Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Jälleen suomalaiset ovat lynkkaamassa Nokiaa!

Voimme palauttaa mieliin läppäpuhelinsyndrooman - suomalaiset olivat lynkkaamassa jo tuolloin Nokiaa. Miten kävi? Nokia nousi vieläkin suuremmaksi ja mahtavammaksi. Mitä arvelette, kun Nokia on käynnistänyt alallaan maailman suurimman tuotekehityskoneiston? Mutta mitä kirjoitimme jo vuosia sitte? ---

[04102005] Reilu vuosi sitten ns. Nokia notkahduksen aikoihin moni oli lynkkaamassa Nokiaa, kun se ei osannut tehdä läppäpuhelimia. Nokialla on erittäin vahva tuotekehityskoneisto ja jotkut uskoivat kesällä 2004 Nokian ottavan notkahduksen tosissaan ja korjaavan tilanteen ja näin on käynytkin. Bob Iannuccin ilmoitus "suuresta harppauksesta" oli odotettu (kiinalaiset käyttivät muuten samaa sanaa jo 1960-luvulla/ "suuri harppaus").

.

Toukokuussa 2005 mm. Nokian sponsoroimat avomerikatamaraanit esittäytyivät helsinkiläisille. Oli miltei mahdotonta uskoa kuinka kettärästi nämä jättiläiset "pyörivät" pelkin purjein satama-altaassa ja veiläpä 6-7 kappaletta kerrallaan! Yhtä ketterästi Nokia on luovinut toistaiseksi kaikkien karikoiden ohi maailman avoimille selille maailman suurimmaksi kännyköiden valmistajaksi. Kuva 21. toukokuuta 2005, klo 13:45. DSC_5653.JPG. 1/400s, f11, 82mm. Photo by Ilu 2005. Nikon D70.
...

.
Kännykkä ei ole kohta kuin pieneltä osin puhelin;

se on/ tulee olemaan paikannin, musiikkitoistin, kamera/video, sanelin, lähikontaktointilaite, "luottokortti/pankkikortti", siis loppujen lopuksi mitä vain, mitä meillä housun- tai takin taskuissa on ollut, jopa "Nokia monitoimilaite" voisi olla integroitu avain peukalo- tai silmän iiristunnisteella (toivottavasti peukalo- ja iirisvarkaudet eivät lisäänny :)

Nokian kannattaisi lanseerata kännykälle uusi termi, koska kännykkä muistuttaa pelkästään puhelimesta.

Nokialle on etu, että monitoimilaite tekee muutakin kuin laskua operaattorille, sillä kytkös maailman operaattoreihin on tulevaisuuden rasite. Nurkan takana siintää WIMAX/WI-FI järjestelyt, jolloin "bittitie" maailmanverkkoon tapahtuu jopa "alkumetreiltään" ilman perinteellistä operaattoria.

Nokia voisi suunnitella monitoimilaitteestaan komponenttilaitetta, johon kuluttaja/ käyttäjä voi ostaa tarvitsemiaan lisäpaloja moduleina (GPS, elektroninen avain, pankkikortti varmenteineen, etälukulaite, viivakoodi, henkilötunniste, yhteys auto- ja kotilaitteisiin, äänestysjärjestelmä, henkilökortti, passi jne...). Jossain vaiheessa myös käyttäjä pääsee itse ohjelmoimaan tarvitsemiaan sovelluksia monitoimilaitteeseensa.

Viimeiseksi huoleksi jääkin se, kuinka hyvin suomalaiset saavat hankittua takaisin menettämänsä Nokia omistuksen Suomeen. Hankkeesta pitäisi laajeta kansalaisliike, koska langattomuus ja kommunikointi on tulevaisuuden avainala ja nyt meillä on vielä toistaiseksi Nokia "hallussa" ylimmän johdon ollessa Suomessa, mutta aika kuluu nopeasti...

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

sen väliä (nimimerkki)

Suomalaiset ovat niin opetettuja sosiaalidemokratiaan, että kaikki yrittäminen, menestyminen ja varallisuus on pahasta. Siispä suomalaiset toivovat tasavertaista, vaika -kurjuutta, myös Nokian johtajille ja osakkeen omistajille, vähät väliä Nokian duunareista, nehän ovat niitä matalapalkkakiinalaisia, joita ei sosiaalidemokraattisesti saa Suomeen tulla omilla ehdoillaan töitä tekemään. Suomalaiset ovat kateellista paskasakkia, varsinkin vasemmisto. Menestys on tapettava, tulerot on tasattava, vaikka työpaikan hinnalla ja kaikilla on oltava samat olot, vaikka yhtä kurjat. Pääasia, että joku muu sen kurjuudenkin maksaa, vaikkapa se rikas naapuri.

luuserius (nimimerkki)

En vieläkään kansaneläkkeitä Nokiaan sijoittaisi. Taisin tämän jo kerran Ilkalle vihjata aikaa sitten.

