Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ihmiskunta vaatii aina sotansa!

YK:n turvaneuvosto valtuutti käytännössä Naton uuteen sotaan, jossa lopputuloksena kuolee enemmän siviilejä kuin "sotilaita" - esimerkit Irakista, Balkanilta ja Afganistanista tukevat esitettyä väitettä. Nyt vuorossa on öljyntuottajamaa Libya. Ulkoministeri Stubb jo muutama päivä sitten kertoi kiihkoissaan, että me pommitamme, me tuhoamme ... lentokentät, panssarit, ilmatorjunnan jne ..., vain pari päivää tätä aiemmin Stubb hökelsi, ettei Suomi voi tunnustaa Libyan vallankumouksellisia, kuten Ranska - koska emme tiedä keitä he ovat!

Kuinka Nato erottaa ilmapommituksissaan ystävät ja viholliset? Kuinka Naton sotakone erottaa huligaanit ja vallankumoukselliset - kuinka se erottaa Gaddafin joukot ja niiden vastapuolen, kun emme edes tiedä keitä he ovat. Voiko nyt missä maassa tahansa saada Naton sota- ja pommituskaverikseen, kun nousee pienenä vähemmistönä barrikadeille ja huutaa demokratiaa? Kuinka oli meidän tilanne Suomessa 1918, kun valkoiset huusivat saksalaisia apuun ja punaiset venäläisiä - kumpiko oli oikein ja kumpiko edusti ystävää ja kumpi vihollista? ---

....

 

[U]  ... ihmiset huutavat kansallismielisyyttään, kun armeija näytöstilaisuudessa vyöryy ja marssii paratiissa 'omastaan' ylpeiden kansalaisten ohi. Armeija on voimainpullistus ja armeija on turva reviirirajataisteluihin, joita niin ihmiskunta kuin kaikki eläinpopulaatiot ovat vuosimiljoonat keskenään käyneet. Maahanmuutto on reviiripuolustusta. Armeija on hyökkäystä ja puolustusta varten ... ]

Hymistelemme kauhistuneena sotia. Tuomitsemme varmuuden vuoksi tappamisen. Kirkko julistaa käskyissään jumalan välittäneen meille tiedon - "Älä tapa". Kirkko siunaa sodat ja sotaan lähdön. Kirkko puolustaa omiaan ja uskontonsa reviirejä. Armeija on politiikan ja kirkon sanan jatke. Me tarvitsemme armeijan, koska tarvitsemme sodan purkamaan ylivoimaisia ja hallitsemattomia painekasaumia.

Sota opettaa tappamaan. Sodassa tapetaan. Aseiden tuotekehitys kohdistaa ja massivoi tuhoamista ja vastustajan tappamista. On kehitetty aseita, jotka eivät tuhoa rakenteita, mutta tuhoaa vihollisia - ihmisiä. Jokaisessa sodassa on vihollinen, joka 'vääryydellä kohtelee puolustajaa'. Sodassa on aina hyökkääjä. Olemme jatkuvassa reviiritaistelussa - olemme jatkuvasti reviiripuolustuksessa.

 

Euroopassa ei ole suuremmin sodittu, kohta 70 vuoteen - se on pitkä Pax Europa aikakausi

Balkanilla sodittiin - Jugoslavia hajosi, kun voimamies poistui. Kun ei ollut staattisuutta ylläpitävää karismaattista johtajaa - uskonnot ottivat vallan ja kansallismielisyydet revähtivät. Kansallismielisyys on reviiritaistelua. Olemme valloittajia ja olemme puolustajia - näin syntyy sota, joka on aina edessä, puhuttiin kuinka paljon tahansa - "Ei enää ikinä".

Jokainen on ärsytettävissä sotaan, siis puolustukseen - selitykset osaamme keksiä, joilla perustelemme oikeuttamme vihollisen tappamiseen. Armeijoissa on aina pappinsa, jotka siunaavat tuhoamisen - onhan siinä usein uskonnonkin reviireistä kysymys.

Olemme yksinkertaisesti sotaisia, kun reviirimme ovat riittävästi uhattuna - sisältä tai ulkoa. Ennen konfliktia ja sotaa on sanallinen reviiripuolustus, jota tänään meillä kutsutaan mm. maahanmuuttokriittisyydeksi.

