Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansanedustajien valitsijat odottavat saavansa hyötyä äänilleen

Valtio kerää ja jakaa, niin päätti demokratia ja välillinen kansanvalta. Hyvinvointi on aina myös toisen pahoinvointia; koskaan eivät kaikki ole tyytyväisiä, vaan luonnonvalinta rakentaa meistä vahvoja, kuten heikkojakin.

Inhimillisyys on osa ihmistä ja haluamme paljosta antaa vähempiosaisille. USA:ssa runsaasti lapioinut on suorastaan velvollinen lahjoituksiin yleishyödyllisiin tai heikompiosaisten auttamiseen jo verovähennysetuuden vuoksi.

Hallitus jakaa budjetista alueellisesti tierahoja, siis työllisyyttä ja toimeliaisuutta. Ennen urakat jameloitiin paikallisille yhtiöille, kavereille/ tovereille sekä heille, jotka olivat vaalikassaa avustaneet. Nyt laki määrää kilpailuttamaan ja useasti työvoimaksi tuleekin se edullisin työvoima Eestistä ja kohta Venäjältä. Paikalliset työttömät saattavat jäädä ilman urakkapalkkoja, koska ansiosidonnaiset ja muut sosiaalietuudet ovat parempia kuin henkilöstövuokrausyhtiöiden kädenkäänteessä työväki.

[Kirjoitettu 10092006] Esimerkkinä mahdollisuusinvestoinneista Savonlinna saa odottamansa ohikulkutien, 30 vuoden odottelun jälkeen. Tarvitseeko Savonlinna keskustaa hipovaa ohitusta, jää nähtäväksi. Kaupungin halkoo vain yksi katu ja siinä jyräävät rekat, turistit ja oma väki kauppareissuina ja nuorisona viikonloppuiltaisin.

Rekat eivät pysähdy kauppoihin, korkeintaan Viremon nakkarille haukkaamaan kuuluisan Laurikaisen lihapiirakan (sanotaan sen olevan Suomen paras). Ohikulkutien linjaus on ongelmallinen. Savonlinna on saarien kaupunki, jonka luonto- ja maisema-arvot ovat rikkaat. Turhaan ei sanota Savonlinnaa yhdeksi Suomen kauneimmaksi kesäkaupungiksi.

On harmillista, että muualla ollaan huomattu demarivaikuttaja Jouni Backmanin olevan Savonlinnasta kotoisin ja peruskateelliseen tapaan alkoivat syyttelyt kotiinvedosta. Jos vaikka näin olisikin, niin kallellaan olo kotiin oli sallittua; mm. savonlinnalaiset ovat uskollisesti äänestäneet Jounin eduskuntaan ja äänestäjilleen hän on myös velkaa paikastaan eduskunnassa. Kansanedustajan työnantaja on äänestäjät. HUOM! [28072010] Jouni ei päässyt edellisistä vaaleista eduskuntaan.

.
Hallitus jakoi myös tie- yms. perusinfrastruktuurirahaa muuallakin, ja ne kaikki olivat ansaittuja piristysruiskeita kullekin paikalliselle "hyötyjälle". Suomi nimittäin jatkuu(i) Hangosta Petsamoon, kuului se tunnettu virke laulussa, jonka erityisesti kokeneet ja paljon nähneet kansalaiset muistavat.

Olisi toivottavaa, että jokainen maakuntainvestointi tuo työtä ja toimeliaisuutta itse paikallisille, osaamisensa puitteissa. Työ on kansallinen eliksiiri ja sitä pitää jakaa tasaisesti koko maahan.

Maakunta- kuin pääkaupunkiseutupoliitikko on velvollinen huolehtimaan edustamansa alueen äänestäjien eduista ja hyödyistä muistaen kuitenkin koko Isänmaansa, jonka puolesta tehdyt toimenpiteet voivat joskus ohittaa alueellisen edun. Savonlinnakin odotti ohikulkutietään 30 vuotta, ehkä jotkut valtakunnallisesti tärkeät projektit ohittivat sen vuodesta toiseen.

Ensi kevään eduskuntavaaleissa onkin toivottavaa, että jokainen äänioikeutettu käyttää oikeuttaan ja täyttää kansalaisvelvollisuutensa menemällä uurnille. Mikäli nykyinen politiikka ei vastaa omia toiveita, voi uurnaan pudottaa myös tyhjän lapun, sekin on kannanotto ja muistutus puolueille, jotka ehdokkaita asettavat tarjolle.

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Valistunut äänestäjä ei voi odottaa muuta kuin tappioidensa minimointia. Siksi hänen on aivan turha kuvitella kykenevänsä äänestämään oikein vaihtamalla SDP:n, Kokoomuksen tai Keskustan kansanedustajia.