Velociraptor (nimimerkki)

Nokia pelasti Suomea alkaen 1995 ...

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Nythän se on halpa, joten kannattaa ostaa. Nokia on muuten sellainen osake, että sen kurssissa reaalitalous häviää markkinahuhuille.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Joo. Tapettakoon huonon viestin tuoja.

Kuudella miljardilla t&k:ta luulisi jotain syntyvän kun tuon päälle käytössä myös kymmeniä miljoonia veroeuroja.

Ilkka Luoma

Nokian yhteiskuntapanos mm. tulontasaukseen suoraan ja esimerkiksi palkollistensa kautta välillisesti on Suomen taloushistorian merkittävintä ja vaikuttavinta - superlatiivissa.

Ilkka Luoma

Jatkoa... [prof. Puttonen - kolumni, joka julkaistiin kuudessa sanomalehdessä]

Conventum Oy:n entinen tj. Vesa Puttonen kannustaa valtiota ostamaan Nokiaa

(Talouselämä -lehti kirjoittaa nettilehdessään 7. tammikuuta professori Vesa Puttosen kannustaneen valtiota hankkimaan Nokia -yhtymän osakkeita, koska nyt ne ovat miltei pohjamudissa hinnaltaan)

Ajatus on hyvä - ideana olisi palauttaa merkittävästi Nokia Oyj:n omistusta kotimaahamme, josta Nokia aikoinaan metsäteollisuutena ja kumisaappaina ponnisteli Kiinan antamien mahdollisuuksien myötä maailman suurimmaksi nykyalallaan.

[TAUSTAA: ... taloussympaattinen Vesa Puttonen oli Pohjola Oyj:lle osakeoperaatioilla junaillun Conventum Oy:n*/ toimitusjohtaja, joka teki rahaa mm. antikliimakseilla hulabaloo vuosituhannen vaihteessa - sittemmin Puttonen hakeutui yritysoppiensa opastamana opettamaan mm. sijoittamisen kompleksista maailmaa ---

--- Mainittakoon, että samaan Puttonen-Conventum aikaan oli toinen personoitunut rahamagneetti, nykyinen Sampo Oyj:n sanavalmis hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos - Mandatum Oy -nimisessä rahanpyöritysyhtiössä. Molempien yhtiöiden toimistovalot kuulemma paloivat myöhään yöhön, kun piti keksiä toinen toistaan hienompia ja vetoavampia antiesitteitä ja huipputuottorahoitusinstrumentteja - tulokset ovat tänään mm. tavallisen kansan tiedossa ... ]
...

Ja itse asia

Vesa Puttosen idea on keskustelun arvoinen. Aihetta on kannustettu myös suoraan Suomen kansalaisille - kansalaistekona. Jokainen kynnelle sopivasti kykenevä suomalainen voisi ostaa sopivalla summalla Nokiaa nyt, kun se on laskennallisesti hyvin halpa [--- 7.1. - klo 11:41: 9,07€/osake]***/

On todennäköistä, että pitkällä jänteellä yleensä hyvin osinkoja maksava Nokia tuottaa omistajilleen mukavasti esimerkiksi noin 5-10 vuoden hahlossa. On muistettava, että Nokialla on alallansa maailman suurin tuote- ja palvelukehityskoneisto kuin myös markkinointikanava vailla vertaa.

Kiina on Nokian voimapesä - muistettakoon, että nykymallinen Nokia teki vasta noin 25 vuotta sitten ensimmäisen kauppansa Kiinaan - ollen vain noin 400.000 USD. Onko nyt kansallistalkoiden aika, halutaanko kansalaisvarallisuutta ilman kummempaa hypetystä?