 

Psyykkinen paine kasvaa uhan edessä - kiihotamme itseämme taisteluun 

Ennen uhkaa valmistaudutaan mm. yleisellä asevelvollisuudella, joka on suunniteltu turvaksi ja kansallismielisyyden kasvattajaksi tilanteeseen, jossa reviirillisesti laillinen valta ja uskonto julistavat tarvittavan väkivallan hyväksyttäväksi, koska puolustus asuu meissä sisällä. Sota on rakennettu sisäämme - jo kehommekin käy sisäistä sotaa jatkuvasti, ollen puolustusasemissa jatkuvia hyökkäyksiä vastaan.

Ilman puolustusta, joka on sodan esiaste - emme kykyne huolehtimaan omasta yhteenkuuluvuusryhmämme elinkelpoisuudesta ja yksilöllisyydestä. Ryhmä, kieli- ja kulttuurialue kuin kansallisvaltiokin ovat massallista yksilöllisyyttä, jotka tarvitsevat uskottavan puolustuksen. Armeija on se viimeinen keino, joka yrittää huolehtia selviytymisestämme.

Mikäli uskottava armeija puuttuu, tulee myös puuttumaan kansakunnan puolustus ja tämä altistaa toiselle alistumiseen, joka taas on kansakunnan häviämisen ensimmäinen merkki. Reviiritaistelut hävitään ilman määrätietoista ja vahvasti johdettua puolustusta.

Sota on 'pakollinen' tapahtuma - aika-ajoin, se tulee perinnöstä. Joka hetki on maailmalla menossa taistelu, josta uhkaantuu täyssota, vain hetkellinen itsesuojeluvaisto epävarmuudessaan ajaa neuvottelemaan. Vain ryhmien täyskeskinäisriippuvuus toisistansa estää sodan, ja aina ei sekään. Ainoa täysyhdistävä tekijä maapallolla on ulkoinen avaruudesta tai muualta kuin ihmispopulaatiosta luontuva uhka, vain nämä yhdistävät ihmispopulaation puolustamaan yhteistä maapalloreviiriä.

...

"Suomalaiset eivät halua Nato-kytkentää, eivätkä halua purkaa yleistä asevelvollisuutta. Puolustustahto on perittyä elämän eliksiiriä äidin maidosta ja vanhempien tarinoinnista. Ihmiskeskeiset sodat ovat siinä vaiheessa lopullisesti ohi, kun jäljellä on se viimeinen ihminen".

 


Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fiSENT:

 

Cc: alexander.stubb@formin.fi ; pekka.haavisto@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; olli.nepponen@eduskunta.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; ari.puheloinen@mil.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; heidi.hautala@europarl.europa.eu

Sent: Friday, September 24, 2010 10:11 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Ihmiskunta vaatii aina sotansa - olemmeko valmiina?

----

 

 

Ihmiskunta vaatii aina sotansa - olemmeko valmiina?

('Ei enää koskaan' - huutavat voittajat, häviäjät ja tiedotusvälineet, kun selkkaus, sota tai yhteenotto on saatu selvitettyä - yl. voittajan ehdoin - ja reviirirajat uudelleen piirrettyä)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Hieno kirjoitus. Tämä on ihmiskunnan suurin julkinen ja valheellinen hurskastelun aihe. Kirjoittaja on ottanut esille kipeän aiheen joka koskee, näkee jo siitä, ettei se täällä ole kerännyt vastauksia. Ehkä ei osata tähän sanoa mitään, síksi täydellisesti kirjoittaja asiansa kertoi.

Henry Bjorklid

Näin asiat ovat - niinkuin Ilkka kirjoittaa.
Yleensä ei Ilkan kirjoituksiin ole mitään lisättävää - lisäys vain laimentaisi sanomaa.

Henry

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Ahaa, olen täällä ensimmäistä kertaa ja tätä ennen vain lueskellut juttuja. Ilkka Luoman kertomuksia olen tutkinut tarkasti ja muitakin. Olen suvultani, kuten näkyy ja kiinnostunut luonnollisesti omasta "kotimaastani", vaikken enää edes kieltä osaa! Suomen passi on taskussa ja kieli sujuu?