Enemmistöparlamentarismiin ei kuulu kolmipuoluejärjestelmä, jossa oikeistolaisin yhteiskuntajärjestyksen kannattaja on SDP, jonka pitäisi edustaa oppositiota, mutta joka ensin keskittyy hallituspuolue Sfp:n tapaan antirasismiin ja sitten itse lankeaa Eero Heinäluoman tapaan rasismiin eli pyörii kuin punainen puolukka veriohukaslautasella. Oppositio on siis hallituksen hyrrä, joka tukee hallitusta pääasiassa pysähtyneisyydessä valtiovarainministeriön ja eläkevakuutusyhtiöiden toivomuksesta.

Uuden Suomen ehkä yksi kaukonäköisimmistä perussuomalaisista on Pekka Siikala, joka keskustalaisena vaikuttajana pyrkii no nyt karsimaan Perussuomalaisista kaikkein halla-aholaisimmat ja Muutos 2011:immät ajatukset. Näin tavallaan luodaan edellytyksiä Timo Soiniankin suomettarelaisemmalle Perussuomalaisjoukolle, joka pakottaa Kokoomusta, Keskustaa ja SDP:ä edes hieman sensitiivisemmäksi.

Itse olen samalla linjalla, koska jokainen Keskustan ja Kokoomuksen puoluekokousedustaja tai valistunut maakuntahenkinen sekä isänmaallinen kannattaja ymmärtää sen, että pelkästään Helsingin vaalipiirin ja Uudenmaan vaalipiirin entisillä sosialidemokraateilla, vaikka ohjelman esittäisi Tony Halmeen sijaan tohtori ja siviilipalvelusmies Jussi Halla-aho, se menee lopulta seinään.

Olotilaan tyytymättömät muutosvoimat äänestäkööt Perussuomalaisten järkikokoomuslaisia ja järkikeskustalaiset ja Timo Soiniin tyytymättömät puolestaan Itsenäisyyspuoluetta, jotta saataisiin edes yksi kansanedustaja, jolla ei olisi kiire eikä ahneus ministeriksi ja joka voisi kertoa ajankohtaisista asioista Georg C. Erhnroothin tai Kullervo Rainion tapaan.

Tärkeämpää kuin Itsenäisyyspuolueen auttaminen eduskuntaan on kuitenkin Perussuomalaisten ohjelmataistelu, jonka aloittivat Nuivan manifestin 13 apostolia.

James Hirvisaari Hämeen vaalipiirissä alkaa olla "loppuun käsitelty", vaikka hänestä tuleekin yksi valtakunnansyyttäjän ja Demokraattisten lakimiesten uhreista. Siksi nyt pitäisi katsella joku järkimies Hämeen vaalipiiriin Perussuomalaisten kärkiehdokkaaksi.

Ilkka Luoma

1#
Luin positiivisesti hymyssä suin terävän artikkelivastineen, josta tulee kylläkin helposti mieleen, ettei se saata mennä kaikille "jakeluun" - siksi hienovaraista isallistä ojennusta ja terhakkaa sanan säilää siinä viuhuu kohti "kyllä kansa tietää" -yhdenasianliikettä :-)

Riitta Vaikkinen (nimimerkki)

Olin todella järkyttynyt, kun luin Savonlinnnan ohitustiestä.

Kaikkea ei pidä uharata rahan alttarille. Savonlinna on maisemaltaan ainutlaatuinen. Nyt uskomattoman upea ikiaikainen maisema oltaisiin turmelemassa lopullisesti.

Vanhojen lapsuusmaisemien puolesta toivon tosiaan, että hanke hautautuu laman syövereihin. Maisemaa ei ikinä saa takaisin, kun se kerran on pilattu.

Ilkka Luoma

3#
Käytännössä kun toista Kyrönsalmen maantiesiltaa jo rakennetaan - niin koko ohitustie tulee tehdyksi. Ohitustie "raiskaa" Koululahden ja Verkkosaaren kapeikon sekä Kainon edustan.

KoveroM (nimimerkki)

jos persuja valiintuisi paljon eduskuntaan, jäisi äänestyksiin nk. ymmärrystyhjiö persujen osalta, koska he ovat vain maahanmuuton vastaisuuspuolue, muuhun päätösprosessiin heistä ei ole. Näin kansalaiset eivät saisi vastinetta omille äänilleen valinnoilleen persujen osalta, tämän vuoksi persuja ei eduskuntaan tule kuin 8, nekin protestivalintoina.

Toimituksen poiminnat