*/ - Conventum /Uutinen - Talouselämä---
--- http://www.talouselama.fi/uutiset/article166723.ece ---

**/ - Mandatum - perustamishistoriasta löytyy myös kuuluisa Interbank ---
--- http://fi.wikipedia.org/wiki/Mandatum ---
--- http://fi.wikipedia.org/wiki/Interbank ---

***/ - Arvopaperi - noteeraukset/ Nokia Oyj OMXH
--- http://porssi.arvopaperi.fi/details/details.aspx?i... ---

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Alla kansalaiskirjoitus, jossa mm. kannustetaan pohtimaan Nokian osaketta koko kansan osakkeena, tavoitteena kerätä tavallisille ihmisille pitkäjänteistä tuotto-omaisuutta ja tunnetta olla mukana "maailman suurimmassa" ~

Cc: info@suomenporssimeklarit.fi ; tomi.salo@osakeliitto.fi ; timo.rothowius@uwasa.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; paula.risikko@stm.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vm.fi
Sent: Thursday, September 17, 2009 9:34 PM
Subject: MIELIPIDE - Kansallinen verojensiirto, osta Nokiaa - ole Isänmaallinen
...

[C]
Kansallinen verojensiirto - tue Isänmaatasi ja osta Nokiaa
(Valtiovarainministeri Jyrki Katainen [kok.] kannustaa ja kehottaa olemaan isänmaallinen ja ryhtymään mm. pörssisijoittajaksi - tapahtuu verotuksen siirto myöhemmäksi - näin rohkaistaan kansalaisten säästö- ja sijoitushaluja)

[ ... pörssipelien ja antihulabaloojen aikana riemukkaalla "aina nousee" 1990 -luvun lopulla kahinakansa jonotti Jippiitä ja TJ-gruppia 1/ - tunnetuin seurauksin. Kansankapitalismi sai selkäänsä niin että roikui. Tänään monet kahinakansan edustajat jonottavat ruokajonoissa2/ kuponkeja, joiden osinkoarvo on vatsan pohjalla ... ]

Sijoittaminen on riskinottoa ja -kantoa. Helppoa rikastumista haikailevat kaikki - osa onnistuu ja suurin osa epäonnistuu, vaikka osakesijoittaminen pitkällä juoksulla on tasaisesti tuottavaa. Tänään Suomen kansallinen aarre Nokia on niin halpa, että isänmaallisempaa miltei hävettää.

Mobiilijätti Nokian omistavat3/ suurelta osin Karibialla cruisailevat amerikkalaiset eläkeläiset - suurien rahastojen välityksellä. Nokian omistajia edustavat tahot ovat kasvottomia ja ne peräävät vain suurta tuotto-odotusta sekä säännöllisiä osinkoja. Nokia on kyennyt vuodesta toiseen jakamaan mukavasti vuotuista korkoa sijoituksille.

Nokia oli mennä konkurssiin edellisen laman aikoihin - noin vuonna 1992 - edes suomalaiset pankit eivät eräänä tiukkana hetkenä palkkarahoja myöntäneet. Nyt Nokia on väkevä kuin suomalaisen saunapieru, joka lannistaa millaisen löylyhurjapään tahansa. Nokia ei tarvitse tänään paria olematonta suomalaista pankkia - vaikka sillä on edelleen uskomaton isänmaallisuus jo pääkonttorinkin osalta.

Arvellaan Nokian tehneen suurimmat voittonsa Kiinasta

Nokian paikka olisi Kiinassa. Nokia on tuottanut suurimmat voittonsa nimenomaan Kiinasta, jossa Nokia on jo kansallinen Suomi-instituutio. Nokian nykyinen hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila kerran Kiinassa ollessaan sanoi arvoituksellisesti, että joskus pääjohtaja voi olla oikeasti kiinalainen. Kiina on maailman suurin mobiilimarkkina ja Nokia on noilla markkinoilla jykevä kuin kiinalainen historia.

Fiktiona, mutta täysin mahdollisena ajatusleikkinä voidaan heittää, että maailmanhistorian suurin informaatiologistiikan suurallianssi rakentuu nimenomaan Kiinassa ja siihen liittyvät Nokia, Baidu, Huawei ja Lenovo. Jos miettii rykelmää tarkasti - huomaa jotain, mutta tähän palataan myöhemmin. Nokia on nousemassa vaikuttavammaksi, mitä vielä kukaan juuri nyt uneksiikaan.

Nokian kyky tuote- ja palvelukehitykseen 4/ ja noiden integrointiin on miltei ylivoimainen tässä maailmassa. Nokia on takonut voittoa, myös huonoina aikoina - aina vuodesta 1995 lähtien. Se on ollut menoa se, ja nyt on aika hankkia Nokian osakkeita. Osake maksaa nyt noin 10 euroa kappale. Vielä pari hassua vuotta sitten se oli noin 27 euroa - eikä ole tyhmää ennustaa, että noin kolmen vuoden kuluttua ollaan jo yli noiden lukujen.