Ilkka Luoma

Kiitos Henry kannustuksestasi, näin jälkikäteen ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Libya tuli tähän juttuun kuin tilauksesta!

Ilkka Luoma

Tämän päivän sallitussa siviilitaistelussa jääkiekossa sallitaan "kevyesti rankaiseminen", siis kurittaminen ja se on näöltään jo sotaa ilman aseita...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ovatko Irak, Afganistan ja nyt Libya amerikkalaisille kuin ulkoistettu NHL-harjoitusleiri!?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hurskastelu sai jatkoa, Irakin ja Afganistanin jälkeen USA:n sotalaitos vaatii uutta harjoitusta sekä Tomahawkin uusimpien versioiden testausta.

Ilkka Luoma

USA:n armeijan vahvuus perustuu ylivoimaiseen verorahojen käyttöön ja jatkuvaan armeijan harjoittamiseen - USA on käynyt eri mittaisia ja kokoisia sotia miltei yhtäjakosisesti I Maailmansodasta lukien!

Ilkka Luoma

Mitenhän suomalaiset kallupoisivat tämän Nato-hyökkäyksen?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Enemmistön tuomio, suomalaiset eivät pahemmin muiden sotiin halua sotkeutua!

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Luoman viiltävän kirjoituksen varmaa todistetta huokuu juuri nyt YLE telkkarilähetyksestä, jossa kerrotaan englantilaisten suuresta ylpeydestä lähteä Falklandin sotaan, joka oli jo historialtaan arveluttava englantilaisia ajatellen!

Ilkka Luoma

Kiitos Fjodor, näin jälkikäteen ;)

Onko eurooppalaisten innostuksessa Libyaan jotain verrantoa kuritusretkiin ja kuritamiseen (kasvattamiseen)?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Engelsmannit ovat nyt innolla mukana Libyaa moukaroimassa, ensin ilmasta, mutta meneekö maihinnousuksi?

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Ohjelman jatkuessa pakahduttava ylpeys lamaantui möhläyksien kautta syväksi suruksi, eikä kunniasta ja glooriasta ollut enää mitään tietoa. Ylepys odottaa aina voittoja, ei typeriä tappioita. Englantilaiset olivat pahasti möhlineet.

Ilkka Luoma

Mitenhän käy tanskalaisille Nato-joukoille libyassa? - ovat niin innoissaan lähtemään mukaan, ... mitenhän asia muuten kuuluu Tanskalle?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Möhliikö englantilaiset jälleen? Irakista suivaantuneet tavalliset englantilaiset halusivat pois, laittoivatpa sotaa innokkaasti tukeneen pääministerinkin tiukoille. Epäonnistuuko nyt Libya -projekti, jota jälleen pääministeri innokkaasti tukee?

Ilkka Luoma

Kuten todettua jo otsikossa:
"Ihmiskunta vaatii aina sotansa"

Henry Bjorklid

Minulla ei ole telkkaria, mutta jos annat ohjelman nimen, voin etsiä sitä YLEn arkistosta.
Muistan aikoinaan kuinka Falklandin sodan hype nosti Thacherin suosituksi jopa Labour-puolueessa, jota hän oli todellisuudessa 'tappamassa'. Tällainen todella herätti näkemään kuinka vähän ihmiset osaavat/pystyvät vastustamaan propagandaa.

P.S. Fjodor! Osaan ja opiskelen sitä Sinun entistä kieltäsi. :-)

Henry

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Keksiajalla sotilasluokka, ritarit, olivat sentään yhteiskunnan rikkaimpien joukossa.

Falklandin sodan veteraanit taas vaeltelevat Britannian kaduilla asunnottomina ja unohdettuina. Nykyajan sotilaat ovat proletariaattia, jolle maksetaan vähän yli minimipalkan. USArmyn sotilasmassa taas kostuu köyhistä nuorista miehistä, usein mustista miehistä, joiden vaihtoehdot elämässä olivat: armeijaan tai työttömyyskortistoon.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

USA:ssa on vaikeaa saada uusia värväytyneitä, mukaan tulee työttömiä, operaatio onkin tärkeä työttömyyslukujen kaunistaja. Usein näin todellinen työtön joutuu myös lopulliseen poistumakortistoon, eikä näin sotke muun yhteiskunnan kaunistelulukuja!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Itä-suomalaisille venäjästä on konkreettista hyötyä, syntyy kauppaa, mitä Suomi tarvitsee!

