi innostui populismiin itse väittäessään Tarja Halosen nakkikioskikäynnin olleen halpaa kansanhuvia lehdistön salamavälkkeessä.

Vakavasti ottaen, missä on Kokoomuksen pelisilmä? Pia-Noora edustaa Kokoomuksen uutta aaltoa. Mikäli henkinen aalto on julkitulossa katukeittiötasolla, ei ole ihme, ettei kansalaisia kiinnostavaa poliittista keskustelua synny. Puoluepolitiikan kansalaisymmärrys on suoraan verrannollinen poliittisten edustajiensa osaamisesta ja ymmärretyksi tulemisesta.

Nakkikioski on perussuomalainen kohtaanto rehelliseen kansaan ja siellä viihtyy aamun varhaisina tunteina niin kansanedustaja, porvari, sorvari kuin paperitehtaan "pituusleikkurikin". Ei ollut laisinkaan populismia, jos Tarjaa halutti saada huikopala tiukan Sauli höykytyksen jälkeen. Olisi ollut kiva tietää, mikä oli Tarjan valinta, oliko se möttönen, porilainen (Satakunnan alueella Tarja sai muhkean äänisaaliin) vai savolainen Lipposen tukilausunnon kunniaksi.

Kokoomus olisi nyt menossa aallonharjalle. Menköön Pia-Nooran henkinen ilmaisukupla esiintymisnälän piikkiin. Kansalaiset ottivat hyvällä Tarjan nakkikioskipiipahduksen, sillä mukavastihan se muistutti, että presidenttikin pitää viherlehtipiiperöiden kauhistelemia rasvavälipaloja ainakin joskus suussa sulavina, kuten kansan tekemä valinta. Kyllä presidentinkin pitää olla osallisena kansalaishuveihin, siksi värikkäitä ja innostavia poliittispolemisointeja kansan katukeittiöiden vieruksilla kohtaa.

Kokoomus käyttäköön tehokkaasti hyväksi Sauli-ilmiön, muutoin jotkut muut ottavat hyödyn irti oikeisto Suomen uudesta uljaasta noususta.

Ilkka Luoma

vieras (nimimerkki)

#15 Hauskinta tässä jutussa on se että juuri Suuret Suomalaiset -kisassa käytettiin vapaaehtoista äänestystä. Lisäksi kisaan liittyi manipulaatio epäily YLEä kohtaan, kun Halonen nousi yllättäen Matti Nykäsen ja Väinö Myllyrinteen ohi viimeiseksi finalistiksi. Oliko sinusta oikein kun ei tässä käytetty oikeaa gallup tyylistä kyselyä vaan roskatilastointia eli yleistä vapaata äänestystä?

Nikodameus (nimimerkki)

yhdeksäntoista,
kaivoitpa kirjoituksen estraadille, muistan tuon onnettoman sammakon Pia-Nooralta, uutisoitiin suuresti, viisas nainen, joo.

Vesterinen (nimimerkki)

Tarja on suurempi kuin miltä näyttää.

Ilkka Luoma

21#
Pia-Noora edustaa jäännettä markkinataloudesta, joka kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Vesterinen (nimimerkki)

21 Pia-Noora edustaa katoavaa Katainen-Kokoomusta.

Ilkka Luoma

24#
Kokoomus on entisaikojen kommunisteista ottanut sen materiaalipuolen, ollen Suomen kulutusjuhlapuolue, jolle näyttötalous on elämän päämäärä, josta arvellaan luontuvan sitä maallista onnea ja autuutta.

Tarkkailija Taneli (nimimerkki)

Eilen tuutista Suurimman suomalaisen osalta tuli ulos Mannerheim, joka valiintuu lähes aina ensimmäisille sijoille äänestyksissä.

Toimituksen poiminnat