Liittymien määrä nousee yli koko maapallon väkiluvun!

Suurin uutinen on se, että mobiililiittymien lukumäärä ei pysähdy maapallon väkilukuun, vaan nk. teknologisten informaatiologistiikkaliittymien määrä ylittää moninkertaisesti koko pallomme väkimäärän. Mobiliteetti on vasta alkukynnyksillään. Nokian visionäärit tietävät tämän ja etsivät varmaankin kiihkeästi tuota edellä esitetyn kaltaista allianssia.

Tänään Kiinassa on maailman eniten käteistä, siis nopeasti sijoitettavaa rahaa. Kiina voisi ostaa koko Nokian, mutta sitä se ei halua tehdä, koska halutaan ylläpitää hyvät tuotekehitys- ja innovaatiosuhteen Suomeen.

Nokian edesmennyt vuorineuvos Kari Kairamo loi innokkuuden Kiinan korkeimpaan johtoon jo 1980 -luvun loppupuolella, ennen dramaattista loppuaan. Kairamo muistetaan edelleen Kiinassa. Muistettakoon, että nykyisen kaltaisen Nokian ensimmäinen "mobiliteettikauppa" tehtiin noin 25 vuotta sitten ja se oli vaatimattomasti vain noin 400.000 USD.

Myöhemmin Kiina ostaa Nokiasta noin 10-20% siivun, järjestelee allianssin ja ottaa haltuun ensimmäisenä ympäristötaseellisen jokaiseen ihmiseen liittyvän reaaliaikakulutusverotuksen 5/, jolloin jokaiselle meille syntyy ympäristötase haitallisuudestamme tai hyödyllisyydestämme.

Ympäristön täysreformi tarvitsee laajan informaatiologistiikan

Ympäristömme koko maapallolla pelastuu vain vähentämällä kulutusta maagiset 33 prosenttia 6/ ja tämän kehitystä on voitava valvoa ja verottaa yksilökohtaisesti. Näin aukeaa aivan uusi ajattelu ja aivan uusi mobiliteetti. Emme ole vielä nähneet suuren vaihteen päälle menoa, mutta pitkä marssi sinne ei kestä kuin 5-10 vuotta.

Suomalainen identiteetti lähtee omasta ajattelusta. Emme seuraile, emme liity Natoon, pidämme varusmiehemme ja yhden Euroopan suurimmista mieslukuarmeijoista. Saunomme, otamme viinaa, riitelemme, väännämme kättä - tappelemme ja halaamme, olemmehan inhimillisiä suomalaisia, joilla on oma reviiri 7/.

Suomalainen identiteetti, usko itseensä sekä yhtiöönsä ja kykyihin, loivat Nokian - yhtiön, jonka reviiri on maailman huipulla ja katolla. Nyt on aika hankkia Nokia kotiin 8/, - ainakin osaksi. Jokainen suomalainen voi ostaa 20-1000 osaketta ja siitä se alkaa - kiinalaiset hoitavat arvonnousun ja meistä tulee kuin tuleekin kansankapitalisteja - ilman hulabaloomeininkiä.

Vakava loppukirjoitus

Nykyhallituksen veto kannustaa kansalaisia säästämään ja sijoittamaan on suora ilmaus siitä, että tyypillisin ja perinteellisin tavoin yhteiskunta ei voi kerätä riittävästi varoja nykykaltaisen tulontasauksen tarpeisiin enää huomenna. Vastuu siirtyy nyt meille yksilöille ja eräs keino maksaa mm. lisääntyvä vanhuusaika ja muukin inhimillinen hätä on kustantaa se itse päivä päivältä ja se tarvitsee säästöjä sekä tuottavia ja vakaita sijoituksia.

Tekstiin liittyvät alaviitteet:
1/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=tj
2/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/05/aurinko-voi...
3/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/nokia-suoma...
4/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nokia+luo+...
5/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1265912/eloven...
6/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1844230/ympari...
7/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-j...
8/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/suurien-suo...
....

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Kirjoitukseen liittyvät kuvakansiot -
kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan artikkelin yhteydessä. Copyright by Ilkka Luoma 2007, 2008 ja 2009.