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Areenalta se vielä löytyy (hyvä palvelu YLE:llä)

http://areena.yle.fi/video/1308355

PS.
Venäjä on hyödyllinen, mutta sukuni tuli Suomeen jo (huom!) 1800 -luvulla, siis suku tuli Suomeen :)

Itä-Suomessa tuo venäjänkieli on sangen hyödyllinen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Olisiko kunnille annettava erioikeus irtautua pakkoruotsista? Pitäisikö kuntien opetustoimen saada valita itse kielivalikoimansa ja jättää pakko sana pois kaikesta muusta paitsi suomesta?

Fjodor Nemenski (nimimerkki)

Juuri nyt menee YLEllä ohjelma, jossa esitellään seuraava suuren sodan syy: Vesi.

Ilkka Luoma

Ennen vettä keretään sotimaan vielä kerran öljystä - sitten vedestä ja ruoasta, kun alkaa todellinen niukkuus.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Libyassa on kysymys vielä öljystä.

Matticat (nimimerkki)

Älä panikoi siinä, pökkelö. Tässähän juuri veivataan maailmaa parempaan suuntaan. Japsit on ihan itse tehneet omat mokansa - mutta kannattaisi vitun nopeasti vetää se töpseli sinne reaktoreihin.

Mulla on meinaan varasuunnitelma - uppoaa koko Japani.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

näppäimistö on kohta historiaa muinaisjäänteenä ;)

Ilkka Luoma

Minkähänlainen ylpeys koittaa, kun Nato aloittaa Libyan pommitukset, ja odotamme siviiliuhrien lukumäärää?

Tulikivenkatku ----

Sinä se työnnät sitä NATO-vastustamista kaikkeen mahdolliseen paikkaan.

Ilkka Luoma

Eikö tuo Libyan siviilien pommitusristiretki olekkin juuri Nato-operaatio?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ei pelkkä Ilkka Luoma, vaan yli 60% koko Suomen kansasta, vain 25-26% kannattaa Natoa Suomessa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Olisiko Pohjois-Irlannissa voitu pyytää Venäjää apuun, kun Englannin armeija aikoinaan tappoi eri uskontokuntien edustajia, siis siviilejä? Entä baskit Espanjan pohjoisosissa?

Ilkka Luoma

Tulee tietysti mieleen Sisällissotamme, jota myös Vapaussodaksi kutsutaan - punaiset pyysivät venäläisiä apuun ja valkoiset saksalaisia, olipa kuningaskin tulla Saksasta ...

Matticat (nimimerkki)

Ovikellosi soipi juuri nyt. Siinä sulle oma ylpeytesi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näppäimistö ei avaudu kaikille ;)

Vilho Juntunen

Maailma on muuttunut erikoiseksi. Nykyään sotakiihkoiset valtiot
tarvitsevat YK:n valtuutukset aloittaa sotansa, jotka tulevat
jatkumaan loputtomiin. YK on menettänyt lopullisesti arvovaltansa.
Kuka enää uskoo, että se pystyy olemaan apuna rauhan tekemisessä
kun se antaa luvan verisiin sotiin. Hallelujaa uskoa se ainakin
vaatii. Hallelujaa.

Ilkka Luoma

Tässä kohtaa meni arvioni Kiinan osalta "metsään" - veikkasin, että Kiina estää YK-turvaneuvostossa alkavan Nato-sodan - mutta saamani tiedon mukaan Kiina tulkitsi ja viestitti omaa toisten asioihin puuttumattomuuttaan - tyhjällä äänestyslipulla. Kiina ei näin puutu kummankaan sotivan osapuolen asioihin!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kiina on jo lausunnossaan ilmaissut, että kansainvälisessä politiikassa ei hyväksytä väkivaltaa, Stubb vähätteli lausuntoa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sotia tarvitsevat erityisesti USA:n sotateollisuuslaitokset. Tilauskirjoihin tuli jo heti alkumetreillä yli 100 uutta Tomahawk-risteilyohjustilausta!