Kuvakansio 1 - Keilaniemen lasipalatsit - mm. Nokia
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h4n+ilkka-luoma-... ---
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/295ea+ilkka-luoma-... --- (Nokia Intellisync)

Kuvakansio 2 - Tulontasauksen ääripäät - Optionokialaiset ja ruokajonolaiset [kuvat]
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dec3+ilkka-luoma-... ---

Sent:
Cc: erkki.liikanen@bof.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; antti.kalliomaki@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; info@suomenporssimeklarit.fi ; jorma.ollila@nokia.com ; tomi.salo@osakeliitto.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; vesa.puttonen@hse.fi ; bjorn.wahlroos@sampo.com ; timo.rothowius@uwasa.fi
Sent: Thursday, January 07, 2010 11:49 AM
Subject: UUSINTAMIELIPIDE - Kansallisteko? - Osta Nokiaa - Ole Isänmaallinen
...

Velociraptor (nimimerkki)

Onko Puttonen realisti, teoreetikko ja kuinka hän menestyi ollessaan yritysjohtaja. Luoman kirjoitus on hämmästyttävä!

Ilkka Luoma

Taitaapi olla teoreetikko, mutta hyvin arvostettu ja tasapainoinen. On helppo olla hänen kanssaan samaa mieltä.

Velociraptor (nimimerkki)

Näin pohdiskelinkin.

Ilkka Luoma

sunnuntai, kesäkuu 12, 2005
Kansallisaarre Nokia uutishuhun pelinappulana

Englantilainen talouslehti laski nimettömistä lähteistä uutishuhun liikkeelle Nokiaa kohtaan osoitetusta kiinnostuksesta. Nokia on tukevasti mm. amerikkalaisten sijoitusyhtiöiden hallussa. Huhun kohteena oleva Nokian ostaja on myös rekisteröity USA:han. Nokian tarina oli katkolla vain n. 15 vuotta sitten, tämän jälkeen suomalainen sisu ja suunnitelmallisuus teki hihat käärittynä systemaattista työtä tunnetuin saavutuksin.

Nokian pitkään ylimmässä kerroksessa ollut ylinjohto sekä edesmenneen Nokian vuorineuvoksen Kari Kairamon hengessä toiminut suunnittelu ja markkinointi loivat suomalaisen ihmeen, joka on tahkonnut kasoittain rahaa lähinnä amerikkalaisille eläkeläisille kuin myös suomalaisille veronkerääjille ja ahkerille Nokian työmyyrille.

Julkistettu uutishuhu on kuin sormen kosketus aladopipalaan; kun tökkäät sitä toisesta kulmasta, alkaa se hiljalleen elää ja värähdellä. Sijoitusyhtiöt todennäköisesti omistavat merkittävästi Ciscoa samoin kuin Nokiaa; Cisco on nyt nostettu ostajakandidaatiksi. Cisco on suurelle kansalle tuntematon yhtiö, tosin markkina-arvoltaan Nokiaa suurempi. Cisco on mystinen reititinsuunnittelija ja -valmistaja, jonka suuria liukuhihnoja sijaitsee mm. Kiinassa. Reitittimen periaate on yksinkertainen; meille kotoiset liikennevalot ovat reititin yksinkertaisimmillaan. Ciscoa ei ollut, kun Nokia jo teki pehmopaperia ja kumisaappaita, eikä sitä ollut silloinkaan, kun Nokia teki tietokoneita.

Eläkeläisten varoja haukan lailla vahtivat sijoitusyhtiöt voivat suunnitella osakevaihdot, jolloin Nokia näppärästi siirtyy pöydän toiselta puolelta toiselle. Rahaa ei tarvita suoranaisesti paljon, vaan Nokian hyvät kassavarat ja pieni velkaantumisaste sekä maailmanlaajuinen kuluttajatuntemus junailee omistajavaihdoksen. Yhtiöiden osakkeita voidaan sievästi vaihtaa tietyissä omistajille sopivissa suhteissa. Nokian luottoluokitus on myös hyvässä asennossa. Nokia on tahkonnut voittoa vuodesta toiseen ja kännykät ovat muuttumassa monitoimiaparaateiksi, joita roikkuu joka ihmisen kaulassa. Ei ihme, että järjestelypalkkioahneet sijoittajatahot hoksaavat laitattaa uutishuhun aikaansaamaa automaatiovärähtelyä muutoinkin hermoherkille osakemarkkinoille. Spekulaatio-operaatio on alkanut.