Ilkka Luoma

Vietnamin sota oli jenkkien sotateollisuudele kulta-aikaa, pelkästään helikoptereita pohjois-vietnamilaiset pudottivat noin 4000 kappaletta - muutoin tuhoutui noin 1000 - tilauskirjoihin tuli täydennystä tasaiseen tappavaan tahtiin!

Käyttäjän dzogchen kuva
Lasse Myllypuro

Tappajalistan ensimmäistä paikkaa taitaa pitää amerikkalaiset. Jos amerikkalaiset eivät olisi hyökänneet niihin lukuisiin kohteisiin, niin olisiko silti tapettu niin paljon tai jopa enemmän ihmisiä? Epäilen.

Ilkka Luoma

Amerikkalaisia ei olisi Naton sodissa, ellei eurooppalaiset olisi "löytäretkeilleet" ja ryöstäneet Amerikkojen alkuperäkansoja - ei ole varmaa tietoa keitä he muutoin olivat - olivatko heidätkin intiaanien toimesta lahdattu jo aiemmin?!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Arvellaan amerikoiden alkuperäihmisten olleen Australian aboriginaaleja! Pueblot, ?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Amerikkalaiseten tappamien siviilien määrä on uskomaton:
Japani (atomipommit) noin 300.000
Korean niemimaa noin 400.000
Vietnam noin 1.100.000
Irak yhteensä noin 250.000
Libya noin ?

Saa esittää arvioita kysymysmerkin kohdalle.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Aseteollisuus tarvitsee sotia ja sotaisia ihmisiä. Yk:n siunaus antaa moukaroida jotain valtiota ja sitten muissa arabimaissa saa mielenosoittajan ampua, kuin koiran. Öljyruhtinaat ovat yhtälailla diktaaktoreita, silti Yk:n puuttumatta asioihin.

Ilkka Luoma

Bushit saivat molemmat sotansa, nyt Obamakin saa. USA on maailman suurin aseiden viejä ja tuottaja. Puhutaan, että Vietnamin sodan aikana aseteollisuus voi todella paksusti Amerikassa. USA käyttää armeijaan ja sotavälienisiinsä enemmän rahaa kuin kahdeksan seuraavaa maata yhteensä - tällä saralla Kiina on kääpiö.

Sotkeutuuko nyt EU jenkkien Nato-sotaan Libyassa - entä jos baskit Espanjasta pyytävät apua itsenäisyyskamppailuunsa Kiinasta ja Venäjältä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sota alkoi, muutama EU-maa Naton jäseninä aloittivat Libyan siviilien ja "siviilien" tappamisen. Tuosta sodasta ei voi olla kovin ylpeä, siinä ylivertainen vihollisliittouma YK-mandaatilla (Venäjä, Kiina ja Saksa äänestivät tyhjää) hyökkää ritsa- ja keihäskansan kimppuun. Tietääkö läntinen hyökkääjä kuka tuolla Libyassa on "ystävä ja kuka vihollinen?"

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi Kiina äänesti "tyhjää"!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

Myös: "Missä sota, siellä Nato".

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Tarkasti ottaen rauhan puolesta sen enempää kuin minkään hyvän asian puolesta ei voi milloinkaan taistella, sotimisesta puhumattakaan. Sen puolesta voidaan vain kärsivällisesti työskennellä. Ja loppujen lopuksi kansojen todellisen rauhantahdon ilmaisee niiden halu ja kyky kärsivällisyyteen, sovintoa etsivään työskentelyyn.

Tuhat kertaa on lähdetty sotaan vakain tunnoin, että tämän sodan tuloksesta riippuu koko kansan tulevaisuus. Tuhat kertaa on sodan jälkeen solmittu rauha 'ikuisiksi ajoiksi'. Ja tuhat kertaa on jälleen palattu vanhaan tunnukseen: Jos tahdo rauhaa, valmistaudu sotaan. Niin on jatkunut kunnon kansalaisten noidantanssi seuraamuksiltaan yhä planetaarisempana, yhä tuhoisampana, yhä itsemurhamaisempana.

Me vihaamme rakkauden nimessä ja menemme sotaan rauhan nimessä.

Ikuiset tähdet tulevat joskus ihaillen katsomaan autiota planeettaa, joka sankarien ylväänä hautana vaeltaa radallaan."

Yrjö Kallisen ajatuksia..missä häilyy syvä totuudellisuuden sanoma.

Noiden ajatusten jälkeen onkin hyvä palata kokeneen Hannu Tanskasen kommentteihin..mihin olet tuhlannut elämän onnesi jos noin vihaisena olet ihmisiä kohtaan? Jos äänestettäisiin kansanäänestyksellä Suomessa ja Venäjällä niin koskaan ei tulisi sotaa,paitsi sinun asenteellasi..

Jos nyt ilmoitat olevasi realisti etkä mikään sivari,niin sinun täytyy ymmärtää tosiasiat..silloin kun ydinpommit lähtevät alustoiltaan niin sitä nappia on painamassa kaltaisesi realisti myös joka vihaa ihmistä. Saako tämä mitään ajatusta liikkumaan mielessäsi?

Varmaankin alat meuhkaamaan kokeneisuudestasi,isänmaallisuudestasi,hippiaatteista tai että olisin sivari..mutta niin kauan kun ummistat silmäsi tosiasioilta niin ei ketään voi auttaa sinua kokemaan elämän tosi onnea.

Blogi oli todella hyvä ja juuri oikean suuntainen analyysi sodasta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Naton sodat siunataan aina kirkon toimesta. Mikä oikeus oli puuttua Libyan sisäisiin asioihin?

Ilkka Luoma

Tyhjää äänestäneet Saksa, Kiina ja Venäjä ratkaisivat tämän sotapelin!

Ilkka Luoma

Saattaa käydä niin, että kansallinen itsenäisyys ja vieraiden tulo Libyaan yhdistää kansaa ja Nato sotkeutuu uuteen "Afganistaniin"?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Keitä nuo Libyan 'vallankumoukselliset' ovat, kun Stubbkaan ei niitä tunne!?

Ilkka Luoma

Stubb puhuu haastatteluissa edelleen, että ME pommitamme, ME tuhoamme - ensimmäiset uutiset lännen pommituksiin kuolleista siviileistä Libyasta kiirii eetteeriin. Mitä tekee tyhjää äänestänyt Kiina huomenna? Stubb sanoo, että Kiinakin on pommitusten takana, näinhän ei ole.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Saikohan Stubb sotakiihkoonsa tyydytystä, kun risteilyohjukset alkoivat pommittamaan, Luoma kirjoittaa Stubbin nimenomaan sanoneen itse: "Kun ME pommitamme"!

Ilkka Luoma

Tämä Stubbin kiihkeä "ME pommitamme, ME tuhoamme" - panee miettimään, puhuuko millä suulla tämä meidän ulkoministeri!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ainakin puhuu liian suurella suulla! :)

Raoul Konnos

Ei jokainen sota ole samanlainen, eikä kaikkien sotien oikeutus tai sen puuttuminen samanarvoinen. Täytyy olla uskonollisesti äärimmäisen virittynyt, jos laittaa esimerkiksi Afghanistanin, Irakin ja Libyan konfliktit samalle viivalle.

Kun kysessä on ilmiselvä kansanmurha, kuten nyt Libyassa, en ymmärrä mistä näitä despootin tukijoita löytyy. Diktaattoori kyynisyydessään laskelmoi, että osa omasta kansasta saattaisikin ulkoisen uhan oloissa kääntää aseet niitä kohtaan, ja näin ollen hän saattaisi onnistua vielä omasta bestialisuudestan huolimatta "yhdistämään" kansakunnan. Kohtuullisen sairasta, sanoisin.

Vilho Juntunen

Raoul! Miksi luonnehtisit murhia mitä on tapahtunut jo vuosikausia
Irakissa ja Afganistanissa?

Raoul Konnos

Kuten ehkä kommentistani huomasit Vilho, mielestäni näiden kolmen konfliktin välille ei pifä laittaa yhtäläisyysmerkkiä. Itse pitäytyisin laajentamasta keskustelua näihin kahteen muuhun konfliktiin muuten kun toteamalla että itse en ole koskaan kannattanut Irakin sotaa, ja Afganistanin historia kokonaisuutena on mielestäni osoittanut, että on hyvin epätodennäköistä, että sitä jumalanhylkäämää maailmankolkkaa mikään kehittynyt sivilsaatio saisi aisoihin.