Uutishuhu ei ole tuulesta temmattu, Nokian ostaja voi olla tosin mikä muukin riittävän suuri laajalle omistukselle levinnyt kansainvälinen yhtiö, joka tarvitsee nostetta Nokian nimestä ja ennenkaikkea siitä, että kännykkä on kaikkien ihmisten väline. Voidaan sanoa, että kännykät kehittyvät nyt huimaa vauhtia musiikki-, elokuva-, televisio-, paikannus- (GPS), treffi-, kamera/video-, purkinavaaja- ja monitoimilinkkarilaitteiksi taskulamppuineen, verenpainemittareineen etälääkäriyhteyksin ja kompasseineen auttamaan eksyneitä omistajaeläkeläisiä. Kännykkä on hyvä jatke reititinyhtiölle, koska kännykän perään tulee liuta mitä mielikuvituksellisimpia laitteita langattomasti kytkettynä. Kännyköiden ansioista reitittimien määrä räjähtää ja Cisco saa nostetta bittien ja markkinoiden ohjailuun. Reititys ei ole muuta kuin laittaa informaatiobitit jonoon jakautumaan "liikennevaloissa" eri kaduille eli informaatioväylille ilman haitallisia risteyskolareita. Maapallo on verkottumassa langattomaksi väylästöksi, jossa kaikki aikaansaamamme informaatio virtaa hakien vastaanottajaansa. Informaatiologistiikka reitittyy taskuihimme saakka.

Nokia on suomalainen kansallishelmi ydinsuunnittelun ja ylijohdon osalta. Nuo molemmat tekijät ovat murenemassa ympäri maapallon. Nokia on globaalitalouden ilmentymä, jota amerikkalainen sijoittajakaarti ahnaasti vaanii ja valmistautuu järjestelemään. Nokian pörssiarvo on noin 60 mrd. euroa ja se on suupala rajattomille rahavirroille. Me emme voi Suomessa asialle mitään; me laskimme viimeisen reilun vuosikymmenen aikana Nokian omistuksen pois Suomesta. Nyt on täysin mahdollista, että se siirtyy ulkomaalaisilta ulkomaalaisille. Voimme vain toivoa, että sen kuitenkin ostaisi kiinalainen yhtiöliittymä, sillä he eivät ole vielä kuponginleikkaajia, vaan he hakevat nyt teknologiaosaamista, suunnittelupartneruutta ja maailmanmarkkinoita.

Nokia olisi paremmin kotonaan Kiinassa kuin USA:ssa, sillä Nokia on jo nyt suurimmillaan maailman eniten kasvavilla markkinoilla. Nokian tarina Kiinassa alkoi 21 vuotta sitten ja menestys on kantanut hedelmää. Nykyinen Nokian pääjohtaja sanoi arvoituksellisesti jo pari vuotta sitten, että tulevaisuuden Nokian pääjohtaja voi aivan hyvin olla kiinalainen.

Ilkka Luoma

Tatu Relander (nimimerkki)

Hyvä Nokia analyysi ja terävää debattia keskustelussa. Harva kuitenkaan tuntee Nokiaa hyvin, siksi suureksi se on kasvanut. Luomalla laajat tuntemukset Nokian Kiina-kuvioista! Konsulttinako?

Ilkka Luoma

Miksi eräät suomalaiset ovat niin kyynisen katkeroituneita Nokian menestyksestä, että "huonosti mennessään" sätitään oikein ilkkuen Nokian vaikeuksille - eikö suomalaisen pitäisi pikemminkin olla "ystävä" Nokialle ja tukea "omaansa" kaikin keinoin - yhtiötä, joka on vaikuttanat enemmän meidän kaikkien eteenpäinmenoon kuin arvataankaan ...

Ovatko sättijät jotenkin Nokian kelkasta pudonneita besserwissereitä, joille ei löytynyt käyttöä maailman suurimassa alan tuotanto-, logistiikka- ja tuotekehityskoneistossa?

Ilkka Luoma

12#
En konsulttina Nokialle, vaan muiden Kiina operaatioiden mukana tulleina tietoina.

Mauno Ladonlukko (nimimerkki)

Hyvät ovat tiedot! Milloin Nokia implementoituu Kiinaan ja miten?

Ilkka Luoma

15#
Jalostunut arvaus olisi vuonna 2013, silloin Baidu on ajanut itsensä läpi, kuten Google nyt. Oletuksena on lisäksi, että Nokia ostaa Facebook´in tai vastineen Kiinasta !!

Toimituksen poiminnat