Libyan tilanteeseen minusta silti oli puututtava. Sen verran puistattavaa on seurata vierestä eversti Gaddafin toimia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Amerikkalaiset sotilaat ovat olleet maailman parhaat antifasistit jo sadan vuoden ajan. Myös Afganistanissa he taistelevat vapauden ja demokratian puolesta.

Vilho Juntunen

Minä luonnehtisin niitä kapitalistisen maailman kuolinkamppailuiksi.

Ilkka Luoma

Amerikkalaisten sotilaalliset invaasiot Irakiin ovat maksaneet Saddamin aikoihin nähden 300.000 kuollutta siviiliä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuinka on osoitettavissa Libyassa tapahtuva "kansanmurha"?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

USA sai selville tylyn tosiasian, heidän auttamiensa Libyan kapinallisten joukossa on Al-Qaida, siis USA auttoi vihollisiaan! Mokako, ja millainen? Mitä tekee Saksa, Kiina ja Venäjä?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Sodat voitaisiin lopettaa rajoittamalla miesten määrää suhteessa naisiin. Jos sukupuolten suhde olisi maailman maissa n. 2:1 naisten hyväksi, maailmassa ei käytäisi sotia.

Sodat johtuvat kohtujen niukkuudesta. Lisää naisia maailman ja vähemmän miehiä!

Mitäs sanoo Ilkka Luoma tähän?

Ilkka Luoma

Urokset ja naaraat hakevat molemmat parasta mahdollista suvunjatkajaa omille perintöaineksilleen - kummistako sodat sitten ääri-ilmiöinä enemmän johtuvat?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suvunjatkantaa edeltää reviiripuolustus (poliittisesti lainatermi), mikä juuri tapahtuu mm. nyt Libyassa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Ahaa, siksikö Gaddafi on valinnut lähimmiksi henkivartijoikseen naiset!? :) Tarvittaessa harjoitellaan painien...

Ilkka Luoma

Pekka, sodat voidaan konkreettisina lopettaa virtualisoimalle ne - tai siirtämällä sodat tietokoneverkkoihin. STUXNET oli esialku tälle - arvattavasti Israelin Mossadin junailema tietokonemato Iranin ydinenergiantuotannon ohjausjärjestelmiin oli ensimmäinen veto - entä robotiikka?
...

Torstain uutisointi toi esille Etelä-Korean suunnittelevan taistelurobotteja tulevaisuuden armeijoiksi. USA lensi jo Bosnian sodassa joy-stick ohjattuna kauko-ohjauslentokoneita suorittamaan elävien ihmisten ja varustusten vakoiluoperaatioita. Sotaa käydään myös virusrintamalla, jossa yhteiskunta säätää konevia lakeja virustehtailijoiden pään menoksi. Sotako on siirtymässä tieteisfantasioiden tasolle ihmisten katsomoista ja sohvilta seuratessa kuinka juuri meidän robotit pärjäävät.

Ihminen on kisailija, ihminen fanaattisuudessaan, jopa jalkapallossa hävittyään, on valmis julistamaan sodan (Honduras-Nigaragua). Ihminen on tottunut käymään eloonjäämiskamppailua historiassa. Nyky demokratiassa elojäämiskamppailu on turvayhteiskunta sekä vahva tunnetiloja nostava armeija. Viime vuosisadan sodat olivat maailmanhistorian pahimmat ja uhreja syntyi ennätysmäärät.

Mikäli ihminen nokkeluudessaan siirtää sodat peliohjaimiin ja kuvaruutuihin sohvalta seurattaviksi, on uhriluku lähinnä henkinen ja noloutta aikaansaava. Jatkojalostettuna ei sitten tarvita enään robottejakaan, vaan koko sotatouhuilu siirretään virtuaaliseksi. Lopulta "uppoamme" sinne itsekkin, kuten Matrix-operoi elokuvassaan. Ihmiskunta on sotinut fyysisesti aina, ja aina sodan päätyttyä on sanonut: "ei enään ikinä". Onko muistissamme vikaa vai onko meihin ohjelmoitu itsetuhovietti kiihdyttämään evoluutiota?

Agressio nousee aina puolustuksesta. Hyökkäys on vain yksi puolustuksen ennakoiva muoto. Jokainen on rauhanhaluinen mutta riittävästi ärsytettynä päälle käyvä, kuitenkin puolustaen omaa kantaansa ja syyttäen toisen olevan aiheuttaja. Missä se todellinen aloitus sitten on? Onko sota äärimmäisenä konfliktina aina onnettomien yhtewensattumien summa jossa päällimmäisenä olikin oma pelko jotua uhriksi ja hyökkäyksen kohteeksi.

Robotit ovatkikn hyvä menetelmä harjoitella näitä onnettomia yhteensattumia, mutta voidaanko robottikahinoiden päätteeksi kuitenkin todeta: "ei enään ikinä"? Tuskin näin käy, koska fyysisesti se meidän joko syystä tai syyttä aiheutunut adrenaliinilasti ei päässyt purkautumaan. Kiukku on purettava, ja siihen ei ehkä sittenkään riitä robottitappaelut etäohjattuna. Onko meidät tuomittu ikuiseen ottelijan rooliin saamaan voitto tai tappio ryhmänä tai yksilönä? Käännätkö poskesi, kun siihen kopsahtaa nyrkki?

Ilkka Luoma

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Heh, heh. Meillä Suomessa on aivan oma "STUXNET", se on arvaamaton puhepuppugeneraattori STUBNET! :)

Ilkka Luoma

20.3.2011 09:26 Jouni Snellman
VAST
"Vapauden ja demokratian puolesta" - maksaa niin hitommoisesti viattomien siviilien tappamisena. USA haluaa valvoa maailmanpoliisina omia taloudellisia etuoikeuksiaan, pelkää Kiinan jyräävän taloudellaan itsensä II -luokkaan, joka osin on jo tapahtunut. Amerikklaisten malli on tappaa - Koreat, Vietnam ... jne ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuten todettua, amerikkalaiset vain harjoituttavat omaa armeojaansa tositilanteissa ja samlla tulee talous- ja kauppanäkökulmat huomioitua soveliaalla tavalla. Amerikkalaista käytännöllisyyttä!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

20.3.2011 19:39 - Siis verrantona ruotsalaisten maihinnnousu Ahvenanmaalle olisi kuin Falkland-Malvinas, oliko argentiinalaiset ensin noilla saarilla, oliko ruotsalaiset ensin Ahvenanmaalla?

Ilkka Luoma

Voidaan sanoa, että englantilaiset eivät varmasti olleet ensimmäisinä. Mitä merkitystä on sillä, että jotkut ovat ensimmäisinä - lappalaisille, siis saamelaisille kuuluu koko Suomiko?

Ilkka Luoma

Libyan pommittamista vastustamaan rintamaan kuuluu jo yli puolet maapallon väestöstästä - Stubbin huutama "Me pommitamme" -sota on USA:n ja muutaman EU maan sota!

Ilkka Luoma

IPU:lla ei ole mitään tekemistä kommunistien kanssa. Isänmaallinen puolue, jolle sininen ja valkoinen ovat värit vapauden!

Ilkka Luoma

Alexander Stubb vastuuseen "Me pommitamme, Me tuhoamme" -sanoista. Suomi ei ole sodassa Libyan eikä kenenkään muun kanssa!

http://www.adressit.com/stubb

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näyttää siltä, että läntinen interventio hiipuu, kun CIA sai selville, että heidän auttamien Libyan "kapinallisten" puolella taistelee Al-Qaidan terroristeja...

Ilkka Luoma

(Lainaus)... EU sai nyt ikioman sotansa!

USA vetäytyy Libyasta nopeasti, kun sai selville (?), että auttamiensa kapinallisten puolella taistelee USA:n arkkivihollinen Al-Qaida.

Tiesikö mahdollisesta Al-Qaidan osallisuudesta Saksa, Venäjä ja Kiina jo aiemmin, kun tyhjää äänestivät YK-turvaneuvostossa?

Tiesikö Stubb, vai jäikö jotain näkemättä sotakiihkossaan, kun maalasi YLE-Uutisissa ME pommitamme, ME tuhoamme --- pitäisikö Alexander Stubb saada vastuuseen sanoistaan?

http://www.adressit.com/stubb ...(lainaus päättyy)

Ilkka Luoma

Toimituksen poiminnat